augustus 2009

Kaya en Prior mogen weg bij Vitesse

Vitesse probeert voor het verstrijken van de transferwindow op 1 september nog twee spelers kwijt te raken.

“Het is zo dat Orur Kaya en Amwuele Prior op de nominatie staan om verhuurt te worden”, zegt technisch directeur Marc van Hintum. “Maar tot nu toe heeft nog niemand zich concreet gemeld voor deze spelers”.

Orur Kaya zou in de belangstelling staan van Volendam, waar Edward Sturing uit Eerbeek trainer is. Kaya debuteerde in 2006 bij Vitesse toen Sturing daar nog trainer was. Kaya liet al weten weinig interesse te hebben in Volendam

Bron: Omroep Gelderland 31-08-2009

Vitesse heeft met Piet Velthuizen weer Zwarte Panter in doel

Vitesse -doelman Piet Velthuizen liet gisteravond in het uitduel met Roda JC ( 4- 3 zege) zien dat zijn uitverkiezing voor Oranje terecht is. De Nijmegenaar moest dan wel driemaal vissen, hij verrichtte ook een flink aantal puike reddingen. “Ik baal van de drie tegengoals. Elke keeper zou dat hebben. Maar de zege maakt zoveel goed.” Bondscoach Bert van Marwijk selecteerde voor de interlands tegen Japan ( 5 september) en Schotland (9 september) naast Velthuizen ook Maarten Stekelenburg van Ajax en Michel Vorm van FC Utrecht. Of Velthuizen vindt of hij bij de selectie van het Nederlands elftal hoort, daar laat hij zich niet over uit. “Dat is aan anderen om te beoordelen. Ik ben daar niet mee bezig. Ik ben keeper van Vitesse , ik keep met mijn hart en doe elke wedstrijd mijn stinkende best. Meer kan ik niet doen.”

Dat Vitesse in Kerkrade van Roda JC won, lag voor een groot deel aan Velthuizen. Alleen in de eerste helft tekende hij voor vier reddingen van wereldklasse. Ook in de tweede helft zag hij, mede door zwak verdedigen, de Limburgers keer op keer op zich afkomen. “Ik voelde mij niet in de steek gelaten door het team. We hadden het in bepaalde fasen erg moeilijk en dan moet je als keeper aan de bak. Daar sta je voor.”

Velthuizen droeg tegen Roda JC een zwart shirt, broek en sokken. Een knipoog naar de legendarische doelman Frans de Munck, die in de jaren zestig onder meer voor Vitesse speelde en de Zwarte Panter werd genoemd, was het niet. “Ik weet wie Frans de Munck is, maar ik draag geen zwart shirt omdat hij dat deed. Ik keepte vandaag gewoon in het zwart. Klaar.”

Ondanks zijn goede spel, blijft Velthuizen kritisch. Met name het eigen doelpunt van Frank van der Struijk zit hem niet helemaal lekker. “Ik zeg niet dat het een fout van hem of mij was. Het was een lastige, afdraaiende voorzet waar ik net niet bij kon. Dat Frank de bal dan bij de tweede paal in eigen doel werkt, is ongelukkig. Toch blijf ik er bij dat ik uit mijn doel moest komen. Als je niet komt en iemand kopt hem binnen, dan zegt iedereen dat ik had moeten komen”, aldus de 22-jarige international.

Lang leek het erop dat Vitesse gisteren ook het vierde competitieduel niet zo winnen. Maar de Arnhemmers kenden in Santi Kolk nog een uitblinker en die dacht daar anders over. Velthuizen: ” Die jongen schoot die bal vlak voor tijd fantastisch binnen. Hij is goed bezig. Maar ook andere spelers raken in vorm. Daar moeten wij als team mee verder. Alleen het aantal tegengoals, dat moet minder.”

Bron: De Gelderlander 28-08-2009

Bevrijdende zege voor Vitesse
Individuele hoogstandjes redden Arnhemse ploeg in crisistijd

Vitesse heeft gisteravond een bevrijdende driepunter gescoord. De 4- 3 overwinning bij Roda JC zal ongetwijfeld voor wat rust zorgen bij de Arnhemse club, waar in de voorbije week ouderwets hard de alarmbellen hadden gerinkeld. Een supportersactie waarbij bestuursleden het veld zouden moeten ruimen, de belabberde oogst van een punt uit vier wedstrijden. Vitesse was onder hoogspanning afgereisd naar Kerkrade, waar de ploeg alleen met een klinkend resultaat een voorlopig einde kon maken aan de algehele malaise bij de club. Dat lukte, en met de thuiswedstrijd tegen NEC in het vooruitzicht is het duidelijk dat de eerste overwinning van het seizoen er eentje is van een megagroot belang.

In Kerkrade leek Vitesse aanvankelijk zelfs niet op te leven na de ruggesteun van een extreem vroege voorsprong. Lasse Nilsson schoof al na 21 seconden de 0-1 in het lege Roda-doel, na gestuntel in de Limburgse defensie. De bezoekers leken eindelijk een wedstrijd onder controle te krijgen, maar opnieuw lukte dat niet. De Arnhemse selectie herbergt voldoende individuele kwaliteiten, maar als ploeg blijft Vitesse te kort schieten. Dat komt vooral doordat de balans op het middenveld ontbreekt. Sébastien Sansoni was daar tijdens de opleving in het afgelopen seizoen de onbetwiste controleur. Na het vertrek van de Fransman heeft Vitesse geen vervanger aangetrokken. Gisteren speelde Rogier Molhoek opnieuw op deze cruciale plek in het huidige voetbal. Molhoek speelt echter veel minder dominant dan Sansoni. Hoewel Roda JC ook maar wat aanmodderde, kwam de thuisploeg al snel beter in de wedstrijd. Dat leidde nog binnen het half uur tot de gelijkmaker, uitgerekend van de voet van Mads Junker. De Deense spits mocht deze zomer na 17 treffers in drienenhalf seizoenen vertrekken bij Vitesse .

Vitesse kwam andermaal op voorsprong. Vlak voor rust rondde Nikcy Hofs een mooie combinatie met Santi Kolk af ( 1- 2). Opnieuw bleek het niet voldoende. Vitesse-doelman Piet Velthuizen verrichtte enkele schitterende reddingen, maar in de tweede helft tastte hij mis bij een voorzet van Junker. Via het lichaam van de kansloze Frank van der Struijk ging de bal over de lijn. Door een volley van Anouar Hadouir kwam Vitesse zelfs op achterstand (3-2), maar daarna leverden twee eindividuele hoogstandjes alsnog drie extreem kostbare punten op. Eerst scoorde de ingevallen Sinan Kaloglu met een fraaie volley van buiten de zestien, en in de voorlaatste minuut deed Kolk het nog mooier, toen zijn uithaal vanaf 25 meter in het doel plofte. Hadouir had tussendoor namens Roda JC nog de lat getroffen, maar op deze vrijdagavond in Limburg zal het zowaar eens mee voor Vitesse.

Bron: De Gelderlander 28-08-2009

Steun voor acties boze Vitesse-fans

Vanuit verschillende hoeken komt steun voor de actiewebsite www.samen-1.nl. Daarop wordt het vertrek van een deel van het bestuur van Vitesse geëist. Fanzine De Aftrap en supporters verenigd in VAK127 steunen het initiatief Samen Eén. Op de site wordt druk gediscussieerd en worden acties voorbereid. Inmiddels hebben 560 sympathisanten zich aangemeld.

VAK127 noemt zichzelf een relatief kleine maar zeer hechte en fanatieke aanhang. Onlangs haalden ze het nieuws door 750 kilo zout ‘in de wonden’ van het gedegradeerde De Graafschap te strooien en het vervolgens weer van de club terug te vragen. Fanzine De Aftrap is een magazine voor fanatieke Vitesse – supporters, onafhankelijk van de officiële supportersvereniging. Deze club deelt de zorgen van de initiatiefnemers van Samen Eén, maar de officiële club ziet er meer heil in om in gesprek te blijven met het bestuur.

Bron: De Gelderlander 28-08-2009

Vitesse boekt eerste overwinning in Kerkrade

Een doelpuntenfestijn heeft Vitesse de eerste overwinning van het seizoen opgeleverd. Een goed begin in Kerkrade zorgde ervoor dat Vitesse snel op een 1-0 voorsprong kwam. De Arnhemmers gingen rusten met een 2-1 voorsprong, maar na de pauze werd de voorsprong weggeven. Kaloglu zorgde voor de 3-3 en één minuut voor tijd was het Santi Kolk die met een schitterende goal de 4-3. Theo Bos sprak na afloop over een beetje geluk. “We hebben hier vanavond een beetje geluk gehad en dat geluk miste we de eerste competitiewedstrijden. Dat is nu pech voor Roda, maar gelukkig voor ons.”

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 28-8-2009

Jeroen Drost geopereerd

Vrijdagmiddag is verdediger Jeroen Drost geopereerd aan zijn linkerknie. Drost is door dokter Frejlach in Zuthpen geopereerd en daarbij is een stukje van de buitenmeniscus verwijderd. Vitesse moet het ongeveer zes weken zonder de linksbenige verdediger doen.

Bron: Vitesse.nl 28-08-2009

Santi Kolk wil best een dief zijn

Vitesse werd na de zege bij Roda JC beschuldigd van diefstal, maar dat vond matchwinner Santi Kolk geen probleem. “Normaal is het niet goed een dief te zijn, maar het is heerlijk om hier de punten te stelen.” Kolk was essentieel voor Vitesse met zijn prachtige winnende doelpunt. “Ik had er al twee afgelegd en de bal was lang in de lucht, dus ik dacht: laat ik maar schieten. En hij ging er gelukkig heel mooi in.” De crisis werd daarmee bezworen. “Crisis is een zwaar woord, maar het is terecht dat we commentaar kregen. Daarom hadden we dit echt nodig. We kregen als team toch weer het vertrouwen van de trainer en we hebben dat terugbetaald. Weliswaar met geluk, want dit was een knotsgekke wedstrijd.”

Bron: Omroep Gelderland 28-08-2009

Piet Velthuizen opgelucht naar Oranje

Piet Velthuizen hield zijn ploeg met enkele puike reddingen op de been uit tegen Roda JC. De Vitesse-doelman was na afloop zichtbaar opgelucht. “Daar sta je voor, maar ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn. Drie punten waren echt noodzaak, die hebben we op een merkwaardige manier gepakt. Vier kansen en vier keer scoren, dat is natuurlijk wel fantastisch.”

Velthuizen meldt zich komende week bij het Nederlands elftal. “Daar droom je al van als jongetje. Aan het WK denk ik nog niet, dat is nog een lange weg. Eerst concentreer ik me op Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland 28-08-2009

Santi Kolk bezorgt Vitesse zege bij Roda JC

Er zat wederom geen enkele lijn in het spel van Vitesse, dat wel een hoog rendement had met afronden: vier doelpogingen, vier doelpunten.

Meteen vanaf de aftrap stoomde Vitesse door en binnen twintig seconden zorgde Nilsson voor 0-1. Vitesse ging niet door, maar zakte ver terug en riep daarmee de problemen over zichzelf af. Een fabelachtige reflex van Velthuizen voorkwam de 1-1 van Kah. De doelman redde ook fraai op een pegel van Linssen. Na een reeks aan defensieve fouten scoorde Junker. Vitesse was daarna volstrekt de kluts kwijt en leed constant balverlies tegen het kwaliteitsarme maar veel fellere Roda. Velthuizen haalde ook een vrije trap van De Jong uit de kruising. Maar na een weergaloze actie van Santi Kolk kon Nicky Hofs 1-2 intikken.

Na rust scoorde Kolk bijna met een bekeken lobje. Na een voorzet van Junker maakte de wederom falende Van der Struijk een schlemielig eigen doelpunt. Even later verdween een volley van Hadouir in de kruising: 3-2. Na een schitterende pass van Nilsson zorgde Kaloglu uit het niets voor 3-3. Hadouir raakte namens Roda nog de lat. Achterin bleef Vitesse schutteren, maar de verdiende 4-3 voor de Limburgers bleef uit. In de slotfase volleerde Santi Kolk prachtig raak en zo won Vitesse toch met 4-3, waardoor de crisis in Arnhem voorlopig is bezworen.

Bron: Omroep Gelderland 28-08-2009

Supportersvereniging spreekt met Raad van Commissarissen Vitesse (RvC)

Een vertegenwoordiging van het SV bestuur heeft vandaag gesproken met de RvC voorzitter Kees Bakker en commissaris supporterszaken Henk-Jan Donderwinkel.

Tijdens dit gesprek zijn de zorgpunten die op dit moment onder de supporters leven uitvoerig besproken.

De RvC deelt de zorg van de SV en heeft al stappen ondernomen. Primair waren deze eerst gericht op de voetbaltechnische en sportieve zaken. Dit heeft zijn invulling gekregen in de kwalitatief goede samenstelling van de selectie en technische staf. Helaas nog niet met het gewenste resultaat. De huidige aandacht gaat uit naar een betere commerciële invulling op korte termijn en bestuurlijke verandering van structuur en samenstelling op lange termijn (dit seizoen). De SV heeft aangegeven dat er duidelijke doelstellingen moeten worden geformuleerd en gecommuniceerd.

De SV heeft benadrukt dat de Vitesse supporters een grotere behoefte hebben aan duidelijkheid van gemaakte beslissingen en consequenties. Ook het weerleggen van niet correct weergegeven informatie in de media is daar onderdeel van.

De volgende onderlinge afspraken zijn gemaakt:

– De RvC zal na de vergadering van woensdag 2 september de concrete commerciële doelstellingen voor dit seizoen communiceren. De SV gaat er van uit dat, indien deze doelstellingen niet worden behaald, de RvC passende actie zal ondernemen.

– Het Hertogdom zal gedurende de komende maanden gratis en voor iedereen toegankelijk zijn. De uitgangspunten van betaalde informatie zullen samen met de supportersvereniging inhoudelijk worden bekeken.

– De RvC zal de komende maanden komen tot een herinrichting van de bestuurlijke structuur en samenstelling (Stichtingsbestuur – RvC – Vitesse).

– De RvC en SV zullen binnen twee maanden een vervolgafspraak hebben.

De SV en de RvC zijn het met elkaar eens dat wij gezamenlijk een positieve sfeer tijdens wedstrijden moeten creëren om de kwalitatief goede selectie vol met vertrouwen te laten voetballen.

De SV roept dus nogmaals op om tijdens de uit- en thuiswedstrijden als supporters een doel te hebben: onze Theo en zijn spelers als twaalfde man te steunen!

Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV 28-08-2009
Beste supporters,

De Supportersvereniging Vitesse deelt de zorg voor onze club die er op dit moment onder supporters in Arnhem en omstreken leeft.

In een eerder stadium hebben wij afspraken gepland met de Raad van Commissarissen voor eind augustus. De directie en leden van het management van Vitesse spreken wij medio september.

Tijdens deze gesprekken zullen de kernvragen met betrekking tot de zorg over de financiële en commerciële situatie en het supportersbeleid uitvoerig besproken worden. We verwachten tot harde afspraken te komen die ook nageleefd worden. Tevens zal de discussie over de juiste man op de juiste plaats in de organisatie aan de orde komen.

Het bestuur van de supportersvereniging zoekt het gesprek, de harde afspraken en de weg van oplossingen. Wij geloven niet in acties die zich beperken tot de oproep om mensen weg te sturen zonder dat er adequate oplossingen voorhanden zijn, die de club stuurloos maken en alleen maar tot verval van óns Vitesse kunnen leiden.

In deze tijd van tegenvallende resultaten, recessie en onvoldoende financiële middelen zal geen sponsor of geldschieter in willen stappen.

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse zal de supporters op de hoogte houden van de resultaten en de gemaakte afspraken tijdens de gesprekken met de Raad van Commissarissen en de directie en het management van Vitesse.

De wedstrijd tegen de voetbalvereniging uit Nijmegen is er altijd een van strijd en eenheid geweest waarbij maar één doel telt: de overwinning!!

De supportersvereniging roept de supporters op de discussie te voeren daar waar hij hoort, en DE DERBY uitsluitend te gebruiken om onze eenheid als supporters uit te stralen.

Samen achter de ploeg in een kolkend GelreDome vol Vitesse-supporters die achter Theo Bos en zijn selectie staan!

Supportersvereniging Vitesse

Bron:SV 27-08-2009

Beste supporters,

Op 26 juli, tijdens de Fandag Vitesse in de Stad, werd de nieuwe website van de club gelanceerd. Deze website, vitesse.nl, is met verschillende toegangsniveaus een primeur in de Eredivisie. Het doel van de site is de band tussen club en supporters (en vice versa) via interactieve domeinen te versterken. Dit wilden wij bewerkstelligen vanuit het principe meedenken, meepraten en meebeslissen.

Wij geloven nog steeds in dit principe en gelijktijdig realiseren wij ons dat, onze goede intenties ten spijt, de site momenteel niet gebruiksvriendelijk is. Hiervoor steken wij de hand in eigen boezem. Onder druk van contracten en de planning zijn wij te vroeg gestart met dit initiatief. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het nog niet is zoals het moet zijn. De aanlooptijd was te kort om alles naar behoren te laten functioneren en voldoende interessante inhoud te genereren, voor met name Het Hertogdom. Achteraf gezien hadden wij dus niet op 26 juli al naar buiten moeten treden met de nieuwe site en het betaalde Hertogdom.

Deze constatering, die uiteraard ook is ingegeven door de reacties van teleurstelling van supporters, heeft ons doen besluiten voor Het Hertogdom vanaf 12 september honderd procent korting te geven en dus toegankelijk te maken voor iedereen. Leden die reeds betaald hebben, krijgen hun geld terug. Het Hertogdom wordt, op basis van de mening en suggesties van supporters, dusdanig ingericht dat de inhoud wel de juiste waarde vertegenwoordigt en aansluit bij jullie wensen. Dit keer laten wij ons hierbij niet opjagen door deadlines. De komende periode gaan wij zo efficiënt mogelijk gebruiken om de belangrijkste klachten op te lossen, zodat jullie zo snel mogelijk verbetering bemerken.

Wij nodigen jullie uit je vrijblijvend te registreren. Deze gegevens zijn voor Vitesse belangrijk. Enerzijds omdat wij op die manier gemakkelijker en gerichter met jullie in contact kunnen treden en anderzijds om te voorkomen dat niet Vitesse-supporters zich gaan bemoeien met onze website. De leden ontvangen vooraf bericht wanneer Het Hertogdom weer een domein tegen betaling wordt. Dit gebeurt niet voordat het hele proces is doorlopen en de supporters erkennen dat Het Hertogdom een meerwaarde vertegenwoordigt die betaling rechtvaardigt. Iedereen die zich heeft geregistreerd krijgt vervolgens de keuze of hij/zij lid wil blijven tegen betaling. Zo niet, dan kun je terecht bij de Fanclub, waar bijvoorbeeld ook meegepraat kan worden over de club.

Uit posts op de site en de mails die ons hebben bereikt blijkt dat er wordt getwijfeld aan de intenties waaruit de site is geboren. Dat spijt ons. Het is aan ons om deze twijfels weg te nemen en jullie vertrouwen te (her)winnen. Er is ons alles aan gelegen erachter te komen wat de drijfveren en barrières zijn, zodat wij de sfeer en verwachtingen kunnen optimaliseren. In voetbal gaat het vooral om emotionele waarden en Vitesse kan alleen groeien en bloeien wanneer de club hart heeft voor de supporters.

Directie Vitesse

Bron: Vitesse.nl 28-08-2009

Dalibor Stevanovic wil niet naar FC Groningen

Dalibor Stevanovic staat in de belangstelling van FC Groningen, maar de middenvelder uit Slovenië wil bij Vitesse blijven. De international leek even open te staan voor een vertrek, maar een gesprek met hoofdtrainer Theo Bos heeft zalvend gewerkt.

Stevanovic liep zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag kwaad weg uit Gelredome, nadat hij in de rust was gewisseld. Daarvoor kreeg hij een boete, die hij heeft geaccepteerd.

„Alle excuses aan de supporters, de spelers en de technische staf’’, zegt Stevanovic. ,,Ik had het niet moeten doen, maar mijn hart liet me niet toe te blijven. Ik kon niet accepteren dat ik opnieuw gewisseld werd. Ik ben niet in vorm, maar ik wil negentig minuten spelen en geen 45. Pas als ik een paar keer een hele wedstrijd heb gespeeld, kun je oordelen over mijn spel. Ik dacht dat de trainer geen vertrouwen in mij had, maar dat is gelukkig niet zo. Daarom wil ik bij Vitesse blijven.”

Bos stelde zaterdag dat Stevanovic zichzelf blijkbaar belangrijker vond dan de ploeg. ,,Ik ben niet groter dan de club’’, countert Stevanovic. ,,Zoiets heb ik nooit gedacht. Het is onmogelijk. Ik ben een speler en respecteer deze club. Ik heb het ook goed naar mijn zin bij Vitesse. Ik voel me goed hier en dat geldt ook voor mijn familie. Ik heb gehoord van de belangstelling van FC Groningen, maar ik concentreer me nu op Vitesse. Ik ben blij dat de trainer vertrouwen in me heeft. Als ze me bij Vitesse willen, dan is er niets aan de hand.’’

Bron: De Gelderlander 27-08-2009

Theo Bos geeft spelers Vitesse laatste kans

De spelers van Vitesse krijgen vrijdagavond een laatste kans van trainer Theo Bos. Levert de ploeg bij Roda JC opnieuw een wanprestatie, dan gaat het mes in het elftal. „Zo moet je dat wel zien”, stelde de Arnhemse oefenmeester gisteren.

„Ik kan niet aan de gang blijven. Er zijn jongens, die aan de deur van het eerste elftal kloppen. Als het weer mis gaat, dan heb ik twee weken de tijd om weer aan het elftal te sleutelen.”

Deze boodschap heeft Bos zijn spelers meegegeven. De trainer beseft de ernst van de situatie, na de beschamende oogst van een punt uit vier wedstrijden. Na de 3-1 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag dreigde de trainer reeds met het wijzigen van zijn basisformatie. Bos: „Ik heb veel met de spelers gesproken. Bij de spelers leven ook revanchegevoelens. Ik weet dat ze kunnen voetballen. Dat hebben ze bewezen. Ik geef ze de kans om zich te revancheren. Ze zeggen vaak dat er geen beter team is dan een team met revanchegevoelens. Ik verwacht nu een betere wedstrijd, met een hogere bereidheid om de wedstrijd te winnen.”

Bos kan geen beroep doen op de geblesseerden Paul Verhaegh (trainde gisteren apart) en Jeroen Drost. Voor Drost komt Kevin van Diermen in de ploeg. Doelman Piet Velthuizen is hersteld van zijn hoofdblessure.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Van Diermen, Jong-A-Pin; Claudemir, Molhoek, Hofs, Stevanovic, Kolk en Nilsson.

Bron: De Gelderlander 27-08-2009

Alexander Büttner popelt om te spelen

Het gaat niet goed met Vitesse en Alexander Büttner popelt om te spelen. “Je wilt graag spelen, maar de trainer moet keuzes maken”, weet de jonge middenvelder.

“Voor mij is het gewoon afwachten en als ik er weer in kom te laten zien dat ik het kan. Je wilt wedstrijden spelen, daar word je beter van.”

Van de crisis bij de Arnhemse club probeert Büttner zich af te sluiten. “Ik concentreet met op het voetbal. Maar ik heb natuurlijk wel het publiek gehoord tegen ADO. Dat is niet leuk, daar je ook alleen maar slechter van voetballen”, denkt Büttner.

Bron: Omroep Gelderland 27-08-2009

Theo Bos verwacht scherp Vitesse

Vitesse-trainer Theo Bos kondigde in te grijpen na de blamage tegen ADO Den Haag, maar kiest voor vrijwel hetzelfde elftal.

“Dat doe ik naar aanleiding van gesprekken die ik heb gevoerd met het elftal. Er heerst een aardig revanchegevoel. Iedereen was zelfkritisch dat de prestatie tegen ADO ver en ver onder de maat was”, legt Bos uit.

“Ik heb ook gezien dat we veel beter kunnen. Ik geef vertrouwen aan de jongens waarvan we dachten dat ze het zouden kunnen. Ik verwacht een scherp en verbeterd Vitesse”, aldus Bos.

Bron: Omroep Gelderland 27-08-2009

‘Hete’ Stevanovic weer afgekoeld

Dalibor Stevanovic wil zich verantwoorden voor het feit dat hij afgelopen wekeend woedend wegliep in de rust van Vitesse-ADO.

‘Mijn hart liet me niet toe om te blijven. I have hot blood. Ik was woedend omdat ik me in allevier de wedstrijden onrechtvaardig behandeld voelde. Ik mocht nooit 90 minuten spelen. Maar na een gesprek is alles weer opgehelderd en ben ik weer afgekoeld.’

‘Ik wilde weg en hoorde iets van Groningen maar dat is nu niet meer aan de orde. Ik concentreer me nu op Roda uit en ga me vol geven voor Vitesse’

Bron: Omroep Gelderland 27-08-2009

Bestuur Vitesse neemt oproer serieus

Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, geeft geen gehoor aan een oproep van ontevreden supporters die het aftreden van een deel van het bestuur eisen. “Ik denk dat dat de club niet verder brengt.” Verder wil hij niet ingaan op de eis tot aftreden van de supporters.

Die kondigen acties aan via de actiewebsite www.samen-1.nl. die sinds dinsdag in de lucht is. Van der Kraan zegt dat hij het geluid dat de supporters laten horen niet wegwuift, maar serieus neemt.

Van der Kraan: “Ik zou kunnen zeggen: ‘wie zijn deze supporters dan wel?’, maar dat doe ik niet. Ik neem ze serieus. Ik kan me de ongerustheid voorstellen. De start van de competitie is alles behalve wat we er van hadden verwacht. We hadden een goede tweede seizoenshelft en een goede voorbereiding. Daar hebben we veel positieve reacties op gehad. Door een teleurstellende start van dit seizoen is de stemming omgeslagen. Er was hoop, maar die was broos.”

Gisteren hadden zich op de website ‘Samen één, Supporters in actie’ al meer dan 250 Vitessesupporters aangemeld. Ze eisen het vertrek van Van der Kraan, Cor Guijt en Jan Snellenburg (beiden van het stichtingsbestuur Vitesse Arnhem), Ron Groenewold (directeur marketing) en Kees Bakker (voorzitter van de raad van commissarissen).

Van der Kraan: “Nadat ik via De Gelderlander van het bestaan van deze site hoorde, heb ik het bestuur en de raad van commissarissen op de hoogte gebracht. We hebben korte lijnen, maar er is nog niet over vergaderd.”

Op de website kondigen de supporters acties aan om hun eis kracht bij te zetten. Van der Kraan: “Ik kan me voorstellen dat ze actie ondernemen, maar ik hoop wel dat de aanhang op een goede manier duidelijk maakt waar ze voor staat. Ook hoop ik dat ze het zo brengen dat de wedstrijden en de spelers er niet onder lijden. De fans willen inzet zien van de spelers. Die zullen zich het vuur uit de sloffen lopen, als ze worden gesteund door de supporters.”

Bron: De Gelderlander 27-08-2009

Vitesse nauwelijks gewijzigd

Vitesse speelt vrijdagavond tegen Roda JC in een nauwelijks gewijzigde formatie. Alleen de aan de knie geblesseerde Jeroen Drost wordt vervangen door Kevin van Diermen. Paul Verhaegh trainde donderdag apart.

Vitesse ontmoet bij Roda JC een oude bekende: Mads Junker. De Deen was de duurste aankoop van de Arnhemmers sinds 2000. Hij scoorde 17 goals, ongeveer een ton per doelpunt.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Van derr Struijk, Sprockel, Van Diermen, Jong-a-Pin; Claudemir, Molhoek, Hofs, Stevanovic; Kolk, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 27-08-2009

Mads Junker kijkt uit naar duel met oude club

Vrijdagavond staat Mads Junker tegenover zijn voormalige werkgever. In het Parkstad Limburg Stadion ontmoeten Roda JC en Vitesse elkaar in speelronde 5 van de competitie. Voor Vitesse een duel van grote importantie, terwijl Junker uitkijkt naar de ontmoeting met de club waar hij 3,5 jaar speelde en die nog steeds warme gevoelens oproept. In de winter van 2006 maakte Mads Junker de overstap van Denemarken naar Nederland. Met vijftien doelpunten uit twintig wedstrijden zag Vitesse in de 1.86 meter lange spits de zo gewenste doelpuntenmachine. Datzelfde moyenne aan doelpunten maakte Junker niet, een machine was hij evenmin. De sympathieke Deen verwierf zijn populariteit meer door zijn persoonlijkheid, harde werken en positieve uitstraling als voetballer van Vitesse. Op bepaalde momenten stond die zo graag geziene spits er wel, zoals in de play-offs tegen RKC en NEC en niet te vergeten de thuiswedstrijden tegen Ajax.

Mads, je was afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd Vitesse-ADO Den Haag. Hoe heb jij naar die wedstrijd gekeken?
“Ik zat samen met Paul Verhaegh en Theo Janssen te kijken en het was schrikken. Ik had het ook helemaal niet verwacht. Ik zat de eerste wedstrijd (Feyenoord, red.) ook op de tribune, heb de wedstrijd in Heerenveen op televisie gezien en in die wedstrijden zag ik een veel beter Vitesse. ADO Den Haag speelde zaterdag ook niet geweldig, maar zoals Theo Bos al zei, het was een offday. Dit Vitesse kan veel beter.”

Jullie speelden een dag later in de Kuip en verloren met 4-0 van Feyenoord. Volgens de berichten een geflatteerde uitslag?
“Wij hebben van een goede ploeg verloren. Daarbij maakten zijn ook nog eens twee hele mooie doelpunten (De Guzman, red.). Toch hebben wij de kansen gekregen om er meer uit halen. Belangrijker is dat wij probeerden en durfden te voetballen. Het leverde helaas geen punten op, maar de manier waarop was zeker niet slecht.”

Wat is het grootste verschil tussen Vitesse en Roda JC?
“Een verschil is dat Roda meer een team is en hebben we bijvoorbeeld weer laten zien tegen Feyenoord. We willen werken als team om punten te sprokkelen. Onze doelstelling is handhaving en dan moet je ook als een team voetballen. Vitesse daarentegen heeft meer individuele kwaliteit.”

Heb je het gevoel iets te willen bewijzen tegen Vitesse?
“Nee, totaal niet. Ik heb mooie jaren gehad bij Vitesse, heb veel gespeeld en de club doet mij nog veel. Ik bewaar goede herinneringen aan mijn tijd in Arnhem en ken nog steeds veel mensen bij de club. Dus een gevoel van revanche? Nee.”

Bron: Vitesse.nl 27-08-2009

Vitesse raakt nu alweer overspannen

Het begint een traditie te worden. Met veel vertrouwen begint Vitesse aan het seizoen, maar na een paar weken staan de Arnhemmers under in de Eredivisie. Ook dit jaar gebruikte de club de voorbereiding om rust te prediken en te breken met het etiket van Hollywood aan de Rijn. Op de jaarlijkse persdag wend half juli het contract van trainer Theo Bos opengebroken en geproost op het nieuwe Vitesse. Louter positieve klanken, maar anderhalve maand later is de onrust weer toegeslagen.

Afgelopen zaterdag maakte de ploeg een lamlendige indruk en verloor zij op onthutsende wijze van ADO Den Haag (1-3). Met één punt uit vier duels stoat alleen het gepromoveerde RKC Waalwijk nog lager, maar daarnaast heerst er ook buiten het veld een overspannen sfeer. Zo vertrok Dalibor Stevanovic in de rust van het duel met ADO boos naar huis, nadat hij was gewisseld. ‘Zoiets is absoluut not done’, reageert technisch directeur Marc van Hintum. ‘Het druist tegen alles in, maar Dalibor is zich dat zelf inmiddels ook bewust. We hebben een gesprek gehad, hem een boete opgelegd en hij heeft openlijk zijn excuses gemaakt. Daarmee is het klaar, want we moeten verder.’

Ook Van Hintum is de afgelopen weken geschrokken van de sportieve prestaties. ‘Verliezen kon, maar niet zoals dat tegen ADO gebeurde. Mentaliteit en inzet zijn aspecten die altijd zichtbaar moeten zijn, daarom is iedereen ook zo geschrokken. Vorig jaar heeft deze spelersgroep ervaren hoe het is vanaf de bodem omhoog te knokken. We zitten nu in een soortgelijk proces, en dat is onverklaarbaar. Toch blijven we overtuigd van de kwaliteiten van deze spelers en deze technische staf. Er komt niets meet bij en er gaat niets weg. Dit Vitesse moet het doen en dat signaal moeten ze de komende weken zelf maar eens afgeven’

Theo Bos wacht de zware tack zijn ploeg vertrouwen te geven voor het uitduel van komende vrijdag met Roda JC. Daarin heeft hij al de nodige veranderingen aangekondigd. ‘lk weet nog niet concreet op welke posities, maar duidelijk is dat iktegen ADO elf spelers in de rust kon wisselen’, zegt Bos. ‘Tegen Feyenoord en SC Heerenveen zag ik een stijgende lijn, maar claar was afgelopen zaterdag geen moment sprake van. De verwachting was meedoen in het linkerrijtje, maar die doelstelling kunnen we voorlopig wel bijstellen. We weten dat het niet eenvoudig is onderin weg te komen. Heel spijtig, maar we hebben geen keuze en moeten er vrijdag tegen Roda staan’

Bron: VI nr 35 2009

Oproer aanhang Vitesse via site

Groepen ontevreden Vitesse-supporters eisen het vertrek van een deel van het bestuur van de club. Volgens hen is dat debet aan de aanhoudende misère bij Vitesse.

Acties om het bestuur weg te krijgen worden gecoördineerd via de site www.samen-1.nl.

Volgens de initiatiefnemers van de website loopt het daar storm.De fans waarschuwen dat de volgende thuiswedstrijd een beladen duel wordt, niet alleen omdat de tegenstander aartsrivaal NEC is.

Op de actiewebsite ‘Samen één, supporters in actie’ eisen Vitesse-fans het vertrek van een deel van het bestuur. Onder het motto ‘Clubliefde en toekomst, geen zakkenvullers’ staan de namen en foto’s doorgekruist van Cor Guijt en Jan Snellenburg (beiden stichtingsbestuur Vitesse Arnhem), Paul van der Kraan (algemeen directeur), Ron Groenewold (directeur marketing) en Kees Bakker (voorzitter van de raad van commissarissen). Technisch directeur Marc van Hintum krijgt het voordeel van de twijfel, net als de drie resterende commissarissen.

De site is een initiatief van tientallen fans, zegt webmaster Patrick. Hij wil niet met zijn achternaam in de krant. Verschillende populaire Vitesse-websites en supportersgroepen steunen de actie.

„We zijn het zat”, zegt Patrick. „Vandaar dat we hebben besloten ook echt iets te gaan doen. Sinds de site in de lucht is, loopt het storm. Ik kan het aantal aanmeldingen niet bijhouden.”

Op de site worden acties aangekondigd. Concrete plannen zijn er nog niet. Alle supporters wordt gevraagd mee te denken en mee te werken. Als voorbeeld wordt het terugvragen van het 750 kilo zout aan De Graafschap genoemd. Op de site staat prominent een spandoek dat zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ADO in Gelredome hing met de leus ‘Mensen maken Vitesse kapot’.

Een woordvoerder van Vitesse zegt de website te kennen. Ondanks herhaalde pogingen gaf dinsdagavond niemand van het bestuur commentaar.

Bron: De Gelderlander 25-08-2009

Dalibor Stevanovic geselecteerd voor Sloveens elftal

Dalibor Stevanovic is door bondscoach Matjaz Kek gesedlecteerd voor het Sloveens elftal. Stevanovic was eerder deze maand ook al geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. Toen moest de 24-jarige Sloveen zich wegens een blessure afmelden. Op vrijdag 31 augustus wordt ‘Dado’ in Slovenië verwacht.

Ditmaal speelt Slovenië twee wedstrijden. Op 5 september wordt een vriendschappelijke interland gespeeld tegen Engeland in Londen. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur (Engelse tijd). Op woensdag 9 september 2009 speelt Slovenië het WK-kwalificatieduel tegen Polen. De wedstrijd in Maribor (Slo) begint om 20.45 uur.

Bron: Vitesse.nl 25-08-2009

Haim Megrelishvili en Vitesse ontbinden contract

Haim Megrelisvili en Vitesse hebben in gezamenlijk overleg het nog tot 2010 doorlopende contract ontbonden. De verdediger heeft nog geen nieuwe club, maar houdt zijn conditie voorlopig op peil bij het Israelische Maccabi Tel Aviv, de club waar hij het laatste half jaar aan was verhuurd. De 26-jarige Megrelishvili speelde in totaal 24 competitiewedstrijden voor Vitesse en scoorde eenmaal.

Bron: Vitesse.nl 25-08-2009

Operatie voor Jeroen Drost

Pech voor Vitesse en verdediger Jeroen Drost. De linkspoot moet noodgedwongen een operatie aan zijn linkerknie ondergaan en is daardoor een tijdje uit de roulatie.

Hoe lang Drost absent is, kan pas na de operatie gezegd worden. Drost wordt aanstaande vrijdag door dokter Frejlach in Zuthpen geopereerd. Het betreft een ingreep aan de buitenmeniscus.

Bron: Vitesse.nl 24-08-2009

Velthuizen vraagteken voor Roda JC

Piet Velthuizen moest zaterdag twintig minuten voor tijd het veld verlaten. Na een ongelukkige botsing met ADO-speler Timothy Derijck raakte Velthuizen geblesseerd aan zijn hoofd en moest zich een aantal minuten later laten vervangen door Eloy Room.

Fysiotherapeut Han van den Berg over de blessure van de Vitesse-doelman: “De blessure van Piet is gelukkig geen ernstige. Wel blijft hij voor de wedstrijd tegen Roda JC vrijdagavond een vraagteken. Hij heeft aangegeven nog last te hebben van hoofdpijn. We gaan het van dag tot dag bekijken.”

Bron: Vitesse.nl 24-08-2009

Vitesse-fans vragen zout terug van De Graafschap

De ludieke ‘zoutactie’ tussen enkele Vitesse-supporters en De Graafschap krijgt een vervolg. De Arnhemse fans, die onlangs 750 kilo zout hebben gestort voor stadion De Vijverberg in Doetinchem, willen hun zout terug.

De initiatiefnemers van deze actie, die zich ‘VAK127 Vitesse’ noemen, stellen in een persbericht dat ze een statement maken richting de beleidsbepalers van Vitesse. ‘Wij worden namelijk heel flauw van het reilen en zeilen binnen Vitesse!’, schrijven de fans in een mailtje aan De Graafschap. ‘Ondanks jullie iets mindere sportieve resultaten, slagen jullie er als club wel in de belangrijkste zaken hoog in het vaandel te houden: clubnostalgie, sfeer, een gezond beleid en vooral het koesteren van je supporters. Het bestuur van Vitesse laat onze club verder en verder afglijden en is hard op weg de identiteit van Vitesse te laten vervagen’.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-8-2009

Interview forumlid Curry op Radio Gelderland

Download hier het interview met forumlid Curry op Radio Gelderland.

Bron: Omroep Gelderland 24-08-2009

Van Hintum: ‘Dit is onverklaarbaar’

Hij was teleurgesteld in de actie van een deel van de supporters en zocht vergeefs naar verklaringen voor de sportieve malaise. Marc van Hintum, de technisch directeur van Vitesse, was zaterdagavond aangeslagen na de nederlaag tegen ADO Den Haag (1-3).

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-8-2009

Nicky Hofs begrijpt woedende fans

Hij ging de confrontatie met de zwaar teleurgestelde fans niet uit de weg en dat sierde hem. Na afloop van de eersteklas tranentrekker tegen ADO Den Haag (1-3 verlies) begaf Vitesse-speler Nicky Hofs zich sloffend richting Zuid- tribune om zich bij de harde supporterskern persoonlijk te verontschuldigen voor de geleverde wanprestatie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-8-2009

Velthuizen vraagteken voor Roda JC

Piet Velthuizen moest zaterdag twintig minuten voor tijd het veld verlaten. Na een ongelukkige botsing met ADO-speler Timothy Derijck raakte Velthuizen geblesseerd aan zijn hoofd en moest zich een aantal minuten later laten vervangen door Eloy Room.

Fysiotherapeut Han van den Berg over de blessure van de Vitesse-doelman: “De blessure van Piet is gelukkig geen ernstige. Wel blijft hij voor de wedstrijd tegen Roda JC vrijdagavond een vraagteken. Hij heeft aangegeven nog last te hebben van hoofdpijn. We gaan het van dag tot dag bekijken.”

Bron: Vitesse.nl 24-08-2009

Vitesse-aanhang vraagt zout terug

De Vitesse-fans die enkele weken geleden 750 kilo zout stortten voor stadion De Vijverberg in Doetinchem, willen hun zout terug.

De Arnhemse voetbalfans wilden zout in de wonden van De Graafschap strooien voor de degradatie. Nu vragen de initiatiefnemers, die zich VAK127 noemen, hun zout graag terug.

VAK127 vraagt aan De Graafschap: “Mogen wij ons zout terug, wij worden namelijk heel flauw van het reilen en zeilen intern bij Vitesse!!!” De Vitesse-aanhang roemt de Doetinchemse hang naar nostalgie, sfeer, beleid en het koesteren van de eigen supporters.

De Graafschap laat in een officiële reactie weten dat het zout beschikbaar is voor de ongeruste Vitesse-fans. “Wij hadden al zo’n vermoeden dat jullie het harder nodig zouden hebben dan wij dit seizoen. Het zout ligt opgeslagen en is na een telefonische afspraak af te halen”, aldus de afdeling perszaken.

Tevens laat De Graafschap weten nog een paar plekken vrij te hebben in het stadion. Voor het geval de Vitesse-aanhang wedstrijden wil kijken in een sfeervol stadion.

Bron: Omroep Gelderland 24-08-2009

Sébastièn Sansoni kan naar FC Khimki

Sébastièn Sansoni kan zijn carrière voortzetten bij FC Khimki uit Rusland.

De Fransman, die na drie jaar Vitesse geen overeenstemming wist te bereiken over contractverlenging, kan het seizoen afmaken bij de Russische hekkensluiter. De competitie duurt daar nog tot november, er zijn nog vijftien speelrondes te gaan.

Sébastièn Sansoni kwam in 2006 naar Vitesse en groeide direct uit tot een basisspeler. Aanvankelijk was hij centrale verdediger, maar de balvaardige Fransman maakte meer indruk als defensieve middenvelder. Eerder toonden ook Shanghai FC, Austria Wien, Iraklis Saloniki en Aberdeen al belangstelling voor Sansoni.

Bron: Omroep Gelderland 23-08-2009

Stevanovic en Vitesse praten voorval uit

Technisch directeur Marc van Hintum heeft zondagmorgen een gesprek gehad met Dalibor Stevanovic, die zoals bekend zaterdag na zijn wissel vroegtijdig het stadion verliet. ‘Dado’ was zich er van bewust dat zijn actie onacceptabel was en gaf aan dat hij onjuist heeft gehandeld en de boete die hem door de club is opgelegd heeft geaccepteerd.

Stevanovic: “Het was voornamelijk de teleurstelling over de wissel waardoor ik gefrustreerd raakte. Ik wil echt graag met Vitesse goed spelen. Als het dan tegenvalt en je in de rust er uit moet, is dat moeilijk te accepteren. Ik heb er vanochtend (zondag, red.) met de club over gesproken en nogmaals, het ging puur om de wissel. Het heeft verder niets met Vitesse te maken, daarmee wil ik juist zo snel mogelijk weer vooruit en richting de volgende wedstrijd kijken.”

Bron: Vitesse.nl 23-08-2009

Theo Bos overweegt in te grijpen in zijn elftal

De ontluisterende nederlaag van Vitesse tegen ADO Den Haag is voor trainer Theo Bos waarschijnlijk aanleiding om in te grijpen.

“We hebben gezien dat dit elftal te kort komt qua strijd, beleving en duelkracht. Ik denk erover na om in te grijpen, want misschien vormen de beste spelers niet het beste elftal.”

Bos zat vol verbijstering op de bank. “Vanaf minuut één delven we het onderspit. We zijn volkomen overlopen op ons middenveld. Piet Velthuizen, Civard Sprockel en misschien Calvin Jong-a-Pin waren voldoende, de rest vond ik zwaar onvoldoende.

Bron: Omroep Gelderland 22-08-2009

Van Hintum vindt spandoek teleurstellend

Technisch directeur Marc van Hintum oogde zwaar aangeslagen na de nederlaag van Vitesse tegen ADO.

Bovendien werd de beleidsbepaler via een spandoek aangevallen, hij zou volgens de tekst de club kapotmaken. “Dat is teleurstellend natuurlijk, zeker omdat ik dag en nacht in touw ben voor deze club. Ik ga er maar vanuit dat een klein gedeelte van de supporters zo’n spandoek ophangt.”

De wedstrijd was ook geen reden tot feestvreugde. “Dit was zeker een dieptepunt. We hebben negentig minuten achter de feiten aangelopen en slecht gespeeld. Dit doet pijn.”

Foto’s: Always snoopy

Bron: Omroep Gelderland 22-08-2009

Woedende Stevanovic verlaat Gelredome na wissel

Vitesse-speler Dalibor Stevanovic heeft na zijn wissel in de rust het Gelredome per direct verlaten. De Sloveen voelt zich niet gewaardeerd in Arnhem en forceert mogelijk een vertrek bij Vitesse.

Technisch directeur Marc van Hintum is verontwaardigd. “Hij laat het team en de club zo in de steek. Hier gaan we consequenties aan verbinden, dit gaan we intern bespreken. Onacceptabel.”

Theo Bos reageert ook gepikeerd. “Dit typeert hoe hij is. Hij vindt zichzelf kennelijk belangrijker dan de club. Hij heeft nu een probleem, want dit accepteer ik niet.”

Bron: Omroep Gelderland 22-08-2009

Spandoek voor ontslagen Vitesse-werknemers

Met een groot spandoek betuigden supporters van Vitesse hun steun aan drie werknemers van de Arnhemse club, die onlangs te horen kregen dat ze dienen te vertrekken. “Mensen maken Vitesse, Meindert, Binnie en Roger”, zo luidde de tekst. Meindert van der Sluis is inmiddels al weg. Hij was supporterscoördinator. Binnie Klaver is al zeventien jaar in dienst bij Vitesse als beheerder van het terrein op Papendal, De Slenk. Roger ter Horst is facilitair manager. Het duo ging vrijdag strijdbaar weer aan het werk en kreeg veel steun van andere werknemers, waaronder spelers.. De ontslagen zorgen voor veel onrust onder het personeel.

Na de rust werd het spandoek vervangen en hing er een met de tekst: “Mensen maken Vitesse kapot, Paul, Marc en Ronnie. Gedoeld wordt op Paul van der Kraan, technisch directeur Marc van Hintum en commercieel directeur Ronnie Groenewold. Dat spandoek werd in de loop van de tweede helft alweer verwijderd. Onduidelijk is of dit op verzoek van de clubleiding gebeurde.

Bron: Omroep Gelderland 22-08-2009

Vitesse ook sportief in diepe crisis

Na alle ellende en onrust vanwege de nieuwste gedwongen ontslagen, verkeert Vitesse nu ook sportief in een diepe crisis. De ploeg van trainer Theo Bos verloor zaterdag in Gelredome van ADO Den Haag (1-3) en heeft na vier wedstrijden slechts een schamel punt.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-8-2009

Gênante nederlaag voor lamlendig Vitesse

Een lamlendig spelend Vitesse heeft in Gelredome met 3-1 verloren van ADO Den Haag. De Arnhemmers hebben na vier wedstrijden slechts één punt.

Na een saai begin, waarin Vitesse volkomen ongeïnspireerd over het veld hobbelde, opende Milic de score na een grove inschattingsfout van Frank van der Struijk. ADO Bleef dreigender. De supporters gaven Vitesse een striemend fluitconcert. Vitesse creëerde geen enkele kans en Piet Velthuizen voorkwam tot twee keer toe de 0-2, die toch viel via Horvath. Na rust redde Velthuizen zijn elftal van een grotere achterstand. Nadat de defensie een buitenspelsituatie verkeerd inschatte, maakte Soltani het derde doelpunt. Het bleef een gênante schiettent. Velthuizen viel ook nog geblesseerd uit. De eerste kans voor Vitesse via de ingevallen Kaloglu viel pas te noteren na 70 minuten. In de slotfase zorgde Sprockel nog voor 1-3.

Het duel werd bezocht door slechts 13.500 toeschouwers, een laagterecord voor een competitiewedstrijd in Gelredome. Ook waren er spreekkoren te horen ten faveure van oud-voorzitter Karel Aalbers.

Bron: Omroep Gelderland 22-08-2009

Nieuws van de SV bestuurstafel

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer een paar wedstrijden oud en ons gevoel van ‘samen winnen’ wordt weer aardig op de proef gesteld. Hopelijk blijft dit bij opstartproblemen en gaan we vanaf zaterdag aller eerst tegen ADO weer wedstrijden winnen.

Tijd om even een korte balans op te maken…

lees verder...

Bron:SV augustus 2009

Bos voelt geen extra druk voor duel met ADO

Vitesse staat na drie wedstrijden ( een punt) op de zeventiende plaats, maar trainer Theo Bos wil niets weten van hoogspanning voor het treffen van vanavond met ADO Den Haag. “Wij zijn alleen bezig met de voorbereiding op de wedstrijd, niet met het randgebeuren als het gaat om toenemende druk”, zegt Bos. ” De wedstrijd van de waarheid is niet nu. Dat was vorig jaar, toen we op de laatste speeldag bij ADO verzuimden zevende te worden.”

Binnen Vitesse is het enorm onrustig, nu de club weer (twee) gedwongen ontslagen wil doorvoeren. “Ik vind het heel vervelend voor de mensen die ze willen ontslaan. Het zijn jongens die hier heel lang werken. Zoiets veroorzaakt altijd onrust onder de rest van het personeel”, aldus Bos. “Ik heb geen signalen ontvangen dat er sportieve consequenties zijn, dus daar maak ik me maar geen zorgen om.”

De Arnhemse coach heeft ook al voldoende aan zijn hoofd. Tegen ADO mist hij andermaal captain Paul Verhaegh, die kampt met een spierverrekking in de lies. Bos voert geen wijzigingen door in zijn ploeg. “Voor mij is het een kwestie van tijd dat de kwaliteiten van de ploeg resultaat opleveren.”

Bron: De Gelderlander 22-08-2009

Emile Mbamba, voor familie en vaderland
Oud-spits van Vitesse is op zoek naar een nieuwe club

Emile Mbamba traint nog enkele dagen mee met Jong Vitesse . De spits uit Kameroen zoekt een nieuwe club. Het verhaal van een wereldreiziger op voetbalschoenen.

Emile Mbamba (25) zat vorig jaar aan het sterfbed van zijn vader. “Hij vroeg me of ik voor de hele familie, tien mensen, wilde zorgen. Dat heb ik beloofd. Mijn vader was trots op mij. Die verantwoordelijkheid is helemaal niet moeilijk. Je moet gewoon doen wat je wilt doen. En voor alle Afrikaanse spelers is de familie heel belangrijk.” Waar hij ook is, op elke eerste dag van de week belt hij altijd even naar huis. “Mijn moeder wil mijn stem horen. Zaterdags bel ik ook altijd. Dan praten we even hoe de week is geweest.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-8-2009

Dalibor Stevanovic: natuurlijk is er druk

Dalibor Stevanovic staat symbool voor de tegenvallende start van Vitesse. De Sloveen haalt bij lange na zijn niveau van vorig seizoen niet. “Ik ben niet tevreden, het moet echt beter. Met mij en het team.”

“We moeten kritisch zijn op onszelf. Ik speelde niet best tegen Heerenveen, al stond ik ook op een rare positie. Natuurlijk staat er druk op ADO-thuis en dat is normaal. Wie daar niet tegen kan, moet geen voetballer worden. We moeten de fans wat laten zien. Ik blijf geloven in deze ploeg, we moeten terug naar de vorm van de voorbereiding.”

“Dado” heeft ook nog een verleden bij ADO Den Haag. “Ik trainde daar vorig jaar mee, maar ze hadden geen geld voor een contract. Nu zit ik bij een betere club”, lacht de Sloveen.

Bron: Omroep Gelderland 21-08-2009

Theo Bos voelt geen extra druk

Vitesse-trainer Theo Bos is er heilig van overtuigd dat het tij spoedig zal keren na de matige start.

“Dat baseer ik onder meer op dingen die ik zie op de training. Daar druipt de kwaliteit van af en het is een kwestie van tijd tot dat resultaten op gaat leveren. De spelers die enkele weken terug niet fit genoeg waren, zie ik steeds meer progressie maken. Stevanovic is echt groeiende en Nilsson zit ook op niveau. Kaloglu trainde donderdag nog apart, maar zit wel bij de selectie.”

“Wij voelen geen extra druk, ADO is geen wedstrijd van de waarheid.”

Bron: Omroep Gelderland 21-08-2009

Paul Verhaegh haakt af voor ADO-thuis

Paul Verhaegh moet ook de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder is nog onvoldoende hersteld van zijn tegen Feyenoord opgelopen liesblessure. Donderdag werd voor de zekerheid een echo gemaakt van zijn lies, maar daar zijn tot opluchting van de speler zelf geen afwijkingen op te zien.

Verhaegh miste de gehele week al de groepstraining, maar had gehoopt wel ergens gedurende de trainingsweek weer aan te sluiten. Woensdag werd de verdediger al duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden. “Ik had eigenlijk verwacht dat de pijn eerder weg zou trekken. Lopen gaat op zich wel, maar bij daadwerkelijke inspanning of bij het trappen heb ik nog te veel last. Het is jammer dat ik zaterdag weer niet mee kan doen, maar wil eerst helemaal hersteld zijn voordat ik weer speel.”

Bron: Vitesse.nl 21-08-2009

Opnieuw gedwongen ontslagen bij Vitesse

Bij Vitesse is opnieuw sprake van gedwongen ontslagen. Roger ter Horst (facilitair manager) en Binnie Klaver (accommodatiebeheerder op het trainingsonderkomen De Slenk op Papendal) hebben maandag van algemeen directeur Paul van der Kraan te horen gekregen dat Vitesse om financiële redenen van ze af wil.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 19-8-2009

Piet Velthuizen in voorselectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Vitesse-doelman Piet Velthuizen opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje.

Van Marwijk maakt volgende week vrijdag de definitieve selectie voor de oefenwedstrijd tegen Japan (5 september) en het WK-kwalificatieduel tegen Schotland (9 september) bekend.

Velthuizen zat ook voor de oefeninterland tegen Engeland in de voorlopige selectie, maar viel toen af. Maarten Stekelenburg en Michel Vorm zijn zijn concurrenten. Hierdenaar Henk Timmer heeft nog geen club en is daarom niet geselecteerd.

De in Doetinchem geboren Glenn Loovens zit voor het eerst in de voorlopige selectie van Oranje. De oud-speler van Feyenoord en De Graafschap speelt inmiddels bij Celtic. De verdediger speelde dinsdag in de voorronde van de Champions League tegen Arsenal.

Bron: Omroep Gelderland 19-08-2009

‘Het duel met ADO Den Haag is al een wedstrijd van de waarheid’
Gastcolumn Theo Bos

‘Natuurlijk is het ontzettend frustrerend dat we zeventiende staan. Enerzijds omdat je jezelf een hele andere start voorstelt, maar ook omdat één punt wel een hele karige beloning is van ons spel. In mijn optiek hadden we net zo makkelijk op vier kunnen staan. Het begin bij Willem 11 was dramatisch. We toonden weinig inzet en passie en speelden totaal geen verzorgd voetbal. Maar ik vind dat we ons tegen Feyenoord en ook afgelopen weekend tegen SC Heerenveen heel goed hebben hersteld. Maar het laatste stukje ontbreekt. Ik vind, dat je met zo’n vier opgelegde kansen, zeker twee keer moet kunnen scoren. En dan win je zo’n wedstrijd gewoon. Natuurlijk kan het allemaal wat beter, natuurlijk spelen we nog niet volgens mijn ideale plan. Maar ik vind dat ook geen schande, zo vroeg in het seizoen. Maar wat een contrast met die eerste 45 minuten in Tilburg. Ik wist niet wat ik zag, vroeg me af waar we de hele voorbereiding mee bezig waren geweest. Nu knallen we er wél in. Ik zie strijd en we creëren elke wedstrijd een aantal uitstekende kansen. Alleen het scoren, tja. Ik heb vertrouwen in Nilsson en Kolk. Uiteindelijk komt het echt goed. Komende zaterdag spelen we thuis tegen ADO Den Haag. In feite is dat meteen al een vroege wedstrijd van de waarheid. Alleen winst is voldoende. Voor je het weet zit je namelijk weer in dezelfde situatie als vorig jaar. Voor aanvang van dit seizoen hebben we duidelijk gemaakt een rustig jaar te willen hebben. Weinig aandacht voor randzaken en ook op het veld lekker ons gang gaan. Om dat te kunnen bereiken zijn punten essentieel. Ik hoef toch niet te vertellen wat er gebeurt als we zaterdag verliezen? Dan duikt iedereen op ons en worden we vanzelf een crisis ingepraat. Terecht hoor, natuurlijk worden we afgerekend op het puntenaantal, maar het spel stemt me best tevreden. Pas wanneer we op een mooie plek op de ranglijst staan, kunnen we rustig wedstrijden spelen. Nu valt die zeventiende plek extra op omdat we pas amper op gang zijn. Als je gedurende het seizoen een keer drie wedstrijden op rij niet wint, is er geen haan die er naar kraait. Nu wel. En daarom moeten we onszelf niet in de problemen brengen en gewoon van ADO Den Haag winnen. Vertrouwen is nodig om te presteren, maar prestaties ook voor het vertrouwen.

Ondertussen kijk ik ook met een schuin oog naar de transfermarkt. Goede prestaties van je spelers zijn mooi, maar niet als ze vlak voor eind augustus nog voor je neus worden weggekaapt. Op dit moment speelt er niets. Maar uit ervaring weet ik dat het zomaar kan gaan rollen. Paul Verhaegh staat op veel lijstjes, maar is nu geblesseerd. En ook voor Claudemir zitten regelmatig scouts op de tribune. Ik hoop natuurlijk dat we deze groep bij elkaar kunnen houden, dan staan we aan de vooravond van een mooi seizoen. Over onze eigen aankopen ben ik verdeeld tevreden. Jong-A-Pin doet het heel goed, zaterdag speelde hij Roy Beerens volledig uit de wedstrijd. Nicky Hofs komt qua conditie steeds dichterbij en Sinan Kaloglu, en dat valt wel tegen, is nog steeds niet wedstrijdfit. Uiteindelijk komt het goed, daar hou ik me maar aan vast, maar fijn is natuurlijk anders. Voorlopig houden Nilsson en Kolk het vertrouwen, hoewel we pas één doelpunt hebben gemaakt. Langzaam maar zeker slijpen de automatismen erin. Ik ben vol vertrouwen voor komende zaterdag. En over een nieuwe Vitesse-crisis maak ik me absoluut nog geen zorgen.’

Theo Bos is hoofdtrainer van Vitesse

Bron: VI nr 34 2009

Marc van Hintum voorziet cowboy-cultuur

Technisch directeur van Vitesse Marc van Hintum voorziet problemen als het beroep van voetbalmakelaar wordt vrijgegeven.

Uit een onderzoek van weekblad Voetbal International blijkt dat de FIFA en de UEFA dit al per 1 januari van plan zijn. “Dat is een slechte zaak, want gelicenseerde makelaars hebben meer inhoud. Bovendien is er dan niemand meer aansprakelijk bij malversaties.”

Van Hintum, zelf ex-spelersmakelaar bij de VVCS, denkt dat dubieuze types zich nu profileren. “Er zijn veel goudzoekers op de markt, je komt met een stelletje cowboys om tafel.”

Bron: Omroep Gelderland 18-08-2009

Sébastien Sansoni kan naar Shanghai

Oud-Vitesse-middenvelder Sébastien Sansoni kan een contract tekenen bij Shanghai United FC. De Fransman was een week in China en denkt nu na over de voorwaarden die de club hem biedt.

Ook Austria Wien, Aberdeen en Iraklis Saloniki hebben belangstelling getoond voor de 31-jarige Fransman.

Sansoni speelde de afgelopen drie seizoenen bij Vitesse en was veelal basisspeler. Zijn contract liep deze zomer af en de Arnhemse club wilde niet ingaan op zijn financiële eisen. Daarom ging Sansoni op zoek naar een andere club.

Bron: Omroep Gelderland 18-08-2009

Vitesse test Braziliaan Caio af

Vitesse heeft de 19-jarige Braziliaanse aanvaller Caio afgetest. “Uiteindelijk vonden we hem toch niet goed genoeg en te duur voor een niet-EU-speler, want hij heeft geen dubbel paspoort”, legt technisch directeur Marc van Hintum uit.

Caio trainde een keer met het eerste mee en speelde mee in het oefenduel Jong Vitesse-De Bataven.

Vitesse houdt de 17-jarige Amerikaan Jack McInerney nauw in de gaten. Hij was op proef en is terug naar de Verenigde Staten. “Die heeft een uitstekende indruk gemaakt”, verklaart Van Hintum.

Bron: Omroep Gelderland 18-08-2009

‘We moeten niet dramatisch doen’

Vitesse staat na het verlies bij Heerenveen (1-0) na drie duels voorlaatste in de eredivisie. Van pessimisme in het Arnhemse kamp is geen sprake. Een rondgang. Santi Kolk: “Ik neem de schuld op me, hoewel dat misschien wat zwaar klinkt. Die kans in de tweede helft. Ik neem de bal goed mee en moet dan scoren (Kolk strandde op Heerenveen-doelman Martin Lejsal, red.). In de vorige uitwedstrijd was het de paal. Dat was pech. Vandaag niet. Vandaag hadden we moeten scoren, ik zeker.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-8-2009

Vitesse in de problemen na nieuwe nederlaag

Vitesse is na drie speelronden in de eredivisie al behoorlijk in de problemen. De Arnhemse ploeg verloor zaterdagavond in Heerenveen (1-0) en heeft nog maar een puntje behaald.

In het Abe Lenstra Stadion stond er voor beide ploegen veel op het spel. Heerenveen kwam op vier punten en drukte Vitesse richting een sportieve crisis. De Arnhemse ploeg heeft een prima selectie, maar de resultaten zijn teleurstellend. Na de wanvertoning bij Willem II (3-1) en de hoopgevende remise tegen Feyenoord (0-0) maakte Vitesse inh Friesland opnieuw een zwakke beurt.

Heerenveen speelde zoals gebruikelijk op de counter en gaf Vitesse alle ruimte om te voetballen. Daar deden de bezoekers echter veel te weinig mee. Dalibor Stevanovic, die de geblesseerde captain Paul Verhageh verving als controlerende middenvelder, zag zijn eerste passes zelfs over de zijlijn verdwijnen en de eindpass was bij Vitesse opnieuw vaak waardeloos.

Vitesse stond al binnen het kwartier op achterstand. Net als tijdens de openingswedstrijd tegen Willem II schutterde de Arnhemse defensie opzichtig. Linksback Calvin Jong-A-Pin liet Roy Beerens het steekballetje op Hernan Losada geven. Losada werd niet gedekt door zijn bewaker Rogier Molhoek en aangezien centrumverdediger Jeroen Drost bleef staan kon de Argentijn vrij uithalen in zijn debuutwedstrijd: 1-0.

Na een klein half uur spelen leidde een uitstekende aanval van Vitesse meteen tot een enorme kans op de gelijkmaker. Lasse Nilsson zette eem combinatie op met Nicky Hofs en kreeg de bal bij de tweede paal terug. Heerenveen-doelman Martin Lejsal kon het schot van de Zweed met zijn been beantwoorden.

Vitesse-trainer Theo Bos had halverwege alle reden tot wisselen, maar dat deed hij niet. In de tweede helft waren de beste kansen voor Vitesse. Nilsson zag zijn schot door Michel Breuer van de lijn getrapt worden en Santi Kolk strandde na een mooie pass van Nicky Hofs op de goalie van Heerenveen. Aan de andere kant tikte doelman Piet Velthuizen fraai een vrije trap van Gerald Sibon over de lat. Bij de daaropvolgende hoekschop ging Velthuizen vreselijk onder de bal door, maar Goran Popov kopte naast.

Na zeventig minuten greep Bos in. Sinan Kaloglu kwam in de plaats voor de zwakke Stevanovic. Tien minuten later kwamen Genaro Snijders en Alexander Büttner in de ploeg voor de slappe Rogier Molhoek en de veel te weinig voor dreiging zorgende Nilsson. Het leverde niets op.

Bron: De Gelderlander 16-08-2009

Theo Bos maakt zich geen zorgen

Theo Bos is bepaald niet in paniek ondanks de valse start van Vitesse in de competitie.

De trainer ziet maar één probleem. “We vergeten de trekker over te halen. Als dat gebeurt, staan we hier heel anders. We spelen wel kansen uit, maar halen net als tegen Willem II en Feyenoord niet voldoende rendement.”

Bos rekent op verbetering. “Het wordt nu tijd dat we wel rendement gaan halen en daar beginnen we mee tegen Den Haag”, belooft de trainer. “Eén punt uit drie wedstrijden is weinig, maar we spelen hier een behoorlijke wedstrijd. De doelpunten ontbreken.”

Bron: Omroep Gelderland 16-08-2009

Rogier Molhoek: zo slecht was het niet

Aanvoerder Rogier Molhoek vond het spel van Vitesse uit tegen Heerenveen heel aanvaardbaar.

“Zo slecht was het niet. Ik had in het veld het gevoel dat het goed liep, maar misschien als je het van de kant bekijkt dat het beter kan. We hadden de eerste helft controle, alleen schieten zij één keer op goal en die gaat er dan in. Maar we hebben bij vlagen echt goed gespeeld, we veroverden ook veel ballen.”

“Mollie” vindt één punt uit drie duels wel veel te weinig. “We hadden wel meer punten moeten hebben, maar als we zo doorgaan, komen de punten zeker.”

Bron: Omroep Gelderland 16-08-2009

Futloos Vitesse verliest in Heerenveen

Vitesse heeft uit tegen Heerenveen met 1-0 verloren. De Arnhemse club bivakkeert nu onderin met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden.

Vitesse begon scherp met direct een kans voor Kolk. Uit het niets opende Heerenveen de score via Losada. Lasse Nilsson was dichtbij de 1-1 in de niet bepaald hoogstaande wedstrijd, waarin beide elftallen futloos oogden.

Na rust misten Nilsson en Hofs kansen en faalde Kolk één-op-één. Piet Velthuizen tikte een vrije trap van Sibon uit de kruising. Vitesse leek gedesoriënteerd met een dramatisch zwakke passing. Spelers ala Stevanovic, Molhoek en Nilsson bleven ver onder hun niveau. Velthuizen hield zijn ploeg nog in de wedstrijd met enkele uitstekende reddingen. Het bleef bij 1-0 voor een ook zeer matig spelend Heerenveen.

Bron: Omroep Gelderland 15-08-2009

SC Heerenveen wint boeiend duel met Vitesse

SC Heerenveen heeft in eigen huis een 1-0 overwinning geboekt op Vitesse. De spannende wedstrijd die zich in hoog tempo voltrok kenmerkte zich door slordigheid, veel kansen en prima keepers. In flinke vaart speelden beide ploegen voor de winst, het spel golfde op en neer. Dat ging ten koste van de nauwkeurigheid, want foute passes waren schering en inslag. Maar het leverde een vermakelijke wedstrijd op met veel kansen voor beide ploegen.

De ban werd gebroken door huurling Hernán Losada. De van Anderlecht gehuurde middenvelder zag slim het gapende gat in de defensie van Vitesse en had in Roy Beerens een begripvolle aangever. Via de hak van Jeroen Drost verdween de bal achter de kansloze Piet Velthuizen: 1-0.

In de tweede helft hielden de ploegen het gas er vol op. Het bood Heerenveen-doelman Martin Lejsal de kans in de wedstrijd te groeien en Velthuizen om te benadrukken een prima doelman te zijn. Lejsal blonk uit toen Santi Kolk alleen voor hem verscheen, terwijl Velthuizen stijlvol een vrije trap van Gerald Sibon onder de lat vandaan tikte. Ook hield hij zijn ploeg in de wedstrijd door een prachtige save op een schot van Beerens.

In de slotfase vloeiden de krachten uit de Arnhemse benen en slaagden de gasten er niet meer in de Friese defensie te verontrusten. Heerenveen kreeg kansen op meer goals, maar het ontbrak de thuisploeg aan precisie. Na negentig minuten bleven de drie punten toch in het Abe Lenstra Stadion. Daar had de ploeg van Trond Sollied ook nét iets meer recht op.

Bron: Voetbal International 15-08-2009

Geen problemen tussen Bos en Hofs

Vitesse-speler Nicky Hofs verliet zondag kwaad het veld na zijn wissel tegen Feyenoord.

“Nicky Hofs heeft geen problemen met mij en ik niet met hem”, bezweert Vitesse-trainer Theo Bos. “Dat menen mensen van buitenaf te hebben gezien, zoals Aad de Mos, maar dat raakt kant noch wal.”

Vitesse speelt zaterdag tegen Heerenveen. “Heerenveen is nog zoekende, mist automatismen, maar ze hebben iets recht te zetten. Wij missen helaas Paul Verhaegh, maar nu kan een andere speler laten zien dat hij erin hoort”, stelt Bos.

Bron: Omroep Gelderland 14-08-2009

Kolk: rotzooi bij Vitesse achterwege gelaten

Santi Kolk geniet van de nieuwe status van Vitesse. De club staat geen symbool meer voor rellen en onrust. “De rotzooi van de afgelopen jaren hebben we achterwege gelaten.”

De aanvaller ziet we een probleem. “De ballen moeten erin. Ikzelf schoot al op de paal, dat is natuurlijk pech. Maar we moeten die pech nu maar eens gaan omzetten in geluk.”

Met de andere aanvallers Lasse Nilsson en Sinan Kaloglu strijdt Kolk om twee posities voorin. “De trainer bepaalt. Ik probeer zijn keuze te beïnvloeden en tot nu toe werkt het in mijn voordeel. Ik maak me dus niet druk.”

Bron: Omroep Gelderland 14-08-2009

‘Speeltijd is belangrijker dan geld’

Vitesse heeft Alexander Büttner (20) en Kevin van Diermen (20) een verbeterde aanbieding gedaan. Maar de talenten vinden speeltijd belangrijker dan geld. Kevin van Diermen debuteerde op 15 april 2007 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Vitesse, tijdens de uitwedstrijd tegen AZ (1-0).

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-8-2009

Zout in de wonden van De Graafschap

Vitesse-supporters in de nacht van donderdag op vrijdag hebben 750 kilo zout gestort bij De Vijverberg, het stadion van de Doetinchemse club De Graafschap.

De Vitesse-supporters deden dit onder het motto ‘Een doekje voor het bloeden? Zout in de wonden..’, lieten ze in een mailtje weten.

Van de Vitesse-fans mag De Graafschap het zout uitdelen aan de buren en zij wensen de Doetinchemse club veel succes in de Jupiler League. Manager Jos Geerken van De Graafschap kan de grap wel waarderen: “Als het hier bij blijft, vind ik het prima.”

Volgens de Vitesse-supporters was dit een reactie op een actie van De Graafschap-supporters vorig seizoen. De dag nadat De Graafschap met 1-0 van Vitesse won, legden zij een groot spandoek met daarop ‘Een doekje voor het bloeden’ bij GelreDome neer.

Bron: Omroep Gelderland 14-08-2009

Verhaegh haalt sc Heerenveen niet

Vitesse-trainer Theo Bos moet het zaterdagavond tegen sc Heerenveen doen zonder Paul Verhaegh. De aanvoerder van de Arnhemse club heeft een liesblessure.

Rogier Molhoek schuift daardoor naar de positie van verdedigende middenvelder en Dalibor Stevanovic komt terug in de basis als linkshalf. Claudemir zal waarschijnlijk weer ‘op 10’ spelen en Nicky Hofs rechtshalf.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Drost, Jong-a-Pin; Hofs, Molhoek, Claudemir, Stevanovic; Kolk, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 14-08-2009

Mbamba traint mee bij Vitesse

Emile Mbamba traint de komende twee weken met bij Jong Vitesse. De aanvaller uit Kameroen is op zoek naar een club in Europa.

Mbamba was ooit het grootste talent uit de jeugdopleiding van Vitesse. Hij speelde van 2000 tot 2004 in het eerste. In het laatste seizoen was hij clubtopscorer met zes goals.

Daarna vertrok hij naar Israël. De nu 26-jarige Mbamba speelde daarna in Portugal en werd topscorer in Indonesië. Daar liep hij echter tegen enkele rode kaarten aan en werd langdurig geschorst. Als laatste speelde hij in Zuid-Korea.

Bron: Omroep Gelderland 14-08-2009

Jong-a-Pin: “Ik ben niet rancuneus”

Calvin Jong-a-Pin neemt het zaterdag met Vitesse op tegen sc Heerenveen, dat hem aan de Arnhemse club verhuurde. De verdediger zegt niet rancuneus te zijn, maar gaat wel voor een zege.
“In Friesland had ik het gevoel er alleen voor te staan”, zegt Jong-a-Pin op de website van sc Heerenveen. “Iedere speler wil erkenning en steun. Onder Sollied was ik niet meer dan een stand-in voor Popov. Alleen als hij geschorst of geblesseerd was, mocht ik spelen. Als je 22 bent, wil je zo’n rol niet. Op die leeftijd moet je wekelijks spelen.”

De wedstrijd tegen zijn oude club zal hij echter niet anders benaderen. “Gewoon, zoals iedere andere wedstrijd. Ik ben niet rancuneus. Ik wil zoals altijd winnen en omdat ik nu voor Vitesse speel, hoop ik dat wij de punten mee naar Arnhem nemen.”

“We komen voor drie punten en dat is niet onmogelijk”, vervolgt Jong-a-Pin. “Op beide ploegen staat druk, maar ik denk dat Heerenveen voor eigen publiek moet. Een puntje tegen Vitesse is niet genoeg. Eigenlijk geldt dat ook voor ons. Na een nederlaag en een gelijkspel hebben we een overwinning nodig. Het kan een leuk potje worden.”

Bron:SCHeerenveen.nl 13-08-2009

Bos vreest transfermarkt

Trainer Theo Bos van Vitesse leeft nog drie weken tussen de hoop en de vrees van de transfermarkt die tot 31 augustus open is. “Ik ben er nog steeds bang voor dat er spelers worden weggehaald”, bekende Bos. “Als je naar onze wedstrijd van zondag tegen Feyenoord kijkt, kun je ook wel zien welke spelers in aanmerking zouden komen. Als Claudemir of Paul Verhaegh wordt verkocht, zou dat echt een grote teleurstelling zijn. Dat zijn belangrijke jongens in de ploeg, jongens die je niet zo maar kunt vervangen”, weet de trainer, die wel een uitgebreid schaduwelftal in de achterzak heeft.

Daarop prijken prominent de namen van enkele controlerende middenvelders. Een positie die Bos nu invult met zijn rechtsback en aanvoerder Verhaegh. “We weten wel welke spelers we zouden willen hebben. Maar je weet niet wanneer spelers worden weggehaald. Je weet dan ook niet of er nog tijd is om een vervanger te halen.”

Bos heeft ook zijn beleid aangepast op mogelijke verschuivingen op de transfermarkt. Zo krijgen de stagiairs – Davy Pröpper, Jop van der Linden, Gino Felixdaal en Giovanni Gravenbeek – in de selectie een maand langer de tijd om een plaatsje te veroveren.

“Ik maak pas na de laatste dag dat de transfermarkt open is, de definitieve selectie bekend. Dan wil ik gaan werken met een groep van twintig spelers en twee doelmannen. Maar het heeft nu nog weinig zin om de groep kleiner te maken. Dan zou ik later weer iemand terug moeten halen”, zo verklaarde Bos.

Het zijn onzekere tijden, de laatste weken voor de transfermarkt definitief op slot gaat, weet Bos. “Er kan nog zo veel gebeuren. Ook bij ons kunnen nog één of twee spelers vertrekken. Onur Kaya en Anduele Pryor mogen van ons weg. Als dat gebeurt, heb je weer een plek vrij voor één van de andere jongens.” Concrete belangstelling voor Verhaegh of Claudemir is er op dit moment niet.

Bron: De Gelderlander 12-08-2009

‘Bij Piet zit het niet altijd goed tussen de oren’

Aad de Mos was zondag voor Radio Rijnmond aanwezig bij de competitiewedstrijd Vitesse-Feyenoord (0-0). Tijdens de rechtstreekse radiouitzending ventileerde de 62-jarige oud-trainer zijn bekende uitgesproken mening. “Claudemir is op tien veel beter dan Nicky Hofs.” En: “Bij Piet Velthuizen zit het tussen de oren niet altijd goed.” Het was de eerste keer dat De Mos weer in Gelredome kwam, na zijn ontslag als hoofdtrainer van Vitesse in april vorig jaar.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-8-2009

Terugslag voor Jenner, blessure Kaloglu valt mee

Het is nog onduidelijk of Vitesse-trainer Theo Bos aankomende zaterdag kan beschikken over Julian Jenner. De aanvaller leek hersteld van zijn enkelkwetsuur, maar kreeg op de training van maandag te maken met een terugslag.
“Hij sloot maandag weer aan bij de groep, maar hij verliet de training voortijdig”, zo laat de Arnhemse club weten tegenover Infostrada Sports. Door zijn blessure moest Jenner ook al het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. Zaterdag speelt Vitesse uit bij sc Heerenveen.

Bos kan waarschijnlijk wel beschikken over de nieuwe spits Sinan Kaloglu. “Kaloglu heeft maandag niet getraind. Hij heeft een spiertje verrekt in zijn nek. We verwachten dat hij in de loop van de week weer mee zal trainen.”

Paul Verhaegh kampt met een lichte liesblessure, maar over hem bestaan eveneens weinig twijfels. “Zijn blessure valt mee. Hij doet het rustig aan en de verwachting is dat hij zaterdag gewoon mee kan doen”, aldus de club.

Bron:Infostrada sports 11-08-2009

Van Hintum onderweg naar Schiphol voor Braziliaan

Technisch directeur Marc van Hintum is momenteel (dinsdagochtend) onderweg naar vliegveld Schiphol om de 19-jarige Braziliaan Caio op te halen. De jonge spits gaat op proef meetrainen met Jong Vitesse om te kijken of de Braziliaan een speler voor de toekomst kan zijn. Caio is afkomstig van een kleine Braziliaanse club genaamd Porto.

Amerikaan
De jonge Amerikaan Jack McInerney, die de afgelopen periode op proef was in Arnhem, vertrekt woensdag weer naar zijn vaderland. Van Hintum: “Het is een zeer interessante speler die we absoluut blijven volgen. De reden voor zijn vertrek is heel simpel. Hij moet zijn school afmaken.”

Megrelishvili
Haim Megrelishvili is teruggekeerd naar Israël. De 27-jarige voetballer mag op zoek naar een andere club, net als in de winterstop van het afgelopen seizoen. Toen vertrok Megrelishvili op huurbasis naar Maccabi Tel Aviv. De Israëlier heeft bij Vitesse een contract tot medio 2010 en mag andermaal worden verhuurd.

Bron: Vitesse.nl 11-08-2009

Haim Megrelishvili weer terug naar Israël

Vitesse-speler Haim Megrelishvili is opnieuw teruggekeerd naar Israël. De 27-jarige voetballer mag op zoek naar een andere club, net als in de winterstop van het afgelopen seizoen. Toen vertrok Megrelishvili op huurbasis naar Maccabi Tel Aviv. De Israëlier heeft bij Vitesse een contract tot medio 2010 en mag andermaal worden verhuurd.

Bron: De Gelderlander 10-08-2009

Stand van zaken blessure Sinan Kaloglu

Sinan Kaloglu kende zondag een teleurstellende invalbeurt. Maakte de Turkse aanvaller vorige week in Tilburg nog het verschil, tegen Feyenoord was Kaloglu een stuk minder op dreef. Tot overmaat van ramp haalde hij door een nekblessure het einde van de wedstrijd niet. Na een luchtduel kreeg Kaloglu een tik tegen zijn nek en daarbij verrekte hij een spier. Kaloglu ontbrak maandag dan ook op de training. Fysiotherapeut Han van den Berg verwacht dat Kaloglu zich midden van de week weer op de training meldt.

Overige blessures

Paul Verhaegh heeft liesklachten overgehouden aan de doelpuntloze remise tegen de Rotterdammers.

Bron: Vitesse.nl 10-08-2009

Samen winnen in een voller Gelredome
Vitesse seizoenkaartinformatie 2009/2010

Huidige seizoenkaarthouder?
Verleng uw seizoenkaart eenvoudig en snel online:www.vitesseseizoenkaart.nl

Nog geen seizoenkaarthouder?
U kunt hier terecht voor alle informatie over de Vitesse seizoenkaart voor het seizoen 2009/2010. U kunt het bestelformulier hier downloaden.

Bron:Vitesse.nl juli 2009

Selectie mogelijk naar Suriname

Op verzoek van hoofdtrainer/coach Theo Bos is de clubleiding op zoek naar een locatie voor een trainingskamp in de winterstop. Deze duurt dit seizoen een maand en daardoor behoort ook overwinteren buiten de landsgrenzen tot de mogelijkheden. Bos ziet een trainingskamp onder goede (weers)omstandigheden als dé ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eventuele trip van Vitesse gaat waarschijnlijk naar Suriname. De reis zou dan vlak na de jaarwisseling plaats moeten vinden.

De Vitesse-spelers zijn overigens niet de enigen die in Suriname aan hun vaardigheden gaan werken. De reis zal namelijk ook in het teken staan van kennisoverdracht. Daarbij valt te denken aan een workshop voor bestuurders in het voetbal, een workshop voor technisch managers en clinics voor jeugdtrainers

Bron: Vitesse.nl 10-08-2009

Vitesse wil ‘sparren’ met Borussia Mönchengladbach

In het weekend van 10, 11 oktober worden diverse interlands afgwerkt. Hoofdtrainer Theo Bos wil in dit Eredivisieloze speelweekend graag op niveau een oefenwedstrijd spelen. Technisch directeur Marc van Hintum heeft zijn Duitse informatiebronnen aageboord en dat heeft geresulteerd in contacten met Bundesligaclub Borussia Mönchengladbach.

Vitesse is momenteel met de Duitse club in gesprek over het inplannen van een oefenduel op vrijdag 9 oktober tegen ‘Dier Fohlen’.

Bron: Vitesse.nl 10-08-2009

Bos: ‘Ik begrijp Dalibor, maar team gaat voor’

Vitesse-trainer Theo Bos reageerde gisteravond gelaten op het verhaal van Dalibor Stevanovic. “Ik begrijp hem als hij zegt dat hij wedstrijden moet spelen om echt fit te worden, maar ik heb te maken met een elftal dat resultaat moet halen”, aldus Bos. “Daarbij kan ik niet wachten op spelers die fit moeten worden door te spelen in het eerste elftal.

Dat is de omgekeerde volgorde. In de voorbereiding kun je zoiets nog doen, maar in de competitie niet.”

Stevanovic kampte in de voorbereiding met een voetblessure. “Ik denk dat hij nu niet brengt wat hij kan brengen als hij helemaal fit is”, stelde Bos. “Dalibor heeft zich niet voor niets afgemeld voor het nationale team van Slovenië. Ik denk dat het voor hem het beste is dat hij dinsdag meedoet met Jong Vitesse.”

Bron: De Gelderlander 10-08-2009

Kolk werkt zich naar ‘logische’ basisplek

Santi Kolk was afgelopen zomer een veelbesproken persoon. Hij zou voor een vertrek staan bij Vitesse, miste vertrouwen van trainer Theo Bos en wilde niet nog een seizoen tussen basis en bank hangen. Opgeklopte verhalen, vindt de aanvaller.

Ondanks alle rumoer rondom zijn persoon is Kolk nog altijd Vitesse-speler. Twee duels en twee basisplaatsen verder ziet er naar uit dat de aanvaller in Arnhem nu eindelijk eens het vertrouwen geniet. Logisch, zo vindt Kolk.

“Vorig seizoen heb ik me in die rol geschikt, nu krijg ik de logische beloning voor de arbeid die ik verricht op het trainingsveld”, zegt Kolk in gesprek met VoetbalPrimeur. “Ik heb in de voorbereiding geen enkele training gemist en intern heb ik een goed gesprek gehad met de technische staf.”

“De basis is gewoon dat iedereen keihard moet werken. Ik ook. Mensen die een baan hebben moeten elke dag hun uiterste best doen en dat geldt voor mij net zo zeer. Nu is het voor mij zaak om er zelf voor te zorgen dat ik niet meer uit de basis verdwijn.”

Vitesse kende een valse start van het seizoen. Op bezoek bij Willem II werd een knullige en onnodige nederlaag geleden. Zondag herstelden de Arnhemmers zich in het duel met Feyenoord (0-0). “De wedstrijd tegen Willem II van vorige week was een incident. Dat wisten wij al. We wisten dat we beter konden en dat hebben we tegen Feyenoord laten zien. We creëerden veel kansen, hadden de wedstrijd onder controle, maar als je niet scoort dan kun je een duel ook niet winnen.”

Waar Kolk momenteel wél beloond wordt voor zijn inzet, kreeg Vitesse zondag niet waar het recht op had, zo meent de aanvaller. “Ik had zeker een penalty verdiend. Ik werd gewoon onderuit gehaald. Waarom zou ik me in die positie anders laten vallen? Maar ik ben het inmiddels wel gewend. In al die tijd dat ik bij Vitesse speel hebben we volgens mij één keer eerder een penalty gehad.”

Bron: Voetbalprimeur 10-08-2009

Stevanovic: ‘Dit heb ik niet verdiend’

Dalibor Stevanovic was gistermiddag de meest opvallende bankzitter bij Vitesse, voor de wedstrijd tegen Feyenoord (0-0). “Ik ben echt teleurgesteld”, sprak de Sloveense middenvelder, nadat hij slechts het slotkwartiertje mee had mogen doen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-8-2009

Hofs baalt van wissel en puntenverlies

Nicky Hofs baalde gistermiddag na de 0-0 van Vitesse tegen Feyenoord. In de eerste plaats omdat Vitesse thuis in Gelredome twee punten verspeelde aan Feyenoord. Op een goede tweede plaats kwam de vroegtijdige wissel, in de 66ste minuut.

Hofs was zo boos dat hij onderweg naar de kleedkamer trainer Theo Bos geen hand gaf. “Uit emotie. Ik zat goed in de wedstrijd, voelde me fit en het ging lekker. Maar ik had de trainer natuurlijk wel een handje moeten geven”, aldus Hofs. “Je moet altijd netjes blijven, dus dat is niet goed.”

Hofs vond ook scheidsrechter Bjorn Kuipers niet goed omdat die Vitesse een strafschop onthield. “Ik heb hem erop aangesproken. Maar hij zei dat hij de beelden in de rust vier keer had gezien en geen strafschop kon ontdekken. Dan houdt het op”, grijnsde de van Feyenoord overgenomen Hofs, die door de 1200 bezoekende fans luidkeels werd toegejuicht, zowel voor de wedstrijd als bij zijn wissel. “Ik heb nog geen afscheid genomen van de fans. Dat hoort er wel bij vind ik, als je drieënhalf jaar bij een club hebt gespeeld en je vertrekt. Of dat gebeurt? Ik weet niet wat Feyenoord zelf wil”, aldus Hofs, die als rechtermiddenvelder een vrije rol had en daar goed speelde. “We hadden drie punten verdiend, één is te weinig. We hebben de meeste kansen gehad. Maar gelukkig kopt Fer die bal vlak voor tijd niet binnen.”

Bron: De Gelderlander 10-08-2009

Applaus voor balende Hofs

Na ruim een uur in het duel tussen Vitesse en Feyenoord steeg zondagmiddag in het Gelredome een klaterend applaus op. Zowel de fans van de thuisclub als van de bezoekende ploeg namen met waardering afscheid van middenvelder Nicky Hofs.

Zelf was de 26-jarige Arnhemmer minder enthousiast. Bij het verlaten van het veld weigerde de voormalige speler van Feyenoord zijn trainer Theo Bos een hand te geven.

,,Ik baalde behoorlijk van mijn wissel,’’ gaf Hofs na afloop toe. ,,Ik zat lekker in de wedstrijd en ik hield totaal geen rekening met een vervanging. De emoties liepen daardoor even op bij mij. Dat gebeurt soms in het voetbal. Maar ik had mijn trainer natuurlijk wel gewoon een hand moeten geven, ook al was ik teleurgesteld. Gelukkig maakte hij er geen punt van.’’

Het ovationele applaus vanuit het Rotterdamse supportersvak deed Hofs goed. Nadat hij vorig seizoen op huurbasis al dertig competitieduels voor Vitesse speelde, haalde de Arnhemse club hem deze zomer definitief terug naar het Gelredome.

,,Ik heb bij Feyenoord 3,5 jaar gespeeld. Ik heb echter nooit op een waardige manier afscheid kunnen nemen van de supporters. Het applaus vormde daarom toch een mooi moment ondanks die wissel.’’

Bron: ANP 09-08-2009

Been: Vitesse hield ons in leven

Feyenoord-trainer Mario Been was na afloop van het bloedeloze gelijkspel bij Vitesse tevreden. “Een punt is punt. Zeker bij een ploeg als Vitesse is dat een goed resultaat”, zei Been. “Met vier punten uit twee duels zijn we de competitie goed begonnen.”

In de eerste helft zag Been in het Gelredome echter een matig Feyenoord. “We begonnen slap en er was te weinig dreiging voorin”, vond de coach van de Rotterdammers. “Vitesse kreeg op dat moment kansen en hield ons zelfs in leven.”

Feyenoord herstelde zich in de laatste 45 minuten en kreeg vervolgens mogelijkheden om op voorsprong te komen. “In de tweede helft waren we de beste ploeg. We kregen wat kansjes, maar een overwinning was te veel van het goede geweest”, sloot Been af.

Bron: De Telegraaf 09-08-2009

Claudemir speelt het liefst op tien

Claudemir speelde tegen Feyenoord op “tien”, achter de twee spitsen, en dat beviel hem prima.

“Ik voel me daar heel goed, dat is een fijne positie voor mij. Het liep makkelijk, ik wil daar wel vaker spelen. Maar als de trainer me liever ergens anders opstelt, doe ik ook mijn best. De training bekijkt het per wedstrijd en dat vind ik goed.”

De Braziliaan vond dat Vitesse zonder meer had moeten winnen van Feyenoord. “We waren absoluut de betere ploeg, maar die bal wilde er helaas niet in. Dan moeten we volgende week maar gaan winnen.”

Bron: Omroep Gelderland 09-08-2009

Lasse Nilsson baalt van gemiste kansen

Lasse Nilsson kon nauwelijks geloven dat Vitesse niet won van een veel minder Feyenoord.

“Echt jammer, als iemand gewoon die bal erin schiet, hebben we drie punten. Ikzelf was in het begin al dichtbij met die stift en Van Dijk redde ook op een ander schot. En Kolk raakte de paal. Echt jammer, want we hebben 75 minuten goed gespeeld.”

Nilsson oogde weer ouderwets fris en de Feyenoord-defensie had totaal geen grip op de Zweed. “Ik voel me goed, mis alleen dat laatste ding: Schieten of een assist, de timing ontbreekt nog. Het lichaam voelt goed.”

Bron: Omroep Gelderland 09-08-2009

Vitesse gelijk tegen Feyenoord

Vitesse heeft zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Voor opvallend weinig toeschouwers, vanwege de schoolvakanties zijn deze zondagmiddag slechts 16.485 toeschouwers in Gelredome, kon de thuisploeg de vele kansen niet omzetten in treffers. Vitesse-trainer Theo Bos had zijn elftal flink gewijzigd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, na het zwakke begin van de competitie bij Willem II (3-1). De na zijn blessure nog niet topfitte Dalibor Stevanovic begon op de bank en het middenveld van de Arnhemse ploeg zag er totaal anders uit. Paul Verhaegh verving Rogier Molhoek als controleur voor de verdediging, Molhoek speelde links in plaats van Stevanovic en Nicky Hofs en Claudemir hadden van plek geruild, waardoor Hofs aan de rechterkant begon.

Vitesse opende geweldig. De thuisploeg zette meteen druk en creëerde ook gelijk kansen. Binnen vijf minuten was Vitesse drie keer dicht bij de openingstreffer. Eerst liet scheidsrechter Björn Kuipers doorspelen na een vermeende overtreding van Ron Vlaar op Vitesse-aanvaller Santi Kolk in de zestien, vervolgens haalde Vlaar de bal na een stift van Lasse Nilsson van de lijn en daarna werkte Feyenoord-keeper Rob van Dijk met moeite een inzet van Nilsson uit zijn doel.

Feyenoord-zette daar alleen een fraaie uithaal van Roy Makaay tegenover. Vitesse-doelman Piet Velthuizen reageerde alert. Aan de andere kant kreeg Molhoek een vrije schietkans, maar hij gaf een voorzet die voorlangs ging. Nilsson voegde daar nog een mogelijkheid aan toe. Na een solo strandde hij op Van Dijk. En op slag van rust schoot Kolk van dichtbij op de paal, om het overwicht van Vitesse nog maar eens te onderstrepen. Na rust hetzelfde beeld. Vitesse drong aan, maar scoorde niet. Nilsson stuitte andermaal op van Dijk en Jeroen Drost schoot van dichtbij over. De wedstrijd vervlakte steeds meer na de rust. Velthuizen redde nog fraai met zijn voet, na een harde vrije trap van Vlaar. In de slotfase kopte Leroy Fer net naast het doel van Vitesse.

Vitesse-Feyenoord 0-0 (0-0)

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Drost, Jong-A-Pin; Hofs (66.Kaloglu (90.Büttner)), Verhaegh, Claudemir, Molhoek; Nilsson en Kolk (78.Stevanovic).

Bron: De Gelderlander 09-08-2009

Vitesse vergeet te winnen van Feyenoord

Vitesse vergat in Gelredome te winnen van Feyenoord. Het werd 0-0. De Arnhemmers waren sterker, maar misten teveel kansen.

Vitesse overrompelde Feyenoord en de fris spelende Nilsson was tweemaal dichtbij de openingstreffer. Feyenoord liet helemaal niks zien en Kolk raakte vlak voor rust nog de paal.

Ook na rust domineerde het dynamische Vitesse. Nilsson en Drost misten grote kansen. De krachten vloeiden langzaam weg bij Vitesse en de wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Velthuizen redde met de voet op een schot van Vlaar. In de slotfase plooide Vitesse terug, maar Feyenoord verdiende de overwinning zeker niet.

Bron: Omroep Gelderland 09-08-2009

Aad de Mos analyseert Vitesse-Feyenoord

De in 2008 door Vitesse ontslagen trainer Aad de Mos keerde zondag terug in het Gelredome om de wedstrijd Vitesse-Feyenoord te analyseren voor Radio Rijnmond.

“Claudemir op tien is veel beter dan Nicky Hofs”, constateerde de flamboyante ex-trainer al direct met de van hem zo bekende stellingheid. “Dat is natuurlijk een degradatie voor Hofs, vandaar dat hij in discussie ging met Theo Bos. Vitesse heeft een goede balans met Verhaegh en die Ping als linksback. Verhaegh speelt heel consequent in de dekking op Tomasson en in combinatie met Claudemir wordt het middenveld van Feyenoord in de problemen gebracht. Die spitsen van Vitesse zijn moeilijk af te stoppen, want het zijn lopende spelers, ze zijn niet statisch. Vooral Nielsen is levensgevaarlijk. Feyenoord bouwt veel te trag op. Fer zit niet in de wedstrijd, maar dat komt vooral door de loopacties van Claudemir.”

De Hagenees gaf ook zijn mening over een mogelijke overgang van Piet Velthuizen naar Feyenoord. “In potentie heb ik zelden zo’n goede doelman gezien, zeker technisch. Maar tactisch moet hij nog een hoop leren en ook tussen de oren zit het niet altijd goed. En de druk bij Feyenoord is natuurlijk veel groter dan bij Vitesse.”

Op de wissel van de Wijchense spits Roy Makaay reageerde De Mos opmerkelijk, “Mario Been heeft echt wel respect voor die oudjes, hij wil hun reputatie niet kapot maken. Maar als ze dan hun kans niet pakken, is het bekeken. Dit is veel meer zijn elftal, dat voel je gewoon als coach.”

Ook de wissel van Nicky Hofs snapte de gelouterde trainer wel. “Dat is terecht. Het gaat wel veel stof doen opwaaien, maar hij moet het gewoon accepteren. Wanneer je als kenner kijkt, moet je constateren dat Hofs vandaag de minste middenvelder is bij Vitesse.”

“Ik had trouwens zeventig minuten lang het idee dat ik naar een vriendschappelijke wedstrijd zat te kijken. Pas toen kwam er wat beleving in het stadion.”

Bron: Omroep Gelderland 09-08-2009

Nicky Hofs: Vitesse, Feyenoord of het land uit

Nicky Hofs wil in Nederland maar voor twee clubs spelen: Vitesse en Feyenoord. Deze zomer keerde hij terug uit Rotterdam, zondag is Vitesse-Feyenoord. Maar wat nou als de nieuwe top van het Nederlandse voetbal aanklopt: AZ, FC Twente of toch Ajax en PSV?

lees verder...

Bron: De Gelderlander 8-8-2009

Gratis DVD na afloop Vitesse-Feyenoord

Bij het verlaten van GelreDome krijgen alle bezoekers van Vitesse-Feyenoord zondagmiddag een gratis DVD van Eredivisie Live overhandigd.

Hierop staat een overzicht van het afgelopen voetbalseizoen, alle hoogte- en dieptepunten en onder andere interviews met Theo Bos en Paul Verhaegh.

Bron: Vitesse.nl 08-08-2009

Van Bronckhorst niet tegen Vitesse

Feyenoord speelt zondag tegen Vitesse zonder Giovanni van Bronckhorst. De verdediger is geblesseerd aan de knie. In het Gelredome wordt hij vervangen door Tim de Cler, die inmiddels wel weer volledig fit is.

Van Bronckhorst raakte al tijdens de voorbereiding geblesseerd. In de competitie-opening tegen NEC speelde hij met pijnstillers. ,,Dat kan hij natuurlijk niet te lang doen”, zei coach Mario Been. Het herstel van de international verloopt wel voorspoedig.

Rob van Dijk staat zondag opnieuw in het doel bij de Rotterdammers. Eerste keus Darley viel vorige week tegen NEC uit met een knieblessure en is nog niet voldoende hersteld. Ook Edwin Mulder, eveneens kandidaat voor de positie tussen de lat, is niet fit genoeg om te spelen. Feyenoord begon de competitie vorige week met een zege op eigen veld tegen NEC, 2-0.

Bron: De Pers 07-08-2009

Willem II-uit was incident volgens Theo Bos

Vitesse-trainer Theo Bos wil niets kwijt over de strijdwijze van zijn elftal tegen Feyenoord.

“We gaan het anders doen, maar ik ga ze niet wijzer maken dan ze al zijn. Wij willen in ieder geval thuis wat laten zien en bewijzen dat Willem II-uit een incident was.

We stonden organisatorisch niet goed, zelfs niet tegen tien man. En we verloren het eerste half uur alle duels, dat had niets te maken met de opstelling of met de tactiek. En daar bovenop nog die persoonlijke fouten.”

“We moeten snel punten halen, zodat er rust komt”, besluit de trainer.

Bron: Omroep Gelderland 07-08-2009

Hofs neemt Been niets kwalijk

Voor Nick Hofs is het duel tegen Feyenoord een weerzien met oude bekenden. De middenvelder speelde drie seizoenen voor de Rotterdamse club.

Hofs (26) neemt het de nieuwe Feyenoord-trainer Mario Been niet kwalijk dat hij daar buiten de boot viel. “Hij is heel duidelijk geweest. Wel jammer dat ik niet eens meemocht op trainingskamp en dat ik met het tweede moest meetrainen. Dat is eigenlijk geen niveau.”

Hofs juichte vorig seizoen niet toen hij scoorde tegen Feyenoord. En nu? “Laat ik eerst maar eens een doelpunt maken, dan zien we wel weer.”

Bron: Omroep Gelderland 07-08-2009

Nieuwe Vitesse munt met ingang van seizoen 2009-2010

Met ingang van seizoen 2009-2010 is de Vitesse munt van het seizoen 2008-2009 niet langer geldig. Voor seizoen 2009-2010 is er een nieuwe Vitesse munt.

De Vitesse munten van het seizoen 2008-2009 kunnen uitsluitend omgewisseld worden voor de nieuwe munt tijdens de wedstrijden Vitesse – Feyenoord op 9 augustus, Vitesse – ADO Den Haag op 22 augustus (zowel op promenade als bij de kassaloketten) en Vitesse – NEC op 13 september (alleen na de wedstrijd bij de kassaloketten) aanstaande. De nieuwe Vitesse munt heeft een waarde van € 2,40 per stuk en is één seizoen geldig. De Vitesse munt is niet geldig bij concerten en evenementen. Voor deze evenementen zijn speciale munten verkrijgbaar.

Daarnaast is met ingang van het nieuwe seizoen de koffieprijs voor een kleine koffie verlaagd van één munt naar een halve munt.

Bron: Vitesse.nl 07-08-2009

Velthuizen niet in selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Vitesse-doelman Piet Velthuizen niet opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefenwedstrijd van woensdag tegen Engeland.

Velthuizen zat wel in de voorlopige selectie, maar Michel Vorm van FC Utrecht krijgt de voorkeur als tweede doelman. Maarten Stekelenburg van Ajax is de eerste keeper. Henk Timmer uit Hierden, ex-Feyenoord en nu zonder club, zat al niet in de voorselectie.

Bron: Omroep Gelderland 07-08-2009

Theo Bos haalt de bezem door de opstelling

Vitesse-trainer Theo Bos haalt de bezem door zijn opstelling na het échec tegen Willem II.

Op de training in Gelredome probeerde hij diverse varianten uit, maar het lijkt duidelijk dat een aantal gevestigde namen niet in de basis zal starten tegen Feyenoord. Julian Jenner is door een enkelblessure nog een twijfelgeval. Assistent Jan van Deinsen is na een hernia alweer terug op het trainingsveld.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van Diermen, Sprockel, Molhoek; Claudemir, van der Struijk, Hofs; Jenner (?), Kaloglu, Kolk.

Bron: Omroep Gelderland 07-08-2009

Stadion zondag bij aanvang volledig gecompartimenteerd

Bij opening van het stadion (Promenade vanaf 11.00 uur) is de Promenade volledig gecompartimenteerd. Houd hier rekening mee bij aankomst op het terrein van GelreDome. Vitesse v Feyenoord begint zondag om 12.30 uur.

Dagverkoop

De stadionkassa’s zijn vanaf twee uur voor aanvang van een thuiswedstrijd geopend. Alleen met een seizoenkaart of fankaart heb je de mogelijkheid om één kaart bij te kopen (mits in de voorverkoop nog geen kaarten zijn gekocht).

Bron: Vitesse.nl 07-08-2009

Geen verkoop seizoenkaarten op wedstrijddag

Wil jij jouw seizoenkaart nog voor Vitesse – Feyenoord in bezit hebben, dan adviseren wij je voor zaterdag langs te komen in de Vitesse Fanzone. Alleen dan kunnen wij je garanderen dat je seizoenkaart met ingang van Vitesse – Feyenoord, zondag 9 augustus (12.30 uur), geldig is.

De Vitesse Fanzone is van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend. Het is niet mogelijk op de wedstrijddag nog een seizoenkaart te bestellen.

Bron: Vitesse.nl 07-08-2009

Jenner vraagteken voor duel met Feyenoord

In de aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, zondag 9 augustus tegen Feyenoord, heeft Julian Jenner een enkelblessure opgelopen. De vleugelaanvaller heeft last van zijn rechterenkel en is een vraagteken voor het duel met de Rotterdammers. Ook Davy Pröpper zit even in de lappenmand. De jongeling heeft zich aan zijn heup geblesseerd.

Drie dagen voor de wedstrijd tegen Feyenoord zijn er verder nog geen bijzonderheden. Vrijdag volgt na het wekelijkse persuurtje de volgende update. Vandaag, donderdag 6 augustus, heeft de selectie een vrije dag.

Bron: Vitesse.nl 06-08-2009

Velden Gelderse voetbalclubs slecht beoordeeld

De velden van de Gelderse voetbalclubs worden laag beoordeeld.

Dat blijkt uit een onderzoek van het weekblad Voetbal International onder de aanvoerders van alle profclubs. In de eredivisie van afgelopen seizoen wordt het veld van De Graafschap als laagste beoordeeld, nog onder het kunstgras van Heracles Almelo. NEC staat in het onderzoek op de zestiende plaats en het veld van Vitesse in Gelredome staat dertiende. PSV speelt volgens het onderzoek op het beste veld in de eredivisie.

In de eerste divisie scoren de velden AGOVV Apeldoorn en FC Omniworld, beiden kunstgras, het laagste.

Bron: Omroep Gelderland 04-08-2009

Alarmerende start seizoen voor Vitesse

Vitesse heeft op de openingsdag van de competitie direct een alarmerende wake-up call gekregen van Willem II. De Arnhemse ploeg kon – zelfs tegen tien Tilburgers – een volledig mislukte eerste helft niet meer goedmaken: 3-1.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 3-8-2009

Nijmeegse doelman Piet Velthuizen ziet Vitesse falen op eerste dag

Piet Velthuizen kreeg zaterdagavond in een helftje voetballen meer ballen te verwerken dan de hele voorbereiding bij elkaar. “Ik heb er wel 35 gehad, ze kwamen van alle kanten”, zei de Nijmeegse doelman van Vitesse na een valse start van het nieuwe voetbalseizoen: een 3-1 nederlaag bij Willem II.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 3-8-2009

Sinan Kaloglu aanjager van Vitesse

Sinan Kaloglu bracht als invaller nieuw elan bij Vitesse.

De Turkse spits was de aanjager van de ploeg en ging ook verbaal in de clinch met zijn ploeggenoten. Ook spoorde hij de meegereisde supporters aan. “Dat deed ik, omdat ze zo stil waren. Daarna gingen ze achter de ploeg staan en joegen ons op en bleven we druk zetten op hen. We moeten het echt beter doen dan dit. We moeten voor het linkerrijtje gaan.”

“Ikzelf kon maar een helft spelen, want ben nog niet fit genoeg. Als dat wel het geval is, dan ga ik er vanuit dat ik gewoon speel.”

Bron: Omroep Gelderland 01-08-2009

Theo Bos laakt eerste helft van Vitesse

Vitesse-trainer Theo Bos analyseerde heel helder waarom zijn elftal er tegen Willem II voor rust volstrekt niet aan te pas kwam.

“Voetbal wordt gespeeld onder andere met duels en als je 99 procent van je duels verliest, heb je altijd problemen. Tegen welke tegenstander dan ook. We hadden gewaarschuwd voor wat er misging bij de 1-0. We waren veel te makkelijk, maar leverden geen arbeid zonder bal. Al met al verloren we hier dus onnodig.”

Na rust was het anders. “De tweede helft was voor ons en hadden we alsnog een gelijkspel verdiend.”

Bron: Omroep Gelderland 01-08-2009

Willem II verslaat Vitesse na goede eerste helft

Willem II is de competitie begonnen met een 3-1 overwinning op Vitesse. De thuisclub begon veel feller aan de wedstrijd en had in de tweede helft geluk dat Vitesse geen strafschop kreeg.

Willem II begon het duel furieus. Al in de vierde minuut kwam de ploeg van trainer Fons Groenendijk op voorsprong door een treffer van Christophe Grégoire. De middenvelder profiteerde van goed voorbereidend werk van Sergio Zijler, die de bal teruglegde op Grégoire: 1-0.

Ook na de openingstreffer kreeg Willem II goede kansen. Zo werden kopballen van Bart Biemans en Frank Demouge van de doellijn gered. In de 28ste minuut zette Saïd Boutahar de 2-0 op het bord. Na een blunder van Paul Verhaegh kon Boutahar alleen op Piet Velthuizen af en liet de Vitesse-doelman kansloos met een schuiver in de rechterhoek.

Pas na rust werd Vitesse wakker. Sinan Kaloglu luisterde zijn debuut op met de aansluitingstreffer, de Turk schoof de bal van dichtbij langs Maikel Aerts. Kort daarvoor was Grégoire met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. In het restant van de wedstrijd was Vitesse de dominerende partij, maar de club had scheidsrechter Ben Haverkort niet aan zijn zijde.

Vitesse dacht twee keer recht te hebben op een strafschop na overtredingen op Verhaegh, maar Haverkort oordeelde anders. Ook raakte Vitesse in de tweede helft nog de paal en de lat, maar scoren deed de club niet meer. In de blessuretijd bepaalde Arjan Swinkels de eindstand op 3-1 na een vlot uitgevoerde counter.

Bron: Voetbal International 01-08-2009

Onnodige nederlaag voor laks Vitesse

Vitesse is de competitie begonnen met een onnodige nederlaag bij Willem II. Door een zwakke eerste helft verloren de Arnhemmers met 3-1.

Na wanorde achterin bij Van der Struijk en Sprockel opende Gregoire de score. Het lusteloze Vitesse werd overspeeld. De 2-0 van uitblinker Boutahar was volkomen logisch.

Na rust was Vitesse wel gedreven vooral door invaller Kaloglu. Kolk raakte de paal en Claudemir de lat. Na rood voor Gregoire maakte Kaloglu de 2-1. Willem II bleek enorm beperkt en Vitesse zette vol druk, maar Swinkels bepaalde de eindstand op 3-1.

Bron: Omroep Gelderland 01-08-2009

Vitesse test jeugdspeler uit VS

De Amerikaanse jeugdspeler Jack McInerney is vanaf maandag ruim een week op proef bij Vitesse. Hij wordt door de Arnhemse club niet als directe versterking gezien voor de hoofdmacht.

McInerney geldt in de VS als een groot talent. De aanvaller, sinds woensdag 17 jaar, was in de groepsfase van het CONCACAF-kampioenschap voor spelers onder 17 jaar de smaakmaker. Hij scoorde in drie duels vijf keer en was goed voor enkele assists. De VS plaatste zich voor het WK in Nigeria.

McInerney vergelijkt zichzelf graag met Wayne Rooney.

Bron: Omroep Gelderland 01-08-2009

Van Hintum: ‘Het is in elk geval heel leerzaam’

Marc van Hintum (42) is begonnen aan zijn laatste contractjaar bij Vitesse. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen kijkt de technisch directeur terug: “Mijn eerste anderhalf jaar hier zijn in elk geval zeer leerzaam geweest.” En kijkt hij vooruit: “Ik heb een goed gevoel over dit seizoen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 1-8-2009

Theo Bos: turven in Tilburg

Vitesse maakt zich op voor de opening van het nieuwe voetbalseizoen; een bezoek aan Willem II in Tilburg. In de week voor de start begaf trainer Theo Bos zich vooral op het gebied van motivatietraining.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 1-8-2009

Hoofdsponsor: