januari 2007

Vitesse contracteert Chinees Yu Hai

Vitesse heeft de Chinees Yu Hai voor 2½ jaar gecontracteerd. Zijn komst is mogelijk gemaakt door een buitenlandse investeerder.

De 19-jarige Yu Hai was in november op proef bij Vitesse en maakte een goede indruk op trainer Aad de Mos. “Het is absoluut een talentvolle speler”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “Hij is pas negentien jaar. Je weet nooit hoe lang hij erover doet om het eerste elftal te halen.”

Yu Hai is een linksbenige aanvaller. Hij maakte deel uit van het Chinees Olympisch elftal. Yu Hai meldt zich in de loop van februari bij Vitesse.

Bron: TV Gelderland TxT 31-01-07

Vitesse wil revanche in koningsderby tegen NEC

Voor veel supporters is het de belangrijkste wedstrijd van het Jaar. Komende zondag begint om 12.30 uur de koningsderby tussen Vitesse en NEC. Voor Vitesse staat de wed-strijd in het eigen Gelredome in het teken van revanche voor de nederlaag, die eerder dit seizoen werd geleden tegen de aartsrivaal uit Nijmegen.

Het blijven altijd bijzondere ontmoetingen tussen Vitesse en NEC. Vorig seizoen kwamen de ploegen elkaar zelfs in de Play-offs tegen, toen Vitesse over twee duels de betere ploeg bleek. Als we naar de huidige ranglijst kijken, doen NEC en Vitesse niet veel voor elkaar onder. De clubs delen zelfs de negende positie met 30 punten uit 22 wedstrijden. Beide ploegen wisselden tot dusver sterke en matige perioden af, maar doen beiden nog volop mee voor een plaats in de Play-offs.

Eind oktober speelden Vitesse en NEC een vermakelijk duel tegen elkaar in de Nijmeegse Goffert. Vitesse had het betere van het spel, maar verzuimde het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Op het moment dat iedereen zich verzoend had met een doelpuntloos gelijkspel, sloeg de thuisploeg ver in blessuretijd toe. Youssef El-Akchaoui benutte een strafschop en bezorgde NEC de niet meer verwachtte overwinning, 1-0. Het is er Vitesse daar om aan gelegen zondag absoluut de drie punten in Gelredome te houden.

Vitesse heeft onder leiding van trainer Aad de Mos een voorzichtige opmars ingezet. Al viel het doelpuntloze gelijkspel tegen Willem II (0-0) afgelopen zaterdag wat tegen. NEC deed het beter door het verrassend sterke NAC Breda te verslaan (2-1).

Zowel Vitesse als NEC zag de selectie afgelopen winter op enige plaatsen gewijzigd worden. Zo raakte Vitesse bijvoorbeeld Harald Wapenaar kwijt. Zijn plaats in de selectie is ingenomen door de 23-jarige Serviër Vladimir Stoikovic (Nantes). En vorige week werd ook Giovany Espinoza, een verdediger uit Ecuador vastgelegd. Hij komt zondag nog niet in ac¬tie.

Bron: Arnhemse Koerier 31-01-07

Yu Hai nog steeds in beeld bij Vitesse

De Chinese aanvaller Yu Hai is nog steeds in beeld bij Vitesse.

De 19-jarige Yu Hai was in november op proef bij Vitesse en maakte een goede indruk op trainer Aad de Mos. “Het is absoluut een talentvolle speler”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “Het is nog even afwachten. Het is nog niet duidelijk hoe en wanneer en hoe lang we hem zouden kunnen vastleggen.”

Yu Hai heeft geen prioriteit. “Hij is pas negentien jaar en nog geen directe versterking. Je weet nooit hoe lang hij erover zou doen om het eerste elftal te halen. Maar dit seizoen moeten we hem voor 31 januari halen, dat lukt niet.”

Bron: TV Gelderland TxT 31-01-07

Vitesse start mobiele internetsite

Nieuws van en over Vitesse is vanaf nu ook te bekijken via de mobiele telefoon. In samenwerking met Sportsplaza biedt Vitesse voortaan de mogelijkheid via de mobiele clubsite toegang te krijgen tot nieuws, uitslagen, standen en algemene informatie over de Arnhemse club. Daarnaast zijn er op de mobiele site ook videoclips van voetbalhoogtepunten te bezichtigen.

De samenwerking tussen Vitesse en Sportsplaza komt voort uit het partnerschap van het bedrijf met de ECV. Vitesse is na Ajax, PSV, Feyenoord en Roda JC de vijfde eredivisieclub die met Sportsplaza, dat gespecialiseerd is in sportinformatie op mobiel Internet, in zee gaat.

De Arnhemse club ziet in de nieuwe service een ideale mogelijkheid de informatiebehoefte van de achterban nog breder te faciliteren.

De mobiele site is een aanvulling op de sms-dienst die de club eerder dit seizoen is gestart in samenwerking met Bellnovski Entertainment. De mobiele Vitesse-site biedt exclusief toegang tot full motion beeldmateriaal. Op de mobiele site van Vitesse, die is ondergebracht binnen de mobiele site van Sportplaza, kan desgewenst gericht naar informatie worden gezocht. Gewoon ‘surfen’ op de site behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Voor EUR 2,- per maand kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de mobiele Vitesse-site. Zij hebben dan overal, onbeperkt en op elk gewenst moment toegang tot de site. Om op de mobiele Vitesse-site te komen, moet er een sms met de tekst CLUB worden gestuurd naar 5454 (40 ct p.o.b.). Vervolgens ontvangt de verzender een bericht terug met daarin een wap-link. Door deze link aan te klikken of te openen, wordt toegang verschaft tot de welkomstpagina. Via deze pagina kan er worden doorgeklikt naar de mobile site van Vitesse. Naast de maandelijkse abonnementskosten komen de kosten voor het dataverkeer aan de operator zoals gebruikelijk voor rekening van de bezoeker. Indien de bezoeker zijn abonnement wil beëindigen, dan kan hij zich op ieder moment afmelden bij Sportsplaza. De bezoeker blijft de betaalde maand nog volledig abonnee.

Bron: Voetbal International 31-01-2007

Vitesse laat Mads Junker niet gaan

Vitesse werkt niet mee aan een overgang van aanvaller Mads Junker naar FC Utrecht.

Junker is bij Vitesse op het tweede plan geraakt en Utrecht zoekt nog een opvolger voor Marc-Antoine Fortuné, die is verkocht aan het Franse Nancy. De clubleiding van Vitesse gaf Utrecht nul op het request. “Absoluut niet”, liet algemeen directeur Paul van der Kraan zeer stellig weten.

Vitesse verwacht ook niet dat Ruud Knol nog een nieuwe club vindt. De interesse van Heracles Almelo en Leicester City werd nooit concreet en Knol zag eerder een overgang naar Heracles niet zitten.

Bron: TV Gelderland TxT 31-01-07

Civard Sprockel: „Ik voel me thuis bij Vitesse. Een prachtige club.”

Zelf heeft hij nooit aan zijn voetbalkwaliteiten getwijfeld. Maar Civard Sprockel voelde de afgelopen jaren dat hij de kritische voetbalwereld iets te bewijzen had. En dan vooral zijn eerste club Feyenoord, die hem voortijdig afserveerde. Vla Excelsior speelde Sprockel zich weer In de kijker van onder andere Vitesse, dat hem naar Arnhem haalde. Een gouden greep, zo blijkt nu. Civard Sprockel heeft zich ontwikkeld tot één van de steunpilaren In de Vftesse-defensie.

„Ik voel me thuis bij Vitesse. Een prachtige club. Ook privé heb ik het hier naar de zin. Ik ben samen met mijn moeder naar Arnhem verhuisd. Ik woon nog ’thuis’. Ze leeft enorm met me mee, net ‘als mijn oudere broer die inmiddels op zichzelf woont. Ze komen altijd naar de wedstrijden kijken. Als ik een keer een mindere wedstrijd speel, dan weten ze me weer op te beuren.”

lees verder...

Bron: Arnhemse Koerier 31-01-07
Verloren tijd inhalen

Danko Lazovic heeft de frustratie afgeschud

Vertrouwen is het toverwoord

Met een vertraging van drie jaar lijkt Danko Lazovic zijn belofte alsnog in te lossen. Onder de regie van Aad de Mos heeft de aanvaller zijn ware voetbal-ik ontdekt en is hij flink aan het scoren geslagen, in naam van Vitesse én het nationale elftal van Servië. Met Voetbal Magazine sprak Lazovic over de pijn van Feyenoord, zijn intense vader-landsgevoel en zijn gebaartjes bij Vitesse. ‘Ik ben geen vervelende jongen, heus niet.’

De haast permanente onweersbui op zijn gelaat is weggetrokken en heeft plaatsgemaakt voor een blijmoedige grijns. Danko Lazovic is klaar met het verleden, drie jaren van frustratie lijken afgeschud. De Serviër straalt weer levenslust uit.

lees verder...

Bron: Voetbal Magazine feb 2007

Externe investeerders houden Gelderse profclubs in leven

Het is misschien wel een van de best bewaarde geheimen uit de grootste provincie van Nederland. Een paar jaar geleden was er al bijna een FC Gelderland.

Bij de jeugd weliswaar, maar toch. De vier betrokken profclubs – Vitesse, NEC, De Graafschap en AGOVV Apeldoorn – waren vrijwel akkoord over een gezamenlijke jeugdopleiding. Op initiatief van Hans van Delft (NEC) en Herman Veenendaal (Vitesse) sprak het kwartet bvo’s bijna een jaar lang over de mogelijkheden van een fusie. Gezien de gevoelige verhoudingen tussen de Gelderse clubs was geheimhouding prioriteit. De plannen waren al concreet: de eerste drie jaar zou FC Gelderland in Nijmegen spelen, daarna op Papendal bij Vitesse.

lees verder...

Bron: VI magazine 31-01-07

Meidenbingo bij Vitesse Kids Club

De jaarlijkse mei¬denbingo staat woensdag 14 fe¬bruari op het pro¬gramma. Alle mei¬den wan 11 tot en met 14 jaar, die lid zijn wan de Vitesse Kids Club mogen meedoen.

Youssouf Hersi en Danko Lazowic zullen in de persruimte van Gelredome de bingoballen draai¬en en voorlezen. Met een volle bin¬gokaart zijn veel leuke Vitesse-prijzen te winnen. Na-tuurlijk hebben de spelers na afloop van de bingo tijd genoeg voor een foto of handteke¬ning. Het belooft dus net als vorig jaar een hele leuke middag te worden. Heb je interesse? Stuur een e-mail naar kidsclub@Vitesse.nl.

Bron: Vitesse 31-01-07

Vitesse wil Benson langer vastleggen

Vitesse heeft de intentie om het contract met Fred Benson open te breken. De aanvaller staat nog tot eind dit seizoen onder contract en heeft een optie voor nog een jaar.

“We hebben een eerste gesprek gehad en we gaan zeker verder praten”, licht manager voetbal Jan Streuer toe. “We willen hem graag voor langerte tijd houden. De speler wil dat ook, dus ik verwacht wel dat we eruit gaan komen.”

Streuer laat zich niet opjagen. “Dit heeft nog geen haast. We kunnen hem sowieso tot 2008 houden als we de optie lichten. Dat geldt ook als we er niet uit zouden komen met deze speler.”

Bron: TV Gelderland TxT 31-01-07

Benson dicht bij nieuw contract

Vitesse biedt Fred Benson binnenkort een nieuw, meerjarig contract aan. De Arnhemse club is zo tevreden over de ontwikkeling die de Nederlands/Ghanese aanvaller de laatste tijd heeft doorgemaakt, dat de tot komende zomer lopende verbintenis zal worden verlengd.

‘Hij groeit en kan belangrijk zijn voor de toekomst van onze club’, zegt manager voetbal Jan Streuer. Ook trainer Aad de Mos is enthousiast over de ontwikkeling van zijn spits. ‘Inmiddels is hij Mads Junker voorbij’, zei hij zaterdag na het duel met Willem II (0-0). ‘De intentie is dan ook om door te gaan.’ Benson zelf is blij met de complimenten van de leiding. Hoewel hij aan het begin van het seizoen ook onder De Mos op de bank leek te belanden, zit hij nu goed in zijn vel.

‘Al sinds het eerste moment dat ik hier rondliep was ik blij met Vitesse’, zegt hij. ‘Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gehad, maar op dit moment gaat het goed. Zeker in het huidige systeem kom ik goed tot mijn recht. Hopelijk mag ik nog zeker drie of vier jaar bij Vitesse blijven.’

Bron: VI magazine 31-01-07

Ik wil met Ghana naar het WK 2010

Na veel tegenslag schijnt voor Fred Benson (22) eindelijk de zon. Vitesse-trainer Aad de Mos verkiest hem boven de dure aankoop Mads Junker en de Ghanees onderscheidt zich bijna wekelijks met mooie goals. Over de af- én toekomst van een aanvaller die doorbrak aan de hand van de Heer.

Het verbaasde me erg toen ik vorige week hoorde dat Quincy Owusu-Abeyie de nationale ploeg van Ghana boven die van Nederland had verkozen. Bondscoach Foppe de Haan leek hem bij Jong Oranje immers net een nieuwe kans te geven. Hoewel Quincy het bericht later ontkende, kon ik het wel begrijpen. De keuze voor je land is een keuze op basis van gevoel. De definitieve beslissing heb ik nog niet genomen, maar ik neig naar Ghana.

lees verder...

Bron: VI Magazine 31-01-07

De Mos wint strijd met directie Vitesse over aantrekken Espinoza

Hun verklaringen verschilden nogal van elkaar. Die van Paul van der Kraan en Aad de Mos respectievelijk algemeen directeur en trainer van Vitesse, vorige week in een verhaal in VI. Inzet van de discussie was de komst van Giovanny Espinoza (29), 62-voudig international van Ecuador en met zijn ervaring en kwaliteiten een voor Vitesse-begrippen uiterst dure speler en dus een grote inves¬tering. De Mos wilde hem maar al te graag, terwijl Van der Kraan huiverig was voor de hoge aanslag op de balans. En dus rezen vorige week de nodige vraagtekens, want woensdagavond laat stond de topverdediger toch echt op het vliegveld van Eindhoven om het nog altijd nog niet in rustig financieel vaarwater verkeren¬de Vitesse te versterken.

lees verder...

Bron: VI magazine 31-01-07

Streuer ziet Vitesse tijdens transferperiode winnen aan kwaliteit

Mits er vandaag geen onverwachte deals plaatshebben, is Vitesse ver­sterkt uit de transfermarkt ja­nuari gekomen. Dat zegt tech­nisch manager Jan Streuer.

Vanavond om 24.00 uur sluit de transfermarkt in het internatio­nale voetbal. Streuer verwacht op de valreep weinig ontwikke­lingen bij Vitesse. Wellicht doet de club nog één aankoop voor de breedte van de selectie.

Alleen Tim De Meersman ver­trekt mogelijk nog. De midden­velder uit België is persoonlijk rond met eerstedivisionist Eind­hoven. De Meersman is aan zijn laatste contractjaar bezig bij Vi­tesse. In Eindhoven kan hij voor een half jaar tekenen, met een optie voor twee seizoenen. „Of dat doorgaat, dat ligt aan Eindhoven”, zei Streuer gister­middag. „De club heeft zich ge­meld en wat ons betreft kan het. Eindhoven moet nu een beslis­sing nemen.”

Ruud Knol staat nog steeds in de belangstelling van buiten­landse (Engelse) clubs. Maar de interesse lijkt niet concreet ge­noeg voor een transfer. „Ik had, zeker na zijn wed­strijd tegen Willem II, wel ver­wacht dat zich clubs zouden melden. Maar dat is niet ge­beurd”, aldus Streuer. „Ik denk dat het nu te kort dag wordt. Voor ons elftal is dat natuurlijk niet verkeerd. Nu is de concur­rentie groot tot het einde van het seizoen.” Vitesse heeft deze transferpe­riode (vooralsnog) meer spelers van de hand gedaan dan aange­trokken. Eldridge Rojer (Excel­sior), doelman Harald Wapenaar (Sparta), Hesdey Suart (Helmond Sport) en Igor Gluscevic (Hera­cles) vertrokken, net als de jeugdspelers Abdel Haouli (Lien­den), Arien Arends (Dodewaard) en Giel Neervoort (PSV). Daar staat de komst van doelman Vla­dimir Stojkovic (Nantes) en ver­dediger Giovanny Espinoza (LDU Quito) tegenover. „Ons probleem was dat we te veel goals tegen kregen”, aldus Streuer. „Nu hebben we er een centrale verdediger en een keeper bij. Daar hebben we ons dus versterkt. Voor ons is het dus een prima transferperiode.”

Streuer verwacht dat de forma­liteiten rond de transfer van Sto­jkovic voor het weekeinde zijn afgerond, zodat de doelman zon­dag speelgerechtigd is in de der­by tegen NEC. Espinoza is waar­schijnlijk pas speelgerechtigd in de uitwedstrijd tegen Heeren­veen (zaterdag 10 februari).

Bron: De Gelderlander 31-01-07 

Tim De Meersman rond met FC Eindhoven

Tim De Meersman komt de rest van het seizoen uit voor FC Eindhoven.

De hekkensluiter van de eerste divisie neemt de middenvelder per direct over van Vitesse. De Belg heeft een optie voor nog een seizoen in Eindhoven. De Meersman kwam bij Vitesse niet meer aan spelen toe. Begin dit seizoen leek hij nog verhuurd te worden aan SK Beveren.

De Meersman, die donderdag 22 wordt, is een talent uit de opleiding van topclub Anderlecht, maar werd op jonge leeftijd naar Vitesse gelokt. Onder trainer Aad de Mos kreeg hij dit seizoen even een kans in het eerste elftal, maar daarna verdween hij uit beeld bij Vitesse.

Bron: TV Gelderland TxT 31-01-07

Vitesse grijpt naast Belgisch talent

Vitesse is er niet in geslaagd Daan Van Gijseghem over te nemen van Excelsior Moeskroen. De 18-jarige verdediger vond het nog te vroeg om België te verlaten, zo meldt het Belgische Dagblad Het Laatste Nieuws. Hierdoor blijft de jongeling nog minstens een half jaar te bewonderen bij Moeskroen.

Bron:Het laatste nieuws 29-01-2007

Stojkovic moet terug naar Frankrijk

Vitesse-doelman Vladimir Stojkovic moet een dezer dagen terug naar Frankrijk om speelgerechtigd te geraken voor de wedstrijd tegen Nec.

“Hij gaat woensdag of donderdag naar Frankrijk en dan moet het lukken voor komend weekend”, zo verwacht Jan Streuer. De procedure duurt zo lang, omdat de Servische doelamn geen ingezetene is van de EU.

Streuer denkt niet dat Ruud Knol nog vertrekt. “Op dit moment is er niets concreet. En Knol heeft niet lang meer. Het is ook niet erg als hij blijft. Voor de breedte is het niet slecht om een speler extra te hebben.”

Bron: TV Gelderland TxT 29-01-07

Linksbackpositie Vitesse een probleem

Vitesse heeft voor de derby tegen Nec een probleem op de positie van linksback.

Purrel Frankel, die tegen Willem II een prima indruk maakte, is vanwege zijn vijfde gele kaart geschorst. Anders Due is de logische vervanger, maar de Deen viel in de wedstrijd van Jong Vitesse tegen Ajax (2-2) uit met een hamstring blessure. In een duel kwam Due ongelukkig op zijn enkel terecht. Het is nog onduidelijk of hij fit zal zijn voor Nec.

Een derde optie is Siebe Blondelle, die in Nijmegen Romano Denneboom aan banden legde, maar de jonge Belg veroorzaakte in de extra tijd wel een strafschop.

Bron: TV Gelderland TxT 29-01-07

Danko Lazovic speelt tegen Nec

Vitesse-aanvaller Lazo Dankovic kan zondag gewoon meespelen in de derby tegen Nec. De KNVB-aanklager stelt geen schorsing voor.

Een week geleden stelde de aanklager een vooronderzoek in tegen de aanvaller vanwege een slaande beweging ten opzichte van FC Groningen speler Bruno Silva. Lazovic werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Tijdens de wedstrijd had het arbitrale trio niks waargenomen en de verklaringen van FC Groningen waren tegenstrijdig.

Lazovic werd eerder dit seizoen ook al vrijgesproken na een rode kaart.

Bron: TV Gelderland TxT 29-01-07

Danko Lazovic vrijgesproken

Vitesse’s topscorer Danko Lazovic is maandag vrijgesproken door de Tuchtcommissie van de KNVB. De Servische aanvaller was aangeklaagd op basis van televisiebeelden.

Lazovic kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op 21 januari jl. in duel met een speler van de bezoekers. Hierbij leek op televisie sprake te zijn van een overtreding, die niet was opgemerkt door de scheidsrechter. De Tuchtcommissie heeft nu echter bepaald dat er geen sprake was van een overtreding en sprak de spits vrij. Hierdoor is Lazovic komende zondag gewoon inzetbaar in de derby tegen NEC.

Danko Lazovic, die al had verklaard zich van geen kwaad bewust te zijn, is verheugd met de vrijspraak: “In een wedstrijd is altijd fysiek contact. Zolang dit beperkt wordt tot de duels, en zolang er sprake is van een eerlijke strijd om de bal, moet dat ook kunnen. Voetbal is niet voor niets een contactsport. Ik ga altijd voor de bal en ik wil altijd winnen. Maar daarbij ken ik wel mijn grenzen. Ik zal een speler nooit bewust blesseren of iets dergelijks. Nu ben ik heel blij dat de Tuchtcommissie dat ook heeft ingezien, want ik zou zwaar teleurgesteld zijn geweest als ik de wedstrijd tegen NEC had moeten missen.”

Bron: Vitesse.nl 29-01-2007 

Benson, Pryor en Velthuizen in Oranje selecties

Fred Benson, Anduele Pryor en Piet Velthuizen zijn opgenomen in de voorlopige selecties van respectievelijk Jong Oranje en Nederland onder 21 jaar.

Jong Oranje speelt op dinsdag 6 februari a.s. in het Euroborg Stadion een oefeninterland tegen Jong Rusland. In Groningen wordt om 21.00 uur afgetrapt.

Op woensdag 7 februari zal Nederland onder 21 jaar het opnemen tegen hun leeftijdgenoten van Denemarken. Plaats van handeling is het Polman Stadion in Almelo, waar om 18.30 uur wordt afgetrapt.

Op vrijdag 2 februari a.s. worden de definitieve selecties bekend gemaakt. Spelers die niet in aanmerking komen voor de definitieve selectie van Jong Oranje kunnen worden opgenomen in de selectie van Nederland onder 21 jaar.

Bron: Vitesse.nl 29-01-2007 
Willem II – Vitesse

Alleen trainers zorgen voor show

Niet de spelers maar de trainers waren zater­dag in Tilburg op dreef. Na Willem II-Vitesse (0-0) draai­den Aad de Mos en Dennis van Wijk er een punt aan. Het duel in Tilburg was van een allerbelabberdst niveau. Vi­tesse kon wel, maar leek niet te willen. Willem II wilde wel, maar kon echt niet. De som van beide delen was een wedstrijd van niks.

Wel werd er na afloop een al­leszins boeiend verbaal schouw­spel voorgeschoteld. Beide trai­ners haalden alles uit de kast om de verloren voetbalavond van enig vertier te voorzien en hun ploeg een duwtje in de juis­te richting te geven. Voor Willem II is overleven het motto, Vitesse wil Europees gaan spelen. Toch beweerde Wil­lem II-trainer Dennis van Wijk dat handhaven zonder nacompe­titie pas op de derde plaats van zijn prioriteitenlijstje staat. On­der bijvoorbeeld het inpassen van de jeugd. Een interessant ge­geven.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-01-07

Sansoni koestert het punt in Tilburg

Vitesse en Willem II zorgden zaterdag voor een draak van een wedstrijd. Maar Sébas­tien Sansoni, de beste man aan Arnhemse kant, koester­de de 0-0. „Als het niet loopt, dan is een punt in een uit­wedstrijd niet slecht.”

Vitesse slaagde er in het Willem II Stadion niet in een goed vervolg te geven aan de sterke start in het nieuwe jaar (winst Antalya Cup en 3-2 zege op FC Groningen). Toch was in het Arnhemse kamp nau­welijks plaats voor teleurstel­ling. „Nul-nul is een goed resultaat”, zei Sébastien Sansoni. „Het is im­mers in een uitwedstrijd. Als je thuis je wedstrijden wint, en uit gelijkspeelt, dan doe je het goed.” Vitesse-trainer Aad de Mos stel­de aan de vooravond van het treffen in Tilburg dat zijn ploeg al zo ver is in het groeiproces, dat alleen een driepunter tot te­vredenheid kan leiden in duels met ploegen van het kaliber Wil­lem II. „Ik denk dat de trainer altijd wil winnen”, reageerde Sansoni. „Dat vind ik de juiste instelling.

Ik denk dat de ploeg er ook de mogelijkheden voor heeft. Wij hebben tegen elke tegenstander kans te winnen. Daar is ieder­een klaar voor. Maar soms zijn er wedstrijden waarin het team het gewoon niet heeft, dan lukt het niet.” „Het was vandaag een slechte wedstrijd”, vervolgde de Frans­man, die morgen 29 jaar oud wordt. „Misschien kwam het door het slechte veld. Of kwam het doordat Willem II hard speel­de. Zij speelden geen voetbal en daar houden wij niet van. Wij willen voetbal spelen. Maar nog­maals, je kunt niet elke wed­strijd goed spelen. Dat geldt zelfS voor topteams, kijk naar Barcelona of Lyon. Die winnen ook niet altijd.” Sansoni onttrok zich zaterdag aan de massale malaise en was de onbetwiste uitblinker. Spe­lend in de controlerende rol voor de verdediging deed hij al­les goed: geen balverlies, rustig aan de bal, prima overzicht, hij won alle duels en had enkele goede intercepties.

„Ik heb een goed gevoel over mijn eigen spel”, aldus Sansoni, die al weken goed presteert op het middenveld. „Deze positie is een beetje ‘libero van het mid­denveld’. Of ik hier liever speel dan in het centrum achterin? Dat maakt me niet uit. Beide po­sities zijn goed voor mij. Ik werk voor het team en op welke positie ik speel, dat is aan de trainer.”

Bron: De Gelderlander 29-01-07

Anders Due in de basis tegen NEC

Anders Due speelt zondag in de Gel­derse derby tegen NEC (12.30 uur, Gel­redome) op de plek van Purrel Frän­kel. Linksback Fränkel incasseerde za­terdag bij het duel Willem II-Vitesse (0-0) zijn vierde gele kaart, had er nog één staan van vorig seizoen en is een wedstrijd geschorst. Fränkel, die erg matig speelde, verdrong Due uit de ba­sis omdat De Mos ‘een kuitenbijter op Hadouir wilde’, zo verklaarde de trai­ner. Onur Kaya en Paul Verhaegh kre­gen ook geel, maar zijn niet geschorst.

Bron: De Gelderlander 29-01-07

Meulens duwt Junker naar vierde plan

De Deense spits Mads Junker lijkt veroordeeld tot een bijrol bij Vitesse. Junker bleef zaterdag tegen Willem II (0-0) negen­tig minuten op de bank. Hij is zijn plaats kwijt aan Fred Benson.

De Mos: „Benson is boven Junker uitgegroeid.” Na de wissel van Benson kwam niet Junker maar Youssouf Hersi en later jongeling Rihairo Meulens in de ploeg. „Omdat ik werk­lust nodig had en Meulens een jager is”, zei De Mos. „Junker is geschikt als we veel op de helft van de tegenstander spelen.”

Bron: De Gelderlander 29-01-07

Rentree ‘Schaaf’ nog niet in zicht

De rentree van Remco van der Schaaf bij Vi­tesse is nog niet in zicht. De middenvelder ontbreekt zon­dag zeker in de selectie voor het duel met NEC. Van der Schaaf kampt met een peesontsteking in zijn rechter­knie. Begin oktober vorig jaar onderging hij aan dat ge­wricht een operatie, waarbij een stukje van de buitenmenis­cus werd weggeknipt. De 27-ja­rige controlerende middenvel­der keerde na die ingreep snel terug op de velden, maar zijn nieuwe kwetsuur houdt hem sinds eind december opnieuw aan de kant.

Het is nog niet duidelijk wan­neer Van der Schaaf de groeps­training kan gaan hervatten. „Ik verwacht dat dat er voorlo­pig nog niet in zit”, zegt Van der Schaaf. „Ik ben nu rustig aan het optrainen. Ik ben nog niet helemaal pijnvrij en kan nog niet voluit lopen, niet draaien.” Het herstel van de peesont­steking aan de binnenkant van zijn knie vergt de nodige tijd, zo beseft de voetballer. „Dat geneest op dit moment heel langzaam. Natuurlijk wil ik het liefst zo snel mogelijk weer voetballen. Maar dit heeft tijd nodig.”

Door de beide kwetsuren heeft Van der Schaaf dit sei­zoen nog niet meer dan veer­tien competitiewedstrijden ge­speeld. Toch is hij niet bang dat dit voor hem een verloren seizoen gaat worden. „Ik heb de pech gehad dat ik vrij snel na mijn rentree op­nieuw geblesseerd ben ge­raakt”, aldus Van der Schaaf. „Dat is behoorlijk kloten, maar ik wil niet spreken van een verloren seizoen. Ik bekijk het nu van week tot week en hoop zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Het seizoen is nog lang en we spelen nog veel wedstrijden.”

Bron: De Gelderlander 29-01-07
Selectie

Twee Vitessenaren in Oranje Onder 18

Kevin van Diermen en Nick Kuiper van Vitesse A1 zijn geselec­teerd voor het Nederlands jeugdelftal tot 18 jaar. Oranje On­der 18 oefent woensdag 7 februari in het Richmond Park Sta­dion in Dublin tegen Ierland.

Bondscoach Wim Koevermans riep achttien spelers op. Feyenoord en Twente/Heracles zijn hofleverancier: vier spelers. Ook de ex-Vitessenaren Glenn Ko­bussen (Feyenoord) en Olivier ter Horst (PSV) zijn opgeroepen. Ruud Kemper (De Graafschap) staat op de reservelijst.

Bron: De Gelderlander 29-01-07

Aad de Mos mild voor zijn elftal

Vitesse-trainer Aad de Mos was opvallend mild na het doelpuntloze gelijkspel tegen Willem II. “Ik vond het niet teleurstellend. Ik heb een goed Willem II gezien. Ik zie ze vaak spelen, dit was zeker een van hun beste wedstrijden. Wij openden zeer goed en hadden het vlak voor rust met twee kansen voor Benson en meteen erna met Janssen en Benson af moeten maken.” Toch was De Mos niet ontevreden. “Ik kan leven met deze uitslag, want bij die actie van Sansoni tegen Wau dacht ik aan een strafschop. En deze jonge ploeg heeft voor de eerste keer in een uitwedstrijd de nul gehouden.”

Het probleem van Vitesse analyseerde De Mos ook meteen. “Het middenveld was in evenwicht en voorin brachten de spitsen niet genoeg meer. Dat was ook wel de verdienste van Willem II. In de fase voor rust dat we beter waren, slaagden we er niet in om het af te maken.” Het optreden van Theo Janssen kon de trainer wel bekoren. “Janssen was heel goed vandaag. Hij toonde zich een echte leider van dit jonge elftal. Hij was constant aan het trekken en sleuren, maar kwam zelf ook een paar keer goed voor de goal. Op deze manier is hij een echt voorbeeld voor de ploeg”, vindt De Mos

Bron: Omroep Gelderland 27-01-2007

Purrel Fränkel knokt voor zijn plek

Purrel Fränkel en Anders Due wisselen elkaar af op de positie van linksback bij Vitesse. Tegen Willem II kreeg Fränkel weer eens de voorkeur en hij speelde opmerkelijk fel. “Dat moet ook, want we knokken om iets te halen waar we het hele seizoen voor strijden. En ik knok natuurlijk ook voor een plek in de basis. Helaas heb ik die volgende week tegen NEC niet vanwege een schorsing.” Fränkel gaf toe dat Vitesse ver terug zakte tegen Willem II. “We begonnen goed en hadden ook flink wat kansen, maar de tweede helft werd het steeds minder. Het leek wel hotseknotsvoetbal.”

Bron: Omroep Gelderland 27-01-2007

Doelpuntloze avond in Tilburg

Vitesse heeft zaterdag slechts één punt mee kunnen nemen uit Tilburg. De ploeg had het moeilijk tegen de stugge Tilburgers. Daar waar de spitsen de laatste weken zo doeltreffend waren, bleek de scherpte tegen Willem II ditmaal te ontbreken. Omdat ook de thuisploeg weinig potten kon breken, bleef het 0-0.

De opening van Vitesse was hoopvol met snel spel waardoor Etienne Esajas, startend voor Anduele Pryor, en Benson in de eerste tien minuten een schotpoging konden wagen richting doelman Sengier. Na een schot voorlangs van Theo Janssen in de dertiende minuut was het lange tijd zeer mager wat Vitesse liet zien. Pas in de voorlaatste minuut van de eerste helft had Vitesse weer een kans op de openingstreffer. Uit de corner van Onur Kaya werd de kopbal van Civard Sprockel van de lijn gewerkt en dertig seconden later schoot Fred Benson te zacht in, na uitstekend voorbereidend werk van Ruud Knol. Een kans die de Ghanees normaliter niet snel laat liggen.

Thuisclub Willem II begon verdedigend, maar door het weinige gevaar van Vitesse zocht het naarmate de eerste helft vorderde steeds meer het doel van Piet Velthuizen. Het aantal kansen van de ploeg van Dennis van Wijk was na 45 minuten nog steeds nul. Alleen in de twintigste minuut veerde het publiek op toen Nelson Wau in een duel met Sebastien Sansoni naar de grond ging. Scheidsrechter Nijhuis beoordeelde de actie in het zestien meter gebied van de Fransman als reglementair en liet doorspelen.

Theo Janssen werd 36 seconden na rust, terwijl de meeste supporters nog niet eens op hun stoel zaten, een enorme kans geboden. De goede pass door het midden was echter net iets te hard. Het ga wel weer de intenties weer van de ploeg die zaterdagavond absoluut voor de drie punten ging, maar nog niet de juiste scherpte had. Aad de Mos wisselde daarom al vroeg in de tweede helft Fred Benson (goed bespeeld door Delano Hill) voor Youssouf Hersi.

Vitesse bleef de meest gevaarlijke ploeg en het was wachten op het eerste doelpunt. Zij het niet dat Willem II na een uur spelen het initiatief meer en meer overnam en Piet Velthuizen moest in de 64e minuut voor het eerste (knap) handelend optreden. De laatste twintig minuten ging het dan ook gelijk op en kon het doelpunt aan beide kanten vallen. Dit gebeurde. ondanks diverse invalbeurten aan beide kanten, niet en bleef de stand na negentig minuten ongewijzigd: 0-0.

Bron: Vitesse.nl 27-01-2007

Willem II sprokkelt puntje

Willem II heeft in de strijd om lijfsbehoud weer een puntje gesprokkeld. Tegen Vitesse bleef de stand zaterdagavond na een povere wedstrijd in Tilburg 0-0. De Brabanders moeten verwoed blijven vechten voor ontsnapping aan de onderste drie plaatsen, terwijl Vitesse zich ruimschoots handhaaft in de middenmoot. In een onthutsend zwakke eerste helft kreeg Vitesse de meeste kansen. Een schuiver van Fred Benson gleed naast en een volley van Theo Janssen vloog voorlangs. Even later onthield arbiter Nijhuis Willem II een strafschop, toen Sebastien Sansoni de doorgebroken Nuelson Wau vloerde.

Vlak voor rust had Vitesse alsnog op voorsprong kunnen komen, maar een kopbal van Benson werd van de doellijn geknikt door Said Boutahar en een inzet van dezelfde Benson kon doelman Bjorn Sengier ternauwernood ongedaan maken. De Tilburgse doelman moest zich kort na de spelhervatting opnieuw serieus in actie komen om de doorgebroken Theo Janssen van scoren af te houden. Vitesse kreeg nog een mogelijkheid, maar Benson kopte over het verlaten doel van Sengier. De beste kans was zelfs nog voor Willem II, toen invaller Geert den Ouden even voor tijd een voorzet van Mohamed Messoudi voor het intikken had. De lange spits faalde evenwel jammerlijk op luttele meters van het doel.

Bron: ANP 27-01-2007

Willem II-Vitesse zonder treffers

Vitesse is er niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Tilburg.In een duel dat geen winnaar verdiende, hield Willem II de Arnhemmers op 0-0. Het was niet best wat de beide ploegen het publiek in Tilburg voorschotelden. Aan inzet was, bij beide ploegen, geen gebrek, maar echte kansen waren op de vingers van één hand te tellen.

Willem II kwam er geregeld gevaarlijk uit,maar eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel werd de bal meestal op kinderlijke wijze weer ingeleverd. Illustratief was de manier waarop Den Ouden vlak voor tijd oog-in-oog met doelman Velthuizen miste.

Voor Vitesse verzuimden Benson en Janssen te scoren.

Bron: NOS 27-01-2007
Willem II uit

Aad de Mos wil geen excuses meer bij Vitesse

In de jacht op Eu­ropees voetbal vraagt Aad de Mos steeds meer van de spe­lers van Vitesse. De trainer verwacht vanavond een drie­punter bij Willem II. Vitesse heeft de laatste tijd een groei doorgemaakt, die het elf­tal in het linkerrijtje heeft ge­bracht. Daarmee ligt de Arnhem­se club op koers voor het berei­ken van de play-offs om Euro­pees voetbal. Reden voor De Mos om de lat weer wat hoger te leggen, zoals hij het gisteren zelf verwoordde. „Ik vind dat Vitesse zo ver is dat we bij Willem II alleen maar voor drie punten moeten gaan”, zei De Mos. „De scheidsrechter of de tegenstander mag geen ex­cuus meer zijn. We moeten nu gas geven. Ik leg mezelf en de groep de druk op dat we dit soort wedstrijden moeten win­nen.”

De eredivisie gaat dit weekein­de al zijn 22ste speelronde in en dus weet De Mos dat de finish in zicht komt. „We komen nu in de fase waarin duidelijke af­scheidingen ontstaan tussen de ploegen die om Champions Lea­gue mogen spelen, die voor de play-offs om Europees voetbal gaan en die strijden tegen degra­datie”, aldus De Mos. „Daarom spelen we nu belangrijke wed­strijden.”

Vitesse staat momenteel ne­gende, maar in de brede midden­moot zijn de onderlinge marges klein. Zo staat Roda JC puntge­lijk in het rechterrijtje en vol­gen NEC en FC Utrecht op gerin­ge afstand, respectievelijk twee en drie punten.

Volgende week zondag (aan­vang 12.30 uur) komt NEC voor een zespuntenwedstrijd naar Gelredome. Dan is Vladimir Stoj­kovic speelgerechtigd. De van FC Nantes gehuurde doelman ontbreekt vanavond nog in de wedstrijd tegen Willem II, in af­wachting van de afronding van de administratieve rompslomp rondom zijn overgang. „Ik hoop dat Stojkovic maan­dag speelgerechtigd is”, zei De Mos gisteren. „Als dat het geval is, dan kan hij maandag zijn eer­ste wedstrijd spelen, met Jong Vitesse tegen Jong Ajax.” Zeker bij spelers van buiten de Europese Unie komt er nogal wat bij kijken voordat de forma­liteiten zijn afgerond. Dan is niet alleen de vrijgave van de di­verse landelijke voetbalbonden nodig. Ook moet de speler dan hoogstpersoonlijk naar de Ne­derlandse ambassade in zijn moederland om een stempeltje te halen die in ons land nodig is voor een tewerkstellingsvergun­ning. Daardoor zal Giovanny Es­pinoza waarschijnlijk pas op 10 februari in Heerenveen debute­ren voor Vitesse. De verdediger uit Ecuador trainde gisteren voor het eerst mee, tijdens de re­petitie op het kunstgrasveld van GVVV in Veenendaal.

De Mos kan vanavond ook niet beschikken over de geblesseer­den Gill Swerts, Michael Jansen en Remco van der Schaaf. Waar­schijnlijk kan Van der Schaaf ko­mende week wel weer aanslui­ten bij de groepstraining van de Arnhemse hoofdmacht.

Bron: De Gelderlander 27-01-2007

Aad de Mos wil geen excuses meer

Vitesse-trainer Aad de mos vindt dat zijn team alleen nog naar zichzelf moet kijken: “Een tegenstander of scheidsrechter is geen excuus meer. Dat leg ik de groep ook op.”

De lat ligt dan ook hoger bij Vitesse. “Winnen verveelt nooit, verliezen wel”, weet De Mos. “De concurrentie in de groep neemt alleen maar toe. En dan zijn Van der Schaaf, Stojkovic en Espinoza er nog niet eens bij.”

Over de financiële problemen maakt De Mos zich niet druk. “Daar word ik niet warm of koud van. Ik heb dat helaas al eens meegemaakt als technisch directeur bij KV Mechelen”, vertelt De Mos.

Bron: TV Gelderland TxT 27-01-2007
Contract

Vitesse en Benson willen door

Vitesse en Fred Benson gaan hun aflopende verbintenis waarschijnlijk op korte termijn verlengen. Bei­de partijen geven aan verder te willen met elkaar. Benson (22) is aan zijn laatste contractjaar bezig. Vitesse kan voor 1 april de optie op nog een seizoen lichten. „De inten­tie is dat we met hem verder gaan”, zegt Vitesse-trainer Aad de Mos. „Ik hoop dat ik drie of vier jaar bij Vitesse zal blij­ven”, geeft Benson aan. Beide partijen gaan komende week met elkaar om de tafel.

Youssouf Hersi verklaarde gisteren dat hij pas in de zo­mer overstapt naar FC Twente. Ruud Knol vertrekt waarschijn­lijk eveneens pas in de zomer. Enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt speelt er voor Knol geen interessante optie van een andere club.

Bron: De Gelderlander 27-01-2007

Spelersfonds – Gerard Borgman

Vitesse heeft deze week het juiste antwoord gegeven op de slaapverwekkende soap rond de aanhoudende finan­ciële sores. Het aantrekken van Giovanny Espinoza is een duidelijk signaal naar de bui­tenwereld. Vitesse wil terug naar de subtop, terug naar het toernooi om de UEFA Cup.

Maandag voerde technisch manager Jan Streuer topoverleg met de stichting Vrienden van Vitesse. Deze ge­fortuneerde suiker­ooms hebben samen minstens tien mil­joen euro in de club gestopt. Dankzij hun medewerking is de komst van Espinoza mogelijk, zoals dat eerder ook al met de Servische doel­man Vladimir Stojkovic het geval was.

Welbeschouwd zijn er twee geldstromen van invloed bij Vitesse. Algemeen directeur Paul van der Kraan puzzelt zich dagelijks een migraine om de begroting van de club sluitend te krijgen. Dat vindt de KNVB namelijk heel be­langrijk. Daarnaast is er het spelersfonds, dat aankopen mogelijk maakt die niet via de reguliere weg haalbaar zijn. Ik heb het altijd jammer gevonden dat Herman Vee­nendaal, Cor Guyt en Jan Snellenburg gebrouilleerd zijn met Karel Aalbers. Beide partijen hebben grote ver­diensten voor de club. Ik ben ervan overtuigd dat Vitesse AZ was voorgegaan in de aan­sluiting met de topclubs, als ze blijvend hadden samengewerkt.

Anno 2007 zijn de Vrienden van Vitesse belangrijker voor de club dan ooit tevo­ren. Zonder hun steun is Vitesse ge­doemd tot de grijze middelmaat. Dat be­seft Aad de Mos na­tuurlijk ook. De gelouterde trainer heeft altijd snel in de gaten hoe de lijntjes in de voetbalwereld lopen. Hij heeft een goed contact met Veenendaal, de captain van de geldschieters.

De Mos heeft een uitgebreid netwerk in de hele wereld. Met de con­tacten van Streuer en het geld uit het spelersfonds gaat het de trainer ongetwijfeld lukken met Vitesse terug te keren in Europa.

Bron: De Gelderlander 27-01-2007

Twijfels over linksbackplek Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond bij Willem II met een vrijwel ongewijzigde basisopstelling. Het is alleen nog onduidelijk of Anders Due of Purrel Fränkel linksback zal spelen.

De nieuwe aanwinst Giovanny Espinoza trainde vrijdag voor het eerst mee. De verdediger en keeper Vladimir Stojkovic zijn nog niet speelgerechtigd. Espinoza moet nog terug naar Ecuador om enkele formaliteiten af te handelen. Remco van der Schaaf ontbreekt door een blessure.

Vermoedelijke opstelling:

Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel/Due; Kaya, Sansoni, Pryor, Janssen; Lazovic, Benson.

Bron: TV Gelderland TxT 26-01-07

Fred Benson in voorlopige selectie Jong Oranje

Vandaag maakte bondscoach Foppe de Haan zijn voorlopige selectie bekend voor het oefenduel tegen Jong Rusland.
Vitesse spits Fred Benson is een van de spelers die op de lijst van De Haan staat.

Jong Oranje speelt op 6 februari een oefenduel tegen Jong Rusland in het Euroborg stadion.

Het duel geld als voorbereiding op het komende Ek -21, dat komende zomer in Nederland gehouden zal worden.

Bron: Vitesse.org 26-01-07

Aanvaller Fred Benson wil nog lang bij Vitesse blijven.

De spits heeft een aflopend contract, maar Vitesse heeft een optie voor nog een seizoen. Benson zou het liefst voor meerdere jaren blijven. “Ze zeggen dat ze geen haast hebben, maar ik wil het liefst bijtekenen. Ik heb het prima naar mijn zin. Ik voel mij thuis in dit systeem met 2 spitsen. Een contract voor drie of vier jaar zou mooi zijn. Ik wacht maar af tot ik wat hoor.”

Trainer Aad de Mos wil wel verder met Fred Benson. “Ik heb begrepen dat er besprekingen met Benson gepland zijn, ik dacht na Willem II.”

Bron: TV Gelderland TxT 26-01-07

‘Als favoriet naar Tilburg’

Vitesse reist zaterdag als favoriet af naar het zuiden voor de ontmoeting tegen Willem II. Dat verklaarde trainer Aad de Mos na de afsluitende training op vrijdag. ‘Geen excuses meer en de goede lijn doortrekken’, is zijn devies.

Vitesse speelt de eerste uitwedstrijd na de winterstop tegen de nummer zestien van de Eredivisie. De ‘Tricolores’ stellen tot dusver teleur in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal en staan slechts op drie punten van nummer laatst, RKC Waalwijk. Net als afgelopen seizoen worden het ongetwijfeld spannende tijden voor de Tilburgers.

Vitesse daarentegen wil omhoog kijken en zicht blijven houden op de posities die recht geven op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Winst tegen Willem II is daarom zeer belangrijk. Aad de Mos: “De komende weken wordt duidelijk welke ploegen om de play-offs mee gaan doen, welke in de middenmoot terechtkomen en welke onderin moeten strijden om lijfsbehoud. Onze doelstelling is duidelijk en dat betekent dat we zaterdag een goed resultaat nodig hebben en de goede lijn willen en moeten doortrekken.”

Over Willem II als tegenstander zei de trainer het volgende: “Het is een ploeg die telkens goed begint, in een sterke tactische formatie. Het gevaar ligt voorin met snelle en technische spelers als Bobson en Hadouir. We moeten ze niet op voorspong laten komen, dat is heel belangrijk. Willem II heeft misschien een prikkel gekregen door de ‘zaak Redan’ en natuurlijk de winst tegen De Graafschap in de beker. Maar goed, ik ben al wel zover met Vitesse dat wij als favoriet naar Willem II afreizen.”

Bron: Vitesse.nl 26-01-07

Vitesse rond met Giovanny Espinoza

Verdediger tekent voor 1,5 jaar

Vitesse heeft vanochtend overeenstemming bereikt met Giovany Espinoza. De verdediger uit Ecuador tekent een contract voor 1,5 jaar, met een optie voor nog een jaar.

De overeenkomst is onder voorbehoud van keuring, die op dit moment plaatsvindt.

Manager Voetbal, Jan Streuer is verheugd met de komst van de Ecuadoriaanse international: “Deze jongen is een directe versterking voor onze ploeg. Hij staat wereldwijd bekend als een uitstekende verdediger. Dat wij er in geslaagd zijn hem nu aan Vitesse te verbinden, maakt mij heel, heel blij.”

Espinoza zal de komende twee wedstrijden tegen Willem II en NEC in elk geval niet inzetbaar zijn. Het verkrijgen van de juiste papieren om in Nederland te mogen werken neemt tenminste tien dagen in beslag.

Bron: Vitesse.nl 25-01-2007 

De Mos steelt de show in Sportcafé Vitesse

Aad de Mos was gisteravond de grote gangmaker op het eerste sportcafé van Vitesse in 2007. De gelouterde oefen­meester was zoals gebruike­lijk verbaal ijzersterk op dreef in café De Schoof op de Korenmarkt.

Naast De Mos was ook Danko Lazovic, de onbetwis­te sterspeler van Vitesse, aanwe­zig op het Big Apple Sportcafé Vitesse, zoals het uitstekend ge­presenteerde programma van Radio Lingewaard voluit heet.

De Serviër spreekt het liefst met zijn voeten en hield zich wijse­lijk op de vlakte toen zijn even­tuele schorsing ter sprake kwam. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek ge­start naar een vermeende slaan­de beweging van Lazovic in het duel met Groningen. „Er gebeuren altijd dergelijke dingen op het veld”, zei Lazovic gisteren. „Ik denk dat ik hem niet heb geraakt. Maar ik kan be­ter niets zeggen over deze situa­tie. Ik wil liever zwijgen.”

Dat gold uiteraard niet voor De Mos. De kleurrijke hoofdtrainer heeft altijd goede teksten en de ongeveer tweehonderd aanwezi­gen hoorden zijn gespierde one­liners met genoegen aan. De Mos vertelde dat hij het een doel moet zijn dat Lazovic top­scorer van de eredivisie wordt (‘En mocht hij ooit vertrekken, dan is een afkoopsom van ne­gen miljoen euro veel te wei­nig’), dat veel trainers door de stress aan de drank gaan of gaan scheiden van hun vrouw (‘Ik heb daar geen last van en ik heb me ook nooit geschaamd voor een ontslag of een verloren fina­le’ en ‘Ik houd het al 26 jaar als hoofdtrainer vol, dat kan alleen als je eerlijk bent en je kwets­baar opstelt’) en hij typeerde zichzelf als een veelzijdig mens (‘Je kunt met mij alle kanten op. Ik kan hier met iedereen een biertje drinken, dan ben ik de man van de straat. En morgen wil ik als professional weer het hoogste bereiken met mijn spe­lers’). De Mos ontlokte een voor­spelbaar gejuich met zijn stel­ling dat hij hogerop wil met Vi­tesse en in elk geval boven NEC wil eindigen.

Ook Giovanny Espinoza kwam ter sprake. De transfer van de speler uit Ecuador was gisteren nog niet afgerond. Hij is op zijn vroegst over drie weken inzet­baar, aangezien de papierwinkel lang duurt met spelers van bui­ten de EU.

Daarom is het ook zeer onwaarschijnlijk dat Vladi­mir Stojkovic, de nieuwe doel­man uit Servië, zaterdag speelge­rechtigd is voor de uitwedstrijd tegen Willem II.

Bron: De Gelderlander 25-01-2007

Actueel: Vitesse en Espinoza in gesprek

Vitesse heeft woensdag in Arnhem gesproken met de Zuid-Amerikaan Giovanny Patricio Espinoza.

De 29-jarige centrumverdedi­ger arriveerde dinsdagavond laat in Nederland en werd opgewacht door onder meer hoofdtrainer Aad de Mos. Espinoza is transfervrij en moet de defensie van de Arnhemmers gaan versterken.

De transfer is na de eerste gesprekken van woensdag nog niet afgerond. Donderdag praten beide partijen verder.

Bron: Vitesse.nl 24-01-2007

Vitesse nog niet rond met Espinoza

Vitesse is er nog niet in geslaagd om overeenstemming te bereiken met verdediger Giovanny Espinoza.

De Ecuadoriaanse international kwam dinsdagavond in Nederland aan. Woensdag onderhandelde Vitesse met de 29-jarige Espinoza en diens zaakwaarnemer, maar het kwam nog niet tot een akkoord.

Espinoza is transfervrij en is vanwege een schorsing in Ecuador al direct speelgerechtigd voor Vitesse. Als de Arnhemse club hem contracteert, is dat mede te danken aan de Vrienden van Vitesse, die al menig transfer voor hun rekening namen. Vitesse zet donderdag de onderhandelingen met Espinoza voort.

Bron: TV Gelderland TxT 24-01-2007

Espinoza: ‘Vitesse is droom’

Verdediger uit Ecuador ziet wens uitkomen met transfer naar club in Europa

Giovanny Espi­noza is dolgelukkig met Vites­se. „Dit is voor mij een droom. Iedere speler uit Zuid-Ameri­ka wil in Europa spelen”, zegt de voetballer uit Ecuador. Giovanny Patricio Espinoza, zo­als de 29-jarige centrumverdedi­ger voluit heet, zette gistera­vond tegen tienen met een bre­de lach voet op Nederlandse bo­dem. „Het is voor mij fantas­tisch dat ik hier ben”, zei Espino­za op het vliegveld Eindhoven Airport. „Ik krijg nu eindelijk de kans in Europa te voetballen. Hoewel ik nog even de dag van morgen (vandaag, red.) wil af­wachten, want ik heb mijn con­tract nog niet getekend.”

Vandaag zullen club en speler de meerjarige verbintenis afron­den.

Espinoza is meteen voor Vitesse speelgerechtigd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-01-2007

Vitesse druk met Espinoza

Vitesse is bezig Giovanny Espinoza te contracteren. De 29 – jarige verdediger uit Ecuador is inmiddels in Nederland om de deal te bezegelen.

Vitesse-trainer Aad de Mos begroet Vitesses nieuwste aanwinst Giovanny Espinoaza op de Eindhovense luchthaven. Foto: bert Jansen Giovanny Patricio Espinoza, zoals de centrumverdediger voluit heet, kwam gisteren met zijn zaakwaarnemer aan op het vliegveld van Eindhoven. Vandaag zit het duo om de tafel met de clubleiding van Vitesse. De inzet van dat onderhoud is het rondmaken van de spectaculaire transfer. Espinoza is 62-voudig international van Ecuador. Zijn komst is financieel haalbaar dankzij het spelersfonds van Vitesse, het instrument van de invloedrijke geldschieters van de financieel geplaagde club.

voor alle kaartverkoop: lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-01-2007
Voortbestaan Arnhemse club opnieuw in gevaar

Sprookjeswereld Vitesse staat op instorten

FC Hollywood aan de Rijn wil aan de hand van messias Aad de Mos weer jaarlijks Europees voetbal spelen. Een bizarre ambitie, want de schuld van Vitesse is inmiddels opgelopen tot een kleine twintig miljoen euro. Zelfs de eigen accountant heeft twijfels over het voortbestaan van de club.

‘Zonder afbreuk te doen aan ons oordeel vestigen wij voorts aandacht op de uiteenzetting in de jaarrekening, waaruit blijkt dat het voortbestaan van de onderneming onzeker is.’
BDO CampsObers Accountants, 14 september 2006.

Bovenstaande woorden zijn afkomstig uit de accountantsverklaring over de jaarrekening van Vitesse. Voor alle duidelijkheid: het is geen verklaring die een paar maanden na het aftreden van Karel Aalbers (februari 2000) werd gedaan, maar een die dateert uit september vorig jaar. Wie weet hoe omzichtig accountants zich normaliter uiten, beseft hoe laat het is. Twee óver twaalf.

lees verder...

Bron: VI magazine 04 24-01-2007

Paul van der Kraan: “Een hoop commotie om oud nieuws!”

Beste Vitesse-supporters,

“Vorige week schreef ik al dat ik het gevoel had dat we drie jaar terug gingen in de tijd. Dat gevoel is niet verdwenen. Integendeel. Het verschil met drie jaar terug is echter dat we toen echt op sterven na dood waren, terwijl we nu stap voor stap aan de beterende hand zijn. Van de beademing zijn we al een tijdje af, maar we moeten nog wel regelmatig langs het ziekenhuis voor medicijnen en controle. Toch is het een hoop commotie om oud nieuws. Nieuws bovendien wat we zelf op 18 oktober vorig jaar in alle volledigheid op deze website bekend hebben gemaakt! Toen hebben de cijfers geen bevreemding opgewekt of ze zijn kennelijk niemand opgevallen. Slechts van één enkele supporter ontvingen wij een brief waarin hij vroeg om nadere uitleg. Deze heeft hij ook gekregen, zoals wij iedereen die daar behoefte aan heeft, supporter, sponsor of journalist, van uitleg voorzien. Op dit moment echter, kiezen wij ervoor in eerste instantie uitsluitend via deze website te reageren. Dat doe ik bij deze.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 23-01-2007

Vooronderzoek tegen Lazovic

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar een vermeende overtreding van Danko Lazovic. Dat meldde dinsdag de KNVB. De aanvaller van Vitesse sloeg afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen FC Groningen een tegenstander. De arbiter liet de Serviër onbestraft, maar op televisiebeelden was de slaande beweging wel te zien. De aanklager bepaalt mede aan de hand van de beelden of Lazovic alsnog een strafvoorstel krijgt.

Bron: ANP 23-01-2007
Paul van der Kraan

‘Als de ene lening is afgelopen, moet de volgende klaarstaan’

Volgens Vitesse-directeur Paul van der Kraan is de exploitatie van de Arnhemse club op orde. Niettemin bleek vorige week dat Vitesse de huur voor stadion Gelredome niet kan betalen en een schuld van 1,6 miljoen euro bij de gemeente heeft. Van der Kraan legt uit hoe dat komt.

Vitesse in nood: 1,6 miljoen euro schuld. De kop in deze krant van vorige week is bij Paul van der Kraan hard aangekomen. Niet zozeer door de betalings­achterstand zelf. Daarover heeft de direc­teur van Vitesse de gemeente zelf inge­licht. Maar meer door de beeldvorming die erdoor bij de buitenwacht ontstaat of wordt bevestigd.

„Wij worden door dergelijke berichten af­geschilderd als prototype clubbestuur­ders, die hun afspraken niet nakomen en zonder problemen rekeningen niet beta­len”, zegt Van der Kraan. „Maar wij doen er juist alles aan de club gezond te ma­ken en betalen alle rekeningen. Alleen duurt het soms langer dan we zouden wil­len omdat we het geld niet hebben. Daar zijn we echt niet trots op.” Van der Kraan tovert een A4-tje tevoor­schijn waarop alle bedragen prijken die Vitesse als founder en huurder van Gelre­dome heeft betaald. Onderaan de streep staat: 36 miljoen euro.

Wat wilt u met deze bedragen duidelijk maken?

Van der Kraan: „Dat het beeld niet klopt dat wij niets betalen. Kijk naar de overge­maakte huurbedragen. De eerste jaren be­taalden we 4,2 miljoen euro per seizoen. Nu is dat 1,6 miljoen euro plus variabele kosten. Daarmee staan we in de fictieve ranglijst van huisvestingskosten op de vierde plek van alle eredivisieclubs.”

Voor dat bedrag woont Vitesse dan ook in een prachtig huis. Was het voor Vitesse be­ter geweest Gelredome niet te bouwen?

„Ik ben ervan overtuigd dat Vitesse gelei­delijk de huur wel kan betalen. Daar gaan enkele jaren overheen. We moeten daarvoor groeien naar een inkomsten­post van zeventien, achttien miljoen eu­ro. „In het seizoen 2003/2004 hadden we 10,1 miljoen aan inkomsten. Dit seizoen komen we naar verwachting uit op 13,1miljoen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 23-01-2007

Verkoop Lazovic alleen aan de orde bij veel geld

Vitesse in finan­ciële nood? Verkoop Danko Lazovic. Het lijkt zo simpel als wat, maar volgens direc­teur Paul van der Kraan is de realiteit gecompliceerder. „We verkopen Lazovic alleen als we heel veel geld voor hem kun­nen krijgen”, reageert Van der Kraan. „Dan moet je denken aan Huntelaar-achtige bedragen, ne­gen miljoen euro of meer. Voor veel minder geld is het voor ons niet interessant hem te verko­pen. Dan houden we er niets aan over. We hebben zelf het no­dige voor Lazovic betaald. En van wat er netto overblijft, krij­gen de investeerders van het Spelersfonds de helft. Het is dus belangrijk dat we hem op het goede moment verkopen.”

Behalve dat er veel voor te zeg­gen valt de makkelijk scorende spits te verkopen, heeft Vitesse er ook financieel belang bij Lazo­vic juist te houden. Van der Kraan: „Als wij al onze goede spelers verkopen, houden we een middelmatig elftal over. Dan komen er minder mensen, minder sponsors, hebben we nog minder geld om te investe­ren en kun je de club wel opdoe­ken. Het is belangrijk dat we goed blijven voetballen. Dan ont­staat een positief gevoel. Dat is goed voor de publieke belang­stelling en voor de sponsors.”

Met Lazovic gaat het sportief beter met Vitesse. Daarnaast is de club erin geslaagd trainer Aad de Mos, die een nieuwe wind heeft doen waaien, voor twee jaar vast te leggen. Van der Kraan: „We merken dat de stemming bij de club posi­tiever wordt. We zitten dit sei­zoen alweer bijna op het oude aantal van vijftienduizend sei­zoenkaarthouders. Vorig jaar verkochten we in de winterstop 42 halve seizoenkaarten, nu 704. Ook commercieel gaat het beter. De bezettingsgraad van de businessseats stijgt per jaar. We zijn weer een betrouwbare partij aan het worden.”

Van der Kraan hoopt dat de li­quiditeitspositie van Vitesse er elk jaar met een miljoen euro op vooruit gaat. Mede om die re­den mag Eurocommerce van hem snel de nieuwe eigenaar van Gelredome worden. Vitesse krijgt dan een miljoen euro in cash en een jaarlijkse sponso­ring van zevenhonderdduizend euro. „Als Eurocommerce eige­naar wordt, betekent dat voor ons een aanzienlijke verbete­ring en veel meer rust op het fi­nanciële vlak. Op 19 februari dient het kort geding tussen de gemeente en Gelredome BV. We hopen dat de verkoop dan einde­lijk doorgaat. Ik heb er alle ver­trouwen in. Met het geld van Eu­rocommerce kunnen we Vitesse veel sneller gezond maken.”

Bron: De Gelderlander 23-01-2007 

Provincie wil Vitesse niet helpen

De provincie Gelderland gaat zich niet mengen in de verkoop van stadion Gelredome aan ontwikkelaar Eurocommerce. Vi­tesse- directeur Paul van der Kraan had de provincie daartoe vorige week in een column opgeroepen. De provincie zegt dat ze twee bestuurders heeft voorgedragen bij de Stichting Gelre­dome, maar dat de twee (Prins en Van Sliedrecht) er niet na­mens haar zitten. Via de Stichting hoopte Vitesse Gelredome BV te dwingen in te stemmen met de verkoop.

Bron: De Gelderlander 23-01-2007 

Voortbestaan Vitesse onzeker door megaschuld

‘Het voortbestaan van de onderneming Vitesse is onzeker.’ Dat is een van de conclusies uit een rapport van accountantsbureau BDO CampsObers Accountants na het bestuderen van de jaarrekening van de Arnhemse club. Het rapport dateert uit september 2006. Op 1 juli 2006 had Vitesse een negatief groepsvermogen van 18,6 miljoen euro. Algemeen directeur Paul van der Kraan bevestigt in de nieuwe Voetbal International deze cijfers.

Bijkomend probleem is dat Vitesse zich niet zo maar kan redden door spelers te verkopen. Enkele externe financiers (waaronder Herman Veenendaal, Jan Snellenburg en Cor Guijt) hebben een eigendomsrecht van vijftig procent op alle spelers in de selectie sinds zij in 2003 de club hebben gered met een financiële injectie van zestien miljoen euro.

Bron: VI 22-01-2007 

Eigen accountant waarschuwt Vitesse

Het voortbestaan van Vitesse loopt volgens de eigen accountant van de club gevaar. Dit blijkt uit een onderzoek van het weekblad Voetbal International naar de Arnhemse club.

BDO Campsobers-Accountants stelt in het het jaarverslag van Vitesse dat de club ondanks positieve jaarcijfers er slecht voorstaat. “Zonder afbreuk te doen aan ons oordeel vestigen wij aandacht op de uiteenzetting in de jaarrekening, waaruit blijkt dat het voortbestaan van de onderneming in gevaar is.”

De schuld van Vitesse liep de afgelopen drie jaar op van 13 miljoen euro naar meer dan 18 miljoen euro.

Bron: TV Gelderland TxT 22-01-2007 

Storm in een glas water

Bovengenoemde schuld is een optelsom van alle gelden die in totaliteit uitstaan. Op zich is deze informatie niet nieuw en zegt niets over de huidige exploitatie of financiele toestand.

De geciteerde opmerking ‘het voortbestaan van de onderneming is onzeker’ staat al sinds 1999 in elk jaarverslag. Hij moet dus ook als zodanig met de grootste nuancering worden gelezen.

Meer nieuws volgt.

Bron: Vitesse.org 22-01-2007 

Jong Vitesse wederom afgelast

De wedstrijd van Jong Vitesse die vanavond op het programma stond, is afgelast. Aanvankelijk zou er gespeeld worden tegen Jong Feyenoord, maar door het slechte weer en de matige gesteldheid van het veld gaat de wedstrijd niet door. Wanneer de wedstrijd ingehaald wordt is nog niet bekend. Uiteraard meldt Vitesse.nl de nieuwe datum zodra deze bekend is.

De volgende wedstrijd van Jong Vitesse staat gepland op donderdag 25 januari, als Jong sc Heerenveen op bezoek komt. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Ressen en vangt aan om 18.30 uur.

U bent van harte welkom als u het leuk lijkt om een keer naar Jong Vitesse te komen kijken.

Bron: Vitesse.nl 22-01-2007 

Vitesse trekt de lijn van Belek door

Arnhemse ploeg hervat de competitie met zege op FC Groningen in Gelredome: 3-2

heeft de goede lijn van het trainings­kamp in Belek doorgetrok­ken. Het spektakelstuk tegen FC Groningen leverde de eer­ste zege in 2007 op: 3-2. Bij de hervatting van de competi­tie scoorde Vitesse gistermiddag in Gelredome een belangrijke driepunter. Door de zege hand­haafde de ploeg van trainer Aad de Mos zich in het linkerrijtje en kwam de oogst uit de laatste zes duels op dertien punten. Een keurig aantal, waarmee Vi­tesse zijn kandidatuur heeft ge­steld voor de play-offs om Euro­pees voetbal.

De Mos mikt nog hoger: hij wil die play-offs niet alleen ha­len, maar ook winnen, zodat Vi­tesse na vier jaar terugkeert op de Europese velden. In dat stre­ven was de 3-2 van gistermiddag vooral in mentaal opzicht van cruciaal belang. Vitesse had een geslaagd trainingskamp in Tur­kije in de benen. Door de winst tegen Groningen blijft de Arn­hemse ploeg in een sfeer van op­timisme en enthousiasme op jacht naar Europees voetbal.

Bij de herstart van de eredivi­sie toonde Vitesse geen nieuw gezicht. De gastheren schudden in het eerste half uur uitstekend voetbal uit hun heupen, zoals ze dat ook hadden gedaan in de oe­fenduels in Turkije en tijdens de nu al legendarische thuiswed­strijd tegen Ajax in december (4-2). Maar ook de defensieve kwets­baarheid is gebleven. Dat leidde gisteren tot een zinderende slot­fase, waarin Vitesse met samen­geknepen billen over de finish ging. Zoals zo vaak was Danko Lazo­vic weer de grote man bij Vites­se. Hij bereidde de fraaie 1-0 van Onur Kaya (schot met links in de kruising) voor en benutte meteen na rust ook de straf­schop, die hij zelf had ‘versierd’ (2-1). Fred Benson tekende met­een daarna met een knappe indi­viduele actie voor de 3-1. Eerder dit seizoen verspeelde Vitesse deze marge in Gronin­gen (van 1-3 naar 4-3), nu ging het ternauwernood goed. Na ruim een uur spelen draaide Luis Suárez knap weg van Paul Verhaegh (3-2). Suárez had eer­der ook al de 1-1 gemaakt, toen Kaya hem even vergat te dek­ken. Groningen zocht de gelijk­maker, maar stuitte op Vites­se- doelman Piet Velthuizen, die in zijn eerste duel in Gelredome twee fraaie safes liet noteren.

Het elftal van De Mos toont duidelijk vooruitgang. De coach heeft de juiste samenstelling en speelwijze gevonden. Met An­ders Due en Benson als logische vervangers voor Purrel Fränkel en Mads Junker heeft Vitesse een ploeg die simpelweg in het linkerrijtje moet eindigen.

Bron: De Gelderlander 22-01-2007

Spelmaker Theo Janssen keert terug op 10

Theo Janssen keerde gister­middag tegen FC Groningen na een schorsing van vier wedstrijden terug in de ba­sisopstelling van Vitesse. Op 10 en dat biedt voer voor dis­cussie over de 25-jarige spel­verdeler.

Hij is de ongekroon­de leider van Vitesse, maar leidt hij beter als spelverdeler, vlak voor verdediging of is hij achter de spitsen de man van de steek­bal en het afstandsschot? Theo Janssen: „Het kan allebei, dat is een voordeel, maar soms een na­deel. Omdat niet duidelijk is wat mijn beste positie is.” Na de thuisduels tegen RKC (3-1) en PSV (0-1) speelde hij tegen Groningen voor de derde keer als aanvallende middenvelder. „Twee assists tegen RKC, tegen PSV speelden we goed, vandaag twee balletjes die Fred Benson kan afmaken. Ik ben niet onte­vreden”, zei Janssen na de 3-2 winst op FC Groningen.

Maar Janssen scoorde dit sei­zoen niet. In de openingsfase van het duel tegen Groningen ­ Vitesse’s beste periode – was hij sterk met een afstandssschot en een briljante steekpass op Benson, die doelman Bas Roorda op zijn weg vond. „Ik vind ook dat ik moet scoren, minimaal vijf, zes doelpunten per seizoen. Ik ben dit jaar nog niet veel in de gelegenheid geweest”, zei de aanvoerder. „Omdat ik vaak con­trolerend speelde.”

Opvallend is dat Janssen ook geen vrije trappen, toch zijn spe­cialiteit, tussen de palen tover­de. „Ook daar heb ik niet heel veel mogelijkheden voor gehad. Vaak lag de bal beter voor een rechtspoot en liet ik een ander schieten. Vroeger nam ik ze zelf, dan vloog er ook vanaf die kant weleens één in”, zei Jans­sen, die niet twijfelt aan zijn lin­ker. „Ik heb er wat minder op kunnen trainen door problemen met mijn knie en later mijn hamstrings. Dan is het niet ver­standig nog eens extra te oefe­nen. Het gevoel zit er nog steeds in, dat weet ik zeker. Als die bal nu een goed ligt, gaat hij bin­nen. Ik weet hoe het moet, dat ben ik echt niet kwijt.”

Janssen rekent dit seizoen op de play-offs voor Vitesse. „We zijn gegroeid en het zou mij vebazen als we niet verder groeien. Dat we deze wedstrijd over de streep trekken, heeft te maken met ervaring die jonge spelers opdoen. Ze worden slimmer. Een opstootje creëren, de bal in de hoeken spelen, druk zetten. Aanvallen is leuk, maar maar niet altijd nodig. Al win ik liever met 5-4 dan 2-0, ik hou wel van die open wedstrijden.”

Bron: De Gelderlander 22-01-2007
Veldproblematiek

Vitesse ontevreden met grasmat

Vitesse is ontevreden met het speelveld in stadion Gelredo­me. De Arnhemse club gaat verhaal halen bij Presikhaaf Groenvoorziening, verantwoordelijk voor het onderhoud.

Technisch manager Jan Streuer zei gisteren na het duel met Groningen (3-2) onaangenaam verrast te zijn door het slechte speelveld. „We hebben altijd één van de beste velden van Ne­derland gehad. Ik begrijp niet wat er aan de hand is. We gaan de mensen die verantwoordelijk zijn, hierop aanspreken.”

Bron: De Gelderlander 22-01-2007
Aas de Mos

‘Vitesse voetballend in top vier’

Vitesse behoort qua veldspel tot de vier beste ploegen van Nederland. Dat stelde trainer Aad de Mos gis­teren na de overwinning op FC Groningen (3-2).

„Wij zitten met AZ en FC Twen­te en natuurlijk PSV bij de eer­ste vier ploegen van Nederland qua voetbal”, aldus De Mos. „We hebben vandaag tot de 26ste minuut heel goed ge­speeld. Nog beter dan tegen Ajax. Je ziet dat de rek er nog niet uit is.”

„Ik vind het belangrijk dat we goed voetballen”, vervolgde De Mos. „Ik wil het elftal voor­uit laten spelen. Zo werk ik al­tijd. Het heeft me wel eens de kop gekost, maar het is me ook vaak gelukt. Soms word je ontslagen, maar ik kies voor deze weg. Het was vandaag weer spectaculair voor het pu­bliek en daar speel je voor.”

Bron: De Gelderlander 22-01-2007

Anderlecht zit op de tribune voor Ruud Knol

Stoke City, West Ham United, Genclerbirligi, Anderlecht. Voor Ruud Knol is volop belangstelling. Maar of de verdediger op korte ter­mijn vertrekt bij Vitesse?

Na de zwaarbevochten zege op FC Groningen (3-2) haalt Knol zijn schouders maar eens rustig op. „Ik heb geen idee of er de ko­mende weken echt iets gaat ge­beuren”, zegt de centrumverde­diger in de catacomben van Gel­redome. „Ik weet dat een aantal clubs me volgt, maar echt con­creet speelt er op dit moment niets.”

Gisteren zaten vertegenwoor­digers van drie clubs voor hem op de tribune in Gelredome. West Ham United, Genclerbirli­gi en Anderlecht. De belangstelling van de rege­rend kampioen van België lijkt het meest concreet, hoewel An­derlecht zich nog niet officieel heeft gemeld bij Vitesse.

„Op het moment dat een club zich meldt bij Vitesse, dan kom je in een volgende fase”, aldus Knol, die aan zijn laatste con­tractjaar bezig is in Arnhem. „Het is leuk dat er clubs zijn die me volgen. Maar het wordt pas echt interessant als er dingen op papier komen te staan.”

Knol kon naar het Engelse Sto­ke City, maar de club uit de op een na hoogste klasse van Enge­land wilde hem eerst op proef. Daar bedankte de speler voor ‘Het wordt pas interessant als er dingen op papier komen te staan’

De 25-jarige verdediger uit Zeve­naar heeft dus nog geen idee hoe zijn sportieve toekomst er­uit zal zien. Misschien maakt hij het seizoen af bij Vitesse, wel­licht woont hij al over twee we­ken ergens in het buitenland. „Daarover beslist de club, want ik heb nog een contract tot de zomer”, aldus Knol. „Ik heb ge­zegd dat ik het seizoen hier af wil maken, tenzij er een heel mooie club komt. We zijn het seizoen begonnen met deze groep en ik wil het seizoen ook samen afmaken. Het loopt nu goed. Als we de play-offs halen, dan wil ik het nog wel eens zien wat we kunnen bereiken.”

Vitesse wil wel meewerken aan een vervroegd vertrek van Knol, maar de Arnhemse club wil dan wel wat centen zien. Vitesse heeft een afkoopsom nodig om Giovanny Espinoza in te lijven. „We hebben een vervanger klaar staan”, zegt Vitesse-trainer Aad de Mos. „Ik wil Knol niets in de weg staan. Als hij wil, dan mag hij vertrekken. Dan zullen wij een Zuid-Amerikaanse verde­diger halen”, doelt De Mos op de international van Ecuador.

Bron: De Gelderlander 22-01-2007

Ruud Knol bekeken door Anderlecht

Vitesse-verdediger Ruud Knol is tijdens de wedstrijd tegen Groningen bekeken door het Belgische Anderlecht.

Ook andere clubs zaten op de tribune voor Knol, die per direct weg mag bij Vitesse. Anders vertrekt hij komende zomer transfervrij. “Er zijn clubs wezen kijken, waaronder Anderlecht, al heeft niemand zich nog bij ons gemeld”, meldt manager voetbal Jan Streuer.

Trainer Aad de Mos zou graag nog een “sloper” aantrekken voor de defensie en daarvoor is de Ecuadoriaan Giovanny Espinoza in beeld. “Dat wordt heel heel moeilijk”, zegt Streuer. “Daarover zeg ik niets zolang Knol niet vertrekt.”

Bron: TV Gelderland TxT 22-01-2007
Blessure

Van der Schaaf mikt op Vitesse-NEC

Trainer Aad de Mos van Vitesse kan ook volgende week niet beschikken over Remco van der Schaaf. De middenvelder kampt met een peesontsteking bij zijn knie, zo bleek bij on­derzoek in het ziekenhuis. Van der Schaaf (27) was er de laat­ste wedstrijd van 2006 al niet bij, miste gistermiddag het duel met FC Groningen en is ook zaterdag tegen Willem II niet in­zetbaar.

Van der Schaaf, begin oktober aan zijn knie geope­reerd, hoopt zondag 4 februari tegen NEC weer fit te zijn.

Bron: De Gelderlander 22-01-2007
Vertrek

De Mos betreurt boosheid Wapenaar

Aad de Mos be­treurt uitlatingen over bles­suregevoeligheid van de ver­trokken doelman Harald Wa­penaar. Als hij die uitlatin­gen tenminste deed. De Mos gebruikte de winterse transferperiode voor een schoon­maakoperatie in de selectie van Vitesse. Igor Gluscevic werd ver­huurd aan Heracles Almelo, Eldridge Rojer aan Excelsior en doelman Harald Wapenaar aan Sparta. Saillant is dat Rojer giste­ren voor Excelsior scoorde tegen Wapenaar (0-1), maar de doel­man als winnaar uit de bus kwam: 2-1.

Een winnaar voelde Wapenaar zich niet toen De Mos hem op 31 december vertelde dat Vites­se op zoek ging naar een andere doelman. Wapenaar vond dat hij in de rug werd aangevallen toen hij in de media las dat ‘bles­suregevoelighheid’ volgens de trainer een rol had gespeeld. De Mos was begin januari op vakantie in Dubai, maar kwam afgelopen vrijdag op verzoek nog even terug op de affaire. „Ik heb veel respect voor Harald Wa­penaar en ik heb begrepen dat hij boos was over dat woord bles­suregevoeligheid. Ik begrijp dat, maar volgens mij komt het niet uit mijn koker. Als ik mij vergis en dat wel heb gezegd, is dat ver­keerd van mij”, aldus De Mos, die nog steeds bereid is Yous­souf Hersi in de winterstop te la­ten vertrekken.

Hersi speelt vanaf 1 juli voor FC Twente. „Hij mag weg, zijn vervanger staat klaar”, aldus De Mos. „Tot die tijd is Hersi vol­waardig lid van de selectie, an­ders zou ik de selectie duperen. Hij is de enige vervanger voor Onur Kaya. Ik heb Youssouf wel verteld dat ik verwacht dat hij zich als een professional opstelt. Dat doet hij, zijn inzet is uitste­kend. Hij weet dat ik bij gelijke kwaliteit kies voor een speler die blijft en dat begrijpt hij ook.”

Bron: De Gelderlander 22-01-2007

Gluscevic neemt afscheid van Vitesse

Igor Gluscevic (32) nam gistermiddag, voorafgaand aan het thuisduel tegen FC Groningen (3-2), samen met zijn zoontje af­scheid van de Vitesse-fans. De Serviër kwam 36 keer uit voor de Arnhemse club en scoorde zes keer.

Na een kort avontuur op huurbasis in China meldde de spits zich eind vorig jaar weer bij Vitesse. Vervolgens vond hij onderdak bij Heracles.

„Vitesse is voor altijd in mijn hart”, sprak Gluscevic. „Ook om­dat mijn dochtertje hier in Arnhem is geboren.”

Bron: De Gelderlander 22-01-2007

Lazovic en Gluscevic in Supportershome Monnikenhuize

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen werd in Supportershome Monnikenhuize volop nagepraat over de fraaie 3-2 overwinning op de noorderlingen. Onder toeziend oog van directeur Van der Kraan, maakten Lazovic en Gluscevic hun opwachting voor de fans. Voor Danko was het alweer de derde keer dat hij als Man van de Wedstrijd mocht komen opdraven.

Nadat hij eerder op de middag met een ereronde op het veld al afscheid had genomen van het publiek, konden de fans in het home op meer persoonlijke wijze Gluscevic dankzeggen voor zijn inzet voor de Arnhemse club. Met zijn zoontje op schoot, bedankte de in de winterstop naar Heracles overgestapte Montenegrijn de aanwezige Vitessesupporters voor hun steun. Naast de bloemen ontving de 32-jarige spits als herinnering aan zijn periode bij Vitesse van de supportersvereniging een ingelijste foto.

Het unieke Vitesseshirt, dat na iedere thuiswedstrijd in het Home wordt verloot, werd ditmaal gewonnen door Jeroen. Het werd ter plaatse op het podium van de handtekeningen voorzien van Lazovic en Gluscevic. Na de ceremonie werd met het luid gezongen ‘de nummer 1 van Gelderland’, de heren uitgeleide gedaan.

Bron: Vitesse.org 21-01-2007 

Trainers eens met elkaar

De trainers De Mos en Jans waren het na afloop met elkaar eens over de gespeelde wedstrijd: Vitesse startte goed, Groningen herpakte zich tweemaal, maar was direct na rust niet goed bij de les en dat zorgde voor de 3-2 winst van Vitesse.

Ron Jans

“De eerste twintig minuten was Vitesse de betere ploeg en na de 1-0 leek het eerder 2-0 te worden dan 1-1. Wij hadden problemen met het spel en de positie van Lazovic en we waren de bal veel te snel kwijt. Na de goede gelijkmaker kwam Vitesse in de problemen en hadden we kansen op meer.”

“In de rust heb ik aangegeven dat we scherp moesten beginnen, daar ontbrak het wel eens aan, maar dan sta je direct met 3-1 achter. De strafschop was terecht en de derde ontstond uit een ‘blinde’ bal van Vitesse. Het goede gevoel was dus al snel weg. Ik moet mijn ploeg een compliment geven dat ze niet opgegeven hebben en na de 3-2 hebben we vol gas gegeven. Jammer dat de laatste tien minuten niets met voetbal te maken hadden.”

“Voor de voetballiefhebber was het een leuke wedstrijd vanmiddag, maar als trainer van FC Groningen heb ik daar echter maling aan.”

Aad de Mos

“Mijn collega heeft een goede analyse gegeven en ik ben het dan ook volledig met hem eens, op een punt na dan. De zogenaamde ‘blinde’ bal was zeker niet blind gegeven. Daarmee doe je Onur Kaya tekort.”

“Het klopt dat wij goed aan de wedstrijd begonnen, maar zoals ook vaak tijdens trainingen, krijgen we na een half uur spelen problemen. Dan moeten we schakelen en dan gaat het mis, nog steeds een chronisch probleem binnen de selectie. We verloren de duels op het middenveld, vandaar de wissel na rust van Hersi voor Pryor. Theo Janssen pakte het na rust beter op en ging dichter op Rasmus Lindgren spelen.”

“Ik ben blij dat we, nadat het 3-2 werd, overeind zijn gebleven tegen FC Groningen, een gevaarlijke ploeg met goede spelers. Een compliment is er voor Piet Velthuizen. Hij bleef rustig vandaag en heeft het goed gedaan. Ik moet in de week voor de wedstrijd tegen Willem II nog maar eens goed kijken wie er in aanmerking komt voor de positie onder de lat”, doelend op een eventuele concurrentiestrijd tussen de keepers Velthuizen en Stojkovic.

Bron: Vitesse.nl 21-01-2007 

De Mos ziet weer pieken en dalen

Trainer Aad de Mos van Vitesse zag zijn elftal in de wedstrijd tegen FC Groningen stijgen naar grote hoogten en vervallen in oude fouten.

“Het voetbal van de eerste 26 minuten doet me denken aan het voetbal dat ik speelde met Ajax en Anderlecht”, mijmerde De Mos. “Daarna vallen we terug, denken we te makkelijk en maken we onze bekende defensieve fouten.”

“Piet Velthuizen heeft het uitstekend gedaan en wordt in de toekomst zeker een vaste waarde. Ik weet nog niet wie ik volgende week laat keepen. Maar Piet is met zijn 20 jaar de jongste keeper van de Eredivisie en doet het prima.”

Bron: TV Gelderland TxT 21-01-2007 

Complimenten voor doelman Vitesse

Vitesse-trainer Aad de Mos gaf zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-2) complimenten aan doelman Piet Velthuizen. ,,Hij maakte een onverstoorbare indruk en heeft zeer goed gekeept”, zei De Mos over de pas 20-jarige debutant die geen schuld had aan beide tegentreffers.

Velthuizen was de eerste helft van het seizoen tweede keus achter Wapenaar, die inmiddels is afgedankt en verhuisd naar Sparta. Eerste keus in het doel van de Arnhemmers is nu Stojkovic, die wordt gehuurd van FC Nantes. ,,Maar hij zal de concurrentiestrijd met Velthuizen moeten aangaan, voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Willem II”, sprak De Mos.

Bron: ANP 21-01-2007

Velthuizen overtuigt in Gelredome

Doelman Piet Velthuizen wist bij zijn eerste wedstrijd in Gelredome te overtuigen. Hij hield Vitesse met enkele fraaie reddingen op de been.

“Ik heb vandaag een paar leuke ballen gepakt”, zegt de 20-jarige doelman. “We speelden in het begin goed, toen kregen we een dip, maar we hebben de wedstrijd goed afgemaakt. We kregen gelukkig geen goal meer tegen in de slotfase.”

Velthuizen zag wel wat er mis ging. “De linies speelden te ver uit elkaar, dat leverde voor de achterhoede teveel druk op. Dit nemen ze mij nooit meer af. Ik weet niet of ik meer speeltijd krijg, ik ga er in ieder geval hard tegenaan.”

Bron: TV Gelderland TxT 21-01-2007 

Vitesse wint thuis van FC Groningen

Vitesse is de tweede helft van het seizoen goed begonnen. De ploeg van Aad de Mos maakte het zichzelf soms lastig, maar won met 3-2 van Groningen.

Vitesse bekroonde een prima start met een vroege openingsgoal. Een weergaloze actie van Danko Lazovic eindigde bij Onur Kaya, die de bal met links in de kruising schoot, 1-0.

Fred Benson miste twee kansen, waarna de achilleshiel van de Arnhemmers, de verdediging, weer aan het licht kwam. Groningen stapelde kans op kans en na laks ingrijpen van Anders Due maakte Suárez gelijk. Meteen daarna kreeg Lovre voor de gasten een goede kopkans.

Na rust werd Lazovic vastgehouden in de zestien. De Servier faalde niet en schoot de bal in het dak van het doel. Daarna rommelde Benson zich langs twee tegenstanders en scoorde ondankks de moeilijke hoek de 3-1.

En toen was er weer de achilleshiel. Paul Verhaegh liet zich simpel aftroeven en stelde Suarez in staat de spanning terug te brengen, 3-2.

De Arnhemse defensie was daarna de kluts kwijt, maar doelman Piet Velthuizen hield zijn hoofd koel. De sfeer werd broeierig, want de wedstrijd ontaardde in onvriendelijkheden. de 3-2 zege bleef overeind.

Bron: TV Gelderland TxT 21-01-2007 

Vitesse herstart met winst tegen FC Groningen

Vitesse heeft zondagmiddag in een aantrekkelijk duel met 3-2 van FC Groningen gewonnen. Na een 3-1 voorsprong werd het nog even heel spannend tegen de taaie ploeg van Ron Jans, maar de drie punten bleven door goals van Kaya, Lazovic en Benson in Arnhem.

De hervatting van de competitie kende een voor Vitesse voortvarende start. Al na acht minuten schoot Onur Kaya de openingstreffer binnen. Danko Lazovic soleerde flitsend langs Antoine van der Linden, bediende Kaya, die de bal met links in de kruising werkte. Vitesse zette vroeg druk en speelde bij vlagen zeer verzorgd voetbal.

Na de tweede grote kans van Fred Benson (’16) zakte Vitesse te ver naar achteren en liet het Groningen aan voetballen toe komen. Nadat Piet Velthuizen een vrije trap van Rasmus Lindgren nog wel naast zag aan, was hij na een half uur spelen kansloos op de inzet van Luis Suarez. De voorzet kwam vanaf rechts en de Uruguyaanse goalgetter aarzelde niet en knalde binnen: 1-1.

Vitesse was het in die fase even kwijt en na nog een grote mogelijkheid voor Goran Lovre pakte Vitesse het tot aan de rust en in het eerste kwartier na rust weer goed op. Het duel leek na de 51e minuut dan ook gespeeld toen Vitesse binnen twee minuten de stand naar 3-1 tilde. Eerst schoot Lazovic vanaf elfmeter (vasthouden van Svejdik) de tweede binnen en in de 51e minuut schoot Fred Benson, na een prima pass van Onur Kaya, Vitesse naar 3-1.

Dat Gelredome daarna rustig het verdere verloop van de wedstrijd kon bekijken was ijdele hoop. Vitesse liep weer te ver naar achteren en liet de gasten weer terug in de wedstrijd komen via de tweede treffer van Luis Suarez. Even leek het doemscenario van de uitwedstrijd zich te gaan herhalen, maar ondanks een kleine mogelijkheid van Erik Nevland, een drietal ‘pegels’ van Bruno Silva en wat kleine opstootjes in de extra tijd, bleef het bij 3-2. Een goede start van Vitesse aan het begin van de tweede helft van de competitie.

Bron: Vitesse.nl 21-01-2007

Sjoekov beëindigt loopbaan

De Russische voetballer Dmitri Sjoekov heeft besloten zijn voetballoopbaan te beëindigen. De speler van FC Twente kwam tot dit besluit wegens aanhoudend blessureleed.
Sjoekov speelde ook voor Vitesse, NAC en Willem II. Hij debuteerde in het seizoen 1995-1996 bij Vitesse in de Nederlandse competitie. Sinds het seizoen 2004-2005 stond hij onder contract bij FC Twente.

Bron: ANP 20-01-2007

Aad de Mos wil met Vitesse Europa in

Aad de Mos en Vitesse waren er op dinsdagavond razendsnel uit. De 59-jarige trainer tekende voor twee jaar bij en blijft tot 2009 verbonden aan de club uit Arnhem. „Ik wil aan het einde van de rit een aantal Euro­pese wedstrijdjes met Vitesse achter mijn naam hebben.”

Aad de Mos heeft zich laten lei­den door zijn intuïtie. „Op ba­sis daarvan neem ik beslissin­gen. Daarbij heb ik ook wel eens de verkeerde genomen. We waren er inderdaad snel uit, omdat ik een goed gevoel heb. Dan hoef je niet lang na te denken.” Volgens De Mos zit hij met de clublei­ding op één lijn. „De ambitie is dezelfde.

Iedereen zit op de trein. Ik merk het om mij heen. Grote spelers bellen mij dat ze bij ons willen komen spelen. Er is ambi­tie bij iedereen, van Ester Bal tot Paul van der Kraan, van Aad de Mos tot Danko Lazovic. Vitesse wil weer een club wor­den die structureel bij de top vijf van Ne­derland speelt. Dat hebben ze jaren ge­daan. Alleen de laatste vier jaar is dat niet gelukt. Daarbij hebben de beleidsbe­palers gezegd dat Vitesse weer ‘voetbal moet gaan spelen’. Dat vind ik ook.” De Mos zegt na een half jaar al resultaat te merken. Toch is het de vraag of hij niet sneller wil dan Vitesse kan. De club kampt met grote financiële problemen en komt ten opzichte van concurrenten als Heerenveen en Fc Twente miljoenen euro’s aan inkomsten tekort.

„Wij zitten op schema. We staan negen­de, een plek die straks recht geeft op de play-offs. We hebben nog acht thuiswed­strijden die we in principe niet mogen verliezen. Uit hebben we wel een zwaar programma, met Utrecht, AZ en PSV”, weet De Mos, die blij is met de ontwikke­ling van zijn ploeg .

lees verder...

Bron: De Gelderlander 20-01-07

De Mos waarschuwt

Trainer Aad de Mos van Vitesse heeft zijn spelers gewaarschuwd voor de – deels aangescherpte ­ richtlijnen die het arbiterscorps in 2007 hanteert. Alle clubs kre­gen deze week een schrijven van arbitersbaas Jaap Uilenberg. Spelers hoeven de bal niet uit te trappen bij lichte blessures. Een scheidsrechter onderbreekt het spel alleen als er volgens hem sprake is van een ernstige bles­sure. Het behandelen van spe­lers in het veld is niet toege­staan.

Alleen de keeper mag op het veld worden opgelapt. Op aandringen van de UEFA wor­den ook de gedragsregels voor spelers aangescherpt. Het aanra­ken (duwen, trekken aan kle­ding) van de scheidsrechter is rood. Bij protesten als het ‘bril­gebaar’ of een wegwerpgebaar en het ‘met kracht de bal op de grond gooien’ volgt geel. Bij mas­saal protest krijgt de eerste spe­ler die zich bij de arbiter meldt direct geel.

Bron: De Gelderlander 20-01-2007 

Piet Velthuizen kan plaats verdienen

Trainer Aad de Mos van Vitesse heeft veel vertrouwen in de jonge doelman Piet Velthuizen. Het 20-jarige talent staat zon­dagmiddag tegen FC Groningen voor de tweede keer onder der de lat bij Vitesse.

Huurling Vladimir Stojkovic is nog niet speelgerechtigd. De Mos: „Als Pietje het goed doet, speelt hij volgende week ook.” Ruud Knol en Theo Janssen keren terug in de basisopstelling. Remco van der Schaaf, Gill Swerts en Mi­chael Jansen zijn geblesseerd.

Bron: De Gelderlander 20-01-2007 
Paul van der Kraan

Vitesse heeft jaren nodig om schulden af te lossen

Voetbalclub Vites­se heeft nog jaren nodig om de schulden af te lossen. Met diverse leningen worden de schuldeisers betaald. Dat zegt Vitesse-directeur Paul van der Kraan in een interview met deze krant. Het grootste probleem voor Vitesse zijn de schulden die de voetbalclub in het verleden heeft opgebouwd.

„Als je ziet waar we vandaan komen, dan zijn we een heel eind op de goede weg. In het sei­zoen 2003/2004 hadden we nog een tekort van 11,3 miljoen eu­ro. Het seizoen 2005/2006 heb­ben we afgesloten met een plus van 129.000 euro. Maar we kun­nen niet iedereen betalen, om­dat we de schulden uit het verle­den moeten aflossen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 20-01-07

Elf voor Groningen nog niet bekend

Aad de Mos heeft nog niet bekend gemaakt welke elf spelers hij komende zondag in de wedstrijd tegen FC Groningen het veld instuurt. De trainer, die deze week zijn contract tussentijds verlengde, kan in elk geval geen beroep doen op de geblesseerde Gill Swerts en Remco van der Schaaf. Danko Lazovic ontbrak vandaag tijdens de training, maar volgens De Mos was dat uit “voorzorg”. Vitesse’s topscorer zal zeker spelen. Wie ook zeker speelt is Piet Velthuizen. De jonge doelman, die op Oudjaarsdag zijn debuut maakte in de uitwedstrijd tegen Heracles, verdedigt zondag het Arnhems doel.

De Mos gaf verder aan dat hij pas zondagochtend bepaalt wie hij opstelt: “Ik wil iedereen scherp houden. Daarom wijk ik voor deze wedstrijd af van mijn gebruikelijke koers. Ik heb enorme revanchegevoelens voor de uitwedstrijd in Euroborg die we onterecht en in de slotminuten verloren. Ik vind dat Vitesse geen thuiswedstrijd meer mag verliezen. Daarom hoop ik dat we kunnen benaderen wat we in de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax (4-2 winst, red.) hebben achtergelaten.

Op 2 december 2006 is de trein vertrokken. Toen verloren we weliswaar thuis van PSV, maar speelden we het voetbal dat ik wil spelen. De bevestiging dat we doorgroeien wil ik zondag tegen Groningen terugzien. Ik heb vertrouwen dat dit lukt, want iedereen zit in dezelfde trein.”

Bron: Vitesse.nl 19-01-2007 

Paul Verhaegh: Stapje voor stapje naar de top

Een jaar geleden speelde Paul Verhaegh nog in de Jupiler League. De rechtsback maakte zich met FC Den Bosch op voor de tweede seizoenshelft, toen Vitesse aanklopte. In Arnhem zag men in Verhaegh een ideale opvolger voor Stijn Vreven en de jeugdinternational waagde de stap naar Gelredome. Die stap pakt voorlopig prima uit. Tijdens de eerste helft van het seizoen was Verhaegh een vaste waarde in het team van Aad de Mos. Vitesse.nl sprak met hem over zijn eerste jaar in Arnhem, verstandskiezen en het linkerrijtje.

Het is eigenlijk de meest logische weg, maar je ziet het steeds minder: spelers die in de Jupiler League klaargestoomd worden voor het grote werk. Steeds vaker gebeurt het dat spelers al op zeer jonge leeftijd voor de leeuwen gegooid worden in de Eredivisie, of dat spelers jarenlang in een beloftenelftal blijven voetballen. Dat zag Paul Verhaegh niet zitten. De rechtsback doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar kwam op een gegeven moment tot de conclusie dat zijn situatie redelijk uitzichtloos was. “Ik was vijfde keus”, vertelt hij.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 19-01-2007

Aad de Mos is nog enorm eerzuchtig

Wie denkt dat Vitesse-trainer Aad de Mos met een contract tot 2009 op zijn lauweren gaat rusten, heeft het helemaal mis. De gelouterde trainer zit vol plannen met de Arnhemse club.

“Ik ben enorm eerzuchtig. Vitesse moet weer een ploeg worden die structureel Europees voetbal speelt. De progressie moet nu maar eens komen in de vorm van resultaten. Het mag niet meer voorkomen dat het licht soms zomaar uitvalt.”

De Mos wist meteen dat hij bij moest tekenen bij Vitesse. “Ik laat me leiden door intuïtie. Ik heb ideeën te over. De club is ook zodanig gestructureerd dat wij die kunnen verwezenlijken

“De hele entourage is ambitieus. Van Danko Lazovic tot Aad de Mos, en van Ester Bal tot Paul van der Kraan en van Fred Benson tot Theo Janssen, overal in de club voel ik dat. En de berichten over een schuld van 1,6 miljoen euro kunnen dat gevoel niet kapot maken.

Vitesse heeft ook een goede reputatie opgebouwd. “Spelers met een grote naam bellen me al dat ze hier graag willen spelen. Het is alleen de vraag of we onze groeibriljanten kunnen behouden, zoals Kaya, Pryor en Lazovic.”

De Mos eist nu resultaat. “Tegen PSV begin december zijn we vertrokken, nu moeten we de richting op van Twente.”

Bron: TV Gelderland TxT 19-01-2007 

De Mos signaleert meer concurrentie

Aad de Mos is tevreden over de toegenomen concurrentie binnen de selectie van Vitesse. De trainer wil daarom geen opstelling bekendmaken.

“Ik wil iedereen scherp houden, want de verschillen zijn momenteel miniem. Piet Velthuizen staat in ieder geval in het doel, hij heeft voldaan. Als hij het uitstekend doet tegen Groningen, blijft hij gewoon staan wat mij betreft.”

Het succesvolle trainingskamp in het Turkse Belek moet een vervolg krijgen. “Dat is pas geslaagd als we winnen van Groningen. Anders heeft Turkije geen zin gehad, dan kunnen volgend jaar net zo goed niet op trainingskamp gaan.”

Bron: TV Gelderland TxT 19-01-2007 

Anders Due: ik voel vertrouwen

Anders Due krijgt bij Vitesse tegen FC Groningen weer de voorkeur als linksback boven Purrel Fränkel. “Ik hoop dat ik nu mijn plek vasthoudt”, stelt de Deen.

“Ik denk dat ik me de laatste maand goed heb laten zien. Ik voel ook vertrouwen van de trainers. Linksback tegen een directe tegenstander vind ik wat moeilijker, maar ik heb laten zien dat ik het kan tegen een technische speler als De Mul”, merkt Due op.

“Ik moet nog me nog wel defensief beter leren wapenen. Ik moet ook sterker worden als een tegenstander van rechts naar binnenkomt”, vindt Due.

Bron: TV Gelderland TxT 19-01-2007 

Onur Kaya in voorlopige selectie België

Middenvelder Onur Kaya is opgenomen in de voorlopige selectie van België voor het Europees kampioenschap U21 dat komende zomer plaatsvindt in Nederland.

Het toernooi is tevens van belang voor kwalificatie voor de Olypische Spelen. De groepswinnaars en de twee runners-up verdienen een Olympisch ticket.

Kaya werd onlangs al geselecteerd voor een oefenstage. Kennelijk heeft de technisch begaafde speler een goede indruk achtergelaten. Kaya zelf is verheugd: “Tot voor kort was ik niet eens in beeld voor een vertegenwoordigend elftal. Ik geloof niet dat ze wisten dat ik Belg was. Maar ze hebben me nu ontdekt en dat is het belangrijkste! Ik kijk ernaar uit op een groot toernooi te mogen spelen.”

Bron: TV Gelderland TxT 19-01-2007 

KNVB scherpt richtlijnen aan

De KNVB heeft per direct een aantal nieuwe richtlijnen ingevoerd voor het betaalde voetbal. Zo is er geen verzorging meer toegestaan binnen het veld, tenzij de scheidsrechter beoordeelt dat de situatie ernstig is.

Op het handtastelijk optreden tegen een (assistent-)scheidsrechter staat direct rood. Bij massale protesten krijgt de eerste speler die bij de arbiter komt minimaal geel.

Na een blessurebehandeling mag de bal niet meer worden teruggespeeld naar de tegenstander, ook niet als die de bal bewust buiten heeft gespeeld om de behandeling mogelijk te maken.

Bron: TV Gelderland TxT 19-01-2007 

Benson verdringt Junker uit basis

ARNHEM – Fred Benson verdringt Mads Junker uit de basis van Vitesse in het thuisduel tegen FC Groningen, zondag.

Aanvoerder Theo Janssen keert terug van zijn schorsing, dit gaat ten koste van Youssouf Hersi. Door de knieblessure van Remco van der Schaaf start ook Ruud Knol in de basis en schuift Sebastien Sansoni door naar het middenveld. Anders Due krijgt de voorkeur boven Purrel Frankel als linksback.

Vermoedelijke opstelling:
Velthuizen
Verhaegh, Knol, Sprockel, Due
Kaya, Sansoni, Pryor, Janssen
Lazovic, Benson.

Bron: Omroep Gelderland 19-01-2007
Sportcafé Vitesse

De Mos, Lazovic en Zingende Fresia’s

Aad de Mos, Danko Lazovic en De Zingende Fresia’s vormen de hoofdacts in het eerste sportcafé Vitesse van 2007. De maandelijkse talkshow wordt, na opstartproblemen vanwege het uitblijven van een sponsor, 24 januari voor het eerst dit seizoen gehouden.

Plaats van handeling is het Arnhemse café De Schoof op de Korenmarkt. De toegang is vrij. Sportcafé Vi­tesse is live te volgen van 20.00 tot 22.00 uur op Radio Linge­waard, 5 FM, MFM en Liemers TV.

Bron: De Gelderlander 19-01-2007 
Neervoort

Vitesse laat Arnhems talent naar PSV gaan

Vitesse laat Giel Neervoort per direct naar (Jong) PSV verhuizen. De Arn­hemse club heeft het con­tract met de 20-jarige Arn­hemmer ontbonden.

Neervoort is per 1 januari in dienst van PSV, dat de midden­velder in het beloftenteam van trainer Anton Janssen stalt. Hij is een bekende van hoofd­opleidingen Edward Sturing van PSV. Sturing was naast spe­ler en hoofdtrainer ook enige tijd hoofd opleidingen bij de Arnhemse club. Vitesse heeft het tot 30 juni 2007 doorlopen­de contract ontbonden en geen vergoeding gevraagd.

„Hij vindt dat hij bij de selec­tie hoort en dat vinden wij niet”, reageerde voetbalmana­ger Jan Streuer gistermiddag. „Het is een technisch goed on­derlegde speler, maar wij heb­ben niet het gevoel dat hij het eerste elftal gaat halen. Als dat bij PSV wel gebeurt, hebben wij het verkeerd gedaan. Maar dat is nog nooit gebeurd.”

Giel Neervoort is een neef van Andy van der Meyde, de Arnhemmer die via Ajax en In­ternazionale bij Everton te­rechtkwam. Bij Vitesse door­liep hij alle jeugdteams, ook was hij jeugdinternational. De grote doorbraak bleef achter­wege. „Hij heeft last gehad blessures en het is moeilijk te bepalen wat zijn beste positie is”, legt Streuer uit.

Neervoort tekende deze week in Eindhoven een con­tract voor de rest van het sei­zoen, met een optie voor nog een seizoen. Op de website van PSV zegt hij: ‘PSV is een fantas­tische club, ik ben er heel blij mee. Ik wil me zo snel moge­lijk bewijzen om hogerop te komen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan hier’

Bron: De Gelderlander 19-01-2007 
Gelredome

Armlastig Vitesse roept om hulp provincie

Voetbalclub Vites­se heeft de hoop gevestigd op de provincie om uit de finan­ciële problemen te komen. Dat blijkt uit een column van Vi­tesse- directeur Paul van der Kraan op de website van Vitesse. Volgens de directeur traineert exploitatiemaatschappij Gelre­dome BV de verkoop van het sta­dion aan Eurocommerce.

De di­recteur doet een ‘dringend be­roep’ op de provincie, die vol­gens hem een ‘beslissende stem’ heeft bij Gelredome BV. Hij roept de provincie op ‘in te stem­men met de verkoop, zodat het procederen wordt stopgezet’. Het algemeen belang van alle Arnhemmers dient te prevale­ren boven het belang van enke­len, stelt Van der Kraan.

Als de gemeente het stadion verkoopt aan Eurocommerce, krijgt Vitesse van de ontwikke­laar een miljoen euro in cash en jaarlijks een sponsorbedrag van zeven ton. Het stadion is verkocht aan Eu­rocommerce, maar kan niet wor­den geleverd omdat Gelredome BV beslag op het stadion heeft la­ten leggen. Via een kort geding wil de gemeente het beslag eraf krijgen.

Jasper van Amstel, directeur van Gelredome BV, vindt het om die reden ‘niet zinnig hierop te reageren nu de zaak onder de rechter is’. Wel wil Van Amstel kwijt dat de provincie helemaal geen par­tij is in de verkoop. „Dat is een zaak tussen de gemeente en Gel­redome BV.” Met het geld van Eurocommer­ce zou Vitesse de schuld aan de gemeente van 1,6 miljoen euro kunnen aflossen. Vitesse heeft een huurachterstand van 1,2 miljoen en kan de rente van een lening (420.000 euro) niet beta­len. Die bedragen zijn in het na­jaar van 2003 bij het gemeente­lijk reddingsplan vastgesteld.

Volgens Van der Kraan heeft Vitesse in de zomer van 2004 al bij de gemeente aangegeven dat geld niet te kunnen opbrengen. Hij stelt dat elke dag dat het sta­dion niet is verkocht Vitesse drieduizend euro scheelt.

Bron: De Gelderlander 19-01-2007 

Jong Feyenoord-Jong Vitesse opnieuw afgelast

Het restant van het eerder vanwege mist gestaakte duel Jong Feyenoord-Jong Vitesse zal donderdagavond niet gespeeld worden. In verband met de gesteldheid van het veld, de regenval van de laatste 24 uur en de verwachte stormachtige omstandigheden van vanavond is besloten de wedstrijd af te gelasten.

Mogelijk wordt het restant nu op 5 februari gespeeld. De eerstkomende wedstrijd van Jong Vitesse staat nu voor komende maandag op het programma. Ook dan is Jong Feyenoord de tegenstander, maar dan in Arnhem.

18-01-2007
EURO 2007

Gelredome klaar voor inspectie

Gelredo­me is klaar voor de inspectie van een UE­FA- delegatie. Die vindt van­middag plaats in het sta­dion.

De accommodatie worden door de Europese voetbalbond ge­keurd met het oog op het Euro­pees kampioenschap voor voet­ballers tot 21 jaar, dat in juni in Arnhem en Nijmegen (en Hee­renveen en Groningen) wordt ge­houden.

Beide stadions zijn ook in no­vember 2006 bezocht en beke­ken op zaken als veiligheid, lo­gistiek, sponsoring, faciliteiten voor media en voor de ont­vangst van vips. Na de inspectie van vandaag volgt nog een laat­ste keuring, vlak voor de start van het toernooi.

Tjienta van Pelt, locatie­manager in Arnhem, vreest het werkbezoek van de UEFA niet. „Het enige probleem, als je al van een probleem kunt spreken, is dat op 9 juni de EO Jongeren­dag plaatsvindt in Gelredome en op 11 juni de eerste wedstrijd. Dat wordt een race tegen de klok, maar met een goede plan­ning is er niets aan de hand. In de nacht van 9 op 10 juni gaan we meteen met tweehonderd vrijwilligers keihard aan de slag. Daarbij: Gelredome heeft veel er­varing met grote evenementen.” Weijers (locatie-manager Nijmegen) en Van Pelt overleg­gen intensief met de twee ge­meenten, onder andere op het gebied van veiligheid. Binnen­kort wordt er ook gepraat met een veiligheidsdeskundige uit Engeland, dat samen met Italië, Servië en Tsjechië de wedstrij­den in Arnhem en Nijmegen af­werkt.

Engeland heeft een slechte naam als het gaat om het gedrag van supporters in het buiten­land. De kans is klein dat Euro 2007 zal worden bezocht door notoire hooligans, maar de orga­nisatie van het evenement wil elk risico uitsluiten. De kaartverkoop start morgen via internet en vanaf april via de loketten van de Ticketbox. Op basis van de kaartverkoop via het web beslissen Van Pelt en Weijers of er extra maatregelen moeten worden genomen om toeschouwers van en naar de sta­dions te krijgen. Van Pelt: „Dan kunnen we zien waar mensen vandaan ko­men en kunnen we bepalen of we ergens extra parkeerplaatsen moeten gaan creëren.”

Bron: De Gelderlander 18-01-2007 
Column Paul van der Kraan

“Betalingsachterstand ja, maar nu overdracht Gelredome!”

“Dinsdagochtend had ik het idee dat ik drie jaar terug ging in de tijd toen ik de Gelderlander open sloeg. “ Schuld Vitesse aan Arnhem € 1,6 miljoen” en “Vitesse in nood: € 1,6 miljoen”. Geen leuke berichten om de dag mee te beginnen moeten ook velen van u hebben gedacht. Zeker omdat het voor u waarschijnlijk als een verrassing komt, na de goede berichten van de opwaardering van categorie 1 naar 2 bij de KNVB. Laat ik proberen u gerust te stellen: Vitesse’s exploitatie klopt en de club zal de zwaar bevochten categorie 2 status niet verliezen door de huidige schuld aan de gemeente.

Maar ik moet helaas bevestigen dat wij inderdaad een achterstand van betalingen aan de gemeente hebben. Een wezenlijke achterstand. Dit vinden wij, bestuur, commissarissen en directie van de club bijzonder vervelend. Misschien nog wel vervelender dan de mensen bij de gemeente.

lees verder...

Bron: Vitesse 17-01-2007

Interview Sébastien Sansoni: ‘Vitesse kan nu al Europa in’

Hij bezorgt zijn trainer Aad de Mos soms de zenuwen met zijn flegmatieke manier van uitverdedigen, maar risico nemen hoort bij Sébastien Sansoni (28), de enige wereldkampioen in de selectie van Vitesse. Over hoe Eric Cantona een carrière alsnog de juiste richting in hielp.

Wat kan Vitesse dit seizoen?

‘De play-offs bereiken, waarom niet? We hebben laten zien dat we een heel goed team hebben, dat alleen nog maar sterker wordt. Ik zie ons groeien, iedere week en daarmee bedoel ik ook mezelf. Natuurlijk heb ik moeten wennen aan Nederland, aan de manier van spelen en – vooral – trainen, maar nu ben ik op de goede weg.

Het zou mooi zijn als we ons dit seizoen al plaatsen voor Europees voetbal, volgend jaar moet het zeker gebeuren. Als deze ploeg bij elkaar blijft, staat er iets moois te gebeuren in Arnhem.’

lees verder...

Bron: VI magazine 03 17-01-2007

VI column – De catering

Jeanne Mulder (66), Beheerder kantine Vitesse.

Hoe lang bent u bij de club?

‘Ik ben al ruim twintig jaar actief bij Vitesse, waarvan de laatste anderhalf jaar in vaste dienst.’

Wie bepaalt wat de spelers eten?

‘Dat doet de hoofdtrainer, in overleg met de medische staf.’

lees verder...

Bron: VI magazine 03 17-01-2007

Ontwerpnota voetbalwet op 5 februari klaar

De KNVB wil haast maken met de invoering van een voetbalwet. Directeur betaald voetbal Henk Kesler verwacht dat hij namens de bond binnen drie weken het definitieve wetsontwerp kan aanbieden aan de regering in Den Haag.

,,We mikken op 5 februari. We hebben nog veertien dagen om het ontwerp, dat al zo goed als klaar is, bij te schaven. Daarna is de politiek aan zet” , aldus Kesler, die zich gesteund weet door de VVD, PvdA en CDA. ,,De voetbalwet moet een speerpunt worden in het nieuw te sluiten regeerakkoord.”

Hij liet alvast doorschemeren dat het niet de bedoeling is dat na de mogelijke wetsinvoering ieder weekeinde alle hooligans zich moeten melden. ,,Dit geldt wat ons betreft alleen voor een aantal zware recidivisten. De meldingsplicht is een vangnet. Onze taak zit er nu bijna op. Maar voordat de politiek een beslissing genomen heeft, zijn we zo weer 9 à 10 maanden verder. ”

Bron: Telegraaf 17-01-2007 

Lazovic: ‘Ik weet niet of Feyenoord nu baalt’

Danko Lazovic ziet het leven weer zonnig in. De Serviër scoorde dit seizoen al veertien keer en staat in de belangstelling van binnen- en buitenlandse topclubs. “Dit was mijn doel,” zegt Lazovic die door Feyenoord afgelopen zomer werd overgedaan aan Vitesse.

“Ik kon afgelopen zomer ook naar goede buitenlandse clubs, maar wilde in Nederland bewijzen dat ik wél kan voetballen. Iedereen dacht dat ik een moeilijke agressieve jongen was. Dat beeld is bij Feyenoord ontstaan. De spelers van Vitesse durfden me in het begin niet eens aan te spreken! Maar nu zijn ze allemaal vrienden. Zo moeilijk bleek ik toch niet te zijn.”

Trainer Aad de Mos slaapt lekker. Lazovic doet hem namelijk denken aan de jonge Van Basten. Lazovic glimt. “Mister De Mos geeft me zoveel vertrouwen. Dat heb ik bij Feyenoord nooit gevoeld. Alleen met vertrouwen ben ik goed. Ik maak nu acties die ik aan het begin van het seizoen niet kon maken. Of Feyenoord nu baalt? Weet ik niet. Ik ben in ieder geval blij dat ik bij Vitesse speel.”

Vitesse wil Lazovic dit seizoen niet laten gaan. “Ik heb het gevoel dat ik zeker nog een half jaar blijf. Daarna zie ik verder.”

Bron: Sportweek 17-01-2007 
Hersi

Streuer met stomheid geslagen

Voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse was gisteren met stomheid gesla­gen door het driejarige con­tract dat Youssouf Hersi met Fc Twente had afgesloten. Streuer werd door Hersi noch zijn zaakwaarnemer Rodger Linse op de hoogte gesteld van het contract. Tot gisteroch­tend was Streuer in de veron­derstelling dat hij nog in on­derhandeling was met de aan­vallende middenvelder over contractverlenging. Nadat eer­der gesprekken in december mislukten, leek er een nieuwe wind te waaien.

„Maar ik begreep dat hij van­ochtend tegen de spelers heeft verteld dat hij een contract bij Fc Twente heeft getekend. Ik wist daar niks van en van zijn zaakwaarnemer heb ik ook niks gehoord”, bekende Streuer. „Of dat vreemd is? Nou, een beetje wel natuurlijk. Ik had in elk geval van zijn zaakwaarnemer een telefoon­tje verwacht.”

Streuer zegt niet onwelwil­lend te staan tegenover een eerder vertrek van Hersi. Hij mag in januari (de transfer­markt sluit 31 januari) vertrek­ken mits Twente daar een ver­goeding tegenover stelt. Streuer: „Maar van Twente heb ik nog niks gehoord, dus ik weet niet of ze interesse heb­ben. Hij mag weg, maar er moet iets tegenover staan om­dat wij dan een andere aanval­ler moeten halen.”

Streuer sluit niet uit dat Her­si zijn tijd uitzit en op 30 juni transfervrij de deur uitstapt. „Dat recht heeft hij, maar het is logisch als de trainer de voorkeur geeft aan eigen spe­lers”, aldus Streuer, die sprak van vage belangstelling voor verdediger Ruud Knol, wiens contract tot 30 juni loopt. „Maar Knol kunnen we nog goed gebruiken. Hij mag al­leen weg als we direct een ge­schikte vervanger kunnen krij­gen.”

Bron:De Gelderlander 17-01-2007 

Vladimir Stojkovic

‘Beste keeper van Servië’ blij met Vitesse

Vladimir Stojkovic is de bes­te keeper van Servië. Zegt Danko Lazovic, zijn landge­noot en teamgenoot bij de na­tionale ploeg van Servië. Het komende half jaar staan de beide Serviërs ook bij Vitesse samen op het veld.

Vitesse heeft bij de start van het nieuwe jaar een goede daad verricht. Vladimir Stojkovic (25) is verlost van Fc Nantes, de Franse club waar hij een vierjarig contract heeft, maar al na tien dagen was uitge­keken. „De sfeer beviel mij niet. Ik sprak de taal niet en na vijf­tien dagen zei de president dat ik moe was en niks zei. Maar ik kon niemand verstaan. Toen zei hij tegen de pers dat ‘Vlado weg wilde’. Dat was niet zo.”

Maar die slechte sfeer bleef. Stoj­kovic was een miljoenenaan­koop bij een club die in degrada­tienood verzeild raakte en bok­kensprongen ging maken. Uiter­aard was niemand tevreden en de kleurrijke ex-international Fa­bien Barthez werd gehaald als wonderdokter. ‘Vlado’ begreep er weinig van. „Ik heb de eerste wedstrijden gespeeld en dat ging niet slecht, maar we verlo­ren bijna alles, vaak met 1-0. Of we speelden 0-0. Het Franse voet­bal bevalt mij niet zo, het is vechten, vechten, vechten, en weinig kansen creëren. Ik keep­te wel goed, in het begin was ik bij de pers de meest gewaardeer­de speler van Nantes. De laatste vier wedstrijden heb ik ook weer gekeept. En vaak de nul ge­houden.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-01-2007

Vitesse en De Mos samen verder

Vitesse en Aad de Mos hebben dinsdagmiddag overeenstemming bereikt over een tweejarig contract.

De Haagse oefenmeester heeft daarbij te kennen gegeven graag verder te willen met de huidige technische staf alsmede de trainer van Jong Vitesse, Bob Kootwijk. Vitesse zal op korte termijn die mogelijkheden bekijken.

De hoofdtrainer zelf is content met de continuering van de samenwerking. “Ik heb vanaf de eerste dag een goed gevoel bij de club en ik ben blij dat het wederzijds is en geleid heeft tot een langer verblijf in Arnhem. Ik wil er dan ook twee mooie jaren van maken met de spelersgroep en alle mensen die betrokken zijn bij de club en niet te vergeten de supporters.”

Bron: Vitesse 16-01-2007 

Aad de Mos tot 2009 coach van Vitesse

Aad de Mos blijft nog twee jaar bij Vitesse. De coach kwam dinsdagavond tot een akkoord met de Arnhemse club over het verlengen van zijn aflopende contract. ‘De Mos heeft het erg goed naar zijn zin’, liet Vitesse weten aan VI.nl. ‘Hij is erg blij met het nieuwe contract.’ De trainer heeft laten weten dat hij ook graag verder wil met de huidige technische staf. De club probeert aan die voorwaarde te voldoen. De Haagse trainer arriveerde afgelopen zomer bij Vitesse, waar hij een eenjarige verbintenis ondertekende. In dat akkoord was een optie opgenomen het contract te verlengen. En enkele weken geleden besloten beide partijen te gaan praten over een nieuwe overeenkomst. Onder De Mos bezet Vitesse de negende plaats in de Eredivisie.

Bron: VI.nl 16-01-2007 

Helemaal los bij De Mos

In de eerste week van de voorbereiding riep Aad de Mos zijn selectie bij elkaar. Vitesse had net spits Danko Lazovic aangetrokken en De Mos vroeg zijn spelers: wat gaan wij doen? Willen we van hem een werkpaard maken? Of willen we dat hij straks wedstrijden voor ons wint? ,,Na de oefenperiode kwam Theo Janssen bij me,’’ stelt de Mos zes maanden later. ,,Theo zei: ‘Trainer, ik ben heel gelukkig met zo’n spits.’ Janssen is de leider van de spelersgroep. Toen wist ik: dit kan leuk worden.’’

Op de helft van het seizoen is Danko Lazovic dé verrassing in de eredivisie. De 23-jarige Serviër heeft al veertien keer gescoord en zag een tussentijdse transfer naar PSV afketsen. Bij de stage van Vitesse in Turkije legden De Mos en technisch directeur Jan Streuer vorige week in een persoonlijk gesprek uit dat Lazovic nog een halfjaar moet blijven. ,,Als hij net zo’n goede tweede helft speelt, dan is hij daarna niet te houden,’’ voorziet Streuer.

lees verder...

Bron: AD 16-01-2007

Stojkovic wil goede gevoel terug

Vladimir Stojkovic kwam maandagavond tot overeenstemming met Vitesse over een huurperiode tot aan het einde van dit seizoen. De volgende dag trainde hij al op het veld van Papendal. Na afloop sprak Vitesse.nl met de doelman die vooral het goede gevoel terug wil hebben. “Bij Nantes heb ik mij nooit lekker gevoeld. Dat hoop ik bij Vitesse terug te vinden.”

Waarom het vertrek bij Nantes?

“Bij Nantes voelde ik mij vanaf de eerste dag niet ‘happy’. Na twee weken zei de president van de club al dat ik weg wilde, terwijl ik niks had gezegd. Met de komst van Fabien Barthez, die de voorkeur krijgt, was het voor mij klaar. Het was tijd om te gaan.”

Wat weet je van Vitesse?

“Ik heb een aantal keer met Danko Lazovic gesproken en hij vertelde mij dat Vitesse een prima club is met goede spelers en dat er een goede sfeer heerst in de club. Ook Nourdin Boukhari (voormalig ploeggenoot bij Nantes, red.) was positief over het voetbal in Nederland. Dragoslav Jevric heeft hier ook gespeeld en Servische spelers presteren altijd goed bij Vitesse.”

Wat voor soort keeper ben jij?

Stojkovic denkt goed na, waarna Danko Lazovic het antwoord geeft. “Vladimir heeft uitstraling, is groot en sterk. Vanaf mijn tiende heb ik jarenlang met hem samengespeeld in diverse nationale jeugdelftallen. Ik heb vertrouwen in hem. Hij kan belangrijk worden voor Vitesse. In Servië ziet men hem als de eerste keeper van het nationale elftal. Ook de bondscoach heeft vertrouwen in hem.”

Wil je jezelf nog extra bewijzen bij Vitesse, mede door de problemen bij Nantes?

“Ik wil voornamelijk veel spelen en hier goed presteren. Nantes is voor mij een gesloten boek, ondanks dat ik nog een contract heb tot 2010. ‘Vitesse is my life now’.”

Bron: Vitesse.nl 16-01-2007 

Stojkovic: Vitesse is nu mijn leven

Vladimir Stojkovic werkte dinsdagmiddag zijn eerste training af bij Vitesse. De Servische doelman ziet het al helemaal zitten in Arnhem.

“Danko Lazovic heeft goede verhalen verteld. Hij zei dat de club, de stad en de sfeer hier mij zouden aanspreken. Dit in tegenstelling tot Nantes, waar ik vanaf de eerste dag al geen goed gevoel had. Na vijftien dagen wist de president te melden dat ik weg wilde en later kwam Barthez, toen was het over.”

Stojkovic heeft nog een contract bij Nantes tot 2009. “Maar ik wil niet meer terug. Ik wil niet meer over Nantes praten, Vitesse is nu mijn leven.”

Stojkovic behield wel zijn plaats in de servische nationale ploeg. “Bondscoach Clemente heeft wel vertrouwen in mij. Hij vindt mij de beste keeper van Servie, ook zonder basisplaats. ”

Over zijn toekomst denkt Stojkovic niet teveel na. “Mijn eerste wedstrijd voor Vitesse is de belangrijkste. We waren al twee maanden in gesprek, al sprak ik ook met vijf a zes andere clubs. Ik hoop dat ik hier beter zal worden behandeld als in Frankrijk.”

Danko Lazovic is lovend over zijn landgenoot: “Ik kan hem al vanaf mijn tiende. Hij heeft iets speciaals. een goede uitstraling voor een keeper.”

Bron:TV Gelderland TxT 16-01-2007 

Vitesse wil Hersi direct laten gaan

Vitesse staat zeker niet onwelwillend tegenover een direct vertrek van Youssouf Hersi naar Twente.

De aanvaller gaat komende zomer naar Twente, maar dan verdient Vitesse niets aan de transfer. Als Hersi per direct vertrekt, kan Vitesse wel een bedrag tegemoetzien. “Het zou heel goed kunnen, maar Twente heeft zich nog niet gemeld. Als hij gaat, moeten we wel een andere speler halen.”

“Als een speler toch weggaat, is het beter om de voorkeur te geven aan je eigen spelers die wel blijven. Maar Hersi heeft het recht om tot het einde van het seizoen bij Vitesse te spelen.”

Bron:TV Gelderland TxT 16-01-2007 

Hersi in de zomer naar FC Twente

Youssouf Hersi vertrekt in de zomer van Vitesse naar FC Twente.

Hersi tekent een contract voor drie jaar bij de Enschedese club. Vitesse probeerde de aanvaller nog wel te behouden, nadat eerder begin december de onderhandelingen waren stopgezet door de club. Mogelijk gaat Hersi al in de winterstop naar FC Twente, maar daarover is nog niet gesproken. In dat geval kan Vitesse wel een transfersom incasseren. Als Hersi in de zomer naar Twente gaat, is hij transfervrij.

Youssouf Hersi kwam twee jaar geleden naar Vitesse en was vorig seizoen met tien doelpunten clubtopscorer.

Bron:TV Gelderland TxT 16-01-2007 

Giel Neervoort toegevoegd aan selectie Jong PSV

PSV heeft Giel Neervoort (20) toegevoegd aan de selectie voor Jong PSV. De middenvelder uit Arnhem speelde tot voor kort bij Vitesse. Hij tekende in Eindhoven een contract voor de rest van het seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Neervoort (van 19 mei 1986) zat al enkele keren op de bank bij Vitesse.

Giel Neervoort was dinsdag in het Philips Stadion om alles rond te maken.

Jeugdopleiding Vitesse

Neervoort doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en speelde er in het tweede team. De jeugdinternational (hij doorliep meerdere nationale selecties) is een neef van Andy van der Meyde (Everton) en zal per direct worden toegevoegd aan de selectie van Anton Janssen, de coach van Jong PSV. Vandaag was hij in het Philips Stadion om kennis te maken en de formaliteiten af te ronden.

“PSV is een fantastische club, ik ben er heel blij mee”, zei Neervoort, een (controlerende) middenvelder. “Ik wil me zo snel mogelijk bewijzen om hogerop te komen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan hier.”

Bron: PSV 16-01-2007 

Vitesse erkent schuld bij gemeente

Voetbalclub Vitesse heeft een schuld van 1,6 miljoen euro bij de gemeente Arnhem.

Dit vertelde de wethouder van Financiën Hoefnagel maandagavond in een besloten vergadering aan de Arnhemse raad. Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, erkent dat Vitesse een schuld heeft bij de gemeente Arnhem.

“Het bedrag weet ik niet precies. Dit bestaat uit huurachterstand en de aflossing van de lening. We waren ervan uitgegaan dat Eurocommerce in de loop van het jaar eigenaar zou worden van Stadion Gelredome en dat we minder huur zouden gaan betalen.”

Van der Kraan vindt niet dat Vitesse in acute financiele nood verkeert. “Qua exploitatie hebben we het op orde voor dit seizoen, met de inkomsten en de uitgaven lukt het allemaal wel. We hebben wel een probleem wat betreft de liquiditeit. We hebben enorme schulden vanuit het verleden en om die te betalen is meer nodig dan de winst van 129.000 euro van afgelopen seizoen.”

De algemeen directeur denkt niet dat Vitesse weer in Categorie l zal worden geplaatst door de KNVB. “Dat risico zie ik niet. Onze liquiditeit staat vooral onder druk door verliezen uit het verleden, dat is al drie jaar zo.”

Bron:TV Gelderland TxT 16-01-2007 
VOETBALCLUB

Schuld Vitesse aan Arnhem 1,6 miljoen

De schuld van voetbalclub Vitesse aan de gemeente Arnhem is opgelopen tot 1,6 miljoen euro. Dat heeft wethouder Hoeff­nagel gisteravond in een vertrouwelijke vergadering aan de Arnhemse politiek meegedeeld. Sinds december kan de arm­lastige club de huur voor stadion Gelredome niet meer beta­len. Ook de rente en aflossing van een miljoenen lening kan niet worden voldaan. De gemeente en Vitesse hopen dat sta­dion Gelredome snel wordt verkocht aan Eurocommerce. De ontwikkelaar heeft Vitesse dan een miljoen euro beloofd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-01-2007
CONTRACTVERLENGING

Bob Kootwijk: ‘Vitesse is tevreden’

Trainer Bob Kootwijk van Jong Vitesse rekent op contractver­lenging, mits hoofdcoach Aad de Mos aanblijft. Kootwijk is bezig aan zijn eerste jaar bij de Arnhemse club, waar

hij het beloftenteam onder zijn hoede heeft. Kootwijk: „Ik heb van de club al een indicatie gekregen. Vitesse is tevreden met mij. Nu is het wachten op De Mos. Met hem heb ik over het comple­te plaatje gesproken en daarin kan ik mij vinden. Als hij bijte­kent, ziet het er goed uit. In elk geval is de intentie positief.

De Gelderlander 16-01-2007 

Espinoza nog in beeld bij Vitesse

De Ecuadoriaanse verdediger Giovanny Espinoza is nog altijd in beeld bij Vitesse.

Volgens manager voetbal Jan Streuer is zijn eventuele komst afhankelijk van het vertrek van Ruud Knol. “Espinoza zou een optie kunnen zijn. Hij is een echte sobere, fysiek sterke verdediger. Maar het is niet zo eenvoudig, dan moet Knol eerst een andere club vinden. Er is wel interesse, maar niet concreet. anders blijft hij gewoon hier.”

Verder is Jan Streuer tevreden over de selectie. “Het ziet er goed uit. Het staat nu heel behoorlijk, maar je weet het natuurlijk nooit in het voetbal.”

Bron:TV Gelderland TxT 15-01-2007 

Streuer: komst Stojkovic fantastisch

Manager voetbal Jan Streuer is zeer in zijn nopjes met de komst van Vladimir Stojkovic naar Vitesse.

“Hij is jong en fysiek zeer sterk. Hij is international en niet voor niets de beste keeper van Servië. Dat we dit in de winterstop kunnen regelen, is echt fantastisch”, jubelt Streuer.

“Hij heeft persoonlijkheid en bravour. Ik denk dat we heel tevreden kunnnen zijn. Ik heb hier een heel goed gevoel over. Ik verwacht niet dat hij zondag al kan spelen, want het lijkt te kort dag om de formaliteiten geregeld te krijgen. Met de club waren we er snel uit en met hemzelf was geen probleem.”

Bron:TV Gelderland TxT 15-01-2007 

Vitesse huurt Stojkovic van Nantes

Vladimir Stojkovic wordt het komende half jaar door Vitesse gehuurd van het Franse FC Nantes.

De Arnhemse club bereikte maandag al overeenstemming met Nantes. ‘s-avonds kwam Vitesse er ook snel uit met de Servische doelman. Dinsdag moeten er nog wat formaliteiten worden geregeld. Het is hoogst onzeker of Stojkovic zondag kan debuteren tegen Groningen, omdat hij wellicht niet op tijd speelgerechtigd is voor Vitesse.

De 23-jarige doelman van de Servische nationale ploeg is door de komst van Fabien Barthez op een zijspoor geraakt bij FC Nantes.

Bron: TV Gelderland TxT 15-01-2007 

Vitesse huurt Stojkovic

Vitesse en FC Nantes hebben maandag akkoord bereikt over de huur van Vladimir Stojkovic voor de periode van 15 januari tot 30 juni 2007.

Vitesse heeft later op de avond tevens overeenstemming met de speler zelf bereikt. Stojkovic zal aanstaande woensdag voor het eerst met de groep mee trainen.

Bron: Vitesse.nl 15-01-2007 

Nieuwe richtlijnen tegen verbaal geweld

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft de richtlijnen voor de bestrijding van verbaal geweld in de stadions op belangrijke punten gewijzigd. Met ingang van komend weekeinde is niet langer de scheidsrechter eindverantwoordelijk voor het al dan niet stilleggen van een wedstrijd wegens ongewenste spreekkoren. Die bevoegdheid is overgedragen aan de besturen en directies van de clubs. De KNVB heeft ook het sanctiebeleid aangescherpt. Vooral de straffen voor het wangedrag van fans van de bezoekende club zijn verhoogd.

De uiteenlopende aanpak van de scheidsrechters in het betaalde voetbal bij beledigende en/of racistische spreekkoren was in de eerste helft van het seizoen vaak onderwerp van discussie. De criteria van wat wel en niet kon in een stadion bleken onderling nogal te verschillen. Door het wegnemen van de verantwoordelijkeid bij de arbiters wil de KNVB de druk bij de scheidsrechters verminderen. Door de nieuwe richtlijnen worden de clubs ook meer geconfronteerd met hun eigen taken in deze kwesties en min of meer gedwongen om actief op te treden tegen verbaal geweld.

Feyenoord kondigde maandag al strengere maatregelen aan tegen fans die zich verbaal misdragen. Indien supporters van de uitspelende club zich verbaal misdragen, zijn ze bij de eerstvolgende editie van de betreffende wedstrijd niet welkom. Bij herhaling van soortgelijke incidenten kan de KNVB de betrokken club verbieden bij een aantal opeenvolgende uitwedstrijden fans mee te nemen. Een woordvoerder van de KNVB bevestigde het gewijzigde beleid, waarvan Feyenoord maandag op de eigen website melding maakte. Hij wilde evenwel inhoudelijk verder niet op de vernieuwde regelgeving reageren. De KNVB-zegsman verwees daarvoor naar het nieuwe bulletin betaald voetbal dat woensdag verschijnt.

Bron: ANP 15-01-2007

Eerst biometrische proef bij Feyenoord
Vitesse werkt ook mee aan dit proefproject

Feyenoord start volgende week zondag bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met een proef voor biometrische toegangscontrole. Aan het experiment wordt in eerste aanleg deelgenomen door ongeveer 250 supporters die zich hiervoor vrijwillig bij de club hebben aangemeld.

Niet alleen Feyenoord, maar ook Ajax en Vitesse werken mee aan dit proefproject. Deelname aan deze pilot vormde een alternatief voor de invoering van de persoonsgebonden seizoenkaart, met pasfotoregistratie, die de overheid aan het begin van dit seizoen aan alle eredivisieclubs wilde opleggen.

Voor de proef in De Kuip is een aparte ingang ingericht. Een deel van de deelnemende supporters heeft een vingerafdruk aan Feyenoord afgestaan. Deze personen zullen in het systeem worden aangemerkt als ‘ongewenst’. Als het systeem werkt, zou dit bij het betreden van het stadion opgemerkt moeten worden en wordt aan deze mensen de toegang tot het stadion ‘geweigerd’.

De proef met biometrische toegangscontrole wordt na dit seizoen geëvalueerd. Afhankelijk van de ervaringen en resultaten beslissen de KNVB en de clubs of de proef wordt uitgebreid. Tevens wordt bekeken of de invoering van een dergelijk systeem bij alle clubs in het betaalde voetbal haalbaar is.

Bron: ANP 15-01-2007

Vitesse en Nantes eens over Stojkovic

Vitesse en het Franse FC Nantes zijn rond over de huur van doelman Vladimir Stojkovic. Hij moet Harald Wapenaar opvolgen, die naar Sparta vertrok.

“Stojkovic is onderweg naar Arnhem”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. “Vanavond gaan we om de tafel om zijn persoonlijke eisen te bespreken. Door alle procedures zoals het krijgen van een werkvergunning, doet hij zondag nog niet mee tegen FC Groningen.”

De 23-jarige doelman van de Servische nationale ploeg is door de komst van Fabien Barthez op een zijspoor geraakt bij FC Nantes.

Bron TV Gelderland TxT 15-07-2007 

Servische keeper voor Vitesse
De Fransen wilden geen optie tot koop

Vitesse heeft met het Franse FC Nantes overeenstemming bereikt over het huren van de 23-jarige doelman Vladimir Stojkovic voor de rest van het seizoen. De Arnhemmers moeten nog wel overeenstemming bereiken met de Servische international zelf. Dit zei Jan Streuer, manager voetbalzaken bij Vitesse, maandag. Stojkovic kwam bij de nummer zestien van de Franse competitie niet aan spelen toe. Om zijn plaats in de nationale ploeg te behouden, wilde hij weg.

De Fransen wilden geen optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen. ,,Ze willen de situatie eerst even aankijken. We kunnen altijd later nog praten over een eventuele transfer”, aldus Streuer. Stojkovic was bij het wereldkampioenschap vorig jaar in Duitsland de derde keeper van Servië.

Bron: ANP 15-01-2007

Clubs akkoord over Stojkovic

Nog geen overeenstemming met Stojkovic

Vitesse en FC Nantes hebben maandagochtend akkoord bereikt over de huur van Vladimir Stojkovic voor de periode van 15 januari tot 30 juni 2007.

Vitesse is akkoord met de Franse club over de huur van Stojkovic, maar zal nog wel overeenstemming met de speler zelf moeten bereiken. De doelman is momenteel onderweg naar Nederland en zal ergens in de avond arriveren.

Meer informatie zodra bekend.

Bron: Vitesse.nl 15-01-2007 

Vitesse wint Akdeniz Cup

Vitesse heeft ook de derde wedstrijd in de Akdeniz Cup winnend afgesloten. In de finale waren de geelzwarten een maatje te groot voor de volksclub uit Gaziantep. Het werd 2 – 0 door doelpunten van Onur Kaya en Youssouf Hersi.

Na een beginfase van aftasten nam Vitesse halverwege de eerste helft meer en meer het initiatief. Goede balcirculatie, combinaties en gedrevenheid zorgde al voor rust voor een marge van twee doelpunten. In de 25e minuut bereikte Theo Janssen collega-middenvelder Onur Kaya die de bal vanaf de zestien meter droog in de hoek knalde: 1-0. Slechts drie minuten later was het alweer raak. Fred Benson zoch de ruimte op links en zijn voorzet werd ingekopt door Youssouf Hersi.

Aad de Mos wisselde in de rust het grootste deel van zijn basisopstelling, inclusief doelman velthuzien voor Van Driel. Na twintig minuten in de tweede helft moest Van Driel aan de bak toen hij de bal na een vrije trap op de rand van de zestien stijlvol overtikte. De Turken lieten in de tweede helft zien af en toe ook aardig te kunnen combineren. Met name de corners van links zorgde tot twee keer toe voor gevaarlijke situaties voor Arnhems doel. Opnieuw bood Van Driel redding met twee “boksballen”.

Vitesse had na rust meer moeite de bal in bezit te houden. Er waren weinig duels en met de 2-0 voorsprong in de achterzak was de spanning enigszins uit de wedstrijd. De Turkse leiding liet zich opnieuw niet van hun sterkste kant zien. Ook in de tweede helft waren de scheidsrechterlijke beslissingen veelal in het voordeel van Gaziantepspor. Het kwam de wedstrijd, die zo nu en dan opnieuw behoorlijk fysiek was, niet ten goede.

Desondanks kwam de overwinning voor Vitesse niet in gevaar en werd de toernooiwinst veilig gesteld.

Bron:Vitesse.nl 15-07-2007 

De Mos pakt zijn eerste prijs met Vitesse

Trainer Aad de Mos pakte gisteren zijn eer­ste prijs met Vitesse: de Anta­lya Cup. Een soortgelijk suc­ces leidde ooit zijn glorieda­gen in bij KV Mechelen.

De Mos stapte gistermiddag met een brede lach van het veld in Antalya. ,,Winnen moet gewoon worden, daarom zijn deze wed­strijden belangrijk voor Vites­se”, sprak De Mos na de gewon­nen finale tegen Gaziantepspor (2-0). „De eerste prijs die we met KV Mechelen pakten was de Co­pa Maspalomas. De beker van een toernooi op Gran Canaria, met Bayer Leverkusen, IFK Göte­borg, Ajax en KV Mechelen. Het stelt natuurlijk niet veel voor, maar wat je pakken kunt dat moet je pakken.”

Met de derde overwinning, eer­der 2-1 tegen Kayserispor en 1­0 tegen Konyaspor, sloot Vitesse het trainingskamp in Belek in stijl af. De Antalya Cup 2, ook wel Akdeniz Cup geheten, is geen prijs met aanzien, maar on­der de Turkse zon is de Arnhem­se ploeg wel degelijk gerijpt. De contouren van het elftal dat de jacht op Europees voetbal zal hervatten, zijn de voorbije week duidelijk zichtbaar gewor­den. In de sterkste samenstel­ling maakte Vitesse gisteren bo­vendien indruk tijdens de fina­le.

Na een stroeve start speelde de ploeg van De Mos zijn beste voet­bal van deze week. Goede combi­naties, hoog baltempo. Gazian­tepsor, dertiende in de Turkse competitie, wist een half uur lang totaal niet hoe het moest reageren. Vitesse vertaalde het goede spel in twee treffers. Eerst rond­de Onur Kaya een mooie aanval via de schijven Danko Lazovic en Theo Janssen af met een be­heerste schuiver en kort daarop mocht Youssouf Hersi (assist Fred Benson) ongehinderd van dichtbij de 0-2 achter doelman Oguz Daglaroglu koppen.

De Mos gaf na rust zijn tweede keus speeltijd en dat kwam het spel niet ten goede. Het bleef 0-2, waardoor Civard Sprockel als aanvoerder de beker mocht ophalen, die net als ongeveer 30.000 euro prijzengeld mee ging naar Arnhem Gaziantepspor-Vitesse 0-2 (0-2). 25.Onur Kaya 0-1, 29.Youssouf Hersi 0-2.

Opstelling Vitesse:
Velthuizen; Verhae­gh, Sprockel, Knol, Due; Kaya, Sanso­ni, Hersi, Janssen (44.Pryor); Benson en Lazovic.
Tweede helft:
Van Driel; Van Mourik, Sprockel, Blondelle, Fränkel; De Meers­man, Yakubu, Pryor, Esajas; Junker en Meulens.

Bron: De Gelderlander 15-07-2007 

Stojkovic weer optie nummer 1

Vladimir Stojkovic is opnieuw in beeld gekomen als favoriete optie voor Vites­se, in de zoektocht naar een opvolger voor de vertrokken doelman Harald Wapenaar.

Vitesse heeft het contact met Stojkovic weer geïntensiveerd, nadat de proefperiode van Vladi­mir Disljenkovic niets heeft op­geleverd. De Serviër was afgelo­pen week met de Arnhemse ploeg op trainingskamp in Tur­kije, maar kon geen contract af­dwingen.

Zijn landgenoot Vladimir Stoj­kovic was altijd eerste keus van de Arnhemse clubleiding. Zijn komst naar Arnhem is een moei­lijk verhaal, doordat hij nog ruim twee jaar onder contract staat bij FC Nantes. Vitesse wil de international huren tot het eind van dit seizoen, met een op­tie tot koop.

Jan Streuer, technisch mana­ger van de Arnhemse club, stelt dat er meerdere kandidaten zijn voor de vacature Wapenaar. Vooralsnog is Piet Velthuizen een plekje doorgeschoven in de hiërarchie. Hij is nu eerste doel­man bij Vitesse, met Raymond van Driel als stand-in.

Bron: De Gelderlander 15-07-2007 

Column Borgman – Tante Willij

Vitesse is gisteravond terug­gekeerd uit Belek, waar de ploeg een prettig trainings­kamp heeft belegd. Mooie vel­den, perfecte weersomstan­digheden, nuttige oefenwed­strijden. De Antalya Cup 2 is natuurlijk geen aanspreken­de prijs, maar de zegetocht in Turkije zal de moraal hebben gesterkt voor het restant van de competitie.

Een groot minpunt is wel dat de nieuwe doelman nog steeds niet is vastgelegd. Vitesse is niet de club van de snelle transfers, zo blijkt maar weer eens. Het lijkt me dat trainer Aad de Mos al ver voor de winter­stop wist dat hij een vervanger voor Ha­rald Wapenaar wilde. De nieuweling had in Belek aanwezig moeten zijn. Nu moet hij straks worden inge­past, terwijl de voorbereiding op de tweede helft van het sei­zoen (goeddeels) voorbij is.

Vitesse werd in Turkije bege­leid door 29 supporters en vijftien sponsors. Het was jammer dat algemeen direc­teur Paul van der Kraan ont­brak, want Vitesse presenteer­de zich als een eenheid met spelers, technische staf, spon­sors en supporters.

Reisorganisator Iris Travel maakte aanvankelijk een be­hoorlijke puinhoop van de trip. De sponsors en fans gin­gen al na een dag naar het ho­tel van de spelers, omdat ze zich scheel betaalden aan du­re taxiritten vanuit hun veraf gelegen hotel waar ook nog eens voortdurend bouwwerk­zaamheden plaatshadden.

De sfeer tussen Willij Boomgaart, de reisbe­geleidster van Iris Travel, en de spon­sors werd zo grim­mig, dat technisch manager Jan Streuer vrijdagnacht om half drie uit zijn bed werd gebeld door de directeur van Iris Tra­vel. Boomgaart zou beledigd zijn door Arnhemse sponsors en Iris Travel dreig­de politie naar het hotel te sturen voor een aanklacht.

Wat een flauwekul zeg. Deze pedante Tante Willij zou eens een voorbeeld moeten ne­men aan Atalay Mutlu van bu­reau Topscore, dat de gelijk­tijdige reis van Feyenoord re­gelde. Mutlu zorgde er tevens voor dat Vitesse een perfect trainingskamp kon houden.

Bron: De Gelderlander 15-07-2007 

Hersi kan contract verlengen

Youssouf Hersi krijgt in de komende dagen alsnog een aanbieding van Vi­tesse. De speler kan zijn aflo­pende contract bij de Arn­hemse club verlengen.

Dat is de uitkomst van het ge­sprek dat Hersi tijdens het trai­ningskamp in Belek heeft ge­voerd met technisch manager Jan Streuer. „Hij heeft aangegeven dat hij wel wil blijven”, aldus Streuer. „Dus zullen we hem een aan­bieding doen voor een con­tract waarmee hij ook na dit seizoen bij Vitesse zou blij­ven.”

Vorige maand brak Vitesse de onderhandelingen met Her­si, publiekslieveling in Gelre­dome, nog af. „Dat had te ma­ken met zijn functioneren, want in het 4-3-3 systeem was hij zijn plek kwijtgeraakt”, al­dus Streuer. Inmiddels speelt Vitesse 4-4-2 en heeft trainer Aad de Mos aangegeven dat hij Hersi graag wil behouden voor de club. De 24-jarige aanvallende middenvelder kan ook naar FC Twente en schermt met belang­stelling van nog meer clubs.

Bron: De Gelderlander 15-07-2007 
Ex-Vitessenaar

Fans regelen afscheid Stijn Vreven

Fanzine De Aftrap, het magazine van de fanatieke supporters van Vitesse, heeft Stijn Vreven uitgenodigd om zaterdag af­scheid te nemen van de Vitesse-supporters. Vreven heeft de in­vitatie aanvaard.

Op die dag wordt ook het tweede Stijn Vre­ven zaalvoetbaltoernooi gehouden in sporthal Valkenhuizen (17.00 tot 20.00 uur).

Daarna is om 21.00 uur in café ’t Plein aan de Hoogstraat (zijstraat Korenmarkt) de prijsuitreiking, die door Vreven verricht wordt.

Bron: De Gelderlander 15-07-2007 
Achtergrond Gelredome

Wethouder wil in rechtszaal plechtige belofte ontwikkelaar

De gemeente Arnhem en Eu­rocommerce bouwen en ver­bouwen samen de halve stad. Maar nu de gemeente een fel­le strijd moet leveren tegen Gelredome BV, geeft de ko­per van het stadion niet thuis. Wat is er aan de hand?

Wethouder Sander van Bodegraven moet eind vorige week een verve­lend déjà vu-gevoel hebben ge­had. Net als vorig jaar juli kwam ontwikkelaar Eurocommere, ko­per van Gelredome, op een cru­ciaal moment met een nare me­dedeling. Dit keer wilden de De­venter ontwikkelaars plots niet opdraven voor een kort geding tegen exploitatiemaatschappij Gelredome BV.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-07-2007

Vitesse wint toernooi in Turkije

Vitesse is winnaar geworden van het toernooi om de Antalya Cup.

De Arnhemmers versloegen in de finale het Turkse Gaziantepspor met 2-0. De doelpunten werden voor rust al gescoord door Onur Kaya en Youssouf Hersi. Na een blessure maakte Anduele Pryor zijn rentree als invaller.

Piet Velthuizen en Raymond van Driel stonden beiden een helft onder de lat. Vitesse heeft na het aftesten van de Serviër Vladimir Disljenkovic nog geen nieuwe doelman, terwijl de competitie over een week wordt hervat. Vladimir Stojkovic van FC Nantes zou opnieuw in beeld zijn nadat het eerder afketste.

Bron: TV Gelderland TxT 14-01-2007 

Vitesse belt Stojkovic weer

Na het aftesten van de Servische keeper Vladimir Disljenkovic heeft Vitesse toch weer geïnformeerd bij eerste keus Vladimir Stojkovic. De komst van de Serviër werd eerder onhaalbaar geacht, maar Stojkovic heeft nog steeds geen nieuwe club gevonden, terwijl de reservedoelman van FC Nantes per se wil verkassen om zijn plaats in de Servische nationale ploeg niet te verliezen. Vitesse zit in een lastig parket. ,,We hopen bij de hervatting van de competitie een nieuwe keeper te hebben, maar zeker is dat niet”, aldus technisch manager Jan Streuer.

Bron: De Telegraaf 14-01-2007 

Finale: Vitesse-Gaziantepspor

Vitesse speelt zondagmiddag in de finale van het toernooi om de Antalya Cup tegen Gaziantepspor. De Turkse ploeg eindigde als eerste in groep B. Vitesse wist zich al eerder te plaatsten voor de finale door beide duels in groep A te winnen. Gaziantepspor staat momenteel dertiende in de hoogste Turkse divisie. Het finaleduel wordt zondag om 12.00 uur gespeeld.

Bron: Vitesse.nl 13-01-2007 

De Mos tevreden over trainingsweek

Over precies zeven dagen wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De afgelopen week heeft Vitesse zich in het Turkse Belek voorbereid op die tweede helft, of zoals hoofdtrainer Aad de Mos het noemt, ‘veertien wedstrijden gas geven’. In de lobby van hotel KayaBelek neemt Vitesse Media het trainingskamp, die hij , ongeacht het resultaat van de finale, zeer geslaagd noemt.

U vindt het trainingskamp nu al geslaagd en de finale is nog niet eens gespeeld?

“Natuurlijk willen wij dit toernooi winnen, maar dat is niet het belangrijkste van een trainingskamp. Als we die wedstrijd zonder blessures doorkomen is het zelfs een ideale voorbereiding geweest. De groep is een echte vriendenploeg geworden en gaat als één blok voor elkaar door het vuur.”

En het is mooi om te zien dat de groep plezier uitstraalt. “Na het resultaat is dat de eerste vereiste om goed te presteren. Het plezier dat zij dagelijks uitstralen op de trainingen, is goed om te zien. Daarbij is de concurrentiestrijd groot en dat is goed! Bij concurrentie geven de spelers meer en het houdt iedereen scherp.”

Hoe kijkt u terug op de wedstrijden tegen Kayserispor en Konyaspor?

“Typisch oefenvoetbal en niet te vergelijken met een wedstrijd in Nederland. Niemand kent elkaar, terwijl je in de Eredivisie precies weet hoe men speelt en wie er spelen. De sterktes en zwaktes waren ons niet bekend, maar onze manier van spelen heeft mij wel bekoord.”

Kortom, een geslaagde week?

“Zeer zeker.”

Bron:Vitesse.nl 14-01-2007 

Joey Snijders geniet in Turkije

Joey Snijders stapte twee seizoenen geleden over van vijfdeklasser Cobu-boys uit Amersfoort naar de A-junioren van Vitesse. Nu, begin 2007, traint de 20-jarige aanvaller een aantal dagen mee met de eerste selectie van Vitesse. Een korte monoloog van de gedreven Snijders, die het trainingskamp als een goede leerschool ervaart en weet dat het aan hemzelf ligt of hij slaagt als voetballer of niet.

Tijd

“Vorige week zaterdag werd ik gebeld door Jan Streuer (manager voetbal Vitesse, red.) met de vraag of ik mee wilde op trainingskamp. Hij vertelde dat er een plek vrij was en of ik er tijd voor had. Tijd voor? Ik vond het geweldig. Daar droom je alleen maar van en het is een mooie ervaring. Ik had het ook helemaal niet verwacht, maar stiekem wel gehoopt natuurlijk.

Niveau

“Het was vooraf moeilijk voor te stellen hoe hoog het niveau lag bij het eerste elftal. Dit is pas mijn tweede profjaar bij Vitesse en was alleen maar de A1 en Jong Vitesse gewend. Daarvoor speelde ik per slot van rekening bij een vijfdeklasser. Maar, ik moet zeggen dat het mij positief is bevallen. Er wordt op een hoog niveau getraind en het verschil met Jong Vitesse is goed te merken. Voornamelijk de snelheid van handelingen en je kunt geen enkel moment verslappen. Dat wordt meteen afgestraft.”

Aad de Mos

“De trainer is altijd heel duidelijk aanwezig en hij geeft jonge spelers een kans. Hij is veel bezig met iedereen en dat merkte ik vandaag nog maar weer eens. We speelden een partijvorm en ik schoot op een gegeven moment op het doel. Direct daarna kwam hij naar mij toe en zei dat ik sneller moest zijn. ‘Niet kijken, aannemen en schieten’, daar had hij gelijk in. Ik heb nu geroken aan het eerste elftal en het is aan mij hoe ik daar straks mee om ga. Krijg ik een terugval en ga ik mij ‘het mannetje’ voelen of kan ik aanhaken en een betere voetballer worden. Voorlopig kan het voor mij even niet meer stuk en ga ik nog even genieten hier. Morgen (zondag, red.) spelen we de finale van het toernooi en het zou mooi zijn als we die winnend kunnen afsluiten.”

Bron: Vitesse 13-01-2007 
NIEUWBOUW

Vitesse moet even wachten

Vitesse hoort op 1 februari of het plan voor een nieuw trainingscomplex op Papendal doorgaat. „Dan krij­gen we een go of no go”, aldus manager Arco Jochemsen. „Wie de bouw van het nieuwe sportcomplex bekostigt, daar wordt nog over gesproken. Be­langrijker nu is of het doorgaat. Dat heeft onder meer te maken met vergunningen. De gemeen­te Arnhem is ook betrokken bij de plannen”, legt Arco Jochem­sen uit.

Volgens Jochemsen is De Slenk niet meer van deze tijd. „Ik geloof dat we er nu acht sei­zoenen zitten. Ik heb als speler het eerste jaar meegemaakt op De Slenk en herinner me dat we hier min of meer uit nood naar­toe gingen omdat we weg moes­ten op Nieuw Monnikenhuize. Wij willen graag blijven op Pa­pendal en bouwen aan een mooie toekomst. Onze plannen passen perfect bij die van het NOC*NSF. Streefdatum voor de opleve­ring is medio 2008. Jochemsen: „Ik hoop dat de accommodatie in de zomer van 2008 klaar is. Vi­tesse is er echt aan toe.”

Bron: De Gelderlander 13-01-2007 

Kunstgras Vitesse op Papendal

Aanleg veld aanzet tot bouw nieuw trainingscomplex met spelershome, kantoor en tribune

NOC*NSF legt op Papendal een kunstgrasveld aan. Vitesse wordt hoofdhuur­der. Een nieuw trainingscom­plex voor de profclub volgt medio 2008. Het kunstgras op Papendal wordt straks hoofdzakelijk ge­bruikt door de jeugdelftallen van Vitesse/AGOVV. Bij slecht weer speelt ook de hoofdmacht van de Arnhemse voetbalclub er mogelijk op, aldus facilitair ma­nager Arco Jochemsen. NOC*NSF start eind februari met de aanleg van het veld. Vol­gens Jochem Schellens, hoofd fa­cilitaire dienst van NOC*NSF, duurt de aanleg enkele weken. „Als we nu zouden beginnen met de aanleg, loop je het risico dat het werk stil komt te liggen vanwege vorst. Als we eenmaal begonnen zijn, duurt het werk tussen de vier en zes weken.”

De uitvoering is in handen van Heijmans Sport en Groen. De hoofdaannemer werkt samen met specialist Desso DLW Sport Systems. Volgens Schellens gaat het om een investering van ton­nen. „Het nieuwe veld komt op de plek waar nu het hockeyveld ligt, tegenover de gerenoveerde atletiekbaan. Het hockeyveld wordt nagenoeg niet gebruikt en is enigszins verouderd. Het nieuwe veld, dat breder is, vol­doet aan alle eisen van KNVB en Uefa. Er mogen officiële wed­strijden op gespeeld worden.” Of dat ook gebeurt, kan Arco Jo­chemsen nog niet zeggen. „Ik weet niet of wij dat willen. Daar moet Vitesse nog een beslissing over nemen.”

De teams van Vitesse/ AGOVV, A1 uitgezonderd, trainen en spe­len hun wedstrijden sinds dit sei­zoen op Papendal. Het huidige sportcomplex van Vitesse, De Slenk, is aan vervanging toe. Het plan is om naast het kunst­grasveld een nieuw complex aan te leggen dat bestaat uit een spelershome, kantine, kleedka­mers en een tribune. NOC*NSF bekostigt de aanleg van het kunstgrasveld. Vitesse wordt hoofdhuurder en betaalt elk seizoen een bepaald bedrag. Het veld kan ook door andere sportclubs gebruikt worden. Schellens: „Het veld is in de eer­ste plaats bedoeld voor Vitesse. Maar er zijn tijden dat de club het kunstgras niet gebruikt. Mochten wij met andere clubs in zee gaan, dan gaat dat in over­leg met Vitesse.”

Het kunstgras dat nu op het hockeyveld ligt, wordt niet weg­gegooid. Schellens: „Wellicht dat we daar een hockeyclub in de regio blij mee kunnen maken. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden.

Bron: De Gelderlander 13-01-2007 
GELREDOME

Raad snapt niks van uitstel rechtszaak

De partijen in de Arnhemse gemeenteraad snappen niet waarom het col­lege het kort geding tegen Gelredome BV heeft uitge­steld. Ze willen uitleg.

Eurocommerce, de projectont­wikkelaar die stadion Gelredo­me van de gemeente wil kopen, wilde gisteren niet aanschuiven bij het kort geding van de ge­meente tegen Gelredome BV. Dit bedrijf, dat het alleenrecht heeft op het organiseren van evenementen in het stadion, liet op 17 november beslag leggen op het stadion om de verkoop te­gen te houden. Het onderwerp is gisteren toe­gevoegd aan de agenda van de politieke maandag.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 13-01-2007
commentaar

Dieptepunt

De soap rond de verkoop van stadion Gelredome be­leefde deze week een nieuw dieptepunt. De gemeen­te Arnhem blies op het laatste moment het kort geding af te­gen evenementenbedrijf Gelredome. Ontwikkelaar Euro­commerce, koper van het stadion, had namelijk geen trek om in de rechtszaal aan de zijde van de gemeente te ver­schijnen.

Dat bericht kwam een dag voor de rechtszaak als een complete verrassing. ‘We konden Eurocommerce niet eerder bereiken’, liet verantwoordelijk wethouder San­der van Bodegraven weten. Een reactie die te zeer verbijs­tert om lachwekkend te zijn. Immers, Eurocommerce bouwt en verbouwt zo ongeveer de halve stad.

Van Bodegraven had Eurocommerce geen kans mogen ge­ven bij deze belangrijke rechtszaak te ontbreken. Maar ook directeur Ger Visser van Eurocommerce gedraagt zich mis­plaatst arrogant. Hij heeft het koopcontract getekend en moet nu de consequenties dragen. En niet achterover in zijn stoel gaan leunen en roepen dat hij ‘geen partij is’.

De gemeente wil nu via een dagvaarding Eurocommer­ce dwingen toch in de rechtszaal aanwezig te zijn. De wethouder doet er verstandiger aan nogmaals te proberen met Eurocommerce en Gelredome BV via de onderhande­lingstafel een akkoord te bereiken. Dat is de enige manier om te voorkomen dat deze soap voortsleept en stad en sta­dion nog meer schade oplopen.

Bron: De Gelderlander 13-01-2007 

Piet Velthuizen is klaar voor het grote werk

Een week voor de herstart van de ere­divisie heeft Vitesse de vacature Wa­penaar nog niet ingevuld. Grote kans dus dat Piet Velthuizen (20) tegen FC Groningen voor het eerst in het doel zal staan in Gelredome. „Ik ben er klaar voor”, zegt de doelman uit Nij­megen. „Zeker weten.”

Piet Velthuizen staat morgenmid­dag in de goal bij Vitesse tijdens de finale van het toernooi om de Antalya Cup 2. Vitesse-trainer Aad de Mos zal in zijn sterkste samenstelling aan de eindstrijd begin­nen, met de ploeg die zondag 21 januari in Gelredome FC Groningen zal ontvan­gen. En doordat de proefspeler Vladimir Disljenkovic geen contract krijgt aange­boden, is Velthuizen voorlopig eerste doelman van Vitesse.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 13-01-2007
FINALE ANTALYA CUP

Opponent Vitesse pas vandaag bekend

Pas vanmiddag wordt bekend tegen welke ploeg Vitesse mor­genmiddag aantreedt in de finale van het toernooi om de An­talya Cup 2. De Arnhemse ploeg plaatste zich donderdag voor de eindstrijd, na zeges op Kayserispor (2-1) en Konyaspor (1-0). In de andere poule hebben alle ploegen nog een kans.

Eind­stand poule A:
1. Vitesse 2-6 (3-1), 2. Konyaspor 2-3 (2-2), 3. Kay­serispor 2-0 (2-4).

Stand poule B:
1. Ç. Rízespor 2-2 (3-3), 2. Sa­karyaspor 1-1 (2-2) en 3. Gaziantepspor 1-1 (1-1).

Bron: De Gelderlander 13-01-2007 

Geen contract voor Disljenkovic

Vladimir Disljenkovic wordt niet de nieuwe doelman van Vitesse. De Servische testspeler is niet goed genoeg bevonden om Harald Wapenaar op te volgen als eerste doelman.

De 25-jarige Disljenkovic stond gedurende het trainingskamp 135 minuten in het doel, 45 minuten tegen Kayserispor en 90 minuten tegen Konyaspor. Manager voetbal Jan Streuer: “We moeten helaas constateren dat Disljenkovic niet de versterking is waarop we hadden gehoopt. Daarom hebben we besloten hem geen contract aan te bieden. Dat is vervelend voor hem en voor ons, maar ik ga er wel van uit dat er komende week, al dan niet op proef, een andere keeper naar Arnhem komt.”

Vitesse streeft er naar voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, zondag 21 januari, een nieuwe doelman te hebben aangetrokken.

Disljenkovic is inmiddels teruggekeerd naar Rusland, waar hij nog onder contract staat bij Metallurg Donetsk.

Bron: Vitesse 13-01-2007 
TURKIJE

Sponsors Vitesse weg uit hotel

De sponsors en sup­porters van Vitesse, met de Arnhemse club meegereisd naar het trainingskamp in Turkije, zijn na een dag al ver­trokken uit hun hotel. De sponsors en supporters van Vitesse waren, net als die van De Graafschap een week eer­der, ondergebracht in het Be­lek Beach Resort in Bogazkent. Het Arnhemse gezelschap be­greep er niets van dat ze zo ver (veertig kilometer) verwijderd waren van de spelers en techni­sche staf van Vitesse. Die ver­blijven deze week in het Kaya Hotel in Belek.

Om trainingen en wedstrij­den van Vitesse te bezoeken moesten telkens dure taxitrips worden ondernomen. Daar kwam nog eens bij dat er in het Belek Beach Resort een ver­bouwing gaande is. Na één overnachting besloot het Arn­hemse gezelschap dat het mooi was geweest, vertrok uit het Belek Beach Resort en nam intrek in het spelershotel van Vitesse. Reisorganisator Iris Travel had gezegd dat de ande­re hotels vol waren, maar dat bleek niet het geval.

Bron: De Gelderlander 13-01-2007 
Trainingskamp Turkije

Vitesse op karakter naar finale om de Antalya Cup

Vitesse heeft giste­ren ook zijn tweede oefen­duel in Turkije gewonnen.
De 1-0 tegen Konyaspor vol­stond voor een plek in de fi­nale om de Antalya Cup.

Vitesse speelt zondagmiddag, vlak voor de terugreis naar Ne­derland, dus de eindstrijd van het toernooi om de Antalya Cup 2. De tegenstander komt uit het drietal Caykur Rizespor, Gazian­tepspor en Antalyaspor, ploegen uit de hoogste Turkse klasse.

De winnaar van de Antalya Cup mag naast de trofee een geldbe­drag van 12.000 euro mee naar huis nemen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-01-2007

Vitesse praat toch met Hersi

Deur staat weer open voor speler

Vitesse en Youssouf Hersi gaan toch weer met el­kaar om de tafel. Beide par­tijen raakten eerder gebrouil­leerd, maar nu is zelfs een nieuw contract mogelijk.

Hersi is aan zijn laatste contract­jaar bezig bij de club uit Arn­hem. In december brak Vitesse de besprekingen over een nieu­we verbintenis af. Destijds luid­de de verklaring dat het nog on­duidelijk was of de 24-jarige voetballer wel zou passen in de speelwijze die trainer Aad de Mos voor de tweede helft van het seizoen voor ogen had. Hersi reageerde aangeslagen en zei dat hij zeker zou vertrekken.

Een klein maandje later ziet de wereld er voor Hersi heel an­ders uit. Hij heeft inmiddels een gesprek gehad met trainer Fred Rutten van FC Twente, dat hem graag wil overnemen. Maar nog tijdens het trainingskamp in Be­lek zal hij toch weer gaan pra­ten met Vitesse. „We willen we­ten hoe de situatie van hem er precies uitziet”, zegt Jan Streuer, technisch manager van Vitesse.

Welbeschouwd betekent dat dat Vitesse wil weten of Hersi nog deze maand wil vertrekken, of hij aanstuurt op een transfer­vrije aftocht in de zomer of dat hij nog steeds geïnteresseerd is in een langer verblijf in Arn­hem. „Het kan inderdaad dat we over een nieuw contract gaan praten”, aldus Streuer. „Maar on­derhandelen zal hier in Turkije niet gaan, aangezien zijn zaak­waarnemer niet hier is.”

Trainer Aad de Mos wil Hersi graag langer behouden voor zijn ploeg. „Ten eerste ligt hij goed in de groep. Ten tweede is hij de leider van de donkere jongens. Ten derde is hij de beste vriend van Danko Lazovic en ten vierde vindt Youssouf mij een aardige trainer”, aldus De Mos.

Hersi was vorig seizoen, net als in zijn laatste jaar bij NEC, goed voor tien competitietref­fers. De Mos: „Dat is veel voor ie­mand op zijn positie, als aanval­lende middenvelder. Bovendien komt daar nog een aantal assists bij. Zolang je goede eigen men­sen kunt behouden, dan moet je dat doen.”

De Mos heeft goede hoop dat hij zijn selectie alsnog met een centrale verdediger uit Zuid-Amerika kan versterken. Vi­tesse slaagde er niet in een kan­didaat mee te nemen op trai­ningskamp. Maar de 29-jarige ja­rige Giovanny Espinoza is nog steeds in beeld. De 60-voudig in­ternational van Ecuador (WK 2002 en 2006) zit zonder club en kan dus transfervrij worden in­gelijfd.

Bron: De Gelderlander 12-01-2007

Gemeente daagt koper Gelredome

Arnhem schort kort geding op Arnhem heeft het kort geding tegen Gelredome BV opgeschort. Reden is dat Eurocommerce, koper van het stadion, vandaag niet in de rechtszaal wilde zijn. De gemeente wil nu in een nieuw kort geding de Deventer ontwikkelaar dwingen in de rechtszaal de gemeente te steu­nen in de juridische strijd tegen de huurder van het stadion, de exploitatiemaatschappij Gelre­dome BV. In die nieuwe rechtszaak eist Arnhem nog steeds dat het be­slag van Gelredome BV op het stadion wordt opgeheven. Dat moet de weg vrijmaken om het stadion, dat voor 16,5 miljoen euro is verkocht aan Eurocom­merce, te kunnen leveren.

De gemeente kwam er pas gis­teren achter dat Eurocommerce vandaag niet in de rechtbank zou verschijnen. „Wij waren in de veronderstelling dat Euro­commerce gezamenlijk met ons zou optrekken”, zegt een woord­voerder van verantwoordelijk wethouder Sander van Bodegra­ven. „Tot onze verrassing kre­gen we via-via te horen dat ze niet komen. Waarom, weten we niet. We kunnen geen contact krijgen met Eurocommerce.”

Volgens de woordvoerder van Van Bodegraven is het belang­rijk dat Eurocommerce als be­langhebbende partij in de rechts­zaal is. „Zij kunnen ook vragen beantwoorden en ons helpen de levering te realiseren.” Als de gemeente erin slaagt Eurocommerce te dagvaarden, is de ontwikkelaar verplicht te verschijnen.

Eurocommerce-directeur Ger Visser ontkent dat hij niet be­reikbaar is geweest. „Er is con­tact geweest met onze jurist.” Hij begijpt niet waarom de ge­meente zo hecht aan zijn aanwe­zigheid in de rechtszaal. Hij staat ook niet te springen om te verschijnen. „Als ik wel aanwe­zig ben, word ik partij in het conflict. En ik wil geen partij zijn. Ik wil een neutrale start.” Jasper van Amstel, directeur van Gelredome BV, is ‘totaal ver­baasd’. „Ik hoop dat nu het ver­stand bij de gemeente terug­keert en we opnieuw naar de on­derhandelingstafel gaan.” Gerrie Elfrink, SP-fractievoor­zitter en Gelredome-specialist in de Arnhemse gemeenteraad, is ‘verbijsterd’. „Ons als raad is al­tijd voorgehouden dat we geza­menlijk met Eurocommerce zou­den optrekken. Nu dat niet ge­beurt, kan ik maar een conclu­sie trekken: Eurocommerce wil van de deal af.” Visser ontkent dat: „Alles komt op zijn pootjes terecht.”

Bron: De Gelderlander 12-01-2007

De dans om Danko – Gerard Borgman

Vitesse heeft het bod van PSV (2,5 miljoen euro) op Danko Lazovic lachend van de hand gewezen. Een zeer verstandi­ge beslissing. Dankzij de pro­ductiviteit van Lazovic, 14 treffers en 6 assists, mag de Arnhemse club weer hopen op Europees voetbal. De Ser­viër staat symbool voor het sterk verbeterde imago van Vitesse. Het zou wel een erg slecht signaal zijn richting achterban, als Vitesse nu zijn beste speler zou verkopen.

Eerder dit seizoen verklaarde Lazovic twee keer in deze krant dat hij nog mi­nimaal twee seizoe­nen bij Vitesse wil blijven. Inmiddels ligt dat een stuk genuanceer­der. Lazovic moet in Nederland blijven om een Ne­derlands paspoort te krijgen. Maar in Belek zei hij deze week dat PSV voor iedere voetballer in Nederland een droom is. Dus: als de clubs er uit komen, dan is hij weg. Dat kun je de spits niet kwa­lijk nemen. Iedere topsporter streeft naar het hoogste.

Lazovic (23) scoorde nooit eer­der zoveel als nu. Bij Partizan Belgrado ging de teller ooit naar elf. Bij Feyenoord en Le­verkusen miste het gevoels­mens het vertrouwen. Zijn cv schreeuwt om een aantal sei­zoenen met meer dan twintig treffers. In Arnhem krijgt hij die kans.

Met zijn klasse lijkt het uitge­sloten dat hij zijn tot 2010 doorlopende contract uit­dient. Prangend is de vraag voor hoeveel geld Vitesse hem tussentijds zal laten gaan. Tech­nisch manager Jan Streuer stelde dat er slechts te praten valt bij Huntelaar-achtige bedragen, zeg maar een miljoentje of tien. Van dat geld gaat echter een deel naar Feyenoord en het spelersfonds. Voor het bedrag dat overblijft, ruim de helft, lijkt het schier onmogelijk een spits van het kaliber Lazovic te halen. Heel Europa zoekt scorende spitsen. En nie­mand had verwacht dat Lazo­vic zó goed zou presteren als nu. Hij is een topaankoop, be­palend voor de nabije toe­komst van de club. Niet ver­kopen dus, ook niet voor Huntelaar-achtige bedragen.

Bron: De Gelderlander 12-01-2007

Meer dan een goede invaller

Fred Benson
Onder leiding van voormalig trainer Edward Sturing kreeg Fred Benson de bijnaam ‘supersub’ toebedeeld.

Door zijn belangrijke inbreng in de laatste wedstrijden voor de winterstop was het niet moeilijk om die benaming maar weer uit de kast te halen.

lees verder...

Bron: Vitesse 11-01-2007

Esajas tevreden matchwinnaar

Etiënne Esajas was met het enige en daarmee winnende doelpunt het goudhaantje na afloop van het duel tegen Konyaspor. De aanvaller moest zich van trainer De Mos bewijzen in het tweespitsen systeem. Het gevoel was na afloop dan ook goed bij matchwinnaar Esajas.

“Ik heb woensdag een gesprek met de trainer gehad en daarin gaf hij aan dat ik mij vandaag moest bewijzen als middenvelder. Dat kwam voort uit de gewijzigde speelwijze van ons. Ik ben meer een linksbuiten en heb daar ook altijd gespeeld, maar Vitesse speelt nu met twee in plaats van met drie spitsen. Samen met de trainer hebben we het gehad over de positie waarop ik het beste uit de voeten kan en toen kwamen we al snel uit op die van linkermiddenvelder.”

Met veel balbezit, acties en een doelpunt mag gezegd worden dat Esajas zich goed heeft laten zien. “Ik kan tevreden zijn met mijn prestatie. In de eerste helft stond ik als linkermiddenvelder opgesteld. Na rust werden de posities wat anders ingevuld en dan scoor je al na een paar minuten. Het doelpunt is een leuk extraatje voor mij persoonlijk, maar minstens zo belangrijk voor de ploeg vandaag. Het levert ons de eerste plaats op in de groep. Een prachtig doelpunt? Ja, die bal vloog er aardig in.”

Bron: Vitesse 11-01-2007

Arnhem boos op koper Gelredome

De gemeente Arnhem is boos op Eurocommerce, de koper van stadion Gelredome. De projectontwikkelaar weigert aanwezig te zijn bij een rechtzaak tussen de gemeente en de directie van het stadion.

Vrijdag zou de rechtzaak dienen, maar de gemeente heeft het korrt geding nu verlopig ingetrokken. Arnhem wil Eurocommerce dwingen bij de rechtzaak aanwezig te zijn.

Vrijdag zou de rechtzaak dienen, maar de gemeente heeft het kort geding voorlopig ingetrokken. Arnhem wil Eurocommerce dwingen bij de rechtzaak aanwezig te zijn.

Het kort geding is nodig om de verkoop van Gelredome door te kunnen laten gaan. Eurocommerce is niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: TV Gelderland TxT 11-01-2007

Verkoop stadion – Claim dreigt bij verlies kort geding

Eurocommerce-directeur Visser: ‘Gemeente heeft een probleem als stadion niet kan worden geleverd’ Een eventueel ver­lies morgen van het kort ge­ding tegen Exploitatiemaat­schappij Gelredome bv kan de gemeente Arnhem veel geld gaan kosten.

„We hebben onze hele ziel en za­ligheid erin gegooid. Duizenden uren en een hoop kosten ge­maakt. Als de gemeente het ge­ding verliest en daardoor niet snel of zelfs helemaal niet kan leveren, heeft ze wel een pro­bleem”, reageert Ger Visser, di­recteur van de Deventer ontwik­kelaar Eurocommerce.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 11-01-2007

Kort geding gemeente Arnhem versus Gelredome uitgesteld

Het kort geding dat vrijdag 12 januari zou dienen tussen de gemeente Arnhem en evenementenbedrijf Gelredome is op verzoek van de gemeente uitgesteld. Via het kort geding wilde de gemeente het beslag laten opheffen dat het evenementenbedrijf in november op stadion Gelredome liet leggen.

Zolang het beslag op het stadion blijft liggen, kan de gemeente het complex niet verkopen, of liever gezegd ‘leveren’ aan projectontwikkelaar/koper Eurocommerce uit Deventer. De gemeente heeft om uitstel van het kort geding gevraagd, omdat Eurocommerce – als belangrijke speler in deze juridische strijd – tijdens het geplande kort geding niet aanwezig is. Gezocht wordt nu naar een nieuwe datum, waarbij dat wel het geval is. De gemeente laat juridische maatregelen treffen om er zeker van te zijn dat een volgende keer Eurocommerce wel van de partij is.

Half november 2006 besloot de Arnhemse gemeenteraad unaniem om Gelredome voor 16,5 miljoen euro te verkopen en te leveren aan projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer. Ter voorkoming van de levering liet evenementenbedrijf Gelredome bv beslag leggen op het gelijknamige stadion. Het evenementenbedrijf, nu en straks verantwoordelijk voor alle evenementen in het stadion, zegt op die manier zijn positie in zowel verkoopproces als verdere toekomst veilig te willen stellen. In een poging er zonder een kort geding alsnog uit te komen, is aansluitend intensief overleg gevoerd tussen partijen. Omdat dit overleg niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, bleef voor het gemeentebestuur slechts de gang naar de rechter over ter bescherming van de eigen rechtspositie.

De verkoop van het stadion vormt het sluitstuk van de gemeentelijke operatie die tot doel had het stadion, Gelredome BV en voetbalclub Vitesse van de ondergang te redden. Als onderdeel van een veelomvattend reddingsplan kocht de gemeente eind 2003 stadion Gelredome. Anderhalf jaar geleden besloot de gemeente het stadion te koop aan te bieden aangezien Vitesse en Gelredome BV ondertussen – mede als gevolg van de gemeentelijke steun – weer op eigen benen konden staan. Gelredome BV en Vitesse zijn inmiddels gered en de gemeente weet bovendien haar strategische belangen (de gronden) rond het stadion veilig gesteld.

Bron: Gemeente Arnhem 11-01-2007

Supporters regelen afscheid Stijn Vreven

Fanzine De Aftrap, het onafhankelijk supporters fanzine voor fanatieke supporters van Vitesse Arnhem, heeft Stijn Vreven uitgenodigd om op 20 januari afscheid te nemen van de Vitessesupporters. Vreven heeft de invitatie aanvaard.

Op die dag wordt ook het tweede Stijn Vreven zaalvoetbaltoernooi gehouden in sporthal Valkenhuizen, van 17.00 tot 20.00 uur. Daaropvolgend om 21.00 uur is in café ’t Plein op de Korenmarkt de prijsuitreiking, die verricht zal worden door Stijn Vreven. Daarna zal hij zich onder de supporters mengen en is er de gelegenheid om persoonlijk afscheid van hem nemen.

Bron: Persbericht De Aftrap 10-01-2007

De Mos tevreden na winstpartij

Aad de Mos keek dinsdagavond tevreden terug op de gewonnen wedstrijd tegen Kayserispor. “Door de prima organisatie, de omstandigheden, doelend op de accommodatie en het veld, en de sterkte van de tegenstander, was het een echte wedstrijd. De doelpunten kwamen voort uit scherpte en goed voetbal. Zeker de tweede goal van Benson, na voorbereidend werk van Janssen, was een echte voetbalgoal.”

De trainer was ook te spreken over de vorderingen die met name de jonge spelers maken. “Zij ontwikkelen zich steeds beter en laten zich in tactisch opzicht ook goed zien. De overwinning is natuurlijk goed voor het verdere verloop van het toernooi, maar tijdens een trainingskamp let je als trainer voornamelijk op andere zaken. Dat heeft mij vandaag tevreden gestemd”, aldus De Mos na het met 2-1 gewonnen duel tegen de Turkse nummer drie.

De weer herstelde Yakubu speelde bijna tachtig minuten in het eerste duel. De middenvelder doet voornamelijk ritme op en de volle negentig minuten is op dit moment nog te veel. Door de afwezigheid van de geblesseerde Anduele Pryor speelde Theo Janssen tegen Kayserispor op ‘tien’.

Bron: Vitesse 10-01-2007

De Mos wil Hersi alsnog behouden

Youssouf Hersi zou al helemaal rond zijn met FC Twente, maar vanuit het Turkse Belek laat Vitesse-trainer Aad de Mos weten, dat hij maar liefst vier goede redenen heeft om de aanvaller langer in Arnhem te houden.

,,Ten eerste ligt Youssouf goed in de groep. Ten tweede is hij de leider van de donkere jongens. Ten derde is hij de beste vriend van Danko Lazovic en ik wil het duo niet uit elkaar zien gaan. En ten vierde vindt Youssouf me een aardige trainer. Redenen genoeg om hem hier te houden”, aldus De Mos tegenover ELF.

Hersi reageerde met een lach op de vier punten van zijn coach. ,,Die had ik nog nooit gehoord, hahaha! Deze week heb ik nog een gesprek met Vitesse en kort daarna neem ik een besluit over mijn toekomst. Ik heb nog niets getekend bij FC Twente, maar wat je hoort over een eventuele transfer, is niet alleen maar gebaseerd op geruchten.”

Bron: ELF 10-01-2007

PSV laat hoop op Lazovic varen

PSV gaat geen verdere pogingen ondernemen om Danko Lazovic over te nemen van Vitesse. Dit zegt technisch directeur Stan Valckx vandaag in een vraaggesprek met VI.

PSV probeerde vorige week om Lazovic los te weken bij Vitesse. De Eindhovenaren brachten een bod van 3,5 miljoen euro uit op de aanvaller. Vitesse veegde dit aanbod echter zonder aarzeling van tafel.

“Wij hebben geen hoop meer op Lazovic”, reageert technisch manager Stan Valckx. vandaag. “We zetten onze zoektocht naar een nieuwe spits voort.”

Lazovic maakt momenteel een uitstekend seizoen door bij Vitesse. De Servische spits weet het vijandelijke net regelmatig te vinden en trok ook al de aandacht van enkele buitenlandse clubs. Vitesse wil hem echter alleen voor ‘Huntelaar-achtige’ bedragen verkopen.

Bron: Voetbalzone/VI 10-01-2007

Vitesse wil eerst vervanger Hersi

Youssouf Hersi (24) schermt niet met interesse van FC Twente. Dat zegt manager voetbal Jan Streuer van Vitesse. De Tukkers hadden hem tot voor kort nog in beeld.

Hersi, die van de Vitesse-leiding eerder dit seizoen nog te horen kreeg dat hij Arnhem mocht verlaten, kan rekenen op de interesse van diverse clubs. Toch streek hij afgelopen maandag met de Vitesseselectie voor een trainingskamp neer in Belek.

Vanuit Turkije zegt Streuer: ‘Niemand heeft zich vooralsnog voor Youssouf gemeld. Hij is welkom bij ons en we kunnen hem gebruiken. Maar een vertrek is altijd bespreekbaar als een club het juiste bedrag op tafel legt. Daarentegen zullen we Youssouf pas laten vertrekken wanneer we een vervanger voor hem op het oog hebben. En die zijn schaars.’

Bron: VI magazine wk02 10-01-2007

Corner – Gepolijst Vitesse maakt doorstart in Turkije

Misschien zijn het de eerste tekenen van Missie De Mos. Wellicht worden er met deze trainer na jarenlang wanbeleid beslissingen genomen die al heel lang noodzakelijk waren in Arnhem, feit blijft dat Vitesse is bezig aan een grote opschoonbeurt.

Spelers die overbodig zijn, mogen in groten getale vertrekken.
Wie niet voldoet aan het vereiste niveau, moet uitzien naar een nieuwe werkgever.

lees verder...

Bron: VI magazine wk02 10-01-2007

De sponsors – Vitesse – VI thema rubriek

Naam: Maasbert Schouten
Functie: Voorzitter raad van bestuur AFAB holding NV
Naam bedrijf: AFAB Geldservice BV

Waarom shirtsponsor?

‘Vergroten van naamsbekendheid, brandingen ook de positieve associatie van het merk AFAB.’

Waarom deze club?

‘De positieve uitstraling en associatie en ook het hoge ambitieniveau van Vitesse komen uitstekend overeen met dat van AFAB.’

lees verder...

Bron: VI magazine wk02 10-01-2007
Trainingskamp

Disljenkovic overtuigt niet in eerste partij Vitesse

Vitesse is gisteren uitstekend begonnen aan het toernooi om de Antalya Cup. De Arnhemse ploeg versloeg Kayserispor met 2-1, Maar het keepersprobleem blijft.

Wie staat er zondag 21 januari in het doel van Vitesse, in de thuiswedstrijd tegen FC Gronin­gen? Het is de prangende vraag, die in de eerste dagen van het trainingskamp in Belek nog geen antwoord heeft opgele­verd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-01-2007

Vitesse verslaat Kayserispor

Het toernooi om de Antalya Cup II is voor Vitesse goed begonnen. Tegen de Turkse subtopper Kayseriaspor werd het 2-1 in het voordeel van de Arnhemmers.
De doelpunten werden in de eerste helft gescoord door Meulens en Benson.

Trainer Aad de Mos gebruikte de start van het toernooi om een groot aantal ‘reservespelers’ aan het werk te zien. Zo speelden Van Mourik, Blondelle, De Meersman en Meulens en zaten jongens als Verhaegh, Sprockel, Lazovic en Junker op de bank. Doelman en testspeler Disljenkovic begon eveneens op de bank.

lees verder...

Bron: Vitesse 09-01-2007

Lichte blessure Anduele Pryor

Anduele Pryor ontbrak in de selectie tegen Kayserispor wegens een opgelopen knieblessure, maandag tijdens de training. Zijn knie is inmiddels onderzocht en naar verwachting zal hij donderdag weer belast worden tijdens de training.

Bron: Vitesse 09-01-2007

Vitesse in KNVB categorie II

Volgens Paul van der Kraan valt Vitesse sinds 1 november 2006 niet meer onder KNVB Categorie I, maar onder categorie II. De club leefde bijna drie jaar onder toezicht en mocht in categorie I op eigen houtje geen uitgave doen boven de tienduizend euro zonder toestemming van de KNVB.

De KNVB hanteert drie groepen; 1 is ernstige zorgen over financiën, 2 is in orde maar nog wel werk te doen, 3 staat voor financieel gezond. Met dit systeem wil de KNVB voorkomen dat clubs financieel onverantwoordelijk te werk gaan en daarmee banen en een voorspoedig verloop van de voetbalcompetitie, op het spel zetten.

Voor zo ver bekend behoren naast Feyenoord en De Graafschap sinds maandag 8 januari ook Nec tot de clubs die onder curatele zijn gesteld en in de crisiscategorie I vallen.

Bron: Vitesse.org 08-01-2007

Hotel Baksteen – Column Gerard Borgman

De hoofdmacht van Vitesse heeft zich gistermiddag ge­meld in Belek, na een reis van tien uur met bus, vlieg­tuig en andermaal bus. Het Arnhemse gezelschap reisde samen met Feyenoord naar Turkije. Zelfde vlucht, zelfde hotel. Maar een iets andere ontvangst op het vliegveld van Antalya.

Daar keken ruim duizend nieuwsgierige Tur­ken hoe de spelers van Vitesse de kof­fers naar de bus sleep­ten. Ze waren afge­reisd naar de vliegha­ven om een glimp op te vangen van een grote speler in de his­torie van het Turkse voetbal: Pierre van Hooijdonk. In het seizoen 2003-2004 hielp Big Pete zijn toenmalige club Fenerbahçe met 23 treffers aan de landsti­tel. En dat zijn ze in Turkije nog niet vergeten. Zijn terug­keer was rechtstreeks te vol­gen op televisie, fotografen ruzieden om het beste plekje en de spits van Feyenoord ging lachend met tientallen fans op de foto. Welkom in Turkije, welkom in het land dat sinds twee decennia is be­vangen door het voetbalvi­rus.

Ook voor Onur Kaya is de trip naar Belek zeer bijzon­der. De fijnbesnaarde mid­denvelder van Vitesse is even in zijn moederland, waar hij normaliter slechts in de zo­mer een tijdje verblijft om fa­milie te bezoeken. Kaya is in Belek met zijn ploeggenoten ondergebracht in een hotel dat ook nog eens zijn naam draagt: Kaya Belek, een filiaal uit de reeks van Kaya Ho­tels and Resorts.

Is Onur familie van deze puissant rijke hotelmagnaat? Nee, verklaarde de Kleine Tovenaar uit Brussel, dat is hij niet. Kaya is de Turkse equivalent van pak-em-beet het oer-Ne­derlandse De Vries of Jansen. Vrij vertaald betekent Kaya een grote steen, een soort baksteen. Hotel Baksteen dus, zoiets.

Daar verblijft Vitesse tot zon­dag, in de hoop goede benen te kneden voor het restant van de competitie. Big Pete zit er ook met zijn mannen. Als dat geen goed voorteken is…

Bron: De Gelderlander 09-01-2007

Van der Schaaf langer aan de kant

Vitesse-speler Remco van der Schaaf zal niet in actie komen tijdens het trainingskamp in Belek. De middenvelder heeft nog altijd last van de knie-operatie, eerder dit seizoen, en zal zich in Turkije beperken tot revalidatiearbeid. Het is twijfel­achtig of hij speelklaar zal zijn voor het thuisduel met Gronin­gen (21/1).

Vladimir Disljenkovic, de Servische doelman die de­ze week op proef is bij Vitesse, sloot gisteren aan bij de groep. Vandaag speelt hij mee in het oefenduel met Kayserispor.

Bron: De Gelderlander 09-01-2007

Nieuws Belek: vd Schaaf traint niet

Remco van der Schaaf gebruikt de trainingsweek in Belek voor ‘revalidatie’ aan zijn knie. De middenvelder ondervindt nog wat klachten aan zijn geopereerde knie en doet het daarom rustiger aan.

Van der Schaaf zal daarom niet meedoen met de groepstrainingen en de wedstrijden die de ploeg deze week afwerkt. Voor hem is een aangepast programma opgesteld om hem zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede helft van de competitie.

Bron: Vitesse 08-01-2007

’Dit voelt alsof ik thuiskom’

Harald Wapenaar keept tot het einde van dit seizoen bij Sparta. De Rotterdamse eredivisie club bereikte gisteren een akkoord met Vitesse over de huurprijs voor de 36-jarige doelman, die zelf al rond was met zijn nieuwe club.

Wapenaar kwam twee jaar geleden tijdens de winterstop van het Engelse Portsmouth over naar Vitesse. Bij de Arnhemse club was hij de vaste eerste doelman. Kort voor de winterstop zegde trainer Aad de Mos echter het vertrouwen op in de routinier. In een gesprek met de coach en met technisch manager Jan Streuer kreeg Wapenaar de onverwachte mededeling dat hij mocht vertrekken uit Arnhem.

lees verder...

Bron: AD 08-01-2007
Afscheid

Grote winterschoonmaak Vitesse krijgt gestalte

De grote winter­schoonmaak bij Vitesse krijgt steeds meer gestalte.
Harald Wapenaar is al de vier­de speler die vertrekt uit Arn­hem.

Drie van de vier vertrekken op huurbasis, waarmee Vitesse is verzekerd van extra inkomsten in de tweede helft van het sei­zoen.

Na Eldridge Rojer (Excel­sior), Igor Gluscevic (Heracles) en de vrij overgenomen Hesdey Suart (Helmond Sport) vertrekt nu Harald Wapenaar naar Sparta, waar hij de geblesseerde René Ponk vervangt.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-01-2007

Vitesse laat Benson niet zo maar gaan

Vitesse is niet van plan supersub Fred Benson zo maar te laten vertrekken. Voetbalmanager Jan Streuer stelt dat de club tevreden is met de jonge Am­sterdammer (22), die in de slotfase van 2006 twee cruciale treffers scoorde; de 3-2 tegen Ajax en de 2-2 bij Heracles. Benson heeft een contract tot 30 juni 2007.

Streuer „Wij hebben een optie op nog een jaar, daarom heeft het geen haast. Fred doet het goed. Wij la­ten hem niet zo maar vertrekken en gaan nog wel met hem om de tafel.”

Bron: De Gelderlander 08-01-2007

Vitesse richting Belek

Vitesse reist maandag af naar Belek voor het jaarlijkse trainingskamp. De ploeg van Aad de Mos zal zich in de Turkse badplaats voorbereiden op de tweede helft van de competitie. <p< bram=”” van=”” polen=”” (21)=”” en=”” joey=”” snijders=”” (19)=”” zijn=”” toegevoegd=”” aan=”” de=”” selectie.=”” harald=”” wapenaar=”” (sparta),=”” eldridge=”” rojer=”” (excelsior),=”” igor=”” gluscevic=”” (heracles)=”” hesdey=”” suart=”” (helmond=”” sport)=”” maken=”” geen=”” deel=”” meer=”” uit=”” a-selectie.=”” <p=””>Vitesse neemt in de trainingsweek deel aan het toernooi om de Antalya Cup II. Vitesse speelt daarin drie wedstrijden en is ingedeeld in poule A. Het wedstrijdprogramma is als volgt:

Dinsdag 9 januari (16:00): Vitesse – Kayserispor
Donderdag 11 januari (15.00): Vitesse – Konyaspor
Zondag 14 januari (12:00): nr. 1 poule A – nr. 1 poule B, nr. 2 poule A – nr. 2 poule B, nr. 3 poule A – nr. 3 poule B

Ploegen poule B: Sakaryaspor, Rizespor, Gaziantepspor.

Bron: Vitesse 08-01-2007

Van Polen en Snijders mee op kamp

Trainer Aad de Mos van Vitesse neemt twee jonge aanvallers mee op trainingskamp naar Turkije. Bram van Polen (21) en Joey Snijders (19) reizen vandaag met de selectie naar Belek.

Van Polen verblijft dit seizoen op amateurbasis bij de Arn­hemse club. Hij komt van zaterdag hoofdklasser VVOG uit Harderwijk. Van Polen was er ook in de voorbereiding bij en speelde enkele oefenduels.

Joey Snijders maakte dit seizoen al zijn opwachting bij het oefenduel Babberich-Vitesse 1.

Bron: De Gelderlander 08-01-2007

Wapenaar op huurbasis naar Sparta

Vitesse-keeper Harald Wapenaar zet zijn carrière voort bij Sparta.

De 36-jarige doelman wordt verhuurd aan de Rotterdamse club. Wapenaar mocht bij Vitesse weg, omdat de club bezig is met een nieuwe doelman. “Het is snel gegaan en ik heb zin in een nieuwe uitdaging. Wel vreemd om middenin het seizoen van club te veranderen en de manier waarop is ook niet zo leuk. Maar dit is voor alle partijen wel het beste.”

Wapenaar kijkt met plezier terug op Vitesse. “Het was een mooie tijd, zeker het eerste halfjaar was fantastisch. Enig minpuntje is dat we geen Europees voetbal hebben gehaald.”

Bron: TV Gelderland TxT 07-01-2007

Mogelijk geen nieuw verdediger mee op trainingskamp

Vitesse neemt nog geen nieuwe verdediger mee op het trainingskamp naar het Turkse Belek. “Op dit moment hebben we nog niemand”, verklaart manager voetbal Jan Streuer. “Het mooiste is als een nieuwe speler een echte versterking is, anders kun je beter niks doen en doorgaan met de drie huidige centrumverdedigers.”

De manager voetbal is wel volop bezig om de selectie op een hoger niveau te krijgen. “Het is niet zo eenvoudig om in januari een nieuwe speler te halen. We hebben wat opties lopen, misschien komt er later in het trainingskamp nog een verdediger bij.” Doelman Vladimir Disljenkovic meldt zich zondag al in Belek. “Hij neemt een directe vlucht vanuit Oekraine.”

Streuer weet niet of vitesse hem gaat huren of direct zal contracteren. “We moeten eerst maar eens kijken hoe goed hij is. Hij staat niet in de basis bij Metallurg, dat heeft te maken met een teveel aan buitenlanders. En dan is de keeper vaak de dupe.”

Streuer verwacht dat Harald Wapenaar niet meegaat naar Belek. “Het hangt er vanaf of hij rondkomt met Sparta. Youssouf Hersi gaat wel mee, voor hem heeft zich nog niemand gemeld bij ons. Normaal maakt hij het seizoen hier af.

Bron: Omroep Gelderland 07-01-2007

Vitesse test doelman
Wapenaar mag transfervrij weg

Vitesse neemt Vladimir Disljenkovic mee naar het trainingskamp in Turkije. De 25-jarige Servische doelman van het Oekraïense Metallurg Donetsk, de club van Co Adriaanse, is een belangrijke kandidaat om de nieuwe doelman van de Arnhemse club te worden. Disljenkovic speelde eerder voor Rode Ster Belgrado. De eerste keuze van Vitesse, de Servische doelman Vladimir Stojkovic van FC Nantes, is inmiddels onhaalbaar gebleken. Op de achtergrond is ook voormalig Vitesse-doelman Dragoslav Jevric, die zichzelf heeft vrijgekocht bij het Turkse Ankaraspor, een optie.

De bij Vitesse overbodig geworden Harald Wapenaar is eerste kandidaat om de keepersvacature bij Sparta in te vullen. De Rotterdamse club is de onderhandelingen met de 36jarige Wapenaar gestart en wacht op zijn antwoord op een eerste aanbieding. Wapenaar mag transfervrij vertrekken bij Vitesse. Sparta is op zoek naar een nieuwe doelman voor de rest van dit seizoen, omdat René Ponk een zware achillespeesblessure heeft opgelopen en Joost Terol tegenvallend heeft gepresteerd. Wapenaar onderhandelt intussen ook met Stal Alchevsk, de Oekraïense club van de Nederlandse trainer Ton Caanen. De doelman heeft een eerste bod van die club naast zich neergelegd.

Bron: De Telegraaf 07-01-2007

Servische doelman mee naar Turkije

Vladimir Disljenkovic zal volgende week een proefstage afwerken bij Vitesse gedurende het trainingskamp in Turkije.

Disljenkovic, 25 jaar en spelend voor Metallurg Donetsk, vliegt direct vanuit Oekraine naar het Turkse Belek. De Servische keeper kwam in 2004 over van Rode Ster Belgrado. In 2004 werd hij met zijn land tweede tijdens het Europees kampioenschap onder 21 jaar.

Vladimir Disljenkovic
2000-2001: Rode Ster Belgrado
2000-2001: Hajduk Lion (huurbasis)
2001-2004: Rode Ster Belgrado
2004-2006: Metallurg Donetsk

Bron: Vitesse 06-01-2007

Vitesse krijgt Vladimir Disljenkovic op proef

Vladimir Disljenkovic gaat op proef mee met Vitesse op trainingskamp naar het Turkse Belek.

De 25-jarige Servische doelman is afkomstig van het Oekraiense Metallurg Donetsk. Vitesse is op zoek naar een vervanger van Harald Wapenaar, die mogelijk naar Sparta vertrekt. Ook als Wapenaar niet weggaat, wil de Arnhemse club een nieuwe keeper aantrekken.

Bij Metallurg Donetsk is Co Adriaanse de nieuwe trainer. Ook Jordi Cruijff staat er nog onder contract. De club staat in de schaduw van de topclub Shaktar Donetsk

Bron: TV Gelderland TxT 06-01-2007

Stojkovic komt niet naar Vitesse

Vladimir Stojkovic wordt niet de nieuwe doelman van Vitesse. De Arnhemse club probeerde de Servische nationale doelman te huren van het Franse FC Nantes, maar dit gaat niet door.

Vitesse streeft er wel naar om een nieuwe keeper mee te nemen naar het trainingskamp in Turkije. Voormalig Vitesse-doelman Dragoslav Jevric, die zichzelf vrijkocht bij Ankarapsor, is daarvan een van de kandidaten.

De huidige doelman Harald Wapenaar is in gesprek met Sparta over een transfer in de winterstop. Bij Vitesse lijkt er er geen toekomst meer voor de 36-jarige doelman.

Bron: RTV gelderland txt 06-01-2007

Weetjes over Vitesse

– Aad de Mos gebruikte in twintig wedstrijden 23 spelers.

– Paul Verhaegh, Sébastien Sansoni en Danko Lazovic stonden alle wed­strijden in de basis. Verhaegh mis­te de laatste tien duels geen mi­nuut, Lazovic speelde na de rode kaart bij Excelsior elf duels onafge­broken.

– Doelman Harald Wapenaar ontbrak door een blessure alleen in de uit­wedstrijd tegen Heracles. Tot dat duel miste hij geen minuut.

– Vier spelers fungeerden slechts als invaller: Eldridge Rojer, Rihairo Meulens, Tim de Meersman en Gill Swerts. Fred Benson werd het vaakst ingebracht, elf keer.

– De Mos wisselde in zestien van de twintig wedstrijden de maximale drie keer; tegen NEC slechts een­maal, tegen ADO Den Haag (ge­staakt), PSV en Ajax (thuis) bleef het bij twee invallers.

– Onur Kaya en Youssouf Hersi wer­den het meest gewisseld; acht keer. Harald Wapenaar, Piet Velt­huizen, Remco van der Schaaf en Ruud Knol werden nooit gewisseld.

– Vitesse kreeg 38 gele kaarten. Her­si is topscorer met vijf, Van der Schaaf kreeg er vier. Fränkel en Knol staan op vier omdat zij er een­tje meenamen uit het vorig sei­zoen. Er waren drie rode kaarten; Knol (Ajax uit), Lazovic (Excelsior) en Janssen (RKC). De rode kaart van Lazovic werd geseponeerd.

– Van de 36 treffers nam Lazovic er 14 voor rekening. Anduele Pryor (5), Fred Benson (4) en Youssof Hersi (4) volgen. In totaal kwamen tien spelers tot scoren. In vijf duels werd er niet gescoord. Positieve uit­schieters er tegen Heracles (4-0) thuis, FC Utrecht, Roda JC en Ajax thuis (alle 4-2) met vier goals.

Bron: De Gelderlander 06-01-2007
Tussenbalans

Lazovic bepaalt het succes van Vitesse

Vitesse heeft het jaar 2006 afgesloten als nummer ne­gen van de eredivisie. Daar­mee ligt de ploeg op koers richting de play-offs om Eu­ropees voetbal. Maar hoe waren de individuele pres­taties? Een tussenbalans.

De uitkomst van twin­tig wedstrijden rap­portcijfers geven door De Gelderlan­der, geeft een weinig verrassende tussenstand. Een­zaam aan de top: Danko Lazovic.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-01-2007
Trainingskamp

Vitesse speelt toernooi in Turkije

Vitesse doet komende week tijdens het trainingskamp in Be­lek mee aan het toernooi om de Antalya Cup II. Daardoor speelt de Arnhemse ploeg drie oefenduels in Turkije: in de poule tegen Kayserispor (dinsdag) en Konyaspor (donderdag) en de finaleronde op zondag.

De geplande ontmoetingen met Mattersburg en Antalyaspor komen te vervallen. Door de wij­ziging gaat Vitesse een dag eerder op pad, op maandag 8 ja­nuari. Op zondag 15 januari keert de ploeg huiswaarts

Bron: De Gelderlander 06-01-2007

Vitesse deelnemer toernooi Belek

Vitesse heeft op het laatste moment een uitnodiging ontvangen voor het toernooi om de Antalya Cup II. Door de deelname aan het in Belek gehouden toernooi vertrekt de selectie aanstaande zondag al naar de Turkse badplaats.

Een op het laatste moment geregelde charter brengt de spelers en technische staf op 7 januari naar Belek. De supporters en leden van de Business Club reizen dinsdag 9 januari af. Vitesse Media zal gedurende de week en het toernooi via de website verslag doen van de wedstrijden en trainingen van de selectie van trainer Aad de Mos.

Vitesse speelt in de trainingsweek drie wedstrijden en is ingedeeld in poule A. Het wedstrijdprogramma is als volgt:

Dinsdag 9 januari (15:00): Vitesse – Kayserispor
Donderdag 11 januari: Vitesse – Konyaspor
Zondag 14 januari (12:00):
nr. 1 poule A – nr. 1 poule B,
nr. 2 poule A – nr. 2 poule B,
nr. 3 poule A – nr. 3 poule B

Ploegen poule B: Sakaryaspor, Rizespor, Gaziantepspor.

Bron: Vitesse.nl 05-01-2007

Streuer: we hebben goede zaken gedaan

Manager voetbal Jan Streuer is tevreden over het vertrek van Eldridge Rojer en Igor Gluscevic bij Vitesse.

“We hebben goede zaken gedaan, ook voor die spelers. Nu moeten we nog spelers halen. We willen een keeper en een verdediger meenemen op trainingskamp. Het beste is ze te testen in de groep. Die Zuid-Amerikaanse verdediger gaat niet door, die heeft een andere club.”

Over een eventueel vertrek van Youssouf Hersi naar FC Twente heeft Streuer tot dusverre niets gehoord. “Ze hebben zich niet bij ons gemeld, dus ik ga ervan uit dat Hersi gewoon bij ons blijft en meegaat op trainingskamp naar Turkije.”

Bron: RTV gelderland txt 05-01-2007

Hersi per direct van Vitesse naar FC Twente

Youssouf Hersi vertrekt per direct van Vitesse naar FC Twente. De middenvelder sluit zich deze week al aan bij de selectie van FC Twente. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid direct meegaan op trainingskamp naar het Spaanse Mijas.

Hersi begon zijn carrière in Amsterdam bij Ajax, waar hij als een groot talent werd gezien. Toch kon hij niet doorbreken en kwam via NAC Breda, NEC en Heerenveen in 2005 onder contract in Arnhem

Bron: Voetbalcentraal 05-01-2007

Rojer op huurbasis naar Excelsior

Eldridge Rojer van Vitesse speelt het komende half jaar op huurbasis voor Excelsior. Na deze periode zal de 22-jarige aan­valler een contract voor twee seizoenen bij Excelsior tekenen, zo meldt de Rotterdamse club.

Rojer komt sinds het seizoen 2002-2003 uit voor Vitesse, maar onder trainer Aad de Mos kwam de jeugdinternational dit seizoen nauwelijks aan spe­len toe. Excelsior huurt na de winterstop ook middenvelder Kees Luijckx van AZ.

Bron: De Gelderlander 06-01-2007

Heracles boekt wel succes met Gluscevic

Heracles Almelo is erin geslaagd de gewenste aanvallende versterking in huis te halen. Igor Gluscevic wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Vitesse en maakt komende zomer gebruik van zijn transfervrije status om definitief over te stappen naar de club uit Almelo. Gluscevic mocht bij Vitesse vertrekken. De 32-jarige Serviër werd eerder al verhuurd aan het Chinese Shandong Luneng. Hij keerde onlangs terug in Arnhem, maar kreeg van trainer Aad de Mos te horen dat hij nergens op hoefde te rekenen.

Dat nieuws was koren op de molen van Heracles. De Almeloërs waren op zoek naar een fysiek sterke spits, maar vingen bot bij Rob Friend (SC Heerenveen) en Gerald Sibon (1. FC Nürnberg).

Heracles wordt de derde Nederlandse club voor Gluscevic. In het seizoen 2000/2001 nam FC Utrecht de spits over van het Griekse Aris Saloniki. Bij Vitesse staat hij inmiddels voor het derde seizoen onder contract.

Bron: VI.nl 05-01-2007

Rechtszaak Gelredome naar vrijdag

Het kort geding tussen de gemeente Arnhem en evenementenbedrijf Gelredome bv is verplaatst van donderdag 11 naar vrijdag 12 januari. De gemeente eist dat het beslag van het evenementenbedrijf op stadion Gelredome wordt opgeheven. Dat moet de weg vrijmaken voor de verkoop van het stadion aan de Deventer ontwikkelaar Eurocommerce. Gelredome bv vreest een huurverhoging als Eurocommerce eigenaar is. De rechtszaak is om twee uur op de rechtbank in Arnhem.

Bron: De Gelderlander 05-01-2007
Nieuwe doelman

Vitesse mikt op komst van Vladimir Stojkovic

Vitesse hoopt Vla­dimir Stojkovic te strikken als nieuwe eerste doelman. De international van Servië heeft echter een doorlopend contract bij FC Nantes.

Stojkovic (23) ging afgelopen zomer van Rode Ster Belgrado naar FC Nantes. De Franse club betaalde ongeveer 2,5 miljoen euro voor de doelman, die voor drie seizoenen tekende. De clubleiding van Nantes was echter niet tevreden over Stoj­kovic en trok daarom de reeds gestopte Fabien Barthez aan. Vitesse hoopt nu dat Nantes wil meewerken aan het vroeg­tijdige vertrek van de getalen­teerde doelman uit Servië. „We weten over twee dagen of hij voor ons een optie is”, zei Jan Streuer, technisch mana­ger van Vitesse, gisteravond. „Dan horen we namelijk wat de club wil.”

Vitesse zet in op een con­structie, waarbij de goalie voor een half jaar wordt gehuurd met een optie tot koop. Streuer: „Dat zou voor ons het beste zijn. De keeper is duide­lijk. Hij wil weg. Hij is als jon­ge keeper naar Frankrijk ge­gaan, sprak de taal niet en had wat probleempjes. Maar hij is zeker een heel goede doel­man.” Het verhaal omtrent Stojko­vic wordt gecompliceerder door een incident op de trai­ning van de Franse club. Giste­ren liep Barthez kwaad van het veld, nadat hij voor een on­derling partijtje was ingedeeld bij de reserves. Nantes speelt zaterdag voor de Franse beker thuis tegen Guingamp. Ondui­delijk is wie er in het doel zal staan.

Ondertussen bekijkt Vitesse meerdere opties en daarbij is ook Dragoslav Jevric (32) in beeld. De oud-doelman van Vi­tesse heeft zich vrijgekocht bij het Turkse Ankaraspor en zou een half jaar op huurbasis kun­nen terugkeren in Arnhem.

Harald Wapenaar, momen­teel eerste keeper bij Vitesse, staat in de belangstelling van Sparta en RKC Waalwijk. Vites­se- trainer Aad de Mos heeft het vertrouwen in Wapenaar opgezegd, maar het is nog on­duidelijk of de keeper in de winter zal vertrekken.

Bron: De Gelderlander 05-01-2007

Hoe gaat het met: Rick Hilgers

Rick Hilgers (44) speelde van 1988 tot 1993 voor Vitesse en KV Kortrijk (België). De voormalige aanvaller woont in Wijchen met zijn vrouw Christa, hun zoon Björn (18) en dochter Kelly (16).

Jij was een laatbloeier, maar jouw loopbaan kende ook een abrupt einde.

‘Met dank aan de VVCS, ja. Die hebben mij in de stront gedouwd. In 1992 was er interesse van Kortrijk, maar aanvankelijk ging het niet door. Amper 24 uur later belde Peter Gerards, die namens de spelersvakbond mijn zaken behartigde, dat ik 13.500 gulden zou krijgen als ik alsnog meteen zou tekenen. Dat heb ik gedaan, want voor een voetballer van 31 was dat een mooi bedrag en een leuk avontuur. Dacht ik. Want dat geld moet ik nu nóg krijgen en mijn verblijf in Kortrijk werd een nachtmerrie. Op een gegeven moment hield de club mijn salaris in en bleken er drie verschillende contracten te bestaan. Dus ik boos naar de VVCS. Zij lezen mee, zij zijn professionals en horen voor je op te komen. Nou, ze hebben me mooi laten stikken. Het woord helpen kenden ze niet. Het enige dat Gerards tegen mij zei was: “Sorry…” Later bekenden ze dat ze geen verstand hadden van de Belgische fiscus. Waarom zet je dan zo’n toko op? Uiteindelijk moest ik een flink bedrag terugbetalen en daardoor kwam ik in geldproblemen. Zonder de kinderen hadden mijn vrouw en ik het wel aangevochten, maar er moest brood op de plank komen dus ben ik teruggegaan naar Nederland.

Helmond Sport en Heracles wilden me hebben, maar door al dat gezeik met Kortrijk had ik de motivatie niet meer. Ik ben weer gaan spelen voor mijn vroegere club Hatert, waar vrijwilligers onze spullen hebben opgehaald uit België. We hadden alleen geen huis en moesten tijdelijk bij mijn schoonmoeder inwonen. Van oorsprong was ik machinebankwerker, maar via een sponsor van Hatert kon ik aan de slag als dakdekker. Zes jaar geleden zijn mijn zwager en ik voor onszelf begonnen. Aanvankelijk durfde ik niet, uit angst weer door iemand te worden genaaid of financieel op mijn bek te gaan. Maar ik heb het toch gedaan en ons bedrijf, Riwi, loopt prima. Mijn zoon, die tot en met de B’tjes in de jeugd van NEC voetbalde, werkt sinds ruim een jaar ook in de zaak.’

In 1989 wilde de toenmalige bondscoach Thijs Libregts je nog selecteren voor Oranje.

‘Ik dacht destijds eerst dat ik in de maling werd genomen. Maar doordat ik in het belang van Vitesse te lang heb doorgespeeld met een buikspierblessure, liep ik een scheur in mijn buikwand op. Ik kon niet meer lachen of hoesten en moest me laten opereren. Balen, want één training met Oranje had ik al fantastisch gevonden.’

Doe je nu nog iets in het voetbal?

‘Sinds dit jaar train ik het damesteam van AWC, hier in Wijchen, waarin ook mijn dochter speelt. Tot mijn 38ste heb ik er zelf nog in het eerste gevoetbald. Tegenwoordig speelt mijn zoon er ook. Hij heeft de snelheid van mij, maar de bescheidenheid van zijn moeder. Ikzelf voetbal nu in het zevende. Maar alleen de thuiswedstrijden, want op zondagmiddag spelen de dames. Inmiddels ben ik weer gelukkig. Die zaak met de VVCS heeft vier, vijf jaar van ons leven gekost, we zijn door een diep dal gegaan, maar hebben ons er zélf uit geknokt. Daar ben ik trots op.’

Bron: VI Magazine 01 04-01-2007
Vriend en vijand over Remco van der Schaaf

‘Als tegenstander zou ik hard wegrennen’

Buitenstaanders noemen hem de gemeenste voetballer van Nederland, tegenstanders deinzen voor hem terug. Remco van der Schaaf (27), middenvelder met het scheermes op de schoenlip en Vitesse-man pur sang. Maar wie is hij eigenlijk als persoon en waar komt zijn drive vandaan? Kenners en ingewijden aan het woord over de motor van Arnhem.

De voetballer

‘Ik heb geen zin mezelf ie gaan verdedigen naar de buitenwereld. Als mensen me te hard en gemeen einden, moeten ze dat lekker zelf weten. Kijk maar naar liet aantal kaarten dat ik pak. Misschien zegt dat meer…’

Remco van der Schaaf is geen middenvelder met een fluwelen steekpass of een vlammend schot. En dat is hij ook nooit geweest. De Vitessenaar is het type speler wiens vuur in de sloffen nooit dooft, een voetballer die bijna letterlijk met het mes tussen zijn tanden speelt. Tot ergernis van velen. Van der Schaaf staat nog altijd hoog genoteerd op lijstjes met de meest irritante en gemene voetballers van Nederland. Maar tot groot genoegen van anderen.

lees verder...

Bron: VI Magazine 01 04-01-2007
Deadline

Harald Wapenaar: ‘Dit valt me heel erg tegen van Vitesse en De Mos’

Na twee jaar trouwe Vitesse-dienst lijkt er voor Harald Wapenaar (36, foto) geen plek meer onder de Arnhemse lat. ‘Hij draait een ongelukkig seizoen en daarnaast is hij de laatste tijd erg blessure-gevoelig’, zegt trainer Aad de Mos. Tot verdriet van Wapenaar zelf. In zijn ogen voert de Vitesse-leiding valse redenen op om de zoektocht naar een nieuwe doelman te vergoelijken.

Vervelende uitspraken om het jaar mee te beginnen.

Harald Wapenaar: ‘Ik begrijp het niet helemaal en het is me dan ook vrij rauw op het dak gevallen. Op Oudejaarsdag heb ik een gesprek gehad met Jan Streuer (manager voetbal) en Aad de Mos. Daarin hebben ze me aangegeven dat ze een nieuwe keeper zoeken.

lees verder...

Bron: VI Magazine 01 04-01-2007

Vitesse mikt op huren van Stojkovic

Vitesse probeert de Servische doelman Vladimir Stojkovic in eerste instantie te huren van FC Nantes. Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse heeft wel contact met de Franse club, maar nog geen duidelijkheid. “Het is nog moeilijk te zeggen of het gaat lukken, want degene die het beslist bij Nantes is nog met vakantie. Ik verwacht meer duidelijkheid eind deze week. Dan zou hij ook al mee kunnen naar het trainingskamp in Turkije.”

Vitesse wil liever niet nu al een fikse transfersom betalen. “Het beste is huren met een optie tot koop, maar het zal niet gemakkelijk worden.” “Het is wel een uitstekende keeper, hij heeft Jevric eruit gespeeld in de nationale ploeg. Dan moet je wel iets kunnen. Het is een grote keeper en hij is fysiek ook erg sterk. Hij is met 23 jaar alleen nog niet zo ervaren.” Hertha BSC is voorlopig afgehaakt als concurrent. De huidige doelman Fiedler krijgt nog een halfjaar de kans om zich te bewijzen en als dat niet bevalt, is Stojkovic in de zomer pas in beeld.

Streuer verwacht dat er in ieder geval een verdediger meegaat naar Turkije. “Ik hoor dat een dezer dagen. Het is een Zuid-Amerikaan. Als Stojkovic dan ook meegaat, zijn we eigenlijk klaar”

Bron: RTV Gelderland txt 04-01-2007

De Mos kan langer in Arnhem blijven

Vitesse en Aad de Mos zijn nog niet akkoord over een nieuwe verbintenis, maar de geroutineerde trainer kan wel bijtekenen in Arnhem. De clubleiding heeft een tweejarig contract voor hem in de aanbieding, maar over bepaalde details moeten beide partijen nog spreken. ‘Dus vind ik het ook nog veel te voorbarig te stellen dat we al akkoord zijn’, aldus manager voetbal Jan Streuer van Vitesse.’We hebben afgesproken dat we daar tijdens het trainingskamp in Turkije over zullen praten, dus vóór die tijd komen er geen handtekeningen op papier.’

Streuer ontkent dat een mogelijk struikelblok is dat De Mos zijn twee assistenten Pieter Huistra en Dick de Boer bij de technische staf wil houden. ‘Absolute onzin. Dit technisch team functioneert naar behoren en als De Mos wil dat deze twee erbij blijven, dan komen we zeker rond.’

Punten waarover de club en de oefenmeester nog wél moeten onderhandelen zijn het salaris van De Mos en diens premies bij successen als het behalen van Europees voetbal. In de liggende optie, waarmee Vitesse het contract met een seizoen kan verlengen, staat een vast loon vermeld. ‘Maar voor twee seizoenen zal vast een ander bedrag gelden’, aldus Streuer.

Bron: VI Magazine 01 04-01-2007

Vitesse: PSV kan Lazovic niet betalen

Vitesse verwacht dat PSV niet in staat is Danko Lazovic (23) over te nemen. De Arnhemse club heeft het eerste Eindhovense bod giste­ren van de hand gewezen. Dat zei voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse. „Lazovic is in principe niet te koop, tenzij een club de hoofdprijs betaalt. Ik verwacht niet dat PSV zo veel geld heeft”, aldus Streuer.

Streuer werd vorige week be­naderd door manager voetbalza­ken Stan Valckx van PSV, gister­middag volgde een eerste bod om de spits direct naar Eindho­ven te halen. PSV is nu weer aan zet, maar Vitesse verwacht geen doorbraak. Omdat de club het standpunt huldigt dat Lazovic niet te koop is, kan alleen de hoofdprijs Vitesse op andere ge­dachten brengen. Hoeveel dat is, wordt niet bekendgemaakt.

Danko Lazovic werd in de zo­mer overgenomen van Feye­noord. Vitesse huurt de Servi­sche international dit jaar van de Rotterdammers en lijft hem per 1 juli definitief in. Lazovic heeft een contract tot 2010 en scoorde voor de winterstop veer­tien treffers voor Vitesse. Volgens de clubleiding in Arn­hem is de moeizame financiële situatie geen aanleiding om La­zovic snel van de hand te doen. Ook is er geen druk van de finan­ciers, de stichting Vrienden van Vitesse, die een grote vordering op de club hebben. Zij maken de aankoop van Lazovic mogelijk en hebben het recht op 50 pro­cent van de transferprijs. Ondui­delijk is of ook Lazovic meedeelt in de transferopbrengst. Hij liet eerder weten nog minimaal twee jaar in Arnhem te blijven.

Vitesse heeft wel linksback Hesdey Suart van het belofte­nenelftal overgedaan aan Hel­mond Sport. VVV heeft zich ge­meld voor aanvaller Eldridje Ro­jer, die weg mag. Ook Youssouf Hersi, Ruud Knol en doelman Harald Wapenaar, die alle een af­lopend contract hebben, mogen in de winter weg.

Bron: De Gelderlander 04-01-2007

Lazovic in de winter niet te koop

Danko Lazovic is deze winter niet te koop. Vitesse heeft woensdagmiddag 3 januari een bod van PSV ontvangen op de aanvaller, maar gaat daar niet op in.

De club is met het oog op eigen sportieve kansen niet voornemens haar topscorer deze winter, na slechts zes maanden Arnhemse dienst, te verkopen. Vitesse wil de spits tenminste tot het eind van dit seizoen behouden voor de geelzwarten. Het bod van PSV is trouwens als te laag beoordeeld en derhalve van de hand gewezen.

Bron: Vitesse.nl 03-01-2007

Hesdey Suart naar Helmond Sport

Hesdey Suart, selectiespeler van Vitesse, vertrekt per direct naar Eerste divisionist Helmond Sport. De club van trainer Gerald Vanenburg heeft de verdediger transfervrij overgenomen van Vitesse.

Suart speelde het afgelopen seizoen voor Jong Vitesse en maakte daarvoor jaren deel uit van de Voetbal Academie.

Bron: Vitesse.nl 03-01-2007

Vitesse wijst PSV-bod op Lazovic resoluut af

Vitesse heeft het bod van PSV op Danko Lazovic als ‘lachwekkend’ laag van tafel geveegd. Alleen in geval van ‘Huntelaar-achtige bedragen’ valt er te praten over een vertrek. Vitesse is sowieso niet van plan Lazovic in de winterstop te laten vertrekken. De Arnhemse club wil nog wat langer kunnen genieten van de Servische spits, die afgelopen zomer van Feyenoord werd overgenomen.

Geïnteresseerde clubs als PSV zullen dieper in de buidel moeten tasten, wil de Arnhemse club een tussentijdse transfer van Lazovic overwegen. ‘Vitesse denkt meer aan Huntelaar-achtige bedragen’, zegt technisch manager Jan Streuer tegen VI.nl.

Huntelaar verruilde een jaar geleden SC Heerenveen voor Ajax, dat negen miljoen euro moest betalen voor de spits.

Bron: Voetbal International 03-01-2007

PSV doet bod op Vitesse-spits Danko Lazovic

Een half jaar en veertien treffers verder vertrekt Danko Lazovic mogelijk al weer bij Vitesse. PSV heeft zich in Arnhem gemeld met een bod op de Servische spits. PSV is op zoek naar offensieve versterking. Verschillende spitsen passeerden de revue, maar bleken vanwege verschillende oorzaken niet haalbaar. Zo werd tevergeefs getrokken aan Eduardo da Silva (Dinamo Zagreb) en Leonardo (NAC Breda). Nu heeft de Eindhovense club de pijlen gericht op Lazovic. Voor de 23-jarige Serviër moet sowieso flink in de buidel worden getast. In Arnhem heeft hij nog een contract tot medio 2010.

Daarbij is het de vraag of Vitesse wil meewerken aan een tussentijdse transfer van Lazovic. Trainer Aad de Mos, die de Servische spits voor de toekomst onhoudbaar acht, kondigde deze week aan dat Lazovic voor geen enkele prijs mag vertrekken.

Vitesse plukte Lazovic afgelopen zomer weg bij Feyenoord, waar de aanvaller nooit aan de hoge verwachtingen heeft kunnen voldoen. De international slaagde er ook na tijdelijke verhuizingen naar Bayer Leverkusen en Partizan Belgrado niet in indruk te maken in Rotterdam.

Bron: Voetbal International 03-01-2007

Vitesse aast op doelman Stojkovic

Vladimir Stojkovic moet de nieuwe doelman worden van Vitesse. De Servische nationale doelman speelt momenteel bij FC Nantes, maar is door de komst van Barthez op een zijspoor geraakt bij de Franse club. De Serviër staat ook in de belangstelling van Hertha BSC. Via zijn zaakwaarnemer heeft hij aangegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar Hertha.

De 23-jarige Stojkovic maakte deel uit van de Servische WK-selectie en is vanaf dat toernooi vaste keus in het Servische elftal. Hij speelde 6 interlands. In 2004 pakte Stojkovic met Servië onder 21 zilver op het EK.

Bron: Omroep Gelderland 03-01-2007

Wapenaar mist respect

Doelman Harald Wapenaar is onaangenaam verrast door de berichtge­ving over zijn op handen zijn­de vertrek bij Vitesse. „Dit ge­tuigt niet van respect.” Dat zei de 36-jarige doelman gis­termiddag in een reactie op de berichtgeving in deze krant en verschillende andere media. Wapenaar kreeg zondagmid­dag na de wedstrijd tegen Hera­cles (2-2) te horen dat Vitesse zijn contract niet verlengt. „Ze vertelden ook dat ze met een an­dere keeper bezig waren”, zei de doelman. „Daar heb ik begrip voor, concurrentie is goed, daar loop ik niet voor weg. Het ver­haal dat ik blessuregevoelig ben, klopt niet en getuigt van weinig respect”, zei Wapenaar: „zoiets hoor ik ook liever in mijn gezicht dan via de media.”

Wapenaar miste dit seizoen al­leen het slotduel tegen Heracles door een pols- en pinkblessure, maar verder elke minuut onder de lat stond. Wapenaar: „Ik heb vorig jaar 33 van de 34 wedstrij­den gespeeld en dit jaar alleen de wedstrijd tegen Heracles ge­mist. Dat was een professionele beslissing, omdat ik twee blessu­res had. Dat speelde te veel door mijn hoofd.”

In het uitduel bij FC Gronin­gen liep Wapenaar een polsbles­sure op. „Daar herstelde ik aar­dig van, maar voor de wedstrijd tegen Roda kreeg ik veel last. Het heeft niks met leeftijd te ma­ken, zo’n blessure kan altijd een keer gebeuren. Ik heb weken lang gespeeld met injecties en pijnstillers”, aldus Wapenaar, die voetbalmanager Jan Streuer heeft laten weten niet gelukkig te zijn met de verhalen.

Hoewel hij weg mag en op zoek is naar een andere club, sluit Wapenaar niet uit dat hij het seizoen gewoon afmaakt in Arnhem. „In dat geval praat ik volgende week, als de training begint, eerst met de trainer.

Bron: De Gelderlander 03-01-2007 

Harald Wapenaar zegt nee tegen Stal Alchevsk

Harald Wapenaar heeft een aanbieding van de Oekraïnse club Stal Alchevsk van de Nederlandse trainer Ton Caanen naast zich neergelegd. Wapenaar, die weg mag bij Vit­esse, kon voor een half jaar teke­nen bij de satellietclub van Me­tallurg Donetsk, waar Co Adriaanse is neergestreken. Vol­gens Wapenaar woog het aan­bod niet op tegen de inbreuk op zijn privéleven. „Ik heb twee kinderen hier, mijn familie en mijn vrienden. Dan moet er een aanbieding komen die ik echt niet kan weigeren.”

Bron: De Gelderlander 03-01-2007 

Dragoslav Jevric in beeld bij Vitesse

Dragoslav Jevric keert mogelijk terug bij Vitesse. De doelman (32) verruilde de club twee jaar geleden voor het Turkse Anka­raspor. Jevric heeft zijn contract laten ontbinden en is vrij.

Hij wil terug naar Nederland, weet ook voetbalmanager Jan Streuer van Vitesse. „Jevric is een goede keeper en we zijn op zoek. Met één ervaren keeper zijn we te kwetsbaar.” Jevric zou met Wapenaar kunnen concurreren of hem vervangen. Piet Velthuizen (20) wordt nog te jong geacht voor een vaste plek

Bron: De Gelderlander 03-01-2007 
Stadion

Rechtszaak Gelredome op 11 januari

Het kort geding tussen de gemeente Arnhem en evenementen­bedrijf Gelredome bv wordt donderdag 11 januari gehouden. De gemeente eist dat het beslag van het evenementenbedrijf op stadion Gelredome wordt opgeheven. Dat moet de weg vrij­maken voor de verkoop van het stadion aan de Deventer pro­jectontwikkelaar Eurocommerce.

Gelredome bv vreest een huurverhoging als Eurocommerce eigenaar is. De rechtszaak is om elf uur in het paleis van justitie in Arnhem.

Bron: De Gelderlander 03-01-2007 

Harald Wapenaar: dit is respectloos

Vitesse-keeper Harald Wapenaar is ontstemd dat hij uit de media heeft moeten vernemen dat de club van hem af wil omdat hij te blessuregevoelig is. “Dit is respectloos. In twee seizoenen heb ik alleen een uitwedstrijd tegen Heerenveen gemist en nu dan het duel met Heracles. Bovendien heb ik in het belang van de club doorgespeeld met een blessure”, aldus Wapenaar. De 36-jarige Wapenaar mag per direct weg. Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk hebben interesse om hem over te nemen. Wapenaar kwam eerder uit voor onder meer FC Utrecht en Helmond Sport.

Bron: RTV Gelderland txt 02-01-2007 

VVV-Venlo wil Vitesse-speler Rojer

Vitesse-speler Eldridge Rojer (22) staat in de belangstelling van eerstedivisieclub VVV-Venlo. De Limburgers willen de aanvaller per direct vastleggen. Vitesse wil Rojer laten gaan, om zo ruimte te maken voor nieuwe spelers. Rojer debuteerde in december 2002 voor Vitesse in de UEFA Cupwedstrijd tegen Liverpool, maar wist nooit een basisplaats af te dwingen. Dit seizoen kwam hij slechts één keer als invaller in actie bij Vitesse. VVV is ook geïnteresseerd in Tim De Meersman, maar de prioriteit ligt in eerste instantie bij een aanvaller. De Belg mag ook vertrekken bij Vitesse.

Bron: RTV Gelderland txt 02-01-2007 

Aad de Mos kan twee jaar bijtekenen

Vitesse wil Aad de Mos voor twee seizoenen laten bijtekenen. Dat wordt de inzet van de onderhandelingen die in het trainingskamp in het Turkse Belek zullen plaatsvinden. Binnen alle geledingen van de Arnhemse club bestaat al enkele maanden de intentie om het eenjarige contract van De Mos te verlengen. De trainer liet zelf al snel weten dat hij plannen op langere termijn heeft met Vitesse. Normaal gesproken komen beide partijen eruit in de winterstop, al kunnen de onderhandelingen nog stuklopen op wat randvoorwaarden, zoals het aantal assistent-trainers bij de A-selectie.

Bron: RTV Gelderland txt 02-01-2007 

Fred Benson kijkt alleen nog maar omhoog

Goedlachs, oersterk en regelmatig scorend op belangrijke momenten. Vitesse koestert zijn eigen groeibriljant. VoetbalVandaag interviewde Fred Benson en sprak met hem over spelsystemen, zijn rotsvaste geloof en zijn verleden bij Ajax.Fred Benson werd geboren in Accra in Ghana. Eenmaal naar Nederland gekomen voetbalde hij voor FC Amstelland en Ajax.

Het geluk lachte Fred Benson toe in de zomer van 2006. Als lid van de Jong Oranje-selectie maakte hij van dichtbij de Europese titel mee. In de daaropvolgende voorbereiding speelde hij sterk en maakte het trainer Aad de Mos lastig in zijn keuze voor het nieuwe spitsenduo van Vitesse. Nadat De Mos echter koos voor Lazovic en Junker, stortte de wereld van Benson heel even in. Maar oersterkte spits van Ghanese origine is terug. Zijn hoofd is weer omhoog gericht, de gedachten weer positief en de lach is terug op zijn vrolijke gelaat. Klaar het moois dat voor hem in het verschiet ligt.

lees verder...

Bron: Voetbalvandaag.nl 02-01-2007

De Mos langer bij Vitesse

Trainer tekent twee jaar bij – Vertrek Wapenaar nabij – Hersi vrijwel rond met Twente

Aad de Mos blijft langer hoofdtrainer van Vitesse. De 59-jarige oefen­meester zal zijn aflopende contract bij de Arnhemse club met twee jaar verlengen. De Mos is aan zijn eerste sei­zoen bezig bij Vitesse, dat door het 2-2 gelijkspel bij Heracles op oudejaarsdag als nummer ne­gen van de eredivisie de korte winterstop in gaat.

In de huidi­ge, éénjarige verbintenis van De Mos is een wederzijdse optie op­genomen voor nog een seizoen. Maar beide partijen hebben el­kaar reeds gevonden voor een nieuw contract tot medio 2009. Tijdens het trainingskamp, vol­gende week in het Turkse Belek, zullen club en trainer de over­eenkomst gaan bezegelen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-01-2007

Jan Streuer: we zijn wel actief

Manager voetbal Jan Streuer is nog voorzichtig als het gaat om de versterkingen voor Vitesse.

“Ons probleem is de verdediging. We zijn wel actief om ons te versterken, maar het is ook mede afhankelijk van het vertrek van enkele spelers, zoals Gluscevic en Rojer en eventueel Knol. Er gaat in ieder geval een verdediger op proef mee naar het trainingskamp.”

Ook wil Streuer een doelman halen. “Dat is zeker de bedoeling. We zijn in ieder geval niet bezig met Thomas Mandl. Het mooiste zou zijn als we snel zaken kunnen doen, maar er is nog niets concreet. Het is even afwachten.”

Bron: RTV Gelderland txt 02-01-2007 

Piet Velthuizen maakt naam in Almelo

Piet Velthuizen debuteerde zondagmiddag 31 december op de valreep van het jaar 2006 in Vitesse 1. Een glanzend debuut was het niet, maar bijzonder wel. Hij, net 20 jaar, is de jongste keeper tot nu toe in de eredivisie.

Bij AZ stond dit seizoen Job Bulters, ook 20 jaar jong, al drie maal onder de lat. Maar hij is acht maanden ouder dat Piet Velthuizen, de jongste keeper dit seizoen in de eredivisie. Dat maakte 31 december 2006 een special dag voor de familie Velthuizen, vader, moeder en de debuterende zoon Piet.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-01-2007

Vitesse sluit jaar af met typerende wedstrijd

Vitesse sloot het kalenderjaar zondag in Alme­lo (2-2 tegen Heracles) af met een wedstrijd, die het hele verhaal vertelde van de eer­ste helft van het seizoen. Dankzij de remise in Twente stapte Vitesse op de valreep van de winterstop het linkerrijtje binnen.

Na twintig wedstrijden staat de teller op 26 punten, goed voor de negende plek in het tussenklassement. Daarmee ligt de Arnhemse club keurig op koers voor de doelstelling, een plek in het linkerrijtje ofwel deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-01-2007

Hoofdsponsor: