december 2007

De supportersvereniging Vitesse
wenst u en diegenen die u dierbaar zijn
een gezond en sportief 2008.

Bron: SV Vitesse 31-12-2007

Nederlandse profclubs willen licentie voor gokken op voetbal

De Eredivisie cv, het samenwerkingsverband van Nederlandse voetbalclubs dat de lucratieve uitzendrechten veilt voor betaald voetbal op tv en radio, aast op een goklicentie van de Nederlandse overheid. Dat blijkt uit het vertrouwelijke biedingdocument dat de Eredivisie cv (ECV) heeft verstuurd aan ge√Įnteresseerde mediabedrijven.

Door kijkers te laten gokken, zouden de voetbalclubs naar verwachting tientallen miljoenen euro‚Äôs extra kunnen verdienen boven op de jaarlijkse inkomsten uit uitzendrechten en reclamezendtijd. Het lopende driejarige contract levert de ECV ruwweg ‚ā¨ 70 mln per jaar op. Alleen al aan uitzendrechten mikken de voetbalclubs dit keer op ‚ā¨ 100 mln per jaar.

Twee minuten gokken

De wet verbiedt de ECV op dit moment om zendtijd te wijden aan gokken op voetbaluitslagen. Maar de profclubs willen deze mogelijkheid exploiteren zodra de wetgever hier toestemming voor heeft gegeven. Daarom eisen de clubs alvast dat gegadigden voor de televisiesamenvattingen van eredivisiewedstrijden twee minuten van hun zendtijd reserveren voor gokken, zo blijkt uit het veilingdocument.

De bepaling in het veilingdocument is op voorwaarde dat de gokwet wordt verruimd in de komende drie tot vijf jaar. Dat is de looptijd van de uitzendrechten vanaf de eerstvolgende competitie komend najaar.

Doelpuntenmaker

‚ÄėStel de markt komt vrij‚Äô, zegt ECV-directeur Frank Rutten in een toelichting, ‚Äėdan willen wij de mogelijkheid openhouden om daar in een sportprogramma aandacht aan te schenken‚Äô. Nu kan legaal gokken op voetbalwedstrijden alleen via de toto, onderdeel van de Lotto. ‚ÄėWij denken dat er meer uit te halen valt‚Äô, zegt Rutten. Hij refereert aan Engeland, bakermat van het voetbal, waar fans kunnen wedden op de identiteit van de eerste doelpuntenmaker, wie de eerste hoekschop krijgt, en vele andere gokkansen dan louter rust- en slotstanden.

Om de rechten van live voetbaluitzendingen aantrekkelijker te maken, gaat vanaf augustus veel op de schop. Zo beginnen de wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag op andere tijdstippen om overlappingen uit te sluiten. Dat moet meer kijkers opleveren, hopen de voetbalclubs.

Ook worden de samenvattingen onaantrekkelijker gemaakt. De uitzending begint zondag pas om acht uur en gaat waarschijnlijk ook korter duren. De komende veiling is anders dan voorgaande. Livebeelden van betaald voetbal komen vanaf volgend seizoen mogelijk via een nieuw op te richten eigen betaalzender van de ECV, mocht de veiling te weinig opleveren.

Vrouwenvoetbal

Ook is het mogelijk dat één partij of consortium van partijen alle uitzendrechten vergaart: live tv, samenvattingen tv, radio, mobiele telefoon en samenvattingen van vrouwenvoetbal. Het veilingdocument is zeer gedetailleerd, in hoge mate juridisch en volledig geschreven in het Engels. De ECV bevestigt dat het vooraf buitenlandse partijen heeft geconsulteerd en ook biedingen verwacht van buitenlandse mediaconglomeraten en rechtenagentschappen. Partijen die een bod willen neerleggen, hebben hiervoor tot 17 januari de tijd gekregen van de voetbalclubs. In de loop van februari wordt bekend aan wie ECV de televisierechten gunt voor de komende jaren.

Bron: Financieel Dagblad 31-12-2007

Vitesse begint 2008 in de wachtkamer

Kloofje naar play-offs blijft, na gelijkspel tegen concurrent FC Utrecht.

Vitesse is er op de laat­ste speeldag van 2007 niet in ge­slaagd de kloof naar de play-off­plaatsen om UEFA Cup-voetbal te dichten. Tegen concurrent FC Utrecht werd het gistermiddag thuis in Gelredome gelijk (2-2), waardoor Vitesse het jaar 2008 in de wachtkamer begint. De thuisploeg deed zichzelf iets te kort, al was dat uit het wedstrijd­beeld niet af te lezen. Op basis daarvan had FC Utrecht meer re­den met een katterig gevoel het jaar uit te luiden. In beide helften kwam Vitesse op bijna identieke wijze op voorsprong, maar telkens leverde de ploeg net te weinig energie om door te drukken. Zo kon FC Utrecht het betere veldspel bekronen met twee verdiende ge­lijkmakers, beide indirect het ge­volg van vrije trappen aan Utrecht­se kant.

Met een geweldige volley maakte spits Harrie Gommans de ope¬≠ningsgoal, zijn vijfde van het sei¬≠zoen, op aangeven van Santi Kolk. De tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen ook Mads Junker zijn vijfde seizoenstreffer binnentikte. Paul Verhaegh gaf de beslissende voorzet nadat Theo Janssen de aanval had opgezet: 2- 1. De eerste Utrechtse treffer viel in de 16de minuut. Francis Dickoh volleerde de bal van buiten de zes¬≠tien richting Vitesse- doel. Omdat Robin Nelisse de bal van richting veranderde, was doelman Piet Velt¬≠huizen kansloos: 1-1. Na rust maak¬≠te Lo√Įc Loval in de 65ste minuut de 2- 1 van Junker goed. Velthuizen keerde de bal, kreeg ‚Äôm niet klem en vervolgens om zijn oren: 2- 2.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-12-07 

De Mos is blij met scorende spitsen

Na Kolk brengen ook Gommans en Junker hun teller op vijf goals.

Trainer Aad de Mos was gistermiddag tevreden met de 2¬≠2 tegen FC Utrecht, waarmee Vites¬≠se een punt achter het kalender¬≠jaar 2007 zette. Met name de trefze¬≠kerheid van de spitsen in het nieu¬≠we spelsysteem verheugde de coach. ‚ÄěEen van de pluspunten vind ik de driehoek voorin. Met Kolk, Gommans en Junker hebben we drie scorende spitsen. We ma¬≠ken vandaag twee schitterende goals‚ÄĚ, verwees De Mos naar de meedogenloze volley van Gom¬≠mans ( 1- 0) en de geweldig uitge¬≠speelde 2-1 van Junker.

De drie aanvallers besluiten 2007 met vijf treffers. Pas sinds de terug¬≠keer van Theo Janssen durft De Mos met drie aanvallers te spelen. ‚ÄěIk heb lange tijd veel middenvel¬≠ders gemist; Sansoni, Janssen, Kei¬≠zer en Takak waren niet inzetbaar. Daarom heb ik voor zekerheid ge¬≠kozen‚ÄĚ, aldus de trainer, die nog een pluspunt zag in invaller Kevin van Diermen, vervanger van de halffitte Giovanny Espinoza. ‚ÄěIk wilde hem testen met het oog op de tweede helft van het seizoen. Dat is mij goed bevallen.‚ÄĚ

Hij verwacht in de transferperiode (1 t/m 31 januari) geen vuurwerk van de nieuwe technisch directeur Marc van Hintum. ‚ÄěMarc kan op zijn gemak rondkijken, ik heb nie¬≠mand nodig en er is geen dubbel¬≠tje te besteden. Tenzij er iets ge¬≠beurt. Voor Kolk en Gommans is al belangstelling.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 31-12-2007

Van der Schaaf is ‚Äė toch blij‚Äô met 2007

Vitesse-aanvoerder maakt de balans op na eerste helft van seizoen.

Remco van der Schaaf proost vanavond ‚Äėtoch wel met een goed gevoel‚Äô op het jaar 2007 van Vitesse. Na de remise tegen FC Utrecht (2-2), gistermiddag in Gelredome, maakte de 28- jarige aanvoerder de balans op.

‚ÄěVoor dit seizoen heeft de clublei¬≠ding gezegd dat we voor de plek¬≠ken zes tot en met twaalf gaan‚ÄĚ, al¬≠dus Van der Schaaf. ‚ÄěDaar staan we nu ook. Het zal afhankelijk zijn van momenten waar we zullen eindigen. Belangrijk zal zijn of we iedereen aan boord kunnen hou¬≠den, of iedereen fit blijft. Je ziet nu dat bijna alle spelers terug zijn, dan wordt het makkelijker om aan automatismen te werken.‚ÄĚ Vitesse stapt als nummer elf van Nederland het nieuwe jaar in; de Arnhemse ploeg staat op doelsal¬≠do net niet in het linkerrijtje. ‚ÄěWij moeten na de winterstop een keer een serie neerzetten‚ÄĚ, zei Van der Schaaf. ‚Äě Zeven punten pakken in drie wedstrijden, of tien in vier. Dan staan we er weer helemaal tussen. Het zat er vandaag ook wel in. We komen twee keer op voor¬≠sprong, maar geven twee goals weg in standaardsituaties.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-12-07 

2007, het jaar van Piet Velthuizen

Sportieve middelmaat, financi√ęle ellende. Voor Vitesse was 2007 een jaar om gauw te vergeten. Het lichtpunt bij de Arnhemse club: de doorbraak van de grote keepersbelofte Piet Velthuizen (21).

Het is enkele dagen nadat Piet Velthuizen zijn contract bij Vitesse heeft verlengd. De goa­lie uit Nijmegen signeerde een ver­bintenis tot medio 2011. De nieu­we overeenkomst vormde een pas­send slot voor het jaar dat de keeper in de benen heeft. Velthui­zen kreeg zijn kans als eerste goa­lie van Vitesse en brak op zo’n spectaculaire wijze door dat zijn zaakwaarnemer Louis Laros werd benaderd door clubs uit binnen­en buitenland. Bij HotelWest End, naast sportcentrum Papen­dal, bestelt Velthuizen een ijsthee. En doet hij zijn sportieve re­laas over 2007.

Hoe kijk je terug op 2007?
Velthuizen: ‚Äě Het was voor mij een droom op 20-jarige leef¬≠tijd als keeper in het eerste elftal te staan. Ik ben de trainer er dankbaar voor dat hij mij die kans heeft gegund. Er zijn niet veel keepers die op hun twin¬≠tigste een basisplaats hebben in de eredivisie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 31-12-07 

Velthuizen en Sprockel missen geen minuut

Doelman Piet Velthui­zen en verdediger Civard Sprockel zijn de enige twee spelers van Vit­esse die dit seizoen in de eredivisie nog geen minuut hebben gemist. Beide spelers maakten in alle acht­tien optredens van de Arnhemse club de negentig minuten vol. Paul Verhaegh is goede derde; hij speelde alle duels, maar werd twee keer gewisseld. Voor Velthuizen was 2007 het jaar van zijn door­braak.

Bron: De Gelderlander 31-12-2007

Harrie Gommans Man of the Match

Gommans werd luid toegezongen met het bekende deuntje dat ook tijdens de wedstrijd met regelmaat vanaf Zuid klonk. “We hebben na VVV – Vitesse als selectie met De Mos gesproken en aangegeven dat wij een andere spelstijl wilde proberen. Dat pakt goed uit en we spelen dreigender en beter. ”

De interviews in een overvol supportershome Monnikenhuize waren van korte duur. Behalve Man of the Match Harrie Gommans en metgezel Abubakari Yakubu, verraste trainer Aad de Mos de aanwezige fans door met bijna de voltallige selectie en staf het supportershome te bezoeken.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 30-12-2007 

Theo Janssen blinkt uit bij Vitesse

Theo Janssen was zondag uitblinker bij Vitesse. De middenvelder keek naderhand dan ook tevreden terug.

“We hebben echt gevoetbald, het was een leuke wedstrijd. Bij vlagen speelden we heel erg goed.” Maar dus niet de volle buit. “”Die 2-2 was onze eigen schuld, we moeten attenter reageren op die vrije trap.”

“Maar ik heb toch een lekker gevoel, ik speelde zelf ook beter dan vorige week. Je ziet dat we een leuke ploeg hebben. De spitsen gunnen elkaar een balletje en gaan nu ook scoren. Een plaats bij de eerste 9 is mogelijk.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 30-12-2007

Voetbal Insite vanavond met Marc van Hintum

Ook dit seizoen zit Voetbal Insite in elk Nederlands stadion op de voorste rij. Wilfred Genee, presentator van het praatprogramma, wordt in de rug gedekt door analisten Johan Derksen en Willem van Hanegem. Zondag zal Marc van Hintum, de nieuwe technisch directeur van Vitesse, aanschuiven als gast.

Elke zondagavond van 21.30 uur tot 22.45 uur op RTL 7 voelen ze een gast uit het voetbal aan de tand en blikken ze terug op de gespeelde duels.

Bron: Vitesse.nl 30-12-2007

De Mos heeft zich vermaakt op bank

Trainer Aad de Mos van Vitesse zag zijn ploeg zondag een aantrekkelijke wedstrijd spelen. De Mos had daarom pret, ondanks het puntverlies tegen FC Utrecht.

“Ik heb me vermaakt op de bank. We speelden in een hoog tempo en maakten hele mooie goals.” De Mos loofde Theo Janssen. “Die was fantastisch vandaag. Ik dacht dat hij na die 2-1 zelf nog zou scoren, maar ineens ging het mis bij een stilstaande situatie.”

De Mos blikte vooruit op de tweede seizoenshelft. “Er zit veel progressie in. Ik ben optimistisch over de tweede ronde”, aldus de Haagse oefenmeester.

Bron: Omroep Gelderland 30-12-2007

Vitesse en Utrecht in evenwicht

Ondanks tweemaal een voorsprong, speelde Vitesse zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. In een spannend en aantrekkelijk duel zorgden Gommans en Junker voor de 1-0 (3e minuut) en 2-1 (48e minuut), maar even zo vaak kwam FC Utrecht langszij. Over negentig minuten een verdiende uitslag.

Vitesse opende met vroeg vuurwerk in het eigen stadion. De dag voor Oud&Nieuw vloog het eerste balcontact van Harrie Gommans na twee minuten en vijf seconden snoeihard achter de kansloze Michel Vorm. De prachtige openingstreffer zorgde voor voorzichtigheid bij Vitesse dat FC Utrecht al snel enkele keren gevaarlijk voor het doel zag verschijnen, zonder echt gevaar te stichten. Enigszins ‚Äėlucky‚Äô kwam de ploeg van Willem van Hanegem in de 16e minuut op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal uit een corner werd door verdediger Francis Dickoh via een Vitesse-been langs Velthuizen geschoten.

Direct na de 1-1 zette Vitesse weer aan en maakte Theo Janssen het doelman Vorm direct lastig met een hard schot van afstand. Het spel golfde de gehele eerste helft heen en weer met de beste kansen voor de thuisploeg. Uit een knappe voorzet van Mads Junker knalde Santi Kolk in riante positie over en dezelfde Junker schoot pal voor rust op de paal. Een lichte tegenvaller was het affluiten van scheidsrechter Luinge in de 43e minuut. In plaats van voordeel geven aan de aanvallende partij, Junker kon alleen op de doelman aflopen, floot de leidsman en toonde Rick Kruys de gele kaart na zijn overtreding op Remco van der Schaaf.

De meeste aanvallen van beide ploegen verliepen via de zijkanten en dat zorgde ook voor de Arnhemse voorsprong, drie minuten na rust. Een prachtige aanval over rechts gevolgd door een voorzet Paul Verhaegh en het inglijden van Mads Junker. In het eerste kwartier na rust kreeg Vitesse veel ruimte, maar het wist daar niet van te profiteren. FC Utrecht bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg gaandeweg wat meer mogelijkheden en het idee dat een punt er zeker in zou kunnen zitten.

Dat punt werd halverwege de tweede punt gepakt door een doelpunt van Loic Loval. Na de 2-2 bleven Vitesse en FC Utrecht voor de volle winst gaan en Santi Kolk en weer Loval hadden daar de kansen voor. Het bleef na negentig minuten bij vier doelpunten, verdeeld over beide ploegen. Vitesse gaat met een elfde positie de winterstop in, terwijl FC Utrecht na vandaag achtste blijft op de ranglijst.

Bron: Vitesse.nl 30-12-2007

Vitesse en Utrecht in evenwicht

Vitesse heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht twee keer een voorsprong uit handen gegeven: 2-2. De Arnhemmers troffen zowel in de eerste als in de tweede helft binnen een paar minuten doel, maar de bezoekers vochten zich twee keer knap langszij. Op basis van de slotfase maakte Utrecht meer aanspraak op de winst.

Het eerste kwartier werd in een hoog tempo afgewerkt met twee doelpunten als resultaat. Harrie Gommans zette Vitesse in de derde minuut al op 1-0 en Robin Nelisse maakte in de zestiende minuut gelijk. Hij veranderde een schot van Francis Dickoh van richting. Het tempo ging daarna omlaag, maar Santi Kolk kreeg voor rust nog wel een grote kans. Hij verzuimde echter om Vitesse op 2-1 te zetten.

Mads Junker miste zijn kans op de 2-1 direct na rust niet. De Deense spits rondde een voorzet van Kolk, die ook al de eerste goal voorbereidde, doeltreffend af. Vitesse hield de voorsprong dit keer wat langer vast: tot aan de 65ste minuut. Toen was Lo√Įc Loval succesvol in de rebound na een inzet van Dickoh. Sander Keller had met een fraai hakballetje ook een aandeel in de treffer. Meer goals bleven uit, al was Utrecht nog wel een paar keer dicht bij de zege

Bron: sportweek.nl 30-12-2007

Vitesse thuis gelijk tegen Utrecht

Vitesse wist het nieuwe elan zondag niet om te zetten in winst. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was leuk, Vitesse was beter, de eindstand 2-2.

De start was flitsend: al na twee minuten werd een voorzet van Kolk knap ingeschoten door Gommans. Na een kwartier werd een schot van Dickoh van richting veranderd door Nelisse, 1-1.

Vitesse was de betere ploeg in een aantrekkelijke wedstrijd. Junker maakte de 2-1, door vlak na rust een voorzet van Verhaegh binnen te glijden. Loval maakte na ruim een uur de gelijkmaker en daarbij bleef het.

Bron: Omroep Gelderland 30-12-2007

De Mos rekent zich nog niet rijk

Trainer Aad de Mos wil zich na de prima winst afgelopen donderdag in Breda (2-1 tegen NAC) nog niet rijk rekenen. Wel wil hij een overwinning van zijn ploeg om zo de aansluiting met de subtop te vinden.

In de laatste wedstrijd van het jaar ontbreekt de geschorste S√©bastien Sansoni. De Fransman kreeg tegen NAC Breda twee gele kaarten en is daardoor automatisch geschorst. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Giovanny Espinoza die nagenoeg hersteld is van zijn blessure. De Mos: “Ik verwacht een open duel met veel beleving. Dat kun je aan een ploeg als FC Utrecht wel toevertrouwen en wij willen onze supporters een mooie afsluiting van het jaar bezorgen. Willen we de aansluiting behouden met de subtop, dan zal er gewonnen moeten worden.”

Terugkijkend op de wedstrijd tegen NAC noemde De Mos zowel de positieve als negatieve punten. “Ik heb een ploeg gezien die voor elke meter wilde strijden. Daarbij heb ik het mooiste doelpunt gezien sinds ik trainer ben van Vitesse”, doelend op het eerste doelpunt van Santi Kolk. “Ik telde dertien balcontacten over het hele veld voordat Kolk de bal prachtig binnenschoot.”

“Over de beginfase was ik minder tevreden. Wij hadden moeite met de lopende mensen op het middenveld. F√©her en Stam kregen teveel ruimte. Daar hebben we goed over gesproken, ook met het oog op FC Utrecht dat met spelers als Caluw√© en Kruijs ook veel beweging in het elftal heeft.”

“FC Utrecht wordt de laatste wedstrijd van dit jaar, is een belangrijke, maar na de winterstop volgen nog veel meer belangrijke wedstrijden. Laten we ons nog niet rijk rekenen en eerst het jaar goed afsluiten. Kijk maar naar NAC Breda dat in de Arena wint van Ajax, achtste staat en dan thuis van Vitesse verliest. FC Groningen verliest twee keer met 5-1 in een uitwedstrijd, maar na de winst op PSV staan ze ineens weer vierde”, zo besloot De Mos realistisch zijn voorbeschouwing op het duel met FC Utrecht, aanstaande zondag om 14.30 uur in Gelredome.

Bron: Vitesse.nl 29-12-2007

Vitesse sluit het jaar morgen in Gelredome af tegen FC Utrecht.

Morgen sluit Vitesse het eerste deel van het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, het laatste optreden in 2007. ‚ÄěWe hoeven niet te zeggen dat het een belangrijke wedstrijd is‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěWant dat zal tot het eind van de competitie elke wedstrijd zijn. Voor alle ploegen, van de nummer een tot en met achttien.

Iedereen kan van iedereen win¬≠nen. Dat komt doordat de topploe¬≠gen minder aan het worden zijn. En in de subtop zie je ploegen die zich doorontwikkelen, zoals FC Twente, Heerenveen en Roda JC.‚ÄĚ

Vitesse heeft donderdagavond een nieuwe start gemaakt. Met een nieuw en aanvallender systeem won de ploeg van De Mos met 2- 1 bij NAC Breda.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-12-07 

Vitesse haalt zijn ambassadeur terug

Marc van Hintum wordt technisch directeur bij de Arnhemse club.

Drie dagen voor de jaar¬≠wisseling knalden de champagne¬≠kurken alvast in de bestuurskamer van Vitesse in Gelredome. De Arn¬≠hemse club had gisteren reden voor een feestje: de verloren zoon Marc van Hintum keert terug als technisch manager. De achtvoudig international is de opvolger van Jan Streuer, die twee maanden geleden overstapte naar de Oekra√Įense topclub Sjachtar Do¬≠netsk. Van Hintum (40) treedt per 1 februari in dienst van Vitesse. De achtvoudig international zette gis¬≠teren een brabbel onder een ver¬≠bintenis tot medio 2010.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-12-07 

Marc van Hintum gaat voor realisme, zonder gebrek aan ambitie

Nieuwe technisch directeur ziet bij Vitesse veel mogelijkheden.

Eerder dit seizoen be¬≠dankte hij nog voor de functie van commercieel directeur. ‚Äě Omdat ik een voetbaldier ben.‚ÄĚ En dus be¬≠gint Marc van Hintum in februari met volledige toewijding aan zijn baan als technisch directeur van Vitesse.

Hij zegt: ‚Äě Ik heb louter positieve reacties gehoord van mensen die ik vertelde over deze baan bij Vites¬≠se. Iedereen vindt Vitesse nog steeds een geweldige club, met een grote achterban en veel mogelijk¬≠heden. Zo zie ik dat zelf ook.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-12-07 

Marc van Hintum: hart voor Vitesse

Oud-speler maakte nooit geheim van zijn liefde voor de club.

Tientallen, nee honder­den spelers maakten in tientallen jaren hun opwachting in de hoofd­macht van Vitesse. Zelden was de liefde van een speler voor de club zo groot en zo uitgesproken als die van Marc van Hintum voor Vites­se. En andersom bleef de liefde, de waardering en het respect van de vaste aanhang voor de nu 40-jari­ge oud- speler minstens even groot. Dat Marc van Hintum op 1 februari 2008 terugkeert bij Vites­se in de rol van technisch direc­teur is in dat beeld bezien geen ver­rassing.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-12-07 

Werk bij Sport 1 is promotie voor Vitesse’

Marc van Hintum hoeft zijn baan als analyticus bij Sport 1 niet op te zeggen, nu hij per 1 fe­bruari technisch directeur wordt bij Vitesse. Dat zijn de oud- prof en de Arnhemse clubleiding over­eengekomen.

Bij Sport 1 behoort Van Hintum tot het groepje analytici bij de wed­strijden in buitenlandse competi­ties en de Champions League. Sinds kort brengt de betaalzender ook livewedstrijden van de eredivi­sie ( kanaal Tele2) op de buis. Van Hintum trad daarbij in de voorbije weken ook op als studiogast, maar de kans dat hij daarmee doorgaat is klein.

‚ÄěDaar gaan we nog over praten‚ÄĚ, aldus Van Hintum. ‚ÄěIk wil hon¬≠derd procent eerlijk zijn en als stu¬≠diogast bij eredivisiewedstrijden is dat in mijn nieuwe functie moei¬≠lijk. Maar de buitenlandse wedstrij¬≠den blijf ik doen. Dat is goed te doen. Je ziet het ook aan Jan van Halst (RTL en FC Twente, red.). Dat is vergelijkbaar met mijn posi¬≠tie. Het heeft een positief effect op de club. Op die manier kan het werk bij Sport 1 promotie zijn voor Vitesse.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 29-12-07

Van Hintum wil re√ęle verwachtingen

Marc van Hintum deinst zeker niet terug voor de financi√ęle problemen bij Vitesse. “Dat was in mijn tijd als speler ook al zo. Het probleem is vooral dat het verwachtingspatroon hier eigenlijk nooit is veranderd. Maar dat is niet re√ęel. Ik ga daarom niet in eerste instantie juichverhalen ophangen.”

Van Hintum stopt per 1 februari bij de VVCS, maar blijft wel analiticus bij Sport 1. “Dat botst niet met mijn werk hier. Bij de VVCS wil ik deze maand mijn spelers nog overdragen, ik wil ze behouden voor de VVCS. Ondertussen ben ik al wel bezig met Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

Van Hintum manager voetbal Vitesse

Marc van Hintum is de nieuwe manager voetbal van Vitesse. Hij tekende vrijdag een contract voor 2,5 jaar bij de Arnhemse club. De oud-aanvoerder van Vitesse begint op 1 februari, voor die tijd rondt hij zijn werkzaamheden bij spelersvakbond VVCS af. Van Hintum volgt Jan Streuer op, die naar Shaktar Donetsk vertrok.

“Mijn uitgangspunt is realisme, zonder een gebrek aan ambitie”, aldus de kersverse beleidsmaker op zijn presentatie. “Dit is toch mijn club. Ik heb hier een mooie tijd gehad en ben blij om terug te zijn. Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

Van Hintum nieuwe technisch directeur
‘Uitgangspunt is realisme zonder gebrek aan ambitie’

Marc van Hintum is vrijdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De oud-voetballer van Vitesse volgt daarmee Jan Streuer op die na een dienstverband van 17 jaar in Shaktar Donetsk een nieuwe uitdaging vond. Van Hintum zal per 1 februari 2008 beginnen en tekende een contract tot 1 juli 2010.

“Vitesse is mijn club”, begon Van Hintum zijn uitleg over zijn komst als de nieuwe technisch directeur van Vitesse. “Ik heb er als voetballer een fantastische periode gekend. De club heeft mij veel gegeven en als je dan gevraagd wordt om weer in dienst te treden, ga je daar serieus over nadenken.”

Het duurde echter een tijdje alvorens Van Hintum het jawoord gaf aan zijn oude liefde. “Het had voornamelijk te maken met mijn werkzaamheden bij de VVCS. Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin. Dat is ook de reden dat ik per 1 februari 2008 bij Vitesse aan de slag ga. Het geeft mij de tijd om de spelers die ik begeleid over te dragen en op de juiste manier afscheid kan nemen van de mensen daar.”

Over de financi√ęle perikelen was Van Hintum kort. “Als speler heb ik het in mijn carri√ęre diverse malen meegemaakt, maar ik heb mij altijd op het voetbal geconcentreerd. Dat is ook nu mijn uitgangspunt. Talent is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Je moet er snel bij zijn om slim en verantwoord met je financi√ęle middelen om te gaan. Het uitgangspunt is realisme zonder gebrek aan ambitie.”

Algemeen directeur Paul van der Kraan voltooide, na eerder al Ronnie Groenewold binnengehaald te hebben, met de komst van Marc van Hintum zijn driekoppige directie. “Ik verwacht een geweldige samenwerking met een echte clubman. Marc is een kind van de club en heeft de afgelopen jaren ervaring kunnen opdoen bij de VVCS. Ik ben mij er van bewust dat de rol van technisch directeur een zware is en dat Van Hintum nog maar aan het begin van zijn carri√ęre staat. Maar, je moet toch een keer beginnen en in onze gesprekken werd al snel duidelijk dat zijn visie en ambitie past bij Vitesse”, aldus Van der Kraan.

De voetballer

De 40-jarige Van Hintum was als voetballer actief bij achtereenvolgens Cito, SV Ruwaard, TOP, Margriet, Helmond Sport, RKC, Willem II, Vitesse, Hannover 96 en RKC Waalwijk. Hij speelde in totaal zeventien seizoenen betaal voetbal waarvan vijf jaar bij Vitesse. In Arnhem speelde de achtvoudig international 122 competitiewedstrijden.

De laatste jaren is Van Hintum werkzaam geweest als spelersbegeleider bij de VVCS. Daar werkte hij samen met oud-spelers Edwin de Kruijff, Louis Laros en Sjef Blatter. Ook is hij regelmatig te gast als analist bij Sport1.

Oranje

De interlandcarriere van Marc van Hintum begon op 18 november 1998 met de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Duitsland (1-1). In 1999 speelde hij vriendschappelijke interlands tegen Portugal (0-0), Argentini√ę (1-1), Marokko (1-2 verlies), tweemaal Brazili√ę (3-1 verlies en 2-2) en Tsjechi√ę (1-1). Zijn laatste interland was in 2001 tegen Turkije (0-0).

Bron: Vitesse.nl 28-12-2007

Van Diermen klaar voor basisplaats

Mocht Giovanny Espinoza niet kunnen spelen tegen FC Utrecht, dan doet trainer Aad de Mos mogelijk een beroep op Kevin van Diermen. De 18-jarige verdediger viel tegen NAC al even in. “Dat was misschien maar tien seconden. Tegen AZ heb ik vorig seizoen een half uurtje gespeeld, dat ging vrij goed. Ik zit er voor mijn gevoel dicht tegenaan, maar het is nog afwachten met de blessures.” Kevin van Diermen beseft het belang van de wedstrijd tegen Utrecht. “We kunnen tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft, maar dan moet er wel eerst worden gewonnen.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

De Mos wil alles aan boord houden

Vitesse-trainer Aad de Mos verwacht geen roerige transferperiode. “Ik heb een indringend gesprek gehad met de clubleiding. Daaruit bleek dat portomonnee leeg is. Daarom wil ik alles aan boord houden. We hebben een vrij smalle basis, iedereen is nodig.” Wat betreft De Mos hoeft Anders Due niet weg bij Vitesse. De Deen staat in de belangstelling van FC Midtjylland. “Al ik hem nu zie trainen, denk ik niet dat hij weg wil. Bovendien heb ik Due hard nodig, want Yu Hai moet in januari drie wedstrijden missen. Hij moet naar Toulon met de Olympische ploeg, dat wil ik hem niet ontnemen.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

De Mos doet beroep op Espinoza

Vitesse heeft defensieve problemen voor de wedstrijd zondag tegen FC Utrecht. Sebastien Sansoni is geschorst en Giovanny Espinoza kampt met een buikspierblessure. “Ik doe toch een beroep op Espinoza”, zegt trainer Aad de Mos. “Hij kan met pijn spelen. Hij is een echte prof en weet dat het team hem nodig heeft. Ik heb nog geen uitsluitsel van de medische staf, maar hij heeft al wel weer getraind samen met Pryor.” De Mos kijkt met vertrouwen uit naar zondag. “Ik verwacht een open wedstijd. We willen verder borduren op het elan dat we nu weer hebben.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

Vitesse maakt nieuwe start in Breda

Arnhemse ploeg houdt zicht op linkerrijtje door 2-1 bij NAC.

Vitesse heeft gisteravond een nieuwe start gemaakt in Bre­da. De Arnhemse ploeg won met aanvallend voetbal van NAC (1-2), waardoor het aansluiting houdt met het linkerrijtje.

De driepunter in het Rat Verlegh Stadion was van cruciale waarde voor de Europese aspiraties van Vitesse. Bij een nederlaag tegen NAC was het team van trainer Aad de Mos beland in een soort niemandsland in het rechterrijtje. Maar door de tweede zege in de laatste drie duels (eerder 3-0 tegen Excelsior) houdt Vitesse zicht op de play-offs om Europees voetbal. De Mos lijkt net op tijd de behou­dende speelwijze ingeruild te heb­ben voor een meer offensief strijd­plan. Voor het recent zo morrende thuispubliek van Vitesse zal het ongetwijfeld een opluchting zijn dat de amusementswaarde bij de nieuwe strijdwijze in elk geval een stuk hoger ligt.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-12-07 

Takak: ‚Äė Wij hoeven voor niemand bang te zijn‚Äô

Middenvelder geniet van het moment en kijkt niet verder.

Ook in het nieuwe Vitesse ruimt trainer Aad de Mos een plaatsje in voor Jasar Takak. De middenvelder (25), die even verlo­ren leek voor het betaalde voetbal, begon gisteravond opnieuw als ba­sisspeler in het gewonnen duel bij NAC: 1-2.

Takak bleef er in het Rat Verleg Stadion broodnuchter onder. ‚ÄěMaar winnen bij NAC is natuur¬≠lijk niet slecht‚ÄĚ, vond de dynami¬≠sche middenvelder, die voor rust een belangrijke rol speelde met een redding op de doellijn. ‚ÄěIk heb heel veel vertrouwen in Piet Velt¬≠huizen‚ÄĚ, zei Takak met een grijns. ‚Äě Maar ik dacht ‚Äė laat ik maar even rugdekking geven‚Äô.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-12-07 

Aad de Mos: ‚Äė Zeer, zeer belangrijke overwinning‚Äô

Vitesse-trainer Aad de Mos sprak gisteravond van een ‚Äėzeer, zeer belangrijke overwin¬≠ning‚Äô van zijn elftal, na de 1-2 bij NAC Breda. ‚Äě Deze overwinning is zeer belang¬≠rijk voor Vitesse, met de nadruk op zeer, zeer‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěWe hebben nu weer zicht op de ande¬≠re subtoppers. Als we hier hadden verloren, dan was het gat mis¬≠schien te groot geworden.‚ÄĚ

De Mos constateerde in Breda te¬≠vreden dat zijn nieuwe speelwijze, 4- 4- 2, succes opleverde. De gelou¬≠terde coach roemde met name de doelpuntenmakers Harrie Gom¬≠mans en Santi Kolk. ‚Äě Zij bewijzen vanavond dat ze van grote waarde zijn voor Vitesse‚ÄĚ, aldus De Mos, die zoals zo vaak in dit seizoen ook zijn doelman moest noemen. ‚ÄěPiet Velthuizen heeft opnieuw punten gepakt voor ons. Na twaalf minuten had hij een cruciale red¬≠ding‚ÄĚ, doelde hij op de reflex van Velthuizen met de voet. ‚Äě Als we achter waren gekomen, dan was het waarschijnlijk een heel lastig verhaal geworden. We werden in de eerste fase overspeeld door de lopende mensen bij NAC, maar na¬≠dien hebben we het perfect opge¬≠pakt.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 28-12-07 

Vitesse hervat training op 7 januari

De hoofdmacht van Vit­esse begint op maandag 7 januari aan de voorbereiding op het twee­de deel van de competitie. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht, zon­dag om 14.30 uur in Gelredome, hebben spelers en begeleiders een weekje vrij. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is op zondag 13 ja­nuari, uit tegen De Graafschap.

Bron: De Gelderlander 28-12-07 

Aad de Mos tevreden over systeem

Trainer Aad de Mos van Vitesse was na afloop van de gewonnen wedstrijd bij NAC tevreden over de uitvoering van het 4-4-2-systeem. “Het liep nog niet perfect, maar je ziet dat de spelers zich hierin thuisvoelen. Dat leverde een paar schitterende combinaties op tussen de spitsen, maar aan de andere kant speelde Piet Velthuizen een hoofdrol met een prachtige redding en een gestopte penalty”, weet de trainer. De Mos: “Dit lijkt op vorig seizoen, toen schakelden we in december ook over. Tot nu toe waren de geschikte spelers daarvoor niet fit.”

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

Kolk voelt spelvreugde in 4-4-2

De spelers van Vitesse waren na de gewonnen uitwedstrijd bij NAC unaniem positief over het 4-4-2-systeem. Dat gevoel werd verwoord door Santi Kolk.

“In het systeem van vandaag was er meer spelvreugde, iedereen voelde zich lekkerder.” Behalve vreugde was er ook rendement. Kolk maakte een doelpunt en gaf een assist. “Dat is het belangrijkste. Het gaat om de punten.”

Dat die punten nuttig zijn, is volgens de Hagenaar logisch. “Want punten zijn altijd nuttig. Of je nu bovenaan of onderaan, iedereen wil winnen”, zo besluit de middenvelder.

Bron: Omroep Gelderland 28-12-2007

Vitesse scoort makkelijker dan NAC en wint

Vitesse pakte terecht drie punten bij NAC Breda. In West-Brabant sprong de ploeg van Aad de Mos beter met de kansen om dan de gastheren: 1-2.

Typerend voor de Bredase malaise was de strafschop die Anthony Lurling vlak na rust opeiste nadat Csaba Fehér onderuit was gegaan bij een duel met Sébastien Sansoni. Lurling zette zich achter de bal, maar schoot zo matig in dat doelman Piet Velthuizen redde.

Niet veel later sloeg Vitesse wél toe. Santi Kolk kreeg de ruimte op de rechterflank, verzond een voorzet naar de tweede paal, waar Harrie Gommans de bal in het doel knikte voor de 0-2. Vlak voor rust had Kolk al vallend de 0-1 binnengeschoten.

NAC was het duel het best begonnen en kreeg al snel flink wat kansen. Zo moest Velthuizen redden op een schot van Fehér, terwijl Jasar Takak zijn doelman moest helpen door een inzet van Matthew Amoah van de doellijn te werken. Maar gaandeweg de eerste helft nam Vitesse het initiatief. En eenmaal op achterstand bakte NAC er weinig meer van. In blessuretijd kwam NAC alsnog tot scoren, nadat Sansoni opnieuw een strafschop had veroorzaakt (ditmaal via hands). Terwijl de Fransman de kleedkamer opzocht, scoorde Edwin de Graaf. Maar de thuisploeg kwam tijd tekort om te kunnen jagen op de gelijkmaker.

Bron: Voetbal International 28-12-2007

Aad de Mos tevreden over systeem

Trainer Aad de Mos van Vitesse was na afloop van de gewonnen wedstrijd bij NAC tevreden over de uitvoering van het 4-4-2-systeem.

“Het liep nog niet perfect, maar je ziet dat de spelers zich hierin thuisvoelen. Dat leverde een paar schitterende combinaties op tussen de spitsen, maar aan de andere kant speelde Piet Velthuizen een hoofdrol met een prachtige redding en een gestopte penalty”, weet de trainer.

De Mos: “Dit lijkt op vorig seizoen, toen schakelden we in december ook over. Tot nu toe waren de geschikte spelers daarvoor niet fit.”

Bron: Omroep Gelderland 27-12-2007

Vitesse countert met succes in Breda

Vitesse heeft donderdag in Breda met succes een wedstrijd countervoetbal gespeeld. Vanuit een 4-4-2-opstelling werd NAC op eigen veld met 2-1 verslagen, Santi Kolk scoorde voor de rust, Harrie Gommans na de pauze voor de Arnhemmers.

NAC miste een aantal opgelegde kansen, waaronder een strafschop door Anthony Lurling bij de stand 0-1. Pas in de blessuretijd scoorde NAC. Invaller Edwin de Graaf benutte een penalty die gegeven werd wegens hands van Sebastien Sansoni. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en moest eraf. Door deze overwinning vond Vitesse weer aansluiting bij de middenmoot.

Bron: ANP 27-12-2007

Vitesse tankt zelfvertrouwen in Breda

Vitesse heeft donderdagavond zelfvertrouwen getankt door met 2-1 te winnen in Breda bij NAC. Santi Kolk zorgde voor de 1-0 voorsprong. Direct na rust stopte Piet Velthuizen een strafschop van Lurling waarna Harrie Gommans direct daarna de wedstrijd besliste met een geplaatste kopbal.

Na een stormachtig begin van de thuisploeg met een eerste waarschuwing van Matthew Amoah kreeg Harrie Gommans na twaalf minuten dé kans op de 0-1. Aangespeeld door Jasar Takak schoot de spits van dichtbij voorlangs. Daarna was het de beurt aan NAC Breda dat bleef aanvallen en binnen twee minuten twee opgelegde kansen kreeg. In de 23e minuut redde Velthuizen knap op de inzet van Csaba Feher en even later stond Amoah oog in oog met de doelman, maar zijn schot rolde via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Het initiatief lag duidelijk bij NAC Breda, maar Vitesse wist er af en toe wel gevaarlijk uit te komen. Zo ook in de 35e minuut toen Theo Janssen na goed doorzetten alleen op Ten Rouwelaar afliep, maar de weer in de basiself startende middenvelder schoot te zacht in. Drie keer was uiteindelijk wel scheepsrecht. Vier minuten voor rust gebruikte Harrie Gommans goed zijn lichaam na de hoge pass van Jasar Takak, waarna Santi Kolk knap de lange hoek vond: 0-1.

Direct na rust werden binnen vijf minuten twee hoofdrollen verdeeld. De eerste was weggelegd voor scheidsrechter Nijhuis, die de bal na zestig seconden spelen op de stip legde na een fair ogend duel tussen Sansoni en Feher. De tweede hoofdrol was er voor Velthuizen die de strafschop van Anthony Lurling stopte. In plaats van 1-1 stond het vier minuten later 0-2 na een prachtige voorzet van Santi Kolk op Harrie Gommans, die de bal achter Ten Rouwelaar kopte.

Na de toch comfortabele marge van twee doelpunten zakte Vitesse terug in de organisatie en wisselde Ernie Brandts tweemaal om nieuw leven in de geschrokken ploeg te blazen. Ook het publiek ging er weer achter aan, maar bij het hernieuwde offensief van de thuisploeg bleven kansen lange tijd uit. Pas elf minuten voor tijd kreeg NAC de eerste mogelijkheid, maar invaller Edwin de Graaf schoot hard over en verdediger Kurt Elshot raakte in de slotfase nog eens de lat met een schot van afstand. Een treffer wist de ploeg nog wel te maken. In de extra tijd verzilverde Edwin de Graaf wel een strafschop en het leverde Sansoni zijn tweede, ongelukkige, gele kaart op van de wedstrijd. De Fransman mist daardoor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Aan de kant van Vitesse bleef het in aanvallend opzicht beperkt bij enkele plaagstootjes. Alleen Santi Kolk ontsnapte nog eenmaal aan zijn verdediger, maar stuitte op de doelman. Belangrijker was het prima verdedigen achterin en het nauwelijks weggeven van kansen. Het leverde Vitesse drie punten op met nog één wedstrijd in 2007 voor de boeg, aanstaande zondag tegen FC Utrecht.

Bron: Vitesse.nl 27-12-07 

Vitesse wint knap bij NAC Breda

Vitesse heeft donderdagavond knap gewonnen bij NAC Breda. De ploeg van trainer Aad de Mos, die een meer aanvallende tactiek had gekozen, won met 0-2. Voor rust was NAC de betere ploeg. Keeper Velthuizen voorkwam een Arnhemse achterstand. Vlak voor rust was de eerste goede aanval meteen raak: Kolk maakte 0-1. In de tweede helft kreeg NAC al snel een penalty, die Lurling miste. Even later kopte Gommans de 0-2 binnen. NAC deed pas laat iets terug: De Graaf maakte in de extra tijd een penalty. Sansoni kreeg zijn tweede gele kaart.

Bron: Omroep Gelderland 27-12-07 

Vitesse is NAC in Breda de baas

Vitesse heeft zich goed hersteld van de kansloze nederlaag bij VVV (zondag). De ploeg van coach De Mos nam 3 punten mee uit Breda bij NAC: 1-2. In de eerste helft hielden beide teams elkaar redelijk in balans. Vitesse had echter de betere kansen kregen en ging dan ook niet onverdiend met 1-0 rusten door een rake inzet van Kolk.

De Arnhemmers deelden vroeg na de rust 2 mokerslagen uit aan NAC. Eerst keerde Velthuizen een strafschop van Lurling en even later verzilverde Gommans een voorzet met zijn hoofd (0-2). NAC bleef knokken voor een beter resultaat, kreeg ook kansen,maar de aanluitingstreffer viel pas diep in blessuretijd.

Bron: NOS Teletekst 27-12-07 
Terugblik¬†‚ÄėDe Schatkamer van Milaan‚Äô
reisverslag UEFA-Cup Internazionale-Vitesse 26 oktober 2000

Ruim zeven jaar geleden speelde Vitesse op donderdag 26 oktober 2000 de historische heenwedstrijd tegen Internazionale Milan in de tweede ronde van de Europacup III (UEFA Cup). Ongeveer 1500 geelzwarte supporters reisden af naar Milaan, waar ze in het Guiseppe Meazza-stadion getuige waren van het fraaie gelijkspel (0-0, Red.) dat Vitesse wist af te dwingen.

Onder hen een viertal fans dat gezamenlijk de reis naar de Italiaanse wereldstad ondernam: Ren√© Joosten, Ralph Decker, Marco Weijsters en Alex Veenhuizen. De redactie van vitesse.org blikte uitvoerig terug met Milaan-gangers Ren√© en Ralph en legde hun opmerkelijke reisverhaal vast, vol bijzondere ontmoetingen en ervaringen, die het kwartet na een spontane kennismaking met ‚ÄėDe Don van Milaan‚Äô uiteindelijk zou voeren tot de exclusieve schatkamer van AC Milaan.

lees verder...

24-12-2007

Aad de Mos kiest voor de aanval met Vitesse
Gommans en Janssen in basisopstelling voor uitduel met NAC Breda

Vitesse-trainer Aad de Mos kiest vanavond voor de aanval in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (aanvang 20.00 uur). Voor de eerste keer in dit seizoen speelt zijn ploeg met twee spitsen. Harrie Gommans en Theo Janssen komen in het elftal, dat gaat ten koste van Haim Megrelishvili en de geblesseerde Giovanny Espinoza. De Mos komt tot de tactische ommezwaai, na de wanprestatie tegen VVV (2-0). De coach lag afgelopen zondag met griep in bed. ‚ÄěIk heb de hele wedstrijd op mijn lap¬≠top gezien‚ÄĚ, zei De Mos gisteren, nadat hij weer gewoon de training had geleid. ‚ÄěWe speelden in be¬≠paalde fases wel goed, maar had¬≠den niet de overtuiging te winnen. Het was een wedstrijd, waarin de eerste goal beslissend zou zijn. En wij zijn via Verhaegh en Espinoza ook dicht bij de 0-1 geweest.‚ÄĚ

Espinoza ontbreekt in Breda. De verdediger uit Ecuador kampt met een onwillige buikspier, die hem waarschijnlijk ook komende zon­dag aan de kant houdt tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Sébastien Sansoni neemt in de ach­terhoede de plek van Espinoza in, waardoor er op het middenveld een plaats vrijkomt voor de terug­keer van Theo Janssen in de basis.

Ook Haim Megrelishvili speelt van¬≠avond niet. De Isra√ęli√ęr zit er vol¬≠gens De Mos ‚Äė behoorlijk door¬≠heen‚Äô en op zijn plek speelt Gill Swerts linksachter. De langdurig af¬≠wezigen Michael Jansen, Cees Kei¬≠zer en Anduele Pryor ontbreken eveneens. Pryor hoopt bij de eer¬≠ste training in het nieuwe jaar, op 7 januari, weer aan te sluiten bij de groepstraining. De Mos gooit vanavond het 4- 5- 1 ( danwel 4- 2- 3- 1) systeem over¬≠boord. Voor het eerst in deze jaar¬≠gang treedt zijn ploeg aan in een 4-4-2 formatie, met een ruit op het middenveld en Santi Kolk als diepe middenvelder achter de twee spitsen Mads Junker en Har¬≠rie Gommans. Op papier ziet dat er behoorlijk aanvallend uit, zeker gezien het behoudende karakter van de speelwijze tot dusver in dit seizoen.

‚ÄěWe hebben meer mankracht no¬≠dig om de goals van vorig seizoen te maken‚ÄĚ, wees De Mos op het trio Gommans, Junker, Kolk, dat samen de naar PSV vertrokken topscorer Danko Lazovic moet ver¬≠vangen. ‚ÄěVorig jaar hebben we ook 4-4-2 gespeeld. Ik denk dat de meeste spelers in dat systeem het best functioneren, nu weer meer mensen beschikbaar zijn.‚ÄĚ

Gommans staat dankzij enkele sterke invalbeurten voor het eerst sinds ruim twee maanden weer in de basis. ‚ÄěDit is de kans waar ik op heb gewacht‚ÄĚ, zei Gommans giste¬≠ren. ‚ÄěNu moet ik het laten zien. Ik denk dat dit systeem me wel ligt, want we spelen nu meer op de aanval. Janssen en Takak kunnen een bal geven, Kolk kan achter de spitsen voor gevaar zorgen.‚ÄĚ

In de resterende duels in 2007, met NAC en FC Utrecht, vecht Vit¬≠esse voor aansluiting bij het linker¬≠rijtje. Gommans: ‚Äě Eigenlijk moe¬≠ten we zes punten halen. Daar gaan we voor. Als we dit seizoen nog iets willen, dan zullen we nu punten moeten halen.‚ÄĚ

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhae­gh, Sprockel, Sansoni, Swerts; Takak, Van der Schaaf, Kolk, Janssen; Junker en Gom­mans.

Bron: De Gelderlander 27-12-07 

Piet Velthuizen – Nuchtere geinponem

Piet Velthuizen is de coming man van het Nederlandse keepersgilde.
Een portret van een 21-jarig talent uit Nijmegen.

Rond zijn zevende, achtste jaar wordt Piet Velthuizen door zijn jeugdtrainer bij amateur vereniging Sport Club Excelsior (SCE) op doel gezet. Bij gebrek aan beter. ‚ÄěIk vond het aanvankelijk maar niks. Je krijgt minutenlang geen bal en staat maar kou te lijden.” Uiteindelijk blijkt de jonge Piet een getalenteerd doelverdediger met de interesse van enkele betaald voetbalclubs tot gevolg. ‚ÄěIk kon naar NEC, maar de club wilde me voor de C2 en niet de Cl. Toen heb ik besloten ergens anders naar toe te gaan.”
Zijn keuze valt op NEC’s aartsvijand Vitesse. De geboren Nijmegenaar (van 3 november 1986) belandt in 1999 via Quick 1888 in de Arnhemse C-jeugd. Onder de vleugels van keeperstrainer Jan Jongbloed bewijst Velthuizen waarom Vitesse hem adoreert. ‚ÄěSamenwerken met iemand die zoveel talent bezit, is fantastisch”, aldus Jongbloed over zijn voormalig pupil. ‚ÄěIk trainde hem twee a drie keer per week. Hij was nog’geen vijftien jaar, maar beheerste alle facetten van het keepersvak. Hij was al compleet.”

lees verder...

Bron: ELFvoetbal 26-12-07 

Pieter Huistra – Stylist wordt realist

‚ÄėPure individualisten leven in het verleden‚Äô

Pieter Huistra (40) speelde nooit bij een van de topclubs in Nederland en eigenlijk is dat wel gek. Hij had er als voetballer zeker de kwaliteiten voor. Maar het lot besliste anders en leidde hem naar Schotland, Japan en Belgi√ę. Tegenwoordig is de achtvoudige international assistent-trainer bij Vitesse en hij is vastbesloten over niet al te lange tijd zijn eigen weg te gaan als hoofdcoach.

Hoe is nu jouw situatie bij Vitesse?

‘Op dit moment is het nog onduidelijk. We zijn bij Vitesse bezig een technisch manager aan te trekken.’

Wanneer komt daar duidelijkheid over?

‘Weet ik niet. Daar zijn ze mee bezig, zeggen ze. Ik ga ervan uit dat het in december zijn beslag zal krijgen. Mijn contract loopt af aan het einde van dit seizoen. Dus dan moet ik kijken wat ik ga doen. Ik heb het naar mijn zin bij Vitesse. We hebben een goede technische staf, een goede samenwerking. Ik doe veel op het veld en ik heb een hoop eigen inbreng. Dat is belangrijk. Op dit moment hebben we een groep die keihard werken aan zichzelf. Het is mooi om daarmee te werken. Wat er aan het einde van het seizoen gebeurt, hangt natuurlijk ook af van wat er verder op mijn pad komt. Misschien dat ze nog een jaar met me doorgaan op dezelfde manier.’

lees verder...

Bron: Nummer 14 26-12-07 

De Mos vindt 4-4-2 logisch systeem

Trainer Aad de Mos vindt het 4-4-2 systeem waarin Vitesse tegen NAC gaat spelen logisch voor zijn ploeg.

Vitesse speelt voor het eerst dit seizoen in deze aanvallendere variant. “Op deze manier spelen de mensen op de plaatsen waar ze ook het beste kunnen functioneren. De driehoek met Gommans, Kolk en Junker lijkt me uitstekend en ook het middenveld is zo prima bezet.”

De trainer miste VVV-uit nog wegens ziekte. “Ik heb de hele wedstrijd wel gezien, op mijn laptop in bed. Het zijn loterijen op zulke velden. We hadden niet echt de overtuiging dat we daar zouden kunnen winnen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 26-12-07 

Gommans wil basisplaats vasthouden

Harrie Gommans staat voor het eerst sinds ruim twee maanden weer in de basis bij Vitesse.

De aimabele Limburger wil zijn kans nu pakken. “Ik wil het nu laten zien en liefst ook een goaltje meepikken. In dit systeem spelen we ook meer op de aanval en met Theo Janssen en Jasar Takak staan er ook twee spelers die een bal kunnen geven.”

Gommans beseft het belang van NAC-uit. “We moeten winnen om aansluiting te krijgen met de eerste negen. Daarom moeten we tegen NAC en Utrecht zes punten halen. En daar gaan we ook vol voor natuurlijk.”

Bron: Omroep Gelderland 26-12-2007

Pryor maakt rentree na winterstop

Anduele Pryor denkt na de winterstop zijn rentree te kunnen maken bij Vitesse.

De aanvallende middenvelder heeft al drie maanden last van zijn bovenbeen. Hij scheurde zelfs een spier. “Het gaat nu eindelijk weer beter. Vrijdag ga ik weer het veld op, voorzichtig wat schieten. Op 7 januari wil ik weer vol meetrainen met de groep.”

Pryor is blij dat Vitesse weer 4-4-2 speelt. “Dat systeem is beter voor mij. Ik wil dit seizoen wel eens wat laten zien. Ik heb maar een paar wedstrijden aan de linkerkant gespeeld en dat liep niet echt lekker.”

Bron: Omroep Gelderland 26-12-2007

Vitesse speelt op de aanval bij NAC

Vitesse speelt morgen uit bij NAC in een ander systeem. De Arnhemse club speelt nadrukkelijk op de aanval. Trainer Aad de Mos grijpt terug naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Harrie Gommans en Mads Junker vormen het spitsenduo. Santi Kolk speelt op “tien” . Ook Theo Janssen start in de basis als linkshalf. Giovanny Espinoza ontbreekt door een buikspierblessure en Haim Megrelishvili zit er volgens trainer Aad de Mos doorheen.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts; Takak, van der Schaaf, Kolk, Janssen; Junker en Gommans.

Bron: Omroep Gelderland 26-12-2007

De Mos is ziek, Vitesse lijdt

Pijnlijke nederlaag bij VVV onder interim­trainer Pieter Huistra.

Vitesse heeft gistermiddag zonder de zieke trainer Aad de Mos een pijnlijke nederlaag gele­den bij VVV in Venlo. De Arnhem­mers gleden op een keihard veld na rust onderuit door twee treffers van Nordin Amrabat: 2- 0. Onvrede en onbegrip maakten zich in het Venlose stadion De Koel meester van de bezoekers, on­der leiding van assistent-trainer Pieter Huistra. Driekwart van de verdedigers kon niet uit de voeten op de gladde piste, op het midden­veld werd de beste speler ( Sébas­tien Sansoni) gewisseld en aanval­lend kwam Vitesse alleen in beeld toen het duel al gelopen was.

Het gepruts in de Koel omvatte grove misverstanden, miscommu¬≠nicatie en wrevel. Trainer Aad de Mos haakte vroeg in de ochtend af. Hij stond al twee dagen ziek op het trainingsveld en moest voor het eerst in zijn leven de coaching wegens ziekte overdragen. Huistra hoefde de opstelling niet te maken. ‚ÄěDie was al bekend, we hebben een week naar de wed¬≠strijd toegewerkt‚ÄĚ, verklaarde Huis¬≠tra. ‚ÄěIk ga natuurlijk niet van alles veranderen. Nee, ik heb tijdens de wedstrijd geen overleg gehad, mijn gsm staat uit als ik coach.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-12-07 

Sansoni loopt over van frustraties

Speler van Vitesse kookt van woede na bizarre wissel tegen VVV (2-0).

Ongeloof, woede en frus¬≠tratie vochten gisteren om voor¬≠rang bij S√©bastien Sansoni. De Fransman was tijdens de wanpres¬≠tatie tegen VVV (2-0) nog de beste veldspeler van Vitesse, maar een half uur voor tijd werd hij dood¬≠leuk gewisseld. ‚ÄěIk ben nu echt ge¬≠frustreerd‚ÄĚ, brieste de 29- jarige middenvelder. ‚ÄěDit begrijpt hele¬≠maal niemand.‚ÄĚ

Na een uurtje spelen in de sfeervol­le Koel wees Sansoni verbaasd naar zichzelf. Met onbegrip keek hij naar het nummer drie, dat de vierde official in de lucht hield. Moest hij, zo’n beetje de enige Vit­essenaar die zich letterlijk staande hield op het bevroren veld, naar de kant? Jawel. Met een venijnige blik richting coach Pieter Huistra stapte Sansoni van het veld. En even later, toen de bespottelijke 2-0 nederlaag een feit was, droop de woede van hem af, op weg naar de kleedkamer.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-12-07 

Huistra: ‚ÄėNiet spelen op dit veld‚Äô

Interim-trainer Vitesse vindt omstandigheden eredivisie- onwaardig.

De wedstrijd VVV-Vitesse ( 2- 0 in De Koel) had gistermiddag niet gespeeld moeten worden. Dat vindt interim-trainer Pieter Huis¬≠tra van Vitesse. ‚Äě Ongeacht of je wint of verliest, het is jammer dat dit soort wed¬≠strijden wordt gespeeld‚ÄĚ, reageer¬≠de Huistra na afloop van het duel op de keiharde, hobbelige piste in Limburg. Voor rust was het veld voor een deel nauwelijks bespeel¬≠baar omdat een streep van zo‚Äôn 25 meter door de schaduw van de tri¬≠bune hard bleef. Met name spelers van Vitesse misten wendbaarheid op het harde veld.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-12-07

Janssen: ‚Äė Geen aanvoer en geen aanspeelpunt‚Äô

Vitesse- speler Theo Jans¬≠sen moest het gisteren in Venlo op¬≠nieuw doen met een invalbeurtje. ‚Äě Ik ben hier niet blij mee‚ÄĚ zei de regisseur na de blamerende wan¬≠prestatie tegen degradatiekandi¬≠daat VVV (2-0). ‚ÄěWe hadden voor¬≠in een aanspeelpunt nodig en de aanvoer ontbrak. Ik denk dat ons probleem vandaag was dat we overal te ver van af stonden‚ÄĚ, ana¬≠lyseerde de 26-jarige middenvel¬≠der, die in 59ste minuut Sansoni verving. ‚Äě Zo win je geen duels en dan kom je nooit in de wedstrijd.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 24-12-07 

Tessa de Mos: ‚Äė Pa mist nooit een wedstrijd‚Äô

Tessa de Mos, dochter van Vitesses trainer Aad, zat gistermid¬≠dag sniffend te wachten op medi¬≠cijnen voor haar vader. Zelf was de oudste dochter ook niet meer fris. ‚Äě Mijn zus is ziek, mijn vader, en ik nu ook. Ik wacht nog even op me¬≠dicijnen van de clubarts, dan ga ik ook. Mijn vader heeft twee dagen ziek op het veld gestaan, maar nu kan het niet meer. Hij was misse¬≠lijk, heeft hoge koorts, de tranen liepen hem uit de ogen. Hij zei dat hij nog nooit een wedstrijd heeft gemist door ziekte.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 24-12-07 

Vitesse met nederlaag de kerst in.

Vitesse heeft zondagmiddag met 2-0 verloren van VVV Venlo. In de Koel velde Nordin Ambrabat de ploeg van Aad de Mos met twee treffers.

Met name voor rust was het zeer mager wat Vitesse de bijna zesduizend toeschouwers in venlo voorschotelde. De thuisploeg domineerde en kreeg enkele riante kansen om op voorsprong te komen. Piet Velthuizen onderscheidde zich weer eens met prima reddingen. Namens Vitesse dook alleen Giovanny Espinoza eenmaal gevaarlijk op voor het doel van Danny Wintjens.

Na rust kreeg de ploeg van André Wetzel wel loon naar werken. Clubtopscorer Nordin Ambrabat scoorde tweemaal binnen vijftien minuten, eenmaal op aangeven van oud-Vitessenaar Siebe Blondelle. Na de achterstand schakelden de Arnhemmers over naar meer aanvallend voetbal, maar de kansen waren niet aan de aanvallers Kolk, Junker en Gommans besteed. Vitesse gaat derhalve met een zure nederlaag de Kerst in. Op 27 december reist het naar Breda voor de confrontatie met NAC

Bron: Vitesse.nl 24-12-07 

Schaamte bij Remco van der Schaaf

Zonder de zieke trainer Aad de Mos faalde Vitesse hopeloos door terecht te verliezen bij VVV.

Aanvoerder Remco van der Schaaf moest erkennen dat Vitesse het liet afweten. “Ik schaam me voor dit resultaat. Dit is niet wat we ervan verwacht hadden. We komen met 2-0 achter en dan is het voor Vitesse wel heel moeilijk om dit soort wedstrijden nog te keren.”

Vitesse staat nu slechts twaalfde. “Na zestien wedstrijden staan we misschien wel waar we op dit moment thuishoren. De doelstelling van de club was plek zes tot en met twaalf, maar de eerste negen wordt nu steeds moeilijker.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 23-12-2007

Sansoni begrijpt niets van wissel

Trainer Aad de Mos ontbrak wegens ziekte, assistent Pieter Huistra wisselde Sebastien Sansoni na een uur. Die begreep dat niet en liet dat met gebaren duidelijk blijken.

“Ik snap er helemaal niets van. Volgens mij was ik de eerste helft goed bezig en had ik als √©√©n van de weinigen geen problemen met het lastige veld. Ik ben echt gefrustreerd”, zegt de Fransman.

Het gaat niet goed met Vitesse. “Ik weet niet of deze club ziek is, maar we hebben wel een probleem. Mijn contract is maar met 1 jaar verlengd, misschien moet ik daar blij om zijn.”

Bron: Omroep Gelderland 23-12-2007

Amrabat verschaft VVV lucht tegen Vitesse

VVV-Venlo is drie kostbare punten rijker. De feestvreugde in De Koel concentreerde zich weer eens op Nordin Amrabat, die als enige doelman Piet Velthuizen wist te verschalken: 2-0.

De zege van VVV was volledig terecht. In tegenstelling tot het matte Vitesse gingen de Limburgers van begin af aan voor de winst. Jason Oost was aanvankelijk de gevaarlijkste Venlonaar. De aanvaller kopte een keer net naast en stuitte een keer op Velthuizen.

De Vitesse-keeper was de enige speler van de gasten die zijn normale niveau haalde. Het was aan Velthuizen te danken dat het bij rust nog 0-0 stond. Vitesse, waar Pieter Huistra de honneurs waar nam voor de zieke Aad de Mos, kreeg een grote kans in de persoon van Giovanny Espinoza. De verdediger uit Ecuador schoot van dichtbij hard op de lat.

Amrabat ontpopte zich in de tweede helft tot uitblinker. De kleine aanvaller stond op de goede plaats om een kopbal van Siebe Blondelle tot doelpunt te promoveren en besliste de wedstrijd door na een lange run raak te punteren langs de uit zijn doel komende Velthuizen: 2-0.

Door de winst sloeg VVV een kleine gaatje met de degradatieplaatsen. De Limburgers bezetten de dertiende plaats met vijftien punten uit zestien wedstrijden. Vitesse staat een plaats hoger, maar heeft nog wel altijd zes punten meer.

Bron: Voetbal International 23-12-2007

Vitesse verliest in Venlo van VVV

Een armetierig Vitesse heeft zondag met 2-0 verloren bij VVV-Venlo. Daarmee kreeg de frisse promovendus nog te weinig.

Voor rust was VVV oppermachtig. Vitesse was één dichtbij via Espinoza, de thuisploeg kreeg liefst zes uitgelezen kansen. Dat die niet werden benut, was voor een groot deel de verdienste van doelman Velthuizen.

De doelman moest na rust capituleren voor de onnavolgbare Amrabat. De wendbare VVV-aanvaller scoorde twee keer. Pas daarna ging Vitesse voetballen om te winnen, maar Junker, Kolk en Gommans scoorden niet.

Bron: Omroep Gelderland 23-12-2007

Theo Janssen begint ook in Venlo op de bank

Spelverdeler van Vitesse heeft morgen tegen VVV geen basisplaats.

Theo Janssen staat mor­gen opnieuw niet in de basisopstel­ling van Vitesse, dat in Venlo op bezoek gaat bij VVV. Trainer Aad de Mos houdt voor de brunchpar­tij in Limburg vast aan het elftal, dat afgelopen zondag in Gelre­dome met 3-0 won van Excelsior.

‚ÄěWe spelen tegen VVV met dezelf¬≠de opstelling‚ÄĚ, zei De Mos giste¬≠ren, nadat hij met zijn pupillen had getraind om 12.30 uur, het tijd¬≠stip waarop de wedstrijd morgen¬≠middag ook begint. ‚Äě Ik wil het winnende elftal van vorige week laten staan.‚ÄĚ Dat betekent dus dat Janssen net als afgelopen weekeinde op de re¬≠servebank moet plaatsnemen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-12-07 

Paul Verhaegh brandt van ambitie

Als klein jongetje was Paul Verhaegh uit Kronenberg supporter van VVV. Morgen komt hij met Vitesse naar Venlo om drie punten mee te nemen. ‚ÄěIk kan het niveau van een club in de top-4 aan.‚ÄĚ

Het gaat prima.‚ÄĚ Paul Verhaegh is een zondagskind. Hij heeft nauwelijks tegenslag ontmoet als profvoetballer. Natuurlijk was het een domper dat hij geen kans kreeg om door te breken bij PSV, waar hij de jeugdopleiding volgde. Maar wie weet keert hij er wel terug. Om alsnog in de hoofdmacht te spelen.

De 24-jarige rechtsback van Vitesse maakte in 2003 een belangrijke keus. Hij vroeg of hij uitgeleend kon worden omdat hij in Eindhoven geen toekomst zag. Hij speelde bij Jong PSV. De weg naar de selectie werd versperd door gearriveerde verdedigers als Theo Lucius, Michael Lamey en Kasper B√łgelund. ‚ÄěIk had geen trek om nog een jaar in het tweede te spelen.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Limburger 22-12-07 

Gezellige SV Kerstbingo in bomvol supportershome

“Soixante neuf… goeie number!”

In een bomvol supportershome Monnikenhuize werd tijdens de traditionele SV Kerstbingo om prachtige prijzen gespeeld. Van fiets tot puC apparaat en Vitesseshirts tot reischeques, ze vonden allemaal hun weg naar gelukkige winnaars onder de aanwezige Vitessefans.

Onder hen de selectiespelers Sansoni en Gommans. S√©bastien Sansoni kreeg de lachers op zijn hand door zijn bijzondere Frans-Nederlandse uitspraak van de bingogetallen. “Soixante neuf… goeie number!” riep hij in de microfoon.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 21-12-07

Voorbeschouwing VVV Venlo – Vitesse

Na een overwinning in eigen huis tegen Excelsior, speelt Vitesse aanstaande zondag in Venlo tegen VVV. De langdurig geblesseerde Cees Keizer herstelt nog altijd van zijn kruisbandoperatie. Ook Anduele Pryor is niet inzetbaar tegen VVV. Verder zijn er op dit moment geen blessures of schorsingen.

Trainer Aad de Mos: ‚ÄúVVV doet het goed momenteel. De laatste twee wedstrijden hebben zij tegen sterke tegenstanders gelijk weten te spelen. Zelf hebben wij tegen FC Twente ook gelijk gespeeld en tegen Excelsior gewonnen. Beide ploegen spelen dus sterk momenteel. De wedstrijd zal op een moeilijk bespeelbaar veld gespeeld gaan worden. Dit brengt wel een extra gevaar voor de spelers met zich mee.‚ÄĚ

De opstelling is dezelfde als tegen Excelsior: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Takak, Van der Schaaf, Sansoni, Junker en Kolk.

Bron: Vitesse.nl 21-12-07 

“Oranjeklant” Janssen start op bank

Theo Janssen werd zondag nog door zijn trainer Aad de Mos getypeerd als een potenti√ęle centrumverdediger voor Oranje. Desondanks start Janssen tegen VVV-Venlo op de bank.

“Dat vind ik net zo verrassend als zijn uitspraak van vorige week”, zegt de Arnhemmer. “Wat moet je ermee? Ik moet eerst maar eens aan spelen toekomen en dan een paar keer achter elkaar goed voetballen.” Janssen kan zijn teleurstelling niet verbergen. “Ik ben er niet blij mee. Misschien wil hij het laten staan na die 3-0, maar wij moeten toch gewoon winnen van de nummer laatst.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-12-07 

Verhaegh even terug naar zijn roots

Paul Verhaegh keert zondag met Vitesse terug naar de plek waar het voor hem allemaal begon: Venlo.

‘Als klein jongetje zat ik al op de tribune bij VVV. Vanaf mijn negende heb ik er gespeeld, in totaal vijf jaar. Het is dus wel speciaal om weer terug te keren. De Koel ligt er mooi bij in de kuil, er is altijd sfeer.”

Verhaegh verwacht een rare wedstrijd vanwege de weersomstandigheden. “Het veld is heel voorspelbaar, zeker omdat VVV geen veldverwarming heeft. We moeten achterin geen risico nemen. We moeten wel winnen om weer aansluiting te krijgen met het linkerrijtje.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-12-07 

Vitesse speelt met dezelfde basis

Vitesse speelt zondag tegen VVV-Venlo met dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Excelsior.

Dat betekent dat Jasar Takak opnieuw achter spits Mads Junker zal spelen. Theo Janssen en de niet geheel fitte Abubakari Yakubu starten op de bank bij Vitesse. De Arnhemmers speelden in de nacompetitie van 2004 in Venlo en kwamen toen met de schrik vrij na een 1-1 gelijkspel. Vorig jaar won Vitesse een oefenwedstrijd bij VVV met 4-1.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, van der Schaaf, Takak, Sansoni, Kolk; Junker

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-12-07 
Column Paul van der kraan

Beste Vitesse-supporter,

Namens bestuur, Raad van Commissarissen en directie wens ik jou en de jouwen gezellige Kerstdagen en een in alle opzichten goed 2008! Maar bovenal wil ik je bedanken voor jouw support en betrokkenheid in 2007.
Tot eind november was het een relatief rustig jaar. Ik zeg relatief, want de laatste weken zullen zeer bepalend zijn voor de toekomst van de club.
Zoals je weet is het van essentieel belang dat het negatief eigen vermogen wordt gesaneerd, omdat anders een uitholling van het primaire proces, het voetbal, niet uit kan blijven. En dat moeten we te allen tijde zien te voorkomen.
Deze prachtige club die meer dan 115 jaar geelzwarte historie herbergt, moet loskomen van de in het verleden opgebouwde schulden en weer historie gaan maken op het veld!

Helaas kan ik op het moment van schrijven nog geen uitsluitsel geven over het slagen van de beoogde schuldensanering. We zijn weliswaar een heel eind, maar het is nog niet rond.
Dit proces vergt de volle aandacht van directie, bestuur en commissarissen. Ik hoop dat ik een ieder op korte termijn kan berichten dat de actie geslaagd is.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 21-12-07 

Vitesse: Van Hintum of Vloet

Clubleiding verwacht technisch manager spoedig te presenteren.

Marc van Hintum en Wiljan Vloet zijn nadrukkelijk in beeld bij Vitesse om Jan Streuer op te volgen als technisch manager. Beide kandidaten hebben gesproken met de leiding van de Arnhemse club. Vitesse verwacht op zeer korte termijn naar buiten te komen met de naam van de technische voorman. Duidelijk is dat Van Hintum en Vloet hoog op het verlanglijstje van algemeen directeur Paul van der Kraan staan.

Van Hintum (40) heeft verscheidene keren met de clubleiding gesproken over een terugkeer bij Vitesse. De Brabander was in zijn tijd als voetballer van Vitesse (1997-2002) razend populair in Arnhem. Momenteel is hij werkzaam bij de spelersvakbond VVCS. De zevenvoudig international bedankte eerder dit seizoen voor een commerci√ęle functie bij Vitesse. Van Hintum gold altijd als een aanhanger van oudvoorzitter Karel Aalbers. Zoiets ligt nog steeds gevoelig bij de club, maar in een gesprek met suikeroom Herman Veenendaal is die kou reeds uit de lucht genomen.

Vloet (45) is momenteel hoofdtrai­ner bij eerstedivisionist ADO Den Haag. Hij vervulde die functie eer­der bij Roda JC, Sparta en FC Den Bosch, waar hij ook hoofd oplei­dingen was. Vitesse informeerde onder ande­ren bij Roda JC’s financier Nol Hendriks, die uitstekende referen­ties gaf. Vloet staat bekend als een bekwaam organisator. Zijn grote nadeel is dat hij geen geelzwarte connectie heeft (al speelt ook Ro­da in het geelzwart), zoals Van Hintum wel heeft.

Bron: De Gelderlander 21-12-07 

Van Hintum nog in beeld bij Vitesse

Marc van Hintum is één van de overgebleven kandidaten om manager voetbal te worden bij Vitesse.

De oud-aanvoerder van de Arnhemse club is daarvoor gepolst. Van Hintum weet nog niet of hij de functie ambieert, omdat hij het naar zijn zin heeft bij de spelersvakbond VVCS. Van Hintum was ook al in beeld voor een commerci√ęle functie, maar zag dat niet zitten.

Vitesse is al bijna twee maanden op zoek naar een opvolger voor de naar Shakhtar Donetsk vertrokken Jan Streuer. In de tussentijd heeft algemeen directeur Paul van der Kraan de zaken waargenomen.

Bron: Omroep Gelderland TxT 20-12-07 

Wissel uw Vitesse waardebon tijdig in

U heeft nog enkele dagen om de Vitesse waardebon van ‚ā¨ 15,- in te wisselen bij Vitesse! U kunt dit doen tot en met 31 december bij Vitesse Ticketing of bij de Fanshops op de Promenade in Gelredome.

Vitesse Ticketing

U vindt Vitesse Ticketing aan de Afab West-zijde van Gelredome. Vitesse Ticketing is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 13.30 en 17.00 uur en op wedstrijddagen vanaf twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Vitesse Ticketing is op eerste en tweede Kerstdag gesloten.

Vitesse Fanshops

U vindt de Vitesse Fanshops op de Promenade van Gelredome. De Vitesse Fanshops zijn op wedstrijddagen vanaf anderhalf uur voor tot ongeveer één uuir na elke thuiswedstrijd van Vitesse geopend. Daarnaast heeft de Vitesse Fanshop op de Noord-Promenade speciale openingstijden op 20 en 21 december.

Speciale openingstijden
donderdag 20 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur
vrijdag 21 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur

U kunt gebruik maken van de ingang van het Achmea HealthCentre om op de Promenade-Noord te komen.

Bron: Vitesse.nl 19-12-07 

Vitesse wil Van Hintum als technisch manager

De deadline van 1 januari zal vermoedelijk niet gehaald worden, maar één ding is duidelijk: Vitesse wil Marc van Hintum als nieuwe technisch manager. De Arnhemmers hebben de voormalige verdediger benaderd met de vraag of hij interesse heeft in de vacante positie.

Van Hintum moet bij Vitesse Jan Streuer opvolgen, die sinds 1 november als hoofdscout op de loonlijst staat bij het Oekra√Įense Shakhtar Donetsk. Sindsdien nemen trainer Aad de Mos en algemeen directeur Paul van der Kraan de technische honneurs waar, wat beiden echter niet als een onverdeeld succes beschouwen.

Al snel na het vertrek van Streuer bracht Vitesse een profielschets voor de nieuwe technisch manager naar buiten. Hierin stond onder meer dat hij een Vitesse-achtergrond moest hebben, waardoor enkele ge√Įnteresseerden al snel afvielen.

Een aanbod van De Mos, om naast het trainerschap ook de eindverantwoordelijkheid voor het technische beleid in handen te nemen, werd resoluut afgeslagen.

Van Hintum was, voordat hij naar Hannover 96 vertrok, van 1997 tot 2001 actief in Arnhem. Tegenwoordig is hij werkzaam voor de VVCS.

Het is zeker nog geen uitgemaakte zaak dat de voormalige verdediger zal ingaan op de flirt van Vitesse. Hij heeft het naar zijn zin in zijn huidige functie en wil eerst de inhoudelijke kant van de aanbieding afwachten

Bron: Voetbal International 20-12-2007

Vitesse ziet af van komst Claudemir en Jovanovic

Arnhemse club gaat selectie in winterstop niet versterken.

Vitesse ziet af van het aantrekken van de Braziliaanse middenvelder Claudemir en de Servische verdediger Marko Jovan­ovic.

De Arnhemse club zal de se­lectie tijdens de winterstop niet versterken; alleen als er onver­hoopt een basisspeler vertrekt, dan gaat Vitesse op zoek naar een vervanger. Claudemir en Jovanovic worden al­lebei in het komende voorjaar 20 jaar. Volgens de reglementen voor voetballers van buiten de Europe­se Unie worden ze dan aanzienlijk duurder. Voor Vitesse zijn beide spelers financieel alleen haalbaar, als ze voor die tijd worden inge­lijfd. De beleidsbepalers zijn zeer gecharmeerd van Claudemir en Jo­vanovic, maar toch zal Vitesse niet overgaan tot het contracteren van de spelers. Nu algemeen directeur Paul van der Kraan druk doende is de langlopende schuld van Vitesse weg te werken door een crediteu­renregeling, acht hij het moment niet juist voor het versterken van de selectie.

Claudemir liep eind september, be¬≠gin oktober stage bij Vitesse. Hij speelde mee met een oefenwed¬≠strijd van Jong Vitesse tegen hoofd¬≠klasser Excelsior‚Äô31. De middenvel¬≠der is inmiddels teruggekeerd bij zijn club Sao Carlos. Hij hoopt nog steeds op een transfer naar een club in Europa. Jovanovic is een rechtsbenige ver¬≠dediger van de Servische topclub FK Partizan Belgrado. Hij doorliep alle jeugdselecties en speelt nu in Jong Servi√ę.

Bron: De Gelderlander 19-12-07 

Arbiters VVV-Venlo – Vitesse

Arbiter : D.Jol
Ass.arbiters : R.Geutjes, T.Rozeboom
Official : S.G√∂z√ľb√ľy√ľk

Bron: KNVB 18-12-07 

Samenvatting tender

Sinds vandaag heeft de Eredivisie CV de tender bekendgemaakt op basis waarvan de mediapartijen kunnen bieden op de o.a. de TV-rechten van de competitie. Via onderstaande link kunt u een samenvatting van de tender lezen.

De tender

17-12-07 

Eredivisie CV wil eigen betaalkanaal
RTL vreest ‘gemorrel aan instituut’

De Eredivisie CV gaat mogelijk een eigen betaalkanaal opzetten. Dat heeft directeur Tielbeke gezegd.

Een eigen betaalkanaal voor de live-wedstrijden is een van mogelijkheden die in het tenderdocument staan. Naast het bieden op de live-pakketten kunnen gegadigden aangeven welke voorwaarden en condities voor de doorgifte van een dergelijke eigen exploitatie zouden gelden.

“Ik kan niet ontkennen dat geld een belangrijke rol speelt in de uiteindelijke keuze van de partner. Daarnaast is zeker ook de kwaliteit van het programma, de idee√ęn over vernieuwing en innovatie, als ook de promotie en de marketing van de zender van belang voor de weging van alle biedingen”, zegt Tielbeke.

RTL Nederland is bang dat door de voorgestelde verplaatsing van de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden op zondag van 19.00 uur naar 20.00 uur, te veel wordt ‘gemorreld aan een instituut’. Woordvoerder Jaap Paulsen snapt wel wat de Eredivisie CV wil. “Met het verplaatsen van de samenvatting krijg je wat meer ruimte voor liveverslagen. Dat zou kunnen. Het is wellicht leuk, maar aan de andere kant is zondagavond 19.00 uur voor veel kijkers een instituut en als je daaraan gaat morrelen, kan dat wel eens veel protest geven.”.

RTL ziet 19.00 uur als laagdrempelig om in anderhalf uur helemaal bij te zijn wat betreft voetbal, zonder dat je live televisie volgt. “In ieder geval hopen we niet dat deze beslissing het grote publiek wegdrijft van de televisie. De tijd zal het leren”, aldus Paulsen. De Wedstrijden bij RTL 4 trekt nu op zondagavond gemiddeld ruim 2 miljoen kijkers.

Ook mediadirecteur Jan de Jong van de NOS vindt het risicovol om de samenvattingen te verplaatsen naar 20.00 uur. “Dat is nogal wat. Je breekt met een traditie en je komt met de samenvattingen in een open terrein terecht; je gaat concurreren met succesvolle programma’s als Boer zoekt Vrouw en Peter R. de Vries. Ik sluit niet uit dat je door de verhuizing kijkers gaat verliezen, onder wie vrouwen en jeugdige kijkers”, aldus De Jong.

Bron: RTL.nl 17-12-07 

Live-wedstrijden moeten aantrekkelijker worden
Aanvang duels eredivisie verandert

De voetbalwedstrijden in de eredivisie beginnen volgend seizoen op zondag om 14:00, 16:00 en 18:00 uur. De aanvang van de duels op zaterdag is om 19:00 en 20:45 uur. Op vrijdagavond wordt er één duel gespeeld om 20:45 uur. Verder beginnen de samenvattingen van de wedstrijden op zondag om 20:00 uur. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de tender, het document waarin diverse tv-pakketten beschreven staan. De wedstrijden (vier op zaterdag en vier op zondag) zijn zo veel mogelijk gespreid om betaaltelevisie aantrekkelijker te maken.

Bron: RTL.nl 17-12-07 

Santi Kolk met twee treffers Man of the Match

Hij maakte zijn excuses aan de aanwezige fans in supportershome Monnikenhuize voor de zeer matige eerste helft van Vitesse. “Die was niet best. We moesten vervolgens gedisciplineerd blijven voetballen en Excelsior proberen uit elkaar te spelen. En dat lukt in de tweede helft. Toen gingen de kansen er opeens wel in”. Kolk vertelde dat hij de aangewezen man is voor de penalty’s, “maar ik gunde hem deze keer aan Harrie Gommans.” Wat zich vervolgens gelijk terugbetaalde in de assist op Kolk bij de 3-0.

Jasar Takak was nadrukkelijk coachend aanwezig op het veld en ging voorop in de strijd.
“Je ontvangt wat en deelt ook uit”, zei hij met een grijns van oor tot oor. “Als het even niet loopt moet je wat doen om het te forceren.” Hij was tevreden met zijn rol en hoopt op een vaste basisplaats.

De winnaar van de Man of the Match shirt verloting was Dirk Klees uit Doesburg. Nota bene een fan van de bezoekende club.

De Excelsior fan kan nu blij het schitterende Geel en Zwart van het Vitesse shirt thuis in Doesburg aan de muur hangen.

Bron: SV Vitesse 17-12-07 

Revalidatie Keizer gaat naar wens

De revalidatie van Vitesse-speler Cees Keizer verloopt naar wens.
“Het gaat goed, zegt de middenvelder, die bijna vier maanden geleden een kruisband afscheurde bij zijn debuut in de basis tegen AZ. “Ik heb tot nu toe in Amsterdam gerevalideerd. Maar vanaf nu ga ik daarmee ook weer verder bij Vitesse. En nog twee dagen per week in Amsterdam.”

De Volendammer is optimistisch over zijn herstel. Het gaat snel, ik lig goed op schema. Misschien dat ik dit seizoen nog in actie kan komen. Dat zou mooi zijn.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 17-12-07 

Algemene ledenvergadering SV

Bestuur weer op sterkte. Bart Lagerberg erelid.

Tijdens de jaarlijkse vergadering van de supportersvereniging was het heden even niet het belangrijkste. Wellicht ook, omdat zo de prestaties van het eerste elftal niet besproken hoefden te worden werd er vooral vooruitgekeken en teruggeblikt.

Nadat de kascommissie een positief oordeel had geveld over de financi√ęle huishouding van de vereniging werden vijf nieuwe kandidaat-bestuursleden voorgesteld die allemaal al bijna een jaar hadden meegedraaid in de organisatie en waarvan de kwaliteiten door het zittende bestuur werden geprezen. De vergadering steunde de kandidatuur unaniem, hoewel er wel werd gesteld dat iedereen volgend jaar op zijn daden zou worden beoordeeld. Met ‚Äėnieuwe‚Äô gezichten op communicatie, sponsoring, de internetcommissie, de activiteitencommissie, de rollerside, juridische zaken en het supportershome komt het bestuur weer aardig op sterkte.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 12-2007 

Vitesse snoert morrende fans de mond

Arnhemse ploeg boekt na vijf duels weer een zege: 3-0 tegen Excelsior

Vitesse heeft gisteren de morrende aanhang in Gelredome de mond gesnoerd. De Arnhemse ploeg werd in het duel met Excel­sior lange tijd uitgefloten en weg­gehoond door de eigen fans, maar na de 3- 0 zege ging Vitesse zowaar onder applaus van het veld.

Tegen de kwaliteitsarme hekken­sluiter boekte de ploeg van trainer Aad de Mos een bevrijdende drie­punter. De laatste zege van Vitesse dateerde van 26 oktober, de 1-0 in de eigen, verwarmde huiskamer te­gen Willem II. Daarna volgden twee remises en drie nederlagen, waardoor Vitesse is gezakt naar het vermaledijde rechterrijtje.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Aad de Mos vindt reactie fans wel begrijpelijk

Trainer van Vitesse is opgelucht na 3-0 zege op Excelsior in Arnhem.

Vitesse-trainer Aad de Mos vond de houding van de Arn¬≠hemse fans in het duel met Excel¬≠sior (3-0) wel begrijpelijk. ‚ÄěMaar ik heb mijn spelers gezegd dat ze zich niets moesten aantrekken van het publiek.‚ÄĚ

Vitesse werd gistermiddag lange tijd uitgefloten door de eigen aan¬≠hang. ‚ÄěDat is begrijpelijk‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěDe mensen kijken naar de stand. Je wilt vooruit spelen, maar soms moet je investeren in de eerste helft door de tegenstan¬≠der achter de bal aan te laten lo¬≠pen. Dat vraagt een andere benade¬≠ring door de spelers, maar ook door het publiek.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Spitsencarrousel Vitesse gaat draaien

Santi Kolk maakt er twee; Harrie Gommans één en een assist.

Het lastige spitsenvraag­stuk van Vitesse neigt zo maar een luxeprobleem te worden. In het duel tegen Excelsior manifesteerde aanvaller Santi Kolk ( 1- 0 en 3- 0) zich gistermiddag in Gelredome, terwijl Harrie Gommans in twin­tig minuten van zich deed spreken met een treffer (2-0) en een assist.

Vitesse versloeg hekkensluiter Ex­celsior even eenvoudig als profes­sioneel met de hoogste thuisscore van het seizoen: 3-0. Een week nadat Mads Junker met zijn twee treffers tegen FC Twente fier de leiding greep in het Arn­hemse schuttersklassement, sloeg Kolk terug met twee treffers. Zo heeft Vitesse sinds twee duels zo maar twee spelers op vier doelpun­ten en volgt Harrie Gommans op drie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Verhaegh of Verhaegh; een wereld van verschil bij Vitesse

Beste man van Vitesse speelt achterin: ‚ÄėPiet heeft geen bal gehad‚Äô

Santi Kolk werd gister­middag na de wedstrijd Vitesse-Ex­celsior (3-0) door de fans verkozen tot man van de wedstrijd. Maar de beste speler in stadion Gelredome was misschien wel Paul Verhaegh; een man van uitersten in de ijzer­sterke defensie van Vitesse.

Een week geleden was hij ziek, zwak en misselijk tegen FC Twen¬≠te. Negen maanden terug was Ver¬≠haegh zelfs de ongelukkigste voet¬≠baller van Nederland toen een blunder van hem de nederlaag te¬≠gen datzelfde Excelsior inleidde. ‚ÄěVan de week heb ik daar nog wel even een momentje aan gedacht, maar verder heb ik er niet meer bij stilgestaan‚ÄĚ, bekende Verhaegh gis¬≠termiddag na zijn uitstekende wed¬≠strijd tegen Excelsior.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

De Mos neemt kritiek van Gommans voor lief

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft zich niet gestoord aan de uitspraken van Harrie Gom¬≠mans, die vorige week in Limburg¬≠se media aangaf dat hij te weinig speeltijd krijgt. Dat zei De Mos gis¬≠teren na de winst op Excelsior. ‚ÄěGommans moest vanaf de bank leren spelen‚ÄĚ, aldus de trainer. ‚ÄěDaar had hij wat problemen mee. De laatste weken is hij goed op dreef. Hij gaat van waarde zijn voor de club en voor het team.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

De Mos ziet Janssen als verdediger in Oranje

Vitesse-trainer Aad de Mos ziet in Theo Janssen de ideale verdediger, die de opbouw kan ver¬≠zorgen in het Nederlands elftal. ‚ÄěHij moet zich richten op het EK‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚Äě Oranje heeft geen opbouw van achteruit. Als iemand dat kan, dan is het Theo Janssen wel. Hij kan ook bij ons op die po¬≠sitie spelen, hoewel het niet zijn fa¬≠voriete plek is. Ik zou hem graag opnieuw bij Oranje zien, omdat hij de kwaliteiten daarvoor heeft.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Paul Verhaegh krijgt noppen Pique in been

Paul Verhaegh raakte gis¬≠termiddag bij Vitesse-Excelsior (3-0) even in de clinch met Mitchell Pique. De linksback van Excelsior leek met opzet de nop¬≠pen in het been van de Vitessen¬≠aar te planten. Verhaegh: ‚ÄěHij kon zijn voet er ook naast zetten. De scheidsrechter zag het, hij zei dat ik me rustig moest houden. Dat heb ik gedaan. Niet ik, maar hij moet er iets aan doen‚ÄĚ, verwees Verhaegh naar arbiter Kuipers.

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Supporters laten Vitesse links liggen

Het duel Vitesse-Excel­sior trok gistermiddag 17.175 toe­schouwers naar stadion Gelred­ome; een dieptepunt in de acht ge­speelde thuisduels dit seizoen. Vit­esse trekt gemiddeld 18.592 fans; dat is minder dan in het slechtste jaar in de Gelredome-historie; in 2004/05 kwam het gemiddelde uit op 18.770. De beste bezochte wed­strijd dit seizoen is Vitesse-Willem II met 19.568. Vitesse-AZ was tot nu toe het slechtst bezocht: 17.581.

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Eerste winst Vitesse op Excelsior in Gelredome

Vitesse heeft gistermid­dag voor het eerst in Gelredome van Excelsior gewonnen; 3-0 door Santi Kolk ( twee) en Harrie Gom­mans. De eerste twee edities gin­gen verloren. Op 18 december 2002 werd het 1-2 door Gert Claes­sens ( Vitesse), Brian Pinas en Said Boutahar ( Excelsior). Op 3 maart 2007 (2-3) werden doelpunten van Danko Lazovic en Ruud Knol weg­gepoetst door Johan Voskamp, Eldridge Rojer en Andwele Slor

Bron: De Gelderlander 17-12-07 

Drie treffers en drie punten

Vitesse behaalt simpele zege op Excelsior

Mede danzkij twee treffers van ‘Man of the Match’ Santi Kolk heeft Vitesse zondagmiddag met 3-0 gewonnen van Excelsior. Invaller Harrie Gommans was in de slotfase met een benutte strafschop de tweede schutter.
In de eerste 45 minuten was het voor Vitesse moeilijk om gaten in de Rotterdamse defensie te vinden. Santi Kolk was er in de 35e minuut wel erg dichtbij, maar zijn inzet werd op de doellijn nog gekeerd. Hetzelfde overkwam Civard Sprockel na rust. De verdediger kopte uit een hoekschop prima in, maar weer werd de bal van de lijn gehaald.

Vitesse was voor rust verder alleen gevaarlijk vanuit de tweede lijn waar Remco van der Schaaf en Jasar Takak het met schoten vanaf de rand van de zestien meter probeerden. Direct na rust zette Vitesse direct druk op de tegenstander en dat leverde na vijf minuten een prima uitgespeelde goal op. Mads Junker vond met een steekpass Santi Kolk, die beheerst doelman Graafsland omspeelde en de bevrijdende 1-0 op het bord zette.

Trainer Aad de Mos waarschuwde vooraf voor de Rotterdamse counter, maar zag zijn ploeg negentig minuten lang geconcentreerd voetballen. Piet Velthuizen hoefde vrijwel niet in te grijpen aangezien de ploeg van Ton Lokhoff geen enkele kans wist te cre√ęren.

Nadat Gill Swerts doelman Graafland nog knap redding zag brengen op zijn pegel van afstand en Santi Kolk een bal in het zijnet zag belandden, kreeg invaller Harrie Gommans in de slotfase een duw in de rug en kende scheidsrechter Kuipers de spits een strafschop toe. Gommans ging zelf achter de bal staan en knalde de beslissende 2-0 in het net.

Enkele seconden voor het fluitsignaal bepaalde Santi Kolk met een intikker, op aangeven van Harrie Gommans, de eindstand op 3-0. De zege levert Vitesse geen hogere plaats op in de stand, wel sluit het aan bij de grote rij clubs die strijden om de eerste negen plaatsen in de Eredivisie.

Bron: Vitesse.nl 16-12-2007

De Mos zag een perfecte wedstrijd

Trainer Aad de Mos was bijzonder tevreden over zijn elftal bij de 3-0 zege op Excelsior.

“Dit wasde perfecte wedstrijd, althans vanuit het oogpunt van een trainer. Niks weggeven en geduld opbrengen voor de eerste goal. Dat is zeldzaam hier in Geldredome. En we trokken ons niks aan van het publiek, die juichen toch wel bij een 3-0 overwinning.”

De Mos liet Theo Janssen zijn rentree maken.”Theo kan op meerdere posities spelen, maar als centrumverdediger kan hij mee naar het EK komende zomer. Hij is flink afgevallen, wel acht kilo. Dat is helemaal zijn verdienste.”

Bron: Omroep Gelderland 16-12-2007

Avonturier Kolk beslist wedstrijd

Het duel Vitesse-Excelsior werd getypeerd door een schrijnend gebrek aan creativiteit.

De enige uitzondering was Santi Klok. De aanvaller besliste dan ook de wedstrijd. “De eerste helft had ik al moeten scoren, maar met iets meer avontuur in de tweede helft moest het goedkomen. Ik heb dat in mijn spel, maar ik ben ook afhankelijk van hoe vaak ik word aangespeeld.”

Kolk speelde met een bandage om zijn hand. “Ik had van de week al een tik op mijn duim gekregen en kreeg er voor rust nog √©√©n. Maar ik kan wel tegen een stootje, ik ben een bikkel.”

Bron: Omroep Gelderland 16-12-2007

Kolk en Gommans doen oude club das om

Vitesse heeft voor het eerst sinds 3 oktober 1971 in de Eredivisie thuis van Excelsior gewonnen. Santi Kolk (twee goals) en Harrie Gommans bepaalden de eindstand tegen hun oude werkgever op 3-0. Daarmee kwam er voor Vitesse een einde aan een serie van vijf duels zonder overwinning. Excelsior verloor voor de vierde keer op rij.

De zeventienduizend toeschouwers in het Gelredome werden niet verwend. Ze zagen een tegenvallende eerste helft, waarin Vitesse als enige ploeg kansen kreeg. Kolk zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Leen van Steensel en Jasar Takak schoot net over. Vijf minuten na rust was het wel raak. Mads Junker zette Kolk met een steekpass alleen voor de keeper, de spits omspeelde Ronald Graafland en schoof de bal in het doel.

Vitesse kwam daarna, evenals voor de goal, niet meer in de problemen. In de 88ste minuut breidden de Arnhemmers de voorsprong zelfs uit. Gommans benutte een strafschop nadat Sigourney Bandjar hem had geduwd. Kolk zorgde in de blessuretijd voor de 3-0. Hij kon op aangeven van Gommans simpel scoren. Vitesse staat nu elfde en Excelsior bezet de achttiende en laatste plaats.

Bron: Sportweek.nl 16-12-2007

Matig Vitesse te sterk voor armetierig Excelsior

Zonder te overtuigen maar wel dikverdiend versloeg Vitesse voor eigen publiek Excelsior. Santi Kolk en Harrie Gommans zorgden voor de doelpunten: 3-0.

Vitesse speelde niet goed, maar de ploeg van coach Aad de Mos poogde nog wel te voetballen en was nog wel gevaarlijk. En dat waren twee dingen die niet van Excelsior konden worden gezegd. De ploeg van coach Ton Lokhoff beperkte zich tot verdedigen. Zelfs op achterstand toonden de Rotterdammers weinig daadkracht.

Zo bleken de treffers van Santi Kolk en Harrie Gommans voldoende voor de Arnhemse zege. Kolk was de gevaarlijkste man in Gelredome. In de vijftigste minuut slaagde hij er eindelijk in te scoren, bij zijn vierde kans. Na een steekpass van Mads Junker omspeelde hij doelman Ronald Graafland en schoot hij de bal binnen.

Gommans verdubbelde in de 88ste minuut het verschil. Hij benutte een strafschop nadat Sigourney Bandjar hem bij een koppoging had geduwd. En in blessuretijd was het Kolk die op aangeven van Gommans bij de tweede paal scoorde.

Door de zege klom Vitesse naar de elfde plaats met 21 punten. Excelsior blijft hekkensluiter met negen punten.

Bron:VI.nl 16-12-2007

Matig spelend Vitesse wint met 3-0

Een matig spelend Vitesse heeft in Gelredome met 3-0 gewonnen van Excelsior. De eerste helft was tergend zwak. De beste man van Vitesse, Santi Kolk, speelde Graafland vlak na rust uit en tikte de 1-0 binnen. Dankzij een uitstekende restverdediging kwam Vitesse niet in de problemen. Santi Kolk had later nog twee grote kansen om de voorsprong uit te breiden, maar hij verzuimde dat. Vitesse kreeg in de laatste minuten nog een terechte penalty, versierd en benut door Harrie Gommans. Kolk tikte in blessuretijd de 3-0 binnen.

Bron: Omroep Gelderland 16-12-2007

Kleintjes- syndroom voor Vitesse

Trainer Aad de Mos zwijgt echec tegen Excelsior dood.

Vitesse heeft al het hele jaar ( 2007) last van het ‚Äėsyndroom van de kleintjes‚Äô. Als er gewonnen m√≥et worden, geeft de ploeg van trainer Aad de Mos niet thuis. Tegen Excelsior m√≥et er zondag worden gewonnen door de equipe van De Mos. Net als vorig seizoen, maar de Rotterdammers sloegen op 3 maart 2007 genadeloos toe ( 2- 3). In een rampzalige serie te¬≠gen de kleinere broeders van de eredivisie verspeelde Vitesse toen de play- offs om UEFA Cupvoetbal. Ook de thuiswedstrijden tegen NEC ( 1- 1) en ADO Den Haag ( 2- 2) kostten de thuisploeg vorig jaar vier punten. Dit seizoen doofde De Graafschap de euforie in Arn¬≠hem al met een vlijmscherpe: 0-2.

Over het echec tegen Excelsior rep¬≠te De Mos gistermiddag, twee da¬≠gen voor de tweede ontmoeting van 2007, met geen woord. ‚Äě Be¬≠wust, ik wil het daar niet over heb¬≠ben. Dan slaan de spelers alleen maar aan het twijfelen‚ÄĚ, zei de trai¬≠ner, die zich de enorme blunder van Paul Verhaegh nog wel herin¬≠nerde. Dat was de inleiding voor een weggeven voorsprong van 2¬≠1 naar 2-3. ‚ÄěDat wil hij toch ook niet meer horen‚ÄĚ, dacht De Mos. Verhaegh was destijds zo ontdaan van zijn blunder dat hij niet in staat was ook maar een woord uit te brengen.

In de voorbije zes duels heeft de Arnhemse ploeg toch al een flinke veer gelaten. Vitesse haalde twee van de mogelijke achttien punten en duikelde van de vierde naar de elfde plaats. Het verschil met de fel¬≠begeerde negende plek in de eredi¬≠visie; de laatste stek die recht geeft op play- offs om UEFA Cupvoet¬≠bal, is drie punten. Als Vitesse nog iets wil in de rich¬≠ting van play-offs om UEFA Cup¬≠voetbal zijn de duels tegen Excel¬≠sior en VVV (23 december) van groot belang. ‚Äě Je moet tegen zo‚Äôn ploeg snel een goal maken. Je wordt gedwongen in de kleine ruimte te spelen, dan maak je snel¬≠ler fouten. Het is zaak dat de ‚Äėrest¬≠verdediging‚Äô dan goed staat‚ÄĚ, doelt De Mos op de spelers die ook in balbezit oog moeten houden voor tegenstoten.

De Mos onderschat de Rotterdam¬≠se degradatiekandidaat niet. ‚ÄěHet is een aparte ploeg die vooral thuis problemen heeft, maar ook een achterstand kan goedmaken. Te¬≠gen Sparta staan ze met 3-1 achter en winnen ze met 4-3, tegen Roda JC komen ze nog 3-3, tegen De Graafschap nog op 1-1 en NAC heeft er 57 minuten over gedaan om uit een standaardsituatie een gaatje te vinden‚ÄĚ, weet De Mos, die dan ook niet van een zeker¬≠heidje durft te spreken. ‚ÄěDie zijn er dit jaar niet in de eredi¬≠visie. Iedereen kan van iedereen winnen want met elke ploeg is er wel wat. Je moet ons nu ook niet opzadelen met een wedstrijd die gewonnen moet worden. Feye¬≠noord moet ook winnen van VVV, maar mag blij zijn dat ze niet verliezen.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 15-12-07 

Theo Janssen start op de bank

Theo Janssen keert zon­dagmiddag terug in de selectie van Vitesse. De middenvelder ( 26) be­gint op de bank. Janssen was sinds 25 september uit de roulatie met een scheenbeenblessure. Opval­lend detail: de Arnhemmer kwam dit seizoen slechts tweemaal in ac­tie, speelde geen wedstrijd uit, maar stapte nooit met een achter­stand van het veld.
Janssen speel­de 61 minuten tegen De Graaf­schap en werd gewisseld bij een stand van 0-0. De Graafschap won met 0-2. In het bekerduel tegen FC Eindhoven moest Janssen na 25 minuten naar de kant: 1-1, waarna FC Eindhoven won met 4-2. Overige bankzitters: Yakubu, Lorca, Gom­mans, Yu Hai, Rabócki en Kaya.

Bron: De Gelderlander 15-12-07 

De Mos: debacle Jong Vitesse bevestigt keus

Vitesse-trainer Aad de Mos voelt zich bevestigd in zijn keuzes door het debacle van Jong Vitesse, donderdag tegen RKC; 3- 1 nederlaag met acht selectiespelers (oa: Lorca, Due, Janssen, Yu Hai, Kaya). ‚ÄěDat geeft aan dat je waar¬≠schijnlijk de juiste keuzes maakt.
De jongens die w√≠llen terugko¬≠men, heb ik maandag tegen Jong Utrecht gezien. Gommans en na rust Janssen speelden sterk.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 15-12-07 

Vitesse wil aansluiting behouden

Na de puntendeling tegen FC Twente (2-2) ontmoet Vitesse zondagmiddag in Gelredome Excelsior, de rode lantaarndrager in de Eredivisie. Trainer Aad de Mos laat dezelfde elf spelers beginnen die een punt pakten tegen de Tukkers.
Terug in de selectie is Theo Janssen. De middenvelder speelde eerder deze week al tweemaal met Jong Vitesse en is weer volledig hersteld van zijn blessure. Anduele Pryor en Cees Keizer zijn nog altijd geblesseerd.

Ondanks de lage klassering van Excelsior, wil de trainer waken voor onderschatting. “Excelsior is een aparte ploeg, die vanuit een achterstand toch een gevaarlijke ploeg kan zijn. De Graafschap (1-1) en Roda JC (3-3) hebben dat in hun thuiswedstrijd ervaren. Ook NAC Breda wist pas laat in de wedstrijd tot scoren te komen.”
De speelstijl van de Rotterdammers zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Vitesse veel aan de bal zal zijn en in de kleine ruimte zal moeten voetballen. “Vergelijkbaar met de thuiswedstrijd tegen De Graafschap”, zo zei De Mos. “Om dat eindresultaat te voorkomen is het zaak om snel tot scoren te komen en daarbij is de ‘restverdediging’ van belang. Daarmee bedoel ik dat we goed zullen moeten staan bij balverlies.”

Tijdens het wekelijkse persuurtje werd de 3-2 nederlaag van afgelopen seizoen nog even teruggehaald. Niet van belang, volgens De Mos. “Het gaat er om dat ze weten wat ze zondagmiddag om half drie moeten doen. We willen de aansluiting behouden en dan telt een wedstrijd uit het vorige seizoen niet.”

Bron: Vitesse.nl 14-12-2007

De Mos benadrukt restverdediging

Vitesse-trainer Aad de Mos neemt hekkensluiter Excelsior serieus.

“Het is een aparte ploeg, die zomaar van een achterstand terug kan komen. Ik ga dus niet zeggen dat we zomaar even winnen, dat kan niet meer in deze competitie. Tegen Excelsior moeten we snel zien te scoren en dan is de restverdediging heel belangrijk.”

Aad de Mos zet de van een blessure herstelde Theo Janssen nog niet meteen in de basis. “Theo heeft wel twee keer gespeeld met Jong Vitesse, maar hij moet nog wat ritme opdoen. Bovendien kijk ik nu liever naar het elftal van nu, de rest komt wel.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 14-12-2007

Jasar Takak op tien bij Vitesse

Jasar Takak dwong vorige week voor het eerst een basisplaats af bij Vitesse en zondag tegen Excelsior begint de middenvelder waarschijnlijk op tien, achter de spitsen.

Dat is de favoriete positie van Takak. Aad de Mos verandert verder niets aan zijn basiself. Anduele Pryor en Cees Keizer zijn de enige geblesseerden. Excelsior heeft een score van honderd procent in Gelredome. In 2002 werd het 1-2 en vorig seizoen 2-3.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, van der Schaaf, Takak, Sansoni, Kolk; Junker.

Bron: Omroep Gelderland TxT 14-12-2007

Janssen vreest concurrentie niet

Theo Janssen was in 2007 voornamelijk geblesseerd, maar zondag zit hij weer bij de Vitesse-selectie.

“Ik zit bij de achttien en train om bij de elf te komen. Ik ben √©√©n van de spelers die wat extra creativiteit kan brengen, maar Sansoni kan dat ook.”

Theo Janssen is volstrekt niet bang voor de concurrentiestrijd die los gaat branden op het middenveld. “Ik moet mij richten op linkshalf of de positie voor de verdediging. Daar heb ik twee concurrenten. Sansoni is er daar √©√©n van, maar eerlijk gezegd word ik daar niet zenuwachtig van. Ik ga ervan uit dat ik snel weer ga spelen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 14-12-2007

Supporterspanel

Stichting Vitesse Betrokken gaat volgend jaar van start met het Supporterspanel! Dit is een panel van en voor supporters en heeft als doel supporters nog meer bij de club te betrekken. Want wat is een club waard zonder een vaste aanhang?

Via het Supporterspanel willen wij een aantal keer per seizoen in een open dialoog praten over de wensen van supporters en hoe wij het hen nog meer naar de zin kunnen maken. Ook willen wij uitleg geven over bepaalde beleidszaken. Kortom, waarom we iets wel of niet (kunnen) doen. In het Supporterspanel willen wij tevens met supporters van gedachten wisselen over beleidszaken en toekomstplannen.

Om achter behoeften van supporters te komen en om beleidsvoornemens te toetsen of bij te schaven. Om dit te kunnen bewerkstellingen hebben wij u nodig in het Supporterspanel!

lees verder...

Bron: Vitesse Betrokken 14-12-07 

Piet Velthuizen is blij met duidelijkheid

Vitesse-doelman Piet Velthuizen is blij met de duidelijk¬≠heid over zijn sportieve toekomst. De Nijmegenaar kwam dinsdag met Vitesse een nieuw contract tot medio 2011 overeen. ‚ÄěIk hoop dat het nu afgelopen is met al die geruchten, waar ik telkens op moest reageren‚ÄĚ, zegt de doelman van het Olympisch elftal.

Velthuizen mocht zich in de voor­bije weken warmen aan belangstel­ling van Feyenoord en FC Twente, terwijl zijn zaakwaarnemer Louis Laros eerder al om de tafel had ge­zeten met een delegatie van Roda JC. De verbintenis van de 21- jarige doelman liep weliswaar reeds door tot medio 2010, maar een spoedig vertrek was mogelijk door­dat Velthuizen een relatief laag ba­sissalaris had. Het contract van de goalie is nu aanzienlijk opgewaar­deerd.

‚Äě Uit dit nieuwe contract spreekt heel veel waardering‚ÄĚ, zegt Velthui¬≠zen. ‚ÄěDaar ben ik natuurlijk enorm blij mee. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het verdien. Het gaat tot dusver goed, maar ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb.‚ÄĚ ‚ÄěHet is goed dat het nieuwe con¬≠tract voor rust en duidelijkheid zorgt‚ÄĚ, vervolgt de keeper. ‚ÄěNa¬≠tuurlijk weet je nooit wat er in de voetballerij gebeurt, maar ik wil me alleen concentreren op Vitesse. Hier krijg ik de kans me verder te ontwikkelen. Dat vind ik belangrij¬≠ker dan belangstelling van andere clubs.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 13-12-2007
Column door Gerard Borgman

Piet Velthuizen

Vitesse heeft het contract van Piet Velthuizen opengebro­ken en met een jaartje verlengd tot medio 2011. Dat is een mooi succesje voor algemeen directeur Paul van der Kraan en zeker ook voor de 21-jarige doelman. Velthuizen gaat meer verdienen en ligt in ruil daarvoor slechts een jaar langer vast bij de Arnhemse club.

Volgens de ongeschreven wetten van de voetballerij is de zo­mer van 2010, een jaar voordat de verbintenis afloopt, straks voor alle partijen het beste moment voor een transfer. Als de onwaarschijnlijk getalenteerde doelman zich volgens de lijn der verwachting blijft ontwikkelen, dan gaat Velthuizen Vites­se vele miljoenen opleveren.

Ik vind het zeer verstandig van Velthuizen dat hij heeft beslo­ten bij Vitesse te blijven. In Arnhem krijgt hij alle gelegenheid de ervaring op te doen, die hij nodig heeft voordat hij een vol­waardige doelman is voor de top van het voetbal. Bij Vitesse kan hij zich ook eventuele mindere fases permitteren, dat schept een hoop rust. Het zal zijn groei alleen maar bevorde­ren. En het zal zijn toekomstige mogelijkheden vergroten, wan­neer hij is uitgegroeid van onbe­vangen supertalent tot een zelf­bewuste doelman. Louis Laros, de zaakwaarnemer van Velthuizen, heeft de keeper gestimuleerd in Arnhem te blijven. Laros maakt duide­lijk dat het niet terecht is dat zaakwaarnemers vaak per defini­tie worden neergezet als geldwolven die alleen aan hun eigen belang denken. Laros had veel geld kunnen verdienen, wan­neer hij zijn pupil naar een grotere en/ of internationale club had gebracht. Maar de oud- speler van Vitesse adviseerde Velt­huizen dat te doen, wat het beste is voor zijn carrière.

Bron: De Gelderlander 13-12-2007

Potverteren in Rijnstate

De spelers van voetbalclub Vitesse ver­rasten gistermiddag zieke kinderen op de kinder­afdeling van Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem met een bezoekje en een verlaat sinterklaascadeautje betaald uit eigen zak.

Het idee kwam van de spelers zelf en het geld ook. Om cadeaus te kopen voor de zieke kinde­ren werd eerst de traditionele boetepot op de kop gezet. Daarin storten spelers bij een overtre­ding van de regels ( bijvoorbeeld te laat komen) de vooraf vastgelegde boetes. De Franse middenvelder Sébastien Sansoni, was naar verluidt een van de belangrijkste donateurs van de Arnhemse boetepot.

Bron: De Gelderlander 12-12-2007

Vrije verkoop voor duel Vitesse- Excelsior

Voor deze wedstrijd Vit¬≠esse- Excelsior van zondag (14.30 uur, Gelredome) geldt vrije ver¬≠koop. Dit betekent dat belangstel¬≠lenden geen seizoen- of clubcard nodig hebben om kaarten te ko¬≠pen. Kaarten kunnen worden ge¬≠kocht via de verkoopadressen van Ticketbox of op de wedstrijddag aan de stadionkassa‚Äôs vanaf 12.30 uur. De prijzen vari√ęren van 8,50 euro ( jeugd) tot 30 euro

Bron: De Gelderlander 12-12-2007

Junker wint de moordende strijd

Vitesse hunkert onder Aad de Mos naar Europees voetbal, maar het lukt de club niet om zich stevig in de subtop te nestelen. Na het vertrek van Danko Lazovic mist de club een echte afmaker.

De Chileen Juan Lorca en Limburger Harrie Gommans hebben niet overtuigd. De Deen Mads Junker staat gelukkig op. Mads Junker lijkt alle stormen in het Gelredome te overleven. Hij is geen aanvaller van Europees kaliber, maar wel een prof die zijn waarde heeft voor een aardige subtopper in de Nederlandse eredivisie. Binnen en buiten het veld.

Want Junker is ook de grote katalysator binnen de selectie van Vitesse. Hij zorgt ongemerkt voor de balans in een spelersgroep, die zoekende was na het vertrek van bepalende spelers als Wapenaar, Knol en Lazovic. Junker, voormalig student sociologie, wordt beschouwd als een intelligente voetballer, die het groepsproces nauwkeurig observeert.

lees verder...

Bron: AD Sportwereld 11-12-07 

Sansoni wil wel meer dan een jaar

Vitesse heeft de optie in het contract van Sebastien Sansoni gelicht, maar de Fransman ambieert een langer verblijf in Arnhem. “Ik be niet tevreden met slechts het lichten van die optie. Ik wil graag een contract voor twee jaar. Ik weet wel dat de club in financi√ęle onzekerheid zit en dat er nog geen nieuwe technische man is, maar ik wil wel graag weten waar ik aan toe ben.”

Sansoni heeft het naar zijn zin in Arnhem. “Het bevalt mij hier. Ik hoor van iedereen dat ik zo belangrijk ben. Daarom wil ik graag garanties voor de toekomst, ook voor mijn gezin.”

Bron: Omroep Gelderland 11-12-2007

Velthuizen: dit was mijn droom

Piet Velthuizen is blij dat zijn contract bij Vitesse eindelijk is opengebroken tot 2011.

“Dit was mijn droom als jongetje”, laat de doelman enthousiast weten. “Ik had nooit kunnen voorzien dat het zo mooi zo lopen. Ik heb nu een echt goed contract, waaruit veel waardering spreekt. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar er lijkt een mooie toekomst voor me weggelegd.”

Velthuizen is volstrekt niet bezig met eventuele interesse van andere clubs. “Ik ben volledig gericht op Vitesse. Andere clubs moeten over vier jaar maar komen, al weet je het nooit.”

Bron: Omroep Gelderland 11-12-2007

Piet Velthuizen langer bij Vitesse

Vitesse heeft doelman Piet Velthuizen vastgelegd tot de zomer van 2011.

Zijn huidige contract dat liep tot 2010 is opengebroken. Velthuizen behoort al twee jaar tot de A-selectie van Vitesse. De 21-jarige doelman debuteerde vorig seizoen en werd dit seizoen basisspeler.

Vitesse heeft tevens de eenzijdige optie in het contract van Sebastien Sansoni gelicht. De Fransman is de laatste weken als middenvelder steevast een van de uitblinkers bij de Arnhemse club. Sansoni ligt nu vast tot de zomer van 2009.

Bron: Omroep Gelderland 11-12-2007
Column Paul van der Kraan

Vitesse verder met Velthuizen en Sansoni

Beste Vitesse-supporters,

“Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Het contract met doelman Piet Velthuizen is opengebroken tot 2011!

Ook de optie in het contract van Sebastien Sansoni is gelicht.
Ik ben enorm blij dat we erin geslaagd zijn deze toppers langer aan ons te binden. Vooral Piet ontwikkelt zich zo stormachtig dat de belangstelling, of ten minste de geruchten hieromtrent, niet van de lucht zijn. Feit is dat we met Piet één van de meest talentvolle keepers van Nederland onder contract hebben. Eentje bovendien die we zelf hebben opgeleid en die willen we uiteraard ook in Arnhem houden nu die opleiding vruchten afwerpt. Piet zelf denkt er gelukkig net zo over. Natuurlijk is hij best gevleid wanneer hij weer in verband wordt gebracht met een grotere club, maar hij beseft heel goed dat de weg der geleidelijkheid hem wel brengt waar hij naar toe wil. Bij Vitesse kan hij zich verder ontwikkelen.

Sebastien heb ik maandag laten weten dat Vitesse de optie van één extra jaar in zijn contract gaat lichten. Daarmee staat de Fransman in elk geval tot en met 30 juni 2009 in Arnhem onder contract. Zelf heeft Sebastien aangegeven dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Vitesse en dat hij liever wil praten over een contractverlenging van twee jaar. Dat vond ik natuurlijk een positief signaal en daarom is afgesproken dat we in mei weer rond de tafel gaan om deze mogelijkheid te bespreken. Dit gebeurt pas in mei, omdat ik vind dat dit een taak is voor de nieuwe technisch directeur en er geen haast is nu zijn contract is verlengd.

Buiten het voetbalnieuws, heb ik ook nieuws van organisatorische aard. De jaarrekening is namelijk gereed voor publicatie. Het bestand is in totaliteit bijgevoegd, zoals het ook gedeponeerd is bij de Kamer van Koophandel. Hiermee kan een ieder die dat wenst zich een beeld vormen over de financi√ęle positie van de club. Omdat er toelichtingen worden gegeven in het document, beperk ik mij ertoe aandacht te vragen voor de reclassificatie van de leningen op pagina 5. Deze hebben grote invloed op de hoogte van de langlopende schulden. Mocht u naar aanleiding van de jaarrekening overigens vragen hebben, dan nodig ik u uit deze te stellen via info@vitesse.nl onder vermelding van ‚ÄėJaarrekening‚Äô. Ik zal dan trachten uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Op dit moment is het nog te vroeg om in te gaan op de stand van zaken betreffende een mogelijk vrijwillig crediteurenakkoord. Ik kom hier zo gauw mogelijk op terug.

Groet,

Paul van der Kraan

Jaarrekening Vitesse (pdf)- lees verder...

Bron: Vitesse.nl 11-12-07 

Aad de Mos bemoeit zich met wanprestaties Anderlecht

Anderlecht maakt in de Belgische Jupiler League een roerig seizoen door. Afgelopen weekend verloor het zelfs van hekkensluiter Sint-Truiden (4-3). Het was voor Paarswit de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd, waarin punten werden verspeeld. Volgens voormalig Anderlecht-coach Aad de Mos ligt dit niet aan de trainer of spelers.

De trainer van Vitesse is van mening dat het bestuur van Anderlecht de schuldige is. ‚ÄúDie moeten dringend eens voor de spiegel gaan staan. Zij hebben structureel verkeerd ingekocht. Ik wist al dat de trainerswissel geen effect zou sorteren. De club moet nu op zoek gaan naar een technisch directeur die iets van voetbal kent en die zou met het oog op de communicatie best de Belgische markt op gaan‚ÄĚ, zei De Mos tegenover Sporza Radio.

Door de tegenvallende prestaties is Anderlecht terug te vinden op de zesde plaats in de Eerste klasse, met een achterstand van tien punten op koploper Club Brugge. ‚ÄúZe moeten de spelersgroep analyseren en slim kopen en verkopen. Voor Anderlecht is het kampioenschap nu wel verloren. Het heeft geen ploeg die kan voetballen en de spelers knokken niet voor elkaar. Het is een groot probleem. De club overschat zichzelf. In Nederland stonden ze ergens in de middenmoot te bengelen. Club Brugge en Standard zijn voor mij nu de titelkandidaten.‚ÄĚ

Bron: Sporza radio 11-12-2007

Het arbitrale quatro voor Vitesse – Excelsior

Scheidsrechter: Kuipers
Assistent-scheidsrechters: Van Roekel en Langkamp
Vierde official: Van der Roest

Bron: KNVB 11-12-07 

De voorzitter kopt ‘m in…

Wij geven een voorzet, de directeur kopt ‘m in. In deze wekelijkse serie probeert Aktueel Sportief de voorzitters/directeuren van de clubs uit de eredivisie te verleiden tot verrassende uitspraken over zichzelf en de voetballerij. Het begin van die uitspraak doen we zelf… In deel 5: Paul van der Kraan, preses van Vitesse.

Ik kan een topvoetvaller naar Vitesse halen. Dat wordt…Messi van Barceiona. !k denk dat hij prima bij Vitesse past. We willen toch graag een club zijn die net iets anders denkt en doet dan de rest, we proberen vernieuwend te zijn. Messi is ’n creatieve voetballer die onverwachte dingen doet en ’n goed scorend vermogen heeft. E√©n coming-man.

De kleedkamer in, voor of na afloop van een wedstrijd, dat vind ik als voorzitter…¬†in principe niet kunnen. Zeker niet voorafgaand aan een wedstrijd. Toch ben ik een keer naar de kleedkamer van Vitesse gegaan na afloop van het eerste competitieduel van dit seizoen, uit tegen Sparta. We kenden een sterk wisselende voorbereiding en in de commentaren werden we al voor ‘doodverklaard’. Zoals ook de spelersgroep een ‘zootje’ zou zijn. Toen we die wedstrijd tegen Sparta wonnen, overigens was het een beetje een ‘gestolen’ zege, was ik ontzettend opgelucht en heb ik de jongens na afloop in de kleedkamer bedankt. Het is wel zo dat als ik vind dat scheidsrechters ‘warrig’ of ‘onbegrijpelijk’ fluiten, dat ik ze dat dan vertel. Ik ben uiteindelijk erg betrokken bij het spelletje.”

lees verder...

Bron: Actueel Sportief 11-12-07 

Janssen op weg naar rentree bij Vitesse

Arnhemse spelverdeler lijkt op tijd fit voor duel met Excelsior.

Theo Janssen heeft ook zijn tweede test met het beloften­elftal van Vitesse goed doorstaan. De Arnhemse middenvelder speel­de gisteravond 90 minuten mee met Jong Vitesse in het competitie­duel bij Jong FC Utrecht: 3-3 (1-1).

Janssen is bezig met de laatste fase van zijn revalidatie na een verve­lende blessure aan het scheen­been, die hij 25 september opliep in het bekerduel tegen FC Eindho­ven. De 26-jarige spelverdeler lijkt onderweg naar een rentree bij de hoofdmacht, die zondag thuis aan­treedt tegen Excelsior.

Janssen moest gisteravond met Jong Vitesse flink aan de bak in Utrecht, waar een bikkelharde strijd werd uitgevochten. Vitesse nam drie keer een voorsprong, maar ontsnapte in de slotfase nog aan een nederlaag. Harrie Gom­mans (0-1), Colin van Mourik (1-2, schot van 40 meter) en Lorenzio Naarden (2-3 na fraaie voorberei­ding van Yu Hai) scoorden voor de ploeg van trainer Bob Kootwijk. Bij FC Utrecht vierde Cedric van der Gun zijn rentree met de gelijk­maker (1-1) voor rust. In de twee­de helft waren Rossini (2-2) en Faouzi (3-3) trefzeker.

Trainer Bob Kootwijk was half te¬≠vreden met het avondje Utrecht. ‚Äě De scheidsrechter liet veel toe, in mij ogen te veel. Maar goed, daar¬≠door werd het wel een echte wed¬≠strijd. Vooral in de tweede helft hebben Theo Janssen, Harrie Gom¬≠mans, Onur Kaya en Yu Hai zich wel laten zien.‚ÄĚ Een tegenvaller was het uitvallen van Jaime Bruinier ( knie) en Co¬≠lin van Mourik na een charge op zijn enkel. ‚ÄěIn mijn ogen donker¬≠rood, maar de scheidsrechter was niet sterk‚ÄĚ, aldus Kootwijk.

Bron: De Gelderlander 11-12-07 

SP weigert besloten te vergaderen over schuld Vitesse aan gemeente

Wethouder Hoeffnagel praat gemeenteraad vertrouwelijk bij.

Wethouder Willem Hoeffnagel ( PvdA) heeft gistera¬≠vond de Arnhemse politiek tijdens een besloten vergadering ge√Įnfor¬≠meerd over zijn besprekingen met Vitesse over de schuld van de club aan de gemeente. Alleen de SP bleef weg, uit onvrede over de be¬≠slotenheid. Wat Hoeffnagel gezegd had, wilde na afloop gisteravond niemand ver¬≠tellen. Duidelijk is wel dat Vitesse de gemeente wil vragen af te zien van verreweg het grootste deel van het uitgeleende geld. Maar een con¬≠creet voorstel van de club ligt nog niet in het stadhuis.

SP-leider Gerrie Elfrink vindt het een slechte zaak dat de andere frac¬≠ties in de raad zich vertrouwelijk hebben laten informeren. ‚ÄěDan word je ingewijde en medeverant¬≠woordelijk. Je kunt niet meer je taak als raadslid uitvoeren, dat is: de wethouder controleren. Want je wist overal van. Je hebt geen schone handen meer.‚ÄĚ Hoeffnagel zegt dat het besloten karakter van de vergadering nodig was vanwege het feit dat een financi√ęle situatie van een derde, zijnde Vitesse, in het geding was. ‚ÄěTerwijl de raad wel informatie wil. Dan kan het al¬≠leen besloten.‚ÄĚ Elfrink is het niet met Hoeffnagel eens. ‚ÄěCijfers kun je ook in een vertrouwelijk memootje aan ons doen toekomen. Bovendien gaat het niet alleen om het geld van Vi¬≠tesse, maar ook van de gemeente. Ik vraag me bovendien af wat de wethouder heeft kunnen vertel¬≠len. Hij weet toch dat Vitesse ge¬≠woon alles moet terugbetalen. Dat heeft de raad al zo vaak gezegd.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 11-12-07 

Verkoopmoment Fanshop

Vitesse biedt de Vitesse-supporters de mogelijkheid om in Gelredome voor de Kerst nog een Vitesse cadeau aan te schaffen! Profiteer nu van deze Kerst Knallers! Het Vitesse-thuisshirt is te verkrijgen voor ‚ā¨ 65,-! Natuurlijk zijn er nog veel meer spetterende aanbiedingen!

De Fanshop Zuid is op de volgende dagen geopend:

dinsdag 11 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur
woensdag 12 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur
donderdag 13 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur
vrijdag 14 december 14:00 uur ‚Äď 20:00 uur

U kunt gebruik maken van opgang G om op de Promenade-Zuid te komen.

Maak gebruik van deze unieke mogelijkheid en ontvang bij besteding vanaf ‚ā¨ 25,- een Vitesse-hangmat (t.w.v. ‚ā¨ 39,-) cadeau! (zolang de voorraad strekt).

Bron: Vitesse.nl 10-12-07 

Vitesse weerstaat Playstation-voetbal

Arnhemse ploeg straft vreselijke blunders van FC Twente af: 2-2.

Vitesse heeft zaterdaga­vond een einde gemaakt aan een serie van drie nederlagen op rij. De kwakkelende ploeg van trainer Aad de Mos strafte tegen FC Twen­te twee vreselijke blunders af en hield voldoende marge voor een gelijkspel in Gelredome: 2-2.

Vitesses geplaagde trainer Aad de Mos wist na afloop echter niet of hij blij moest zijn. Tot de 82ste mi¬≠nuut leek zijn ploeg op weg naar een onverwachte driepunter. En De Mos was trots op zijn tactische plan. ‚ÄěWe moesten een beetje zand in de Ferrari FC Twente gooien, zij hebben het best voetbal¬≠lende middenveld van Nederland. Dat hebben we goed gedaan, maar ik sta met een dubbel gevoel‚ÄĚ, zei de trainer, die de 77ste minuut als cruciaal bestempelde. Zijn wisselspelers Harrie Gom¬≠mans en Juan Lorca leken onder¬≠weg naar de 3- 1. Gommans legde bal panklaar op de Chileen, maar Lorca miste. Youssouf Hersi bepaal¬≠de daarna alsnog de eindstand op 2-2 na een wedstrijd die voor bei¬≠de ploegen onthutsend begon.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Junker denkt niet meer aan transfer

Aanvaller hoeft niet meer weg, nu hij bij Vitesse topscorer is.

Voor het eerst sinds zijn komst in januari 2006 is Mads Jun­ker clubtopscorer bij Vitesse. Dat schenkt de 26-jarige aanvaller rust en vertrouwen. Na zijn twee tref­fers tegen FC Twente (2-2) ver­klaarde de Deen zaterdagavond dat hij niet langer denkt aan een vertrek uit Arnhem.

Junker heeft een contract tot me¬≠dio 2010, maar tijdens elke transfer¬≠periode waren er wel geruchten over een nakend afscheid. ‚Äě Afgelo¬≠pen zomer hoorde ik van Jan Streuer dat ik niet weg mocht‚ÄĚ, wees Junker op een onderhoud met de inmiddels in de Oekra√Įne werkzame technisch manager. ‚ÄěToen wist ik dat ik nog een half jaar hier zou blijven. Onlangs heb ik met mijn zaakwaarnemer ge¬≠sproken over mijn situatie. Ik krijg veel speelminuten, meer dan vorig jaar. En als ik scoor, zoals nu, dan is er niets aan de hand. Dan blijf ik hier. Ik ken de club en de men¬≠sen die er werken heel goed. Voor mij is er nu geen reden aan een vertrek te denken.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Aad de Mos: ‚Äė Tegen Twente op de middenlijn verdedigen is zelfmoord‚Äô

Vitesse begon het duel zaterdagavond tegen FC Twente ( 2- 2 in Gelredome) behoudend met één spits en eindigde opval­lend genoeg met drie aanvallers.

Trainer Aad de Mos van Vitesse: ‚ÄěLogisch, want je begint met het verdedigen van de 0-0. Ik ga tegen FC Twente niet op de middenlijn staan, dat is zelfmoord. Dan wordt het 5-0. Je wordt weggelopen door spelers als Denneboom, Huyse¬≠gems en Ahmadi.‚ÄĚ Bij een 2-1 voorsprong wisselde hij sterk met aanvaller Juan Lorca voor de door een voedselvergifti¬≠ging uitgeputte verdediger Paul Verhaegh. De Mos: ‚Äě Zij gingen risi¬≠co nemen, daar wilde ik gebruik van maken met Gommans en Lor¬≠ca. Dat pakte goed uit. Gommans legt de bal perfect neer voor Lorca, die moet 3-1 maken dan is het gelo¬≠pen. Nu wordt het nog 2-2.‚ÄĚ

De Mos was zich wel bewust van de problemen die Haim Megrelish¬≠vili ondervond met Romano Den¬≠neboom. De Isra√ęlische linksback kon hem niet houden, maar De Mos weigerde in te grijpen. ‚ÄěDat kon niet want onze middenvelders moesten man op man blijven spe¬≠len. Jasar Takak had het ook heel zwaar tegen Engelaar. Logisch. Net als Haim vocht hij zich goed terug in de wedstrijd.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Vitesse in januari om tafel met ‚Äė Schaaf‚Äô

Paul van der Kraan maakt afspraak voor contractbespreking.

Remco van der Schaaf gaat medio januari met Vitesse om de tafel om te praten over het ver­lengen van zijn aflopende con­tract. De 28-jarige aanvoerder is af­gelopen vrijdag benaderd door Paul van der Kraan.

Eerder maakte de algemeen direc­teur al een vergelijkbare afspraak met Gill Swerts, die eveneens aan zijn laatste contractjaar bezig is bij de Arnhemse club. Daarnaast heeft Van der Kraan aangegeven de optie (een jaar) in het aflopen­de contract van Sébastien Sansoni te lichten. En met doelman Piet Velthuizen is de club in onderhan­deling over het openbreken en ver­lengen van de huidige, tot 2010 doorlopende verbintenis.

Van der Schaaf wilde zaterdag niet te veel vooruit lopen op het ge¬≠sprek met de clubleiding. ‚Äě Alle voorwaarden moeten goed zijn. Vitesse moet wel een waardig elf¬≠tal op kunnen stellen in de toe¬≠komst‚ÄĚ, stelde de middenvelder, na de 2-2 tegen FC Twente. ‚ÄěWe hebben in de counter goede kan¬≠sen gekregen. Het is jammer dat we er niet in zijn geslaagd de 3-1 te maken. We hebben gewacht op fouten van Twente, en bij onze doelpunten hebben we daar goed van geprofiteerd. Ik denk dat dat tegen sterke tegenstanders de juis¬≠te speelwijze is. En volgens mij hebben onze supporters daar ook begrip voor. Ik heb het publiek al¬≠leen maar horen zingen.

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Vitesse scoort voor het eerst tweemaal thuis

Vitesse heeft in de zeven­de thuiswedstrijd van dit seizoen voor twee mijlpaaltjes gezorgd. Te­gen FC Twente (2-2) werd zaterdag voor het eerst meer dan eenmaal gescoord. Het was ook de eerste keer dat in stadion Gelredome werd gelijkgespeeld. Vitesse won eerder van AZ, NEC en Willem II (1-0) en verloor van De Graaf­schap (0-2), Feyenoord en Heeren­veen ( beide 0-1); goed voor tien punten en het doelsaldo 5-6.

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Eerste gele kaart voor Sansoni en Takak

De Vitesse-spelers Sébas­tien Sansoni en Jasar Takak ontvin­gen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-2) hun eerste gele kaart in deze competitie. Voor beide middenvelders heeft de boe­king dus geen gevolgen. Koploper in het kaartenklassement bij Vites­se is Abubakari Yakubu ( 6), voor Paul Verhaegh (3), Harrie Gom­mans, Haim Megrelishvili, Civard Sprockel, Gill Swerts, Remco van der Schaaf en Piet Velthuizen ( 2).

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

Rutten: ‚Äė Vitesse meest defensieve opponent‚Äô

Vitesse was zaterdag vol¬≠gens FC Twente-trainer Fred Rut¬≠ten de meest defensief spelende te¬≠genstander die de Twentse ploeg dit seizoen heeft ontmoet. Na de 2- 2 in Gelredome zei Rutten op de vraag of Vitesse de meest negatie¬≠ve opponent was: ‚ÄěNee, zo wil ik dat niet noemen. Vitesse is wel de meest defensieve tegenstander tot dusver. Maar iedereen heeft zijn beste manier van voetballen. Ik heb voor iedereen respect.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 10-12-07 

De Mos: Zand in Ferrari gestrooid

Trainer Aad de Mos noemde het gelijkspel dat Vitesse zaterdagavond behaalde tegen FC Twente (2-2) een mentale opkikker. ‚ÄěWij hebben zand gestrooid in de Ferrari van FC Twente dat over het best voetballende middenveld van Nederland beschikt‚ÄĚ, zei de Arnhemse oefenmeester na afloop.

‚ÄěLeuk positiespel, maar we hebben weinig kansen weggegeven. Ik heb niet het snedige FC Twente gezien‚ÄĚ, ging De Mos verder. Zijn eigen ploeg deed met het behaalde punt vertrouwen op en dat was na drie nederlagen op rij hard nodig. ‚ÄěWe hebben FC Twente aangepakt met de middelen die wij ter beschikking hebben.‚ÄĚ

Collega Fred Rutten complimenteerde zijn ploeg voor het vertoonde spel, maar herinnerde zich ook de twee verdedigingsfouten die Vitesse twee doelpunten opleverden in de eerste helft. ‚ÄěHeel zuur. Deze wedstrijd heeft maar √©√©n ploeg gedicteerd, maar we moeten ook de volwassenheid tonen en stabiel zijn, met dat proces zijn we volop bezig.‚ÄĚ

Bron: De Telegraaf 09-12-2007

Man of the Match Vitesse-Twente: Junker

Hoe kon het ook anders. Tweevoudig doelpuntenmaker Mads Junker werd door het Vitesse SMS’send publiek tot Man of the Match gekozen. Na de wedstrijd vertelde hij in supportershome Monnikenhuize dat hij kon leven met de 2-2 tegen FC Twente. “We hebben nog de kans gehad om het af te maken, maar dat is helaas niet gelukt”.

Persoonlijk gaf hij er de voorkeur aan om met Kolk een aanvalsduo te vormen. “Hij is beweeglijk en speelt goed om mij heen”. Junker verwacht voorlopig in de basis te staan nu hij topscorer is van Vitesse.

Michael Jansen was weer blij aan te kunnen sluiten bij de selectie. De volgende stap had hij helder voor ogen: “Ik zit nu op 85%. Nog wat spelritme opdoen in Jong Vitesse en dan richt ik mij niet alleen op de back-, maar ook op de centrale posities achterin”.

Volgende week zondag weer voor iedereen een kans om een gratis Vitesse thuisshirt te winnen. Kom na afloop van de wedstrijd naar het supportershome en ontvang een gratis lootje. De Man of the Match doet uiteraard weer de trekking.

Bron: SV Vitesse 09-12-07 

‘Feyenoord-delegatie bekeek Velthuizen’

Piet Velthuizen staat in de belangstelling van Feyenoord. De pas 21-jarige doelman van Vitesse is zaterdag in het duel met FC Twente (2-2) nauwlettend in de gaten gehouden door een naar Arnhem afgereisde delegatie van Feyenoord. Dat meldt RTL Voetbal.

Keeperstrainer Patrick Lodewijks zou samen met een paar collega’s de goalie hebben bekeken. Vitesse-trainer Aad de Mos wuifde de interesse in zijn pupil echter direct weg. “Velthuizen blijft bij Vitesse”, zo zei de oefenmeester tegenover de camera’s van RTL.

De 36-jarige Henk Timmer is momenteel eerste keeper bij de Rotterdammers. Sherif Ekramy en Erwin Mulder zijn respectievelijk tweede en derde keeper.

Bron: Sportweek 09-12-07 

Actie Sterren voor Sterren

Monte Reno drumt voor kinderen Groot Klimmendaal

Voor aanvang en tijdens de rust van de wedstrijd Vitesse-FC Twente heeft de Arnhemse sambagroep Monte Reno aandacht gevraagd voor de actie Sterren voor Sterren, waarbij Sterrenkaarten worden verkocht voor het goede doel.

De opbrengst komt ten goede aan de totstandkoming van een Ronald Mc Donald huis Arnhem en een Therapeutische Theaterzaal in revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. Bandleden en vrijwilligers boden de kaarten op de Promenade te koop aan. Na afloop werd er, ondanks de toch wat teleurstellende 2-2, nog even doorgedrumd op de promenade bij de Oostribune.

Ook Omroep Gelderland besteedt ruim aandacht aan deze actie. Elke zondag is om 18:15 het Sterren voor Sterren journaal te zien. De afsluitende grote finale vindt plaats op 21 December. Radio Gelderland staat dan de hele dag in het teken van de actie, terwijl TV Gelderland ’s avonds een drie uur durende live show uitzendt, waarin presentatoren Angelique Kr√ľger en Irene ten Voorde de opbrengst van de actie bekend maken.

Wilt u nog kaarten kopen of doneren: Giro 1218 tav Ronald McDonald Kinderfonds; onder vermelding van Actie Sterren voor Sterren.

Bron: SV Vitesse 09-12-07 

De Mos: ‘Punt mentale opkikker’

Vitesse en FC Twente deelden in Gelredome de punten: 2-2. Aad de Mos was na afloop tevreden over de prestatie van zijn elftal. Collega Fred Rutten vond het voetballend uitstekend, maar vond de uitslag zeer tegenvallend

Aad de Mos
“Vitesse heeft de wedstrijd aangepakt met de middelen die het momenteel heeft. De doelpunten die we maakten, waren geen toeval. In de wedstrijd van Twente tegen AZ zag ik bepaalde zwakke punten in het elftal en daar hebben we afgelopen week op getraind. We hebben vanavond tegen het best voetballende middenveld van Nederland gespeeld en in die Ferrari moet je een beetje zand strooien”, doelend op het middenveld van FC Twente.

“Ik heb vooraf gezegd dat het belangrijk was om voor te komen en dat is ons twee keer gelukt. De 2-1 moesten we zo lang mogelijk vasthouden en dan krijg je kansen op meer. De 77e minuut vond ik dan ook beslissend voor de wedstrijd. Lorca had die bal moeten maken en dan pak je de volle winst. Desondanks is het punt een mentale opkikker. FC Twente voetbalde aardig, maar ze hebben geen uitgespeelde kansen gehad.”

Fred Rutten
“We kwamen naar Arnhem toe in de wetenschap dat we een ploeg tegen zouden komen die in een moeilijke fase zit. Daar bedenk je een strijdplan op en ik vond dat we dat uitstekend hebben uitgevoerd. We hebben Vitesse negentig minuten lang het gevoel gegeven dat er niks voor ze halen viel.”

“Het is des te jammer dat je de wedstrijd zelf weggeeft door de fouten achterin. Compliment wel aan mijn spelers voor de manier waarop ze daar mee zijn omgegaan. In plaats van frustratie in de ploeg, bleven we georganiseerd spelen en scoorden een zeer verdiende gelijkmaker. Er is vanavond maar √©√©n ploeg die de wedstrijd dicteerde en dat was FC Twente. Over het spel ben ik tevreden, maar de uitslag valt tegen en is zuur.”

Bron: Vitesse.nl 09-12-07 

Takak wil nog meer laten zien

Jasar Takak stond voor het eerst in de basis bij Vitesse.
De middenvelder denkt dat hij wel een vaste plaats heeft verdiend. “De trainer was positief. We speelden √©√©n-tegen-√©√©n op het middenveld, dat deden we niet verkeerd. Ik wil graag nog meer laten zien. Vandaag kwam ik er al een paar keer doorheen. Dat moet ik de volgende wedstrijden ook brengen.”
Tegen Twente speelde Vitesse vanuit een defensieve organisatie. “Maar de komende wedstrijden moeten we meer lef tonen. We hebben nu al laten zien dat we bij vlagen goed kunnen voetballen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 09-12-07

Junker vindt gelijkspel wel terecht

Mads Junker is momenteel de eerste spits in de hi√ęrarchie bij Vitesse en de Deen maakte die positie waar met twee goals tegen FC Twente.
“Wij krijgen heel makkelijk die twee doelpunten, maar die tellen ook mee. Nu ben ik clubtopscorer met verre afstand, dat is leuk”, lacht Junker.
“Het gelijkspel was terecht. Twente had denk ik 70 procent balbezit, maar ze cre√ęerden geen hele grote kansen. Ze speelden wel goed, we hebben niet vaak zoveel moeten lopen. Dit punt is belangrijk voor het vertrouwen na drie keer verliezen op rij.
Nu punten halen tegen twee degradatiekandidaten.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 09-12-07 

Vitesse en FC Twente in evenwicht

Vitesse heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Mads Junker was de grote man aan Arnhemse zijde met twee treffers, maar ex-Vitessenaar Youssouf Hersi verstoorde het feestje voor de ploeg van Aad de Mos door in de 82e minuut voor de gelijkmaker te zorgen: 2-2.

Volgens de statistieken staat het duel tussen Vitesse en FC Twente altijd garant voor doelpunten. Zo ook zaterdagavond waar na 45 minuten al driemaal werd gescoord. FC Twente was daarin de ploeg met het meeste balbezit, Vitesse de ploeg met de meeste doelpunten. In de 18e minuut lag de bal achter in het doel van Sander Boschker maar wegens buitenspel bleef het vooralsnog 0-0. De actie voorafgaand aan het doelpunt, viermaal één keer raken, was wel zeer fraai te noemen.

Na 25 minuten was het wel raak. Robbie Wielaert verspeelde als laatste man simpel de bal aan de storende Santi Kolk, die de bal panklaar legde voor Mads Junker: 1-0. Twee minuten voor rust profiteerde de Deen wederom van een verdedigingsfout en zorgde daarmee voor de hernieuwde voorsprong. Vier minuten daarvoor had Romano Denneboom voor de gelijkmaker gezorgd.

Na rust was het Twente dat nog meer het initiatief nam, maar pas in de 69e minuut voor het eerst echt gevaarlijk werd met een kopbal in het zijnet van invaller Youssouf Hersi. De Tukkers gingen duidelijk op jacht naar de gelijkmaker en dat verschafte Vitesse meer en meer ruimte voorin. Een andere invaller, Lorca, had bijna de 3-1 op zijn schoen na goed terugleggen van Harrie Gommans. Acht minuten voor tijd werd het alsnog gelijk door Youssouf Hersi, die de bal droog achter Piet Velthuizen schoot.

Bron: Vitesse.nl 08-12-2007

Verdienstelijk gelijkspel Vitesse

Vitesse heeft met hulp van FC Twente knap met 2-2 gelijksgespeeld. De wedstrijd begon zeer afwachtend, totdat Wielaert dom balverlies leed. Kolk hield het overzicht en bediende Mads Junker: 1-0. Denneboom scoorde de gelijkmaker, maar bij een onnodige terugspeelbal zag Elia Junker over het hoofd. De Deen rondde koel af: 2-1.

Na rust drong Twente nadrukkelijk aan. Vellthuizen greep een paar keer sterk in. Vitesse deed dat waar het goed in is: tegenhouden vanuit een degelijke organisatie. Lorca miste een unieke kans en even later scoorde Hersi toch de 2-2. Dat was een terechte uitslag.

Bron: Omroep Gelderland 08-12-2007

Jonge Canadees kan Vitesse bekoren, Chinezen niet

Vitesse bekijkt of Octavio Maginnis in de winterstop de Arnhemse gelederen kan versterken. De Canadese verdediger (17) maakte tijdens een stage een goede indruk.

In Arnhem is er geen plaats voor Wang Xuanhong en Tang Shuo. De twee Chinese proefspelers maakten te weinig indruk om voor een contract in aanmerking te komen.

Bron: Voetbal International 08-12-2007

Vitesse houdt vast aan ‚Äė traject‚Äô

Arnhemse club heeft geen haast met rentree Michael Jansen.

Vitesse wijkt geen milli­meter af van het medische traject rond de rentree van Michael Jan­sen. In overleg met de persoonlij­ke arts van de Vitesse- speler is een geleidelijke weg uitgestippeld om hem terug te laten keren als prof­speler.

Jansen is bezig met een rentree na­dat hij op 15 mei 2005 door hartrit­mestoornissen buitenspel kwam te staan. De 23- jarige verdediger speelde tot dusver twee oefenwed­strijden met Jong Vitesse en voelt zich rijp voor een nieuwe stap. Vit­esse trapt echter op de rem. De Arnhemse club wil niet het risico lopen onverantwoord om te gaan met de verdediger, die speelt met een defibrillator, een kastje dat bij hartritmestoornissen in actie komt.

‚ÄěWij wijken niet af van het medi¬≠sche traject. Dat mag ook niet, al¬≠les wordt op papier vastgelegd‚ÄĚ, zo verklaarde Vitesse-trainer Aad de Mos. De Mos verwacht Jansen op de korte termijn nog niet in te kun¬≠nen zetten. Op zijn vroegst in 2008.

Bron: De Gelderlander 08-12-07 

De Mos houdt vertrouwen in Vitesse

Trainer maakt geen ophef over pr√©caire financi√ęle zaken.

Trainer Aad de Mos heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de pr√©caire financi√ęle si¬≠tuatie waarin Vitesse verkeert. Vol¬≠gens de ervaren coach ‚Äėis de club goed bezig‚Äô. ‚ÄěIk heb er een goed ge¬≠voel bij‚ÄĚ, reageerde De Mos gister¬≠middag op de aanpak van het mil¬≠joenentekort (27 miljoen euro in de min) van Vitesse. ‚ÄěEn in de spe¬≠lersgroep is het geen item, tenmin¬≠ste, ik heb er in zeven dagen geen woord over gehoord.‚ÄĚ

Zorgen maakt de trainer zich zelfs niet over de serie van drie nederla¬≠gen met zijn ploeg, die teleurstel¬≠lend twaalfde staat, maar wel con¬≠tact heeft behouden met de subtop. ‚Äě Als we wedstrijden spe¬≠len waarin we geen kansen cre√ę¬≠ren, dan zou ik mij zorgen maken. Het wordt tijd dat we kansen om¬≠zetten in doelpunten. Dan wordt het makkelijker voor de spelers, de trainer en de club‚ÄĚ, zei De Mos, die zijn spitsen Harrie Gommans en Juan Lorca op de bank laat te¬≠gen subtopper FC Twente. De Mos beschouwt FC Twente met AZ als de best voetballende ploeg van Nederland. De trainer (60) wil zijn ploeg dan ook niet de druk opleggen dat er vanavond ge¬≠wonnen moet worden. ‚ÄěDat kun je niet vragen. Wij moeten het heb¬≠ben van teamspirit, duelleren voor elke meter. Geef je ze de ruimte, dan spelen ze iedereen kapot.‚ÄĚ

De Mos ziet voldoende aankno¬≠pingspunten voor een terugkeer naar de plaatsen die recht geven op play-offs om Europees voetbal (minimaal negende). ‚ÄěIn het begin van het seizoen was ik Aad Maxi¬≠maal. Nu gaat het even minder, maar win je twee keer dan sta je er weer bij‚ÄĚ, rekende De Mos. ‚Äě Al¬≠les staat dicht bij elkaar en we zijn pas bij wedstrijd veertien, dan zijn er nog twintig te gaan.‚ÄĚ

Voor het eerst dit seizoen krijgt Jasar Takak een basisplaats van De Mos. De 25-jarige middenvelder vervangt Abubakari Yakubu, die niet in vorm is. De Mos neemt het de Ghanees niet kwalijk. ‚ÄěVoor Yakubu is de winterstop be¬≠gonnen. Hij heeft de hele zomer, vijf, zes weken lang doorgetraind om op het niveau te komen waar hij nu is. Dat had niemand ge¬≠dacht, maar nu wordt het even te zwaar. De velden zijn ook zwaar¬≠der‚ÄĚ, aldus de trainer. Vitesse gaat nog wel mank aan linkspoten. Volgens De Mos is Theo Janssen nog niet fit genoeg om te spelen, Anders Due is in ge¬≠nade aangenomen maar gebles¬≠seerd, Anduele Pryor is eveneens geblesseerd en Michael Jansen nog op de geleidelijke weg terug.

Theo Janssen vindt zichzelf wel fit om te spelen. De Mos: ‚Äě Hij komt er pas bij als hij 100 procent fit is. Als je hem te vroeg laat spelen, be¬≠rokken je hem schade, dat moet je niet doen. Hij moet eerst met Jong Vitesse spelen. Ik ga niet de fout maken om hem te vroeg te breng¬≠en, dan krijg ik dat ook op mijn brood.‚ÄĚ Due is na zijn disciplinaire straf wegens uitlatingen in de pers te¬≠ruggehaald, maar kampt met een spierblessure. Ook Pryor heeft spierklachten. Cees Keizer herstelt van een kruisbandoperatie. Robin Faber debuteert in de selectie.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Verhae­gh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, Takak, Van der Schaaf, Sansoni; Junker en Kolk.

Bron: De Gelderlander 07-12-07 
Opinie door gerrie Elfrink

Vitesse moet werken aan herstel imago

In 2003 stemde de raad van Arn­hem voor een nieuw reddings­plan voor Vitesse, nadat in 2002 al een krediet was verstrekt.

Mijn partij stemde destijds tegen dit ‚Äėreddingsplan‚Äô. Mijn grootste bezwaren tegen het plan waren dat het een regeling met een open einde betrof en dat het ondanks de enorme financi√ęle risico’s voor de gemeente, geen structurele op¬≠lossing bood voor de club. Ik en anderen met mij voorspelden dat Vitesse en gemeente Arnhem lang¬≠durig in een problematische relatie verwikkeld zouden raken. Er zou¬≠den betalingsproblemen volgen.

Deze problemen zouden leiden tot politieke debatten in de raad en in de media. Schadelijk voor het toch al broze imago van poli­tiek en voetbalclub. Maar wel on­vermijdelijk: werken met belasting­geld en publieke verantwoording zijn in onze democratie immers onlosmakelijk met elkaar verbon­den.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-12-07 

Schulden Vitesse

Moet de gemeente Arnhem Vitesse de lening kwijtschelden? Die vraag stelden we aan onze lezers. Hieronder een bloemlezinguit de vele reacties. De brieven staan integraal op www.gelderlander.nl/arnhem.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-12-07 

Vitesse en vd Schaaf willen verder

Vitesse en Remco van der Schaaf hebben een eerste gesprek gehad over contractverlenging.

Zowel club als speler hebben de intentie uitgesproken met elkaar verder te willen. Half januari praten Vitesse en de aanvoerder verder.

Bron: Vitesse.nl 07-12-2007

Loze beloften aan Harrie Gommans

Harrie Gommans baalt op de bank bij Vitesse. Daarvoor was de spits niet naar Arnhem gekomen. “Helaas is dit mijn lot. Ik speelde in het begin en kreeg te horen dat ik het goed deed. Maar als je vervolgens keer op keer op de bank wordt gezet, plaats je daar vraagtekens bij. Als ik hier als pinchhitter naartoe was gehaald, zou ik niet zijn gekomen.”

Trainer Aad de Mos gaf onlangs ook nog aan dat hij een nieuwe spits nodig heeft. “Hij heeft Kolk, Lorca en mij gehaald. Geef die jongens dan eens wat vertrouwen en roep niet meteen weer om een nieuwe spits.”

Bron: Omroep Gelderland 07-12-2007

Aad de Mos: geen sprake van moeten

Trainer Aad de Mos wil de druk niet opvoeren voor de wedstrijd van Vitesse tegen FC Twente. “Twente is momenteel de beste spelende ploeg van Nederland. Ik ga dus niet lopen schreeuwen dat we moeten winnen. Met dat soort druk kunnen wij ook helemaal niet goed omgaan.” De Mos weet wel waar Vitesse het van zal moeten hebben. “Teamspirit. We zullen voor voor iedere meter grond moeten duelleren. Verder is er geen extra durk, ook niet vanwege de financi√ęle situatie. Ik heb een goed gevoel bij hoe de club dat aanpakt. En in de groep is het verder geen thema.”

Bron: Omroep Gelderland 07-12-07 

Eerste basisplek Takak bij Vitesse

Jasar Takak start zaterdag tegen FC Twente voor het eerst in de basis bij Vitesse. Dat gaat ten koste van Abubakari Yakubu, die rust krijgt van trainer Aad de Mos. Anders Due is er niet bij vanwege een blessure aan de rug en de hamstring. Theo Janssen zit niet bij de selectie, hij speelt volgende week met Jong Vitesse. Verder ontbreken Cees Keizer en Anduele Pryor. Robin Faber zit voor het eerst op de bank. Opstelling: Vetlhuizen; Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, van der Schaaf, Takak, Sansoni, Kolk; Junker

Bron: Omroep Gelderland 07-12-07 

Vitesse maakt zich op voor sterk FC Twente

Het gaat goed met FC Twente. Onder leiding van trainer Fred Rutten is de formatie uit Enschede uitgegroeid tot een vaste subtopper in de eredivisie. Ook dit seizoen maken de Tukkers bij vlagen indruk. Op dit moment neemt FC Twente een knappe vijfde positie in op de ranglijst.

Bij V√Įtesse gaat het op dit moment wat moeizamer. Na de nederlaag tegen Roda JC zijn de Arnhemmers zelfs afgedaald naar ‘het rechterrijtje’. Om niet verder af te glijden, moet er zaterdag gewonnen worden van FC Twente. Het worden belangrijke weken tot de winterstop. Daarin moet Vitesse aan zien aan te haken met de ploegen in de subtop en dat betekent dat er niet teveel punten meer gemorst mogen worden.

lees verder...

Bron: Arnhemse Koerier 05-12-07 

Het bijzondere jaar van Civard Sprockel

Vitesse heeft zijn contract inmiddels opengebroken en verlengd tot 2012. Voorlopig lijkt Civard Sprockel de Arnhemse club dus trouw te blijven. En daar zijn ze in Arnhem maar wat blij mee. Sprockel heeft zich sinds zijn komst naar Arnhem anderhalf jaar geleden verrassend snel in de basis weten te spelen met als hoogtepunt zijn uitverkiezing voor het Nederlands Elftal. Een terugblik op een bijzonder jaar.

Eigenlijk is iedereen verrast met de snelle opmars van Civard Sprockel, die in de zomer van 2006 werd overgenomen van Excelsior. “Ik werd gehaald voor de reservebank, als stand-in voor spelers als Ruud Knol en Sansoni. Ik zat vorig seizoen drie wedstrijden op de bank, waarna ik mijn kans kreeg. Die heb ik toen met beide handen gegrepen. Sindsdien gaat het prima met me.” Civard Sprockel (24) doet zijn verhaal op sportpark De Slenk. Hij is humeurig omdat hij wat last van zijn enkel heeft. “Ik word straks nog even behandeld en verwacht geen problemen voor de wedstrijd”, zo stelt hij ons en zichzelf gerust Tijd om terug te blikken op zijn nog korte maar toch al bewogen periode bij Vitesse.

lees verder...

Bron: Arnhemse Koerier 05-12-07 

Moet gemeente lening Vitesse kwijtschelden?

Vitesse staat voor miljoenen in het krijt bij de gemeente. Daar weet de club wel een oplossing voor: laat Arnhem zo goed als het hele bedrag kwijtschelden. Zo wil iedereen wel van zijn ver­plichtingen af, zult u misschien zeggen. Of vindt u dat Arnhem niet moet zeuren en mag top­voetbal de gemeenschap best iets kosten. Laat ons, vóór vrij­dag 10.00 uur, in een e- mailtje weten hoe u erover denkt.
Mail de redactie: arnhem@gelderlander.nl

Bron: De Gelderlander 06-12-07
Column door Gerard Borgman

Paul van der Kraan

Paul van der Kraan is bezig met zijn ultieme reddingsope¬≠ratie bij Vitesse. De algemeen directeur is met diverse schuldeisers in gesprek om de langlopende schuld van 27 miljoen euro af te kopen. Dat doet hij met het schaamrood op zijn kaken, want het is natuurlijk geen actie om trots op te zijn. Van der Kraan heeft de uitstraling van een saaie boekhou¬≠der, maar hij verdient respect voor zijn arbeid bij Vitesse. Hij werkt zich het leplazarus om de club overeind te houden en hoewel hij niet de grote visionair is met de briljante idee√ęn, heeft Van der Kraan met succes de nodige bezuinigingen door¬≠gevoerd.

Alleen lukt het de Brabander maar niet de juiste mensen neer te zetten op de commerci√ęle afdeling van de club. Nu heeft hij ene Ronnie Groenewold aangesteld als nieuwe directeur mar¬≠keting. Dat betekent een degradatie voor Ton Fitsch, de vorige directeur marketing en sales, die zich nu alleen nog met de sa¬≠les mag bemoeien. Groenewold is het zoveelste nieuwe gezicht op de commerci√ęle afdeling. Het zou geweldig zijn voor Vitesse als hij er in slaagt voor een in¬≠komstenstijging te zorgen, maar ik vraag me af of potenti√ęle sponsors zich laten strikken door een buitenstaander die geen affiniteit heeft met de mooie, levendige club Vitesse.

Over affiniteit gesproken: de gemeente Arnhem lijkt niet van plan mee te werken aan het noodscenario van Van der Kraan. Erg verrassend is dat niet. Er is verstand van zaken nodig om in te zien hoe belangrijk een eredivisieclub is voor de stad. En het gros van de kiezers heeft geen jaarkaart bij Vitesse, dus de drogreden van gemeenschapsgeld zal de komende weken onge­twijfeld weer hoorbaar zijn in de gemeenteraad.

Bron: De Gelderlander 06-12-07

Michael Jansen is toe aan volgende stap

Verdediger van Vitesse mikt op snelle rentree in een competitieduel.

Michael Jansen is toe aan een volgende stap op weg naar zijn terugkeer bij Vitesse. De verdediger speelde dinsdagavond voor de tweede keer een oefenwed­strijd met Jong Vitesse. Na het vriendschappelijke treffen met zondag eersteklasser RKHVV (4-2) verklaarde Jansen dat hij hoopt op korte termijn mee te kunnen doen in een competitie­wedstrijd van het beloftenelftal.

Op het kunstgrasveld in Huissen speelde Jansen dinsdag ruim een uur mee met Jong Vitesse. Twee weken daarvoor had hij al een helft gespeeld, eveneens in een testpartij van het beloftenteam, in Nijkerk tegen de plaatselijke hoofd¬≠klasser Sparta. ‚Äě Ik had makkelijk de hele wed¬≠strijd kunnen spelen‚ÄĚ, zei Jansen, die ruim twee jaar en vijf maan¬≠den uit de roulatie is geweest door hartritmestoornissen, dinsdaga¬≠vond na de wedstrijd in Huissen. ‚ÄěMaar we hadden vooraf de af¬≠spraak gemaakt dat ik een minuut of zeventig zou spelen. Twee we¬≠ken geleden speelde ik een halve wedstrijd, nu een kwartiertje meer. Het gaat conditioneel ook aardig goed. Ik ben nu bezig wed¬≠strijdritme op te doen. Op een ge¬≠geven moment moet je weer een volgende stap maken.‚ÄĚ En als het aan de 23-jarige voetbal¬≠ler uit Nijmegen ligt, dan is zijn volgende stap aanstaande. ‚Äě Ik denk dat ik er nu wel aan toe ben een competitiewedstrijd te spelen met het tweede elftal. Dat gaat alle¬≠maal in goed overleg met Jos Kor¬≠tekaas (fysiotherapeut van Vitesse, red.). Dus daar zullen we binnen¬≠kort wel over gaan praten‚ÄĚ, aldus Jansen.

Terwijl Jansen een goed gevoel overhield aan het oefenduel met RKHVV, stapte Anduele Pryor ba¬≠lend van het veld in Huissen. De 22-jarige middenvelder heeft op¬≠nieuw last gekregen van een onwil¬≠lige spier in zijn linkerbovenbeen. Pryor liep de blessure op 22 sep¬≠tember op in de thuiswedstrijd te¬≠gen De Graafschap. De Amster¬≠dammer leek hersteld, maar een maandje geleden kreeg hij op¬≠nieuw last. ‚ÄěHet is nog steeds niet hoe het moet zijn‚ÄĚ, sprak Pryor in Huis¬≠sen. ‚ÄěIk heb de afgelopen twee we¬≠ken goed kunnen trainen. Maar zondag schoot het er weer in tij¬≠dens de training. Ik kan me nog steeds niet voluit bewegen.‚ÄĚ

Pryor ziet slechts een mogelijk¬≠heid om van de slepende kwet¬≠suur af te komen: absolute rust. ‚ÄěMisschien ben ik toch te vroeg weer begonnen te trainen‚ÄĚ, aldus Pryor. ‚ÄěUit een mri- scan bleek dat het om een spierscheuring gaat. Toch stond ik anderhalve week la¬≠ter al weer op het veld. Dat ging toen goed, maar de blessure komt telkens terug. Ik denk dat ik nu wel een volle maand nodig heb, om te rusten en voor verzorging.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 06-12-07 

Swerts krijgt aanbieding in de winter

Vitesse- speler Gill Swerts kan in de winterstop een aanbieding van de Arnhemse club tegemoet zien. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen zijn zaakwaarne­mer Karel Jansen en Paul van der Kraan, de algemeen direc­teur van Vitesse. Swerts (25) is aan zijn laatste contractjaar bezig bij Vitesse.
De international van Belgi√ę mag zich warmen aan belangstelling van clubs uit binnen- en buiten¬≠land. Swerts heeft aangegeven dat hij alle opties open laat en zeker met Vitesse zal praten.

Bron: De Gelderlander 06-12-07

Due terug bij A-selectie Vitesse

Anders Due traint vanaf donderdag weer mee met de A-selectie van Vitesse.

De Deen werd vorige week door trainer Aad de Mos uit de selectie gezet na kritiek in de media. “Anders Due en de trainer hebben een verhelderend gesprek gevoerd. Daar ben ik blij mee”, laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten.

Due was boos omdat hij zonder uitleg opeens buiten het elftal viel. Tegen Ajax mocht de Deense linkspoot niet eens meer op de bank zitten. Daarop uitte Due zijn onvrede en werd hij naar Jong Vitesse verbannen.

Bron: Omroep Gelderland TxT 05-12-07 

Actueel – Gelresyndroom

Paul van der Kraan stuurt bewust aan op een crash

Vitesse hoopt de komende weken de Jarenlange neergang te stoppen. De schuld van 27 miljoen euro moet in één klap worden weggevaagd. Het is alles of niets in Arnhem.

Verschillende reddingsoperaties ten spijt lijkt het affiche Vitesse-Veendam voor een paar duizend toeschouwers dichterbij dan menigeen denkt. De Arnhemmers hebben geen eigen stadion, geen eigen trainingscomplex en zelfs geen eigen kantoren. Wél een zwervend elftal en een paar handjesvol personeel. Meer is er niet over van de club die tien jaar geleden Manchester United achterna wilde.

Jaarlijks zakt Vitesse verder weg, al haalt het nog wel netjes de begroting. Maar de rente op de schulden – een kleine miljoen euro per jaar – is al nauwelijks op te brengen, laat staan dat de club toekomt aan een verkleining van de schuldenlast. ‘Wij komen zo in geen honderd jaar af van de schulden en belanden onderin de Eredivisie met alle gevolgen van dien’, luidde algemeen directeur Paul van der Kraan afgelopen week de noodklok. Alle hoop is nu gericht op de laatste alles-of-niets-poging, waarmee Vitesse binnen een paar weken hoopt te worden bevrijd van alle openstaande financi√ęle verplichtingen.

Maandenlang slaagde de club erin het masterplan verborgen te houden. Van der Kraan besloot enige tijd geleden tot het hanteren van de crashmethode. Zo doorgaan was geen optie meer. De Arnhemmers willen de schuld van 27 miljoen euro in één keer wegsaneren. Daartoe moet een meerderheid van de schuldeisers instemmen in een afbetalingsregeling waarmee het merendeel van het geld verdampt. We zullen u de rekenmodellen besparen, maar in plaats van 27 miljoen betaalt Vitesse uiteindelijk zeven miljoen terug. Met ze boodschap Beter iets dan niets slaagde Van der Kraan erin zowel het gros van de crediteuren als circa zeven miljoen voor de afbetaling vrijwel bij elkaar te krijgen.

lees verder...

Bron: VI magazine nr 49 04-12-07 

Theo Janssen is klaar voor rentree

Middenvelder speelt hele wedstrijd met Jong Vitesse tegen RKHVV.

Theo Janssen is klaar voor zijn rentree in de hoofd­macht van Vitesse. De 26-jarige middenvelder speelde gisteren ne­gentig minuten mee met het Arn­hemse beloftenelftal, dat op het kunstgrasveld van RKHVV in Huissen verloor van de zondag eer­steklasser (4-2).

Janssen wilde na het vriendschap¬≠pelijke potje niet ingaan op de vraag of hij zaterdag inzetbaar is in de thuiswedstrijd tegen FC Twen¬≠te. ‚Äě Als ik dat nu ga zeggen, dan krijg ik daar weer gezeik over‚ÄĚ, sprak Janssen. ‚ÄěHet ligt er ook aan of het nodig is. Dat moeten ande¬≠ren maar beslissen. Ik moet ge¬≠woon zorgen dat ik fit blijf. Vanaf morgen ( vandaag, red.) train ik weer met de groep. Dan zie ik wel hoe het verder gaat.‚ÄĚ

De spelverdeler speelde gisteren voor het eerst sinds ruim twee maanden weer een wedstrijd. Jans¬≠sen stond aan de kant met een blessure aan het scheenbeen. Hij liep die kwetsuur op tijdens de ver¬≠loren bekerpartij tegen FC Eindho¬≠ven, op 25 september. ‚ÄěHet herstel ging aanvankelijk heel moeizaam‚ÄĚ, zei Janssen in Huis¬≠sen. ‚Äě Na enkele weken ben ik juist zwaarder gaan trainen en sinds¬≠dien is het steeds beter gegaan. Conditioneel gezien ben ik altijd weer snel terug. Als je tien jaar in het betaalde voetbal zit, en altijd veel getraind hebt, dan ben je qua conditie in een week of twee weer terug.‚ÄĚ ‚ÄěIk heb nu negentig minuten ge¬≠speeld met Jong Vitesse‚ÄĚ, vervolg¬≠de de linksbenige regisseur. ‚Äě Of ik nog negentig minuten in het twee¬≠de speel, of 180, of 360, dat maakt voor mij niet uit. Daar zal ik niet beter van worden. Je bent fit of je bent niet fit. Wedstrijdritme, daar geloof ik niet in.‚ÄĚ

In het treffen met de amateurs van RKHVV pikte Janssen zijn doel¬≠puntje mee. Voor rust speelde hij als controlerende middenvelder, in de tweede doorgang stond hij ach¬≠ter de spitsen. In de slotfase maak¬≠te hij met een bekeken schuiver de 4-2. ‚ÄěIk voel me goed‚ÄĚ, aldus Janssen. ‚ÄěIk heb nergens last van. Ja, alleen van mijn hoofd, omdat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld. Daar kan ik van balen. Want ik speel na weken weer een wed¬≠strijd. En dan wil ik die winnen ook.‚ÄĚ Michael Jansen speelde gisteren zijn tweede oefenduel met Jong Vitesse. De verdediger deed ruim een uur mee, net als de met een bovenbeenblessure kampende An¬≠duele Pryor.

Michael Jansen speelde gisteren zijn tweede oefenduel met Jong Vitesse. De verdediger deed ruim een uur mee, net als Andue­le Pryor.

Bron: De Gelderlander 05-12-07 
Column door Egbert van der Weerd

Zwarte Piet

Nooit, nooit, nooit’ zal de gemeente Arnhem Vitesse haar schulden (11,3 miljoen) kwijtschelden. Grote woorden van gemeenteraadsleden in reactie op een po­ging van Vitesse schoon schip te maken. De voetbalclub ziet het met 27 miljoen in de min niet meer zitten en wil saneren.

Ondertussen tonen de echte Vrienden van Vitesse zich bereid af te zien van hun priv√©- miljoenen. Dezelfde Vrienden die in 2003 onder dwang van de gemeente buitenspel werden gezet; terugtrekken of er komt geen reddingsplan, was de eis. Omdat het reddingsplan geen redding bracht, bleven de ‚Äėterug¬≠getrokken‚Äô Vrienden miljoenen steken in de club die alles be¬≠halve gered bleek. Ondertussen berokkenen raadsleden met hun negatieve uitlatingen Vitesse onnodige imagoschade.

Terwijl Arnhem niet armer is geworden van de club die sinds 1892 in de stad woont. De grond van stadion Monnikenhuize leverde ‚Äėde Arnhemmer‚Äô een vermogen op, de landbouwgrond waarop Gelredome is gebouwd werd een vermogen waard voor de gemeente. En de nog te ontwikkelen grond rondom het stadion is een goudmijn. In schril contract staat de bijna vergeten kwestie van een trai¬≠ningsaccommodatie voor Vites¬≠se. Toen Monnikenhuize werd ingeruild voor Gelredome, had Vitesse een stadion, maar geen onderkomen. Daar zou de gemeente zich om bekommeren.

Tien jaar lang heeft Vitesse zich als een zwerver door de regio bewogen. Nu hoopt de club zich op Papendal te vestigen. Weg­gejaagd uit Arnhem. Ik kan mij nu ook wel voorstellen wat de gemeente tien jaar te­rug dacht toen Vitesse een trainingscomplex werd voorgehou­den: nooit, nooit, nooit

Bron: De Gelderlander 05-12-07 

Due aangeboden bij FC Utrecht

Anders Due is door zijn zaakwaarnemer Karsten Aabrink aangeboden bij FC Utrecht.

De Deen werd een week geleden door Vitesse-trainer Aad de Mos uit de selectie gezet na kritiek. Due gaf aan in de winterstop te willen vertrekken. Aabrink leurt nu met zijn speler en wilde hem naar Utrecht brengen, maar die club wil hem niet hebben.

Vorig seizoen wilde Aabrink ook Mads Junker al transfereren naar FC Utrecht, maar daar ging Vitesse toen niet mee akkoord. Due traint momenteel mee bij Jong Vitesse. Volgens De Mos is er nog een weg terug voor de Deen.

Bron: Omroep Gelderland TxT 04-12-07 

Anduele Pryor speelt niet vrijuit

De rentree van Anduele Pryor bij Jong Vitesse verliep bepaald niet naar wens. De linkspoot blijft last houden van zijn bovenbeen.

“Ik kon niet vrijuit spelen”, zegt de Amsterdammer balend. “Het ging goed op de training. Ik was helemaal pijnvrij, totdat het er zondag opnieuw in schoot. Ik wilde het toch proberen, maar ik kon alleen simpel spelen.”

Michael Jansen speelde voor de tweede keer in Jong Vitesse. “Voor mezelf heb ik een lekker gevoel. Ik heb veel extra getraind en wil nu in de competitie spelen met Jong Vitesse. En wie weet nog in 2007 in het eerste.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 04-12-07 

Janssen maakt rentree bij beloften

Vitesse-middenvelder Theo Janssen heeft na ruim twee maanden weer een wedstrijd gespeeld.

Janssen deed dinsdagavond mee in een oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen de amateurs van RKHVV uit Huissen. Hij maakte zonder problemen de negentig minuten vol. RKHVV won met 4-2. Janssen scoorde één keer.

Janssen kampte met een blessure aan het linkerscheenbeen. Hij keerde vorige week al terug op het trainingsveld.

Bron: Omroep Gelderland TxT 04-12-07 

Theo Janssen heeft nergens last van

Janssen deed dinsdagavond mee in een oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen RKHVV uit Huissen. Ondanks een goal van Janssen wonnen de amateurs met 4-2. De spelverdeler weet niet of hij er zaterdag tegen FC Twente al bij is.

“Als ik dat zeg, krijg ik daar gezeik mee. Ik heb nu 90 minuten in Jong Vitesse gespeeld en al speel ik nog 180 of 270 minuten, daar word ik echt niet fitter van. Het balgevoel is er. Ik heb nergens last van, alleen van mijn hoofd na zo’n slechte wedstrijd.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 04-12-07 

Keizer en Van der Schaaf beantwoorden forumvragen

Cees Keizer en Remco van der Schaaf namen dinsdag ruim een uur de tijd om vragen van Vitesse forummers te beantwoorden.

Cees liet weten op schema te zitten met zijn herstel. Hij heeft geen terugslag gehad en verwacht komende weken op Papendal te gaan revalideren.

Gevraagd naar zijn gevoel bij binnenkomst bij Vitesse: “Erg positief. Ik werd leuk verwelkomd. Ontzettend warme club. Dat geldt zowel voor de mensen die er werken als voor de mensen die onze wedstrijden in de voorbereiding bezochten”.

Remco gaf aan dat hij al een orienterend gesprek met Vitesse heeft gehad m.b.t. zijn contractverlenging en dat de komende weken verder wordt gesproken. Persoonlijk blijft hij het liefst bij Vitesse als de aanbieding goed is en de doelstelling, bij de eerste negen eindigen, blijft.

Op de vraag naar de penalty in Amsterdam: “Ik maakt geen opzettelijke overtredingen op het veld, maar het kan er tijdens corners en vrije trappen vaak heftig aan toe gaan. “Ik wil nu eenmaal altijd winnen”.

Voor alle overige vragen en antwoorden: bezoek ons Vitesse forum.

Bron: SV Vitesse 04-12-07 

Vink leidt Vitesse – FC Twente

Pieter Vink is aangewezen als arbiter voor het duel van zaterdag a.s. Vitesse tegen FC Twente. Als assistent scheidsrechters zullen de heren Inia en Lobbert optreden. De vierde official langs de lijn is de heer Ketting.

Bron: KNVB 04-12-07 

Arnhemse politici eisen 11,3 miljoen

Vitesse moet akkoord rond zien te krijgen met kleine 100 schuldeisers.

De Arnhemse politici ei­sen elke euro terug die aan Vitesse is uitgekeerd. Het bedrag dat bij de voetbalclub uitstaat, is volgens hen daardoor 11,3 miljoen euro.

De gemeente heeft een lening uit­staan van 6,5 miljoen euro. Daar­naast betaalde de gemeente bij het reddingsplan in 2003 4,8 miljoen euro via evenementenbedrijf Gel­redome bv aan Vitesse. Over die 11,3 miljoen euro moet worden ge­praat als Vitesse een harde schuld­sanering wil doorvoeren, oordelen de Arnhemse politici unaniem.

Vitesse heeft een schuld van 27 miljoen euro en wil met alle schuldeisers een regeling treffen om deze af te kopen. Vitesse heeft een kleine honderd schuldeisers. Volgens enkele raadsfracties valt wel te praten over een afkooprege­ling. Maar percentages van 15 of 20 procent, die gangbaar zijn bij het verkrijgen van een crediteurenak­koord, zijn onbespreekbaar.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-12-07 

Vitesse wil optie Sansoni lichten

Vitesse wil de eenzijdige optie in het contract van Sébastien Sansoni snel gaan lichten.

Het contract van de Fransman loopt na dit seizoen af, maar Vitesse kan hem tot 2009 vast te leggen. “Na overleg met de technische staf is besloten om snel met hem om tafel te gaan om de optie te lichten”, licht algemeen directeur Paul van der Kraan toe.

Sansoni is de laatste weken één van de beste veldspelers bij Vitesse en verraste ook op een positie achter de spitsen. Asteras Tripolis, de huidige nummer vier van Griekenland, heeft ook interesse in de 29-jarige Fransman.

Bron: Omroep Gelderland TxT 03-12-07 

Vitesse: een koninkrijk voor een spits

Nederlaag bij Roda JC (3-2) bezegelt sportieve crisis Arnhemse ploeg.

Een koninkrijk voor een spits. Door de aanvallende im­potentie van Vitesse ging zaterdag ook het bezoek aan Roda JC verlo­ren (3-2), waardoor de Arnhemse club ook in sportief opzicht in een stevige crisis is beland.

Door de derde nederlaag op rij heeft Vitesse de aansluiting verlo­ren met de bovenste subtoppers. Voor de clubleiding is de sportieve malheur niet eens de grootste zorg, nu Paul van der Kraan in een ultieme reddingsactie probeert de 27 miljoen euro aan langlopende schulden af te kopen. De alge­meen directeur grijpt naar het laat­ste redmiddel, in de wetenschap dat Vitesse structureel is afgezakt naar sportieve middelmaat.

Dat gegeven zag Van der Kraan in Kerkrade nog maar eens bevestigd. Een uitstekende doelman en een paar aardige middenvelders vol­staan niet voor een redelijke klasse­ring in de eredivisie. Wil Vitesse ooit daadwerkelijk terugkeren in de subtop, dan is de komst van een spits met doelpuntengarantie een absolute voorwaarde.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

‚Äė We moeten er geen crisis van maken‚Äô

Kolk wil geen item maken van aanvallende onmacht bij Vitesse.

Santi Kolk wil de aan¬≠vallende onmacht van Vitesse niet dramatiseren. ‚ÄěWe moeten er geen crisis van maken‚ÄĚ, sprak de 26-jari¬≠ge aanvaller zaterdag na de 3- 2 ne¬≠derlaag bij Roda JC.

‚Äě Soms wordt het door de buiten¬≠wereld wel eens wat overdreven‚ÄĚ, zei Kolk in de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion. ‚ÄěHet is te makkelijk om altijd maar te zeg¬≠gen dat de spitsen de kansen niet afmaken. We krijgen ook wel eens te makkelijk doelpunten tegen. We doen het altijd als team. We missen vandaag wat kansen, maar het is niet zo dat we er niet mee om weten te gaan. Misschien zijn we af en toe te gehaast. We moe¬≠ten proberen koel te blijven.‚ÄĚ Kolk kreeg zaterdag zelf twee goe¬≠de kansen. Twee keer strandde hij op doelman Bram Castro. Het wa¬≠ren mogelijkheden, die hij vooral in de voorbereidingsfase op dit sei¬≠zoen lachend benutte.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

De Mos ziet zege dichterbij komen

Trainer van Vitesse blijft hoopvol ondanks verlies bij Roda JC (3-2).

Vitesse- trainer Aad de Mos gooide er zaterdag maar een Cruijffiaanse uitspraak tegenaan, om de teleurstelling na de 3-2 ne¬≠derlaag bij Roda JC wat te verklei¬≠nen. Op de vraag of hij niet moe¬≠deloos werd van de derde verlies¬≠beurt op rij, sprak de geplaagde coach: ‚Äě Hoe vaker je verliest, hoe dichter je weer bij een overwin¬≠ning komt.‚ÄĚ De Mos begon in Kerkrade met een dubbel gevoel aan de nabab¬≠bel. Zijn ploeg was qua veldspel en combinaties beter dan Roda JC, maar struikelde andermaal over het gebrek aan daadkracht in de af¬≠ronding.

‚ÄěDe twee doelpunten die we maak¬≠ten, dat waren eigenlijk de moei¬≠lijkste kansen die we vanavond hadden‚ÄĚ, stelde De Mos terecht, verwijzend naar mogelijkheden voor Santi Kolk en Mads Junker. ‚Äě Als je in zo‚Äôn fase zit dat het sco¬≠ren moeizaam gaat, dan wordt het steeds moeilijker. We hebben te¬≠gen Ajax en Roda JC, twee moeilij¬≠ke uitwedstrijden, veel kansen la¬≠ten liggen, ook bij de stand 0- 0. Dat is doodzonde, want daardoor moet je steeds tegen een achter¬≠stand opboksen. Het moet bij de rust 3-1 staan voor Vitesse. Maar in plaats daarvan krijgen we in de laatste seconde de 1-0 tegen, ter¬≠wijl we kort daarvoor zelf de lat ra¬≠ken ( kopbal Civard Sprockel, red.). Dat zijn momenten, die keihard aankomen voor een ploeg.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

Gommans meldt zich aan kop topscorerslijst

Door zijn doelpunt tij­dens zijn invalbeurt tegen Roda JC (3- 2) heeft Harrie Gommans zich gemeld aan de kop van het club­topscorersklassement van Vitesse. De van MVV overgekomen aanval­ler staat op twee treffers, net als Mads Junker, Santi Kolk, Civard Sprockel en Gill Swerts. Anders Due, Haim Megrelishvili, Sébas­tien Sansoni en Remco van der Schaaf hebben dit seizoen een keer gescoord in de competitie.

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

De Graafschap-Vitesse begint twee uur eerder

De KNVB heeft het tijd­stip van de derby De Graaf­schap- Vitesse met twee uur ver­vroegd. De wedstrijd begint zon­dag 13 januari niet om 14.30 uur, maar om 12.30 uur. Het treffen in stadion De Vijverberg is het eerste optreden van Vitesse in 2008. De Arnhemse ploeg speelt dit kalen­derjaar nog tegen Twente (zater­dag, thuis), Excelsior ( 16 dec. thuis), VVV ( 23 dec. uit), NAC ( 27 dec. uit) en Utrecht (30 dec. thuis).

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

Arnhem wijst voorstel kwijtschelding schulden Vitesse af

Gemeenteraad weigert club groot deel schuld kwijt te schelden.

Arnhem is niet bereid Vitesse het grootste deel van zijn schuld van 6,5 miljoen kwijt te schelden, zoals Vitesse- directeur Paul van der Kraan donderdag voorstelde. Onvoorstelbaar. Niet aan de orde. Van de gekke. Zo kwalificeren alle negen politieke partijen in de Arn­hemse gemeenteraad het plan van Vitesse. Zij vinden dat de club ein­delijk eens op eigen benen moet le­ren staan. In 2003 redde de ge­meente Vitesse met een lening en kocht zij stadion Gelredome, dat eveneens in zwaar weer verkeerde.

Het stadion is inmiddels doorver­kocht, de nieuwe eigenaar Euro­commerce sponsort Vitesse. Het vorige seizoen draaide de club vol­gens eigen zeggen financieel goed, maar zij zeult nog wel een schuld mee van 27 miljoen euro. De Vrien­den van Vitesse, een club rijke voetballiefhebbers, heeft nog 10,5 miljoen tegoed, maar is bereid een fors deel hiervan te laten vallen, werd zaterdag bekend.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-12-07 

Gemeenteraad Arnhem wijst voorstel Vitesse af

De Arnhemse gemeenteraad is absoluut niet bereid Vitesse het grootste deel van zijn schuld van 6,5 miljoen kwijt te schelden. Vitesse-directeur Paul van der Kraan had dat donderdag voorgesteld.

Onvoorstelbaar. Niet aan de orde. Van de gekke. Zo kwalificeren Arnhemse fractievoorzitters het plan van Vitesse. Geen enkele van de negen partijen in de raad heeft ook maar enige sympathie voor het voorstel. Zij vinden dat Vitesse eindelijk eens op eigen benen moet leren staan. In 2003 redde de gemeente Vitesse met een lening en kocht zij stadion Gelredome, dat eveneens in zwaar weer verkeerde. Het stadion is inmiddels doorverkocht, de nieuwe eigenaar Eurocommerce sponsort Vitesse. Het vorige seizoen draaide de club volgens eigen zeggen financieel goed, maar zij zeult nog wel een schuld mee van in totaal 27 miljoen euro. De Vrienden van Vitesse, een club rijke voetballiefhebbers, heeft nog 10,5 miljoen te goed, maar is bereid een fors deel hiervan te laten vallen, werd zaterdag bekend. “Dat moeten zij weten”, zegt PvdA-leider Rudi Rikken. “Maar wij werken met gemeenschapsgeld. Ik zou het niet aan een bijstandsmoeder kunnen uitleggen, als we zouden doen wat Vitesse vraagt. De Vrienden hebben bovendien belangen in het Spelersfonds, dat waardeloos wordt als Vitesse omvalt. Het is dus maar de vraag of zij echt hun geld kwijt zijn.”

SP-leider Gerrie Elfrink verwijt Vitesse dat het er niet in slaagt meer inkomsten te verwerven. “Dat moet toch gemakkelijk zijn. Nu stelt de club zich op als schooier, dat schrikt sponsors af. En partijen dwingen van hun vordering af te zien, dat kan natuurlijk helemaal niet. Ik vraag me af of de KNVB dat goed zou vinden. Het betekent geweldige imagoschade voor het voetbal.”

Alle partijen zeggen ook dat Vitesse ’te vroeg’ komt met haar onheilstijding’. “De club is absoluut niet failliet”, zegt Ton van Beers van Pro Arnhem.

Bron: De Gelderlander 02-12-2007

Sprockel bekritiseert spel Vitesse

Civard Sprockel trekt na de nederlaag tegen Roda JC enkele duidelijke conclusies over Vitesse.

“We vinden elkaar moeilijk. We hebben veel moeite om een wedstrijd te domineren en te winnen. Het voetbal moet echt beter. Ik denk dat we nou niet teveel moeten gaan praten, we moeten keihard blijven werken.”

Sprockel vindt dat dit seizoen nogal teleurstellend verloopt. “We hebben drie wedstrijden achter elkaar verloren. Die periode hadden we vorig jaar ook, maar toen speelden we wel goed. Misschien is crisis een groot woord, maar het zou beter moeten.”

Bron: Omroep Gelderland 01-12-2007

Sansoni ergert zich aan tegengoals

Sebastien Sansoni is de laatste weken steevast de beste veldspeler bij Vitesse.

De Fransman vindt dat Vitesse onnodig verloor bij Roda JC. “We hadden angst om te voetballen. En we slikken veel te makkelijk tegengoals. Scoren is niet een structureel probleem, we doen het nu alleen te laat. Het is nog geen crisis, maar we hebben nu wel hard een goed resultaat nodig.”

Sansoni speelt zelf als aanvallende middenvelder. “Ik geef op iedere positie het maximale voor het elftal. Het is niet aan mij om te oordelen of ik het goed of slecht doe.”

Bron: Omroep Gelderland 01-12-2007

Vitesse in crisis na nederlaag

Vitesse verkeert in een diepe crisis na een 3-2 nederlaag in een zwakke vertoning uit bij Roda JC. De Arnhemmers misten via Junker (2x) en Kolk opgelegde kansen, maar het spel was wederom armoedig. Het ook niet overtuigende Roda kwam via Lamah op voorsprong nadat Megrelishvili zich als een pupil liet uitkappen.

Na rust maakte Lamah direct 2-0 en Piet Velthuizen voorkwam de 3-0 van Hadouir. Dat deed Saeijs met een van richting veranderd schot alsnog. Sansoni kopte Vitesse naar 3-1 en Gommans scoorde 3-2 na een ketser van doelman Castro. Daarbij bleef het.

Bron: Omroep Gelderland 01-12-2007

Vitesse weer puntloos

Vitesse is door een 3-2 nederlaag in Kerkrade op grotere achterstand gekomen van de plaatsen die recht geven op de Play-offs.

Vitesse kwam halverwege de tweede helft op een 3-0 achterstand en leek het duel gespeeld. Door een knappe rake kopbal van Sebastien Sansoni en een doelpunt van invaller Harrie Gommans nog wel dichtbij, maar het leverde in de slotfase geen derde treffer op.

De openingsfase van het duel, waarin Vitesse in dezelfde elf speelde als afgelopen week, was duidelijk voor de Arnhemmers. Zoals wel vaker ontbrak het de aanvallers aan scorend vermogen en misten Kolk en Junker de mogelijkheden om de ploeg al snel op voorsprong te zetten.

Na de slechte opening van de thuisploeg herpakte het zich na een minuut of twintig spelen. De dadendrang leverde op ‘beslissende’ momenten twee doelpunten op. Tweemaal Lamah, 45 en 46e minuut, voor en na rust zorgde voor rust bij de Limburgers. Jean Paul Saeijs vergrootte de marge halverwege de tweede helft waarna Vitesse dus nog twee keer wist te scoren maar puntloos bleef in het Parkstad Limburgstadion.

Bron: Vitesse.nl 01-12-2007

Wisselvallig Roda JC schudt Vitesse van zich af

Roda JC heeft een goede slag geslagen tegen Vitesse. Waar de Arnhemmers na de 3-2 nederlaag achterblijven in de middenmoot maakt de ploeg uit Kerkrade de gewenste sprong naar de subtop.

Voor eigen publiek dankte Roda de zege met name aan de schotvaardigheid van Roland Lamah en goed keeperswerk van Bram Castro. De Belgische doelman was vooral belangrijk tijdens de beginfase van het duel toen de thuisclub erg slordig speelde. Vitesse kreeg zonder goed te spelen drie goede kansen die onschadelijk werden gemaakt door Castro.

Roda kwam na twintig minuten pas een beetje in de wedstrijd, nam het heft in handen en kreeg ook de eerste kansen. De van flank gewisselde Lamah brak de ban. Op links maakte de jonge aanvaller weinig klaar, vanaf de rechterflank was hij duidelijk gevaarlijker. Dat illustreerde hij op slag van rust door met de bal aan de voet naar binnen te komen en hard raak te schieten: 1-0.

Vlak na de pauze hingen zijn ploeggenoten opnieuw om de nek van Lamah. Na een combinatie met Andres Oper rondde de linkspoot ditmaal af met een geplaatst schot.

De 2-0 achterstand was voor trainer Aad de Mos het sein om de verdedigende stellingen voor een iets aanvallender tactiek in te wisslen. Aanvaller Juan Lorca verving verdedigende middenvelder Abubakari Yakubu, maar die wissel betaalde zich pas uit nadat Roda via Jan-Paul Saeijs 3-0 was gekomen.

Roda viel plotseling terug naar het niveau van de eerste twintig minuten tegen het aandringende Vitesse. Sébastien Sansoni schoot de 3-1 binnen en invaller Harrie Gommans zag een rollertje van zijn voet eveneens het doel in hobbelen.

Bron: Voetbal International 01-12-2007

Derde nederlaag op rij voor Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade zijn derde nederlaag op rij geleden: 3-2. Roda JC sloeg in de laatste minuut voor rust en in de eerste minuut na de hervatting toe. Beide keren was Roland Lamah, huurling van Anderlecht, trefzeker.

Toen Jan Paul Saeijs de 3-0 aantekende, leek alles beslist. Maar Vitesse kwam in de slotfase nog sterk terug via Sebastien Sansoni en Harry Gommans. Door de nederlaag raakte de tobbende ploeg van trainer Aad de Mos verder achterop bij de subtop, waarin Roda JC zich handhaafde.

Bron: ANP 01-12-2007

Raad tegen afkoop schuld Vitesse

Voetbalclub Vitesse wil haar schulden afkopen. Dat zal niet lukken bij de gemeente Arnhem, omdat de politiek daar faliekant tegen is.

Vitesse probeert de schuldenlast van 23 miljoen euro voor een laag bedrag af te kopen. Met de Vrienden van Vitesse, die de club in het verleden hebben gered van een faillissement, is de club akkoord.

Bij de gemeente staat Vitesse nog voor 6,5 miljoen euro in het krijt. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de club dat bedrag tot de laatste cent terugbetaalt.

Bron: Omroep Gelderland TxT 01-12-2007

Theo Janssen terug op het veld

Dinsdag 4 Dec speelt RKHVV 1 een oefenwedstrijd tegen de beloften van Vitesse. Vermeldingswaardig is nog, dat Theo Janssen en Michael Jansen van de partij zullen zijn om wedstrijdritme op te doen. De aanvang is om 20.15 uur op de Blauwenburcht (op het nieuwe kunstgrasveld)

Bron: RKHVV 01-12-2007

Vitesse onder zware druk naar Kerkrade

Arnhemse club schreeuwt om sportief succesje in crisistijd. Vitesse reist vandaag on¬≠der hoogspanning naar Kerkrade, voor de uitwedstrijd tegen Roda JC. De Arnhemse club schreeuwt om een sportief succesje, nu de af¬≠faire Anders Due, de financi√ęle problemen (zie elders in deze krant) en de speurtocht naar een nieuwe technisch manager voor turbulente tijden zorgen bij FC Hollywood. Daar komt nog eens bij dat Vitesse bezig is aan een belabberde reeks: de laatste drie wedstrijden lever¬≠den slechts een punt op, in de laat¬≠ste zes duels won Vitesse slechts een keer en de score uit de voor¬≠bije negen optredens bedraagt slechts acht punten. Een driepun¬≠ter in Kerkrade zou dus meer dan welkom zijn voor de mannen van trainer Aad de Mos.

De coach wilde gisteren, tijdens het gebruikelijke perspraatje aan de vooravond van de wedstrijd, niet uitweiden over de bewogen tijden. Wel wees De Mos op het cruciale karakter van het treffen met concurrent Roda, zoals dat on¬≠langs ook het geval was voor de verloren thuiswedstrijd tegen Hee¬≠renveen (0-1). ‚ÄěDit zijn bepalende momenten in de competitie‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚Äě Als we van Heerenveen hadden gewonnen, dan hadden we nu vierde gestaan.‚ÄĚ En over de score van acht punten uit de laatste ne¬≠gen duels: ‚Äě Je moet ook kijken te¬≠gen wie we hebben gespeeld en hoe de resultaten tot stand zijn ge¬≠komen. We spelen in de maand de¬≠cember nog zes wedstrijden. Daar¬≠na weten we wat de stand van za¬≠ken is.‚ÄĚ

De Mos houdt voor de wedstrijd van vanavond vast aan de elf, die zondag begonnen aan de met 4¬≠1 verloren uitwedstrijd tegen Ajax. De coach zal Abubakari Yakubu niet slachtofferen na diens zwakke partij in Amsterdam, waar hij met twee individuele fouten de neder¬≠laag inleidde. ‚ÄěYakubu heeft een ongelukkige wedstrijd gespeeld‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěMaar ik heb maan¬≠dag meteen tegen de spelers ge¬≠zegd: ‚Äė wat er ook gebeurt, dezelfde elf gaan beginnen tegen Roda‚Äô. Omdat we tegen Ajax goed heb¬≠ben gespeeld.‚ÄĚ ‚Äě Ik heb tegen Yakubu gezegd dat ik veel respect heb voor de manier waarop hij na zijn blessure is terug¬≠gekomen‚ÄĚ, vervolgde De Mos. ‚ÄěHij heeft de hele zomer doorgetraind. Het kan niet zo zijn dat hij niet meer kan voetballen, als hij een mindere wedstrijd heeft gespeeld.‚ÄĚ Vitesse- trainer Aad de Mos voor het duel met Roda JC: ‚ÄěWe spe¬≠len in december nog zes wedstrij¬≠den. Daarna weten we wat de stand van zaken is.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Lorca keert terug, maar begint op bank

Vitesse kan vanavond in de uitwedstrijd tegen Roda JC weer beschikken over Juan Lorca. De aanvaller uit Chili is hersteld van een voetblessure, maar hij moet in Kerkrade genoegen ne­men met een plek op de reser­vebank.

Trainer Aad de Mos kan nog niet beschikken over Cees Keizer, die herstellende is van zijn knieblessu­re. Theo Janssen en Anduele Pryor herstellen voorspoedig van hun blessures. Het tweetal doet dins­dagavond net als Michael Jansen ritme op in een oefenwedstrijd van Jong Vitesse tegen zondag eer­steklasser RKHVV in Huissen.

Anders Due is door De Mos om disciplinaire redenen buiten de se­lectie gelaten en speelt voorlopig bij het tweede elftal.

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Miljoenendrama Vrienden van Vitesse

Ook gemeente Arnhem gevraagd afstand te doen van miljoenen. Een keiharde schuldsane¬≠ring bij voetbalclub Vitesse dreigt voor de Vrienden van Vitesse en de gemeente Arnhem uit te draaien op een financieel drama dat miljoenen gaat kosten. De Arnhemse voetbalclub wil met behulp van het bureau Uno uit Zuid-Laren de schuld van circa 27 miljoen euro wegwerken. Alle schuldeisers krijgen het verzoek hun vordering af te laten kopen voor een klein bedrag. Vitesse- directeur Paul van der Kraan heeft een eerste succes ge¬≠boekt. De ‚Äė Vrienden‚Äô, een groep ge¬≠fortuneerde zakenmensen met als grootste financiers Cor Guijt, Jan Snellenburg en Herman Veenen¬≠daal, gaat akkoord met een afkoop¬≠som voor de lening van 10,5 mil¬≠joen. ‚Äě Zij willen een flinke veer la¬≠ten‚ÄĚ, zegt Van der Kraan.

Donderdag heeft Van der Kraan bij de gemeente Arnhem het ver¬≠zoek gedaan een deel van de le¬≠ning van 6,5 miljoen euro kwijt te schelden. Van der Kraan: ‚ÄěDie zei geen ja of nee.‚ÄĚ Volgens de Vitesse- directeur is een zogenoemd crediteurenakkoord de enige manier om Vitesse finan¬≠cieel gezond te krijgen. ‚ÄěWij ko¬≠men anders in geen honderd jaar af van de schulden en belanden onderin de eredivisie, met alle ge¬≠volgen van dien.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Pijnlijke ingreep om afglijden te voorkomen

De Vrienden van Vitesse red¬≠den de club in 2001, de ge¬≠meente deed dat in 2003 en andere partijen sindsdien. Vitesse is ze dankbaar, maar gaat nu niettemin bij ze langs met de boodschap: zie af van de miljoenen. ‚ÄěWe hebben geen keus.‚ÄĚ

Met lood in de schoe¬≠nen is Vitesse- direc¬≠teur Paul van de Kraan de afgelopen weken bij de Vrienden van Vitesse op bezoek geweest. De schroom was begrijpelijk. Hij had een verve¬≠lende boodschap: wil Vitesse nog een rol van betekenis spelen in de eredivisie, dan moeten de Vrien¬≠den afstand doen van hun vorde¬≠ring van 10,5 miljoen euro. Een voorstel waarmee ze akkoord zijn gegaan. ‚ÄěDat waren geen prettige gesprek¬≠ken. Het doet pijn deze boodschap aan onze vrienden te moeten me¬≠dedelen. Ik moet ze vragen een flinke veer te laten‚ÄĚ, zegt Van der Kraan. Het waren de Vrienden van Vites¬≠se, onder aanvoering van Cor Guijt (makelaar), Herman Veenen¬≠daal (vastgoed) en Jan Snellenburg (ondernemer in ruste), die in 2001 Vitesse van een onafwendbare on¬≠dergang hebben gered.

Alledrie zijn vermogend, maar vol¬≠gens bronnen rondom het trio voe¬≠len zij ook de pijn van de miljoe¬≠nen die ze offeren. Daar komt nog bij dat de drie voormalige bestuurs¬≠leden ook aan hun vrienden en re¬≠laties hebben gevraagd de knip te trekken. Directeur Van der Kraan kent de gevoeligheden, maar hij zegt geen andere keus te hebben. Vitesse kampt met een torenhoge schuld van circa 27 miljoen euro. ‚ÄěDat kost ons alleen aan rente al een miljoen euro per jaar. Dan lossen we nog geen euro af. Op deze ma¬≠nier duurt het honderd jaar voor¬≠dat we van deze schuld af zijn. We glijden op deze manier steeds ver¬≠der weg en komen in een neer¬≠waartse spiraal terecht. Uiteinde¬≠lijk belanden we in het onderste deel van de ranglijst. Dat heeft on¬≠tegenzeggelijk tot gevolg dat er minder toeschouwers komen en minder sponsors.‚ÄĚ Van der Kraan benadrukt dat Vites¬≠se voornamelijk spreekt met de schuldeisers die langlopende schul¬≠den hebben. ‚ÄěMet de leveranciers komen we al onze betalingsafspra¬≠ken na. Daar zit het probleem ook niet.‚ÄĚ

Van der Kraan is twee weken gele­den met het onderzoek begonnen naar de mogelijkheid van een zoge­noemd crediteurenakkoord, waar­bij alle schuldeisers vrijwillig af­stand doen van veel geld. Tevens zoekt hij een partij die de operatie wil financieren. De directeur heeft daarvoor het bureau Uno uit Zuid- Laren in de arm genomen. Die specialisten hebben eerder der­gelijke saneringen uitgevoerd bij FC Utrecht en Cambuur. Dat de Vrienden akkoord zijn ge­gaan, is slechts een eerste stap. Donderdag klopte Van der Kraan aan bij het Arnhemse stadsbe­stuur. Daar was het verzoek: zie af van het grootste deel van de 6,5 miljoen euro gemeenschapsgeld die Arnhem tegoed heeft. Een ant­woord van kreeg Van der Kraan niet.

Arnhem heeft het voorstel in be­raad.
Politiek ligt de vraag uiterst gevoe¬≠lig. In 2003 stak de gemeente haar nek uit door dertig miljoen euro uit te trekken voor de redding van Vitesse en stadion Gelredome. De politiek was toen duidelijk: geld le¬≠nen aan Vitesse is ok√©, maar elke eurocent moet terug. Met rente. In het plan van Van der Kraan moet Arnhem van dat standpunt afstappen. ‚ÄěDat gaat de gemeente geld kosten‚ÄĚ, zegt Van der Kraan. Hij vindt zijn voorstel desondanks te verdedigen. Hij wijst op de so¬≠ciaal maatschappelijke rol die Vites¬≠se in Arnhem speelt en het feit dat ook op elke schouwburgstoel subsi¬≠die ligt. Daarbij: ‚ÄěHet is geen geluk¬≠kig huwelijk tussen Vitesse en de gemeente. Dit is een manier om van elkaar af te komen.‚ÄĚ

Vitesse gaat de komende tijd met de overige schuldeisers praten en hoopt dat ze allemaal vrijwillig meewerken. Maar Van der Kraan erkent dat Vitesse ook de mogelijk¬≠heid onderzoekt schuldeisers te dwingen afscheid te nemen van hun geld. Dat kan wettelijk, maar daarvoor moet de club de zaak wel aan een schuldsaneringsrechter voorleggen. Een zwaar middel, maar het water staat Vitesse aan de lippen. Imago¬≠schade wordt op de koop toe geno¬≠men en Van der Kraan hoopt dat die beperkt blijft. ‚Äě Clubs als NAC, FC Twente en FC Utrecht hebben hetzelfde traject doorlopen en kijk waar zij nu staan. Ik heb goede hoop dat we ons in het voorjaar met een positief eigen vermogen kunnen opmaken voor het nieuwe seizoen. Kunnen we eindelijk bou¬≠wen aan een nieuw Vitesse.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Grote kans op imagoschade

De vorm van schulden­sanering die Vitesse wil uitvoeren, wordt doorgaans alleen toegepast bij bedrijven met problematische schulden. Een bedrijf maakt zich niet populair met deze maatregel. De saneringsoperatie kan tot be­hoorlijke imagoschade leiden. In vaktermen wordt dit een onder­handse of minnelijke regeling ge­noemd. De voetbalclub probeert met haar schuldeisers een minne­lijk (of crediteuren-) akkoord te be­reiken over het afkopen van de schuld.

Als alle schuldeisers instemmen met het bedrag dat zij krijgen aan­geboden, is Vitesse na verloop van de afgesproken looptijd schulden­vrij. Problematischer wordt de si­tuatie als niet alle schuldeisers in­stemmen met de voorgestelde af­koopsom. Vitesse kan dan bij de rechtbank een verzoek tot toepas­sing van de wettelijke schuldsane­ring ( Wsnp) indienen. Een rechter toetst de aanvraag en kan een be­windvoerder benoemen die toe­ziet op de gang van zaken.

Als via de Wsnp-procedure meer dan de helft van alle schuldeisers akkoord gaat, kan een Wsnp- rech­ter tot een dwangakkoord beslui­ten. De rechter kan de overige schuldeisers daarmee dwingen het aangeboden bedrag te accepteren.

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Vrienden van Vitesse royaal, maar verguisd

Van de 10,5 miljoen eu­ro die de stichting Vrienden van Vitesse tegoed heeft, komt zo’n 7,5 miljoen euro voor rekening van de grote drie: Cor Guijt, Jan Snellen­burg en Herman Veenendaal. Wie zijn deze drie gefortuneerde vrienden, ook wel de gouden vrienden genoemd.

Cor Guijt geniet regionale be­kendheid als makelaar uit Gendt. De oud-voetballer van hoofdklas­ser De Bataven, waar hij sinds jaar en dag ook hoofdsponsor is, ver­kocht de helft van zijn bedrijf om samen met de andere twee Vitesse in 2001 te kunnen redden van de ondergang. Guijt heeft verstand van voetbal en van zaken. Hij was ooit in de race om voorzitter te worden. Tot hij onder vuur kwam te liggen van een Karel Aalbers­minnend deel van de Vitesse-aan­hang. Zij hielden Guijt deels ver­antwoordelijk voor het ontslag van de voorzitter, die in 2000 werd afgezet. Guijt werd later ook bedreigd. Daarbij werden de rui­ten van zijn huis ingegooid.

Jan Snellenburg is de grote man van de petfles: de gerecyclede plas­tic fles. Snellenburg, oud-bestuurs­lid van Vitesse, heeft zijn bedrijf voor vele miljoenen verkocht en fi­nancierde met dat geld de redding van Vitesse. Het geel-zwarte hart van Snellenburg, nog in het bezit van een geel-zwarte Harley Da­vidson, heeft de sympathieke Vel­penaar een vermogen gekost. Thuis heeft hij moeten beloven geen cent meer in de club te ste­ken. Snellenburg is uiterst popu­lair in alle geledingen van Vitesse. Hij is vriendelijk, recht door zee en gul. De fanatieke golfer is ook keeper van het businessclubteam.

Herman Veenendaal is een gro¬≠te vastgoedmakelaar in Oosterbeek en de grote voortrekker van de stichting Vrienden van Vitesse. Veenendaal was onder Karel Aal¬≠bers lange tijd bestuurslid techni¬≠sche zaken, maar raakte volledige gebrouilleerd met de oud-voorzit¬≠ter. Hij is een groot voetbalkenner en -liefhebber. Al liet hij de club lange tijd links liggen toen de vrienden agressief werden beje¬≠gend door de Aalbers-minnende aanhang. Veenendaal was jaren een veelscorende spits bij Vitesse, maar ‚Äėde Plaat‚Äô hield het voor ge¬≠zien toen hij met zijn gokhallen en in vastgoed een betere boter¬≠ham kon verdienen. Nog steeds be¬≠moeit hij zich met de scouting voor Vitesse.

Bron: De Gelderlander 01-12-2007

Hoofdsponsor: