Februari 2002

Gelredome wil dance events

Multifunctioneel stadion Gelredome in Arnhem wil dance events gaan organiseren. Hierover is het stadion in gesprek met de gemeente voor benodigde nachtvergunningen. Met de grootschalige dance evenementen wil Gelredome geld binnen halen, want Gelredome zit nog steeds in de rode cijfers.

Adjunct directeur Jasper van Amstel van Gelredome verwacht nog dit jaar een dance event te kunnen houden. De inwoners van Elden vrezen geluids en parkeeroverlast. Fractie voorzitter Tiemens van de Arnhemse PvdA ziet de dance events evenmin zitten.

 

Bron: TT TVG 28-02-02
 

Redding noodlijdend stadion vergt een lange adem

Is het Arnhemse stadion Gelredome gered met de miljoenen van de overheid? Nee. Het is de eerste stap van een lange weg.

Het startschot heeft geklonken. De redding van stadion Gelredome is begonnen met de acht miljoen euro die de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland aan het noodlijdende stadion willen lenen. Een bedrag waarmee de Gelredome-directie voortvarend uit de startblokken kan schieten. Maar om de finish te halen is nog een lange weg te gaan.

Grootste probleem van Gelredome is de loodzware hypotheek. Om de bouw van het stadion kosten 75 miljoen euro te betalen, is in 1998 bij de banken circa achttien miljoen euro geleend. Door de ongewoon korte looptijd van tien jaar zijn de maandlasten hierdoor torenhoog, ruim zeshonderdduizend euro per maand. Dat bedrag kan Gelredome niet betalen.

 

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 28-02-02
 

Ziekenboeg Vitesse overvol

De ziekenboeg van Vitesse begint overvol te raken. “Ik heb volgens mij meer spelers geblesseerd dan fit”, zei trainer Edward Sturing donderdag. Theo Janssen en Mamadou Zongo zijn langdurig geblesseerd. Stefan Nanu en Didier Martel hebben hamstringproblemen. Nanu speelt maandag niet tegen Roda JC, Martel is twijfelachtig.

Michel Kreek (enkel en knieholte) raakte donderdag op de training geblesseerd. Bob Peeters (enkel) probeerde het, maar hij heeft last bij het afzetten. De Belg heeft dusdanig veel pijn dat hij tegen zijn oude club niet inzetbaar is. De andere Belg van Vitesse, Gert Claessens, trainde donderdag met de groep mee, maar Roda komt voor hem te vroeg. Remco van der Schaaf (enkel) kan nog niet goed draaien. Hij kan misschien tegen de Limburgers te spelen, maar wil eerst in de groep getraind hebben.

Dragoslav Jevric moet vrijdag op controle voor de kneuzing in zijn kruis. Hij hoopt dit weekend weer te trainen. Daarbij komt nog dat de aanvallers Emile Mbamba en Victor Sikora kampen met een flinke griep. Tijjani Babangida lijkt hersteld van zijn ziekte. Hij speelt zaterdag met de beloften van Vitesse het bekerduel tegen NAC.

 

Bron: TT TVG 28-02-02
 

Vitesse wil tonnen van stadion Gelredome

Vitesse heeft bij de rechtbank een vordering ingediend tegen stadion Gelredome van bijna 900.000 euro. De noodlijdende voetbalclub wil dat het vrijwel bankroete Arnhemse stadion de vermeende schuld met onmiddellijke ingang terugbetaalt.

De rechtbank doet uiterlijk over een halfjaar uitspraak. Woordvoerder F. Huizinga zegt dat Vitesse met de vordering ‘haar financiële belangen in Gelredome wil veiligstellen’. “We hebben geld tegoed voor onder andere het uitlenen van personeel.” Directeur P. van Sliedrecht van Gelredome is ‘stomverbaasd’ over de juridische actie van Vitesse. “We begrijpen niets van de claim. We kunnen er ook niets mee. De vordering is onterecht. Ook zinloos, want we hebben niks. Het is in ieder geval niet chique. Als partners ga je niet zo met elkaar om.”

Gelredome is wel met Vitesse in overleg over de verevening van de kosten, die worden gemaakt voor het aan elkaar uitlenen van personeel. Hierover willen beide partijen duidelijke afspraken maken. Dat werd nodig geacht, omdat in de periode van de voormalige Vitesse-voorzitter Karel Aalbers een grote verwevenheid was van de personele organisatie van Gelredome en Vitesse. Het was lang niet altijd duidelijk, welke kosten bij welke partij in rekening kon worden gebracht.

Met als gevolg dat Vitesse en Gelredome tot op de dag van vandaag met elkaar redetwisten over de kosten die in de afgelopen jaren zijn gemaakt met het uitwisselen van personeel. “Maar daarover zijn we absoluut niet gebrouilleerd”, aldus Van Sliedrecht. De claim van Vitesse is zijn inziens een ‘gebaar aan de schuldeisers’. De eredivisieclub verkeert in acute financiële nood. Het is de vraag of Vitesse in staat is om komende maand de lasten (1,8 miljoen euro) op te brengen. De Arnhemse club heeft een tekort op de begroting voor het lopende seizoen van circa tien miljoen euro

 

Bron: Gelderlander 28-02-02
 

De schulden van Vitesse interesseren me niets

Emigratie beroofde Purrel Fränkel (25) ooit ruw van zijn geliefde straatvoetbal, maar schonk hem een perspectief als professional. De snelle linksback groeide via Telstar en De Graafschap uit tot de toekomstige opvolger van Marc van Hintum bij Vitesse. ‘Maar ik voel me nog steeds een Surinaamse boer.’

“Vitesse haalt mij volgend seizoen binnen als de opvolger van Marc van Hintum en dat streelt me. Hij heeft toch in Oranje gespeeld. Het gedaalde imago van de club interesseert me niet.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 27-02-02
 

Duitse mediagigant wil Vitesse uit financiële problemen helpen.

Mediagigant UFA Sports is in gesprek met Vitesse over een participatie in de Arnhemse club. Het Duitse bedrijf zou het noodlijdende Vitesse ui de financiële zorgen kunnen halen. In ruil daarvoor zou de club van voorzitter Jos Vaessen onder meer de verkoop van tv-rechten en merchandising aan UFA Sports moeten afstaan.

Nadat een samenwerking tweemaal eerder afketste meldde UFA Sports zich recentelijk wederom in Arnhem. De timing lijkt ditmaal wel gelukkiger dan de voorgaande keren. Vitesse zit in een tussenfase na het vertrek van de markante voorzitter Karel Aalbers. Enerzijds is er de financiële schuld, anderzijds staat er een zeer talentvolle spelersgroep en heeft de club inmiddels een flinke achterban opgebouwd. Om ook in de toekomst een rol in de top van het Nederlandse voetbal te spelen komt een financier van het formaat UFA Sports dan ook als geroepen. Vitesse bagatelliseert de belangstelling van het Hamburgse concern, maar kan niet ontkennen dat een gesprek heeft plaatsgehad. En een bedrijf als UFA Sports komt niet zomaar even langs in Arnhem. Na de Italiaanse , Franse en Duitse markt willen de Duitsers nu ook invloed op de Nederlandse markt.

Vitesse-voorzitter Jos Vaessen spreekt vooralsnog echter van ‘een storm in een glas water’. Volgens de Arnhemmers zijn de besprekingen puur oriënterend, is er geen vervolgafspraak en zou het bezoek van de mediagigant niet eens op de bestuursagenda staan.

Vooral dat laatste klinkt op zijn minst ongeloofwaardig, aangezien UFA Sports een vermogende partner is die er alsnog voor kan zorgen dat Vitesse de gedroomde Top Vier-club wordt. In Duitsland saneerde UFA Sports eerder het zieltogende Hertha BSC. De schulden van de Berlijnse club werden overgenomen, er werd meer dan tien miljoen euro geïnvesteerd en een paar jaar later speelde Hertha BSC zelfs in de Champions League. De sportieve successen werden vervolgens uiteraard uitgebaat door de verkoop van televisierechten en merchandising.

UFA Sports is onderdeel van de RTL groep die op haat beurt valt onder mediagigant Bertelsmann, dat mondiaal belangen heeft in 350 sportclubs en -bonden. UFA Sports is ̩̩n van de bedrijven die vroegtijdig voetbal als topamusement Рen daarmee als uiterst lucratieve bedrijfstak -onderkende. In de jaren negentig onderhandelde UFA Sports al met toenmalig voorzitter Karel Aalbers, twee jaar geleden wilden de Duitsers nog een deel van de schulden van de toenmalige Vitesse-sponsor NUON overnemen. Beide keren liepen de onderhandelingen op niets uit. Er zal dus omzichtig gemanouevreerd moeten worden om de al fragiele verhoudingen niet onnodig verder onder druk te zetten.

 

Bron: VI 27-02-02
 

Blessurejournaal

De waslijst aan blessures bij Vitesse begint weer wat normale vormen aan te nemen. Bijna alle geblesseerden zijn op het trainingsveld individueel of met de groep aan het trainen.

Een drietal spelers werkte woensdagochtend een training af onder leiding van fysiotherapeut Jos Kortekaas. Didier Martel, Remco van der Schaaf en Gert Claessens werden voornamelijk conditioneel onder handen genomen door de fysiotherapeut. Met name de Belg Claessens heeft conditioneel nog een te grote achterstand om zich bij de groep aan te kunnen sluiten. Martel en Van der Schaaf konden de loop- en baltraining prima aan, maar moeten de reactie op de gedane inspanning afwachten. Volgens clubarts Van Beek ziet het er in ieder geval weer positief uit voor beide spelers. “Zowel Martel als Van der Schaaf liggen prima op schema en werken samen met de fysiotherapeut de trainingen af. Stefan Nanu daarentegen kan alleen nog individueel looptrainingen afwerken. Hij heeft nog teveel last van zijn hamstringblessure”, aldus Peter van Beek.

Victor Sikora verliet woensdagmiddag voortijdig het trainingscentrum op Papendal. De aanvaller is nog altijd ziek. Voor de rest kon trainer Edward Sturing beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie die zich voorbereid op de uitwedstrijd tegen Roda JC. Het duel wordt maandag 4 maart om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade gespeeld.

 

Bron: Vitesseworld 27-02-02
 

Toekomst Babangida bij Ajax onzeker

Ajax zal op korte termijn Vitesse speler Tijjani Babangida informeren over zijn toekomst bij de Amsterdamse club. Op dit moment heeft Ajax de Nigeraan uitgeleend aan Vitesse. Babangida wil eventueel terug naar Ajax of naar een buitenlandse club. Hij wil in ieder geval niet blijven bij Vitesse. Ajax heeft intern al gesproken over de toekomst van Babangida. Binnenkort gaan beide partijen om de tafel zitten.

Ook de andere spelers die door Ajax zijn verhuurd, waaronder Richard Witschge (Alaves) en Aron Winter (Sparta), worden snel op de hoogte gebracht over hun toekomst bij de club.

 

Bron: TT TVG 27-02-02
 

Vitesse legt miljoenenbeslag op Gelredome

Vitesse heeft in zijn overlevingsstrijd beslag laten leggen op de tegoeden van het Gelredome. De Arnhemse club eist circa twee miljoen euro terug die bij de bouw van het evenementenstadion is voorgeschoten.

Ook wil Vitesse een bedrag terugzien van circa vijf miljoen euro dat destijds is gestoken in de Stichting Kapitaalverschaffing Gelredome. De beslaglegging is behandeld door de rechtbank in Arnhem.

,,We vechten voor ons naakte bestaan”, aldus Jan Snellenburg, die Vitesse vorig jaar samen met bestuursleden Cor Guijt en Herman Veenendaal door een kapitaalinjectie van de ondergang redde. ,,De politiek benadert ons niet correct en daarom moeten we druk op de ketel zetten.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: AD 27-02-02
 

Miljoeneninjectie Gelredome
Provincie Gelderland en gemeente Arnhem steunen nieuw reddingsplan met acht miljoen euro

De provincie Gelderland en de gemeente Arnhem moeten ieder vier miljoen euro aan Gelredome lenen. Alleen onder die voorwaarden zijn particuliere beleggers bereid om circa negen miljoen euro in het Arnhemse stadion te investeren.

Dat is de kern van het nieuwe reddingsplan voor Gelredome. Vandaag worden alle fractievoorzitters in de Provinciale Staten van Gelderland hierover geïnformeerd. Gedeputeerde Staten (GS) zijn akkoord gegaan met de lening van vier miljoen euro aan Gelredome. Dat zou ook gelden voor het Arnhemse college van burgemeester en wethouders.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 27-02-02
 

Sturing krijgt weer armslag

De selectie van Vitesse lijkt deze week weer wat lucht te krijgen. Vier spelers worden donderdag (morgen) terugverwacht bij de groepstraining van Edward Sturing.

Didier Martel en Stefan Nanu trainden gisteren apart en zullen vandaag de laatste individuele sessies richting volledige trainingsarbeid afwerken. Beide spelers hadden last van een spierblessure (hamstring) en misten de confrontatie met FC Den Bosch.

Ook de twee Belgen, Bob Peeters en Gert Claessens, kunnen volgens clubarts Peter van Beek donderdag aansluiten bij de groep. Peeters heeft last van een pijnlijke voet, Claessens trainde sinds het trainingskamp in Portugal helemaal niet meer met de groep. Hij had last van een zenuw in de rug en is nog niet volledig hersteld.

Het is onzeker of Remco van der Schaaf deze week terugkeert. De middenvelder heeft een flinke enkelblessure, traint aangepast en vermoedt pas over een week tegen FC Twente fit te zijn.

Victor Sikora miste gisteren de training vanwege griep en Michel Kreek liet zijn gekwetste enkel in Amsterdam behandelen. Tijjani Babangida keert na zijn griepaanval vandaag weer terug bij de selectie, die twee trainingen afwerkt.

 

Bron: Gelderlander 27-02-02
 

Feyenoord nog steeds in de markt voor Sikora

Feyenoord is nog steeds in de markt voor Victor Sikora. De vraagprijs van acht miljoen euro stuitte in eerste instantie op veel onbegrip in Rotterdam, maar de onderhandelingen zijn achter de schermen nog steeds in volle gang.

 

Bron: Sportweek 26-02-02
 

Jubilaris Laros ziet Blind wel zitten

De bloemen liet hij wijselijk achter in de kleedkamer. Jubilaris Louis Laros kreeg vóór de wedstrijd tegen FC Den Bosch een mooi boeket aangeboden voor zijn 250ste wedstrijd (‘Nee, voor een enveloppe met inhoud is geen geld meer’) in het betaalde voetbal, maar had na afloop van de treurige partij weinig zin om die te showen. “Ze zijn nu al aan het verwelken,” keek Laros nog even achterom bij de kleedkamerdeur. “Vind je het gek na zo’n wedstrijd.”

De verwachtingen voor een thuiswedstrijd van Vitesse blijven onveranderd hoog, zeker na een sprankelende exhibitie zoals tegen Feyenoord, maar als de tegenstander zich in het rechterrijtje bevindt, komt het team onherroepelijk in de problemen. Pikte onlangs Fortuna Sittard een puntje weg uit het Gelredome, zaterdag was het de beurt aan FC Den Bosch om via het betere betonvoetbal een nederlaag te voorkomen. “Het is altijd hetzelfde liedje,” onderging ook Laros een gevoel van déjà vu. “We komen er niet doorheen.”

Jullie hebben een open tegenstander nodig, zoals laatst Feyenoord.

“Wat dat betreft zijn we blij dat Heerenveen, Ajax en PSV hier nog op bezoek komen. Maar gek blijft het. Andere ploegen zijn blij als ze mindere goden treffen, wij hebben topteams nodig om tot bloei te komen.”

“Weten jullie al wie er volgend seizoen trainer wordt?

“Binnen de groep is dat nog geen onderwerp van gesprek. Ja, je hoort wel eens wat namen de revue passeren. Mike Snoei, Gerard van der Lem, Danny Blind. Ze moeten wel één ding goed beseffen: spelers halen is er bij Vitesse niet meer bij. We zullen het met eigen talenten moeten doen. Is niet erg, want de Vitesse-jeugd ontwikkelt zich prima. Ze moeten alleen wél zorgen voor een juiste balans in het elftal. Want die slaat, zeker na de verkoop van Van Hintum, een tikkeltje door naar de jeugd. Ervaring is toch belangrijk binnen een elftal.

“Weet je, als ik er zo over nadenk, is Blind misschien wel dé man voor Vitesse. Hij heeft een goede naam en bij Ajax is hij ook gewend om met jeugd te werken. Ja, Blind lijkt me wel wat.”

 

Bron: Sportweek 26-02-02
 

Vitesse heropent het gesprek over contract Remco van der Schaaf

Het bestuur van Vitesse wil opnieuw met Remco van der Schaaf praten over een verlenging van zijn contract. De club en de 22-jarige voetballer onderhandelen al bijna een jaar, zonder succes. Wat Nu.

Remco van der Schaaf bekende zaterdagavond na de wedstrijd Vitesse-Den Bosch (1-1) dat het uitblijven van een nieuwe overeenkomst hem ´op zijn tijd wel eens irriteert’. De middenvelder van Vitesse heeft een contract tot medio 2003. Hij is momenteel geblesseerd, maar bezig aan een ijzersterk seizoen en staat bovendien hoog op de scoutinglijst van PSV. Bij een vertrek van international Mark van Bommel is de Vitessenaar een serieuze optie.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 26-02-02
 

Theo Janssen mikt op 28 april

Theo Janssen hoopt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, zondag 28 april tegen Willem II, zijn rentree te maken voor Vitesse. De jonge middenvelder revalideert van een beenbreuk en zit naar eigen zeggen ´op schema´.

“Begin april hoop ik alles weer te mogen doen. Ik denk wel dat ik dit seizoen nog aan voetballen toe kom. De laatste thuiswedstrijd tegen Willem II, dat is mijn doel”, aldus de middenvelder van Vitesse, die bijna vier maanden geleden zijn been brak in een wedstrijd met Jong Vitesse.

Janssen kan momenteel nog lang niet alles. Hij oefent wel eens een vrije trap, maar heeft moeite met hardlopen. “Dat geeft een brandend gevoel op de plek van de breuk. Het is wel zo dat ik nog angst heb om het been te belasten, maar ik ben pas geleden voor controle naar de dokter geweest en alles gaat zoals het hoort “, aldus Janssen, die daarmee een nogal wilde geruchtenstroom over vermeende tegenslagen en zelfs een ´einde loopbaan-verhaal’ de wereld uit helpt.

“Ja, ik ken de verhalen. Ik hoor al een tijdje dat er van alles mis zou zijn met mij. Dat de pin die ik door mijn scheenbeen heb, er weer uit zou moeten. Ik kreeg daar zelfs een telefoontje over van Jack van Gelder en Vicky (Victor Sikora) kwam er ook al mee. Waar het vandaan komt en hoe de mensen er bij komen, weet ik echt niet”, reageert de Arnhemmer, die ook niet van plan is zich daar al te druk om te maken. “Het is allemaal grote onzin. Het gaat heel goed met mij. Ik kan alweer tegen een bal schieten en over een week of drie, vier mag ik alles weer.”

 

Bron: Gelderlander 26-02-02
 

Claessens ziet Vitesse scoren in de toppers

Gert Claessens hoopt deze week zijn rentree te maken bij de groepstraining van Vitesse. De Belg, die vorige week 30 jaar werd, zal eerst enkele dagen hersteltrainingen volgen om helemaal fit worden.

Claessens heeft sinds de winterstop last van een beknelde zenuw en liep een grote trainingsachterstand op. Nog steeds is er pijn (´n compensatieblessure’), maar de middenvelder denkt aan het einde van de week aansluiting te vinden bij de groep.

“Ik wil mij niet vastpinnen op een datum, maar ik hoop nog aan spelen toe te komen. Al zal het moeilijk worden. Ik heb een grote achterstand. Sinds 15 december heb ik nog maar vijf trainingen meegemaakt”, aldus Claessens zaterdagavond na de 1-1 van Vitesse tegen Den Bosch.

Hoewel niet bijster optimistisch over zichzelf, is de Belg wel degelijk optimistisch over de kansen van Vitesse op Europees voetbal. Volgens Claessens moet Vitesse het namelijk niet van kleintjes’ als Fortuna en Den Bosch hebben.

“Wij móeten gewoon voor Europees voetbal gaan. In deze wedstrijd misten we de creativiteit van een speler als Martel om iets te forceren. Het is teleurstellend dat we gelijkspelen, zeker nadat je zo’n mooi resultaat haalt tegen Feyenoord. Maar we krijgen ploegen als Ajax, PSV en Heerenveen nog thuis. Sterke ploegen ja, maar dat zijn juiste de wedstrijden dat Vitesse op zijn best is”, aldus Claessens, Vitesse’s topscorer van het jaar 2001.

 

Bron: Gelderlander 26-02-02
 

Vitesse wil contract Amoah openbreken

Vitesse wil het contract met aanvaller Matthew Amoah openbreken. De clubleiding heeft inmiddels een eerste gesprek gehad met manager Kees Ploegsma, die de zaken van de 21-jarige Ghanese international behartigt. Het contract van Amoah dient nog tot 2003, maar Vitesse wil daar minimaal drie jaar aan vastplakken.

 

Bron: Gelderlander 26-02-02
 

Beloften afgelast

Het zit het elftal van trainer Mike Snoei niet mee. Na tweemaal een afgelasting van het bekerduel tegen NAC gaat ook het competitieduel maandagavond tegen Excelsior niet door. Door de slechte gesteldheid van het speelveld in Rotterdam is het duel afgelast. De Beloften hebben in het jaar 2002 pas drie wedstrijden kunnen spelen.

 

Bron: Vitesseworld 25-02-02
 

Vitesse, waar blijft de creativiteit?
Ploeg van Edward Sturing kan ook tegen FC Den Bosch het spel niet maken (1-1)

Waar blijft de creativiteit in het spel van Vitesse? Een week na de prachtige overwinning op Feyenoord (2-1) struikelde het team van Edward Sturing weer eens over het gebrek aan fantasie en creativiteit. FC Den Bosch bleef in Gelredome lachend overeind (1-1).

De spelers van Vitesse werden zaterdag na de remise opnieuw uitgefloten door hun fans. Net als na de gelijkespelen in Gelredome tegen Sparta, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. Het ongenoegen bij de aanhang is even logisch als terecht, hoewel er weinig fantasie nodig was om het scenario van zaterdagavond te voorspellen.

In confrontaties tegen topploegen hoeft Vitesse het spel meestal niet te maken. Het jonge en te onervaren elftal van Sturing bezit voldoende kwaliteiten om de grote jongens partij te bieden. De spitsen Victor Sikora, Emile Mbamba en Matthew Amoah aarden het best wanneer ze ruimte krijgen om te voetballen. Dat bewees de partij tegen Feyenoord afgelopen zondag in Gelredome.

FC Den Bosch is echter met Fortuna Sittard de meest defensief spelende ploeg van de eredivisie. Vitesse is er dit seizoen niet in geslaagd van beide elftallen te winnen. Twee remises tegen Fortuna, een puntje tegen Den Bosch. Het zegt alles over de makke van het team van Sturing.

Natuurlijk had Vitesse ongeveer zeventig minuten de bal. Maar daarmee deed de thuisploeg opnieuw schrijnend weinig. Vitesse dwong liefst veertien hoekschoppen af, van beide kanten getrapt door Michel Kreek Het bleek de enige sleutel richting fatsoenlijke doelkansen. Dejan Stefanovic kopte net over het doel en invaller Jhonny van Beukering bevestigde zijn vormcrisis door van dichtbij slechts de paal te raken. Den Bosch-trainer Wiljan Vloet prees naderhand zijn assistent die een sluitende analyse van Vitesse zou hebben gemaakt. Vloet wees op de kopkracht van Stefanovic en Mahamadou Diarra bij spelhervattingen, maar welbeschouwd is het een wonder dat Vitesse telkens zo gevaar kan stichten. De spelhervattingen zijn namelijk voorspelbaarder dan het weer in de Sahara. Alle vrije trappen gaan naar de tweede paal, waar Vitesse´s beste kopper Stefanovic wordt gezocht.

Den Bosch had Vitesse eerder dit seizoen vernederd (4-1) en had ook nu succes met zijn afbraakvoetbal. Na ruim een uur spelen ontsnapte Vitesse zelfs aan een nieuwe blamage. Arbiter Erik Braamhaar verzuimde een strafschop te geven, nadat Mghizrat Mourad over de knie was gegaan bij Louis Laros.

Op dat moment was het al 1-1. Eerst ging Ruud Knol in de fout in de bewaking van Fabian de Freitas (0-1), daarna strafte Diarra een fout van Den Bosch-doelman Kris Mampaey af. De Malinees scoorde vallend met een prachtige kopstoot. Uiteraard kwam de assist uit een vrije trap, van de voet van Kreek. Vitesse werd verder nog het meest gevaarlijk via Victor Sikora, die opnieuw extreem vlijtig speelde. De international lanceerde enkele schoten vanuit de tweede rij en zag tot zijn onvrede dat hij vaak de enige Vitessenaar was die druk zette op de defensie van Den Bosch. Het probleem van Vitesse is het gebrek aan creativiteit. Geen speler creëerde een overtal door zijn man te passeren, en op de overvolle helft van Den Bosch bleven de vloeiende combinaties achterwege.

Het risicoloze geschuif van Vitesse is overigens geen uitzondering op de Nederlandse velden. Het niveau in de eredivisie holt jaarlijks in ijltempo achteruit. Het aantal spelers dat het publiek met fraaie individuele hoogstandjes kan boeien, is helaas op een hand te tellen.

Didier Martel is zo’n speler die elke wedstrijd nog wel een aantal spannende acties uit zijn heupen schudt. De Fransman heeft al vaak wedstrijden opengebroken voor Vitesse, maar ontbrak zaterdag wegens een blessure.

Ook Remco van der Schaaf, Bob Peeters, Stefan Nanu, Tijjani Babangida, Theo Janssen, Mamadou Zongo en Gert Claessens waren om uiteenlopende redenen niet inzetbaar. Het pleit voor Edward Sturing dat hij zich niet wilde verschuilen achter zijn afgeroomde selectie, want het gemis van een handvol basiskrachten is wel degelijk doorslaggevend bij een subtopper als Vitesse.

De interim-coach had zijn team overigens wel aanvallender moeten laten spelen. Sikora en Mbamba speelden een kansloze wedstrijd tegen de overbemande defensie van Den Bosch. Carlos Fortes en Nick Hofs zorgden nauwelijks voor aanvoer vanaf de zijkanten. En de andere middenvelders Kreek en Diarra speelden veel te ver naar achteren.

Sturing achtte het te riskant achterin een man op te offeren, of een diepe middenvelder achter Sikora en Mbamba te posteren. Maar nu Vitesse al meerdere malen heeft bewezen dat het tegen defensieve ploegen nauwelijks kansen creëert, lijkt het nemen van wat meer risico’s niet onverstandig. Vitesse heeft met Willem II, Sparta en FC Twente de meeste remise´s gescoord van de eredivisie. En met gelijke spelen is geen ploeg gebaat. Zeker de ploeg Europees voetbal nastreeft niet. Die aspiraties mag Vitesse nog steeds hebben. Sterker, door de nederlagen van NAC en FC Utrecht liep de Arnhemse club zowaar nog een puntje uit op de concurrenten. Tien speelronden voor het einde mag Vitesse zich warmen aan de vijfde plaats, die in mei een ticket oplevert voor het toernooi om de UEFA Cup.

De situatie is weinig anders dan vorig seizoen. Met een andere trainer (Ronald Koeman) en een ander systeem (4-3-3 in plaats van 4-4-2) had Vitesse telkens zicht op een goede eindklassering. En net als toen werkt de nummer vijf van de ranglijst veel slaapverwekkende partijen af.

 

Bron: De Gelderlander 25-02-02
 

Edward Sturing ziet een ´kopie van Fortuna´

De remise tegen FC Den Bosch (1-1) kwam zaterdag hard aan bij Edward Sturing. “Dit is teleurstellend”, sprak de trainer van Vitesse. “We wonnen van Feyenoord. Maar tegen Fortuna en Den Bosch hebben we in enkele weken vier punten verspeeld. Dat is heel scheef.”

“Mijn analyse van de wedstrijd is een kopie van die na de wedstrijd tegen Fortuna”, wees Sturing treffend op de 1-1 van veertien dagen eerder. “Ons elftal was nu wat beter in balans. We hebben minder kansen weggegeven. Maar we hebben te weinig gedaan met het veldoverwicht.”

Sturing vatte de problemen van zijn team in één zin samen. “We hebben problemen in kleine ruimtes, het spel maken, en we hebben problemen op de nul te spelen”, zo wees hij op de 0-1 van Fabian de Freitas, de vijfde keer op rij dat Vitesse in een thuiswedstrijd op achterstand kwam.

“We hebben iemand nodig die de wedstrijd kan openbreken, die het kan afmaken”, vervolgde de interim-trainer. “Er staan elf jongens in het veld die goed kunnen voetballen. Dat hebben we tegen Feyenoord gezien. Op de training spelen we heel veel in kleine ruimtes. Maar je ziet dat in het hele Nederlandse voetbal de kwaliteit van de individuele acties minder is geworden.”

Sturing wilde het gebrek aan inventiviteit niet ophangen aan een of meerdere spelers. “Het is het hele elftal. Er kwam te weinig dreiging vanaf de vleugels. Maar de middenvelders werden ook niet goed aangespeeld.”

De trainer heeft niet overwogen wat meer risico’s in het spel te brengen. Door bijvoorbeeld een van de twee controlerende middenvelders Kreek en Diarra op te offeren, of achterin één op één te gaan spelen. “Dan ga je voorin met nog meer spelers staan. Maar wat denk je dat Den Bosch dan gaat doen? Dat plaatst er gewoon nog een verdediger bij, waardoor het voor hun doel nog drukker wordt. Dan wordt het voor ons dus nog moeilijker de spitsen te bereiken.”

“En dan zouden we nog meer mensen voor de bal hebben. Dan wordt het gevaar van de counter van Den Bosch alleen maar groter. Als het voorin voller wordt, betekent dat niet meteen dat je ook gevaarlijker wordt. Ik ben ervan overtuigd dat we alle mogelijkheden die we hebben, hebben gebruikt”, aldus Sturing, die doelman Dragoslav Jevric vroeg in de wedstrijd zag uitvallen.

De keeper uit Joegoslavië raakte geblesseerd bij de openingstreffer van Fabian de Freitas. Jevric kwam zijn doel uit om het schot van de middenvelder te keren, waarna De Freitas hem met zijn schoen raakte in zijn kruis.

Jevric moet vijf dagen rust houden. Hij heeft een bloeduitstorting opgelopen, zo heeft onderzoek in liet ziekenhuis uitgewezen. Het is nog niet duidelijk of Jevric inzetbaar is in de eerstkomende wedstrijd van Vitesse, op maandag 4 maart in Kerkrade tegen Roda JC.

Zaterdag nam Jim van Fessem de taak van Jevric over in het doel. Daarmee keerde de gewezen sluitpost van Willem II na ruim twee maanden terug in elftal van Vitesse. Van Fessem raakte in december geblesseerd aan zijn knie, waarna Jevric in het doel belandde. Toen beide keepers begin dit jaar fit waren, gaf Sturing de voorkeur aan Jevric.

Van Fessem beleefde zaterdag zijn tweede onverwachte entree in het team. Eerder dit seizoen werd hij plotseling eerste keeper, nadat Edwin Zoetebier tussentijds was overgestapt naar Feyenoord.

 

Bron: De Gelderlander 25-02-02
 

Vijf dagen rust voor doelman Jevric

Doelman Dragoslav Jevric heeft afgelopen zaterdag door een schop een zware kneuzing aan het kruis opgelopen. Bij de treffer van De Freitas werd de ongelukkige Joegoslaaf geraakt door de schoen van de Bossche spits, Jevric moest geblesseerd het veld verlaten en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Door de zware kneuzing moet Jevric vijf dagen absolute rust houden.

 

Bron: Vitesseworld 25-02-02
 

Fans Den Bosch woedend na vernielingen

Supporters van FC Den Bosch hebben zaterdagavond uiteindelijk hun woede proberen te koelen op de politie. Ze waren razend over de vernielingen aan hun auto’s die stonden geparkeerd bij Ohra aan de Rijksweg-West in Elden.

Een 21-jarige en een 17-jarige man uit Den Bosch zijn aangehouden wegen opruiïng en belediging van de politie. Een 41-jarige supporter van Den Bosch was al voor de wedstrijd gearresteerd wegens belediging.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 25-02-02
 

Vitesse let niet op de kleintjes

Vitesse wil erg graag aansluiten bij de top vier van Nederland. De eerste stap leek gezet na de winst op Feyenoord, maar tegen ploegen die verdedigend spelen met af en toe een counter, heeft de ploeg van Edward Sturing grote moeite. Tegen Fortuna Sittard en nu tegen FC Den Bosch laat men zelfs vijf punten liggen.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Telegraaf 25-02-02
 

UFA deal gaat niet door

Een eventuele deal van Vitesse met UFA is van de baan. De onderhandelingen met de Duitsers zijn onlangs gestaakt omdat Vitesse UFA niets te bieden zou hebben. Bijvoorbeeld inzake de uitzendrechten zit Vitesse contractueel vast aan andere partijen.

 

24-02-02
 

Arnhemse politie slaags met supporters Den Bosch

De Arnhemse politie is zaterdagavond na de voetbalwedstrijd Vitesse – FC Den Bosch slaags geraakt met een groep Bossche supporters. De politie zette honden in om te voorkomen dat tientallen voetbalfans agenten zouden aanvallen. Drie mannen zijn aangehouden.

De moeilijkheden ontstonden toen de Brabantse supporters na afloop van de wedstrijd ontdekten dat er vernielingen waren gepleegd aan een groot aantal auto’s op een nabijgelegen parkeerplaats, vermoedelijk door Vitesse-aanhangers. Al de hele avond hadden beide supportersgroepen elkaar geprovoceerd. Om die reden besloot de politie de Bossche supporters na de voetbalwedstrijd met bussen terug te brengen naar de parkeerplaats.

Toen de politie zich iets terugtrok, zette een aantal FC Den Bosch-aanhangers koers naar de nabijgelegen snelweg en liep terug naar Gelredome. Onderweg belaagden zij supporters die vanaf het stadionterrein wilden vertrekken.

De politie dreef de Brabanders terug met charges, waarbij ook honden ingezet werden. Een grote groep supporters viel de politie aan, waarna opnieuw charges volgden. Pas geruime tijd na de wedstrijd zag de politie kans de supporters terug te drijven naar hun auto’s. De aangehouden Bosschenaren zijn in de loop van de zondag op vrije voeten gesteld.

 

ANP 24-02-02
 

Kreek: Het is moeilijk voetballen zo

Aanvoerder Michel Kreek erkende dat zijn ploeg moeite heeft met defensief ingestelde tegenstanders als Den Bosch: “Ze staan met zijn elven op dertig meter te verdedigen. Het is hetzelfde verhaal als tegen Fortuna. We spelen makkelijker tegen ploegen die ruimte weggeven.”

Trainer Edward Sturing zag dat het niet goed liep bij Vitesse: “Met name in de eerste helft was het baltempo te laag. Verder zijn vaak de momenten te laat om buitenspelers in te spelen.” Sturing zag geen gebrek aan scherpte: “Scherpte was er wel. Maar het gaat om de aanname en de handelingssnelhied.”

 

Bron: TT TVG 23-02-02
 

Teleurstellend gelijkspel Vitesse

Vitesse en FC Den Bosch hebben aan een voorspelbare voetbalavond in het Gelredome beiden een puntje overgehouden. Vitesse, dat de hele competitie al problemen ondervindt met scoren, slaagde er niet in de hechte defensie van de Bosschenaren te ontwrichten. De Arnhemmers leken na de 0-1 van Fabian de Freitas nog grotere problemen te krijgen, maar Diarra profiteerde van een blunder van doelman Kris Mampaey. In de slotfase leek Vitesse alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar het ontbrak de ploeg aan geluk in de afronding.

Vitesse slaagde er niet in de knappe zege van een week geleden op Feyenoord een vervolg te geven in het thuisduel met FC Den Bosch. De wedstrijd in het Gelredome ontwikkelde zich in de eerste helft zoals Den Bosch zich dat vooraf had gewenst en zoals de Arnhemmers dat vooraf hadden gevreesd: een aanvallende thuisploeg die het duel niet via een vroege treffer open weet te breken, uit een counter tegen een achterstand aanloopt en zich vervolgens gefrustreerd te pletter loopt op de Bossche verdedigingswal.

Het was Fabian de Freitas die na negentien minuten Den Bosch aan de leiding hielp. De snelle aanvaller zag dat Ruud Knol een voorzet van Winston Faerber verkeerd beoordeelde en bleef oog in oog met Dragoslav Jevric beheerst. Vitesse probeerde daarna vol overgave een gat te slaan in de goed georganiseerde defensie van Den Bosch, maar de handelingssnelheid van de ploeg van trainer Edward Sturing was te laag. En werd er eens een opening gevonden, dan handelde de ploeg juist te gehaast, wat resulteerde in een slordige pass of een matige doelpoging.

Na 34 minuten spelen was het echter Kris Mampaey, de keeper van Den Bosch, die Vitesse de helpende hand bood: een kansloze lange bal leek een simpele prooi voor de uit zijn doel gekomen Belg te worden (verdediger Hes van Kapel trok zijn hoofd al in), maar de sluitpost verkeek zich op de beter timende Mahamadou Diarra, die verbaasd 1-1 scoorde. Het doelpunt veranderde niets aan het spelbeeld en ook na rust slaagden de Arnhemmers er maar mondjesmaat in de eigen aanhang op het puntje van de stoel te krijgen. Pas toen Sturing Jhon van Beukering in het veld bracht, kwam er wat gevaar.

De jonge spits kopte een kwartier voor tijd uit een corner hard naar de grond, waarna de bal met kunst- en vliegwerk in de handen van Mampaey eindigde. Kort daarna mikte Dejan Stefanovic, eveneens uit een hoekschop, te hoog en trof Van Beukering nog de paal. Tussendoor glipte met name Mourad Mzighrat er namens de gasten af en toe tussenuit, maar tot meer dan een vervaarlijke knal in het Arnhemse zijnet leidde dat niet. Tim Cornelisse probeerde het kort voor tijd nog met een afstandschot, maar ook hij wist Mampaey niet meer te verschalken.

Vitesse:
Dragoslav Jevric (25. Jimmy van Fessem), Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Ruud Knol, Louis Laros, Nicky Hofs (67. John van Beukering), Mahamadou Diarra, Michel Kreek, Carlos Fortes, Victor Sikora, Emile Mbamba (50. Matthew Amoah)

FC Den Bosch:
Kris Mampaey, Winston Faerber, Fred van der Hoorn, Peter Uneken, Hes van Kapel, Mourad Mzighrat, Bas Peys, Jan Michels, Patrick Deckers, Bart van den Eede, Fabian de Freitas

Scheidsrechter: Erik Braamhaar

Toeschouwers: 24.300

Kaarten
Geel: v.d.Hoorn (FC Den Bosch)

Scoreverloop:
0-1 De Freitas (19.) 1-1 Diarra (34.)

 

Bron: Voetbalkrant 23-02-02
 

Gert Claessens op de weg terug

Gert Claessens is langzaam op de weg terug. Hij is vrijwel hersteld van zijn rugblessure en gaat komende week weer wat zwaarder trainen. De Belg hoopt over een week voorzichtig in de groep te trainen. Claessens is al sinds half december geblesseerd: “Meteen na de winterstop trainden we op synthetische velden, dat was niet goed voor mijn blessure en in Portugal moest ik afhaken.”

Het gaat nu beter met Gert Claessens: “Ik ben van de pijn af, er is alleen nog wat uitstraling naar mijn been. Ik ben net 30 geworden. Ik voel me nu 50, maar ik hoop dat ik me snel 20 voel.”

 

Bron: TT TVG 23-02-02
 

WK deelname Tijjani Babangida in gevaar

Het is verre van zeker dat Tijjani Babangida met Nigeria naar het WK gaat. Na de teleurstellende derde plaats op de Afrika Cup werd niet alleen de trainer ontslagen, ook alle spelers worden vervangen. Babangida: “De derde plaats is niet genoeg voor Nigeria. Alle spelers moeten weg. De nieuwe trainer moet jonge spelers opzoeken en met misschien een of twee oude spelers naar het WK gaan.”

‘Baba’ kwam er nog goed af in zijn geboorteland. “Ik krijg veel krediet in Nigeria dat ik goed gespeeld heb. Maar de grote namen zijn te oud of niet goed genoeg nu”, verwoordt hij de opinie. Toch blijft het WK zijn doel. “Als ik mijn derde WK haal, daarna kan ik met het nationale elftal stoppen. Nu komen die problemen. Even afwachten wat de nieuwe trainer doet”, aldus Babangida.

Zijn toekomst ziet hij niet in Nederland. “Na dit seizoen bij Vitesse ben ik zeker weg hier. En ik heb allang gezegd dat ik klaar ben met Ajax. Al heb ik wel een doorlopend contract”, aldus de 28-jarige Nigeriaan. “Ik wil proberen naar het buitenland te gaan”, vertelt de snelle aanvaller. “Als dat niet lukt, dan moet ik weer bij Ajax zijn.”

 

Bron: TT TVG 23-02-02
 

Michael Jansen (17) in selectie van Vitesse

Michael Jansen maakt vanavond zijn debuut in de hoofdselectie van Vitesse, voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De 17-jarige jeugdinternational is tijdelijk door trainer Edward Sturing overgeheveld naar het eerste elftal.

Het is zeker niet ondenkbeeldig dat de linksachter vanavond in Gelredome in actie zal komen. Sturing kan immers geen beroep doen op Stefan Nanu, die aan de topper tegen Feyenoord een hamstringblessure heeft overgehouden. Daardoor speelt Louis Laros tegen Den Bosch links in de verdediging. Het is zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal. Laros heeft na de winterstop alleen een invalbeurt tegen Feyenoord in de benen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 23-02-02
 

Vitesse-onderscheiding voor Henk Ramautar

Henk Ramautar, topman van verzekeraar Ohra/Delta Lloyd, heeft van Vitesse een onderscheiding gekregen voor de inspanningen voor de Arnhemse voetbalclub. De Arnhemmer werd benoemd tot zilveren Vitessenaar.

Ramautar kreeg het speldje voor de ´belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de businessclub van Vitesse’, zegt woordvoerder Frank Huizinga. “Henk is altijd heel actief geweest in de businessclub. Hij is het voorbeeld van hoe wij graag zien dat onze partners zich manifesteren Ook heeft hij een grote rol gespeeld bij de sponsoring van Ohra.” Ramautar, die door zijn verhuizing naar het hoofdkantoor van Delta Lloyd in Amsterdam minder actief is bij Vitesse, zegt zeer verrast te zijn door de onderscheiding. “Ik vind het een hele eer. Vooral omdat normaal alleen spelers, trainers en medewerkers van de club zilveren Vitessenaar worden. Ramautar kreeg de onderscheiding deze week tijdens een vergadering van de businessclub opgespeld.

Begin dit jaar werden stadion-speaker Martin Esveld (gouden Vitessenaar) en Karin Hengeveld van de afdeling ticketverkoop (zilveren Vitessenaar) gehuldigd voor hun inspanningen voor de voetbalclub.

 

Bron: De Gelderlander 23-02-02
 

Louis Laros speelt 250e wedstrijd

Louis Laros speelt zaterdag tegen FC Den Bosch zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal. Daarin scoorde hij dertig goals. Laros debuteerde als 17-jarige als prof bij Willem II. Na twee seizoenen vertrok hij naar VVV om na twee jaar weer terug te keren naar Willem II.

Een jaar later nam Vitesse hem over van de Tilburgers. Zijn hoogtepunt was in maart 1996 toen hij beide doelpunten scoorde tegen de toenmalige Champions League-winnaar Ajax. Vitesse won met 2-1. De 28-jarige Laros speelde tot nu toe 145 competitieduels voor Vitesse en scoorde daarin elf keer.

 

Bron: TT TVG 23-02-02
 

Voorbeschouwing Vitesse-Den Bosch

Louis Laros maakt zaterdagavond tegen FC Den Bosch zijn rentree in de basis van Vitesse. Door de blessure van Stefan Nanu staat Laros linksachter en is debutant Michael Jansen zijn eventuele vervanger. Saillant detail is dat het voor de 28-jarige linkspoot zijn 250ste wedstrijd is in het Nederlandse betaald voetbal.

Waslijst
“Laros start in de basis en door de vele blessures heb ik Michael Jansen bij de groep gehaald. Voor Louis is het mooi, maar tegelijkertijd ook lastig. Vervelend was de afgelasting van de bekerwedstrijd van de Beloften, waardoor hij nog nauwelijks wedstrijdritme heeft kunnen opdoen. Ik weet dus niet of hij de volle negentig minuten vol kan houden, maar we hebben een goed vervanger in de persoon van Jansen. Nanu is echter niet de enige die we moeten missen. We hebben weer een waslijst aan geblesseerden. Martel (hamstring), Van der Schaaf (enkel), Peeters (voet), Babangida (ziek) en Claessens (trainingsachterstand) zijn er ook nog steeds niet bij”, aldus Sturing.

FC Den Bosch
“De wedstrijd tegen Den Bosch is niet te vergelijken met die tegen Feyenoord. De ploeg komt met een hele andere doelstelling naar Arnhem toe, geeft weinig ruimte weg en probeert een punt te behalen. We moeten zorgen dat we vroeg tot scoren komen, anders krijg je weer dezelfde wedstrijd als tegen Fortuna Sittard. Het zijn niet de leukste tegenstanders, we zullen hetzelfde moeten brengen als tegen Feyenoord en niks minder. Desondanks hoop ik dat het publiek weer gaat genieten in Gelredome”, aldus de trainer.

 

Bron: Vitesseworld 22-02-02
 

Vitesse kan goede zaken doen

Edward Sturing ziet geen aanleiding om zaterdagavond tegen FC Den Bosch iets te veranderen in zijn elftal. “Ze hebben het prima gedaan tegen Feyenoord”, vindt Sturing. “We kunnen dit weekend goede zaken doen, maar voorwaarde is dat we zelf winnen. Dan kunnen we zondag rustig teletekst kijken”, aldus de Eerbeker.

Door de blessures van Stefan Nanu en Didier Martel moet Sturing noodgedwongen twee wijzigingen aanbrengen. Louis Laros en Emile Mbamba vervangen hen. De pas 17-jarige verdediger Michael Jansen zit op de bank als beloning voor zijn stormachtige ontwikkeling. Naast Nanu en Martel zijn ook de Belgen Bob Peeters en Gert Claessens nog niet in staat te spelen.

Remco van der Schaaf is ook niet inzetbaar, maar hij hoopt over twee weken tegen FC Twente er weer bij te zijn. De rentree van Theo Janssen zal zeker nog langer op zich laten wachten, maar hij schoot vrijdag op de training al wel weer een vrije trap fraai raak.

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic,
Laros, Hofs, Diarra, Kreek,
Fortes, Sikora, Mbamba.

 

Bron: TT TVG 22-02-02
 

Technisch beleid Vitesse

Jan Streuer is niet bang voor de toekomst van Vitesse. De technisch manager van de Arnhemse club erkent de financiële problemen, maar geeft duidelijk aan dat het elftal niet mag en ook niet zal verzwakken.

“Daar waken we voor. Natuurlijk moeten we hoe dan ook de financiële problematiek rechttrekken, maar het elftal moet op hoog niveau blijven. Zijn de problemen opgelost, dan zijn er meer mogelijkheden om verder vooruit te kijken, aldus Streuer.” Streuer geeft toe dat de selectie in de toekomst zal bestaan uit maximaal 22 man. In het verleden was dat nog wel eens anders. “Een dergelijk aantal is meer dan genoeg. Vroeger bestond een selectie uit achttien personen en werden er net zoveel wedstrijden gevoetbald.”

Streuer geeft wel toe dat er de komende jaren geen aansprekende aankopen vallen te verwachten. “Het publiek ziet graag nieuwe spelers. Logisch, die geven nieuwe hoop. Maar als je het gevoel hebt dat je over voldoende goede spelers beschikt, dan hoef je geen aankopen te doen. Het is beter om een bestaande groep verder te laten groeien dan steeds nieuwe spelers te moeten inpassen. Wij vinden dat Vitesse nu beschikt over een goede selectie waar nog veel groei in zit. Daarnaast hebben we de afgelopen weken acht spelers gemist. Dat is prima opgevangen binnen de selectie.”

Ook de speelwijze van Vitesse voor de toekomst wordt door de technisch manager duidelijk omschreven. “Het uitgangspunt is om het publiek wat te laten zien. Dat houdt in dat we aantrekkelijk willen spelen. Veel trainers hebben het idee als ze aantrekkelijk spelen dat het punten kost. Maar dat is niet te bewijzen. Wij willen in Nederland aantrekkelijk voetbal op de mat leggen. Soms kost dat punten, maar punten verlies je ook als je defensief speelt. En we zullen natuurlijk niet blind gaan aanvallen. Een goed voorbeeld is de wedstrijd die we recent speelden tegen NEC. Daar hebben de supporters van alles zien gebeuren. Hoewel het voetbal misschien nog niet heel goed was, is het wel een wedstrijd die blijft hangen. Waar ze van kunnen genieten.”

Aan de jeugdopleiding van Vitesse wordt volgens Streuer de komende jaren niet getornd. Die blijft één van de belangrijkste peilers. “Wel moeten we geduld hebben met de spelers. Het is prima als jongens van achttien jaar mee doen, maar ze hoeven er dan nog niet per se te staan. Als ze wel mee kunnen komen, is dat mooi meegenomen.”

 

Bron: Vitesseworld 22-02-02
 

Bestuursuitbreiding Vitesse

Met ingang van 20 februari jongstleden is mr. Simon van Steenbergen benoemd tot bestuurslid van SBV Vitesse. Van Steenbergen gaat de vacante portefeuille van Juridisch-vennootschappelijke Zaken invullen. Van Steenbergen is in het dagelijkse leven partner van AKD Prinsen Van Wijmen Advocaten en Notarissen, waar hij werkzaam is als advocaat. Simon van Steenbergen, tevens verdienstelijk voetballer in het Business Club-elftal, is al jaren lid van de Business Club Vitesse-Gelredome.

Met de toetreding van Simon van Steenbergen is de bestuurssamenstelling van SBV Vitesse volledig ingevuld. Deze ziet er als volgt uit:

Jos Vaessen – Voorzitter
Jan Snellenburg – Business Club en Supporterszaken
Herman Veenendaal – Technische Zaken
Cor Guijt – Algemene Zaken
Frits Vink – Vitesse Jeugdzaken
Paul Leeuwerik – Financiële Zaken
Simon van Steenbergen – Juridisch vennootschappelijke Zaken

 

Bron: Vitesseworld 22-02-02
 

‘Einde aan een neerwaartse spiraal’

Zoals gisteren in De Gelderlander gemeld wil het Duitse Ufa Sports een fors belang in Vitesse verwerven. Ufa stelt zich voor alle commerciële belangen van de Arnhemse voetbalclub over te nemen. Hieronder enkele reacties.

Harry Reusken, voorzitter van de Vitesse-supportersvereniging. “Het zou een heel goede zaak zijn als zo’n grote speler als Ufa Sports met Vitesse gaat samenwerken. De bestuurders van de club moeten alleen wel voorzichtig zijn dat ze niet alle zeggenschap uit handen geven. Vitesse moet wel baas blijven in eigen huis. Voor de supporters is het goed nieuws als een bedrijf veel geld in de club wil steken. Hiermee zou de neerwaartse spiraal eindelijk doorbroken kunnen worden. Als ik zie wat Ufa Sports in Duitsland met Hertha BSC heeft bereikt, dan juich ik de komst toe.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 22-02-02
 

Ufa Sports en Vitesse tasten elkaars positie af

De Arnhemse voetbalclub Vitesse en het Duitse marketingconcern Ufa Sports weigeren vooralsnog toe te lichten op welke manier ze met elkaar verder gaan. Ze zijn onaangenaam verrast over het gisteren gepubliceerde bericht in de Gelderlander dat er contacten zijn tussen beide partijen.

Zowel Vitesse als Ufa Sports erkent dat er begin deze maand in stadion Gelredome een gesprek is geweest gevoerd over de mogelijkheden voor Ufa Sports om de commerciële activiteiten (televisierechten, sponsoring, kaartverkoop en dergelijke) van de Arnhemse voetbalclub voor haar rekening te nemen. Ufa Sports heeft een bedrijfspresentatie verzorgd over zijn wereldomspannende activiteiten. Vitesse heeft een toelichting gegeven over zijn huidige inkomstenstromen.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Gelderlander 22-02-02
 

Vitesse ziet lntertoto zowel sportief als financieel wel zitten

Vitesse heeft zich ingeschreven voor de Intertoto-competitie, die tussen 22 juni en 27 augustus wordt afgewerkt. Het toernooi, met drie UEFA Cup-plaatsen als inzet, geldt als vangnet voor clubs die vrezen Europees voetbal te missen. Naast Vitesse hebben Heerenveen, NAC, FC Twente en Willem II zich gemeld, de technische leiding van FC Utrecht twijfelt nog.

Manager Jan Streuer ziet zowel sportieve als financiele mogelijkheden voor Vitesse. Hij is in elk geval niet bevreesd voor de vroege start, een van de bezwaren om niet deel te nemen. Spelers zouden door korte vakanties te weinig uitgerust aan de competitie beginnen. Daarbij zouden zij als gevolg van het lange traject voor de start van de competitie sneller aan het einde van hun krachten zitten. Het bezwaar van een te korte vakantie gaat dit jaar niet op. Vanwege het WK voetbal en de daarop afgestemde competities krijgen de Nederlandse spelers volop rust. Al vanaf 5 mei. de laatste speeldag. kan het gros met vakantie.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Gelderlander 22-02-02
 

Martel niet fit voor duel tegen Den Bosch

Vitesse kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch waarschijnlijk geen beroep doen op Didier Martel. De aanvaller heeft nog niet voluit kunnen trainen, nadat hij zondag tegen Feyenoord een spierverrekking in de hamstring had opgelopen. Ook Stefan Nanu liep in de topper een hamstringblessure op. Hij heeft net als Martel een en echo laten maken, waaruit bleek dat er niets gescheurd is. Ook Nanu kan waarschijnlijk niet spelen tegen FC Den Bosch. In dat geval is Louis Laros zijn vervanger. Remco van der Schaaf beperkte zich gistermorgen tot een looptraining. De middenvelder kampt met een enkelblessure en zal zaterdag niet inzetbaar zijn. Dat geldt ook voor de Belgen Bob Peeters (voet) en Gert Claessens (rug). Tijjani Babangida miste de twee laatste trainingen wegens griep.

 

Bron: Gelderlander 22-02-02
 

De eeuwig durende zoektocht van Marc van Hintum

Na een hevige, innerlijke strijd besloot Marc van Hintum in januari Vitesse te verruilen voor het opkomende Hannover’96. In de late herfst van zijn loopbaan zouden financiële overwegingen een legitiem motief voor de bliksemtransfer zijn geweest, maar met een materieel fenomeen als gold had de overstap weinig te maken.

Nee, Van Hintum wil volgend seizoen de romantiek en gekte van de Duitse Bundesliga voelen en, nog veel belangrijker, hij wil zich verder ontwikkelen als mens. En dat doe je niet door altijd maar voor zekerheid te kiezen.’ Reportage uit Hannover, de nieuwe werk- en woonplaats van Nationalspieler Van Hintum.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Voetbalmagazine 21-02-02
 

Fortes: “Je moet het laten zien”

Carlos Fortes speelt zaterdag tegen FC Den Bosch voor de vijfde keer op rij in de basiself van Vitesse. Een unicum voor de middenvelder. “Het is leuk dat ze tevreden over je zijn, maar het belangrijkste is dat je je goed voelt”, vindt Fortes. “Je bent afhankelijk van de kansen die je krijgt. Dan moet je het laten zien.”

Fortes zag Den Bosch met 1-4 verliezen van FC Groningen. “Maar het is een wedstrijd op zich. We moeten gewoon winnen. We hebben iets goed te maken voor de winterstop”, vindt Fortes. Toen verloor Vitesse met 4-1. “We moeten snel scoren, dan krijgen we meer ruimte.”

 

Bron: TT TVG 21-02-02
 

Wens Marc van Hintum succes

Iedereen die nog niet succes heeft gewenst aan Marc van Hintum en dit nog wil doen, kan ik nog tot Zondag 24-2-02 18.00 uur doen. Daarna worden alle reacties verzameld en naar Marc gestuurd.

Om je reactie kwijt te kunnen, kun je die plaatsen op het forum in de gelijknamige topic in vitesse voetbal of in het gastenboek van org met de vermelding “voor Marc”.

 

21-02-02
 

Nick Hofs in de nieuwe special van www.vitesse.org en jeugd.vitesse.org

Er is de laatste tijd veel over hem geschreven en er zijn al veel vragen aan hem gesteld door de diverse media , maar nu net niet die vraag die je hem altijd al wilde stellen , dan is nu je kans Nick gaat de vragen van de fans persoonlijk beantwoorden op de beide internet site’s van de supportersvereniging .

Heb je vragen voor Nick(y) stel ze dan via het e-mail adres jeugd@vitesse.org ,wij verzamelen alle vragen en leggen ze voor aan “ratje” Nick Hofs .

 

21-02-02
 

Nieuwe datum Beloften

Driemaal is scheepsrecht, zo moet de nieuwe verschuiving van het bekerduel tussen de Beloften van Vitesse en NAC maar beschouwd worden.

De bekerwedstrijd in de kwartfinale van het Amstel Cup toernooi voor reserve-elftallen staat nu gepland op zaterdag 2 maart. In Breda wordt om 15.00 uur afgetrapt. Het eventuele halve finaleduel van Vitesse wordt op maandag 18 of dinsdag 19 februari gespeeld.

 

Bron: Vitesseworld 21-02-02
 

Martel en Nanu niet tegen Den Bosch

Edward Sturing verwacht niet dat hij zaterdag tegen FC Den Bosch een beroep kan doen op Stefan Nanu en Didier Martel. Zij hebben beiden een hamstringblessure. Louis Laros vervangt Nanu waarschijnlijk als linksback. Op de plaats van Martel zal Matthew Amoah of Nick Hofs spelen. Hofs is overigens sowieso zeker van een basisplaats.

Remco van der Schaaf deed vanmorgen alleen looptraining, ook hij is er niet bij, evenals Bob Peeters. Gert Claessens werd donderdag op zijn 30e verjaardag in Belgie behandeld. Zijn rentree duurt nog enige tijd.

 

Bron: TT TVG 21-02-02
 

Bekerduel Beloften wederom afgelast

Het bekerduel tussen de Beloften van NAC en Vitesse is wederom door de slechte gesteldheid van het veld afgelast.

De hevige neerslag van afgelopen nacht en de kans op natte sneeuw heeft de consul van NAC doen besluiten het bekerduel niet door te laten gaan. Er wordt gezocht naar een nieuwe speeldatum.

 

Bron: Vitesseworld 21-02-02
 

Ufa Sports, wereldspeler in sportmarketing

Het Duitse bedrijf Ufa Sports lijkt zich te ontpoppen als de reddende engel voor het noodlijdende Vitesse, maar wil daar wel iets voor terugzien. Wat voor soort bedrijf is de opvolger van Nuon als geldschieter voor de Arnhemse club?

In zo’n twintig jaar heeft Ufa Sports zich op wereldschaal ontwikkeld tot een van de toonaangevende ondernemingen in het management en de marketing van sport. Het Duitse bedrijf heeft momenteel interesse in de commerciële activiteiten van de Arnhemse voetbalclub Vitesse.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 21-02-02
 

Ufa Sports wil belang in Vitesse

Het Duitse Ufa Sports wil een fors belang in Vitesse. Het bedrijf in sportmarketing is bereid alle commerciële activiteiten van de Arnhemse voetbalclub voor haar rekening te nemen voor circa tien miljoen euro. Het gaat om een eenmalig bedrag waarmee Ufa Sports zich voor een aantal jaren bindt. Hoeveel is niet bekend.

Vitesse voorzitter J. Vaessen spreekt van ‘een oriënterend gesprek’. H. Veenendaal, bestuurslid en mede-eigenaar van de club, bestempelt Ufa Sports als een ‘serieuze partij’. “We zijn in gesprek en treden pas naar buiten als er concrete resultaten zijn.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 21-02-02
 

Vitesse denkt aan Mike Snoei als hoofdtrainer

Jeugdcoach Mike Snoei (37) is een serieuze kandidaat om volgend seizoen hoofdtrainer van Vitesse te worden. De voormalige profvoetballer van onder meer Sparta en Excelsior hoopt de komende maanden het diploma Coach Betaald Voetbal te halen. In dat geval is hij de enige persoon binnen Vitesse die de vereiste papieren bezit om het eerste elftal te mogen trainen.

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 20-02-02
 

Vitesse gaat toch nog met Fortes praten

In teqenstelinq tot de berichten dat Carlos Fortes Vitesse aan het eind van het seizoen moet verlaten, gaat de club nog wel met de speler praten over contractverlenging. De aanvaller stond de afgelopen weken mede door de vele afwezigen weer in de basis van de Arnhemmers en deed het in die wedstrijden niet slecht.

 

Bron: VI 20-02-02
 

Gezond Vitesse nog steeds topper

Vlak voor het eerste UEFA Cup-duel met Glasgow Rangers leed Feyenoord afgelopen zondag bij Vitesse een vervelende 2-1 nederlaag, die vooral mentaal pijn zal doen. Hoewel de uitslag heel anders had kunnen zijn, was de Arnhemse zege terecht. Feyenoord had het duel voor rust al moeten beslissen, maar door individuele fouten achterin en gemis aan koelbloedigheid en overtuiging voorin liep het fout af.

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 20-02-02
 

Persoonlijk: Ruud Knol

Naam
Ruud Bernard Knol.

Geboren
Op 13 maart 1981 in Zevenaar.

Woonplaats
Zevenaar, ongeveer een kwartiertje rijden van Arnhem.

Clubs
OBW in Zevenaar en nu Vitesse.

Gezin
Ik heb een oudere broer en een zus, allebei wonen ze al uit huis. Mijn zus is sinds tweeënhalf jaar lerares op Aruba. Mijn vader werkt bij een bedrijf in milieuvoorziening en mijn moeder prikt op het lab in Zevenaar.

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 20-02-02
 

Vitesse houd slag om arm met intertoto

Vitesse heeft zich ingeschreven om deel te nemen aan de Intertoto Cup. Daaraan doen zestig Europese clubs mee. Drie van de zes finalisten plaatsen zich voor het toernooi om de UEFA Cup

De twee hoogst genoteerde clubs, die zijn geëindigd tussen de zevende en twaalfde plaats en zich hebben ingeschreven voor de Intertoto, zullen meedoen aan voortoernooi van de UEFA Cup. Vitesse, FC Twente, Heerenveen, Willem II en NAC hebben zich tot dusver ingeschreven.

Er zijn enkele regels verbonden aan het inschrijven voor de Intertoto. De eerste regel is dat de club bij de eerste 12 moet eindigen in KPN Eredivisie. Wanneer Vitesse de finale zou halen is deze club al zeker van UEFA Cup voetbal.

Ook FC Utrecht overweegt zich nog aan te melden bij de Nederlandse voetbalbond om begin volgend seizoen mogelijk mee te doen.

 

20-02-02
 

Kwartfinale Beloften

De Beloften van Vitesse spelen donderdag 21 februari om 18.30 uur in Breda, het uitgestelde bekerduel tegen de Beloften van NAC. Inzet is een plaats in de halve finale.

Een week eerder werd het kwartfinaleduel afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Breda. Bij winst speelt het team van Mike Snoei op maandag 4 maart (18.30 uur) de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen de Beloften van Ajax en De Graafschap.

 

Bron: Vitesseworld 20-02-02
 

Purrel Fränkel nieuwe aanwinst Vitesse

Purrel Fränkel heeft maandagochtend zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor drie seizoenen aan Vitesse bindt. De 25-jarige linksback maakt het seizoen af bij De Graafschap. Vitesse neemt Fränkel transfervrij over van De Graafschap. Met Fränkel heeft Vitesse de vacante positie voor de linksbackplaats voor volgend seizoen weer bezet. De linksback van De Graafschap wordt in Arnhem de opvolger van de mateloos populaire Marc van Hintum, die naar Hannover 96 vertrok.

Fränkel begon zijn carriere bij Telstar waar hij op 17 jarige zijn debuut maakte in het profvoetbal. In 1998 maakte hij de overstap naar De Graafschap. Vitesse is een logische stap aldus Fränkel. “Vitesse is een stukje hogerop, en om me zelf te ontwikkelen als voetballer is Vitesse een ideale club voor mij”. Voor de rest is Fränkel blij dat alles nu rond is. “Er is wel belangstelling geweest van andere clubs maar Vitesse kwam op mij het beste over en was voor mij de eerste keus”.

Technisch manager Jan Streuer vindt dat de positie voor volgend seizoen heel goed is ingevuld. “Fränkel was een speler die we al langer volgden en wij vonden hem een hele goede speler. Ik denk dat hij een van de beste in Nederland is op deze positie als linkerverdediger”, aldus Streuer.

 

Bron: Vitesseworld 18-02-02
 

Hofs te gast bij NOS

Middenvelder Nicky Hofs is maandagavond te gast in het sportprogramma Eredivisie op Maandag. Verdere ondermeer een vooruitblik op UEFA Cup wedstrijden van Feyenoord, PSV en Roda JC. Een gesprek met Frank Rijkaard over de glorietijd van AC Milan. En Italiaans en Spaans voetbal. Het programma wordt van 22.45 uur tot 23.45 uur uitgezonden op Nederland 2.

 

Bron: Vitesseworld 18-02-02
 

Toekomst Babangida nog ongewis

De toekomst van Tijjani Babangida is ongewis. De door Ajax verhuurde speler is inmiddels geevalueerd door de technische staf van Ajax, net als alle andere 56 contract spelers bij de club. Babangida wilde niet langer onder de vorige Ajax trainer Adriaanse werken en koos mede daarom voor Vitesse. Nu Koeman de leiding heeft, is er een andere situatie ontstaan. Toch lijkt het niet waarschijnlijk dat Ajax de Nigeriaanse aanvaller terug zal halen.

Het lijkt ook niet logisch dat Vitesse Babangida definitief zal overnemen, omdat hij niet echt succesvol in Arnhem.

 

 

Bron: TT TVG 18-02-02
 

Geen hamstringscheuring voor Martel

Naast Didier Martel heeft ook Stefan Nanu in Ziekenhuis Velp een echo laten maken van de hamstring. De Roemeen kon de wedstrijd tegen Feyenoord wel uitspelen, maar had vandaag teveel last van de spier. Beide onderzoeken bleken negatief. Dat wil zeggen dat er bij beide spelers geen sprake is van een spierscheuring, maar wel van een dusdanige verrekking dat nog onduidelijk is of ze kunnen spelen tegen FC Den Bosch.

Bob Peeters is naar de specialist om zijn voet te laten behandelen. Door de kneuzing op de bovenkant van zijn voet is hij ook voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch een vraagteken. Remco van der Schaaf is eveneens een groot vraagteken voor aanstaande zaterdag. De topschutter trainde maandag nog altijd apart van de groep. Gert Claessens heeft de looptraining weliswaar hervat, maar verwacht zich pas midden volgende week weer bij de groep aan te sluiten.

 

Bron: Vitesseworld 18-02-02
 

Purrel Fränkel nieuwe aanwinst Vitesse

Purrel Fränkel heeft maandagochtend zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor drie seizoenen aan Vitesse bindt. De 25-jarige linksback maakt het seizoen af bij De Graafschap. Vitesse neemt Fränkel transfervrij over van De Graafschap.

Met Fränkel heeft Vitesse de vacante positie voor de linksbackplaats voor volgend seizoen weer bezet. De linksback van De Graafschap wordt in Arnhem de opvolger van de mateloos populaire Marc van Hintum, die naar Hannover 96 vertrok.

Fränkel begon zijn carriere bij Telstar waar hij op 17 jarige zijn debuut maakte in het profvoetbal. In 1998 maakte hij de overstap naar De Graafschap.

Vitesse is een logische stap aldus Fränkel. “Vitesse is een stukje hogerop, en om me zelf te ontwikkelen als voetballer is Vitesse een ideale club voor mij”. Voor de rest is Fränkel blij dat alles nu rond is. “Er is wel belangstelling geweest van andere clubs maar Vitesse kwam op mij het beste over en was voor mij de eerste keus”.

Technisch manager Jan Streuer vindt dat de positie voor volgend seizoen heel goed is ingevuld. “Fränkel was een speler die we al langer volgden en wij vonden hem een hele goede speler. Ik denk dat hij een van de beste in Nederland is op deze positie als linkerverdediger”, aldus Streuer.

 

18-02-02
 

Invaller Mbamba is de held van de dag

Hij kwam na twintig minuten in het veld voor Didier Martel. Een dik uur later ging Emile Mbamba van het veld als de matchwinnaar van Vitesse-Feyenoord (2-1).

“Dit geeft me een heel goed gevoel”, jubelde de 19-jarige aanvaller uit Kameroen. “Ik heb geluk gehad dat Martel geblesseerd raakte. Daardoor kreeg ik de kans. Ik heb mijn kans goed benut. Een doelpunt, meer kon ik met doen.”

In de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen toonde Mbamba al dat hij goed kan spelen in het nieuwe systeem van Vitesse. “Twee spitsen, dat is heel belangrijk voor mij. Want dan heb ik veel meer ruimte om mijn acties te maken.”

Toch zat hij gistermiddag aanvankelijk op de bank, nadat hij aan de goede vorm uit de voorbereiding in de competitie geen vervolg had kunnen geven.

“Daarom was dit doelpunt ook heel erg welkom”, zegt Mbamba, die werd uitgeroepen tot Man of the Match. “Dit is heel belangrijk voor mij met het oog op de komende wedstrijden.”

 

Bron: De Gelderlander 18-02-02
 

Stefan Nanu ziet komst Fränkel wel zitten

Stefan Nanu heeft definitief afgerekend met verleden. In de topper tegen Feyenoord toonde de Roemeen zich opnieuw een volwaardige basisspeler. De twijfels zijn weg. Maar hoe zit het met zijn toekomst bij Vitesse?

Hij zegt het tegen iedereen die hem de hand schudt. Tijdens zijn gang naar de kleedkamer neemt hij breedlachend de felicitaties in ontvangst. En telkens slaakt hij de verlossende kreet. “Drie punten, drie punten.” En hup, op naar de volgende uitgestoken hand.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-02-02
 

Politie voorkomt treffen supporters Feyenoord en Vitesse

De politie heeft gistermiddag een confrontatie tussen Feyenoord- en Vitessesupporters voorkomen. Om die reden begon de voetbalwedstrijd om kwart over een, een kwartier later dan gepland.

Op de Batavierenweg had zich voor de wedstrijd een groep van ongeveer zestig Feyenoorders verzameld. Een groep van evenzoveel Vitessesupporters was op dat moment onderweg naar het stadion.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-02-02
 

Martel loopt kwetsuur aan hamstring op

Didier Martel laat vandaag een echo maken van zijn hamstring. De aanvaller van Vitesse raakte gistermiddag geblesseerd in het begin van de wedstrijd tegen
Feyenoord (2-1).

Martel wilde wegdraaien van zijn tegenstander, waarna hij een spierblessure in de hamstring opliep. Het is nog onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie zal zijn. Indien de spier verrekt is, kan Martel zaterdag mogelijk weer spelen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Blijkt uit de echo dat er sprake is van een spierscheuring, dan is de Fransman waarschijnlijk twee tot drie weken niet inzetbaar.

 

Bron: De Gelderlander 18-02-02
 

Strijdplan van Sturing pakt prima uit met uitstekende Fortes

Tactiek is alleen belangrijk als spelers geen fouten maken die alle uitgedachte plannen overbodig maken. Het strijdplan van Edward Sturing werkte gistermiddag prima. Vitesse schakelde het flankgevaar van Feyenoord uit en won
verdiend met 2-1.

Het strijdplan van Sturing was vooral bedacht om het gevaar Emerton, en in mindere mate Rzasa, in te tomen. “Tegen Feyenoord moet je de backs geen ruimte geven”, wist Sturing, die daarvoor een offer moest doen. Hij verkoos een middenvelder voor een aanvaller. “Ik doe het niet graag, maar voor deze wedstrijd moest ik wel.”

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-02-02
 

Vitesse lost schot voor de boeg

De ploeg van de twee voormalige terriërs Edward Sturing en Theo Bos had dat goed in de smiezen; het vocht zich na een 0-1 achterstand terug in de wedstrijd en stapte als verdiende triomfator (2-1) van het veld.

Voor Feyenoord is het te hopen, dat deze zwakke generale gevolgd wordt door een uitmuntende uitvoering – Dat wordt geen dikke pret in Glasgow. In Breda, Heerenveen en Enschede verging het Feyenoord al van het lachen, gisteren was het uiteindelijke resultaat opnieuw om te huilen. Als je kampioen wil worden, moet je ook bij Vitesse punten pakken. In het uitverkochte Gelredome kwamen de Rotterdammers strijdlust tekort. Een teken aan de wand en zeker nu zo langzamerhand de prijzen worden verdeeld. In topwedstrijden, dat was in Arnhem het geval, moet je je gezicht laten zien.

lees verder...

 

 

 

Bron: Telegraaf 18-02-02
 

Matchwinner Mbamba: “Goed gevoel”

Emile Mbamba was zondag tegen Feyenoord (2-1) matchwinner. “Dat geeft een goed gevoel. Ik ben er blij mee.” Mbamba viel al in de 20e minuut in voor Didier Martel. “Ik heb geluk gehad dat Martel geblesseerd raakte. Ik heb mijn kans goed benut, meer kon ik niet doen.”

“Na de goal was ik helemaal los. Het tweespitsen systeem is heel belangrijk voor mij. Dan heb ik meer ruimte om alles te doen”, aldus de Kameroenees die uitgeroepen werd tot Man of the Match. “Iedereen is tevreden, het was welkom. Dit is heel goed voor de volgende week”, blikt Mbamba vooruit.

Verdediger Tim Cornelisse had de 3-1 op zijn schoen, maar een fantastisch reflex van Zoetebier verhinderde dat. “Dat hadden we niet afgesproken. Je zou me een doelpunt gunnen”, grapte Cornelisse na afloop tegen de voormalige Vitesse doelman. “Ik baal ontzettend dat ik niet gescoord heb.”

Cornelisse: “Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Het leek wel of we na de 2-1 vleugels kregen. Ik denk dat het publiek genoten heeft.” De rechtsback speelde tegen de 18-jarige Van Persie. “Een talent, vertelden ze me. Maar hij moest er voortijdig af. Hij vond het niet prettig om mee te verdedigen.”

 

Bron: TT TVG 17-02-02
 

van Marwijk is doodziek van nederlaag

“Hier ben ik doodziek van. Ik had me er meer van voorgesteld, ook omdat ik vond dat we eindelijk weer aan het voetballen waren. We kwamen terecht op voorsprong, geven de goal van Vitesse simpel weg, maar krijgen voor rust de kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Een dekkingsfout van Rzasa zorgt voor de 2-1 en daarna werd een opportunistische wedstrijd en kwamen we niet meer aan voetballen toe. Het is heel teleurstellend.”

 

Bron: Vitesseworld 17-02-02
 

Sturing prijst instelling Vitesse

Vitesse trainer Edward Sturing was na de verrassende zege tegen koploper Feyenoord tevreden over zijn hele ploeg. “Met de instelling, met de manier waarop gespeeld is: strijd, duelkracht en ook goed voetbal.” Toch had hij een kritische kanttekening: “De counters hebben we niet goed genoeg uitgespeeld. Dan kom je in blessuretijd nog in de problemen, 2-2 zou doodzonde zijn geweest.”

Mahamadou Diarra speelde in de 2e helft uitstekend. Sturing: “Dat zie je dat het een fantastische speler is. Fortes, Hofs, eigenlijk moet je iedereen noemen wat betreft inzet en instelling.”

 

Bron: TT TVG 17-02-02
 

Prachtige winst op koploper

Vitesse heeft in een zeer spannende wedstrijd de koploper in de Nederlandse competitie weten te verslaan met 2-1. Na de teleurstellende 1-1 tegen Fortuna was de revanche zondagmiddag optimaal. Met het dak open en de aanwezigheid van een zonnetje werd voor ruim 27.000 toeschouwers om 13.15 uur afgetrapt voor Vitesse tegen koploper Feyenoord. Na twee minuten kreeg Feyenoord de eerste vrije trap, maar voor specialist Van Hooijdonk was dat nog iets te vroeg in de wedstrijd. In de aftastende beginfase speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Het eerste gevaarlijke moment voor Vitesse was een vrije trap in de 14e minuut. Nicky Hofs schoot het leer maar net naast het doel van Zoetebier. Vijf minuten later kreeg de ploeg wederom een tegenvaller te verwerken. Didier Martel moest zich geblesseerd laten vervangen door Emile Mbamba. De vooraf gekozen aanvalstactiek mocht de kast weer in door de wissel van de Fransman.

In de 26e minuut leidde de uit Mali teruggekeerde Diarra dodelijk balverlies. De counter begon bij Kalou en eindigde na een mooi overstapje van Van Hooijdonk bij Ono. De Japanner rondde beheerst af, 0-1. Vitesse bleef het proberen en kreeg in de 31e minuut een vrije trap. Michel Kreek vond ploeggenoot Stefanovic die binnentikte, 1-1. In het laatste kwartier kreeg Feyenoord middels Kalou en Rzasa de beste kansen, maar de goede mogelijkheden gingen over en naast. Vitesse mocht blij zijn dat het met 1-1 de kleedkamer in kon.

De tweede helft begon met het meeste balbezit voor Feyenoord, maar het was Vitesse dat toesloeg. Een prima één-twee tussen Sikora en Hofs kwam bij de jonge Hofs terug en zijn voorzet werd bij de eerste paal binnengeschoten door Mbamba, 2-1. Feyenoord bleef de aanval zoeken en Vitesse loerde op de steeds gevaarlijk wordende counter. Stefanovic kopte in de 59e minuut gevaarlijk in, maar de bal bleek te zacht om voormalig ploeggenoot Zoetebier te verrassen. Op het uur schoot Van Hooijdonk zijn vierde vrije trap van de wedstrijd hard in de handen van Jevric. Het duel werd steeds levendiger met kansen aan beide kanten. In plaats van de counter nam Vitesse het heft nadrukkelijker in handen en kreeg het goede kansen. Emile Mbamba kreeg in de 65e minuut een uitgelezen mogelijkheid om Vitesse op 3-1 te zetten, maar zijn schot was te zacht. Nog geen minuut later schoot Cornelisse in riante positie via Zoetebier naast. Wederom kansen voor de ploeg van trainer Sturing, maar ze werden in de belangrijke fase niet benut. Het duel kreeg de strijd en overgave die het duo Sturing/Bos zo graag willen zien. Het was mooi om te zien hoe jongelingen als Hofs en Mbamba het de verdediging zowel technisch als fysiek moeilijk maakten. Feyenoord bracht in de laatste tien minuten extra aanvallers in het veld om een noodzakelijk slotoffensief in te zetten. In de spannende blessuretijd schoot Ono nog op de lat en kopte Van Hooijdonk maar net over. gescoord werd er niet meer en behaalde Vitesse een verdiende overwinning op Feyenoord. De ploeg blijft ongeslagen in eigen huis. Volgende week zaterdag wacht FC Den Bosch.

Sturing
“Ik vond het begin vrij goed van onze kant. Het stond ook goed, maar desondanks komen we vrij onverwacht op een 0-1 achterstand. Na de 1-1 kreeg Feyenoord een aantal goede kansen en in de rust was ik blij dat het nog gelijk stond. Na rust hebben we aardig gespeeld, er was veel strijd en veel duels. Het enige dat je de ploeg kunt verwijten is dat we uit de counter te weinig hebben gehaald. We hadden de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen, maar ben erg blij met deze overwinning.”

Van Marwijk
“Hier ben ik doodziek van. Ik had me er meer van voorgesteld, ook omdat ik vond dat we eindelijk weer aan het voetballen waren. We kwamen terecht op voorsprong, geven de goal van Vitesse simpel weg, maar krijgen voor rust de kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Een dekkingsfout van Rzasa zorgt voor de 2-1 en daarna werd een opportunistische wedstrijd en kwamen we niet meer aan voetballen toe. Het is heel teleurstellend.”

Statistieken

Vitesse – Feyenoord 2-1 (1-1)

26. Ono, 0-1; 31. Stefanovic, 1-1; 52. Mbamba, 2-1

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 27.000

Gele kaarten: –

Opstellingen:

Vitesse
Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Knol, Nanu, Hofs (77. Amoah), Kreek, Diarra, Fortes, Martel (19. Mbamba) en Sikora (79. Laros)

Feyenoord
Zoetebier, Gyan, Rzasa (81. Elmander), Van Wonderen, Emerton, Bosvelt, Paauwe, Kalou (77. Korneev), Ono, Van Persie (68. Leonardo) en Van Hooijdonk

 

Bron: Vitesseworld 17-02-02
 

Feller Vitesse boekt verdiende zege op Feyenoord 2-1

Na twee mindere beurten die desondanks de volle winst opleverden, heeft Feyenoord bij Vitesse dan alsnog averij opgelopen. De Rotterdammers, die nog nooit wisten te winnen in Gelredome, kwamen door Ono op 0-1, maar zagen de gastheren al snel weer via Stefanovic langszij komen. Na rust kwam de koploper er echter niet meer aan te pas tegen de veel gedrevenere opponent, die door een goal van Mbamba verdiend de winst pakte en voor de vijftiende keer op rij thuis ongeslagen bleef.

Feyenoord was naar Arnhem gekomen in de wetenschap dat het de laatste twee competitieduels maar matig marcheerde. Het was tot twee keer toe aan een opleving van Tomasson te danken dat Fortuna Sittard noch FC Groningen, bepaald geen hoogvliegers in de eredivisie, niet minstens een punt overhield aan de confrontatie met de kampioenskandidaat. De Deen, samen met Van Hooijdonk verantwoordelijk voor tweederde van de Rotterdamse produktie tot nu toe, zat tegen Vitesse echter een schorsing uit. Ono maakte zijn faam als veel geprezen ‘stand-in’ binnen een half uur waar door met een droge schuiver 0-1 te laten aantekenen.

Tot dan had Vitesse de zaak redelijk onder controle, zonder overigens zelf tot kansen te komen. Alleen van een vrije trap van de pas 18-jarige Hofs ging enige dreiging uit. Het tij keerde toen Diarra plots de toch duidelijk in een ander shirt gehulde Kalou lanceerde. De Ivoriaan bediende Ono feilloos en had even later de kans zelf de 0-2 te scoren, maar Jevric gooide zich met succes in de baan van het schot. Uit de tegenaanval maakte Vitesse prompt gelijk. Knol bracht een vrije trap voor het Feyenoord-doel, waar Van Hooijdonk en Zoetebier op elkaar rekenden. Ten onrechte. Stefanovic profiteerde dankbaar: 1-1.

Van Persie en Rzasa (na een knappe slalom van Van Persie) verzuimden Feyenoord opnieuw aan de leiding te helpen. De rekening kreeg de koploper na de thee gepresenteerd, toen Vitesse er een paar schepjes agressie bovenop gooide en Feyenoord, tot ontzetting van coach Van Marwijk, lange tijd het antwoord schuldig moest blijven. Vooral de verdediging liet het afweten in de bijna vier jaar oude Gelredome, waar Feyenoord nog nooit wist te winnen. De eersten die de fout ingingen, waren Rzasa, die zich liet verrassen door een flitsende combinatie tussen Sikora en Hofs, en Gyan, die Mbamba uit het oog verloor en 2-1 liet intikken.

Na die treffer was Vitesse, dat de bij PSV in de belangstelling staande Van der Schaaf moest missen, heer en meester op het veld. Goed gebruikmakend van de geboden ruimte gingen de Arnhemmers op jacht naar de 3-1. Het was louter aan knap keeperswerk van Zoetebier te danken dat Stefanovic, Mbamba en Cornelisse doel misten. Feyenoord kwam niet verder dan drie vrije trappen, maar specialist Van Hooijdonk is de scherpte bij die dode spelmomenten al een tijdje kwijt. Pas in de extra tijd gloorde nog even de gelijkmaker. Een boogbal van Ono stierf echter in schoonheid op de lat boven de verraste Jevric, die even later met de schrik vrij kwam toen topscorer Van Hooijdonk over een leeg doel kopte.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Michel Kreek, Stefan Nanu, Nick Hofs (76. Amoah), Ruud Knol, Didier Martel (20. Emile Mbamba), Carlos Fortes, Victor Sikora (79. Louis Laros), Mahamadou Diarra

Feyenoord:
Edwin Zoetebier, Brett Emerton, Patrick Paauwe, Christian Gyan, Tomas Rzasa (81. Johan Elmander), Paul Bosvelt, Kees van Wonderen, Robin van Persie (68. Leonardo), Shinji Ono, Pierre van Hooijdonk, Bonaventure Kalou (76. Igor Korneev)

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 27.000

Kaarten: geen

Scoreverloop:
0-1 Ono (26.)
1-1 Stefanovic (31.)
2-1 Mbamba (52.)

 

Bron: Voetbalkrant 17-02-02
 

Vitesse troeft Feyenoord af

Feyenoord heeft drie punten laten liggen in Arnhem. De Rotterdamse ploeg werd door het jeugdige Vitesse afgetroefd op agressie (2-1). Invaller Emile Mbamba was matchwinnaar in het Gelredome, waar Feyenoord nog nooit als winnaar vertrok.

Sinds Vitesse in maart 1998 het Gelredome als thuishaven in gebruik nam, heeft Feyenoord niet meer gewonnen in Arnhem. De laatste drie edities eindigden in remises, daarvoor won Vitesse twee keer. De Rotterdamse ploeg was gewaarschuwd en moest het in de zware wedstrijd doen zonder Jon-Dahl Tomasson, die geschorst moest toekijken. Shinji Ono nam de positie achter Pierre van Hooijdonk over. Robin van Persie nam aan de zijkant de plaats in van de Japanner, die na twintig minuten als schaduwspits van zich deed spreken. Bonaventure Kalou legde af, Van Hooijdonk stapte over de bal en Ono liet doelman Dragoslav Jevric met een bekeken schot kansloos.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Binnen vijf minuten was het duel weer in evenwicht. Dejan Stefanovic werkte de bal na een voorzet van Michel Kreek achter Edwin Zoetebier. Hoewel Vitesse niet veel onder deed voor de Rotterdamse titelkandidaat, kreeg Feyenoord vervolgens de beste kansen opnieuw de leiding te nemen, maar de schoten van onder anderen Kalou en Tomasz Rzasa misten de juiste richting.

In de tweede helft kreeg Feyenoord de rekening gepresenteerd. Zeven minuten na rust kwam een feller Vitesse op 2-1. Emile Mbamba, in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerde Didier Martel, kwam bij een voorzet van Nick Hofs goed voor zijn man en liet Zoetebier kansloos. Het was pas de zevende keer dit seizoen dat Vitesse twee keer scoorde in een competitiewedstrijd. Dat de Arnhemse club moeite heeft met scoren deed zich ook gelden in het duel met Feyenoord. Mbamba en Tim Cornelisse verzuimden de zege veilig te stellen.

Feyenoord-coach Bert van Marwijk bracht Leonardo en later Igor Korneev en Johan Elmander in. Maar de extra aanvallers konden een nederlaag niet voorkomen. Sterker nog, Vitesse was in aanvallend opzicht dreigender. Pas in de laatste minuut was Feyenoord dichtbij de gelijkmaker. Ono schoot van afstand op de kruising. Van Hooijdonk profiteerde bijna van een fout van Jevric. Maar de onverdiende beloning voor de Rotterdammers bleef achterwege.

 

Bron: Viplanet.nl 17-02-02
 

Frankel tekent maandag bij Vitesse

Purrel Frankel zet maandag zijn handtekening onder een contract dat hem voor drie seizoenen aan Vitesse bindt. De 25-jarige linksback maakt het seizoen af bij De Graafschap. Frankel wordt bij Vitesse de opvolger van Marc van Hintum, die naar het Duitse Hannover 96 vertrok. Het contract van de verdediger loopt aan het eind van dit seizoen af, zodat Vitesse geen transfersom voor hem hoeft te betalen.

Purrel Frankel begon zijn profloopbaan op 17-jarige leeftijd bij Telstar. In 1998 trok De Graafschap hem aan. Daar groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht in de defensie.

 

Bron: TT TVG 17-02-02
 

Vitesse-Feyenoord

Met Vitesse-Feyenoord staat er zondag in Arnhem een heuse topper op het programma. De Rotterdammers zijn na de winterstop nog ongeslagen, maar krijgen in Arnhem een zware dobber. Naast het feit dat Vitesse in het Gelredome nog nooit van Feyenoord verloor, heeft Bert van Marwijk personele problemen. Tomasson is geschorst, De Haan en Loovens kampen nog steeds met liesblessures en het meespelen van de net van zijn rugblessure herstelde Sprockel is een vraagteken. Hoewel Feyenoord te maken heeft met personele problemen op het defensieve vlak, heeft dat geen weerslag gehad op de verdedigende prestaties in de laatste drie competitiewedstrijden. Daarin kregen de Rotterdammers namelijk geen doelpunt meer tegen. Doelman Zoetebier, net als Pierre van Hooijdonk een ex-Vitessenaar, hield zijn goal tegen respectievelijk Roda JC, Fortuna Sittard en FC Groningen schoon. Toch moet Bert van Marwijk ook dit keer weer puzzelen als het gaat om de invulling van de verdediging. Want hoewel Civard Sprockel vrijdag weer met de selectie meetrainde, is het de vraag of de trainer hem al wil laten starten. ‘Civard heeft dan wel meegetraind, maar hij had toch weer wat last. Het zal afhangen van de reactie op zaterdag. Als het dan goed gaat, dan is Sprockel een optie voor het centrum. Christian Gyan heeft tegen Groningen echter naar behoren gespeeld en hij is in mijn ogen een hele goede verdediger. Hij is dan ook de eerste optie. Maar bij Vitesse zit Bob Peeters. Dat is een hele goede kopper en dan zal Gyan gezien zijn lengte problemen kunnen krijgen. Ik moet het nog even bekijken’, blikte Van Marwijk vooruit. Omdat Bob Peeters aan zijn rug geblesseerd is en zondag zeer waarschijnlijk niet in actie zal komen, lijkt Gyan zodoende de meest waarschijnlijke optie. Een ander vraagteken is de vervanging van Jon Dahl Tomasson. De Deen kreeg in de wedstrijd tegen Groningen een gele kaart kreeg en is daardoor zondag geschorst. Naar alle waarschijnlijkheid zal zijn plek ingenomen worden door Shinji Ono. Voorts zal Bert van Marwijk door de terugkeer van Bonaventure Kalou voor de rechtsbuiten positie een keuze moeten maken tussen de Ivoriaan of Johan Elmander.

DE TEGENSTANDER
Vitesse staat met 32 punten uit 21 wedstrijden op de zevende plaats van de KPN Eredivisie en is nog volop in de race voor Europees voetbal. Deze positie is vooral te danken aan de resultaten in de thuiswedstrijden. Vitesse is als enige ploeg in de KPN Eredivisie nog ongeslagen in de thuiswedstrijden. Vooral onder trainer Ronald Koeman maakten de Arnhemmers een gedegen indruk. Koeman maakte in de winterstop echter de overgang naar Ajax. Daardoor kwam de leiding bij de Arnhemmers in handen van Edward Sturing. De wisseling van de wacht ging gepaard met een verandering van de speelwijze. Sturing, oud-speler van Vitesse, stapte af van het spelen met drie spitsen en koos ervoor om in een zogenaamde ‘ruit’ te opereren. ‘Vitesse speelt nu met twee diepe spitsen, en op het middenveld een ruit. Waarschijnlijk met Martel als man achter de spitsen en Van der Schaaf daar vlak achter. Maar het is de vraag of Van der Schaaf speelt omdat hij in de wedstrijd tegen Fortuna geblesseerd raakte aan zijn enkel. Daarnaast hebben ze met Fortes een echte linksbuiten. Dus Vitesse kan heel aanvallend spelen’, aldus Van Marwijk. Net als Feyenoord kampt Vitesse met de nodige personele problemen. Naast Van der Schaaf, Bob Peeters en de langdurig uitgeschakelde Theo Janssen zal ook aanvaller Gert Claessens waarschijnlijk niet in actie komen vanwege een rugblessure. Verdediger Michel Kreek heeft een enkelprobleem, maar zal in principe zaterdag weer met de groep meetrainen. Louis Laros heeft zich al weer bij de selectie gevoegd, maar mist wedstrijdritme. Laros zal zeker niet in de basis starten, zo liet trainer Edward Sturing op de site van Vitesse weten. Daarnaast heeft Vitesse, net als Feyenoord, een aantal spelers moeten missen wegens interlandverplichtingen. Zo zijn de Joegoslaven Dejan Stefanovic en Dragoslav Jevric vrijdagochtend pas teruggekeerd van hun met 2-1 gewonnen interland tegen Mexico. Positief nieuws voor de Arnhemmers is dat de in bloedvorm verkerende Mahamadou Diarra fit is teruggekeerd uit Afrika.

HISTORIE VITESSE – FEYENOORD
Hoewel de balans van Vitesse – Feyenoord nog licht in het voordeel van de Rotterdammers is, heeft Feyenoord sinds de komst van het nieuwe stadion Gelredome geen enkele keer de drie punten uit Arnhem meegenomen. Van de in totaal zestien ontmoetingen won Feyenoord er in Arnhem vijf, terwijl Vitesse vier overwinningen boekte. Er werd zeven keer gelijkgespeeld.

De laatste overwinning van Feyenoord bij Vitesse dateert alweer uit het seizoen 1994/1995. Het werd toen 2-0 voor de Rotterdammers, waarbij opvalt dat de 1-0 gescoord werd door Ronald Koeman. Peter Bosz bracht uiteindelijk de eindstand op 2-0. Feyenoord zal zondag dus gebrand zijn om de eerste overwinning weg te slepen uit het Gelredome en zodoende in de race te blijven voor het kampioenschap.

VERMOEDELIJKE OPSTELLINGEN
VITESSE
Jevric; Tim Cornelisse, Stefanovic, Kreek, Nanu; Hofs, Knol, Martel, Sikora; Fortes, Van Beukering.

FEYENOORD
Zoetebier; Emerton, Gyan (Sprockel), Paauwe, Rzasa; Kalou (Elmander), Bosvelt, Van Wonderen, Smolarek; Ono, Van Hooijdonk.

WEBRADIO
Vitesse – Feyenoord is zondag live te beluisteren via Webradio. Het verslag is van Theo Ruizenaar. Aanvang 13.00 uur.

STATISTIEKEN
LAATSTE TIEN ONTMOETINGEN
UIT:
04/03/2001 Vitesse Feyenoord 0 – 0
13/02/2000 Vitesse Feyenoord 3 – 3
13/12/1998 Vitesse Feyenoord 1 – 1
03/05/1998 Vitesse Feyenoord 2 – 1
29/09/1996 Vitesse Feyenoord 4 – 2
THUIS:
17/11/2001 Feyenoord Vitesse 3 – 2
20/12/2000 Feyenoord Vitesse 2 – 0
12/10/1999 Feyenoord Vitesse 0 – 0
23/05/1999 Feyenoord Vitesse 2 – 1
24/09/1997 Feyenoord Vitesse 5 – 1

LAATSTE ONTMOETING UIT:
Vitesse – Feyenoord Uitslag: 0 – 0
Datum/ Speelronde: 4/3/2001
Aantal toeschouwers: 28323
Arbitrage: Braamhaar

Vitesse (Ronald Koeman): Zoetebier, Tim Cornelisse, Stefanovic, Knol, Van Hintum, Van der Schaaf, Kreek, Claessens (49. Janssen), Sikora, Mbamba (70. Peeters), Martel (77. Amoah)

Feyenoord (Van Marwijk): Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel, De Visser, Bosvelt, Paauwe, Smolarek (88. Elmander), Tomasson, Connolly (70. Jochemsen), Van Vossen (64. Rzasa)

KAARTEN
Van Hintum (Vitesse), Van Gobbel, Bosvelt, Emerton

TEAM TEGEN TEAM:
Grootste uitoverwinning: seizoen 1994/95: 0-3
Grootste uitnederlaag: seizoen 1954/55: 3-0

STATISTIEKEN OPTA
2001-2002: Vitesse – Feyenoord
Gespeelde wedstrijden: 22 – 21
AANVALLEND:
Doelpunten: 24- 47
Gem. aantal goals p/wedstrijd: 1,1 – 2,2
Schoten op doel: 40% – 53%
Goals t.o.v. schoten: 11% – 18%
Totaal succesvolle passes: 75% – 78%
Succesvolle voorzetten: 24% – 26%
DOELPOGINGEN:
Kreek: 23 – van Hooijdonk: 81
Sikora: 21 – Tomasson: 44
Claessens: 20 – Bosvelt: 23
v Beukering: 17 – Smolarek: 20
VERDEDIGEND:
Aantal tegendoelpunten: 23 – 16
Gemiddeld aantal tegendoelpunten: 1,0 – 0,8
Gewonnen tackles: 69% – 71%
DISCIPLINE:
Overtredingen: 431 – 304
Gele kaarten: 34 – 17
Rode kaarten: 1 – 0
OVERTREDINGEN:
vd Schaaf: 46 – Ono: 35
Sikora: 36 – v Hooijdonk: 34
Kreek: 34 – de Haan: 30
Peeters: 33 – Paauwe: 29

 

Bron: Feyenoord.nl 17-02-02
 

Sikora belde niet naar Feyenoord

Victor Sikora ontkent dat hij Feyenoord heeft gebeld of de club interesse in hem heeft. Een landelijke krant schreef dat deze week. “Ik weet niet waar dat vandaan komt”, aldus een verbaasde Sikora. “Ik heb een zaakwaarnemer, die regelt alles voor me. Ik ga echt niet naar Feyenoord bellen of ze geinteresseerd zijn in mij. Anders kan ik iedereen wel bellen.”

“Ik weet precies hoe het zit, maar dat hou ik lekker voor mezelf. Iedereen denkt het te weten met al die geruchten in de krant. Misschien horen jullie aan het eind van het seizoen wel hoe het zit”, aldus de international. Sikora vindt de wedstrijd tegen Feyenoord ondanks de interesse van die club niet bijzonder. “We zijn ongeslagen thuis en dat wil ik zo houden. We willen gewoon winnen”, aldus Sikora.

De 23-jarige aanvaller speelde woensdagavond tegen Engeland zijn vierde interland. Zijn uitstapje naar Oranje beviel hem goed. “Ik ben daar op een zeer hoog niveau bezig geweest. Ik heb een half uur mogen invallen. Dat heeft me goed gedaan. Hoog niveau, Engels voetbal, grote jongens”, blikt Sikora met genoegen terug.

 

Bron: TT TVG 16-02-02
 

Victor Sikora is klaar voor de volgende stap

 

Victor Sikora wil ooit in Engeland voetballen. Dat staat vast, alleen het traject niet. Waarschijnlijk wordt het eerst Feyenoord, Ajax of PSV als tussenstation. “Ik ben klaar voor een stapje hogerop.”

Victor Sikora speelde woensdagavond tegen Engeland zijn vierde interland in een jaar tijd. Als invaller voor Ronald de Boer deed de 23-jarige aanvaller van Vitesse het niet slecht.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 16-02-02
 

Diarra keert terug in de basis bij Vitesse

Mahamadou Diarra is fit en in vorm teruggekeerd van de Afrika Cup. De international van Mali maakt voor de wedstrijd zondag tegen Feyenoord zeer waarschijnlijk deel uit van de basis bij Vitesse.

Diarra stak tijdens de Afrika Cup in grote vorm, ook al werd hij met zijn land in de halve finale kansloos uitgeschakeld door winnaar Kameroen. “Hij heeft weer met de groep meegetraind en van vermoeidheid was niks te merken. In principe is hij bij mij een basisspeler”, bekende Sturing: “ik hoop ook dat hij de vorm van de Afrika Cup mee naar Arnhem heeft genomen.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 16-02-02
 

Kaartverkoop stopgezet

Voor de voetbalwedstrijd Vitesse-Feyenoord van zondag 13.00 uur zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar. Uit veiligheidsoverwegingen blijven de kassa’s van Gelredome vanaf vandaag dicht.

Woordvoerder Frank Huizinga liet gisteren weten dat de club een vermoeden heeft dat er anders kaartjes in verkeerde handen komen. “We willen voorkomen dat er op de wedstrijddag in kaartjes wordt gehandeld”, aldus Huizinga.

Eerder dit seizoen gebeurde dat in het duel tegen FC Utrecht. Circa zestig fans van de bezoekende club kwamen via de zwarte handel buiten het stadion aan kaartjes voor plaatsen tussen Vitesse-fans.. Dat leidde tot rellen. Overigens waren toen seizoenkaarthouders van Vitesse schuldig. Zij verkochten tribunekaartjes met winst door. Vitesse verwacht wel 27.000 toeschouwers in het eigen stadion, waar de club al veertien duels op rij ongeslagen is. Het stadion is daarmee niet uitverkocht, ongeveer duizend verkoopbare plaatsen blijven onbezet.

Om aan de KNVB-reglementen te voldoen is het vak van de Feyenoord-fans uitgebreid naar 1.450 plaatsen. Een deel van de seizoenkaarthouders op ´noord´ heeft een andere plaats gekregen. Rondom het uitvak blijven enkele rijen onbezet.

Behalve op de abonneezender Canal+ is de wedstrijd, uiteraard dankzij Shinji Ono, ook integraal in Japan te zien en in samenvatting in meer dan tien andere landen.

 

Bron: De Gelderlander 16-02-02
 

Loting bekertoernooi voor Jong Vitesse

Jong Vitesse heeft een thuiswedstrijd geloot in de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Mike Snoei moet zich nog wel plaatsen bij de beste vier. Het duel uit de kwartfinale tegen Jong NAC werd donderdag afgelast, een nieuwe datum is nog niet gevonden. De winnaar van die wedstrijd speelt, afhankelijk van de nieuwe speeldatum, op 4 maart tegen de winnaar van Jong Ajax tegen Jong De Graafschap.

 

Bron: De Gelderlander 16-02-02
 

Diarra: “Interesse van betere clubs”

Mahamadou Diarra keerde deze week terug van de Afrika Cup in Mali. Hij werd daar vierde met het gastland. “Ik ben erg moe”, aldus Diarra, “ik heb zes wedstrijden in drie weken gespeeld. Ik ben ook moe van de terugreis. Ik heb een belangrijke rol gespeeld. Mijn prestaties zijn door veel journalisten geprezen.”

De 20-jarige middenvelder weet zich dan ook in de belangstelling van diverse andere clubs. “Veel grote clubs hebben gekeken, veel betere clubs dan Vitesse”, merkt Diarra op. Diarra was niet tevreden over de vierde plaats in eigen land. “Het team heeft veel goede, jonge spelers. De vierde plaats viel tegen.”

“In de halve finale was Kameroen te sterk, tactisch en technisch. En om de derde plaats helaas verloren van Nige- ria met mijn vriend Baba.” Diarra heeft genoten van het toernooi en de sfeer: “Typisch Afrika. Echt fantastisch hoe het publiek was. Een echt groot evenement.” En hij ziet toekomst in zijn nationale team: “Mali kan in de toekomst naar het WK in 2006 met deze spelers.”

 

Bron: TT TVG 15-02-02
 

Zoetebier: We gaan naar Arnhem voor drie punten

Oud Vitesse doelman Edwin Zoetebier gaat in op de naderende wedstrijd Vitesse-Feyenoord, in zijn dagboek op Feyenoord.nl/

 

Komende zondag spelen we tegen Vitesse. Voor mij is dat een hele bijzondere wedstrijd. Vitesse is toch de club die me weer groot gemaakt heeft, nadat ik een aantal jaren op de bank had gezeten. In Arnhem heb ik kunnen laten zien dat ik het niveau aan kan. Daar ben ik de club en Ronald Koeman nog steeds dankbaar voor. Maar zondag moeten wij wel winnen natuurlijk. Dat zal nog moeilijk zat worden.

Feyenoord heeft in het Gelredome nog nooit gewonnen, dat heeft dit seizoen trouwens nog niemand gedaan. Vitesse doet dan ook weer gewoon mee om Europees voetbal. Ik kan nog niet echt inschatten of ze met het vertrek van Koeman veel ingeboet hebben. Ik denk het haast wel. Voor de rust binnen de club kan het nooit goed geweest zijn. Tijdens het jaar dat ik in Arnhem zat, was Koeman toch de stabiele factor bij de club. Ondanks de gigantische problemen bleef hij voortdurend rustig.

Het is de vraag of Edward Sturing diezelfde rol kan vervullen, al kent hij meer dan wie ook alle ins en outs bij de club. Maar even goed blijft het een moeilijke wedstrijd, want Vitesse heeft natuurlijk een prima selectie met jongens als Sikora, Van der Schaaf, Diarra en Theo Janssen. We gaan naar Arnhem voor drie punten, maar misschien moeten we achteraf tevreden zijn als we er gelijkspelen.

 

 

Bron: Feyenoord.nl 15-02-02
 

Voorbeschouwing Vitesse-Feyenoord

Zondag 17 februari speelt Vitesse de topper tegen Feyenoord. De ploeg is klaar voor Feyenoord, ondanks een rommelige trainingsweek en een aantal blessures. Voor het duel zijn inmiddels al ruim 27.000 kaarten verkocht.

Rommelig
“We hebben een rommelige week achter de rug en hebben noodgedwongen in kleine groepjes moeten trainen. Door de vele interlands hebben we veel spelers moeten missen. Feyenoord heeft dat probleem ook gehad, maar sommige van onze spelers komen wel erg laat terug. Dejan Stefanovic en Dragoslav Jevric zijn vanmorgen pas geland en trainen vanmiddag nog licht onder leiding van Abe Knoop. Positief is dat Mahamadou Diarra fit teruggekeerd is, net als Matthew Amoah”, aldus Edward Sturing.

Missen
De selectie voor zondag telt momenteel nog vijftien man. Remco van der Schaaf (enkel), Gert Claessens (rug) en Bob Peeters (voet) zijn er in ieder geval niet bij. Michel Kreek heeft een enkelprobleem, maar voegt zich zaterdag volgens verwachting bij de groep. “We doen voorzichtig met hem. Matthew Amoah, Michael Dingsdag, Yevgeni Lewtsjenko en Riga spelen zaterdagmiddag met de Beloften mee. Na de wedstrijd bepaal ik wie er aan de groep wordt toegevoegd. Louis Laros zit wel weer bij de selectie, maar start zeker niet vanaf het begin. Louis heeft wel goed getraind, heeft nog helemaal geen wedstrijdritme, maar is bruikbaar”, aldus de trainer.

Feyenoord
“De groep motiveren is niet nodig voor wedstrijden tegen de top drie. We willen als enige ploeg in Nederland ongeslagen blijven in thuiswedstrijden, maar gemakkelijk zal het niet worden natuurlijk. Feyenoord is een ploeg die de momenten afwacht en dan plotseling toeslaat. De kwaliteit van de ploeg is dat ze op zulke momenten uitert scherp en ze geven weinig weg. Ik ben blij dat Tomasson geschorst is en verwacht dat Ono zijn positie overneemt. We zullen ons zondag niet aanpassen aan Feyenoord en willen ons eigen spel spelen. Vitesse speelt vaak de leukste wedstrijden tegen dergelijke tegenstanders, hopelijk is dat zondag ook weer zo.”

 

Bron: Vitesseworld 15-02-02
 

Bob Peeters zondag niet inzetbaar

Vitesse moet het zondag tegen koploper Feyenoord zonder spits Bob Peeters en Remco van der Schaaf. Ook Gert Claessens ontbreekt nog. Peeters heeft nog teveel pijn aan zijn voet om te kunnen spelen. Van der Schaaf trainde vrijdag voorzichtig mee, maar heeft nog steeds last van zijn enkel. Gert Claessens is wel fit, maar moet nu aan zijn conditie gaan werken. Hij kan waarschijnlijk over een week of twee weer spelen.

Michel Kreek kreeg op de training een tik op de enkel. Hij kon niet voluit trainen, maar is mogelijk wel inzetbaar. Louis Laros zit weer bij de groep. Waarschijnlijk schuift door het ontbreken van Peeters Didier Martel door naar de aanval. Vitesse speelt vermoedelijk met zowel Michel Kreek als Mahamadou Diarra, teruggekeerd van de Afrika Cup, als controlerende middenvelder.

Er staan meerdere Vitesse spelers in de belangstelling van andere clubs. Trainer Edward Sturing houdt ze voor: “Als je weg wilt, moet je goed spelen. Dat is in ieders belang.” Sturing verwacht Ono op de plaats van Tomasson. Kreek zal de Japanner op moeten vangen.

Vermoedelijke opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu,
Hofs, Kreek, Diarra,
Fortes, Sikora, Martel.

Bron: TT TVG 15-02-02
 

Tomasson niet tegen Vitesse

Feyenoord kan zondag in de wedstrijd tegen Vitesse niet beschikken over Jon Dahl Tomasson. De Deen is geschorst naar aanleiding van zijn vierde gele kaart, die hij zondag ontving in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-1).

 

Bron: De Gelderlander 15-02-02
 

Vitesse heeft slechts zeven man op training

Oude tijden herleefden gisterochtend even op het trainingsveld van Papendal. Trainer Edward Sturing had slechts zeven spelers tot zijn beschikking.

Het deed denken aan enkele jaren geleden, voordat de Arnhemse club het huidige beleid doorvoerde. Toen stond trainer Stanley Brard bijna dagelijks met een handvol spelers te werken bij het tweede elftal.

 

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 15-02-02
 

Van trainingspak naar maatkostuum

Jan Kluitenberg liep ooit met de vlag langs de lijn op stadion Monnikenhuize. Nu volgt hij Rein Papenburg op als manager algemene voetbalzaken bij Vitesse. Van trainingspak naar maatkostuum.

Dat voetbalclubs bedrijven zijn geworden, is alleen al te merken aan functienamen. Jan Kluitenberg (39) treedt op 1 maart officieel in dienst als manager algemene voetbalzaken bij Vitesse. Hij volgt Rein Papenburg op, die zeventien jaar dienst deed en vrijdag (vandaag) officieus een stapje terug doet.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 15-02-02
 

Vitesse-Feyenoord de wereld over

Het duel tussen Vitesse en Feyenoord, zondag 17 februari, wordt niet alleen rechtstreeks uitgezonden door de abonneezender Canal+, maar daarnaast door nog een groot aantal buitenlandse televisiestations. De volgende televisiestations beschikken over een vaste overeenkomst voor het uitzenden van wedstrijden uit de KPN Eredivisie:

Japan (BS-Asahi & Gaora)
Israël (JCS)
Groot-Brittannië (Channel 5)
Spanje (TV3)
Midden-Oosten (ART)
Polen (Wizja TV)
Verenigde Staten (FOX)
Canada (FOX)
Italië (Stream)
Griekenland/Cyprus (Alpha TV)
Turkije (Star TV)
Montenegro/Servië (Yu Info)
Rusland (NTV)
Bulgarije/Bosnië/Kroatië/Macedonië (SVRSA)
België (VTM)
Europa (Eurosport, BVN TV en CSI)

 

Bron: Vitesseworld 14-02-02
 

Vierde cap voor Sikora

Victor Sikora stond donderdagochtend alweer vroeg op het trainingsveld van Vitesse. Woensdagavond nog spelend in het Oranje-shirt tegen Engeland en de volgende dag weer ‘gewoon’ bij Vitesse. Hoe vond de aanvaller zijn vierde interland?

“Ja, het was mooi. Er was afgesproken dat iedereen zou spelen, maar niet alle reserves hebben ook daadwerkelijk gespeeld. Ik zou ook pas na een kwartier in de tweede helft warmlopen, maar kreeg al in de rust te horen dat ik aan de warming-up kon beginnen. Na ongeveer vijftien minuten kwam ik in het veld voor Ronald de Boer. Het ging ook wel lekker en ik heb er weer een ‘cap’ bij”, aldus Victor Sikora voorafgaand aan de ochtendtraining op Papendal.

Sikora in Oranje:

28 februari 2001 (Amsterdam) Nederland – Turkije 0 – 0 24 minuten als wisselspeler, ingevallen voor Marc Overmars

25 april 2001 (Eindhoven) Nederland – Cyprus 4 – 0 7 minuten als wisselspeler, ingevallen voor Marc Overmars

6 oktober 2001 (Arnhem) Nederland – Andorra 4- 0 67 minuten als basisspeler, vervangen door Rafael van der Vaart

13 februari 2002 (Amsterdam) Nederland – Engeland 1 – 1 31 minuten als wisselspeler, ingevallen voor Ronald de Boer

 

Bron: Vitesseworld 14-02-02
 

Gert Claessens weer in training

Middenvelder Gert Claessens heeft donderdag de groepstraining bij Vitesse weer hervat. De Belg kampte met een rugblessure, waardoor hij tijdens het trainingskamp in Portugal niet of nauwelijks kon trainen. Claessens werd drie weken aan zijn rug behandeld in Antwerpen. Toen hij weer fit was, kreeg hij griep.

Nu is Claessens dus weer fit. In de laatste twee wedstrijden dat de Belg meespeelde, was hij trouwens erg productief. Zowel tegen De Graafschap als Ajax scoorde hij.

 

Bron: TT TVG 14-02-02
 

Vitesse anno 1965

In deze serie worden elftallen van een bepaald jaar doorgelicht. Betrokkenen schetsen het team, het tijdsbeeld waarin het zich bewoog en ze verhalen over wat er van de spelers is geworden.

Het was in een van zijn eerste wedstrijden voor Vitesse dat Bennie Hofs in een een-tegen-een-duel tegenover Frans de Munck kwam te staan, destijds doelman van Veendam. Ik ging voor de bal maar liep te ver door, waardoor we in botsing kwamen, vertelt Hofs. ‘Frans maakte meteen problemen, hij kon het niet hebben dat hij zo werd aangevallen. Frans was toch een beetje een meneer in de goal, zo zag hij dat zelf ook. Spierwitte knielappen had hij om, en een gladgestreken keeperstrui aan. Een echt heertje. Twee jaar na die wedstrijd werd Frans door Vitesse gecontracteerd. En hij was mij nog niet vergeten. “Zo, jij was die kleine schoppert van toen’, zei Frans.’

 

lees verder...

 

 

Bron: VI 13-02-02
 

Onder smeulend puin groeit weer iets moois bij Vitesse

Het is 13 februari 2000, Vitesse-Feyenoord eindigt in 3-3. De wedstrijd heeft een niveau dat lang niet meer is waargenomen op de Nederlandse velden. De nationale pers gaat definitief om en concludeert dat Vitesse zich tussen de nationale Top Drie heeft genesteld. Er zou voortaan sprake zijn van een Top Vier. Twee dagen later wordt de illustere Karel Aalbers gedwongen af te treden als voorzitter. De architect van het Arnhemse succes moet weg en de club blijft ontredderd achter. Niets is vanaf die dag meer hetzelfde in de Gelderse hoofdstad.

Terwijl de tussentijds naar Hannover 96 vertrokken Marc van Hintum afgelopen zaterdag, twee jaar na dato, nog bezig was met zijn ereronde, stormden de vlaggendragers van de kidsclub het veld al op. Symbolischer kan het bijna niet: de jeugd heeft de toekomst in Arnhem. Het puinruimen zit er bijna op, Vitesse popelt om aan de wederopbouw te beginnen. In het thuisduel met Fortuna Sittard maakten de jonkies Ruud Knol, Remco van der Schaaf en Nicky Hofs de meeste indruk. Tegen de verrassend weerbare Limburgers was dat niet genoeg voor de winst (1-1). Een door tal van afwezigen gehandicapt Vitesse viel wel aan, maar miste de benodigde finesse en stootkracht. Mindere wedstrijden winnend afsluiten is nog net wat te veel gevraagd van de aanstormende talenten. Een striemend fluitconcert van de (toch weer) 24 duizend toeschouwers was hun deel. Vitesse balanceert tussen hoop en vrees en speelt ook zo.

Het perspectief in Het Gelredome oogt op het eerste gezicht niet florissant. Een uitgedunde, vertwijfelde selectie, een miljoenenschuld en geen hoofdsponsor. Toch gloort er hoop. Onder de smeulende restanten van de sanering groeit iets moois. Behalve een verleden heeft Karel Aalbers ook een toekomst achtergelaten. Tien jaar geleden initieerde de toenmalige voorzitter een zeer ambitieuze voetbalopleiding. De eerste resultaten zijn al wekelijks te bewonderen op het hoogste niveau. De middenvelders Nicky Hofs (18), Theo Janssen (20) en Remco van der Schaaf (22) staan er al. Het centrale verdedigingsduo Ruud Knol (20)-Michael Dingsdag (19) komt eraan. Ook Rahamat Riga Mustafa (20), Jhonnv van Beukering (18) en Emile Mbamba (19) mochten al aan het grote werk ruiken. Bovendien hebben Mahamadou Diarra (21), Matthew Amoah (22), Mamadou Zongo (21), Victor Sikora (23) en Tim Comelisse (23) heel wat minder lentes achter de rug dan hun voetbalstatus doet vermoeden. En er komt meer. het Al-elftal staat bovenaan, B1 en C1 zijn regerend landskampioen.

De vraag is hoe de club door de huidige overgangsfase heen komt. Rest de vrije val? Of kan zij de huidige positie continueren? Vitesse hoopt met twee transferklappers uit de financiële zorgen te zijn. Dan blijft er nog genoeg talent over om binnen afzienbare tijd weer een rol te spelen in de (sub)top van de eredivisie. Als Vitesse er de komende achttien maanden in slaagt regelmatig te blijven winnen, dan wordt het een stuk gemakkelijker al die groeibriljantjes in te passen. De keuze voor de nieuwe trainer is dan ook cruciaal, misschien nog wel belangrijker dan het halen van Europees voetbal. Het woord is aan het bestuur.

 

Bron: VI 13-02-02
 

Vitesse raakt nog meer spelers kwijt

Het Gelredome heeft de laatste maand veel weg van een veilinghal. Vitesse heeft geld nodig en moet na de verhuur van Marian Zeman (PAOK Saloniki) en de verkoop van Edwin Zoetebier (Feyenoord) en Marc van Hintum (Hannover 96) nog één of twee spelers verkopen om het gat in de begroting te dichten. Over belangstelling hebben de Arnhemmers niet te klagen.

Fevenoord toonde interesse in Victor Sikora. maar schrok van de vraagprijs, en PSV volgt de verrichtingen van Remco van der Schaaf. De afgelopen weken schitterde daarnaast Mahamadou Diarra in de strijd om de Afrika Cup. De Malinees mag zich verheugen in de belangstelling van Italiaanse en Engelse clubs. Verder wordt Michel Kreek gevolgd door het Spaanse Sevilla. Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, houdt er ernstig rekening mee dat er inderdaad spelers gaan vertrekken. ‘Niemand is onvervangbaar’, vindt Streuer. Vooral Mahamadou Diarra heeft zich de afgelopen weken in de kijker gespeeld. We verwachten dat de eerste clubs zich binnenkort wel voor hem zullen melden. ‘We wachten het wel af.’ Zelf waren de Arnhemmers inmiddels ook actief op de transfermarkt. De club contracteerde verdediger Purrel Fränkel van provinciegenoot De Graafschap.

 

Bron: VI 13-02-02
 

De eigenzinnige keuzes van Edward Sturing bij Vitesse

Edward Sturing (38) is al vijftien jaar in dienst van Vitesse. Hij overleefde er alle stormen en werd onlangs voor de tweede keer midden in een seizoen hoofdtrainer. Even maar, want vanaf de zomer is Sturing hoofd jeugdopleidingen in Arnhem. Vreemd? Niet voor hemzelf: ‘Ik ga wel vaker tegen de massa in.’

Twee weken voordat u de beslissing nam hoofd opleidingen van Vitesse te worden, verkondigde u doodleuk dat u klaar was voor eeen baan als hoofdtrainer. Vanwaar de ommezwaai?

 

lees verder...

 

 

Bron: VI 13-02-02
 

Fränkel ziet Vitesse als stap vooruit

Met Purrel Fränkel heeft Vitesse de eerste nieuweling voor volgend seizoen vastgelegd. De linksback van De Graafschap wordt in Arnhem de opvolger van Marc van Hintum. “Vitesse is voor mij een stap vooruit.”

Fränkel (25) speelt de komende drie seizoenen voor Vitesse. Hij kwam begin deze week snel tot overeenstemming met de Arnhemmers. De in Paramaribo geboren verdediger sprak met meerdere clubs, maar Vitesse kreeg de voorkeur.

lees verder...

 

 

Bron: De Gelderlander 13-02-02
 

Diarra wel, Baba nog niet terug bij Vitesse

Mahamadou Diarra keert vandaag terug uit Mali, waar hij met zijn land vierde is geworden op het toernooi om de Afrika Cup. Diarra zal morgen aansluiten bij de spelersgroep van Vitesse en is zondag waarschijnlijk inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Het is nog niet duidelijk of Tijjani Babangida tijdig terug zal zijn voor de kraker in Gelredome. Baba moest na het toernooi eerst naar zijn moederland Nigeria en Vitesse weet nog niet wanneer hij terug kan vliegen naar Nederland.

Matthew Amoah, de derde Vitessenaar die speelde om de Afrika Cup, keerde zondag terug in Nederland en heeft de training bij Vitesse inmiddels hervat.

 

Bron: De Gelderlander 13-02-02
 

De leesvoorkeur van Bob Peeters

‘Sinds ik door de pijngrens heb gelezen, kijk ik met andere ogen naar de Tour de France. Wat Lance Armstrong heeft meegemaakt, dat is bijna niet te geloven. Eerst wordt hem door een dokter verteld dat zijn kanker hem fataal zal worden. Hij vraagt een second opinion en krijgt van een andere dokter te horen dat hij kan genezen en zelfs weer zal kunnen fietsen.

lees verder...

 

 

Bron: AD 13-02-02
 

Fränkel ziet Vitesse als stap vooruit

Met Purrel Fränkel heeft Vitesse de eerste nieuweling voor volgend seizoen vastgelegd. De linksback van De Graafschap wordt in Arnhem de opvolger van Marc van Hintum. “Vitesse is voor mij een stap vooruit.”

Fränkel (25) speelt de komende drie seizoenen voor Vitesse. Hij kwam begin deze week snel tot overeenstemming met de Arnhemmers. De in Paramaribo geboren verdediger sprak met meerdere clubs, maar Vitesse kreeg de voorkeur.

“Het is een goede club voor mij, zowel sportief als financieel”, legt de verdediger met opbouwende kwaliteiten uit. En ik weet dat ik bij Vitesse een goede kans heb om me in de basis te spelen. Er is niet echt veel concurrentie op de positie van linksback. Ik ben echt gehaald als de vervanger van Marc van Hintum. Nadat Van Hintum plotseling vertrok naar Hannover 96, nam Stefan Nanu de plek in het elftal over. De Roemeen doet dat naar behoren, zoals hij dit seizoen toch al goed voetbalt wanneer hij moet optreden. Aangezien Nanu rechtsbenig is, ziet de technische leiding van Vitesse hem echter liever aan de rechterkant voetballen. Vandaar het aantrekken van Fränkel, een linksbenige verdediger voor de linkerkant.

Nanu heeft zijn aflopende contract in Arnhem onlangs met een seizoen verlengd. Tim Cornelisse is de rechterverdediger. Met Nanu heeft de club voor beide vleugelposities een alternatief in huis. En misschien wel meer dan dat, aangezien Nanu dit seizoen dermate goed presteert dat hij Cornelisse al eens uit het elftal heeft gespeeld.

Volgend seizoen mogen Nanu en Cornelisse gaan duelleren om de plek aan de rechterkant, mits iedereen fit is. Fränkel is straks de man op links. Ooit was er sprake van dat PSV geïnteresseerd in hem zou zijn. “Maar het is bij geruchten gebleven”, stelt Frânkel.

Dat Vitesse door de financiële malaise de broekriem aan moet trekken, was voor de Doetinchemmer geen belemmering. “Nee, want Vitesse heeft nog steeds een kwalitatief sterke spelersgroep. En kijk eens naar de jeugd. Er breken telkens weer jonge spelers door.”

Fränkel draagt vanaf komend seizoen dus het geel-zwarte shirt. Voor veel supporters van De Graafschap is Vitesse de aartsvijand. “Een aantal supporters zal het me niet in dank afnemen dat ik naar Vitesse ga, maar ik denk dat de meesten me de stap omhoog wel gunnen.”

“En wat kan ik er verder mee? Voetballen is mijn werk en ik moet er mijn brood mee verdienen. Ik zal tot de laatste wedstrijd mijn uiterste best blijven doen voor De Graafschap. Ik speel er nu voor het vierde seizoen en heb er altijd veel plezier gehad. Ook al hebben we elk seizoen moeten strijden om in de eredivisie te blijven. Ik zal met pijn in mijn hart vertrekken.”

Manager voetbalzaken Gerard Marsman van De Graafschap had al snel het gevoel dat het onhaalbaar zou zijn om Fränkel te behouden. “Purrel heeft voortdurend aangegeven dat hij hogerop wilde. Hij kon zich zowel sportief als financieel verbeteren. Onze financiële huishouding heeft qua salarissen nadrukkelijk een bovengrens. Het houdt een keer op. En Purrel wil een keer voor de prijzen spelen. Hij denkt dit bij Vitesse eerder te kunnen bereiken.”

Fränkel, die in 1998 als een betrekkelijke nobody van Telstar naar De Graafschap kwam, levert de Achterhoekers geen cent op. Na dit seizoen verlaat hij Doetinchem transfervrij. “Hij heeft ons alleen op het veld geholpen”, aldus Marsman. “Maar dat roepen we een beetje over ons af. Het beleid is al enige tijd om jonge jongens aan ons te binden in de hoop dat ze samen met ons de sprong omhoog willen maken. Maar ja, als ze het goed doen komen er andere clubs kijken. Zeker voor de transfervrije jongens. Nee, frustrerend vind ik zijn vertrek niet. We maken zelf dit beleid.”

 

Bron: De Gelderlander 13-2-02
 

Vitesse ontkent aanbieden Sikora

Vitesse ontkent dat het Victor Sikora aanbiedt op de transfermarkt, maar de international is wel te koop. “Als er een goed bedrag wordt geboden, is iedereen te koop. Maar Victor heeft een niveau bereikt, dat je niet met hem hoeft te leuren om hem kwijt te raken”, aldus technisch directeur Jan Streuer van Vitesse.

Feyenoord is vooralsnog de enige club die zich bij de Arnhemmers hebben gemeld voor de aanvaller. “Er zitten echter wekelijks scouts op de tribune van allerlei topclubs.”

 

Bron: AD 13-2-02
 

Sikora voorlopig te duur voor Feyenoord

Feyenoord heeft de interesse in Victor Sikora op een lager pitje gezet. De Rotterdamse club informeerde bij Vitesse, maar de afkoopsom schrikt nog te veel af. ‘Maar de boel is nog niet gecancelled’.

Feyenoord heeft haar belangstelling voor Sikora, die een contract tot 2005 bij Vitesse heeft, kenbaar gemaakt. De Arnhemse club liet de Rotterdamse club weten acht miljoen euro te willen hebben. Dat is voorlopig te gortig voor Feyenoord. ‘Maar de boel is nog niet gecancelled’, zegt woordvoerder Fred Blankemeijer.

Volgens het AD zou de international zijn aangeboden aan Feyenoord. Vitesse doet het bericht af als ‘onzin’. De Arnhemse club zit krap bij kas en erkent dat er een speler verkocht moet worden ter lediging van de financiële problemen. ‘We moeten nog één transfer doen, maar dat is wat anders dan spelers in de aanbieding doen. Dat is het domste wat een club kan doen’, zegt Vitesse-woordvoerder Frank Huizinga. ‘We weten dat Feyenoord interesse heeft, maar dat is nog niet concreet. Zoals bij elke club valt er ook bij ons te praten over een vertrek. We bekijken het per speler.’

 

Bron: Viplanet.nl 12-2-02
 

Remco van der Schaaf vraagteken tegen Feyenoord

Vitesse kan zondag tegen Feyenoord hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Remco van der Schaaf. De middenvelder blesseerde zich in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aan zijn enkel en moest zich laten vervangen door Ruud Knol. Na onderzoek bleek er niets te zijn gebroken, maar zijn de enkelbanden flink verrekt. De topscorer van Vitesse met vier doelpunten is momenteel onder behandeling van fysiotherapeut Jos Kortekaas.

Spits Bob Peeters hersteld volgens verwachting. De Belg heeft dinsdagochtend een looptraining achter de rug en ligt op schema voor Vitesse – Feyenoord. Ook Louis Laros is positief over zijn aanwezigheid in de selectie voor komende zondag.

 

Bron: Vitesseworld 12-2-02
 

Feyenoord won nog nooit in Gelredome

Vitesse neemt het komende zondag in de eigen Gelredome op tegen Feyenoord. De Rotterdammers wisten in het overdekte stadion nog nooit drie punten te pakken.

De eerste ontmoeting in Gelredome werd in 1998 gewonnen door Vitesse met 2-1. In het seizoen 1998/99 werd het 1-1. Feyenoord was toen koploper en Vitesse stond 2e. Amoah scoorde voor Vitesse, daarna maakte Van Gastel gelijk.

In 2000 werd het 3-3 en vorig seizoen bleef het 0-0. In Rotterdam verloor Vitesse dit seizoen met 3-2. Voor Vitesse scoorden Jhon Van Beukering en Victor Sikora.

 

Bron: TT TVG 12-2-02
 

Sikora te koop aangeboden

Victor Sikora wordt tot zijn verbijstering door zijn club Vitesse aangeboden op de transfermarkt. De aanvaller heeft nog een contract met de Arnhemse club tot 2005, maar is voor 8 miljoen euro te koop.

Sikora, met Oranje in voorbereiding op de vriendschappelijke interland tegen Engeland, kwam door zijn zaakwaarnemer Rob Jansen achter de actie van de Arnhemmers. Jansen had in het geruchtencircuit vernomen dat Feyenoord in de spits is geïnteresseerd.

Hij nam daarop contact op met de Rotterdamse club, die het verhaal bevestigde. ,,Van Vitesse hebben wij tot op de dag van vandaag niets gehoord”, aldus Jansen. ,,Hoewel de handelwijze niet in orde is, maken wij ons niet zo druk. Als ik binnenkort eens bij Vitesse ben, zal ik de heren wel eens aanschieten over deze manier van werken.”

Feyenoord is inmiddels weer afgehaakt als kandidaat-koper. De club vindt de vraagprijs voor de aanvaller, die zowel links- als rechtsbuiten kan spelen, te gortig.

 

Bron: AD 12-2-02
 

Voetbalwereld omarmt oud-karateka Visch

André Visch uit Velp kraakt botten, herstelt energiestromen in het lichaam en is mental coach. Profvoetballers van Vitesse en De Graafschap hebben de genezende krachten van de voormalig top-karateka ontdekt.

Dat sport niet alleen bestaat uit techniek, kracht en uithoudingsvermogen, weet Velpenaar André Visch al van kindsaf. In het bewustzijn moet het ook goed zitten, mentaal.

 

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 12-02-02
 

Fränkel kiest voor Vitesse

Purrel Fränkel speelt de komende drie jaar bij Vitesse. De linkerverdediger, sinds 1998 uitkomend voor de Graafschap, is met Vitesse tot overeenstemming gekomen over een contract dat ingaat per 1 juli 2002 en eindigt op 30 juni 2005.

Purrel Fränkel (25) heeft in totaal 183 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. Fränkel begon zijn professionele carrière in 1994 bij Telstar. In 1998 verhuisde hij naar De Graafschap waarvoor hij tot nu toe 95 wedstrijden heeft gespeeld.

Purrel Fränkel is aan het einde van het huidige seizoen transfervrij. Hij moet de opvolger worden van de in de winterstop naar Hannover 96 vertrokken Marc van Hintum. Fränkel moet nog wel medisch gekeurd worden.

 

Bron: Vitesseworld 11-02-02
 

“Feyenoord doet bod op Victor Sikora”

Opnieuw is er belangstelling voor Victor Sikora. Volgens een publicatie in De Gelderlander heeft Feyenoord zelfs een bod uitgebracht van 4 miljoen euro. Ook schijnt het Duitse Hertha BSC interesse te hebben in de aanvaller. De vraagprijs van Vitesse zal rond de 7 miljoen Euro bedragen.

 

Bron: Gelderlander 11-02-02
 

Vitesse voltooit droevige trilogie tegen Fortuna

Vitesse voltooide in Gelredome een beschamende trilogie. Op de eerste speeldag van de competitie kwam het in Sittard niet verder dan 0-0, een maand later vloog Vitesse tegen de laagvlieger uit het toernooi om de Amstel Cup (2-1) en zaterdag werden de spelers terecht met fluitconcerten begeleid op hun weg naar de kleedkamer: 1-1.

De nieuwste wanprestatie maakte veel duidelijk. Bijvoorbeeld dat het geen snars uitmaakt in welk systeem een elftal voetbalt, wanneer de echte wil om te winnen en vooral de overtuiging ontbreken. Met zijn 4-4-2 systeem won Sturing van NEC, maar net als tegen AZ (0-0) vergaten zijn pupillen afgelopen zaterdag het overwicht in treffers te vertalen.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Gelderlander 11-02-02
 

Vitesse als enige thuis ongeslagen

Doordat FC Utrecht zondag met 1-4 van NEC verloor, is Vitesse nu nog de enige eredivisieclub die thuis ongeslagen is dit seizoen. De laatste thuisnederlaag van Vitesse dateert alweer van 7 april 2001: 1-2 tegen Willem II.

Dit seizoen won Vitesse thuis zeven keer en speelde het drie keer gelijk. Roda JC werd met 2-0 verslagen, De graafschap en NEC met 2-1 en vier keer werd het 1-0 in Gelredome (tegen AZ, FC Utrecht, NAC en FC Groningen). Sparta, RKC en afgelopen zaterdag Fortuna Sittard hielden Vitesse in Arnhem op 1-1.

 

Bron: TT TVG 10-2-02
 

Enkelblessure Remco van der Schaaf

Middenvelder Remco van der Schaaf liep in het duel tegen Fortuna Sittard een enkelblessure op. Op foto’s bleek dat er in ieder geval niets is gebroken. Het is nog onduidelijk hoe lang Van der Schaaf buitenspel zal staan.

Bob Peeters kon helemaal niet spelen tegen Fortuna. De Belgische spits kampt met een blessure aan de linkerwreef. Peeters zat niet bij de Belgische selectie voor de interland tegen Noorwegen: “Maar dat is niet vanwege die blessure. Ik zat wel in de voorselectie van 24 man, maar er zijn slechts twee aanvallers bij de 18. Ik niet, dus.”

Bron: TT TVG 09-02-02
 

Ruud Knol baalt dubbel

Verdediger Ruud Knol baalde na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard om twee redenen. Ten eerste van het puntverlies en verder van het feit dat hij weer op de bank moest beginnen. Knol was dichtbij de winnende treffer: “Ik kon er net niet bij. Het scheelde denk ik maar twee centimeter. Het resultaat is zo niet goed, we hadden met 3-0 moeten winnen. Er ging veel mis.”

Ruud Knol stond niet in de basis, maar mocht wel invallen: “Het wordt irritant dat ik er weer naast sta. Maar ja, de trainer beslist. Ik moet altijd spelen, vind ik. De trainer maakt zijn keuze, dat is zijn goed recht.”

Bron: TT TVG 09-02-02
 

Vitesse laat dure punten liggen tegen hekkesluiter Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Vitesse. De Limburgers, eerder deze week nog te zwak voor PSV en Feyenoord, hielden de Arnhemse bewoners van het Gelredome op 1-1. Heering bracht de voornaamste kandidaat voor rechtstreekse degradatie in de dertigste minuut op voorsprong. Martel maakte in de 41e minuut via het lichaam van Volmer gelijk: 1-1.

Vitesse was opnieuw niet bij machte degradatiekandidaat Fortuna Sittard te kloppen. Na een 0-0 gelijkspel eerder in Limburg en een verrassende bekeruitschakeling werd het, ditmaal in Arnhem, 1-1. Vitesse incasseerde twee verliespunten. Fortuna schreef een winstpuntje bij op het schamele puntentotaal, zeker omdat Sparta verloor van De Graafschap. Trainer De Koning was er blij mee: ,,PSV en Feyenoord wonnen met 1-0 van ons. Hier konden we op de laatste adem een gelijkspel vasthouden.” Met trainer Sturing aan het roer koestert Vitesse sinds de winterstop de 4-4-2-tactiek. De creatieve rol werd op de schouders gelegd van de Fransman Martel. Tegen Fortuna kreeg die rol alleen in het eerste half uur gestalte.

Martel, door zijn directe belager Van der Hoeven nauwelijks gehinderd, drukte zijn stempel op een aanvallend Arnhems middenveld. Pech voor de aanjager was, dat er voorin nauwelijks van zijn inspiratie werd geprofiteerd. Sikora, Van Beukering (hij speelde voor de geblesseerde Peeters) en Fortes misten in het eerste half uur fraaie kansen op 1-0. Fortuna bleek productiever. Hamming miste na een half uur een kans op de openingstreffer, maar zag wel kans de voorzet te geven waaruit een volledig vrijstaande Heering kon scoren, 0-1. Onbegrijpelijk, vond Sturing dat. ,,Met Martel en Van der Schaaf voetbalden we te naïef naar voren. Bij balverlies was de balans direct weg.”

Met de blessure van Van der Schaaf, hij werd vervangen door een iets defensievere Knol, was het door Sturing gesignaleerde probleem opgelost. Martel tekende drie minuten voor rust nog wel voor de gelijkmaker. Via het been van de ongelukkige Van der Hoeven schoot hij raak, 1-1. Daarna was de rol van de Fransman grotendeels uitgespeeld. Vitesse besloot na rust tot va banque-voetbal, dat wel schietkansen van grote afstand opleverde, maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. De jonge Hofs, Cornelisse en invaller Mbamba probeerden het zonder succes van buiten het strafschopgebied. Juist daar was Fortuna met het duo Volmer/Akerboom, de laatste ingevallen voor de geblesseerd geraakte Dirkx, en een foutloos keepende Hesp erachter het sterkst. Fortuna zelf kreeg nog een aardige kans via Regilio Simons. De tot het eind van dit seizoen van NAC gehuurde aanvaller knalde echter hoog over.

 

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Michel Kreek, Stefan Nanu, Nick Hofs, Remco van der Schaaf (32. Ruud Knol), Didier Martel, Carlos Fortes, Victor Sikora, Jhonny van Beukering (60. Emile Mbamba)

Fortuna Sittard:
Ruud Hesp, Fritz Emeran, Jurgen Dirkx (Marcel Akerboom), Joost Volmer, Edwin Hermans, Marco Heering (52. Misha Rook), Jochem van der Hoeven (67. Harrie Gommans), Stijn Haeldermans, Rolf Landerl, Regilio Simons, Ronald Hamming

Scheidsrechter: Rene Temmink

Toeschouwers: 23.900

Kaarten
Geel: Stefanovic Nanu (Vitesse), Hermans, Heering, Akerboom(Fortuna Sittard)

Scoreverloop:
0-1 Heering (30.)
1-1 Martel (42.)

Bron: Voetbalkrant 09-02-02
 

Nigeria verovert derde plaats bij Africa-cup

Nigeria is bij de Afrika Cup derde geworden. De ‘Super Eagles’ versloegen in de strijd om het brons gastland Mali met 1-0. Yakubu Aiyegbeni scoorde de beslissende treffer en werd daarmee de matchwinnaar na een assist van Vitesse-huurling Tijjani Babangida. Garba Lawal van Roda JC stond bij Nigeria ook in de basis. Zondag is de finale tussen titelverdediger Kameroen en Senegal.

 

Bron: Voetbalkrant 09-02-02
 

Afscheid van Hintum

Marc van Hintum neemt zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard afscheid van het Arnhemse publiek. Meteen na de warming-up van de selectie zal Van Hintum gehuldigd worden door Vitesse en de supportersvereniging. De traditionele ereronde zal zeker niet ontbreken.

 

Bron: Vitesseworld 09-02-02
 

Mister Vitesse Theo Bos hoopt op kans voor clubmensen

In Mike Snoei ziet hij de nieuwe hoofdtrainer. Uit het huidige A1-elftal kunnen zeker zeven spelers het eerste elftal halen. Zegt assistent-trainer Theo Bos (36). Mister Vitesse spreekt zich uit.

Sinds de winterstop is hij assistent-trainer. Naast Edward Sturing (38), de hoofdtrainer met wie hij tussen 1987 en 1998 samenspeelde in de hoofdmacht van Vitesse. Twee dertigers, helden voor het Arnhemse voetbalpubliek. Echte clubmensen, die hun tijdelijke plek hebben gevonden op de bank.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Vitesse aast op revanche tegen ‘angstgegner’ 

Vitesse aast vanavond in Gelredome op revanche op Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg is de gedoodverfde degradant in de eredivisie, maar het is ook een echte ‘angstgegner’ van Vitesse.

In het recente verleden is Vitesse vaak over de laagvlieger gestruikeld. Fortuna Sittard bracht de Arnhemse club in 1998 de eerste nederlaag in Gelredome toe. Een seizoen later hield het Vitesse uit de Champions League door op de slotdag van de competitie in Gelredome met 2-2 gelijk te spelen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Helft clubs op zoek naar een shirtsponsor

De helft van de voetbalclubs in de eredivisie is voor komend seizoen nog naarstig op zoek naar een shirtsponsor. Negen van de achttien voetbalclubs vrezen een gat in de begroting. Het totale tekort kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Dat blijkt uit een inventarisatie van dagblad de Gelderlander naar shirtsponsoring in de eredivisie.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Baba, Diarra op tijd voor Feyenoord

Vitesse verwacht dat Mahamadou Diarra en Tijjani Babangida op tijd terug zijn van de Afrika Cup om volgende week zondag mee te kunnen doen tegen Feyenoord.

Met Matthew Amoah waren meer problemen. Hij werd afgelopen zondag al uitgeschakeld met Ghana, maar kon niet op tijd terug zijn voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zaterdagavond. Hij komt zondagochtend aan in Amsterdam.

Met Diarra en Babangida worden die problemen niet verwacht, omdat de vlucht voor net na het weekend al geboekt is.

 

Bron: TT TVG 08-02-02
 

Sturing: we moeten voluit

Voor Vitesse start een reeks van drie thuiswedstrijden. Zaterdag 9 februari moet Fortuna het eerste slachtoffer worden. Trainer Edward Sturing wil zijn ploeg voluit zien gaan.

Moeilijk
“We moeten niet uit de hoogte gaan doen omdat de nummer laatst langskomt. Uit werd het 0-0 en de ploeg heeft ons uit het bekertoernooi geknikkerd. Het gevaar een ‘stapje te weinig’ doen schuilt en daar moeten we voor waken. Tijdens de training heb ik continu gehamerd op de scherpte en de instelling. Ze zullen met veel man achter de bal spelen en proberen via de counter gevaarlijk te worden. Het wordt dan ook een moeilijke wedstrijd. PSV en Feyenoord wisten ook maar slechts met 1-0 te winnen”, aldus Sturing.

Peeters
Sturing heeft zaterdag de beschikking over zeventien spelers. Spits Bob Peeters heeft een zware kneuzing opgelopen aan zijn linkervoet en heeft vrijdag niet meegetraind. Hj is een groot twijfelgeval. Daarnaast is Gert Claessens weer het bed in gekropen. De Belg meldde zich woensdag op Papendal, maar ligt weer met koorts op bed. Goed nieuws is, dat Victor Sikora volledig fit is.

Centrale duo
Centraal achterin zullen Dejan Stefanovic en Michel Kreek weer het vertrouwde duo vormen. Ruud Knol zit daarom weer op de reservebank. Sturing: “Ruud Knol heeft het uitstekend gedaan, maar ik geef mijn voorkeur aan Kreek en Stefanovic. Dit is zeker geen motie van wantouwen ten opzichte van Ruud, hij gaat zijn wedstrijden absoluut nog spelen voor Vitesse.”

 

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Jevric, Cornelisse, Kreek, Stefanovic, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Martel, Fortes, Sikora en Peeters/Mbamba.

 

Bron: Vitesseworld 08-02-02
 

Peeters twijfelgeval tegen Fortuna

Het is onzeker of Bob Peeters zaterdagavond voor Vitesse tegen Fortuna Sittard kan spelen. De Belg kreeg op de training een schop op zijn voet en heeft een kneuzing op de linkervoet. Als Peeters niet kan spelen, is Jhon van Beukering zijn vervanger. Victor Sikora is op tijd hersteld van zijn rugblessure. Louis Laros heeft de groepstraining hervat, maar zit nog niet bij de selectie.

Tegen hekkensluiter Fortuna dreigt de onderschatting. Trainer Sturing: “Ik verwacht dat de motivatie voor de wed- strijd tegen Feyenoord volgende week makkelijker is dan tegen Fortuna.” “Er zijn geen makkelijke wedstrijden”, vindt Edward Sturing. “Met een slappe instelling red je het ook tegen Fortuna niet.” Eerder dit seizoen werd Vitesse in het bekertoernooi uitge- schakeld door Fortuna Sittard.

Sturing vond het moeilijk om Ruud Knol te passeren. “Dat is geen motie van wantrouwen tegen Knol. Hij heeft het goed gedaan. Maar we hebben nu eenmaal een goed centrum met Kreek en Stefanovic”, legt Sturing uit.

Vermoedelijke opstelling:
Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Kreek, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Martel, Fortes, Peeters/Van Beukering, Sikora.

 

Bron: TT TVG 08-02-02
 

De uitdaging van Sturing

Na dit seizoen neemt Edward Sturing voorlopig afscheid als hoofdtrainer van Vitesse. De clubman wordt Hoofd Jeugdopleidingen bij de Arnhemse club. Een functie die meer inhoudt dan menigeen denkt.

“Veel mensen snappen niet dat ik de functie van hoofdtrainer inruil voor die van Hoofd Opleidingen. Mensen vergeten dat de jeugdopleiding veel meer vergt dan alleen spelers opleiden en beter maken. Je krijgt ook te maken met een sociaal-maatschappelijke rol. Je moet jonge voetballers teleurstellen, opvoeden en je voert functioneringsgesprekken met de spelers. Ik leer daar van, neem die bagage met me mee en wordt daar als mens ook beter van. In de toekomst zal ik daar absoluut van profiteren, in welke functie dan ook”, aldus Edward Sturing.

“De algemene tendens bij het merendeel van de Nederlands clubs wordt het opleiden van spelers. Veel geld is niet meer om veel jongens uit het buitenland te halen en daarom ga ik het doen. Het is een zeer grote uitdaging om te bouwen aan de toekomst van Vitesse. Ik geef momenteel de voorkeur aan het beleid op de langere termijn boven het kortzichtige als hoofdtrainer.”

 

Bron: Vitesseworld 08-02-02
 

Matthew Amoah niet tegen Fortuna Sittard

Vitesse kan morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard geen beroep doen op Matthew Amoah. De aanvaller vliegt pas zaterdagavond terug uit Ghana, het land waarmee hij de kwartfinales bereikte van het toernooi om de Afrika Cup.

Amoah zal zondagochtend aankomen in Amsterdam. Ghana werd afgelopen zondag in de kwartfinale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Nigeria, de ploeg van Vitessenaar van Tijjani Babangida. Baba kan net als Mahamadou Diarra terug naar Nederland. Nigeria en Mali werden gisteren namelijk uitgeschakeld in de halve finales.

Fortuna Sittard kan morgen beschikken over Regillio Simons, die aanvaller die tot het eind van dit seizoen is gehuurd van NAC.

 

Bron: Gelderlander 08-02-02
 

Babangida en Diarra kunnen terug naar Nederland

Zowel Tijjani Babangida als Mahamadou Diarra zijn er met respectievelijk, Nigeria en Mali niet in geslaagd om de door te dringen tot de finale van de Afrika-cup.

Nigeria-Senegal was na 90 minuten reguliere speeltijd 1-1. Bij de Afrika-cup is er geen sprake van een Golden Goal, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In de verlenging kwam Senegal op 1-2. Vlak daarna kreeg Nigeria een penalty na een overtreding op Nigeriaan Kanu. Deze penalty ging echter via de linkerpaal weer het veld in.

De wedstrijd werd ontsierd door 3 rode kaarten, 2 voor Nigeria en 1 voor Senegal.

In de tweede halve finale van de dag, kreeg het Mali van Diarra een forse afstraffing van favoriet Kameroen 3-0. Bij rust had titelkandidaat Kameroen de stand al na 2-0 getild. Waarna de wedstrijd op slot ging. Vlak voor tijd werd het 3-0.

Door dit verlies spelen Nigeria en Mali de troostfinale van de Afrika-cup. De finale van de Afrika-cup gaat tussen Kameroen en Senegal.

 

 07-02-02
 

Ruud Knol en Rahamat Mustapha in Oranje onder 21 jaar

Ruud Knol en Rahamat Mustapha zijn geselecteerd door bondscoach Mark Wotte voor Oranje onder 21. Wotte maakte zijn selectie bekend voor Oranje onder 21 jaar dat woensdag in Jesi oefent tegen Italie.

Wotte doet geen beroep op spelers die zich met Oranje onder 19 voorbereiden op het EK-kwalifcatieduel met Ierland. Dat zijn onder anderen Heitinga,Robben, Loovens,Sprockel en Van Beukering.

De selectie:
Budziak, Coutinho, Hese (PSV), Schut (FC Utrecht), Knol,Moustapha (Vitesse), Colin (KRC Genk), Demouge, Leiwakabessy (NEC), Mendes da Silva (Sparta),Da Akchaoui (Excelsior), Van der Vaart (Ajax), Gr.van Dijk (Roda JC), Hersi (NAC), De Visser (Emmen), Denneboom (SC Heerenveen), Kolk (RKC Waalwijk), Boutahar (Feyenoord).

 

Bron: TT NOS 07-02-02
 

“Feyenoord doet bod op Victor Sikora”

Opnieuw is er belangstelling voor Victor Sikora. Volgens een publicatie in De Gelderlander heeft Feyenoord zelfs een bod uitgebracht van 4 miljoen euro. Ook schijnt het Duitse Hertha BSC interesse te hebben in de aanvaller. De vraagprijs van Vitesse zal rond de 7 miljoen Euro bedragen.

 

Bron: Gelderlander 11-02-02
 

Vitesse voltooit droevige trilogie tegen Fortuna

Vitesse voltooide in Gelredome een beschamende trilogie. Op de eerste speeldag van de competitie kwam het in Sittard niet verder dan 0-0, een maand later vloog Vitesse tegen de laagvlieger uit het toernooi om de Amstel Cup (2-1) en zaterdag werden de spelers terecht met fluitconcerten begeleid op hun weg naar de kleedkamer: 1-1.

De nieuwste wanprestatie maakte veel duidelijk. Bijvoorbeeld dat het geen snars uitmaakt in welk systeem een elftal voetbalt, wanneer de echte wil om te winnen en vooral de overtuiging ontbreken. Met zijn 4-4-2 systeem won Sturing van NEC, maar net als tegen AZ (0-0) vergaten zijn pupillen afgelopen zaterdag het overwicht in treffers te vertalen.

 

lees verder...

 

 

 

 

Bron: Gelderlander 11-02-02
 

Vitesse als enige thuis ongeslagen

Doordat FC Utrecht zondag met 1-4 van NEC verloor, is Vitesse nu nog de enige eredivisieclub die thuis ongeslagen is dit seizoen. De laatste thuisnederlaag van Vitesse dateert alweer van 7 april 2001: 1-2 tegen Willem II.

Dit seizoen won Vitesse thuis zeven keer en speelde het drie keer gelijk. Roda JC werd met 2-0 verslagen, De graafschap en NEC met 2-1 en vier keer werd het 1-0 in Gelredome (tegen AZ, FC Utrecht, NAC en FC Groningen). Sparta, RKC en afgelopen zaterdag Fortuna Sittard hielden Vitesse in Arnhem op 1-1.

 

Bron: TT TVG 10-2-02
 

Enkelblessure Remco van der Schaaf

Middenvelder Remco van der Schaaf liep in het duel tegen Fortuna Sittard een enkelblessure op. Op foto’s bleek dat er in ieder geval niets is gebroken. Het is nog onduidelijk hoe lang Van der Schaaf buitenspel zal staan.

Bob Peeters kon helemaal niet spelen tegen Fortuna. De Belgische spits kampt met een blessure aan de linkerwreef. Peeters zat niet bij de Belgische selectie voor de interland tegen Noorwegen: “Maar dat is niet vanwege die blessure. Ik zat wel in de voorselectie van 24 man, maar er zijn slechts twee aanvallers bij de 18. Ik niet, dus.”

Bron: TT TVG 09-02-02
 

Ruud Knol baalt dubbel

Verdediger Ruud Knol baalde na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard om twee redenen. Ten eerste van het puntverlies en verder van het feit dat hij weer op de bank moest beginnen. Knol was dichtbij de winnende treffer: “Ik kon er net niet bij. Het scheelde denk ik maar twee centimeter. Het resultaat is zo niet goed, we hadden met 3-0 moeten winnen. Er ging veel mis.”

Ruud Knol stond niet in de basis, maar mocht wel invallen: “Het wordt irritant dat ik er weer naast sta. Maar ja, de trainer beslist. Ik moet altijd spelen, vind ik. De trainer maakt zijn keuze, dat is zijn goed recht.”

Bron: TT TVG 09-02-02
 

Vitesse laat dure punten liggen tegen hekkesluiter Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Vitesse. De Limburgers, eerder deze week nog te zwak voor PSV en Feyenoord, hielden de Arnhemse bewoners van het Gelredome op 1-1. Heering bracht de voornaamste kandidaat voor rechtstreekse degradatie in de dertigste minuut op voorsprong. Martel maakte in de 41e minuut via het lichaam van Volmer gelijk: 1-1.

Vitesse was opnieuw niet bij machte degradatiekandidaat Fortuna Sittard te kloppen. Na een 0-0 gelijkspel eerder in Limburg en een verrassende bekeruitschakeling werd het, ditmaal in Arnhem, 1-1. Vitesse incasseerde twee verliespunten. Fortuna schreef een winstpuntje bij op het schamele puntentotaal, zeker omdat Sparta verloor van De Graafschap. Trainer De Koning was er blij mee: ,,PSV en Feyenoord wonnen met 1-0 van ons. Hier konden we op de laatste adem een gelijkspel vasthouden.” Met trainer Sturing aan het roer koestert Vitesse sinds de winterstop de 4-4-2-tactiek. De creatieve rol werd op de schouders gelegd van de Fransman Martel. Tegen Fortuna kreeg die rol alleen in het eerste half uur gestalte.

Martel, door zijn directe belager Van der Hoeven nauwelijks gehinderd, drukte zijn stempel op een aanvallend Arnhems middenveld. Pech voor de aanjager was, dat er voorin nauwelijks van zijn inspiratie werd geprofiteerd. Sikora, Van Beukering (hij speelde voor de geblesseerde Peeters) en Fortes misten in het eerste half uur fraaie kansen op 1-0. Fortuna bleek productiever. Hamming miste na een half uur een kans op de openingstreffer, maar zag wel kans de voorzet te geven waaruit een volledig vrijstaande Heering kon scoren, 0-1. Onbegrijpelijk, vond Sturing dat. ,,Met Martel en Van der Schaaf voetbalden we te naïef naar voren. Bij balverlies was de balans direct weg.”

Met de blessure van Van der Schaaf, hij werd vervangen door een iets defensievere Knol, was het door Sturing gesignaleerde probleem opgelost. Martel tekende drie minuten voor rust nog wel voor de gelijkmaker. Via het been van de ongelukkige Van der Hoeven schoot hij raak, 1-1. Daarna was de rol van de Fransman grotendeels uitgespeeld. Vitesse besloot na rust tot va banque-voetbal, dat wel schietkansen van grote afstand opleverde, maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. De jonge Hofs, Cornelisse en invaller Mbamba probeerden het zonder succes van buiten het strafschopgebied. Juist daar was Fortuna met het duo Volmer/Akerboom, de laatste ingevallen voor de geblesseerd geraakte Dirkx, en een foutloos keepende Hesp erachter het sterkst. Fortuna zelf kreeg nog een aardige kans via Regilio Simons. De tot het eind van dit seizoen van NAC gehuurde aanvaller knalde echter hoog over.

 

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Michel Kreek, Stefan Nanu, Nick Hofs, Remco van der Schaaf (32. Ruud Knol), Didier Martel, Carlos Fortes, Victor Sikora, Jhonny van Beukering (60. Emile Mbamba)

Fortuna Sittard:
Ruud Hesp, Fritz Emeran, Jurgen Dirkx (Marcel Akerboom), Joost Volmer, Edwin Hermans, Marco Heering (52. Misha Rook), Jochem van der Hoeven (67. Harrie Gommans), Stijn Haeldermans, Rolf Landerl, Regilio Simons, Ronald Hamming

Scheidsrechter: Rene Temmink

Toeschouwers: 23.900

Kaarten
Geel: Stefanovic Nanu (Vitesse), Hermans, Heering, Akerboom(Fortuna Sittard)

Scoreverloop:
0-1 Heering (30.)
1-1 Martel (42.)

Bron: Voetbalkrant 09-02-02
 

Nigeria verovert derde plaats bij Africa-cup

Nigeria is bij de Afrika Cup derde geworden. De ‘Super Eagles’ versloegen in de strijd om het brons gastland Mali met 1-0. Yakubu Aiyegbeni scoorde de beslissende treffer en werd daarmee de matchwinnaar na een assist van Vitesse-huurling Tijjani Babangida. Garba Lawal van Roda JC stond bij Nigeria ook in de basis. Zondag is de finale tussen titelverdediger Kameroen en Senegal.

 

Bron: Voetbalkrant 09-02-02
 

Afscheid van Hintum

Marc van Hintum neemt zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard afscheid van het Arnhemse publiek. Meteen na de warming-up van de selectie zal Van Hintum gehuldigd worden door Vitesse en de supportersvereniging. De traditionele ereronde zal zeker niet ontbreken.

 

Bron: Vitesseworld 09-02-02
 

Mister Vitesse Theo Bos hoopt op kans voor clubmensen

In Mike Snoei ziet hij de nieuwe hoofdtrainer. Uit het huidige A1-elftal kunnen zeker zeven spelers het eerste elftal halen. Zegt assistent-trainer Theo Bos (36). Mister Vitesse spreekt zich uit.

Sinds de winterstop is hij assistent-trainer. Naast Edward Sturing (38), de hoofdtrainer met wie hij tussen 1987 en 1998 samenspeelde in de hoofdmacht van Vitesse. Twee dertigers, helden voor het Arnhemse voetbalpubliek. Echte clubmensen, die hun tijdelijke plek hebben gevonden op de bank.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Vitesse aast op revanche tegen ‘angstgegner’ 

Vitesse aast vanavond in Gelredome op revanche op Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg is de gedoodverfde degradant in de eredivisie, maar het is ook een echte ‘angstgegner’ van Vitesse.

In het recente verleden is Vitesse vaak over de laagvlieger gestruikeld. Fortuna Sittard bracht de Arnhemse club in 1998 de eerste nederlaag in Gelredome toe. Een seizoen later hield het Vitesse uit de Champions League door op de slotdag van de competitie in Gelredome met 2-2 gelijk te spelen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Helft clubs op zoek naar een shirtsponsor

De helft van de voetbalclubs in de eredivisie is voor komend seizoen nog naarstig op zoek naar een shirtsponsor. Negen van de achttien voetbalclubs vrezen een gat in de begroting. Het totale tekort kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Dat blijkt uit een inventarisatie van dagblad de Gelderlander naar shirtsponsoring in de eredivisie.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-02-02
 

Baba, Diarra op tijd voor Feyenoord

Vitesse verwacht dat Mahamadou Diarra en Tijjani Babangida op tijd terug zijn van de Afrika Cup om volgende week zondag mee te kunnen doen tegen Feyenoord.

Met Matthew Amoah waren meer problemen. Hij werd afgelopen zondag al uitgeschakeld met Ghana, maar kon niet op tijd terug zijn voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zaterdagavond. Hij komt zondagochtend aan in Amsterdam.

Met Diarra en Babangida worden die problemen niet verwacht, omdat de vlucht voor net na het weekend al geboekt is.

 

Bron: TT TVG 08-02-02
 

Sturing: we moeten voluit

Voor Vitesse start een reeks van drie thuiswedstrijden. Zaterdag 9 februari moet Fortuna het eerste slachtoffer worden. Trainer Edward Sturing wil zijn ploeg voluit zien gaan.

Moeilijk
“We moeten niet uit de hoogte gaan doen omdat de nummer laatst langskomt. Uit werd het 0-0 en de ploeg heeft ons uit het bekertoernooi geknikkerd. Het gevaar een ‘stapje te weinig’ doen schuilt en daar moeten we voor waken. Tijdens de training heb ik continu gehamerd op de scherpte en de instelling. Ze zullen met veel man achter de bal spelen en proberen via de counter gevaarlijk te worden. Het wordt dan ook een moeilijke wedstrijd. PSV en Feyenoord wisten ook maar slechts met 1-0 te winnen”, aldus Sturing.

Peeters
Sturing heeft zaterdag de beschikking over zeventien spelers. Spits Bob Peeters heeft een zware kneuzing opgelopen aan zijn linkervoet en heeft vrijdag niet meegetraind. Hj is een groot twijfelgeval. Daarnaast is Gert Claessens weer het bed in gekropen. De Belg meldde zich woensdag op Papendal, maar ligt weer met koorts op bed. Goed nieuws is, dat Victor Sikora volledig fit is.

Centrale duo
Centraal achterin zullen Dejan Stefanovic en Michel Kreek weer het vertrouwde duo vormen. Ruud Knol zit daarom weer op de reservebank. Sturing: “Ruud Knol heeft het uitstekend gedaan, maar ik geef mijn voorkeur aan Kreek en Stefanovic. Dit is zeker geen motie van wantouwen ten opzichte van Ruud, hij gaat zijn wedstrijden absoluut nog spelen voor Vitesse.”

 

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Jevric, Cornelisse, Kreek, Stefanovic, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Martel, Fortes, Sikora en Peeters/Mbamba.

 

Bron: Vitesseworld 08-02-02
 

Peeters twijfelgeval tegen Fortuna

Het is onzeker of Bob Peeters zaterdagavond voor Vitesse tegen Fortuna Sittard kan spelen. De Belg kreeg op de training een schop op zijn voet en heeft een kneuzing op de linkervoet. Als Peeters niet kan spelen, is Jhon van Beukering zijn vervanger. Victor Sikora is op tijd hersteld van zijn rugblessure. Louis Laros heeft de groepstraining hervat, maar zit nog niet bij de selectie.

Tegen hekkensluiter Fortuna dreigt de onderschatting. Trainer Sturing: “Ik verwacht dat de motivatie voor de wed- strijd tegen Feyenoord volgende week makkelijker is dan tegen Fortuna.” “Er zijn geen makkelijke wedstrijden”, vindt Edward Sturing. “Met een slappe instelling red je het ook tegen Fortuna niet.” Eerder dit seizoen werd Vitesse in het bekertoernooi uitge- schakeld door Fortuna Sittard.

Sturing vond het moeilijk om Ruud Knol te passeren. “Dat is geen motie van wantrouwen tegen Knol. Hij heeft het goed gedaan. Maar we hebben nu eenmaal een goed centrum met Kreek en Stefanovic”, legt Sturing uit.

Vermoedelijke opstelling:
Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Kreek, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Martel, Fortes, Peeters/Van Beukering, Sikora.

 

Bron: TT TVG 08-02-02
 

De uitdaging van Sturing

Na dit seizoen neemt Edward Sturing voorlopig afscheid als hoofdtrainer van Vitesse. De clubman wordt Hoofd Jeugdopleidingen bij de Arnhemse club. Een functie die meer inhoudt dan menigeen denkt.

“Veel mensen snappen niet dat ik de functie van hoofdtrainer inruil voor die van Hoofd Opleidingen. Mensen vergeten dat de jeugdopleiding veel meer vergt dan alleen spelers opleiden en beter maken. Je krijgt ook te maken met een sociaal-maatschappelijke rol. Je moet jonge voetballers teleurstellen, opvoeden en je voert functioneringsgesprekken met de spelers. Ik leer daar van, neem die bagage met me mee en wordt daar als mens ook beter van. In de toekomst zal ik daar absoluut van profiteren, in welke functie dan ook”, aldus Edward Sturing.

“De algemene tendens bij het merendeel van de Nederlands clubs wordt het opleiden van spelers. Veel geld is niet meer om veel jongens uit het buitenland te halen en daarom ga ik het doen. Het is een zeer grote uitdaging om te bouwen aan de toekomst van Vitesse. Ik geef momenteel de voorkeur aan het beleid op de langere termijn boven het kortzichtige als hoofdtrainer.”

 

Bron: Vitesseworld 08-02-02
 

Matthew Amoah niet tegen Fortuna Sittard

Vitesse kan morgenavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard geen beroep doen op Matthew Amoah. De aanvaller vliegt pas zaterdagavond terug uit Ghana, het land waarmee hij de kwartfinales bereikte van het toernooi om de Afrika Cup.

Amoah zal zondagochtend aankomen in Amsterdam. Ghana werd afgelopen zondag in de kwartfinale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Nigeria, de ploeg van Vitessenaar van Tijjani Babangida. Baba kan net als Mahamadou Diarra terug naar Nederland. Nigeria en Mali werden gisteren namelijk uitgeschakeld in de halve finales.

Fortuna Sittard kan morgen beschikken over Regillio Simons, die aanvaller die tot het eind van dit seizoen is gehuurd van NAC.

 

Bron: Gelderlander 08-02-02
 

Babangida en Diarra kunnen terug naar Nederland

Zowel Tijjani Babangida als Mahamadou Diarra zijn er met respectievelijk, Nigeria en Mali niet in geslaagd om de door te dringen tot de finale van de Afrika-cup.

Nigeria-Senegal was na 90 minuten reguliere speeltijd 1-1. Bij de Afrika-cup is er geen sprake van een Golden Goal, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In de verlenging kwam Senegal op 1-2. Vlak daarna kreeg Nigeria een penalty na een overtreding op Nigeriaan Kanu. Deze penalty ging echter via de linkerpaal weer het veld in.

De wedstrijd werd ontsierd door 3 rode kaarten, 2 voor Nigeria en 1 voor Senegal.

In de tweede halve finale van de dag, kreeg het Mali van Diarra een forse afstraffing van favoriet Kameroen 3-0. Bij rust had titelkandidaat Kameroen de stand al na 2-0 getild. Waarna de wedstrijd op slot ging. Vlak voor tijd werd het 3-0.

Door dit verlies spelen Nigeria en Mali de troostfinale van de Afrika-cup. De finale van de Afrika-cup gaat tussen Kameroen en Senegal.

 

 07-02-02
 

Vitesse loge op tv

De loge van Vitesse is onlangs compleet ingericht door Woonboulevard Eijerkamp uit Zutphen. Deze metamorfose is zondag 10 februari te zien in het programma ‘Klussen en wonen’ op SBS6. De uitzending begint om 18.10 uur.

 

Bron: Vitesseworld 07-02-02
 

Versterking voor Fortuna

Fortuna Sittard heeft aanvaller Regillio Simons tot het einde van het seizoen gehuurd van NAC. Fortuna heeft een gemiddelde van 0,90 doelpunten per wedstrijd (19 uit 21) en hoopt met het aantrekken van Simons aanvallend meer te kunnen brengen om zo rechtstreekse degradatie te ontlopen. De 28-jarige spits speelde eerder al vier jaar voor Fortuna Sittard en is aanstaande zaterdag tegen Vitesse al speelgerechtigd.

 

Bron: Vitesseworld 07-02-02
 

Algemeen Arnhems Belang

Onze vaste huiscolumnist Devito, laat wederom zijn licht schijnen over de gebeurtenissen van Vitesse in zijn nieuwe column.

Zo, die winterslaap is voorbij. Op het tussentijdse vertrek van Marc van Hintum na, was er geen opmerkelijk nieuws over en voor Vitesse te melden tijdens de winterstop. De moeilijke situatie bij onze club duurt nog hardnekkig voort. Over hardnekkig gesproken…De zuiderburen zijn in de allereerste wedstrijd van dit jaar verslagen.

lees verder...

 

 

07-02-02
 

Sikora bij Oranje

Victor Sikora behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt op woensdag 13 februari een oefeninterland tegen WK-ganger Engeland. In de Amsterdam Arena wordt om 20.30 uur afgetrapt. De voorbereiding van de aanvaller bij het Nederlands elftal start op maandag 11 februari.

 

Bron: Vitesseworld 07-02-02
 

Amoah zondag terug

Matthew Amoah vliegt zaterdagavond terug uit Ghana en komt zondagochtend aan in Amsterdam. Hij gaat dan meteen naar Papendal, waar hij bij de training om 10.30 uur aanwezig zal zijn. Ghana werd in kwartfinale van de Afrika Cup uitgeschakeld door het Nigeria van Tijjani Babangida.

 

Bron: Vitesseworld 07-02-02
 

Reddingsplan Gelredome gereed

Het reddingsplan voor het noodlijdende stadion Gelredome is klaar. Dat bevestigen bronnen rond het stadion. Over de precieze inhoud van het plan wil niemand iets bekendmaken, maar duidelijk is dat er 16 partijen bij de redding betrokken. Daarbij zijn banken, verzekeraar Ohra, Nuon en de provincie.

Alles hangt af van de medewerking van de provincie bij de herfinanciering van het stadion. Ook moet de gemeente Arnhem concreet aangeven wanneer er kan worden begonnen met de bebouwing van het terrein rond het stadion met onder meer kantoren.

 

Bron: TT TVG 07-02-02
 

Halve finales Afrika Cup

Donderdagavond staan de halve finales in het Afrika Cup toernooi op het programma. Vier landen zijn nog in de race om het Afrikaanse kampioenschap.

De eerste halve finale wordt om 17.00 uur gespeeld en gaat tussen Nigeria en Senegal. Om 20.00 uur neemt gastland Mali het op tegen regerend kampioen en favoriet Kameroen. Eurosport brengt beide duels live in de huiskamer.

 

 

Bron: Vitesseworld 07-02-02
 

Sikora op tijd voor Fortuna

Victor Sikora is op tijd hersteld van zijn rugblessure voor Vitesse-Fortuna Sittard, zaterdagavond. Theo Janssen trainde donderdag voor het eerst voorzichtig met de bal, maar is er voorlopig zeker niet bij. Fortuna was de eerste club die in Gelredome van Vitesse won en in 2000 hield Fortuna Vitesse uit de voorronde van de Champions League door in Arnhem 2-2 te spelen. Dit seizoen schakelde Fortuna Vitesse uit in de beker.

Vermoedelijke opstelling
Jevric; Cornelisse, Stefanovic, Kreek, Nanu; Hofs, van der Schaaf, Martel, Fortes; Peeters, Sikora.

 

 

Bron: TT TVG 07-02-02
 

Louis Laros bezorgd over toekomst

Louis laros maakt zich zorgen over een eventuele leegloop bij zijn club. Marc van hintum is al vertrokken en er zou belangstelling zijn voor Kreek en Van der Schaaf. “Het houdt me wel bezig”, aldus Laros. “Het zou gevaarlijk zijn als teveel routiniers weggaan. Daar ben ik een beetje bang voor.”

Laros komt terug van een knieblessure. Donderdag deed hij voor het eerst weer mee met een partijtje, maar zaterdag denkt hij er nog niet bij te zijn. “Het gaat redelijk goed. Kijken hoe de reactie is. Fortuna komt denk ik nog te vroeg. Waarom zou je risico’s nemen?”

 

 

Bron: TT TVG 07-02-02
 

Vitesse weet niets van interesse

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse noemt de belangstelling voor Michel Kreek en Remco van der Schaaf “niet serieus”. Kreek zou gevolgd worden door het Spaanse Sevilla, terwijl PSV Van der Schaaf op de korrel zou hebben. Streuer: “Maar er heeft zich geen enkele club gemeld. Bij Kreek weet ik nergens van. Dat PSV Van der Schaaf volgt, verbaast mij niet. Maar ook hier is de interesse niet serieus.”

Volgens Streuer is er geen sprake van een “leegloop” bij Vitesse. “Maar mochten er spelers gaan, staan waardige opvolgers klaar. Er is geen paniek.”

 

 

Bron: TT TVG 07-02-02
 

Vitesse: Diarra weg, Snoei hoofdtrainer?

Het goede optreden van Mahamadou Diarra (20) met Mali in de Afrika Cup heeft de interesse van vele makelaars gewekt. Vitesse-voorzitter Jos Vaessen: “We krijgen berichten dat Diarra daar de sterren van de hemel speelt. Er wordt hard aan hem getrokken. De één na de ander vraagt wat hij moet kosten. Die makelaars komen uit Engeland en Zuid-Europa. Daar zit veel geld en dus wordt het voor Vitesse interessant. Als een club uit een van die landen een speler wil hebben, kun je immers een uitstekende transfersom tegemoet zien. En die zou Vitesse goed kunnen gebruiken.”

Want de club is nog altijd niet uit de financiële zorgen. Wanneer worden bijvoorbeeld de shirts weer eens voorzien van een sponsornaam? Vaessen: “We voeren gesprekken met twee potentiële kandidaten. Met een van de twee hopen we voor maart een overeenkomst te hebben. Maart wordt namelijk een interessante maand, met wedstrijden tegen Heerenveen, Feyenoord en Ajax.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Sportweek 07-02-02
 

VitesseNU vreest voor een Wageningse geschiedenis

Vlak voor de jaarwisseling schoot VitesseNU uit de grond. Een belangengroep met maar één doel. Het noodlijdende Vitesse niet ten onder laten gaan. Het schrikbeeld van de initiators is een herhaling van de geschiedenis: de teloorgang van FC Wageningen, nu bijna tien jaar geleden.

Wat is VitesseNU en wie zit(ten) er achter. Duivenaar Pieter van der Plas (34) en Jack Eversen (37) uit Huissen treden op als woordvoerder. Verder wordt de naam van sympathisant Piet Bodewes genoemd, een voormalig voorzitter van Vitesse en eerder betrokken bij een andere belangengroep: “Vitesse, daar gaat het om”. Dat was een bont, maar inmiddels ontbonden gezelschap.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 07-02-02
 

Vitesse: ´Discussie niet uit de weg gaan’

Vitesse heeft gisteren bij monde van woordvoerder Frank Huizinga laten weten de discussie met belangengroepen als VitesseNu niet uit de weg te gaan.

“Wij communiceren graag met onze supporters en zijn altijd bereid de discussie aan te gaan. Mits dat uiteraard op een goede manier gebeurt”, aldus Huizinga, die op de hoogte is van de contacten tussen VitesseNU en bestuurslid Jan Snellenburg.

Op verzoek van de belangengroep ging Snellenburg in op een reeks vragen. Inmiddels is daar een nieuwe serie aan toegevoegd. Huizinga: “Of we al die vragen beantwoorden, weet ik niet. Het bedrijfsbelang gaat uiteraard voor en het is niet altijd in het belang van Vitesse om alles in de openbaarheid te brengen.”

Voorzitter Harry Reusken van de supportersclub zegt geen contact te hebben met de initiators van VitesseNU. Ook de supportervereniging van Vitesse maakt zich grote zorgen om de club, maar schaart zich niet achter de initiatiefnemers. Eerder gebeurde dat wel bij de actiegroep ´Vitesse, daar gaat het om’. Reusken: “Ik ken het draagvlak. Ik zou alleen graag zien dat ze met een alternatief kwamen, maar dat is er niet.”

 

 

Bron: Gelderlander 07-02-02
 

Vitesse – Ajax bij Canal+

Naast de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en PSV wordt ook het thuisduel tegen Ajax rechtstreeks uitgezonden op de abonneezender Canal+.

De wedstrijd Vitesse – Ajax wordt op zondag 31 maart (Eerste Paasdag) gespeeld. Het aanvangstijdstip blijft ongewijzigd, 14.30 uur. De wedstrijden die wel gewijzigd zijn, hebben we op een rijtje gezet:

Vitesse – Fortuna Sittard: zaterdag 9 februari, 20.00 uur.
Vitesse – Feyenoord: zondag 17 februari, 13.00 uur.
Roda JC – Vitesse: maandag 4 maart, 20.00 uur.
Vitesse – PSV: zaterdag 16 maart, 19.30 uur.

 

 

Bron: Vitesseworld 06-02-02
 

Blessurejournaal

De volle ziekenboeg van Vitesse begint langzaam leeg te stromen. Trainer Edward Sturing gaf woensdagmiddag een overzicht:

“Het gaat de goede kant op. Zo langzamerhand krijgen we er weer een aantal spelers bij. Victor Sikora en Louis Laros hervatten donderdag de groepstraining en Gert Claessens heeft woensdagochtend voor het eerst weer een looptraining afgewerkt. Bob Peeters is echter sinds dinsdag ziek. Daarnaast is de verwachting dat Matthew Amoah zich vrijdag weer bij de groep meldt. Voor de rest zijn er gelukkig geen bijzonderheden”, aldus Sturing.

 

 

Bron: Vitesseworld 06-02-02
 

Farnerud heeft een goed gevoel bij Vitesse

Manchester United en Fullham willen hem inlijven. Net als Ajax, Feyenoord en Vitesse. Pas in de zomer zal hij beslissen. Alexander Farnerud, het grootste talent van het Zweedse voetbal.

Zeventien jaar is hij pas. Hij oogt als een puber, natuurlijk, maar hij praat al als een volwassen prof. Deze week is hij met Landskrona op trainingskamp naar Turkije. Aan de vooravond van de trip neemt hij, gewoon thuis bij pa en ma, alle tijd voor het telefoontje uit Nederland. Zelfbewust, met het hart van een echte liefhebber, spreekt hij in uitstekend Engels over zijn toekomst. Een gouden toekomst, als we de internationale scouts mogen geloven.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 06-02-02
 

Vitesse dreigt ook Kreek kwijt te raken

Na Marc van Hintum moet Vitesse wellicht ook Michel Kreek laten gaan. De eenmalige international werd zaterdag tijdens AZ-Vitesse (0-0) bekeken door een delegatie van Sevilla. De Spaanse middenmotor ziet in de 31-jarige Kreek een welkome versterking voor de defensie. “Mijn zaakwaarnemer heeft me verteld dat Sevilla op de tribune zat en ik moet eerlijk zeggen dat het me streelt”, reageert Kreek. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag nog een eer in het buitenland wil voetballen. Sevilla zou natuurlijk een fantastische mogelijkheid zijn. Iedere voetballer wil volgens mij wel in de Primera Division spelen.”

Vitesse is volgens zaakwaarnemer Kees Vos officieel niet op de hoogte gesteld van de belangstelling. “Voor Sevilla is Michel een interessante speler, maar de club wil hem eerst nog eens bekijken alvorens een beslissing te nemen. Sevilla heeft namelijk geen haast, want de markt is in Spanje voor dit seizoen gesloten.”

Het contract van Kreek bij Vitesse loopt in 2003 af. Voor de in financiële nood verkerende club zou een vertrek van kreek sportief gezien pijnlijk zijn. Drie weken geleden koos routinier Marc van Hintum ook al voor een buitenlands avontuur. De verdediger vertrok naar het Duitse Hannover 96. Vos: “Iedereen kent de situatie bij Vitesse. Ik verwacht dat er wel te praten is voor Sevilla.”

De beleidsbepalers van Vitesse gaan een moeilijke periode tegemoet. Links en rechts zal er aan spelers getrokken worden, maar de man die hoofdtrainer Edward Sturing in de zomer moet opvolgen is nog niet gevonden.

 

Bron: VI 06-02-02
 

Vitesse-spelers noemen Danny Blind

De spelers van Vitesse hebben een profiel geschetst van de trainer die Edward Sturing na dit seizoen moet opvolgen. Zij hebben een voorkeur voor Danny Blind of Gerard van der Lem.

Dat schrijft Voetbal International (VI). Blind, jeugdtrainer bij Ajax, zegt niet op de hoogte te zijn van belangstelling van Vitesse.

Van der Lem, momenteel zonder club, wel. “Ik weet dat mijn naam is gevallen bij Vitesse”, zegt de voormalig trainer van AZ. “Ik ben niet benaderd, maar het lijkt me een prima club. De jeugdopleiding is erg goed en dat is iets wat ik belangrijk vind.”

 

Bron: TT TVG 06-02-02
 

Jevric en Stefanovic bij nationale ploeg

Dragoslav Jevric en Dejan Stefanovic zijn door de Joegoslavische voetbalbond geselecteerd.

Joegoslavië speelt op woensdag 13 februari een oefenduel tegen Mexico. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld in Phoenix, Arizona (Verenigde Staten). Beide spelers vertrekken op maandag 11 februari en worden op vrijdag 15 februari weer in Arnhem verwacht.

 

Bron: Vitesseworld 05-02-02
 

Topclubs willen andere opzet UEFA-beker

Topclubs in Europa maken zich sterk voor een andere opzet van het toernooi om de UEFA-beker. Dat bleek maandag tijdens een workshop van de UEFA in Nyon.

De clubs, die niet behoren tot de exclusieve G-14, hebben een voorkeur voor een poulesysteem met 32 deelnemers, dat later uitmondt in een knock-out-fase. Volgens David Dein, vice-voorzitter van Arsenal, is de huidige formule van de Champions League zeer geschikt voor het UEFA-bekertoernooi.

Eventuele wijzigingen in het tweede Europa-Cuptoernooi zijn afhankelijk van de besluitvorming in de Europese Commissie over de centrale marketingpolitiek van de UEFA. De gezamenlijke verkoop van de tv-rechten is bijvoorbeeld voor de Europese Commissie een heikel punt.

 

Bron: ANP 05-02-02
 

PSV laat blik vallen op Remco van der Schaaf

PSV wil Remco van der Schaaf overnemen van Vitesse. De landskampioen ziet in de jeugdinternational de opvolger van Mark van Bommel, die in de zomer vrijwel zeker uit Eindhoven vertrekt. “Ik heb begrepen dat Van der Schaaf hoog op het lijstje van onze scouts staat”, zegt PSV-voorzitter Harry van Raaij.

Van der Schaaf (22) staat bij Vitesse tot medio 2003 onder contract. Naar verluidt heeft PSV ruim drieënhalf euro (acht miljoen gulden) over voor de middenvelder, maar Van Raaij ontkent dat zijn club al een bod heeft uitgebracht.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 05-02-02
 

Personele nood Vitesse lijkt voorbij

De personele nood bij Vitesse lijkt voorbij. De blessures van Didier Martel, Victor Sikora, Michael Dingsdag en Gert Claessens vallen mee, zo concludeerde trainer Edward Sturing gisteren opgelucht.

Zaterdag, in de uitwedstrijd tegen AZ (0-0), had Sturing slechts vijftien spelers tot zijn beschikking. Michael Dingsdag zat noodgedwongen met een ingepakte schouder op de bank. Didier Martel moest in Alkmaar eerder van het veld, nadat hij een tik op de kuit had gekregen. Victor Sikora moest afzeggen, nadat hij donderdag door zijn rug was gegaan tijdens de training.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 05-02-02
 

Transfer Purrel Frankel op een haar na gevild

De Graafschapverdediger Purrel Frankel is zo goed als rond met Vitesse. Vitesse en Frankel zijn in een afrondende fase belandt van de onderhandelingen en hopen de overgang eind deze week te beklinken.

De linksback ziet een overgang naar Vitesse wel zitten en liet al meerdere malen doorschemeren toe te zijn aan een hoger niveau. Ook Roda JC had belangstelling voor de geboren Surinamer maar hikte tegen de transfersom aan die De Graafschap verlangde voor de linksback. Purrel Frankel moet de opvolger worden van de onlangs naar Hannover ’96 vertrokken Marc van Hintum.

Vitesse is met De Graafschap een transfersom van een slordige 750.000 euro overeengekomen. Over de duur van het contract is nog niets bekend.

 

04-02-02
 

Sturing wil falende jeugd niet

De spelers van Jong Vitesse hebben zaterdagmiddag in Alkmaar een dubbel slechte beurt gemaakt. Behalve de nederlaag tegen AZ (5-2) wist geen enkele speler hoofdtrainer Edward Sturing te overtuigen.

Om die reden besloot Sturing voor de wedstrijd tegen AZ (0-0) af te zien van aanvulling uit de jonge garde. Vitesse begon het duel met vijf in plaats van de gebruikelijke zeven reserves. “Ik ben van mening dat spelers hun plaats wel moeten verdienen. Dat hebben ze niet gedaan, dan hoef ik er ook niemand bij”, legde Sturing zaterdagavond uit.

Hij vond het daarnaast ongepast tegenover de jeugdcoach, Mike Snoei. “Als de spelers hem laten vallen, kan ik het toch niet maken om ze te belonen?

Het is de tweede keer in een week dat spelers van Jong Vitesse zich van een slechte kant laten zien. Een week geleden kwam een viertal spelers te laat, waarna direct een disciplinaire schorsing volgde.

 

Bron: Gelderlander 04-02-02
 

Coach Jong Vitesse wil praten met spelers

Trainer Mike Snoei van Jong Vitesse zal vandaag met zijn spelersgroep gaan praten over de wanprestatie zaterdag bij AZ. Hij zag zijn ploeg in het laatste half uur met een man meer de 1-0 voorsprong volledig verspelen. Het werd uiteindelijk zelfs 5-2 in Alkmaar.

Snoei: “Zoiets heb ik zelden meegemaakt. We staan met 1-0 voor en dan denkt iedereen dat de wedstrijd in de knip zit. Daar ga ik het nog even over hebben met de spelers.”

Voor de verdedigers Theo Groeneveld en Rick van Bochem was de middag zuur. Dat duo zou ’s avonds aanschuiven bij de hoofdmacht, die eveneens in Alkmaar moest aantreden.

Snoei: “Groeneveld en Van Bochem verdienen het op basis van de laatste tijd om een kans te krijgen, maar die kansen hebben ze zaterdag niet gegrepen. Groeneveld ging twee keer achter elkaar in de fout en Van Bochem speelde ook niet sterk. Het was allemaal veel te nonchalant”, wist Snoei, die Kalle Sone (1-0) en Steve Pormes (2-5) zag scoren.

 

Bron: Gelderlander 04-02-02
 

Ziekenboeg bij Vitesse loopt leeg

Langzaam maar zeker loopt het aantal blessures bij Vitesse weer wat terug. Mamadou Zongo, die herstelt van een kruisband-blessure, trainde maandagochtend weer met een klein groepje mee. Louis Laros deed zijn oefeningen nog apart van de groep, maar het gaat de goede kant op met hem. Trainer Edward Sturing: “Ik verwacht dat hij eind deze week aansluit bij de grote groep.”

De blessures van de aanvallers Didier Martel en Victor Sikora vallen mee. Martel kreeg tegen AZ een tik op zijn kuit, terwijl Sikora donderdag door zijn rug ging en AZ daardoor miste. Edward Sturing is optimistisch. “Martel en Sikora kunnen tegen Fortuna Sittard weer spelen. Verder hebben we Remco van der Schaaf terug van een schorsing, dus ik kan weer wat meer keuzes maken.”

De Belg Gert Claessens zou bovendien maandag ook weer meetrainen, maar hij meldde zich af met griep. De middenvelder is hersteld van een rugblessure, die hij opliep op trainingskamp in Portugal. Sturing: “De ziekenboeg loopt dus langzaam leeg. Ook Michael Dingsdag (twee maal schouder uit de kom) zat alweer op de bank tegen AZ. Ik denk dat we weer de goede kant op gaan.”

 

Bron: TT TVG 04-02-02
 

Blessure Martel valt mee

Een klein deel van de selectie heeft maandagmorgen een training afgewerkt. Onder leiding van Sturing en Bos trainden ook Laros, Zongo en Dingsdag volledig mee. Zeker de aanwezigheid van Mamadou Zongo is positief te noemen.

Victor Sikora en Didier Martel trainden nog niet mee met de groep. Beide spelers werden behandeld, maar zijn zaterdag tegen Fortuna Sittard waarschijnlijk inzetbaar. De kuitblessure van Martel die hij afgelopen zaterdag tegen AZ opliep blijkt dus mee te vallen. Gert Claessens zou zich maandag ook weer bij de groep melden, maar de Belg heeft griep en gaat eerst uitzieken.

 

Bron: Vitesseworld 04-02-02
 

Carlos Fortes wil zich in de kijker spelen

 

RKC wilde hem voor de winterstop overnemen. Vitesse ging niet akkoord, maar zal zijn aflopende verbintenis niet verlengen. En dus probeerde Carlos Fortes zich zaterdag bij AZ (0-0) in de kijker te spelen.

Na negentig minuten doelpuntloos voetbal stapt Carlos Fortes met een ‘lekker gevoel’ uit de kleedkamer. Hij heeft zijn tweede volledige partij en de benen, na de derby tegen NEC zes dagen eerder. In die twee duels heeft hij meer minuten gespeeld dan in de zes maanden daarvoor. Doordat Vitesse liefst negen spelers moet missen, is Fortes weer even basisspeler.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 04-02-02
 

‘Er moet nu niets gebeuren’

Edward Sturing maakt zich grote zorgen over de kleine selectie van Vitesse. “Er moet nu echt helemaal niks meer gebeuren”, reageerde de trainer van Vitesse die zaterdagavond tijdens het duel bij AZ (0-0) Didier Martel met een kuitblessure zag afhaken. Ver voor de wedstrijd haakte ook Victor Sikora af. Hij had te veel last van zijn rug. Sturing verwacht geen grote problemen voor het duo. “Maar je weet het natuurlijk nooit.”

Van de geblesseerden verwacht hij deze week Gert Claessens terug bij de groep. Louis Laros traint individueel om zijn spieren sterker te maken. Sturing zegt van beide spelers geen idee te hebben wanneer zij speelklaar zijn.

Voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard keert in elk geval Remco van der Schaaf terug van een schorsing. De gele kaarten voor Michel Kreek en Bob Peeters hebben geen schorsing tot gevolg.

 

Bron: Gelderlander 04-02-02
 

Amoah kan naar huis

Matthew Amoah is met zijn land Ghana in de kwartfinale om de Afrika Cup uitgeschakeld door Nigeria. Een doelpunt van Roda-speler Garbo Lawal was voldoende voor de winst op de Black Stars en een plaats in de halve finale. Amoah zal naar alle waarschijnlijkheid zo spoedig mogelijk terugkeren bij Vitesse.

Mali is ook doorgedrongen tot de halve finales door een 2-0 overwinning op Zuid-Afrika. Diarra speelde de gehele wedstrijd.

 

Bron: Vitesseworld 04-02-02
 

Jevric houdt voor Vitesse nu ook ‘de nul’

De meeste kordate personele maatregel van trainer Edward Sturing ging ten koste van een doelman die dat niet verdiende. Jim van Fessem moest zijn plaats afstaan aan Dragoslav Jevric, die bij AZ voor het eerst bewees dat ook hij op de nul kan spelen: 0-0.

Sturing was er blij mee, Jevric waarschijnlijk in de zevende hemel. De 27-jarige doelman heeft nog geen moment kunnen aantonen waarom hij de voorkeur kreeg boven Van Fessem. “Ik vind hem de betere keeper”, herhaalde Sturing zaterdagavond nog maar eens. “Ik ben blij voor hem dat hij nu een keer de nul heeft gehouden. Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Sober keepen, geen risico nemen. En als hij er moest staan, stond hij er. Hij pakte nog een goede kans van Elkhattabi.” Vlekkeloos was het optreden van de tweevoudig international uit Joegoslavië allerminst. Het is lang geleden dat Jevric bewees een uitstekende doelman te zijn. Alleen in zijn eerste seizoen deed hij dat, al vond de vorige hoofdcoach Ronald Koeman het maar niks. Die haalde Edwin Zoetebier en gaf Jevric een enkele reis naar de vergetelheid.

 

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 04-02-02
 

Sturing tevreden over Hofs

Nicky Hofs maakte in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen NEC zijn officiële competitiedebuut in het eerste elftal van Vitesse. De speler zelf was redelijk tevreden over zijn optreden. Volgens zijn trainer heeft hij het gewoon goed gedaan.

“Ik maakte mijn eigen debuut bij De Graafschap voor ongeveer 3.000 toeschouwers. Nicky doet dat in een derby tegen NEC voor 25.000 mensen in Gelredome. Gezien die omstandigheden heeft hij het goed gedaan. De gele kaart die hij ontving had ik vooraf voorspeld. Ik zei het al tegen Theo Bos. Hofs is een echte straatvoetballer en wil zich niet laten afbluffen. Hij wilde even laten zien wie hij is”, aldus Sturing.

“Door de afwezigheid van de Afrikanen Amoah, Babangida en Diarra mocht Hofs mee op trainingskamp. De periode was puur bedoeld om te leren, maar hij pakt het erg goed op en zit ook voor de wedstrijd tegen AZ weer bij de groep. Technisch heeft hij weinig moeite om mee te komen, alleen fysiek moet hij nog wat sterker worden. Het is een goed jong hoor.”

Bron: Vitesseworld 03-02-02
 

Nick Hofs beste man bij Vitesse

In zijn tweede competietiewedstrijd voor Vitesse groeide Nick Hofs uit tot de beste man bij Vitesse. In Alkmaar speelde de 18-jarige Arnhemmer een sterke partij als rechtshalf. Hofs had zijn goede wedstrijd kunnen bekronen met de winnende goal valk voor tijd: “Het was een mooie knal. Ik raakte hem goed, maar het is jammer dat hij tegen de lat ging.”

Nick Hofs had geen problemen met tegenstander Barry van Galen: “Het ging lekker, de tweede helft ging het uitstekend. We hebben het goed opgepakt. Ik heb vandaag ook veel verdedigende taken gedaan, ik wil graag hard werken.”

Bron: TT TVG 03-02-02
 

Sturing tevreden over veldspel

Ondanks de 0-0 tegen AZ was trainer Edward Sturing tevreden over het spel van zijn ploeg: “Er had meer zeker meer ingezeten. We hadden de beste kansen en ik zag veel progressie in de manier van spelen. De defensie gaf nauwelijks kansen weg, Tot tevredenheid van Sturing: “Jevric heeft sober gekeept. Ik zie nog wel dat er dingen niet goed zijn in de zone-verdediging, maar het wordt beter.

Het optreden van Nick Hofs kon Sturing zeer bekoren: “Ik moet hem een groot compliment maken, hij was een van de uitblinkers. Jammer dat hij die bal niet binnen schiet.

 

Bron: TT TVG 03-02-02
 

AZ – Vitesse 0-0

Vitesse heeft zaterdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZ. Gezien het spelbeeld hebben de Arnhemmers twee punten laten liggen in Alkmaar. Een inzet van Hofs, twee minuten voor tijd, raakte nog de onderkant van de lat.

Na een aantrekkelijke openingsfase -beide ploegen gaven veel ruimte weg- zakte het spelpeil. In het eerste kwartier kregen Emile Mbamba en Bob Peeters kleine kansen. AZ probeerde het voornamelijk van afstand, maar kreeg in de persoon van Barry van Galen wel de beste kans van de eerste helft. Na een half uur spelen kreeg de middenvelder een diepe bal aangespeeld, maar zijn schot was van dichtbij te zacht. Vitesse moest na het goede begin wat gas terugnemen. Hofs kreeg op slag van rust de ideale mogelijkheid Vitesse op voorsprong te zetten. Peeters maakte het doelman Moens lastig, waardoor Hofs een leeg doel voor zich zag. Van buiten de zestien zag hij zijn schot echter naast gaan.

Meteen na rust schoot Ruud Knol uit een vrije trap Max Huiberts tegen de vlakte. Het duurde enige minuten voordat hij weer binnen de lijnen terugkeerde. Na een kwartier moest hij vervangen worden en trainer Van Stee dacht na afloop aan een lichte hersenschudding. De gehele tweede helft was Vitesse de betere ploeg, maar wist het niet te profiteren van het veldoverwicht. Het initiatief lag volledig bij de Arnhemmers en AZ wist er nog maar sporadisch uit te komen. Emile Mbamba vergat echter in een 1 tegen 1 situatie de bal af te spelen aan collega-spits Peeters en Ruud Knol zag een prima kopbal gered worden door Oscar Moens.

Twintig minuten voor tijd moest Martel met een blessure naar de kant en werd vervangen door Van Beukering. Uit één van de spaarzame aanvallen van AZ was invaller Elkhattabi nog het dichtst bij een treffer. Jevric wist het schot van de aanvaller zeven minuten voor tijd prima te stoppen. In de 88ste minuut werd een schitterende individuele actie van Nicky Hofs niet beloond met een doelpunt. De goed spelende Hofs speelde zich op de rand van de zestien uitstekend vrij, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat. Scheidsrechter Schenkels zag na het schot niet dat Van Beukering, voordat hij gevaarlijk kon worden, vastgehouden werd binnen de beruchte lijnen. Vitesse bleef aldus steken op het doelpuntloze gelijkspel, maar heeft duidelijk progressie gemaakt in de uitvoering van het nieuwe 4-4-2 systeem. Een conclusie die perspectief biedt voor de komende drie thuiswedstrijden die op het programma staan.

Sturing
“Ik zit met een tweeslachtig gevoel. Aan de ene kant had er meer ingezeten, zeker gezien de kansen en het veldoverwicht. Aan de andere kant ben ik blij als trainer van Vitesse dat er vooruitgang zit in de uitvoering van het nieuwe systeem. We hebben achterin bijna geen kans weggegeven en de manier van spelen was af en toe prettig om te zien. Toch ben ik teleurgesteld dat we niet hebben kunnen winnen en het is jammer dat de bal van Hofs er vlak voor tijd niet in gaat. Al met al ben ik tevreden over de wedstrijd van vanavond.”

Van Stee
“Vooraf, na de winst op Groningen, wilden we weer als eenheid het veld in. De eerste helft hadden we de intentie om aanvallend te spelen en achterin één tegen één. Vitesse stond daarentegen verdedigend als een blok en hebben weinig weggegeven. Wij probeerden het de tweede helft open te breken door Bosman in te brengen. Helaas valt hij een kwartier later alweer uit met een spierblessure. Op het eind vond ik dat de wedstrijd op slot zat en het zegt genoeg dat ik persoonlijk de centrale verdedigers van beide ploegen het beste vond.”

Statistieken

AZ – Vitesse 0-0 (0-0)

Scheidstrechter: Schenkels

Toeschouwers: 7.136

Gele kaarten: Opdam, Dibi (AZ), Stefanovic en Peeters (Vitesse)

Opstellingen

Vitesse
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu, Hofs, Kreek, Martel (67. Van Beukering), Fortes, Mbamba (89. Lewtsjenko) en Peeters.

AZ
Moens, Opdam, Wolters, Wijker, Buskermolen, Robbemond, Kromkamp, Van Galen, Nelisse (61. Bosman, 77. Dibi), Perez en Huiberts (61. Elkhattabi)

 

Bron: Vitesseworld 02-02-02
 

Sturing tevreden over veldspel

Ondanks de 0-0 tegen AZ was trainer Edward Sturing tevreden over het spel van zijn ploeg: “Er had meer zeker meer ingezeten. We hadden de beste kansen en ik zag veel progressie in de manier van spelen. De defensie gaf nauwelijks kansen weg, Tot tevredenheid van Sturing: “Jevric heeft sober gekeept. Ik zie nog wel dat er dingen niet goed zijn in de zone-verdediging, maar het wordt beter.

Het optreden van Nick Hofs kon Sturing zeer bekoren: “Ik moet hem een groot compliment maken, hij was een van de uitblinkers. Jammer dat hij die bal niet binnen schiet.

 

Bron: TT TVG 03-02-02
 

AZ en Vitesse in evenwicht

AZ is er in de eigen Alkmaarderhout niet in geslaagd zich te ontdoen van Vitesse. De ploegen, die de tweede helft van de competitie beiden waren begonnen met een zege, kwamen niet tot scoren en deelden dus de punten.

Als er al een ploeg verdiend had om te scoren dan was het Vitesse geweest. Hoewel ook de Arnhemmers niet veel meer recht op de overwinning hadden dan AZ. Bij vlagen speelden de bezoekers iets beter maar over het algemeen waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het had de avond kunnen worden van Nicky Hofs. De jongeling, die vorige week in het met 2-1 gewonnen duel met NEC voor het eerst in de basis stond bij Vitesse. Zo’n drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd haalde hij keihard uit; AZ-keeper Oscar Moens was geklopt maar de bal belandde op de lat.

Dat schot vlak voor tijd was ook de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Helaas voor Hofs, maar deze jongensdroom werd net geen werkelijkheid. Omdat Viktor Sikora afgelopen week tijdens de training geblesseerd raakte, mocht Emile Mbamba voor het eerst vanaf het begin meedoen bij Vitesse. De speler uit Kameroen kreeg enkele minuten na aanvang van de tweede helft een goeie kans maar schot net langs het doel van Moens. Deze mogelijkheid betekende de aanvang van een opleving bij Vitesse. De Arnhemmers roken de voorsprong en stoven naar voren.

AZ-goalie Moens, die in de eerste helft wat onzeker oogde, had de grootste moeite om de inzetten van de tegenstander te stoppen. Hij werd gered door trainer Henk van Stee die besloot een nieuwe aanvalslinie binnen de lijnen te brengen. John Bosman betrad het veld voor Max Huiberts en Ali Elkhattabi verving Robin Nelisse. De beslissing van Van Stee bleek een hele goede te zijn. Niet omdat de frisse aanvallers die hij inzette veel konden bewerkstelligen, maar wel omdat de onderbreking het einde betekende van de wervelwind Vitesse.

Het tempo van de bezoekers zakte snel en de wedstrijd ging weer terug naar hoe het de hele eerste helft was gegaan; twee ploegen die het wel probeerden maar de grootste moeite hadden in de opbouw waardoor er geen uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Invaller Bosman moest na ongeveer een kwartier spelen het veld al weer ruimen vanwege een blessure. Ook zijn vervanger Jamal Dibi kon geen potten breken. En omdat Hofs zich net voor het eind niet wist te ontpoppen als matchwinnaar bleef het in de Alkmaarderhout 0-0.

Kaarten
Geel: Kreek, Peeters, Opdam, Dibi

 

Toeschouwers: 7.136

Scheidsrechter: Schenkels

AZ
Oscar Moens, Jannes Wolters, Peter Wijker, Michael Buskermolen, Barry Opdam, Jan Kromkamp, Reinier Robbemond, Barry van Galen, Kenneth Perez, Robin Nelisse (61. Ali Elkhattabi), Max Huiberts (61. John Bosman/76. Jamal Dibi)

Vitesse
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Ruud Knol, Stefan Nanu, Nicky Hofs, Michel Kreek, Didier Martel (67. Jhon van Beukering), Carlos Fortes, Emile Mbamba (88. Jevgeni Levtsjenko), Bob Peeters

 

 

Bron: Voetbalkrant 02-02-02
 

Nieuw: Sfeercommissie op vitesse.org

Op de officiële site van de Supportersvereniging Vitesse wordt ook aandacht besteed aan de vereniging besteed. Onder het kopje ‘vereniging info’ vind u allerlei informatie over de Supporters-vereniging Vitesse zoals een weergave van de laatste Zwart op Geel, informatie over activiteiten etc.

Onder de link ‘Sfeercommissie‘ staat nu ook informatie over de Sfeercommissie. Op deze pagina’s staan meer dan 50 foto’s van sfeeracties en vlaggen, songteksten, filmpjes en nog veel meer. Neem er eens een kijkje, u kunt daar ook al uw opmerkingen en suggesties over sfeer kwijt.

lees verder...

 

 

 

Sfeercommissie
 

Vitesse wil zijn Afrika-gangers heel snel terug

Het in grote personele problemen verkerende Vitesse verwacht in elk geval een van de drie deelnemers aan de Afrika Cup volgende week terug te zien in Arnhem. Trainer Edward Sturing liet gistermiddag weten dat de club er alles aan zal doen om de internationals Mahamadou Diarra, Matthew Amoah en Tijjani Babangida na uitschakeling zo snel mogelijk terug in Arnhem te krijgen.

Sturing kan iedereen goed gebruiken, aangezien zijn selectie voor de uitwedstrjd van vanavond (zaterdag) hij AZ is geslonken tot vijftien veldspelers. Daarvan is niet eens iedereen fit.

Het succes van de Afrika-gangers in Mali wordt binnen Vitesse-kringen dan ook op zijn zachtst gezegd tweeslachtig bekeken. Alle drie de landen bereikten deze week de kwartfinale, waarin Ghana (Amoah) en Nigeria (Babangida) zondag tegen elkaar uitkomen. De verliezer kan naar huis, zodat Sturing zijn ingekrompen selectie in elk geval met een speler kan uitbreiden.

“Ik spreek geen voorkeur uit”, liet de trainer van Vitesse gistermiddag weten.

Meer verlegen dan om aanvallers zit hij echter om middenvelders. Remco van der Schaaf is geschorst, Gert Claessens, Theo Janssen en Louis Laros geblesseerd. Mahamadou Diarra speelt zondag met thuisland Mali tegen Zuid-Afrika.

Sturing: “Zuid-Alrjka is een sterke tegenstander. Ik gun het onze spelers van harte dat ze een ronde verder komen. Het is voor hen een fantastische belevenis. Aan de andere kant heb ik ze toch het liefst zo snel mogelijk terug. Zeker nu we zo krap in de mensen zitten.”

“Ik verwacht dat de spelers die uitgeschakeld zijn, zo snel mogelijk hier terugkeren. We hebben veel contact met hen, ze weten daar ook van. Desnoods gaan we ze zelf halen”, aldus de coach, die voor het uitduel in Alkmaar goeddeels door zijn mogelijkheden heen is.

Op de bank zitten naast doelman Jim van Fessem, de halffitte Michael Dingsdag, Evgeniy Lewtsjenko, Riga Mustapha, Jhonny van Beukering en eventueel Victor Sikora. De aanvaller heeft last van zijn rug en bekijkt vanochtend of hij eventueel voor een invalbeurt inzetbaar is.

Sturing bekijkt vandaag de wedstrijd van Jong Vitesse, eveneens in Alkmaar, om extra aanvulling te selecteren. Michel Kreek keert in elk geval terug in de basis. Hij miste de wedstrijd tegen NEC door een schorsing. Voorheen speelde de aanvoerder alles. Emile Mbamba zal waarschijnlijk de plaats van Sikora overnemen.

Sturing beschouwt AZ als een lastige tegenstander. Hij raakte vorige week bij een bezoek aan Alkmaar vooral onder de indruk van de aanvalslinie . “Veruit het sterkste deel van de ploeg”, vond Sturing die AZ met 3-1 van FC Groningen zag winnen.

Vitesse won overigens sinds de 2-0 zege bij PSV (29 september 2001) geen uitwedstrijd meer. Zeven duels leverden twee punten op en een doelsaldo van min elf (6-17).

Vermoedelijke opstelling Vitesse Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu; Hofs, Martel, Kreek, Fortes; Peeters, Mbamba.

 

Bron: Gelderlander 02-02-02
 

Sturing “wist” al dat Hofs geel zou krijgen

Vitesse-trainer Edward Sturing is dik tevreden met de ontwikkeling van Nicky Hofs, die zondag tegen NEC zijn debuut maakte. Het optreden van de kleine Arnhemmer was volgens Sturing geen verrassing, ook zijn gele kaart na tien minuten niet.

“Ik had van tevoren met Theo Bos al gewed dat Nicky geel zou krijgen. Dat is een jongen die even wil laten zien ´hier ben ik´, met mij wordt vandaag niet gedold”.

Sturing kent de kleine Hofs vanaf de C-jeugd, waar hij al zijn trainer was. “Hij is een echte straatvoetballer, iemand die zich laat gelden. Helemaal gek van het spelletje. Je moet hem eerder afremmen dan stimuleren.”

Dat doet Sturing dan ook met de middenvelder, die vanavond tegen AZ voor de tweede keer in de basiself start. “Hij kan het voetbaltechnisch prima aan, maar fysiek kost het moeite. Hij heeft wat liesproblemen, daarom laat ik hem wel eens een training overslaan. De weerstand is veel hoger. In tegenstelling tot bij de jeugd, moet hij nu altijd voluit gaan”, weet Sturing, die zijn pupil tegen NEC maar weinig opdrachten meegaf.

“Ik heb gezegd dat hij moet voetballen alsof hij op het schoolpleintje is. Gewoon lekker spelen, de techniek is er. Je moet die jonge spelers alleen een beetje extra in de gaten houden, niet kapot maken. Tegen NEC vroeg ik hem of het goed ging. Dan zegt hij ja en zie ik hem even later zijn spieren rekken”, lacht Sturing. “Daarom heb ik hem er maar snel uitgehaald.”

 

Bron: Gelderlander 02-02-02
 

Weinig keuzes voor Sturing

Vitesse neemt zaterdag zestien selectiespelers mee naar Alkmaar. Meer fitte spelers heeft trainer Sturing niet tot zijn beschikking. Ook Sikora heeft zich bij de geblesseerden gevoegd. De aanvaller is een groot twijfelgeval.

Edward Sturing kent veel afwezigen en daardoor problemen in zijn selectie. Desondanks is de trainer vol vertrouwen. “Van der Schaaf is helaas geschorst en Victor Sikora is een groot twijfelgeval. Hij heeft door de rugblessure vrijdag niet kunnen trainen en zal ook zeker niet vanaf het begin aanwezig kunnen zijn. Een invalbeurt is het hoogst haalbare. Michael Dingsdag zit voor noodgevallen op de bank en wellicht halen we er zaterdag nog twee bij de Beloften weg, zodat we achttien spelers op de lijst kunnen zetten”, aldus Sturing.

Indruk
Sturing: “Ik heb samen met Theo Bos de wedstrijd van AZ tegen FC Groningen gezien. Ik vond ze erg goed spelen, voornamelijk in aanvallend opzicht. Er zit veel beweging in de ploeg, met veel positiewisselingen. Zeker aanvallend heeft AZ indruk op mij gemaakt.”

4-4-2
Sturing was gematigd tevreden over het vertoonde spel tegen NEC. “We hebben NEC vooral in het eerste half uur teveel ruimte gegeven en konden de duels niet aangaan. Na wat omschakelingen ging het in de loop van de wedstrijd beter. Positief was het spel van en rond de spitsen. We konden ze beter bereiken dan in de voorgaande wedstrijden en we creërden ruimte om dreigend te worden. Over Bob Peeters was ik zeer tevreden. Ik heb hem dit seizoen nog niet zo goed zien voetballen, maar één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer. Maar tevreden ben ik zeker.”

Sturing erkent dat zijn ploeg voor de winterstop een slechts reeks heeft neergezet in uitwedstrijden. De laatste overwinning op vreemde bodem dateert alweer van 29 september 2001 toen PSV in eigen huis met 2-0 te kijk werd gezet. “Ja, we hebben het in de laatste uitwedstrijden niet goed gedaan, maar gezien de afgelopen trainingsweek ga ik met het volste vertrouwen naar AZ en wordt het tijd dat we de negatieve reeks doorbreken.”

Vermoedelijke opstelling:

Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu, Hofs, Kreek, Martel, Fortes, Mbamba en Peeters.

Reserves: Van Fessem, Dingsdag, Lewtsjenko, Van Beukering en Riga.

 

Bron: Vitesseworld 01-02-02
 

Sturing tevreden over Hofs

Nicky Hofs maakte in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen NEC zijn officiële competitiedebuut in het eerste elftal van Vitesse. De speler zelf was redelijk tevreden over zijn optreden. Volgens zijn trainer heeft hij het gewoon goed gedaan.

“Ik maakte mijn eigen debuut bij De Graafschap voor ongeveer 3.000 toeschouwers. Nicky doet dat in een derby tegen NEC voor 25.000 mensen in Gelredome. Gezien die omstandigheden heeft hij het goed gedaan. De gele kaart die hij ontving had ik vooraf voorspeld. Ik zei het al tegen Theo Bos. Hofs is een echte straatvoetballer en wil zich niet laten afbluffen. Hij wilde even laten zien wie hij is”, aldus Sturing.

“Door de afwezigheid van de Afrikanen Amoah, Babangida en Diarra mocht Hofs mee op trainingskamp. De periode was puur bedoeld om te leren, maar hij pakt het erg goed op en zit ook voor de wedstrijd tegen AZ weer bij de groep. Technisch heeft hij weinig moeite om mee te komen, alleen fysiek moet hij nog wat sterker worden. Het is een goed jong hoor.”

 

 

Bron: Vitesseworld 01-02-02
 

Victor Sikora niet in basis tegen AZ

Vitesse moet het zaterdagavond in Alkmaar tegen AZ stellen zonder Victor Sikora. De aanvaller ging donderdag op de training door zijn rug en zit hoogstens op de bank. Sikora wordt in de basis vervangen door Emile Mbamba. Michael Dingsdag, tegen NEC twee keer schouder uit de kom, zit in geval van nood toch op de bank. Bovendien worden enkele Jong Vitesse-spelers overgeheveld, zoals wellicht Kalle Sonne en Theo Groeneveld.

Opmerkelijk is dat Vitesse onder Ronald Koeman alle vijf duels tegen AZ won en de ene keer onder Edward Sturing verloren de Arnhemmers.

Trainer Sturing noemt AZ “aanvallend goed. Achterin zijn ze niet snel, het centrum is kwetsbaar.” Vitesse moet een negatieve uit-reeks doorbreken. Uit de laatste zeven uitduels werden maar twee punten gehaald. Sturing: “Het systeem wordt nog niet helemaal goed uitgevoerd. Probleem is dat we vaak eindigen bij de keeper en dat is niet de bedoeling. De bal moet eerder naar de spitsen worden gespeeld en dan moeten we snel bijsluiten.”

Opstelling:
Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu,
Hofs, Kreek, Martel,
Fortes, Peeters, Mbamba.

Remco van der Schaaf is geschorst.

 

Bron: TT TVG 01-02-02
 

Vitesse meldt zich voor Frankel

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse heeft zich bij De Graafschap gemeld voor linksback Purrel Frankel. Dat heeft technisch directeur Gerard Marsman vrijdag bevestigd. “Ze willen Purrel graag als opvolger van Van Hintum,” weet Marsman. “Maar wij zullen alles in het werk stellen om Frankel te behouden voor De Graafschap. Ik verwacht dat Vitesse binnenkort met hem rond de tafel gaat.”

Frankel is blij met de interesse van Vitesse. “Het is toch een stapje hoger. Ik verwacht wel dat het concreet kan worden, hoewel we nog niet uitgebreid met elkaar hebben gesproken.” Frankel is bij De Graafschap aan zijn vijfde seizoen bezig en speelt al twee jaar zeer constant. “Daarom verbaast mij de interesse ook niet. Dat weet je bij een club als De Graafschap,” aldus trainer Jurrie Koolhof.

De oefenmeester heeft echter wel zijn twijfels. “Purrel zal het zelf moeten ondervinden. Maar hij is een sfeergevoelige jongen en weet dat wij hier een prettige groep hebben. Bij Vitesse gaan ze toch iets anders met elkaar om.” Behalve Vitesse dingt ook nog een andere club naar de gunsten van Purrel Frankel. Welke club is onbekend.

 

Bron: TT TVG 01-02-02
 

Sikora mogelijk buitenspel

Vitesse kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ waarschijnlijk niet beschikken over Victor Sikora. De aanvaller ging gistermorgen door zijn rug, in een oefenpartij op de training.

Terwijl er geen tegenstander in de buurt was, ging Sikora plotseling naar de grond. “Ik nam een bal aan en in één keer schoot het in de rug”, zegt de drievoudig international. “Ik zakte in elkaar en kon nauwelijks overeind komen.”

De eerste diagnose leerde dat Sikora spit heeft opgelopen. “Het gaat nu beter”, aldus de aanvaller, enkele uren na de training. “Het kan twee tot tien dagen duren voordat de pijn weg is en ik weer kan voetballen. Het hangt af van morgenvroeg, hoe de rug zich houdt na een nacht slapen. Alleen als ik dan geen last heb, kan ik waarschijnlijk spelen tegen AZ.”

De blessure van Sikora komt op een moment dat Vitesse toch al krap zit in de beschikbare spelers. “We hebben er nog vijftien over”, zegt Edward Sturing met gevoel voor ironie. “Dat is genoeg, want er mogen er toch maar elf spelen.”

Tegen AZ moet Sturing het stellen zonder Remco van der Schaaf, die een schorsing van een wedstrijd uit moet zitten. Gert Claessens, Louis Laros, Theo Janssen en Mamadou Zongo zijn geblesseerd. Ook Michael Dingsdag kon gisteren nog niet meetrainen met de groep. Hij liep zondag tegen NEC een schouderblessure op en zijn inzetbaarheid tegen AZ is uitermate twijfelachtig. Daarentegen keert Michel Kreek na een schorsing terug in het elftal.

Mahamadou Diarra, Matthew Amoah en Tijjani Babangida hebben zich met respectievelijk Mali, Ghana en Nigeria geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Die wedstrijden hebben komend weekeinde plaats. De finale van dit evenement is op zondag 10 februari, zodat het nog onduidelijk is of de Afrikanen nog beschikbaar zijn voor de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Fortuna Sittard, op 9 februari.

 

Bron: Gelderlander 01-02-02

Hoofdsponsor: