Juli 2003

Vitesse wint van Levski Sofia

Vitesse heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen Levski Sofia gewonnen met 1-0. Het winnende doelpunt in Hoenderloo kwam op naam van Ricky Hofs.

Later meer…

31-7-2003

Theo Mommers nieuwe (interim)-directeur Vitesse

De Raad van Commissarissen van B.V. Vitesse heeft met ingang van vrijdag 1 augustus de heer Theo Mommers (40) aangesteld als (interim)-directeur van Vitesse.

De heer Mommers heeft een rijke ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. In 2001 – 2002 bekleedde hij de functie van algemeen directeur bij de betaald voetbalclub Fortuna Sittard.

Met de benoeming van de heer Mommers zullen de heer Snellenburg en de heer Kalksma gelijktijdig terugtreden als directeur van de Arnhemse club, waarmee een einde komt aan de tijdelijke invulling van de per aanvang 2003 vrijgekomen vacature na het vertrek van de heer Schreudering. De heer Kalksma continueert zijn rol als commercieel adviseur binnen Vitesse.

Bron:Vitesse.nl 31-7-2003

Theo Mommers nieuwe directeur Vitesse

Theo Mommers is m.i.v. 1 augustus interim-directeur van Vitesse. Door deze benoeming zijn Jan Snellenburg en Joop Kalksma afgetreden als bestuurders.

31-7-2003

KNVB dwingt Vitesse tot extra saneringen

De voetbalbond KNVB dwingt Vitesse tot extra saneringen om tot een sluitende en taakstellende begroting voor dit seizoen te komen. De Arnhemse eredivisieclub zal hiertoe maandelijkse rapportages moeten voorleggen aan de KNVB en de gemeente Arnhem.

Dat is bedoeld om beide partijen te informeren over de actuele financiële positie en de voortgang van de sanering. De KNVB reageert met de maatregelen op de nieuwe financiële problemen bij Vitesse. Hoewel de club in een reactie op diverse publicaties liet weten dat het tekort ongeveer 2 miljoen euro is, in plaats van de gesuggereerde 4 miljoen, maakt de KNVB zich wel degelijk zorgen over de nieuwe tegenslag.

,,Dat verbaast me niets”, zegt bestuurslid Jan Snellenburg van de Arnhemmers. ,,Ook de KNVB is er niet bij gebaat dat we halverwege het seizoen omvallen. Dat zou dramatisch zijn.” Snellenburg vindt de extra maatregelen die de voetbalbond de club heeft opgelegd een goede zaak.

De roep van de gemeente om snel een interim-directeur aan te stellen bij Vitesse lijkt donderdag verhoord te worden. Theo Mommers, voormalig directeur bij Fortuna Sittard, is de voornaamste kandidaat om die positie in te nemen. Mommers redde de Limburgse club van de ondergang en was ook lange tijd kandidaat-directeur bij het eveneens noodlijdende NAC Breda. Voor een baan bij de Brabantse club bedankte hij op het laatste moment. ,,Donderdag vergaderen we over de aanstelling van een nieuwe directeur”, liet Snellenburg weten. ,,Het is duidelijk dat Mommers hoog op ons kandidatenlijstje staat.”

ANP:31-7-2003

AA Gent vindt Bob Peeters te duur

AA Gent ziet af van de komst van Bob Peeters. De Belgische eersteklasser is op zoek naar een aanvaller van het formaat Peeters, maar de Belgische spits is de Gentenaren te duur. Vitesse had geprobeerd om de lange international te verhuren aan AA Gent, zo verklaart de Gentse voorzitter Ivan De Witte. ‘Laten we het als een wanhoopspoging beschouwen’, reageert De Witte op het verzoek van de Arnhemse club om Peeters onder te brengen bij De Buffalo’s.

‘Hij heeft een vrij duur contract en dat kunnen wij niet aan’, aldus De Witte. ‘Tenzij Vitesse tachtig procent van de kosten zou dragen.’ Maar met zo’n constructie neemt de Nederlandse club geen genoegen.

Vitesse moet dringend saneren, en aangezien Peeters een van de duurdere spelers is, probeert men hem ergens anders onder te brengen. Ook Didier Martel en Emile Mbamba zouden nadrukkelijk in de etalage zijn gezet.

Bron:VI 31-7-2003

Update Sfeercommissie

De sfeercommissie heeft onlangs haar onderdeel op deze pagina vernieuwd met vele items.

Neem eens een kijkje bij de: Sfeercommissie

De sfeercommissie is altijd benieuwd naar de mening van de Vitessesupporters. Geef ook eens uw mening.

31-7-2003

Vitesse presenteert nieuwe redder

Vandaag moet de nieuwe redder van betaaldvoetbalclub Vitesse worden gepresenteerd: Theo Mommers. Mommers is de man die Fortuna Sittard van de ondergang heeft gered en bij NAC op het laatste moment bedankte voor dezelfde klus.

Het is de bedoeling dat de huidige tijdelijke directie van Vitesse, Joop Kalksma en Jan Snellenburg, vandaag plaatsmaakt voor deze nieuwe redder in nood. De gemeente Arnhem heeft het huidige Vitessebestuur opgeroepen de nieuwe interim-directeur aan te stellen. De gemeente doet dat na berichten over nieuwe miljoenentekorten bij de club, die ontstaan doordat er veel minder seizoenkaarten worden verkocht en sponsorcontracten worden afgesloten dan eerder begroot.

De gemeente maakt nu ook een begin met het zoeken naar een nieuw bestuur door het instellen van een benoemingscommissie, omdat het huidige bestuur volgens de gemeente moet opstappen.

Alleen dan wil Arnhem het reddingsplan met dertig miljoen euro voor aankoop van Gelredome en een lening aan Vitesse uitvoeren. Vitesse gaat akkoord met de verzoeken van de gemeente Arnhem.

Bron:Gelderlander 31-7-2003

Vitessedeal verbijstert politiek

Een belangrijk deel van de Arnhemse politiek is verbijsterd door het besluit van het college van burgemeester en wethouders over Vitesse. Fracties vinden het laat, ongepast en getuigen van ‘wanbeleid’.

lees verder...

Bron:Gelderlander 31-07-2003

Bestuur Vitesse vraagt advies aan Karel Aalbers

Via een lid van de businessclub hebben wij vernomen, dat er de afgelopen dagen 2 leden van het Vitesse bestuur bij Aalbers op bezoek zijn geweest. Dit om advies te vragen over de penibele situatie bij de club.

Dit gebeurde in het bijzijn van een lid van de businessclub. Hieruit kan worden opgemaakt dat er geen bezwaren leven bij het huidige Vitesse bestuur richting voormalig voorzitter Karel Aalbers.

30-07-2003

Dejan Curovic terug bij Vitesse

Dejan Curovic keert terug bij Vitesse. De voormalige aanvaller en publiekslieveling van de Arnhemse club gaat het commerciële team van Vitesse versterken. “Ik wil Vitesse steunen.”

De 34-jarige Curovic speelde tussen 1994 en 2000 in totaal 109 competitiewedstrijden voor Vitesse en maakte daarin 41 doelpunten. Curovic gaat de relatie versterken met de supporters en de leden van de Business Club van Vitesse. Hij zal zich onder meer bezighouden met de verkoop van Businessaccommodatie.

Curovic: “Ik wil Vitesse steunen. Mijn relatie met de supporters en de Business Club is altijd uitstekend geweest.” Wij hebben Dejan gevraagd of hij Vitesse op enige wijze kan helpen. Zijn uitstraling en populariteit is ongekend en hij heeft de uitnodiging geaccepteerd”, aldus Directeur Joop Kalksma. Tijdens de Open Dag van Vitesse op zondag 3 augustus zal Curovic voor het eerst aanwezig zijn.

Bron: Vitesse 30-07-2003

Gemeente: Vitesse-directie moet weg

De gemeente Arnhem wil dat de huidige Vitesse-directie terugtreedt. De gemeente wil een interim-directeur aanstellen die wordt belast met het in evenwicht brengen van kosten en lasten.

De huidige directie bestaat uit Jan Snellenburg en Joop Kalksma. Kalksma liet weten geen probleem te vinden om terug te treden. De nieuwe directeur wordt binnen enkel dagen benoemd.

Verder komt er een benoemingscommissie die een nieuw bestuur moet aanstellen voor Vitesse. Die commissie bestaat uit de wethouders Gast en van Van Bodegraven, Henk Ramautar en twee zittende bestuurders van Vitesse.

Bron:Omroep Gelderland 30-07-2003

Gemeente Arnhem wil nieuwe directie bij Vitesse

De gemeente Arnhem wil dat Vitesse snel een interim-directeur aanstelt om de financiële problemen bij de club op te lossen. Het gemeentebestuur heeft dat woensdag per brief aan Vitesse laten weten.

Ook moet er een nieuw bestuur komen, dat wordt benoemd door een speciale commissie waarin ook de gemeente Arnhem zitting heeft. Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders reageert met de brief op het dreigende financiële tekort bij Vitesse. Tegenvallende verkoop van seizoenkaarten en het uitblijven van een hoofdsponsor zijn oorzaak van het tekort, dat kan oplopen tot 4 miljoen euro.

De gemeente wil dat Vitesse zo snel mogelijk een interim-directeur benoemt, die rapporteert aan de Raad van Comissarissen van Vitesse en aan de gemeente Arnhem. De nieuwe directeur moet evenwicht brengen in de baten en lasten, aldus de gemeente. De huidige, demissionaire directie van de club treedt terug bij het aantreden van de interim-directeur.

Daarnaast moet een speciale commissie op zoek gaan naar een nieuw bestuur voor Vitesse. In die benoemingscommissie zitten onder anderen de twee overgebleven, demissonaire bestuursleden van Vitesse. Ook de Arnhemse wethouder R. Gast, verantwoordelijk voor het gemeentelijk reddingsplan voor Vitesse en stadion Gelredome, neemt plaats in de commissie.

Bron:ANP 30-07-2003

Vitesse in nood, Aalbers loopt zich warm

Hij hangt als een aasgier boven het Gelredome, wachtend op het moment dat Vitesse de vorm van een kadaver aanneemt. Karel Aalbers, de eind 2000 afgezette oud-voorzitter, staat te popelen om zich opnieuw over de Arnhemse club te ontfermen.

lees verder...

Bron:AD 30-07-2003

Vitesse verder met Vitesse.nl

Vitesse heeft zijn eigen naam terug, de domeinnaam wel te verstaan. De nieuwe website heet nu gewoon Vitesse.nl. Hij is sneller, informatiever, gemakkelijker en vanaf zondag te zien op het web.

Soms werkt een voorsprong remmend. Vitesse was er in 1999 als de kippen bij een fraaie, kleurrijke website te introduceren. Lof alom voor vitesseworld.com, al leidde de naam tot verwarring. Waarom niet gewoon Vitesse.

Probleem was dat die naam al in gebruik was door het internationale vervoersbedrijf Geodis, dat in Nederland onder toevoeging Vitesse (Frans voor snelheid) opereerde. Overleg met het bedrijf bood Vitesse pas dit jaar de ruimte om de eigen naam te kunnen gebruiken. “Daar is lang contact over geweest. Een aantal jaren geleden kostte het nog tonnen om een naam over te nemen. Nu hebben we die vrij gemakkelijk kunnen overnemen. Gelukkig, Vitesse is veel herkenbaarder en logischer”, zegt Paul Meima, woordvoerder, initiator en mede-uitvoerder van de nieuwe website. Nachten lang voerde hij informatie in.

Bron:Gelderlander 30-07-2003

Snellenburg: ‘Tekort Vitesse minder hoog’

Vitesse kampt niet met een tekort van 4 miljoen euro. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg is de situatie bij de club precair, maar zal Vitesse ‘niet omkieperen’. Het bestuurslid heeft zich de afgelopen dagen enorm geërgerd aan de berichtgeving over zijn club.

,,We lopen achter aan de inkomstenkant”, zegt Snellenburg. ,,Maar niet zoveel als wordt gesuggereerd. 50 procent van het genoemde bedrag (2 miljoen euro) komt dichter in de buurt. De politiek gaat nu reageren op bedragen die in kranten worden genoemd. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Niemand van de gemeente heeft zich bij ons gemeld om te vragen hoe het werkelijk zit. Iedereen basseert zich op uitlatingen van iemand van de supportersvereniging.”

Volgens Snellenburg kampt Vitesse met een tekort van ongeveer 2 miljoen euro, veroorzaakt door ‘achterblijvende inkomsten’. ,,We hebben minder seizoenkaarten verkocht, hebben nog geen hoofdsponsor en ook de businesssuits lopen nog niet zoals we gehoopt hadden. Vooral de achterblijvende verkoop van seizoenkaarten heeft ons verbaasd.”

De club doet volgens het bestuurslid zijn uiterste best om de opgelopen tekorten, veroorzaakt door de late toekenning van de licentie, zo snel mogelijk in te lopen. De verkoop van dure spelers als Didier Martel en Bob Peeters is daarbij gewenst. ,,Maar we hebben het economische tij niet mee, dat is duidelijk.”

Inmiddels heeft Vitesse dinsdag een gesprek gehad met de KNVB over de nieuwe tekorten. De KNVB zegt te zijn geschrokken van de nieuwe feiten. ,,We beraden ons intern op de te nemen stappen. We geven daarover nog deze week duidelijkheid. Een van de mogelijkheden is het intrekken van de licentie,” aldus een woordvoerder van de KNVB.

ANP 29-07-2003

KNVB dreigt Vitesse met intrekken licentie

De fans van Vitesse zullen maandag hun ogen nauwelijks hebben geloofd: de club stevent dit seizoen, dat nog maar net is begonnen, al weer af op een tekort van naar verluidt 4,5 miljoen euro. Bestuurslid Jan Snellenburg ontkent dat de club er zó slecht voorstaat. ‘We lopen achter aan de inkomstenkant. Maar niet zoveel als wordt gesuggereerd. Vijftig procent van het genoemde bedrag komt dichter in de buurt’, aldus Snellenburg tegenover het ANP.

lees verder...

Bron:VI 29-07-2003

Arnhemse politiek bezorgd over Vitesse

Het Arnhemse gemeentebestuur en de gemeenteraad hebben dinsdag hun bezorgdheid geuit over de dreigende tekorten bij Vitesse. De voetbalclub voorspelt een tekort van 4 miljoen euro door het uitblijven van een hoofdsponsor en de slechte verkoop van seizoenkaarten.

Het gemeentebestuur is volgens een woordvoerster ‘bezorgd’ over de jongste cijfers. Het college komt woensdag met een officiële reactie. De Arnhemse gemeenteraad is verbaasd en veronrust over de nieuwe tekorten bij Vitesse. PvdA-fractievoorzitter D. Rikken noemt de cijfers ‘dramatisch en onthutsend’. ,,Vitesse moet haar verantwoordelijkheid nemen en de begroting rond krijgen. Het bestuur moet zich daarbij niet verschuilen achter haar demissionaire status.” Die status is volgens het bestuur de oorzaak van het uitblijven van een nieuwe hoofdsponsor.

De Arnhemse VVD-fractie vindt dat er bij Vitesse zo snel mogelijk een nieuw bestuur moet aantreden, dat orde op zaken gaat stellen. Volgens fractievoorziter T. Theijse heeft het zittende bestuur ‘misleidende informatie’ verstrekt. Op basis van die informatie stemde de gemeenteraad in met een gemeentelijk reddingsplan, waarmee bijna 30 miljoen euro is gemoeid. Het afblazen van het reddingsplan is volgens de PvdA en de VVD nog niet aan de orde. Oppositiepartij Zuid-Centraal wil wel opheldering van wethouder R. Gast, verantwoordelijk voor het reddingsplan.

Het nieuwe tekort van Vitesse staat los van het reddingsplan, waarin ongeveer 10 miljoen euro is uitgetrokken voor de redding van Vitesse.

ANP 29-07-2003

Acht eredivisieclubs live op internet

De verrichtingen van acht clubs uit de Holland Casino Eredivisie zijn vanaf het begin van de aanstaande comptitie live op internet te volgen. AZ, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Utrecht, Roda JC, Vitesse, N#C en ADO Den Haag staan op het punt om daarover een contract met Yeahronimo.com te sluiten.

De kijker betaalt 4,95 euro om een wedstrijd op zijn beeldscherm te kunnen volgen. Een deel van dat bedrag gaat naar de kas van de club. ‘Volgende week hoop ik met de meeste clubs de zaak af te ronden’, aldus Roelant Oltmans, oud-directeur van NAC Breda, tegenover het ANP. Oltmans geeft tegenwoordig leiding aan de sportgroep van Yeahronimo.

VI 29-07-2003

Vitesse verliest mogelijk licentie.

Vitesse raakt mogelijk alsnog de licentie voor komend seizoen kwijt. De KNVB wil nog deze week met de leiding van Vitesse om tafel om inzicht te krijgen in de nieuwe financiële tekorten bij de Arnhemse voetbalclub.

Als Vitesse de tekorten niet afdoende kan verantwoorden, heeft de KNVB via een woordvoerder laten weten dat de licentie alsnog kan worden ingetrokken.

De voetbalbond verleende begin deze maand een licentie aan Vitesse. De club kampt met een tekort van zo’n 4 miljoen euro. Vitesse kan door de verhuur of verkoop van spelers mogelijk de financiële gaten nog dichten.

Bron: RTV Gelderland 29-07-2003

Vitesse heeft weer een tekort
KNVB wil opheldering

Vitesse klaagt alweer over tegenvallende inkomsten. De Arnhemmers kampen op dit moment met een tekort van zo’n 4 miljoen euro. Het uitblijven van een hoofdsponsor en de slechte verkoop van seizoenkaarten zijn de grootste oorzaak van de tegenvaller.

Vitesse heeft op dit moment 12.000 seizoenkaarten verkocht. Vorig jaar om deze tijd waren er dat nog 18.000. De club heeft nog steeds geen hoofdsponsor en veel businessboxen zijn niet verkocht.

Daarbij zijn dure krachten als Bob Peeters en Didier Martel nog niet verkocht. Vitesse werd ruim een maand geleden nog door de gemeente Arnhem gered. Daarmee was 30 miljoen euro gemoeid.

De cijfers zijn voor de KNVB aanleiding om nog deze week met de leiding van Vitesse om de tafel te gaan zitten. De nationale voetbalbond verleende de club ruim een maand geleden op basis van verkregen cijfers alsnog een licentie. De KNVB wil onder meer bekijken of de overlegde informatie nog klopt.

ANP 29-07-2003

Stefanovic ontvangt alsnog werkvergunning

Dejan Stefanovic heeft na het aangetekende beroep van Portsmouth alsnog een werkvergunning gekregen om voor die club uit te komen in Engeland. Ook is bekend geworden dat hij afscheid zal nemen van de fans rond de wedstrijd Vitesse-Ajax in Gelredome.

28-07-2003

Vitesse moet spelers verkopen

Vitesse moet spelers verkopen om uit de financiele zorgen te komen. Belangrijkste oorzaken zijn het uitblijven van een hoofdsponsor en de tegenvallende verkoop van seizoenskaarten (min 30%). “Als iemand een andere oplossing heeft:prima. Maar wij zien niet hoe we op andere zaken moeten bezuinigen”, aldus Jan Snellenburg.

Voor Edward Sturing is de verkoop van spelers geen optie. “Zonder mijn toestemming gaat er niemand weg.”

 Omroep Gelderland 28-07-2003

Vitesse tegen De Bataven

De laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe voetbalseizoen van start gaat wordt gespeeld tegen De Bataven.

De wedstrijd wordt gespeeld op maandag 4 augustus, één dag na de jaarlijkse Open Dag van Vitesse. Het duel in Gendt begint om 19.00 uur en informatie over de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk. De Bataven heeft het duel nog te goed als winnaar van de Arnhem Cup 2002. De amateurvereniging is de oude club van middenvelder Stijn Schaars.

Vitesse 28-07-2003

Radio Vitesse weer van start

Radio Vitesse hervat op dinsdag 29 juli de uitzendingen vanuit het Home of History in Gelredome.

De eerste uitzending in het seizoen 2003-2004 staat grotendeels in het teken van de Open Dag van de Arnhemmers, die zondag 3 augustus gehouden wordt. Organisator Petra Willemsen van Vitesse is in de studio aanwezig om uit te leggen wat er allemaal te doen is in en rondom stadion Gelredome. In het tweede deel van Radio Vitesse schuift hoofdtrainer Edward Sturing aan. Het radioprogramma van de Stadsomroep is op dinsdag 29 juli te beluisteren tussen 16.00 uur en 17.00 uur.

Vitesse 28-07-2003

Update ontwikkelingen

De verantwoordelijke personen voor het reddingsplan, zijn op vakantie tot 11 augustus (Gast), en de vervangers tot 18 augustus(o.a. Burgemeester Krikke).

Sturing en spelers van Vitesse worden, niet goed van het weer opduiken van de financiele problemen bij de club, sommige weten dat er gestrooid word met namen, die eventueel verhuurd mogen worden, maar de spelers zeggen zelf, dat ze het laatste woord hebben.

Persdag is afgeblazen, omdat er geen vervanger is voor de al vertrokken Jos Vaessen.

Reactie woordvoerder VitesseNu vanuit Frankrijk:”Er is maar één oplossing…Eerbeek bellen”

 Omroep Gelderland 28-07-2003

Nieuwe tekorten Vitesse schokken politiek
Ongeloof over tekort bij Vitesse

Het merendeel van de Arnhemse politici is geschokt. ‘Hun’ miljoenen kostende reddingsplan voor Vitesse is nog niet uitgevoerd of de Arnhemse voetbalclub kampt alweer met een tekort van 4,5 miljoen euro.

lees verder...

Bron:Gelderlander 28-07-2003

Dure profs te huur bij Vitesse

Het is niet uitgesloten dat Vitesse komende weken één of meer duurdere spelers verhuurt. Voor jonge talenten is die constructie niet interessant omdat de club daarmee financieel niks opschiet.

lees verder...

Bron:Gelderlander 28-07-2003

Jaarlijkse persdag Vitesse afgelast

Vitesse heeft de traditionele persdag die maandagmiddag 28 juli in Gelredome gehouden zou worden afgelast.

 27-07-2003

Sponsors laten Vitesse zitten
Karel Aalbers ziet zijn kans weer schoon

Sponsors en supporters keren Vitesse massaal de rug toe. De Arnhemse voetbalclub heeft nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden.

lees verder...

Bron:Gelderlander 27-07-2003

‘Vierde van Nederland is vierde van onderen’

Ze vragen zich af of de afgehaakte sponsors toch voor een vierde keer benaderd moeten worden. Met hetzelfde verhaal. Jan Snellenburg en Joop Kalksma vechten voor Vitesse, maar zijn ze er straks zelfs nog?

lees verder...

Bron:Gelderlander 27-07-2003

‘Koop een tweede kaart voor Vitesse’

Precies op het moment dat Vitesse opnieuw met grote financiële tekorten blijkt te kampen, lanceert VVD – raadslid Anno Zijlstra een ‘positieve actie’ om de club te redden. Nou ja, een beetje dan.

lees verder...

Bron:Gelderlander 27-07-2003

Aftrapcafé tijdens de Open Dag zondag 3 augustus

De Open Dag van Vitesse op zondag 3 augustus belooft dit jaar weer een groot feest te worden. Buiten het stadion is natuurlijk weer het een en ander te beleven. Speciaal voor alle fanatieke Vitesse-supporters is op het terrein een speciaal gedeelte ingericht: het Aftrapcafé.

Wat is er te doen op en rond het Aftrapcafé?

– Café De Aftrap; een speciale tent met daarin natuurlijk een bar (mister Vitesse zal naar alle waarschijnlijk te vinden zijn achter de tap), hangtafels en zitjes,

– Tatoeageshop l’Extrémiste is aanwezig om ter plekke supporters van Vitesse-tatoeages te voorzien,

– Bierfietsen; laat zien hoe snel je kunt fietsen en drinken tegelijk!,

– Buikglijden; wie kan er het verst op zijn buik glijden?,

– Een spectaculaire oldtimershow; Vitesse-supporters showen hun oldtimer,

– en natuurlijk de kraam van Fanzine De Aftrap!

Tijdens deze dag zal Stichting Fanzine De Aftrap starten met haar abonnementenservice. Voor 15 euro ben je een heel seizoen lid van Fanzine De Aftrap. Naast het feit dat je De Aftrap het hele jaar thuisgestuurd krijgt, krijg je bij een abonnement ook nog eens een uniek ontworpen t-shirt!!

In onze stand zijn voor de verzamelaars ook nog oude Fanzines te verkrijgen. Ook is er de mogelijkheid je vakantiefoto in te leveren voor De Aftrapfotowedstrijd.

Het Aftrapcafé is tot stand gekomen in samenwerking met het Supportersproject Rijn-Side en Vitesse.

De Open Dag vindt net als voorgaande jaren zowel binnen als buiten Gelredome plaats en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron: De Aftrap 25-07-2003

Ruud Knol maandag terug bij Vitesse

Verdediger Ruud Knol keert maandag terug bij de selectie van Vitesse. Hij revalideerde maandenlang in Amsterdam van een knieblessure.

Knol raakte eind augustus 2002 geblesseerd en moest geopereerd worden aan zijn meniscus. Het herstel zou hoogstens twee maanden duren. Eind november sloot hij in de aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijd tegen Liverpool weer bij de slectie aan. Knol kreeg toen opnieuw last van zijn knie.

“Een moeilijk jaar, waarin ik ook hhel veel heb geleerd, vooral over mijn lichaam. Daar kan ik later weer profijt van hebben”, kijkt Knol terug.

De centrumverdediger pint zich zeker niet vast op een datum: “Ik ga maandag eerst in overleg met fysiotherapeut Jos Kortekaas kijken wat ik alweer in de groep kan doen. Ik zie wel wanneer ik weer aan spelen toe kom.”

De knie bezorgt Knol nauwelijks nog problemen: “Ik voel me op zich weer heel goed, ik ben helemaal afgetraind. Alleen met volledig strekken heb ik nog een beetje last. En ik zal naast de gewone training ook aan krachttraining moeten doen.”

Ruud Knol debuteerde in 2000 voor Vitesse en speelde 41 competitieduels, waarin hij twee keer scoorde.

Bron: RTV Gelderland 25-07-2003

Standard Luik wil Gert Claessens overnemen

Het Belgische Standard Luik heeft aangegeven dat zij per direct Gert Claessens willen overnemen.

Bron: BRT 24-07-2003

Vertrek Mbamba nabij

Het vertrek van Emile Mbamba bij Vitesse lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De aanvaller maakte in de voorbereiding zoveel indruk, dat de clubs in de rij staan. Vooral Mbamba’s optreden afgelopen week tijdens het Dunlopillo Summer Cup tournament in Kopenhagen, wekte de nodig interesse. Vooral het Turkse Gaziantepsor was meteen uitermate geïnteresseerd, maar de pas twintigjarige aanvaller uit Kameroen heeft inmiddels laten weten dat hij daar niet naartoe wil.

Gaziantepspor is overigens niet de enige Turkse club met belangstelling, terwijl ook het Duitse Hannover 96 haar interesse heeft laten blijken. Concreet is echter de belangstelling van het Franse AC Ajaccio, dat zich intussen bij Vitesse voor de aanvoerder van Olympisch Kameroen heeft gemeld.

Het Corsicaanse Ajaccio komt uit in de Franse hoogste klasse, waar het een seizoen geleden naartoe promoveerde. De Corsicaanse club wil Mbamba het liefste huren. Vitesse heeft echter laten weten dat er alleen over verkoop te praten valt.

Bron: VI 24-07-2003

Theo Janssen begint opnieuw

Theo Janssen maakt een nieuwe start bij Vitesse. De Arnhemmer beschouwt zichzelf niet meer als talent en zingt een toontje later, bekende hij na het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach: 0 – 3.

lees verder...

Bron:Gelderlander 24-07-2003

Gladbach-Vitesse 3-0

Vitesse heeft woensdagavond in het Duitse Vreden met 3-0 verloren van Borussia Monchengladbach.

De Arnhemmers speelden met een groot aantal jongens die het afgelopen seizoen nog in Jong Vitesse speelden. Doordat afgelopen mandagavond nog in Kopenhagen werd gespeeld werd tegen de Bundesligaclub de voorkeur aan de ‘jonkies’ gegeven.

In de eerste helft was het grotendeels Vitesse dat domineerde, maar weinig echte uitgespeelde kansen kreeg. Arie van Lent, de Nederlander in Duitse dienst, had aan een kans genoeg zijn ploeg aan een 1-0 voorsprong te helpen. Na rust veranderde het spelbeeld. Gladbach was de meest gevaarlijke ploeg en kwam halverwege de tweede helft op 2-0. Nicky Hofs had na een prachtige pass van Theo Janssen de gelijkmaker binnen moeten schieten, maar zijn schot was te zacht. Nog geen tien seconden later lag de bal aan de andere kant op stip na een vermeende overtreding van Michael Jansen. Vlak voor tijd werd het voor de statistieken nog 3-0. Donderdag 31 juli speelt Vitesse de volgende oefenwedstrijd. Op het veld van VV Beatrix om 19.00 uur in Hoenderloo is Levski Sofia de tegenstander.

Borussia Monchengladbach – Vitesse 3-0 (1-0)
1-0 Van Lent ’25
2-0 Van Hout (’63 penalty)
3-0 Kirch ’85

Geel: Schaars, Janssen, Fafiani (Vitesse), Van Hout en Eberl (Gladbach)

Vitesse:Van Fessem, Bochem, Konterman (’46 Cornelisse), Jansen, Fafiani, Hofs, Zongo (’46 Rojer, Janssen, Sone, Mbamba en Schaars.

Bron:Vitesse.nl 24-07-2003

Gladbach te sterk voor jong Vitesse

Vitesse verloor gisteravond in het Duitse Vreden voor de tweede keer in drie dagen een oefenwedstrijd. Edward Sturing liet tegen in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Galatasaray (0 – 2), tegen Borussia Mönchengladbach een piepjonge ploeg opdraven en die deed het 25 minuten prima.

Het verschil met de Bundesligaploeg, veel verder in de voorbereiding, werd gemaakt door een Nederlander in Duitse dienst, Arie van Lent uit Opheusen. Voor rust kopte de 32-jarige aanvoerder de bal na 23 minuten achter doelman Jim van Fessem, die ongelukkig voor de assist zorgde: 1-0. Na ruim een uur liet Van Lent zich makkelijk vallen in een duel met Michael Jansen. De Belg Joris van Hout benutte de strafschop: 2-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Gladbach, waar ex-PSV’er Joonas Kolkka inviel, 3-0 door Spann.

Vitesse kwam met een soort olympische ploeg voor de dag. In de eerste 25 minuten liep het voortreffelijk, met een uitstekende Hofs als schaduwspits en sterk spel van Schaars, Jansen en Kalle Sone. Sone en Hofs misten kansen op een treffer.

Na rust kreeg Hofs na een schitterende opening van Janssen nog een grote kans, maar schoot te slap in. Opvallend was dat bijna alle ballen in de afronding te slap werden ingeschoten. Ook Rojer besloot een vrije doortocht met een rollertje. Mamadou Zongo speelde voor het eerst in tweeënhalf jaar een halve wedstrijd tegen een professionele oefenpartner. De van knieproblemen herstellende Burkinees was nog onwennig. Bij de meeste spelers van Vitesse was de pijp na rust snel leeg.

Opstelling Vitesse: Van Fessem; Bochem, Konterman (46. Cornelisse), Jansen, Fafiani; Zongo (46. Rojer), Schaars, Janssen, Sone; Mbamba, Hofs.

Bron:Gelderlander 24-07-2003

Oefenduel Vitesse-Mönchengladbach

Vitesse heeft woensdagavond een oefenduel in het Duitse Vreden afgewerkt tegen Borussia Mönchengladbach. Voor ongeveer 3.000 toeschouwers verloor Vitesse kansloos tegen de Oosterburen 0-3. Vitesse speelde overigens de gehele wedstrijd niet met de sterkste opstelling. Veel spelers kregen schijnbaar rust voorgeschreven van trainer Edward Sturing.

Eindstand: 0-3

24e minuut Arie van Lent
55e minuut van Hout(penalty)
85e minuut Spann

Later meer…

23-07-2003

Kaartverkoop Ajax en AZ

Vitesse start de competitie op zondag 17 augustus met de thuiswedstrijd tegen Ajax. Twee weken later is het Alkmaarse AZ de tegenstander. Lees hier de kaartverkoop voor beide duels.

Vitesse – Ajax (zondag 17 augustus, 14.30 uur)

Voor dit duel is er alleen verkoop aan seizoenkaarthouders van Vitesse. Er kan maximaal 1 kaart per seizoenkaart bijgekocht worden. Op de wedstrijddag blijven de kassa’s gesloten. De verkoop start op zaterdag 9 augustus en eindigt op vrijdag 16 augustus.

Vitesse – AZ (zaterdag 30 augustus, 20.00 uur)

In de voorverkoop is er vrije kaartverkoop. U heeft geen seizoenkaart of Club Card nodig om kaarten te kopen. Er is geen maximum aan het aantal kaarten. De kaartverkoop bij TicketBox loopt van zaterdag 23 augustus t/m vrijdag 29 augustus. Let op: op de wedstrijddag is er geen kaartverkoop en blijven de kassa’s gesloten.

Bron:Vitesse.nl 24-07-2003

Vitesse – Levski Sofia in Hoenderloo

Het oefenduel tegen het Bulgaarse Levski Sofia op donderdag 31 juli wordt op het veld van VV Beatrix in Hoenderloo gespeeld in plaats van Arnhemse Boys.

Prijzen:
Kinderen t/m 12 jaar: € 2,-
Volwassenen: € 5,-

Bron:Vitesse.nl 24-07-2003

Emile Mbamba wekt Turkse interesse

Vitesse-aanvaller Emile Mbamba heeft de interesse opgewekt van Turkse clubs na zijn goede spel op het toernooi in het Deense Kopenhagen.

Gaziantespor is zeer geintresseerd in Mbamba, maar de Kameroenese aanvaller wil daar niet naar toe. De spits is ook aanvoerder van het olympisch elftal van Kamaroen, waarmee hij zich al plaatste voor de Spelen in Athene van 2004.

Mbamba scoorde op het tournooi in Denemarken de winnende goal in de halve finale tegen AB kopenhagen. In de eindstrijd tegen Galatasaray viel hij sterk in. De spits stond al eerder in de belangstelling van Hannover 96.

Bron: RTV Gelderland 22-07-2003

Scheidsrechter voorkomt stunt Vitesse
Eervol onderuit in finale

Vitesse heeft maandagavond het toernooi om de Summer Cup afgesloten met een geflatteerde 2-0 nederlaag tegen Galatassaray.

Door de nederlaag eindigde Vitesse als tweede achter de Turken en voor FC kopenhagen en AB Kopenhagen. Laatste twee clubs speelden in de troostfinale met 0-0 gelijk waarna de landskampioen de strafschoppen net iets beter benutte: 5-4.

Galatassaray, met Frank de Boer weer in de basis, was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg een aantal goede kansen om de score te openen. Dragoslav Jevric voorkwam een Turkse voorsprong met diverse goede reddingen. Matthew Amoah kreeg namen de Arnhemmers de beste kans, maar de Ghanees kreeg de lange bal van Cornelisse niet goed op zijn schoen.

De tweede helft was volledig anders. Kansen, spanning, kaarten en een grote dosis strijd, alles was aanwezig. Na vier minuten werd Michael Dingsdag aan zijn shirt getrokken, waarna de verdediger hetzelfde deed bij de doorlopende Turk en daarvoor rood kreeg van de zeer matig leidende scheidsrechter. De Deen was duidelijk onder de invloed van de bijna vijfduizend aanwezige Turken. Nadat Umit in de 55e minuut voor 1-0 zorgde ging Vitesse opeens een stuk beter voetballen en kreeg het via de sterk invallende Emile Mbamba en Gert Claessens goede kansen. Een doelpunt van Matthew Amoah werd nog afgekeurd wegens buitenspel en de al eerder genoemde scheidsrechter ‘vergat’ Emile Mbamba twintig minuten voor tijd een strafschop te geven.

De aantrekkelijke wedstrijd, die een echte finale genoemd mocht worden, werd steeds feller en beide ploegen moesten en wilden tot het laatste eindsignaal strijden voor de winst. Galatassaray kwam aan het eind van de wedstrijd onder de druk uit van Vitesse en besliste in de 89e minuut uit een counter het duel. De vrijgespeelde invaller Fabio Pinto omspeelde Jevric en schoot de 2-0 binnen. ondanks de nederlaag en de man minder heeft Vitesse een goede indruk achtergelaten in Kopenhagen. Woensdag 23 juli komt de ploeg alweer in actie. Dan is Borussia Mönchengladbach in het Duitse Vreden (Bocholt) om 19.00 uur de tegenstander.

Vitesse – Galatassaray 0-2 (0-0)
0-1 Umit ’55
0-2 Pinto ’89

Scheidsrechter: Tonny K. Poulsen
Toeschouwers: 5.000

Geel: Claessens (Vitesse)
Rood : Dingsdag (Vitesse ’49)

Vitesse:Jevric, Cornelisse, Konterman, Dingsdag, Fränkel, Rojer (’46 Mbamba), Rankovic (’82 Schaars), Claessens, Martel (’53 Jansen), Peeters en Amoah (’72 Hofs).

Galatassaray:Aykut, Bülent (’74 Orhan), Arif (’66 Hasan Sas), Umit (’72 Pinto), Cihan (’66 Ayhan), Arslan (’78 Göktan), Gabriel, De Boer (’84 Hakan Unsal), Erdogan, Sarioglu (’66 Batista) en Ergün.

Bron:Vitesse.nl 22-07-2003

Boys op KNVB-matje vanwege vechtpartij

Arnhemse Boys moet zich bij de KNVB verantwoorden voor de ongeregeldheden tijdens de pauze van het duel tegen Vitesse op woensdag 9 juli.

Daarbij zou Gregory Rosebel, tijdens de rust bezig aan de warming-up, de tribune zijn opgegaan en de 43-jarige Westervoorter Bernard Bodt hebben geslagen en getrapt. Bodt zou kort daarvoor de vriendin van Rosebel een klap hebben gegeven.

De tuchtcommissie van de KNVB wil van Arnhemse Boys alle namen hebben van spelers die bij het incident betrokken waren. Tot ergernis van Boys-voorzitter Jan Vernes. “Van de KNVB heb ik niemand gezien, maar de bond gaat blijkbaar uit van wat er de dag na het duel in de krant stond. Daarin stond dat meerdere spelers van Arnhemse Boys bij het incident betrokken waren, maar dat is pertinent onwaar. Op de foto staan ook slechts twee spelers.”

Naast Rosebel is dat Marvin Liemkontja, die de boel wilde sussen. Boys-secretaris en elftalleider Hans Lücke. “We hebben het onderzocht en er was verder niemand bij betrokken. We hebben wel maatregelen genomen.”

Lücke wil daarover niets zeggen. “Dat houden we intern. Zeker met wat ons mogelijk nog bij de KNVB te wachten staat.”

Mogelijke maatregelen tegen Rosebel sorteren geen effect. Lücke: “Gregory is bij ons geen lid meer. Hij heeft voetbalt volgend seizoen bij OVC’85. Maar laat duidelijk zijn dat wij niet happy zijn met de situatie. Veel vrijwiligers waren dagen druk om de wedstrijd tot een feest te maken. Dat is gelukt, maar het incident heeft ons toch in een kwaad daglicht gesteld.”

Vernes stelt dat het bestuur van Arnhemse Boys geen blaam treft. “Iedereen was op dat moment binnen. Het enige dat wij nog kunnen doen, is contact houden met het slachtoffer. Die avond ben ik nog naar het ziekenhuis gegaan. Ik zou nog steeds graag met een bloemetje naar hem toe gaan. Maar die boot wordt afgehouden.”

Bron:Gelderlander 22-07-2003

Arbiter voorkomt stunt Vitesse.

Vitesse heeft de finale van de Dunlopillo Summer Cup tegen Galasataray met 2-0 verloren. Het was een zeer attractief duel, waarin de Deense scheidsrechter Poylsen de aandacht negatief naar zich toetrok.

In de eerste helft was Vitesse ondergeschikt aan de Turkse topclub. De grootste kans kwam op naam van Umiy, maar Vitesse-doelman Jevric kon het schot van de spits uitstekend keren.

In de tweede helft vlogen de vonken van de wedstrijd af. Vitesse moest echter al snel gehavend verder toen Michael Dingsdag na het onderuithalen van Umit met een rode kaart moest inrukken.

Galasataray profiteerde vrijwel meteen. De goed spelende Umitscoorde na een fout van Aleksandar Rancovic: 1-0.

Na de openingstreffer jaagde Vitesse vol op de gelijkmaker, ware het niet dat Poulsen hier geen medewerking aan wilde verlenen. Twee maal werd de Arnhemmers een strafschop ontnomen en de natrappende Akman kwam er met een toespraak vanaf. In de 61e minuut werd, overigens wel terecht, een treffer van Amoah wegens buitenspel afgekeurd.

Toen Fabio Pinto vlak voor tijd een counter benutte, was het duel beslist. Vitesse verloor daardoor met 2-0, maar liet een uitstekende indruk achter.

Bron: RTV Gelderland 21-07-2003

Finale Dunlopillo cup Kopenhagen
Vitesse verliest van Galatasaray 0-2

Vitesse heeft maandagavond de finale van de Dunlopillo cup in Kopenhagen met 0-2 verloren van het Turkse Galatasaray.

Eindstand: 0-2

55e minuut: Umit 0-1
89e minuut: Pinto 0-2

LIVE VERSLAG:

10:Vrije trap Martel net over
11: Umit kopt over doel van Jevric
14: Arif schiet op doel, knappe redding Jevric
18: Amoah schiet vlak over doel van Galatas, na pass Cornelisse
24:Umit schiet, Jevric kan ternauwernood redden
38: Bolkan schiet hard tegen Dingsdag aan, die daardoor een doelpunt weet te voorkomen
45: Wissel: Mbamba voor de zéér zwak spelende Rojer
48: Rood Dingsdag na onderuit halen van Umit
49: Geel voor Claessens wegens praten
53: Konterman haalt inzet Arif van doellijn af
55: Doelpunt Galatasaray: Umit kan inschieten na grove fout Rankovic
60: Claessens doorgebroken, maar gaat liggen i.p.v. te schieten
61: Mbamba schiet op vuisten van doelman Aykut, vervolgens schiet Amoah raak, maar de treffer wordt afgekeurd
62: Mbamba schiet tegen handen Turkse speler maar strafschop wordt niet gegeven
69: Akman trapt na tegen Mbamba, maar wordt enkel toegesproken
73: Vechtpartij tussen Mbamba en Bulent. Geen kaarten getrokken
85: Mbamba onderuit getrokken in strafschopgebied.Scheidsrechter geeft weer geen penalty
89: Pinto beslist de wedstrijd. Hij maakt uit een counter 0-2.

Opstelling Vitesse: Jevric, Cornelisse, Konterman, Dingsdag, Fränkel, Rojer(45.Mbamba), Rankovic, Claessens, Martel (M.Jansen), Amoah en Peeters.

Later meer….

Bron:TV Gelderland 21-07-2003

Finaledag in Kopenhagen

Voor Vitesse staat maandagavond de finale op het programma van de Dunlopillo Summer Cup. In de ochtend werd er eerst nog een lichte training afgewerkt op de uitstekende velden van het sportcomplex in Farum, twintig kilometer van Kopenhagen.

Programma finalewedstrijden:

17.30 uur: AB Kopenhagen – FC Kopenhagen (3e/4e plaats)
19.45 uur Vitesse – Galatassaray (finale)

Volgens Dagblad de Gelderlander wordt de wedstrijd van Vitesse tegen Galatasaray vanavond live uitgezonden op Eurosport. Dit is echter onder voorbehoud.

Dinsdagmorgen vliegt de selectie terug naar Nederland om woensdagavond alweer een oefenwedstrijd te spelen.

Bron:Vitesse.nl/Gelderlander 21-07-2003

Oefenduel Mönchengladbach

Vitesse speelt woensdag 23 juli om 19.00 uur een oefenduel in het Duitse Vreden tegen Borusia Mönchengladbach.

Hieronder de informatie over de kaartverkoop

Adres:
Hamalandstadion
Ottensteinerstraße in Vreden

Kaartverkoop aan de kassa: kinderen t/m 5 jaar gratis
Kinderen t/m 15 jaar €4,-
Volwassenen: €7,50

Bron: Vitesseworld 21-07-2003

Duel tegen Turken erg vroeg voor Vitesse

Edward Sturing is er nog niet uit nu zijn ploeg de finale van de Summer Cup 2003 heeft gehaald. De coach van Vitesse wilde het liefst de overige selectiespelers zo veel mogelijk speeltijd gunnen, maar met een tegenstander als Galatasaray in de finale wil hij zo sterk mogelijk voor de dag komen.

Het toernooi komt eigenlijk te vroeg voor Vitesse. De selectie is pas twee weken in training en met Galatasaray als tegenstander moet de ploeg vanavond vol aan de bak. “Ik ga er even over nadenken”, bekende Sturing na de winst tegen Kopenhagen BK. “In principe wil je in deze fase van de voorbereiding iedereen evenveel laten spelen, maar het is wel een finale tegen een grote ploeg. Ik verwacht een fantastische ambiance met al die Turkse fans. Ik denk dat we na de finale weten waar we staan.”

Vitesse kan vanavond wat verwachten van de duizenden hysterische Turkse fans. Terwijl de Arnhemmers zaterdag voor een handjevol bezoekers van de zwakke thuisclub Kopenhagen BK wonnen, was Galatasaray de echte ‘thuisclub’ in het Gladsaxe-stadion. De Turkse massa zorgde voor een knetterende ambiance, alsof de Europa Cup op het spel stond.

Galatasaray heeft iets met Kopenhagen. Tenslotte werd in het nationale stadion van de Deense hoofdstad in 2000 de eerste Europa Cup in de historie van het Turkse voetbal veroverd. Arsenal moest de UEFA Cup aan de Turken laten. De selectie, met de aanwinsten Frank de Boer en Hakan Sükür, toog gistermiddag zelfs naar het stadion om die historie nog eens op te snuiven. De Boer is bij de Turken niet de enige Nederlander. Ook Suat Usta maakt deel uit van het grote gezelschap.

Bob Peeters, die de weg naar de finale plaveide, keek al vast vooruit naar de ‘droomfinale’. “Het is vroeg in de voorbereiding, maar zulke wedstrijden speel je niet vaak. Galatasaray is even wat anders dan FC Halle.”

De wedstrijd van Vitesse tegen Galatasaray wordt vanavond live uitgezonden op Eurosport.

Bron:Gelderlander 21-07-2003

De rol van Peeters bij Vitesse steeds pikanter

De rol van Bob Peeters bij Vitesse dreigt in de voorbereiding op ’t seizoen steeds pikanter te worden. De Belg moet verkocht worden om de Arnhemse club aan financiële ruimte te helpen, maar als invaller was hij zaterdagmiddag onmisbaar tegen Kopenhagen BK: 3 – 2.

lees verder...

Bron:Gelderlander 21-07-2003

Mellon na zes wedstrijden koploper Oefenpool
Record aantal deelnemers verwacht aan Vitesse Pool

Op het forum van deze site kunnen liefhebbers poolen voor de wedstrijden van Vitesse. In de Oefenpool kan iedereen de uitslagen van de oefenwedstrijden voorspellen. Na zes wedstrijden mag Mellon zich de trotse lijstaanvoerder noemen. Inmiddels hebben bijna 70 fans hun voorspellingen voor de oefenwedstrijden van Vitesse uitgebracht.

Grote broer van de Oefenpool is de Vitesse Pool. Hierin kun je je voorspellingen geven voor alle officiële wedstrijden van Vitesse: de wedstrijden voor de beker en de competitie. Vorig seizoen deden 142 fans mee aan de Vitesse Pool.

De Vitesse Pool 2003-2004 wordt afgetrapt met de bekerwedstrijd tegen UDI’19 op 9 Augustus. Op 17 Augustus volgt de kraker thuis tegen Ajax. De winnaar van de Vitesse Pool ontvangt aan het eind van het seizoen een cadeaubon ter waarde van 50 euro.

Iedereen die wil kan meedoen aan de pools. Gewoon even inloggen op het forum en je voorspellingen plaatsen in de betreffende topic. Apart inschrijven is niet nodig.

Wanneer jij ook mee wilt doen aan de Vitesse Pool, is dat natuurlijk het leukst wanneer je er vanaf het begin bij bent en je geen wedstrijd hoeft te missen. Daarom kun je in de maandtopic nu al je voorspellingen geven voor de wedstrijden die Vitesse speelt in augustus en september. Later mag je je voorspellingen nog veranderen in de wedstrijdtopics die kort tevoren worden geplaatst.

Tot dusver hebben bijna 50 Vitessefans in de maandtopic hun eerste voorspellingen voor de Vitesse Pool uitgebracht. De organisatoren van de pool verwachten dat het aantal deelnemers snel zal oplopen tot ruim boven de honderd, en dat het record van 142 poolers dit seizoen ruimschoots overtroffen zal worden.

Tot ziens op het forum en veel succes in de pool!

Stand Oefenpool toptien na zes wedstrijden

1 ( 1) Mellon 6 18
2 ( 3) Viterrier 6 17
2 ( 2) vitessa 6 17
4 ( 3) Fantoom 6 16
4 ( 6) Forzamijenvites 6 16
4 ( 6) Vitasnr1 6 16
7 ( 6) Emotion2002 6 15
7 ( 6) ScheidsRood 6 15
9 ( 17) Calimero 6 14
9 ( 11) Corriej 6 14
9 ( 11) De Geelzwarte 6 14
9 ( 11) Festan 6 14
9 ( 3) mister polak 6 14
9 ( 11) PieterM 6 14
9 ( 11) Plin33 6 14
9 ( 17) ThomB 85 6 14

Vitesse Pool

20-07-2003

Alles goed met scorende Bob Peeters.

Vitesse-spits Bob Peeters viel tegen AB Kopenhagen in en scoorde twee keer in tien minuten. “Het is heel goeg voor het vertrouwen, ook tegenover de groep. Maar onder Sturing vlogen ze er in de competitie ook al makkelijk in.”

De Belg is blij dat hij zich meteen na de competitie aan zijn enkel heeft laten opereren. “Ik heb nu geen last meer. Alles gaat goed, ook met mijn pasgeboren kindje”, lacht Peeters.

Peeters zat 70 minuten langs de kant: “Ik zag geen leven en coaching. Het was te plichtmatig. Maar we hebben een degelijke ploeg. Buiten de top-3 hoeven we voor niemand bang te zijn.”

Bron: RTV Gelderland 20-07-2003

Edward Sturing predikt zakelijkheid

Vitesse-trainer Edward Sturing was tevreden over de 3-2 zege op AB Kopenhagen, maar nog niet over het door zijn ploeg vertoonde spel.

Sturing: “We zijn niet zuinig genoeg op balbezit. We moeten zakelijker gaan spelen. Maar je moet niet vergeten dat we alleen fysiek bezig zijn geweest de laatste twee weken. We zijn niet tektisch bezig geweest.”

Sturing is blij met finale-tegenstander Galasataray. “Fantastisch om zo’n wedstrijd te mogen spelen. Het zal niet gemakkelijk worden. We kunnen met zo’n tegenstander waarschijnlijk zien dat we er nog niet zijn”, waarschuwt Sturing.

Bron: RTV Gelderland 20-07-2003

Vitesse in finale tegen Galatasaray

Vitesse heeft in een toernooi in Denemarken de eerste van twee oefenwedstrijden gewonnen. AB Kopenhagen werd in eigen stadion met 3-2 verslagen. Door dit resultaat staat Vitesse nu maandag in de finale tegen het Turkse Galatasaray.

Vitesse speelde sterk, maar stond bij rust nog wel met 1-0 achter. Het vuurwerk kwam pas in de slotfase. Rond de 70e minuut viel Bob Peeters in. Zijn eerste actie betekende 1-1. Na een fout van aanvoerder Tim Cornelisse werd het weer 2-1, maar door een prachtige goal van opnieuw Peeters kwam Vitesse weer op gelijke hoogte. MBamba besliste de wedstrijd tot slot in Arnhems voordeel.

Bron: RTV Gelderland 20-07-2003

Deense winst Vitesse, finale tegen Galatasaray

Vitesse plaatste zich zaterdag voor de finale van de Dunlopillo Summer Cup in Kopenhagen. De Arnhemmers wonnen met 3-2 van AB Kopenhagen dankzij doelpunten van Bob Peeters (twee maal) en Emile Mbamba.

De zege kwam de ploeg van coach Edward Sturing toe. Voor rust was Vitesse de betere en kreeg het een flinke handvol kansen. Echter, het grote euvel is nog steeds het verzilveren van kansen. AB had daar minder problemen mee en kwam via Peter Benjaminsen op 1-0.

Na rust hielp invaller Peeters Vitesse aan doelpunten. Zowel in de 71ste als in de 78ste minuut zorgde hij voor een gelijkmaker (1-1 en 2-2), waarna Mbamba in de tachtigste minuut met een solo-actie op 3-2 zette.

In de finale stuit Vitesse maandag op Galatasaray. De Turken wonnen in de andere halve finale van FC Kopenhagen, dat na het nemen van strafschoppen ten onder ging. Frank de Boer debuteerde bij Cim Bom, maar een kwartier voor tijd moest hij met een blessure afhaken

Bron: VI 19-07-2003

Training Kopenhagen

Voorafgaand aan het eerste duel om de Dunlopillor Summer Cup werkte de selectie zaterdagmorgen nog een lichte training af. Zaterdagmiddag speelt de ploeg om 16.15 uur de wedstrijd tegen AB Kopenhagen.

Om 14.00 uur speelt eerst landskampioen FC Kopenhagen tegen het Turkse Galatassaray. Vitesse zal tegen de Denen in de volgende opstelling beginnen:

Van Fessem, Cornelisse, Konterman, Jansen, Fränkel, Hofs, Rankovic, Claessens, Martel, Mbamba en Amoah.

Bron:Vitesse.nl 19-07-2003

Het loodzware seizoen van de Belg die niet weg mocht

Vitesse test zich vandaag en maandag in Kopenhagen twee keer serieus in de Summer Cup. Gert Claessens blikt terug op een bewogen jaar en kijkt vooruit. Merkwaardig: de Belg kreeg in de zomer te horen dat hij niet weg mag!

lees verder...

Bron:Gelderlander 19-07-2003

Vitesse: echte test in Denemarken

Vitesse neemt dit weekend in Kopenhagen deel aan de Dunlopillor Summer Cup. Trainer Edward Sturing ziet het als een eerste echte test voor zijn selectie, die op Mamadou Zongo en Ruud Knol na compleet is.

Vitesse begint zaterdag tegen gastheer AB Kopenhagen. De andere deelnemers zijn FC Kopenhagen en Galatasaray, de nieuwe club van Frank de Boer. Maandag is de finale van het toernooi.

Sturing verwacht zware wedstrijden:”Het Deense clubvoetbal lijkt veel op Engels voetbal. Twee spitsen en fysiek sterke jongens. We moeten toch proberen om ons eigen spel te spelen.”

Bron: RTV Gelderland 18-07-2003

Edward Sturing neemt voorbeeld aan NEC.

Op het trainingskamp in Garderen is Vitesse-trainer Edward Sturing vooral bezig geweest met het groepsvormingsproces. Sturing vindt dat essentieel om tot succes te komen.

“Het is het allerbelangrijkste dat we echt als team gaan functioneren, zoals bijvoorbeeld NEC dat doet. Ik wil geen groepjesvorming, geen scheiding tussen jong en oud”, zegt Sturing.

Sturing is tevreden hoe dat proces is verlopen tijdens het trainingskamp: “De spelers gaan heel goed met elkaar om. De groep gaat zich echt vormen, je moet je daar als trainer niet teveel mee bemoeien, dat is een natuurlijk proces.”

Bron: RTV Gelderland 17-07-2003

Raymond Fafiani kan het wel bijbenen.

Raymond Fafiani maakt voor het eerst een trainingskamp mee bij de A-selectie van Vitesse. De linkspoot heeft geen moeite met het niveau: “Het is een hele omschakeling als ik het vergelijk met de jeugd, maar ik kan het wel bijbenen.”

Fafiani werd afgelopen half jaar al bij de A-selectie gehaald, maar kwam in de competitie nog niet in actie: “Ik wacht op mijn kans, liefst als linksbuiten. Maar ik kan ook linksback spelen. Ik richt me op meerdere posities.”

Raymond Fafiani maakt een goede indruk in de voorbereiding: “Het gaat lekker, maar het echte werk moet nog komen.”

Bron: RTV Gelderland 17-07-2003

Stijn Schaars wil het laten zien.

Stijn Schaars heeft geen moeite met de hoge verwachtingen die gekoesterd worden van de 19-jarige Vitesse-middenvelder.

Schaars probeert te knokken voor een basisplaats: “Er staan ervaren spelers voor me, maar nu moeten we het maar laten zien. Ik kom misschien alleen fysiek nog wat te kort. De lat ligt nu in de voorbereiding wat hoger, maar ik ga wel mee.”

Schaars heeft het uitstekend naar zijn zin in de spelersgroep en is als jonge speler nog niet gedold: “Ik heb er tenminste nog niets van gemerkt. De oudere spelers vangen ons goed op.”

Bron: RTV Gelderland 17-07-2003

Zongo niet mee naar toernooi Denemarken.

Vitesse reist zonder Mamadou Zongo af naar het Dunlopillor-toernooi in Kopenhagen. De aanvaller krijgt even rust van trainer Edward Sturing.

Zongo speelde dinsdag voor het eerst sinds een jaar weer een wedstrijd. Hij kreeg een lichte reactie in de rechter knie: “Een beetje vocht, maar geen pijn gelukkig. Ik moet nu even rustig aan doen en ga niet mee naar Denemarken.”

Zongo gaat komende dagen weer naar Zeist, waar hij het afgelopen half jaar al revalideerde. Woensdag sluit hij weer aan bij de groep. Zongo scheurde 2,5 jaar geleden zijn kruisband en onderging al vier operaties.

Bron: RTV Gelderland 17-07-2003

Bavaria valt af als shirtsponsor Vitesse

Bavaria valt af als kandidaat – shirtsponsor voor Vitesse. Dat heeft de Lieshoutse bierbrouwer zelf besloten.

Het bedrijf stond met Bavaria Malt in de tweede helft van afgelopen voetbalseizoen op het shirt. Bavaria beraadt zich op zijn reclame-uitingen.

De mogelijkheden worden beperkt door de uitspraak van de Reclame Code Commissie in hoger beroep. Die stelde, na eerst Bavaria toestemming te hebben gegeven, dat nu ook de Malt-variant niet op shirts van sporters mag. De Stichting Alcohol Preventie (STAP) had de zaak aangespannen.

“Wel wat laat, deze uitspraak”, laat beleidsmedewerker M. Kuunders weten. “Het voetbalseizoen is al lang en breed voorbij. Bavaria heeft ongehinderd haar gang kunnen gaan.”

STAP klaagde de bierbrouwer in februari aan toen Vitesse na de winterstop met ‘Bavaria malt’ op de shirts speelde. STAP vond dat in strijd met de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Deze code, opgesteld door de alcoholproducenten zelf, verbiedt alcoholreclame op sportshirts.

Marketing-manager P. van den Acker van Bavaria vindt dat Bavaria uiterst zorgvuldig met de code is omgegaan. “Het woord ‘malt’ staat niet voor niks zo groot op de shirts.” En reclame maken met alcoholvrij bier mag wél, redeneerde Bavaria.

De Reclame Code Commissie was het in de eerste instantie eens met de bierbrouwer en wees de klacht van STAP af. Het College van Beroep van STAP oordeelde nu dat maltbier zo’n klein gedeelte van de omzet uitmaakt, dat veel mensen reclame voor malt associëren met ‘gewoon’ Bavariabier. “Onzin”, reageert Van den Acker fel. “Er is geen enkel bewijs dat die uitspraken ondersteunt.”

Vitesse moet dus op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. Volgens een Vitesse-woordvoerder zijn er nog gesprekken met diverse potentiële gegadigden. Van den Acker bevestigt dat met Vitesse nog wel wordt gesproken over andere vormen van sponsoring.

Bron:Gelderlander 17-07-2003

Raymond Fafiani, onbekend talent op links

Liefst veertien van de 23 spelers in de selectie genoten een groot deel van hun voetbalopleiding op de Vitesse Academie. Toch is het hard werken. “Je moet er elke keer bovenuit steken”, weet Raymond Fafiani.

lees verder...

Bron:Gelderlander 16-07-2003

Zongo maakt rentree na een jaar.

Mamadou Zongo maakte dinsdagavond zijn rentree in het eerste elftal van Vitesse in het oefenduel tegen het regioteam uit de omgeving van Ede.

De aanvaller uit Burkina Faso speelde rechts aan de buitenkant en viel op met enkele goede acties en twee corners waaruit werd gescoord. In de rust werd hij gewisseld: “Het was moeilijk. Dit is toch heel anders dan trainen, ook al was het maar tegen amateurd. Na tien minuten was ik al kapot.”

Zongo haakte precies een jaar geleden af, toen hij in de voorbereiding twee wedstrijden had gespeeld. Daarna werd hij twee keer geopereerd aan zijn knie.

Zongo scheurde twee-en-een-half geladen zijn kruisband af in een wedstrijd tegen FC Twente. Daarna begon een lange lijdensweg, maar echt fit werd Zongo nooit.

Zongo vreest nu ook nog dat het weer fout kan gaan: “Ik heb nu geen reactie, ik heb geen last en er is nog geen sprake van vocht in de knie. Maar je weet niet wat er weer uitkomt.”

Toch wil Zongo niet te voorzichtig zijn: “Ik ben wel een beetje bang, maar ik ga er gewoon vol in. Ik ben nu nog niet bezig met een basisplaats. Eerst fit blijven en mijn oude niveau weer halen, pas dan denk ik aan spelen.”

Bron: RTV Gelderland 16-07-2003

Van Beukering traint met de groep mee.

Het herstel van Vitesse-spits Jhon van Beukering verloopt sneller dan verwacht. De aanvaller traint alweer voorzichtig mee met de groep.

“Het is nu veertien weken geleden, dat ik ben peopereerd. Als het goed is ben ik over een week of tien weer speelklaar. Ik heb nu al weer meegedaan met honderd meters en dan afronden. Ik heb het goed volgehouden, maar merk wel dat ik een conditionele achterstand heb.”

Van Beukering heeft geen enkele terugslag: “De knie houdt het heel goed. Ik kan ook al weer goed draaien. Alleen met sprinten merk ik dat mijn been nog op de goede lengte moet komen.”

Bron: RTV Gelderland 16-07-2003

Emile Mbamba naar Olympische Spelen.

Vitesse-spits Emile Mbamba sloot deze week tijdens het trainingskamp in Garderen weer aan bij de selectie van Edward Sturing.

Mbamba had een week extra vrij gekregen van de trainer: “Ik heb nauwelijks vakantie gehad. Eind juni moest ik nog spelen met het Olympisch elftal. En met succes, want we hebben twee keer gewonnen en zijn nu gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Ik was aanvoerder, dit is echt prachtig.”

Kameroen is titelverdediger op het Olympisch voetbaltoernoei: “We moeten nu ook nog voor de Afrika Cup spelen, maar die Spelen hebben we binnen.”

Bron: RTV Gelderland 16-07-2003

Klacht over shirtsponsor Vitesse.

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over de shirtsponsoring bij Vitesse.

De Arnhemse club speelde het afgelopen half jaar met de naam Bavaria Malt op het shirt. De Reclame Code Commissie had daar geen problemen, maar de STAP diende een klacht in en dinsdag bleek de klacht gegrond te zijn.

Het is nog onduidelijk wat de status is van deze klacht. Vitesse mag wellicht niet meer met Bavaria Malt op het shirt spelen, al is er momenteel helemaal geen nieuwe shirtsponsor. Vitesse is wel met diverse partijen in gesprek.

Bron: RTV Gelderland 16-07-2003

Weer tien voor Vitesse

Op een prima grasmat en onder een zeer hoge temperatuur won Vitesse dinsdagavond met 10-0 van het Attract Regioteam.

Het duel in Wekerom kende twee verschillende helften, die gekenmerkt werden door de kernwoorden ‘kwantitatief’ en ‘kwalitatief’. In de eerste helft scoorden de Arnhemmers zes, veelal uitgespeelde, doelpunten. Na rust was het aantal iets minder, maar de doelpunten die gemaakt werden waren zeer fraai. Met name de goals van Gert Claessens en Kalle Sone mochten er zijn. Mamadou Zongo speelde zijn eerste 45 minuten van de voorbereiding en was goed voor assists.

Attract Regioteam – Vitesse 0-10 (0-6)

0-1 Mbamba ‘4
0-2 Claessens ‘5
0-3 Peeters ’10
0-4 Peeters ’21
0-5 Mbamba ’35
0-6 Sone ’45
0-7 Claessens ’63
0-8 Sone ’71
0-9 Eigen doelpunt ’75
0-10 Mbamba ’88

Vitesse:Jevric, Konterman, Dingsdag, Bochem (’50 Cornelisse), Schaars, Fafiani, Claessens, Sone, Zongo (’46 Hofs), Mbamba, Peeters.

Bron:Vitesse.nl 14-07-2003

Tropisch Garderen

Ter voorbereiding op de naderende voetbalcompetitie belegt Vitesse deze week een trainingskamp in het rustieke Garderen.

De eerste training op maandag 14 juli werd afgewerkt onder haast tropische omstandigheden. Theo Janssen ontbrak wegens ziekte, maar zal zich ook zo spoedig mogelijk bij de selectie melden. Dinsdag speelt Vitesse in Wekerom een oefenduel tegen het Attract Regioteam. De wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld op sportpark De Beek in Wekerom.

Bron:Viteseworld 14-07-2003

Weekje vrij Mbamba, Zongo maakt rentree

Emile Mbamba meldt zich vandaag weer bij de selectie van Vitesse. De jonge aanvaller kreeg een extra weekje vrij omdat hij met Jong Kameroen tijdens de zomer moest spelen.

Mamadou Zongo maakt dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen een selectie uit Wekerom.

De aanvaller, die aangepast meetraint, speelde al tweeënhalf jaar geen competitie meer.

Bron: De Gelderlander 14-07-2003

Vitesse wint 5.000 euro in Halle.

Vitesse heeft zaterdagmiddag 5.000 euro gewonnen door het toernooi om de Chemie Cup 2003 op zijn naam te schrijven. De Arnhemse ploeg was als verwacht te sterk voor de beduidend lager ingeschaalde Duitse clubs FC Sachsen Leipzich, Hallescher FC en TSV Leuna 1919.

Of Vitesse de gewonnen cup volgend jaar verdedigt, is nog ongewis. Het was de eerste editie van het evenement waar volgend jaar sterkere ploegen aan moeten deelnemen.

Vitesse speelde mee dankzij bemiddeling van bestuurslid Jan Snellenburg, die veel zakelijke contacten met het voormalige Oost-Duitsland onderhoudt. Snellenburg liet speciaal voor het toernooi ook de naam van zijn bedrijf (Texplast) op de shirts drukken. “Een eenmalig geintje, ik word geen hoofdsponsor”, aldus Snellenburg, die banden heeft met de voetbalclub, vroeger bekend als FC Halle.

“Het is de bedoeling dat er in de toekomst clubs meedoen uit steden waar chemiebedrijven staan, zoals Arnhem, Leverkusen en Manchester”, aldus Snellenburg.

Bron: De Gelderlander 14-07-2003

Vitesse houdt rekening met vertrek Peeters

Vitesse houdt toch serieus rekening met een vertrek van Bob Peeters. De belangstelling voor de Belgische aanvaller komt zelfs uit Rusland. Peeters houdt vooralsnog de boot af, maar zegt te willen praten als er ‘een mooie club komt’. Vitesse wil vanwege de forse salarislasten graag af van Dragoslav Jevric, Didier Martel en Bob Peeters.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-2003

Ontwikkeling stemt Sturing blijer dan de Cup

Vitesse won zaterdag in het Duitse Halle voor het eerst sinds jaren weer eens een prijsje; de Chemie Cup 2003. Trainer Edward Sturing zocht de winst ergens anders, in de ontwikkeling van de talenten. Zelfs ‘mister en mister Vitesse’, Theo Bos en Edward Sturing, moesten zaterdagmiddag in Halle (voormalig Oost-Duitsland) het antwoord schuldig blijven op de vraag wanneer Vitesse eerder een echte beker won. Toch stemde niet de cup, maar de ontwikkeling van jong talent de trainers hoopvol.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 14-07-2003

Vitesse naar Garderen

De tweede week van Vitesse’s voorbereiding vindt plaats in Garderen waar de selectie tot vrijdag een trainingskamp belegt.

De voorbereiding van de Arnhemmers startte op maandag 7 juli met een training op het veld naast Gelredome. Twee dagen later werd de eerste oefenwedstrijd met 10-0 gewonnen van Arnhemse Boys. De week werd afgelopen zaterdag afgesloten met een eerste plaats op het toernooi in Halle. Door winst op Sachsen Leipzig (Regionalliga) en TSV Leuna 1919 (Landesklasse) en een gelijkspel tegen Hallescher FC (Oberliga) mocht aanvoerder Tim Cornelisse de ‘Pokal’ in ontvangst nemen.

Vanaf maandag 14 juli is de ploeg van Edward Sturing in Garderen te vinden voor een trainingskamp. Op dinsdag 15 juli staat het oefenduel tegen het Attracht Regioteam op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Beek in Wekerom en begint om 19.00 uur.

Aansluitend op het trainingskamp vertrekt de ploeg naar Denemarken voor het interessante en sterk bezette toernooi in Kopenhagen. Zaterdag wordt om 14.00 uur de eerste wedstrijd gespeeld tussen FC Kopenhagen, de huidige kampioen van Denemarken, en het Turkse Galatassaray, de nieuwe ploeg van Frank de Boer. Om 16.15 uur speelt Vitesse tegen AB Kopenhagen. AB eindigde afgelopen seizoen als negende in de hoogste Deense voetbalcompetitie. Maandag 21 juli worden de finalewedstrijden gespeeld. Alle duels tijdens het Dunlopillo Summer Cup toernooi worden in het Gladsaxe Stadion van Kopenhagen afgewerkt. Later deze week meer over het toernooi in Denemarken.

Bron:Viteseworld 13-07-2003

Konterman al thuis bij Vitesse

De nieuwe aanwinst van Vitesse Bert Konterman is al snel gewend bij Vitesse. De centrumverdediger maakte zijn debuut op het toernooi in Halle.

“Het was lang geleden dat ik een wedstrijd heb gespeeld, maar het ging best lekker. Het was prettig samen spelen met die jonge spelers. Je merkt dat er veel voetbal in de ploeg zit. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Sturing:”Hij maakte meteen een goede indruk. Ik zie hem wel als iemand met leiderschap, zeker in het veld. Buiten het veld misschien ook, maar zoiets moet nog groeien.”

Bron:Omroep Gelderland 13-07-2003

Ricky Bochem wil slecht jaar vergeten

Ricky Bochem maakt bij zijn terugkeer in de A-selectie een uiterst gretige indruk. Vorig seizoen brak hij door, maar na een aantal vervelende gebeurtenissen viel de middenvelder ver terug.

Bochem heeft wel vertrouwen:”Ik ben er niet voor niets bijgehaald. Ik kan goed diepgaan als middenvelder, maar kan ook controlerend spelen. Een voordeel, maar ook een nadeel, want dan wordt er snel met je geschoven.”

Bron:Omroep Gelderland 13-07-2003

Sturing positief over eerste week

Edward Sturing is zeer positief over de eerste week van de voorbereiding. Vitesse sloot de week af met winst in een toernooi in het Duitse Halle: “Dit kwam op het juiste moment, want zo’n toernooi moet niet later in de voorbereiding komen. Daarvoor waren de deelnemers niet sterk genoeg. Maar ik ben tevreden, temeer omdat we nog niet tactisch hebben getraind.”

Sturing wil met de huidige selectie het seizoen beginnen: “Al weet je dat nooit in het voetbal. Ik wil graag verder met deze groep, die heel positief overkomt. De spelers zijn goed coachbaar.”

Sturing is aangenaam verrast door de fitheid van alle spelers:”Ook Bob Peeters is er weer bij en zelfs Theo Janssen speelde alweer 90 minuten. Hij moet nog wel wat verbeteren, maar het is goed dat hij al zo ver is.”

Ook aanvoerder Tim Cornelisse deelt het goede gevoel van zijn trainer:”Ik denk dat de eerste week goed is verlopen. We hebben weinig blessures. Nu gaan we lekker op trainingskamp.”

Aan de zege in Halle hecht Cornelisse niet teveel waarde:”Het was een leuk toernooi. We hebben allemaal voor het eerst een prijs gewonnen bij Vitesse.”

Bron:Omroep Gelderland 13-07-2003

Jevric en Martel willen niet weg

De Vitesse-spelers Jevric en Martel willen niet weg bij Vitesse. Vitesse probeerde beide spelers en ook een andere dure kracht, Bob Peeters, te verkopen, Omdat de salarissen van de drie zwaar op de begroting drukken. Ook Peeters gaf in een eerder stadium aan in Arnhem te willen blijven.

Martel wil nog een goed jaar draaien in dienst van Vitesse: “Ik wil nog wat laten zien aan de fans en daarna ben ik transfervrij. Ik hoor soms dat ik nu ook voor niets weg zou mogen, maar als er een club komt vraagt Vitesse toch nog geld voor mij”.

Bron:Omroep Gelderland 13-07-2003

Vaessen uit kritiek op Gelredome

Gelredome-directeur van Sliedrecht moet niet de indruk wekken dat Vitesse de oorzaak is van de problemen bij Gelredome. Dat zei Vaessen bij Radio Gelderland. Volgens Vaessen kan Gelredome zelf niet aan zijn verplichtingen voldoen, waardoor de Gemeente Arnhem te hulp moet schieten. Veder vindt Vaessen het vreemd dat Van Sliedrecht weigert op te stappen als stadiondirecteur, terwijl hij dat heeft beloofd.

Bron:Omroep Gelderland 13-07-2003

Verslag Chemie Cup Halle

Vitesse heeft zaterdag in Halle, in het voormalige Oost-Duitsland, beslag weten te leggen op de Chemie Halle Cup 2003. Gastheer Hallescher FC werd een punt gegund, de overige twee deelnemende teams werden verslagen. Kalle Sone werd met drie doelpunten gedeeld topscorer van het toernooi

lees verder...

Bron: Vitesseworld 12-07-2003

Vitesse winnaar toernooi in Halle

In het Duitse Halle werd op zaterdag 12 juli om de Chemie Cup 2003 gestreden.

De deelnemende ploegen waren Hallescher FC, TSV Leuna 1919, FC Sachsen Leipzig en Vitesse.

Het volledige toernooischema met de uitslagen:

Hallescher FC-TSV Leuna 1919 uitslag:3-0
FC Sachsen Leipzig-Vitesse uitslag:1-2 (2x Amoah)
Hallescher FC-Vitesse uitslag:1-1 (M.Jansen)
FC Sachsen Leipzig-TSV Leuna 1919 uitslag:5-0
FC Sachsen Leipzig-Hallescher FC uitslag:2-1

TSV Leuna 1919-Vitesse
Eindstand 0-5

Door de winst van Leipzig op Halle was een overwinning tegen Leuna voor Vitesse voldoende voor de toernooi winst. Ter info: TSV Leuna komt uit in de Duitse landesklasse 7e divisie.

12-07-2003

Vaessen: “Stefanovic mogelijk naar Ajax”

Oud-voorzitter Jos Vaessen heeft voor Omroep Gelderland gezegd dat hij niet uitsluit dat Stefanovic aan Ajax wordt verkocht. Dit na de problemen met de werkvergunning van Stefanovic in Engeland.

12-07-2003

Jhon van Beukering volgt ‘Hofs-schema’

Na Nicky Hofs herstelt nu ook Jhon van Beukering razendsnel van zijn kruisband – operatie.

De negentienjarige centrumspits van Vitesse kan zich onder de huidige voortgang eind augustus al bij de groepstraining aansluiten.

Dat is razendsnel, andere spelers doen er vaak negen maanden tot een jaar over. De snelle revalidatie van Van Beukering wil niet zeggen dat hij al wedstrijden kan spelen. Daarvoor is sowieso een langere tijd nodig; normaal gesproken minimaal 26 weken na de operatie. Dat zou betekenen dat hij pas half oktober inzetbaar is, maar ook Hofs herstelde met zevenmijlspassen.

Van Beukering werd 9 april geholpen aan een nieuwe kruisband. Anders dan Hofs, die eind vorig seizoen razendsnel zijn rentree maakte, liep de jonge Velpenaar ook schade op aan de meniscus. Daarvan ondervindt hij geen extra hinder.

“In vergelijking met Nick Hofs is het herstel ongeveer gelijk. Bij Jhon is de spierkwaliteit zelfs iets beter”, aldus fysiotherapeut Jos Kortekaas van Vitesse.

Kortekaas begeleidt Van Beukering bij zijn revalidatie. “Zonder tegenslagen zou hij 26 weken nodig hebben, nu nog dertien dus. Mits er geen tegenslagen zijn, kan hij misschien wel eerder een paar oefenwedstrijdjes spelen met Jong Vitesse of Vitesse A1”, aldus Kortekaas.

Overigens wordt Nicky Hofs nog steeds enigszins ontzien. Hij traint slechts eenmaal per dag om overbelasting te voorkomen. Kortekaas: “Nick werkt voor de training altijd een eigen programma af. Dan is het een beetje veel van het goede om twee keer te trainen. Conditioneel is het geen probleem. Nick heeft extra getaind en heeft een voorsprong op de groep.”

Bron: De Gelderlander 12-07-2003

Vitesse niet bang voor problemen Stefanovic

Dejan Stefanovic mag vooralsnog niet spelen voor Portsmouth. De speler uit Servië – Montenegro werd deze zomer door Vitesse verkocht aan de Engelse Premier Leagueclub maar krijgt vooralsnog geen werkvergunning.

Het Engelse ministerie van binnenlandse zaken heeft Stefanovic die vergunning geweigerd omdat hij te weinig interlands heeft gespeeld. Als speler van een land buiten de Europese Unie moet Stefanovic volgens de Engelse wetgeving 75 procent van de interlands hebben gespeeld. Alleen niet-EU-spelers met aantoonbare meerwaarde krijgen doorgaans een werkvergunning. De Engelse overheid beschouwt het spelen voor de nationale ploeg als belangrijke graadmeter.

De voormalig aanvoerder van Vitesse, die de Arnhemse club zo’n 2,7 miljoen euro opleverde, miste het voorbije jaar echter verschillende interlands door blessures. Stefanovic liet daarnaast enkele uitnodigingen onbeantwoord omdat hij meerdere malen het belang van Vitesse liet voorgaan. Ook liet hij het wel eens afweten omdat het selectiebeleid van de bondscoaches hem niet beviel.

Vitesse zegt niks te maken te hebben met de problemen van Portsmouth en Stefanovic, maar heeft wel toegezegd waar mogelijk te helpen. Volgende week zal er overleg worden gevoerd met de Engelse club.

Volgens technisch manager Jan Streuer is het uitgesloten dat de transfer nog wordt teruggedraaid. Hij zegt dat er geen ontbindende voorwaarden zijn opgenomen in de transferovereenkomst. ,,Alle papieren zijn getekend en rechtsgeldig. Het is een probleem voor Portsmouth en voor Dejan Stefanovic. Het is heel vervelend en als we kunnen helpen, zullen wij dat doen”, aldus Streuer, die al eerder op de hoogte was gebracht van de problemen.

Ondertussen heeft Vitesse nog geen cent ontvangen voor Stefanovic. Portsmouth, gepromoveerd naar de Premier League, heeft bij Vitesse bedongen dat het geld in termijnen wordt betaald. De eerste termijn is nog niet verstreken, maar volgens Streuer zal het bedrag redelijk snel betaald moeten worden. Hij vreest niet dat Portsmouth de transfer zal proberen te frustreren.

Eerder raakte Vitesse al eens in grote problemen toen Benfica weigerde het transfergeld voor Pierre van Hooijdonk over te maken. Pas vele maanden en dreigende rechtszaken en beslagleggingen later, kreeg Vitesse slechts een deel van het geld gestort. Vitesse liep door de vertragingstechnieken van Benfica miljoenen guldens mis. Streuer: “Een terugkeer van Dejan Stefanovic naar Vitesse is uitgesloten.”

Vitesse haalde inmiddels Bert Konterman van Glasgow Rangers als vervanger naar Arnhem. De voormalig international is sinds gisteren wél speelgerechtigd. Konterman zal vandaag tijdens een toernooi in het Duitse Halle debuteren voor zijn nieuwe ploeg.

Bron: De Gelderlander 12-07-2003

Stefanovic niet terug naar Vitesse.

Een terugkeer van Dejan Stefanovic bij Vitesse is uitgesloten. Dat zegt de Arnhemse club in reactie op op het bericht dat de Britse overheid geen werkvergunning geeft aan de voormalige verdediger van Vitesse. Stefanovic mag daarom niet uitkomen voor Portsmouth.

Stefanovic heeft volgens de Britse regels te weinig interlands op zijn naam. De Serviër speelde de afgelopen twee jaar in 60% van de interlands van zijn land. Dit had ruim 75% moeten zijn.

Volgens Stefanovic kan hij zo terug naar Vitesse. De club spreekt dat tegen. Ze hadden het bij Portsmouth beter moeten uitzoeken, zegt een woordvoerder.

Bron: RTV Gelderland 11-07-2003

Raad weigert aandelen Gelredome

De Arnhemse gemeenteraad weigert de aandelen van Gelredome te kopen. Gelredome dient het stadion en omliggend terrein te verkopen aan de gemeente, zoals in het reddingsplan staat. En verder geen gezeur.

Met die houding wil de Arnhemse politiek de Gelredome-directie en -commissarissen voor het blok zetten. De strekking van het verhaal is helder: als jullie het onroerend goed en omliggende gronden niet aan ons willen verkopen, dan gaat het gemeentelijke reddingsplan niet door en gaan jullie failliet. Jullie aandelen hoeven we niet en het is kiezen of delen.

De gevolgen van die ferme houding zijn minder helder: het is de vraag welke konijnen Gelredome nog uit de hoed kan toveren om financieel overeind te blijven. Als die er blijken te zijn, dreigt een situatie waarbij de gemeente Arnhem miljoenen voor Vitesse moet ophoesten zonder dat het daarbij het in het reddingsplan versleutelde onderpand in handen heeft, namelijk grond en stadion.

Gelredome verklaarde een paar weken geleden niet meer mee te willen werken aan het reddingsplan dat de gemeente voor Vitesse en Gelredome had bedacht. Het plan voorzag in de koop van grond en stadion en het verstrekken van een miljoenenlening aan de club. In plaats daarvan, bood Gelredome aan dat de gemeente Arnhem voor één euro de aandelen (en daarmee dus ook de schulden en risico’s) kon overnemen.

Een meerderheid van PvdA, GroenLinks, SP, ChristenUnie, Stadspartij en Zuid Centraal steunde gisteravond een PvdA-voorstel tégen een onderzoek naar zo’n aandelenovername door de gemeente. De partijen vertrouwen het zaakje niet. “De weg van koop van stadion en grond was een heldere weg”, aldus PvdA-leider D. Tiemens. “De weg van de aandelen is er een van voetangels en klemmen.”

Hij beklemtoonde de breed gedragen wens dat politiek Arnhem “de regie weer in handen moet krijgen”. De gemeente heeft zich tot nu toe met zich laten sollen door Gelredome, is de heersende opinie.

Wethouder R. Gast van Vitesse/Gelredome pleitte gisteren tot op het laatste moment vóór de mogelijkheid van zo’n onderzoek. In een ruim vier uur durend debat leed hij dan ook een politieke nederlaag. Steun van zijn eigen CDA, de VVD en Leefbaar Arnhem redde hem niet. Deze drie partijen waren van mening dat het schrappen van de optie om eventueel de aandelen over te nemen, de onderhandelingspositie van de gemeente schaadt.

“Ons beeld blijft loepzuiver”, probeerde wethouder Gast nog. “Het eindplaatje is helder. De gemeente wil de grond en het stadion. Of dat linksom of rechtsom gebeurt, maakt niet uit. Als we de aandelen eventueel een milliseconde in handen krijgen, worden die gelijk weer overgedragen aan een andere stichting en houden wij de grond en het stadion. De financiële risico’s komen we altijd tegen.”

Bron: De Gelderlander 11-07-2003

Geen werkvergunning voor Stefanovic

Volgens de BBC is de werkvergunningaanvraag voor Dejan Stefanovic in Engeland afgewezen. Dit omdat hij niet 75% van de interlands de laatste 2 jaar heeft gespeeld voor zijn moederland Servië-Montenegro. Portsmouth is onmiddelijk in beroep gegaan tegen deze weigering omdat hij ook een tijdje geblesseerd is geweest in deze periode.

10-07-2003

Vitesse in tijdnood
Ingezonden brief SV/Vitessenu VI 9-7-03

Op 12 juni heeft de gemeenteraad van Arnhem ingestemd met het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome. Het belangrijkste onderdeel van het plan, de aankoop van Het Gelredome en de omliggende gronden door de gemeente Arnhem, is op het moment van dit schrijven in de afrondende fase. Daarmee werd de weg vrijgemaakt voor de toekenning van de licentie aan Vitesse. Dit zijn de eerste stappen in het traject voor de definitieve redding van de club, Maar er moet nog meer gebeuren, en snel: de selectie voor volgend seizoen moet nog rond, de club moet een hoofdsponsor vinden, loges en business-seats moeten worden verkocht en er dient een supportershome te komen. In de huidige situatie, waarbij totaal geen duidelijkheid is over de toekomst van Vitesse en Gelredome, zullen weinig (nieuwe) sponsors en bestaande geldschieters met aflopende contracten in Vitesse willen investeren. Want wie gaan de club en het stadion leiden? Hoe komt de organisatie eruit te zien? Wat gaat er gebeuren met het terrein rondom Het Gelredome? Welke spelers heeft Vitesse tot zijn beschikking?

De gemeente heeft volgens ons de oplossing nu nog in handen. Het gerenommeerde en (inter)nationaal ervaren TCN is dé marktpartij die een belangrijke rol moet gaan spelen in de redding van Vitesse en Gelredome. De gemeenschap mag niet opdraaien voor de tekorten van club en stadion. Ook moet de gemeente zich verre houden van de exploitatie, omdat dat haar taak niet is en zij daar ook géén verstand van heeft. laat dat maar over aan TCN. Dat heeft zijn sporen verdiend in het weer rendabel maken van verliesgevende exploitaties. Voorbeelden zijn het Home Trade Center in Nieuwegein, het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en het Media Park in Hilversum. Maak gebruik van het netwerk van TCN om één of meer echte sponsors binnen te halen en de lege loges en business-seats weer te vullen. Vitesse, Gelredome en TCN hebben al aangegeven een samenwerkingsovereenkomst te willen tekenen, waar wacht de gemeente nog op? De tijd tikt door. Er komt een moment, dat ook TCN geen heil meer ziet in de exploitatie van stadion en club. Wie gaat het dan doen? Er zijn maar weinig organisaties die dit soort projecten succesvol kunnen exploiteren. UFA haakte al eerder af bij Vitesse. Nu laat UFA bij Hertha BSC zien hoe succesvol deze soortgelijke aanpak kan zijn, zonder financieel risico voor de overheid. Hertha is van de ondergang gered en beweegt zich de laatste jaren in de (sub)top van de Bundesliga.

Bart Lagerberg & Pieter van der Plas namens Supportersvereniging Vitesse en VitesseNU, Arnhem

SV/Vitessenu 10-07-2003

Foto’s Arnhemse Boys-Vitesse

Gisteravond won Vitesse met 10-0 bij de Arnhemse Boys. Hierbij enkele foto’s van de wedstrijd.

Foto’s Arnhemse Boys-Vitesse

10-07-2003

PvdA vindt steun tegen ‘aandelen’ van Gelredome

De PvdA rekent op een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad tegen het overnemen van de aandelen van Gelredome. De PvdA zelf vindt er veel te grote risico’s aanzitten. De fractie gaat in een motie, die de partij voor de gemeenteraadsvergadering achter de hand heeft, niet zo ver om wethouder R. Gast van Vitesse/Gelredome te verbieden om een onderzoek te doen naar de zin van de aandelenovername. “Maar als de wethouder er veel geld aan uit wil geven en het uiteindelijk geen goed plan blijkt, dan heeft hij een moeilijk verhaal uit te leggen”, waarschuwt PvdA-fractieleider D. Tiemens.

In het gemeentelijk reddingsplan voor Vitesse en Gelredome staat dat de gemeente het stadion en de grond van Gelredome overneemt. De stichting Gelredome, die de aandelen heeft, moet opgaan in een nieuwe stichting.

Gelredome wil niet tot verkoop overgaan, omdat het stichtingsbestuur dan verantwoordelijk blijft voor zowel de historie als wat er in de toekomst gebeurt. Directie en raad van commissarissen van Gelredome willen alleen maar de aandelen overdragen en niet overgaan tot verkoop.

Wethouder Gast wil onderzoek laten doen naar de aandelenoverdracht. “Misschien hebben we de aandelen maar een minuut in handen om direct weer aan een andere stichting over te doen”, opperde Gast nog vorige week.

“Daar voelen we als PvdA niet voor. Waarom zouden wij even de aandelen in handen moeten hebben; dan zijn we namelijk ook verantwoordelijk voor risico’s die we niet willen”, stelt Tiemens.

“De wethouder moet duidelijk zijn dat Gelredome maar één keus heeft: de grond en het stadion verkopen zoals de gemeenteraad in het reddingsplan heeft bepaald. Als Gelredome als drenkeling onze reddingsboei niet wil accepteren, dan verdrinken ze maar”, licht PvdA-fractielid L. de Vries toe die met onder meer GroenLinks en de SP een meerderheid verwacht tegen het aandelenplan.

“Gelukkig heeft de wethouder wel gezegd dat als hij de aandelen wil overnemen, hij eerst opnieuw bij de gemeenteraad komt”, zegt PvdA-fractievoorzitter Tiemens.

Bron: De Gelderlander 10-07-2003

Konterman met dubbel gevoel weg uit Glasgow

‘Een stuk of vijftien keer’ speelde Bert Konterman de Old Firm, met Glasgow Rangers tegen Celtic. De komende twee seizoenen moet hij bij Vitesse in een nieuwe nieuwe rol groeien.

Bert Konterman had het naar zijn zin in Glasgow, maar niet meer bij de Rangers. Hij raakte op een zijspoor en liet zijn contract ontbinden. “De laatste details zijn het afgelopen weekeinde pas geregeld en het voelt toch als een nederlaag”, bekent de lange verdediger, die gisterochtend voor twee jaar tekende bij Vitesse.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-07-2003

‘Boys’ bezorgt Carlo Buitenhuis warm gevoel

Twee jaar was hij eruit geweest, maar Carlo Buitenhuis ging Arnhemse Boys steeds meer missen. En dus besloot de verdediger tot een rentree. In een wedstrijd tegen Vitesse, mooier kon het niet.

Twee keer had Carlo Buitenhuis getraind in de aanloop naar de wedstrijd van de winnaar van de Arnhem Cup tegen Vitesse. “En dat was te merken”, sprak de 32-jarige voetballer van Arnhemse Boys na afloop van het met 0-10 verloren duel grijnzend. “Duidelijk te weinig, want na een kwartier begon me alles al zeer te doen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 10-07-2003

Cornelisse is blij met de band

Tim Cornelisse is de nieuwe aanvoerder van Vitesse. De 25 – jarige rechtsback droeg gisteravond in het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen tegen Arnhemse Boys zijn nieuwe status met gepaste trots. “Natuurlijk ben ik daar trots op. Ik heb gelijk mijn familie gebeld toen Edward Sturing het vertelde”, bekende hij na de 10-0 winst op stadgenoot Arnhemse Boys.

Cornelisse kreeg dinsdag al te horen dat hij was verkozen om de band van Dejan Stefanovic over te nemen. Sturing wijst geen reserve-aanvoerder aan. “Dat vind ik onzin, er is maar één aanvoerder”, zei de trainer gisteravond. “Ik heb verschillende redenen om Tim aanvoerder te maken. Hij is betrouwbaar, communiceert goed en geeft verstandig antwoord als hem dingen worden gevraagd.”

Ongetwijfeld herkent Sturing ‘iets’ van hemzelf in de verdediger. Cornelisse was vier jaar geleden uitgerekend zijn opvolger als rechtsback. “Tim is een jongen die altijd voluit gaat, dat herken ik wel. Ik was zelf ook altijd aanvoerder. Al heel jong zelfs, toen ik twintig jaar was bij de Graafschap. Er waren genoeg ouderen, maar Popovic maakte mij aanvoerder.”

Later bij Vitesse werd Sturing ook al snel het ‘verlengstuk’ van de trainer. “Voor mij was Dick Schoenaker aanvoerder. Toen Bert Jacobs trainer werd, koos hij mij. Dat is eigenlijkaltijd zo gebleven, met uitzondering van de perioden dat ik geblesseerd was.’

Sturing verwacht van Cornelisse wel verantwoordelijkheden, maar zal daar volgende week in een persoonlijk gesprek nog op terugkomen. “Hij is ook degene die mij bijvoorbeeld moet waarschuwen als er klachten zijn in de groep. Bijvoorbeeld als de trainingen te zwaar zijn of zo. Het is de bedoeling dat de band voor hem ook stimulerend werkt.”

Arnhemse Boys-Vitesse 0-10 (0-5)

2. 0-1 Amoah, 13. 0-2 Claessens, 16. 0-3 Amoah, 18. 0-4 Rojer, 25. 0-5 Rankovic, 52. 0-6 Schaars, 66. 0-7 Amoah, 68. 0-8 Fafiani, 82. 0-9 Sone, 83. 0-10 Sone.

Opstelling Vitesse, eerste helft: Van Fessem; Cornelisse, Dingsdag, Jansen, Fränkel; Hofs, Rankovic, Claessens, Martel; Amoah, Rojer.

Opstelling Vitesse tweede helft: Van Fessem; Cornelisse, Jansen, Janssen, Dingsdag; Sone, Bochem, Schaars, Fafiani; Amoah, Rojer.

Bijzonderheden: Aanwinst Konterman nog niet fit genoeg, Jevric heeft te veel last van de rug.

Bron: De Gelderlander 10-07-2003

Tim Cornelisse nieuwe aanvoerder

Tim Cornelisse is woensdag door trainer Edward Sturing aangewezen als nieuwe aanvoerder van Vitesse. De rechtsback droeg de aanvoerdersband vorig seizoen al enige malen en was niet verrast: “Maar het moest eerst nog gebeuren. Dat vind ik heel mooi. Ik ben er heel trots op. Ik krijg wel extra verantwoordelijkheid, maar dat moet me natuurlijk niet teveel veranderen.” Cornelisse wil als aanvoerdervooral over voetbal praten: “Ik hoop dit seizoen minder aan het woord te komen over problemen bij de club, maar dat hoort er ook bij. Wat dat betreft heeft Dejan Stefanovic het zwaar gehad.”

Bron: RTV Gelderland 09-07-2003

Vitesse haalt 10 tegen Arnhemse Boys

Vitesse heeft de eerste oefenwedstrijd bij Arnhemse Boys met 10-0 gewonnen. Zowel voor als na rust scoorde de ploeg van Edward Sturing 5 keer. Matthew Amoah opende al na 1 minuut de score. Daarna liep Vitesse snel uit naar 5-0 via Gert Claessens, opnieuw Amoah, Eldridge Rojer en Aleksandar Rankovic. Stijn Schaars en Ragmond Fafiani maakten hun eerste goals in Vitesse 1. Amoah benutte een strafschop en Kalle Sone scoorde nog tweemaal. Opvallend was de rentree van Theo Janssen, nog geen maand na zijn knie-operatie. Dragoslav Jevric bleef aan de kant met een lichte rugblessure.

Bron: RTV Gelderland 09-07-2003

Arnhemse Boys-Vitesse 0-10

De kop is er af voor de ploeg van Edward Sturing. Op sportpark Cranevelt werd met 10-0 gewonnen van Arnhem Cup winnaar Arnhemse Boys. De doelpunten werden keurig verdeeld over beide helften. De bijna 1500 toeschouwers hadden een veel grotere uitslag kunnen zien, maar in de eerste oefenwedstrijd en slechts twee trainingen in de benen bleef de teller tegen de Boys op tien steken. Tim Cornelisse was voor het eerst te zien als nieuwe aanvoerder van de Arnhemmers.

Zaterdag 12 juli speelt Vitesse in Duitsland om de Halle Chemie Cup. De plaatstelijke Hallescher FC uit Halle, nabij Leipzig, is om 10.20 uur de eerste tegenstander.

Statistieken

Arnhemse Boys – Vitesse 0-10
0-1 Amoah ‘1 (Martel)
0-2 Claessens ’13
0-3 Amoah ’17 (Hofs)
0-4 Rojer (Claessens)
0-5 Rankovic ’24 (Rojer)
0-6 Schaars ’52
0-7 Amoah (penalty) ’66
0-8 Fafiani ’68 (Sone)
0-9 Sone ’82 (Fafiani)
0-10 Sone (prachtige stiftbal) ’83

*=tussen haakjes de assist

Toeschouwers: 1500

Vitesse Van Fessem, Cornelisse, Jansen, Dingsdag, Fränkel (’46 Janssen), Hofs (’46 Sone), Claessens (’46 Schaars), Rankovic (’46 Bochem), Martel (’46 Fafiani), Rojer en Amoah.

Bron: Vitesseworld 09-07-2003

Verdediger tot 2005 bij Vitesse

Bert Konterman speelt de komende twee jaar bij Vitesse. De centrale verdediger, die de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor het Schotse Glasgow Rangers, is met Vitesse tot overeenstemming gekomen over een contract tot en met het seizoen 2004-2005.

Bert Konterman (32) heeft in totaal 439 wedstrijden in zowel binnenland als buitenland gespeeld. Konterman begon zijn professionele carrière in 1989 bij PEC Zwolle. Na Cambuur Leeuwarden, Willem II en Feyenoord verhuisde hij in 2000 naar Glasgow Rangers, waarvoor hij 79 wedstrijden heeft gespeeld. In totaal heeft de verdediger 12 interlands op zijn naam staan.

Bron: Vitesseworld 09-07-2003

Oefenduel SML

Vitesse speelt op woensdag 3 september een oefenwedstrijd tegen SML. Het duel is gepland tussen de thuiswedstrijd tegen AZ op 30 augustus en de uitwedstrijd in Roosendaal tegen RBC op 13 september. Aanvang van de wedstrijd staat om 18.30 uur op sportpark De Bakenberg van SML.

Bron: Vitesseworld 09-07-2003

Konterman traint voor de eerste keer mee

Bert Konterman heeft vanmiddag om 14.00 uur onder het toezien van een groep supporters voor het eerst meegetraind. Een verslaggever van Org was ter plaatse en maakte de volgende foto’s.

Foto’s Konterman bij Vitesse

09-07-2003

Verdediger tot 2005 bij Vitesse

Bert Konterman speelt de komende twee jaar bij Vitesse. De centrale verdediger, die de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor het Schotse Glasgow Rangers, is met Vitesse tot overeenstemming gekomen over een contract tot en met het seizoen 2004-2005.

Bert Konterman (32) heeft in totaal 439 wedstrijden in zowel binnenland als buitenland gespeeld. Konterman begon zijn professionele carrière in 1989 bij PEC Zwolle. Na Cambuur Leeuwarden, Willem II en Feyenoord verhuisde hij in 2000 naar Glasgow Rangers, waarvoor hij 79 wedstrijden heeft gespeeld. In totaal heeft de verdediger 12 interlands op zijn naam staan.

Bron: Vitesseworld 09-07-2003

Gelredome-directeur Paul van Sliedrecht slaat terug
‘Vitesse heeft niets gesaneerd’
‘Wethouder Gast weet niets van voetbalfinanciën en exploitatie’
‘Wij leveren het Gelredome niet uit aan een kansloos reddingsplan’

Paul van Sliedrecht zit als directeur van Stadion Gelredome al drie jaar eerste rang in het grootste gekkenhuis van Nederland. Het aantal mensen dat de klucht rond Vitesse nog kan volgen is inmiddels op de vingers van één hand te tellen. Achter de schermen is de puinhoop zo mogelijk nog groter dan op het podium.

De grijze BMW suist de parkeerplaats van Stadion Gelredome op. Een potige man strijkt de verwarde haardos in model en stropt een das rond zijn nek. Zijn verende tred verraadt zijn sportachtergrond, de gebruinde kop wordt gesierd door vele lachrimpels. Met uitgestoken hand meldt bij zich: ‘Zullen we naar boven gaan? Er staat nog wel ergens een skyboxje leeg.’ De portier veert overeind vanachter zijn krant. De lift zoemt ons naar de vijfde etage waar het tapijt van de promenade nog lang niet versleten is. Hier bezoeken de grote jongens de wedstrijden. Sekskoning Menno Büch wilde er afgelopen seizoen een soort bordeel in beginnen: seks tijdens de wedstrijd. Maar Vitesse bedankte voor de eer. Zó hoog was de nood blijkbaar ook weer niet. De stadion-directeur grijnst, hij is net terug van een weekeindje golfen in Schotland en geniet ondanks de vele aantijgingen tijdens de afgelopen week volop van het leven. ‘Ik hoef hier niet van te eten en dat is maar goed ook. Als het niet zo ernstig was, zou je er heel lang om moeten lachen.’

lees verder...

Bron: VI 09-07-2003

Konterman voor twee jaar naar Vitesse

Vitesse hoopt Bert Konterman vandaag (woensdag) op de training te begroeten. De 32-jarige verdediger speelt komend seizoen met nummer 3 in het hart van de Arnhemse defensie. Technisch manager Jan Streuer is erg content met Konterman, die transfervrij mocht vertrekken bij Glasgow Rangers. De kritiek dat het noodlijdende Vitesse weer een dure speler haalt zonder dat er geld voor is, vindt Streuer niet terecht: ‘Bert wil zelf nog erg graag voetballen. Als hij alleen voor het geld had gekozen, dan was bij wel in Glasgow gebleven, want daar had hij nog een contract voor een jaar. Wij hebben de afgelopen twee jaar zo’n twaalf spelers zien vertrekken en je zult er ook weleens iemand bij moeten halen.’In Arnhem lag begin deze week een tweejarige verbintenis klaar voor Konterman. De rentree van Mahamadon Zongo is aanstaande. De aanvaller was ruim twee jaar geblesseerd en onderging vier operaties, maar trainde maandag weer probleemloos mee met de selectie.

Bron: VI 09-07-03

Konterman traint vanmiddag voor de eerste keer mee

Vitesse traint vanmiddag om 14.00 uur op Papendal. Als alles goed gaat, zal Konterman na zijn presentatie ’s ochtends voor de pers dan voor de eerste keer meetrainen met de selectie.

09-07-03

Aftrap tegen Arnhemse Boys

Vitesse start vanavond (woensdagavond 9 juli) de serie oefenwedstrijden met het duel tegen Arnhemse Boys, de winnaar van de Arnhem Cup 2003.

Het oefenduel wordt gespeeld op sportpark Cranevelt van de Boys en begint om zeven uur. Volwassenen betalen € 6,- voor de seizoensopening van de Arnhemmers, kinderen tot en met 12 jaar en toeschouwers boven de 65 jaar betalen €3,-.

Arnhemse Boys – Vitesse
Sportpark Cranevelt
Daam Fockemalaan 1, Arnhem
Woensdag 9 juli, 19.00 uur

Bron: Vitesseworld Juni 2003

Data 1e ronde AC

De loting voor de voorronde en eerste ronde in de Amstel Cup is afgelopen dinsdag door Pascal Bosschaart van FC Utrecht verricht. Hierbij de vaststelling van de wedstrijden op speeldatum.

Voorronde Amstel Cup
(dinsdag 5 augustus)

Katwijk – Jong SC Heerenveen

Amstel Cup 1e ronde
(zaterdag 9 augustus)
UDI’19/Beter Bed – Vitesse (18.00 uur)

Turkiyemspor – Go Ahead Eagles
Spakenburg – FC Volendam
Quick Boys – Heracles Almelo
Urk – AGOVV
Rijnsburgse Boys – Stormvogels/Telstar
Harkemase Boys – WHC
Argon – Achilles 1894
Babberich – Roda JC
Elinkwijk – RBC Roosendaal
OJC Rosmalen – VVV
Schijndel/SBA Euro – ADO Den Haag
UNA – MVV
JVC Cuijk – Fortuna Sittard
SHO – FC Den Bosch
FC Vinkenslag – Excelsior
Deltasport – Helmond Sport
Eijsden – TEC
Achilles’29 – Kloetinge
Capelle – Hoek

Amstel Cup 1e ronde
dinsdag 12 augustus 2003
Huizen – Haarlem
SDC Putten – SC Heerenveen
VVOG – FC Twente
Noordwijk – FC Zwolle
Be Quick’28 – BV Veendam
Winnaar voorronde (5/8) – AZ
HSC’21/Brein – FC Groningen
IJsselmeervogels – Jong Ajax
ACV – Cambuur Leeuwarden
AFC – De Graafschap
Ter Leede – Emmen
SC Genemuiden – Kon. UD
FC Omniworld – AGOVV (am)
Westlandia – Sparta
ASWH – FC Eindhoven
SV Meerssen – Willem II
De Treffers/Kegro – FC Dordrecht
Tonegido/Haagsche Bluf – RKC Waalwijk
Bennekom – TOP
Baronie – Gemert

Bron: Vitesseworld 09-07-03

Bert Konterman voor twee jaar naar Vitesse
Verdediger is vorige week al gekeurd en topfit bevonden

Vitesse presenteert vandaag om 11.00 uur Bert Konterman als nieuwe aanwinst voor het komende voetbalseizoen. De 32-jarige verdediger is afkomstig van het Schotse Glasgow Rangers en tekent een contract voor twee seizoenen.

Konterman, die vanmiddag al meetraint, werd vorige week in het diepste geheim medisch gekeurd en topfit bevonden. Hoewel beide partijen al langer akkoord zijn over de voorwaarden van het contract, kon de overstap naar Arnhem niet eerder worden bevestigd.

Zijn nieuwe club Vitesse staat onder curatele van de gemeente Arnhem, die elke uitgave boven de 50.000 euro moet fiatteren. Het aantrekken van de rechtsbenige verdediger, twaalfvoudig international, kostte de Arnhemse voetbalclub dan ook de nodige overredingskracht. Trainer Edward Sturing sprak van absolute noodzaak, maar de lokale overheid volgt de sanering van de voetbalclub met argusogen en is benauwd voor nieuwe financiele tegenvallers.

Glasgow Rangers is de Schotse club, waar Konterman in 2000 door de huidige bondscoach Dick Advocaat werd aangekocht, geen afkoopsom verschuldigd. Het tot 2004 doorlopende contract van de verdediger werd al eerder afgekocht.

In de voorbije drie seizoenen speelde Konterman 72 wedstrijden voor Glasgow Rangers. Hij scoorde vijf keer en kwam vorig seizoen nog zestien keer uit voor de landskampioen. Daar was hij echter overbodig en de 1,89 lange verdediger wilde terug naar Nederland. Hij gaat wonen in het Gelderse Hierden.

Bert Konterman begon zijn loopbaan in 1989 bij PEC Zwolle (later FC Zwolle) en speelde verder voor Cambuur Leeuwarden, Willem II en Feyenoord voor hij de overstap naar schotland maakte. Hij moet bij Vitesse de naar Portsmouth vertrokken aanvoerder Dejan Stefanovic vervangen.

Vitesse is niet in staat meer aankopen te doen, tenzij er spelers worden verkocht. Voor spits Bob Peeters bestaat de nodige belangstelling uit het buitenland, maar die is nog niet concreet.

Marian Zeman speelt komend seizoen in de hoogste Portugese competitie, bij Beira Mar in Aveiro. De lange verdediger kwam in 1997 van Istanbulspor naar Vitesse, maar kreeg dit seizoen geen nieuw contract. Voor de Slowaakse international (29 jaar) was veel belangstelling maar alleen de voormalig tegenstander van Vitesse in de UEFA Cup was concreet.

Bron: De Gelderlander 09-07-03

Konterman tekent woensdag

Bert Konterman tekent woensdag 9 juli een contract bij Vitesse. De voormalige international kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Glasgow Rangers. De toelichting en details volgen pas na zijn definitieve overgang en de officiële presentatie, die voor woensdagmorgen gepland staat.

Bron: Vitesseworld 08-07-03

Speelschema Halle

In het Duitse Halle wordt zaterdag 12 juli om de Chemie Cup 2003 gestreden. Vitesse speelt om 10.20 uur de eerste wedstrijd. De deelnemende ploegen zijn Hallescher FC, TSV Leuna 1919, FC Sachsen Leipzig en Vitesse. Het volledige toernooischema is als volgt:

Hallescher FC – TSV Leuna 1919 (09.30 uur)
FC Sachsen Leipzig – Vitesse (10.20 uur)
Hallescher FC – Vitesse (11.30 uur)
FC Sachsen Leipzig – TSV Leuna 1919 (12.20 uur)
FC Sachsen Leipzig – Hallescher FC (13.30 uur)
TSV Leuna 1919 – Vitesse (14.20 uur)

Website Hallescher FC

Routebeschrijving (Duits)

Bron: Vitesseworld Juni 2003

Konterman Set For Vitesse Switch

Het nieuws dat Konterman morgen tekent bij Vitesse, is afkomstig van een artikel van de officiele website van de Rangers. Daarin vertelt Konterman dat ie bij Vitesse gaat spelen. Hierbij het artikel van de officiele website van de Glasgow Rangers:

Dutch utility player Bert Konterman will join Vitesse Arnhem tomorrow ending his colourful, three-year Light Blue career. The former Feyenoord star had one season remaining on his Ibrox contract but he thrashed out a deal with Director of Football Business Martin Bain allowing him to return to his homeland early.

Bert told rangers.co.uk: “I sign for Vitesse tomorrow at 11 o’clock then I’ll have a training session right away. They started pre-season training on Monday so I’m a few days behind but I feel good. I’ve been doing a bit of work in the last few weeks.”

“I was back at Murray Park to say goodbye to the boys yesterday and that was difficult because I had a great time at Rangers. “I’m obviously disappointed to be leaving but I’m joining a good club back in Holland and you have to remember a lot of players are out of work this summer.”

Former boss Dick Advocaat brought Bert to Glasgow in July 2000 as a defender, following a solid showing for Holland in the European Championship Finals, but he took time to settle at the club and sadly his first season in Scotland yielded no trophies. However, the following campaign Bert was used in a holding midfield role and started to win over the fans when he cracked home that scorching 35-yard drive against Celtic in the CIS Cup semi-final, Alex McLeish’s first Old Firm derby.

Naturally, that strike will live long in Konterman’s memory. He recalled: “I loved my time at Rangers and I have a lot of good memories. Especially that goal against Celtic in the semi-final. That was a great one for me. “Before the game the Celtic fans were chanting my name but afterwards it was the Rangers fans who were singing for me and that was a special moment for me. “I’ll miss Scotland because it’s a beautiful country and it’s been my home for the past three years. I’ll also miss the golf and going to Tiger Tiger as well but I will be back to visit because I love this country!”

The Dutchman made 24 appearances during last season’s treble-winning campaign although he only started ten times. Bert’s last goal for Rangers came in the 4-3 Scottish Cup semi-final triumph over Motherwell at Hampden. A venue that will always hold a special place in his heart! In all Konterman managed 116 games and nine goals for the club.

Bron: rangers.co.uk 08-07-03

Bert Konterman tekent bij Vitesse

Bert Konterman tekent woensdag een contract bij Vitesse. De 32-jarige centrumverdediger zegt dit op de officiele website van Glasgow Rangers, zijn vorige club. Konterman mag transfervrij vertrekken bij de Rangers. “Ik teken morgen om 11.00 uur, daarna is er meteen een trainingssessie”, zegt Konterman op de Rangers’ website. “Zij zijn de voorbereiding maandag begonnen, dus ik lig een paar dagen achter, maar ik voel me goed. Ik ben teleurgesteld dat ik wegga bij Glasgow Rangers, maar ik ga naar een goede club in Nederland. En veel spelers zitten zonder club deze zomer.

Konterman startte zijn profcarrière bij PEC Zwolle. Daarna kwam hij uit voor Cambuur, Willem II, Feyenoord en Glasgow Rangers. Daarnaast speelde hij 12 interlands, onder meer op EURO 2000. Konterman had nog een contract voor een jaar bij Glasgow Rangers, maar hij mag transfervrij weg. Bij Vitesse moet Konterman de opvolger worden van de vertrokken Dejan Stefanovic. Trainer Edward Sturing zocht een ervaren speler voor het centrum van de defensie, omdat hij voor die posities door de blessure van Ruud Knol alleen over de jonge Michael Dingsdag en Michael Jansen beschikte.

Bron: RTV Gelderland 08-07-03

Vitesse Pool van start
Record aantal deelnemers verwacht

Nu het competitieprogramma bekend is, gaat het poolseizoen 2003-2004 met de Vitesse Pool pas écht van start. In de Vitesse Pool kunnen liefhebbers hun voorspellingen uitbrengen voor alle officiële wedstrijden van Vitesse. Vorig seizoen deden liefst 142 supporters mee aan de pool, een aantal dat volgens de organisatoren dit jaar ruim overtroffen zal worden. De winnaar ontvangt aan het eind van de competitie een cadeaubon ter waarde van 50 euro. Iedereen die wil kan meedoen aan de Vitesse Pool. Gewoon even inloggen op het forum en je voorspellingen uitbrengen in de betreffende topics. Apart inschrijven voor de pool is niet nodig.

Voorspellen kan op twee manieren. Ruim tevoren kun je al een voorlopige uitslag invullen in de ‘maandtopic’, zodat je er zeker van bent dat je geen wedstrijd hoeft te missen. Deze kun je eventueel wijzigen in de korter op de wedstrijd gepubliceerde wedstrijdtopic.

Vorige week is op het forum de Oefenpool al van start gegaan. Daarin wordt gepoold voor de oefenwedstrijden van Vitesse. In enkele dagen hebben al bijna 50 poolers een voorspelling uitgebracht. De eerste oefenwedstrijd die op het programma staat is Arnhemse Boys-Vitesse op 9 juli.

Beide pools staan los van elkaar en worden georganiseerd door de officiële Supportersvereniging van Vitesse.

Veel succes en tot ziens in de Vitesse Pool!

Vitesse Pool

08-07-2003

Achter de haag kijken naar potje zonder slidings

Voor de meeste mensen moet de zomervakantie nog beginnen, voor de spelers Vitesse zit die er al weer op. Gisteren was de eerste training bij Gelredome. Slidings maken mocht nog niet, zagen de supporters.

Het gaat er allemaal ontspannen aan toe, in de schaduw van Gelredome. Figuurlijk in de schaduw dan, want de Vitessespelers en pakweg 150 tot 200 supporters genieten van een aangenaam zonnetje dat de eerste training van Arnhems trots deze maandagochtend opvrolijkt. Enkele tientallen fans zitten vlak achter het hek om de naar buiten geschoven grasmat heen, de meesten hebben zich achter de struiken om het veld genesteld. “Ze hadden hier wel even mogen snoeien”, lacht een oudere Vitessefan die enige moeite heeft om tussen het groen door naar zijn favorieten te kijken.

Het is niet de laatste keer dat het woord ‘snoei’ valt, al kijken de meeste fans liever niet terug naar het moeizame jaar dat de club achter de rug heeft. “Slechter dan vorig jaar kan haast niet”, zegt G. Gerritsen. Hij had al een seizoenkaart ‘toen Herman Veenendaal nog in het veld stond’. “Ik denk dat we blij moeten zijn als we het nieuwe seizoen in het linkerrijtje komen. En dat we hier mooi voetbal mogen zien”, voegt hij eraan toe.

Een andere Vitessesupporter, een eindje verderop aan het veld, sluit zich daarbij aan. “Het gaat beter dit jaar. Sturing heeft het wel vaker bewezen. Hij ligt in elk geval beter bij de jongens. Maar ja, het is sport, het kan alle kanten op.” Ondertussen haalt assistent-trainer Theo Bos op het veld een geintje uit. Hij ziet een bekende achter het hek en knalt de bal er hard tegenaan. Een brede lach verschijnt op z’n gezicht.

Wat er op de grasmat gebeurt, is tot nu toe niet erg opwindend. De spelers lopen zich rustig warm, daarna worden er wat oefenvormen afgewerkt. En allemaal even rustig. “Niet explosief”, roept Sturing. Het is tenslotte pas dag 1. Aan de kant wordt druk gespeculeerd wie nou toch die speler is die links vooraan loopt. Stijn Schaars, denkt een van de fans en dat blijkt uiteindelijk ook zo te zijn. “Zeker een andere kapper.”

Na een uurtje worden de fans eindelijk getrakteerd op een kort potje voetbal. De oranje hesjes worden uitgedeeld, ook aan Theo Bos. “Op de stropdas”, zegt een van de toeschouwers bewonderd als Theo Janssen de bal over grote afstand precies bij een medespeler neerlegt. Als er in het veld een sliding wordt uitgevoerd, snerpt de fluit. “De eerste training. Geen slidings”, roept Sturing naar de boosdoener. Onder de voortdurende aanwijzingen van de trainer wordt er gevoetbald, maar niet gescoord. Twee keer verdwijnt de bal hoog over om in de catacomben van Gelredome te verdwijnen.

Na een minuut of twintig vindt Sturing het welletjes, waarna de spelers zich weer toeleggen op het rustig lopen van een aantal rondjes om het veld. Sommige supporters houden het dan wel voor gezien en stappen in de auto of op de fiets. Een jochie druipt wat teleurgesteld af.: “Alweer niet gewonnen.”

Bron: De Gelderlander 08-07-03

Zeman van Vitesse naar Beira Mar
Slowaak is opnieuw vader geworden

Verdediger Marian Zeman speelt komend seizoen voor het Portugese Beira Mar uit Aveiro. De Slowaak tekent dinsdag een contract bij de voormalige UEFA-cuptegenstander van Vitesse. Zeman, die in 1997 naar Vitesse kwam, is zeer tevreden met Beira Mar: “Het is fantastisch wat ik daar heb gezien. Ze hebben met het oog op het EK net een nieuw stadion van 32.000 toeschouwers.”

Zeman kon ook naar Turkije, Duitsland en Oostenrijk: “Maar dit is het beste moment om naar Portugal te gaan. Aveiro is een rustige stad met een prachtig strand. Ideaal voor mijn gezin, want ik heb er net een tweede kind bij.”

Bron: RTV Gelderland 08-07-03

Zoon voor Bob Peeters

Bob Peeters is maandag voor de tweede keer vader geworden. Na dochter Saar is op maandag 7 juli de familie Peeters uitgebreid met zoon Wout. De kleine is 53 centimeter en woog bij de geboorte 3685 gram. Moeder en zoon maken het goed. Bob Peeters ontbrak hierdoor op de eerste training.

Bron: Vitesseworld 08-07-03

Vitesse zingt vanaf heden een toontje lager

Wie wonderen in Gelredome verwacht, kan beter niet komen. Zegt trainer Edward Sturing, enigszins in de overdrijving. Vitesse streeft geen luchtkastelen na, maar de middenmoot. Misschien wordt Edward Sturing uiteindelijk toch de ‘Foppe de Haan’ van Vitesse. Voor het eerst is de Eerbeker vanaf dag één trainer van Vitesse. Eerder mocht hij alleen maar invallen, twee keer vlak voor de winterstop en eenmaal vlak voor het einde van de competitie.

Dat was vorig seizoen, toen hij Mike Snoei opvolgde en de club ternauwernood in de eredivisie hield. “Het was niet ideaal er zo in te springen. Het is beter om er, zoals nu, vanaf het begin bij te zijn, al zal ik niet veel anders te werk gaan. Ik ben dezelfde persoon, ik verander niet.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 08-07-2003

Vitesse houdt nummer 3 vrij voor Bert Konterman

Vitesse heeft rugnummer 3 gereserveerd voor aanwinst Bert Konterman. De Arnhemse club hoopt de verdediger van Glasgow Rangers woensdag te presenteren. Een aantal spelers heeft een ander rugnummer gekregen. Zo speelt Theo Janssen niet meer met nummer 10, maar met 20. “Met dat nummer heb ik mijn beste wedstrijden gespeeld”, weet Janssen, die niets wil weten van een degradatie.

“Dat zullen we bij het begin van het seizoen wel zien. Ik weet wat mij te doen staat. Als ik er naast kom te staan, vecht ik terug. Ik wil niet weg bij Vitesse. Dat heb ik eerder een keer gezegd uit teleurstelling omdat ik ernaast stond, maar ik heb de tijd gehad om na te denken. Ik weet nu wat er gevraagd wordt op de posities waarvoor ik in aamerking kom en ik ga mijn best doen”, aldus Janssen, die zijn nummer naar clubtopscorer Amoah zag verhuizen.

Rugnumers Vitesse: 1. Jevric, 2. Cornelisse, 3. Konterman (onder voorbehoud), 4. Knol, 5. Fränkel, 6. Rankovic, 7. Hofs, 8. Claessens, 9. Mbamba, 10. Amoah, 11. Martel, 14. Michael Jansen, 15. Dingsdag, 16. Bochem, 17. Zongo, 18. Schaars, 19. Peeters, 20. Janssen, 21. Fafiani, 22. Van Fessem, 23. Sone, 24. Van Beukering, 25. Rojer.

Bron: De Gelderlander 08-07-03

Vitesse verliest duizenden fans

Vitesse dreigt komend seizoen een aanzienlijk minder talrijke supportersschare te krijgen. De Arnhemse voetbalclub verkocht ten opzichte van een jaar geleden bijna 30 procent minder seizoenkaarten. Voor komend seizoen zijn er inmiddels bijna 12.000 kaarten verkocht. Een jaar geleden waren dat er rond dezelfde tijd, zes weken voor de competitiestart, nog 16.800.

Het verschil (-29 procent) is voor een groot deel verklaarbaar. Tot voor kort stond het voortbestaan van de voetbalclub op de helling. Vitesse wijt de negatieve cijfers dan ook grotendeels aan de onzekerheid over de toekomst van de club.

“Het was lang onduidelijk of de gemeenteraad het reddingsplan zou goedkeuren. Vervolgens hebben we heel lang moeten wachten op de licentie”, verklaart woordvoerder Paul Meima. “Dat zijn factoren die de cijfers negatief beïnvloeden. De publiciteit is natuurlijk niet erg positief geweest. Als je alleen naar de cijfers kijkt, is het ook heel erg negatief. Maar de slechte tijd is nu achter de rug, we hebben in elk geval de zekerheid dat we volgend seizoen betaald voetbal spelen.”

Vitesse kreeg pas vorige week zekerheid over een nieuwe licentie en verwacht dat de verkoop van seizoenkaarten de komende weken zal aantrekken. “We houden rekening met een kleine daling ten opzichte van vorig seizoen”, bekent Meima. “Maar we verwachten wel dat het nog zal aantrekken. Er is nu sprake van een omslag. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is net begonnen, we hopen nog een nieuwe speler te presenteren en we beginnen het seizoen thuis tegen Ajax. Wie die wedstrijd wil zien, heeft een seizoenkaart nodig”, aldus Meima.

Een daling van het aantal seizoenkaarten is niet nieuw voor Vitesse. De tendens is de laatste jaren al negatief. Ook vorig jaar was de Arnhemse voetbalclub met het multifunctionele stadion beduidend minder populair.

Vitesse had nog 19.000 vaste kaarthouders, waarbij de businessstoelen niet zijn meegerekend. In de hoogtijdagen van de club waren dat er 23.000. In het seizoen 2000/01 trok Vitesse gemiddeld (inclusief incidentele bezoekers) zelfs meer dan 26.000 supporters.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er nog andere factoren die negatief werken op de verkoop van seizoenkaarten. Zo wisten de fans zich vorig jaar nog verzekerd van Europees voetbal. Ook zijn de seizoenkaarten ondanks de belabberde sportieve prestaties gemiddeld bijna 10 procent in prijs gestegen.

Bron: De Gelderlander 08-07-03

‘Oude hap’ begint in oefenduel met Vitesse

Arnhemse Boys is morgen, als beloning voor het winnen van de Arnhem Cup, de eerste tegenstander van Vitesse in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Toon Hartemink, trainer van de zondag derdeklasser, een eerste mogelijkheid zijn nieuwe spelers in een wedstrijd te beoordelen.

Toch begint Hartemink met de groep die op zondag 8 juni ten koste van Rozendaal de Arnhem Cup veroverde. “Dat hebben we zo afgesproken”, aldus Hartemink. “Dus ook de spelers die ons verlaten, staan in de basis. Daarom heb ik ze verzocht in training te blijven. Met onze nieuwe groep hebben we dat ook gedaan.”

Van die oude groep ontbreken Joey van Amersvoort (naar SML) en Dimitri Gerrits (naar Veluwezoom). Hartemink: “Joey is op vakantie en Dimitri heeft zondag zijn middenvoetsbeentje gebroken. Maar verder is iedereen van de partij die ook deel uitmaakte van de selectie voor de finale van de Arnhem Cup.”

In de tweede helft van het duel met Vitesse, dat morgenavond om 19.00 uur op sportpark ’t Cranevelt begint, krijgen ook de nieuwkomers, zoals Carlo Buitenhuis en William Kranenburg, een kans. Hartemink: “We hebben een paar keer getraind en als ik kijk naar de jongens die we erbij hebben gekregen, dan denk ik niet dat we er slechter op zijn geworden.”

Veel hoop dat spelers terugkomen op hun besluit om Arnhemse Boys te verlaten, heeft Hartemink niet. “Maar ik zou graag willen dat Mehmet Akpolat, die overschrijving naar VDZ heeft aangevraagd, blijft. En Willy Kremers en Dimitri Gerrits, juist omdat ze al vijf jaar bij ons voetballen. Die drie zou ik heel graag houden, al vind ik het van iedere speler jammer als hij vertrekt.” Arnhemse Boys rekent morgenavond op een vol huis voor het duel tegen Vitesse. Hartemink hoopt dat ook Bert Konterman al van de partij is, al is die kans klein. “Als ook Konterman erbij is, zorgt dat voor nog meer aantrekkingskracht.”

Bron: De Gelderlander 08-07-03

Vitesse loot UDI’19 in eerste ronde AC

Na de bekendmaking van het competitieschema heeft de KNVB ook geloot voor de eerste ronde van de Amstel Cup. Vitesse is gekoppeld aan de zondaghoofdklasser UDI’19 uit Uden. Het duel wordt gespeeld op 9 of 12 augustus, voorafgaand aan het eerste competitieduel tegen Ajax.

Bron: Vitesseworld 07-07-03

Competitieschema 03-04

De KNVB heeft maandagmiddag het competitieschema voor het voetbalseizoen 2003-2004 bekendgemaakt.

17 augustus, Vitesse – Ajax
23 augustus, NAC – Vitesse
30 augustus, Vitesse – AZ
13 september, RBC – Vitesse
20 september, Vitesse – Roda JC
23/25 september, AC 2e ronde
28 september, FC Utrecht – Vitesse
3 oktober, Vitesse – FC Twente
18 oktober, RKC – Vitesse*
26 oktober, FC Groningen – Vitesse
28/29 oktober, AC 3e ronde
1 november, Vitesse – Volendam
7 november, Vitesse – Willem II
23 november, Feyenoord – Vitesse
29 november, ADO – Vitesse
6 december, Vitesse – FC Zwolle
14 december, NEC – Vitesse
16/17 december, AC 1/8e finale
20 december, Vitesse – PSV

*** WINTERSTOP ***

24 januari, Vitesse – Heerenveen
28 januari, FC Twente – Vitesse
31 januari, PSV – Vitesse
3/4 februari, AC 1/4e finale
8 februari, Vitesse – Feyenoord
14 februari, Vitesse – RBC
21 februari, Vitesse – FC Groningen
27 februari, FC Zwolle – Vitesse
7 maart, Volendam – Vitesse
14 maart, Vitesse – ADO
16/17 maart, AC 1/2e finales
21 maart, Ajax – Vitesse
27 maart, Vitesse – RKC
3 april, AZ – Vitesse
11 april, Vitesse – NAC
16 april, Willem II – Vitesse
24 april, Heerenveen – Vitesse
2 mei, Vitesse – NEC
9 mei, Roda JC – Vitesse
16 mei, Vitesse – FC Utrecht
23 mei, AC finale

* = Indien Ajax – Volendam verplaatst moet worden i.v.m. Champions League gaat dit duel naar vrijdag 17 oktober

Bron: Vitesseworld 07-07-03

Vitesse heeft rugnummer 3 nog open

Bij de toekenning van de nieuwe rugnummers heeft Vitesse nummer 3 nog open gelaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe centrumverdediger Bert Konterman met dat nummer gaat spelen. Naar verwachting wordt Konterman in de loop van deze week gepresenteerd.

Stijn Schaars, Raymond Fafiani, Ricky Bochem en Eldridge Rojer maken voor het eerst vanaf het begin van het seizoen deel uit van de A-selectie. Jhon van Beukering is terug na te zijn verhuurd aan FC Zwolle en krijgt nummer 24. Theo Janssen heeft rugnummer 10 kwijtgespeeld aan Matthew Amoah. Hij begint het nieuwe seizoen met nummer 20.

De nieuwe rugnummers van de selectie:

1 Dragoslav Jevric
2 Tim Cornelisse
4 Ruud Knol
5 Purrel Frankel
6 Aleksandar Rankovic
7 Nicky Hofs
8 Gert Claessens
9 Emile Mbamba
10 Matthew Amoah
11 Didier Martel
14 Michael Jansen
15 Michael Dingsdag
16 Ricky Bochem
17 Mamadou Zongo
18 Stijn Schaars
19 Bob Peeters
20 Theo Janssen
21 Raymond Fafiani
22 Tim van Fessem
23 Kalle Sone
24 Jhon van Beukering
25 Eldidge Rojer

Bron: RTV Gelderland 07-07-03

Theo Janssen hoeft niet meer weg

Vitesse-speler Theo Janssen wil niet meer weg bij de club. Janssen had eind vorig seizoen laten weten dat hij zou vertrekken als er voor hem geen basisplaats in zou zitten. “Dat was uit onvrede dat ik niet speelde. Achteraf moet ik eerlijk zijn en zeggen dat het terecht was. Ik heb nog niet de helft gebracht van wat ik kan. Als ik in de eerste wedstrijd tegen Ajax niet speel, laat ik daarna wel zien dat ik er in hoor.” Theo Janssen deed op de eerste training al vol mee: “Het ging goed, alleen heb ik last van mijn knie. Ik wil graag fitter worden dan vorig seizoen.”

Bron: RTV Gelderland 07-07-03

Sturing leidt eindelijk 1e training

Edward Sturing leidde voor de eerste keer in zijn carrière de eerste training van Vitesse. “Ja, eindelijk. Ik heb het al vaak tussentijds overgenomen, maar nog nooit de voorbereiding gedaan. Het is prettig dat het nu op mijn manier kan.”

Sturing is tevreden met de huidige selectie: “Ik heb nog wel een centrum-verdediger nodig. Wat dat betreft zou Konterman heel welkom zijn.”

Behalve Theo Janssen en Mamadou Zongo was Sturing ook blij met een andere rentree op het trainingsveld: “Ja, Jan Jongbloed, mijn assistent. Het gaat gelukkig weer goed met hem.”

Bron: RTV Gelderland 07-07-03

Voor G-team is het menens

Sporten met gehandicapten. Vitessespelers durfden het zaterdagmiddag aan in Theothorne in Dieren. Bij het voetbal waren ze oppermachtig tegen het G – team van Erica. Maar rolstoelhockey was andere koek.

Een jongen met een Vitesseshirt aan op de tribune schreeuwt hard. “Erica, Erica, Erica!!” Twan Onstein, speler van het G-team van de Dierense voetbalvereniging Erica, weet het voor elkaar te krijgen de bal af te pakken van een Vitesse-speler.

Erica speelt in Theothorne in Dieren een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal. De verstandelijk gehandicapten van het G-team spelen voor het eerst van hun leven tegen selectiespelers van Vitesse onder het motto: ‘Wie durft? Mensen met een handicap dagen u uit!’ Het Platform gehandicaptenbeleid Rheden/Rozendaal heeft de ontmoeting georganiseerd om mensen kennis te laten maken met gehandicapten. De Vitessespelers Michael Jansen, Raymond van Driel, Nicky Hofs, Michael Dingsdag, Stijn Schaars en de nieuwe aanwinst Nico van der Poel durfden de uitdaging aan.

Vitesse krijgt de nodige weerstand van Erica. Toch is het snel duidelijk wie de sterkste is. Vitesse speelt de bal veel over, bouwt de aanval rustig op. De voetballers lijken geen haast te hebben. En dat blijkt gevaarlijk, want voordat Nico van der Poel het door heeft, is hij de bal kwijt.

Het G-team van Erica speelt fel. De jongens zijn gedreven. Ze krijgen ook voldoende kansen, maar tot scoren wil het in het begin niet komen. Totdat Twan Onstein zijn kans grijpt en de bal hard het net in schiet. Hij glundert. Erica voert de druk op. De bal gaat over de achterlijn. Een corner en dan scoort Twan Onstein opnieuw. Het is 4-2. De spelers van Vitesse zijn een beetje balgoochelaars. Ze maken allerlei schijnbewegingen. Laten de bal van hun linker- naar hun rechtervoet gaan. Ook de man in het doel, Raymond van Driel, laat zien dat hij die kunsten beheerst. Maar dat kan gevaarlijk zijn als zo’n gedreven speler van Erica voor je staat. “Hee, Driel. Houd eens op met die trucjes”, wordt er vanaf de bank geroepen.

De meesten zijn net terug van vakantie en missen de felheid van Erica. Ze giechelen en doen een beetje lacherig. Voor hen is deze wedstrijd een leuk spelletje, voor het G-team van Erica is het menens. Twan Onstein scoort nog twee keer. De eindstand is 6-4.

Onstein kijkt trots. “We hebben goed gespeeld”, zegt hij na afloop. “Vitesse was wel iets te sterk voor ons. Maar het zijn dan ook profs. Op ons niveau zijn wij ook goed. We zijn afgelopen seizoen kampioen geworden.”

Onstein krijgt een shirt van de Vitessespelers met alle handtekeningen erop. “Hartstikke leuk”, zegt hij. “Heb je gezien dat ik vier keer heb gescoord? Ik was de topscoorder van de wedstrijd. Goed, hè.” Hij glundert. Ook coach Wim Lebbink van het G-team is trots. “In mijn ogen hebben de mannen het goed gedaan. Die gasten van Vitesse kunnen elkaar makkelijk vinden. Dat is voor mijn jongens moeilijker. Maar ik ben tevreden. Dit maak je niet alle dagen mee.”

Dan is het tijd voor rolstoelhockey. De Vitessespelers mogen het proberen tegen het team van Antilope. Ze worden van het veld geveegd. Nicky Hoffs valt zelfs verschillende keren uit zijn rolstoel. Met 5-0 bleef er weinig van Vitesse over.

Bron: De Gelderlander 07-07-03

Vitesse 19 en 21 juli op toernooi in Kopenhagen

Vitesse neemt op 19 en 21 juli in Kopenhagen deel aan het toernooi om de Summer Cup. De Arnhemse club speelt op zaterdag 19 juli, om 16.15 uur, tegen AB Kopenhagen. Voorafgaand neemt FC Kopenhagen het op tegen Galatasaray. Op maandag 21 juli spelen de winnaars uit de eerste ronde om de eindzege en de verliezers om de derde plaats.

Vanwege de trip naar Denemarken komt het oefenduel tegen Saudi-Arabië, gepland voor 18 juli, te vervallen. Daarnaast gaat ook de wedstrijd die op 5 augustus in Athene gespeeld zou worden tegen Panathinaikos, niet door.

Vitesse hervat vandaag, vanaf 10.30 uur, de training. Op verzoek van de spelers gebeurt dat op het naar buiten geschoven hoofdveld van Gelredome.

Oefenprogramma Vitesse

9 juli: Arnhemse Boys-Vitesse. (19.00, sportpark ’t Cranevelt).

12 juli: Toernooi in Halle (Duitsland) met wedstrijden van 45 minuten tegen Halle, Waldhoff Mannheim en Lokomotiv Leipzig.

14 juli: Trainingskamp in Garderen.

15 juli: Attract Regioteam-Vitesse. (19.00 uur, sportpark De Beek in Wekerom).

19 juli: Toernooi om Summer Cup in Kopenhagen met AB Kopenhagen, FC Kopenhagen, Galatasaray en Vitesse.

– 14.00 uur: FC Kopenhagen-Galatasa- ray.

– 16.15 uur: Vitesse-AB Kopenhagen.

21 juli: Toernooi om Summer Cup. Winnaars uit eerste ronde spelen om toernooizege; verliezers om derde plek (aanvang 17.30 en 19.45 uur).

23 juli: Borussia Mönchengladbach-Vitesse (Vreden, Duitsland).

31 juli: Vitesse-Levski Sofia. (19.00 uur, terrein Arnhemse Boys).

Bron: De Gelderlander 07-07-03

Konterman nog niet op 1e training

Verdediger Bert Konterman zal maandag niet aanwezig zijn op de eerste training van Vitesse. De 33-jarige Konterman is zo goed als rond met de club uit Arnhem, maar hij moet het contract nog tekenen. Ook moet hij nog enkele zaken afhandelen met zijn oude club Glasgow Rangers. Het is de bedoeling dat Konterman woensdag zijn opwachting maakt bij Vitesse. Verder zal maandag de voltallige selectie aanwezig zijn op de training. Alleen het meedoen van Matthew Amoah is onzeker vanwege interlandverplichtingen met het nationale team van Ghana.

Bron: RTV Gelderland 06-07-03

Inkomensvoorwaarden voor spelers van buiten de EU

De KNVB heeft het inkomensgemiddelde vastgesteld dat het komende seizoen gehanteerd zal worden bij de beoordeling van aanvragen om een werkvergunning voor spelers van buiten de EU. Spelers van buiten de EU dienen op grond van dit gemiddelde minstens € 436.490 te verdienen om een werkvergunning te kunnen verkrijgen.

Om te kunnen beoordelen of het geboden salaris aan een beroepsvoetballer marktconform is zal voor het seizoen 2003/04 een inkomensgemiddelde van € 290.995,- gehanteerd worden.

Spelers van 18 en 19 jaar van buiten de EU dienen ten minste 75 % van dit gemiddelde te verdienen, zijnde € 218.246,25.

Spelers van 20 jaar en ouder van buiten de EU dienen ten minste 150 % van dit bedrag te verdienen om een tewerkstellingsvergunning te verkrijgen: € 436.490,-.

Bron:VVCS 05-07-03

Vitesse begint de eerste training met negentien spelers

Vitesse-trainer Edward Sturing begint maandagochtend met negentien man aan de eerste training van het nieuwe voetbalseizoen. Een dag later hoopt Sturing de groep te kunnen completeren met Matthew Amoah, die dit weekeinde interlandverplichtingen heeft met het nationale elftal van Ghana. De topscorer van afgelopen seizoen vliegt, als alles volgens plan verloopt, maandag vanuit Ghana terug naar Nederland.

Inclusief Amoah komt de selectie op twintig fitte spelers. Daar moet Sturing het voorlopig mee doen. De Vitesse-trainer hoopt nog op de komst van Bert Konterman, maar verwacht daar pas in de loop van volgende week enige duidelijkheid over te krijgen.

Verder zijn de revaliderende spelers Ruud Knol en Jhon van Beukering voorlopig niet beschikbaar. Van Beukering, herstellende van een kruisbandoperatie, is zeker nog tot november uitgeschakeld. In hoeverre Bob Peeters, Theo Janssen en Mamadou Zongo maandag de eerste training kunnen meemaken, is voor Sturing nog een beetje een vraagteken. Over Zongo, die de afgelopen tijd in Zeist heeft gerevalideerd, heeft de trainer positieve geluiden gehoord. “Het ziet er goed uit. Ik ga ervan uit dat hij geen beperkingen meer heeft en gewoon met de groep mee kan doen.”

Dat geldt zeer waarschijnlijk nog niet voor Theo Janssen. De middenvelder heeft vorige maand een pin uit zijn eerder gebroken scheenbeen laten verwijderen. “Ik hoop dat Theo in ieder geval fit genoeg is voor gedeeltes van de training. Zijn toestand gaan we maandag even goed bekijken.”

Bob Peeters heeft vlak na de laatste competitiewedstrijd zijn enkel van binnen laten schoonmaken. Daarbij werd enig gruis verwijderd. “Een kleine ingreep”, aldus Sturing. ,,Met een beetje geluk ondervindt hij daar geen naweeën meer van.”

De eerste Vitesse-training is maandagochtend om 10.30 uur op het veld buiten stadion Gelredome.

Bron: De Gelderlander 05-07-03

Concert in Gelredome moet stiller

De geluidsoverlast voor de omliggende wijken moet flink verminderen, wil Gelredome in de toekomst opnieuw nachtelijke concerten houden. Dat is wat wethouder C. de Ronde betreft een van de belangrijkste conclusies na proef met het eerste nachtelijke evenement in het stadion, het optreden van DJ Tiësto afgelopen mei. “Tijdens dat concert heb ik zelf rondgefietst in de buurt van het stadion. Uit eigen ervaring weet ik dat de overlast in Elden en Kronenburg heel heftig was. In Malburgen was er bijna niks te horen.”

De waarnemingen van De Ronde komen overeen met die van een gespecialiseerd bureau, dat in opdracht van Gelredome de gehele nacht van 10 op 11 mei (tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends) metingen heeft verricht. Ze zijn verwerkt in een evaluatierapport dat deze week is verschenen.

“Met name het gedreun van de lage tonen, zeg maar de heipalenregionen, was inderdaad te hard”, beaamt Gelredome-manager J. van Amstel. Nadat er tussen een en twee uur ’s nachts negen telefonische klachten van omwonenden binnenkwamen, is actie ondernomen. “We hebben toen tijdens het concert een deel van de boxen uitgezet. Het ging om boxen die midden in de zaal stonden en ervoor moesten zorgen dat het geluid ook achterin goed te horen was. Vervolgens kregen we een aantal klachten van concertgangers.”

Gelredome zal ernaar streven bij eventuele nieuwe nachtelijke evenementen de geluidsoverlast verder te beperken. Dat kan door het stadion geluidsdichter te maken, denkt Van Amstel. “Enerzijds kun je denken aan het beter isoleren van de uitgangen, daar lekt nu geluid weg. Anderzijds kun je met de opstelling van de boxen wat doen.”

Als Gelredome aannemelijk kan maken dat de geluidsoverlast daadwerkelijk kan worden teruggeschroefd, is de gemeente Arnhem best bereid nieuwe ontheffingen voor nachtelijke optredens te verlenen. “Want verder is het experiment prima verlopen”, stelt wethouder De Ronde.

De stadiondirectie noemt de afloop van de nachtelijke proef ‘hoopvol’. “Van zeer extreme overlast is gelukkig geen sprake geweest. Hopelijk kunnen we toewerken naar twee van dit soort nachtelijke concerten per jaar.”

Behalve klachten uit de buurt over het gedreun van Tiësto (twintig in totaal), zijn er nauwelijks vervelende incidenten geweest, meldt het evaluatierapport. Ook de proef met het betaald parkeren bij de Rijnhal, Ohra en de Saksen Weimarkazerne pakte positief uit en krijgt mogelijk een vervolg. “De parkeeroverlast, waar iedereen voor vreesde, is uitgebleven”, aldus de wethouder.

Bron: De Gelderlander 05-07-03

Gehandicapte sporters dagen selectie Vitesse uit
5 juli 12.00 uur Sporthal Theotorne, Dieren

Onder het motto “WIE DURFT ? MENSEN MET EEN HANDICAP DAGEN U UIT!” organiseert het platform gehandicaptenbeleid Rheden/Rozendaal tijdens de jaarmarkt in Dieren een aantal boeiende sportactiviteiten. Tijdens de Erica-jaarmarkt, welke dit jaar op zaterdag 5 juli plaatsvindt, kan iedereen ervaren dat sporten voor mensen met én zonder handicap heel goed samengaat. Bijvoorbeeld tijdens een wel heel bijzondere voetbalwedstrijd in sporthal Theotorne. Want om 12.00 uur geeft wethouder Jan Jansen hier de aftrap voor een zaalvoetbalwedstrijd met het G-team van Erica en een selectie van Vitesse spelers.

2003 is het Europees Jaar van Mensen met een Handicap. Juist het bevorderen van de integratie van mensen met een handicap vormt binnen dit jaar een centraal thema. Het recent opgerichte platform gehandicaptenbeleid Rheden/Rozendaal grijpt dit thema aan en organiseert in Theotorne verschillende sportdemonstraties. Zo, zijn de Arnhemse Antilope-vereniging (rolstoelhockey), Tafeltennisvereniging Slagvaardig uit Rheden en de Boogschietvereniging uit Arnhem aanwezig voor demonstraties en nodigen zij de toeschouwers uit om eens mee te sporten. Voor de jongste kinderen is Bobo de Clown present, een heuse ballonkunstenaar die ook nog eens kan jongleren. En natuurlijk draagt ook Bobo zijn kunsten graag over op zijn jonge toeschouwers.

De toegang is gratis. Naast de verschillende demonstraties vindt de bezoeker op de markt diverse stands met informatie over handicap en integratie, kan men producten kopen welke zijn gemaakt door de mensen van activiteitencentrum de Wambeek en krijgt men desgewenst meer info over het platform gehandicaptenbeleid Rheden/Rozendaal.

Juni 2003

Vitesse start weer op 7 juli

Maandag 7 juli 2003 a.s. start Vitesse weer met trainen. De eerste training vindt plaats bij Gelredome en begint om 10.30 uur.

Bron: 04-07-2003

Prijzen wedstrijden voorbereiding

9 juli Arnhemse Boys – Vitesse (19.00 uur, sportpark Cranevelt)

Volwassenen: € 6,-
Kinderen t/m 12 jaar en 65+: €3,-

15 juli Attract Regioteam – Vitesse (19.00 uur)

SDS’55, Wekerom
Sportpark De Beek

Kinderen t/m 12 jaar en 65+: € 3,-
Volwassenen: € 5,-

Bron: Vitesseworld 04-07-2003

Toernooi in Denemarken toegevoegd

Als aanvulling op het oefenprogramma van Vitesse is een buitenlands toernooi toegevoegd. De club doet op 19 en 21 juli mee aan de “Dunlopillor Summer Cup” in Kopenhagen, Denemarken. De andere deelnemende ploegen zijn AB Kopenhagen, FC Kopenhagen en Galatassary.

Programma:
1e wedstrijden: 19 juli
14.00 uur: KC Kopenhagen – Galatassary
16.15 uur: Vitesse – AB Kopenhagen
2e wedstrijden: 21 juli
Tegenstander afhankelijk van 1e wedstrijd, aanvangstijdstip 17.30 of 19.45 uur.

Als gevolg hiervan komt de oefenwedstrijd van 18 juli tegen het team van Saoedi Arabië te vervallen. Daarnaast is de wedstrijd die op 5 augustus in Athene tegen Panathinaikos gespeeld zou worden komen te vervallen

Bron: Vitesseworld 04-07-2003

In brief wel hardere garanties aan KNVB

De gemeente Arnhem heeft in een tweede brief dinsdag aan de KNVB wel degelijk hardere toezeggingen gedaan om Vitesse tien miljoen euro beschikbaar te stellen en daarmee zeker te zijn van een licentie.

Werd in de eerste brief maandag nogal vrijblijvend meegedeeld dat Vitesse tien miljoen euro krijgt ‘indien het gemeentelijk reddingsplan wordt uitgevoerd’, dinsdagavond meldde wethouder Gast dat ‘de gemeente zich nog altijd in staat acht door medewerking van Gelredome liquide middelen aan Vitesse beschikbaar te stellen tot een maximum van tien miljoen euro’. Daarmee geeft de gemeente de KNVB een hardere garantie het reddingsplan uit te voeren.

De gemeente bestrijdt dat ze zulke harde garanties heeft gegeven als de opgestapte voorzitter Jos Vaessen van Vitesse heeft gezegd. Vaessen verklaarde dat de gemeente de KNVB had laten weten dat Vitesse onvoorwaardelijk geld zou krijgen, ook als Gelredome niet of later zou worden aangekocht. Dat blijkt niet uit de brief die de gemeente gisteren alsnog openbaar maakte.

Wethouder Gast heeft de gemeenteraadscommissie Middelen maandagavond niet in het openbare, maar in het besloten gedeelte van de vergadering over de tweede brief geïnformeerd. Die tweede brief heeft de gemeente even na half zes dinsdagmiddag aan de KNVB gefaxt. Vijf minuten later verleende de voetbalbond de nieuwe licentie aan Vitesse.

“De KNVB wilde van ons een bevestiging dat Gelredome nog steeds mee wil werken aan het reddingsplan. Die bevestiging hebben we gegeven. Ook wilden ze meer weten over de tien miljoen euro die in het gemeentelijk reddingsplan voor Vitesse is bedoeld”, aldus een gemeentewoordvoerder. Hij bevestigt dat de KNVB met het verzoek kwam naar aanleiding van de dinsdag ontstane ruzie tussen wethouder Gast en Gelredome. Gast had op tv verklaard dat Gelredome failliet is. De stadiondirectie was daarover aanvankelijk zó boos dat ze niet langer wenste mee te werken aan het reddingsplan (inclusief verkoop van het stadion aan de gemeente), maar bond later in na excuses van de wethouder.

Bron: De Gelderlander 04-07-2003

Regering wil meer voetbal live op tv

De regering wil dat meer voetbalwedstrijden uit de eredivisie rechtstreeks worden uitgezonden op tv. Minister Brinkhorst van Economische Zaken en staatssecretaris Ross van Sport hebben gisteren in een gesprek met de NV Eredivisie en de KNVB druk uitgeoefend om hiervoor niet langer exclusief in zee te gaan met de betaalzender Canal+.

De NV Eredivisie heeft in het verleden afspraken gemaakt met Canal+ om niet meer dan 10 tot 20 procent van de wedstrijden uit te zenden. Daardoor bleef de belangstelling van de liefhebbers voor de samenvattingen van Studio Sport levendig, en kon de NV Eredivisie namens de voetbalclubs ook met de NOS een gunstig contract afsluiten voor het wekelijkse voetbaloverzicht. Canal+ blijkt zich in de praktijk vooral te beperken tot de wedstrijden van de grote drie uit de hoogste voetbalcompetitie, dus PSV, Ajax en Feyenoord. Volgens Brinkhorst bestaat er ook belangstelling voor degradatiewedstrijden, streekderby’s en wedstrijden waarbij Europees voetbal in het geding is. Bovendien hebben relatief weinig voetballiefhebbers een abonnement op Canal+. Niet alleen de NOS en Canal+ zouden tuk zijn op wedstrijden uit de eredivisie, maar ook andere tv-zenders.

Directeur Herremans van de NV Eredivisie bestreed dat na afloop van het overleg met de bewindslieden. De tv-zenders kijken volgens hem ook naar alternatieven zoals buitenlands voetbal en Formule 1. Niettemin is met de bewindslieden afgesproken dat eind deze maand opnieuw wordt gesproken. Aanleiding voor het overleg is een recente uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Die bepaalde dat de NV Eredivisie niet langer namens de voetbalclubs mag onderhandelen over de uitzendrechten met Canal+. Volgens Herremans zijn De clubs zijn nu afzonderlijk in gesprek met Canal+. Alle achttien sluiten voor het komende seizoen ieder apart een contract met deze zender. Zoals de zaken er nu voorstaan zou dat in het voordeel kunnen zijn van de topclubs en zouden de lager geklasseerde clubs moeten inleveren. Het verschil in kwaliteit tussen de grote drie in het betaalde voetbal en de rest zou in de eredivisie dan nog groter kunnen worden en de competitie daardoor minder spannend. De KNVB en de NV Eredivisie willen daarom de bestaande verdeelsleutel van de gelden uit de uitzendrechten over de clubs zoveel mogelijk in stand houden. Minister Brinkhorst heeft er begrip voor dat “solidariteit” in de voetbalwereld mogelijk moet blijven.

Het liefst zou Herremans zien dat er een aparte sportwet komt, waardoor de mededingingswet niet zou gelden bij uitzendrechten voor het betaalde voetbal. Zover wil Brinkhorst niet gaan. Hij denkt, dat de “solidariteit” ook op en andere manier gestalte kan krijgen binnen de voetbalwereld. Hij ging daar donderdag niet nader op in, maar wil het overleg met de de KNVB en de NV Eredivisie wel voortzetten.

Bron: De Gelderlander 04-07-2003

Bob Peeters beslist zelf over toekomst

Vitesse-spits Bob Peeters is niet te spreken over de wijze waarop de club hem in de aanbieding doet bij andere clubs: “Ik ga niet bij eender welke club tekenen, ik ben het zelf die de eindbeslissing neemt.”

Peeters weet dat Vitesse met spelers leurt: “Ik heb vernomen dat er clubs zijn ingelicht dat de duurdere spelers zoals Martel, Jevric en ikzelf weg mogen. En ook andere spelers zijn aangeboden. Ik begrijp wel dat de club moet saneren, maar ik beslis zelf.”

Peeters heeft nog een contract voor drie jaar: “Het zou zeker kunnen dat ik nog minimaal een jaar blijf.” De Belgische spits is aangeboden bij clubs uit Spanje en Portugal. Peeters wil zorgvuldig te werk gaan bij een eventuele transfer: “Nurnberg had interesse, maar die zijn gedegradeerd naar de tweede Bundesliga. Dat is geen vooruitgang ten opzichte van Vitesse. Ik ga niet zomaar ergens voor veel geld voetballen. Het gezin primeert, want ik krijg er een kindje bij.”

Bob Peeters wordt gesterkt door het vertrouwen dat hij krijgt van trainer Edward Sturing: “De trainer staat achter mij. Ik zie zeker perspectief. Als het rustig blijft zonder gezeik over wie er wel of niet weg moeten, kan Sturing ons heel ver brengen.”

Bron: RTV Gelderland 03-07-2003

Gelredome breekt met Wethouder Gast

Wethouder Gast is niet meer welkom als partner in de besprekingen met Gelredome. Ze vinden hem ongeloofwaardig en willen hem niet meer als gesprekspartner.

Bron: RTV Gelderland 03-07-2003

Vitesse ver met Bert Konterman

Vitesse is dicht bij een akkoord met verdediger Bert Konterman. “Het zal niet aan ons liggen en ook niet aan de speler, maar we moeten de normale route bewandelen om rond te komen”, laat technisch manager Jan Streuer van Vitesse weten.

Konterman (33) moet de opvolger worden van de naar Portsmouth vertrokken Dejan Stefanovic. Hij mag ondanks een doorlopend contract transfervrij vertrekken bij Glasgow Rangers.

De centrumverdediger speelde op het EK 2000 voor Oranje. Hij kwam eerder ook uit voor Feyenoord, Willem II, Cambuur en FC Zwolle.

Bron: RTV Gelderland 03-07-2003

Vitesse doet mee aan Deens toernooi.

Vitesse neemt van 19 tot en met 21 juli deel aan de Dunlopillo Summer Cup in Kopenhagen. Andere deelnemers aan het toernooi zijn Galasataray, AB en FC Kopenhagen.

Vanwege de deelname van Vitesse aan het Deense toernooi, vervalt het oefenduel van de Arnhemse club tegen Saoedi-Arabië op 18 juli. Bovendien wordt het trainingskamp in Garderen een dag ingekort.

Overigens is het nog onzeker of de geplande oefenwedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos, op 5 augustus in Athene, door zal gaan.

Bron: RTV Gelderland 03-07-2003

Poolseizoen Vitesse.org geopend met de Oefenpool

Eindelijk is het zover: de licentie is binnen, hoogste tijd voor de opening van het Poolseizoen 2003-2004. We beginnen net als vorig jaar met de Oefenpool, waarin liefhebbers hun voorspellingen kunnen uitbrengen voor de oefenwedstrijden die Vitesse speelt tot en met de winterstop. Zodra het wedstrijdschema bekend is, volgt grote broer de Vitesse Pool, waarin wordt gepoold voor alle officiële wedstrijden van Vitesse.

Iedereen die wil kan meedoen aan de Pools. Gewoon even inloggen op het forum en je voorspelling plaatsen in de betreffende topic. Apart inschrijven voor de pools is niet nodig. Voorspellen kan op twee manieren. Ruim tevoren kun je al een voorlopige uitslag invullen in de ‘maandtopic’, zodat je er zeker van bent dat je geen wedstrijd hoeft te missen. Deze kun je eventueel wijzigen in de korter op de wedstrijd gepubliceerde wedstrijdtopic.

De twee Pools staan los van elkaar. Aan de Oefenpool hebben vorig seizoen 76 fans meegedaan. Winnares was Corriej. Aan de Vitesse Pool, nipt gewonnen door Wouter, deden liefst 142 supporters mee.

De stand zal regelmatig worden gepubliceerd. Tot ziens op het forum en veel succes!

03-07-03 

Gast biedt Gelredome excuses aan Gelredome
Gelredome accepteert excuses

De Arnhemse wethouder Gast heeft spijt van zijn uitspraak op TV Gelderland dat stadion Gelredome failliet is. Hij bood woensdagavond in een commissievergadering zijn excuses aan voor zijn uitspraak.

De directie van Gelredome was woedend op de wethouder en weigerde met hem verder te praten over het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome. De verhouding tussen wethouder Gast en de Gelredome-directie is al lange tijd slecht, maar samenwerking is nodig om Vitesse en Gelredome te kunnen redden.

De directie heeft de excuses van de wethouder geaccepteerd.

Bron: RTV Gelderland 03-07-03 

Sturing ijvert opnieuw voor komst Konterman

Edward Sturing weet dat het niet de tijd is van lange verlanglijstjes met daarop de meest wilde verzoeken. Maar één ding wenst de Vitesse – trainer, nu de licentie gisteren eindelijk door de KNVB is afgegeven, zich nog wel voor het nieuwe voetbalseizoen: een ervaren centrale verdediger voor de broodnodige balans in het nieuwe elftal.

Bert Konterman staat wat dat betreft nog steeds op nummer één. “Ik heb uitgebreid met Bert gesproken en daar een heel goed gevoel aan overgehouden”, reageert Sturing. “Daarnaast ben ik overtuigd van zijn kwaliteiten. Het zou heel erg mooi zijn als we hem aan de selectie toe konden voegen. Nu de licentie binnen is, ga ik me daar opnieuw sterk voor maken.”

Voormalig international Konterman, afgelopen seizoen hoofdzakelijk bankzitter bij Glasgow Rangers, is wel in voor een jaartje Vitesse. De vraag is echter of dienst eventuele komst niet te zwaar zal drukken op de toch al broze begroting van de noodlijdende Arnhemse club. Misschien moet er juist nog wel verder worden afgeslankt om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen.

Sturing zegt zijn ogen niet te willen sluiten voor de realiteit. Van de andere kant voelt hij zich verantwoordelijk voor het technische beleid bij Vitesse. “Als één iemand meedenkt, ben ik het wel. Daarom heb ik het al helemaal niet over de wens om scorend vermogen binnen te halen. Ik besef heel goed dat dat niet mogelijk is. De broekriem moet worden aangehaald, op alle onderdelen van onze organisatie. Maar de komst van een ervaren man achterin is, in mijn ogen althans, gewoon noodzaak. Komt die man er niet, dan hebben we een probleem.”

De Vitesse-trainer wijst in dat verband naar het recente vertrek van Nanu, Zeman, Van Halst en Stefanovic. “En niet te vergeten de blessure van Ruud Knol”, voegt Sturing er aan toe. “Ruud is voorlopig nog uit de roulatie, waardoor we voor het centrum alleen Michael Jansen en Michael Dingsdag nog over hebben. Twee jonge spelers die het afgelopen seizoen goed hebben gedaan, maar de tijd moeten krijgen om naast een ervaren verdediger verder te rijpen.”

Alternatieven voor Konterman zijn er wel, aldus Sturing, maar niet binnen de huidige selectie of jeugdopleiding. “We mogen de handen dichtknijpen dat we al die jaren zoveel geld en energie in de jeugd hebben gestoken. Daardoor kunnen we nu, als een van de weinige betaald voetbalclubs, met eigen mensen voort. Met het doorschuiven naar de selectie van jongens als Schaars, Rojer en Bochem bewijzen we dat ook. Maar de vervanger van Stefanovic hebben we gewoon niet in huis. En dan kun je zeggen ‘pech gehad, zie je maar te redden’, maar ik weet niet of dat de weg is die je moet verkiezen. Je kunt het product ook te ver uithollen. Als je alleen maar afroomt, loop je het risico dat sponsors niet meer geïnteresseerd zijn en je helemaal in een vicieuze cirkel terechtkomt.”

Met de huidige groep van 23 spelers, plus de komst van de gewenste verdediger, is Sturing redelijk tevreden. “Een prima selectie; jong en goed. Daarmee zetten we niet meer zo hoog in als we in het verleden wel eens hebben gedaan, maar we willen wel een beetje mee kunnen voetballen. En dat acht ik zeker mogelijk.”

Dat Vitesse komend seizoen überhaupt weer een kans krijgt zich in sportief opzicht te onderscheiden, mag alleen al als een overwinning worden beschouwd, weet ook Sturing. Toch zat de trainer de afgelopen dagen nimmer in over de toekomst. “Ik heb steeds de overtuiging gehad dat die licentie er zou komen. Omdat Vitesse enorm leeft in Arnhem en de regio. Ik verwachtte daarom wel dat opnieuw mensen bereid zouden zijn hun nek voor de club uit te steken.”

“Neemt niet weg dat ik heel erg blij ben dat we verder kunnen. Blij als trainer, maar ook blij als voetballiefhebber en supporter. Ik ga komende maandag mijn zeventiende seizoen bij Vitesse in. Officieel nog altijd in de rol van werknemer, maar inmiddels ben ik natuurlijk ook gewoon een fan geworden.”

Bron: De Gelderlander 03-07-03 

Bestuur Vitesse al weg

Vitesse-voorzitter Jos Vaessen en de bestuursleden Herman Veenendaal en Frits Vink hebben het binnenhalen van de licentie gisteren aangegrepen per direct te vertrekken bij de Arnhemse club.

De overige vijf bestuursleden van Vitesse, die net als genoemd drietal al demissionair zijn, blijven hun werkzaamheden bij de Arnhemse voetbalclub voorlopig voortzetten. Op den duur moeten tenminste Jan Snellenburg en Cor Guijt ook opstappen.

Dat heeft de gemeente Arnhem als voorwaarde gesteld voor het aannemen van het gemeentelijk reddingsplan voor Vitesse en stadion Gelredome. Direct na de presentatie ervan maakte het voltallige bestuur bekend de zetels beschikbaar te stellen.

Jos Vaessen, Herman Veenendaal en Frits Vink zijn nu de eersten die daadwerkelijk de club verlaten. Vaessen: “Ik heb altijd gezegd dat ik vertrek als Vitesse gered is en de licentie binnen is. Ik wil niet de indruk wekken een dubbele agenda te hebben gehad. Mijn taak zit er nu op”, aldus Vaessen gisteravond laat na een bestuursvergadering en -diner direct nadat de licentie was binnengesleept.

Oud-speler Herman Veenendaal blijft adviseur van Jan Streuer, de technische man van de club. Ondernemer Frits Vink vertrekt, net als Veenendaal, onder meer omdat hij genoeg heeft van de problemen rondom het reddingsplan en de toekomstige uitvoering.

Het bestuur heeft nog in grote spanning gezeten. De uitlating ‘Gelredome is failliet’ van wethouder Rob Gast op TV Gelderland leidde tot een nieuwe crisis met Gelredome. Directie en raad van commissarissen trokken het aanbod van verkoop van het stadion per direct in. Daarmee werd een bom onder het reddingsplan en het binnenhalen van de licentie gelegd.

“Het was een absoluut onnodige en onbegrijpelijke uitspraak van de wethouder”, vindt Vaessen. “Hem werd er niet eens naar gevraagd. We dachten er te zijn, geeft de wethouder plots en onnodig een persconferentie en doet onverstandige uitlatingen. Alles stond weer op zijn kop. We dreigden opnieuw speelbal tussen Gelredome en de gemeente te worden. De KNVB stelde daarom hardere voorwaarden. Ook als Gelredome niet of later wordt gekocht, garandeert de gemeente dat Vitesse de tien miljoen euro krijgt.”

Vitesse-bestuurder Snellenburg bevestigt dat de KNVB additionele voorwaarden heeft gesteld. “De licentie is binnen. Daar ging het om. Het is inderdaad enorm spannend geweest op het laatste moment. Ik vond de uitlatingen van Gast onbegrijpelijk en onnodig. Zoiets zeg je niet over ondernemers als een bedrijf niet failliet is”, aldus Snellenburg. “Maar we moeten nu vooruit kijken. Volgend jaar moeten we saneren en overleven in de eredivisie. Dat is nu de opdracht.”

Als het aan ex-voorzitter Vaessen ligt, wordt er niet te lichtvaardig afscheid genomen van de drie Vitesse-bestuurders die de club twee jaar geleden met eigen geld hebben gered. “Veenendaal, Snellenburg en Guijt zijn fantastische mensen, die hebben echt zwartgeel bloed. Ze hebben privégeld in de club gestoken om Vitesse overeind te houden. De gemeente heeft toegezegd de schuld aan hen goed af te handelen. Maar ik vind het politiek en bestuurlijk onaanvaardbaar dat ze nu nog in onzekerheid zitten. De gemeente had dat al goed moeten regelen. En voor daarna: je moet ze blijven behouden en wel met respect behandelen.”

Bron: De Gelderlander 03-07-03 

Naïviteit, opportunisme en ego’s bedreigen Vitesse

Nu Vitesse een licentie heeft, heerst er euforie. Maar voor hoe lang? De vraagtekens worden gesteld door Harm Graat en Eelko Wester.

Dat voetbalclub Vitesse voor komend seizoen alsnog een licentie heeft gekregen, mag bijna een wonder heten. De ultieme reddingsoperatie van gemeente Arnhem, Vitesse en Gelredome voltrok zich in een decor van intriges, achterdocht, leugens, misleiding en geniepige spelletjes. Het eigen belang stond bijna altijd voorop, terwijl er met speels gemak met miljoenen euro’s belastinggeld werd gesmeten.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 02-07-2003

Vitesse krijgt op de valreep toch licentie

Voetbalclub Vitesse heeft op de valreep alsnog een licentie voor komend seizoen gekregen. De beroepscommissie van de KNVB is akkoord gegaan met de ingediende begroting én de toezegging van de gemeente Arnhem dat het 29,3 miljoen euro kostende reddingsplan wordt uitgevoerd.

De opluchting in het kamp van de Arnhemmers was woensdag groot. Vitesse-directeur J. Snellenburg: “Het heeft lang geduurd. Ik had er wel vertrouwen in dat we aan alle voorwaarden konden voldoen. Soms hebben ook wij getwijfeld, maar ik kon me geen voetbal in Nederland voorstellen zonder Vitesse.”

Net als afgelopen jaren kostte het Vitesse veel moeite de licentie in de wacht te slepen. Pas na een reddingsactie van het Arnhemse bedrijfsleven werd op het laatste moment een gat van 2 miljoen euro gedicht.

Verder stoeit de gemeente Arnhem nog altijd met de bestuurders van Gelredome over de koop van het stadion, een belangrijk punt uit het reddingsplan. Na de uitlating van verantwoordelijk wethouder R. Gast dat ‘Gelredome failliet is’, heeft het stadion het overleg met de gemeente afgebroken. Gast maakte woensdagavond wel openlijk zijn excuses voor de uitlating, maar Gelredome accepteert de wethouder niet meer als gesprekspartner. Het eerder gedane aanbod aan de gemeente Arnhem om de aandelen van het stadion voor een euro over te nemen, blijft niettemin gehandhaafd.

Gelredome dreigde na de uitlating van Gast dat voorstel in te trekken. Maar om de licentie van Vitesse niet in gevaar te laten komen, is dat idee van tafel gegaan”, aldus stadiondirecteur P. van Sliedrecht.

Bron: De Gelderlander 03-07-03 

Kritiek en lof van raadsleden voor Gast

Gast oogstte, net als de directie van Gelredome, zowel lof als kritiek van de raadsleden. “Het getuigt van een onvolwassen en onprofessionele houding van Gelredome. De mensen aan de top moeten snel worden vervangen”, aldus PvdA – gemeenteraadslid L. de Vries.

“De wethouder heeft dit al eerder gezegd en het is ook juist. Ik begrijp niet waarom hij excuses heeft aangeboden”, stelde GroenLinks-fractievoorzitter W. van Loon.

“De wethouder heeft een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Dat is te veroordelen”, meende ChristenUnie-fractievoorzitter P. van Dijk.

Gelredome wil het stadion en de grond nog steeds niet verkopen. Wel willen directie en raad van commissarissen dat het stichtingsbestuur van Gelredome alle aandelen voor een euro overdraagt aan de gemeente. Gast wil dat onderzoeken. Een belangrijk deel van de politiek, waaronder de collegepartijen PvdA en GroenLinks, voelen niet voor het in handen krijgen van de aandelen.

Daarmee krijgt de gemeente namelijk niet alleen de lusten (grond en stadion), maar ook de lasten (schulden en risico’s voor de toekomst). Ondanks dat beide coalitiegenoten het er niet mee eens zijn, werkt Gast (CDA) toch aan een mogelijke overname van de aandelen van het stadion. “Het is overigens niet de bedoeling dat de gemeente de aandelen voor lange tijd in handen houdt, misschien slechts een minuut om ze vervolgens in een andere stichting onder te brengen”, liet Gast weten. Hij kon nu niet aangeven welke risico’s de gemeente daarmee zou lopen. Een van de mogelijke problemen, erkende de wethouder, is dat de provincie een achtergestelde lening van twaalf miljoen euro aan het stadion gaat opeisen.

Partijen toonden zich verheugd dat Vitesse een licentie komend voetbalseizoen heeft gekregen. “Dat is een compliment voor de wethouder, maar ook voor het huidige demissionaire bestuur dat ondanks dat het volgens de gemeente straks weg moet, er nog steeds hard aan trekt. De wethouder moet overwegen een deel van het bestuur straks niet weg te sturen”, aldus fractievoorzitter M. van Meurs van Leefbaar Arnhem.

Om het proces beheersbaar te krijgen, heeft de gemeente een procesmanager aangesteld. Dat is J. Reusen van Aestate. Hij heeft onlangs de gemeente Utrecht geholpen bij de redding van FC Utrecht, dat in grote financiële problemen terecht was gekomen. Eerder was hij bouwprojectbegeleider van Gelredome en hielp hij problemen bij het stadion van ADO Den Haag. Voor de gemeente heeft Reusen zich bezig gehouden met beoordeling van grondtransacties. “Ik ben me bewust van de gevoeligheden. Ik probeer te streven naar een totaaloplossing”, liet hij de gemeenteraadsleden weten.

Bron: De Gelderlander 03-07-03 

Hardere garantie stad aan KNVB

Wethouder R. Gast heeft de KNVB gisteravond om tien over half zes hardere garanties gegeven voor de tien miljoen euro van de gemeente voor Vitesse dan een dag eerder in een brief was geformuleerd. De KNVB had die additionele voorwaarde gesteld om Vitesse een licentie te kunnen geven. Vijf minuten na ontvangst van de gemeentebrief verleende de KNVB de Arnhemse club een licentie.

Dat hebben Vitesse-bestuurders gisteravond laat laten weten. Wethouder Gast, die niet meer bereikbaar was, heeft de raadscommissie middelen gisteravond om zes uur niet over de aanvullende KNVB-voorwaarde geïnformeerd.

De KNVB kwam met strengere voorwaarden na de ruzie tussen Gelredome en de gemeente. De KNVB vreesde dat Vitesse slachtoffer zou worden van de vete tussen de directie en raad van commissarissen van Gelredome en het gemeentebestuur. “Dat risico wilde de KNVB niet lopen”, aldus voorzitter Jos Vaessen, die gisteren net als de bestuursleden Herman Veenendaal en Frits Vink per direct is opgestapt bij Vitesse. “Ook al wordt Gelredome niet of later gekocht, dan nog krijgt Vitesse de tien miljoen euro heeft de gemeente toegezegd.”

Wethouder Gast heeft Gelredome gisteravond openlijk excuses aangeboden. Dat hadden directie en raad van commissarissen geëist nadat Gast dinsdagavond op TV Gelderland ten onrechte had gezegd ‘Gelredome is failliet’.

Gast bestreed in de gemeenteraadscommissie gisteravond dat zijn uitlatingen geheel onjuist waren. Hij ging niet verder dan te erkennen dat zijn uitlatingen ‘te kort door de bocht’ waren geformuleerd. “Ik heb bedoeld te zeggen dat er extra financiering noodzakelijk is. Dat is ook de reden dat een reddingsplan tot stand is gekomen. Van een feitelijk faillissement is geen sprake”, aldus Gast.

Bron: De Gelderlander 03-07-03 

Anonieme geldschieter redt Vitesse

Vitesse mag ook komend seizoen uitkomen in de eredivisie. De beroepscommissie van de KNVB heeft de voetbalclub uit Arnhem alsnog een licentie verleend. Vitesse kreeg op het laatste moment steun van een anonieme geldschieter, die zich voor het gat op de begroting garant heeft gesteld. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg gaat het om een bedrag van bijna twee miljoen euro.

De beroepscommissie van de KNVB heeft in haar beslissing ook het positieve gemeenteraadsbesluit van de gemeente Arnhem laten meewegen, dat op 12 juni akkoord ging met een reddingsplan voor de noodlijdende club.

Snellenburg was zeer opgelucht en blij na het goede nieuws uit Zeist. “Het heeft lang geduurd. Ik had er wel vertrouwen in dat we aan alle voorwaarden konden voldoen. Er was soms wel even twijfel, maar ik kon me geen voetbal in Nederland zonder Vitesse voorstellen.”

Vitesse heeft gisteren nog wel een fax met aanvullende informatie naar de KNVB moeten sturen. Daarnaast wilde de bond nog een extra garantie van de tien miljoen euro van de gemeente omdat het reddingsplan van de club nog altijd niet in werking is gesteld. Snellenburg: “Er is wat onduidelijkheid over de uitvoering, maar het reddingsplan gaat door. Alle partijen zullen er uitkomen.”

Het stadion Gelredome is bijvoorbeeld nog niet verkocht aan de gemeente. “Maar het is logisch dat het Gelredome dit zo goed mogelijk wil doen. Beide partijen zitten nog niet op één lijn, maar ik reken erop dat ook dit goed afloopt”.

Vitesse was als laatste club in afwachting van een definitieve licentie. Excelsior en AGOVV hebben het papiertje ook nog niet in huis, maar bij die clubs spelen geen geldkwesties. AGOVV moet het stadion aanpassen en Excelsior heeft meer tijd gekregen om de begroting in te dienen, nadat de club was gedegradeerd.

Bron: De Telegraaf 03-07-03 

Avond in teken van licentie, duidelijkheid en vaagheid
Commissie Middelen gemeente Arnhem vergaderde over Vitesse/Gelredome
Gast biedt excuses aan Gelredome

Vanavond vergaderde de Commissie Middelen van de gemeente over het reddingsplan van Vitesse en Gelredome. Gast begon de vergadering (die ook bezocht werd door journalisten) door excuses te bieden voor zijn uitspraak gisteravond voor de camera van TV Gelderland. Gast vertelde toen dat Gelredome eigenlijk failliet was. De wethouder zei vanavond dat die uitspraak te kort door de bocht was en ermee wilde aangeven dat Gelredome “extra financiering nodig heeft om te kunnen overleven”. Hij deed de uitspraak na een vraag van de journalist. De vraag kon hij niet meer herinneren.

lees verder...

Bron: 02-07-2003

Snellenburg: ´Gedachte dat Aalbers geld gaf was naief´
3 leden bestuur stappen op´

Jan Snellenburg werd vanavond geinterviewd op radio 1 n.a.v. het behalen van de licentie voor het seizoen 03-04. Hij vertelde dat er 3 jaar lang gewerkt is om Vitesse uit de naieve dromen te halen. Dat is niet helemaal gelukt. Er is wel keihard gesaneerd. De inkomsten liepen ook terug. Deze situatie kwam mede door de economische situatie.

Op de vraag of het nieuwe bestuur nu ging starten, was het antwoord dat daar nog geen duidelijkheid over was vanuit de gemeente. Wel was er volgens Snellenburg een procesmanager aangesteld (meer daarover in het verslag van de vergadering van commissie Middelen van gemeente Arnhem, die later op deze avond zal verschijnen op deze site) die het proces gaat begeleiden naar de nieuwe organisatie en deze manager heeft het huidige bestuur gevraagd om voorlopig nog aan te blijven om de lopende zaken af te handelen. Om er dan huidige bestuursleden verder kunnen, is ook onduidelijk.

Hierna vroeg de verslaggever van radio 1 wie de anonieme sponsor (geldschieter) was? Daarop antwoordde Snellenburg dat het gat is gedicht door garantstellende bedrijven, commerciele sponsors die hebben getekend. Daarna was er nog een gat wat gedicht is door een anonieme geldschieter wat geen sponsor is.

Op de suggestie dat het aalbers zou zijn, barstte Snellenburg in lachen uit en antwoordde dat dat niet zo is en dat het een naieve droom zou zijn. Hij wilde niet zeggen wie het zou zijn.

Snellenburg vertelde dat er nu naar sponsors worden gezocht. Er waren wel gesprekken maar door de onzekerheid kwam daar verder niets van. Het zal wel even duren door de vakantietijd en er wordt gedacht aan dezelfde constructie als Bavaria/SBS6.

Ten slot vertelde hij dat er een bestuursvergadering vanavond is geweest en daar kwam o.a. uit dat in ieder geval 3 bestuursleden opstappen en dus in ieder geval niet meer verder gaan in een eventueel nieuw bestuur. Of ze nu nog doorgaan werd niet duidelijk. De overige 5 leden willen wel en blijven nu dan ook gewoon aan.

02-07-03 

Vitesse voetbalt ook in seizoen 2003/2004

Zojuist is bekend geworden dat aan Vitesse de gevraagde licentie voor het seizoen 2003-2004 is toegekend.

Al eerder sprak bestuurslid en directeur Jan Snellenburg zijn vertrouwen uit nadat door Vitesse aan alle door de KNVB gestelde voorwaarden was voldaan. Vandaag volgde het verlossende positieve bericht van de KNVB.

Mede door de steun van de gemeente Arnhem en het bedrijfsleven, alsmede door de niet aflatende support van alle Vitesse-aanhangers, ziet de club het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.

Het seizoen start op 3 augustus met de traditionele Open Dag.

Bron: Vitesseworld 02-07-03 

Vitesse ontvangt alsnog licentie

De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft Vitesse alsnog een licentie verleend voor het voetbalseizoen 2003/’04.

Deze week kreeg Vitesse steun van een anonieme geldschieter,die zich garant stelde voor het gat op de begroting.Het zou gaan om een bedrag van iets minder dan 2 miljoen euro.

02-07-03 

Gelredome eist excuses over Gast

De raad van comissarissen en de directie van stadion Gelredome willen niet meer met wethouder Gast van de gemeente arnhem om tafel. Dat heeft de raad aan het college van B & W laten weten.

Aanleiding is een uitspraak van Gast dinsdagavond bij TV Gelderland. Gast stelde daar dat het stadion “Falliet” zou zijn, maar dat is volgens de raad niet waar.

Het bestuur van Gelredome eist van het Arnhemse college dat de uitspraak van de wethouder publiekelijk en zo snel mogelijk wordt herroepen.

Bron: RTV Gelderland 02-07-03 

‘Anonieme geldschieter bezorgt Vitesse licentie’

Vitesse kan de licentie om ook komende seizoen betaald te spelen nauwelijks nog ontgaan. Met dank aan een anonieme geldschieter, die het gat in de Arnhemse begroting (twee miljoen euro) dichtte. De betaalde voetbal-licentie hing voor de Arnhemse club de afgelopen dagen aan een zijden draadje. Omdat het onlangs gepresenteerde reddingsplan voor de club nog niet in werking is, eiste de KNVB een garantie van tien miljoen euro van de gemeente. Omdat de directie van het Gelredome vooralsnog weigert om het stadion aan de locale overheid te verkopen, weigerde de gemeente dit. De stad Arnhem zal echter toch garant staan.

Een ander probleem was het gat in de begroting van Vitesse. Dat bedroeg twee miljoen euro en dreigde met het vorderen van de tijd alleen maar groter te worden. De Arnhemse eredivisionist vond echter een sponsor bereid – de geldschieter wenst vooralsnog anoniem te blijven – die het immense tekort heeft aangezuiverd. De betaald voetbal-licentie voor het seizoen 2003/2004 kan de club daardoor haast niet meer ontgaan.

Bron: www.vi.nl 02-07-03 

Gelredome werkt wel mee

Radio Gelderland meldt zojuist dat Gelredome wel nog boos is op wethouder Gast, maar dat het aanbod van 1 euro blijft staan. Na telefonisch contact van Radio Gelderland met de KNVB meldde de bond dat er een notie van wordt gemaakt. De verwachting echter is dat het geen problemen zal opleveren voor de licentie. Een besluit over de licentie wordt naar alle waarschijnlijkheid vandaag verwacht.

02-07-03 

VI: Konterman klaar voor vertrek naar Vitesse

De komst van Bert Konterman naar Vitesse lijkt slechts een kwestie van tijd. De 32-jarige verdediger heeft nog een eenjarig contract bij de Schotse kampioen Glasgow Rangers, maar mag transfervrij vertrekken. Vitesse-trainer Edward Sturing is optimistisch: ‘Technisch gezien zijn we er wel uit. Het is nu afwachten of het financieel haalbaar is. We hebben een oriënterend gesprek gehad, waarin Bert duidelijk maakte graag voor Vitesse te willen spelen. Ik kan hem na het vertrek van Dejan Stefanovic goed gebruiken.’ De ex-international, die ook in de belangstelling staat van vier andere Nederlandse clubs, wacht af of Vitesse erin slaagt een nieuwe licentie te bemachtigen. Technisch manager Jan Streuer zal er dan wel in moeten slagen de gemeente te overtuigen van het nut van de investering, aangezien de club onder curatele staat en iedere uitgave boven de vijftigduizend euro moet voorleggen aan de gemeente Arnhem.

Bron: VI 02-07-03 

VI: Van Sliedrecht sceptisch over redding Vitesse

Vitesse verkeerde begin deze week nog steeds in spanning over het verkrijgen van een licentie die de club volgend seizoen toegang geeft tot de Holland Casino Eredivisie. De KNVB eiste vorige week een garantie van tien miljoen euro, aangezien het door de gemeente Arnhem goedgekeurde reddingsplan nog niet in werking is getreden. De club heeft de gemeente gevraagd garant te staan. Essentieel onderdeel van het reddingsplan is de verkoop van stadion Gelredome.

Stadiondirecteur Paul van Sliedrecht is sceptisch: ‘Ik heb niemand gesproken. Het plan is flinterdun, wij hebben al vele malen om een financiële onderbouwing gevraagd, maar die is er helemaal niet. Wij willen best meewerken aan de redding van Vitesse – niets liever zelfs – maar dan moet er wel een goed plan liggen. Het is toch ongelooflijk dat Vitesse nu alweer moet aankloppen bij de gemeente? Als dit plan doorgaat voorzie ik Ahold-toestanden. Dan staat de club in november weer bij de gemeente. En wat dan?’Behalve de geblokkeerde aankoop van het stadion, wat Vitesse een bonus van 4,6 miljoen op zou leveren, kampt de club met gaten in de begroting. Zo is er nog steeds geen nieuwe hoofdsponsor en blijken bijna de helft van de driehonderd contracten met de logehouders af te lopen. Statutair directeur Jan Snellenburg wanhoopt echter niet: ‘Ik zie wel licht in de tunnel. We hebben een totale mediastilte afgesproken met de gemeente, maar ga er maar van uit dat het allemaal goed komt.’

Bron: VI 02-07-03 

Gelredome woedend op wethouder Gast

De commissarissen en de directie van het Arnhemse stadion Gelredome zijn woedend op de gemeente. Aanleiding is een uitspraak van wethouder Gast dinsdagavond bij TV Gelderland. Gast stelde daar dat het stadion “Failliet” zou zijn. De directie ziet in de opmerking het zoveelste bewijs dat de gemeente een onbetrouwbare partner is en zet alle medewerking aan het reddingsplan voor stadion en voetbalclub Vitesse stop.

Overigens doet de beroepscommissie van de KNVB in de loop van de ochtend uitspraak over het al dan niet verlenen van een licentie aan Vitesse.

Bron: RTV Gelderland 02-07-03 

Uitspraak Gast:’Gelredome is failliet’ legt bom onder licentie
Gelredome:”Dit is laster”

Er is op het allerlaatste moment een bom geplaatst onder de licentie van voetbalclub Vitesse. De directie van Gelredome heeft gisteravond laat het bod om het stadion plus grond voor één euro aan de gemeente Arnhem te verkopen ingetrokken en alle medewerking aan het gemeenlijk reddingsplan stopgezet.

Uitvoering van het reddingsplan door de gemeente is voor de KNVB een keiharde eis om Vitesse een licentie te verschaffen. De gemeente wil om het reddingsplan uit te voeren per se stadion Gelredome en omliggende grond in handen krijgen. Het is volstrekt onduidelijk hoe de voetbalbond hierop gaat reageren.

Aanleiding voor de drastische beslissing van Gelredome is de uitspraak ‘Gelredome is failliet’ van Arnhems wethouder Gast gisteravond op TV Gelderland. “Dat is laster. Hij brengt een bedrijf in diskrediet”, reageerde een woedende directeur P. van Sliedrecht gisteravond. “Gelredome is helemaal niet failliet. Er is nergens faillissement aangevraagd. Gast heeft hiermee de grens overschreden. We bekijken morgen met een jurist welke juridische stappen we ondernemen ten opzichte van de wethouder. Dit laten wij niet over onze kant gaan.”

Van Sliedrecht: “Het stadion wordt nu niet meer verkocht aan de gemeente. Wij hadden al overeenstemming bereikt met een marktpartij voor het geval de gemeente niet op ons bod zou ingaan. Die partij biedt nog meer geld voor de grond dan de gemeente. Daarmee is Gelredome financieel uit de problemen.”

Gistermiddag leek de licentie voor voetbalclub Vitesse nog in kannen en kruiken. Volgens de voetbalclub en de gemeente Arnhem was aan alle voorwaarden van de KNVB voldaan. De beroepscommissie van de voetbalbond heeft gistermiddag alle stukken bekeken, maar kwam nog niet tot een beslissing. Dat zou vanmorgen gebeuren. Dat is nu ongewis.

Wethouder Gast was tot gisteravond laat niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Gelderlander 02-07-03 

Wethouder maakt Gelredome furieus

Directie en raad van commissarissen van Gelredome zijn zo furieus over wethouder Gasts uitspraak ‘Gelredome is failliet’ dat ze alle medewerking weigeren aan het reddingsplan. Vitesse dreigt de dupe te worden.

Zonder medewerking van Gelredome lijkt het voor de gemeente onmogelijk het reddingsplan voor Vitesse uit te voeren. Daarmee verdwijnt voor Vitesse de bodem onder de licentieaanvraag, aangezien de club via het reddingsplan tien miljoen euro krijgt. Zonder dat bedrag lijkt de ultieme licentieaanvraag, die vanmorgen door de beroepscommissie van de KNVB wordt behandeld, er plots veel minder rooskleurig uit te zien.

Stadiondirecteur P. van Sliedrecht heeft gisteravond het rigoureuze besluit van directie en raad van commissarissen meegedeeld aan Vitesse-bestuurslid J. Snellenburg. “Vervelend voor Vitesse, maar wij gaan nu onze eigen weg. Met het geld dat de grote marktpartij ons voor de grond wil geven, kunnen wij ons redden. Vitesse moet er nu met de gemeente uitkomen.”

Directie en voltallige raad van commissarissen van het stadion zijn volgens Van Sliedrecht furieus over de uitlating van Gast. “Dat is laster. Hij liegt van a tot z en heeft het bedrijf Gelredome, ernstig in diskrediet gebracht. Dat pikken we niet. Hij heeft alle normen overschreden. Tegen Gast ondernemen we juridische stappen. Met onze jurist overleggen we welke. Dit blijft niet zonder gevolgen.”

De ontwikkelingen van gisteravond staan in schril contrast met de jubelstemming ’s middags in het Arnhemse stadhuis. Daar vertelden Snellenburg en Gast trots dat aan alle voorwaarden van de KNVB was voldaan.

De KNVB blies gisteren echter nog geen witte rook. “De beroepscommissie heeft meer tijd nodig”, aldus een KNVB-woordvoerder. Een definitieve beslissing werd vandaag verwacht.

Snellenburg toonde zich gistermiddag optimistisch: “We hebben letterlijk twee minuten voor twaalf aan de gestelde eisen voldaan. Dat gaat elk jaar zo, dat maakt het lekker spannend. Net een voetbalwedstrijd.”

De situatie was voor Vitesse maandag fors verbeterd nadat het Arnhemse bedrijfsleven de noodlijdende club te hulp schoot. Het Arnhems Ondernemers Kontakt OKA heeft een ondersteunende rol gespeeld bij het verkrijgen van de hulp van het bedrijfsleven.

Tien tot vijftien bedrijven hebben op het allerlaatst hun steun toegezegd. Door bankgaranties te verlenen en versneld sponsorcontracten te tekenen, werd een gat van twee miljoen euro afgedekt. Dat gat was ontstaan omdat de begrote clubinkomsten tegenvielen, met name omdat er nog altijd geen overeenstemming is bereikt met Bavaria als hoofdsponsor.

Ook de gemeente ging ervan uit dat de licentie rond was. Verantwoordelijk wethouder Gast vertelde dat het college van burgemeester en wethouders goede kansen zag Gelredome te kopen, omdat toen het stadionaanbod er nog lag om de aandelen te verkopen. De gemeente had daarom zwart op wit aan de KNVB laten weten het reddingsplan voor club en stadion te willen uitvoeren.

Arnhem loopt overigens nog een extra financieel risico. Als de gemeente de aandelen van Gelredome overneemt, kan de provincie een achtergestelde lening van twaalf miljoen euro opeisen. Gisteravond was niet duidelijk of de gemeente zich dat risico had gerealiseerd. Dat risico was niet eerder, in het openbaar, aan de gemeenteraad gemeld.

Bron: De Gelderlander 02-07-03 

Vitesse vindt bedrijven die garant willen staan na contact OKA

Jan Snellenburg, bestuurslid bij Vitesse, legde vanavond op TV Gelderland uit dat er genoeg bedrijven zijn gevonden die garant willen staan voor de sponsorinkomsten. Nadat Vitesse in het weekeinde contact zocht met het het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) kon Vitesse maandagochtend een presentatie houden voor belangstellende bedrijven. Daarna kwamen er genoeg bedrijven voor de garantstelling. De garantstelling houdt in dat mocht Vitesse geen sponsor vinden dan moeten de bedrijven het geld gaan overmaken. Zodoende krijgt Vitesse toch altijd inkomsten uit de sponsoring.

01-07-03 

Vitesse/Arnhem: Licentie bijna zeker

Het is bijna 100 procent zeker dat Vitesse komend seizoen weer betaald voetbal kan spelen, zo zeggen de gemeente Arnhem en de voetbalclub zelf.

De club zegt genoeg bedrijven gevonden te hebben die borg staan en ook zijn er voldoende Busines-seats verhuurd.

De gemeente Arnhem heeft voetbalbond KNVB bovendien een brief geschreven, waarin de gemeente zegt van plan te zijn het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome uit te voeren. Dat voornemen is volgens de gemeente voor de KNVB voldoende om een licentie te verlenen.

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Inhoud Zwart op Geel 11e jaargang nr.7

Binnenkort de nieuwe editie van ZOG met de volgende onderwerpen:

LOUIS LAROS VERGROEID MET VITESSE

Vanaf de zomer van 1995 is Louis Laros al in dienst bij Vitesse. Echter, een chronische knieblessure noopte hem zijn carrière voortijdig te beëindigen. De sympathieke middenvelder, die 153 keer het Vitesse-shirt droeg, blikt nog even op zijn carrière terug.

STIJN SCHAARS LEERGIERIG TALENT

Stijn Schaars is een speler die een puike instelling koppelt aan voetballend vermogen. Alleen komt de jonge middenvelder nog wat body tekort. Hij heeft het in zich uit te groeien tot een hele grote.

ELDRIDGE ROJER EXOTISCHE PAREL

Jongeling Eldridge Rojer, weer een exponent van de Vitesse Voetbal Academie die op doorbreken staat, debuteerde in het thuisduel tegen Liverpool. “Als ik had gescoord, zou ik helemaal gek zijn geworden.”

GLENN HELDER KOMT TOT INKEER

Glenn Helder is na tal van omzwervingen weer terug op de velden. De rusteloze ex-Vitesse-speler, die er een bewogen periode op heeft zitten, zegt er veel van geleerd te hebben en is tot bezinning gekomen.

EN VERDER:

– De Zijlijn met onder meer: hoe is het toch met Ruud Knol, Stijn Schaars player of the tournement van een sterk bezet internationaal jeugdtoernooi in Terborg, Van Hintum weer der Konig van Hannover en een in memoriam van
oud-speler/trainer Jan Zonnenberg.
– Speler van het jaar en een foto-impresie van het Slotfeest
– Het traditionele competitieoverzicht door Ralph Decker
– Geen landstitel voor A-jeugd
– In Ónze supporters komt een jeugdige fan aan het woord
– De fotorubriek Promenade
– De kritisch noot in Time Out
– Supportersnieuws

01-07-03 

Streuer legt prioriteit achterin

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse is redelijk tevreden over de samenstelling van de A-selectie van Vitesse, waaraan de jeugdspelers Rick Bochem, Stijn Schaars en Ragmond Fafiani zijn toegevoegd.

“Het probleem ligt achterin”, denkt Streuer. “Maandag willen we het liefst een nieuwe speler hebben, want mede door de blessure van Knol hebben we daar een groot probleem. Bert Konterman is een goede optie.”

“We zitten vrij krap in de spelers. maar we moeten het gezien onze financiële positie hier mee doen”, qeeft Streuer aan. Zo zou Vitesse voor de breedte graag een rechtsbenige middenvelder of een rechtsback aantrekken. maar daar is nu geen financiële ruimte voor. Op links doet dat probleem zich niet voor. Voorin zijn er zes aanvallers beschikbaar. maar spits Bob Peeters wordt wellicht nog verkocht. “Er is een club die interesse heeft getoond”, aldus Streuer. “Het moet wel de moeite waard zijn voor ons en voor de speler. Wij hebben zelf nog niet met Peeters gesproken hierover.”

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Ruud Knol mist eerste training

Vitessenaar Ruud Knol is niet op tijd fit om mee te doen aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Knol raakte begin vorig seizoen geblesseerd aan de meniscus van zijn rechterknie. In november leek Knol hersteld maar bij kreeg opnieuw klachten. In januari moest hij onder het mes. Op dit moment revalideert Knol in Amsterdam en zal dat ook tijdens de voorbereiding blijven doen.

De revalidatie van middenvelder Theo Janssen, die in juni werd geopereerd aan zijn scheenbeen, verloopt volgens schema. Janssen verwacht snel weer met de groep te kunnen meetrainen.

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Vitesse verhuurt Bas Wijnen aan VVV

Vitesse verhuurt doelman as Wijnen komend seizoen aan eerste divisieclub VVV. Daarna loopt het contract van Wijnen af en de Arnhemse club heeft niet de intentie om daarna met hem door te gaan. Wijnen werd afgelopen seizoen al door Vitesse verhuurd aan Go Ahead Eagles. Bij de eerste divisieclub uit Deventer keepte hij 22 competitiewedstrijden en de hele nacompetitie. Al eerder verhuurde Vitesse spits Kristof Aelbrecht opnieuw voor een jaar aan Helmond Sport. Ook zijn contract loopt daarna af, maar Vitesse heeft bij hem optie om door te gaan.

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Zongo klaar voor eerste training

Mahamadou Zongo is klaar voor de eerste training van zijn club Vitesse op 7 juli. De 22-jarige aanvaller uit Burkina Faso scheurde 2,5 jaar geleden zijn kruisband en is inmiddels vier keer geopereerd. Vorig seizoen leek hij terug te komen, maar hij raakte in de voorbereiding opnieuw geblesseerd. Zongo revalideert momenteel in Zeist. In principe kan hij alles weer, maar tijdens de eerste groepstraining zal moeten blijken of hij inderdaad volledig fit is.

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Vitesse rekent op nieuwe licentie

Vitesse gaat ervan uit dat de KNVB de club een licentie voor het nieuwe seizoen verstrekt. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg van de Arnhemmers heeft Vitesse aan alle eisen van de voetbalbond voldaan.

,,We hebben vijf minuten voor de deadline van de KNVB alle documenten gefaxt. We hebben helaas vaker met dit bijltje gehakt en we rekenen erop dat er binnenkort witte rook uit de Zeister schoorsteen zal komen.”

Vitesse had van de beroepscommissie van de KNVB tot dinsdag 12.00 uur de kans gekregen aan de eisen van de bond te voldoen. Vooral de liquiditeitspositie voor het komende seizoen was daarbij een speerpunt.

,,We hebben begrepen dat de KNVB ervan uit gaat dat het reddingsplan voor Vitesse, zoals dat in de gemeenteraad is besloten, doorgaat. Onze financiële positie was belangrijker. We hebben naar onze mening voldaan aan alle gestelde eisen”, aldus Snellenburg.

Bron:ANP 01-07-03 

Vitesse rekent op licentie van KNVB

Het bestuur van Vitesse gaat er vanuit dat de club komend seizoen betaald voetbal mag blijven spelen. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg heeft de club aan alle voorwaarden voldaan die door de KNVB zijn gesteld.

De KNVB wilde dat Vitesse een oplossing vond voor gemiste sponsorinkomsten en nog niet verkochte businesseats. Dat probleem is volgens Snellenburg opgelost door onder meer financiële garanties van bedrijven.

Over het gemeentelijk reddingsplan voor Gelredome en Vitesse hoefde het Vitessebestuur volgens Snellenburg geen duidelijkheid te geven aan de KNVB.

Bron: RTV Gelderland 01-07-03 

Oud-speler Joop Heijneman overleden
‘Levensgenieter met sterk karakter’

Joop Heijneman, oud-speler van Ajax en Vitesse en mede-oprichter van onder andere de speelautomatenfirma’s en casinobedrijven Hevex en Crowntek is afgelopen woensdag in een ziekenhuis in Antwerpen aan de gevolgen van een hersenbloeding overleden. Heijneman is 54 jaar geworden.

Voor de Arnhemse horecaondernemer Italo Zilli kwam de dood van zijn vriend volkomen onverwachts. “Joop had wel al heel lang last van zijn hart, maar dat was goed onder controle. Op zijn 25ste is hij daarom tijdens zijn tweede seizoen bij Vitesse afgekeurd. Daarvoor voetbalde hij bij Ajax. Zo nu en dan slikte hij bloedverdunners. Vermoedelijk zijn die hem fataal geworden. Hij heeft anderhalve dag in een ziekenhuis in Antwerpen gelegen en is daar gestorven.”

Heijneman woonde zowel in Antwerpen als in Arnhem. Ook in Amsterdam bezat hij een appartement. Zilli: Joop was een levensgenieter met een sterk karakter. Een echte Amsterdammer. Hij groeide op in de Jordaan en had het karakter dat voor de meeste mensen uit die volkswijk zo kenmerkend is. Hij had ook het vermogen goed te kunnen luisteren.”

Zijn goede analyses en zijn betrouwbaarheid noemt Zilli verder twee bijzondere eigenschappen van zijn vriend. “Joop was ook overtuigd van zijn eigen kunnen, anders had hij nooit zoveel goede bedrijven kunnen neerzetten. Hij was vooral de man die de grote lijnen uitzette en minder op de werkvloer te vinden was. Ook in het opzetten van een breed netwerk was hij een meester. Dat had hij haast tot kunst verweven.”

Directeur Rick Paauw van de Oosterbeekse Vastgoed Combinatie noem Heijneman een ‘super betrouwbare zakenpartner’. “Een heel leuke vent waar ik tien jaar zaken mee heb gedaan. Dan ging het vooral om de aan- en verkoop van bedrijfsmatig vastgoed door het hele land.”

Joop Heijneman wordt donderdag om 14.45 uur in crematorium Westgaarde in Amsterdam Osdorp gecremeerd.

Bron: De Gelderlander 01-07-03 

Nog gat van twee miljoen

Een belangrijke voorwaarde is een gemeentelijke garantstelling voor de tien miljoen euro, die voor Vitesse in het reddingsplan is versleuteld. De grond rond Gelredome en het stadion zelf moeten als onderpand dienen.

De gemeente dringt er daarom al enige tijd bij Gelredome op aan te tekenen voor de verkoop van gebouw en grond. De directie en raad van commissarissen weigeren dat. In een brief aan het gemeentebestuur laten ze weten geen verantwoordelijkheid te willen dragen voor Gelredome ná het reddingsplan. “Bij een fusie met Vitesse komen al hun financiële problemen op het bord van Gelredome. Straks zijn die dus voor de gemeente”, verduidelijkt directeur P. van Sliedrecht.

Behalve de gemeentelijke garantie heeft Vitesse nóg een grote hobbel te nemen voor het verkrijgen van een licentie. Op de begroting gaapt een gat van 2 miljoen euro. De gemeente wil vooralsnog dat gat niet vullen, waardoor Vitesse een beroep heeft gedaan op het regionale bedrijfsleven. Ondanks enkele toezeggingen van ondernemers, was dat gat gisteravond nog altijd niet volledig afgedekt.

Bron: De Gelderlander 01-07-03 

Stadion kost Arnhem één euro

De directie en raad van commissarissen van stadion Gelredome hebben aangeboden het hele multifunctionele stadion met omliggende grond voor één euro aan de gemeente Arnhem te verkopen. Zegt de gemeente ja op dit aanbod, dan neemt ze de miljoenenschulden compleet over én draagt zij ineens als enige alle risico’s van Gelredome.

Dat was nu niet de bedoeling, zo blijkt inmiddels. De gemeente heeft in haar reddingsplan weliswaar de aankoop van Gelredome met omliggende grond voor 23,9 miljoen euro opgenomen, maar was niet van plan alle risico’s te dragen. Onder leiding van verantwoordelijk wethouder R. Gast studeerden ambtenaren op een variant waarbij de verantwoordelijkheden (aandelen) net als nu zouden zijn ondergebracht in een aparte stichting Gelredome. Voor de zetels in die stichting is de gemeente op zoek naar mensen. Het aanbod van Gelredome doorkruist dat plan nu volledig.

Veel tijd om over het aanbod na te denken heeft het Arnhemse stadsbestuur niet, want vandaag moet voetbalclub Vitesse een sluitende begroting aan de voetbalbond KNVB overleggen om een licentie voor komend seizoen te krijgen.

Bron: De Gelderlander 01-07-03 

Snoeiharde kritiek van Gelredome op Gast

De raad van commissarissen, stichtingbestuur en directie van stadion Gelredome hebben in een brief aan het Arnhemse stadsbestuur ongekend harde kritiek geuit op wethouder R. Gast. Hem wordt onprofessioneel gedrag verweten door dit college van vooraanstaande Arnhemmers zoals oud-topman D. Huesmann van Ohra, voorzitter G. Keulen van de Kamer van Koophandel, oud-gedeputeerde en -burgemeester O. Feitsma en adjunct-directeur M. Prins van de Gelderse Ontwikkelings Maatschappij.

‘Wij zijn teleurgesteld door het onprofessioneel opereren van vertegenwoordigers van uw gemeente’, schrijft voorzitter Huesmann van de raad van commissarissen van Gelredome. ‘Door geen opening van zaken te geven, het handelen buiten medeweten van directie en commissarissen en het onder druk zetten van gesprekspartners wordt natuurlijk niet het vertrouwen gewekt dat nodig is om welke saneringsoperatie dan ook succesvol af te ronden.’

Wethouder Gast weerspreekt dat hij en ambtenaren onprofessioneel hebben gehandeld. “Die zienswijze deelt de gemeente geenszins”, aldus een woordvoerder. Gast laat weten blij te zijn dat Gelredome een ‘opening heeft geboden’ met haar aanbod het stadion voor een euro te verkopen. Het college besluit vandaag welke ‘route’ ze gaat afleggen. Gast vindt het wel ‘heel vervelend’ dat de brief is verstuurd. Volgens hem werkt iedereen binnen de gemeente keihard aan de redding van Vitesse.

Bron: De Gelderlander 01-07-03 

‘Redding slechts in contouren bekend’

De commissarissen stellen dat de gemeente bij herhaling heeft laten blijken onvoldoende te beseffen dat directie en commmissarissen van Gelredome gehouden zijn om de belangen van het stadion en personeel te behartigen. Desondanks zet de gemeente Gelredome onder ‘bedenkelijke’ druk om in te stemmen met een reddingsplan dat die belangen schaadt zonder dat er inhoudelijk een reactie wordt gegeven op de volgens de commissarissen voor de hand liggende vragen en voorwaarden. ‘Veel meer dan de contouren van het reddingsplan zijn nimmer geschetst’.

Na het gemeenteraadsbesluit op 12 juni is er pas op 25 juni een gesprek geweest. Daarin werd Gelredome gedwongen om vrijdag 27 juni om 12.00 uur akkoord te gaan op basis van een nota die die vrijdag pas arriveerde.

In opdracht van de gemeente heeft adviesbureau Ernst & Young onderzoek gedaan bij Gelredome. Directie en bestuur hebben nog steeds niets over dat onderzoek van de gemeente gehoord. Bovendien zou de gemeente achter de rug van Gelredome om zaken hebben willen doen met Nuon, ondanks dat Gelredome al bindende afspraken met het energiebedrijf had. Het resultaat van het gemeentelijk contact was negatiever dan wat Gelredome uit de onderhandelingen had gesleept.

De commissarissen constateren dat er nieuwe financiële problemen bij Vitesse zijn. ‘Dit vormt een extra argument om de continuïteit van Gelredome niet nodeloos te bedreigen door stadion en voetbalclub te laten fuseren onder één centrale leiding. Wij moeten over maximaal twee jaar een ‘shake out’ verwachten in het betaald voetbal. Helaas hebben wij moeten ervaren dat de bereidheid om naar onze argumenten te luiseren aan uw zijde nagenoeg ontbrak en dat tot op heden niet de moeite is genomen om de noodzaak van de holdingstructuur met argumenten te onderbouwen.’

Bron: De Gelderlander 01-07-03 

Hoofdsponsor: