juli 2004

Miyamoto niet naar Vitesse

Vanavond wist Paul van der Kraan op het vitesse.org forum te vertellen dat het ondanks het vele werk dat er in gestoken is niet gelukt is om Miyamoto naar Vitesse te halen. Hiervoor waren enkele oorzaken waarop hij niet wilde in gaan.

31-07-2004
 

Geen voorverkoop Amstelcupduel

Voor het Amstelcupduel tussen Spakenburg en Vitesse, dat plaatsvindt op zaterdag 7 augustus om 19.00 uur, vindt geen voorverkoop plaats. Kaarten kosten euro 5,- p.st., 65+ en kinderen t/m 12 jaar betalen ? 2,-.

Bron; www.spakenburg.com 31-7-2004
 

Extra oefenduel tegen VV Bennekom

Vitesse speelt dinsdag 3 augustus in Bennekom een extra ingelaste oefenwedstrijd tegen de plaatselijke amateurclub. Aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.

Het duel is de laatste test voor de eerste serieuze wedstrijd. Zaterdag 7 augustus speelt de ploeg van Edward Sturing in de eerste rone van de Amstel Cup in en tegen Spakenburg (19.00 uur).

Prijzen Bennekom-Vitesse: Volwassenen: 6,-, Kinderen t/m 14 jaar: 2,50

Bron: Vitesse.nl 31-7-2004
 

Forse investeringen als overlevingsfilosofie in Gelredome

Vitesse komt ruim 3 miljoen euro tekort op de begroting, maar haalt de ene speler na de andere. En het zijn ook niet de goedkoopste jongens die naar Arnhem komen. Leg dat maar eens uit. Vitesse legde donderdagavond Igor Gluscevic vast voor twee seizoenen. De Joegoslaaf had een doorlopend contract bij Sparta Praag en verdiende een meesterlijk salaris. Als ‘niet EU’ speler moet hij in Arnhem minimaal 400.000 euro verdienen.

Op dezelfde dag werd Stijn Vreven vastgelegd. De Belg had een doorlopend contract bij 1. FC Kaiserslautern en verdiende bij die Bundesligaclub veel en veel meer geld dan hij in Arnhem ooit bij elkaar kan spelen. Eerder kwam Richard Knopper van Ajax. Heerenveen vond zijn salariseisen wat erg gortig, bij Vitesse tekende hij voor drie seizoenen.

Vitesse kan natuurlijk ook het Ajax-salaris van Abubakari Yakubu niet betalen. Al hoeft Yakubu, omdat hij meer dan drie jaar in Nederland is, niet meer extra worden betaald. Hij is een zogenaamde ‘voetbal-Nederlander’ en valt niet in de buitencategorie.

Het wordt steeds gekker, want PSV’er Remco van der Schaaf staat op het verlanglijstje en die verdient ook veel meer dan een ‘degradatiekandidaat’ als Vitesse kan ophoesten. Met de komst van Van der Schaaf is het budget van Vitesse op, stelt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Om precies te zijn heeft de Arnhemse club 4,9 miljoen euro aan salarissen te besteden, tegenover 5,7 miljoen vorig jaar. Transfersommen betaalt Vitesse liever niet, want aan het budget valt niet te tornen. Overschrijdt Vitesse de 4,9 miljoen, dan treedt bij de KNVB direct het sanctiesysteem in werking. Dat betekent een waarschuwing, kans op puntenaftrek (maximaal negen) en dan weg licentie.

Vitesse liet ten opzichte van vorig seizoen elf spelers vertrekken om salarisruimte te creëren. Die elf spelers verdienden bij elkaar meer geld dan de spelers die nu zijn aangetrokken. Dat zijn er aanzienlijk minder, de voornoemde vier en de veel goedkopere doelman Gino Coutinho.

Met name Paulo Rink, Aleksandar Ilic, Tim Cornelisse, Bert Konterman en doelman Jimmy van Fessem speelden voor riante vergoedingen, maar zelfs een contract voor Raymond Fafiani zou de Arnhemse club veel geld kosten.

De filosofie die Vitesse hanteert en die ook door de KNVB is goedgekeurd, is als volgt. Vitesse kan het exploitatietekort nooit in één jaar terugbrengen van ruim 3 miljoen euro naar 0. Daarvoor heeft de club van de bond drie jaar de tijd gekregen.

Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan ‘kraakt’ de organisatie nu al door alle bezuinigingen. Minder dure of geen nieuwe spelers halen, is de meest simpele oplossing om de kosten te drukken. In dat geval, zo meent de directeur, is het risico groot dat de Arnhemse club verloren gaat.

Van der Kraan: “Als je middelmatige spelers haalt, wordt het product slechter, verkoop je minder, dalen je inkomsten en loopt je tekort alleen maar op. Als je het product uitholt, blijft er niks over.”

Vitesse beschouwt zichzelf als een onderneming met een product dat in grote mate afhankelijk is van kwaliteit. Om die reden investeert de club nu zwaar.

“Wij gaan er vanuit dat we met betere spelers en beter spel een aantrekkelijker product leveren. Met een aantrekkelijk product genereer je meer inkomsten; door de verkoop van seizoenkaarten, kaarten in de losse verkoop en we zijn aantrekkelijker voor sponsors. Sinds we de nieuwe spelers bekend hebben gemaakt, is de verkoop van seizoenkaarten bijvoorbeeld in twee weken gestegen van 6.000 naar 11.000.”

Van der Kraan voelt zich daardoor gesteund en heeft, zegt hij, geen andere keuze. “Als we het voetbal afbouwen, krijgen we geen mensen meer en kunnen we de tent wel sluiten en degradatie overleven we niet, dat is een mission impossible.”

Bron: De Gelderlander 31-07-2004
 

Sturing geeft demonstratietraining

Edward Sturing gaf vrijdagmiddag op Papendal een demonstratietraining aan het Chinese Wuhan Red Heart King Football Club.

Na afloop van de ochtendtraining van zijn eigen groep begaven Edward Sturing en zijn assistent Jan van Deinsen zich direct weer op het veld om de Chinese voetballers van een training te voorzien. De Chinese ploeg neemt het aanstaande zondag op tegen Jong Vitesse. Het duel op de Open Dag begint om 12.00 uur. Na dit duel is om 14.30 uur de spelerspresentatie en aansluitend speelt Vitesse in Gelredome tegen Borussia Dortmund (16.00 uur).

Alvorens met de training te beginnen sprak de trainer zich voor de camera’s van Studio Sport nog even uit over de twee nieuwste aankopen, Vreven en Gluscevic. “Als technische staf zijn wij voornamelijk op zoek gegaan naar mentaal goede spelers, die daarnaast leiding kunnen geven aan een elftal. De jongens die we nu gehaald hebben willen het uiterste doen om een wedstrijd te winnen. Dat wil ik zien dit jaar.” Over Stijn Vreven zei Sturing nog: “als ik hem zo bezig zie, is het net alsof ik mezelf op het veld zie staan.”

Bron: Vitesse.nl 30-07-2004
 

Peter van den Berg in beeld bij Vitesse

Peter van den Berg wordt door Vitesse gezien als een alternatief als de club er niet in slaagt om een nieuwe centrumverdediger te contracteren. Hij mag weg bij Feyenoord.

De eerste optie voor die positie is Remco van der Schaaf, maar zijn salaris vormt een probleem voor VItesse. Als PSV wil meebetalen aan het salaris van Van der Schaaf, kan de speler worden verhuurd aan Vitesse.

De Japanse centrumverdediger Tsuneyasu Miyamoto komt waarschijnlijk niet naar Vitesse, omdat de Japanse sponsors die zijn komst mogelijk moeten maken , niet met geld over de brug komen.

Bron:Omroep Gelderland 30-07-2004
 

Vreven: “We gaan er voor”

Hij is bij een ieder bekend als de harde en uiterst gedreven verdediger die zich bij FC Utrecht niet zomaar voorbij liet lopen. Na een minder succesvool seizoen in de Duitse Bundesliga keert Stijn Vreven terug naar Nederland. Vrijdagmorgen trainde hij voor het eerst ‘officieel’, na het zetten van de handtekeningen, mee bij Vitesse.

“Ik heb natuurlijk een flinke tegenslag gehad door mijn blessure afgelopen seizoen. Daarom is het bij Kaiserslautern ook niet geworden wat ik er van had verwacht. Maar, als mens heb je goede jaren en slechte jaren. Bij FC Utrecht heb ik het geluk gehad dat ik drie fantastische jaren heb gehad. Ik hoop nu bij Vitesse weer een goede periode te krijgen.”

“Waarom ik voor Vitesse heb gekozen? Het is een mooie club met een geweldige entourage en veel supporters. De ambities van de club spreken mij ook aan. Het moet in ieder geval beter dan afgelopen jaar en daar heb ik het volste vertrouwen in. Met een plaats in de middenmoot ben ik in ieder geval niet tevreden. We gaan er voor!”

Bron: Vitesse.nl 30-07-2004
 

“Drie keer is scheepsrecht”

Na de al reeds aangekondigde komst van Stijn Vreven was het aantrekken van Igor Gluscevic voor velen een verrassing. Afkomstig van topclub Sparta Praag komt de Servische aanvaller transfervrij naar Vitesse. Net als Stijn Vreven heeft Igor Gluscevic een Utrecht-verleden. Ook hij was populair bij de supporters uit de Domstad. Niet alleen door zijn werklust, maar zeker ook door zijn doelpunten. In 84 competitiewedstrijden scoorde de Servier 39 doelpunten. Na drie jaar Utrecht verkaste hij naar de Tsjechische topclub Sparta Praag. De aanvaller legt uit waarom hij na een jaar Praag gekozen heeft voor een terugkeer naar Nederland. “Het voornaamste is dat ik fantasische jaren heb gekend in Nederland. Daarom wilde ik hier graag terugkeren. Ik heb een mooie ervaring opgedaan bij Sparta Praag en de wedstrijden in de Champions League nemen ze mij niet meer af.” “Maar”, vervolgt Gluscevic, “Op een gegeven moment moest ik een keuze maken en ik had al twee keer eerder met Vitesse gesproken. Na de derde keer dacht ik: nu moet het maar gebeuren. Ik zal er alles aan doen om zoveel doelpunten voor de club te maken. Met de spelers die er al bij zijn gekomen verwacht ik een goed seizoen. Het gevoel is in ieder geval goed”, aldus Gluscevic.

Bron: Vitesse.nl 30-07-2004
 

Standpunt Supportersvereniging inzake Noordtribune

Op 20 juli 2004 heeft Vitesse samen met de gemeente Arnhem, het openbaar ministerie Arnhem en het politiedistrict Arnhem Veluwezoom een persbericht verspreidt over het convenant ‘aanpak Noord-tribune in Gelredome’. Hierin staat dat Vitesse-supporters die na 1 juli 2002 een stadionverbod hebben gehad of op dat moment hadden, voortaan niet meer plaats kunnen nemen op de Noord-tribune maar alleen op de Zuid-tribune. Dit is de betreffende supporters per brief meegedeeld. In een gesprek met de Supportersverenging heeft Paul van der Kraan, namens Vitesse, een en ander nader toegelicht.

Aanleiding voor het convenant waren de, in de ogen van Vitesse en haar veiligheidspartners, grote onrust op de Noord-tribune tijdens diverse wedstrijden, de hierdoor benodigde inzet van ME binnen het stadion en klachten van andere supporters op de Noordtribune. Volgens Vitesse komt de maatregel niet als een verrassing. Zij heeft reeds gedurende het seizoen, in gesprekken met de betreffende supporters, medegedeeld dat Vitesse de aanwezigheid van de fanatieke supporters naast het uitvak ongewenst vindt. Hoewel veel onrust werd veroorzaakt door supporters van de bezoekende clubs, ligt de aanwezigheid van de fanatieke aanhang naast het uitvak ten grondslag aan deze onrust. De Supportersvereniging betreurt deze stap van de club, al is de argumentatie en onderbouwing helder en begrijpelijk.

Waar de Supportersvereniging het niet mee eens is, is de omvang en de aard van de afgekondigde maatregelen. De maatregel is duidelijk gebaseerd op gedrag en, eventueel, misdragingen uit het verleden. Supporters in bezit van een stadionverbod op of na 1 juli 2002 worden getroffen door de maatregelen. Hier wordt voorbijgegaan aan de eventuele gedragsverbetering van de supporters sinds en naar aanleiding van dat stadionverbod. Het credo: “eens een crimineel, altijd een crimineel” lijkt hierbij te zijn gebruikt, ongeacht de aard van het vergrijp waarvoor een stadionverbod is afgegeven. Vitesse heeft aangegeven dat, via de klachtencommissie, individueel protest kan worden aangetekend tegen de maatregelen.

Een ander aspect van de maatregelen waar de Supportersvereniging het niet mee eens is, is de verplichte verwijzing naar de Zuidtribune. Volgens Vitesse dient iedere supporter, die getroffen wordt door de maatregelen, met ingang van komend seizoen plaats te nemen op de Zuidtribune. De Supportersvereniging is van mening dat iedere supporter zonder stadionverbod, zijn of haar zitplaats in het eigen stadion vrij moet kunnen kiezen.

De Supportersvereniging betreurt het dat de maatregelen zijn gebaseerd op het verleden van de betreffende supporters en heeft een alternatief voorgelegd aan Vitesse. In dit alternatief wordt uitgegaan van een strenger en duidelijker omlijnd sanctiebeleid voor de fanatieke supporters op de Noordtribune. Daarbij zou vooraf duidelijk kunnen worden vastgesteld voor welk vergrijp een stadionverbod wordt uitgevaardigd. Tevens zou na het stadionverbod de betreffende supporter gedurende een periode, gelijk aan de duur van het stadionverbod, geen plaats meer mogen nemen op de Noordtribune. Hoewel Vitesse heeft aangegeven open te staan voor alternatieven en suggesties is men vastbesloten om de huidige afgekondigde maatregelen uit te voeren. De Supportersvereniging zal de nu gestarte procedure van individuele klachtenbehandeling nauwlettend en kritisch volgen.

Tot slot heeft Vitesse de toezegging gedaan om het politieoptreden binnen het stadion terug te brengen. Daarbij wordt gestreefd naar de situatie van de jaren na de opening van het Gelredome, toen de politie/ME alleen optrad op uitdrukkelijk verzoek van Vitesse. De Supportersvereniging is het volledig eens met de zienswijze van de club op dit punt

30-07-2004
 

Metamorfose bij Vitesse

Vitesse roert zich spectaculair op de transfermarkt. De Arnhemse club legde gisteravond bliksemsnel spits Igor Gluscevic vast en zette na grondig medisch onderzoek eveneens een handtekening onder het contract met verdediger Stijn Vreven.

Beide spelers, die in 2003 transfervrij uit Utrecht konden vertrekken vanwege grote financiële problemen in de Domstad, werden gisteren voor twee seizoenen vastgelegd.

Vreven heeft daarbij een optie op nog een derde seizoen. Die kan de 31-jarige verdediger verdienen als hij voldoende wedstrijden speelt.

Met de 30-jarige Gluscevic, Vreven, Richard Knopper en Abubakari Yakubu ondergaat Vitesse een ware metamorfose ten opzichte van vorig seizoen. De Arnhemse club hoopt naast het kwartet versterkingen ook nog Remco van der Schaaf van PSV te huren en de Japanse international Tsuneyasu Miyamoto van Gamba Osaka over te kunnen nemen.

Voor de gewenste linkerspits is geen financiële ruimte meer. Het volledige budget, goedgekeurd door gemeente en KNVB, is wanneer ook van der Schaaf komt, schoon op.

Vitesse had gisteren stille hoop een drieslag te slaan, maar de onderhandelingen met PSV over Van der Schaaf liepen spaak. De Eindhovense club wees het financiële voorstel van Vitesse af. “Dat betekent niet dat we Van der Schaaf opgeven. PSV hoopt een interessanter voorstel van een andere club te krijgen. Het is niet onmogelijk dat we er nog uitkomen. Ze weten wat we kunnen doen”, aldus technisch manager Jan Streuer gisteravond.

Vitesse heeft één groot voordeel in de poging Van der Schaaf terug naar Arnhem te halen. De voormalig Vitessenaar wil alleen maar terug naar zijn oude club.

Streuer toonde zich gisteravond uiterst verguld met de komst van spits Gluscevic, die een geweldig contract met Sparta Praag liet schieten. Daar lag hij nog twee seizoenen vast en Vitesse kon bij lange na niet aan het salaris van de Tsjechen tippen. “We hadden het geluk dat hij graag naar Nederland en graag naar Vitesse wilde komen. Het is nu de derde keer dat we met elkaar praten over zijn komst. Volgens Igor moest het dan nu maar gebeuren”, aldus Streuer, die de privésituatie van Gluscevic kende en al lange tijd in contact was met de spits.

“Zijn vriendin studeert in Utrecht en hij wil zelf graag in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort. Vandaar dat hij ook graag naar Nederland terug wilde. Als dat niet het geval was geweest, waren absoluut kansloos geweest”, aldus Streuer, die Gluscevic vier jaar geleden als opvolger van Pierre van Hooijdonk wilde halen, maar werd teruggefloten. Gluscevic was transfervrij, maar Vitesse haalde onder druk van de toenmalige trainer Ronald Koeman, Bob Peters voor ruim 6 miljoen euro van Roda JC.

Gluscevic speelde vorig seizoen nog in de Champions League met Sparta Praag en is al sinds half juni in training. De Joegoslaaf begon zijn loopbaan bij Vojvodina Novi Sad en kwam via de Spaanse clubs Extremadura en Sevilla en het Griekse Aris Saloniki in 2000 naar FC Utrecht.

Volgens Streuer is zijn komst hoognodig. “We hebben zeker nog een spits nodig. Als Amoah iets overkomt, zouden we in grote problemen komen”, aldus de technisch manager.

Igor Gluscevic wordt vandaag op de training herenigd met zijn oude ploegmakker Stijn Vreven. De robuuste Belgische verdediger kwam in 1999 van AA Gent naar FC Utrecht, waar hij vier seizoenen zou blijven. Vreven werd door zijn landgenoot trainer Erik Gerets naar 1. Fc Kaiserslautern gehaald. Hij kwam er vorig jaar niet verder dan 8 duels.

Vreven moest lang wachten op zijn contract omdat de medische staf uitgebreid naar zijn geopereerde knie wilde kijken. Pas gistermiddag kreeg de Belg zijn jawoord.

Bron:Gelderlander 30-07-2004
 

Vreven en Gluscevic naar Vitesse

De selectie van Vitesse is donderdagavond uitgebreid met twee spelers. Stijn Vreven (Kaiserslautern) en Igor Gluscevic(Sparta Praag) komen beiden transfervrij naar Vitesse.

Stijn Vreven is afkomstig van FC Kaiserslautern waar zijn contract kortgeleden werd ontbonden. De Belg tekende een contract voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen. Igor Gluscevic zal een contract teken voor twee seizoenen. De aanvaller moet alleen nog een medische keuring ondergaan. Beide spelers worden transfervrij overgenomen.

Bron:Vitesse.nl 29-07-2004
 

Onrust in de top van Vitesse

Er is gisteren onrust ontstaan in de top van Vitesse. Technisch manager Jan Streuer werd onaangenaam verrast door de uitgelekte reorganisatieplannen van de nieuwe algemeen directeur Paul van der Kraan.

lees verder...

Bron:Gelderlander 29-7-04
 

Met Vitesse weer terug naar de top

Bij SC Heerenveen zag Nederland afgelopen seizoen weer flitsen van de Richard Knopper die in zijn Ajax-tijd op weg leek naar een mooie internationale carrière. In Arnhem, bij zijn nieuwe werkgever Vitesse, wil de middenvelder aantonen dat de dip in zijn loopbaan definitief voorbij is.

Geen eenvoudige opgave, want met de Arnhemmers heeft hij niet de gemakkelijkste club gekozen. Maar hij maakt zich niet meer druk om wat de buitenwacht van hem vindt: ,,Mensen met kritiek moeten zelf maar eens doen wat ik doe.”

Zo gek lang is het seizoen 1999-2000 nog niet geleden. Vier jaar terug was Richard Knopper hét grote talent van Ajax. Met zijn 15 treffers ontsteeg hij dat seizoen als enige de middelmaat in een zwakke ploeg die niet verder kwam dan een vijfde plaats in de eindrangschikking. Niets leek een glanzende carrière in de weg te staan.

Inmiddels is Richard Knopper blij van Ajax verlost te zijn. Waarschijnlijk is dit gevoel wederzijds. De laatste jaren waren niet de leukste voor hem. Blessureleed trok een flinke streep door alle toekomstplannen en tot overmaat van ramp schreef Ajax hem af. Niet goed genoeg, zo was de boodschap. ,,Ach, zulke dingen gebeuren in een voetballoopbaan”, relativeert Knopper op het trainingscomplex van zijn nieuwe club.

,,Ik heb door blessures ruim een jaar niet gevoetbald. Dan staan er uiteraard andere jongens klaar die je plaats overnemen. Terugkijkend op de periode bij Ajax denk ik toch vooral aan de mooie dingen. Ik ben bijvoorbeeld twee keer kampioen geworden. De negatieve dingen ben ik vergeten.”

Toch blijft altijd het idee bestaan dat er in de combinatie Knopper-Ajax meer had gezeten. Geluiden van critici als dat Knopper nooit de ooit hoge verwachtingen heeft kunnnen waarmaken, neemt hij met een flinke korrel zout. ,,Het interesseert me werkelijk niet wat de mensen van me denken. Iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben, maar laat mensen met kritiek het zelf maar eens doen. Dit is iets wat me irriteert aan de voetbalwereld. Soms word je opgehemeld en het volgende moment stampen ze je de grond in. Gelukkig ben ik een nuchtere jongen die altijd zijn eigen weg gaat.”

Via Aris Saloniki in Griekenland (‘Een prachtige tijd, waar ik veel vrienden heb opgedaan’) en SC Heerenveen verdiende Knopper afgelopen zomer een transfer naar Vitesse. Niet een club waar je als voormalig topper van Ajax op het eerste gezicht blij mee moet zijn. ,,Maar ik heb het hier heel erg naar mijn zin”, vertelt de inmiddels 26-jarige middenvelder.

,,Vitesse is nog steeds een grote club, ook al ging het twee seizoenen minder. Tijdens de contractonderhandelingen werd me al duidelijk dat ze er alles aan doen om het beter te doen. In de eerste wedstrijden is ook gebleken dat we al een goede ploeg hebben, maar er moet zeker nog versterking bij.”

Met zijn 26 jaar behoort Knopper inmiddels tot de ‘oudjes’ binnen de selectie van Vitesse. ,,Dat gegeven verandert mijn rol niet. Ik wil gewoon mijn best doen voor deze club. Wat er in de toekomst nog gebeurt, zie ik dan wel. Ik heb nu voor drie jaar getekend, het is niet mijn bedoeling om snel weer te verkassen. Als je een tussenevaluatie maakt, heb ik met Ajax, het buitenland en nu ook Vitesse al een aardige carrière gehad. En ik ben nog jong, ik kan nog even mee.”

Een doel heeft Knopper zich voor dit jaar niet gesteld. Liever laat hij alles zijn gang gaan. ,,Ik wil zo veel mogelijk punten halen, dan maken we in de winter de balans op. Ik denk dat we met Vitesse best in de middenmoot kunnen eindigen. Slechter dan vorig jaar kan het met de club niet gaan.”

Bron: AD 29-07-2004
 

Vreven rond met Vitesse

Stijn Vreven speelt het komende seizoen zo goed als zeker voor Vitesse. De Belgische verdediger is inmiddels persoonlijk rond met de Arnhemse club, maar moet nog wel medisch worden goedgekeurd.

Omdat de voormalige speler van FC Utrecht in mei is geopereerd aan zijn knie, is een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Vitesse verwacht de uitslag daarvan donderdag.

Bron: ANP 28-07-2004
 

Emile Mbamba paar weken uit de roulatie

Emile Mbamba moet het de komende weken rustig aan doen. De jonge spits heeft een aanval van malaria gehad.

Door de malaria-aanval moet Mbamba drie dagen in het ziekenhuis verblijven. Zijn situatie is onder controle en niet besmettelijk. Na de drie dagen in het ziekenhuis zal de aanvaller ongeveer twee weken nodig hebben om te herstellen.

Bron: Vitesse.nl 28-07-2004
 

De Graafschap in onderhandeling met Michael Dingsdag.

De Graafschap zal deze week nog om de tafel gaan met Vitesse-verdediger Michael Dingsdag. Twee weken geleden toonden de Achterhoekers al interesse voor Dingsdag. Toen werd de interesse echter niet concreet, omdat De Graafschap eerst nog andere opties wilde bestuderen. Nu een transfer van Spira Grujic is afgeketst vanwege de hoge financiële eisen van de Joegoslaaf, wil De Graafschap de 21-jarige Amsterdammer naar Doetinchem halen. Michael Dingsdag gaf eerder al te kennen een overgang naar de promovendus niet uit te sluiten. Bij Vitesse hoeft Dingsdag niet te rekenen op een basisplaats. Een transfer is voor Vitesse dan ook bespreekbaar.

28-07-2004
 

LAATSTE KANS:Fanartikelen met 50% korting

Tijdens de Open dag zullen veel fanartikelen voor de laatste keer verkocht worden met 50% korting. (m.u.v. nieuwe artikelen). Na de opendag gaan de prijzen weer naar het normale prijsniveau. Dus wees er snel bij. Wij zijn tijdens de opendag te vinden op de West en Noord promenade. Verder zijn wij voor en na de wedstrijd Vitesse – Borussia Dortmund te vinden op de Zuid en Oost promenade.

28-07-2004
 

Sturing wil nog meer zekerheid

Trainer Edward sturing was tevreden over de wedstrijd van Vitesse tegen Gaziantepspor, maar plaatste toch enkele kanttekeningen:

“We hadden meer zakelijkheid moeten tonen. Na de 2-1 hadden we de wedstrijd beter moeten uitspelen, maar we gaven de tweede goal weg. Zij kwamen er heel snel uit en bij ons stonden op dat moment teveel mensen voor de bal. Dat moet zakelijker, daarom willen we ook spelers als Vreven erbij hebben.”

Verder had Sturing weinig kritiek: “De instelling was prima, het positiespel werd goed uitgevoerd en we hadden veel discipline bij balverlies.”

Bron:Omroep Gelderlander 28-07-2004
 

Technisch manager Jan Streuer staat niet ter discussie bij Vitesse

“Hij is gewoon in functie. Er is nog geen gesprek geweest over welke wijziging dan ook. Hij keert niet terug naar de functie van hoofd scouting”, zo laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten.

Streuer zelf weet niets van mogelijke veranderingen: “Het zou natuurlijk belachelijk zijn als ik dat niet wist. Je weet het natuurlijk nooit. In het voetbal is van alles mogelijk. Er is een ander bestuur, die mensen spreek ik verder nooit. En er is weer een nieuwe directeur, maar ik weet van niks.”

Van der Kraan ontkent ook met klem dat Rob Meppelink, die verantwoordelijk is voor het technisch beleid bij RBC Roosendaal, in beeld is als opvolger van Jan Streuer.

“Dat is mij onbekend. Uiteraard ken ik Rob, maar volgens mij heb ik een driejarig contract met hem afgesloten bij RBC. Dus is het onmogelijk dat hij komt, want dan zouden we dat contract moeten afkopen. En dat kost over het algemeen geld. Zoals bekend hebben we alles bij Vitesse, behalve geld.”

Streuer kent de naam van Meppelink wel: “Ja, bij RBC heeft Van der Kraan met hem gewerkt, maar verder weet ik niks.”

Bron:Omroep Gelderlander 28-07-2004
 

Vitesse opent jacht op Van der Schaaf

Vitesse doet opnieuw een poging Remco van der Schaaf los te weken bij PSV. De Arnhemse club wil de middenvelder nog deze week inlijven. Van der Schaaf mag weg bij PSV, dat hem in 2002 bij Vitesse weghaalde, maar de club uit Eindhoven wil hem verkopen. Tot een akkoord was het gisteravond laat nog niet gekomen.

Remco van der Schaaf heeft een contract tot 2007. Hij wil niet vooruitlopen op een terugkeer naar Arnhem. “Ik wil spelen, maar dat wil iedere voetballer. Niemand zit graag op de bank of op de tribune. Of ik naar Vitesse wil? Iedereen die mij kent, weet wat ik het liefst wil”, aldus de middenvelder, die bij Vitesse de laatste aanwinst moet worden.

Vitesse wil Van der Schaaf halen als opvolger van centrale verdediger Aleksandar Ilic, wiens contract maandag werd ontbonden. De 25-jarige speler moet samen met Ruud Knol het centrum van de defensie gaan vormen. De eventuele komst van de Japans international Tsuneyasu Miyamoto, wordt als een extraatje beschouwd.

Mocht Vitesse die deal wel rondmaken dan zijn er meer mogelijkheden. Van der Schaaf kan ook controlerend (rechts en links) op het middenveld spelen.

Technisch manager Jan Streuer liet gisteravond na de oefenwedstrijd tegen het Turkse Gaziantepspor (2-2) weten Van der Schaaf dolgraag te willen hebben. “Er is contact geweest met PSV, maar of het mogelijk is, weet ik nu niet.”

Vitesse wil Van der Schaaf huren, maar kan niet zijn gehele salaris betalen. De Arnhemse club heeft inmiddels een voorstel gedaan en wacht het antwoord van PSV en Van der Schaaf af. Bij een verhuur zullen mogelijk alle partijen water bij de wijn moeten doen. PSV moet een deel van het salaris blijven betalen. daarvoor in ruil staat van der Schaaf een jaar in de etalage en is hij makkelijker verkoopbaar.

Daarnaast moet Van der Schaaf mogelijk iets inleveren en Vitesse wat extra’s neerleggen. De Arnhemse club heeft veel over om na Knopper, Yakubu (gehuurd) en Stijn Vreven (mits hij door de laatste keuring komt) nog een kwaliteitsaankoop te doen. Met de komst van ‘sterkmaker’ Van der Schaaf is het budget op en blijft de gewenste linker spits uit. Streuer: “We moeten keuzes maken, meer geld is er niet.”

Om die reden komt ook Igor Gluscevic (Sparta Praag) niet naar Arnhem. De voormalig spitsspeler van FC Utrecht was ook bij Vitesse nadrukkelijk in beeld. Streuer: “Natuurlijk zou dat een geweldige aanvulling van onze selectie zijn.”

De selectie van Vitesse is krap, zo bleek in het duel tegen Gaziantepspor, waarin Matthew Amoah beide treffers maakte. Yakubu en Mbamba werden eerder op de dag voor onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd. Yakubu (maag) traint vandaag weer, Mbamba heeft mogelijk malaria en moet in dat geval nog zeker enkele dagen rust houden.

Bron: Gelderlander 28-07-2004
 

Vitesse in onderhandeling met Ajax omtrent Sikora.

Vitesse is met Ajax in onderhandeling om Victor Sikora terug te halen naar Arnhem. De oud-Vitessenaar vertrok twee seizoenen geleden samen met Ronald Koeman naar de landskampioen, maar kon nimmer de hooggespannen verwachtigingen waarmaken. Vitesse wil de kleine linksbuiten graag het komende seizoen huren van de Amsterdammers. Ajax is er alles aan gelegen om Sikora te verkopen aan een andere club. De Deventenaar is verteld dat hij geen toekomst meer heeft in Amsterdam. De 26-jarige Victor Sikora speelde in het verleden al drie seizoenen voor Vitesse, waarin hij twintig keer het net wist te vinden voor de Arnhemmers.

28-07-2004
 

Vitesse – Gaziantepspor 2-2 (0-1)

Voor rust speelde Vitesse niet best, dit resulteerde in een verdiende 0-1 ruststand. In de tweede helft speelde Vitesse een stuk beter en werden er ook een aantal kansen gecreerd. Het eerste kwartier na de rust werden de sterke Turken door Vitesse overrompeld. Vitesse scoorde vlak na elkaar de 1-1 en de 2-1. De doelpunten werden allebei gemaakt door aanvaller Matthew Amoah. Het eerste doelpunt was een rebound na een hard schot van Stijn Schaars. Amoah kon de bal die door de keeper werd losgelaten makkelijk intikken. Het tweede doelpunt was een schot van Amoah vanaf de 16 meter. Door een slordigheidsfout viel uiteindelijk helaas nog de 2-2.

Met dank aan forumlid: Vitesseplanet (verslag)

27-07-2004
 

‘Vitesse haalt Van der Schaaf en Vreven’

Remco van der Schaaf en Stijn Vreven spelen komend seizoen zo goed als zeker voor Vitesse. De middenvelder komt op huurbasis over van PSV, zo meldt Omroep Gelderland en nu de Belgische rechtsback verlost is van 1. FC Kaiserslautern, staat niets een terugkeer naar Nederland meer in de weg.

Vitesse ondernam al twee keer eerder een poging Van der Schaaf terug te halen naar het Gelredome. Een te groot gat tussen vraag en aanbod stond een rentree in de weg. Maar nu PSV zich soepeler opstelt, lijkt een definitief akkoord een formaliteit.

Vreven staat eveneens op het punt om bij Vitesse te tekenen nadat hij met 1. FC Kaiserslautern een ontbinding van zijn nog twee jaar lopende contract overeenkwam.

Vrevens fysieke toestand – hij kampt met een knieblessure – is geen probleem. De voormalige terriër van FC Utrecht doorstond maandag al de medische keuring bij de Arnhemmers en bindt zich naar verluidt voor drie seizoenen aan Vitesse.

Zijn verblijf in Duitsland bleef daarmee beperkt tot één seizoen. Bij Kaiserslautern kwam hij nauwelijks aan spelen toe, waardoor de club meewerkte aan een voortijdige scheiding.

Bron:VI.nl 27-07-2004
 

Contract Vreven ontbonden

1.FC Kaiserslautern en Stijn Vreven zijn dinsdag met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. De 31-jarige Belgische verdediger, die door de Duitse club vorig jaar werd overgenomen van FC Utrecht, had nog een contract tot medio 2006. Dat is nu in onderling overleg ontbonden.

Vreven kwam, mede door blessures, maar acht keer in actie voor Kaiserslautern. Na afloop van de competitie onderging hij een knieoperatie. De robuuste Belg revalideert momenteel in eigen land. Vreven heeft nog geen nieuwe club, maar er is wel belangstelling, onder meer uit Nederland.

Bron:ANP 27-07-2004
 

Kaartverkoop Vitesse-Dortmund

Tijdens de jaarlijkse Open dag speelt Vitesse om 16.00 uur een wedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund. Zowel in de voorverkoop als op de wedstrijddag is er kaartverkoop.

Voor de wedstrijd tussen Vitesse en Borussia Dotmund vindt er kaartverkoop in de voorverkoop plaats. De volledige kaartverkoop is als volgt:

Tijden
Woensdag 28 juli, donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli aan de kassa’s Gelredome (13.30 uur en 17.00 uur). Zondag vanaf 12.00 uur aan de kassa’s van het stadion.

Prijzen
Volwassenen: € 5, –
Kinderen t/m 14 jaar: € 3,-
Parkeerkaart: € 3, –

Open Dag Vitesse
Zondag 1 augustus, vanaf 12.00 uur
Vitesse – Borussia Dortmund (16.00 uur)

Bron: Vitesse.nl 27-07-2004
 

Stijn Vreven akkoord met Vitesse

Vitesse heeft een akkoord bereikt met verdediger Stijn Vreven. De 31 – jarige Belg kan een meerjarig contract tekenen bij Arnhemse club. Vreven is na de Ajacieden Richard Knopper en Abubakari Yakubu en reservedoelman Gino Coutinho van PSV de vierde nieuweling in de spelersgroep van Vitesse.

Alleen Vrevens huidige club Kaiserslautern kan nog roet in het eten gooien. Vreven heeft een doorlopend contract en weet niet zeker of hij zonder transfersom mag vertrekken. Om die reden willen de speler en Vitesse geen commentaar geven op de komst van de 31-jarige verdediger. Vreven, die gisteren in het geheim al medisch werd gekeurd, wordt de opvolger van Tim Cornelisse. Die werd deze zomer verkocht aan FC Utrecht, uitgerekend de club waar Vreven in 1999 neerstreek vanuit AA Gent.

Tegenover de komst van Vreven naar Vitesse staat het vertrek van Aleksandar Ilic. Vitesse heeft gisteren het doorlopende contract met de 35-jarige Joegoslaaf ontbonden. Ilic vertrekt zo goed als zeker naar het gepromoveerde FC Brussels.

Bron: Gelderlander 27-07-2004
 

Vitesse en Ilic uit elkaar

Vitesse en Aleksandar Ilic zijn per direct uit elkaar. De club en speler hebben dat in goed overleg besloten. Ilic had bij de Arnhemse eredivisieclub nog een contract voor komend seizoen. De 35-jarige verdediger heeft nog geen nieuwe club.

Ilic kwam afgelopen seizoen in de winterstop naar Arnhem. Vitesse was in degradatienood geraakt en zocht versterking. De 35-jarige ex-international van Joegoslavië mocht destijds bij Anderlecht vertrekken.

Bron: ANP 26-07-2004
 

Vreven vrijwel rond met Vitesse.

Vitesse heeft Stijn Vreven een contract voor twee jaar aangeboden. Stijn Vreven wil graag een contract voor drie jaar tekenen bij de Arnhemse club. Verwachting is dat beide partijen er snel uit zullen komen. Eerder op de dag is de 31-jarige rechtsback al gekeurd door Vitesse. Vreven speelde, voordat hij naar Duitsland vertrok, al vier jaar voor FC Utrecht waar hij in korte tijd uitgroeide tot publiekslieveling van het Utrechtse legioen. Stijn Vreven mag zijn huidige club Kaiserslautern transfervrij verlaten.

26-07-2004
 

Transfer Ilic naar Brussels FC is een feit.

Aleksander Ilic heeft vanmiddag een contract tot de zomer van 2006 getekend bij Brussels FC. Eerder vandaag liet Ilic verstek gaan bij de ochtendtraining van Vitesse. Als reden werd opgegeven dat de 35-jarige verdediger geveld zou zijn door een griepaanval. Ilic kreeg eerder al te horen van Vitesse dat hij mocht uitzien naar een andere club. De transfer heeft enige tijd op zich laten wachten vanwege de financiële eisen van de Serviër. Uiteindelijk bereikten alle partijen vandaag dan toch nog het langverwachte akkoord omtrent de overgang. Vitesse ontvangt geen transfersom voor Ilic.

26-07-2004
 

Vreven dichtbij akkoord met Vitesse

ARNHEM – Stijn Vreven wordt vrijwel zeker de nieuwe rechtsback van Vitesse. De 31-jarige Belg wil een contract voor drie jaar in Arnhem, maar Vitesse heeft hem een tweejarig contract aangeboden. Vreven mag weg bij zijn huidige club FC Kaiserslautern, waar trainer Kurt Jara hem beschouwt als persona non grata. De verdediger was een aankoop van de vorige trainer Eric Gerets. Hij trainde de laatste tijd mee met de amateurs van Kaiserslautern. Stijn Vreven maakte in Nederland vooral furore bij FC Utrecht, waar hij vier seizoen met veel succes speelde. Hij groeide daar uit tot publiekslieveling.

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2004
 

Ilic maandag niet op de training

ARNHEM – Vitesse-verdediger Aleksandar Ilic ontbrak maandag vanwege ziekte op de training.

De Servier zou volgens FC Brussels maandag een 1-jarig contract tekenen bij de Belgische club. Vitesse-trainer Edward Sturing gaat er vanuit dat Ilic echt ziek is en verwacht dat hij er dinsdag in de oefenwedstrijd tegen het Turkse Gaziantepspor gewoon bij is.

Ook Emile Mbamba en Abubakari Yakubu hebben zich ziek gemeld voor de training. Eldridge Rojer en Aleksandar Rankovic, die kampten met blessures, trainden maandag weer met de groep mee.

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2004
 

Keuze voor kwaliteit brengt risico mee

Vitesse moet komend seizoen een flinke inhaalslag maken om niet opnieuw in de problemen te komen. Daarbij kiest de Arnhemse club voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Met als risico dat de selectie erg smal is.

Met een budget van ruim 4,5 miljoen euro moet Vitesse komend seizoen een plaats in de middenmoot bereiken. Volgens directeur Paul van der Kraan en het nieuwe bestuur moet dat bedrag volstaan.

Technisch manager Jan Streuer en trainer Edward Sturing besloten direct salarisruimte te creëren. Er moest immers een frisse wind door de selectie en er moest kwaliteit worden aangekocht. Acht spelers konden gaan: Paulo Rink, Tim Cornelisse, Raymond Fafiani, Bert Konterman, Rick Bochem, Kalle Sone, Jimmy van Fessem en Jhon van Beukering.

Voor hen in de plaats kwamen Abubakari Yakubu en Richard Knopper van Ajax en doelman Gino Coutinho van PSV. Zij krijgen de komende dagen/weken gezelschap van twee of drie spelers die eveneens voor de basiself worden gehaald. Om die reden zijn dat altijd duurdere spelers, zoals ook Knopper en Yakubu.

Met spelers van de vaderlandse top drie is het salarisplafond van Vitesse voor dit seizoen snel bereikt. Een rechtsback en een linksbuiten moeten de selectie compleet maken, maar dat blijkt nu al moeilijk. De Schot Gary Caldwell en de Belg Stijn Vreven, beiden in beeld voor de rechtsbackpositie, zijn veel te duur voor Vitesse.

De vraag is of het verstandig is van Vitesse om duur in te kopen (of te huren). Een andere optie voor de Arnhemse club was meer spelers van minder kaliber te halen; bijvoorbeeld talenten uit de eerste divisie. Die spelers drukken minder zwaar op het toch al krappe salarisbudget. Vitesse kan er dus meer halen en met een bredere selectie het seizoen ingaan.

In de voorbije jaargang ging het bijna mis omdat de selectie zo krap was. Voor de winterstop moesten jonge spelers als Ricky Bochem en Stijn Schaars het hart van het elftal vormen bij absentie van Gert Claessens en Aleksandar Rankovic. Simpelweg omdat trainer Edward Sturing geen smaken meer over had.

Een onbeduidende oefenwedstrijd in het Duitse Osnabrück toonde vrijdag aan dat Vitesse twee weken voor de eerste officiële wedstrijd (bekerduel in Spakenburg) met een krappe selectie zit. Zonder de geschorste Hofs en de geblesseerden Rankovic, Rojer en Davids, had Vitesse slechts vier veldspelers op de bank, waaronder nieuweling Lucien Dors en stagiair Tim de Meersman.

Vitesse is nu ook bereid de ervaren verdediger Aleksandar Ilic te laten vertrekken om meer salarisruimte te creëren. Als dat geld nodig is voor de twee broodnodige versterkingen, waagt Vitesse zich toch langzaam maar zeker op glad ijs.

Zonder Ilic houdt Vitesse negentien spelers over, waarvan er vier (Rojer, Davids, Dors en De Meersman) nog moeten bewijzen dat ze kunnen aantikken. Een stapje verder zijn Michael Jansen, Michael Dingsdag, Stijn Schaars en Emile Mbamba, maar die spelers moeten eerst laten zien dat ze 34 wedstrijden het vereiste niveau kunnen halen.

Zonder de twee keepers, waarvan Coutinho ook nog moet bewijzendat hij de eredivisie aankan, heeft Vitesse nu een selectie van tien volwaardige eredivisiespelers. Zelfs met een nieuwe rechtsback, een linker spits en de gehoopte international Tsuneyasu Miyamoto (een onverwacht extraatje) is de spoeling dit seizoen te mager om een grote sprong vooruit te kunnen maken.

Bron:De Gelderlander 26-07-2004
 

Onduidelijkheid over transfer Ilic.

Het is onduidelijk waar de toekomst van Vitesse-centrumverdediger Aleksandar Ilic ligt. FC Brussels meldt dat de Serviër maandag een 1-jarig contract zal tekenen. “Ik weet er niets van”, is de reactie van Ilic.

“Ik train maandag gewoon bij Vitesse. Dat is mijn werk. Op dit moment denk ik meer aan blijven dan aan weggaan”, benadrukt de 35-jarige Ilic.

Ilic heeft onlangs een huis in Arnhem gekocht. “Ik wil knokken voor een basisplaats bij Vitesse.” Vitesse staat een overgang van Ilic niet in de weg en wil hem transfervrij laten vertrekken.

Bron: Omroep Gelderland 25-07-2004
 

Vitesse op open dag tegen Borussia Dortmund.

Omdat Racing Genk gisteren verrassend een ronde verder is gekomen in de Intertotocompetitie, is de oefenwedstrijd die Vitesse tegen de Belgen zou spelen, afgelast. In plaats daarvan speelt Vitesse op de open dag tegen de Duitse topclub Borussia Dortmund. Bij Dortmund is sinds enkele weken Bert van Marwijk hoofdtrainer. Bij Borussia spelen verder de Tsjechische topspelers Jan Koller en Thomas Rosicky. Borussia Dortmund won in 1997 de Champions League en verloor in 2002 de Uefa-Cup finale tegen Feyenoord. De wedstrijd tussen Vitesse en Borussia Dortmund begint op zondag 1 augustus om 16.00 uur.

25-07-2004
 

Poolen op .org nu nog spannender
Prijzen Vitesse Pool fors verhoogd

Op 7 augustus gaat met de bekerwedstrijd tegen Spakenburg de Vitesse Pool weer echt van start. In de Vitesse Pool kan iedereen die dat wil voorspellingen uitbrengen voor de officiële wedstrijden van Vitesse. In het afgelopen seizoen hebben liefst 175 supporters de weg naar de Vitesse Pool gevonden. De pool werd gewonnen door Yellow Black no1, die na een spannende strijd de ter beschikking gestelde prijs van 50 euro in ontvangst mocht nemen.

In 2004-2005 wordt de Vitesse Pool nog spannender: Het prijzengeld is niet alleen verhoogd, ook worden er door de SV voor het eerst waardebonnen ter beschikking gesteld voor de nummers één t/m vijf van het eindklassement. Om het poolen voor alle deelnemers het hele jaar aantrekkelijk te houden, zijn er nu ook prijzen te winnen voor de ‘periodekampioenen’. Daarvoor is het poolseizoen onderverdeeld in drie perioden. De eerste periode loopt van augustus t/m oktober 2004.

Traditioneel is het poolseizoen ook dit jaar geopend met de Oefenpool. 111 Forummers hebben tot dusver hun voorspellingen worden uitgebracht voor de oefenwedstrijden van Vitesse. De Oefenpool staat los van de Vitesse Pool.

Meedoen aan de pools is heel eenvoudig. Gewoon even inloggen op het forum en je voorspelling plaatsen in de betreffende topic.

Er kan op twee manieren worden voorspeld: ruim tevoren in de maandtopic, maar ook wat dichter op de wedstrijd in de wedstrijdtopic, die enkele dagen voor de krachtmeting op het forum wordt geplaatst. In de wedstrijdtopic mogen de voorspellingen die zijn uitgebracht in de maandtopic worden aangepast.

Meer weten? Meedoen?
Voor de Vitesse Pool, klik hier.

Voetbal Pool

Naast de Vitesse Pool is er ook dit seizoen een prijs ter beschikking gesteld voor de winnaar van de Voetbal Pool. Daarin wordt volgens het bekende 1-2-3 systeem (winst/verlies/gelijkspel) gepoold voor alle eredivisiewedstrijden van het seizoen. Vakantiegangers kunnen nu al hun voorspellingen plaatsen voor de eerste wedstrijdronden.

Voor de Voetbal Pool, klik hier.

 

Oranjepool

Ook op de uitslag van alle wedstijden die het Nederlands elftal speelt kan worden gegokt. Dat kan in de Oranjepool. De eerste wedstrijd is Zweden-Nederland op 18 augustus.

Voor de Oranjepool, klik hier.

De organisatoren van de diverse pools wensen iedereen veel plezier en succes in pooljaar 2004-2005. Tot pools!

23-07-2004
 

Vitesse wint in Osnabrück

Vitesse heeft de ongeslagen status kunnen vasthouden. In Duitsland werd vrijdagavond met 2-1 gewonnen van VfL Osnabrück. Amoah en Janssen waren trefzeker, terwijl doelman Jevric twee minuten voor rust een strafschop keerde.

Vitesse: Jevric, Jansen, Ilic (’63 Mbamba), Knol, Dingsdag, Knopper (’59 Schaars), Janssen, Yakubu, Zongo (’78 Dors), Amoah en Fränkel.

Bron:Vitesse.nl 24-07-2004
 

Vrijwilligers gezocht voor Open dag Vitesse

De Open Dag van Vitesse is ieder jaar één van de meest spectaculaire dagen in Arnhem. Zowel voor jong als oud zijn er verschillende activiteiten om de hele dag aan mee te doen. Zo is er voor de allerkleinsten een kinderdorp, waar zij vrijuit kunnen spelen op luchtkussens en andere spellen. Voor de jeugd en jongvolwassenen zijn er spectaculaire attracties en leuke spellen om zich te vermaken. De oudere supporters kunnen op de Open Dag genieten van een lekker drankje op het gezellige terras, onder begeleiding van verschillende bandjes. Binnenin het stadion Gelredome zijn verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Op de promenade staan verschillende stands, zal er gedanst worden en er wordt op PlayStations gespeeld. Vanaf de tribune kan men een training, oefenwedstrijd en DE spelerspresentatie bezichtigen. Zoals je hierboven kunt lezen willen wij dit jaar de Open Dag weer groots aanpakken. Maar dit is niet mogelijk zonder jullie hulp!!!

Wanneer is de Open Dag?
De Open Dag zal dit jaar plaats vinden op 1 augustus. De activiteiten en attracties komen op het terrein rondom het Gelredome te staan. De Open Dag wordt van 12.00 tot 16.00 gehouden. Daarna wordt er door Vitesse nog een oefenwedstrijd gespeeld.

Wat vraagt Open Dag Vitesse van jou?
Het belangrijkste voor de Open Dag is dat je je inzet om er een leuke dag van te maken. Verder word je gevraagd om te helpen, assisteren en/ of instrueren bij de verschillende activiteiten. Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten:
·Het schminken van kinderen
·Helpen bij verschillende attracties zoals “de Kop van Jut”, “de Snelheidsmeter” of “Rodeostier”
·Kinderen begeleiden en helpen met de spellen binnen het Kinderdorp
·En nog veel meer…

Wat krijg jij van Vitesse voor jou bijdrage?

Voor je hulp op de Open Dag moet je natuurlijk wel iets krijgen. Voor jou inzet ontvang je onder andere:
· Een gratis toegangskaartje voor de wedstrijd van die avond
· Een lunchpakket met consumptiebonnen
· Indien nodig reiskostenvergoeding (tot €20,-)
· En een zeer leuke en gezellige dag…

Lijkt het je leuk om ons te helpen en ben je gemotiveerd, laat het ons dan weten. Er is ook een mogelijkheid om met groepjes van twee aan de Open Dag deel te nemen. Om jullie beter in te kunnen lichten wordt er een informatieavond gehouden voor de mensen die mee willen doen. De datum van deze avond is nog niet bekend, maar die laten we zo snel mogelijk weten. Indien je geïnteresseerd bent kun je een e-mail sturen of bellen naar ons.

Stuur je e-mail naar (t.a.v. Vrijwilligers):Opendag@vitesse.nl
Vermeldt hierbij je naam, adresgegevens, telefoonnummer en je geboortedatum.Of bel naar: 026-8807322

Bron:Vitesse
 

Tribuneverbod moet familiesfeer bij Vitesse herstellen

Honderd Vitesse-aanhangers kregen deze week een verbod voor de Noord-tribune in Gelredome. Ze kunnen alleen nog op ‘Zuid’ terecht. Vitesse hoopt hiermee de geroemde familiesfeer in het stadion te herstellen.

Met trots klopten Vitesse, Gelredome, de politie en andere betrokken partijen zich jarenlang op de borst: geen stadion in Nederland is zo veilig als het evenementenpaleis aan de Batavierenweg. In Gelredome was tijdens wedstrijden van Vitesse zelfs geen zichtbare politie nodig om de orde te handhaven. “Wij lossen de problemen in het stadion zelf wel op”, was een veelgehoorde boodschap die weerklonk uit het geelzwarte kamp. Met recht, want op een enkel incident na waren er amper problemen.

Dit seizoen kwam daar toch verandering in en liep het imago als familiestadion een paar deuken op. De anders zo rustige, haast brave Noordtribune was diverse wedstrijden het toneel van rellen. Met als uitschieter het duel tegen ADO Den Haag, toen de mobiele eenheid hard moest ingrijpen om de orde op de tribune te herstellen.

De oorzaak van de problemen moet volgens de politie en Vitesse gezocht worden in een groep van circa honderd supporters. Deze fans zaten voorheen op de Zuid-tribune. In overleg met Vitesse verkasten ze dit seizoen naar de Noord-tribune. “Ze voelden zich niet zo thuis op de Zuid-tribune”, vertelt Vitesse-woordvoerster Ester Bal. “En ze vonden dat de sfeer in Gelredome minder werd. Ze zeiden dat het sfeerverhogend zou werken als ze naast het uitvak mochten zitten”.

Die opzet pakte verkeerd uit, erkent Vitesse nu. De club kreeg al snel klachten van seizoenkaarthouders op de Noord-tribune, die zich ‘geïntimideerd’ voelden door de nieuwkomers.

Tijdens de wedstrijd in het voorjaar tegen ADO Den Haag ging het vervolgens goed mis. De kuipstoeltjes werden over en weer over de plastic afscheiding gegooid. En voor het eerst sinds tijden moest de ME in het stadion ingrijpen.

De thuiswedstrijden erna bleef het onrustig, waarop de club besloot maatregelen te nemen. Grote netten werden rond het uitvak gespannen en rijen stoeltjes werden verwijderd om de ME meer bewegingsvrijheid te geven om in te grijpen.

Achter de schermen werd ondertussen hard gewerkt aan een structurele oplossing. In eerste instantie werd geprobeerd de supporters ervan te overtuigen dat ze volgend seizoen beter weer op de Zuid-tribune kunnen plaatsnemen. De gesprekken haalden niets uit.

Vitesse besloot daarop als ‘huisbaas’ de huisregels aan te passen. In het kort komt dat erop neer dat Vitesse het recht heeft risico-supporters zo ver mogelijk van de aanhangers van de tegenpartij te plaatsen. Grote vraag is natuurlijk: wanneer is iemand een risico-supporter?

Die vraag denken Vitesse en de ‘veiligheidspartners’ juridisch te hebben dichtgetimmerd met behulp van stadionverboden. Alle supporters die na 1 juli 2002 een stadionverbod hebben gehad of op dat moment hadden, mogen niet meer op de Noord-tribune zitten. Zij kunnen alleen terecht op de Zuid-tribune, zo ver mogelijk van de fans van de bezoekende club.

Vanzelfsprekend zijn aanhangers die nog steeds een stadionverbod hebben, helemaal niet welkom in het stadion. Wie het tribuneverbod overtreedt, pleegt huisvredebreuk en kan rekenen op een stadionverbod. v Vitesse hoopt dat deze maatregel voldoende afschrikt. Bal: “Want wij willen ook deze fans het liefst behouden”.

Bron:Gelderlander 24-07-2004
 

Aleksandar Ilic naar FC Brussels

ARNHEM – Vitesse-verdediger Aleksandar Ilic tekent dit weekend naar alle waarschijnlijkheid een contract bij de Belgische eersteklasser FC Brussels. Hij is op enkele details na rond.

De 35-jarige Ilic mag transfervrij weg bij Vitesse, ondanks dat zijn contract nog een jaar doorloopt. Hij speelde een half jaar in Arnhem. In de nacompetitie verloor hij zijn basisplaats.

Zijn mogelijke opvolger is Tsuneyasu Miyamoto, maar Vitesse heeft een radiostilte afgekondigd rond de eventuele transfer van de aanvoerder van het Japanse nationale team naar de Arnhemse club.

Bron: Omroep Gelderland 23-07-2004
 

Buitenlandse scout Vitesse is ook weg

Vitesse heeft ook Ronny Dierick, scout voor buitenlandse spelers, ontslagen. De Belg sneuvelde in de saneringsoperatie. Bosco Bursac is nu de enige full-time scout.

Bron:Gelderlander 23-07-2004
 

Schorsing voor Nicky Hofs

Nicky Hofs mist de eerstvolgende twee oefenduels van Vitesse door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen het Bulgaarse FC Litex (3-1).

Nicky Hofs is door de Tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Hofs liep afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Litex Lovech tegen een rode kaart aan. Ook zijn directe tegenstander ontving van scheidsrechter Wiedemeijer een rode kaart.

Vitesse accepteert de straf, hetgeen betekent dat Hofs in de eerstvolgende twee oefenwedstrijden tegen Osnabruck (vrijdag) en Gaziantepspor (dinsdag) niet zal spelen. Tegen KRC Genk, op 1 augustus tijdens de Open Dag van Vitesse, zal Nicky Hofs voor eigen publiek wel weer van de partij zijn.

Bron: Vitesse.nl 22-07-2004
 

Goedkoper naar Vitesse met Essent-energie

Vitesse blijft een interessante partij voor energieleveranciers. Na de jarenlange samenwerking met Nuon in de rol van gulle hoofdsponsor, heeft de Arnhemse club nu op haar initiatief een deal gesloten met Essent.

Elke nieuwe seizoenkaarthouder die qua energielevering bereid is voor 10 augustus over te stappen naar Essent, krijgt van Essent vijftig euro teruggestort op de bankrekening. Essent hoopt daarmee wat extra marktaandeel op de vrije energiemarkt te veroveren en Vitesse verwacht meer seizoenkaarten te verkopen.

De tienduizend Vitesse-fans die reeds een seizoenkaart hebben aangeschaft, kunnen van bovengenoemde regeling eveneens gebruik maken. Essent, dat in de toekomst meer zaken met Vitesse wil doen, betaalt per aansluiting terug. Voor een gezin met vier seizoenkaarthouders is de winst, bij een overstap naar Essent, dus ‘slechts’ vijftig euro. “En wie al bij Essent zit, heeft helaas pech”, meldt Vitesse-woordvoerster Ester Bal.

Vitesse heeft inmiddels een brief gestuurd naar de vijfduizend mensen die vorig seizoen seizoenkaarthouder waren, maar nu nog niet hebben gereageerd. Bal: “We hopen dat we met deze actie een deel van die mensen over de streep kunnen trekken.”

De verontrusting bij Vitesse omtrent de seizoenkaartverkoop heeft alweer plaatsgemaakt voor vertrouwen in een goede afloop. De aanmelding van de tienduizendste jaarkaarthouder werd gisteren zelfs aangegrepen om een bescheiden feestje te bouwen.

Bal: “Het begint nu te lopen. Elke dag ligt er weer een pak. Wat later dan anders, maar niet geheel onverwacht. Er waren toch weer vraagtekens omtrent de financiële situatie en de selectie. Daarnaast hebben we tot op heden nauwelijks campagne gevoerd.” Vorig seizoen stokte de teller bij aanvang van de competitie bij 15.000 seizoenkaarthouders.

Bal: “We lopen iets achter bij vorig jaar, zo’n 1500 kaarten. Maar met een aantal goede resultaten in de voorbereiding, hopelijk nog wat versterking en de actie van Essent moeten we ook dit jaar in de buurt van die 15.000 kunnen komen.”

Tot de grote groep van twijfelaars behoorde deze zomer ook Peter Berkhout. Tot hij vorige week, met zijn twee vaste voetbalvrienden uit Bemmel, de knoop doorhakte. Een wijs besluit, want Berkhout werd ingeboekt als de tienduizendste seizoenkaarthouder en kreeg daarmee de kaart gratis. “Ik val altijd in de prijzen. Maar ik weet het goed gemaakt met mijn maten. Tijdens onze ‘warming-up’ in café De Betuwe zal ik ze de eerste tijd vrijhouden.”

Op zevenjarige leeftijd al liep de geboren en getogen Arnhemmer bij Vitesse rond. “Ik verkocht programmaboekjes. En later bier en warme worst. Sinds Gelredome ben ik seizoenkaarthouder, met dit jaar voor het eerst de twijfel of ik wel een nieuwe kaart zou kopen. Zo geweldig was het afgelopen seizoen allemaal niet. Maar nu, met Knopper en die Japanner, heb ik toch wel weer wat hoop. En het begon ook weer te kriebelen. Met een groepje mannen naar Vitesse kijken, blijft gewoon een heel leuk uitje.”

Bron: Vitesse.nl 22-07-2004
 

Rookvrije plek niet in trek bij Vitesse

In tegenstelling tot De Goffert zijn rookvrije tribuneplekken in stadion Gelredome niet in trek. Vitesse heeft voor komend seizoen 150 stoelen vrijgemaakt voor niet-rokers. Slechts drie mensen meldden zich voor een seizoenkaart. In stadion De Goffert van NEC loopt de verkoop voor tribunevakken waar roken vanaf volgend seizoen zal worden ontmoedigd uitstekend. Van de ruim 800 stoelen in de vakken D en E zijn er nog slechts 150 vrij.

Woordvoerder Ester Bal van Vitesse begrijpt niets van de gebrekkige belangstelling. “Ik heb jaren gevochten voor een rookvrij gedeelte in het stadion en dan krijg je dit.” Dat rookvrije stekken in Gelredome onderbezet blijven, heeft mogelijk te maken met de onaantrekkelijke plek in het stadion. Terwijl NEC complete tribunevakken aanwees voor de noviteit, heeft Vitesse op de lange oostzijde van de tribune de onderste vijf rijen aan de zijkant vrijgemaakt. “Wij moeten plaatsen onderin vrijmaken. Rook stijgt immers naar boven”, aldus Ester Bal van Vitesse.

Bron: De Gelderlander 22-07-2004
 

Vitesse hoopt op ‘Batman’

Vitesse is bezig met de aanvoerder van Japan, Tsuneyasu Miyamoto, 27 jaar en een begrip in eigen land. Qua populariteit vergelijkbaar met Feyenoorder Shinji Ono en Nakata van het Italiaanse Fiorentina.

Het doet een beetje denken aan de periode Karel Aalbers. Vitesse sluit een megadeal met één van de beste voetballers van Japan, die komend seizoen moet spelen in het geel en zwarte shirt van Vitesse. Een speler wiens komst, al stond die gisteravond laat nog steeds niet vast, gepaard gaat met een consortium van sponsoren en een vooruitgeworpen schaduw van interessante mechandisingsprojecten.

Ooit probeerde Karel Aalbers Nikos Machlas groots aan de man te brengen. Duizenden videobanden van de ‘Greece Lightning’ liggen nog steeds in de kelder. Het project Machlas mislukte, zoals de speler zelf later ook.

Nu laat Vitesse met Tsuneyasu Miyamoto opnieuw van zich horen. Minder luidruchtig en niet uniek, maar toch. Algemeen directeur Paul van der Kraan keek het kunstje af van Feyenoord (Ono) en PSV (Lee en Park) en deed bij RBC al eens een vergelijkbare poging om een Chinese international naar Rozendaal te halen.

“Dat mislukte, maar het leek het mij wel waard om het ook bij Vitesse eens te proberen. Het ziet er nu goed uit”, zegt van der Kraan, die maandag dacht de bevrijdende handtekening van het Japanse consortium, waarmee de deal gefinancierd moet worden, te krijgen. “Als het mislukt, is dat heel jammer, maar dan hebben we het in elk geval wel geprobeerd.”

De Arnhemse club hoopt er uiteraard rijker van te worden. Met merchandising, televisierechten van thuisduels, interessant voor de mobiele markt en internet in Japan. Met mogelijk een tour naar het land van de rijzende zon, waar Miyamoto de status van een popheld geniet.

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal van 2002 in eigen land werd de verdediger aanvoerder. Even leek zijn toernooi in het water tevallen toen hij zijn neus brak. Met een Batman-masker maakte Miyamoto naam. Het leverde de toen 25-jarige centrumverdediger de nodige faam op. West Ham United, Werder Bremen en Feyenoord lonkten naar de Japanner, maar telkens ketste de deal af op financiële voorwaarden.

Miyamoto speelt in eigen land voor Gamba Osaka, de club van het elektronicamerk Panasonic, onderdeel van het megaconcern Matsushita Electrical Industrial.

Op dit moment is de 30-voudige international actief in de Asian Cup in Japan. Hij zal voorlopig niet naar Nederland komen, maar hoeft daarna niet naar de Olympische Spelen.

Miyamoto is volgens technisch manager Jan Streuer niet alleen commercieel aardig. “Wij volgen die speler al een jaar. Voor ons is zo’n deal pas interessant als de speler een versterking voor het elftal is.”

Dat is de 1.76 meter lange, kopsterke speler wel. Omdat hij extern wordt gefinancierd, kan Vitesse Aleksandar Ilic laten gaan en zo salarisruimte scheppen voor andere spelers. Zo is Miyamoto al voor zijn komst waardevol.

Bron: De Gelderlander 22-07-2004
 

Info VFL Osnabrück-Vitesse

Vitesse speelt vrijdag 23 juli in Osnabrück een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke VFL. De Duitse club uit de Regionalliga heeft de informatie over de kaartverkoop woensdagmiddag bekend gemaakt. Naast het oefenduel tegen Vitesse speelt VFL Osnabruck nog wedstrijden tegen o.a. Werder Bremen en Sparta Praag. Afgelopen week speelde de ploeg nog met 0-0 gelijk tegen Trabzonspor, de nummer twee van afgelopen seizoen in Turkije.

Prijzen:
Onoverdekt sta-tribune volwassenen, € 7,-
Onoverdekt sta-tribune invaliden, € 5,-
Onoverdekt sta-tribune kinderen jonger dan 14, € 3,-

Overdekt zittribune voor volwassenen, € 15,-
Overdekt zittribune voor invaliden, € 10,-
Overdekt zittribune voor kinderen jonger dan 14, € 10,-

De kassa bij het stadion is vanaf 18:00 uur geopend. Voor een routebeschrijving op maat: routebeschrijving
Locatie: Piepen-Brock Stadion, Scharnhorsterstrasse 50, Osnabruck.

Bron: Vitesse.nl 21-07-2004
 

Vitesse dicht bij spectaculaire versterking

21/7/2004 10:25
Vitesse lijkt na een aantal donkeren jaren weer helemaal boven Jan: de ploeg heeft niet alleen ruimte om zich te versterken, maar is zelfs al weer zo ver dat het voetballers van naam en faam naar het Gelredome kan halen. Nog deze week hopen de Arnhemmers Tsuneyasu Miyamoto, aanvoerder van het Japanse nationale team, te presenteren. Eigenlijk had Vitesse de komst van de 27-jarige Japanner afgelopen maandag al wereldkundig willen maken, maar de onderhandelingen met een Aziatisch consortium dat garant moet staan voor het salaris van de speler waren nog niet helemaal afgerond. Met Tsuneyasu Miyamoto zelf was Vitesse overigens wél al tot overeenstemming gekomen.

Miyamoto moet bij Vitesse de door Bert Konterman opgelaten plaats in de verdediging op gaan vullen en samen met Ruud Knol en centrum van de Arnhemse defensie gaan vormen. Hij speelt nu nog voor Gamba Osaka in zijn vaderland, heeft dertig interlands achter zijn naam staan en is sinds het afgelopen WK de aanvoerder van Japan.

Door de komst van Miyamoto mag Aleksander Ilic uitkijken naar een andere club. Overigens is Vitesse met de komst van de Japanner nog niet uitgewinkeld. De club zoekt nog een rechtsback en een linksbuiten. De Schot Gary Caldwell en de Belg Stijn Vreven (ex-FC Utrecht) zijn daarvoor de voornaamste gegadigden, maar lijken vooralsnog wat aan de dure kant.

Bron: Voetbal International 21-07-2004
 

Gary Caldwell niet naar Vitesse

ARNHEM – Vitesse is er niet in geslaagd de Schotse international Gary Caldwell aan te trekken. De 22-jarige rechtsback heeft een tweejarig contract bij Hibernian getekend, zo meldt zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker.

Caldwell wist in zijn proefperiode de technische staf van Vitesse te overtuigen. Hij kreeg een aanbieding, maar zijn financiele eisen waren veel te hoog. Bovendien moest Vitesse opleidingskosten betalen aan Newcastle United, waar hij onder contract stond.

De Schot werd eerder al door Hibernian gehuurd. Hij keert nu dus definitief terug naar zijn vaderland.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Amokmakers Vitesse verbannen van Noord

Arnhem – Vitesse wil supporters met een stadionverbod niet meer terugzien op de noordtribune. Dat is in overleg met de politie, justitie en de burgemeester door de club besloten. Volgens de ‘veiligheidsdriehoek’ en de club werkt de nabijheid van het uitvak als een rode lap op een stier. Met de maatregelen wil de club in de toekomst onrust op de noordtribune voorkomen. Het betreft circa honderd supporters met een stadionverbod. Zij krijgen binnenkort een brief waarin wordt gesteld onder welke voorwaarden zij het stadion nog wel binnenmogen. Alleen op het zuidvak worden plaatsen beschikbaar gesteld. Vitesse heeft vorig seizoen aanzienlijke schade geleden door vernielingen op noord.

Bron: De Gelderlander 21-07-2004
 

Vitesse maakt indruk
Nieuweling Knopper is blij verrast met fris en bij vlagen goed spelend elftal

Driel – Vitesse heeft gisteravond in Driel een uitstekende indruk gemaakt. De eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen de Bulgaarse bekerwinnaar FC Litex Lovech, werd met 3-1 gewonnen.

Het spel van de Arnhemse ploeg was verfrissend en, bij vlagen, verrassend sterk. Dat was ook aanwinst Richard Knopper opgevallen.

“Tegen een redelijk goede tegenstander hebben we toch een aardig resultaat neergezet. Bij vlagen werd er goed gecombineerd”, zag de centrale middenvelder van de Arnhemse ploeg.

Knopper stond na de rampzalige jaargang 2003/2004 bovenaan het verlanglijstje van Vitesse en werd tot grote tevredenheid van het bestuur met een driejarig contract gepaaid. De Ajacied, vorig jaar nog aan Heerenveen uitgeleend, kon nauwelijks weten wat hem te wachten stond.

“Voor een ploeg waarvan veel jongens twee jaar tegen degradatie hebben gespeeld, vind ik dat we een frisse indruk maken. Yakubu en ik hebben er natuurlijk geen last van, sommige andere spelers ook niet. Voor de jongeren kan het moeilijk zijn”, denkt Knopper, die vlak voor tijd zijn aanvalsmaatje Matthew Amoah aangaf.

Het duel tegen de Bulgaarse nummer vier was gisteravond bij vlagen spijkerhard. Vlak voor rust leverde dat al twee veldverwijzingen op. Nicky Hofs diende de Bulgaarse international Zagortchitch een kopstoot toe nadat hij eerst was nagetrapt.

Later waren er opstootjes, woedende reacties en aanslagen. Arbiter Wiedemeijer had de grootste moeite met het pittige en soms zeer onvriendelijke duel. Theo Janssen had geluk dat een opzichtige klopjacht op Bulgaarse ledematen onbestraft bleef. Janssen deed ook in positieve zin van zich spreken.

Vlak voor rust pikte de middenvelder de bal op na een verre pass van aanvoerder Ruud Knol en rondde beheerst af. Het was de gelijkmaker (1-1) omdat Vitesse al in de 4de minuut suffig op achterstand was gekomen. De eerste de beste Bulgaarse corner betekende 0-1 door Zehlev.

Op initiatief van Vitesse-trainer Edward Sturing begonnen beide ploegen na rust ‘gewoon’ met elf man aan de tweede helft. De twee zondaars mochten van arbiter Wiedemeijer worden vervangen.

Bij Vitesse speelde Abubakari uitstekend, maar viel vooral linkerspits (!) Purrel Fränkel op. Hij scoorde na een schitterende pass van Janssen 1-2 en kan wel eens een verrassende carrièremove beleven; van vleugelback tot vleugelaanvaller. Vlak voor tijd legde Amoah de Bulgaren definitief over de knie.

Bron: De Gelderlander 21-07-2004
 

Deal met aanvoerder Japan

Vitesse verwacht binnen enkele dagen aanvoerder Tsuneyasu Miyamoto van het Japanse nationale elftal in huis te halen. Hij speelt nu voor Gamba Osaka in Japan.

De spectaculaire deal gaat gepaard met een serie sponsorovereenkomsten. De Arnhemse voetbalclub hoopt bovendien geld te verdienen met de verkoop van shirts naar Japan en rechten voor het gebruik van tv-beelden.

Vitesse is er met de 27-jarige verdediger al uit. Hij speelde op het Wereldkampioenschap 2002 voor de nationale ploeg van Japan en is sindsdien aanvoerder.

De sponsorovereenkomsten vormen het laatste obstakel van een deal die door algemeen directeur Paul van der Kraan in het diepste geheim is voorbereid. Hij bevestigde gisteren dicht bij een akkoord te zijn, maar wilde inhoudelijk niet reageren. “De laatste handtekening is nog niet gezet, maar die verwacht ik één dezer dagen.”

Met de international zal een overeenkomst van minimaal twee jaar worden gesloten. Miyamoto moet als niet-EU-speler wel ruim 400.000 euro verdienen. Vitesse kan dat niet betalen en hoeft dat ook niet. Alle kosten worden afgedekt door sponsorcontracten. Zonder die contracten gaat de deal niet door.

Met de aanstaande overeenkomst treedt Vitesse in het spoor van Feyenoord (Ono) en PSV (de Koreanen Lee en Park). De kans is groot dat de Arnhemse club een lucratieve trip door Japan gaat maken.

Bron: De Gelderlander 21-07-2004
 

Vreven en Caldwell te duur voor Vitesse

Arnhem – Gary Caldwell en Stijn Vreven zijn vooralsnog te duur voor Vitesse. De Arnhemse club kijkt inmiddels al weer verder. Het is vanwege de financiële eisen hoogst onduidelijk wie de opvolger van rechtsback Tim Cornelisse wordt.

Technisch manager Jan Streuer sprak gistermiddag met Vrevens manager, maar verwacht geen snelle beslissing van de 31-jarige Belg, die met meerdere clubs onderhandelt. Vreven staat nog twee seizoenen onder contract bij Kaiserslautern en mag waarschijnlijk vrij vertrekken.

Ook Gary Caldwell, die een week op proef was en een goede indruk maakte, kost Vitesse geen transfergeld, maar wel een opleidingsvergoeding. Vitesse heeft beide spelers duidelijk gemaakt wat er maximaal (salaris plus afkoopsom) wordt uitgegeven.

In het duel tegen FC Litex Lovech speelde de linksbenige Michael Jansen gisteravond sterk als rechtsback. Ook middenvelder Aleksandar Rankovic kan er spelen

Bron: De Gelderlander 21-07-2004
 

Vitesse aast op aanvoerder Japan

ARNHEM – Vitesse wil de aanvoerder van het Japanse nationale elftal Tsuneyasu Miyamoto naar Arnhem proberen te halen.

De komst van Miyamoto moet mogelijk worden gemaakt door een Japans bedrijf, waarmee Vitesse momenteel onderhandelt. Met de speler zelf is Vitesse al rond. De Arnhemse club wacht op toestemming uit Japan, omdat de transfer van de centrumverdediger zonder medewerking van dit bedrijf niet mogelijk is.

De komst van Miyamoto naar Vitesse is zorgvuldig voorbereid. Ook commercieel is de deal zeer interessant voor de Arnhemse club. Miyamoto staat nu nog onder contract bij Gamba Osaka.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Miyamoto wil zelf graag naar Vitesse

ARNHEM – Met een transfer naar Vitesse zou voor Tsuneyasu Miyamoto een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

De Japanse centrumverdediger wil graag in Europa voetballen. Vorig jaar had Feyenoord nog een optie tot koop op de aanvoerder van het Japanse elftal, maar het kwam niet tot een transfer. Ook een overgang naar West Ham United ging een jaar eerder niet door.

Miyamoto werd vooral bekend tijdens het WK 2002. Hij speelde met met een masker vanwege een gebroken neus en kwam alle vier duels in actie. De verdediger is 27 jaar en speelde 30 interlands. Hij is momenteel actief op de Asian Cup.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Vitesse wint met 3-1 van Litex Lovech

DRIEL – Vitesse heeft een uitstekende indruk gemaakt in de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Bulgaarse bekerwinnaar Litex Lovech werd met 3-1 verslagen.

Het duel begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van het hoofd jeugdscouting Alex van Zeist.

De Bulgaren openden uit een corner na drie minuten al de score via Zhelev. Vitesse raakte niet van slag en wist voor rust veel kansen te creeren. Via Richard Knopper en Matthew Amoah waren de Arnhemmers dichtbij. Vlak voor rust maakte Theo Janssen de 1-1 na een prachtige dieptepass van Ruud Knol.

Op slag van rust was er een incident tussen Nicky Hofs en de Bulgaarse international Zagorcic. De Bulgaar trapte na, waarop Hofs een kopstoot uitdeelde. Beide spelers moesten met rood vertrekken.

In de tweede helft speelde Vitesse zeer gemakkelijk. Knopper had twee fraaie kansen en na een kwartier was het uitgerekend linksbuiten Purrel Frankel die na een pass van Janssen 2-1 maakte.

In de slotfase werd het duel grimmiger, maar Vitesse bleef mede dankzij doelman Dragoslav Jevric overeind. Matthew Amoah bepaalde een minuut voor tijd met een bekeken schot de eindstand op 3-1.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Nicky Hofs krijgt rood wegens kopstoot

DRIEL – Het enige smetje op de prima oefenwedstrijd van Vitesse tegen Litex Lovech was de rode kaart voor Nicky Hofs, die een kopstoot uitdeelde aan de Bulgaarse verdediger Zagorcic.

“Ik maakte een soort Schwalbe en hij protesteerde. Ik ging voor hem staan en hij trapte mij. Toen gaf ik hem als reactie een kopstoot. Ik heb mijn excuses gemaakt bij de scheidsrechter, hij zou wel rapport opmaken. Misschien krijg ik dus een wedstrijd schorsing.”

Dat zou Hofs slecht uitkomen, want als rechtsbuiten is hij in vorm: “Het gaat allemaal naar wens, al speel ik niet op mijn favoriete positie, op tien.”

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Purrel Frankel scoort als linksbuiten

ARNHEM – Purrel Frankel moet er nog even aan wennen, maar als linksbuiten is hij momenteel een revelatie in de voorbereiding van Vitesse.

“Het gaat lekker. Ik kan mijn acties maken en ik voetbal vrijuit. Tot nu toe gaat het wel goed. En dan die goal. Ik ging diep en Theo Janssen gaf de bal op het juiste moment in de ruimte en ik moest alleen maar de hoek uitkiezen. Als ik voor het doel kom, twijfel ik meestal en leg ik hem af. Maar deze keer dacht ik: Waarom niet?”

Frankel weet niet waar dit toe leidt: “Als ik maar speel, linksbuiten of linksback of linkshalf. Maakt niet uit.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Streuer: Drie opties voor rechtsback

DRIEL – Technisch manager Jan Streuer is er nog niet uit wie de nieuwe rechtsback wordt bij Vitesse.

“We hebben drie opties. We hebben met Stijn Vreven dinsdag nog onderhandeld, maar we zijn er nog niet uit. En ook Gary Caldwell is nog in beeld en er is ook een derde optie, maar daar geef ik de naam nog niet van. Maar ook van goed niveau, we halen geen spelers die bijvoorbeeld afvallen bij RKC. Voor ons zijn alleen basisspelers interessant.”

Streuer zoekt ook nog naarstig naar een linksbuiten: “Al moet ik zeggen dat Frankel het fantastisch doet. Maar we hebben daar nog iemand nodig.”

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2004
 

Gezamenlijke aanpak Noord-tribune Gelredome

Vitesse, de burgemeester, het openbaar ministerie Arnhem en politie hebben hun handtekening gezet onder een convenant ‘aanpak Noord-tribune in Gelredome’.

Het afgelopen seizoen is het bij een aantal thuiswedstrijden van Vitesse in Gelredome onrustig geweest op de Noord-tribune. Het feit dat bepaalde groepen Vitesse-supporters te dicht bij het bezoekersvak zaten, was daar mede oorzaak van. Vitesse is diverse keren met (vertegenwoordigers) van deze groep(en) in gesprek getreden. Helaas hebben deze gesprekken niet geleid tot het gewenste resultaat, namelijk: geen overlast in welke zin dan ook op de Noord-tribune.

Gezien de ongewenste situatie waar Vitesse in het seizoen 2003-2004 mee te maken heeft gehad, heeft de directie van Vitesse in overleg met haar veiligheidspartners besloten dat Vitesse-supporters die na 1 juli 2002 een stadionverbod hebben gehad of op dat moment hadden, voortaan niet meer plaats kunnen nemen op de Noord-tribune. Zij blijven van harte welkom bij thuiswedstrijden van Vitesse, echter uitsluitend op de Zuid-tribune.

Graag lichten wij kort toe welke argumenten Vitesse en bovengenoemde partners ertoe hebben bewogen tot deze beslissing over te gaan.

De onrust op de Noord-tribune heeft niet alleen geleid tot klachten van overige vaste bezoekers, maar betekende tevens een extra kostenpost voor Vitesse. Bij de extra kosten gaat het om schade ten gevolge van vernielingen, maar ook om extra kosten die gemaakt zijn omdat Vitesse op Noord meer stewards en beveiligingsbeambten moest inzetten. Tevens was er het afgelopen seizoen volgens Vitesse en de regiopolitie Gelderland-Midden, te vaak politie (mobiele eenheid) op de Noord-tribune aanwezig. Iets wat totaal indruist tegen de filosofie van Vitesse, Gelredome en hun partners.

In het ‘Veiligheidsconvenant Vitesse’ is daarom opgenomen dat ‘overenthousiaste’ Vitesse-supporters zo veel mogelijk op de Zuid-tribune van Gelredome worden ondergebracht, zo ver mogelijk van de supporters van de bezoekende club.

De betreffende supporters die na 1 juli 2002 een stadionverbod hebben gehad of op dat moment hadden (ongeveer 100) ontvangen binnenkort een brief van Vitesse waarin zij gewezen worden op de aanpassing in het huisreglement en de nieuwe voorwaarden waaronder zij een seizoenkaart kunnen bestellen. Mocht een supporter uit deze groep toch op een andere tribune dan de Zuid-tribune worden gesignaleerd, dan pleegt hij/zij lokaalvredebreuk en riskeert hij/zij daarmee een stadionverbod.

Vitesse betreurt het ten zeerste deze maatregel te moeten treffen, maar ziet zich hiertoe genoodzaakt om verdere problemen op het gebied van veiligheid te voorkomen. Aangezien betreffende personen in het recente verleden één of meer keren in of om het stadion een overtreding of misdrijf hebben gepleegd, achten wij het verstandig en menen wij op basis van onze huisregels gerechtigd te zijn, deze gerichte maatregel te nemen.

De partners, Vitesse, de burgemeester, het openbaar ministerie Arnhem en politie scharen zich daarom achter de overeenkomst en de daaruit voortvloeiende maatregel. De vier partijen zijn tevens een inspanningsverplichting aangegaan om de maatregel uit te voeren en na te leven.

Het is de bedoeling dat eventuele nieuwe verstoringen op deze manier voorkomen worden en Vitesse voortaan weer zelfstandig de openbare orde en veiligheid kan handhaven in Gelredome.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Vitesse, gemeente Arnhem, het openbaar ministerie Arnhem en het politiedistrict Arnhem Veluwezoom.

20-07-2004
 

In Memoriam

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Alex van Zeist op vrijdag 16 juli jl. Alex van Zeist was hoofd jeugdscouting bij Vitesse en is tijdens zijn vakantie op de Canarische Eilanden in zijn slaap overleden.

Alex van Zeist was sinds 1 juli 2000 in vaste dienst bij Vitesse. Daarvoor was hij jarenlang werkzaam voor Go Ahead Eagles, uit zijn woonplaats Deventer.

Bij Vitesse liet Alex zich direct zien als iemand die alles voor de club over had. Hij kende het jeugdvoetbal als geen ander. Alex was een echte liefhebber, op en top gemotiveerd en voor wie niets te veel was. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid was hij een voorbeeld voor ons allemaal.

Alex van Zeist is slechts 59 jaar geworden. Zijn overlijden is een groot verlies. In eerste instantie voor zijn familie en vrienden, maar ook voor Vitesse. Met zijn gedrevenheid en fantastische kennis van het jeugdvoetbal was hij voor Vitesse een heel belangrijke kracht.

Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.

Vitesse

20-07-2004
 

Arnhemse politiek dempt ‘bodemloze’ Vitesse-put

Vitesse moet vanaf nu op eigen benen staan, van de Arnhemse politiek hoeft het weinig tot niets meer te verwachten. “De bodemloze put is gedempt”, sprak PvdA – raadslid Laurent de Vries gisteravond na afloop van een ingelast debat in de Arnhemse gemeenteraad.

De discussie ging over het omstreden besluit van het college van burgemeester en wethouders om Vitesse twee jaar uitstel van betaling te geven; de club hoeft voorlopig geen rente en aflossing te betalen over de miljoenenlening die de gemeente vorig jaar verstrekte. Vitesse heeft haar tekorten nog niet weggewerkt. Het claimde zonder soepelere betalingswoorwaarden niet aan de licentie-eisen van de KNVB te kunnen voldoen.

Zoals vorige week al bleek bij een politieke voorbespreking van de kwestie, voelde de gemeenteraad zich gepasseerd door B en W en kreeg Vitesse-wethouder Rob Gast (CDA) de wind van voren. De kou leek toen bliksemsnel uit de lucht, na de toezegging van Gast dat het ‘eens maar nooit weer’ was. Maar gisteravond werd het politieke spel toch nog hard gespeeld.

Dat gebeurde op voorspraak van de ChristenUnie, die een motie indiende met de volgende zinsnede: ‘Het college mag voortaan op geen enkele wijze – noch qua voorwaarden, noch financieel – wijzigingen aanbrengen in het door de raad vastgestelde reddingsplan voor Vitesse en Gelredome zonder de uitdrukkelijke instemming van de raad.’

Feitelijk houdt dat in dat de wethouder onder curatele wordt gesteld op dit dossier. Gast gaf gisteravond overigens nogmaals toe dat hij het uitstel van betaling nooit zonder goedkeuring van de raad had mogen toekennen.

Tegelijkertijd wenste de gemeenteraad een ‘duidelijk signaal’ af te geven aan Vitesse. Zelfs de meeste voorstanders van het reddingsplan vinden dat de club nu echt niet meer bij de gemeente kan aankloppen. “Er mag geen eurocent meer bij.”

Bron:Gelderlander 20-07-2004
 

Extra info Vitesse-FC Litex

De eerste serieuze test voor Vitesse is op dinsdag 20 juli tegen het Bulgaarse FC Litex. In verband met de te verwachten drukte in Driel wordt u alvast geïnformeerd over de parkeermogelijkheden bij het sportpark.

Bezoekers van deze oefenwedstrijd die met de auto komen, kunnen deze parkeren op weilanden aan de Broeksingel en de Hoenveldsestraat. Speciale verkeersborden en stewards zullen de mensen naar deze parkeervelden verwijzen. Tevens mag er geparkeerd worden langs de Honingveldsestraat, Hoenveldsestraat en Elster Grindweg (mits de verkeerssituatie niet in gevaar komt!). Het parkeren is gratis. De toeschouwers wordt aangeraden tijdig naar Driel te komen. Entreeprijzen:€ 7,00 (volwassenen),€ 3,00 (jeugd tot en met 14 jaar)

Vitesse – FC Litex
Dinsdag 20 juli 2004
Aanvang: 19.30 uur

Bron:Vitesse.nl 19-07-2004
 

Jan Streuer:’Het moet gewoon beter’

“Meer punten en beter voetbal spelen.” Technisch manager Jan Streuer gaf tijdens de jaarlijkse persdag duidelijk aan dat het publiek in Arnhem meer vermaakt moet worden. “Winnen is leuk, maar de supporters moet dit seizoen ook beter voetbal geboden worden.”

Nieuw
Op dit moment telt de selectie drie nieuwe gezichten. Richard Knopper kwam over van Ajax, Abubakari Yakubu is voor een seizoen gehuurd van de landskampioen uit Amsterdam en Gino Coutinho werd als extra doelman toegevoegd. “Er moeten zeker nog twee of drie spelers bij”, aldus Jan Streuer. “We hebben nu drie nieuwe spelers, maar er zijn een stuk meer vertrokken”, waarna de technisch manager het rijtje bijna vlekkeloos opnoemt: “Van Fessem, Cornelisse, Konterman, Fafiani, Rink, Sone, Van Vossen en Bochem. Daarnaast waren Martel, Claessens en Van Beukering in de winterstop al weg en keren de verhuurde Aelbrecht (Helmond Sport) en Wijnen (VVV) eveneens niet terug in Arnhem.”

“Onze prioriteit ligt bij het aantrekken van een rechterverdediger en linksbuiten. Gary Caldwell is een week op proef geweest en hij is een goede optie. We willen nu snel beslissen, maar er zijn meerdere kandidaten. Daaruit zullen wij voor de beste kiezen. Met twee of drie spelers er nog bij staat er in mijn ogen een prima elftal. Hiermee hoeven wij niet onder te doen voor de ploegen in met name de middenmoot.”

Systeem
Met Jan van Deinsen als nieuwe assistent-trainer heeft de ploeg komend seizoen ook een nieuw systeem als uitgangspunt: 4-3-3. Streuer: “Dat vind ik een goede zaak. Het is een duidelijk en voor elke voetballer in Nederland herkenbaar systeem. Natuurlijk kunnen we daarin varieren en is het best mogelijk dat er wedstrijden zullen zijn waarin we met twee spitsen spelen of dat je met de punt naar achteren speelt. Maar dat nemen we niet als basis. Met een 4-4-2 systeem heb je drie goede spitsen in je selectie nodig en die hebben we niet.’

Bron:Vitesse.nl 19-07-2004
 

Directeur van der Kraan inzake licentie

De afgelopen periode bleek er nogal wat misverstand te bestaan over het licentiebeleid van de KNVB. Directeur Paul van der Kraan gaf kort en bondig aan dat men zich voor dit seizoen geen zorgen hoeft te maken over de licentie van Vitesse .
“De KNVB verstrekt de clubs tegenwoordig een licentie voor meerdere jaren. Er zijn in een seizoen echter diverse meetpunten. Dat betekent dat je als club aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. De laatste keer dat er een dergelijk meetpunt was hebben we aan de voorwaarden voldaan. Binnenkort is er weer een dergelijk meetpunt en ook dat ziet er positief uit. Dat Vitesse voor dit seizoen nog geen licentie heeft is dus volledig onjuist. Wel wordt deze periodiek onder de loep genomen”, aldus Paul van der Kraan.
Tijdens de persdag antwoordde de directeur bevestigend op de vraag of verdediger Stijn Vreven een kandidaat is voor de positie van rechtsback. “Net als Caldwell is Vreven een optie. Er zijn meerdere opties voor deze positie en binnenkort zal duidelijk worden wie de selectie komt versterken.”

Bron:Vitesse.nl 19-07-2004
 

Vreven alternatief voor Caldwell

ARNHEM – Vitesse heeft dit weekend gesproken met verdediger Stijn Vreven. De 31-jarige Belg wil weg bij zijn huidige club Kaiserslautern, omdat hij daar nauwelijks aan spelen toe komt.

Vitesse ziet in de robuuste rechtsback een alternatief als het niet overeenstemming kan komen met de Schot Gary Caldwell (22). Vitesse heeft een van beide spelers nog niet vastgelegd, omdat zowel Caldwell als Vreven voor Vitesse hoge salariseisen stellen.

Vitesse heeft aangekondigd voor het begin van het nieuwe seizoen in ieder geval nog twee buitenlandse versterkingen te halen.

Bron: Omroep Gelderland 19-07-2004
 

Ilic onderhandelt met FC Brussels

ARNHEM – Vitesse-speler Aleksandar Ilic heeft dit weekeinde onderhandelt over een contract bij FC Brussels.De verdediger mag weg bij Vitesse.Ook Manchester City heeft interesse in Ilic.

Het is nog onduidelijk of de Schot Gary Caldwell een contract krijgt bij Vitesse. Hoewel de technische staf van Vitesse positief is over de verdediger, is hij waarschijnlijk te duur.

Verder staat Vitesse-speler Emile Mbamba in de belangstelling van het Franse Metz. Vitesse probeert de spits al een jaar te verkopen, maar geinteresseerde clubs vonden de vraagprijs voor de clubtopscorer te hoog.

Bron: Omroep Gelderland 19-07-2004
 

Aleksandar Ilic kan naar FC Brussels

ARNHEM – De Belgische club FC Brussels wil verdediger Aleksandar Ilic overnemen van Vitesse.

De club promoveerde naar de Belgische eerste klasse en is nog op zoek naar een centrumverdediger, na het afhaken van Spira Grujic. De Graafschap heeft nu interesse in Grujic.

Ilic kan ook een tweejarig contract tekenen bij Manchester City, dat zich nog niet heeft gemeld bij Vitesse. De 35-jarige Servische verdediger kwam in de winterstop over van Anderlecht en speelde eerder ook voor Club Brugge. Aleksandar Ilic voldeed niet aan de hoge verwachtingen en mag vertrekken.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Mbamba, Ilic en Jevric mogen weg

ARNHEM – Vitesse wil de selectie de komende weken nog ingrijpend wijzigen.

De Arnhemse club ziet Emile Mbamba, Aleksandar Ilic en Dragoslav Jevric graag vertrekken. Ook ieder aannemelijk bod op andere spelers blijft voor Vitesse bespreekbaar. Vitesse heeft geld nodig om de selectie verder te kunnen versterken. De club is in ieder geval nog op zoek naar een rechtsback en een linkerspits en vervangers voor eventueel vertrekkende spelers.

Vitesse probeert Dragoslav Jevric al een jaar te verkopen, maar slaagt daar niet in. Na dit seizoen loopt is de doelman transfervrij.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Dingsdag staat open voor De Graafschap

ELST – Vitessenaar Michael Dingsdag staat open voor een vertrek naar De Graafschap, dat zijdelings interesse toonde voor de verdediger.

“Ik heb nog niks gehoord, maar ik ken de club goed. Ik ben vaak naar Jhon van Beukering gaan kijken. Er heerst daar een fantastische sfeer, het heeft wel een Engels tintje. En voetballend kan ik wel wat toevoegen, want mijn sterke punt is de opbouw. Voor Vitesse is het ook goed, want dan doe ik ervaring op. Dat is beter dan hier op de bank te zitten en mijn handje op te houden.”

“Als ik bij Vitesse blijf, concentreer ik me volledig”, aldus Dingsdag.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Caldwell lijkt te duur voor Vitesse

ELST – Het lijkt er niet op dat Gary Caldwell een contract zal tekenen bij Vitesse. Het probleem ligt met name op financieel gebied.

De technische staf heeft een positief advies gegeven over de Schot, die deze week meetrainde bij de Arnhemse club. Caldwell zelf is ook enthousiast over Vitesse en de stad Arnhem. Zijn salaris in combinatie met de opleidingskosten die Vitesse aan Newcastle United moet voldoen lijkt echter te gortig.

Caldwell reisde vrijdag weer terug naar Schotland. Ook enkele Engelse club azen op de verdediger, maar zijn voorkeur gaat uit naar Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Vermoeid Vitesse wint met 5-0 in Elst

ELST – Vitesse heeft tegen derdeklasser Spero uit Elst met 5-0 gewonnen.

De Arnhemmers oogden vermoeid na een week trainingskamp. Voor rust liepen de meeste combinaties spaak. Alleen Nicky Hofs wist halverwege de eerste helft het net te vinden. Abubakari Yakubu had pech toen hij met een afstandsschot de binnenkant van de paal raakte.

In de tweede helft nam de irritatie bij Vitesse toe, omdat de 0-2 wel erg lang uitbleef. Uiteindelijk scoorde Matthew Amoah in de 66e minuut uit een penalty. Daarna liepen de Arnhemmers uit naar 0-5 door twee doelpunten van Richard Knopper en een van Lucien Dors.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Vitesse komt fit uit trainingskamp

ELST – De kleine blessures waarmee Vitesse-spelers kampen, zijn zo goed als genezen.

Abubakari Yakubu kwam tegen Spero alweer in actie na een kuitblessure. Ook Aleksandar Rankovic is weer fit na een knieblessure: “Ik heb nog wel een beetje last, maar ik speel liever dan dat ik van de kant moet toekijken. En het ging verder goed.”

Eldridge Rojer denkt maandag weer mee te kunnen trainen. De snelle aanvaller heeft last van zijn hamstring. Ruud Knol speelde niet tegen Spero: “Het was zwaar, deze week. We hebben keihard gewerkt in het trainingskamp.”

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2004
 

Spero-Vitesse 0-5

Nadat gisteren Driel met 17-1 klop had gekregen, hield Spero prima stand tegen de Vitessenaren. Ruim 2000 toeschouwers zagen dat voor Vitesse tot diep in de 1e helft de nul op het scorebord bleef staan. Ondanks grote druk op het doel van Spero capituleerden zij pas in rond de 25e minuut. Het had een penalty nodig om de score naar 2-0 te brengen. Met af en toe gevaarlijke counters probeerde Spero de Vitesse verdediging te bestoken. Zonder echt veel moeite bleef de verdediging van Vitesse overeind. Uiteindelijk werd de score wat opgevoerd, mede omdat de krachten uit de Spero mannen wat afnamen. Sommige spelers van Vitesse waren zichtbaar geirriteerd door het taaie tegenspel van Spero en maakten wat onnodige en te harde overtredingen, welke overigens door de goed leidende scheidsrechter op gepaste wijze werden bestraft. Vitesse gaf duidelijk er blijk van nog niet klaar te zijn voor de competitie en speelde aanvallend ronduit te zwak om Spero het erg moeilijk te maken. En Spero liet zien dat zij een prima ploeg hebben en nu al voldoende uitzicht hebben op goede resultaten in het komend seizoen. Ook mag een compliment worden gegeven aan alle vrijwilligers die deze wedstrijd in relatief korte tijd hebben georganiseerd en mogelijk hebben gemaakt. Het was een waar voetbalfeest waar binnen Spero met tevredenheid op mag worden teruggezien.

Bron:www.vvspero.nl 17-07-2004
 

RKSV Driel – Vitesse 1-17

Vitesse behaalde donderdagavond in Driel tegen RKSV de hoogste oefenscore tot nog toe: 17-1. Pim de Boer speelde zijn laatste wedstrijd voor de ploeg uit Driel en zorgde voor het enige doelpunt voor de thuisploeg. Meest opvallende speler was Theo Janssen met twee doelpunten en zes assists.

Opstelling Vitesse: Jevric, Davids, Dingsdag, Knol, Fränkel (’46 Jansen), Dors, Janssen, Rankovic (’46 Schaars), De Meersman, Hofs (’60 Amoah) en Mbamba.

Doelpunten: Hofs (Dors) ‘9 0-1, Janssen ’24 0-2, Hofs ’26 0-3, Dors ’31 0-4, Dors (Janssen) ’36 0-5, Janssen (Hofs) ’37 0-6, Mbamba (Rankovic) ’38 0-7, Davids (Janssen) ’42 0-8, Mbamba (Hofs) ’45 0-9, De Boer ’46 1-9 (RKSV Driel), Hofs (Janssen) ’52 1-10, De Meersman ’57 1-11, Schaars (De Meersman) ’62 1-12, Amoah (Janssen) ’69 1-13, Mbamba (Janssen) ’70 1-14, Amoah (Schaars) ’74 1-15, Dors (Janssen) ’77 1-16 en Mbamba ’90 1-17

Bron: Vitesse.nl 15-07-2004
 

Nieuwe krachtproef Zongo

In de laatste anderhalve maand verbleef Mamadou Zongo 33 dagen in trainingskamp. Het leeuwendeel was hij in eigen land, Burkina Faso, deze week ‘woont’ de aanvaller van Vitesse in Garderen. Van daaruit reisde hij gisteravond naar Apeldoorn, voor het derde achtereenvolgende avondpotje van de Arnhemse eredivisionist tegen een amateurclub. Het werd 0-12 tegen derdeklassser Columbia.

Nog een paar dagen en Zongo keert helemaal terug in Arnhem, zijn tweede thuis. Voor het eerst in drie jaar hoopt hij een rimpelloze voorbereiding mee te maken. Zijn toekomst als voetballer staat immers op het spel, weet de Afrikaanse international, maar dat is hij inmiddels wel gewend. “Mijn contract loopt in de zomer af, dus ik moet dit jaar een contract verdienen. Of bij Vitesse of bij een andere club. Het is een belangrijk jaar voor mij”, weet Zongo.

Tot zijn ergernis is hij niet geheel pijnvrij na de ontmoeting met de Apeldoornse amateurs. “Ik heb last van iets tussen mijn kuit en mijn knie, in de knieholte. Daarom loop ik niet vrij”, zeurt Zongo, al lang blij dat zijn langdurige gemankeerde knie tegenwoordig geen punt van aandacht meer is. “Daar heb ik helemaal geen last meer van.” Zongo maakte vorig seizoen een stormachtige rentree na tweeënhalf jaar van blessureleed met vijf knieoperaties. Langdurig vocht hij tegen pijn en tegenslagen, met in zijn achterhoofd de vrees voor zijn voetballoopbaan.

Bij zijn rentree tegen FC Utrecht (3-1 winst, enige uitzege van Vitesse) scoorde hij prompt en Zongo bleef zowaar fit. Al brak hij op de valreep zijn neus toen het seizoen van Vitesse werd verlengd met een nacompetitie. Die voor Zongo naadloos aansloot bij een nieuwe verlenging.

Zongo besloot na een eerdere weigering ( ‘ik was er niet klaar voor’) zijn rentree te maken in de nationale ploeg van Burkina Faso. Daar herhaalde hij zijn kunststukje; scoren bij zijn rentree. Dankzij zijn kopbal werd Ghana verslagen: 1-0. De WK-kwalificatieduels tegen DR Congo en Zuid-Afrika ( met Hans Vonk en Steven Pienaar ) gingen verloren. “Het was fantastisch om weer voor mijn land te spelen, maar ik heb van tevoren gezegd dat ze niet zoveel van mij mogen verwachten.”

Na drie tiendaagse (!) trainingskampen kreeg hij van Vitesse een weekje vrij, om zich vanuit Burkina Faso weer in Garderen te melden. “Ik vind het niet zo erg, ik moet toch zo veel mogelijk spelen. Dat is goed voor mij. Al was ik wel blij dat ik nog een weekje thuis bij mijn familie kon zijn. Na dertig dagen trainingskamp, reizen naar Congo en Johannesburg, was ik ontzettend moe.”

Zongo heeft zich voorgenomen hard te werken voor een basisplaats bij Vitesse, maar richt zich niet op een voorkeursstekkie. “Het lijkt erop dat we met drie spitsen gaan spelen, maar waar ik me op moet richten, weet ik niet. Dat zie ik wel. Ik moet fit blijven en doelpuntjes maken”, vertelt Zongo, die gisteravond een half uur als rechterspits speelde, niet scoorde en één assist gaf.

Bron: De Gelderlander 15-07-2004
 

Michael Dingsdag in belangstelling van De Graafschap

De Graafschap wil graag Michael Dingsdag overnemen van Vitesse. De 21-jarige Amsterdammer staat hoog op het verlanglijstje van trainer Gert Kruijs, nu Jeffrey van As is afgetest door de Achterhoekers. Dingsdag, die bij Vitesse niet hoeft te rekenen op een basisplaats, heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2006. Een eventueel vertrek van Michael Dingsdag is voor Vitesse bespreekbaar.

14-07-2004
 

Vitesse in gesprek met Ramzi, Koevermans en Nelisse

Vitesse is in gesprek met drie potentiële kandidaten om de voorhoede voor het komend seizoen te versterken. Het gaat om de vandaag 27 jaar geworden Marokkaanse linksbuiten Adil Ramzi, de 26-jarige Spartaan Danny Koevermans en de 26-jarige spits van AZ , Robin Nelisse. Eerder in de afgelopen weken liepen onderhandelingen met Adil Ramzi al stuk vanwege de hoge salariseisen van de linksbuiten. Ramzi speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Twente. De 27-jarige Marokkaan heeft nog een éénjarig doorlopend contract bij PSV. De Eindhovenaren hebben Ramzi inmiddels al laten weten dat hij mag uitzien naar een andere club. Zowel Danny Koevermans als Robin Nelisse hebben nog doorlopende contracten. Vitesse onderneemt pogingen om één van deze drie spelers op huurbasis naar Arnhem te halen.

14-07-2004
 

Minumuminkomen non-EU spelers verlaagd

Het inkomenscriterium voor profs van buiten de Europese Unie in het betaalde voetbal is fors verlaagd. Een speler van 20 jaar of ouder die van buiten de EU komt,moet om toegelaten te worden tot de competitie komend seizoen minimaal 401.715 euro verdienen. Dat is in vergelijking met afgelopen seizoen een daling met 35.000 euro. Het nieuwe minimum is gebaseerd op een berekening van het gemiddelde salaris van alle profspelers in Nederland. Vorig jaar is dat salaris gedaald van 290.995 naar 267.810 euro. Spelers van buiten de EU van 20 jaar of ouder moeten minimaal 150 procent van dat inkomen verdienen, 18- en 19-jarigen minimaal 75 procent.

Bron: Nos TT 14-07-2004
 

Peesblessure voor Abubakari Yakubu

De nieuwe Vitesse-aanwinst Abubakari Yakubu bleef tegen Columbia aan de kant. Hij heeft last van een aanhechtingspees tussen de kuit en de knieholte: “Het is een oude blessure. Ik had er bij Ajax ook al last van.” Yakubu kan eventueel met Ghana naar de Olympische Spelen: “Ik weet het nog niet, het is een moeilijke beslissing. Het is wel mooi om mee te maken.” Het herstel van Aleksandar Rankovic vordert gestaag. Hij heeft last van zijn rechterknie en trainde niet mee. Eldridge Rojer verwacht maandag te kunnen aansluiten bij de groepstraining na een hamstringblessure.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Tim De Meersman kan het niveau aan

Tim de Meersman bewijst in de eerste fase van zijn stage bij het eerste elftal van Vitesse dat hij het niveau wel aan kan. “Ik voel me harstikke goed. Ik geniet ten volle van deze periode. Voetballend is het geen enkel probleem, dat vindt de club ook. Ik moet alleen mentaal wat sterker worden en meer duels winnen.” De Meersman weet dat komend seizoen essentieel wordt voor zijn toekomst bij Vitesse: “Als ik me niet bewijs in deze zes weken, word ik teruggezet naar Jong Vitesse. En als het na dit seizoen nog niet lukt, vertrek ik hier. Maar voorlopig gaat het lekker.”

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Rink kiest voor het geld in Zuid-Korea

Paulo Roberto Rink werd sinds zijn vertrek bij Vitesse al met veel clubs in verband gebracht, maar heeft nu een uiterst lucratief contract getekend met een club in Zuid-Korea. Rink blijft daar waarschijnlijk tot december. Wellicht zet hij daarna zijn carriere voort op Cyprus, waar zijn gezin nog woont. De voormalig Duits international kon ook al meteen tekenen bij AEL Limassol. Het Duitse Eintracht Frankfurt had ook interesse in Rink. die zijn keuze echter nu niet meer op sportieve gronden lijkt te maken. Rink speelde een half jaar voor Vitesse en scoorde vijf competitiedoelpunten.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Makkelijke 12-0 oefenzege voor Vitesse

Vitesse heeft het ritme weer volledig hervonden. Het oefenduel tegen derde klasser Columbia werd met 12-0 gewonnen. De Arnhemmers vonden elkaar bijzonder makkelijk en legden veel soepel lopende combinaties op de mat. Theo Janssen was de opvallende man met drie goals en een afgekeurde vrije trap. Metthew Amoah scoorde ook driemaal. Een andere hoofdrol was voor Purrel Fränkel. De gelegenheidslinksbuiten scoorde zijn eerste goal voor Vitesse. De andere treffers waren van Michael Jansen, Nicky Hofs, Richard Knopper, Aleksander Ilic en Tim de Meersman.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Dozijn treffers in Apeldoorn

Twaalf doelpunten, keurig verdeeld over beide helften, vielen er woensdagavond op het regenachtige sportpark van AVV Columbia in Apeldoorn te noteren.

Columbia 0-12 Vitesse
14 juli 2004, 19:30 uur
Apeldoorn

Opstelling Vitesse
Coutinho, Caldwell, Knol (’63 Dingsdag), Ilic (’70 Davids), Jansen, Hofs (’58 Zongo), Janssen, Schaars (’63 Dors), Fränkel (’58 De Meersman), Knopper (’46 Mbamba) en Amoah.

DOELPUNTEN
Jansen ‘6
Amoah ‘9
Hofs ’24
Fränkel ’38
Knopper ’39
Janssen ’45
Ilic ’56
Zongo ’68
De Meersman ’73
Janssen ’74
Janssen ’86
Amoah ’87

WISSELS
Mbamba ’46 Knopper
Zongo ’58 Hofs
De Meersman ’58 Fränkel
Dingsdag ’63 Knol
Dors ’63 Schaars
Davids ’70 Ilic

Bron:Vitesse.nl 14-07-2004
 

Ahahaoui van Vitesse naar Sparta

ARNHEM – Achmed Ahahaoui verruilt Jong Vitesse voor Jong Sparta. Ahahaoui wordt in Rotterdam herenigd met de oud-Vitesse-trainer Mike Snoei.

Ahahaoui was de afgelopen twee jaar de spits van jong Vitesse. Afgelopen seizoen scoorde hij vijf goals.

De aanvaller trainde enkele malen mee met het eerste van Vitesse, maar in maart kreeg hij te horen dat hij geen contract bij de Arnhemse club kreeg.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Chinese voetbalclub naar Arnhem

ARNHEM – De Chinese voetbalclub Red Heart King uit Wuhan verblijft van 29 juli tot en met 2 augustus in Arnhem. Het speelt in die periode oefenduels tegen Babberich en Jong Vitesse.

Wuhan is een partnerstad van Arnhem. De club speelt tijdens haar Europese trip ook oefenwedstrijden in Engeland en Duitsland.

Red Heart King oefent op 29 juli in en tegen Babberich. Op 30 juli verzorgen de Vitesse-trainers Edward Sturing en Jan van Deinsen een training voor de Chinese club. Tijdens de Open Dag van Vitesse op 1 augustus speelt Red Heart King tegen Jong Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2004
 

Fränkel waant zich in soap

Het soapseizoen op televisie is over, maar voor Vitessenaar Purrel Fränkel voelt het alsof hij een groots figureert in een spel met Vitesse en De Graafschap. Vooralsnog blijft de linksback in Arnhem voetballen.

Dat zei Purrel Fränkel gisteravond na de met 5-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Witkampers uit het Gelderse Laren. Wanneer zijn soap precies op het net verscheen, is niet helemaal duidelijk, wie erin figureren wel. Purrel Fränkel staat in het middelpunt, Vitesse en De Graafschap aan de zijlijn.

“Het lijkt wel een soap joh en alles wordt sterk overdreven”, reageerde Fränkel gisteravond. De linksback van Vitesse wordt begeerd door zijn oude werkgever De Graafschap en mag van Vitesse best vertrekken, als er maar een aardige vergoeding tegenover staat. Dat is, volgens Arnhemse normen, niet het geval. Daarbij, zo bekende Fränkel gisteravond, komt de Doetinchemse aanbieding niet in de buurt van zijn wensen. “Ik moet wat inleveren, dat begrijp ik want De Graafschap springt niet in het geld. Mijn salaris is het grote probleem. Zij hebben aangegeven wat ze willen, ik heb aangegeven tot hoe ver ik wil gaan, daarna heb ik niks meer van De Graafschap gehoord.”

Hoe het verder moet, weet de 27-jarige Amsterdammer ook niet. “Ik ga niet wachten op De Graafschap. Ik wil ook zeker niet weg bij Vitesse. Van de trainer en de manager heb ik ook niet gehoord dat ik weg moet. Maar als De Graafschap mij een driejarig contract geeft, is dat voor een voetballer van 27 jaar belangrijk. Tegenwoordig ben je gek als je dat niet tekent, als het tenminste een contract naar tevredenheid is.” Dat is het niet, zo blijkt. Het heeft er dan ook alle schijn van dat Fränkel ook zijn derde en laatste contractjaar tot medio 2005, bij Vitesse uitdient. Als is het voor de Arnhemse club zakelijk gezien beter om hem van de hand te doen nu dat financieel gewin op kan leveren.

“Daarom begrijp ik ook wel dat Vitesse mij wil verkopen. Dat geldt denk ik voor alle voetballers die nog maar een jaar onder contract staan. De club kan nu nog geld krijgen”, weet de snelle vleugelverdediger, die zondag met zijn zaakwaarnemer Humprhey Nijman in Doetinchem niet tot een akkoord kon komen. Inmiddels hoort hij vreemde verhalen. “Dat ik tot de topverdieners van Vitesse behoor. Als ik te veel verdien, wil ik die andere contracten wel eens zien. Alsof ik een zakkenvuller ben, onzin”, zegt Fränkel, die een latere overstap niet uitsluit. “De Graafschap weet wat ik wil, nu richt ik mij gewoon op Vitesse.”

Op welke plek is niet geheel duidelijk. Fränkel speelde gisteravond gewoon linksback, maar een avond eerder stond hij linker spits. Voor die positie zoekt Vitesse naarstig versterking. “Heel moeilijk”, bekende technisch manager Jan Streuer gisteravond. “Fränkel zou het best kunnen.” Zelf denkt Fränkel dat ook wel. “Waarom niet, op elke positie waar ik speel, zal ik mijn best doen voor Vitesse.”

Bron: De Gelderlander 14-07-2004
 

Gelredome heeft opeens weer aantrekkinqskracht

Vitesse stuntte de afgelopen week met de komst van Richard Knopper (26) en Abubakari Yakubu (22). Knopper tekende een contract voor drie jaar, Yakubu wordt een jaar gehuurd. Met de komst van de twee Ajacieden is Vitesse bovendien nog niet klaar. Deze week traint achtvoudig Schots international Gary Caldwell mee in Arnhem. De 22-jarige rechtsback is afkomstig van Newcastle United maar speelde het afgelopen seizoen voor het Schotse Hibernian.

Technisch manager Jan Streuer verwacht veel van Caldwell, die maandag international evenals Abubakari Yakubu al meespeelde in de oefenwedstrijd van Vitesse tegen Garderen. ‘We kenden hem al langer’, vertelt Streuer. ‘Hij heeft de laatste wedstrijden gewoon meegespeeld in het nationale elftal van Schotland. Ons geluk is dat hij graag in Europa wil spelen. Vitesse is daarom een goede optie voor hem.’ Mocht Caldwell deze week inderdaad tekenen, dan betekent dat niet dat Vitesse al klaar is op de transfermarkt. Streuer: ‘Nee, zeker niet. We willen zeker nog een linksbuiten die direct een versterking is voor het eerste elftal. Voor Caldwell hebben we al een aantal alternatieven achter de hand.’

Trainer Edward Sturing is erg tevreden maar verwacht de komende week meer spelers te mogen begroeten: ‘We kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik verwacht er nog wel drie, vier spelers bij te krijgen. Jongens die direct inzetbaar zijn.’

Terwijl Vitesse zich opzienbarend aan het versterken is , rommelt het op het Arnhemse gemeentehuis. Diverse partijen drongen de afgelopen week aan op een ingelast debat waarin de verantwoordelijke wethouder Robert Gast zich moet verantwoorden. Oorzaak van het tumult is de beslissing van burgemeester en wethouders om de club twee jaar geen rente en aflossingen te laten betalen over de miljoenenlening waarmee de gemeente de club eerder redde. Streuer reageert lakoniek: ‘Wij halen alleen transfervrije spelers, schijnbaar vergeet iedereen dat er bij ons acht spelers zijn vertrokken. Die salarisposten komen vrij, daarmee moeten we het doen.’

Bron: VI 14-07-2004
 

Vitesse: “Yakubu niet naar OS”

Abubakari Yakubu heeft met Vitesse afgesproken niet naar de Olympische Spelen af te reizen. De Ghanees maakt wel deel uit van de nationale selectie, maar voelt zelf niks voor een trip naar Athene, waardoor hij de eerste drie competitieduels zou missen. Yakubu gaf eerder aan wel naar Griekenland te moeten wanneer hij wordt opgeroepen. Vitesse is dan verplicht hem te laten gaan. Volgens de Arnhemse club is er ‘een regeling’ getroffen dat de Ghanese bond Yakubu niet oproept.

Bron: De Gelderlander 14-07-2004
 

Oefenduel Vitesse bij Vfl Osnabrück

Vitesse speelt vrijdag 23 juli een extra oefenduel tegen het Duitse Vfl. Osnabrück. Het duel wordt gespeeld om 19.00 uur in het stadion van de Duitse club, die vorig seizoen degradeerde van de tweede Bundesliga naar de Regionalliga.

Bron: De Gelderlander 14-07-2004
 

Caldwell niet zeker gratis naar Vitesse

Ofschoon de Schotse rechtsback Gary Caldwell transfervrij is, wil dat niet zeggen dat Vitesse hem gratis over kan nemen van Newcastle United. Mogelijk moeten de Arnhemmers volgens de vorig jaar ingestelde UEFA-regels wel opleidingskosten betalen aan de Engelse club. Voor spelers onder 23 jaar is deze regel van toepassing. Caldwell is 22 jaar. Vitesse heeft zelf een jaar geleden nog geprofileerd van deze regeling toen oud-speler Roy Makaay door Bayern Munchen werd gekocht van Deportivo La Coruna. Gary Caldwell blijft deze week nog op het trainingskamp in Garderen.

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2004
 

Rentree Jevric in nationale ploeg

Dragoslav Jevric heeft in de Kirin Cup in Japan zijn rentree gemaakt in de nationale ploeg van Servie en Montenegro. De Vitesse-doelman bereikte met zijn ploeg de finale van het internationale toernooi door in Fukuoka Slowakije met 2-0 te verslaan. Jevric keepte een foutloze wedstrijd. In de finale wacht gastland Japan. Jevric meldt zich na het toernooi weer bij Vitesse,waar hij nog een doorlopend contract heeft. De club wil Jevric, een van de grootverdieners bij Vitesse, het liefst verkopen. Maar tot nu toe heeft zich noq geen club voor hem gemeld.

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2004
 

Knieblessure voor Aleksandar Rankovic

Aleksandar Rankovic bleef in de oefenwedstrijd tegen De Witkampers negentig minuten aan de kant. De Servier heeft een knieblessure: “In het duel in Garderen ging het verkeerd. Ik merkte het eigenlijk pas na de wedstrijd. Het kapsel in mijn rechterknie is beschadigd en ik kan daarom niet goed buigen. Het voelt niet goed en daarom moet ik enkele dagen rust houden.” Rankovic liep zichtbaar geirriteerd rond: “Ik baal enorm. Ik ben namelijk nooit geblesseerd. In die wedstrijd was ik aanvoerder. Heb ik die band ook een keer om, dan gebeurt dit.”

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2004
 

Mbamba blijft met hoofd bij Vitesse

Emile Mabmba keerde maandag terug in Nederland en scoorde een dag later alweer twee goals voor Vitesse. Toch is de spits al anderhalf jaar bezig om weg te komen: “Ik weet het, maar Vitesse vroeg altijd teveel geld. Het was altijd hetzelfde verhaal. Is dat nu niet meer zo? Ik heb vanuit Kameroen weer contact gehad met Metz. Maar zolang ik hier speel, ben ik met mijn hoofd volledig bij Vitesse.” Mbamba weet wat hem te wachten staat in een 4-3-3 systeem: “Ik moet samen met Amoah concurreren voor de spitspositie. dat wordt niet gemakkelijk. We hebben nlook nog wat versterkingen nodig.”

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2004
 

Vitesse blameert zich in Laren: 5-2

Vitesse heeft in een oefenwedstrijd tegen vierde klasser De Witkampers uit Laren een wanprestatie geleverd. Het werd slechts 5-2. De Witkampers schoten meteen vanaf de aftrap op doel en bijna was het binnen enkele seconden 1-0. Maar nog in de 1e minuut kwam die verrassende stand er alsnog. Gastspeler Bjorn Rutten opende de score. Vitesse draaide moeizaam en kwam in de zevende minuut, op gelijke hoogte door Mamadou Zongo. Rutten dook na 18 minuten opnieuw op voor doelman Gino Coutinho en schoot gedecideerd de 2-1 binnen. In de 25e minuut maakte Emile Mbamba weer gelijk.

Verder wist Vitesse nauwelijks kansen te creeren, al raakte Michael Dingsdag nog een keer de paal. Vanaf rechts leverde de zwak spelende Lucien Dors niet een bruikbare voorzet af. Op links speelde Tim de Meersman een stuk beter, maar zijn voorzetten waren niet besteed aan de onrustig spelende Mhamba. In de tweede helft kwam er met Nicky Hofs en Richard Knopper meer voetbal in het elftal. Beide spelers vonden het net, evenals Mbamba. Toch draaide het nog steeds niet soepel bij Vitesse. Abubakari Yakubu debuteerde na rust en viel op door enkele scherpe tackles. De Schot Gary Caldwell speelde de eerste helft en overtuigde ditmaal minder.

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2004
 

Witkampers-Vitesse 2-5

De Witkampers namen in de jubileumwedstrijd tot tweemaal toe brutaal de leiding. Na negentig minuten stond het echter 5-2 op het scorebord voor de bezoekers uit Arnhem. Yakubu maakte in Laren zijn eerste minuten voor Vitesse. Rankovic bleef door een knieblessure uit voorzorg aan de kant.

De Witkampers 2-5 Vitesse
13 juli 2004, 19:30 uur
Leussinkpark Laren (Gld.)

Opstelling Vitesse
Coutinho (’46 Rensen), Caldwell (’46 Yakubu), Knol (’46 Ilic), Davids, Fränkel (’60 Jansen), Dors (’46 Hofs), Schaars, Zongo, Dingsdag, De Meersman (’46 Knopper) en Mbamba

DOELPUNTEN

Rutten ‘2 Witkampers
Zongo ‘7
Rutten ‘8 Witkampers
Mbamba ’25
Knopper ’49
Mbamba ’51
Hofs ’85

WISSELS

Knopper ’46 De Meersman
Ilic ’46 Knol
Hofs ’46 Dors
Yakubu ’46 Caldwell
Rensen ’46 Coutinho
Jansen ’60 Fränkel

Bron: Vitesse.nl 13-07-2004
 

Extra oefenwedstrijd Vitesse

Vitesse speelt op vrijdag 23 juli een oefenduel in Duitsland tegen VFB Osnabrück. VFB Osnabrück degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede Bundesliga en speelt dit seizoen regionalliga. Het duel in Osnabrück begin om 19.00 uur.

Bron: Vitesse.nl 13-07-2004
 

Yakubu: ‘blij om weer te kunnen spelen”

Abubakari Yakubu, de tweede versterking van Vitesse, meldde zich maandag bij de selectie van Vitesse. “Ik ben hier naar toe gekomen om veel te spelen en ga mijn uiterste best doen voor Vitesse.” Yakubu zag zijn nieuwe ploeg maandagavond vanaf de zijlijn voor het eerst in actie. De Ghanees keerde ziek terug uit Ghana en is daar nog niet helemaal van hersteld. De verdediger/middenvelder zei blij te zijn weer te kunnen spelen. “Ik kreeg in een gesprek met Koeman en Van Gaal te horen dat ik het dit seizoen moeilijk zou krijgen bij Ajax. Ik wil graag spelen en was dus blij dat Vitesse interesse toonde. Ik heb daarna contact gehad met Matthew Amoah, die ik nog van vroeger ken, en ben blij dat ik hier een jaar kan spelen.”

Paspoort Yakubu:

seizoen club wedstrijden doelpunten
1999-2000 Ajax 5 0
2000-2001 Ajax 13 0
2001-2002 Ajax 21 0
2002-2003 Ajax 15 0
2003-2004 Ajax 11 0

Totaal 65 0

Vitesse.nl 12-07-2004
 

Bouwvergunning supportershome aangevraagd

Op maandag 5 juli 2004 hebben Harry Reusken, voorzitter SV, en John klein Gebbinck, voorzitter Werkgroep Supportershome, de bouwaanvraagstukken overhandigd aan wethouder S. van Bodegraven van de Gemeente Arnhem. De vergunning is aangevraagd voor een tijdelijk supportershome (maximaal 5 jaar) op de locatie parkeerplaats Lissabon (Zuid-Oost). Rekening houdende met de wettelijke proceduretijden voor een bouwaanvraag, is de verwachting dat de bouwvergunning medio november 2004 zal worden afgegeven. Zoals eerder gemeld in Zwart Op Geel heeft het home een capaciteit van 350 personen. Gedurende de komende jaren zal met Vitesse, Gelredome en de Gemeente worden gekeken naar een locatie voor een definitief supportershome. Daarbij gaat de Werkgroep vooralsnog uit van de locatie onder de Noordtribune, zoals ook opgenomen was in het reddingsplan van 2003.

De komende weken zal nog intensief overleg worden gevoerd met de Gemeente en Politie over het te volgen veiligheidsbeleid. Verder zal de Werkgroep de definitieve invulling van de exploitatie, financiering en aankleding van het home uitwerken.

Zodra er meer nieuws is, zal dit bekend worden gemaakt op deze site.

13-07-2004
 

Yakubu naar OS

Garderen – Abubakari Yakubu mist de competitiestart van Vitesse. De Ghanees speelt met de olympische ploeg van Ghana op de spelen in Athene, die 13 augustus van start gaan. Vitesse verricht die avond de aftrap van de Nederlandse competitie bij Roda JC. Yakubu mist een week later de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en mogelijk ook de confrontatie met Feyenoord op 29 augustus, de slotdag van de OS.

Het is nog onbekend wanneer Yakubu zich moet melden voor de voorbereiding. De Ghanees (22) is door Vitesse voor een seizoen van Ajax gehuurd. Hij traint niet mee vanwege de naweeën van een ziekte die hij in Ghana opliep. Vitesse heeft geen optie tot koop bedongen voor de 22-jarige Ajacied, die inmiddels ook voor de nationale ploeg speelt.

Bron: De Gelderlander 13-07-2004
 

Caldwell eyes going Dutch

Scotland defender Gary Caldwell has begun a week-long trial with Dutch club Vitesse Arnhem. The 22-year-old signed a one-month deal with Hibs and played in the Edinburgh side’s Intertoto Cup defeat but he has been allowed to travel to Holland.

“Gary’s looking at other options just now,” Hibs manager Tony Mowbray told The Herald. “And he’s promised me an answer by the weekend.” “If these options don’t happen for him, he sees Hibs as a good home.” Caldwell arrived at Easter Road, where he spent three months on loan in 2002, in January after negotiating an early release from his contract with Newcastle.

A number of impressive displays at right-back, centre half and in midfield earned Caldwell four international appearances during that time – bringing his cap total to eight. Caldwell, who played in the 14-0 win over regional amateur team Garderen on Monday, told the Vitesse Arnhem website: “Hibernian offered me a contract and I can play in the English First Division but I didn’t want to let this chance run.”

Bron: BBC.co.uk 13-07-2004
 

OPEN DAG 2004

Het is bijna zover! Op 1 augustus vindt de jaarlijkse Open Dag van Vitesse plaats. Op deze pagina treft u het voorlopige programma van de Open Dag. In het overzicht is een onderscheid gemaakt tussen de diverse onderdelen: spelers, Promenade, stadion en buiten.

Dit jaar worden, behalve de spelers van het eerste elftal, ook de spelers van Jong Vitesse betrokken bij de Open Dag. Zij spelen een wedstrijd tegen het Chinese Wuhan Red Heart King Football Club. Met deze wedstrijd trappen we om 12.00 uur de Open Dag af. De selectiespelers van Vitesse staan van 13.00 uur tot 14.00 uur tot de beschikking van de ‘handtekeningenjagers’. Een uur voor de wedstrijd wordt de selectie van Vitesse op spectaculaire wijze gepresenteerd. Ter afsluiting van de Open Dag 2004 speelt de eerste selectie van Vitesse tegen het Belgische KRC Genk, met onder andere oud Vitesse-speler Gert Claessens in de gelederen.

Tijdens Open Dag zijn de Promenadegedeeltes West en Noord open voor het publiek van 12.00 tot 16.00 uur. Op de Promenade wordt een Vitesse bioscoop, een Play Station corner en een dansschool gecreëerd. De dansschool zal diverse demo’s en clinics verzorgen, waar bezoekers van de Open Dag aan kunnen deel kunnen nemen. Op de Promenade vinden ook de handtekeningsessies met de spelers plaats.

Tijdens de Open Dag worden er twee wedstrijden in Gelredome gespeeld. De eerste wedstrijd is Wuhan Red Heart King Football Club (China) tegen Jong Vitesse. Jong Vitesse wordt voor deze wedstrijd aangevuld met een aantal spelers uit de hoofdmacht, die niet starten in de basis tegen KRC Genk. Tussen de twee wedstrijden is er de finale van de Uhlsport penalty bokaal. Een uur voor de wedstrijd wordt de selectie van Vitesse in Gelredome op spectaculaire wijze gepresenteerd. Ter afsluiting van de Open Dag 2004 speelt de eerste selectie van Vitesse spelen tegen het Belgische KRC Genk.

Zoals het hoort bij een Open Dag stelt Vitesse zijn stadion voor een groot gedeelte open voor het publiek, zo kom je tijdens de rondleiding bijvoorbeeld langs ‘Home of History’ en de TV platform en loge. Tijdens de Open Dag kan je je inschrijven voor een van de twintig rondleidingen die er die dag gegeven worden. Wees er dus snel bij, want vol is vol.

Ook dit jaar is er weer een buitenprogramma tijdens de Open Dag. Het buitenprogramma herbergt onder andere het Axitraxi kinderdorp en ook de Hot Radio Truck is weer van de partij met hun eigen drive-in show. Voor de mensen zonder hoogtevrees is er een spectaculaire bungee activiteit en er is een horecaplein waar gegeten en gedronken kan worden.

De Open Dag is vanaf 12.00 uur toegankelijk voor de supporters. Tijdens de Open Dag zelf zijn de West en Noord tribunes open, deze tribunes sluiten na het programma van de Open Dag (15.30 uur). Voor de wedstrijd gaan de andere twee tribunes open, te weten Oost en Zuid.

Bron: Vitesse.nl 13-07-2004
 

Yakubu naar OS

Abubakari Yakubu mist de competitiestart van Vitesse. De Ghanees speelt met de olympische ploeg van Ghana op de spelen in Athene, die 13 augustus van start gaan. Vitesse verricht die avond de aftrap van de Nederlandse competitie bij Roda JC. Yakubu mist een week later de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en mogelijk ook de confrontatie met Feyenoord op 29 augustus, de slotdag van de OS.

Het is nog onbekend wanneer Yakubu zich moet melden voor de voorbereiding. De Ghanees (22) is door Vitesse voor een seizoen van Ajax gehuurd. Hij traint niet mee vanwege de naweeën van een ziekte die hij in Ghana opliep. Vitesse heeft geen optie tot koop bedongen voor de 22-jarige Ajacied, die inmiddels ook voor de nationale ploeg speelt.

Bron: De Gelderlander 13-07-2004
 

Caldwell, een Schot in het duister

De Schot Gary Caldwell (22) was gisteravond voor het eerst op proef bij Vitesse. Hij deed mee in een oefenduel tegen een regionaal amateurteam uit Garderen. Het werd 14-0, maar of het iets wordt tussen Vitesse en Gary Caldwell moet de komende dagen blijken. Voor beide partijen is het een soort blind date; een Schot in het duister, zeg maar.

Gary Caldwell speelde jaren voor Newcastle United, maar ‘Sir’ Bobby Robson ziet het niet zitten in de back. “Ik ben een paar keer uitgeleend, aan Coventry en aan Derby County. Vorig seizoen heb ik gespeeld voor Hibs in Schotland. Daar kan ik wel blijven, maar ik wil wel eens op het vaste land spelen.”

Hibs is Hibernian uit Schotland. Aan die club verhuurde hij zich de voorbije weken om twee Intertotowedstrijden te spelen. Zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker zegt dat Caldwell transfervrij is. “Een interessante speler”, meent hij. “Caldwell kan verdedigen, maar houdt vooral van aanvallen.”

Caldwell is achtvoudig international in de Schotse nationale ploeg. Voor de dubbel met Nederland viel hij net buiten de boot. Daarna volgde de grote schoonmaak in de selectie van bondscoach Berti Vogts en greep Caldwell zijn kans. “Eerst speelde ik voor Jong Schotland, sindsdien ben ik bij de nationale ploeg”, bevestigt de Schot, die anderhalve maand geleden zijn eerste treffer voor de Tartan Army scoorde.

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse is zeer geïnteresseerd in Caldwell. “Je krijgt niet elke dag de kans een Schots international die nog transfervrij is ook, op proef te nemen”, oordeelt Streuer.

Maar er is een probleem. De Arnhemse profclub moet hem beoordelen op trainingen, in onbeduidende oefenduels en van video’s, bijvoorbeeld van de interlands Schotland – Roemenië en Schotland – Denemarken. Dat is niet eenvoudig. “Hij mist de pure snelheid, maar in die interlands kwam hij nooit in de problemen. Terwijl hij tegen Denemarken bijvoorbeeld tegen echte buitenspelers moest spelen. Zijn passing is goed en hij heeft drang naar voren.”

Caldwell gaat ondertussen gewoon zijn best doen. “En dan moet de manager maar kijken of hij mij wil. Ik weet weinig van de club, ik ken niet één voetballer hier, maar ik wil graag in Holland spelen.”

Hij kan in eigen land en Engeland ook aan de slag. “Hibernian bood me een contract aan en ik kan in de Engelse First Division spelen, maar deze kans wilde ik niet laten lopen. Dat ik als Schots international op proef moet komen, maakt me niks uit.”

Gisteravond toonde Caldwell zich meer aanvaller dan verdediger. Zijn passing was meestal goed, strak en direct. Zijn voorzetten minder, zijn manier van verdedigen riep wat vraagtekens op. Caldwell zal de regioploeg uit Garderen ook niet serieus hebben genomen. Wat uiteraard niet nodig was.

Bron: De Gelderlander 12-07-2004
 

Gary Caldwell niet bang voor avontuur

Gary Caldwell maakte in het oefenduel in Garderen zijn debuut voor Vitesse. De Schot, die deze week op proef is bij Vitesse, maakte een zeer gretige indruk als rechtsback. “Ik had nog een maandcontract bij Hibernian, maar ik wilde het avontuur op het vasteland wel aangaan. Ik weet helemaal niets van Vitesse en ken geen enkele speler. Het lijkt me een mooie club met een prachtig stadion.” Caldwell kwam veelvuldig op en heeft en typische houding met vaak een hand in de zij: “Ik moet me op de trainingen bewijzen. Ik ben international, maar daar voel ik me niet te goed voor.”

Bron: Omroep Gelderland 12-07-2004
 

Yakubu meldt zich bij Vitesse

Abubakari Yakubu meldde zich maandag op het trainingskamp van Vitesse in Garderen. Vitesse is een logische keuze voor de Ghanees: “Ik heb met Koeman en Van Gaal gesproken, die vertelden me over de interesse van Vitesse. Zondag ben ik teruggekomen en zijn we eruitgekomen.” Er was veel commotie over het feit dat Yakubu zich eigenlijk vorige week woensdag al had moeten melden bij Ajax: “Ik was ziek. Ik probeerde te bellen, maar zij konden mij niet bereiken. Ik heb er nog met Koeman over gesproken, maar dat was geen probleem. Ik zit nu bij Vitesse, met mijn vriend Amoah.”

Bron: Omroep Gelderland 12-07-2004
 

Rink waarschijnlijk naar Limassol

Paulo Roberto Rink heeft diverse opties om zijn carriere voort te zetten. De meest serieuze mogelijkheid is het Cypriotische AEL Limassol. Ook Omonia en Apollon uit de hoofdstad Nicosia zijn geinteresseerd in de Duitse Braziliaan, wiens contract bij Vitesse een week geleden werd afgekocht. Ook FC Twente toonde zijdelings nog interesse in Rink. die liever niet meer wil terugkeren naar Nederland. De spits maakte vijf competitiedoelpunten voor Vitesse maar viel vooral op door een reeks incidenten. Vooral met trainer Edward Sturing botste hij veelvuldig.

Bron: Omroep Gelderland 12-07-2004
 

Bert Konterman eventueel naar VVOG

Bert Konterman heeft voor de zekerheid overschrijving aangevraagd naar de zaterdaghoofdklasser VVOG. De speler, die ruim een maand geleden zijn contract inleverde bij Vitesse, heeft zo de mogelijkheid om voor de Harderwijkers te gaan spelen, mocht hij geen andere club meer vinden in het betaald voetbal. Konterman is vooral geinteresseerd in een buitenlands avontuur. Mogelijk gaat de 33-jarige verdediger naar Qatar of Dubai, maar hij heeft ook interesse om zijn carriere voort te zetten in het Engelse Premiership. Voor Vitesse speelde hij bij Glasgow Rangers.

Bron: Omroep Gelderland 12-07-2004
 

Lichte irritatie knie Knol

Vitesse-verdediger Ruud Knol is volgens Omroep Gelderland gisteravond aan de kant gebleven tijdens de oefenwedstrijd tegen regioteam Garderen. De oorzaak is een lichte irritatie aan zijn rechterknie.

12-07-2004
 

Forse winst Vitesse

Vitesse heeft maandagavond tegen regioteam Garderen de oefenscore weten te verdubbelen. Na de 7-0 tegen VV Rheden werd het op het sportpark van Veluwse Boys 14-0. Testspeler Gary Caldwell speelde de volle negentig minuten.

Meest opvallend in Garderen was de aanwezigheid van Abubakari Yakubu, de huurling van Ajax, het meespelen van testspeler Gary Caldwell en de zes doelpunten van Nicky Hofs. Dinsdag vervolgt Vitesse de serie van vijf opeenvolgende wedstrijden. In Laren (Gld.) zijn de Witkampers de opponent.

Doelpunten:
Hofs ‘5, Rankovic (Amoah) ’18, eigen doelpunt ’39, Knopper (Hofs) ’43, Hofs (Amoah) ’53, Ilic (Hofs) ’54, Dingsdag (Hofs) ’59, Janssen (De Meersman) ’62, Hofs ’70, Hofs (Schaars) ’76, De Meersman (Frankel) ’78, Schaars (Hofs) ’82, Hofs (Davids) ’88 en Hofs (Dors) ’89

Bron: Vitesse.nl 12-07-2004
 

Schot Caldwell op proef

Vitesse heeft deze week de 22 -jarige verdediger Gary Caldwell op proef. De Schot speelt vanavond mee in de oefenwedstrijd in Garderen.

De 22-jarige achtvoudig Schots international komt van Newcastle United. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Derby County en Hibernian Football Club. Gary is de broer van Stephen Caldwell, die ook onder contract staat bij Newcastle United. De verdediger traint vanmiddag al mee met de selectie en speelt maandagavond eveneens mee in het oefenduel.

Caldwell is deze week op proef en indien de speler een positieve indruk achterlaat wordt hem een contract aangeboden.

Bron:Vitesse.nl 12-07-2004
 

Transfer Fränkel naar De Graafschap ketst af.

ARNHEM – De transfer van Vitesse-speler Purrel Fränkel naar De Graafschap is afgeketst. Beide partijen liggen volgens de linksback te ver uit elkaar om tot een akkoord te komen. “Spijtig”, aldus de 27-jarige Fränkel. De Graafschap en Fränkel onderhandelden afgelopen week over een driejarig contract. “Ik dacht dat het er goed uitzag, maar het is niet gelopen zoals ik gehoopt had. We liggen te ver uit elkaar. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik denk dat ik komend seizoen gewoon bij Vitesse speel, waar ik nog een seizoen onder contract sta.” Fränkel speelde tussen 1998 en 2002 al eerder vier seizoenen voor De Graafschap. In 2002 ruilde hij de Doetinchemse club transfervrij in voor Vitesse.

Remco van der Schaaf komt voorlopig niet naar Vitesse. De Arnhemse club wil de middenvelder graag huren van PSV, maar de oud-Vitessenaar is op dit moment te duur voor Vitesse.

Bron: De Gelderlander 12-07-2004
 

Blessure van Rojer lijkt mee te vallen.

RHEDEN – Eldridge Rojer heeft een lichte blessure overgehouden aan de eerste oefenwedstrijd van Vitesse, zaterdag in Rheden (0-7). De aanvaller moest al binnen het half uur naar de kant, met een onwillige spier in de hamstring. Vandaag wordt de kwetsuur van Rojer verder onderzocht. Waarschijnlijk moet hij enkele dagen rust houden.

Bron: De Gelderlander 12-07-2004
 

Vitesse Pool geopend
Nu al honderd deelnemers aan Oefenpool

Nadat op het forum van deze site vorige week met de Oefenpool het poolseizoen 2004-2005 al is geopend, is nu ook de Vitesse Pool van start gegaan. In de Vitesse Pool kun je je voorspellingen uitbrengen voor alle officiële wedstrijden van Vitesse. Iedereen die wil kan meedoen aan de pools: gewoon even inloggen op het forum van deze site en je voorspellingen plaatsen in de betreffende topic. De eerste officiële wedstrijd die meetelt, is de eerste ronde van de Amstel Cup: Spakenburg -Vitesse op 7 augustus.

Voorspellen kan op twee manieren:
Om er zeker van te zijn geen wedstrijd te hoeven missen, kun je ruim van tevoren in de ‘maandtopic’ alvast voorlopige voorspellingen plaatsen voor de wedstrijden die in deze periode worden gespeeld. Wanneer enkele dagen voor de wedstrijd de ‘wedstrijdtopic’ wordt geplaatst, mag je daar de voorspelling uit de ‘maandtopic’ desgewenst nog aanpassen. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen in de wedstrijdtopics je voorspellingen uit te brengen.

In de Oefenpool hebben inmiddels al ruim honderd deelnemers een voorspelling uitgebracht voor de oefenwedstrijden van Vitesse. De Oefenpool staat los van de Vitesse Pool. De uitslag van de openingswedstrijd tegen Rheden is goed geraden door: aan alles komt een eind, Boekie, Huissenaar, Lowrider, Olaf, The Vitesseguy, TheNaughtyByNature en uffing.

Naast bovengenoemde pools worden op het forum ook pools georganiseerd voor alle eredivisiewedstrijden in de Voetbal Pool en voor alle wedstrijden van het Nederlands Elftal in de Oranjepool. Voor de Vitesse Pool en de Voetbalpool heeft de Supportersvereniging prijzen ter beschikking gesteld.

Veel plezier en succes in de Vitesse Pool!

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2004-2005

12-07-2004
 

Alle informatie voor oefencampagne 2004-2005

Vanaf zaterdag 10 juli 2004 is Vitesse begonnen aan de voorbereiding voor het seizoen 2004-2005. Tot begin augustus oefent Vitesse tegen verschillende clubs. De precieze data kunt u aan de rechterkant van www.vitesse.org zien. Hoe duur de kaarten zijn, waar te koop en hoe laat de wedstrijd begint, vindt u bij kaartverkoop, die u kunt bereiken via onderstaande link.

Kaartverkoop, data en aanvangstijden

Juli 2004
 

Streuer: spelers halen heel moeilijk

Technisch manager Jan Streuer van Vitesse is blij met de komst van Abubakari Yakubu. Vitesse is volgens Streuer zeker nog niet klaar: “Zoals nu is het gewoon heel moeilijk om spelers te halen van clubs als Ajax of PSV, die verkopen dan verhuren. We zijn ook geïnteresseerd in Van der Schaaf, maar dat salaris kunnen we gewoon niet betalen. Misschien dat het over een maand anders is.” Jan Streuer is vooral op zoek naar een rechtsback: “Yakubu kan daar ook wel spelen, maar die is meer bedoeld voor het middenveld. Maar we hebben nog een paar opties voor rechtsback.”

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2004
 

Olyslager: “Komst Frankel onzeker”

De komst van Vitesseverdediger Purrel Frankel naar De Graafschap is allerminst zeker. Technisch manager Ron Olyslager ziet het niet positief in: “Zoals het er nu voorstaat gaat het niet door en gaan we op zoek naar andere kandidaten.” Graafschap-trainer Gert Kruys gaf eerder aan Frankel als een belangrijke aanwinst te zien en dat de overgang van de linksback niet lang meer zou duren. Frankel zelf heeft al aangegeven graag weer, bij zijn oude club in Doetinchem te willen spelen, maar een transfer is op dit moment allerminst zeker.

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2004
 

Vitesse huurt Yakubu voor een jaar

Vitesse is rond met Ajaxverdediger Abubakari Yakubu. De Ghanees is voor een jaar gehuurd van Ajax. Vitesse probeert nog een optie tot koop af te dingen. De Ajacied heeft in Amsterdam nog een contract voor twee jaar en meldt zich maandag eerst bij Ajax. Yakubu zal zich dezelfde dag nog melden in Garderen, waar Vitesse op trainingskamp is. De 22-jarige Ghanees speelde vanaf het seizoen 199912000 voor Ajax.

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2004
 

Yakubu definitief naar Vitesse

Paul van der Kraan op ons forum:”Vanochtend zijn alle details die te maken hebben met de definitieve komst van Yakubu rondgemaakt. Maandagmiddag zal Yakubu voor het eerst met de groep meetrainen tijdens het trainingskamp in Garderen.”

11-07-2004
 

Frankel bijna rond met De Graafschap

Purrel Frankel speelt het komende seizoen naar alle waarschijnlijkheid in het shirt van De Graafschap. Op enkele formaliteiten na is de transfer van de linksback rond. Graafschap-trainer Gert Kruys ziet het aantrekken van de Vitesse-speler als een belangrijk streven. “We willen hem al een tijd hebben en het begint er nu echt op te lijken dat het gaat lukken. Ik denk dat het niet lang meer duurt.” Ook de linksback zelf verwacht dat weinig de overgang meer in de weg kan staan. “We moeten nog wel praten, maar ik denk dat het wel rondkomt.”

Bron: Omroep Gelderland 10-07-2004
 

Vitesse opent met een 7-0 in Rheden
Yakubu meldt zich waarschijnlijk begin deze week in Arnhem

Vitesse heeft het seizoen geopend met een 7-0 zege bij Rheden. Al binnen een minuut moest de nieuwe doelman Gino Coutinho een tegentreffer voorkomen bij een inzet van ex-Jong Vitesse-speler Faouzi Azoum. Bij de rust leidden de Arnhemmers met 3~0. Nicky Hofs bediende Matthew Amoah bij de 0-1 en de 0-2 en 0-3 kwamen op naam van Hofs op aangeven van Amoah. Uiteindelijk werd het 0-7. Invaller Tim de Meersman maakte vanaf links de 0-4. Richard Knopper tekende met zijn eerste doelpunt in Vitesse-shirt voor de 0-5. In de slotfase kopte Amoah de zesde treffer binnen en maakte Hofs nog 0-7.

Vitesse speelde in een 4-3~3 systeem, waarmee trainer Edward 5turing ook verder wil. Richard Knopper speelde centraal op het middenveld en Matthew Amoah fungeerde als centrumspits. Nicky Hofs was de rechtsbuiten en Eldridge Rojer startte als linksbuiten, maar na 24 minuten viel hij uit met een verrekking in de hamstring. De verwachting is dat hij met enkele dagen rust kan herstellen. Abuhakari Yakubu vliegt dit weekend terug naar Nederland. Hij moet zich maandag eerst bij Ajax melden en komt dan naar Arnhem. Vitesse zal de speler voor een seizoen huren van Ajax.

Bron: Omroep Gelderland 10-07-2004
 

Tim de Meersman moet zich bewijzen

Tim de Meersman maakte als invaller voor Eldridge Rojer zijn debuut in het eerste van Vitesse. De Belgische linkspoot fleurde zijn debuut op met een doelpunt: “Het was een beetje wennen, maar mooi dat ik scoorde. Ik moest linksbuiten spelen. Niet mijn favoriete positie. maar ik ben al lang blij dat ik mag spelen.” De Meersman weet dat hij zich in de voorbereiding moet bewijzen: “Na zes weken evalueren we en wordt bekeken of ik erbij zal blijven. Ik heb nog een contract voor drie jaar, maar als ik me na dit seizoen niet bij het eerste heb bewezen. mag ik transfervrij weg.”

Bron: Omroep Gelderland 10-07-2004
 

Knol nog niet benoemd tot aanvoerder

Ruud Knol droeg in de eerste oefenwedstrijd van Vitesse bij Rheden de aanvoerdersband. maar daaraan moet volgens trainer Edward Sturing nog geen betekenis worden gehecht. De trainer wil nergens op vooruitlopen: “De selectie is nog niet volledig intact. Er komen nog drie of vier spelers bij. Daarom beslis ik pas in een later stadium wie er aanvoerder wordt.” Ruud Knol weet zelf dat het nog niks betekent: “Het was voor de gelegenheid. Ik zie het wel. Het zou niet gek zijn. We hebben nog een hele voorbereiding te gaan. dan wordt alles wel duidelijk. We trainen wel lekker, veel met de bal.”

Bron: Omroep Gelderland 10-07-2004
 

Vitesse wint met 0-7 bij VV Rheden

Vitesse heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd met 7-0 gewonnen van VV Rheden, de ploeg van trainer Johan de Kock.

Het duel stond niet alleen in het teken van de oefencampagne van Vitesse, maar ook in het teken van het 100-jarig jubileum van de plaatselijke VV Rheden. Komende dinsdag ontvangt de ploeg een andere Gelderse club, promovendus De Graafschap. Voor de aanwezige toeschouwers werd zaterdagavond duidelijk dat Ruud Knol dit seizoen de aanvoerdersband draagt.

Vitesse belegt vanaf maandag een trainingskamp in Garderen. In die week speelt de ploeg van Edward Sturing elke avond een oefenwedstrijd. De serie begint maandagavond met de wedstrijd in Garderen tegen een regioteam. Aanvang van het duel is 19.30 uur.

Opstelling Vitesse:Coutinho, Davids (Dors ’46), Ilic (Dingsdag ’46), Knol (Jansen ’63), Jansen (Frankel ’46), Hofs, Knopper, Rankovic, Janssen (Schaars ’46), Rojer (De Meersman ’24) en Amoah.

Doelpunten

Amoah (assist Hofs) ’16 0-1
Hofs (assist Amoah) ’21 0-2
Hofs (assist Amoah ’44 0-3
De Meersman (assist Knopper) ’63 0-4
Knopper (assist Amoah) ’71 0-5
Amoah(assist Frankel) ’82 0-6
Hofs ’90 0-7

Bron: Vitesse.nl 10-07-2004
 

Vitesse wint met 0-7 bij VV Rheden

Vitesse heeft vanavond de eerste oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding voor het seizoen 2004-2005 in en tegen Rheden met 7-0 gewonnen. De doelpuntenmakers waren: Hofs 3x, Amoah 2x, Meersman en Knopper.

10-07-2004
 

Abubakari Yakubu is weer terecht

ARNHEM – Voetballer Abubakari Yakubu is terecht. De speler die vrijwel zeker door Vitesse gehuurd zal worden van Ajax, was enige dagen spoorloos. Yakubu blijkt ziek op bed te liggen in zijn geboorteland Ghana.

De 22-jarige speler zal dit weekeinde terugreizen naar Nederland en zich vermoedelijk begin volgende week bij Vitesse melden.

Ajax en Vitesse bereikten eerder deze week al overeenstemming over de verhuur van de middenvelder/verdediger. Yakubu zelf moet nog tot een akkoord komen met de Arnhemse voetbalclub.

Bron: Omroep Gelderland 09-07-2004
 

Tumult over uitstel van betaling Vitesse

Bij een flink deel van de Arnhemse politiek is tumult ontstaan over het verlenen van uitstel van betaling aan Vitesse. Verschillende partijen dingen aan op een ingelast debat waarin wethouder Rob Gast aan de tand kan worden gevoeld.

Deze week maakten burgemeester en wethouders bekend dat Vitesse de komende twee jaar geen rente en aflossingen hoeft te betalen over de miljoenenlening die het stadsbestuur vorig jaar heeft verstrekt; het geeft de club lucht om zijn huurachterstanden bij de gemeente in te lopen.

“Dit is gewoonweg niet meer uit te leggen”, zegt ChristenUnie-raadslid Piet van Dijk. “Eens te meer blijkt dat het zogenaamde reddingsplan, waar wij altijd tegen zijn geweest, de club helemaal niet redt. Het is een bodemloze put.” SP-voorman Gerrie Elfrink: “Voor mij is nu duidelijk dat de gemeente die lening gewoon nooit terug krijgt.” Ook de PvdA keert zich unaniem tegen het verlenen van uitstel van betaling. VVD, CDA en Pro Arnhem zeggen wel te kunnen leven met het uitstel.

Bron: De Gelderlander 09-07-2004
 

Massale deelname aan Oefenpool op forum

Een week nadat op het forum van deze site het poolseizoen 2004-2005 is geopend met de Oefenpool, hebben al bijna 70 fans voorspellingen uitgebracht voor de oefenwedstrijden van Vitesse. Vorig jaar werd de Oefenpool, die loopt tot en met de winterstop, gewonnen door Mellon. Toen deden in totaal 89 forummers mee aan de Oefenpool. Gezien de grote belangstelling verwachten de organisatoren dit jaar een record aantal deelnemers.

Volgende week gaat de Vitesse Pool van start. Daarin wordt gepoold voor alle officiële wedstrijden die Vitesse speelt in 2004-2005. Iedereen die wil kan meedoen aan de Pools. Gewoon even inloggen op het forum en je voorspelling plaatsen in de betreffende topic. De eerste wedstrijd die meetelt voor de Oefenpool is Rheden-Vitesse op 10 juli.

Veel succes en tot pools!

08-07-2004
 

Fanzine De Aftrap: Vitesse wil João Pinto

Volgens de Portugese sportkrant, Correio da Manhã, onderneemt Vitesse serieuze pogingen om aanvaller João Pinto van Sporting Lissabon op huurbasis naar Arnhem te halen. De vedette, die eerder uitkwam voor Benfica en Boavista, staat volgens de sportkrant hoog op het verlanglijstje van technisch manager Jan Streuer. De 33-jarige oud-international van Portugal zat het afgelopen seizoen voornamelijk op de bank bij de club uit Lissabon. João Pinto debuteerde in 1989 in het Portugese betaalde voetbal en speelde in zijn loopbaan inmiddels 347 wedstrijden, waarin hij 102 maal doel trof. João Pinto heeft nog een doorlopend contract bij Sporting Lissabon.

Bron: fanzine-aftrap.nl 08-07-2004
 

Karel Aalbers betrokken bij megastadion Shanghai

De Chinese overheid heeft het groene licht gegeven voor de bouw van het Future Dome in Sjanghai. Het 303 meter hoge multifunctionele sport- evenementen- en kantorencomplex moet het paradepaardje worden van de in 2010 te houden wereldtentoonstelling in die havenplaats. Oud-voorzitter van de Arnhemse voetbalclub Vitesse Karel Aalbers is verantwoordelijk voor het marketingplan van het gigantische kegelvormige complex. ‘Gewoon geweldig om hier bij te mogen zijn!’

lees verder...

Bron:Vastgoedmarkt 8-7-04
 

Vitesse wil spoorloze Yakubu huren

Abubakari Yakubu is zoek. De Ghanese middenvelder van Ajax werd op de eerste training in het Amsterdamse Bos verwacht, maar kwam tot ieders verbazing niet opdagen. De Afrikaan stond tot voor kort bekend als een voorbeeldige prof. “Hij heeft niets laten horen en is niet te traceren”, zei trainer Ronald Koeman. “Teleurstellend, want dat is niet de Yakubu die we kennen.” De Afrikaan kreeg aan het eind van het afgelopen seizoen te horen dat hij mocht vertrekken uit Amsterdam, een halfjaar nadat zijn contract met een jaar werd verlengd. Vitesse en Ajax bereikten gisteren een principeakkoord over de huur van de 22-jarige voetballer, maar het wachten is nu op de terugkeer van de speler zelf.”Hij is onderweg van Ghana naar Nederland, meer weet ik ook niet”, aldus zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk.

Bron: AD 08-07-2004
 

Dolgelukkig met de trainer van Vitesse

Dolblij vliegt ze haar idool in de armen. De jaarlijkse ontmoeting met Edward Sturing, trainer van Vitesse, is voor Cindy Kalksma een hoogtepunt. Haar kamer in De Woonvoorziening Twello is voornamelijk geel-zwart gekleurd. Foto’s van Sturing ontbreken niet.

De verstandelijk gehandicapte Vitesse-supporter was gisteren een van de deelnemers aan het voetbaltoernooi voor gehandicapten op sportveld Cranevelt, een jaarlijks initiatief van Vitesse. Zeventien teams waren van de partij op het kunstgrasveld van Arnhemse Boys. Ook de Vitesse- selectie trapte een balletje mee.

“Hartstikke mooi natuurlijk”, noemt Sturing het jaarlijkse evenement voor gehandicapten. Bij de eerste editie van het G-voetbaltoernooi, inmiddels negen jaar geleden op Monnikenhuize, was Sturing nog als voetballer bij Vitesse actief. In de loop der jaren ontstond een speciale band tussen Sturing en een aantal deelnemers. Met De Woonvoorziening in Twello heeft hij geregeld contact. Zo speelde hij er voor sinterklaas. “Ik stuur ze ieder jaar met kerst een kaartje en bezoek de nieuwjaarsreceptie.”

Cindy en haar mede-bewoners brachten een bezoek aan Gelredome toen het Arnhemse stadion in aanbouw was. Bij de afscheidswedstrijd van Edward Sturing, in januari 1999, zaten zij op de tribune. Ook Joke Linthorst is een fervent Vitesse-supporter. “Ze hebben gevraagd of we een keer een wedstrijd willen bezoeken”, vertelt Edith Ruchtie, begeleidster bij De Woonvoorziening. “Maar we hebben nog geen uitnodiging gehad.” Sturing belooft meteen dat die uitnodiging er binnenkort komt. Waarna Cindy en Joke hem prompt weer in de armen vliegen.

Ook anderen dan gewone supporters een leuke dag bezorgen. Dat is de achterliggende gedachte van het jaarlijkse G-voetbaltoernooi, vertelt communicatiemedewerkster Petra Willemsen. “Dit is een heel laagdrempelig, gezellig evenement waar je de deelnemers een enorm plezier mee doet”, weet Willemsen. Martin ‘The Voice’ Esveld, dertig jaar lang de vaste stadionspeaker van Vitesse beaamt dat. “Dit wil ik niet missen”, lacht hij, voordat hij alle zeventien deelnemende teams officieel aankondigt. Dan is het tijd voor de wedstrijd, die twee maal twaalf minuten zal duren. De teams, die bestaan uit vier gehandicapten, een begeleider en een Vitesse-speler, begeven zich naar het veld. Ook het team van De Woonvoorziening is paraat. Edward Sturing moedigt hen aan.

Bron: De Gelderlander 08-07-2004
 

Uitstel van betaling redt Vitesse

De financiële situatie bij Vitesse is zo nijpend dat de club het uitstel van betaling heel hard nodig heeft. Dat zegt Vitesse-directeur Paul van de Kraan. In de begroting voor komend seizoen zit een gat van drie miljoen euro. De club hoeft de komende twee jaar nog geen rente en aflossing te betalen over de miljoenenlening waarmee de gemeente Arnhem Vitesse vorig jaar heeft gered. Wethouder Gast benadrukt dat het gaat om uitstel en niet om afstel. “Het gebeurt vaker dat mensen 1 a 2 jaar de tijd krijgt om orde op zaken te stellen alvorens te gaan afbetalen.”

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2004
 

Vitesse en Ajax rond over Yakubu

ARNHEM – Vitesse en Ajax hebben een akkoord bereikt over de huur van Abubakari Yakubu. Vitesse moet nu nog tot een akkoord komen met de 22-jarige Ghanese middenvelder/verdediger.

Yakubu heeft zich deze week niet gemeld voor de eerste training bij Ajax, waarschijnlijk omdat hij interlandverplichtingen bij Ghana heeft.

De Ghanees speelde de afgelopen vijf seizoenen bij Ajax, maar veroverde nooit een basisplaats. Hij speelde 65 competitiewedstrijden in de eredivisie.

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2004
 

Van Deinsen wil attractief voetbal

ARNHEM – Jan van Deinsen, de nieuwe assistent-trainer van Vitesse, wil het Arnhemse publiek vooral attractief voetbal voorschotelen.

“Ik ben een liefhebber van technisch voetbal en van flair. De basis is de techniek met een goede mentaliteit. Daar zal de prioriteit moeten liggen”, vertelt Van Deinsen, die veel lesstof van ‘kappen-en-draaien goeroe’ Wiel Coerver gebruikt.

“In mentaal opzicht heeft de groep een uiterst zwaar jaar gehad”, weet Van Deinsen. “Komend seizoen is het belangrijk om attractief voetbal in eigen stadion te spelen.”

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2004
 

Inbreng nieuwe Fanshopartikelen

De commissie merchandising van de Supporters Vereniging wil alle supporters in de gelegenheid stellen om ideeën voor nieuwe fan-artikelen aan te dragen.Daarvoor is er op het forum een topic geplaatst die dienst doet als ideeënbus. De bedoeling is dat een commissie van 6 personen deze ideeën gaat beoordelen. Dit houdt in dat gekeken wordt of er een brede interesse voor een artikel zal zijn,naar de hoeveelheid die ingekocht moet worden en uiteraard of het artikel tegen een redelijke prijs verkocht kan worden. Kortom,heb je een leuk idee, bezoek dan snel ons forum en laat het ons weten, wie weet ligt jouw ontwerp binnenkort bij ons in de fan-shop.

Forum topic Fanshopartikelen

Juli 2004
 

Jan van Deinsen nieuwe assistent Sturing

Jan van Deinsen is toegevoegd aan de technische staf van Vitesse. De eenmalig international tekende een contract voor een jaar. Van Deinsen stapte halverwege het vorige seizoen op als hoofdtrainer van MVV. De huidige assistent-trainers Theo Bos en Jan Jongbloed keren terug naar de jeugd.

Vitesse-trainer Edward Sturing: ‘Dat is natuurlijk niet leuk, maar ik wil graag een frisse wind. We hebben behoefte aan een nieuw iemand voor de groep.’

Bron: VI 07-07-2004
 

Rink achtste speler die Vitesse verlaat

Paulo Rink (31) keert niet meer terug bij Vitesse. De voormalige Duitse international kwam tijdens de winterstop naar Arnhem, maar botste sindsdien enkele keren met trainer Edward Sturing. Daarom besloot de club het contract van de spits per direct te ontbinden. Sturing: ‘Ik ben er niet rouwig om. Rink is in mijn ogen niet de man om wie je een elftal kunt bouwen. Daarnaast zit zijn familie nog op Cyprus en dat is ook voor hemzelf een allesbehalve ideale situatie.’ Rink speelde zeventien competitiewedstrijden voor de Arnhemmers, waarin hij vijf keer scoorde.

Met het vertrek van de Duitser verdwijnt alweer de achtste speler uit de selectie van Vitesse. Daartegenover staat voorlopig slechts de komst van Richard Knopper (Ajax) en reserve-doelman Gino Coutinho (NAC Breda). Sturing verwacht op korte termijn nog wel een aantal versterkingen te mogen begroeten. Zo informeerde de club al bij Ajax naar de mogelijkheden om Abubakari Yakubu op huurbasis over te mogen nemen: ‘We zijn druk bezig, er zullen zeker nog drie mensen bijkomen’, aldus Sturing. Emile Mbamba, Mamadou Zongo en Dragoslav Jevric zijn nog afwezig in Arnhem wegens interlandverplichtingen.

Bron: VI 07-07-2004
 

De eerste vijf duels zijn cruciaal, zegt Henk

Na twee rampjaren begonnen de spelers van Vitesse gisteren met frisse moed aan het nieuwe seizoen. De eerste training op Papendal werd gadegeslagen door opvallend veel supporters, even trouw als sceptisch. Zoals Henk Groeneveld.

‘Zie je het? Als ze hier voorbij rennen, langs de supporters op, staan de koppies strak. Geconcentreerd. Maar zodra de spelers aan de andere kant van het veld zijn, beginnen ze tegen elkaar te ouwehoeren. Ik ben 46, kom al 36 jaar bij Vitesse. En ik heb vroeger best een beetje hoog gevoetbald. Ik zie het heus wel als ze bij zo’n eerste training lopen te kloten.”

Henk Groeneveld. Geelzwart bloed en een grote mond op een klapstoeltje langs de lijn. “Ho, m’n mobieltje gaat. Ah, kijk, dat is Theo de Wit. Die wil weten hoe de eerste training gaat. Welke jongens erbij lopen en zo. Theo is ook een Vitesse-man in hart en nieren. Heftruckchauffeur. Moet werken vandaag. Ik hou hem op de hoogte. Ha Witje. Kan ik je zo terugbellen?”

Henk gaat nooit op vakantie als Vitesse speelt. Volgt alles, ook alle oefenwedstrijden. “In mijn vorige huis was zelfs mijn slaapkamer helemaal geelzwart. Mijn vrouw vond dat goed.”

Hij veert op. “Hé, wacht effe. Ik zie dat er nu opeens goed getraind wordt! Jan van Deinzen, de nieuwe assistent. Doet het niet slecht. Er zit nu al meer lijn in de training dan in heel het vorige seizoen. En daar loopt Sturing. Was ooit een goede voetballer bij Vitesse. Maar vroeger telt niet meer. Alleen nu telt. Je moet gewoon presteren als coach.”

De afgelopen twee seizoenen waren ook voor Henk te weinig geel en te veel zwart, vertelt hij. “Vroeger kwam ik chagrijnig thuis als Vitesse verloren had. Keek mijn vrouw van tevoren op teletekst en zei dan tegen mijn zoon: als papa thuiskomt, zeg dan maar even niks. Tegenwoordig is het zo: als ze verliezen, hebben ze verdiend verloren. Doet pijn, maar het is niet anders.”

Henks vrouw mag, als hij naar de wedstrijd gaat, hem nu niet meer ‘veel succes’ wensen. Want dat brengt ongeluk. “Ik heb tegen haar gezegd: hou je kop maar, je krijgt gewoon drie kusjes en dan zien we wel. Tijdens de nacompetitie werkte het.”

Supportersvrouw Filja, echtgenote van Gerrit, mengt zich in het gesprek en wijst naar haar Gerrit: “Híj is óók zo hoor. Chagrijnig als ze verliezen.” Gerrit: “Die grijze haren, die heeft ze niet voor niets.” Henk: “Gerrit is helemaal geen echte supporter. Hij is een teletekstsupporter. Zo iemand die thuisblijft, maar wel altijd boos is op Vitesse.”

Gerrit: “De eerste training van het seizoen sla ik nooit over. Maar in Gelredome kom ik niet meer, dat klopt. Veel te afstandelijk allemaal. Henk ken ik nog van Monnikenhuize.” Henk: “Jij verkocht daar kaartjes. Weet je nog dat ik je altijd liet schrikken? Bonkte ik op je hokje. Ik heb je hokje zelfs een keer opgepakt en op zijn kant gezet.” Gerrit: “Lag al het kassageld op de grond.” Henk: “Dat was in die goeie ouwe tijd. Nu is alles anders. Vitesse is gewoon een bedrijf.”

Gerrit: “De nieuwe voorzitter kwam vanmorgen nog wel even langs.” Henk: “Ja. Zegt-ie tegen ons: goedemorgen allemaal.” Gerrit: “Nee: goedemurgen allemeul.” Henk: “Of we wat terug hebben gezegd? Mwah. Beetje binnensmonds gemompeld. In zo’n man kun je nu toch nog geen vertrouwen hebben? Toen de spelers voor het eerst het veld op kwamen lopen, werd er trouwens ook niet geklapt of zo. Doen Arnhemmers niet zo snel. En ze kwamen sjokkend het veld op.” Gerrit: “In groepjes van twee of drie.”

Henk: “Niet als team. Als wij vroeger aan de eerste training begonnen, gingen we met z’n allen het veld in. De teammotivatie moet omhoog! Anders wordt het weer niks dit jaar. Zelf denk ik dat de eerste vijf wedstrijden cruciaal zullen zijn. Komen we die goed door, dan eindigen we bij de eerste tien, elf. Zo niet, dan wordt het net zo pet als de afgelopen twee seizoenen.”

De stuurlui zwijgen, even. Turen naar de groene mat, waarop de geelzwarte figuurtjes hun oefeningen doen. Henk: “Kijk, let op nu. Jaaa. Dít is tenminste trainen. Tik, tik, tik. Looptempo laag, baltempo hoog.” Supporter Henk Groeneveld op zijn klapstoeltje aan de zijlijn bij Papendal, tijdens de eerste training van Vitesse. Vele tientallen belangstellenden waren van de partij. Henk was de enige met klapstoeltje. “Ik heb slechte knieën.” Achter hem staan Filja en Gerrit.

Bron: De Gelderlander 07-07-2004
 

Gemeente: respijt voor Vitesse

Vitesse hoeft de komende twee jaar geen rente en aflossing te betalen over de miljoenenlening die de gemeente Arnhem vorig jaar verstrekte. Dat geeft de club lucht om haar huurachterstanden weg te werken. Goed beschouwd is het uitstel van betaling waartoe burgemeester en wethouders hebben besloten, de eerste concessie ten aanzien van de strenge voorwaarden in het gemeentelijke reddingsplan.

De Arnhemse wethouder Rob Gast (Financiën) benadrukt dat het gaat om uitstel en niet om afstel van de financiële verplichtingen van Vitesse. “Na die twee jaar moeten ze dat geld alsnog betalen.” Volgens Gast zijn de nieuwe problemen bij de club ontstaan in de tijd dat interim-directeur Theo Mommers er de scepter zwaaide. “Er is toen niet genoeg bezuinigd en onvoldoende aan nieuwe inkomsten binnengehaald. Daardoor heeft Vitesse een huurachterstand opgelopen.”

Het nieuwe clubbestuur heeft B en W verzocht eveneens concessies te doen ten aanzien van de stadionhuur, maar daar wilde de gemeente – sinds het reddingsplan eigenaar van Gelredome – volgens de wethouder niet in meegaan. “Ik heb ze gezegd: aan een huurverlaging beginnen we niet.”

Doordat Vitesse de komende twee jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen over de gemeentelening van 6,5 miljoen (é 9,7 procent rente), houdt het geld over om de huurachterstanden van het seizoen 2003-2004 weg te werken. Aan het einde van het seizoen 2005-2006 moet de huurbetaling aan de gemeente weer ‘volledig op schema’ zijn. Uit een brief van de gemeente blijkt dat de voetbalbond KNVB groot belang hecht aan het gemeentelijke uitstel van betaling.

Wethouder Gast zegt zich niet overvallen te voelen door de situatie bij Vitesse, amper driekwart jaar nadat de Arnhemse politiek na lang wikken en wegen ja zei tegen het 30 miljoen euro kostende reddingsplan voor club en stadion. “We zagen dit al een tijdje aankomen. En we wisten dat het reddingsplan krap aan was: het paste allemaal nét. Er was geen ruimte voor tegenvallers.”

Bron: De Gelderlander 07-07-2004
 

Gemeente Arnhem redt Vitesse weer

De gemeente Arnhem redt voetbalclub Vitesse opnieuw van de ondergang. De Arnhemse club hoeft de komende twee jaar de schulden aan de gemeente Arnhem nog niet af te lossen. De gemeente leende Vitesse 6,5 miljoen euro om te kunnen voortbestaan. Omdat Vitesse nog steeds nog in geldnood zit, hoeft de club de komende twee jaar nog geen rente en aflossing te betalen. Dat hebben B&W van Arnhem besloten na een verzoek van de directie van Vitesse. De ruggensteun van de gemeente was nodig voor het behoud van een nieuwe licentie voor de eredivisie.

Bron: Omroep Gelderland 06-07-2004
 

Richard Knopper voelt geen extra druk

Richard Knopper heeft gisteren zijn krabbel gezet onder een driejarig contract bij Vitesse. De 26-jarige voetballer uit Almere begint na vijf seizoenen Ajax, een jaar Aris Saloniki en een seizoen Heerenveen aan zijn vierde club in het betaalde voetbal.

-Ondanks een doorlopend contract moest je weg bij Ajax. Waarom is het Vitesse geworden?

Knopper: “Er was veel belangstelling, uit het binnenland en het buitenland. Ik heb lange tijd gewacht. Andere clubs kwamen er met Ajax niet uit. Vitesse wel. Ondanks de twee mindere seizoenen blijft Vitesse een club met aanzien. Als je bij het stadion aankomt dan zie je dat Vitesse een mooie, fantastische club is. Daarom heb ik hier getekend.”

-Leg dat aanzien eens uit.

“Je moet een club niet beoordelen op een mindere periode. In mijn Ajax-tijd stond Vitesse altijd bij de eerste vijf. En zeker in Gelredome was het voor ons altijd een moeilijke wedstrijd. Gelredome is een schitterend stadion. Van Jan Streuer en mijn zaakwaarnemer Karel Jansen heb ik gehoord dat Vitesse trouwe supporters heeft. Bij de laatste wedstrijd in de nacompetitie stond er niets meer op het spel. Toch waren er 17.000 mensen. Dat zegt toch wel wat.”

-Van Heerenveen naar Vitesse, dat is een stap terug.

“Dat zie ik niet zo. Als je de selectie van Heerenveen vergelijkt met die van Vitesse, dan denk ik dat er niet veel kwaliteitsverschil is. Bij Heerenveen zijn belangrijke spelers vertrokken. Gerald Sibon was heel belangrijk. Samen maakten we 24 goals.”

-Heerenveen haalde afgelopen seizoen Europees voetbal. Dat kan Vitesse komend seizoen dus ook?

“Je kunt pas na een paar maanden kijken wat er mogelijk is in de competitie. Er zijn de laatste jaren belangrijke spelers vertrokken, maar Vitesse wil weer de stap omhoog maken. Daar heb ik vertrouwen in. Anders had ik hier niet voor gekozen. Ik weet wat de plannen zijn. De club wil nog zeker drie of vier spelers erbij halen.”

-Voor Vitesse-begrippen ben jij een topaankoop.

“Dat zal wel. De mensen zullen veel van mij verwachten, maar dat ervaar ik niet als een extra druk. Ik ben ook maar een mens. Iedereen maakt fouten. Maar ik weet dat ik een belangrijke speler voor Vitesse ben, als ik mijn niveau haal.”

-Nadat je zwaar geblesseerd bent geraakt, was je toekomst bij Ajax snel vervlogen. Welk gevoel heb je daarbij?

“Ik ben helemaal klaar met Ajax. Ik had liever gezien dat het na mijn blessure anders was gegaan. Het ene jaar werd ik verhuurd aan Aris Saloniki, het andere aan Heerenveen. Bij Ajax gaat het er heel zakelijk aan toe. Je hebt de selectie en de spelers die er daarnaast nog zijn, die worden vaak vergeten. Ik vond dat heel vervelend.”

-Heb je rancune jegens Ajax?

“Nee. Ik vind niet dat ik na mijn blessure genoeg kansen heb gehad om me te bewijzen. Maar daar heb ik nu geen rotgevoel meer over. Ik kijk nu alleen vooruit, en niet terug op een nare tijd.”

-Wat wordt jouw rol in het elftal van Vitesse?

“De trainer ziet me als een aanvallende middenvelder, zeg maar een nummer tien. Dat is ook mijn lievelingspositie. Dat neemt niet weg dat ik misschien ook wel eens een wedstrijd rechtshalf zal spelen. Daarnaast hoop ik mijn ervaring over te brengen op de jonge spelers.”

-Wat zijn je persoonlijke doelstellingen?

“Fit blijven, proberen alle wedstrijden te spelen en belangrijk zijn voor het elftal. Ik heb scorend vermogen, dat kunnen ze hier gebruiken. Daarmee hoop ik een bijdrage te leveren, zodat het elftal veel punten haalt.”

-Je hebt voor drie jaar getekend en bent 26 jaar. Is Vitesse voor jou een tussenstation op weg naar opnieuw een topclub?

“Ik zit de komende drie seizoenen bij een goede club. Wat er tussentijds gebeurt, dat weet je nooit in het voetbal. Voorlopig kijk ik alleen naar komend seizoen.”

Bron: De Gelderlander 06-07-2004
 

Loting 1e ronde Amstelcup 2004/2005

Vitesse speelt in de eerste ronde om de Amstel Cup tegen de amateurs van Spakenburg. Woensdag wordt bekend of het duel op 7 of 10 augustus gespeeld wordt.

De loting werd dinsdagmiddag verricht door FC Utrecht-speler Dave van den Bergh. SV Spakenburg komt uit in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg eindigde in het seizoen 2003-2004 als 3e in de hoofdklasse B, achter kampioen DOVO en IJsselmeervogels. Spakenburg werd vorig seizoen in het bekertoernooi uitgeschakeld door FC Volendam (0-2).

Bron:Vitesse.nl 06-07-2004
 

‘In het ergste geval moet ik gaan werken’

Donderdag 1 juli 2004 – Naam: Jimmy van Fessem.
Leeftijd: 28 jaar
Sport: voetbal
Woonplaats: Tilburg

Jimmy van Fessem debuteerde in het betaalde voetbal voor Willem II met een 2-1 zege op PSV. Daarmee leidde hij indirect het ontslag van trainer Aad de Mos in. Een jaar later toonde hij zich bij het WK voor spelers tot twintig jaar een specialist in het stoppen van penalty’s. Hij keerde twee Argentijnse strafschoppen. Van Fessem speelde wedstrijden in de Champions League en schopte het in zeven jaar Willem II en drie jaar Vitesse tot 161 wedstrijden in het betaalde voetbal. Het is nog maar de vraag of hij het komende seizoen nog ergens onder de lat staat. Vlak voor de clubs aan de voorbereiding op de nieuwe competitie beginnen, heeft de Tilburgse keeper nog nergens een contract getekend.

Hoe staan de zaken ervoor?

„Nou, het is erg rustig. Ik heb nog nergens een contract getekend. Ik ben zelf nog niet met een club in onderhandeling geweest.”

Je zult je daar niet makkelijk bij voelen?

„Ik moet zeggen dat de situatie mij wel een beetje verontrust. Ik heb vaak aangegeven dat ik geen grootverdiener hoef te zijn. Maar het is nou eenmaal moeilijk in de maatschappij en ook in de sportwereld. Clubs doen het voorzichtig aan.”

Het lijkt erop dat de keeperscarrousel nog op gang moet komen. RBC Roosendaal heeft nog geen keeper. De Graafschap zoekt nog een doelman nu Wevers vertrokken is. .

„Dat is zo. Aan de andere kant weten clubs al heel lang dat ik beschikbaar ben. Dat Vitesse doorgaat met Jevric en dat mijn contract niet verlengd zou worden is al lang bekend. Toch heb ik concreet nog met geen enkele club gesproken. Dat is me wel tegengevallend. Het is ronduit teleurstellend. Nu is het elke dag hopen dat de telefoon gaat en dat je ergens op gesprek kunt komen. Maar ik zit er voorlopig nog niet tussen. Ger Lagendijk, mijn manager, doet flink zijn best en is driftig op zoek. Hij tast ook de mogelijkheden in het buitenland af. Het is dus even afwachten.”

Stel dat er geen club komt. Wat moet je dan?

„In het ergste geval zal ik moeten gaan werken.”

Wat ga je de komende tijd doen om conditioneel op peil te blijven voor het geval zich een nieuwe kans aandient?

„Vanaf maandag ga ik meetrainen bij Willem II. Ik heb het de club verzocht en gesprekken met technisch manager Gerard Wielaert en trainer Robert Maaskant gehad. Ik ben ze erg dankbaar dat het mag.”

Heeft Willem II je nog toezeggingen gedaan?

„Daar heb ik niet eens om gevraagd. Met Oscar Moens en Peter Zois beschikt de club over twee goede keepers. Het is duidelijk dat er bij Willem II geen mogelijkheden zijn.”

Bron: Brabants Dagblad 01-07-2004
 

Definitief competitieprogramma Vitesse

De KNVB heeft maandagmiddag het definitieve competitieprogramma bekendgemaakt. Zoals bekend speelt Vitesse de eerste wedstrijd op vrijdag 13 augustus uit tegen Roda JC. De eerste thuiswedstrijd is een week later tegen FC Groningen (vrijdag).

Het volledige speelprogramma van Vitesse:

1 vrijdag 13-08-04 Roda JC – Vitesse
2 vrijdag 20-08-04 Vitesse – FC Groningen
3 zondag 29-08-04 Vitesse – Feyenoord
4 zaterdag 11-09-04 RBC – Vitesse
5 vrijdag 17-09-04 ADO – Vitesse
6 zaterdag 25-04-09 Vitesse – Den Bosch
7 zaterdag 02-10-04 Willem II – Vitesse
8 zondag 17-10-04 Vitesse – NAC Breda
9 zaterdag 23-10-04 Vitesse – AZ
10 zaterdag 30-10-04 FC Twente – Vitesse
11 zondag 07-11-04 Vitesse – NEC
12 zaterdag 13-11-04 Heerenveen – Vitesse
13 zondag 21-11-04 Vitesse – PSV
14 vrijdag 26-11-04 RKC – Vitesse
15 zondag 05-12-04 Vitesse – FC Utrecht
16 zondag 12-12-04 Ajax – Vitesse
17 zaterdag 18-12-04 Vitesse – De Graafschap
18 zondag 23-01-05 Feyenoord – Vitesse
19 zaterdag 29-01-05 Vitesse – RBC
20 zondag 06-02-05 Vitesse – Roda JC
21 vrijdag 11-02-05 FC Groningen – Vitesse
22 zondag 20-02-05 Vitesse – ADO
23 zondag 27-02-05 FC Den Bosch – Vitesse
24 maandag 07-03-05 Vitesse – Willem II
25 zaterdag 12-03-05 NAC Breda – Vitesse
26 zaterdag 19-03-05 AZ – Vitesse
27 vrijdag 01-04-05 Vitesse – FC Twente
28 zondag 10-04-05 NEC – Vitesse
29 zaterdag 16-04-05 Vitesse – Heerenveen
30 zaterdag 23-04-05 PSV – Vitesse
31 zaterdag 30-04-05 Vitesse – RKC
32 zondag 08-05-05 FC Utrecht – Vitesse
33 zondag 15-05-05 Vitesse – Ajax
34 zondag 22-05-05 De Graafschap Vitesse

Bron: Vitesse.nl 05-07-2004
 

Vitesse contracteert Richard Knopper

Vitesse heeft maandagmiddag overeenstemming bereikt over de transfer van Richard Knopper van Ajax naar Vitesse. Knopper (26), die transfervrij werd overgenomen, tekende een contract voor drie jaar bij de club.

De aanvallende middenvelder kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor SC Heerenveen. Eerder werd Knopper door Ajax uitgeleend aan Aris Saloniki uit Griekenland. Daarvoor maakte hij vijf seizoenen deel uit van de selectie van Ajax.

Richard Knopper : “Het is een mooi vooruitzicht dat ik de komende drie jaar in Arnhem aan de slag kan. De club heeft een schitterend stadion en fantastisch publiek. Ook qua spelersmateriaal is het zeker niet minder dan bij Heerenveen. Ik verwacht dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Edward Sturing: “Met zijn voetbalkwaliteiten en ook met zijn instelling en wedstrijdmentaliteit, is Richard een toegevoegde waarde voor deze groep. Ik ben heel blij dat een speler met die kwaliteiten voor Vitesse heeft getekend. Hij is een aanwinst voor de selectie.”

Knopper heeft op eigen verzoek het shirt met rugnummer 17 toegewezen gekregen.

Knoppper tijdens de persconferentie (Copyright Vitesse)

Bron: Vitesse 05-07-2004
 

PSV weigert transfer Van der Schaaf naar Vitesse
Transfer Yakubu zo goed als rond

PSV weigert mee te werken aan een overgang van Remco van der Schaaf naar Vitesse. De Eindhovense topclub heeft dit laten weten naar aanleiding van hardnekkige geruchten die de ronde deden, rondom een eventuele overgang van Van der Schaaf naar de Arnhemse club. PSV ziet voor de oud-Vitessenaar echter geen toekomst meer in Eindhoven. In plaats hiervan wil PSV Van der Schaaf graag betrekken in een deal met NAC Breda. PSV doet namelijk verwoede pogingen om Hongaars international Csaba Féher te strikken. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen heeft Vitesse in haar zoektocht naar nieuwe aanwinsten, Abubakari Yakubu benaderd en gepolst om naar Vitesse te komen. De transfer van de 22-jarige verdedigende middenvelder van Ajax naar Vitesse is inmiddels op een haar na gevild.

05-07-2004
 

Frankel sluit De Graafschap niet uit

Purrel Frankel was aanwezig op de eerste training van Vitesse, maar de linksback houdt de mogelijkheid open dat hij naar De Graafschap vertrekt. “Ik heb wel gehoord dat De Graafschap wat belangstelling heeft, maar ik ben nog steeds hier. Maar natuurlijk kijk ik goed om me heen. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben.” Frankel heeft geen duidelijkheid over zijn positie bij Vitesse: “Ik weet niet of ik in de basis kom, dat blijkt wel in de voorbereiding en in gesprekken met de trainer. Dat moet ik wel weten, zoals ik eventueel ook wil weten wat De Graafschap met mij van plan is.”

Bron: Omroep Gelderland 05-07-2004
 

Vitesse begint met zestien spelers

ARNHEM – Vitesse heeft de eerste training van het seizoen afgewerkt met slechts zestien spelers.

Vooralsnog waren doelman Gino Coutinho en de Belgische middenvelder Tim de Meersman de enige nieuwe gezichten in de selectie van trainer Edward Sturing. Richard Knopper trainde nog niet mee, evenals Emile Mbamba, Mamadou Zongo en Dragoslav Jevric.

In de staf van Sturing zijn wel wat wijzigingen. De assistenten Theo Bos en Jan Jongbloed zin vervangen door Jan van Deinsen, terwijl Wim Jansen als elftalleider de opvolger is van de ontslagen Jan Kluitenberg.

De rugnummers 2,3,9 en 11 zijn nog niet vergeven en gaan mogelijk naar nog aan te trekken spelers:

1.Dragoslav Jevric
4.Ruud Knol
5.Purrel Frankel
6.Aleksandar Rankovic
7.Nicky Hofs
8.Theo Janssen
10.Matthew Amoah
13.Jaap Davids
14.Michael Jansen
15.Michael Dingsdag
16.Mamadou Zongo
17.Richard Knopper
21.Eldridge Rojer
18.Stijn Schaars
22.Gino Coutinho
19.Emlie Mbamba
23.Lucien Dors
20.Aleksandar Ilic
24.Tim de Meersman

Bron: Omroep Gelderland 05-07-2004
 

Richard Knopper ambieert leidende rol

ARNHEM – De nieuwe aanwinst van Vitesse Richard Knopper begint het seizoen met hoge verwachtingen.

“Als je bij het stadion aankomt, zie je al dat dit een grote club is. Ik denk dat het een stuk beter zal gaan dan de laatste twee jaar. Het materiaal is zelfs nu al helemaal niet veel minder dan Heerenveen en ik weet dat ze nog drie of vier spelers willen halen”, zei Knopper na de medische keuring.

De middenvelder ziet een leidende rol voor zichzelf weggelegd: “Zo zit ik wel in elkaar. Ik ben iemand die altijd anderen coacht, daar wordt het alleen maar beter van.”

Knopper weet al voor welke positie in het elftal hij in aanmerking komt: “Als aanvallende middenvelder kom ik het beste tot mijn recht.”

De nieuwe aanwinst heeft de toezegging dat hij daar mag spelen: “Voor die positie ben ik ook gehaald, al kan het in bepaalde wedstrijden ook zijn dat ik aan de rechterkant moet spelen. Bij Heerenveen speelde ik noodgedwongen vaak als linksbuiten. Niet echt mijn voorkeur, maar ik scoorde wel vaak.”

Knopper is opgelucht dat hij niet langer onder contract staat bij Ajax: “Blij dat ik daar vanaf ben. Iedere keer verhuurd worden is niet prettig.”

Bron: Omroep Gelderland 05-07-2004
 

Nieuwe troef Vitesse: Yakubu

Vitesse hoopt op korte termijn een tweede spectaculaire transfer te realiseren. Na Richard Knopper wil de Arnhemse club ook middenvelder Abubakari Yakubu overnemen van landskampioen Ajax. Yakubu heeft er inmiddels vijf seizoenen opzitten bij Ajax, waar hij tot medio 2005 onder contract staat. De 22-jarige middenvelder speelde in totaal 65 competitiewedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, waarin hij nimmer een vaste plek heeft veroverd.

De voetballer uit Ghana is de nieuwe troef van Vitesse, dat er eerder al in slaagde Richard Knopper over te nemen van Ajax. Knopper ondergaat vandaag de medische keuring in Arnhem. Indien hij deze test doorstaat, dan zal de aanvallende middenvelder een contract van drie seizoenen signeren. Hij zal dan dinsdag voor het eerst meetrainen met de selectie, die vanmorgen op sportcentrum Papendal voor het eerst bij elkaar komt.

Paulo Rink is de meest opvallende afwezige bij Vitesse. Zoals De Gelderlander zaterdag reeds meldde, hebben club en speler overeenstemming bereikt over het ontbinden van het contract. Rink had nog een verbintenis voor twee seizoenen in Arnhem. De 31-jarige aanvaller werd tijdens het afgelopen seizoen in de winterstop overgenomen van Olympiakos Nicosia uit Cyprus.

Rink botste in Arnhem vaak met hoofdtrainer Edward Sturing en werd enkele keren disciplinair gestraft. Hierdoor was er voor beide partijen sprake van een moeizame werkrelatie. Ook hebben privé-om-standigheden van Rink een rol gespeeld bij de breuk. Rink keert waarschijnlijk terug naar de competitie in Cyprus, waar enkele clubs belangstelling voor hem hebben getoond.

Sturing heeft vanmorgen een kleine selectie tot zijn beschikking. Naast Rink zijn ook Tim Cornelisse (FC Utrecht), Raymond Fafiani (FC Twente), Jimmy van Fessem (nog geen nieuwe club), Ricky Bochem (Helmond Sport), Bert Konterman (nog geen nieuwe club), Peter van Vossen (nog geen nieuwe club) en Kalle Sone (nog geen nieuwe club) vertrokken. Tegenover het vertrek van deze acht spelers staat vooralsnog alleen de komst van Knopper en Gino Coutinho. De van NAC Breda overgenomen Coutinho is de nieuwe reservekeeper van Vitesse, achter eerste keus Dragoslav Jevric. Jevric ontbreekt de komende tien dagen bij Vitesse vanwege interlandverplichtingen met het nationale elftal van Servië en Montenegro. Waarschijnlijk wordt jeugdkeeper Sjoerd Rensen tijdelijk toegevoegd aan de selectie, zodat Sturing met twee keepers kan trainen.

Mamadou Zongo en Emile Mbamba zullen deze week niet meetrainen met Vitesse. Het duo heeft een week vakantie, nadat ze in de voorbije weken in Afrika zijn geweest voor kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2006 in Duitsland. Zongo verloor zaterdag in Johannesburg met het nationale elftal van Burkina Faso de kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika: 2-0. Door deze nederlaag is Burkina Faso zesde en laatste in poule 2, met drie punten na drie speeldagen. Zuid-Afrika is koploper in de poule met zes punten.

In afwachting van de komst van een handvol nieuwelingen (onder wie een rechtsback en een linker-spits) heeft de hoofdcoach vandaag slechts veertien spelers tot zijn beschikking.

Doel: Gino Coutinho en Sjoerd Rensen.
Verdediging: Ruud Knol, Michael Jansen, Purrel Frankel, Jaap Davids.
Middenveld: Aleksandar Rankovic, Nicky Hofs, Theo Janssen, Stijn Schaars, Lucien Dors, Tim de Meersman. Aanval: Matthew Amoah, Eldridge Rojer.

Bron: De Gelderlander 05-07-2004
 

Vitesse aast op Ajacied Yakubu

ARNHEM – Vitesse heeft interesse in Abubakari Yakubu. De 22-jarige Ghanees staat onder contract bij Ajax. Daar kwam hij afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe.

Yakubu kan centraal in de verdediging spelen, maar kan ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Vitesse probeerde ook afgelopen seizoen al Yakubu aan te trekken. Ook NEC toonde recentelijk belangstelling voor hem.

Yakubu zou na Richard Knopper de tweede speler van Ajax zijn die naar Arnhem komt. Knopper (26) tekent deze week een contract voor drie jaar bij Vitesse, mits hij de medische keuring doorstaat.

Bron: Omroep Gelderland 05-07-2004
 

Vitesse begint weer

Trainer Edward Sturing start maandagmorgen met zijn nieuwe assistent Jan van Deinsen aan het voetbalseizoen 2004-2005. Nog niet iedereen is aanwezig op de eerste training van het nieuwe voetbalseizoen. Mamadou Zongo en Emile Mbamba starten een week later door hun interlandverplichtingen in de vakantieperiode. Doelman Dragoslav Jevric is de hele week met de nationale ploeg weg. De afgelopen seizoen in de winterstop aangetrokken spits Paulo Rink zal niet meer te bewonderen zijn. Het contract met de Braziliaanse Duitser is ontbonden.

Nieuw in de selectie is doelman Gino Coutinho en een trio jeugdspelers: Jaap Davids, Luciën Dors en Tim de Meersman. De training begint maandagmorgen om 10.30 uur op Papendal.

Bron: Vitesse.nl 05-07-2004
De EK 2004 Pool

Griekenland kampioen! Wie had dat kunnen denken? Maar als je van Frankrijk, Tsjechië en 2x van Portugal wint is het dik verdient!
CFH heeft de pool met overmacht gewonnen. Nogmaals proficiat! Verder staan ook thenose1 en Vitesse wijchen op het podium.
ACT namens iedereen bedankt voor de perfecte organisatie.

Eindstand toptien per 04-07-2004

1 ( 1) CFH 31 65
2 ( 2) thenose1 31 60
3 ( 2) Vitesse Wijchen 31 57
4 ( 2) Lido S 31 56
4 ( 5) martwoutnl 31 56
6 ( 6) ArnhemSeagull 31 55
6 ( 6) Jero 31 55
6 ( 9) meneerbolle 31 55
9 ( 14) Mellon 31 54
9 ( 9) Ocmer Knilemmer 31 54

04-07-2004
 

Paulo Rink definitief weg uit Arnhem

ARNHEM – De samenwerking tussen Paulo Roberto Rink en Vitesse is definitief voorbij. Zondag werd bekend dat het contract van de Duitse Braziliaan door de Arnhemse club is ontbonden.

“Over de financiele details wil ik geen uitspraken doen”, aldus technisch manager Jan Streuer, die tevreden is dat het kortstondige huwelijk met Rink over is. “We voorzagen nieuwe problemen met hem, dus dit is voor beide partijen het beste.”

Rink kwam in de winterstop over naar Vitesse, maar lag niet goed bij de technische staf. De kans is groot dat hij terugkeert naar Cyprus.

Bron: Omroep Gelderland 04-07-2004
 

Zongo en Mbamba nog niet bij groep

ARNHEM – Vitesse begint maandag met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Op Papendal ontbreken tijdens de eerste training echter vier spelers, waaronder de nieuwste aanwinst Richard Knopper.

Emile Mbamba en Mamadou Zongo voegen zich pas volgende week bij de selectie.Vanwege interlandverplichtingen mogen zij een weekje langer van hun vakantie genieten. In het duel met Ghana scoorde Zongo een keer.

Doelman Dragoslav Jevric speelt tot 14 juli met Servie Montenegro in Japan een internationaal toernooi. De medische keuring van Knopper is maandag. Hij traint dinsdag voor het eerst mee.

Bron: Omroep Gelderland 04-07-2004
 

Vitesse praat met van der Weerden
Kraan: ‘Weerden werd ons alleen aangeboden’

Vitesse zou in gesprek zijn met rechtsback en ex-Vitessenaar Chris van de Weerden. Het struikelblok voor een mogelijke overgang naar Vitesse zou weleens de hoge salariseisen van Van der Weerden kunnen zijn. Bij zijn vorige club, FC Twente, behoorde hij tot de grootverdieners en legde hij een verlaagde aanbieding naast zich neer. De inmiddels 31-jarige Nijmegenaar vertrok in 1995 naar PSV waar hij 6 seizoenen speelde. In 2001 vertrok de rechtsback naar FC Twente en speelde voor de Tukkers 66 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. In zijn enige seizoen voor Vitesse ( ’94-’95 ) werd Van der Weerden door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. De transfervrije Van der Weerden staat ook in de belangstelling van het Belgische Germinal Beerschot.

Volgens Paul van der Kraan, directeur van Vitesse, op het forum van vitesse.org is Van der Weerden alleen aangeboden door zijn zaakwaarnemer en is het daarbij gebleven.

03-07-2004
 

UEFA wil minder buitenlanders bij club

De UEFA wil minder buitenlanders in de nationale competities. Op een bijeenkomst met de vertegenwoordigende bonden, zaterdag tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Lissabon, deed de Europees overkoepelende organisatie daartoe voorstellen.

Zo zouden vanaf het seizoen 2005-2006 de clubs een selectie van maximaal 25 spelers mogen hebben, onder wie tenminste zeven door die club opgeleide talenten. De UEFA denkt dat tegenvallende prestaties van bepaalde landen op het EK met name te wijten zijn aan het grote aantal buitenlanders in die betreffend competities.

Bron: Telegraaf.nl 03-07-2004
 

Keuring Knopper verschoven naar maandag

De medische keuring van Richard Knopper is verschoven naar maandag. De nieuwste aanwinst zal dus nog niet bij de eerste training zijn. De verwachting is dat hij, na de keuring, maandag of dinsdag zal tekenen bij Vitesse. De 26-jarige aanvallende middenvelder ondergaat nu maandag de medische keuring. Vitesse zelf is met zijn huidige club Ajax bezig om de laatste details uit te werken. Voor Knopper, die vorig seizoen uitkwam voor SC Heerenveen, ligt een contract voor 3 seizoenen klaar.

Bron: Vitesse.nl 03-07-2004
 

Contract Rink per direct ontbonden

Het contract van de Duitse Braziliaan Paulo Roberto Rink is gistermiddag met onmiddellijke ingang ontbonden. Rink liet na de gewonnen nacompetitie weten niet meer verder te willen bij Vitesse als Edward Sturing aan zou blijven als hoofdtrainer. Het verblijf van de grillige Braziliaan was een aaneenschakeling van incidenten en onrust. Zo vertrok Rink meerdere malen zonder toestemming van de clubleiding naar Cyprus, en kwam hij meerdere malen in conflict met trainer Sturing. Vitesse gaat op zoek naar een nieuwe spits.

03-07-2004
 

Vitesse maakt een nieuw begin

Vitesse begint maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na twee jaar degradatievoetbal kijkt de Arnhemse club weer omhoog, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. “We kunnen weer gaan bouwen”.

Vlak voor de eerste training van de hoofdmacht heeft Vitesse enkele fraaie successen geboekt. Technisch manager Jan Streuer en Paul van der Kraan slaagden erin Ajacied Richard Knopper naar Arnhem te halen. En in Zeist vernam de club dat de grootste zorgen om de licentie ogenschijnlijk tot het verleden behoren.

De licentiecommissie van de KNVB hanteert drie categorieën. Categorie I is voor de probleemclubs, categorie II is voor de clubs met minder alarmerende geldzorgen en in categorie III zitten de clubs die zonder financiële problemen door het leven stappen.

De KNVB heeft Vitesse laten weten dat de Arnhemse club bijna is overgeheveld naar categorie II. Vitesse heeft 84 punten en bij 85 punten mag een club de gevreesde categorie I verlaten.

Vitesse gaat voor komend seizoen in de begroting terug van 15.7 naar 12.8 miljoen euro. De verwachte inkomsten bedragen 9.8 miljoen, zodat er een verschil van drie miljoen ontstaat. De club heeft over het afgelopen seizoen een verlies geleden van ruim vijf miljoen euro, de afschrijvingen niet meegerekend. Via het gemeentekrediet werd drie miljoen afgedekt, de overige twee miljoen neemt de club mee naar het komende seizoen.

Tot en met juni 2005 wacht de club dus een liquiditeitstekort van vijf miljoen euro. “Daarom gaan we overbruggingskredieten aan”, zegt Paul van der Kraan.

Een veredeld sponsorkrediet moet een miljoen opleveren. Tot dusver hebben twaalf van de beoogde veertig bedrijven toegezegd 25.000 euro te verschaffen. Daarnaast hoopt de club in het najaar via de uitgifte van obligatieleningen aan de supporters nog eens een miljoen binnen te halen.

Zoals gebruikelijk heeft Vitesse van de KNVB weer een aantal voorwaarden meegekregen, waaraan de club moet voldoen. Gebeurt dat niet, dan treedt het sanctieverhaal in werking en hangt de club puntenaftrek boven het hoofd.

Van der Kraan: “Vitesse gaat 2.9 miljoen terug in de kosten. We moeten in het nieuwe seizoen dus drie miljoen dichtfietsen.” Als voorbeeld noemt hij de organisatie van de stewards. Die gaat niet langer via het uitzendbureau, maar geschiedt vanaf nu op vrijwillige basis.

De begroting zonder transferopbrengsten is nog nooit zo dicht geweest als nu”, zegt Van der Kraan. “En we streven binnen twee jaar naar een sluitende begroting. In het seizoen 2005-2006 gaan de inkomsten van 9.6 naar 10.9. De uitgaven staan dan op 11.9. In het seizoen 2006-2007 moeten de inkomsten en uitgaven beide uitkomen op 11.9 miljoen euro.

“Dat zijn de werkelijke inkomsten en uitgaven”, zegt Kees Bakker, voorzitter van het dagelijks bestuur. “Dus hierbij is geen sprake van transfergelden. Daar zit het verschil met het verleden”.

Met andere woorden: Vitesse hoeft dus geen gedwongen verkopen meer te doen? Zoals vorige zomer toen Dejan Stefanovic voor een relatieve fooi naar Engeland verkaste omdat Vitesse acuut geld nodig had voor het behoud van de licentie?

Zoiets zal nu niet meer gebeuren, bezweren Van der Kraan en Bakker. De voorzitter: “Het saneren is nu voor het grootste deel gebeurd. Als we de budgettaire ruimte hebben, zoals nu, dan gaan we dat geld niet aanwenden om de tekorten te verkleinen. Maar dan wordt van dat geld het elftal versterkt.” En Van der Kraan: Gedwongen verkopen, zoals destijds bij Stefanovic, zijn niet meer aan de orde. In onze ogen is de bodem bereikt. Nu kunnen we gaan bouwen. Het moet over zijn met afbreken, we willen weer een toekomstperspectief.”

Van der Kraan en Bakker zijn daarom verguld met het recente succes op de transfermarkt. Hun cijfermatige betoog mag prettig in de oren klinken, maar pas met klinkende namen van nieuwe spelers krijgt de nieuwe start een tastbaar karakter.

“Dat klopt”, zegt Van der Kraan. “Daarom zijn we blij met de komst van Richard Knopper. Er zullen nog meer aankopen volgen, want het is niet de bedoeling dat we komend seizoen opnieuw degradatievoetbal moeten spelen.”

Bron: De Gelderlander 03-07-2004
 

Van Deinsen assistent van Sturing

ARNHEM – Jan van Deinsen is bij Vitesse de nieuwe assistent van hoofdtrainer Edward Sturing. Van Deinsen was afgelopen seizoen nog een tijdlang hoofdtrainer van eerste divisionist MVV en tekende voor een jaar in Arnhem.

Van Deinsen speelde voor onder meer NEC, Go Ahead Eagles en Feyenoord. Hij speelde een interland in 1980, uit tegen Ierland. Van Deinsen had tijdens zijn voetbalcarriere als bijnaam “De Beul van Wamel”.

Afgelopen seizoen waren Theo Bos en Jan Jongbloed nog de assistenten van Edward Sturing. Bos had bovendien de selectie van Jong Vitesse onder zijn hoede

Bron: Omroep Gelderland 03-07-2004
 

Vertrek Paulo Rink nog niet beklonken

ARNHEM – Het contract van Paulo Roberto Rink bij Vitesse wordt waarschijnlijk ontbonden. De club is momenteel nog in onderhandeling over de afwikkeling.

Als de zaken dit weekend nog niet zijn afgerond, zal Rink maandag gewoon op de eerste training van de Arnhemse club verschijnen.

De 31-jarige Paulo Roberto Rink werd in de winterstop overgenomen van Olympiakos Nicosia. De aanvaller maakte vijf doelpunten in de competitie en een in de nacompetitie. Rink kwam vaak in opspraak en had diverse aanvaringen met Edward Sturing en werd zelfs tijdelijk buiten de selectie gelaten.

Bron: Omroep Gelderland 03-07-2004
 

Fränkel in beeld bij FC Twente

FC Twente heeft interesse in linksback Purrel Fränkel van Vitesse. De Tukkers hebben de zaakwaarnemer van Fränkel inmiddels op de hoogte gebracht van de interesse voor de 27-jarige verdediger. “We gaan nu bouwen aan een jong elftal dat ingespeeld moet raken en op termijn moet gaan bieden wat we willen: een plek in de subtop. We zijn in principe nog op zoek naar twee spelers. Een linkspoot in de verdediging en een goede rechterspits. Absoluut nodig is het niet, maar er is in elk geval financiële ruimte voor”, aldus technisch manager Johan Plageman van FC Twente op de internetsite van fctwente.net. Eerder al was er al sprake van dat Fränkel terug zou kunnen keren naar zijn oude club De Graafschap. Zowel Fränkel als Vitesse hebben echter officieel nooit iets gehoord van de Doetinchemmers. Vitesse wil graag af van de Amsterdamse linksback wiens contract nog één jaar doorloopt.

02-07-2004
 

Jevric ontbreekt op eerste training

Dragoslav Jevric mist de start van de voorbereiding wegens interlandverplichtingen. De doelman is tot 14 juli in Japan voor een internationaal toernooi. Servië & Montenegro is deelnemer aan de KIRIN Cup 2004, een internationaal toernooi dat gehouden wordt in Japan. De ploeg speelt een tweetal wedstrijden: 11 juli in Fukuoka en 13 juli in Yokohama. De nationale selectie vertrekt op 6 juli. Jevric keert woensdag 14 juli weer terug bij Vitesse.

Bron: Vitesse.nl 02-07-2004
 

Vitesse heeft 8.000 jaarkaarten verkocht

Ruim zes weken voor het begin van de competitie heeft Vitesse ongeveer 8.000 seizoenkaarten aan de man gebracht. De Arnhemse club streeft naar een uiteindelijk aantal van 15.000, dat ook werd gehaald in het afgelopen seizoen. De competitie begint voor de Arnhemse club op vrijdag 13 augustus, wanneer de uitwedstrijd tegen Roda JC plaatsheeft.

Bron: De Gelderlander 02-07-2004
 

Vitesse contracteert Ajacied Richard Knopper voor drie seizoenen

Vitesse neemt Richard Knopper over van Ajax. De Arnhemse club verwacht de transfer, die op enkele details na een feit is, vandaag af te ronden. Knopper zal in Arnhem een contract voor drie seizoenen gaan tekenen. De 26-jarige aanvallende middenvelder moest vertrekken bij landskampioen Ajax, waar hij nog één seizoen onder contract stond. Het afgelopen seizoen kwam Knopper op huurbasis uit voor Heerenveen. Eerder werd hij door Ajax al uitgeleend aan Aris Saloniki uit Griekenland. Knopper is de eerste grote aankoop van Vitesse. Eerder nam de Arnhemse club al reservedoelman Gino Coutinho over van NAC Breda. Vitesse wil de hoofdselectie op korte termijn nog verder versterken. Maandag begint de club met de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bron: De Gelderlander 02-07-2004
 

Vitesse tegen KRC Genk op Open Dag

ARNHEM – Vitesse speelt op de Open Dag een oefenwedstrijd tegen het Belgische KRC (Racing) Genk. De wedstrijd is op zondag 1 augustus om 16.00 uur.

Racing Genk wordt dit seizoen getraind door Rene Vandereijcken (vorig seizoen FC Twente).Bij Genk speelt oud-Vitesse-speler Gert Claessens. Bekende namen zijn verder de aanvallers Paul Kpaka, Cedric Roussel en Kevin Vandenbergh en de Deense international Brian Priske.

Vitesse hervat volgende maandag de training (zie voor trainingstijden TT pagina 260 en oefent verder onder meer tegen het Turkse Gaziantepspor en het Bulgaarse FC Litex Lovech.

Bron: Omroep Gelderland 01-07-2004
 

Vitesse geïnteresseerd in Pinto

Vitesse heeft belangstelling voor de 25-jarige middenvelder Roberto Pinto van Hertha BSC. Pinto heeft de Portugese nationaliteit, maar speelt al zijn hele carrière in Duitsland. De laatste drie seizoenen speelde hij bij de Berlijnse club, daarvoor bij VfB Stuttgart. Roberto Pinto speelde tot nu toe 86 wedstrijden in de Bundesliga. Daarin scoorde hij vier goals.

Bron: Omroep Gelderland 01-07-2004

Hoofdsponsor: