april 2008

Vitesse deze week beperkt bereikbaar

In verband met de feestdagen zijn diverse afdelingen binnen Vitesse deze week beperkt bereikbaar. Woensdag en donderdag is Vitesse (zowel Gelredome als Papendal) gesloten. Op vrijdag 2 mei is een aantal afdelingen niet bereikbaar. Het gaat om de Vitesse Kids Club, Ticketing, Communicatie en Vitesse Betrokken. De laatste afdeling is ook dinsdag niet bereikbaar.

Bron: Vitesse.nl 29-04-2008

Theo Bos ziet toekomst bij Vitesse

Theo Bos denkt dat hij in de toekomst coach van Vitesse wordt. De oefenmeester van FC Den Bosch beweert zelfs dat er ‘invloedrijke stromingen’ binnen de Arnhemse club zijn die in hem de ideale kandidaat zien om Aad de Mos op te volgen.

“Het is duidelijk dat ik nog een keer trainer van Vitesse word. Als het nu niet is, dan is het toch binnen een paar jaar”, voorspelt Bos in het Brabants Dagblad. Meer vertelde de trainer vooralsnog niet, omdat hij met FC Den Bosch donderdag de play-offs om promotie begint met FC Zwolle als eerste tegenstander.

Bos is een bekende bij Vitesse. Hij was eerst als speler aan de club verbonden en later als trainer van de beloften en assistent-coach van de A-selectie.

Bron: Brabants dagblad 30-04-2008

‘Vitesse meldt zich voor Deense international’

Vitesse heeft zich bij het Deense FC Nordsjælland gemeld voor middenvelder Thomas Kristensen. ’Meerdere Nederlandse clubs hebben interesse voor Kristensen, het is aan Nordsjælland of ze hem willen verkopen. Vitesse heeft zich officieel gemeld,’ zegt de zaakwaarnemer van de viervoudige international in de Deense krant BT. Indien Nordsjælland nog een transfersom wil incasseren voor de 25-jarige Kristensen, dan is een verkoop op korte termijn wenselijk: zijn contract heeft een looptijd tot en met 31 december 2008.

Bron: Sportweek 30-04-2008

Vitesse aast op Donovan Slijngard

Vitesse heeft het oog laten vallen op Jong Ajacied Donovan Slijngard, zo meldt Voetbal International. De twintigjarige verdediger wordt door technisch directeur Marc van Hintum, gezien als een ideale versterking voor de Arnhemmers.

Het contract van Slijngard bij Ajax loopt na dit seizoen af. Ajax heeft hem een nieuwe verbintenis aangeboden. Daarnaast deed Marco van Basten de belofte aan de verdediger dat hij, mocht hij het nieuwe contract ondertekenen, volgend seizoen in de voorbereiding de kans krijgt om zich bij de A-selectie te bewijzen.

Bron: Voetbal International 30-04-2008

Assistenten Vitesse nemen het over

De assistent-trainers Pieter Huistra en Dick de Boer maken het seizoen af bij Vitesse.

Na het vertrek van trainer Aad de Mos leidde het duo dinsdag al tot ieders tevredenheid de training. Voor Huistra en De Boer was het essentieel dat de spelers akkoord zouden gaan met hun leiding en dit bleek het geval.

Beide assistenten vertrekken na dit seizoen bij de Arnhemse club. Er wordt nog enkele weken doorgetraind en verder staan er vriendschappelijke wedstrijden op het programma tegen Olympiakos Piraeus en RKHVV uit Huissen.

Bron: Omroep Gelderland 29-04-2008

Vitesse aast op doelman Sierens

Vitesse is geïnteresseerd in doelman Jurgen Sierens van SV Roeselare.

De 32-jarige Belg staat ook in de belangstelling van Cercle Brugge, maar zijn voorkeur zou uitgaan naar Vitesse. Sierens is uit op een transfer, maar wil pas na het seizoen een beslissing nemen over zijn toekomst. Dit seizoen is hij vaak uitblinker bij Roeselare, met name tegen de topclubs viel hij op.

Sierens heeft naast zijn profbestaan ook nog een bedrijf in matrassen, genaamd “Sleepy”. Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Omroep Gelderland 29-04-2008

Zon blijft weg op laatste dag De Mos

Een handjevol toeschouwers is deze maandagochtend getuige van de slotverrichtingen van Aad de Mos als hoofdtrainer van Vitesse. Nog een keer staat de gelouterde coach voor de Arnhemse spelergroep, in de wetenschap dat hij even later zijn ontslagpapieren zal tekenen.

Een flinke hoosbui valt neer op sportcentrum Papendal. Na enkele mooie voorjaarsdagen laat de zon zich deze ochtend niet zien op het trainingscomplex van Vitesse. Hevige regenval begeleidt de laatste stappen van De Mos in dienst van Vitesse. Wat een wrange symboliek.

De training is een klein uurtje oud, wanneer De Mos ver na elf uur zijn spelers bijeen roept. Niet voor een pakkende peptalk, of voor een tactische uiteenzetting. Nee, Vitesse is al lang en breed klaar met het seizoen, doordat het de play-offs om Europees voetbal niet bereikte. De trainingen, tot eind mei, zijn slechts veredelde bezigheidstherapieën.

De Mos verzamelt alle spelers om zich heen. ‘Dit is mijn laatste training bij Vitesse’, zegt hij. Spelers en assistent-trainers horen zwijgzaam toe hoe de trainer afscheid neemt. De strekking van zijn relaas: ‘Ik heb hier een mooie tijd gehad. We hebben veel goede dingen samen gedaan, en ook wat mindere. Ik wil jullie in elk geval bedanken voor de samenwerking en ik wens jullie verder veel succes’.

Na de training zal de vertrekkende coach zijn rede herhalen in het spelershome, wanneer ook de geblesseerde spelers zijn aangeschoven.

Ook de spelers zagen de breuk met hun trainer al aankomen, zo blijkt wanneer de voetballers van het trainingsveld stappen. ” Het is altijd vervelend als een trainer op zo’n manier vertrekt”, zegt Theo Janssen, de oer-Vitessenaar, die na de zomer bij FC Twente voetbalt. ” Daardoor sta ik er nu wat verder van af. Wat ik ervan vind? Er zal wel een reden voor zijn dat dit gebeurt, lijkt me, en die reden weet iedereen.”

Janssen doelt op de lange periode van onrust en de reeks aan conflicten, die vooral de tweede helft van dit seizoen hebben getypeerd.

“Er is de afgelopen tijd over en weer veel gezegd”, stelt aanvaller Harrie Gommans. “Dus van die kant begrijp ik wel dat dit gebeurt. Maar we trainen nog slechts een week of drie, dan is het seizoen helemaal voorbij. En die drie weken hadden volgens mij ook nog wel samen gekund.”

“Ik denk dat het vertrek van Jan Streuer niet goed is geweest”, doelt Gommans op de in november naar Sjachtar Donetsk vertrokken technisch manager. “Begrijp me niet verkeerd. Dit is niet negatief bedoeld voor zijn opvolger Marc van Hintum. In de periode dat Streuer weg ging, kregen we het voetballend net weer een beetje op de rails en was het vrij rustig op de club. Daarna kwam er veel onrust. De financiële problemen, het nieuws dat de assistent-trainers weg zouden gaan. Dat heeft allemaal meegespeeld dit seizoen. Ik denk dat het vanwege zijn ervaring voor Streuer makkelijker was geweest daar mee om te gaan.”

Doelman Piet Velthuizen heeft onder De Mos zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Vitesse. “Ik vind het jammer dat hij weg is”, reageert de olympisch international. ” Aad de Mos is voor mij heel belangrijk geweest. Ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft veel jonge jongens later debuteren. Zijn vertrek is iets tussen het bestuur en de trainer. Het is een beslissing van de club, dat moet je accepteren. Ik heb een fijne tijd met hem gehad. De rest interesseert me niet zo.”

En De Mos zelf? Die wil iets voor enen weinig kwijt over zijn ontslag. “Nee, niks”, zegt hij, vlak voordat hij met dochter/zaakwaar- neemster Tessa in de auto stapt en voor de laatste keer wegrijdt van het trainingsterrein van Vitesse.

Bron: De Gelderlander 29-04-2008

Lorca met Chili naar toernooi in Toulon

Juan Gonzalo Lorca heeft een uitnodiging voor het Chileense elftal onder 23 ontvangen. Van 20 tot en met 29 mei neemt de Chileen met zijn land deel aan de 36e editie van het Festival International Espoirs de Toulon et du var. Chili is in de groepsfase ingedeeld met Frankrijk, Nederland en Japan.

Het prestigieuze evenement kent dit jaar een gewijzigde leeftijdsgrens met het oog op de Olympische Spelen. Het Chileense elftal onder 23 speelt daarom op donderdag 22 mei tegen het Nederlands beloftenelftal van onder 20.

Alle groepswedstrijden worden tussen 22 en 25 mei afgewerkt. Op dinsdag 27 mei vinden de halve finales plaats. Het duel om de derde en vierde plaats wordt evenals de finale op donderdag 29 mei gespeeld.

Bron: Vitesse.nl 29-04-2008

Conflicten worden De Mos fataal

Aad de Mos (61) is bij Vitesse gesneuveld door de grote reeks conflicten die de trainer heeft gehad met de clubleiding en vooral met spelers van de Arnhemse ploeg.

“Beide partijen hebben geconstateerd dat er sprake is van een vertrouwensbreuk”, zo expliceerde Paul van der Kraan, de algemeen directeur van Vitesse, maandag het ontslag van de trainer. “Toen heeft Vitesse gezegd dat het beter is niet met elkaar door te gaan. Daar was Aad het mee eens.”

De Mos wilde gisteren niet reageren op zijn vervroegde vertrek, dat geenszins als een verrassing komt. De ervaren oefenmeester botste in de afgelopen periode geregeld met spelers en uitte in de media felle kritiek op de clubleiding. Met name de nieuwe technisch directeur Marc van Hintum moest het daarbij ontgelden. Het evaluatiegesprek tussen De Mos en de clubleiding (Van Hintum en Van der Kraan), afgelopen donderdag, bevestigde dat club en trainer samen geen toekomst meer hebben.

“Een vertrouwensbreuk is een proces dat gedurende een periode plaatsheeft. Dat is niet iets van de laatste weken. Over en weer zie je dat zoiets naar voren komt, dat er verwijten worden gemaakt”, aldus Van der Kraan. “Vanaf donderdag hebben we de tijd besteed om de zaken goed af te handelen. Vandaag is dat bezegeld met de handtekeningen.”

Ook Van Hintum wilde gisteren geen toelichting geven. Van der Kraan voerde het woord namens de clubleiding, met als argument dat personeelszaken vallen onder de algemeen directeur.

Hoewel Van der Kraan niet wil reppen van een ontslag, is duidelijk dat Vitesse de samenwerking met De Mos heeft beëindigd. De club maakt gebruik van de clausule het laatste contractjaar van de trainer af te kopen met drie maandsalarissen. Dat is iets minder dan een ton. Daarnaast krijgt De Mos de komende maanden mei en juni gewoon uitbetaald, hoewel op zijn aanwezigheid geen prijs meer wordt gesteld.

Van der Kraan wilde niet ingaan op de financiële consequenties van de breuk. ” Wij komen onze verplichtingen keurig na”, was het enige dat hij hierover zei.

De algemeen directeur toonde zich sowieso mild voor De Mos, die hem en Van Hintum recentelijk een aantal keren publiekelijk schoffeerde. “De Mos heeft er voor gezorgd dat Vitesse geregeld in het nieuws was”, aldus Van der Kraan. “Dat was vaak spraakmakend, ook in positieve zin. Ik wil dat niet alleen beoordelen op de laatste weken. Over twee jaar gezien was het grootste deel positief. Ik wens Aad dan ook een goede toekomst toe.”

De Mos heeft zijn grote plannen in Arnhem nooit waar kunnen maken. Hij had het scenario van KV Mechelen, de club die hij opbouwde tot Europacup-winnaar, voor ogen. Maar De Mos kwam met Vitesse niet verder dan twee teleurstellende twaalfde plaatsen.

Gisteren zette hij zijn krabbel onder zijn zevende ontslag als hoofdtrainer in het profvoetbal. Eerder moest De Mos, die negen hoofdprijzen won, gedwongen weg bij Ajax, Anderlecht, PSV, Werder Bremen, Standard Luik en Sporting Gijon.

Bron: De Gelderlander 29-04-2008

Sturing mogelijk terug bij Vitesse

Edward Sturing keert mogelijk terug bij Vitesse.

De Eerbeker sprak al twee keer met technisch directeur Marc van Hintum over een mogelijke rol bij de Arnhemse club. “Het initiatief kwam vanuit Vitesse. Het zou gaan om een functie voor de lange termijn, waarbij ik onder meer verantwoordelijk word voor de doorstroming van de eigen jeugd naar het eerste elftal.”

Sturing was van 2003 tot 2006 hoofdtrainer bij Vitesse. “Dat word ik nu zeker niet. Maar ik heb met meerdere clubs gesproken en sta overal voor open.”

Bron: Omroep Gelderland 28-04-2008

Aad de Mos al zeven keer ontslagen

Aad de Mos is altijd erg geïrriteerd over zijn bijnaam “Aad Afkoopsom”. Deze naam is mede ingegeven door het feit dat hij meestal voortijdig is ontslagen.

Bij Ajax werd hij in 1985 ontslagen. Na een succesvolle periode bij KV Mechelen werd hij in 1992 ontslagen bij Anderlecht, terwijl hij net zijn contract had verlengd. In 1994 zette PSV De Mos op straat. Een jaar later kostte een opmerking over Duitsers hem zijn contract bij Werder Bremen. Later werd hij ook nog ontslagen bij Standard Luik (1997), Sporting Gijon (1999) en nu dus Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 28-04-2008

Kolk betreurt vertrek van De Mos

Vitesse-aanvaller Santi Kolk betreurt het vertrek van trainer Aad de Mos.

“Ik vind het jammer, ik heb altijd fijn met hem samengewerkt”, laat de Hagenees weten. “Ik ben mede op zijn aanraden hierheen gekomen. Hij is een kleurrijk mens, waardoor het misschien niet altijd even rustig was.”

Theo Janssen, die meerdere conflicten had met De Mos, is niet rancuneus. “We hadden goede en slechte momenten, maar het is nu zo makkelijk om van alles te gaan zeggen, dus geen slecht woord van mijn kant.”

Bron: Omroep Gelderland 28-04-2008

De Mos: twee jaar vol conflicten

De twee jaar van trainer Aad de Mos bij Vitesse worden gekenmerkt door tal van conflicten.

In de voorbereiding op zijn eerste seizoen ging De Mos direct de confrontatie aan met Richard Knopper, die even later naar ADO vertrok. Later dat seizoen werkte hij ook Harald Wapenaar de deur uit.

Afgelopen seizoen had De Mos conflicten met onder meer Theo Janssen, Haim Megrelishvili, Civard Sprockel en Anders Due. Ook schoffeerde de trainer regelmatig technisch directeur Marc van Hintum.

Bron: Omroep Gelderland 28-04-2008

Wegen Vitesse en Aad de Mos scheiden

Hoofdtrainer Aad de Mos vertrekt per direct bij Vitesse. Het vertrek van De Mos is ingegeven door de seizoensevaluatie die vorige week plaatsvond. Uit die evaluatie bleek dat er sprake is van een vertrouwensbreuk, waardoor er geen basis is voor een gezamenlijke toekomst.

De 61-jarige oefenmeester was twee seizoenen werkzaam in Arnhem.

Bron: Vitesse.nl 28-04-2008

Aad de Mos weg bij Vitesse

Het contract met Aad de Mos is vanmiddag met onmiddellijke ingang ontbonden. Later meer…

28-04-2008

Vitesse denkt aan Menzo en Everse

Hoewel Aad de Mos nog een contract heeft tot 2009, is Vitesse al bezig met eventuele opvolgers voor de omstreden trainer. De Arnhemse club heeft de bij Volendam vertrekkende Stanley Menzo in het vizier. “Leuk dat ik word genoemd, Vitesse is een fantastische club”, zegt Menzo, die kampioen van de eerste divisie werd met Volendam.

Hij werkte eerder met veel succes bij AGOVV Apeldoorn. Ook informeerde de Arnhemse club hoe het zit met het contract van Jan Everse bij FC Zwolle. Technisch directeur Marc van Hintum was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Omroep Gelderland 25-04-2008

Vitesse oefent tegen Olympiakos

Vitesse speelt op zondag 4 mei een oefenwedstrijd in Athene tegen de Griekse kampioen Olympiakos Athene.

De wedstrijd staat in het teken van het vorige week behaalde kampioenschap. Olympiakos Piraeus kende een succesvol seizoen, waarin de achtste finales werden bereikt in de Champions League. Daarin was Chelsea te sterk. In de laatste twaalf jaar won Olympiakos elf keer de landstitel.

Vitesse oefende in 2000 ook in Athene tegen Olympiakos. Het werd toen 2-2. Victor Sikora en Matthew Amoah tekenden voor de Arnhemse treffers.

Bron: Omroep Gelderland 25-04-2008

SV Dartsavond op vrijdag 25 april

De supportersvereniging Vitesse organiseert op vrijdag 25 april de laatste open dartsavond van dit seizoen in het supportershome. Twee Vitesse-spelers zullen aanwezig zijn om hun dartscapaciteiten te meten aan die van de aanwezige supporters. De namen worden z.s.m. bekend gemaakt.

Inschrijven voor deze avond is alleen mogelijk op de avond zelf. Inschrijfgeld euro 2,50 per persoon voor leden van de supportersvereniging op vertoon van een geldige lidmaatschapspas en euro 5 voor niet-leden. Het home opent om 19:00 uur en de loting is om 19:30 uur.

Uiteraard is ook iedereen welkom die gewoon wil komen kijken, een kaartje te leggen of een gezellige avond wil hebben.

Bron: april 2008

Uitstel voor Aad de Mos
Menzo mogelijke opvolger bij Vitesse

Vitesse en trainer Aad de Mos hebben nog geen knopen doorgehakt over het verdere verloop van hun samenwerking. De Haagse oefenmeester en de clubleiding van Vitesse, bestaande uit algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum, kwamen in een twee uur durend gesprek nog niet tot een beslissing.

Het overleg krijgt maandag een vervolg. Mochten de wegen van de club en de coach, die nog een contract voor een seizoen heeft, scheiden, dan staat Stanley Menzo boven aan de lijst om in Arnhem trainer te worden. Aanvankelijk was ook Erwin Koeman nadrukkelijk kandidaat om de taken van De Mos over te nemen, maar door de aanstelling van Koeman als bondscoach van Hongarije, een job waarvoor overigens ook De Mos in beeld was, is die optie van de baan.

Bron: De Telegraaf 25-04-2008

Vitesse en Aad de Mos wachten op elkaar

De club wil niet verder met de trainer en de trainer heeft het wel gezien bij de club. Toch wachten Vitesse en Aad de Mos vooral op elkaar. Beide partijen hebben er financieel baat bij dat ze niet zelf een einde maken aan de samenwerking.

Donderdagochtend hadden De Mos, algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum een onderhoud in Gelredome. De bijeenkomst stond in het teken van de evaluatie van het turbulente seizoen.

“De punten die we hadden geformuleerd, die hebben we niet allemaal kunnen bespreken”, aldus Van der Kraan. “Daarom is er maandag een vervolggesprek.”

De Mos (61) heeft een contract voor nog een seizoen, maar het is duidelijk dat de clubleiding de verbintenis na twee seizoenen wil beëindigen. Het probleem is de afkoopsom, die de trainer meekrijgt bij een vervroegd vertrek.

Indien de club per 1 juli, de dag dat formeel het nieuwe seizoen begint, afscheid neemt van De Mos, dan krijgt de trainer drie maandsalarissen mee. Naar verluidt is dat ruim een ton. Indien Vitesse zich al voor die datum ontdoet van zijn hoofdtrainer, dan moet de clubleiding De Mos nog meer betalen.

Voor Vitesse ligt het betalen van een afkoopsom zeer gevoelig, nu de club net een surseance van betaling achter de rug heeft. Daarnaast is het voor Van der Kraan en Van Hintum een principezaak geworden. De twee zijn in de laatste weken zo vaak in de media geschoffeerd door De Mos, dat ze de trainer het liefst tot 1 juli willen laten werken voor zijn geld. In de praktijk betekent dat, dat De Mos leiding moet blijven geven aan de trainingen tot eind mei, ook al hoeft Vitesse dit seizoen geen wedstrijd meer te spelen.

Vitesse hoopt dat De Mos zelf onder de verbintenis uit wil, doordat hij een andere club of werkgever heeft gevonden. Dan hoeft de club hem geen geld mee te geven.

De Mos wacht op zijn beurt op een actie van de clubleiding. Niet voor niets verklaarde hij onlangs herhaaldelijk dat hij zijn contract tot 2009 wil uitdienen. Natuurlijk beseft ook de trainer dat de samenwerking niet langer mogelijk is. Niet voor niets onderhandelde De Mos reeds met de Hongaarse voetbalbond. De trainer wil echter niet zonder afkoopsom vertrekken.

En zo wachten Vitesse en De Mos op elkaar, voordat beide partijen hun eigen weg kunnen gaan.

De Mos en Van Hintum waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Gelderlander 25-04-2008

Surseance van betaling opgeheven

De rechtbank van Arnhem heeft donderdag 24 april de surseance van betaling van Vitesse opgeheven. Vitesse heeft daarmee een schuld van 21 miljoen euro gesaneerd.

Op maandag 3 maart 2008 vroeg Vitesse uitstel van betaling aan nadat de club er niet in was geslaagd alle crediteuren in een vrijwillig akkoord mee te krijgen. Omdat de gemeente Arnhem als laatst overgebleven crediteur op 17 maart met 23 stemmen voor en 15 tegen alsnog instemde met een vaststellingsovereenkomst, was de crediteurenstemming op 3 april een formaliteit.

Uit het vonnis van de rechtbank blijkt dat de gemeente Arnhem voor haar vordering van 7,8 miljoen euro een bedrag van € 880.000, – heeft ontvangen.

Vitesse bedankt alle crediteuren voor hun onbaatzuchtige medewerking.

Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse: “Wij zijn alle crediteuren veel dank verschuldigd. Iedereen bij de club is opgelucht dat we verder kunnen. We staan te trappelen om te laten zien dat we niet alleen zelf onze broek kunnen ophouden, maar Vitesse samen met onze achterban ook stap voor stap kunnen uitbouwen tot een stabiele club in de eredivisie met een eigen smoel.”

“De club moet terug naar het volk en ook het zicht op de eigen clubcultuur moet terug. Vaststaat dat wij een club willen zijn waarmee mensen zich kunnen identificeren en waarin supporters en sponsors hun vertrouwen kunnen stellen. Een club die weer ambitieus kan zijn en dit ook uitstraalt. Dat wat Vitesse wil zal zeker ook vertaald moeten worden naar het veld. Dit betekent attractief en dominant voetbal met spelers die trots zijn op Vitesse.”

Bron: Vitesse.nl 24-04-2008

Aad de Mos laat Vitesse in de kou staan

Zonder opgaaf van reden heeft Aad de Mos de training van Vitesse laten schieten. De Arnhemse club is verbaasd dat assistenten Dick de Boer en Pieter Huistra de honneurs moesten waarnemen.

De Mos kwam niet opdagen voor de middagtraining. Tegen de spelers had hij een tandartsbezoek opgegeven als reden. De leiding van Vitesse reageerde echter verbaasd en verbolgen op de onverwachte afwezigheid van de Haagse trainer. Het vermoeden bestaat dat de Hagenaar met een nieuwe werkgever in gesprek is.

Vitesse en De Mos zaten vanochtend om de tafel. De gesprekken over een gezamenlijke toekomst worden maandag voortgezet. Waarschijnlijk komt er dan ook duidelijkheid over het al dan niet ontbinden van het contract.

Bron: VI.nl 24-04-2008

Aad de Mos niet op training Vitesse

Trainer Aad de Mos liet donderdagmiddag verstek gaan op de training van Vitesse. Bij de spelers gaf de trainer aan dat hij naar de tandarts moest. Algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum waren in de veronderstelling dat De Mos gewoon de training zou leiden. De assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer namen de honneurs waar.

De Mos is momenteel in gesprek met Vitesse over zijn toekomst, maar dat vond donderdagochtend al plaats en was geen reden voor de gelouterde trainer om te verzuimen van de training.

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2008

Gill Swerts van Vitesse naar AZ

ARNHEM – Gill Swerts speelt de komende vier seizoenen bij AZ. De 25-jarige Belg is afkomstig van Vitesse, waar hij drie seizoenen speelde.

De Arnhemse club wilde hem graag houden, maar Swerts legde een nieuwe aanbieding naast zich neer. Swerts vertrekt transfervrij naar AZ. Hij is gehaald als rechtsback. Volgens directeur voetbalzaken Marcel Brands is hij een goede opvolger van Grétar Steinsson, die tussentijds vertrok.

Swerts kwam in 2005 van ADO Den Haag naar Vitesse en groeide in Arnhem uit tot Belgisch international. Hij kwam drie keer uit voor de Rode Duivels.

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2008

Maandag vervolggesprek over De Mos

ARNHEM – De clubleiding van Vitesse praat maandag verder met trainer Aad de Mos om het seizoen te evalueren.

Donderdagochtend had de eerste sessie plaats tussen de trainer, technisch directeur Marc van Hintum en algemeen directeur Paul van der Kraan. “Twee uur was niet genoeg”, verklaart Van der Kraan. “We hebben nog niet alles besproken, vandaar dat dit maandag een vervolg krijgt.”

De Mos heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2009 bij de Arnhemse club. Na dit seizoen kunnen beide partijen eventueel het contract opzeggen. De Mos wil dit zeker niet.

Bron: Omroep Gelderland 24-04-2008

De Mos en clubleiding evalueren het seizoen

Bij Vitesse heeft vandaag het topoverleg plaats, waarbij mogelijk een beslissing valt over de toekomst van hoofdtrainer Aad de Mos. Technisch directeur Marc van Hintum, algemeen directeur Paul van Kraan en De Mos schuiven aan voor de evaluatie van dit seizoen.

De Mos heeft een contract tot medio 2009, maar beide partijen kunnen deze zomer onder deze verbintenis uit.

Bron: De Gelderlander 24-04-2008

Vitesse brengt eigen aandelen op de markt

Vitesse verwacht binnen enkele weken eigen aandelen op de markt te brengen. Via deze actie wil de Arnhemse clubleiding geld bijeen krijgen waarmee de spelersgroep kan worden versterkt. De aandelen worden per pakket van vijftig stuks verkocht, voor een totaalbedrag van 50.000 euro.

Paul van der Kraan, de algemeen directeur van Vitesse , wil vooralsnog niet te hoog inzetten bij het aantal uit te geven aandelen. „We zijn er al vier kwijt en hopen op de korte termijn de twintig te halen, en daarna opnieuw twintig.”

De surseance van betaling bij Vitesse is sinds afgelopen nacht, 00.00 uur, opgeheven.

Bron: De Gelderlander 24-04-2008

Van der Kraan: ‘ Vitesse is gericht op de toekomst’
Surseance van betaling afgerond; aandelen zijn impuls voor toekomst.

De surseance van betaling is afgerond en de uitgave van aandelen moet geld opleveren waarmee het eerste elftal kan worden versterkt. „ Dit maakt duidelijk dat we bij Vitesse weer gericht zijn op de toekomst”, stelt Paul van der Kraan.

De algemeen directeur van Vitesse had gisteren alle reden tot tevredenheid. Afgelopen nacht, om klokslag twaalf uur, werd de surseance van betaling opgeheven. Daarmee is de club erin geslaagd de langlopende schuld van 27 miljoen euro af te kopen.

„ Alles is achter de rug”, aldus Van der Kraan. „Daar ben ik heel blij mee. Er is nu sprake van een formeel einde van het proces dat we zijn ingegaan.” De twee tijdelijk aangestelde bewindvoerders zullen Vitesse nu verlaten. Hun werk zit erop.

Van der Kraan wil met zijn club weer vooruit kijken en in dat opzicht heeft hij mooie verwachtingen van de uit te geven aandelen. „De brochure is over veertien dagen klaar”, aldus Van der Kraan, die er reeds vier pakketten van vijftig stuks (totaalprijs 50.000 euro) heeft verkocht. „ De bedoeling van de aandelen is dat we onze cash-positie versterken”, aldus Van der Kraan. „We willen hiermee geld bijeen krijgen om de spelersgroep te versterken. Daarvoor is het bedoeld. Niet om schulden af te lossen, dat verhaal is klaar nu de surseance van betaling is afgerond. Vitesse is gericht op de toekomst.”

Wie een pakket aandelen koopt, krijgt acht jaar lang een plek op het ereterras bij thuiswedstrijden van Vitesse . Of daar voldoende plaats voor is? Van der Kraan: „ Ja, en anders zorg ik graag dat er plaats voor komt. Wie een pakket aandelen koopt, die krijgt spreekrecht tijdens de aandeelhoudersvergadering. En als we een positief eigen vermogen krijgen, daar zitten we nu dicht tegenaan, dan mogen we dividend uitkeren.”

Bron: De Gelderlander 24-04-2008

Nieuw betaalsysteem in Gelredome
Munt vervangt consumptiekaart

Vanaf 1 juli 2008 kun je het eten en drinken in Gelredome betalen met munten. De huidige consumptiekaart vervalt per 1 juli 2008. Gelredome komt hiermee tegemoet aan de wens van vele bezoekers.

Het systeem met munten biedt een aantal grote voordelen. Een van die voordelen is dat het betalen met munten snel en eenvoudig is. Je hoeft minder lang in de rij te staan.

Voor alle thuiswedstrijden van Vitesse is er één Vitesse munt. Deze is gedurende 1 voetbalseizoen geldig. De Vitesse munt kun je niet gebruiken bij concerten en evenementen. Bij concerten en evenementen zijn speciale munten verkrijgbaar.

De nieuwe munten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de bestaande kassa’s op de promenade.

Ben je nog in het bezit van een Gelredome consumptiekaart (chipkaart), dan kun je kiezen uit een tweetal mogelijkheden:

• Je maakt vóór 1 juli 2008 je kaartsaldo op tijdens wedstrijden en evenementen.

• Je wisselt tijdens je verblijf in Gelredome je kaartsaldo terug naar euro’s bij de daarvoor aangewezen kassahuisjes of bij één van de blauwe terugwisselautomaten. Deze terugwisselautomaten vind je in de vier hoeken van de promenade. Terugwisselen is nog mogelijk tot 1 oktober 2008.

De munten zijn voor het eerst te koop bij de Vitesse Open Dag op zondag 17 augustus 2008.

Bron: Gelredome 23-04-2008

Blondelle op weg naar Dender

De kans is groot dat Siebe Blondelle volgend seizoen bij Dender speelt. De jonge verdediger wordt momenteel door Vitesse uitgeleend aan VVV Venlo.

Blondelle is een 22-jarige Belgische verdediger. Hij ligt nog tot 2010 onder contract bij Vitesse maar die club leende hem dit seizoen uit aan VVV Venlo.

Blondelle, die bij de jeugd van Cercle Brugge en Club Brugge voetbalde, staat nu dicht bij een overstap naar Dender.

Bron: Belgiumsoccer.be 23-04-2008

De Mos en Vitesse donderdag om de tafel

De directie van Vitesse heeft donderdag een gesprek met Aad de Mos. Naar verluidt wordt er gesproken over de afwikkeling van het contract van de Haagse oefenmeester.

Maar volgens Paul van der Kraan is een vertrek van De Mos nog helemaal niet definitief. “We hebben afgesproken dat de evaluatie van dit seizoen donderdag plaats heeft,” vertelt de algemeen directeur tegen het AD. “Daar houden we ons aan.”

Bron: Elfvoetbal.nl 23-04-2008

De Mos is als zijn leermeester Happel, maar dan omgekeerd

De rekenmachine kan de kast in, de plaatsen zijn verdeeld. Al zal een laatste rekensom van Aad de Mos vast een andere klassering opleveren dan de twaalfde plaats die Vitesse net als vorig jaar heeft behaald.

Vorig seizoen rekende de Haagse oefenmeester ons voor dat als alle wedstrijden 85 minuten hadden geduurd Vitesse als zesde was geëindigd. ,,Als mijn zus een wiel had, was ze een kruiwagen,’’ zei oud-trainer Frans Körver altijd. Aad heeft zus noch kruiwagen. Hij staat er eigenlijk helemaal alleen voor in Arnhem.

Enkele weken geleden riep hij iedereen bij Vitesse op om vooral naar hem te luisteren. Dan kwam het allemaal goed. Toen het elftal de eerstvolgende wedstrijd tegen NEC verloor, gaf hij aan dat die uitspraak niet zozeer voor de spelersgroep was bedoeld, maar vooral voor het bestuur. De nederlaag tegen NEC was er eentje in de halve finale. Althans, zo had Aad de laatste drie wedstrijden van de competitie omgedoopt. Een kwartfinale, een halve finale en uiteindelijk de finale tegen PSV.

De ploeg uit Eindhoven kon het kampioenschap wel vergeten, meldde De Mos op vrijdag in een ochtendblad. Hij had de krant zelf opgebeld om de zaak nog even op scherp te zetten. Zoals hij dat ook had gedaan met zijn eigen selectie. Er was de hele week keihard getraind, aldus de oefenmeester. Misschien op vrijdag, maar op maandag, dinsdag en donderdag had hij de selectie vrij gegeven. Op de training van woensdag was er een uurtje gelummeld. Bij Vitesse bestond het vermoeden dat De Mos op maandag en dinsdag in Hongarije was geweest voor besprekingen met de Hongaarse bond, maar De Mos bezwoer het bestuur dat daar niets van klopte. Hij was volledig met Vitesse bezig en rekende op een stunt tegen PSV.

Behoudens een goede kans van Kolk had PSV geen kind aan Vitesse. Na afloop kwam De Mos met geen woord op zijn voorspelling terug. Hij evalueerde het seizoen en kwam tot de conclusie dat Vitesse het ondanks de financiële onrust niet slecht had gedaan. Maar voor een ploeg die qua spelerskosten de achtste plaats inneemt, is een twaalfde plek natuurlijk ronduit slecht.

Aad de Mos is een uiterst amusante man. Hij is gek van voetbal en altijd goed voor spraakmakende teksten. Zelfs als de feiten zijn waarheid weerspreken. Bij zijn aanstelling omschreef hij Vitesse als een krater die weer een berg moest worden. Als eerste moesten de doelcijfers worden verbeterd. Die waren onder zijn voorganger Edward Sturing absoluut niet in orde. In beide seizoenen scoorde het elftal van De Mos aanzienlijk minder dan dat van Sturing en kreeg het meer treffers tegen. Bovendien eindigde Sturing nog een plaatsje hoger.

Toch blijft De Mos er bij dat hij het goed gedaan heeft. In tijden van oorlog is alles geoorloofd. Ook het vernederen van je spelers. Oorlog is het zeker in Arnhem. Morgen heeft De Mos een evaluatiegesprek met de directie.

Zijn lot lijkt bezegeld. Al zal hij met zijn Haagse vechtersmentaliteit niet snel buigen. In Den Haag leerde hij ooit het trainersvak van Ernst Happel. Een man van weinig woorden. ‘Kein Geloel, fussbal spielen!’ was diens motto. Bij Aad de Mos geldt de laatste jaren vooral het omgekeerde.

Bron: AD 23-04-2008

Expositie Nieuw-Monnikenhuize in Arnhemse bibliotheek

In de Arnhemse bibliotheek (filiaal centrum) wordt momenteel een kleine expositie gehouden rondom het voormalige Vitesse-complex Nieuw-Monnikenhuize en het tienjarige Gelredome. De expositie is opgezet naar aanleiding van het verschijnen van het boek Het stadioncomplex, geschreven door Arnhemmer Ferry Reurink. In dit boek wordt de interessante historie van alle stadions en terreinen behandeld waar vanaf 1954 profvoetbal is gespeeld. (voor meer info over het boek zie: www.stadioncomplex.nl)

In een aantal vitrines zijn attributen en documenten te zien die te maken hebben met de twee Arnhemse stadions. Verder zijn boeken over het onderwerp bij elkaar gebracht en ter inzage beschikbaar. Daarnaast zijn in de bibliotheek nog tal van andere bronnen voorhanden waarin ondermeer de geschiedenis van Vitesse en de speelterreinen is terug te vinden. Uiteraard zijn er medewerkers beschikbaar die bezoekers graag wegwijs maken en eventuele vragen zullen proberen te beantwoorden.

De expositie is tot en met 17 mei te bezoeken op de tweede verdieping van Bibliotheek Arnhem (achter het internet-plein, bij de afdeling Gelderland Bibliotheek) aan de Koningstraat 26 in het centrum van Arnhem.

22-04-2008

Jeugdspeler Pröpper tekent profcontract

B1- speler Davy Pröpper heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. In het bijzijn van zijn ouders, zaakwaarnemer en oud-speler Louis Laros, technisch directeur Marc van Hintum en algemeen directeur Paul van der Kraan verklaarde de zestienjarige aanvallende middenvelder heel blij te zijn met deze stap in zijn carrière.

“Toen ik het telefoontje van Vitesse kreeg besefte ik het nog niet helemaal” vertelt Pröpper. “Nu dringt het langzaam tot mij door en ben ik natuurlijk heel erg blij.”

De jonge Vitessenaar kwam zes jaar geleden over van VDZ. In de B1 speelde hij dit jaar als aanvallende middenvelder onder jeugdtrainer Jan Jongbloed. “Volgend seizoen stroom ik door naar de A1”, gaat Pröpper door. “Ik ga gewoon heel erg mijn best doen om uiteindelijk het eerste elftal te halen.”

Bron: Vitesse.nl 22-04-2008

Volop belangstelling voor Takak

Jasar Takak speelde tegen PSV een prima wedstrijd. Dat bleef niet onopgemerkt bij de scouts.

Op de tribune verdween de naam van de aanvallend ingestelde middenvelder in de boekjes bij clubs als Fenerbahçe en Besiktas. Ook Trabzonspor heeft contact opgenomen met Takak. Die club volgt hem al een jaar of twee.

FC Twente heeft Takak ook in het vizier. De Enschedese club ziet in hem mogelijk een opvolger van Engelaar. Of de interesse concreet wordt hangt af van het al dan niet aanblijven van trainer Fred Rutten. Jasar Takak is na dit seizoen transfervrij.

Bron: Omroep Gelderland 22-04-2008

De Mos slechtste trainer na Snoei

De resultaten van Vitesse onder trainer Aad de Mos zijn de slechtste na Mike Snoei, gerekend vanaf de promotie in 1989.

Aad de Mos haalde twee twaalfde plaatsen. Toen Snoei werd ontslagen, stond Vitesse veertiende. De eveneens ontslagen Ronald Spelbos stond tiende met Vitesse toen hij vertrok. Edward Sturing was trainer in een periode waarin de club bijna failliet ging. Hij eindigde gemiddeld op 10,6.

De beste trainers qua ranglijst zijn Henk ten Cate, die gemiddeld vierde werd, en Bert Jacobs (4,25). Toen Artur Jorge vertrok, stond hij tweede.

Bron: Omroep Gelderland 22-04-2008

Vitesse ziet meeste rode kaarten

Vitesse werd op de valreep de club die dit seizoen in de eredivisie de meeste rode kaarten ontving. De Arnhemmers zagen zondag thuis tegen PSV (0-1) Sébastien Sansoni met rood van het veld vertrekken. Het was de vijfde rode kaart voor Vitesse, die daarmee AZ, sc Heerenveen, FC Utrecht en VVV-Venlo (alle 4) de loef afstaken.

Bron: Sportweek 21-04-2008

Hartelijk weerzien De Mos & Lazovic

Hoewel ze het vorig seizoen wel eens met elkaar aan de stok hadden, was het weerzien voor aanvang van de wedstrijd Vitesse-PSV tussen Vitessetrainer Aad de Mos en de nu voor PSV figurerende Danko Lazovic allerhartelijkst. Het grote belang van de wedstrijd kon het niet verhullen: Oude liefde roest niet. Zichtbaar verblijd sloten voormalig Vitesse-topscoorder Lazovic en zijn oud-leermeester De Mos elkaar bij de hernieuwde kennismaking in Gelredome in de armen.

Op het sportieve vlak was Danko’s terugkeer op het Arnhemse grasmat voor Vitesse een minder prettige ervaring. In de 47ste minuut scoorde Lazovic de beslissende treffer (0-1 Red.), waarmee hij PSV naar het kampioenschap schoot, en Vitesse naar een onbetekenende twaalfde plek verwees, in de eindrangschikking van seizoen 2007-2008.

21-04-2008

Kolk: ‘Meer van seizoen verwacht’

Santi Kolk, topscorer van Vitesse met 12 doelpunten, keek na afloop van het duel met PSV terug op de laatste competitiewedstrijd en tevens het voetbalseizoen 2007-2008. Hij kwam tot de conclusie dat PSV de overwinning verdiende en dat hij vooraf had gedacht een beter seizoen zou draaien met Vitesse.

“We hebben niet gewonnen, simpelweg omdat we vandaag niet beter waren dan PSV. PSV kon kampioen worden en moest dus echt. Wij wilden heel graag, maar PSV is kwalitatief een beter elftal dan Vitesse. Dat is vandaag ook weer gebleken, ondanks dat wij niet slecht hebben gespeeld.”

“Al met al heeft het seizoen niet gebracht wat ik er vooraf van had verwacht. Ik ben hier gekomen om de Play-offs te spelen en dat is niet gelukt. Dat is jammer, maar ik heb nog een contract voor drie jaar bij Vitesse dus wie weet komend seizoen. Hoe concreet er belangstelling is? Ja, ik hoor dat mijn naam in verband wordt gebracht met Feyenoord en dat streelt je natuurlijk. Maar, ik heb persoonlijk niets gehoord en zolang er niets concreet is, kan ik daar ook niks mee”, aldus Kolk.

Bron: Vitesse.nl 21-04-2008

Zwanenzang Vitesse en De Mos

De jaargang 2007/08 is voor Vitesse op een mislukking uitgedraaid. De Arnhemse ploeg van trainer Aad de Mos kon gistermiddag in Gelredome PSV niet van de vierde titel op rij houden: 0-1 door Danko Lazovic. In het verlengde daarvan slaagde Vitesse er niet in zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor voldeed dit seizoen een tiende plek, maar Vitesse werd slechts twaalfde; net binnen de doelstelling die ‘de plaatsen zes tot twaalf’ luidde.

In dat opzicht valt trainer Aad de Mos niks te verwijten, maar het is zo goed als uitgesloten dat hij zijn tot 2009 doorlopende contract uitdient. Al gisteravond zou topoverleg plaatsvinden over de positie van de trainer, die de laatste maanden in- en extern een reeks van conflicten uitvocht met spelers, clubleiding en journalisten.

Vitesse hoopt dat De Mos zelf vertrekt, zodat zijn contract niet voor drie maandsalarissen hoeft te worden afgekocht. Die financiële blamage hangt de clubleiding boven het hoofd omdat De Mos niet van plan is zelf een punt achter zijn Arnhemse periode te zetten.

“Ik wil mijn contract uitdienen”, zei De Mos gistermiddag na de nederlaag in Gelredome. “Pas daarna ga ik kijken naar andere clubs. Dat laat ik nu even doorlopen, er komen mogelijkheden genoeg voor ervaren trainers uit Nederland. Louis van Gaal heeft twintig clubs, ik zal bescheiden zijn; vijf clubs hebben belangstelling voor mij. Maar ik sluit ook niet uit dat de clubleiding na een moeilijk seizoen evalueert en alsnog besluit met de trainer verder te gaan. In de voetballerij kan dat, Louis van Gaal blijft ook bij AZ.”

De Mos zocht de oorzaken voor het matige seizoen deels in de onrust die Vitesse sinds februari in een ijzeren greep hield. “Het is een moeilijk seizoen geweest. Het vertrek van Jan Streuer (voetbalmanager, vertrok 1 oktober naar Sjachtar Donetsk, red.) is een slechte zaak geweest. De beslissende maanden februari en maart waren bepalend. Daarin zijn door onervarenheid van de nieuwe mensen fouten gemaakt. Dat neem ik niemand kwalijk, maar het is wel gebeurd. Mijn assistenten moesten weg, we kwamen in surseance van betaling, een deel van de spelersgroep hoorde dat het weg moest. Het is niet ideaal als 60 procent van je basisteam moet vertrekken. Dat is allemaal niet al te gelukkig gegaan. Maar ik ga deze week met de clubleiding om de tafel. Wat mij betreft is er nog niks beslist”, zei De Mos. “Daarbij heeft de club niet voor niks een tijdje geleden een statement naar buiten gebracht dat de trainer zijn contract tot 2009 uitdient.”

De Mos weet zelf wel beter, maar wacht het gesprek met de clubleiding af. Die moet zich niet alleen buigen over de hete trainerspositie, maar ook over de invulling van een nieuw elftal zonder Theo Janssen, Remco van der Schaaf en Gill Swerts

Bron: De Gelderlander 21-04-2008

Aad de Mos motiveert PSV

Vitesse trainer Aad de Mos werd vanuit de kleedkamer van PSV uitgebreid toegezongen na het behalen van de landstitel.

“Aadje bedankt!” klonk het luidkeels. Vervolgens kreeg de trainer zijn interview uit De Telegraaf terug waarin hij voorspelde dat Ajax kampioen zou worden. Een woordvoerder van PSV zei dat het artikel de spelers enorm had gemotiveerd.

De Mos schreef het mislukte seizoen toe aan iemand die tijdens het seizoen is ingestapt (doelt op technisch directeur Marc van Hintum-red.) en de financiële problemen.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2008

Mads Junker: ranglijst liegt niet

Waar Vitesse-trainer Aad de Mos constant aangeeft dat de financiële problemen mede debet zijn aan het mislukte seizoen, geeft Mads Junker een hele andere verklaring.

“De ranglijst liegt niet, wij waren te wisselvallig”, concludeert de Deen. “Er gebeurde veel in de spelersgroep en met de technische staf, dat heeft zeker punten gekost. We hebben echt geen wedstrijden verloren door de financiële situatie, dat heeft niets te maken met het sportieve aspect.”

De Deen beseft dat Vitesse nu nog een maand voor niks moet trainen. “Dat hebben we aan onszelf te danken.”

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2008

PSV pakt titel door zege op Vitesse

Vitesse heeft een volledig mislukt seizoen achter de rug. De laatste wedstrijd tegen PSV ging met 1-0 verloren, waardoor de Arnhemmers slechts als 12e eindigde.

Voor rust speelde PSV niet met de overtuiging van een kampioen. Vitesse had via de gedreven spelende Santi Kolk een uitstekende kans. Na rust scoorde PSV direct via een counter, die werd afgerond door de net ingevallen ex-Vitessenaar Lazovic.

Kolk miste daarna een opgelegde kans. Sansoni moest met rood van het veld na een overtreding op Lazovic. Vitesse kon daarna weinig meer uitrichten.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2008

Lazovic helpt PSV aan weer een kampioenschap

PSV is kampioen van Nederland. De Eindhovenaren haalden de vierde landstitel op rij binnen door op bezoek bij Vitesse met 1-0 te winnen. Een verse kracht maakte met zijn eerste balcontact een einde aan de nerveuze eerste 45 minuten.

Danko Lazovic was de gevierde man. De voormalige spits van Vitesse kwam Danny Koevermans in de rust aflossen en sloeg direct toe. Op aangeven van Jefferson Farfán mocht de Servische spits helemaal vrij de bal inschieten. De bal verdween door de benen van doelman Piet Velthuizen in het Arnhemse doel.

Tot die tijd oogde PSV niet op z’n gemak in stadion Gelredome. De ploeg van coach Sef Vergoossen, die wist dat een gelijkspel zou volstaan voor het kampioenschap, speelde nerveus, al kreeg het wel betere kansen dan Vitesse, dat wel geïnspireerd speelde, maar weinig afdwong.

Pas met de 1-0 achterstand op het scorebord werd Vitesse regelmatig gevaarlijk. Santi Kolk had de 1-1 kunnen en moeten maken. Van negen meter en midden voor het doel kon de Hagenaar vrij uithalen. Zijn schot was onzuiver en ging naast.

Gomes reageerde daarna zoals gebruikelijk adequaat op alle doelpogingen van Vitesse. Gill Swerts en Remco van der Schaaf waren dichtbij, maar wisten de Braziliaan niet passeren. De ploeg van coach Aad de Mos eindigde ook nog eens met tien man. Sebastien Sansoni kreeg twaalf minuten voor tijd rood (twee keer geel) na een tackle op Lazovic, die op het doel afstormde.

PSV speelde de wedstrijd rustig uit en stak de armen na negentig minuten massaal in de lucht. Over 34 wedstrijden bleken de Brabanders drie punten beter dan Ajax, waardoor de 21ste landstitel terecht bij PSV terecht kwam. Vitesse strandde in het rechterrijtje en speelt play-offs om een geldprijs.

Bron: VI.NL 20-04-2008

Bursaspor wil Van der Schaaf

Het Turkse Bursaspor wil Vitesse-aanvoerder Remco van der Schaaf contracteren.

Trainer Samet Aybaba zit tijdens de wedstrijd van Vitesse tegen PSV speciaal voor Van der Schaaf op de tribune samen met Atalay Mutlu, die de zaken van de Vitessenaar behartigt voor Turkije. Bursaspor staat momenteel twaalfde, maar wil een structurele subtopper worden.

Van der Schaaf is na dit seizoen transfervrij, omdat Vitesse vond dat hij teveel salaris vroeg. Van der Schaaf keerde in 2005 na drie jaar PSV terug bij de Arnhemse club.

Bron: Omroep Gelderland 20-04-2008

PSV pakt titel in Gelredome

PSV heeft zondagmiddag in Gelredome de 21e landstitel gepakt. Vitesse maakte het de Eindhovenaren erg lastig, maar een doelpunt vlak na rust van invaller Danko Lazovic bezorgde PSV het landskampioenschap.

Vitesse startte agressief tegen de zenuwachtig ogende ploeg van Sef Vergoossen. Mads Junker en Santi Kolk waren in de beginfase enkele keren gevaarlijk. Na een half uur kreeg PSV de eerste kans. Verdediger Marcellis kopte uit een vrije trap van Farfan net over. In de extra tijd van de eerste helft uur was ook Afellay nog gevaarlijk, maar Piet Velthuizen redde met de vingertoppen.

Direct na rust was het de ingevallen Danko Lazovic die PSV op 1-0 zette. Farfan was sneller dan Gill Swerts en bediende de geheel vrijstaande Lavovic. Santi Kolk had op het uur spelen de gelijkmaker op zijn schoen, maar vrij voor Gomes knalde de aanvaller naast.

Vitesse bleef druk zetten en bleef gevaarlijk (schoten Swerts, Van der Schaaf). Nadat Sebastien Sansoni in de 77e minuut zijn tweede gele kaart kreeg was het gedaan met Vitesse. PSV speelde de wedstrijd rustig uit en had de score via Afellay en Dzsudzsak de score nog kunnen uitbouwen. Door de winst is PSV landskampioen in het seizoen 2007/2008.

Bron: Vitesse.nl 20-04-2008

OPEN BRIEF

Misbruik onze clubliefde niet opnieuw!
Vreet het gras op!

Afgelopen woensdag rekende de trainer van Ajax na de wedstrijd in Groningen de pers voor dat zijn ploeg nog een kans had om kampioen te worden. De trainer van Groningen die meeluisterde vond die kans niet erg groot. Hij zei: “Ik zou maar niet teveel op de medewerking van Vitesse rekenen.” Er werd gelachen.

Uiteraard is het voor elke Vitesse-supporter pijnlijk om te horen dat dit het imago is dat onze club heeft opgebouwd. Nog pijnlijker is het echter om te constateren dat het geschetste beeld van een ploeg die niet het maximale doet en op beslissende momenten nooit thuis geeft, grotendeels op waarheid berust. Op het gevaar af dat deze brief -net als eerder na de bekernederlaag tegen Eindhoven- in het verkeerde keelgat schiet van onze gevoelige spelersgroep, vind de supportersvereniging dat er nu namens alle supporters een kritisch geluid mag klinken. Wij weigeren te accepteren dat onze club het imago krijgt van een stelletje losers omdat leden van de spelersgroep en technische staf hun persoonlijke belangen en ruzies belangrijker vinden dan de naam van de club. In het voetbal tellen de resultaten en dat betekent dat niemand binnen spelersgroep of technische staf zich op dit moment een grote mond kan veroorloven. Hier past schaamte!

De supporters hebben wel recht van spreken! Wij hebben dit jaar wel alles gedaan wat in onze macht lag om Vitesse te steunen. We hebben opnieuw een seizoenkaart aangeschaft en zijn massaal naar het stadion blijven komen. We hebben met ludieke en waardige acties de directie van Vitesse gesteund bij het gezond maken van de club. Wij waren in tegenstelling tot de meerderheid van de spelers wel in het gemeentehuis. Wij hebben de wedstrijden in Heerenveen, Eindhoven, Venlo uitgezeten. Wij waren er vorige week ook toen ons elftal alles deed behalve strijden voor de laatste strohalm en achteraf ook weer in meerderheid afhaakte bij het bedanken van het publiek om zich in de kleedkamer voor te bereiden op een nieuw moddergevecht in de media.

Spelers en technische staf, zo kan het niet langer! Komend weekend zijn alle camera’s weer op ons gericht. Uiteraard kan één wedstrijd een in sportief opzicht volledig mislukt seizoen niet goedmaken, maar er is een kans op een beetje eerherstel. Strijd vanuit één teamgedachte voor elkaar en voor ons en laat de broodvoetballers die dat allemaal niet zoveel zegt in ieder geval werken voor de centen. Technische staf zorg voor rust en gebruik de wedstrijd niet voor een nieuw experiment. Gun ons een wedstrijd waarin een aantal spelers die wellicht nooit meer het geel/zwart zullen aantrekken kunnen uitblinken. Zodat ze waardig afscheid kunnen nemen

Heren, er staat zondag meer op het spel dan de eer. Verspeel niet het laatste beetje vertrouwen van de supporters die jullie de afgelopen tijd zijn blijven steunen en die daarvoor weinig hebben teruggekregen.

Misbruik onze clubliefde niet opnieuw!
Vreet het gras op!

Namens de supporters van Vitesse,
Het bestuur van de SV

Bron: SV 18-04-2008

‘Afscheidsduel’ Janssen onzeker

Het was gisteren nog niet zeker of Vitesse-speler Theo Janssen morgen inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen PSV. De middenvelder, die komend seizoen bij FC Twente speelt, liep zondag in het duel met NEC een spierverrekking op. Janssen trainde gisteren voor het eerst weer met de groep. “Ik heb er nog steeds last van en kon niet voluit gaan.

Morgen (zaterdag, red.) of zondag wordt beslist of ik kan spelen. Het zou zuur zijn als dat niet lukt, maar ik kan alleen maar afwachten”, aldus Janssen, die mogelijk dus zijn ‘afscheidswedstrijd’ bij Vitesse moet missen.

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

Aad de Mos zwijgt over Hongarije

Aad de Mos wilde gisteren niet ingaan op de onderhandelingen met de Hongaarse voetbalbond, die de trainer van Vitesse wil strikken als bondscoach. “Volgende vraag”, dat was het enige dat de 61-jarige oefenmeester zei op de vraag naar de status van de besprekingen met de Hongaren. De doorgaans zo welbespraakte De Mos hield gisteren sowieso zijn kaken op elkaar tijdens het gebruikelijke persuurtje voor het duel met PSV. “Ik heb alles al gezegd in De Telegraaf”, refereerde de vertrekkende trainer aan een interview dat gisteren werd gepubliceerd.

In dat artikel zei De Mos dat Ajax zondag kampioen wordt. “Het gaat spoken in Gelredome en wij verslaan PSV … Door mijn ervaring in de Europese top weet ik dat het goed zit. PSV zal onder de druk bezwijken”, aldus De Mos. En: “Het Gelredome is vanwege het afscheid van Janssen, van der Schaaf en Swerts tot het laatste stoeltje uitverkocht. De ‘026’ harde kern heeft Theo en mij altijd gesteund in onze strijd … Er ontstaat een mooi Europacup-sfeertje … Op eigen kracht kunnen de PSV’er het niet meer, denk ik.”

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

‘We willen geen feestje van PSV’

Vitesse speelt morgenmiddag op de laatste speeldag in de eredivisie opnieuw een sleutelrol in de strijd om het landskampioenschap. Vorig seizoen pakte PSV op de slotdag dankzij een 5-1 thuiszege op Vitesse de titel, morgen heeft de kampioen in Arnhem voldoende aan een remise.

“Ik wil winnen. Ik wil zondag geen feestvierende mensen om me heen”, zegt Vitesse-speler Gill Swerts, die met zijn ploeg nog een waterkansje heeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. In dat Arnhemse droomscenario eindigt Feyenoord niet bij de eerste vijf en haalt Vitesse tegen PSV meer punten dan concurrent FC Utrecht thuis tegen het uitgespeelde FC Groningen.

“Dat wordt natuurlijk moeilijk, omdat we het niet in eigen hand hebben”, voegt ploeggenoot Paul Verhaegh toe. ” Als Utrecht wint van Groningen, dan liggen wij eruit. Maar ook de wedstrijd van Utrecht moet eerst nog gespeeld worden. In onze wedstrijd ligt de druk bij PSV. Wij moeten ze aanpakken en vol voor de winst gaan. PSV heeft een goede keeper en een goede verdediging. Daar scoor je moeilijk tegen. Maar er zitten 25.000 man in Gelredome. Die moeten we iets moois voorschotelen door er voor te gaan en het PSV moeilijk te maken.”

Ook aanvaller Santi Kolk heeft de hoop nog niet opgegeven dat Vitesse alsnog via plaats tien de play-offs binnenstapt. “Wij willen winnen van PSV, zodat we misschien nog tiende kunnen worden”, zegt de aanvaller. “PSV had de strijd om het kampioenschap eerder moeten beslissen. Ik gun iedereen het kampioenschap, zowel PSV als Ajax, maar wij kunnen er niets aan doen dat PSV zich in deze positie heeft gemanoeuvreerd.”

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

FC Groningen flikte Vitesse een kunstje in 2001

Wat kon er eigenlijk misgaan op zondag 25 mei 2001? Het Vitesse van trainer Ronald Koeman was na de 2-1 winst bij Ajax en de 3-0 in Gelredome tegen Fortuna Sittard vol vertrouwen afgereisd naar Spangen. Daar volstond winst op Sparta, dat reeds veroordeeld was de nacompetitie, voor behoud van de vijfde plek en plaatsing voor Europees voetbal.

Zelfs een remise leek voor Vitesse voldoende, aangezien de achtervolgers RKC Waalwijk en FC Utrecht twee punten minder en een slechter doelsaldo hadden. RKC moest drie treffers inhalen, Utrecht zelfs vier. Voor Vitesse lonkte zelfs een plek in de voorronde van de Champions League, maar dan moest Ajax thuis verliezen van middenmoter AZ (wat niet gebeurde: 5-1).

Op deze slotdag van de competitie ontrolde zich al snel een doemscenario voor Vitesse, dat met de volgende elf begon: Edwin Zoetebier, Stefan Nanu, Dejan Stefanovic, Marian Zeman, Marc van Hintum, Michel Kreek, Mahamadou Diarra, Gert Claessens, Victor Sikora, Matthew Amoah en Emile Mbamba. Hoewel Vitesse vanaf het begin volop kansen creëerde, kwam Sparta op 2-0 door treffers van Michel Langerak en Nordin Boukhari. Emile Mbamba deed vlak voor de rust iets terug (2-1).

De stemming werd er bij de Arnhemse ploeg niet beter op, toen de bezoekers tijdens de pauze in de kleedkamer hoorden dat FC Utrecht al met 4-0 voor stond tegen FC Groningen. Afgezien van de sportieve eer speelde Groningen destijds nergens meer om. Net als morgen.

Op Het Kasteel ging Vitesse stormachtig op jacht naar doelpunten, in de wetenschap dat er geen hulp van Groningen meer verwacht hoefde te worden. Koeman bracht Theo Janssen, Jhon van Beukering en Bob Peeters en speelde vol op de aanval. Sikora schoot Vitesse na ruim een uur spelen ook naast Sparta (2-2), maar een ongekend groot overwicht leverde nadien slechts kansen op, geen treffers.

Na het laatste fluitsignaal keken de spelers van Vitesse zenuwachtig naar de zijlijn. In de dug-out waren de uitslagen op de andere velden snel na afloop bekend: RKC- Roda JC 3-2. Daarmee hield Vitesse de ploeg uit Waalwijk onder zich. Maar uit Utrecht kwam het slechte nieuws: 6-0!

De consequenties: Roda JC, FC Utrecht, Vitesse en RKC eindigden allemaal op 59 punten. Op doelsaldo stapten Roda (plus 18) en Utrecht (plus 15) Europa binnen. Ze lieten en vooral Vitesse (plus 13), maar ook RKC (plus 12) met een enorme kater achter.

Aan de 6-0 bij FC Utrecht-FC Groningen hing een luchtje, zo werd er al snel gesuggereerd aan de kant van Vitesse en RKC.

“Het is vreemd dat Utrecht op zo’n dag met 6-0 wint van FC Groningen”, baalde RKC-trainer Martin Jol. “Ik hoorde Groningens trainer Jan van Dijk vorige week al roepen dat ze daar hard aan vakantie toe waren. Nou, kennelijk waren ze al onderweg.”

En Ronald Koeman, die met Vitesse in doelcijfers twee doelpunten tekort kwam voor Europees voetbal: “Sparta heeft de sportieve plicht gedaan, maar ik vraag me af of FC Groningen dat ook heeft gedaan. Ik wil niemand beschuldigen, maar het staat in de rust al 4-0. Dan heb ik mijn twijfels, maar eerlijk gezegd voelde ik het al aankomen. We hadden het gewoon zelf moeten doen.”

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

De Mos onderhandelt met Hongaarse bond

De Hongaarse voetbalbond wil Aad de Mos (61) aanstellen als bondscoach. De onderhandelingen tussen de trainer en de bond zijn in een vergevorderd stadium. De Mos zit morgen – in de thuiswedstrijd tegen PSV – waarschijnlijk voor de laatste keer op de bank als hoofdtrainer van Vitesse . De clubleiding wil na dit seizoen niet verder met De Mos, die ook kandidaat is bij Willem II als die club in de eredivisie blijft.

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

Alle druk is welkom bij PSV
In Eindhoven proberen ze het hoofd koel te houden voor zondag

Het grote spel in de aanloop naar de allesbeslissende laatste competitieronde is begonnen. Zo geeft Ajax-trainer Adrie Koster de KNVB het gratis advies om morgenmiddag met de kampioensschaal naar Amsterdam te komen en de replica in Arnhem te stallen. En Vitesse -coach Aad de Mos (‘ het gaat spoken in Gelredome’) is er heilig van overtuigd dat Ajax kampioen wordt.

Sef Vergoossen moet er wel om lachen. „ Natuurlijk denkt Aad dat”, zei hij gisteren ‘op zijn Vergoossens’. Schouderophalend: „Het zou pas opvallend zijn als hij zegt: laten we die punten maar aan PSV geven.” Vergoossen leunde na de training nog maar eens achterover, keek het perszaaltje op de Herdgang in en zei: „Dat anderen de druk opvoeren, hoort erbij, maar is echt niet slim. Alle druk van buitenaf is welkom. Want meer dan eens is bewezen dat uitgerekend deze groep daar prima mee kan omgaan.”

Dirk Marcellis kwam al net zo koel over als zijn coach. Terwijl de meeste spelers zich gisteren niet waagden aan voorspellingen of voorbeschouwingen deed de net twintigjarige centrale verdediger rustig zijn verhaal. „ De druk bij ons? Nou, dat denk ik niet. We hebben toch alles in eigen hand? De druk wordt van buitenaf gecreëerd, maar wij weten precies wat we kunnen en hoeven nergens bang voor te zijn.”

Hij ontkent niet dat de wedstrijd van zondag extra spanning losmaakt. „Het is een aparte wedstrijd en je merkt om je heen dat het erg leeft. Maar het wordt geen wedstrijd waarin wij onder de druk bezwijken, zoals ik al gelezen heb.” De uitspraken van De Mos en Koster hingen gisteren dan ook niet aan de wand van de kleedkamer. Vergoossen houdt niet zo van die uitgekauwde psychologische trucjes. Marcellis: „ Lijkt me ook niet nodig. Als je voor een kampioenwedstrijd zoals zondag nog extra prikkels nodig hebt, is het niet goed. Het moet nu toch echt uit jezelf komen.”

Het wordt het vierde weekeinde dat PSV in theorie kampioen kan worden. Twee keer – tegen NEC en Heracles – was de ploeg afhankelijk van Ajax, tegen FC Twente kon de ploeg het vorige week zelf niet afmaken (1-1). Het opeenvolgende uitstel heeft geen twijfel gezaaid, zegt Marcellis. „We zijn sterk genoeg om ons daar overheen te zetten.” PSV heeft in het Gelredome aan een punt genoeg om Ajax naar de play-offs te verwijzen. Vergoossen: „Wij hebben er de ploeg niet voor om puur op een gelijkspel te spelen. Bovendien is het veel te gevaarlijk, we willen daar winnen.” Marcellis: „ Spelen op winst is het gemakkelijkst.”

En verder is het gewoon een kwestie van nuchter zijn, vindt de verdediger. „Vitesse is geen gemakkelijke tegenstander, maar wij hebben meer dan genoeg kwaliteiten om daar te winnen.” Vergoossen: „We zijn er klaar voor.” Sef Vergoossen raakt niet in de war van de pogingen van Ajax en Vitesse om de druk op te voeren. „Wij kunnen daar prima mee omgaan”, aldus de PSV- trainer.

Bron: De Gelderlander 19-04-2008

Kom zondag eerder naar Gelredome !!

Vanwege de verwachte drukte verzoekt Vitesse iedereen aanstaande zondag eerder naar Gelredome te komen. Dit om te voorkomen dat u de aftrap mist. De wedstrijd Vitesse – PSV begint om 14.30 uur. De parkeerkaarten voor deze wedstrijd zijn geheel uitverkocht. Er vindt op de wedstrijddag dus géén dagverkoop van parkeerkaarten plaats. U dient om die reden uit te wijken naar nabij gelegen parkeerterreinen (OHRA, Kronenburg, Rijnhal).

Bron: Vitesse.nl 18-04-2008

Sansoni: ‘Druk ligt bij PSV’

Sébastien Sansoni kijkt uit naar de laatste competitiewedstrijd tegen PSV. De Fransman, dit seizoen sterk spelend, gaat uit van een lastige wedstrijd, maar zegt dat de druk duidelijk bij de Eindhovenaren ligt.

“Natuurlijk moeten wij zondag een resultaat neerzetten, maar wij kunnen wel ‘vrij’ spelen. De druk ligt bij PSV en we moeten proberen om daar van te profiteren”, aldus de verdediger.

Sansoni speelde tot dusver 26 competitiewedstrijden en scoorde daarin eenmaal (Roda JC-uit, red.). Het slotduel in de competitie is een mooi affiche volgens hem. “Ik heb gehoord dat het zondag druk wordt in het stadion en daar doe je het als voetballer voor. Het zal ons extra motiveren om ee goed resultaat neer te zetten. Of dat voldoende zal zijn om verder te gaan? Dat zullen we zondag merken.”

Bron: Vitesse.nl 18-04-2008

Van der Schaaf wil passend afscheid
‘Wel een verschil: kampioen moeten worden of 10e’

Remco van der Schaaf speelt zondag tegen PSV zijn laatste competitiewedstrijd voor Vitesse. De aanvoerder is aan het einde van het seizoen transfervrij en kiest voor een nieuw avontuur. ‘Ik ben nog helemaal niet bezig met volgend seizoen. De wedstrijd tegen PSV is veel belangrijker. We hebben nog altijd kans op de Play-offs.’

“Mijn laatste wedstrijd? Ho ho”, zegt Van der Schaaf. “Het wordt mijn laatste competitiewedstrijd. De kans is aanwezig dat we nog niet uitgevoetbald zijn en zolang er een kans is, moet je er voor gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we het kunnen halen. FC Groningen zal de sportieve plicht vervullen en waarom zouden zij niet in Utrecht kunnen winnen? Wij moeten dan minimaal een punt pakken om de Play-offs te bereiken.”

Ook al heeft Van der Schaaf een verleden bij PSV, sentimenten spelen bij de middenvelder niet mee in het duel aanstaande zondag. “Nee, ik wil een passend afscheid bij en met Vitesse. De druk is bij PSV ook groter dan bij ons. Het is toch een verschil: kampioen kunnen worden of spelen om de tiende plaats en afhankelijk zijn van andere uitslagen. Als PSV-er is het niet fijn om na afloop in de bus te stappen met helemaal niks. Zij moeten, terwijl wij nog een kans maken. Het kan leuk worden zondag.”

Bron: Vitesse.nl 18-04-2008

Janssen: PSV met angst naar Arnhem

Theo Janssen verwacht dat PSV met enige angst naar Arnhem komt. Hij kan met Vitesse zondag de Brabanders alsnog van de titel afhouden. “De situatie is onvergelijkbaar met vorig jaar. Toen lag de druk niet bij PSV. Ze speelden onbevangen omdat ze dachten de titel al te hebben verspeeld”, aldus de middenvelder. “Nu is dat anders. Ik denk ook niet dat ze gaan gokken op een gelijkspel, dat is te gevaarlijk. Wellicht dat we via onze snelle voorhoedespelers toe kunnen slaan.”

Janssen is wel minder uitgesproken dan zijn trainer Aad de Mos, die vandaag in Telesport nog verklaarde dat ‘PSV onder de druk gaat bezwijken’. “Als je reëel bent, is PSV normaal gesproken beter dan wij. Alleen als zij een mindere dag hebben en wij stijgen boven onszelf uit, maken we een goede kans. En anders heeft PSV de titel gewoon verdiend.”

Janssen verruilt na dit seizoen Vitesse voor FC Twente. De geboren Arnhemmer verlaat Vitesse na ruim tien jaar. “Natuurlijk speelt dat zondag een rol”, erkent hij. “Ik wil het publiek nog wel wat laten zien.”

Bron: De Telegraaf 18-04-2008

Takak is er “zomaar uitgedonderd”

Jasar Takak raakte zijn basisplaats bij Vitesse kwijt en als hij toch mag starten, wordt hij doorgaans voor rust al vervangen.

“De trainer maakt een bepaalde keuze. Zelf vind ik het heel apart, want ik heb toch een goede periode gehad hier. En dat word ik er zomaar uitgedonderd, zonder reden. En dan breekt er iets bij mij. Volgens mij heeft het niks met voetbal te maken, maar misschien met mijn contract.”

De optie op Takak werd niet gelicht. “Maar ik heb nog een gesprek met Marc van Hintum. Ik hou voorlopig alles open. Vitesse ook, ja.”

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2008

De Mos zwijgt over alle onderwerpen

Normaliter geeft Aad de Mos overal zijn mening over, maar in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV zweeg de flamboyante Vitesse-trainer.

“Haagse Aad” verwees naar een interview in De Telegraaf, waarin hij voorspelt dat Vitesse van PSV wint, waardoor Ajax kampioen wordt. “Daar staat alles in, de rest is dorpsjournalistiek. Verder van mij geen clichés en geen ouwe koeien. We trainen morgen besloten in Gelredome, daarna bepaal ik de opstelling wel.”

De Mos heeft een contract bij Vitesse tot 2009, maar hij flirt nadrukkelijk met de Hongaarse voetbalbond.

Bron: Omroep Gelderland 18-04-2008

Spelers Vitesse trainen sowieso door tot 31 mei

Ongeacht of Vitesse na de laatste competitiewedstrijd, zondag tegen PSV, nog deelneemt aan de play-offs, blijft de selectie tot 31 mei in training. Vitesse speelt zondag (14.30 uur, Gelrdome) om een laatste kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor moet Vitesse in elk geval een beter resultaat halen tegen PSV dan FC Utrecht thuis tegen FC Groningen. Zo niet dan zit het seizoen er op. De selectie zal tot 31 mei actief blijven, laat technisch directeur Marc van Hintum weten. „We hebben een aantal verplichtingen en eind mei nog een uitstapje met de selectie naar Barcelona. Tot 31 mei trainen we, daarna is iedereen vijf weken vrij.” De voorbereiding op het nieuwe seizoen start maandag 7 juli. Vitesse heeft in april en mei geen oefenduels op de agenda.

Bron: De Gelderlander 18-04-2008

Muntjes vervangen pasje

Gelredome ruilt per 1 juli de elektronische consumptiekaarten in voor muntjes. Daarmee komt het Arnhemse stadiontheater tegemoet aan de wens van veel bezoekers, zegt directeur Jasper van Amstel. „Met muntjes weet je hoeveel je nog te besteden hebt. Bij de pasjes is dat niet altijd duidelijk”, aldus Van Amstel. Net als de pasjes zijn ook de munten na afloop van een wedstrijd of evenement weer in te wisselen. Het muntensysteem moet het mogelijk maken eenvoudiger en sneller consumpties af te rekenen. Vanwege prijsverschillen komen er aparte munten voor Vitesse en evenementen. De verandering is een deel van de algehele vernieuwing van de horeca. „De winkels op de galerij zullen van de zomer worden vertimmerd”, aldus Van Amstel. „We gaan ook kijken naar het assortiment. Er zullen producten afvallen én bijkomen.”

Bron: De Gelderlander 18-04-2008

Politie zet extra mensen in bij duel Vitesse-PSV

Hoewel Vitesse-PSV niet als risicowedstrijd te boek staat, zet de politie zondag extra mensen in. PSV kan zondag kampioen worden in Gelredome. De politie verwacht geen problemen met de openbare orde, maar houdt er wel rekening mee. “We hebben geen signalen dat er rellen komen en als PSV kampioen wordt, zal iedereen zo snel mogelijk naar Eindhoven willen vertrekken. Maar als dat niet lukt, weet je niet wat er gebeurt. Daarom hebben we wat meer mensen op de been”, zegt een woordvoerder van de politie.

Er worden 22 bussen PSV-fans verwacht. De 1200 Eindhovense supporters krijgen in het bezoekersvak met enkele beperkende maatregelen te maken. Zo worden er geen alcoholische versnaperingen verkocht.

Bron: De Gelderlander 18-04-2008

Shirt Huntelaar bonus Vitesse

“Ajax heeft zich wel een beetje belachelijk gemaakt”, zegt Aad de Mos. De trainer van Vitesse vroeg op 27 januari van dit jaar na Vitesse-Ajax om het shirt van Klaas-Jan Huntelaar. “Voor een invalide jongen in Arnhem. Dat zou geregeld worden”, aldus de trainer. “Maar ondanks meerdere telefoontjes naar teammanager David Endt gebeurde er bijna vier maanden niets.” Tot gisteren althans. “Vier dagen voor Vitesse-PSV, nu Ajax ons nodig heeft, hoorde ik dat het shirt alsnog naar het Gelredome wordt opgestuurd. Kennelijk is dat de bonus die in het vooruitzicht wordt gesteld.”

Bron: De Telegraaf 18-04-2008

Aad de Mos gokt op Ajax

Hoewel heel Nederland reikhalzend uitkijkt naar de ontknoping van de eredivisie, staat het voor Aad de Mos vast wie er zondagavond met de kampioensschaal staat. “Dat is simpel: Ajax. Het gaat spoken in het Gelredome en wij verslaan PSV. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat er scherp en geconcentreerd wordt getraind. Door mijn ervaring in de Europese top weet ik dat het goed zit. PSV zal onder de druk bezwijken.”

Vorig seizoen kruisten Vitesse en PSV ook op de laatste speeldag de degens. In het Philips Stadion was PSV met 5-1 te sterk en konden de Eindhovenaren – door de misstap van AZ bij Excelsior en de schotloosheid van Ajax bij Willem II – onverwachts alsnog de titel vieren. “Het irriteert me dat de indruk wordt gewekt dat ik het kampioenschap toen cadeau heb gedaan. Zo steek ik niet in elkaar.”

Ajax moet vooral bij zichzelf te rade gaan, vindt hij. “Klaag niet over een gebrek aan inzet bij Vitesse als je zelf zes weken lang je topscorer op de bank zet en dan uiteindelijk één doelpunt te kort komt.”

De Mos: “Destijds sprak Phillip Cocu de PSV’ers toe, namen de spelers het heft in handen en speelden ze de beste wedstrijd van het seizoen. De situatie is nu compleet anders. Voor ons stond er toen niks meer op het spel. Nu wel! We moeten winnen om een kans te houden op Europees voetbal. Cocu is weg. En Vitesse uit of thuis is me ook wel een verschilletje, dacht ik.”

Overigens had het volgens hem vorig seizoen heel anders moeten aflopen. “Pieter Vink heeft PSV kampioen gemaakt. Bij 3-1 werd Fred Benson naar de grond getrokken, maar gaf Vink geen penalty. Als wij op dat moment 3-2 maken, is Ajax gewoon kampioen.” De Mos vindt dat de arbitrage PSV opvallend vaak de helpende hand biedt. “Ajax krijgt op bezoek bij FC Twente en Excelsior geen strafschop als Luis Suarez doormidden wordt geschopt en tijdens PSV-Heracles wordt de glaszuivere 0-1 van Gonzalo Garcia-Garcia afgekeurd.”

Hij hield dan ook zijn hart vast. “Ik wilde de KNVB voorstellen om de laatste speelronde bij alle duels Italiaanse scheidsrechters in te zetten. Maar nu Eric Braamhaar fluit, ben ik gerustgesteld. Hij liet tijdens FC Groningen-Ajax zien tegen de druk bestand te zijn.”

“PSV is dat vrijwel zeker niet”, zegt hij. “Het Gelredome is vanwege het afscheid van Theo Janssen, Remco van der Schaaf en Gill Swerts tot het laatste stoeltje uitverkocht. En Ajax weet wat er dan gebeurt. Die Amsterdammers zijn hier de afgelopen twee jaar met een 4-2 nederlaag en 2-2 gelijkspel vertrokken. De ‘026 harde kern’ heeft Theo en mij altijd gesteund in onze strijd, wil nu niets liever dan Theo, Remco en Gill een fantastisch afscheid geven en zal vol achter de ploeg gaan staan, waardoor er een mooi Europacupsfeertje ontstaat.”

Voetballend vreest De Mos de tegenstander niet. “De uitwedstrijd werd beslist door een zondagsschot van Danny Koevermans, maar hadden we niet hoeven verliezen. Swerts en Pryor schoten op de lat. De laatste duels – tegen NEC, Heracles, Fiorentina en FC Twente – hebben aangetoond dat PSV in een spiraal naar beneden zit en verdedigend ontzettend kwetsbaar is. Daar zullen we onze pijlen op richten. Als je al voor de vijfde keer de champagne koud zet, wordt het steeds moeilijker om nog kampioen te worden.” Cryptisch: “Eerst kon PSV het op eigen kracht doen én met steun van anderen. Die steun is weg. En op eigen kracht kunnen de PSV’ers het niet meer, denk ik.”

De trainer van Vitesse vermoedt dat zijn collega Sef Vergoossen wikt en weegt over de opstelling. “In competitieverband speelt hij vaak 4-2-3-1. Dat speelt ons in de kaart, omdat wij met Janssen, Van der Schaaf en Santi Kolk dan het middenveld in handen krijgen. Als Theo en Remco – in de UEFA Cupvariant van PSV – met Edison Mendez en Jason Culina te maken krijgen, wordt dat een stuk lastiger. Ze hebben een hekel aan klevertjes.”

Bron: De Telegraaf 18-04-2008

Openbaar Ministerie en Politie verbieden
“Eigen Vak” supporters Vitesse Arnhem

Na maanden van constructief overleg tussen BVO Vitesse Arnhem en Stichting Fanzine De Aftrap over een “eigen vak” in stadion Gelredome voor supporters bij wijze van proef, is door het O.M. en de Politie Gelderland Midden besloten geen toestemming te verlenen voor deze proef. Dit besluit is genomen ondanks het feit dat de supporters zich hebben geconformeerd aan de gestelde eisen van het O.M., Politie Gelderland Midden en BVO Vitesse.

De Stichting Fanzine De Aftrap betreurt dit besluit en ziet dit als een gemiste kans om de verhoudingen tussen supporters, BVO Vitesse en de Politie Gelderland Midden te normaliseren. De status quo tussen supporters en de lokale overheid blijft door deze weigering gehandhaafd.

Concreet betekent dit dat de (voorzichtige) dialoog tussen BVO Vitesse, Politie en supporters voorlopig door de Stichting Fanzine De Aftrap wordt afgebroken.

De Stichting Fanzine De Aftrap behartigt de belangen van supporters die niet (willen) voldoen aan het ideaalbeeld van voetbalclubs, KNVB en Politie om als klapvee te fungeren in een stadion. Deze groep supporters voelt zich niet thuis op de Zuidtribune in het stadion en heeft om die reden de wens om een “eigen vak” op de Oosttribune te bevolken.

Bron: De Aftrap.nl 17-04-2008

Aad de Mos kiest voor Hongarije

Aad de Mos (61) is dicht bij een overgang naar de Hongaarse voetbalbond. De trainer van Vitesse had gisteren (dinsdag) een afrondend gesprek met de president van de nummer 51 van de FIFA-ranking om als bondscoach aan de slag te gaan. De Haagse coach is al weken de belangrijkste kandidaat om de Hongaren in de kwalificatie richting het WK in Zuid-Afrika te gaan leiden en heeft inmiddels besloten op de belangstelling in te gaan. Aangezien De Mos’ contract bij de Arnhemse middenmoter nog doorloopt tot de zomer van 2009 en de coach weigert zijn ontslag zelf in te dienen, wilde hij het akkoord met Hongarije liefst nog enkele weken stilhouden. Vorige week gaf hij in een gesprek met AD Sportwereld nog aan dat hij zijn dochter en zaakwaarnemer Tessa de Mos opdracht heeft gegeven alle contacten met geïnteresseerde partijen af te breken, omdat hij ook na de zomer bij Vitesse wil blijven. Intussen gingen de gesprekken met de Hongaarse bond op de achtergrond echter gewoon verder. Afgelopen vrijdagochtend meldde een delegatie van Hongarije zich nog bij de training van Vitesse, waarna opnieuw een serieuze ontmoeting volgde.

De breuk tussen Vitesse en De Mos komt niet als een verrassing. Al wekenlang is de relatie tussen beide partijen ernstig bekoeld. Terwijl Marc van Hintum zijn spelers en trainers onlangs nog verbood in de media uit de school te klappen, verklaarde de Haagse coach vorige week nog het vertrouwen van zijn technisch directeur te missen. Bovendien verweet hij algemeen directeur Paul van der Kraan op negatieve wijze te lekken naar de pers. De Mos verschuilt zich achter de mening van de raad van commissarissen, maar onder zowel Van der Kraan als Van Hintum bestaat geen enkel draagvlak meer nóg een seizoen door te gaan met de coach. Vitesse moet De Mos een afkoopsom van bijna een ton betalen (drie maanden salaris) als ze hem ontslaan, een gevoelig punt bij de financieel pas net geredde club. En een van de redenen waarom de trainer zelf weigert de handdoek voortijdig te gooien.

Intussen is Vitesse al druk bezig met de invulling van het technische kader voor komend seizoen. De kans is groot dat Edward Sturing terugkeert naar Arnhem. Van Hintum voerde al enkele gesprekken met het clubicoon en de voormalig hoofdcoach lijkt terug te keren als assistent van de nieuwe trainer. Ook Hans van Arum is in beeld, mogelijk als opvolger van de vertrekkende trainer van de beloften, Bob Kootwijk. Hoewel Martin Jol op het verlanglijstje staat – maar geenszins haalbaar lijkt – is Erwin Koeman nog altijd de belangrijkste, kandidaat om de leegte die De Mos achterlaat op te gaan vullen.

Bron: VI week 16 2008

Play-offs om Intertoto-ticket gaan mogelijk niet door

Ook in de Eredivisie blijft tot de laatste competitiedag spannend welke clubs aan de play-offs mogen deelnemen. Komende zondag wordt pas duidelijk wie op vakantie mag en wie niet. Van groot belang voor de play-offs om een UEFA Cup-ticket is de eindrangschikking van Feyenoord en Roda JC, de twee teams die op 27 april in de Rotterdamse Kuip om de KNVB-beker strijden. De Limburgers zijn inmiddels zeker van een eindklassering tussen de plaatsen zes en negen. Feyenoord belandt daar uiteraard ook als de Rotterdammers er niet in slagen bij de eerste vijf te eindigen. In dat geval eindigt de bekerwinnaar dus sowieso tussen de posities zes en negen. Dit resulteert erin dat ook de nummer tien in de Eredivisie (een plek waar NEC, FC Utrecht en Vitesse nog kunnen eindigen) zich kwalificeert voor de play-offs om UEFA Cup-voetbal, aangezien de winnaar van de KNVB-beker zich in elk geval verzekert van een Europees ticket. Mocht dit gebeuren, dan vervallen de play-offs om een Intertoto-ticket. Deze wordt dan toegekend aan de ploeg die in de play-offs op het laatste moment naast een UEFA Cup-plaats grijpt. De ploegen die op de posities elf tot en met vijftien eindigen kunnen in dat geval vroeg hun koffers pakken. Het schema zoals hierboven is weergegeven is zodoende voorlopig en kan pas definitief ingevuld worden als de allerlaatste competitiewedstrijden zondag zijn afgewerkt.

Bron: VI week 16 2008

Vitesse traint zaterdag besloten

In tegenstelling tot het eerder gecommuniceerde trainingschema werkt Vitesse haar laatste training ter voorbereiding op het slotduel met PSV besloten af. De oefensessie van zaterdag 19 april zal om deze reden niet op Papendal plaatsvinden, maar in Gelredome. Dit betekent dat de training niet toegankelijk is voor pers en publiek.

Bron: Vitesse.nl 16-04-2008

‘Aad de Mos kiest voor Hongarije’

Aad de Mos zal aan het einde van het seizoen dan toch vertrekken bij Vitesse. Volgens Voetbal International is de hoofdtrainer dicht bij een akkoord met de Hongaarse voetbalbond.
De Mos had dinsdag een afrondend gesprek met de president van de Hongaarse voetbalbond. De Haagse trainer werd de laatste weken al veelvuldig aan het bondscoachschap van het Oost-Europese land gelinkt. De hoofdtrainer van de Arnhemse club moet het land in de WK-kwalificatie naar Zuid-Afrika gaan leiden.

De Mos heeft in Arnhem nog een contract dat loopt tot 2009. Eerder weigerde hij nog om zelf ontslag te nemen, mogelijk mede vanwege zijn ruime afkoopsom (ongeveer een ton, drie maandsalarissen). In het AD liet hij afgelopen week nog weten dat alle gesprekken waren stopgezet, maar in het diepste geheim gingen de gesprekken met de Hongaarse bond gewoon door.

De 61-jarige De Mos is in Arnhem na enkele conflicten meer en meer onder vuur komen te liggen. Hij zal vermoedelijk worden opgevolgd door Edward Sturing, die al enkele gesprekken met technisch directeur Marc van Hintum achter de rug heeft. Ook Martin Jol en Erwin Koeman zijn in het Gelredome in beeld.

Bron: Voetbalprimeur.nl 16-04-2008

Van Hintum wil een ander Vitesse

Technisch directeur Marc van Hintum werkt aan een “ander Vitesse”. “Deels doordat je financieel gedwongen bent, maar deels ook uit beleid.”

“Attractief, dominant en wilskrachtig” zijn de kenmerken die Van Hintum voor ogen heeft. “Vanaf dag 1 heb ik gemeld dat het anders moet”, verwijst Van Hintum naar de vele rellen en relletjes bij de Arnhemse club.

Hij verwacht veel van de jeugd. “Er zijn zeker 7, 8 jonge spelers uit de jeugdopleiding, die hopelijk de stap naar het eerste elftal maken. Maar je hebt ook geroutineerde spelers nodig, die we ook willen halen.”

Bron: Omroep Gelderland 16-04-2008

Gill Swerts ziet een stap hogerop

Gill Swerts vertrekt bij Vitesse, omdat hij het tijd vindt voor een stap hogerop.

“Meerdere clubs willen me hebben. Daarom heb ik de beslissing genomen om eerlijk te zijn ten opzichte van Vitesse, omdat ik zowel sportief als financieel een stap hogerop zie”, stelt de 25-jarige Belg.

“Vitesse wilde zeker met we verder, dat merkte ik ook aan de aanbieding”, zegt Swerts, die geen namen van geïnteresseerde clubs wil noemen. “Er zijn een paar clubs met wie ik gesproken heb”, geeft hij wel toe.

Bron: Omroep Gelderland 16-04-2008

Theo Janssen heeft goed gevoel

Theo Janssen gaat na tien jaar Vitesse naar FC Twente. “Vitesse hoort voor altijd bij me. Ik heb altijd in het geelzwart gespeeld, ook bij de amateurs. Zal wennen zijn.”

“Maar ik heb er een goed gevoel bij. FC Twente is een ploeg die elk jaar strijdt om Europees voetbal, die aan het groeien is en het stadion gaat verbouwen”, weet Janssen.

“Vitesse is altijd in beweging, dat heeft wel iets. Dat ga ik missen. Er zal een ander Vitesse staan. Dat hoeft niet per se minder te zijn”, denkt de 26-jarige middenvelder.

Bron: Omroep Gelderland 16-04-2008

Vitesse en hoofd jeugdscouting uit elkaar

Hoofd jeugdscouting Sjaak van den Helder verruilt Vitesse vanaf 1 juli voor het Duitse bedrijf G.I.G. Sports Management GmbH. G.I.G. heeft een team van medewerkers in Europa dat zich voornamelijk bezighoudt met het begeleiden van professionele voetballers uit Duitsland naar en bij clubs als o.a. Spartak Moskou, Galatasaray Istanbul, Borussia Dortmund, Betis Sevilla, SK Sturm Graz, Werder Bremen en FC Bayern Munchen.

Sjaak van den Helder: “Ik verlaat Vitesse met pijn in mijn hart, maar deze kans kan ik niet laten lopen. G.I.G. wenst expansie naar Nederland en de Scandinavisch landen. Daarin kan ik een rol gaan spelen. Daarnaast ga ik via dit bedrijf specifieke scoutingwerkzaamheden verrichten voor een absolute topclub uit de Bundesliga.”

Sjaak van den Helder was vier jaar werkzaam bij Vitesse. Hij beschikt sinds 2002 een FIFA License Players’Agent.

Bron: Vitesse.nl 16-04-2008

Gill Swerts verlaat Vitesse

Gill Swerts verlaat Vitesse aan het einde van het seizoen. De transfervrije speler is bezig aan zijn derde seizoen bij de Arnhemmers en speelde tot dusver 65 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij 5 keer.

“Het is spijtig, maar ik heb besloten om te vertrekken bij Vitesse “, aldus Swerts die verschillende aanbiedingen heeft in zowel binnen- als buitenland.

Technisch directeur Marc van Hintum: “Het is jammer dat Gill Swerts niet te behouden is. Wij hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar een speler met een transfervrije status bepaalt zelf waar hij speelt.”

Bron: Vitesse.nl 16-04-2008

‘Mister Vitesse’ heeft er zin in
Middenvelder Theo Janssen tekent voor vier jaar bij FC Twente.

Een apart gevoel. Iets anders kan Theo Janssen er niet van maken als hij net zijn handte­kening heeft gezet onder een con­tract bij FC Twente. Juist hij, ‘mis­ter Vitesse’, Arnhemmer in hart en nieren, heeft gekozen voor het rood van Enschede.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-04-2008

Arbiter Eric Braamhaar leidt Vitesse-PSV

De arbitrale leiding van Vitesse-PSV is aanstaande zondag in handen van Eric Braamhaar.

Bron: KNVB.nl 15-04-2008

Junker: wanhopige tactiek tegen NEC

Vitesse-aanvaller Mads Junker haalt hard uit naar Aad de Mos over de tactiek in de wedstrijd tegen NEC.

Tegen een verslaggever van Tipsbladet.dk spreekt de Deen over een wanhopige tactiek. Daarmee doelend op het linksback zetten van Theo Janssen. De verslaggever noemt het niet de positie van een aanvallend ingestelde middenvelder van 92 kilo die lijkt op Jan Mölby in zijn beste dagen.

Junker zegt dat hij vanaf de bank (hij startte niet) Mario Been hoorde roepen dat NEC de kant van Janssen moest zoeken. Junker gelooft niet dat Vitesse UEFA Cup play-offs gaat halen.

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2008

Contract FC Twente geeft Janssen ‘vreemd gevoel’

Op een medische keuring en handtekeningen na is de overgang van Vitesse-icoon Theo Janssen naar FC Twente beklonken. ‘Het geeft mij een vreemd gevoel.’

Janssen (26) gaat in Enschede een contract voor vier jaar tekenen. Met de handtekening komt een einde aan tien seizoenen in de hoofdmacht van Vitesse. Voor anderhalf miljoen euro is zijn verbintenis in Arnhem afgekocht.

‘Ik ben natuurlijk blij met een club als FC Twente, maar het geeft mij ook een vreemd gevoel om na vele jaren Vitesse achter mij te laten’, zegt de tweevoudig international op de website van Arnhemse club. ‘Zeker als ik straks als voetballer naar Gelredome toe ga en niet in het shirt van Vitesse speel.’

Het spelen van Europees voetbal is een van de redenen geweest voor zijn overstap. ‘Ik wil mij verder ontwikkelen en een nieuwe club en een nieuwe omgeving kunnen daarbij helpen. Europese wedstrijden maken een speler alleen maar beter’, aldus Janssen.

‘Wij zijn erg blij met de komst van Theo Janssen’, zegt Fred Rutten, die in Enschede trainer én technisch directeur is. ‘Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en wil bij FC Twente een nieuwe impuls geven aan zijn carrière.’

Bron: Voetbal International 15-04-2008

Theo Janssen volgend seizoen naar FC Twente

Theo Janssen speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De 26-jarige middenvelder tekent dinsdag na de medische keuring in Enschede een vierjarig contract bij de huidige nummer vier in de Eredivisie.

Janssen speelde afgelopen zondag zijn 206e competitiewedstrijd voor de Arnhemmers. In het seizoen 2003/2004 werd de tweevoudig international voor een half seizoen verhuurd aan het Belgische RC Genk, maar keerde daarna weer terug naar Vitesse. Janssen zelf is blij met de kans die hem geboden wordt. “Ik ben natuurlijk blij met een club als FC Twente, maar het geeft mij ook een vreemd gevoel om na vele jaren Vitesse achter mij te laten. Zeker als ik straks als voetballer naar Gelredome toe ga en niet in het shirt van Vitesse speel.” “Ik wil mij verder ontwikkelen en een nieuwe club en een nieuwe omgeving kan daarbij helpen. Ook het spelen van Europees voetbal, iets dat de club bijna heeft gehaald, is een reden geweest om de overstap te maken. Het spelen van Europese wedstrijden maakt een speler alleen maar beter.”

Trainer/Coach Fred Rutten van FC Twente toonde zich zeer content met de komst van Janssen: “Wij zijn erg blij met de komst van Theo Janssen. Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau en wil bij FC Twente een nieuwe impuls aan zijn carrière geven.”

Bij FC Twente wordt Janssen herenigd met Youssouf Hersi, die vorig seizoen de overstap maakte van Vitesse naar de ploeg uit Enschede.

Bron: Vitesse.nl 15-04-2008

Janssen van Vitesse naar FC Twente

Vitesse-speler Theo Janssen speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De 26-jarige middenvelder tekent in Enschede een contract voor vier seizoenen.

Janssen is bezig aan zijn tiende seizoen in Arnhem. Hij speelde tot nu toe 206 competitieduels voor Vitesse. In het seizoen 2003/2004 werd hij voor een half seizoen verhuurd aan RC Genk.

Janssen is blij met zijn overgang. “Ik wil me verder ontwikkelen en een nieuwe club en een nieuwe omgeving kunnen daarbij helpen. Ook het spelen van Europees voetbal is een reden geweest om de overstap te maken.”

Janssen botste vorige maand met Vitesse-trainer Aad de Mos. Nadat Janssen van De Mos hoorde dat hij op de bank moest beginnen tegen Excelsior, ging hij direct naar huis. Vitesse legde Janssen hiervoor een boete op.

Bron: Omroep Gelderland 15-04-2008

VITESSE STRIKT OUD-SPELER HANS VAN ARUM

Vitesse en oud-speler Hans van Arum hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. Van Arum wordt vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor Jong Vitesse.

De 41-jarige voormalige spits van Vitesse is op dit moment trainer van hoofdklasser Sparta Nijkerk. Technisch directeur Marc van Hintum over de aanstelling van Hans van Arum: “Hans heeft een Vitesse-verleden. Dat was voor ons een voorwaarde. Daarnaast kijken we natuurlijk naar kwaliteit en ambitie. Op beide onderdelen scoort Van Arum uitstekend. Bij zijn huidige club laat hij zien over trainerskwaliteiten te beschikken en hij is zeer ambitieus. Hij wil heel graag als betaald voetbaltrainer aan de slag bij Vitesse en met de club groeien naar sportieve successen.”

Hans van Arum: “Als de club, waar je als betaald voetballer bent begonnen, je terug wil hebben als trainer van Jong Vitesse, hoef je niet lang na te denken. Deze unieke kans zie ik als een mooie promotie in mijn trainerscarrière. Het dagelijks werken met jonge spelers, het ontwikkelen en beter maken van deze talentvolle spelers zie ik als enorme uitdaging.”

Hans van Arum speelde vier seizoenen in Vitesse 1. Van 1989 tot en met 1993 was hij 104 keer te bewonderen in het geelzwart. Hij scoorde 29 goals voor Vitesse.

Bron: Vitesse.nl 15-04-2008

Geen WC rollen in Gelredome op de tribunes

In Gelredome geldt al langere tijd een verbod op wc-rollen. Mensen die het ‘in hun botte hersens’ halen om brand te stichten in een voetbalstadion moeten keihard worden aangepakt. Dat zegt directeur Van Amstel van het Arnhemse stadion Gelredome naar aanleiding van de stadionbrand, zondag, in Groningen. FC Groningen-fans staken meegebrachte wc-rollen in brand, waarna het vuur oversloeg naar de tribunes.

Volgens Van Amstel horen wc-rollen niet thuis op de tribunes, maar is het onmogelijk alle brandbare materiaal van de tribunes te weren. Bovendien zijn het ‘gekken’ die brand stichten, niet de clubbesturen.

Bron: Omroep Gelderland 14-04-2008

‘Vitesse en Edward Sturing met elkaar in gesprek’

Edward Sturing is in beeld als trainer van Vitesse. De oefenmeester zou met technisch directeur Marc van Hintum een oriënterend gesprek gevoerd hebben. Aad de Mos, de huidige coach in Arnhem, kent zware tijden in het Gelredome. Weinigen verwachten dat hem nog een lang verblijf bij Vitesse beschoren is. De 44-jarige Sturing stopt aan het einde van dit seizoen op als hoofd jeugdopleidingen bij PSV en wordt opgevolgd door Wiljan Vloet. Daarvoor was de voormalige vleugelverdediger al enkele jaren werkzaam in Arnhem als hoofdtrainer

Bron: De Gelderlander 14-04-2008

Aad de Mos: ‘Competitievervalsing’

”We hebben onze kans om in het linkerrijtje niet vandaag verspeeld. In de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo, NAC Breda en Roda JC hebben we zeven punten laten liggen. Maar we kunnen uiteraard nog tiende worden.” Trainer Aad de Mos van Vitesse vertelde na afloop van de verloren streekderby tegen NEC dat de wedstrijd van vanmiddag niet de oorzaak is van het missen van de Play-offs.

Een tiende plek kan de Arnhemmers echter nog uitkomst bieden. “Ons lot ligt in handen van FC Groningen. Daarbij komt er ook een stukje competitievervalsing om de hoek kijken. Groningen moet nu binnen drie dagen twee keer aan de bak. Van mij mag Ajax woensdag echter gewoon winnen. Ik speel komende zondag liever tegen een PSV dat moet, dan tegen een ploeg waarvoor niets meer op het spel staat. Hopelijk doet Groningen tegelijk haar sportieve plicht tegen FC Utrecht.”

Tegen de 1-0 nederlaag tegen NEC had De Mos weinig in te brengen. “Het was een verdiende zege voor NEC. Hun kwaliteiten buiten ze voor rust goed uit. Na 35 minuten besloot ik door een wissel door te voeren en het anders neer te zetten. Vanaf dat moment liep het beter. Na rust zijn we achterin één op één gaan spelen. Dat houdt een groot risico in met 40 meter ruimte in je rug, maar ik had al het vertrouwen in mijn verdedigers.”

Trainer Mario Been wilde na de zege en een zo goed als zekere plaatsing voor de Play-offs om een UEFA Cup-ticket niet te hard juichen. “We hebben nog niets. Volgende week moeten we bovendien gehavend naar Breda toe. Maar ik ben er zeker trots op wat de jongens in 2008 hebben bewerkstelligd. Onze achterstand op Vitesse was dertien wedstrijden geleden nog zeventien punten. Vandaag begonnen we sterk en zag ik het voetbal terug dat ik graag wil zien. Na rust begonnen we slap. Toen ik halverwege de tweede helft Lorenzo Davids bracht, was de balans in het team terug. Vitesse ging wel dieper spelen, maar deed dat enkel met lange ballen. Echt gevaar is daaruit niet voortgekomen.”

Bron: Elfvoetbal.nl 14-04-2008

Tactische variant van De Mos faalt

Aad de Mos had gedacht met Theo Janssen op linksback een vrije man te creëeren. Uiteindelijk kwam uit die hoek de beslissende tegengoal. “We waren zoekende en konden niet de combinaties maken die we normaal maakten”, zag de trainer van Vitesse. “Maar dat kwam ook door de felheid, instelling en de positieve flow waarin NEC zit. Ze wonnen heel veel duels aan de bal, maar ook zonder bal.”

Na rust speelde Vitesse va banque. “Dat moet ook wel. In de halve finale moet je voor de winst spelen. Dan geef je ook veel ruimte weg en dat is een kolfje naar de hand voor Lens.”

Bron: Omroep Gelderland 13-04-2008

Acht aanhoudingen rond NEC-Vitesse

De politie in Nijmegen heeft zondagmiddag acht voetbalsupporters aangehouden rond de streekderby NEC-Vitesse.

Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan zaken als dronkenschap, belediging en gooien met flessen. Op de Neerbosscheweg in de buurt van het Goffertstadion werden kraaienpoten gestrooid. Langs die route rijden de bussen met Vitesse-supporters. Voor zover bekend liepen die geen lekke banden op, maar zeker vijf auto’s wel.De terugreis van de Vitesse-aanhangers is voor zover bekend zonder problemen verlopen.

Bron: Omroep Gelderland 13-04-2008

Swerts: taktiek pakte niet goed uit

Gill Swerts staat bij Vitesse al wekenlang linksback. Tot ieders verrassing startte hij als rechtsbuiten en stond Theo Janssen tegenover Jeremain Lens.

“De trainer maakt zijn keuze, tactisch gezien. Alleen het pakte niet uit zoals we hadden verwacht”, zegt de Belg. “Het ging beter toen we het na rust omzetten. Maar toen stonden we al 1-0 achter. Toen stonden we weer zoals we eerder speelden. Dan voelt iedereen zich beter.” Swerts was rechtsbuiten, linksback en rechtsback tegen NEC. “We hebben na rust wel gestreden om terug te komen.”

Bron: Omroep Gelderland 13-04-2008

Van der Schaaf: ‘winst NEC was verdiend’

Aanvoerder Remco van der Schaaf vond de eerste helft zeer matig, maar zag Vitesse na rust alles geven om een goed resultaat neer te zetten. “In de eerste helft gaven wij alleen maar de lange bal naar voren. Dat is dus een eitje voor Jonas Olsson die alles simpel kon wegkoppen. We misten een aanspeelpunt, konden de bal niet kwijt en kwamen niet aan voetballen toe.”

Van der Schaaf vervolgt: “Na de wissel (Junker/Takak, red.) ging het iets beter, maar nadat het in de tweede helft weer werd omgezet, kregen we het weer moeilijk. Ik had er vandaag meer van verwacht, maar de eerste helft was van ons gewoon heel matig. Na rust hebben we het recht proberen te zetten, hebben er ook alles aan gedaan om dat te bewerkstelligen, maar het was te laat. Zeker op basis van de eerste helft mag je de zege van NEC verdiend noemen.”

Bron: Vitesse.nl 13-04-2008

Theo Janssen: ‘Niet mijn wedstrijd vandaag’

Theo Janssen kende zondagmiddag een teleurstellende derby. De middenvelder verliet in de slotfase geblesseerd het veld, speelde lange tijd op een voor hem ongebruikelijke positie en gaf toe dat het ‘niet zijn wedstrijd’ was.

Trainer De Mos posteerde Theo Janssen links achterin de zone. “Wij wilden ruimte voor hem creeren. NEC speelde met twee spitsen en de bedoeling was om hem over de middenvelders heen te laten komen. Dan moet je wel het middenveld in handen hebben, maar dat was niet het geval. Het pakte dus niet goed uit.” De speler zelf was toch enigszins verbaasd over zijn positie. “Je kunt het wel vreemd noemen ja. Ik heb er nooit eerder gespeeld, maar er zal wel een idee achter hebben gezeten. Ik moest over de spelers van NEC heen gaan, maar dat gebeurde niet echt.”

Bron: Vitesse.nl 13-04-2008

NEC wint terecht van aartsrivaal

NEC heeft zondagmiddag met een minimaal verschil aartsrivaal Vitesse verslagen. Het werd 1-0 voor de Nijmegenaren.

NEC had over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel. De club uit Nijmegen kreeg een aantal kansen en in de 28e minuut resulteerde dit in een treffer van Vadócz.

De tweede helft drong Vitesse nog wel aan en creëerde enkele kleine kansen, maar kon geen aanspraak maken op de gelijkmaker. NEC maakt dankzij de overwinning een zeer goede kans op de play-offs voor de UEFA-cup. Vitesse mag nog hopen op een klein wonder.

Bron: Omroep Gelderland 13-04-2008

NEC wint verdiend van Vitesse

Vitesse heeft zondagmiddag in een uitverkocht stadion met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1-0. De zege van NEC was verdiend en had hoger kunnen uitvallen. Vitesse zit door het verlies in de wachtkamer voor een Play-offs plaats.

In de eerste helft was de thuisploeg het meest strijdvaardig en Vitesse kreeg de bal maar niet in het vijandelijke deel van het veld. Vooral de eerste twintig minuten stonden de Arnhemmers onder grote druk en kregen Holman en Sibum kansen. De voorsprong voor NEC kwam er binnen het half uur.< Nalbantoglu werkte zich langs onder meer langs gelegenheidsback Theo Janssen en de voorzet werd door Vadocz binnengetikt.

Voor Aad de Mos gaf de achterstand reden om de terughoudende tactiek om te zetten en wisselde Jasar Takak voor Mads Junker. De kansen voor rust bleven echter voor de Nijmegenaren. Zo schoot Van Beukering in de extra tijd maar rakelings naast.

Na rust kreeg Vitesse meer grip op de wedstrijd. Het speelde fanatieker en NEC ging meer fouten maken. De eerste echte grote kans voor Vitesse kon pas in de 77e minuut worden genoteerd via Civard Sprockel. Zijn inzet gong over het doel. Ook Claudemir had vijf minuten later de gelijkmaker op zijn schoen, maar de schuiver verdween voorlangs. Doordat Vitesse achterin al snel 1 op 1 ging spelen, Paul Harrie Gommans verving de geblesseerde Paul Verhaegh, ontstond er logischerwijs ruimte voor NEC. Vooral Lens had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen, maar telkens stond Piet Velthuizen met uitstekende reddingen in de weg. Hierdoor bleef Vitesse in de race, maar het bracht te weinig om de ploeg van Mario Been aan het wankelen te brengen.

Bron: Vitesse.nl 13-04-2008

NEC is Vitesse de baas in derby

NEC heeft de Gelderse derby tegen Vitesse gewonnen. In Nijmegen werd het zondagmiddag 1-0. Matchwinnaar was de Hongaar Krisztian Vadocz .

De Nijmeegse voorsprong, na een klein half uur, was verdiend. NEC opende veel feller dan de bezoekers, die vooral dankzij doelman Velthuizen de eerste twintig minuten overleefden. Velthuizen redde knap op inzetten van Van Beukering (op aangeven van Holman) en Sibum, na een mooie actie van Van Beukering.

Na ruim een half uur moest de Nijmeegse doelman in Arnhemse dienst toch capituleren toen Vadocz een voorzet van Nalbantoglu kon binnentikken. NEC had het duel in de tweede helft goed in de greep. Vitesse was vooral onmachtig en kwam niet verder dan een enkele kleine kans. De laatste keer dat Vitesse een competitieduel in de Nijmeegse Goffert wist te winnen was in 1997.

NEC zet met de zege op de aartsrivaal de kroon op een fantastische reeks: uit 12 duels in 2008 haalde de ploeg van Mario Been 31 punten. De Nijmeegse ploeg, die in de winter vooral naar beneden moest kijken, stoomde zo in één ruk door naar de play-offs om Europees voetbal. Voor Vitesse lijken die play-offs buiten bereik. Alleen wanneer de nummer 10 in de eredivisie zich zou kunnen plaatsen, maken de Arnhemmers nog een kans, maar dan zal volgende weel van PSV gewonnen moeten worden.

NEC-Vitesse 1-0 (1-0). 28. Vadocz 1-0.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson (53. Pothuizen), El-Akchaoui, Sibum, Holman, Vadocz, Lens, Van Beukering, Bobson (67. Davids).

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh (52. Gommans), Sprockel, Sansoni, Swerts, Claudemir, Van der Schaaf, Takak (38. Junker), Janssen (67. Megrelishvili), Kolk, Lorca.

12.500 toeschouwers, scheidsrechter Luinge. Gele kaarten: Nalbantoglu, Wisgerhof, Van Beukering (NEC), Claudemir, Swerts (Vitesse).

Bron: De Gelderlander 13-04-2008

Column Devito – Lucht

Vitesse heeft lucht gekregen. De beklemmende druk van de schuld is nu verdwenen, het verdedigings- aanvalsplan van Vitesse gelukt. In een stevige pokerpartij heeft Vitesse de ellende van de afgelopen jaren bekroond met de allesprangende en vanuit de club gestelde vraag naar de buitenwereld: heeft Vitesse wel bestaansrecht ? Dezelfde vraag werd gesteld aan de schuldeisers van Vitesse in de vorm van medewerking aan een schuldsanering voorgelegd. Wonderwel lukte dit en een nieuwe toekomst ligt in principe aan de horizon voor Vitesse. Over de onderwerpen saneren en schuldbeheersing verdient de club, en vooral Van der Kraan, een zeer hoog waarderingscijfer. In de opbouw, welke ook volgens Van der Kraan zelf verwaarloosd is, een onvoldoende.

lees verder...

 SV Vitesse april 2008 

Vitesse is fit voor Gelderse derby

Vitesse-trainer Aad de Mos kan morgen uit een vrijwel volledige selectie putten voor de derby in Nijmegen tegen NEC (aanvang 14.30 uur). Paul Verhaegh, Harrie Gommans en Sébastien Sansoni zijn hersteld van (lichte) blessures.

Alleen Onur Kaya (nog niet wedstrijdfit) en de geblesseerden Jaime Bruinier en Yu Hai ontbreken. Maar zij behoren niet tot de recente basiskrachten.

De Mos wilde gisteren niets kwijt over zijn opstelling. Vandaag heeft de afsluitende training plaats, waarbij Verhaegh weer zal aansluiten. De rechtsachter kampt met een kwetsuur aan de achillespees, maar De Mos verwacht dat hij inzetbaar is.

Dat geldt ook voor Sansoni, die zaterdag in het duel met Sparta naar de kant moest met een enkelblessure. “Hij is een echte wedstrijdspeler”, aldus De Mos. “Hij wordt er alleen maar sterker door wanneer hij na een blessure fit wil zijn voor de komende wedstrijd.”

Bij Vitesse zijn de Zuid-Amerikanen Juan Lorca en Claudemir van de partij. Zij zijn wel wat gewend qua derbysfeer. Lorca speelde in Chili met Colo Colo de stadsderby van Santiago tegen Universidad de Chile. “Daar waren 50.000 tot 60.000 toeschouwers bij aanwezig”, zegt Lorca. “Die derby zorgt altijd voor problemen bij de supporters. Voor ons spelers zijn het de mooiste wedstrijden. Dat geldt ook voor de wedstrijd tegen NEC. Die is speciaal en voor ons heel belangrijk.”

“Ik kijk er ook naar uit”, zegt Claudemir, die in Brazilië vele stadsderby’s speelde in Sao Paulo. “Voor zo’n 20.000 toeschouwers, ongeveer net als tegen NEC. Ik wil winnen, ook omdat we ons dan kunnen plaatsen voor de UEFA Cup.”

Bron: De Gelderlander 12-04-2008

NEC leeft relaxed toe naar de burentwist

Op het trainingsveld van NEC was het gistermiddag zo druk als in de hal van een metrostation in Tokyo op maandagochtend.

“Ik heb momenteel zo veel spelers, dat zelfs tijdens de trainingspartijtjes spelers in de wissel moeten staan”, grinnikte Mario Been. “Ik zal er zondag heel wat op de tribune moeten zetten. Dat wordt nog een probleem, want het stadion is uitverkocht. Ik ben bang dat er een paar thuis op de bank moeten gaan kijken.”

Niet alleen binnen de lijnen, ook er buiten was het gistermiddag druk op De Eendracht. Been: “De mensen zijn enorm bezig met de derby. Soms heb ik het idee dat deze wedstrijd nog meer leeft dan Ajax-Feyenoord. De twee steden liggen natuurlijk vlak bij elkaar, er ligt alleen een rivier tussen.”

Twee dagen voor de beladen Gelderse broederstrijd oogde de NEC-trainer – net als zijn spelers trouwens – uitermate ontspannen. Toch liet Been er geen misverstand over bestaan dat het een cruciale ontmoeting wordt, morgenmiddag in De Goffert. “We hebben in 2008 een geweldige serie neergezet, maar we moeten ons realiseren dat we nog niks gewonnen hebben. ”

De Rotterdammer is de afgelopen week vooral bezig geweest zijn spelers met beide benen op de grond te houden. In en rond de Nijmeegse club is sprake van een ongekend optimisme. “Ik heb er zelf een goed gevoel over, maar heb wel geprobeerd het optimisme in de groep wat te temperen. Er staat ditmaal meer op het spel dan anders, een plaats in de play-offs. Het zou een geweldige bekroning zijn als we dat zouden halen. Het wordt zondag nog niet beslist, maar als je wint schiet het wel lekker op.”

Been kan zondagmiddag zijn sterkste elf de wei in sturen. Ook de twijfelgevallen Kevin Bobson en Gábor Babos zijn inzetbaar. De Hongaar had de laatste dagen last van zijn rug, maar trainde gisteren volledig mee. Ook Bobson maakte de sessie probleemloos vol. De linkerspits neemt zijn basisplaats weer in, ten koste van Lorenzo Davids, die op de bank begint.

Opstelling NEC: Babos; Muslu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Sibum, Holman, Vadocz; Lens, Van Beukering, Bobson .

Bron: De Gelderlander 12-04-2008

Ook Club Brugge lonkt naar Swerts

Gill Swerts beslist binnen enkele dagen of hij ingaat op de aanbieding die Vitesse hem anderhalve maand geleden heeft gedaan.

De polyvalente Belgische international staat ook in de belangstelling van Club Brugge. De nummer twee van de Belgische competitie houdt rekening met een vertrek van de Deense rechtsback Brian Prisk en in dat geval zou Swerts een optie zijn.

Swerts is na dit seizoen transfervrij. Eerder was er ook al interesse van FC Twente, Standard Luik en AEK Athene, maar die clubs meldden zich nooit concreet bij Swerts of Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 12-04-2008

Vitesse en FC Twente zijn het eens over Theo Janssen

FC Twente heeft met Vitesse overeenstemming bereikt over een transfer van Theo Janssen naar de club uit Enschede.

De Tukkers zijn bereid circa 1,5 miljoen euro te betalen voor de 26-jarige middenvelder. Beide Eredivisieclubs voerden deze week afrondende gesprekken over Janssen.

De geboren Arnhemmer speelde met uitzondering van een half jaartje RC Genk sinds 1998 onafgebroken voor Vitesse. Hij kwam in competitieverband 205 keer in actie voor de club en maakte in die duels 21 goals.

Janssen moet zelf nog tot een akkoord komen met FC Twente. Voor hem ligt een meerjarig contract klaar.

Bron: Voetbal International 11-04-2008

Junker: Vitesse en NEC aan elkaar gewaagd
‘Stand op de ranglijst doet er niet toe in deze duels’

Mads Junker speelde vorige week één van zijn mindere wedstrijden. Toch was hij verantwoordelijk voor de belangrijke openingsgoal in het met 3-0 gewonnen duel tegen Sparta. Zondag is hij tegen NEC waarschijnlijk weer als aanvaller in de basis te bewonderen. De Deen heeft er zin. ‘Dit zijn de leuke wedstrijden: beleving, een vol stadion en zoals altijd is het vechten voor elke meter.’

Vitesse en NEC staan ook nog eens gelijk op de ranglijst. Toch vindt Junker dat de stand niet eens zo van belang is. “Ik denk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar de stand telt niet. Of de ene ploeg nu hoog staat en de ander laag, deze wedstrijden staan op zich. Ik heb het zelf al een stuk of zes keer meegemaakt en elke keer is het weer een vechtwedstrijd. Je moet knokken voor elke meter anders ga je ten onder.”

Ondanks de belangen voor zowel Vitesse als NEC heeft Junker wel het gevoel dat de rivaliteit ook deze zondag weer ‘gewoon’ meespeelt. “Natuurlijk speelt het mee, dat voel je gewoon. Je merkt aan iedereen dat het een belangrijke wedstrijd is tussen twee rivalen. Ik heb het deze week in de stad en tijdens de boodschappen in ieder geval zelf wel gemerkt. De spanning is voelbaar.”

Voor Vitesse is het een goede zaak dat Mads Junker weer volledig hersteld is van een blessure die hem een maand langs de kant hield. De afgelopen twee seizoenen mocht hij zich bij Vitesse topscorer van de Play-offs noemen. Met 6 treffers in totaal had de 26-jarige aanvaller een belangrijk aandeel in het bereiken van tweemaal de derde en finaleronde van de Play-offs. “Je mag het wel een beetje mijn toernooi noemen. Ik doe het daarin niet slecht. Maar goed, we moeten eerst nog twee belangrijke wedstrijden spelen, te beginnen zondag in Nijmegen. Ik verwacht geen wedstrijd met veel kansen. Niet zoals tegen Sparta in ieder geval. De vorige duels was dat ook niet het geval en het zal door momenten, een spelhervatting bijvoorbeeld, beslist worden.”

Bron: Vitesse.nl 11-04-2008

De Mos: niet iedereen wil dat ik ga

Na het persuurtje wilde Aad de Mos wel ingaan op de derby en zijn persoonlijke situatie bij Vitesse.

“Het gaat nu alleen maar om de wedstrijd”, zegt de Haagse trainer. “Om de doelstelling te halen? De club had geen doelstelling dit seizoen.Ik wel, de ploeg ook. Daar werken we aan. Ik wil hier blijven. Ik heb gesprekken met mogelijke nieuwe partijen voor mij stopgezet. Zeker voor een maand.”

Waarom wil De Mos blijven bij een club waar de leiding hem liever ziet gaan? “Daar is in de leiding niet iedereen het mee eens. Ik ben hieraan begonnen, nu wil ik het ook kunnen afmaken.”

Bron: Omroep Gelderland 11-04-2008

Derby niet bijzonder voor vd Schaaf

Remco van der Schaaf ligt niet wakker van de derby tegen NEC.

“Het is niet anders dan anders”, vindt de aanvoerder van Vitesse. “Ja, er staan play-offs voor UEFA Cup-voetbal op het spel. De winnaar zal het wel halen. Maar verder, NEC is favoriet, want zij spelen thuis. Dat het mijn laatste derby is maakt me niets uit. Daar denk ik helemaal niet over na.”

Sivasspor zou belangstelling hebben voor Van der Schaaf. “Dat heb ik gehoord en gelezen. Ik zeg er niets over. Als ik iets heb, horen jullie dat vanzelf. Nu telt alleen dat we alles geven om de derby te winnen.”

Bron: Omroep Gelderland 11-04-2008

De Mos geeft alleen maar 23 namen

Erg mededeelzaam was Vitesse-trainer Aad de Mos niet op het persuurtje van de Arnhemse club.

“Ik geef de 22 namen die morgen met de selectie trainen”, zei De Mos. “Daar komt Kaya bij, die heeft extra trainingsarbeid nodig.” Verder viel op dat Harrie Gommans weer aansluit bij de selectie en ook Paul Verhaegh (achillespees) is fit genoeg om te spelen. Het is een van de twee namen die De Mos prijs gaf van de basiself.

De andere was die van Sansoni. “Ik train nog zaterdag. Dan zien we wel.” Daarna vertrok De Mos, met de melding dat iedereen maar schrijft wat ie wil.

Bron: Omroep Gelderland 11-04-2008

De Mos wil niet wijken bij Vitesse

Aad de Mos lijkt bij Vitesse niet opzij willen te gaan. De trainer heeft de onderhandelingen met de Hongaarse voetbalbond stopgezet, omdat hij zijn contract in Arnhem wil uitdienen.

De Mos gaf afgelopen weekend nog aan dat hij over belangstelling niet te klagen had. Inmiddels heeft hij echter alle gesprekken met potentiële nieuwe werkgevers gestaakt, zo meldt het Algemeen Dagblad.

“Ik heb een contract tot 2009 en ik zit ook na de zomer bij Vitesse”, zo vertelt De Mos. “Ik heb mijn makelaar opdracht gegeven alles stop te zetten en van me weg te houden.”

“Mijn dochter Tessa de Mos is FIFA-agente, zij onderhoudt inderdaad de contacten met de clubs en voetbalbonden die zich melden. Het is interessant om je er mee bezig te houden als je wil vertrekken. Maar voor mij is het verhaal heel helder. Ik heb bij Vitesse iets in gang gezet en daar wil ik mee verder. We hebben de moeilijkste periode achter de rug, er komen steeds meer jonge talenten aan en daar werk ik graag nog een tijdje mee”, aldus De Mos.

Het besluit komt als een tegenvaller voor de clubleiding van Vitesse. Zij worden nu gedwongen om De Mos te ontslaan, wil men het plan om een nieuwe trainer voor de groep te plaatsen voortzetten.

Bron: AD 11-04-2008

De dagen van Aad de Mos bij Vitesse zijn geteld.
De hoofdtrainer krijgt deze zo­mer te horen dat hij niet lan­ger welkom is in Arnhem.

Op 20 maart stuurde Vites­se een opmerkelijk persbe­richt de wereld in. De Arn­hemse clubleiding meldde dat club en trainer de intentie hebben het tot medio 2009 doorlopende contact van Aad de Mos te respec­teren. De publiekelijke liefdesver­klaring moest een einde maken aan de voortslepende discussie over de positie van De Mos. De trainer kwam steeds meer onder druk te staan door een reeks aan in het openbaar uitgevochten con­flicten met spelers.

In de huidige verbintenis met de coach is opgenomen dat na de laat­ste wedstrijd van Vitesse in dit sei­zoen een zogeheten evaluatie plaatsheeft, waarbij zowel Vitesse als De Mos zonder al te veel conse­quenties een vroegtijdig eind kan maken aan de samenwerking. On­danks de warme woorden van een maandje geleden lijkt het zonne­klaar dat in elk geval de club van deze optie gebruik gaat maken.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 11-04-2008

Tottenham al drie keer op tribune voor Velthuizen

Piet Velthuizen heeft indruk gemaakt op Tottenham Hotspur. De roemruchte Engelse club bekeek hem eerder dit jaar tijdens het uitduel met De Graafschap, waarin de 2 1 -jarige doelman van Vitesse uitstekend speelde. Voor The Spurs was het voldoende aanleiding Velthuizen nóg twee keer te bekijken, onder meer tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van afgelopen zaterdag. Eerder was Ajax-doelman Maarten Stekelenburg in beeld bij Tottenham, maar hij verlengde inmiddels zijn contract in Amsterdam tot medio 2012. De Engelse club is al een tijdje op zoek naar een vervanger van eerste keus Paul Robinson, die vanwege matige prestaties al zijn positie in het nationale team van Engeland verspeelde.

Robinson heeft in Londen echter een uitstekend contract en zal daarom niet eenvoudig naar een andere club kunnen verhuizen. Velthuizen heeft over belangstelling toch al niet te klagen, want ook andere clubs in de Premier League zien hem als een interessant talent. De keeper brak vorig seizoen door in Arnhem en speelde tot nu toe 39 wedstrijden in de Eredivisie. Dit seizoen miste hij pas één duel, vanwege een schorsing na een rode kaart. Ook bondscoach Marco van Basten is de ontwikkeling van de doelman niet ontgaan. Hij riep hem vorige maand op voor de interland in en tegen Oostenrijk. Velthuizen, die zijn zaken laat behartigen door VVCS-makelaar Louis Laros, heeft nog een contract tot 2011.

Bron: Voetbal International 11-04-2008

Vitesse hoopt op Erwin Koeman

Nu de kans met de week groter wordt dat Vitesse en trainer Aad de Mos na dit seizoen uit elkaar gaan, is op de achtergrond het zoeken naar een opvolger van de Hagenaar al begonnen. En van de namen op het verlanglijstje van de Arnhemse club is Erwin Koeman, wiens broer Ronald eerder al als coach actief was in Stadion Gelredome.

Vitesse zal wél concurrentie ondervinden in de slag om Koeman. De geboren Zaandammer, die eerder hoofdcoach was van RKC Waalwijk en Feyenoord, sprak afgelopen maandag voor de tweede keer met MVV. De club uit de subtop van de Jupiler League is naarstig op zoek naar een opvolger voor de naar NAC Breda vertrekkende Robert Maaskant. Ondanks de gevoerde gesprekken is de kans dat Koeman naar Maastricht vertrekt te verwaarlozen. Behalve Vitesse en MVV hebben namelijk ook de Hongaarse voetbalbond en twee andere, niet nader genoemde clubs interesse in de diensten van de ex-international. Koeman stapte vorig seizoen op bij Feyenoord, nadat hij zich niet had geplaatst voor de play-offs om Champions League-voetbal.

Bron: Voetbal International 11-04-2008

De Mos kan kiezen uit Willem II, Hongarije en Trabzonspor

Aad de Mos (61) praat deze week voor de tweede keer met de president van de Hongaarse voetbalbond over een functie als bondscoach. De gesprekken tussen de nummer 51 van de FIFA-ranking en de huidige trainer van Vitesse bevinden zich in de oriënterende fase. ‘ik heb bij Vitesse nog een contract tot 2009’, reageert De Mos. ‘Ik respecteer dat. Na de laatste competitiewedstrijd tegen PSV ga ik met de club praten. Als blijkt dat er geen goede basis is om samen verder te gaan zal er een oplossing gevonden moeten worden.’ Naast De Mos werden ook Danny Blind (technisch directeur van Sparta) en Erwin Koeman (geen club) gepolst door de Hongaren. ‘Dat er belangstelling is klopt, maar ik wil er verder niet op ingaan’, zegt Blind. De vorig seizoen bij Feyenoord opgestapte Koeman heeft deze week een afspraak met een Hongaarse delegatie.

Aad de Mos hoeft, mocht hij zoals verwacht vertrekken bij Vitesse, niet te vrezen voor een periode van werkloosheid. De Hagenaar sprak vorige week uit beleefdheid met Trabzonspor. ‘Net als twee jaar geleden wilden zij me naar Turkije halen, maar ik zie daar nog steeds geen mogelijkheden. Bovendien ben je bij zo’n club erg afhankelijk van wie er president is. Als de man die je haalt een paar maanden later vertrekt kun je het vergeten, daar heb ik geen trek in.’ FIFA-agente Tessa de Mos, dochter én zaakwaarnemer van de coach, werd via tussenpersonen onlangs ook al benaderd door clubs uit Oekraïne en Rusland. ‘Interessant’, vervolgt De Mos. ‘Maar ik concentreer me voorlopig op de laatste twee competitiedueis. Daarna ga ik pas echt nadenken over mijn toekomst.’ In Arnhem lijkt De Mos de strijd echter te verliezen met algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Mare van Hintum. Om de rust te bewaren stuurde de club onlangs een persbericht uit dat het contract met de Hagenaar wordt gerespecteerd, maar in werkelijkheid is al besloten dat ze hem na dit seizoen kwijt hopen te raken. Zijn harde werkwijze bevalt de clubleiding niet. De Mos kwam dit seizoen geregeld in aanvaring met verscheidene spelers. DeHagenaar mag zich ook verheugen in e belangstelling van Willem II, waar voorzitter Hans Verbunt erg gecharmeerd is van zijn kwaliteiten. De Tilburgers willen overigens pas gaan onderhandelen met trainers als er duidelijkheid bestaat over de sportieve toekomst. Op dit moment verkeert de club nog in

Bron: Voetbal International 11-04-2008

De Mos goed te spreken over Hongaarse plannen

Aad de Mos is een stap dichter bij het bondscoachschap van Hongarije. De huidige trainer van Vitesse heeft er een tweede gesprek opzitten met de Hongaarse voetbalbond en besprak een aantal concrete zaken.

‘Het verhaal dat ze vertelden, komt zeer goed over’, legt De Mos uit aan VI.nl. ‘Ik ben bereid een derde gesprek aan te gaan en te zien of we tot elkaar kunnen komen.’ Dat onderhoud moet na afloop van het seizoen plaatshebben.

De Mos is de nummer één op het lijstje van de Hongaren. Danny Blind staat daar niet meer op. Hij was ook kandidaat, maar heeft afgezegd.

Bron: Voetbal International 10-04-2008

Vitesse praat met FC Twente over transfer Janssen

Vitesse en FC Twente gaan komende week met elkaar om de tafel om te praten over een eventuele transfer van Theo Janssen naar de club uit Enschede. Dat bevestigt Paul van der Kraan, de algemeen directeur van Vitesse .

„FC Twente heeft contact met ons opgenomen en verzocht om een afspraak”, aldus Van der Kraan. „Wij zullen dat zeker over het weekeinde heen tillen, aangezien we rust willen voor de wedstrijd van zondag tegen NEC.”

Janssen heeft bij Vitesse een contract tot medio 2009. Eerder dit seizoen ketste een tussentijdse transfer naar FC Groningen af. Vitesse – speler Remco van der Schaaf (29) staat in de belangstelling van de Turkse subtopper Sivasspor. De captain heeft een aflopend contract in Arnhem.

Bron: De Gelderlander 10-04-2008

Onderzoek Vitesse is eind dit jaar klaar

Het onderzoek dat de Arnhemse gemeenteraad laat doen naar de gang van zaken rondom het reddingsplan voor Vitesse, is naar verwachting rond de jaarwisseling klaar.Het kost minstens een ton.

Tijdens de raadsvergadering van 25 maart besloot de raad Vitesse zijn schuld aan de gemeente kwijt te schelden. Tegelijk werd het besluit genomen een onderzoek in te stellen naar de hele fase van het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome, van juni 2003 tot heden. Oppositiepartijen in de raad vroegen om een officiële enquête, een zwaar middel waarbij ook betrokkenen (maar alleen van de gemeente) gehoord kunnen worden. De meerderheid besloot echter te volstaan met een minder vergaand onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Welk is nog onduidelijk. In juni moet er een plan van aanpak klaarliggen, in de zomer moet het onderzoek worden uitgevoerd, rond de jaarwisseling moet het klaar zijn. Een commissie van raadsleden (van elke partij een) gaat het onderzoek begeleiden. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd, hoe de sturing en controle op het reddingsplan is verlopen, wie wanneer en hoe een rol heeft gespeeld en welke lessen hieruit kunnen worden voor de toekomst.

Bron: De Gelderlander 10-04-2008

KNVB komt met tegenvoorstel play-offs

De voetbalbond KNVB heeft de eredivisieclubs een voorstel gedaan voor een aangepaste vorm van de play-offs. Dat bevestigde een woordvoerster van de bond woensdag naar aanleiding van een artikel in AD Sportwereld.

Een van de opties is om de nummers drie tot en met tien van de eindstand in de eredivisie te laten strijden om drie tickets voor het UEFA Cup-toernooi. De achttien eredivisieclubs gingen twee weken geleden unaniem akkoord met een afslanking van de play-offs, waarin de strijd tussen de nummers twee tot en met vijf om een plaats in de voorronde van de Champions League komt te vervallen.

De KNVB liet direct weten weinig te zien in deze afgeslankte versie. ,,Wat overblijft is een slap aftreksel, met als troostprijs een plaats in de tweede voorronde van de UEFA Cup, ongeveer vergelijkbaar met het vroegere Intertoto-toernooi. Het is echt nog niet zo ver dat de KNVB deze plannen van de clubs kan en wil overnemen”, aldus directeur betaald voetbal Henk Kesler.

Bron: ANP 09-04-2008

Turkse subtopper Sivasspor aast op Van der Schaaf

Sivasspor heeft verregaande interesse in Remco van der Schaaf. De subtopper uit Turkije heeft de 29-jarige middenvelder van Vitesse al meerdere keren bekeken en hoopt binnenkort overeenstemming te bereiken over een transfer.

Özkan Dogan, teammanager van Sivasspor, onderschrijft de belangstelling. ‘Van der Schaaf is een slimme speler die in simpele oplossingen denkt. Het is geen geheim dat wij naar zo’n voetballer op zoek zijn en hij komt daarvoor zeker in aanmerking.’ Van der Schaaf besloot enkele maanden geleden zijn aflopende contract in Arnhem niet te verlengen en zinspeelt op een buitenlands avontuur.

Eerder toonde Sivasspor ook al interesse in Youssouf Hersi, maar de afkoopsom van de FC Twente-speler, lag voor de Turken te hoog.

Bron: Voetbal International 08-04-2008

Twente bevestigt interesse Janssen

FC Twente bevestigt bij monde van voorzitter Joop Munsterman de belangstelling in Theo Janssen. FC Twente heeft de belangstelling ook gemeld bij Vitesse. Daar houdt algemeen directeur Paul van de Kraan de boot enigszins af. “Wij zijn bezig met heel andere dingen, zoals de belangrijkste wedstrijd van het jaar, komend weekend tegen NEC. Twente moet eerst met ons praten, voor ze met Theo aan tafel kunnen gaan zitten.”

Janssen ontkende onlangs nog vorige week al verkennende gesprekken te hebben gevoerd met FC Twente. Hij werd met Fred Rutten gezien in Apeldoorn.

Bron: Omroep Gelderland 08-04-2008

FC Twente laat oog vallen op Theo Janssen

FC Twente heeft zich gisteren officieel bij Vitesse gemeld voor Theo Janssen. Janssen heeft in Arnhem nog een contract tot en met 2009, maar het is een publiek geheim dat de middenvelder na elf seizoenen in Arnhemse dienst graag eens bij een andere club aan de slag zou gaan.

In de winterstop probeerde FC Groningen hem nog over te nemen, maar die overgang mislukte omdat Vitesse 2,5 miljoen euro voor zijn spelbepaler wilde hebben.

Zelf liet Theo Janssen weten FC Twente “een mooie club te vinden.” Maar contact met iemand uit Enschede was er niet geweest. “Ik heb niet met FC Twente gesproken. Als ze belangstelling hebben, moeten ze contact opnemen met Vitesse en daarna met mij,” aldus Janssen.

Bron: De Gelderlander 08-04-2008

Ricky van Wolfswinkel en de big smile

Ricky van Wolfswinkel (19) maakte zaterdagavond in het duel Vitesse-Sparta zijn debuut in het betaald voetbal. Hoofdtrainer Aad de Mos noemt hem een groot talent met ‘Marco van Basten-achtige trekjes’. Het iele ventje is slim, technisch goed, leergierig en heeft een neusje voor het doel.

Twee keer eerder hoopte Ricky van Wolfswinkel al op zijn entree in de eredivisie. “Tegen Excelsior mocht ik bijna invallen, tegen FC Twente ook, maar nu was het echt zo ver. Ik stond aan de zijlijn met een big smile op mijn face en die kreeg ik er niet meer af”, glunderde de topscorer van de landelijke A-jeugd, die de kans miste om zijn debuut met een treffer op te fleuren. “Ik had die bal moeten maken, gewoon een lob over de keeper. Maar ik koos voor een extra aanname, dat was niet goed en daar baal ik nog steeds van.”

Maar niet zo erg dat het zijn debuut verpestte voor het oog van een grote familie- en vriendenschaar. “Het was een goed moment voor een debuut. Toevallig hadden we via via een skybox en ik zag ook op een andere tribune mensen die ik kende. Top.”

Zijn debuut komt allesbehalve op een vreemd moment. Van Wolfswinkel, havo-student (‘ik ben een beetje slordig geweest, ik moet nog twee vakken halen’), ontwikkelt zich stormachtig. “Ik zit zeven jaar in de jeugdopleiding. Ik heb niet altijd in de spits gespeeld, maar een beetje door het elftal gezwommen. Spits is mijn beste positie, maar ik kan overal wel spelen. Als het maar niet te dicht in de buurt van het eigen doel is. Toe nu toe ging het altijd rustig, gewoon van elftal naar elftal, C2 naar C1. De laatste tijd gaat het ineens snel”, weet de speler, die vorig seizoen met 21 treffers al nationaal topscorer van de A-jeugd was.

Tijdens het duel om de Johan Cruijff-schaal in de Amsterdam Arena kreeg hij een trofee uitgereikt. “Hij lijkt op de kampioensschaal, maar dan met topscorer A-jeugd erin.” Het moet raar lopen wil hij in 2008 niet opnieuw zijn schaal ophalen. Van Wolfswinkel scoorde in Vitesse/AGOVV A1 28 keer. “Ik ken de lijstjes. Ik ben een echte spits, dat hou ik bij. Het ziet er naar uit dat ik weer een schaal krijg.”

Naast zijn 28 juniorengoals produceerde hij in 2008 zes doelpunten voor Jong Vitesse. ” 34 in totaal en ik had tegen Sparta mijn 35ste moeten scoren. Maar ik heb goeie weken achter de rug, het gaat snel. Eerst ben ik bij Jong Vitesse gaan scoren, daarna geselecteerd voor Oranje o19 (in de basis tegen Tsjechië,red.) en nu mijn debuut in het eerste. Ik word ook sterker. Op de training leer je van jongens als Janssen, Van der Schaaf en Kolk. Ik heb ook het gevoel dat ik op termijn wel kan meekomen.”

Dat de jeugdspeler van Woudenberg C1 in 2001 bij Vitesse terecht kwam, was niet zo logisch. Hij was weliswaar op proef bij Vitesse, maar volgde ook trainingen bij FC Utrecht. “Op de avond voordat ik bij Utrecht op gesprek zou komen, kwam Jan Streuer van Vitesse en die heeft alles rondgemaakt. Vitesse was slagvaardiger én had een van de beste jeugdopleidingen van Nederland en ik denk dat dat nog steeds zo is. Ik ben hier ontzettend blij”, aldus van Wolfswinkel, met een glimlach die hij maar niet van zijn gezicht kreeg.

Bron: De Gelderlander 08-04-2008

‘Twente meldt zich officieel voor Janssen’

FC Twente heeft zich vandaag officieel gemeld voor Theo Janssen. De middenvelder van Vitesse is in beeld als versterking voor komend seizoen, zo meldt het regionale TC Tubantia.

Janssen wordt in Enschede gezien als een potentieel opvolger van Orlando Engelaar en daarnaast wil Fred Rutten zijn selectie sowieso nog graag uitbreiden met een linksbenige middenvelder. De 27-jarige international lijkt daar dus de eerste kandidaat voor.

In januari was FC Groningen nog concreet voor Janssen, die bij Vitesse een zeer stroeve relatie heeft met trainer Aad de Mos. Omdat hij inmiddels ook geen vaste basisplaats meer heeft in Arnhem, lijkt een vertrek in de zomer vrijwel zeker.

Bron: Tubantia 07-04-2008

Naam Santi Kolk zingt rond in De Kuip

De technische geleding van Feyenoord is nadrukkelijk bezig met volgend seizoen. Nu in Gertjan Verbeek een nieuwe trainer is gevonden kan er worden gekeken naar het spelersmateriaal. Santi Kolk zou de kwaliteit daarvan een injectie moeten geven. De spits van Vitesse wordt door het AD namelijk in verband gebracht met Feyenoord, waar men gecharmeerd is van de Hagenees die aan zijn eerste seizoen bezig is in Arnhem.

Deze zomer tekende de clubhopper voor vier seizoenen bij Vitesse. Daarvoor kwam de pas 26-jarige Kolk al uit voor ADO Den Haag, Excelsior, sc Heerenveen, FC Den Bosch en FC Zwolle.

Bron: AD 07-04-2008

Vitesse polst jeugdige Ajacied Frank Olijve

Vitesse is in gesprek met de zaakwaarnemers van de jonge Ajacied Frank Olijve (Ajax A1) over de voorwaarden voor een overstap van Amsterdam naar Arnhem.

Technisch directeur Marc van Hintum had vrijdagmiddag een gesprek met Olijve’s zaakwaarnemer. Van Hintum bevestigt het gesprek, maar wil niet spreken van concrete belangstelling. “Ik heb de hele week met heel veel zaakwaarnemers gesproken over voorwaarden en transferbedragen, beslissingen zijn er nog niet genomen.”

Bron: De Gelderlander 07-04-2008

Grote ME-oefening in Gelredome

Stadion Gelredome in Arnhem is maandag het decor van de grootste oefening van de Mobiele Eenheid die ooit in Gelderland is gehouden. Een peloton van zo’n 90 ME’ers neemt het in de oefening op tegen zo’n 700 leerlingen van ROC’s uit de omgeving, die zijn uitgenodigd om een voetbalrel in en om het stadion na te spelen.

De hele dag door worden in het stadion allerlei scenario’s geoefend. De grote confrontatie is ’s middags. Overigens kent de politie de uitslag al. ‘Wij gaan winnen’, aldus een woordvoerder.

Bron: Omroep Gelderland 07-04-2008

Ophalen jubileumsjaal 10 jaar lidmaatschap SV

De exclusieve jubileum sjaal van 10 jaar lidmaatschap van de supporters vereniging Vitesse is alleen af te halen tijdens wedstrijddagen in de zuidshop op de promenade zuid. Dus niet bij ticketing Vitesse en/of Gelredome.

SV Vitesse april 2008

Nieuwe leden, het shirt wacht!

In de Zwart op Geel die na de wedstrijd Vitesse-NAC werd uitgedeeld stond dat er onder nieuwe leden een tweetal shirts zou worden verloot na afloop van diezelfde wedstrijd. Uiteraard is dat niet juist. De shirts zullen worden verloot na afloop van de wedstrijd Vitesse-PSV. Als u nu besluit lid te worden, loot u dus nog gewoon mee.

Bestuur supportersvereniging

Bron: SV Vitesse april 2008

Ook De Mos heeft wel eens een gelukje

Ook trainers hebben zo nu en dan een gelukje nodig, bekende Aad de Mos zaterdagavond na de 3-0 winst van Vitesse op Sparta. “Ik wilde Junker wisselen omdat hij helemaal niet in de wedstrijd zat.

Hij moest nog even blijven staan en scoort de 1-0. Dan heb je net even dat trainersgeluk”, grijnsde De Mos, die zijn jonge talent Rick van Wolfswinkel pas vijf minuten voor tijd bracht. “Ik had voor de wedstrijd al tegen mijn assistenten gezegd dat ik hem alleen bij 3-0 zou brengen. Dat vonden ze nogal optimistisch.”

De Mos was tevreden met de uitslag, op de individuele prestaties had hij wel wat aan te merken. “Piet Velthuizen is niet in goede doen. Twee keer schat hij een diepe bal verkeerd in. Sansoni en Swerts moeten hem redden. Piet moet hard werken aan zijn fouten”, zei de trainer, die ook over zijn middenveld niet goed te spreken was en de komende week een paar harde noten gaat kraken.

“Bij balverlies was het tactisch zwak en werden de afspraken niet nagekomen.” Namen wilde hij niet noemen, alleen die van Theo Janssen. “Hij speelde outstanding; bij balverlies, in balbezit en in de opbouw deed hij vandaag alles fantastisch. En meer want hij gaf de andere middenvelders ook nog eens ondersteuning en dat was vandaag nodig.”

Bron: De Gelderlander 07-04-2008

Gelders tweegevecht om play-offs

Met nog 180 minuten eredivisievoetbal te gaan, delen Vitesse en NEC op punten de negende plek; goed voor de play-offs.

De Nijmegenaren genieten wel een belangrijk bonuspunt op basis van een beter doelsaldo. Dat voordeel én het psychologische voordeel liggen bij de Nijmeegse ploeg, die in 2008 een top-drie reeks heeft neergezet. Daarnaast heeft NEC het thuisvoordeel van een uitverkocht stadion De Goffert. Hoewel de beslissing pas op de laatste speeldag valt, slaat de winnaar van zondag een grote slag.

Voor trainer Aad de Mos van Vitesse zit de competitie er nu al op. “Ik denk niet in competitiewedstrijden, maar in finales. De kwartfinale is gespeeld, we spelen zondag de halve finale bij NEC, daarna volgt de finale, thuis tegen PSV”, aldus de trainer, die ‘Europese spanning’ voelt nu het verdelen van de prijzen is begonnen.

De Mos voelde zich zaterdagavond nog één met collega Mario Been van NEC. “Ik denk dat we beiden duimen voor een overwinning van Feyenoord op FC Utrecht, dan slaan Vitesse én NEC een slag.” Utrecht verloor met 3-1 van Feyenoord en is een punt achteropgeraakt.

Aan rekenwerk wilde De Mos, wiens wiskundige inzichten regelmatig tot hilariteit leiden, zich niet meer wagen. Veel zin heeft dat ook niet, nu vrijwel alle scenario’s nog open liggen. Zo is het niet uitgesloten dat de nummer tien van de ranglijst Europese play-offs gaat spelen. Dat gebeurt als de bekerwinnaar – Feyenoord of Roda JC – op de ranglijst eindigt tussen de plaatsen zes en negen. In dat geval kunnen de Gelderse kemphanen zelfs samen naar de play-offs.

In het knotsgekke eredivisieseizoen hield Vitesse zich zaterdagavond met kunst- en vliegwerk staande. De Arnhemse ploeg was beter dan Sparta, maar kwam enkele malen goed weg. Bij een stand van 0-0 verrichtte verdediger Gill Swerts zelfs de redding van het jaar. Hij stopte de bal na een lob van aanvaller Charles Dissels op de doellijn en stond snel genoeg op om de rebound van Dissels – nadat de bal ook de paal had geraakt – opnieuw te keren.

Vitesse overleefde daarna nog een blunder van arbiter Jan Wegereef, die verzuimde Santi Kolk een strafschop te geven en rood te trekken voor de overtreding van Danny Schenkel. In diezelfde minuut (57e) sloeg Vitesse alsnog toe via Mads Junker, waarna Theo Janssen en Claudemir de zege veilig stelden: 3-0.

Niet tot volle tevredenheid van De Mos. “Theo Janssen was geweldig, maar een paar dragende spelers moet ik onder handen nemen. De tactische discipline was matig.”

Bron: De Gelderlander 07-04-2008

Sansoni wacht op nieuw bod Vitesse

Goed nieuws voor Vitesse: de enkelblessure van Sébastien Sansoni lijkt mee te vallen. De centrumverdediger viel zaterdagavond geblesseerd uit in het gewonnen duel met Sparta (3-0), maar naderhand verklaarde de Fransman dat hij zondag gewoon van de partij is in de cruciale derby tegen NEC.

“Ik ging door mijn enkel”, zo keek Sansoni terug op het moment voor de pauze, toen hij een verwoede jacht op de bal moest bekopen met een lichte kwetsuur. “Waarschijnlijk is de enkelband een beetje verrekt. Ik heb nu pijn, maar ik verwacht niet dat het een groot probleem is. Bovendien heb ik een week de tijd voor de volgende wedstrijd. Die wedstrijd wordt heel belangrijk. Ik denk dat we een goede kans hebben de play-offs te halen.”

Voor Vitesse is het uitermate belangrijk dat Sansoni kan meedoen in, zoals trainer Aad de Mos het noemde, de halve finale op weg naar de play-offs om Europees voetbal. De linkspoot is bezig aan een zeer sterk seizoen in het centrum van de verdediging. Daar kwam hij terecht nadat Ruud Knol het Arnhemse verdedigingshart inruilde voor dat van PAOK Saloniki.

” Het maakt mij niet zo veel uit op welke positie ik speel”, aldus Sansoni. “Ik speel altijd voor het team. Mijn voorkeur gaat uit naar de positie van defensieve middenvelder. Daar heb ik goed gespeeld. Nu speel ik goed achterin, dus dat is ook prima.”

Hij zegt het met de nonchalance, die hem als voetballer zo typeert. Wat er om hem heen ook gebeurt in het veld, ongeacht hoe sterk of zwak zijn ploeggenoten spelen, Sansoni voetbalt altijd zijn eigen spel. Rustig aan de bal, dankzij zijn gave techniek, en met oog voor tijd en positie.

“Het is een kwestie van concentratie”, aldus Sansoni. “Bovendien gaat de samenwerking met Civard Sprockel goed, doordat we tijdens de trainingen veel met elkaar praten over spelsituaties. We weten van elkaar wat we moeten doen als er een mannetje bij een van ons wegloopt. Je zag het vandaag ook weer. We hebben weinig weggegeven.”

En, met een lach: “Ik ben gelukkig achterin.”

Sansoni heeft het sowieso naar zijn zin in Arnhem. Vitesse heeft eind vorig jaar de optie in het contract van Sansoni gelicht. Dat betekent dat de 30-jarige voetballer ook volgend seizoen bij Vitesse speelt. Voordat de clubleiding de verbintenis verlengde, sprak Sansoni zijn wens uit langer dan slechts één jaartje bij te tekenen. En dat verlangen heeft hij nog steeds.

“Ik wacht wel af wat er in het nieuwe seizoen gaat gebeuren”, aldus Sansoni. Misschien gaan we nog een keertje praten. Ik weet het niet. Het enige wat zeker is, is dat ik nog een jaar onder contract sta en volgend seizoen dus bij Vitesse speel. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Als de club blij is met mij, dan moet het met een voorstel komen. Ik kan daar alleen maar op wachten.”

Bron: De Gelderlander 07-04-2008

Gommans en Keizer pas terug in play-offs

Trainer Aad de Mos van Vitesse rekent pas in de play-offs op een rentree van Cees Keizer en Harrie Gommans. Keizer speelde na zijn kruisbandoperatie in septembeer 2007 al weer een hele wedstrijd met Jong Vitesse, maar de middenvelder moet nog ritme opdoen. Ook Gommans, terug van een lichte knieoperatie (meniscus) moet eerst nog duels met Jong Vitesse spelen

Bron: De Gelderlander 06-04-2008

De Mos dik tevreden over niveau

Vitesse speelde geen goede wedstrijd tegen Sparta. Trainer Aad de Mos telt de kansen en trekt een andere conclusie. “Wij moeten scoren in de beginfase en in de slotfase van de eerste helft”, zegt De Mos. “Ik vind dat wij goed gespeeld hebben. We hebben dik verdiend gewonnen. We hadden alleen meer moeten scoren.” Voor De Mos is de competitie klaar. “We spelen de kwart-, halve-, en de finale. Nu gaan we naar de halve finale tegen NEC. Dat wordt een echte, van het kaliber Argentinie-Italie. Daar zal alles op en aan zitten.”

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2008

Volop aanbiedingen voor Aad de Mos

Aad de Mos zou, evenals Danny Blind, kandidaat zijn voor het bondscoachschap van Hongarije. De trainer van Vitesse ontkent het niet. “Er zijn zeven, acht aanbiedingen”, zegt De Mos eerlijk. “Maar ik blijf waarschijnlijk bij Vitesse. Ik heb een CV met een verleden. Er zijn twee landen bij en twee clubs in Nederland. Verder nog een stuk of zeven clubs uit het buitenland met interesse.” De gelouterde trainer houdt de boot af. “Ik heb een contract tot 2009. Je ziet dat ik hier wat heb neergezet. De kleedkamer is gezuiverd. De tijd van financiele onzekerheid was moeilijk.”

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2008

Van Wolfswinkel geniet van debuut

Het zou Ricky van Wolfswinkel wel eens kunnen duizelen deze zondag. In ‘no time’ speelt hij in Oranje-19 en debuteert hij in het eerste. “Ik heb de hele jeugdopleiding door gelopen bij Vitesse”, zegt de jonge spits. “Dat ging heel rustig, maar nu gaat het ineens heel snel. Ik weet bijna niet wat me overkomt. Eerst loop ik in een Oranje shirt en dan sta ik tussen Janssen, Van der Schaaf en Lorca in Gelredome. Heel mooi.” Een ding zit de jongeling nog dwars. “Ik had die ene kans moeten maken. Ik dacht teveel na. Ik begon onbevangen, maar ik baal echt van die kans.”

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2008

Janssen: niet met Twente gesproken

Vrijdag kwam naar buiten dat Twente heeft gesproken met Theo Janssen. De middenvelder ontkent. “Ik heb niet met FC Twente gesproken”, is de kraakheldere tekst. “Als ze belangstelling hebben moeten ze contact opnemen met Vitesse. Daarna komen ze dan bij mij”. Toch is Janssen met Fred Rutten gezien in Hotel de Cantharel in Apeldoorn. Blijft, met de ontkenning van Janssen in het achterhoofd, de mogelijkheid over dat Rutten sprak met de middenvelder over een andere club. Het is bekend dat Rutten kandidaat trainer is bij een aantal clubs.

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2008

Vitesse wint armoedige wedstrijd

Voetballend kon Vitesse niet overtuigen tegen Sparta. Al deed de eindstand anders vermoeden: 3-0. Het hoge tempo verbloemde het droeve spelniveau in de eerste minuten van de wedstrijd. Beide ploegen kregen, en misten, ook twee kansen. Later zakte het tempo en werd alleen nog de lange bal, zonder succes, gehanteerd.

Na rust kon een ‘hakjes’ aanval van Kolk en Junker, niet worden afgerond. Dissels miste een enorme kans, waarna Sparta het verder liet afweten. Even later tekende Junker door een rake lob voor 1-0. Een droge knal van Janssen betekende 2-0. Claudemir maakte 3-0.

Bron: Omroep Gelderland 05-04-2008

Aan één goede helft heeft Vitesse genoeg tegen Sparta

Vitesse versloeg Sparta Rotterdam met duidelijke cijfers: 3-0. De bezoekers hadden weinig in te brengen in Arnhem, waar de thuisploeg zich alleen in de tweede helft liet gelden. In de eerste helft was er nagenoeg niets gebeurd. De enige van de 22 spelers die aanvallend positief was opgevallen was Juan Lorca. De Chileen had twee grote kansen maar stuitte daarbij eerst op doelman Sander Westerveld en knalde in tweede instantie van dichtbij over.

Na rust was Charles Dissels namens Sparta dicht bij de openingstreffer, maar nadat hij de bal over doelman Piet Velthuizen had gewipt moest hij toezien hoe Gill Swerts en de paal zijn inzet uit het doel hielden.

Kort daarop sloeg Vitesse toe. Het was Mads Junker die alert was nadat Santi Kolk was gestuit. De Deen lobde de bal over Westerveld: 1-0. Een kwartier voor tijd stelde Vitesse de zege veilig. Eerst schoot Theo Janssen van afstand raak, gevolgd door een klutsgoal van Claudemir: 3-0.

Vitesse heeft 43 punten en dat zijn er net zo veel als nummer negen NEC, dat een beter doelsaldo heeft. Sparta staat met 31 punten drie punten boven nummer zestien Willem II.

Bron: Voetbal International 05-04-2008

Vitesse blijft in race

Vitesse blijft door een verdiende 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam in de race om een plaats bij de eerste negen. Mads Junker brak in de 58e minuut de ban, waarna Theo Janssen en Claudemir de score nog hoger lieten oplopen.

Vitesse en Sparta kenden beide het belang van de wedstrijd. Winst voor Vitesse betekent dat de ploeg nog steeds in de race is om plaats 9 en de Spartanen zijn bij winst verzekerd van nog een jaar Eredivisie. De ploeg van Foeke Booy liet zich in de eerste helft zeker niet onbetuigd, waardoor het duel lange tijd gelijkopgaand bleef. Vitesse kreeg weliswaar de beste kansen, maar schoten van Lorca (tweemaal), Kolk en Junker troffen allen geen doel.

De grootste kansen zagen de ruim 21.000 toeschouwers, waarvan een vak vol Spartanen, na een kwartier spelen. Binnen de vijf meter mochten Lorca en Kolk aanleggen, maar het schot van de Chileen werd geblokt, terwijl Kolk zijn inzet hoog de Zuid-tribune in zag belandden. Zo gezegd, voor de mannen van Aad de Mos was duidelijk dat ze de winst zeker niet cadeau gingen krijgen.

Na rust kreeg Vitesse al vroeg een enorme kans, maar na een mooie combinatie tussen Kolk en Claudemir dook Junker wel naar de bal, maar miste deze op een haar na. De Deen was zaterdagavond enkele malen ongelukkig in zijn acties, maar zette Vitesse na 58 minuten wél op de zo belangrijke 1-0. Weggestuurd door Lorca lobde de spits de bal keurig over Sander Westerveld. In dezelfde minuut, veertig seconden daarvoor, claimde Kolk nog een strafschop na vast te zijn gehouden.

Foeke Booy reageerde na de Arnhemse treffer direct en bracht een extra middenvelder en een spits in het veld. Het duel bleef daarom nog lange tijd spannend, tot twaalf minuten voor tijd. Santi Kolk draaide de zestien uit, legde de bal terug op ‘Man of the Match” Theo Janssen en die schoof de bal hard en secuur in de verre hoek: 2-0. Twee minuten later was het duel helemaal beslist toen Claudemir simpel de 3-0 kon binnentikken, zijn derde alweer dit seizoen.

In de 84e minuut gunde Aad de Mos A-speler Ricky van Wofswinkel nog zijn officiële competitiedebuut. Door de verdiende zege blijft Vitesse in de race om plaats 9. Volgende week staat de kraker en derby tegen NEC op het programma.

Bron: Vitesse.nl 05-04-2008

Op keepersjacht

Vitesse laat ook derde doelman Stephan Veenboer aan het einde van het seizoen vertrekken. Veenboer (20) kwam in de zomer van 2007 over van amateurhoofdklasser AFC, maar kan de nieuwe technisch directeur Marc van Hintum onvoldoende bekoren. Hij was eenmaal, uit bij FC Twente, basisspeler. Ook tweede doelman Balázs Rabóczki vertrekt op 30 juni. Vitesse moet nu op zoek naar een stand-in voor Piet Velthuizen. Jeugddoelman Eloy Room (A-jeugd) krijgt wel een contract.

Bron: De Gelderlander 05-04-2008

Gommans en Keizer pas terug in play-offs

Trainer Aad de Mos van Vitesse rekent pas in de play- offs op een rentree van Cees Keizer en Harrie Gommans. Keizer speelde na zijn kruisbandoperatie in septembeer 2007 al weer een hele wedstrijd met Jong Vitesse , maar de middenvelder moet nog ritme opdoen. Ook Gommans, terug van een lichte knieoperatie (meniscus) moet eerst nog duels met Jong Vitesse spelen.

Bron: De Gelderlander 05-04-2008

Piet Velthuizen herstelt op tijd van kneuzing
Janssen en Junker duwen Takak en Megrelishvili uit basis

Piet Velthuizen is op tijd fit voor het 32e competitieduel van Vitesse , vanavond (20.00 uur, Gelredome) thuis tegen Sparta.

De doelman moest zeven dagen geleden in de uitwedstrijd bij AZ met een gekneusde onderarm van het veld, maar is voldoende hersteld voor een plaats in de basisopstelling, die op twee plaatsen anders is dan in Alkmaar.

Theo Janssen en Mads Junker keren terug in de basis, Haim Megrelishvili en Jasar Takak beginnen op de bank. Trainer Aad de Mos sprak deze week met Megrelishvili, de Israëliër die in Alkmaar voor de tweede keer binnen een maand vlot naar de kant werd gehaald. Dat leidde in- en extern tot verhitte discussies over de aanpak van De Mos, die gisteren tekst en uitleg gaf. „Ik was niet tevreden over het balbezit- gedeelte. Wij zijn weken bezig met het uitbannen van de ‘zelfmoordpass’, die levensgevaarlijke bal breed; als die bal wordt onderschept , word je geslacht omdat iedereen in voorwaartse richting gaat. Dat gaat drie keer fout in een kwartier”, aldus De Mos, die het oneens is met de stelling dat het opstellen van de speler dan een verkeerde keuze is.

„Haim is in Israël een hele andere manier van spelen gewend. Er zijn dan twee mogelijkheden; je schrijft hem af of je gaat met hem aan het werk. Wij hebben ervoor gekozen met hem aan het werk te gaan. Verdedigend heeft hij het nu wel opgepikt, hij maakt de fouten niet meer, al laat ik hem wel een linie naar voren spelen. Nu was het zijn spel in balbezit, het was gevaarlijk voor de ploeg, ik moest wel ingrijpen”, vond De Mos, die een goed gevoel heeft over de kans dat Vitesse na 34 duels op een play-offplaats (negende) staat.

„We móeten van Sparta winnen en we gaan het redden. De groep zit goed in elkaar, er is discipline, er wordt hard gewerkt, alleen het resultaat is er nog niet, dat is de volgende stap”, zei de trainer, die blij is met de jeugdspelers Ricky van Wolfswinkel, Alexander Büttner en Wiljan Pluim.

„Een toegevoegde waarde, zij leren snel van de routiniers, de routiniers voelen een frisse wind van die jongens. Wolfswinkel is een groot talent. Bij hem zie ik dingen terug van de jonge Van Basten, zonder hem nou direct met Van Basten te vergelijken. Hij is dicht bij zijn debuut”, aldus de trainer, die de niet fitte Harrie Gommans, Cees Keizer, Jaime Bruinier en Onur Kaya mist.

Bron: De Gelderlander 05-04-2008

“Als je maar nooit naar NEC gaat”
Fans overhandigen spandoek bij afscheid Michael Jansen

‘Michael Jansen, ook in óns hart!’

Vitessefans Marc, Lido en Annemarie zullen tijdens het officiële afscheid van Michael Jansen, voor aanvang van de wedstrijd tegen Sparta op 5 april in Gelredome, de oud-Vitessespeler als dank voor- en herinnering aan zijn Vitessetijd, op de grasmat het spandoek aanbieden dat gedurende Michaels gehele herstel- en revalidatieperiode ter ondersteuning op de tribune te zien is geweest.
Het dundoek, dat het portret van Michael omvat, en oorspronkelijk was voorzien van de tekst ‘Michael Jansen, ook in óns hart’ is gemaakt kort nadat Michaels hartritmestoornissen zich op het fatale moment op 15 mei 2005 tijdens de wedstrijd tegen Ajax plots openbaarden.

Het trio was hevig ontdaan toen zij Michael vanaf de Zuidtribune op de grond zag liggen. Marc: “Toen ik Michael stuiptrekkend zag liggen, had ik even de gedachte: ‘Als er niet onmiddellijk hulp komt opdagen, dan moet ik de omheining over om hem te helpen.’ Dat gevoel had ik écht.” Het tekent de schrik, die de supporters eensklaps beving.

Het idee voor het spandoek kwam van Marc: “We waren al langer van plan een nieuw spandoek te maken, en met dit doek wilden wij Michael een steuntje in de rug geven. Annemarie, ook wel Annuh genaamd, vult aan: “Ja, we vinden Michael een coole gozer, een fantastische voetballer en een harde werker, die ook nog eens bij Vitesse is opgegroeid. We volgen Michael al vanaf het begin, en hebben hem ook vaak in het Tweede elftal zien spelen.”

Het portret is gemaakt door Annemarie, die het gezicht van Michael gestileerd op de computer uittekende. Annemarie: “Daarna hebben we de contouren met een schaduwprint op tientallen A4tjes afgedrukt, die samen de afbeelding op spandoekgrootte omvatten. Die velletjes legden wij naast elkaar op het linnen met daaronder carbonpapier. Zo konden wij de lijnen op het doek aanbrengen, waarna wij die met textielverf hebben ingekleurd.”

Lido: “Hoewel we Michael niet persoonlijk kennen, heeft het spandoek onze band met hem verder vergroot. Alleen al door de ruim twee jaar dat we het doek iedere thuiswedstrijd bij ons droegen, op weg van Zwolle naar Arnhem. Waarna het ritueel volgde van het ophangen met kleefband aan de balustrades. Eerst op Zuid en toen wij naar de Oosttribune verkasten, verhuisde het portretgedeelte van het spandoek met ons mee.” Lido vervolgt: “Het gaf ons ook een warm gevoel, toen Michael in de media liet weten, dat hij echt iets aan het spandoek heeft gehad.”

v.l.n.r. Marc, Lido en Annemarie na Vitesse-Roda JC op 23 februari 2008.

De fans Marc, Lido en Annemarie

Van het trio trouwe fans, binnen supporterskringen vooral bekend van hun deelname in het FAT-team (Forza Aelbrecht Team), dat tijdens de Charly Bosveld Zaalvoetbaltoernooien steevast knokt om de laatste plaats te ontlopen, komt alleen Marc uit de omgeving van Arnhem.

Lido (28) stamt uit het Limburgse Landgraaf (bekend van Pink Pop). Hij volgt Vitesse al vanaf zijn kindertijd, in het begin eigenlijk vooral vanwege de naam en omdat de clubkleuren hem zo aanspraken. Sinds Gelredome heeft Lido een seizoenkaart. Toen hij eind 2000 de in Groningen geboren en in Drente opgegroeide Annemarie (27) leerde kennen, duurde het niet lang voordat ook Annemarie Vitesse in haar armen sloot. Afgelopen zomer is het Vitessepaar getrouwd. Zij wonen nu in Zwolle. Marc (28, Dieren), is alweer jaren een heel goede huisvriend van het Vitessepaar, en heeft een seizoenkaart sinds 1998. Hij maakte kennis met de Arnhemse club tijdens zijn schooltijd in Velp.

Annemarie: “Als je maar nooit naar NEC gaat”

De supporters betreuren het dat Michael is vertrokken bij Vitesse, maar zijn heel blij voor de voetballer dat hij weer aan spelen toekomt. Marc: “Hij was de beste linksback die wij in jaren hebben gehad. Misschien was hij inmiddels wel de beste van Nederland geweest, wanneer het noodlot niet had toegeslagen.” Het trio wenst Michael voor de toekomst een goede gezondheid toe, en alle succes in zijn verdere carrière.

Aan het eind van het interview in Zwolle, zegt Annemarie: “Ik wil graag nog één ding kwijt, en dat moet je écht opschrijven. Wij wensen Michael alle succes toe, maar Michael, als je het maar nooit in je hoofd haalt om naar NEC te gaan.”

Bron: SV Vitesse 02-04-2008

Megrelishvili is basisplaats kwijt

Vitesse vecht zaterdag tegen Sparta om de kansen op UEFA Cup play-offs in eigen hand te houden.

Er moet gewonnen worden. In de wetenschap dat Roda en/of NEC vrijdag al punten laten liggen tegen elkaar. Pas dan is de uitgangspositie voor de volgende ronde (tegen NEC, red.)optimaal. Haim Megrelishvili lijkt zijn basisplaats te hebben verspeeld. Ook Jasar Takak lijkt deze week op de bank te moeten starten.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sansoni, Sprockel, Swerts; Claudemir, Van der Schaaf, Janssen; Lorca, Kolk, Junker.

Bron: Omroep Gelderland 04-04-2008

Afab steunt Vitesse

In het schuldsaneringstraject krijgt Vitesse steun van hoofdsponsor Afab.De geldverstrekker geeft de club een kredietfaciliteit van 8 ton. Die heeft de club nodig om alle schuldeisers af te kunnen kopen.

Door de extra kredietruimte heeft Vitesse 3,8 miljoen euro beschikbaar om de huidige schuld af te kopen. Van dat bedrag komt 3 miljoen euro uit een nieuw opgericht spelersfonds. Belangstellenden konden daarin participeren.

Niet alle schuldeisers willen geld zien. Sommige bedrijven ruilen hun afkoopsom in voor een sponsorovereenkomst met Vitesse. De club heeft ongeveer 3,7 miljoen euro nodig om van de torenhoge schulden (27 miljoen euro) af te komen.

Door de deal met de schuldeisers kan Vitesse een nieuwe start maken. De afgelopen acht jaar was het voorbestaan van de club door de grote schuld telkens in gevaar. De banden tussen gemeente en Vitesse zijn nu helemaal doorgesneden

Bron: De Gelderlander 03-04-2008

Akkoord Vitesse officieel

De schuldeisers van Vitesse zijn donderdag officieel akkoord gegaan met het voorstel van de Arnhemse club.Dat bleek donderdag bij de Arnhemse rechtbank. Die moet de schuldsaneringsovereenkomst nog wel officieel goedkeuren.

De gemeente Arnhem was de enige schuldeiser die gisteren niet voor het akkoord stemde. Dat was ook niet nodig. Club en gemeente sloten eerder een vaststellingsovereenkomst. De rechtbank keurt het akkoord pas officieel goed als Vitesse het geld dat nodig is voor de regeling op een rekening heeft staan. Vitesse zei bij monde van directeur Paul van der Kraan dat de club uiterlijk op 10 april aan die eis voldoet. Op 15 april geeft de rechtbank officieel goedkeuring.

Bron: De Gelderlander 03-04-2008

Interne onvrede bij Vitesse over ingreep De Mos

Het was afgelopen maandag nog onduidelijk of Piet Velthuizen komende zaterdag kan spelen voor Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De doelman, die zich vorige week voor het eerst mocht melden bij de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel in en met Oostenrijk, raakte zondag geblesseerd in het uitduel met AZ.’Graziano Pellè kopte en ik tikte de bal tegen de lat. Vervolgens dook ik op de grond, waarna die jongen tegen mijn rechterelleboog aanliep. Ik voelde meteen dat het mis was, het deed echt ontzettend pijn.’Waar gevreesd werd voor een breuk, bleek de rechterarm van Velthuizen gekneusd. ‘Het duurt nog lang voordat het weekend is; aldus Velthuizen afgelopen maandag.’Laten we hopen dat ik dan ben hersteld.’

Haim Megrelishvili zal vrijwel zeker niet in de basis staan. Trainer Aad de Mos haalde de Israëliër zondag al na een kwartier na de kant, nadat hij de verdediger twee weken eerder tegen FC Twente al na zés minuten had gewisselde. De onvrede in het Arnhemse kamp over de ingreep van De Mos was maandag groot. Technisch directeur Mare van Hintum wijdde de wekelijks evaluatie aan dit geval. ‘We hebben daarover onze meningen uitgewisseld; aldus de technisch directeur, die de berichtgeving dat er al een beslissing is gevallen over de toekomst van De Mos als ‘onzin’ betitelde.

Bron: VI magazine nr14 02-04-2008

Vitesse dreigt Takak en Lorca te verliezen

Vitesse neemt afscheid van Jasar Takak (26) en Gonzalo Lorca (23). De Chileense spits wordt sinds het begin van dit seizoen gehuurd van topclub Colo Colo, maar de Arnhemmers moeten twee miljoen euro betalen voordat ze hem definitief kunnen overnemen. De financiële toestand van de club laat dat niet toe. ‘Dat is gewoon een veel te hoog bedrag dat wij echt niet kunnen ophoesten; zegt technisch directeur Marc van Hintum, die daarmee nog geen definitief uitsluitsel wil geven over de toekomst van Lorca. ‘Misschien is er een optie dat we hem ook volgend seizoen nog kunnen huren of komen we tot een ander akkoord.Maar het moge duidelijk zijn dat wij deze som niet kunnen betalen. Bovendien heeft hij daarvoor in mijn ogen ook nog niet genoeg laten zien’

Ook Takak mag uitkijken naar een andere club. Het contract van de middenvelder, die vorige zomer op advies van trainer Aad de Mos naar Arnhem kwam, was begin deze week nog niet verlengd. Vóór 1 april (gisteren, dinsdag) moeten clubs hun plannen met spelers met een aflopend contract bekendmaken. Terwijl Van Hintum afgelopen maandag nog een voorbehoud maakte, denkt Takak al na over zijn toekomst. ‘Ik heb mezelf in elk geval weer redelijk op de kaart kunnen zetten,’ zegt hij. ‘Vitesse is een mooie club waar ik best zou willen blijven.’Onder meer FC Twente toonde eerder echter al interesse. Takak: ‘Het heeft in deze fase geen zin in te gaan op namen, maar ik maak me geen zorgen over komend seizoen.’

Bron: VI magazine nr14 02-04-2008

Vitesse op weg naar hoog aantal verliesbeurten in uitduels

Vitesse finisht dit seizoen op een zeldzaam hoog aantal verliesbeurten in uitduels. De ploeg van trainer Aad de Mos leed afgelopen zondag op bezoek bij AZ (2-1) alweer de negende nederlaag buiten Arnhem. Het negatieve clubrecord stamt uit het seizoen 1971/72, toen Vitesse dertien van zijn zeventien uitduels verloor

Bron: VI magazine nr14 02-04-2008

Vitesse is nog ‘hot’ bij het trainersgilde

Alle financiële perikelen ten spijt is Vitesse nog steeds razend hot bij het trainersgilde. Hoewel twee bewindvoerders momenteel pogen de club weer terug op koers te krijgen door een vrijwillige schuldsanering te begeleiden, wordt technisch directeur Marc van Hintum overstelpt met e-mails en telefoontjes van trainers uit binnen- en buitenland.

Van Hintum maakte de voorbije weken bekend dat zowel de assistent-trainers Dick de Boer en Pieter Huistra als Jong Vitesse-coach Bob Kootwijk moet vertrekken. “Ik heb tientallen reacties gehad van trainers, overal vandaan, die ondanks de onduidelijkheid over de financiële situatie, graag bij Vitesse willen werken. Dat doet mij toch wel heel goed en het zegt toch ook iets over Vitesse”, aldus de nieuwe technische man

Bron: De Gelderlander 02-04-2008

De Mos maakt seizoen af

Een voortijdig vertrek tijdens het seizoen van Aad de Mos bij Vitesse is niet meer aan de orde. Gisteren voerden partijen overleg, waarin duidelijk werd dat De Mos het seizoen sowieso afmaakt. Of de Hagenaar het contract tot medio 2009 daadwerkelijk uitdient, wordt later besloten. De verwachting leeft nog steeds dat De Mos aan zijn laatste weken bezig is.

Bron: De Telegraaf 01-04-2008

SV Dartsavond op vrijdag 4 april

De supportersvereniging Vitesse organiseert op vrijdag 4 april een open dartsavond in het supportershome.

Vitesse-spelers Cees Keizer en Collin van Mourik zullen aanwezig zijn om hun dartscapaciteiten te meten aan die van de aanwezige supporters.

Inschrijven voor deze avond is alleen mogelijk op de avond zelf. Inschrijfgeld euro 2,50 per persoon voor leden van de supportersvereniging op vertoon van een geldige lidmaatschapspas en euro 5 voor niet-leden.

Het home opent om 19:00 uur en de loting is om 19:30 uur.

Uiteraard is ook iedereen welkom die gewoon wil komen kijken, een kaartje te leggen of een gezellige avond wil hebben.

Bron: SV Vitesse april 2008

Hoofdsponsor: