april 2007

Een jaar Vitesse…

Inleiding

Een jaar Vitesse, iets wat vroeger nog wel eens uitpakte in een mooie surprise is de laatste jaren steeds meer verworden tot formaliteit in de grijze middenmoot. Aan het begin van ieder jaar worden de ambities hoog opgepookt door mensen in en rond de club, maar werd het tot frustratie van velen wéér een seizoen in de grijze middenmoot, iets wat ook niet kan worden goedgemaakt in de loterij die Play-offs heet.

Een greep uit een willekeurige Voetbal International uit Augustus waar enkele Vitesse mensen een visie geven: Vitesse zou verrassen (in positieve zin), dat Janssen een superseizoen zou gaan draaien en eindelijk de stap naar een topclub zou maken en er geen interne relletjes zouden zijn. Kortom: veel woorden waren er wel, er waren alleen weinig daden én nog minder punten. Misschien een loze kreet, maar zeker iets waar je de afgelopen seizoenen goed mee kan samenvatten.

lees verder...

Bron: Vitesse.org 30-04-07

Vitesse opent play-offs om Intertoto

Vitesse komt als eerste club uit Gelderland in actie in de play-offs om Intertoto. De Arnhemmers spelen op woensdag 9 mei thuis tegen NAC Breda.

De return is op zaterdag 12 mei. NEC speelt de eerste wedstrijd op donderdag 10 mei, uit tegen Sparta. Op zondag 13 mei kan NEC het dan thuis afmaken.

Mochten beide Gelderse club de eerste ronde van de play-offs doorkomen, dan volgen twee nieuwe Gelderse derby’s, te beginnen in Gelredome. Dat was vorig jaar ook al het geval. In Arnhem bleef het 0-0, thuis kwam NEC op 1-0 door Patrick Pothuizen, maar Vitesse won dankzij Fred Benson en Youssouf Hersi.

Bron: Omroep Gelderland 30-04-2007

Been: liever Sparta dan Vitesse

NEC wilde bij monde van trainer Mario Been graag tiende worden in de competitie. En niet alleen om het hoogst mogelijke na te streven.

“Sparta is op papier, en ik zeg nadrukkelijk op papier, een mindere ploeg dan Vitesse”, zegt de trainer. “Dat heeft ook te maken met de extra druk die de derby hier met zich meebrengt. Neemt niet weg dat als we de eerste ronde van Sparta winnen, we daarna alsnog tegen Vitesse moeten.”

De race om het kampioenschap heeft ook Been op de bank bezig gehouden. “Ik heb alleen maar naar dat scherm zitten kijken. Voetbal is een gek spelletje.”

Bron: Omroep Gelderland 30-04-2007

Santi Kolk: Vitesse meest concreet

Vitesse heeft concrete belangstelling voor ADO-aanvaller Santi Kolk. De Arnhemse club heeft contact opgenomen met de club uit Den Haag.

“Ik heb begrepen dat er contact is tussen de clubs”, zegt Kolk na het duel tegen NEC. “Ik weet niet wat daar uit komt, maar er is contact. Persoonlijk heb ik nog niet met Vitesse gesproken. Ik wil in de eredivisie blijven spelen. En dan is Vitesse een mooie club.”

Er is meer belangstelling voor de 26-jarige aanvaller. “Er hebben zich meer clubs gemeld bij mij en mijn zaakwaarnemer. Maar niet bij ADO, dus Vitesse is tot nu het meest concreet.”

Bron: Omroep Gelderland 30-04-2007

Stojkovic speelt unieke bijrol in thriller

Vitesse- keeper ruziet met fans PSV en wordt in de rust gewisseld.

Vitesse figureerde gis­termiddag op het onverwachte kampioensfeest van PSV (5-1). Vla­dimir Stojkovic, de doelman van de Arnhemse ploeg, eiste een unie­ke bijrol op tijdens de zinderende apotheose van het seizoen. Hoewel de hoge score wellicht an­ders doet vermoeden, vervulde Vitesse absoluut zijn sportieve plicht in het kolkende Philips Sta­dion. Dat leidde ook tot de opmer­kelijke ruzie tussen Stojkovic en aanhangers van PSV. De Servische doelman begon al in de beginfase met tijdrekken. Op het gefluit van de Eindhovense fans reageerde Sto­jkovic met enkele provocerende ge­baren en vervolgens dreigde de si­tuatie zelfs zwaar uit de hand te lo­pen.

Achter het doel van de keeper sloe¬≠gen supporters de hekken tegen de grond. Ze wilden het veld op richting Stojkovic, maar een in al¬≠lerijl opgetrommelde rits stewards voorkwam een verdere escalatie. Vitesse-trainer Aad de Mos nam geen enkel risico en verving Stojko¬≠vic in de rust voor Piet Velthuizen. ‚Äě De wedstrijd kon helemaal uit de hand lopen en dan moet je ingrij¬≠pen‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚Äě Zeker omdat je weet dat we met Velthuizen een gelijkwaardige keeper op de bank hebben zitten.‚ÄĚ Stojkovic maakte geen probleem van zijn vervanging. ‚ÄěDie suppor¬≠ters waren door het dolle heen. Dan is het bijna niet mogelijk op een normale manier de tweede helft te spelen. Daarom begrijp ik dat de trainer wisselde‚ÄĚ, zei sprak de eerste doelman van Servi√ę.

Waarom hij de confrontatie met de PSV- supporters had gezocht? Stojkovic: ‚Äě Dit is een grote wed¬≠strijd. Ik houd daarvan. Het was belangrijk voor PSV, maar ook voor mij. Ik wil geen vijf of zes doelpunten tegen krijgen. Ik speel ook voor mijn carri√®re. Dan maakt het nogal verschil of je twee doel¬≠punten tegen krijgt of zes.‚ÄĚ ‚ÄěIk begrijp het publiek‚ÄĚ, vervolgde Stojkovic. ‚Äě Maar zij moeten mij ook begrijpen. Het is normaal dat ik de tijd neem, wanneer ik zie dat het geen goed moment is om haast te maken. Dat is voetbal.‚ÄĚ

Phillip Cocu en Ibrahim Afellay kwamen persoonlijk bij Stojkovic langs om hun onvrede te uiten. ‚ÄěOok dat begrijp ik‚ÄĚ, aldus Stojko¬≠vic. ‚ÄěMet mijn gebaren naar het pu¬≠bliek wilde ik alleen maar zeggen dat ze mij met dat gefluit toch niet uit mijn concentratie kunnen ha¬≠len. Ik geef het beste van mijzelf voor Vitesse. Ik heb respect voor PSV, voor Ajax, voor AZ, maar bij mij komt Vitesse op de eerste plaats. Ik doe dat wat het beste is voor de ploeg en voor mezelf.‚ÄĚ

Voor Stojkovic zijn momenteel al¬≠le wedstrijden van groot belang, aangezien hij nog niet weet waar hij na de zomer zal spelen. De 23-jarige huurling heeft een doorlo¬≠pend contract bij de Franse degra¬≠datiekandidaat FC Nantes. Vitesse heeft hem laten weten niet met hem door te gaan. ‚ÄěVitesse is heel correct en duidelijk‚ÄĚ, aldus Stojko¬≠vic. ‚Äě Ik wil niet in de tweede divi¬≠sie spelen. Straks breekt voor mij de periode aan dat ik over mijn toekomst kan nadenken.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 30-04-07

Vitesse fungeert op slotdag als schietschijf

De Mos na 5-1 verlies: ‚ÄěWe waren kansloos tegen ontketend PSV.‚ÄĚ

Vitesse heeft de regu¬≠liere competitie 2006-2007 afgeslo¬≠ten als schietschijf in Eindhoven. ‚ÄěDit ontketend PSV was veel te sterk voor ons‚ÄĚ, erkende Vites¬≠se- trainer Aad de Mos na de 5-1 ne¬≠derlaag bij de oude en nieuwe landskampioen. Vitesse werd in de eerste tien mi¬≠nuten onder de voet gelopen, het¬≠geen resulteerde in rake kopballen van Alex en Jefferson Farf√°n ( 2- 0). Theo Janssen scoorde tegen uit een vrije trap, die doelman Gomes uit zijn handen liet glippen ( 2- 1). Deze blunder leek kostbaar, want PSV was het vervolgens helemaal kwijt en Vitesse speelde uitste¬≠kend mee. Na rust herpakte de thuisploeg zich en treffers van Ibra¬≠him Afellay (afstandsschot), Farf√°n en Phillip Cocu leverden de marge op die volstond voor titel¬≠prolongatie: 5-1.

In de slotfase ontsnapte PSV, toen Vitesse een strafschop had moeten krijgen na een overtreding op Fred Benson, de gevaarlijkste man aan Arnhemse zijde. ‚ÄěToen had het drama voor PSV kunnen toe¬≠slaan‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚Äě Dit zijn zeldzame wedstrijden, met een soort Europacup- sfeer. PSV was na rust ontketend, maar wij heb¬≠ben zeker niet slecht gespeeld. We gaan ons nu voorbereiden op de wedstrijden in de play-offs.‚ÄĚ In de play-offs om Intertoto-voet¬≠bal speelt Vitesse in de eerste knock-out ronde tegen NAC.

Bron: De Gelderlander 30-04-07 

Vitesse zes punten minder dan vorig jaar

ARNHEM ‚Äď Vitesse heeft het seizoen 2006-2007 afgesloten als nummer twaalf van de eredivisie. Daarmee eindigde trainer Aad de Mos een plek lager dan zijn voorganger Edward Sturing. Vitesse schopte in 34 competitieduels 10 overwinnin¬≠gen, 8 remises en 16 nederlagen bij elkaar, goed voor 38 punten (doel¬≠cijfers 50-55). Vitesse vergaarde vo¬≠rig seizoen zes punten meer: 44 (doelcijfers 52-54): 13 zeges, 5 remi¬≠ses en 16 nederlagen.

Bron: De Gelderlander 30-04-07 

Vitesse grijpt naast Belg Laurent Delorge

ARNHEM ‚Äď In de zoektocht naar ver¬≠sterking voor komend seizoen heeft Vitesse een flinke tegenslag ge√Įncasseerd: Laurent Delorge komt niet naar Arnhem. De 27-jari¬≠ge middenvelder uit Belgi√ę kan transfervrij vertrekken bij degra¬≠dant ADO Den Haag, maar hij kiest Heerenveen boven Vitesse. Delorge stond hoog op het verlang¬≠lijstje van Vitesse-trainer Aad de Mos. Bram van Polen, jeugdspeler van Vitesse, gaat naar FC Zwolle.

Bron: De Gelderlander 30-04-07 

De Mos: met allerlei spelers bezig

Vitesse is druk bezig met het zoeken naar versterkingen voor volgend seizoen.

“We zijn met allerlei spelers bezig”, erkende trainer Aad de Mos zondag. “Maar Delorge komt in ieder geval niet.” De Belgische middenvelder van ADO Den Haag werd de laatste weken in verband gebracht met Vitesse.

Over de wissel van keeper Vladimir Stojkovic zei De Mos: “Stojkovic was aan het provoceren. Zodanig dat het publiek bijna over de omheining kwam. Dan heb je verantwoordelijk als trainer om in te grijpen.”

Bron: TV Gelderland TxT 29-04-07 

Kampioen PSV wint met 5-1 van Arnhemmers

‚ÄėTien‚Äô, ‚Äėtien‚Äô, riepen de supporters nadat eerst trainer Ronald Koeman werd uitgefloten. Na tien minuten had het er wel even schijn van. Eerst kopte Kon√© een corner van Cocu op de lat, maar bij de tweede corner kopte de Braziliaan Alex w√©l raak: 1-0 na acht minuten. Twee minuten lag de tweede al achter Stojkovic. De doelman kreeg een afstandschot van Affelay niet onder controle waarna Farfan de bal inkopte.

Vitesse kwam op curieuze wijze in de dertiende minuut op 2-1 nadat Theo Janssen een vrije trap bij de eerste paal achter de blunderende Gomez werkte. PSV leek daarna even van slag, maar het publiek ging al snel weer achter de ploeg staan na de achterstand van AZ. Maar ook in Eindhoven gebeurde voldoende: een doelpunt van Fred Benson werd in het eerste half uur afgefloten wegens hands van Sansoni en Farfan kwam net te kort om de derde PSV-treffer op het bord te zetten. Tussendoor kwam AZ in Rotterdam weer op gelijke hoogte.

In het laatste kwartier kreeg Vitesse, ondanks de aanvallende wil van de thuisploeg, de betere mogelijkheden en deed het er alles aan om de snelle tegengoals recht te trekken. Benson was dichtbij en Paul Verhaegh schoot uit een snelle counter over. Vladimir Stojkovic hallde zich vlak voor rust de woede op de hals van alles wat roodwit is door provocerende gedrag. Aad de Mos haalde hem in de rust dan ook van het veld en werd vervangen door Piet Velthuizen.

De jonge doelman moest al snel handelend optreden na het goede wegdraaien van Farfan. De redding was knap van Velthuizen. PSV startte sterk met verder nog een schot op de paal van Koné in de 48e minuut. PSV drong aan, maar ook de volgende kans (’53) voor Farfan was een prooi voor Velthuizen. In de 59e minuut was de doelman op een schot van Ibrahim Afellay wel kansloos. De bal verdween via de paal in het doel en tegelijkertijd kwam Excelsior weer op voorsprong tegen AZ. Daarmee was PSV virtueel nog één treffer verwijderd van prolongatie van de landstitel.

Het zo belangrijke vierde doelpunt voor PSV kwam in de 65e minuut. Phillip Cocu won het kopduel en Farfan schoot snoeihard binnen: 4-1. Nog geen dertig seconden later keurde de scheidsrechter voor de tweede maal een doelpunt af. Nu was PSV het ‚Äėslachtoffer‚Äô. PSV maakte er in de 77e minuut zelfs nog 5-1 van nadat iedereen uit een vrije trap onder de bal doorliep en de aanvoerder simpel raakte schoot. Het was in de tweede helft eenrichtingsverkeer in het Phillips Stadion en zelfs Phillip Cocu stond als spits geposteerd.

PSV moest veel doelpunten maken en deed dat dus ook zondagmiddag tegen Vitesse. Doordat AZ verrassend van Excelsior verloor en Ajax slechts met 2-0 won, blijft de schaal in Eindhoven. Vitesse ontmoet NAC Breda in de Play-offs.

Bron: Vitesse.nl 29-04-2007

PSV pakt landstitel tegen Vitesse

PSV heeft zondag met een 5-1 zege tegen Vitesse alsnog het landskampioenschap gegrepen.

Binnen tien minuten stond het via Alex en Farf√°n al 2-0. Theo Janssen deed nog wat tegen met een lepe vrije trap, bijna vanaf de achterlijn. PSV-keeper Gomes werkte de bal in zijn eigen doel.

Invaller Piet Velthuizen keepte in de tweede helft geweldig, maar werd toch gepasseerd door Afellay, weer Farf√°n en oud-Vitesse-speler Cocu. In de blessuretijd kreeg Fred Benson nog een enorme kans, maar het bleef bij 5-1. Vitesse moet nu in de play-offs voor de Intertoto tegen NAC Breda.

Bron: Omroep Gelderland 29-04-2007

Danko Lazovic noemt PSV een droomclub

Vitesse-spits Danko Lazovic aast nog altijd op een transfer naar PSV. In een uitzending van PSV-TV noemde de Servi√ęr PSV een droomclub.

“Ik wil graag naar PSV”, zo klinkt de openlijke sollicitatie van Lazovic. “Er zijn altijd problemen bij een transfer, maar ik hoop dat ik volgend jaar bij PSV speel. Maar dat moet je aan de mensen van Vitesse vragen. PSV is echt een grote club, het is mijn droomclub.”

PSV probeerde in de winterstop Lazovic al aan te trekken, maar Vitesse vond het bod van de Eindhovense topclub belachelijk laag. PSV probeert nu de Servische topscorer alsnog te halen.

Bron: Omroep Gelderland 29-04-2007

Stojkovic gewisseld na provocaties

Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic heeft zich zondag in het duel tegen PSV dusdanig misdragen dat trainer Aad de Mos zich genoodzaakt zag hem in de rust te wisselen voor Piet Velthuizen.

Stojkovic werd al uitgefloten door het PSV-publiek vanwege zijn uitgebreide tijdrekken. Daarna raakte hij in de clinch met Afellay, waarbij de Servi√ęr deed alsof hij een tik zou hebben gekregen.

Enkele PSV-supporters werden daarop zo woedend dat er hekken omgingen. PSV- stewards konden maar net voorkomen dat ze het veld opgingen.

Bron: Omroep Gelderland 29-04-2007

Stojkovic gewisseld na wilde gebaren

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft halverwege de wedstrijd PSV-Vitesse keeper Vladimir Stojkovic naar de kant gehaald, nadat hij aan het einde van de eerste helft het PSV-publiek met wilde gebaren had opgehitst. De sfeer in het stadion sloeg daarop om en achter het doel van Stojkovic ontstond onrust. Een groep Eindhovense supporters vernielde een hek en dreigde het veld op te komen. Stojkovic werd vervangen door Piet Velthuizen.

Bron: De Telegraaf 29-04-2007

Danko Lazovic keert terug bij Vitesse.

Danko Lazovic keert morgenmiddag terug in de basisop­stelling van Vitesse, dat op de laat­ste speeldag van de reguliere com­petitie op bezoek gaat bij PSV. De aanvaller miste de vorige partij van Vitesse (1-1 tegen FC Twente) vanwege familieomstandigheden.

Vitesse-trainer Aad de Mos zal, net als tegen Twente, ook tegen PSV geen spelers sparen voor de play-offs. De Arnhemse ploeg is ze¬≠ker van deelname aan de play-offs om Intertoto-voetbal. In theorie kan Vitesse morgen nog wel de nummer elf, NEC, achterhalen. ‚Äě Aan de wedstrijd tegen PSV wil ik een goed gevoel overhouden voor de play- offs‚ÄĚ, zegt De Mos. ‚ÄěDe malaise bij PSV doet me niets als inwoner van Eindhoven. Ik ben alleen maar bezig met Vitesse en wil het seizoen goed afsluiten in de play-offs.‚ÄĚ

De Mos kan in het waarschijnlijk snikhete Philips Stadion niet be­schikken over Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Abubakari Yakubu. Het drietal ontbreekt we­gens blessures en zal ook tijdens de play-offs niet inzetbaar zijn. Paul Verhaegh keert tegen PSV te­rug van een schorsing en begint op het middenveld. Siebe Blondel­le zit morgen zijn tweede van drie duels schorsing uit.

Bron: De Gelderlander 28-04-07 

Civard Sprockel wil Europees voetbal

Achter sterspeler Danko Lazovic is nieuweling Civard Sprockel bij Vitesse de revelatie van het seizoen. De 23-jarige centrumverdediger kreeg een uitnodiging voor Oranje. Nu verlangt hij naar Europees voetbal.

Door Gerard Borgman

Je staat op nul gele kaarten. Dat is uniek voor een verdediger. Zeker gezien het feit dat Vitesse een slecht seizoen doormaakt.

‚ÄěDat klopt. Andere spelers in onze verdediging hebben wel veel kaar¬≠ten gekregen. Normaal gesproken pak ik drie of vier kaarten per sei¬≠zoen. Dat ik nu op nul sta, is mij ook nog nooit overkomen. Het ge¬≠beurt me √©√©n keer in mijn leven. Maar ik ben sowieso altijd een spe¬≠ler geweest die weinig overtredin¬≠gen maakt. En ik ben ook niet ie¬≠mand die domme kaarten pakt, voor praten of shirtje vasthouden. Dergelijke kaarten hebben wij dit seizoen ook gehad.‚ÄĚ

Wie heeft jou leren verdedigen?

‚ÄěHet is een combinatie van talent en slimmer worden door ervaring. Bij Feyenoord heb ik een goede jeugdopleiding gehad. Henk Fr√§ser ( oud- speler en jeugdtrainer Feye¬≠noorder, red.) zei tegen me dat ik te lief was. Dat ik harder en geme¬≠ner moest worden, als ik echt de top wilde halen. Soms moet je iets over het randje spelen.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-04-07

Kaya en Sprockel aanwezig op de laatste dartavond

Op vrijdag 27 april wordt wederom een dart- en supportersavond georganiseerd in het supportershome Monnikenhuize. Dit is de laatste dart- en supportersavond van het seizoen. Op deze avond zullen Onur Kaya en Civard Sprockel aanwezig zijn en zij zullen natuurlijk ook meedoen aan het darttoernooi.

Inschrijven voor het darttoernooi kan vanaf 19.00 uur en de loting is om 19.30 uur. Daarna zullen de eerste partijen beginnen. Inschrijven voor deze avond is alleen mogelijk op de avond zelf. Inschrijfgeld is 2,50 euro per persoon voor leden van de supportersvereniging op vertoon van een geldige lidmaatschapspas en 5 euro voor niet-leden


Opnieuw basisplaats voor Benson

Fred Benson zal tegen PSV in de basis beginnen. De aanvaller van Vitesse startte afgelopen zondag tegen FC Twente ook al in de basis.

Toen verving hij de afwezige Danko Lazovic. De Servi√ęr begint zondag weer gewoon in de basis. Benson speelt voor de gepasseerde Mads Junker. On√ľr Kaya moet ook genoegen nemen met een plek op de bank. Paul Verhaegh keert terug van een schorsing. Hij begint wederom op het middenveld.

Opstelling: Stojkovic; Sprockel, Espinoza, Knol, Fränkel; Pryor, Verhaegh, Sansoni, Janssen; Benson, Lazovic.

Bron: TV Gelderland TxT 27-04-07

Benson verdrijft Junker uit de basis

Fred Benson vormt zondag tegen PSV met Danko Lazovic het spitsenduo bij Vitesse. Benson verdrijft Mads Junker uit de basis.

Paul Verhaegh keert terug in de basis van Vitesse na een schorsing. Tegen zijn oude club PSV zal Verhaegh opnieuw op het middenveld spelen. Dit gaat ten koste van Onur Kaya. Vitesse verloor dit seizoen al tweemaal van PSV. De laatste zege van Vitesse in Eindhoven dateert uit 2001, toen het 0-2 werd.

Bron: TV Gelderland TxT 27-04-07 

De Mos spaart geen spelers

Aad de Mos was zeer duidelijk tijdens de wekelijkse persbijeenkomst op het zonnige Papendal. “Ik spaar met het oog op de Play-offs geen spelers in de wedstrijd tegen PSV. Dat kun je niet maken tegenover de supporters en gezien de sportieve belangen die er spelen.”

Fred Benson blijft na zijn goede spel van vorige week tegen FC Twente in de basiself van De Mos. Junker moet zijn plaats dit duel dus afstaan. Danko Lazovic keert terug na zijn afwezigheid door familie-omstandigheden.Vitesse start zondag tegen regerend landskampioen PSV in de volgende samensteling:

Stojkovic, Sprockel, Espinoza, Knol, Frankel, Verhaegh, Sansoni, Pryor, Janssen, Lazovic, Benson.

Aad de Mos: “In het Philips Stadion is het met deze temperaturen een heuse bakoven. Verder verwacht ik een PSV dat snel een doelpunt probeert te maken. Wij zullen goed gesloten moeten spelen en dan gebruik maken van de ruimtes die ontstaan. Sowieso zijn wij gebrand op een goede prestatie in Eindhoven.”

Bron: Vitesse.nl 27-04-07 

Vitesse wil Sprockel vastleggen tot 2012

Vitesse wil verdediger Civard Sprockel langer aan zich binden. De Arnhemse club onder­handelt met de 23-jarige internatio­nal over een nieuwe verbintenis tot medio 2012. De huidige verbintenis van Sprockel loopt af in de zomer van 2008. Vitesse heeft een optie op nog twee seizoenen. Nu Sprockel zich dit seizoen sensationeel heeft ontwikkeld van eerste divisie- spe­ler tot international, wil Vitesse langer met de centrale verdediger door. Sören Lerby, de zaakwaarne­mer van Sprockel, is momenteel met Vitesse in gesprek over het openbreken en verbeteren van het contract van de voetballer.

Bron: De Gelderlander 27-04-07 

Eenjarig contract Bob Kootwijk

Vitesse is gisteren tot overeenstem­ming gekomen gekomen met Bob Kootwijk over een nieuw, eenjarig contract. De trainer van Jong Vites­se wordt door hoofdcoach Aad de Mos vaak bij het eerste elftal be­trokken. De technische staf rond het eerste elftal is nu rond voor ko­mend seizoen. Eerder tekenden de assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer al voor een jaar bij. Het contract van keeperstrainer Lambert Jager liep reeds tot medio 2008.

Bron: De Gelderlander 27-04-07 

Onvrede Due logisch volgens Streuer

Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse heeft begrip voor de onvrede van Anders Due.

De Deen verloor na de winterstop zijn basisplaats en mocht tegen FC Twente afgelopen zondag alleen maar 45 minuten warmlopen. Due gaf al aan weg te willen en lonkte nadrukkelijk naar de Deense topclub Br√∂ndby. “Ik kan me voorstellen dat hij weg wil. Ik vind die ambitie niet verkeerd als je te weinig speelt. Maar er heeft zich nog geen enkele club gemeld voor Due”, aldus Streuer.

“Hij heeft een doorlopend contract, dus hij hoeft niet weg. Zoiets gaat altijd in overleg met de speler.

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2007

Vitesse rekent op vertrek Van Polen

Vitesse verwacht dat Bram van Polen vertrekt bij de Arnhemse club.

De 21-jarige middenvelder kwam deze zomer over van VVOG. Van Polen kreeg in de voorbereiding wel speeltijd, maar maakte daarna geen deel meer uit van de A-selectie. “Ik ga ervanuit dat hij weggaat”, verwacht manager voetbal Jan Streuer. “Hij wil bepaalde zekerheden dat hij bij de A-selectie komt, maar dat zit er niet in voor hem.

Van Polen kwam op amateurbasis uit voor Vitesse, net als Colin van Mourik, met wie de club nog wel gaat praten. Mike Louwaars van Jong Vitesse is onlangs weggestuurd bij de Arnhemse club.

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2007

Streuer: Cees Keizer een buitenkans

Vitesse wil Cees Keizer van Jong Ajax aantrekken. De 20-jarige middenvelder is transfervrij.

“Een speler met potentie, een buitenkans voor ons”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “We willen hem al langer hebben, toen hij nog B-junior was bij Volendam. Hij koos toen voor Ajax, maar nu is hij einde contract. Als we hem halen, is het voor de breedte, dan kan hij doorgroeien. Maar je weet het nooit, het hangt er ook vanaf wat hij wil verdienen.”

Ook zijn oude club Volendam en AGOVV Apeldoorn zouden in de markt zijn voor Cees Keizer.

Bron: Omroep Gelderland 26-04-2007

De transfer van Danko Lazovic is in elk geval van de baan.

Hij is veel te duur voor PSV. Vitesse wil maar liefst acht miljoen euro ontvangen, terwijl PSV maxi­maal de helft wil betalen. De Arnhemmers eisen bovendien ook nog eens 25 procent bij doorverkoop van Lazovic.

Tijdens de winterstop toonde PSV ook al belangstelling voor de Servi√ęr, maar bleek de vraag¬≠prijs ook al een onoverkomelijk struikelblok. De Arnhemse clubleiding zei destijds dat Lazovic alleen voor Huntelaar-achtige bedragen te koop is. Ook nu blijft Vitesse, dat nog altijd geen florissante financi√ę¬≠le situatie kent, op zijn strepen staan. Al is het alleen maar omdat de Arnhemse club ook percentages van de transfersom af moet dragen aan Feyenoord (der¬≠tig procent) en de Vrienden van Vitesse (de helft van het overgebleven bedrag).

‘Op bedragen ga ik niet in, maar het lijkt me toch wel duidelijk dat een spits van zijn kaliber wat meer waard is dan vier miljoen euro’, zegt manager voetbal Jan Streuer, die zeker niet uit¬≠sluit dat Lazovickomend seizoen gewoon in Arnhem blijft. ‘Waarom zouden we uitgaan van een vertrek? Clubs moeten wel eerst onze vraagprijs kunnen en wfllen betalen. Danko speelt in het nationale team, is onze clubtopscorer en staat tot 2010 bij ons onder contract. Natuurlijk is hij populair, maar voor Vitesse is het geen vanzelfsprekend¬≠heid dat we op zoek moeten naar een opvolger.’

Lazovic heeft dit seizoen al negentien treffers achter zijn naam staan en is onbetwist de dragende speler in het elftal van trainer Aad de Mos.

Bron: VI magazine 26-04-07

Anders Due hoopt op transfer naar Bröndby IF

Speler van Vitesse zegt in Deense krant open te staan voor transfer.

Vitesse- speler Anders Due heeft in Deense media gezin¬≠speeld op een overstap naar Br√∂nd¬≠by IF. In een interview met de Deense krant Berlingske Tidende zegt Due: ‚Äě Er zijn momenteel geen gesprekken gaande, het is ech¬≠ter duidelijk dat het een fantas¬≠tische overstap zou zijn. Br√∂ndby is een mooie club en mij is verteld dat de club op zoek is naar verster¬≠kingen.‚ÄĚ

Bröndby IF maakt een teleurstel­lend seizoen door in de Deense competitie, waar het niet meer is dan een middenmoter. Due (25) kwam afgelopen zomer over van FC Nordsjaelland, maar de linksbe­nige speler heeft in Arnhem nooit een basisplaats weten te verove­ren.

Onlangs stelde Due nog in de­ze krant, dat het voor alle partijen het beste is als hij vertrekt naar een andere club, mocht zijn situa­tie bij Vitesse niet veranderen. Due heeft een contract tot medio 2010.

Bron: De Gelderlander 26-04-07

Onderhandelingen met Kootwijk nog niet afgerond

Vitesse heeft de onderhandelingen met Bob Kootwijk nog steeds niet afgerond. ‚ÄěIk verwacht wel dat we er uit zullen komen‚ÄĚ, zegt Jan Streuer, de technisch manager van de Arnhemse club.

Kootwijk is trainer van Jong Vites­se en op voorspraak van hoofdtrai­ner Aad de Mos profileert hij zich ook bij de hoofdmacht. Dat brengt voor de club extra kosten met zich mee.

Met Pieter Huistra en Dick de Boer heeft Vitesse reeds twee assistent-trainers vastgelegd voor komend seizoen. Kootwijk zou dus min of meer de derde assistent worden. Onder de vorige hoofdtrainer Edward Sturing was slechts ruimte voor √©√©n assistent. ‚ÄěWe kijken nu wat er mogelijk is‚ÄĚ, zegt Streuer. ‚ÄěDaarom duurt het lang.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 26-04-07

Verleng uw seizoenskaart deze week nog.

Zorg dat uw aanvraagformulier voor uw seizoenkaart 2007-2008 uiterlijk 30 april a.s. bij Vitesse binnen is! Alleen dan kunt u aanspraak maken op uw huidige plaats. Bovendien ontvangt u dan, als huidige seizoenkaarthouder, een waardebon ter waarde van ‚ā¨ 15,-. Deze waardebon is volgend seizoen inwisselbaar bij Vitesse Ticketing en de Vitesse Fanshops in Gelredome.

U wilt een seizoenkaart op uw huidige plaats
Als seizoenkaarthouder heeft u voorrang op het reserveren van uw huidige plaats. Het aanvraagformulier dient uiterlijk 30 april a.s. bij ons binnen te zijn. Vanaf 1 mei vervalt het recht om aanspraak te maken op uw huidige plaats.

Wanneer ontvangt u de waardebon
Indien Vitesse uw aanvraagformulier uiterlijk 30 april a.s. heeft ontvangen, dan ontvangt u een waardebon t.w.v. ‚ā¨ 15,-. Deze waardebon kunt u tot en met 31 december 2007 besteden bij de fanshops en Vitesse Ticketing* in Gelredome. U ontvangt de waardebon uiterlijk v√≥√≥r de eerste thuiswedstrijd.

Schriftelijke bevestiging
U bent van ons gewend een schriftelijke bevestiging van uw plaats te ontvangen. Vanaf seizoen 2007/2008 zult u géén schriftelijke bevestiging meer ontvangen.

Wanneer ontvangt u de seizoenkaart
Vanaf eind juli, begin augustus ontvangt u automatisch uw seizoenkaart. Mocht u uw seizoenkaart twee weken v√≥√≥r de eerste thuiswedstrijd nog niet hebben ontvangen dan kunt u contact opnemen met Vitesse Ticketing via ticketing@vitesse.nl of 026 880 7337 (ma t/m vrij 13.30 ‚Äď 17.00 uur).

*De waardebon kan niet gebruikt worden bij de betaling van de seizoenkaart

Bron: Vitesse.nl 23-04-07

Column Gerard Borgman: PSV en Lazovic

Voor Vitesse is het uitermate pijnlijk dat AZ op het punt staat PSV te onttronen als landskampioen. PSV-voorzit­ter Frits Schuitema heeft alvast flinke bezuinigingen aangekondigd. Dat betekent onder meer dat Vitesse minder geld gaat ontvangen voor Danko Lazovic.

De spits heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV. En PSV wil Lazovic. Niet voor niets is Rodger Linse, de zaakwaar¬≠nemer van Lazovic, achter de schermen al maanden aan het werk de deal te forceren. In Eindhoven kan de Servi√ęr spelen om de prijzen en bovendien wacht hem daar een salaris dat hij niet kan weigeren. PSV probeerde Lazovic in de winterstop al te strikken. Dat de transfer destijds niet doorging, kost de Brabantse club nu de ti¬≠tel en de zekere miljoenen aan startgeld in de Champions Lea¬≠gue. PSV bood in januari een miljoentje of twee. De Arnhem¬≠se clubleiding veegde dat bod terecht lachend van tafel. Tij¬≠dens het trainingskamp in Turkije klopte Lazovic wel aan bij Herman Veenendaal, de invloed¬≠rijke investeerder van het spelers¬≠fonds van Vitesse, om te praten over compensatie voor het sala¬≠ris dat de aanvaller nu misliep.

Vitesse wil zijn beste speler slechts laten gaan voor de hoofd­prijs. Zeg maar: zo rond de tien miljoen. Technisch manager Jan Streuer vertelde me deze week dat Vitesse geen concessie zal doen, omdat de club liever ziet dat het fenomeen uit Belgra­do in Arnhem blijft. Ik ben benieuwd hoe standvastig Streuer zal zijn. Volgens mij zijn alle partijen uiteindelijk gebaat bij de transfer, indien een speler per se weg wil. Daarom verwacht ik dat PSV en Vitesse elkaar diep in de zomer wel zullen vinden. Het bedrag: zo ergens rond de zes miljoen

Bron: De Gelderlander 25-04-07 

“Lazovic weer te duur voor PSV”

De Telegraaf meldt deze ochtend dat de interesse van PSV in de Vitesse aanvaller Danko Lazovic voorlopig weer op de lange baan is geschoven.

PSV zou volgens de berichten een bedrag van circa vier miljoen euro over hebben voor de veelscorende aanvaller. Dit terwijl Vitesse een bedrag in het hoofd zou hebben van minimaal het dubbele bedrag. PSV Voorzitter Frits Schuitema kondigde gisteren na het debacle in Utrecht al bezuinigingen aan.

Bron: De Telegraaf 23-04-2007

Velthuizen en Meulens vervangen Man of the Match in supportershome

Niet de tot Man van de Wedstrijd gekozen Fred Benson, maar Vitessespelers Piet Velthuizen en Rihairo Meulens maakten zondagmiddag na de wedstrijd tegen FC Twente hun opwachting in supportershome Monnikenhuize. Na kort onderling overleg leek het de clubleiding en speler beter voor een andere spelersafvaardiging te kiezen. Dit vanwege het tumult dat ontstond na de wedstrijd tegen Excelsior op 3 maart, toen een teleurgestelde Benson een ruitje had ingeslagen. In de daarop volgende wedstrijd waren er geen spelers in het home te bewonderen. Oud-speler Arco Jochemsen, manager Facility, die de spelers steevast naar het home begeleidt, over de beslissing van vandaag: ‚ÄėHet leek ons beter gezien de emotionele gebeurtenissen destijds. We wilden voorkomen dat er een nieuwe escalatie zou kunnen ontstaan.‚ÄĚ

De kans dat zoiets zich zondagmiddag had kunnen herhalen, leek erg klein. De sfeer was gemoedelijk in het gezellige supportershome. Velthuizen en Meulens werden met een warm applaus onthaald toen zij arriveerden en zich onder de toegestroomde fans mengden. Op het podium werden de voetballers ge√Įnterviewd. Velthuizen, die bij de vorige gelegenheid nog als Man van de Wedstrijd mocht plaatsnemen, geloofde in zijn kansen zijn plekje als eerste doelman terug te winnen: ‚ÄúHopelijk pik ik nog een wedstrijd mee tijdens de Play Offs, maar anders volgend seizoen.‚ÄĚ De in Nijmegen woonachtige sluitpost vertelde nog altijd een huis in Arnhem te willen kopen, maar dat had nog niet tot een eigen Arnhemse stek geleid.

Voor Rihairo Meulens, die in de 81ste minuut van de wedstrijd mocht invallen, was het even wennen op het podium. ‚ÄúIk vond het wel lekker gaan‚ÄĚ, liet de 18-jarige aanvaller de fans weten. In het resultaat van de voor het landskampioenschap belangrijke wedstrijd tegen PSV, die volgende week in Eindhoven plaatsvindt, had de jongeling het volste vertrouwen. ‚ÄúWe gaan voor de winst, zoals altijd.‚ÄĚ Nadat het lot een gelukkige winnaar had uitgewezen, werden de spelershandtekeningen op het ter beschikking gestelde Vitesseshirt geplaatst en de ceremonie be√ęindigd. Op 25 april kan opnieuw kennis worden gemaakt met Piet Velthuizen, wanneer hij samen met Paul Verhaegh om 20.00 uur aantreedt bij ‚ÄėVitesse Sportcaf√©‚Äô, dat plaatsvindt in Caf√© De Schoof.

Bron: Vitesse.org 22-04-07

Kampioenen D2 gehuldigd

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen FC Twente is in stadion Gelredome het D2 kampioenselftal van Vitesse/AGOVV gehuldigd.

Na de felicitaties en dankwoorden rond de middenstip mochten de jonge helden een welverdiende ereronde lopen langs de tribunes, waar zij een staande ovatie ontvingen van het publiek.

Op 14 april wist D2 zich na een 3-3 gelijkspel in Didam verzekerd van het kampioenschap van de Hoofdklasse. Het is het eerste kampioenselftal sinds de samenvoeging van de jeugdopleidingen van Vitesse en AGOVV.

Bron: Vitesse.org 22-04-07

Play-offs eerste ronde

Vitesse heeft de play-offs voor Europees voetbal behaald. Op dit moment is nog onduidelijk tegen wie en wanneer Vitesse zal aantreden. Wel duidelijk is dat seizoenkaarthouders GRATIS toegang hebben tot de eerste thuiswedstrijd van Vitesse in deze play-offs. U kunt gebruik maken van uw huidige seizoenkaart. Gooi deze dus niet weg!

Bron: Vitesse.nl 22-04-07

Hoofdrol Vitesse in titelstrijd lijkt voorbij

Alleen bizarre nederlaag Vitesse bij PSV kan titel in Eindhoven brengen.

Aad de Mos is niet van plan als kanonnenvoer te dienen op de slotdag van de competitie. Alleen een bizarre Arnhemse ne¬≠derlaag in Eindhoven lijkt PSV nog aan de titel te kunnen helpen. ‚ÄěDat gaat natuurlijk niet gebeu¬≠ren‚ÄĚ, zei Vitesse-trainer Aad de Mos gistermiddag na de laatste competitiewedstrijd voor eigen pu¬≠bliek van de jaargang 2006/07: 1¬≠1 tegen FC Twente. Vitesse leek een cruciale rol te spe¬≠len in de Nederlandse titelstrijd, maar door de uitslagen gistermid¬≠dag lijkt daarvan geen sprake meer. Van de drie ploegen die de ranglijst aanvoeren heeft AZ het beste doelsaldo (+ 53), ruim beter dan Ajax (+ 47) en Vitesse‚Äôs aanko¬≠mende tegenstander PSV (+ 46). Om de achterstand goed te maken moet PSV er tegen Vitesse een knotsgek doelpuntenfestijn van maken. Onwaarschijnlijk, tenzij De Mos zou besluiten zijn spelers massaal te sparen voor de play-offs om Intertoto-voetbal. Dat lijkt niet te gebeuren. Hoewel vijf spelers bij een volgende gele kaart geschorst zijn, hoeft De Mos zich weinig zor¬≠gen te maken. De schorsingen gel¬≠den niet voor de play-offs maar voor volgend seizoen.

Daarmee blijft De Mos een serieu¬≠ze afweging bespaard. Theo Jans¬≠sen, S√©bastien Sansoni, Onur Ka¬≠ya, Ruud Knol √©n Purrel Fr√§nkel staan immers op scherp. ‚Äě Niet de minsten, onze hele middenveld‚ÄĚ, verzuchtte De Mos. ‚Äě Maar we gaan er tegen PSV toch vol tegen aan. Dat zijn we ook verplicht naar andere clubs.‚ÄĚ De Mos schat de titelkansen van PSV na de 1-1 tegen FC Utrecht niet erg groot in. ‚Äě AZ is de grote fa¬≠voriet. Die geven dit niet meer weg‚ÄĚ, vermoedt De Mos, die niet¬≠temin verwacht dat PSV op volle oorlogssterkte gaat aantreden. ‚Äě Stel dat het wel mis gaat op de an¬≠dere velden. Je vecht voor je laat¬≠ste kans. Ik vermoed dat Koeman geen spelers zal sparen voor de play-offs‚ÄĚ, aldus oud PSV-trainer De Mos. ‚Äě Aan de andere kant weet je nooit hoe een andere trai¬≠ner denkt. PSV zal toch een gevoe¬≠lige mentale tik hebben gekregen.‚ÄĚ De Mos bleef gistermiddag met Vitesse een tikje bespaard. Hoewel zijn ploeg geen moment grip kreeg op het veel sterkere FC Twente, kwam Vitesse met een 1¬≠1 eindstand prima voor de dag. Na krap een uur spelen verdiende Fred Benson ‚Äėover de knie‚Äô van Ra¬≠mon Zomer een strafschop. Bij ab¬≠sentie van Danko Lazovic, wegens priv√©-omstandigheeden in Servi√ę, voltrok Ruud Knol feilloos het vonnis vanaf de stip: 1-0.

Het voorzichtig opererende Vites­se had wel kansen op meer tref­fers. Andersom was FC Twente net zo vaak dicht bij een treffer. Dankzij de uitstekende huurling­doelman Vladimir Stojkovic (een topper voor elke Nederlandse top­club) viel slechts de gelijkmaker: 1-1 door Blaise N’Kufo. De Zwitser had al met een lobje de lat geraakt. Vitesse rest nog een bezoek PSV, dat een monsterscore nodig heeft om de titel te prolongeren. Zo één als in 1972 toen Vitesse met 12­1 van Ajax verloor; nog steeds de grootste nederlaag ooit in een ere­divisiewedstrijd.

Bron: De Gelderlander 23-04-07 

Aad de Mos: ‚ÄėBenson was onze Farfan‚Äô

Trainer Aad de Mos van Vitesse keek zijn tactiek tegen FC Twente af van PSV-collega Ronald Koeman; vorige week succesvol te¬≠gen FC Twente door Jefferson Far¬≠fan: 1-0 en 2-0. ‚ÄěBenson was onze Farfan. Twente is kwetsbaar achter de verdedigers Wielaert en Zomer, daar lagen onze kansen. Benson verdient die penalty, maar kan die na vier minuten ook krijgen. Benson was onze beste veldspeler, hij maakt nog bijna 2-1.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 23-04-07 

Kaya maakt zich geen illusies over EK

Middenvelder Vitesse verwacht geen oproep voor Jong Belgi√ę.

Onur Kaya maakt zich geen illusies meer over deelname aan het jeugd EK met Jong Belgi√ę, deze zomer in Nederland. ‚Äě Ik ver¬≠wacht niets‚ÄĚ, zei de 21-jarige mid¬≠denvelder van Vitesse gistermid¬≠dag, na de 1- 1 in Gelredome tegen FC Twente. Kaya was dit seizoen, samen met zijn even oude ploeggenoot Siebe Blondelle, twee keer opgenomen in de voorselectie van Jong Belgi√ę. Voor de oefeninterlands tegen Jong Servi√ę en Jong Itali√ę ontving Vitesse een fax van de Belgische voetbalbond. In dat schrijven stond vermeld dat beide voetbal¬≠lers behoorden tot de voorselectie met 25 spelers. ‚ÄěMaar daarna heb ik telkens niets meer gehoord‚ÄĚ, aldus Kaya. ‚ÄěDat geldt ook voor Siebe. Ik weet niet of we nog in beeld zijn voor het EK. Ik heb niets gehoord.‚ÄĚ

Kaya heeft eerder reeds zijn veron¬≠derstelling geopperd, dat Arnhem blijkbaar te ver weg is voor de be¬≠palende lieden binnen de Bel¬≠gische voetbalbond. ‚ÄěIk heb de bondscoach ook nog nooit gespro¬≠ken‚ÄĚ, doelt Kaya op de nationale keuzeheer Jean-Fran√ßois de Sart. Wel is Kaya, net als Blondelle, in de voorbije maanden meerdere ke¬≠ren afgereisd naar zijn moederland voor een oefenpotje van Belgi√ę On¬≠der 20. ‚ÄěMaar dat stelde niet erg veel voor‚ÄĚ, aldus Kaya. ‚ÄěIn die se¬≠lectie spelen vooral jongens die bij hun eigen club niet eens aan spe¬≠len toekomen. Het waren ook al¬≠leen oefenwedstrijden. Eigenlijk was er niets aan.‚ÄĚ Kaya ziet dus geen enkele reden er¬≠van uit te kunnen dat hij deze zo¬≠mer in ons land actief zal zijn. ‚ÄěHet is altijd mooi meegenomen als je de kans krijgt zo‚Äôn toernooi te spelen. Maar als ik er niet bij zal zijn, zal ik echt niet gaan huilen. Het leven gaat door.‚ÄĚ

En: ‚ÄěIk verwacht niets en blijf ge¬≠woon mijn best doen bij Vitesse. Vitesse is het belangrijkste.‚ÄĚ Met zijn ploeg speelde Kaya giste¬≠ren gelijk tegen FC Twente. Het was de voorlaatste competitiewed¬≠strijd en beide ploegen stapten lo¬≠gischerwijs niet vol op het gaspe¬≠daal. Kaya is bezig aan zijn eerste volledige seizoen als volwaardige eerste elftal- speler en dus merkt ook hij dat de eindfase van het sei¬≠zoen is aangebroken. ‚ÄěIk ben kapot‚ÄĚ, zei hij gisteren. ‚ÄěHet was een moeilijke wedstrijd en ik baal ervan dat we weer een laat doelpunt tegen krijgen, waar¬≠door we niet met 1-0 winnen. Dat ik stuk zit, geldt niet alleen voor mij. Ik denk dat iedereen wel ver¬≠moeid is nu. Het is positief dat we nog dat op kunnen brengen wat we vandaag hebben laten zien.‚ÄĚ

Daarop baseert Kaya ook zijn ver¬≠trouwen voor de play-offs, die wachten na de laatste competitie¬≠wedstrijd tegen PSV. ‚ÄěIk ben fit ge¬≠noeg voor de play-offs. Het gaat er¬≠om wat je nog kunt opbrengen en ik denk dat dat bij ons voldoende is. Er staat ook nog voldoende op het spel. Via de Intertoto kun je toch Europees voetbal halen.‚ÄĚ Volgens de huidige stand is NEC de komende opponent van Vitesse in de play- offs. ‚Äě Dat zijn altijd mooie potjes‚ÄĚ, aldus Kaya.

Bron: De Gelderlander 23-04-07 

Vitesse mist ‚Äė Tarzan‚Äô in mager jaar Gelredome

Vitesse heeft een mager jaar achter de rug in Gelredome; 25 punten.

Vitesse speelde gister­middag gelijk (1-1) tegen FC Twen­te in de zeventiende en laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2007/08. Met een punt voor het vierde gelijke spel dit seizoen kwam de score op 25 punten van de 51; vier minder dan vorig sei­zoen onder Edward Sturing.

Het doelsaldo (30-22) is iets beter dan vorig jaar (33-27), maar toen waren er meer punten √©n doelpun¬≠ten. Trainer Aad de Mos wijt de magere score aan de enorme perso¬≠nele tegenslagen in de maanden fe¬≠bruari en maart van 2007. Daarin werden de thuisduels verspeeld te¬≠gen NEC (1-1), Roda JC (0-0), Ex¬≠celsior (2-3) en ADO (2-2). ‚Äě Als bij de musical Tarzan Tarzan er niet is, gaat de musical niet door. Wij misten al onze hoofdrol¬≠spelers op het middenveld, maar moeten wel spelen‚ÄĚ, reageerde De Mos gistermiddag in Gelredome.

‚ÄěWe hebben het seizoen verspeeld tegen de staartploegen, dat is dui¬≠delijk. Vooral omdat we een moei¬≠lijke fase hebben gehad. Ik had er na ons trainingskamp in Turkije en de overwinning in januari op Groningen alle vertrouwen in. Maar we raakten ons hele midden¬≠veld kwijt. Van der Schaaf met zijn knie, Sansoni met zes duels schorsing en toen Janssen ook nog. Het kwam allemaal aan op Kaya en Pryor die nu doodop zijn en zelfs kramp krijgen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 23-04-07 

Drie opties open voor Vitesse in eerste ronde play-offs om Intertoto

Met één wedstrijd te gaan zijn er voor Vitesse drie op­ties in de eerste ronde van de play-offs om Intertoto-voetbal. Daarin spelen de nummers 10, 11, 12 en 13 van de ranglijst om een plaats in de Intertoto-cup; het voorportaal van de UEFA Cup.

OPTIE 1: Vitesse ( 12de) en NEC ( elfde) blijven staan waar ze staan. Dan ontvangt Vitesse op donder­dag 10 mei NEC en volgt 13 mei de return in De Goffert.
OPTIE 2: Vitesse wint van PSV, NEC verliest van ADO; Vitesse pas­seert NEC ( beide 41 punten) op doelsaldo en begint op 10 mei te­gen NEC in De Goffert. De return volgt 13 mei in Gelredome.
OPTIE 3: NEC passeert door winst op ADO NAC op de rang­lijst en wordt tiende. NEC begint de competitie met een uitduel te­gen Sparta of Heracles (nummer dertien) en speelt 13 mei thuis. NAC (zondag uitduel bij FC Twen­te) zakt naar de elfde plaats. Vites­se begint 10 mei thuis tegen NAC en op 13 mei is de return in Breda.

Speeldata play- offs Intertoto- voetbal (*):
Eerste ronde 10 en 13 mei.
Tweede ronde: 17 en 20 mei.
Finale tegen verliezen finalist play- offs om UEFA Cup-voetbal: 24 en 27 mei.
(*) Hoogst ge√ęindigde ploeg begint uit.

Bron: De Gelderlander 23-04-0723-04-07

Rode kaart op slotdag telt wel voor play- offs

Eredivisieclubs die ko¬≠mende zondag op de laatste speel¬≠dag nergens meer voor strijden, maar daarna wel play-offs spelen, kunnen hun beste spelers zondag het beste sparen. Schorsingen naar aanleiding van ‚Äėfatale‚Äô gele kaarten worden weliswaar doorgeschoven naar het komende seizoen. Maar een speler die zondag op de laatste speeldag direct rood krijgt, krijgt wel een schorsing die telt voor de play-offs.

Bron: De Gelderlander 23-04-07

De Mos wil Belgische arbitrage op slotdag

Aad de Mos pleit voor Belgische arbitrage bij de drie kam¬≠pioensduels in de eredivisie, zon¬≠dag 29 april. Dat zei de trainer van Vitesse gistermiddag. AZ, Ajax en PSV kunnen alle drie kampioen worden. ‚ÄěIn Nederland fluiten drie toppers uit Belgi√ę; Allaerts, De Bleeckere en Van De Velde. Laat die AZ, Ajax en PSV leiden. Daarmee voorkom je discussie. Ne¬≠derlandse scheidsrechters hebben vaak een kleurtje‚ÄĚ, aldus De Mos.

Bron: De Gelderlander 23-04-07 

Rutten baalt van gelijkspel FC Twente

Trainer Fred Rutten van FC Twente baalde gistermiddag in stadion Gelredome van het gelijke spel (1-1) van zijn ploeg bij Vitesse. ‚ÄěWij waren negentig minuten lang de bovenliggende partij. Ik heb vijf, zes honderd procent kan¬≠sen gezien. Uiteindelijk is het nog prettig dat je toch gelijk maakt‚ÄĚ, vond de succestrainer van FC Twente, al zeker van Europees voetbal. ‚ÄěMaar we hebben gewoon twee punten te weinig.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 23-04-07

Twente in slotfase naast Vitesse

Vitesse en FC Twente hebben zondagmiddag in een zonovergoten Gelredome met 1-1 gelijkgespeeld. Na een 1-0 voorsprong via Ruud Knol (penalty) was het Blaise N’Kufo die Twente in de 87e minuut naast de Arnhemmers schoot.

In beide helften was FC Twente, de nummer vier van de Eredivisie, het meest in balbezit. Trainer Aad de Mos koos voor een strakke organisatie en zijn ploeg kreeg in de omschakeling zowel voor als na rust enkele goede kansen. Met Fred Benson als sterke vervanger voor Danko Lazovic, wegens prive-omstandigheden niet inzetbaar, werd het de verdediging van Twente af en toe lastig gemaakt.

De Tukkers kregen eveneens een aantal goede kansen, maar de verdediging en doelman Stojkovic bleven lange tijd attent. Na een aardig begin bleef het spelbeeld tot aan de rust echter vrij mat. Pas na rust, toen Fred Benson in de 56e minuut een strafschop kreeg (de aanvaller werd neergelegd), werd het een echte wedstrijd. Ruud Knol schoot in zijn laatste competitiewedstrijd in Gelredome beheerst de 1-0 achter doelman Boschker.

FC Twente zette na de achterstand aan en dwong Vitesse meer en meer naar achteren. Buiten een bal op de lat van Blaise N’Kufo bleef Vitesse lange tijd op de been. Pas in de slotfase, het was de 87e minuut, kwamen de gasten op gelijke hoogte. Scheidsrechter Wiedemeijer zag een overtreding van N’Kufo op Knol over het hoofd waarna de spits via de binnenkant van de paal raak schoot: 1-1.

Vitesse had in de extra tijd de winnende treffer nog kunnen maken, maar Theo Janssen had het geluk niet mee uit een vrije trap en Fred Benson mikte, na een mooie actie, nog over. Zo verdeelden beide ploegen in een vol Gelredome de punten. FC Twente kan zich opmaken voor de Play-offs om een Champions League ticket, terwijl Vitesse volgende week in Eindhoven nog een belangrijk duel speelt tegen kampioenskandidaat PSV, dat het na de 33e speelronde niet meer in eigen hand heeft.

Bron: Vitesse.nl 22-04-07 

Vitesse en FC Twente delen punten

Vitesse heeft zondag de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 1-1 gelijkgespeeld.

Vitesse speelde zonder topscorer Danko Lazovic een bijzonder matige eerste helft. De enige opwinding ontstond na een terugspeelbal van Sansoni. Doelman Stojkovic stond te slapen en was net op tijd wakker om de bal nog te keren.

Na rust begon Vitesse sterker. De Arnhemmers kregen loon naar werken doordat Ruud Knol een penalty benutte. Twente drong daarna aan, maar stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman Stojkovic. In de slotfase maakte N’Kufo in de kluts alsnog de 1-1.

Bron: Omroep Gelderland 22-04-2007

Vitesse en FC Twente spelen gelijk

Vitesse heeft zondag thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Het enige Vitesse-doelpunt viel twaalf minuten na rust uit een strafschop, benut door Ruud Knol. Blaise N’Kufo trok de stand pas een paar minuten voor het einde gelijk met zijn 21e doelpunt dit seizoen.

Het publiek in het Gelredome leek op een gezapige wedstrijd af te stevenen. De eerste helft was traag, ongemotiveerd en soms slaapverwekkend. Het publiek moest zelfs Vitesse-doelman Stojkovic even attenderen op een terugspeelbal. De doelman van Vitesse stond met zijn rug naar de bal en als er niet geschreeuwd was, was de bal zo over de doellijn gerold.

Ook scheidsrechter Reinold Wiedemeijer leek last te hebben van het warme weer en het trage tempo. De arbiter zag een terugspeelbal op Twente-keeper Boschker in het strafschopgebied over het hoofd en onthield Vitesse daarmee een vrije schop op enkele meters van de goal. Vitesse had nog het beste excuus voor het povere optreden in de eerste driekwartier. Topscorer Danko Lazovic ontbrak. De spits is in verband met familieomstandigheden in Servi√ę. Fred Benson leek zijn maatje voorin zeker in de eerste helft node te missen.

Na rust veranderde de wedstrijd als bij toverslag. Vitesse lanceerde een offensief op het goal van Twente en dat had een klein kwartier na rust succes. De doorgebroken Vitesse-spits Benson werd in het strafschopgebied neergehaald door Ramon Zomer. Ruud Knol verzilverde de strafschop.

FC Twente ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en met aanvallen over en weer werd het zowaar nog een leuke wedstrijd. De meeste kansen waren voor de Tukkers, maar zij vonden de uitblinkende Stojkovic steeds op hun pad. Blaise N’Kufo wist de doelman uiteindelijk vlak voor het eindsignaal via de binnenkant van de paal te verschalken.

Bron: Telegraaf 22-04-07

Doelman Stojkovic is uitblinker

Doelman Vladimir Stojkovic was de absolute uitblinker aan Arnhemse zijde. Daar deed een kolderiek moment in de eerste helft niets aan af.

“Ik dronk even water en maakte mijn handschoenen nat. Ik rekende absoluut niet op een terugspeelbal. Gelukkig hoorde ik het publiek joelen en kon ik redden. Het is jammer dat het vlak voor tijd nog gelijk wordt, maar een gelijkspel tegen de nummer vier is niet zo slecht”, vindt Stojkovic.

Over zijn toekomst: “Ik wil niet terug naar Nantes. Die degraderen en dat is slecht voor mijn plek in het Servische elftal. Misschien kan ik naar Hertha.”

Bron: TV Gelderland TxT 22-04-07

Fred Benson: ik ben geen bankzitter

Fred Benson speelde tegen Twente in plaats van Danko Lazovic. Hij prees na de wedstrijd het collectief en vindt zichzelf geen speler die de bank moet warmhouden.

“Dit was een van onze beste wedstrijden als team. Ook zonder Lazovic, al was het geweldig geweest als hij wel had meegedaan.”

Ook over zijn eigen prestatie is de spits tevreden. “Het liep goed. Ik wordt gezien als een invaller die vaak scoort, vandaag heb ik ook als basisspeler iets neergezet. Ik ben zeker geen bankzitter”, zo besluit Benson.

Bron: TV Gelderland TxT 22-04-07
Vitesse spaart geen spelers voor de play- offs

Vitesse- trainer De Mos geeft geen spelers rust in duel met FC Twente.

Vitesse en FC Twente spelen morgenmiddag hun voor¬≠laatste competitiewedstrijd. Het treffen in het uitverkochte (dank¬≠zij menig verkoopactie) Gelred¬≠ome is voor de ranglijst van nul en generlei waarde, maar Vitesse-trai¬≠ner Aad de Mos zal geen spelers rust gunnen. ‚Äě Zo‚Äôn wedstrijd is belangrijk voor het prestige van de club en voor het zelfvertrouwen voor de play- offs‚ÄĚ, zegt De Mos, verwij¬≠zend naar de barrage die toegang kan verschaffen tot de Intertoto. De Arnhemse ploeg is zeker van deze play- offs. De resterende twee duels ( komende week het bezoek aan PSV) moet alleen nog duide¬≠lijkheid verschaffen over de eind¬≠klassering en de eerste opponent in de play-offs.

FC Twente is al zeker van de vier¬≠de plaats, Europees voetbal en deelname aan de play-offs om voorronde Champions League. ‚ÄěTwente en AZ zijn de beste ploe¬≠gen van Nederland‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěTwente is een machine. We kunnen het niet permitteren met 6- 0 te verliezen, zoals NAC deze week bij AZ. Dan is het einde zoek.‚ÄĚ

De trainer heeft nog een reden waarom hij voor zijn sterkste sa¬≠menstelling zal kiezen. ‚Äě Jongens als Theo Janssen, S√©bastien Sanso¬≠ni en Onur Kaya hebben lang niet gespeeld. Ze hebben ritme nodig, met het oog op de play- offs. De enige die je kunt sparen is Andue¬≠le Pryor. Hij is toe aan rust, maar ik heb geen alternatief voor hem.‚ÄĚ

Danko Lazovic is morgen waar¬≠schijnlijk niet van de partij. Hij ging gisteren wegens familie-om¬≠standigheden naar Servi√ę. Janssen keert terug in het elftal. Hij miste het duel met AZ door een voetblessure. Siebe Blondelle en Paul Verhaegh zijn geschorst voor het duel met Twente. Blessu¬≠res houden Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Abubakari Yakubu uit de selectie. Van der Schaaf en Swerts zullen ook in de play- offs niet inzetbaar zijn.

Bron: De Gelderlander 21-04-07 

Theo Janssen terug in de basis

Theo Janssen keert zondagmiddag terug in de basis van Vitesse. De middenvelder is na zijn voetblessure fit genoeg om te starten tegen FC Twente.

In tegenstelling tot het meespelen van Janssen is het nog twijfelachtig of topscorer Danko Lazovic inzetbaar is. De Servier keert vrijdag nog huiswaarts in verband met prive-omstandigheden. Zaterdag wordt duidelijk of hij op tijd terug is voor de laatste thuiswedstrijd in de competitie.

Aad de Mos over de tegenstander: “Het is altijd aangenaam om tegen een ploeg als FC Twente te mogen spelen. Ik vind het, samen met AZ, de best voetballende ploeg van de Eredivisie en ook het moeilijkst strijdbaar. Ze verliezen met 2-0 van PSV, maar Twente was de ploeg die voetbalde. Ze hebben de laatste twee duels geen resultaat geboekt, maar dat heeft niets te maken met een minder FC Twente.”

“Spelers sparen wegens het aantal gele kaarten? Dat kunnen wij ons niet eens permitteren. Daarbij is en blijft het een wedstrijd om prestige en om zelfvertrouwen te krijgen voor de aanstaande Play-offs.”

Opstelling Vitesse:
Stojkovic, Sprockel, Knol, Espinoza, Frankel, Sansoni, Kaya, Janssen, Pryor, Junker, Lazovic/Benson.

Bron: Vitesse.nl 20-04-07 

De Mos wil prestige en zelfvertrouwen

De wedstrijd van Vitesse tegen FC Twente kent nauwelijks sportieve belangen, maar trainer Aad de Mos verheugt zich toch op de confrontatie.

“Twente is in deze competitie samen met AZ de best voetballende ploeg. De twee laatste resultaten zijn minder, aan ons de taak om ze een derde keer geen resultaat te bezorgen. Wij spelen voor de prestige en om met zelfvertrouwen de play-offs in te gaan.”

De Mos wil geen spelers sparen. “Dat is niet aan de orde, alleen Pryor kan wel wat rust gebruiken. Misschien kan ik die Chinees (Yu Hai, red.) een keer op tien zetten, kijken hoe dat gaat.”

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2007

Vitesse mogelijk zonder Danko Lazovic

Vitesse moet het zondag tegen FC Twente wellicht stellen zonder Danko Lazovic. De spits vertrekt vanwege privé-redenen naar Belgrado en is mogelijk niet op tijd terug voor de wedstrijd van zondagmiddag.

Als de topscorer ontbreekt, staat Fred Benson in de basis. Theo Janssen keert terug na zijn voetzoolblessure, dat gaat ten koste van Etienne Esajas. De geschorste Paul Verhaegh wordt op het middenveld vervangen door Onur Kaya.

Opstelling: Stojkovic; Sprockel, Espinoza, Knol, Fränkel; Kaya, Sansoni, Pryor, Janssen; Lazovic/Benson, Junker.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2007

Vitesse neemt deel aan Sportief Tour

Op het eerste gezicht lijkt het terrein van het Jan Pieter Heije instituut in Oosterbeek het decor van een normale sportieve middag. Diverse activiteiten als levend tafelvoetbal, touwtrekken en een hindernisbaan stonden klaar voor de jongeren van het J.P. Heije instituut. Maar schijn kan zelfs op een mooie woensdagmiddag bedriegen.

Onder leiding van Aad de Mos kwam de voltallige selectie van Vitesse deze woensdagmiddag de jongeren verblijden met hun deelneming aan de Sportief Tour. Tijdens de Sportief Tour sporten jongeren met en zonder handicap met en tegen alle Betaald Voetbal Organisaties in Nederland. Vandaag mocht de complete selectie van Vitesse hier aan deelnemen. Deze tour is een initiatief van de Pluryn Werkenrode Groep, de Johan Cruyff Foundation en Stichting de NEES. Het J.P. Heije instituut, deel uitmakend van de Pluryn Werkenrode Groep, ondersteunt jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke handicap bij wonen, school en dag/vrijetijdsbesteding.

Zo gebeurde het dat Jaime Brunier alle zeilen moest bijzetten op de hindernisbaan, Siebe Blondelle de hele dag met zijn nieuwe vriend Michel de activiteiten afliep en Mads Junker en zijn groep tegen Yu Hai aan het levend tafelvoetballen was. Nadat elke groep, gecomplementeerd met elk twee Vitesse-spelers, alle activiteiten buiten had afgerond, haastten de spelers zich naar binnen toe. Hier namen zij plaats achter een lange tafel zodat iedereen een mooie spelerskaart met een handtekening van de Arnhemse helden kon ontvangen. Toen alle T-shirts, armen en spelerskaarten gesigneerd waren stapte iedereen in een bus om zich richting de velden van OVC in Oosterbeek te begeven. Hier stond een wedstrijd op het programma tussen Vitesse en de jongeren.

Met Aad de Mos als scheidsrechter liet het J.P. Heije instituut Vitesse zien wel degelijk een bal te kunnen raken. En zo kon Piet Velthuizen tot twee keer toe de bal uit het net vissen. En als Vitesse dan zelf maar één keer de keeper weet te verschalken is het een simpel optelsommetje en werd deze middag afgesloten met alleen maar blije gezichten.

Bron: Vitesse.nl 20-04-07 

Play-offs om Intertoto gaan door

De play-offs voor de nummers 10 t/m 13 in de competitie-eindstand gaan gewoon door, omdat RKC Waalwijk en NAC Breda zijn uitgeschakeld in de beker.

De bekerfinale gaat tussen AZ en Ajax, waardoor er een extra UEFA-cup plaats wordt vergeven via de eindstand. Als NAC of RKC de finale had gehaald, was dat niet het geval geweest en was de Intertoto-plaats gegaan naar een ploeg uit de play-offs voor 6 t/m 9.

De play-offs 10 t/m 13 zouden in dat geval zijn geannuleerd. Vitesse is al zeker van die play-offs net als NEC, dat nog wel een kleine kans maakt op de play-offs voor UEFA-cupvoetbal.

Bron: TV Gelderland TxT 20-04-07 

Mogelijk geen play-offs om Intertoto

De play-offs om een plaats in de Intertoto gaan mogelijk niet door.

Dit heeft te maken met de plaatsing van NAC Breda voor de bekerfinale. Als de Brabanders in de finale tegen Ajax zouden spelen, plaatsen zij zich al direct voor de UEFA Cup. Daarmee komt er een Europees ticket minder vrij via de ranglijst, waardoor de play-offs voor de posities 10 t/m 13 geen enkel sportief belang meer hebben.

Momenteel staan NEC en Vitesse zodanig geklasseerd dat zij in de play-offs van 10 t/m 13 direct tegen elkaar zouden moeten spelen, maar wellicht komt het er dus helemaal niet van.

Bron: Omroep Gelderland 19-04-2007

Vitesse legt Van Diermen vast tot 2011

Vitesse heeft de 17-jarige Kevin van Diermen vastgelegd tot 2011. Het talent had al een contract voor een jaar met een optie voor nog twee extra seizoenen, maar de Arnhemse club wilde Van Diermen nog langer aan zich binden. De tweebenige verdediger debuteerde afgelopen zondag tegen AZ in het eerste elftal van Vitesse en maakte direct een sterke indruk.

Kevin van Diermen speelt sinds 2001 al voor Vitesse. Daarvoor kwam hij uit voor IJsselmeervogels uit Spakenburg. Hij maakt ook deel uit van de selectie van Oranje-onder 17.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2007
Rubriek: Monoloog Paul Verhaegh

‘Vitesse scoort niet zonder Lazovic‚Äô

Als een van de weinige Vitesse-spelers onttrekt Paul Verhaegh (23) zich dit seizoen aan de sportieve malaise. En zo raakt de carrière van de rechtsback toch nog in de versnelling waarop hij hoopte. Weg gestuurd bij PSV, opgeleefd in Den Bosch, uitgegroeid tot uitblinker in Arnhem. En ook nog Europees kampioen. Het verhaal van een Limburger zónder zachte G.

Op zich mag ik helemaal niet ontevreden zijn over mijn verrichtingen dit seizoen. Het gaat crescendo en ik hoop dat ik die lijn nog een tijdje kan doortrekken. De ploeg zit het de laatste maanden een stuk minder mee, en dat terwijl we zoveel vertrouwen hadden in de tweede seizoenshelft. In de afgelopen winterstop hadden we in Turkije een trainingskamp dat verschrikkelijk goed verliep. We wonnen van Kayserispor, de ploeg waartegen AZ het nog zo moeilijk had, en schreven vervolgens het toernooi daar op onze naam. Een prijs, dat smaakte naar meer, maar het vervolg van het seizoen is in één woord dramatisch te noemen. Alleen de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (4-2, red.) verliep nog zoals we wilden, maar daarna belandden we in het drijfzand. RKC Waalwijk, Excelsior en ADO Den Haag kregen we op rij. Misschien wel negen punten, zou je denken, uiteindelijk hielden we er één aan over. En dan is het opeens heel snel gedaan met de Europese aspiraties.

lees verder...

Bron: VI magazine nr16 18-04-07

Column Gerard Borgman: Hulde voor ingreep KNVB

Slecht nieuws voor Vitesse: de KNVB heeft de play-offs om een geldprijs afgeschaft. Dat betekent dat de num­mers tien tot en met dertien van de eindrangschikking, met onder meer Vitesse, al op 29 april klaar kunnen zijn met het seizoen. Dat heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de KNVB-beker en de play-offs om een plek in de voorron­de van de Champions League. De regelgeving hierover is zo ge­compliceerd, dat ik u niet zal vermoeien met de vele scena­rio’s.

Kort gezegd komt het hier op neer dat Vitesse moet hopen dat Ajax vanavond in de halve finales wint van RKC en dat AZ morgenavond hetzelfde doet tegen NAC. In dat geval mag Vit­esse met wat andere ploegen uit de onderste middenmoot gaan spelen in de play-offs om Intertoto-voetbal. De KNVB hoopt ook dat dit scenario zich in de praktijk zal ontrollen. Mocht een van de twee titelpretendenten namelijk niet de finale halen, dan zijn de merkwaardigste gevolgen denkbaar. Het kan zijn dat Vites­se bijvoorbeeld wel aan de play-offs begint, maar dat het na twee duels kan stoppen doordat Ajax of AZ de beker wint en ( voorronde) Champions League haalt. Dan krijgt de verliezend fi­nalist RKC of NAC automatisch Europees voetbal.

Het is in elk geval een goede zaak dat de KNVB de nummers tien tot en met dertien alleen (verder) laat voetballen in de play-offs, indien een plek in de Intertoto lonkt als prijs. Het spelen om louter een geldprijs is slechts interessant voor de sponsoren, die reclameblokken kunnen vullen tijdens de tele­visieuitzendingen. De voetbalsport is absoluut niet gebaat bij nietszeggende wedstrijden die nergens om gaan.

Bron: De Gelderlander 18-04-07 
Due overweegt vertrek bij Vitesse
Vertrek van Anders Due bij Vitesse lijkt slechts kwestie van tijd.

Het vertrek van Anders Due bij Vitesse lijkt aanstaande. ‚Äě Als de trainer me niet gebruikt, dan is er voor mij en voor de club geen reden dat ik bij Vitesse blijf‚ÄĚ, zei de Deen gisteravond, nadat hij met Jong Vitesse had gespeeld te¬≠gen Jong FC Utrecht (0-0).

De 25- jarige Due is vaker van de partij bij Jong Vitesse dan hem lief is. Hoofdtrainer Aad de Mos han­teert de regel dat alle selectiespe­lers die niet in de basis staan bij de hoofdmacht, op maandagavond aansluiten bij het beloftenteam. Due speelde tot dusver zeventien competitiewedstrijden van Vites­se, maar stond vaker niet dan wel in de basis. Afgelopen zondag zat hij niet eens bij de selectie voor het duel met AZ. Hij volgde de par­tij thuis, op het internet.

‚ÄěBlijkbaar vindt de coach mij niet goed genoeg voor het eerste elf¬≠tal‚ÄĚ, sprak Due in Bemmel. ‚Äě Het is niet mijn keuze. Maar ik respec¬≠teer het.‚ÄĚ Due kwam afgelopen zomer over van FC Nordsj√¶lland, maar heeft de verwachtingen bij Vitesse niet waargemaakt. ‚ÄěNatuurlijk ben ik niet tevreden over mijn eigen spel‚ÄĚ, erkent de linksback/ linkshalf. ‚ÄěIk heb niet ge¬≠noeg wedstrijden gespeeld. Ik heb niet op mijn beste niveau gepeeld, maar dat kan ook alleen maar als je veel wedstrijden achter elkaar speelt. Zoals ik bij mijn vorige club heb gedaan.‚ÄĚ Momenteel moet hij Purrel Fr√§n¬≠kel en Siebe Blondelle voor zich dulden in de hi√ęrarchie van De Mos voor de plek links in de ach¬≠terhoede. ‚Äě De trainer geeft ande¬≠ren de voorkeur‚ÄĚ, aldus Due. ‚Äě Als hij mij niet gebruikt, dan is er voor mij geen reden hier te blij¬≠ven. Natuurlijk wil ik vechten voor mijn positie. Maar het ziet er nu naar uit dat het over is. Spelers uit het tweede elftal krijgen al de voorkeur. Dat geeft mij een teken dat het voor mij voorbij is.‚ÄĚ

Na een korte stilte: ‚ÄěDat maakt me verdrietig. Ik ben graag in Arnhem en vind Vitesse een mooie club.‚ÄĚ Toch speculeerde Due gisteravond over een aanstaand vertrek uit Arn¬≠hem. ‚ÄěIk moet gaan praten met Jan Streuer (technisch manager, red.). Hij was vooral degene die wilde dat ik naar Vitesse kwam. Er moet een oplossing komen.‚ÄĚ Waarom hij niet reeds op zo‚Äôn ge¬≠sprek heeft aangedrongen? Due: ‚ÄěHet is niet verstandig dat nu te doen. Ik wil geen onrust veroorza¬≠ken. Daarom is het beter dergelijke gesprekken te voeren als de compe¬≠titie voorbij is. Als ik na het sei¬≠zoen nog niet goed genoeg ben voor de reservebank, dan is het voor alle partijen het beste dat ik naar een andere club ga. Voor mij, en ook voor de club. Het zou stom zijn als ze me willen houden, als ze me toch niet gebruiken.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 17-04-07 

Jong Vitesse loopt punt uit in degradatiestrijd

Jong Vitesse is gistera­vond een punt uitgelopen op de verliezende concurrenten in de strijd tegen degradatie. Het thuis­duel met Jong FC Utrecht eindig­de in 0-0, waarbij Rihairo Meu­lens en Fred Benson grote kansen op een zege misten. Twee ploegen degraderen. Drie ronden voor het eind is de stand onderin: Vitesse 27, NEC 24, Willem II 24, Feye­noord 22 en Heracles 18.

Bron: De Gelderlander 17-04-07 

Kootwijk kan tot 2008 bijtekenen bij Vitesse

Vitesse heeft ook Bob Kootwijk een contract voor √©√©n jaar voorgelegd. Kootwijk is de der¬≠de ‚Äėassistent‚Äô van hoofdtrainer Aad de Mos en sinds een jaar verant¬≠woordelijk voor Jong Vitesse. Eer¬≠der tekenden de assistenttrainers Pieter Huistra en Dick de Boer bij tot medio 2008. De onderhandelin¬≠gen met Kootwijk verlopen stroef. Vorige week kwamen beide par¬≠tijen er niet uit.

Bron: De Gelderlander 17-04-07 

Blondelle 3 wedstrijden geschorst.

Siebe Blondelle kan de komende drie duels niet in actie komen voor Vitesse. De KNVB-tuchtcommisie schorste hem voor vier duels,waarvan een voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met AZ.Blondelle werd vanwege slaan weggestuurd.

Bron: NOS TxT 16-04-07 

Vitesse-debutant Van Diermen krijgt contract

De loopbaan van Vitesse-talent Kevin van Diermen lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt. De 17-jarige Spakenburger debuteerde tegen AZ en zet eerdaags zijn krabbel onder zijn eerste profcontract.

En dat terwijl de jongeling pas vrijdag hoorde over zijn eerste selectie bij de Arnhemse hoofdmacht: “Het is helemaal fantastisch dat ik meteen heb gespeeld”, jubelde de voormalig speler van IJsselmeervogels in De Gelderlander. “We speelden heel compact en ik heb gedaan wat ik moest doen.”

Bijna trof Van Diermen ook nog eens het doel, toen hij een kopkans kreeg bij een corner. “Ik raakte de bal niet vol. Anders was het wellicht een doelpunt geweest.”

Het debuut blijkt de voorbode voor een memorabele week voor Van Diermen: “Waarschijnlijk teken ik dinsdag een vierjarig contract bij Vitesse. Het is mijn eerste doel om bij Vitesse te slagen. Ik ben nog jong en moet nog veel leren. Dat ik nu heb gespeeld, is in elk geval fantastisch.”

Bron: 16/04/2007 voetbalprimeur 

Vitesse kan AZ geen pijn doen in titelrace

AZ blijft in het kielzog van koploper PSV, door 1- 0 zege op Vitesse.

Vitesse heeft AZ gister¬≠middag geen pijn kunnen doen in de race om de landstitel. De Arn¬≠hemse ploeg verloor in Alkmaar met 1-0, waardoor AZ koploper PSV op twee punten achterstand blijft volgen. Drie dagen na de pijnlijke uitscha¬≠keling in de UEFA Cup door Wer¬≠der Bremen (4-1) hield AZ de kan¬≠sen op de landstitel dus intact. Dat was het enige dat gisteren telde voor de mannen Louis van Gaal. De trainer van AZ erkende na de zuinige driepunter dat de voetbal¬≠les in Noord-Duitsland keihard is aangekomen bij de titelpreten¬≠dent. ‚ÄěWe hebben een geweldige prestatie geleverd‚ÄĚ, stelde Van Gaal. ‚ÄěHier zit een gelukkig man. Weinig mensen zullen beseffen hoe moeilijk de omstandigheden voor ons waren vandaag. De uit¬≠schakeling tegen Werder zorgde voor geestelijke en fysieke ver¬≠moeidheid. Daar kwam vandaag de warmte nog eens bij. In de rust vroegen meerdere spelers om ver¬≠vanging.

Dat vind ik logisch.‚ÄĚ Zoals Van Gaal het ook logisch vond dat PSV en Ajax dit weekein¬≠de geen punten verspeelden. ‚ÄěMijn hoop is gevestigd op FC Utrecht‚ÄĚ, zo wees de coach op de komende opponent van PSV. ‚ÄěIn voetbal zijn er geen wetmatighe¬≠den, maar wel statistieken. En die tonen aan dat Utrecht uit een lasti¬≠ge wedstrijd is.‚ÄĚ AZ speelde gisteren zeker niet als een aanstaande kampioen, maar dat was ook niet nodig tegen het goed georganiseerde maar onmach¬≠tige Vitesse. Waar Werder de Alk¬≠maarse ploeg met veel loopacties en positiewisselingen helemaal ka¬≠pot speelde, daar deed het voor¬≠spelbare en statische spel van Vites¬≠se geen pijn.

Het Arnhemse team blijft volledig afhankelijk van Danko Lazovic, de topschutter die deze zomer voor de club niet te behouden zal zijn. De Servi√ęr was gisteren echter niet in optimale doen. Na rust was hij wel een keer dicht bij de gelijkma¬≠ker, toen AZ-doelman Boy Water¬≠man zijn inzet uit de korte hoek tikte. AZ stelde daar weinig tegen¬≠over. De thuisploeg had een straf¬≠schop nodig voor de beslissende treffer. Na ruim twintig minuten vloerde Purrel Fr√§nkel aanvaller Danny Koevermans. Shota Arve¬≠ladze benutte de strafschop ( 1- 0). Met deze domme overtreding on¬≠derstreepte Fr√§nkel nog maar eens waarom de club op zoek is naar een nieuwe linksachter. De back uit Amsterdam blijft aantonen dat hij ongeschikt is voor dit niveau.

Halverwege kwam Siebe Blondelle hem aflossen. Drie minuten later kreeg de jonge Belg rood voor een slaande beweging naar Gretar Steinsson. Een overdreven straf, die de Arnhemse dadendrang mi­nimaliseerde. Vitesse kon zich troosten met het gegeven dat het niet meer lager kan eindigen dan de dertiende plaats. Daarmee is het verzekerd van deelname aan de play-offs om Intertoto-voetbal.

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

Danko Lazovic: ‚Äė Vitesse beslist waar ik speel‚Äô

Vitesse-aanvaller Dan¬≠ko Lazovic besloot er maar geheim¬≠zinnig om te lachen. Na het duel met AZ werd de topscorer op¬≠nieuw geconfronteerd met de inte¬≠resse van PSV, maar opnieuw wil¬≠de hij er niet te veel over kwijt. La¬≠zovic: ‚Äě Je moet het maar vragen aan de technisch directeur van Vit¬≠esse. Ik sta nog drie jaar onder con¬≠tract bij Vitesse. De mensen bij Vit¬≠esse beslissen waar ik na de zomer speel: hier of bij een andere club.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

De Mos tevreden over rol van scherprechter

‚ÄěWe hebben aange¬≠toond dat we een scherprechter kunnen zijn in het titeldebat‚ÄĚ, zei Vitesse-trainer Aad de Mos na de 1-0 bij AZ. ‚ÄěWe hebben het AZ ook met tien man moeilijk ge¬≠maakt door goed in de organisatie te spelen. Een compliment voor mijn spelers. AZ kan erop rekenen dat we ook tegen PSV alles geven. Het zal me een zorg zijn wie kam¬≠pioen wordt, wij zijn het verplicht aan deze mooie competitie.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

De Mos kan Sturing niet meer evenaren

Trainer Aad de Mos van Vitesse presteert dit seizoen qua punten minder goed dan zijn voor­ganger Edward Sturing. Na de ne­derlaag tegen AZ (1-0 gistermid­dag in Alkmaar) kan De Mos met Vitesse zijn totaal van 37 punten nog maximaal opkrikken tot 43 punten. Dan moet hij wel winnen van FC Twente en PSV. In zijn laat­ste seizoen bij Vitesse scoorde Edward Sturing 44 punten; goed voor de elfde plaats op de ranglijst.

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

Paul Verhaegh mist duel met FC Twente

Vitesse kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twen­te geen beroep doen op Paul Ver­haegh. De rechtsachter, die de laat­ste weken als middenvelder fun­geert, kreeg gistermiddag in het duel met AZ geel van arbiter Roe­lof Luinge. Het was de zevende ge­le kaart voor Verhaegh in de com­petitie en dus wacht hem een auto­matische schorsing van één duel. Theo Janssen miste het duel met AZ door een voetblessure.

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

Van Diermen is ‚Äė een briljantje‚Äô voor Vitesse

Vitesse-trainer Aad de Mos was na het duel met AZ (1-0) tevreden over het debuut van Ke¬≠vin van Diermen. De 17-jarige A-ju¬≠nior viel in voor Ruud Knol. ‚ÄěKe¬≠vin heeft laten zien dat hij is opge¬≠wassen tegen de druk die bij je eer¬≠ste wedstrijd hoort‚ÄĚ, sprak De Mos. ‚ÄěHij maakt een heel goede in¬≠druk op me, ook tijdens de trainin¬≠gen. Hij is een briljantje voor de club. Daar moeten we zuinig op zijn.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 16-04-07

Een onvergetelijke dag voor jongelingen

Bij Vitesse debuteert Kevin van Diermen ( 17) en krijgt Blondelle rood.

Vitesse speelde gister­middag in Alkmaar een wedstrijd (1-0) die vooral voor tegenstander AZ van belang was. Toch werd het een memorabele middag voor twee jongelingen in Arnhemse dienst: Siebe Blondelle en Kevin van Diermen. Blondelle ging vlak na rust volko­men verbaasd van het veld. Een minuutje of drie stond had hij meegedaan, als vervanger van Pur­rel Fränkel. Zijn eerste echte duel, met AZ- speler Gretar Steinsson, le­verde geel op voor zijn opponent en rood voor Blondelle zelf.

‚ÄěDit is niet te geloven‚ÄĚ, zei de Belg, die komende vrijdag 21 jaar oud wordt, na het zien van de tele¬≠visiebeelden. ‚ÄěIk wilde Steinsson van me af duwen om een botsing te voorkomen, niets meer. Op de beelden ziet het er ook niet echt uit als een slaande beweging. Waarom zou ik zoiets ook doen? Ik stond net een minuut in het veld, wij waren in balbezit. Het zit ook niet in me om te slaan. Ik ben wel een bikkel in het veld, maar het slaan van tegenstanders dat past niet bij mij.‚ÄĚ Mocht Blondelle een straf opge¬≠legd krijgen voor deze door arbiter Roelof Luinge gegeven rode kaart, dan zal de Arnhemse club zeker in beroep gaan. Dat hebben de be¬≠trokkenen meteen verklaard.

Het was de tweede keer dat Blon¬≠delle bij Vitesse uit het veld werd gestuurd. Vorig seizoen kreeg hij twee keer geel in zijn debuutwed¬≠strijd tegen Roda, toen hij ook scoorde Dit seizoen veroorzaakte hij bij NEC ook al een strafschop in de laatste minuut (1-0). ‚ÄěWat kan ik zeggen? Het lijkt wel of ik telkens pech heb‚ÄĚ, zo reageerde Blondelle op de opmerkelijke voorvallen in zijn vijftiende competitiewedstrij¬≠den. ‚ÄěHet is niet zo dat ik veel druk voel als ik een kans krijg. Te¬≠gen Feyenoord ging het ook rede¬≠lijk. Ik was juist blij dat ik het nu in de tweede helft kon laten zien aan de trainer.‚ÄĚ

Dat Vitesse een nieuwe linksback wil halen, vindt Blondelle niet on¬≠prettig. ‚ÄěDat is alleen maar goed voor het team. Als het voor het elf¬≠tal moet, dan speel ik linksachter. Maar ik ben meer een centrale ver¬≠dediger. Daar richt ik me op.‚ÄĚ Terwijl Blondelle de teleurstelling verwerkte, keek een 17- jarig talent terug op zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Vitesse. Kevin van Diermen, centrumverdediger uit A1, kwam in de 69ste minuut in het veld voor de licht geblesseer¬≠de Ruud Knol. Van Diermen hoorde vrijdag dat hij voor het eerst bij de selectie zat. ‚Äě Het is helemaal fantastisch dat ik meteen heb gespeeld‚ÄĚ, zei hij. ‚ÄěWe speelden heel compact en ik heb gedaan wat ik moest doen.‚ÄĚ Hij kreeg zelfs een goede kans: een kopbal na een hoekschop van Onur Kaya. ‚ÄěIk raakte de bal niet vol. Anders was het wellicht een doelpunt geweest.‚ÄĚ

Van Diermen is afkomstig van IJs¬≠selmeervogels uit Spakenburg en speelt al zes seizoenen in de jeugd¬≠afdeling van Vitesse. Hij heeft nu een koelkastcontract. ‚ÄěWaarschijn¬≠lijk teken ik dinsdag (morgen, red.) een vierjarig contract bij Vit¬≠esse‚ÄĚ, aldus Van Diermen. ‚ÄěHet is mijn eerste doel om bij Vitesse te slagen. Ik ben nog jong en moet nog veel leren. Dat ik nu heb ge¬≠speeld, is in elk geval fantastisch.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

Vitesse ziet af van linksback Wellington

BraziliaanWellington dos Santos krijgt geen contract bij Vitesse.

Vitesse ziet af van het aantrekken van Wellington dos Santos. De 22-jarige voetballer van Ponte Preta uit Brazili√ę was afgelo¬≠pen week op proef bij de Arnhem¬≠se club, maar hij krijgt geen con¬≠tract. ‚ÄěWe gaan niet met hem door‚ÄĚ, zei Vitesse‚Äôs technisch manager Jan Streuer gistermiddag in Alkmaar, na de 1-0 nederlaag bij AZ. ‚ÄěHet is een goede voetballer. Maar hij is meer een middenvelder en geen echte linksback.‚ÄĚ

Vitesse zet de speurtocht naar een nieuwe linksachter voort. Ook is de Arnhemse club nadrukkelijk aan het kijken welke spitsen in de zomer beschikbaar en haalbaar zijn. Dat hangt samen met het waar¬≠schijnlijke vertrek van topscorer Danko Lazovic en mogelijk ook collegaspits Mads Junker. Lazovic staat nadrukkelijk in de belangstel¬≠ling van PSV. ‚ÄěDie club heeft zich op dit moment nog niet gemeld‚ÄĚ, aldus Streuer. ‚ÄěIk ga ervan uit dat PSV nog steeds interesse heeft, maar ze zullen eerst een bod moe¬≠ten doen.‚ÄĚ

Junker staat nog steeds in de be¬≠langstelling van FC Utrecht. De club uit de Domstad probeerde de Deen in de winterstop reeds aan te trekken. Streuer: ‚ÄěIn de winter¬≠stop heb ik van zijn zaakwaarne¬≠mer gehoord dat er belangstelling is. Maar ook deze club heeft zich nu niet gemeld bij Vitesse.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander16-04-07 

Vitessespelers doen mee aan straatvoetbal

De twee jonge Vitesse­spelers Colin van Mourik en Piet Velthuizen vertonen vrijdag hun kunsten op het Kinkelplein in Bemmel. Dat doen zij tijdens het Straatvoet­balspektakel in het kader van het EK Onder 21 dat vanaf vier uur ’s middags wordt gehouden. Er is on­der meer een pannaveld, streetsoc­cer boarding, een snelheidsmeter en een gatenmuur.

Bron: De Gelderlander 16-04-07 

AZ wint in saai duel van Vitesse

AZ en Vitesse speelden zondag een landerige, saaie wedstrijd. De Alkmaarders hielden daarbij de drie punten in eigen huis, 1-0.

Na 23 minuten kwam AZ op voorsprong. Purrel Frankel maakte een onhandige overtreding op Arveladze. Die schoot de toegekende strafschop zelf binnen. Het was het enige hoogtepunt in de bloedeloze eerste helft.

Na rust kreeg invaller Siebe Blondelle een rode kaart, omdat hij een slaande beweging naar Steinsson zou hebben gemaakt. Vitesse kreeg enkele kansen, verder kenmerkte ook het tweede bedrijf zich door lamlendigheid.

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2007

Vitesse niet in zee met Braziliaan

Vitesse gaat niet in zee met Wellington Dos Santos. De 22-jarige Braziliaan was de afgelopen week op proef bij de Arnhemse club.

Manager voetbal Jan Streuer legt uit: “Het is een goede voetballer, maar hij is teveel middenvelder en te weinig verdediger. Wij zoeken een linksback die in eerste instantie defensief ingesteld is.”

Dos Santos komt uit voor Ponte Preta, een club uit Sao Paulo. Daarvoor kwam hij tot dusver veertien keer in actie.

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2007

Blondelle: rode kaart belachelijk

Invaller Siebe Blondelle was koud in het veld of hij kon alweer inrukken. De verdediger zou een slaande beweging hebben gemaakt naar AZ-speler Steinsson. Volgens Blondelle was de rode kaart bespottelijk.

“Steinsson vangt mij op en ik zet mijn hand voor me. Het is belachelijk dat ik hier rood voor krijg”, brieste de jonge Belg na afloop.

Blondelle heeft naar eigen zeggen ook geen last van losse handjes. “Ik ben wel een bikkel in het veld, maar slaan doe ik niet. Zeker niet in deze positie, want wij hadden de bal. Ik hoop dan ook op vrijspraak.”

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2007

Utrecht blijft trekken aan Junker

Mads Junker staat nog steeds op het lijstje van FC Utrecht. De Deense spits verkaste in de winterstop al bijna naar de Domstad, maar overweegt voor zijn kans te blijven vechten in Arnhem.

“Ik weet nog van niets. In de winterstop wilden ze me overnemen omdat ze niet tevreden zijn over hun huidige spitsen. Maar misschien ga ik voor mijn kans bij Vitesse, want de laatste tijd gaat het beter.”

De balans van dit seizoen is negatief. “Ik ben niet tevreden over dit seizoen, ik heb niet genoeg gepresteerd. Maar dat geldt voor de hele ploeg.”

Een mogelijke transfer van topscorer Lazovic, die in de belangstelling staat van PSV, is van invloed op de keuze van Junker. “Zeker als hij vertrekt ga ik voor mijn kans.”

Junker vond dat Vitesse zondag weinig onderdeed voor titelkandidaat AZ. “Het eerste half uur was voor hen, maar in de tweede helft vond ik ons niet minder. Je kon niet zien dat wij met tien man speelden.”

De wedstrijd was vanaf de tribune gezien een stroperig schouwspel, maar de omstandigheden waren ook zwaar. “Het was best een zware wedstrijd, ik heb nu echt behoefte aan een koud douche.”

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2007

Strafschop nekt Vitesse in Alkmaar

Door een makkelijk gekregen strafschop, benut door Shota Arveladze. Scheidsrechter Luinge gaf vlak na rust rood aan invaller Siebe Blondelle, waarna een goed resultaat voor Vitesse zo goed als verkeken was. De 17-jarige verdediger Kevin van Diermen maakte in het DSB Stadion zijn debuut voor Vitesse.

Kon Vitesse het AZ van Louis van Gaal zondagmiddag een hak zetten in de strijd om de titel? Dat was de vraag die het uitverkochte DB Stadion vanaf half drie bezig hield. AZ, afgelopen donderdag nog uitgeschakeld door Werder Bremen in de UEFA Cup, begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel de eerste mogelijkheden. Kleine kansen waren er voor Arveladze en Jenner, maar doelman Stojkovic had het lange tijd betrekkelijk rustig.

Vitesse speelde voor rust goed georganiseerd, maar was aanvallend niet bij machte om de thuisploeg pijn te doen. De enige kans was in de 39e minuut nadat Sansoni uit het snel genomen vrije trap Lazovic bereikte. Zijn kopbal werd ineens door Mads Junker in de handen van Boy Waterman geschoten. Na iets meer dan twintig minuten spelen vergiste Purrel Frankel zich in een hoge bal en na de poging om de bal te heroveren legde scheidsrechter Luinge de bal resoluut op de stip. De aanvaller van AZ benutte het buitenkansje zelf en zette AZ op 1-0. In het restant van de eerste helft was alleen Danny Koevermans nog gevaarlijk met een geplaatste kopbal voorlangs.

De start van de tweede helft was wel erg dubieus te noemen. De ingevallen Siebe Blondelle botste op Steinsson, waarna Luinge de IJlanderer geel gaf en daarna de Belg rood voor een vermeende slaande beweging. Terecht of niet, het betekende wel dat Vitesse de resterende veertig minuten met tien man verder moest. De wedstrijd verloordoor de rode kaart in ieder geval aan levendigheid. AZ deed een stapje terug, mede door de midweekse wedstrijd en de warme temperatuur, Vitesse daarentegen ontbeerde de stootkracht.

Doelpuntenmaker Arveladze kreeg de eerste kans van de tweede helft, maar vrij aan de linkerkant schoot de Georgi√ęr hard en ruim naast. Halverwege de tweede helft was er het zoveelste debuut voor een jeugdspeler onder leiding van Aad de Mos. Ruud Knol moest noodgedwongen naar de kant na een botsing met Danny Koevermans. Zijn vervanger, Kevin van Diermen, de 17-jarige speler uit de A1. Danko Lazovic kwam achttien minuten voor tijd ineens in uitstekende positie, maar via de doelman van AZ mocht Vitesse slechts de derde corner van de wedstrijd noteren.

Invaller en debutant Kevin van Diermen was een kwartier voor tijd zelfs nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd net voor de doellijn gekeerd. In het grootste gedeelte van de tweede helft was het beste er af bij de thuisploeg en had Vitesse het meeste balbezit. Echte grote kansen en druk leverde het evenwel niet op, waardoor AZ in de race blijft om de titel en de aanwezige toeschouwers toch een beetje opgelucht huiswaarts keerden.

Bron: Vitesse.nl 15-04-2007

PSV bezig met Danko Lazovic

Vitesse is met PSV in onderhandeling over een transfer van topscorer Danko Lazovic. De Arnhemse club verwacht deze week een bod vanuit Eindhoven voor de Servische aanvaller. Het is een publiek geheim binnen Vitesse dat Lazovic zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar PSV.

Uit financi√ęle motieven wil Vitesse de 23-jarige spits liever aan een kapitaalkrachtige club uit bijvoorbeeld Rusland verkopen, maar Lazovic zelf kiest voor het sportieve aspect. In de winterstop liep een transfer van Lazovic naar PSV nog stuk op een onoverbrugbaar financieel verschil. Bij een verkoop van Lazovic heeft Feyenoord, dat hem afgelopen zomer verkocht aan Vitesse, recht op dertig procent van de transfersom.

Bron: De Telegraaf 15-04-07 
Vitesse speelt cruciale rol in titelstrijd
Trainer De Mos gunt jong en attractief AZ het kampioenschap.

Vitesse kan AZ of PSV van de titel houden. De Arnhem¬≠mers spelen nog tegen beide clubs. Een zege van Vitesse heeft grote gevolgen voor de verliezer. Trainer Aad de Mos beseft dat Vitesse, met nog drie duels te gaan, een grote rol speelt in de titelstrijd tussen AZ, PSV en Ajax. ‚ÄěWe doen mee aan het kampioenenbal. Dat is leu¬≠ker dan spelen tegen laagvliegers. Er staat prestige op het spel.‚ÄĚ

Vitesse lijkt al zeker van de play-offs om deelname aan Interto¬≠tovoetbal. De club staat twaalfde en heeft zeven punten voorsprong op nummer veertien, Willem II. De Tilburgers spelen nog tegen Heerenveen, RKC en Ajax. De Mos: ‚ÄěDe zege op Sparta kwam net op tijd. Ik verwacht een mooi slot. Ik denk niet dat AZ na het verlies in Bremen in paniek is. Maar als het zondag lang 0-0 blijft, dan zit een stuntje erin.‚ÄĚ De Mos heeft geen idee welke club kampioen wordt. ‚Äě Als neutrale toe¬≠schouwer gun ik de titel aan de jongste ploeg met de minste erva¬≠ring. De ploeg die het leukste voet¬≠bal heeft laten zien. Dan heb ik het dus over AZ‚ÄĚ, aldus de oefen¬≠meester die eerder trainer was van PSV en Ajax.

De Mos verandert de opstelling niet. ‚Äě Ik start tegen AZ met dezelf¬≠de spelers als tegen Sparta. Alleen Theo Janssen is een vraagteken. Hij heeft nog last van zijn voet.‚ÄĚ Als Janssen niet speelt, start Onur Kaya of Eti√ęnne Esajas. Kevin van Diermen en Adillio Agustien van Jong Vitesse nemen plaats op de bank. De Mos: ‚Äě Zij maakten in het gewonnen duel tegen Jong AZ een zeer goede indruk op mij.‚ÄĚ Met duels tegen AZ, Twente en PSV in het verschiet, wacht Vites¬≠se een loodzwaar programma. Maar De Mos weet dat zijn ploeg goed presteert tegen sterke teams. ‚Äě Het was een bizar seizoen met winst op Ajax en Roda JC en ver¬≠lies tegen Excelsior en RKC. We hebben veel punten verspeeld in de laatste minuten. Het verdriet van de spelers na het verlies tegen Excelsior raakte mij. Ik dacht dat ik veel had meegemaakt, maar dit seizoen was iets nieuws voor mij.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 14-04-07 

De Mos houdt vast aan Sparta

Vitesse zal aanstaande zondag tegen AZ vasthouden aan de elf die vorige week met 3-0 won van Sparta. Enige voorbehoud is het meespelen van Theo Janssen, die een twijfelgeval is door zijn voetblessure.

Janssen probeerde het vrijdag nog wel, maar verliet al vroeg de training. Zaterdag of uiterlijk zondag bij de warming-up wordt bepaald of de middenvelder inzetbaar is. De Mos heeft voor zondag twee debutanten aan de selectie toegevoegd. Kevin van Diermen en Adillio Agustien maken voor het eerst hun opwachting. “Beide jongens zijn mij in de laatste wedstrijd met Jong Vitesse zeer bevallen en trainen nu al vaker mee met de A-selectie. Ook met het oog op volgend seizoen wil ik ze er nu al bij hebben.”

Mocht Theo Janssen niet kunnen spelen, wordt hij vervangen door Etienne Esajas of Onur Kaya. Piet Velthuizen, herstellende van een handblessure, trainde vrijdag weer volop mee, waarbij het afwachten is op een eventuele reactie.

Op de vraag waar de kansen liggen voor Vitesse tegen titelkandidaat AZ, zei de trainer op Papendal het volgende: “Een vroege goal van ons of een stand van 0-0 tot in de laatste fase. Voeg daarbij de druk die Ajax vrijdagavond en PSV zaterdagavond kunnen opvoeren, dan heb je de ingredienten voor onze kans op een goed resultaat.”

Trainer Aad de Mos hoopt dat de druk er bij zijn ploeg wat af is na de winst op Sparta. “De ploeg kan wat meer vrijuit spelen in de laatste drie wedstrijden waarin prestige een grote rol speelt. Door de duels met AZ en PSV doet Vitesse mee in het spel om het kampioenenbal. Dat is natuurlijk interessant. Als trainer van Vitesse heb ik geen voorkeur, maar als voetballiefhebber en de vergelijking makend met mijn eigen ploeg zie ik AZ graag kampioen worden. Het is ook een jonge ploeg die aanvallend voetbal speelt. Dat spreekt mij aan. Wie er kampioen wordt? Dat is koffiedik kijken. PSV heeft het nog in eigen hand, maar heeft het zwaarste programma. Het wordt nog spannend en dat is in jaren niet meer voorgekomen. Goed voor het Nederlandse voetbal in ieder geval.”

Opstelling Vitesse: Stojkovic, Sprockel, Knol, Espinoza, Frankel, Sansoni, Janssen(?), Pryor, Verhaegh, Junker, Lazovic.

Bron: Vitesse.nl 13-04-07 

Vitesse test Braziliaanse reserve Wellington van Ponte Preta

Vitesse lijkt serieus op de Zuid-Amerikaanse tour te gaan onder trainer Aad de Mos. Na het binnenhalen van international en verdediger Giovanny Espinoza uit Ecuador, heeft de Arnhemse club de Braziliaanse linkspoot Welling­ton dos Santos op proef.

De 22- jarige speler is een optie voor de linksback-positie, waar­voor Vitesse dringend versterking gewenst acht. Wellington verblijft een week op proef in Arnhem. De linksbenige speler is afkomstig van de Braziliaanse middenmoter Ponte Preta uit Sao Paulo. Daar kwam hij het voorbije seizoen nau­welijks aan spelen toe; om precies te zijn 144 minuten volgens de website van de Braziliaanse club. Wellington speelde eenmaal als ba­sisspeler en tweemaal als invaller. De keuze voor Wellington heeft past bij de voorkeur van trainer Aad dd Mos voor Zuid-Amerikaan­se verdedigers. Volgens De Mos worden er in Nederland amper goede verdedigers opgeleid.

Wellington dos Santos is 1,76 me¬≠ter lang. Hij mag in de zomer van dit jaar transfervrij weg uit Brazi¬≠li√ę en zou in Arnhem Purrel Fr√§n¬≠kel (in de belangstelling van De Graafschap) kunnen opvolgen. Met de geblesseerde Michael Jan¬≠sen wordt geen rekening meer ge¬≠houden. De omgeschoolde Anders Due (middenvelder) en Siebe Blon¬≠delle ( centrale verdediger) zijn geen optie.

Bron: De Gelderlander 13-04-07 

Janssen en Velthuizen niet in training

Theo Janssen en Piet Velthuizen ontbraken gisteroch­tend op de training van Vitesse. Middenvelder Janssen heeft nog steeds last van de onderkant van zijn voet. Hij liet het gewricht vrij­dag voor de wedstrijd tegen Sparta platspuiten, maar was daar niet ge­lukkig mee. Onduidelijk is of hij zondag kan spelen tegen AZ. Even­als Velthuizen, die last heeft van een handblessure.

Bron: De Gelderlander 13-04-07 

De dubbelrol van Arlo Hemkes bij Vitesse

Hij voetbalt in het tweede elftal van Vitesse, studeert aan de Johan Cruijff Universi­ty en loopt stage op de com­municatieafdeling van de Arnhemse club. Arlo Hem­kes, twintig jaar, uit Arnhem. Over een opmerkelijke dub­belrol bij Vitesse.

Vitesse profiteert van de talenknobbel van de aan­voerder van het beloften­team. Heeft Giovanny Es­pinoza een interview, of moet de centrale verdediger uit Ecuador worden afgehaald van het vlieg­veld, dan is Arlo Hemkes present.

De Arnhemmer spreekt vloeiend Spaans en is in korte tijd uitge­groeid tot Espinoza’s steun en toe­verlaat.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-04-077

Braziliaan op proef bij Vitesse

Vitesse heeft vanaf donderdag een Braziliaanse verdediger op proef. Het gaat om de 22-jarige linksback Wellington Dos Santos.

Het is de bedoeling dat Wellington tenminste een week in Arnhem blijft. In die periode mag hij bewijzen dat hij links achterin een aanwinst kan zijn voor de Arnhemse middenmoter. Wellington komt nu in Brazili√ę uit voor Ponte Preta, een club uit Sao Paulo.

Wellington kwam tot nu veertien keer in actie voor zijn club. Vitesse is op zoek naar versterking op de linksback positie voor komend seizoen.

Bron: TV Gelderland TxT 11-04-07

Braziliaan Wellington op proef

Vitesse verwelkomt donderdag de Braziliaan Wellington, die minimaal een week op proef zal zijn bij Vitesse.

De 21-jarige linksback is afkomstig van het Braziliaanse Ponte Preta. De club uit Sao Paolo eindigde dit seizoen in de ‘Campeonato Paulista’ als zevende. Santos eindigde als eerste, voor Sao Paolo en Sao Caetano.

Vitesse traint donderdagochtend om 10.30 uur op Papendal. Foto’s van de proefspeler zullen na afloop van de training op de website te zien zijn.

Bron: Vitesse.nl 11-04-07

AZ – Vitesse (zondag a.s. 14.30 uur)

Scheidsrechter: Luinge.
Assistenten: Siebert en Van der Zanden.
Vierde official: Van Meenen.

Bron: KNVB 10-04-07
Column door Gerard Borgman

Bravoure

In de Vitesse Krant zegt Paul van der Kraan: ‚ÄėIk heb niet de illusie dat het bij Vitesse ooit rustig wordt. En misschien moeten we daar maar blij om zijn‚Äô. Deze uitspraak las ik met plezier. Ik heb regelmatig interessante discussies met de al¬≠gemeen directeur van Vitesse. Hij wil(de) graag in alle rust werken aan het financi√ęle en sportieve herstel van de club, ter¬≠wijl ik van mening ben dat het bij Vitesse altijd onrustig moet zijn. Het is de kracht van de club dat er altijd iets gebeurt. Bij Vitesse is het nooit saai. Koesteren dat gegeven, zou ik zeggen.

Je zult maar supporter zijn van, pak-em-beet, NEC, Willem II of Sparta, en constateren dat je club anoniem meehobbelt in het Nederlandse voetbal zonder dat het de gemoederen buiten de eigen streek bezig houdt. Zo’n beetje iedere voetballiefhebber heeft wel een mening over Vitesse. De club is buiten de eigen kring niet bijster popu­­lair, maar dat is een compliment. Het tegenovergestelde van liefde is immers niet haat, maar onverschilligheid.

Bij Vitesse hoort een houding met bravoure. Geen misplaatste arrogantie maar het lef onder­scheidend te zijn. Daarom past de kleurrijke Aad de Mos ook goed bij Vitesse. De laatste tijd krijg ik vaak te horen dat de Gel­derlander zo positief is over de trainer. Als ik deze criticasters vraag wat ze De Mos dan verwijten, dan komen ze niet verder dan de kritiek dat de coach vaak boute uitspraken doet en daar­in niet altijd consequent is. Dat klopt, maar liever dat dan ie­mand die uit voorzorg niet meer durft te zeggen wat hij vindt.

Nederlanders staan erom bekend dat ze houden van bravoure. Een nuance: ze houden van hun eigen bravoure. Voor de bra­voure van een ander is helaas slechts zelden waardering.

Bron: De Gelderlander 11-04-07 

Theo Janssen heeft last van voetzool

Vitesse-aanvoerder Theo Janssen heeft nog steeds last van irritatie onder zijn linkervoetbalzool.

De middenvelder speelde vrijdag tegen Sparta al met twee injecties in zijn voet. Dinsdag trainde hij niet mee, maar hij zal nog deze week aansluiten bij de groepstraining.

Piet Velthuizen liep zaterdag in de training een lichtgekneusde hand op. Er zijn foto’s van genomen, maar er bleek niets ernstigs aan de hand. Het is nog onduidelijk wanneer Velthuizen weer kan keepen.

Bron: TV Gelderland TxT 10-04-07

Danko Lazovic evenaart Roy Makaay

Servische spits behoort tot beste eredivisie­spitsen ooit bij Vitesse.

Danko Lazovic nadert dankzij zijn twee doelpunten vrij­dagavond tegen Sparta (winst 3-0) de top-drie van Vitesse’s beste ere­divisiespitsen ooit. Lazovic tilde zijn seizoensscore met een straf­schop en een veldgoal naar negen­tien doelpunten. Daarmee komt de Servisch inter­national op gelijke hoogte met Roy Makaay, die exact tien jaar ge­leden, ook negentien keer scoorde voor Vitesse.

Lazovic passeerde vrijdag zijn Ser­vische voorganger Dejan Curovic (zeventien treffers) en Nikos Mach­las in zijn laatste Arnhemse sei­zoen: achttien treffers. De volgen­de mijlpaal voor de 23-jarige inter­national is twintig goals maken. De kans dat Lazovic de Arnhemse top drie nog overhoop gooit, lijkt met het zware restprogramma (AZ, FC Twente, PSV) niet groot.

De eerstvolgende Vitesse- spits die hij in het vizier krijgt is Hans Gill­haus, die in 1994 22 goals scoorde. Pierre van Hooijdonk legde in 2000 25 ballen in het netje. Het absolute record staat op naam van Nikos Machlas. In zijn tweede seizoen bij Vitesse ( 1997/ 98) haal­de de tot dan toe onbekende Griek het formidabele aantal van 34 goals. Daarmee werd hij Neder­lands topscorer en winnaar van de Europese gouden schoen, als beste schutter van Europa. Machlas is de enige speler die gemiddeld meer dan één goal scoorde.

Drie spelers bereikten het seizoen 1997/98 (onder Henk ten Cate) een top-tienpositie op de ranglijst van meest productieve spitsen in Vitesse’s eredivisie historie. Naast Machlas waren dat Dejan Curovic (zeventien) en Marko Perovic (veertien). Het spitsenduo Machlas/Curovic scoorde dat jaar meer goals (51) dan Vitesse tot nu toe heeft gescoord: 48.

Lazovic is nu ook de beste Servi­sche doelpuntenmaker in dienst van Vitesse. Achter hem bereikten zijn landgenoten Curovic en Pero­vic de toptien; de huidige scout Bo­sco Bursac ( 13 goals in 1977/ 78) haalt het net niet .

Topscorers Vitesse in 22 jaar eredivi­sie: naam, jaartal, goals, aantal duels.
01. Machlas, 1998. 34 (32)
02. Van Hooijdonk, 2000. 25 ( 29)
03. Gillhaus, 1994. 22 (32
04. Makaay), 1997. 19 ( 34)
–. Lazovic, 2007. 19 (30)
06. Machlas, 1999. 18 (31)
07. Curovic, 1998. 17 ( 27)
08. Van den Brom, 1993. 15 ( 30)
–. Amoah, 2003. 15 ( 30)
10. Van den Brom, 1990. 14 ( 33)
–. Perovic, 1998. 14 (28)

Bron: De Gelderlander 10-04-07 

Piet Velthuizen zegt af met handblessure

Doelman Piet Velthui­zen van Vitesse is zondag bij de training geblesseerd geraakt. De jonge (20) keeper van Vitesse liep een handblessure op. Velthuizen moest de cruciale wedstrijd van Jong Vitesse gistermiddag bij Jong AZ aan zich voorbij laten gaan. Hij werd vervangen door derde doel­man Raymond van Driel, die zijn doel schoon hield. Jong Vitesse won met 1-0. De ernst van de bles­sure van Velthuizen was gisteren nog niet duidelijk.

Bron: De Gelderlander 10-04-07 

Jong talent Vitesse in jeugdselectie Oranje

Vitesse is met drie junio­ren vertegenwoordigd in de selec­tie van Oranje onder 15 jaar. Bondscoach Wim van Zwam no­digde doelman Patrick ter Mate, verdediger Ryan Bouwmeester en middenvelder Marco van Ginkel uit voor een tweetal oefenduels. Het trio speelt voor Vitesse/ AGOVV C1. Oranje O15 dinsdag 17 en donderdag 19 april twee wedstrijden in en tegen Tur­kije O15.

Bron: De Gelderlander 10-04-07 

Paasbingo een succes!

De zaterdagavond voor Pasen werd de traditionele Paasbingo van de supportersvereniging georganiseerd in het supportershome Monnikenhuize.

Een kleine tweehonderd supporters / bingoliefhebbers kwamen hierop af. Dankzij de talrijke sponsors waren er weer zeer mooie prijzen te winnen. Naarmate er door Sabrina (onze mastercaller van de avond, waarvoor dank) meer nummers werden omgeroepen, steeg de spanning in de zaal en werd het steeds stiller. Bij de eerste uitroep ‚ÄėBingo‚Äô, kon de teleurstelling bij de overige bingospelers worden gevoeld.

De eerste prijswinnaar van de avond was de 30 jarige Jorn, waarna er nog vele winnaars volgende. Al met al een gezellige avond en nu maar wachten tot de kerst.

De activiteitencommissie

De Paasbingo is mede mogelijk gemaakt door:
Barrique De Laar-Oost, Bavaria, Capitol X Arnhem, Café Touche Arnhem, Dave’s Hairdesigne Rijkerwoerd, De Brasserie Eetcafé Rijkerwoerd, Douglas Kronenburg, Gelredome Arnhem, Holleman Bakkerij Arnhem, Karwei Arnhem, It’s Arnhem, Klimop Oosterbeek, Martinair Party Service, Media Markt Arnhem, Polman Optiek Arnhem, Rebound Ede, Reisbureau Neijenhuis Arnhem, Sport Gifts Arnhem, Teunissen Bakkerij Velp, Twinkle Kronenburg, Vitesse Arnhem en Wim Hendriks Fruithandel Elden.

Bron: Vitesse.org 09-04-07

Doelman Van Driel wacht op Vitesse

De huidige derde doelman van Vitesse, Raymond van Driel, wacht nog op bevestiging van de club dat zijn contract met een jaar wordt verlengd.

“Wij begrepen dat Vitesse met hem door wil, maar zelf hebben we niets gehoord van de club” zegt de verbaasde Giuseppe dello Russo, zaakwaarnemer van Raymond van Driel. “Ik kan dus helaas nog niet bevestigen dat hij blijft.”

De handelswijze van Vitesse bevreemdt Dello Russo enigszins. “Ik heb dit soort dingen al meegemaakt met Michael Dingsdag. Wij hopen dat Vitesse snel komt, want Raymond is goed bezig en heeft ook andere interessante opties.”

Bron: Omroep Gelderland 07-04-2007
Trainer Vitesse ziet Europees voetbal via Intertoto wel zitten.

Aad de Mos: Het seizoen begint weer opnieuw

‚ÄěHet seizoen gaat voor Vitesse helemaal opnieuw begin¬≠nen‚ÄĚ, stelde Vitesse-trainer Aad de Mos gisteravond, na de 3-0 winst in Gelredome tegen Sparta.

De Haagse oefenmeester haalde opgelucht adem, nadat zijn ploeg na negen duels zonder zege weer een overwinning had gescoord. ‚ÄěIn deze fase is de overwinning al¬≠lesbepalend, zeker gezien de situa¬≠tie waarin wij zitten‚ÄĚ, sprak De Mos. ‚Äě Ik blijf zeggen dat je via de play-offs van de nummers tien tot en met dertien soms makkelijker Europees voetbal kunt halen dan via de play-offs van de nummers zes tot en met negen. We zijn er nog lang niet. We moeten door¬≠gaan met het verzamelen van pun¬≠ten om er zeker van te zijn dat we die play-offs kunnen spelen.‚ÄĚ

‚Äě Deze zege kwam voor ons als ge¬≠roepen‚ÄĚ, vervolgde De Mos. ‚Äě3¬≠0 tegen Sparta, dat een goed georga¬≠niseerde ploeg heeft, dat is heel goed. Het is ons nog niet eerder ge¬≠lukt dat we twee keer scoorden in de eerste twintig minuten. Dat was lekker. Naar mijn mening wa¬≠ren Sansoni, Stojkovic en Lazovic vandaag doorslaggevend.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 07-04-07 
Stojkovic hoopt op vrije transfer

Vladimir Stojkovic houdt tegen Sparta voor het eerst doel schoon.

Twee Servische interna­tionals speelden gisteravond een hoofdrol in een kleine wederop­standing van Vitesse. Superschut­ter Danko Lazovic scoorde twee van drie treffers en landgenoot Vla­dimir Stojkovic hield voor het eerst sinds zijn komst naar de Arn­hemse club zijn doel schoon: 3­0 tegen Sparta.

De winst maakte een einde aan een reeks van negen duels zonder driepunters. Het was voor Stojko¬≠vic de eerste in het shirt van Vites¬≠se. De vreemdeling werd gehuurd van FC Nantes om doelman Ha¬≠raldWapenaar te vervangen. Die kreeg er gisteravond in het doel van Sparta, mede dankzij La¬≠zovic drie om de oren. Stojkovic: ‚ÄěHet is mijn eerste nul en dat is be¬≠langrijk voor een keeper. Het geeft je vertrouwen, daar groei je van. Ik weet dat ik nog vijf, zes wedstrij¬≠den nodig heb om mezelf hele¬≠maal te kunnen laten zien.‚ÄĚ

Het bizarre seizoen van de 23- jari¬≠ge doelman lijkt een mooie wen¬≠ding te nemen. Hij flopte bij FC Nantes dat hem voor 6 miljoen eu¬≠ro van Rode Ster Belgrado over¬≠nam. In Frankrijk had hij snel een onbehaaglijk gevoel. ‚ÄěIk sprak de taal niet, de spelers hadden geen vertrouwen. Ieder¬≠een wilde de bal zo snel mogelijk kwijt. Ik had geen goed gevoel. Nantes staat nu ook laatste en gaat waarschijnlijk degraderen‚ÄĚ, weet de eerste doelman van Servi√ę. Anders dan in Frankrijk voelde Stojkovic zich in Arnhem wel thuis. Al moest hij lang wachten op zijn kans. Het kind van Vitesse, Piet Velthuizen, profileerde zich plots in al zijn glorie.

‚ÄěIk moest hier natuurlijk ook wen¬≠nen. Je moet als ploeg naar elkaar groeien en ik sprak hier de taal ook niet. Ik had helemaal geen au¬≠toriteit. Je moet vrienden worden om goed samen te spelen. Ik voel me hier nu goed thuis in Arnhem en bij Vitesse. Deze overwinning is belangrijk, nu krijgen we nog drie topwedstrijden en die speel ik graag. Tegen AZ, Twente en PSV, dat zijn de mooie wedstrijden‚ÄĚ, al¬≠dus Stojkovic, die gisteravond een uitstekende indruk maakte. Trai¬≠ner Aad de Mos. ‚Äě Stojkovic hield ons een fase op de been.‚ÄĚ

Stojkovic weet dat een contract in Arnhem er niet in zit. Nantes vraagt 2 miljoen euro. ‚ÄěIk weet de positie van Vitesse en geld speelt altijd een grote rol in de voetballe¬≠rij. Ik begrijp dat wel. Maar als Nantes degradeert, hoop ik op een vrije transfer. Je weet dat de in¬≠komsten dan omlaag gaan. Vaak zijn ze dure spelers graag kwijt. Dat is gebruikelijk‚ÄĚ, aldus Stojko¬≠vic, die gisteravond ook nog het kritische publiek (‚Äėop de hand van Piet Velthuizen‚Äô) trakteerde.

Tij­dens het saaiste deel van de wed­strijd goochelenden de fans op de tribune een kwartier lang met re­serveballen. Stojkovic had het in de gaten en schoot ook maar een bal naar de fans, die dit jaar nog maar zo weinig te vieren hadden.

Bron: De Gelderlander 07-04-07 

Theo Janssen baalt van gevoelloze voet

Aanvoerder Theo Jans¬≠sen van Vitesse baalde gisteravond na de 3-0 winst op Sparta van een ‚Äėgevoelloze‚Äô voet. ‚ÄěIk had twee spuiten onder in mijn voet gehad omdat ik daar twee dagen last van had. Ze zeiden dat het wel kon, maar ik voelde niks. Verschrikke¬≠lijk, dat doe ik nooit meer‚ÄĚ, zei Janssen, die in de 85ste minuut werd gewisseld. ‚ÄěVolgens mij heeft iedereen wel gezien dat ik geen ge¬≠voel had‚ÄĚ, mokte Janssen.

Bron: De Gelderlander 07-04-07 

Vitesse breekt tijdig met treurige serie

De jacht op een negatief record van Vitesse is mislukt. Vites­se won gisteravond tegen Sparta (3-0) voor het eerst na negen duels zonder zege op rij. Het negatieve clubrecord blijft staan op elf duels zonder zege; 1979/80 onder Henk Wullems. Negen duels zonder ze­ge boekte Vitesse ook al in 1971/ 72 ( Cor Brom) en 1978/ 79 ( Wullems). In het seizoen 2003/ 04 bleef Vites­se onder Edward Sturing tien com­petitieduels zonder winst.

Bron: De Gelderlander 07-04-07 

Aad de Mos loopt in op Edward Sturing

Trainer Aad de Mos van Vitesse zit dankzij de driepunter gisteravond tegen Sparta (3-0) zijn voorganger Edward Sturing iets dichter op de hielen. De Mos pres­teert in het teleurstellende seizoen minder dan Sturing, die vorig sei­zoen afsloot op de elfde plaats met 44 punten. Vitesse staat nu na 31 duels twaalfde op 37 punten met nog drie zware duels voor de boeg; tegen de top vier-ploegen AZ, FC Twente en PSV.

Bron: De Gelderlander 07-04-07 
Arnhemse ploeg pakt eerste zege sinds negen duels: 3-0 tegen Sparta.

Vitesse ontsnapt aan vroege vakantie

Na negen wedstrijden zonder zege heeft Vitesse gisteren een bevrijdende driepunter ge­scoord. De 3- 0 tegen Sparta bete­kent dat deelname aan de play-offs om Intertoto-voetbal vrij­wel zeker is.

Dat perspectief geeft geenszins aan­leiding tot euforie. Maar het biedt nog een beetje een vluchtroute in het mislukte seizoen van Vitesse. Na de stortvloed aan blessures, schorsingen en tegenvallende resul­taten schreeuwde de Arnhemse club om een succesje. Een nieuwe blamage, tegen naaste belager Sparta, zou zelfs de play-offs om Intertoto-voetbal in gevaar breng­en. Dan dreigde het seizoen al op 29 april, na het bezoek aan PSV, voorbij te zijn. Immers, de num­mers veertien en vijftien hebben in mei geen verplichtingen meer. Vitesse ontsnapt nu vrijwel zeker aan een meimaand-vakantie­maand, met louter trainingen en oefenduels met amateurclubs.

In het treffen met Sparta kon Vites­se- trainer Aad de Mos eindelijk weer beschikken over een vrijwel volledige spelersgroep, waarin al­leen het gekwetste trio Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Abuba­kari Yakubu ontbrak. Het elftal maakte prompt een meer solide in­druk dan in voorgaande optre­dens. Dat kwam met name door het sterke spel van Sébastien San­soni, die terugkeerde na een schor­sing. De Fransman was de beste man op het veld: rustig aan de bal, altijd oog voor vrijstaande teamge­noten. En bovendien veroverde hij de nodige ballen.

Vitesse sprankelde niet, maar dat was ook niet nodig door een heu­se pikstart. Al na twee minuten ging de bal op de stip voor Harald Wapenaar, nadat de goalie van Sparta Danko Lazovic had ge­vloerd. Lazovic stuurde zijn gewe­zen ploeggenoot vanaf elf meter naar de verkeerde hoek: 1-0. Aan het doelpunt ging een mooie steekpass van Theo Janssen op La­zovic vooraf. Dat zal ook de hoofd­scout van Tottenham Hotspur heb­ben gezien. De Engelse club was opnieuw vertegenwoordigd in Gel­redome en lijkt een serieuze gega­digde om de spelmaker komende zomer in te lijven. Overigens was wel goed te zien dat Janssen niet geheel fit in het veld stond. Voor de wedstrijd ging bij de spelmaker de spuit in zijn gekwetste linker­voet. Na afloop stelde Janssen dat hij zonder gevoel in zijn voet had gespeeld. Dat bleek, want opval­lend veel passes van hem kwamen niet aan op de bestemming.

Binnen twintig minuten was de strijd al beslist, nadat Paul Ver­haegh knap wegdraaide bij Sjaak Polak en via het been van Danny Schenkel scoorde (2-0). In de twee­de helft voorkwam doelman Vladi­mir Stojkovic enkele keren dat Vit­esse kwam te wankelen. Het pu­bliek vermaakte zich vooral nog met ballen, die heen en weer wer­den gegooid op de tribunes.

Vitesse tekende in de saaie tweede helft, met een sterker Sparta, toch voor het slotakkoord. Verhaegh zette Lazovic vrij voor Wapenaar en dat leverde de negentiende competitiegoal op van de Servi­sche spits ( 3-0), die komende zo­mer niet in Arnhem te houden is

Bron: De Gelderlander 07-04-07 

Snelle goals bezorgen Vitesse winst.

Twee snelle doelpunten zorgden eindelijk weer eens voor blije gezichten in Gelredome. Danko Lazovic maakte tegen Sparta zijn 18e en 19e van het seizoen, terwijl ‘gelegenheidsmiddenvelder’ Paul Verhaegh zijn sterke optreden opluisterde met zijn tweede van het seizoen. Eindstand Vitesse-Sparta 3-0.

Scheidsrechter Bjorn Kuipers legde de bal al na twee minuten en zes seconden op de stip nadat Danko Lazovic neer werd gelegd door Harald Wapenaar, voor even terug in Arnhem. Vitesse’s topscorer faalde niet en zette Vitesse al vroeg op een zo belangrijke 1-0 voorsprong.

Sparta had moeite met het spel van Vitesse en na twintig minuten wist Vitesse de score te verdubbelen. Paul Verhaegh draaide simpel weg bij Sjaak Polak, mocht vrij doorlopen en via het been van een Spartaan liet hij Wapenaar kansloos: 2-0. In het restant van de eerste helft kwam Vitesse nauwelijks in de problemen tegen Sparta, dat na rust wel beter voor de dag kwam.

Trainer Wiljan Vloet zei na afloop dat hij zijn ploeg ‘wilde zien voetballen’ en mede door het snelle inbrengen van Bouaouzan slaagde zijn ploeg daar deels in. Kansen kreeg de Kasteelclub wel via Roberts en De Roover, maar doelman Vladimir Stojkovic liet andermaal zien over kwaliteit te beschikken.

Doordat er weinig vaart in het spel was na rust, kwam de entertainment voornamelijk vanaf de tribunes waar men zich bezig hield met een nieuw soort handbal. Toch zorgde de ploeg van Aad de Mos voor het slotakkoord door in de 84e minuut de eindstand op 3-0 te bepalen. Weer was het Danko Lazovic die alleen voor Harald Wapenaar zijn negentiende van het seizoen noteerde. Direct na zijn goal maakte de Chinees Yu Hai zijn debuut in Gelredome als vervanger van Theo Janssen.

Aad de Mos was na afloop content met de punten. “Het is wel even lekker om al vroeg in de wedstrijd een marge van twee doelunten te hebben, zeker in de fase waarin wij zitten. In deze fase van de competitie is een overwinning allesbepalend. Maar”, zo waarschuwde de trainer, “we zijn er nog lang niet. Er komen nog drie zware wedstrijden en daarna begint de competitie weer opnieuw met de Play-offs.”

Bron: Vitesse.nl 07-04-07 

Theo Janssen vindt Spurs mooie club

In de wedstrijd van Vitesse tegen Sparta werd Theo Janssen opnieuw bekeken door Tottenham Hotspur.

“Een mooie club”, vindt de aanvoerder van Vitesse. “Ik heb altijd gezegd dat de Engelse of de Duitse competitie wel wat voor mij zou zijn. Maar ik ga me niet rijk rekenen, elk jaar waren er geruchten over clubs die me zouden bekijken. Ik vond het trouwens jammer dat ik niet helemaal fit was.”

Janssen kampt met een voetblessure. “Ik heb last van verkramping in mijn zool en had al een pijnstiller genomen en ook nog twee spuiten. Ik had geen gevoel in die voet, dat was te zien.”

Bron: TV Gelderland TxT 07-04-07 
Giovanny Espinoza won voor het eerst een wedstrijd met Vitesse.

Espinoza voelt zich thuis in Arnhem

De Ecuadoriaan had ook met de nationale ploeg al lang niet meer gewonnen. “Ook de oefenwedstrijden wonnen we onlangs niet. In Ecuador heb ik voor het laatst een wedstrijd gewonnen op 25 januari. Deze overwinning is heel belangrijk voor het vertrouwen binnen het team.” Espinoza heeft het naar zijn zin bij Vitesse. “Ik voel me thuis in Arnhem, waar ik sinds kort een huis heb. De spelersgroep is leuk. Ik red me met een beetje Engels en de trainer spreekt Spaans, net als mijn vriend Arlo Hemkes van het tweede elftal.”

Bron: TV Gelderland TxT 07-04-07 
Vitesse zoekt graag mee naar antwoord op voetbalvandalisme.

Vijftig nephooligans spelen kat en muismet biometrie

Sinds de thuiswedstrijd van Vitesse tegen NEC in februari zijn de ‚Äėbiometrie- stewards‚Äô een vertrouwd beeld bij stadion Gel¬≠redome in Arnhem.

Afgelopen zondag stonden ze bij de match Vitesse- Feyenoord ach­ter het tourniquet bij de noord­westzijde van het stadion. Met een vingerscan controleerden ze een speciaal geselecteerde groep voet­balfans op de vraag of ze met een stadionverbod stiekem naar bin­nen probeerden te glippen. Zoge­naamd dan, niet echt. Maar wel heel serieus, want de betrouwbaar­heid van de vingerscans wordt tot het einde van dit voetbalseizoen getest in opdracht van de Konink­lijke Nederlandse Voetbalbond KNVB

lees verder...

Bron: De Gelderlander 07-04-07 

Vitesse weet weer wat winnen is

Vitesse kan toch nog winnen. De Arnhemmers maakten vrijdagavond in het Gelredome tegen Sparta (3-0) een einde aan een reeks van negen duels zonder zege. Danko Lazovic was met twee doelpunten opnieuw uitblinker bij Vitesse. Hij staat nu op negentien competitietreffers. Trainer Aad de Mos kon derhalve opgelucht ademhalen. Hij gelooft in dit Vitesse en wijt de slechte serie wijt aan blessures, schorsingen en pure pech. In voetballend opzicht valt Vitesse dit seizoen zeker mee, stelde hij steevast na het zoveelste puntenverlies na de winterstop

Vitesse begon de tweede seizoenshelft met een zege tegen FC Groningen (3-0), maar daarna ging de klad erin. Er kwamen pijnlijke nederlagen thuis tegen Excelsior (2-3) en uit bij RKC Waalwijk (1-3).

De Mos heeft echter ook gelijk dat zijn Vitesse na de winterstop weinig geluk kent. Zo won Feyenoord vorige week in het Gelredome (0-1) door een treffer van Pierre van Hooijdonk, waar de thuisploeg minimaal een punt had verdiend. Voor Vitesse zit er nu niet meer in dan de play-offs voor de Intertoto-competitie. Toch wil De Mos de competitie goed afsluiten, zeker in het eigen stadion. Tegen een zwak Sparta, met spits Darryl Roberts uit Trinidad en Tobago voor het eerst in de basis, was dat geen probleem. Thuis tegen subtopper FC Twente wordt het karwei straks een stuk lastiger.

In het duel tegen Sparta had De Mos zijn elftal op drie plaatsen veranderd in vergelijking met met duel tegen Feyenoord. Sebastien Sansoni en Purrel Fränkel waren terug na een schorsing en Mads Junker mocht voorin een duo vormen met topschutter Danko Lazovic.

Vitesse kende tegen de Rotterdammers een droomstart. De Arnhemmers kwamen al in de vierde minuut op voorsprong door een strafschop van Lazovic: 1-0. Een kwartier later was het 2-0 door een schot van Paul Verhaegh. In de tweede helft zakte Vitesse wat weg omdat de 3-0 lang uitbleef. Pas in de slotfase schoot Lazovic zijn tweede doelpunt binnen.

Bron: ANP 06-04-2007

Vitesse boekt tegen Sparta eindelijk een zege

Na negen duels op rij zonder overwinning lukte het Vitesse weer eens te winnen. Een bliksemstart hielp de mannen van coach Aad de Mos langs Sparta Rotterdam , dat deze vrijdag niet in staat bleek terug te komen van een achterstand: 3-0.

Afgelopen zondag was de ploeg van coach Wiljan Vloet er nog in geslaagd om een 2-0 achterstand tegen SC Heerenveen op Spangen om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Maar dat bleek in Gelredome een niet te klaren opgave.

Daarvoor speelde Sparta simpelweg niet goed genoeg, ook al probeerden de Rotterdammers na rust uit alle macht de achterstand ongedaan te maken. Maar dat de bezoekers er slechts in slaagden √©√©n echte kans te cre√ęren zegt voldoende. Doelman Vladimir Stojkovic kwam nimmer in problemen en hield voor het eerst de nul bij zijn huidige club.

Vitesse had ook niet zoveel kansen, maar koesterde na twintig minuten wel een 2-0 voorsprong. Al in de derde minuut mocht Danko Lazovic vanaf elf meter aanleggen nadat Harald Wapenaar hem in de zestien onderuit had gehaald. Een kwartier later had Paul Verhaegh flink wat geluk, toen zijn uithaal via tegenstander Danny Schenkel achter de kansloze Wapenaar in het doel verdween.

Na de 2-0 was Vitesse vooral bezig de drie punten veilig te stellen, iets wat de Arnhemmers sinds 21 januari niet meer was gelukt. Nu wel, want de thuisploeg bleef redelijk eenvoudig overeind en counterde in de slotfase via Lazovic nog naar een 3-0 voorsprong. Het was de negentiende treffer van de Servische goalgetter in deze competitie.

Bron: VI.nl 06-04-2007

Nieuwe seizoenkaarten, huidige kaarthouders ontvangen kortingsbon

Huidige seizoenkaarthouders die hun nieuwe seizoenkaart voor 1 mei bestellen, ontvangen van Vitesse een tegoedbon ter waarde van ‚ā¨ 15, -. De Arnhemse club wil hiermee opnieuw een signaal afgeven richting de trouwe aanhang. Tot 1 mei hebben de kaarthouders bovendien exclusief recht op hun huidige plaats.

De prijzen van de seizoenkaarten liggen komend seizoen ‚ā¨ 5, – hoger dan dit seizoen.

lees verder...

Bron: Vitesse 06-04-2007

Onderzoek supportershome afgerond

Het onderzoek naar het voorval bij Supportershome Monnikenhuize na de wedstrijd Vitesse – Excelsior op 3 maart is afgerond. Vitesse heeft de betrokkenen bij de vechtpartij, behoudens een reprimande, geen sancties op kunnen leggen voor hun ongewenste gedrag. De reden hiervan is dat geen van de betrokkenen aangifte bij de politie wenst te doen.

Hierdoor kunnen de aantijgingen aan de adressen van vermeende daders niet voldoende worden hard gemaakt. Vitesse heeft hierop in overleg met de politie besloten het onderzoek af te sluiten, mede omdat het voorval als een incident wordt beschouwd

Bron: Vitesse.nl 06-04-07 

Aad de Mos blijft goochelen met zijn zorgenkindjes

Vitesse tegen Sparta op drie plaatsen anders dan tegen Feyenoord

Trainer Aad de Mos van Vitesse sleutelt voor het competi­tieduel tegen Sparta, vanavond om 20.30 uur in Gelredome, opnieuw aan zijn basisformatie. Het elftal is op drie plekken anders dan voor­bije zondag tegen Feyenoord.

De Mos dacht na dat duel tegen Feyenoord (verloren: 0-1) nog dat hij dezelfde basis zou handhaven, maar is van mening veranderd. S√©¬≠bastien Sansoni keert terug op het middenveld na een schorsing. Voor hem moet Eti√ęnne Esajas wij¬≠ken. De twee andere wijzigingen vor¬≠men de bekende twee zorgenkind¬≠jes van dit seizoen; de linksbackpo¬≠sitie en de positie van tweede spits. Purrel Fr√§nkel, eveneens te¬≠rug van een schorsing, neemt op de backplaats de plek van Siebe Blondelle weer over. Anders Due, de derde back van het seizoen, zit op de bank.

Mads Junker krijgt in de spits de voorkeur boven Fred Benson. Vol­gens De Mos moet de Deen maar eens bewijzen dat hij een echte spits is. Vitesse speelt tegen Sparta andermaal een cruciaal duel, met als inzet de Intertotocompetitie. Sinds de play- offs om UEFA Cup­voetbal nagenoeg onhaalbaar zijn, zet de Arnhemse club in op deze achterdeur naar het UEFA Cup­toernooi.

Trainer Aad de Mos kan over een steeds ruimere selectie beschikken. Remco van der Schaaf ( knie), Gill Swerts ( knie) en Abubakari Yaku­bu ( lies) zijn er niet bij.

Bron: De Gelderlander 06-04-07 

Vitesse in 2007 degradatiekandidaat

Vitesse zou op basis van een ranglijst met gespeelde duels in 2007 degrada­tiekandidaat zijn in de eredivisie. Van de tien wedstrijd won de for­matie van trainer Aad de Mos er slechts één; de eerste thuis tegen FC Groningen. Dankzij vijf gelijke spelen in het restant sprokkelde Vitesse slechts acht punten bijeen. Net zo veel als Heracles.

Alleen het Рzo goed als Рgedegra­deerde ADO Den Haag bakte er in 2007 nog minder van dan de Arn­hemmers. ADO haalde dankzij drie gelijke spelen slechts drie pun­ten; één daarvan was in Gelre­dome tegen Vitesse. Sparta, vandaag op bezoek in Arn­hem, haalde met Vitesse- doelman Harald Wapenaar onder de lat drie punten meer. Datzelfde deed ook Excelsior, mede dankzij winst in Gelredome: 2-3. Ook NEC scoor­de drie punten meer dan Vitesse.

Opvallend in de ranglijst van 2007 is ook de magere tiende plaats van Feyenoord met slechts 13 punten, mede dankzij winst bij Vitesse: 0-1. IJzersterk is het optreden van FC Twente, dat totaal geen verval kent. De Tukkers leiden de dans in 2007 samen met Ajax, een puntje voor AZ, de enige ploeg die nog niet verloor.

Bron: De Gelderlander 06-04-07 

De slapeloze Purrel Fränkel is terug op zijn plek na een jaar van gebroken nachten.

Weinig gebeurtenissen hebben een grotere impact op het leven dan de geboorte van een kind. Verdediger Purrel Fränkel van Vitesse maakte het van dicht­bij mee. Dolgelukkig was hij toen op 25 oktober 2006 zijn zoontje Damien op de wereld kwam.

Gesloopt, total loss en fysiek op be¬≠gon de verdediger van Vitesse twee maanden later aan de wed¬≠strijd tegen Ajax in Gelredome. ‚ÄěIe¬≠dereen heeft die dag kunnen zien wat een invloed een baby op je le¬≠ven kan hebben. Na twintig minu¬≠ten liep ik al op de klok te kijken. Kapot was ik, van al die weken met gebroken nachten, slaapte¬≠kort. Man, dat vreet aan je. Ik was daar totaal niet op voorbereid. Dat het zo zwaar kon zijn. Als iemand een kind krijgt, sta je bij dat soort dingen niet stil. Nee, daar heb je het eigenlijk nooit over.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-04-07

Nieuwe politiebaas kickt op risicowedstrijd

Risicowedstrijden zijn gesneden koek voor commissaris Ruud Staijen. Hij kende ze al van Groningen en Amsterdam. Gelredome in Arnhem zit nu in zijn pakket. ‚Äě Zo‚Äôn wedstrijd is een uitdaging.‚ÄĚ

Het is zondagochtend 1 april. Ruud Staijen, de nieuwe districtschef van het politiekorps Arnhem-Veluwezoom, zit bij zijn mensen in het bureau aan de Olympus in Arnhem-Zuid. Hij is bezig met een kennismakingsron­de door zijn gebied. Over een paar uur begint de wedstrijd Vites­se- Feyenoord in stadion Gelred­ome.

Tijdens de briefing vooraf in de kantine is het onder de leidingge­venden dringen geblazen. Op de inzet van ruim honderd politie­mensen was gerekend, maar er is nog een peloton bijgekomen om heisa in de stad te voorkomen. Ze­ven supporters van Feyenoord heb­ben twee nachten eerder de ruiten ingegooid bij Vitesse- café ’ t Plein­tje. De Rotterdammers zitten vast, de politie wil voorkomen dat Vites­sefans met hun opponenten op de vuist gaan om verhaal te gaan ha­len tijdens of rond het duel.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-04-07

Vitesse met twee spitsen tegen Sparta

Vitesse speelt vrijdagavond een wederom belangrijk duel. Na de nederlaag tegen Feyenoord behoort het bereiken van een plaats bij de eerste negen niet meer tot de mogelijkheden. De huidige inzet is een plek in de Play-offs voor een plaats in het Intertoto-toernooi.

Tegenstander en ‘concurrent’ Sparta moet dan wel opzij geschoven worden. Trainer Aad de Mos kiest tegen de Kasteelclub voor een 4-4-2 formatie, met Mads Junker en Danko Lazovic als spitsen. Purrel Frankel en Sebastien Sansoni keren terug in de basiself, terwijl Paul Verhaegh blijft staan op het middenveld. “Ik ben blij dat Sansoni en Janssen weer samen kunnen spelen. Dat geeft ons middenveld wat meer body”, aldus De Mos.

Kansen
“Na de wedstrijd tegen Feyenoord zal iedereen wel verwachten dat Sparta een ‘makkie’ wordt, maar niets is minder waar. Ondanks de nederlaag vond ik Feyenoord een van de mindere ploegen die ik gezien heb in Gelredome. Wij hebben niet vaker in de eerste twintig minten van een wedstrijd drie uitgespeelde kansen gekregen. Maar dan moet je ze wel maken en dat is vooralsnog ons probleem.”

“Tegen Sparta kies ik voorin voor Mads Junker in plaats van Fred Benson. Ik heb Mads al vroeg in de week verteld dat hij zou spelen. Ik hoop dat hij ‘uit zijn pijp komt’, dat hij laat zien dat hij er nog is. De organisatie moet goed staan vrijdagavond en de kansen zullen moeten worden benut.”

Sfeer
“Ondanks de teleurstellingen is en blijft de sfeer in de groep uitstekend. De jongens steunen en leunen op elkaar. Dat is een goed teken, maar ze hebben een doelpunt en een overwinning nodig.”

Opstelling Vitesse
Stojkovic, Sprockel, Espinoza, Knol, Frankel, Verhaegh, Janssen, Sansoni, Pryor, Junker en Lazovic.

Bron: Vitesse.nl 05-04-07 

De Mos geeft Junker weer een kans

Vitesse-trainer Aad de Mos geeft Mads Junker weer een kans in de basis tegen Sparta. De Deen jojoot heen en weer tussen de basis en de bank.

“Ik heb het hem deze week al verteld. Hij moet maar eens uit zijn pijp komen, hij moet nu laten zien dat hij er nog is”, zo voert de trainer de druk op.

Tegen Sparta moet Vitesse de negatieve reeks van negen wedstrijden zonder zege zien te doorbreken. “We hebben een goal nodig en een overwinning. Sparta is na Feyenoord geen makkie, want het is een concurrent. Ik heb gekozen voor een fysiek sterk middenveld van vier man, Kaya neemt even wat gas terug.”

Bron: TV Gelderland TxT 05-04-07 

Verhaegh weer op middenveld Vitesse.

Paul Verhaegh speelt opnieuw op het middenveld bij Vitesse.

Tegen Feyenoord voldeed hij uitstekend op die positie. Trainer Aad de Mos noemt Verhaegh samen met Danko Lazovic zijn belangrijkste speler dit seizoen. Mads Junker krijgt in de spits weer de voorkeur boven Fred Benson. Civard Sprockel speelt opnieuw als rechtsback. Vitesse opende dit seizoen uit tegen Sparta en won toen met 2-1 door goals van Danko Lazovic en Ruud Knol.

Opstelling: Stojkovic; Sprockel, Espinoza, Knol, Frankel; Verhaegh, Sansoni, Pryor, Janssen; Lazovic, Junker.

Bron: TV Gelderland TxT 05-04-07 

Wapenaar keert terug in Gelredome.

Harald Wapenaar keert vrijdag terug in Gelredome als Spartaan.

De bijna 37-jarige doelman vertrok in de winterstop bij Vitesse, maar heeft geen rancune. “Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben niet op een leuke manier weggegaan, maar ik ben daar verder goed mee omgegaan. Ik heb daarom zin in deze wedstrijd, het is wel speciaal.”

Sparta heeft na de winterstop de kloof met Vitesse vrijwel gedicht. “Het is bij ons vaak alles of niks. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Sparta. een mooie club met veel historie en traditie. De mensen zijn blij met me, ik kan hier voor twee jaar bijtekenen.”

Bron: TV Gelderland TxT 05-04-07 

Vitesse: korter vakantie bij Intertoto

De spelers van Vitesse hebben een week minder vakantie als de club zich plaatst voor het In­tertoto- toernooi. De vakantie duurt van 1 juni tot 9 juli, maar bij Intertoto start de voorbereiding op 2 juli. De eerste ronde Intertoto voor de Nederlandse deelnemer is op 21 en 28 juli. Vitesse moet bij de beste dertien eindigen om de play-offs om Intertotovoetbal te be­reiken. De finale is 24 en 27 mei.

Bron: De Gelderlander 05-04-07 

Streuer ziet trip naar China niet zitten

Voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse voelt weinig voor een trip naar China aan het einde van het seizoen. ‚ÄěDaarvoor is het waarschijnlijk te kort dag. Commercieel is het misschien inte¬≠ressant, voetbaltechnisch niet. Het past niet bepaald in onze plannen. Daarbij weten we vanwege de play-offs nu nog niet wanneer wij kunnen en is er ook nog geen offi¬≠ci√ęle uitnodiging binnen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 05-04-07 

Vitesse stopt met Stojkovic

Vitesse gaat niet proberen de huurovereenkomst met doelman Vladimir Slojkovic te verlengen of de Servi√ęr vast te leggen voor het nieuwe seizoen. Daardoor krijgt Piet Velthuizen de kans zich definitief te ontpoppen tot eerste keeper in Arnhem.

‘Stojkovic gaat na de zomer zeker terug naar FC Nantes zegt trainer aad de Mos. ‘Het is niet meer dan logisch dat we vervolgens Piet de kans geven zich te bewijzen. Hij heeft het tenslotte goed gedaan en voor de groei van een jonge keeper is speeltijd erg belangrijk.’

Manager voetbal Jan Streuer: ‘Als we Stojkovic willen kopen, is daar veel geld voor nodig. Zoiets moet je goed overwegen, zeker als je nog een groot talent achter de hand hebt.’ Velthuizen kreeg aan het begin van dit kalenderjaar de kans bij Vitesse toen Stojkovic nog problemen ondervond met zijn papieren. Hoewel het talent drie keer de nul hield, kreeg zijn Servische concurrent toch de voorkeur van De Mos. Vorige week verklaarde Stojkovic in VI nog graag in Arnhem te blijven en onder geen beding terug te willen naar FC Nantes.

Bron: VI 04-04-07

Vitesse verlengt met assistenten en Benson

Pieter Huistra en Dick de Boer hebben hun contracten met één jaar verlengd. De assistent-trainers van Aad de Mos staan nu tot en met 30 juni 2008 onder contract bij Vitesse.

Naast de contracten van de technische staf is ook het contract van Fred Benson verlengd. In het contract van Benson was een optie opgenomen, die nu gelicht is. De Ghanese aanvaller speelt nu tot en met 30 juni 2008 in het shirt van Vitesse.

Bron: Vitesse.nl 04-04-07 
Voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse wijst op overmacht.

‚Äė Teloorgang Vitesse onvoorspelbaar‚Äô

Voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse vindt de teloor¬≠gang van Vitesse in 2007 ‚Äėonvoor¬≠stelbaar en onvoorspelbaar‚Äô. Streuer is van mening dat de selec¬≠tie deugt en spelers en trainers niks te verwijten valt. Dat zegt de voetbalmanager in een reactie op de verloren wedstrijd te¬≠gen Feyenoord (0-1); het negende duel zonder overwinning in 2007.

Vitesse verspeelde de laatste kleine kans op plaatsing voor de play-offs om UEFA Cupvoetbal. Alleen in theorie kan de Arnhemse club de doelstelling voor 2007 (de eerste negen clubs die spelen om Euro¬≠pees voetbal) nog halen. Volgens Streuer is de samenstel¬≠ling van de selectie niet de oor¬≠zaak. ‚ÄěVoor het seizoen werden wij door kenners ingeschat op de plaatsen zes of zeven. Dat was ge¬≠baseerd op de spelers die wij op pa¬≠pier hadden. Na de winterstop sta je er uitstekend voor. Je wint van Groningen en krijgt dan drie de¬≠gradatiekandidaten. Daaruit haal je √©√©n punt.‚ÄĚ

Het verval is volgens Streuer te wij¬≠ten aan de grote personele proble¬≠men op het middenveld. Daar ont¬≠braken van meet af aan Abubakari Yakubu en ( eventueel) Gill Swerts. In 2007 kwamen daar de kniebles¬≠sures (operaties) bij van Remco van der Schaaf, en Theo Janssen en de zware schorsing (vijf duels en snel daarna nog √©√©n) voor S√©¬≠bastien Sansoni. ‚ÄěHet middenveld is het belangrijk¬≠ste deel van je team, dat hebben we niet kunnen opvangen. Andue¬≠le Pryor en Onur Kaya moesten de kar alleen trekken. Dat kun je van hen niet verwachten. Het is nor¬≠maal dat jonge spelers in de twee¬≠de helft van het seizoen vermoeid raken‚ÄĚ, weet Streuer, die geen re¬≠den ziet om het selectiebeleid voor volgend seizoen aan te passen op de kwetsbare middenlinie. ‚ÄěDie lange schorsing van Sansoni is een¬≠malig, Van der Schaaf zal herstel¬≠len van zijn knieblessure, Janssen is al terug. Voor Yakubu is het tijd om na zijn knieoperatie eindelijk fit te geraken. Dit overkomt je niet nog een keer.‚ÄĚ

Vitesse mikt voor volgend seizoen wel op een ( buitenlandse) links¬≠back. Streuer: ‚ÄěWij houden bij ons selectiebeleid geen rekening met Michael Jansen. Dat lijkt mij lo¬≠gisch. Je kunt geen jaren op ie¬≠mand wachten‚ÄĚ, alus de manager die de achterdeur naar Europees voetbal, via het Intertototoernooi, bloedserieus neemt. ‚ÄěWij willen de play-offs om intertoto winnen en ons daarna plaatsen voor de UEFA Cup.‚ÄĚ Mislukt seizoen Vitesse is te wij¬≠ten aan overmacht, vindt voetbal¬≠manager Jan Streuer van Vitesse. Uitvallen van complete middenli¬≠nie ziet hij als een incident.

Bron: De Gelderlander 04-04-07 
Column:Gerard Borgman

Keeperskwestie bij Vitesse

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft verkondigd dat Piet Velthuizen zich komend seizoen mag waarmaken als eerste doelman van de Arnhemse club. Daarmee komt een einde aan de keeperskwestie, die Vitesse keurig en verstan­dig heeft opgelost.

Vooral voor de beide betrokken doelmannen is het prettig dat er vroeg duidelijkheid is. Vladimir Stojkovic, de huidige eerste keus, zal niet blij zijn met de mededeling dat Vitesse niet gaat proberen hem definitief los te weken bij FC Nantes. Maar de huurling heeft geen reden tot beklag, want Vitesse heeft zich gehouden aan de afspraak dat hij in Arnhem aan spelen zou toekomen. Stojkovic heeft de kans gekregen waar hij recht op had en kan zich in de resterende partijen in de kijker spelen.

Het zou kapitaalvernietiging zijn als Vitesse twee miljoen euro zou betalen aan Nantes, en de veelbelovende Velthuizen ver­volgens elders in Nederland zou doorbreken. Velthuizen kan zich gaan voorbereiden op het volgende sei­zoen. Daarin zal de druk voor hem veel groter zijn dan in de re­cente zeven optredens, waarin hij eerst HaraldWapenaar ver­ving en later Stojkovic achter zich hield. Als plotseling doorge­schoven jongeling had hij alleen maar wat te winnen. Straks wordt hij beoordeeld als een vol­waardige eredivisiedoelman.

Daarom is het belangrijk dat Velthuizen straks onvoorwaarde¬≠lijk het vertrouwen krijgt, ook in tijden van tegenspoed. Zoals Leo Beenhakker dat tien jaar geleden in Arnhem deed met de jonge SanderWesterveld, die vervolgens de Europese top haal¬≠de. Met Velthuizen heeft Vitesse opnieuw een potenti√ęle natio¬≠nale topkeeper in huis.

Bron: De Gelderlander 04-04-07 

Vitesse winkelt bij noodlijdend ADO Den Haag

In zijn zoektocht naar noodzakelijke versterkingen voor het komende seizoen vist Vitesse nadrukkelijk in de vijver van ADO Den Haag. De club staat op de rand van degradatie, maar Santi Kolk (25, foto) en bovenal Laurent Delorge (27) hoeven zich geen zorgen te maken over een nieuwe club.

De Arnhemmers zijn in verregaande onderhandelingen met Delorge over een meerjarige verbintenis. De Belg liet vorig jaar bij zijn komst naar ADO een clausule in zijn contract opnemen waardoor hij voor een laag bedrag naar een betere club zou kunnen verkassen. Dit in ruil voor een relatief laag salaris. Delorge was allang blij dat hij ondanks zijn vermeende betrokkenheid bij het gokschandaal rond zijn oude club Lierse SK in Nederland weer een nieuwe werkgever had gevonden. Vitesse lijkt hiervan te profiteren.

Trainer Aad de Mos maakt er al langer geen geheim van dat hij zijn aanval voor volgend jaar versterkt wil zien. Helemaal nu Danko Lazovic lijkt te gaan vertrekken. zijn aanvallende impulsen van groot belang. In dat licht zijn de Arnhemmers ook ge√Įnteresseerd in Santi Kolk. De aanvaller. die voorheen in de Eredivisie zelden uit de verf kwam, scoorde dit seizoen inmiddels al elf keer en is daarmee topscorer van het noodlijdende ADO. ‘

Bron: VI 04-04-07

Vitesse betaalt voor 1 juli

Gemeente Arnhem kan huursom van 1,6 miljoen tegemoet zien.

Vitesse wil voor 1 juli al­le aan de gemeente verschuldigde huurpenningen van 1,6 miljoen eu­ro voor Gelredome hebben vol­daan. Ook wil de voetbalclub dan op koers zijn met de afbetaling van de lening van 6,5 miljoen aan de gemeente.

Met ingang van deze maand be¬≠taalt Vitesse de huur niet meer aan de gemeente, maar aan project¬≠ontwikkelaar Eurocommerce, de nieuwe eigenaar van stadion Gel¬≠redome. Vitesse betaalt per jaar 1,6 miljoen minus een korting van 7,5 ton die Eurocommerce bij de aankoop van het stadion aan de voetbalclub in het vooruitzicht heeft gesteld. Directeur Paul van der Kraan van Vitesse zegt dat hij en Eurocom¬≠merce momenteel de ‚Äėpuntjes op de i zetten‚Äô bij de uitwerking van de overeenkomst. ‚Äě De contacten verlopen bijzonder goed.‚ÄĚ

Eurocommerce heeft Vitesse bo¬≠vendien een sponsorbedrag van een miljoen euro in het vooruit¬≠zicht gesteld, dat verspreid over drie jaar wordt uitgekeerd. ‚ÄěDat be¬≠drag krijgen we cash‚ÄĚ, zegt Van der Kraan.

De sponsoring door Eurocommer¬≠ce moet Vitesse onder meer ook helpen met de afbetaling van de huurschuld aan de gemeente Arn¬≠hem. ‚ÄěIk denk dat we snel een eer¬≠ste aanbetaling kunnen doen, daar¬≠na een tweede en een derde‚ÄĚ, zegt Van der Kraan. Zijn streven is erop gericht op 1 juli het hele huurbe¬≠drag te hebben voldaan. Van der Kraan wil ook op 1 juli bij zijn met het afbetalen van de le¬≠ning die de gemeente in novem¬≠ber 2003 aan de club heeft ver¬≠strekt. De afbetaling had 1 juli vo¬≠rig jaar moeten beginnen, maar dat is nooit gebeurd. Vitesse zit nog 39 jaar vast aan deze annu√Įtei¬≠tenlening van 6,5 miljoen euro

Bron: De Gelderlander 03-04-07 

Piet Velthuizen krijgt komend seizoen kans als eerste doelman

Piet Velthuizen krijgt volgend seizoen de kans als eerste doelman van Vitesse. Momenteel is de 20-jarige keeper uit Nijmegen nog tweede keus achter Vladimir Stojkovic, maar de Servi√ęr vertrekt naar alle waarschijnlijkheid in de zomer uit Arnhem.

Vitesse heeft Stojkovic in januari gehuurd van FC Nantes. Deze over¬≠eenkomst loopt op 30 juni af. Het lijkt uitgesloten dat de Arnhemse club Stojkovic definitief zal inlij¬≠ven. FC Nantes vraagt een afkoop¬≠som van circa twee miljoen euro voor de eerste doelman van Ser¬≠vi√ę. Dat bedrag is Vitesse te gortig. ‚ÄěDat geld is er niet‚ÄĚ, zegt Vites¬≠se- trainer Aad de Mos. ‚Äě Boven¬≠dien kunnen we de mogelijkhe¬≠den die we hebben beter investe¬≠ren in andere spelers. We weten wie we met Piet in huis hebben. Onlangs hebben we (doelt op tech¬≠nisch manager Jan Streuer, red.) ge¬≠sproken over de planning voor ko¬≠mend seizoen. Piet zal normaal ge¬≠sproken eerste keeper zijn.‚ÄĚ Velthuizen stond dit seizoen al tij¬≠dens zeven competitiewedstrijden van Vitesse in het doel.

Vitesse wil ook verder met derde doelman Raymond van Driel, die in de zomer van 2006 werd overge­nomen van AGOVV. Van Driel kan een nieuwe aanbieding ver­wachten. Welke termijn daaraan vast zit, is nog niet bekend. Vitesse heeft wel reeds de optie ge­licht op aanvaller Fred Benson, die nu tot 30 juni 2008 vastligt. Met de pinchhitter wordt ook gespro­ken over een meerjarige verbinte­nis. Benson twijfelt omdat hij vreest voor zijn rol als reserve.

Voor 1 april heeft Vitesse de con­tracten met zeven spelers opge­zegd. Het betreft de vijf huurlin­gen: doelman Harald Wapenaar (Sparta), Eldridge Rojer (Excel­sior), Igor Gluscevic (Heracles), Tim de Meersman (FC Eindho­ven) en Hesdey Suart (Helmond Sport) en daarnaast met Ruud Knol (onbekend) en Youssouf Her­si (FC Twente). Dat is een formele kwestie. Als Vitesse niet voor 1 april het contract opzegt, behoudt een speler nog een jaar het recht op verlenging van zijn contract on­der dezelfde voorwaarden.

Bron: De Gelderlander 03-04-07 

Janssen laconiek onder interesse Spurs

Delegatie Tottenham Hotspur bekijkt Janssen bij Vitesse-Feyenoord.

Theo Janssen staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Een delegatie van de En­gelse club bekeek de 25-jarige mid­denvelder van Vitesse gistermid­dag in de wedstrijd tegen Feye­noord (0-1). Janssen signeerde in december een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2009 bindt aan Vitesse. Destijds kwamen beide partijen overeen dat de club mee zal wer­ken, indien de speler een aantrek­kelijke transfer kan maken.

‚ÄěIn het contract zijn hierover din¬≠gen afgesproken‚ÄĚ, zei Janssen giste¬≠ren. ‚Äě Ik heb altijd gezegd, dat ik best eens ergens anders wil spelen, als er een mooie club komt.‚ÄĚ Bij Tottenham Hotspur is de Ne¬≠derlandse trainer Martin Jol bezig met de samenstelling van de selec¬≠tie voor komend seizoen. ‚ÄěTotten¬≠ham Hotspur is een mooie club‚ÄĚ, sprak Janssen lovend over de Spurs. Daar voegde hij laconiek aan toe: ‚ÄěIk vind het niet heel be¬≠langrijk wie er wel of niet voor mij op de tribune zitten. Zolang er niets concreet is, heeft het geen zin je ermee bezig te houden. Dat doe ik dus ook niet.‚ÄĚ ‚ÄěIk vind het veel belangrijker dat ik na vijf weken weer een volledi¬≠ge wedstrijd heb gespeeld‚ÄĚ, ver¬≠volgde Janssen, die in februari een knieoperatie heeft ondergaan. Met een zak ijs op het gewraakte knie¬≠gewricht stelde de Arnhemse regis¬≠seur ‚Äėdat het een goed gevoel geeft, weer een keer negentig minuten gespeeld te hebben‚Äô.

Janssen kon zijn terugkeer gister¬≠middag niet larderen met een suc¬≠cesje tegen Feyenoord. De gedeva¬≠lueerde topwedstrijd was de negen¬≠de ontmoeting op rij, zonder over¬≠winning voor Vitesse. ‚Äě Deze nederlaag komt iets minder hard aan dan bijvoorbeeld die te¬≠gen Excelsior‚ÄĚ, wees Janssen op de 2-3 die hij vanaf de tribune aan¬≠schouwde. ‚Äě Maar als je kijkt naar de kansen, dan is dit heel zuur. We komen in de eerste helft twee keer vrij voor de keeper (Anduele Pryor en Fred Benson, red.). Daar moet er minstens √©√©n van binnen. In voetbal is het vaak zo dat spe¬≠lers gaan twijfelen, als je niet scoort. Dat gebeurde vandaag bij ons.‚ÄĚ

De verliesbeurt tegen het zeker niet imponerende Feyenoord on¬≠derstreepte nog maar eens het be¬≠roerde seizoen dat Vitesse door¬≠maakt. ‚ÄěNet als vorig seizoen zijn we kansloos voor de play-offs om Europees voetbal‚ÄĚ, aldus Janssen. ‚ÄěJe hoopt dan het publiek nog te vermaken, en vertrouwen op te doen voor de play-offs om de In¬≠tertoto. Ik hoop dat we in die play-offs wat goed kunnen ma¬≠ken.‚ÄĚ

Maar om die play-offs te bereiken, moet Vitesse (twaalfde plaats) wel Sparta (dertiende) of Willem II ( veertiende) onder zich houden. Janssen: ‚ÄěWe moeten nog flink aan de bak om die play-offs te ha¬≠len. Anders zijn we na de gewone competitie klaar. Dat zou drama¬≠tisch zijn. We moeten nog punten pakken en hebben een moeilijk programma. Daarom moeten we vrijdag winnen van Sparta. Dat is nu een directe concurrent.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

De Mos is creatief maar niet succesvol

Paul Verhaegh en Theo Janssen heersen op het Arnhemse middenveld.

Trainer Aad de Mos van Vitesse vond gisteren een creatieve oplossing voor de problemen in zijn middelste linie. Naast de terug¬≠gekeerde Theo Janssen (van een knieoperatie) posteerde hij rechts¬≠back Paul Verhaegh op het mid¬≠denveld. De twee middenvelders hielden ondanks de nederlaag (0-1) prima stand tegen Feyenoord. ‚Äě Janssen is een h√©√©l waardevolle speler voor Vitesse‚ÄĚ, zag De Mos maar weer eens. Vijf weken moest hij het stel¬≠len zonder zijn aanvoerder.

‚ÄěIk wilde vandaag een secondant naast hem hebben. Paul Verhaegh paste prima op Drenthe, Janssen speelde op De Guzman. Onze mid¬≠denvelders waren ook beter‚ÄĚ, oor¬≠deelde De Mos. ‚ÄěWe werden de laatste tijd overlo¬≠pen op het middenveld. Balafpak¬≠kers als Van der Schaaf, Swerts, Ya¬≠kubu en Sansoni zijn er niet bij. Dan moet je creatief zijn. Dat pak¬≠te goed uit, Verhaegh deed het uit¬≠stekend. Win je de wedstrijd dan heeft iedereen het over een fantas¬≠tische oplossing‚ÄĚ, aldus De Mos.

Wat er moet gebeuren om Vitesse weer los te trekken, weet de net 60- jarige trainer niet. ‚ÄěWat ons overkomt is een optelsom van het hele seizoen. Pryor en Kaya zitten er doorheen, die kunnen een hal¬≠ve wedstrijd spelen.‚ÄĚ Abubakari Yakubu ontbrak met een liesblessure en houdt nog rust.

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

Aad de Mos krijgt Vitesse niet los

Vitesse verloor gistermiddag ook van Feyenoord: 0-1.

Vitesse bleef gistermid­dag voor de negende achtereenvol­gende keer zonder overwinning. Feyenoord won net als vorig sei­zoen in Gelredome met 0-1. De winnende treffer kwam uitgere­kend van Pierre van Hooijdonk, voormalig topschutter van Vitesse. Pi-Air is aan de vooravond van zijn voetbalpensioen. Tien minu­ten voor tijd viel een klutsbal gun­stig uit voor de spits, die doelman Vladimir Stojkovic makkelijk pas­seerde: 0-1. Hoewel makkelijk. Vit­esse kreeg vergelijkbaar kansenma­teriaal maar Fred Benson en An­duele Pryor waren op hun jonge dag minder trefzeker dan de oude meester..

Vitesse was in de openingsfase be¬≠ter, maar miste opgelegde kansen en raakte teleurgesteld. Pas na de 0-1 leefde de thuisploeg op. Fred Benson kopte de bal via doelman Van Hooijdonk tegen de lat. Een hoekschop van Theo Janssen leek over Timmer ineens in het doel te draaien, maar Roysten Drenthe redde miraculeus. Het teleurstellende resultaat in 2007 ( √©√©n zege op tien duels) brengt trainer Aad de Mos ogen¬≠schijnlijk niet van zijn stuk. ‚Äě Ik heb nog steeds vertrouwen‚ÄĚ, zei De Mos, in zijn lange loopbaan niet gewend voor spek en bonen mee te doen. ‚Äě Geef mij dezelfde spelers als waarmee wij het sei¬≠zoen begonnen.‚ÄĚ Vitesse heeft de hoop op plaatsing voor UEFA Cup opgegeven. Het seizoen is mislukt, Intertoto het nieuwe uitgangspunt. Dat wordt gezien de vormcrisis van 2007 nog een hele klus.

De Mos wilde gisteren niet spre¬≠ken van een hopeloos einde van het seizoen. ‚ÄěWanhopig ben ik niet. Er is gevochten, er zat spirit in het team en we cre√ęren kansen. Alleen schieten we die ballen er niet in. Als Lazovic niet aan het ka¬≠non staat hebben we een pro¬≠bleem. De spelers om hem heen scoren te weinig.‚ÄĚ Lazovic was gistermiddag vooral bezig met zijn eigen oorlogje te¬≠gen Feyenoord. Dat leverde hem voornamelijk ergernis op. Lazovic mist slimme aangevers, maar zal die volgend seizoen waarschijnlijk bij een andere club moeten zoe¬≠ken. Bij Vitesse wordt er vanuit ge¬≠gaan dat Lazovic ondanks een veel mindere tweede seizoenshelft in de zomer vertrekt. Daarbij is het sterk de vraag of er een Nederland¬≠se club is die hem kan betalen

Voor de negende keer op rij blijft Vitesse verstoken van een over¬≠winning. Het bezoekende Feye¬≠noord wint voor het eerst in Gel¬≠redome: 0- 1 door ‚Äė Pi- Air‚Äô. Vitesse wil voor de spits – met een contract tot 2010 – de hoofdprijs. Met dat geld moet het elftal een nieuwe injectie krijgen. Al zal de netto-opbrengst bij voorbaat wat tegenvallen. Feyenoord deelt mee (naar verluidt 30 procent) in de transfersom. Van de rest gaat de helft naar de financiers; de Vrien¬≠den van Vitesse. Liever dan van La¬≠zovic neemt de club afscheid van een fors deel van de selectie. Intern is de lijst bekend, extern wordt daarover geen duidelijkheid verschaft om de transferwaarde van spelers niet onnodig te druk¬≠ken. Vitesse vertrouwt daarbij vol¬≠ledig op Aad de Mos, die tot 2009 bijtekende, maar het elftal dit sei¬≠zoen niet meer aan de praat krijgt.

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

Programma Vitesse en belagers in strijd om play-offs Intertoto-voetbal

Vitesse is zover afgegle­den dat zelfs de deelname aan de play-offs om Intertoto-voetbal in gevaar is. De Arnhemse ploeg kan op 29 april met vakantie, indien zo­wel Sparta als Willem II op de ranglijst voorbij komt. De nummers tien tot en met der­tien spelen de play-offs om een plek in de Intertoto. Dat wil zeg­gen: de winnaar van deze play-offs speelt een finale tegen de verlie­zend finalist van de play-offs om Europees voetbal (die van de num­mers zes tot en met negen). De nummers veertien en vijftien in de eindrangschikking hebben geen nacompetitie en kunnen vroeg op vakantie.

Het programma van Vitesse en diens belagers:
Vitesse (30 wedstrijden, 34 pun­ten): Sparta thuis (vrijdag 6 april), AZ uit (zondag 15 april), FC Twen­te thuis (zondag 22 april) en PSV uit (zondag 29 april).

Sparta (30-33): Vitesse uit ( vrijdag 6 april), FC Utrecht thuis (vrijdag 13 april), Ajax uit (zondag 22 april) en RKC Waalwijk thuis (zondag 29 april).

Willem II ( 30- 30): FC Utrecht uit (zondag 8 april), Heerenveen thuis (zondag 15 april), RKC Waalwijk uit (zondag 22 april) en Ajax thuis ( zondag 29 april).

Bron: De Gelderlander 02-04-07

Achtste gele kaart Knol zonder gevolgen

Vitesse-verdediger Ruud Knol liep gisteren in het duel met Feyenoord ( 0- 1) tegen zijn achtste gele kaart in deze competitie aan. Bij een volgende boeking wordt de voetballer uit Zevenaar een duel geschorst. Ook de kaarten van Fred Benson en Siebe Blondelle zijn zonder gevolgen. Vitesse kan vrijdag tegen Sparta weer beschik­ken over Sébastien Sansoni en Pur­rel Fränkel, die gisteren een duel schorsing uitzaten

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

Vitesse op weg naar record uit 1979-1980

Vitesse is nog twee com­petitieduels zonder zege verwij­derd van het evenaren van een triest record. In het seizoen 1979- 1980 had Vitesse een reeks van elf duels zonder overwinning. Een clubrecord in de eredivisie. Na de 0-1 tegen Feyenoord staat de tel­ler op negen. Zo’n slechte reeks had Vitesse ook in 1971-72 en 1978-79. In het seizoen 2003-2004 kende Vitesse een serie van tien competitieduels zonder winst.

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

Vitesse presteert veel slechter dan vorig jaar

Vitesse voetbalt dit sei­zoen beduidend slechtere cijfers bij elkaar dan in de voorbije editie. De Arnhemse ploeg heeft nu 34 punten na 30 speeldagen ( 9 zeges, 7 remises en 14 nederlagen). Vorig seizoen stond de teller na 30 duels op zes punten meer: 40 ( 12 zeges, 4 remises, 14 nederlagen). De ploeg van trainer Edward Sturing eindigde toen met 44 punten als elfde. Die score is nu slechts in theorie nog haalbaar

Bron: De Gelderlander 02-04-07

Vitesse wil na het seizoen naar China

Vitesse speelt na afloop van het seizoen mogelijk een toer­nooi in China. Daarbij zal de nieu­we speler, aanvaller Yu Hai, wor­den gepresenteerd aan de Chinese voetbalfans in Shanghai. Vitesse moet wel toestemming hebben van de Chinese autoriteiten. Dat is vaak lastig. Om die reden staat het toernooi nog niet officieel op de agenda. Onduidelijk is ook het tijd­stip omdat Vitesse niet weet of er play-offs worden gespeeld

Bron: De Gelderlander 02-04-07 

De Graafschap hoopt op terugkeer Fränkel

De Graafschap wil Purrel Fränkel van Vitesse graag te­rughalen naar De Vijverberg. De linksback heeft nog een doorlo­pend contract ( medio 2008) bij de Arnhemse club. Fränkel (30) speel­de eerder al 107 competitiewedstrij­den voor de Doetinchemse club, die ook belangstelling heeft voor Hans van de Haar ( contract bij RKC wordt niet verlengd), Marcel van der Sloot (TOP Oss) en Yuri Cornelisse ( FC Groningen).

Bron: De Gelderlander 02-04-07

Knol: “Geen contact met Heerenveen”

Ruud Knol lijkt zijn loopbaan niet voort te zetten bij sc Heerenveen. De verdediger van Vitesse werd in verband gebracht met de Friese club, maar ontkent tegenover VoetbalPrimeur.nl dat er van contact sprake is.

“Ik heb het gelezen, ja”, glimlacht Knol wanneer hij na afloop van het verloren duel met Feyenoord wordt geconfronteerd met de vermeende belangstelling. “Maar ik weet van niks. Ik heb zelf in ieder geval niets van ze gehoord.”

Knol vertrekt na dit seizoen transfervrij bij de Arnhemmers. Zijn contract loopt af en naar eigen zeggen is de centrale verdediger toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik hoop een mooie club in Engeland of Duitsland te vinden. Ik ben nu 26 jaar oud en heb het gevoel dat ik nu klaar ben om het avontuur aan te gaan. Bovendien denk ik dat ik bij een goede club zeker nog tien tot dertig procent beter kan worden”, besluit Knol.

Bron: Voetbalprimeur 01-04-2007

Theo Janssen: “Dit seizoen was een leermoment”

Het is een bewogen seizoen voor Theo Janssen. De middenvelder begon sterk, speelde twee interlands en verlengde vervolgens ook zijn contract in Arnhem. Een lange schorsing en een knieblessure hebben er echter voor gezorgd dat hij toch met weinig plezier aan het seizoen 2006/2007 terug zal denken. Maar, toch blijft hij positief. ‚ÄúWe hebben veel pech gehad, maar dat neemt niet weg dat we als team op de goede weg zijn.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 01-04-2007

Janssen:ook oppassen voor Intertoto

Met de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord dreigt er nieuw gevaar voor Vitesse. De Arnhemmers dreigen ook de Intertoto play-offs mis te lopen.

“We moeten niet te lang zo doorgaan, anders gaat zelfs dat nog mis”, zegt aanvoerder Theo Janssen. “Kijk naar de stand. Volgende week moeten we tegen een concurrent, Sparta, laten we die maar inmaken dan. Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als we zelfs geen Intertoto play-offs spelen.”

Janssen had het moeilijk bij zijn rentree na een knieblessure. “Vijf weken niet gespeeld. Dat voel je wel. Een kwartier voor tijd was het op.”

Bron: TV Gelderland TxT 01-04-2007

Zonder goals Lazovic geen punten

Danko Lazovic scoorde sinds de winterstop pas drie keer. Hij staat droog en dat kost Vitesse punten.

“Als Lazovic niet scoort, winnen we niet”, is de simpele conclusie van Aad de Mos. “Dat zie je nu ook weer. Pryor en Benson krijgen de kansen en scoren niet. Zo hebben we het onszelf heel moeilijk gemaakt. De wedstrijd kon na de openingsfase beide kanten opvallen. Het had een gelijkspel moet zijn.”

De Mos had zijn elftal flink door elkaar gehaald. “Op het middenveld heb ik niemand meer. De jonkies zijn moe, de rest is geblesseerd of geschorst. Er was nu wel weer inzet en beleving.”

Bron: TV Gelderland TxT 01-04-2007

Onverdiende maar welkome zege Feyenoord

Feyenoord maakte weinig klaar tegen Vitesse . Maar de Rotterdammers verlieten het Gelredome met een glimlach en met meer dan waar het recht op had: drie belangrijke punten (0-1).

Op een enkele vrije trap na dwong Feyenoord in de eerste helft hoegenaamd helemaal niets af. Alleen van rechtsbuiten Romeo Castelen ging wat dreiging uit, verder was de Rotterdamse aanval krachteloos en machteloos. Vitesse-keeper Vladimir Stojkovic hoefde dan ook niet in actie te komen.

Zijn Feyenoord-collega werd wel enkele keren nadrukkelijk op de proef gesteld. Henk Timmer , aanvoerder bij afwezigheid van Theo Lucius en Serginho Greene, hield zijn ploeg op de been door grote kansen van Aduele Pryor en Fred Benson onschadelijk te maken.

Met de doelpuntloze stand bij rust mocht Feyenoord zich het gelukkigste prijzen, zoals de ploeg van Erwin Koeman ook in de tweede helft zich aanvankelijk beperkte tot verdedigen en aanvallend onmachtig was. Vitesse, waar Theo Janssen een onzichtbare rentree maakte, liet zien ook de juiste vorm te zoeken. Pas in het laatste half uur ontbrandde de wedstrijd in het Gelredome ietwat. Feyenoord dook enkele keren gevaarlijk voor het Arnhemse doel, waarbij opnieuw Castelen zich deed gelden.

Het leek een kortstondige opleving, maar in het laatste kwartier kreeg de wedstrijd een onverwachte wending. Pierre van Hooijdonk zag zijn schot aanvankelijk geblokt, maar via de kluts kwam de bal alsnog voor de voeten van de Feyenoord-aanvaller: 0-1.

De overwinning kwam Feyenoord niet echt toe. Vitesse was in de slotfase dicht bij een verdiende gelijkmaker, maar met hangen en wurgen sleepten de Rotterdammers de punten over de eindstreep. Het waren welkome punten voor Feyenoord in de strijd om de vijfde plaats in de Eredivisie .

Bron:VI.nl 01-04-2007

Pi-Air bezorgt Feyenoord winst

Kansen waren er zondagmiddag wel voor Vitesse, doelpunten maken is na de winterstop het grote probleem voor de ploeg van Aad de Mos. Oud-Vitessenaar Pierre van Hooijdonk had daar elf minuten voor tijd geen problemen mee en zorgde daarmee voor de drie punten voor de Rotterdammers.

Vitesse startte in een 4-3-3 opstelling, met Fred Benson en Eti√ęnne Esajas aan de zijkanten. De plaats van de geschorste Sansoni werd ingenomen door Paul Verhaegh, waardoor Civard Sprockel rechts achterin stond. De ploeg van Aad de Mos begon flitsend en had het scorebord na twintig minuten op 2-0 moeten zetten. Tweemaal zette Danko Lazovic een medespeler alleen voor doelman Timmer, maar zowel Anduele Pryor als Fred Benson strandden op de Feyenoord-goalie.

Na een klein half uur zakte het weg bij Vitesse en kreeg Feyenoord wat meer lucht. Het enige gevaar kwam via vrije trappen, waarbij Royston Drenthe bij de derde poging aardig in de buurt van het doel kwam. De enige voetballende kans voor de gasten was voor Romeo Castelen in de 44e minuut. Buitenom bij Siebe Blondelle schoot de vleugelspeler over het doel.

Ook na rust opende Vitesse goed, maar het probleem zondagmiddag was dat het allemaal net niet lukte. De bal wilde gewoonweg niet goed vallen voor de Arnhemmers. De Rotterdammers kregen gaandeweg meer ruimte en het was dankzij de sterke Stojkovic dat Feyenoord tussen de 61 en 67e minuut niet op voorsprong kwam. In de 79e minuut was het wel raak voor de ploeg van Erwin Koeman. Pierre van Hooijdonk kreeg de bal met geluk mee en kon eenvoudig de 0-1 binnen schieten.

Vitesse probeerde in de resterende periode nog wel de gelijkmaker te forceren, maar zoals gezegd, het was allemaal net niet. Een kopbal van Fred Benson werd door Timmer tot corner verwerkt en uit die scherpe corner van Theo Janssen wist Royston Drenthe de bal uit het doel te werken. De laatste kans was voor Danko Lazovic. In de extra tijd ‚Äėvloog‚Äô de spits de bal naast, tot verbazing en teleurstelling van iedereen in Gelredome.

Bron: Vitesse.nl 01-04-2007

Hoofdsponsor: