juli 2009

Hernia velt Jan van Deinsen

Jan van Deinsen is geveld door een hernia. De assistenttrainer van Vitesse is al een week uit de roulatie. Onduidelijk is hoe lang de oud-speler van Feyenoord thuis moet zitten.

Trainer Theo Bos van Vitesse hoopt zijn rechterhand snel terug te zien. ” Er wordt een herstelprogramma gemaakt, maar ik weet niet hoe snel Jan er weer is.”

Bron: De Gelderlander 31-07-2009
 

Van Hintum: ‘Het is in elk geval heel leerzaam’

Marc van Hintum (42) is begonnen aan zijn laatste contractjaar bij Vitesse. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen kijkt de technisch directeur terug: „Mijn eerste anderhalf jaar hier zijn in elk geval zeer leerzaam geweest.” En kijkt hij vooruit: „Ik heb een goed gevoel over dit seizoen.”

Vitesse speelt zaterdagavond bij Willem II de eerste competitiewedstrijd. Wat verwacht u van dit seizoen?

Van Hintum: „Mijn verwachtingen zijn positief. We hebben in het laatste half jaar stappen gemaakt. Dat zie je nu ook terug in de voorbereiding. De jongens klikken met de trainer. De selectie is grotendeels bij elkaar gebleven, dus ik verwacht dat we de goede lijn uit de tweede helft van vorig seizoen doortrekken.”

Wat is het verschil met vorig jaar, bij het begin van de competitie?

„Het grote verschil is dat er toen dertien spelers waren vertrokken en er zeven nieuwe spelers waren. Dat betekende een enorme omslag in de selectie. Nu is op dat front meer rust. Dat betekent een beter ingespeeld team.”

Bron: De Gelderlander 31-07-2009
 

Nilsson gaat uit van basisplaats

Het is dringen in de voorhoede bij Vitesse. Spits Lasse Nilsson vindt dat geen probleem. “Als ik mijn normale niveau haal, speel ik gewoon. Anders is het mijn eigen fout”, stelt de zelfbewuste Zweed.

Nilsson voelt zich prima in conditie. “Ik voel alleen mijn hamstring een beetje, maar ik heb de hele week goed kunnen trainen”, aldus de aanvaller.

De verwachting is dat Vitesse het linkerrijtje gaat halen. “De ambitie om bij de eerste negen te eindigen, vind ik realistisch, want we hebben een goede groep”, stelt Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 31-07-2009
 

Theo Bos: minimaal 15 overwinningen

Vitesse-trainer Theo Bos heeft een hele duidelijke doelstelling: “We moeten minimaal 15 zeges binnenhalen. Als dat gelukt is, krijgen de spelers vijf dagen vrij. Je kunt ze maar beter zo snel mogelijk wegstrepen, die overwinningen.”

Vrijwel de hele selectie is fit. Op de reservedoelmannen Ronald Graafland en Sebastiaan van der Sman na. Ook assistent-trainer Jan van Deinsen (hernia) ontbreekt.

“De spelers die niet helemaal fit waren, dat was niet alarmerend. Ze kunnen gewoon spelen. Kaloglu heeft pas een helft gespeeld en Jong-a-Pin is nog wat onwennig. Zij beginnen op de bank”, legt Bos uit. “Stevanovic en Nilsson hebben me positief verrast.”

Bron: Omroep Gelderland 31-07-2009
 

Vitesse nog zonder Kaloglu en Jong-a-Pin

Vitesse start zaterdag uit tegen Willem II nog zonder de aanwinsten Sinan Kaloglu en Calvin Jong-a-Pin.

Na de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf constateerde trainer Theo Bos dat Nicky Hofs, Lasse Nilsson en Dalibor Stevanovic niet fit genoeg waren. Hij overwoog om zonder een of meerdere van deze spelers te gaan beginnen tegen Willem II. Bos laat ze nu toch alle drie beginnen.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Van der Struijk; Claudemir, Molhoek, Hofs, Stevanovic; Kolk, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 31-07-2009
 

Jong-A-Ping ‘slachtoffer’ Heerenveen

Calvin Jong-A-Pin meldde zich gisterochtend, amper twaalf uur nadat zijn transfer rond was, al op het trainingsveld bij Vitesse. De linksback van Heerenveen werd op de valreep – de competitiestart is zaterdag – door Vitesse gehuurd.

“Om half tien gisteravond was het rond, vandaag stond ik om half tien op het veld. Ik heb me niet eens geschoren, zo snel is het gegaan”, zei de speler, op wie Vitesse ook een optie tot koop bedong. “Als het beide partijen bevalt, speel ik volgend jaar ook hier.”

Een vreemde eend was hij niet. “Jeroen Drost, Lasse Nilsson, Santi Kolk, hebben allemaal bij Heerenveen. Blijkbaar is Heerenveen een goeie kweekvijver voor Vitesse.”

Hoewel net op tijd voor de competitiestart zal hij zaterdag tegen Willem II niet spelen. “Ik heb nog een paar weekjes nodig. Bij Heerenveen heb ik wel de hele voorbereiding meegedaan, maar veel speeltijd kreeg ik niet. Ik mis nog wat ritme en kracht in de beentjes” , zei de geboren Amsterdammer, die bij Heerenveen de slijtageslag met de beer Popov verloor.

Halverwege vorig seizoen ging het mis voor de Europees jeugdkampioen van 2007, die samen met onder andere Vitesse-doelman Piet Velthuizen in 2008 nog op de Olympische Spelen uitkwam. “We kregen te veel tegendoelpunten, dus er moest iets veranderen. Ik was de jongste speler in de verdediging, naast mij stonden de aanvoerder en de ex-aanvoerder, dan weet je het wel; de jongste is het slachtoffer. Ik moest eruit, maar dat was de oplossing ook niet. Pas toen Svec controlerende middenvelder werd, was het probleem opgelost.”

Voor de jonge back begonnen de problemen toen pas echt. Zijn situatie werd in december 2008 vrij uitzichtloos. “Ik speelde niet. Toen al heb ik de club aangegeven dat ik weg wilde. Ik wil spelen, dat is de belangrijkste reden. Er zijn vijf clubs in beeld geweest, daarvan waren er nog drie over. Welke kan ik niet zeggen, maar ik had bij Vitesse het beste gevoel. De top 9, spelen voor Europees voetbal, een club die streeft naar vooruitgang, dat sprak mij aan.”

Bron: De Gelderlander 31-07-2009
 

Basiselftal Vitesse waarschijnlijk toch ongewijzigd

Vitesse zal zaterdag uit tegen Willem II waarschijnlijk toch met dezelfde basisopstelling starten als in het verloren oefenduel tegen Fortuna Düsseldorf.

Na die wedstrijd constateerde trainer Theo Bos dat Nicky Hofs, Lasse Nilsson en Dalibor Stevanovic niet fit genoeg waren. Hij overwoog om zonder een of meerdere van deze spelers te gaan beginnen tegen Willem II. Maar op de training van donderdag speelden ze alledrie in de basis. De nieuwe aanwinsten Calvin Jong-a-Pin en Sinan Kaloglu starten afgaande op de training nog op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, van der Struijk; Claudemir, Molhoek, Hofs, Stevanovic; Kolk, Nilsson.

Bron: Omroep Gelderland 30-07-2009
 

Vitesse huurt linksback Jong-a-Pin

Vitesse huurt komend seizoen Calvin Jong-a-Pin van Heerenveen.

Daarmee wordt voldaan aan de wens van trainer Theo Bos om de selectie nog uit te breiden met een linksback. Na het vertrek van Nicky Kuiper naar FC Twente was die positie nog niet echt ingevuld. Jong-a-Pin wordt gehuurd met een optie tot koop.

De 23-jarige linksback maakte deel uit van de EK-selectie van Jong Oranje die in 2007 de Europese titel pakte. Ook kwam Jong-a-Pin vorig jaar in actie tijdens de Olympische Spelen in China. Hij kwam afgelopen seizoen nauwelijks nog aan spelen toe bij Heerenveen.

Bron: Omroep Gelderland 29-07-2009
 

Piet Velthuizen in voorselectie Oranje

Vitesse-doelman Piet Velthuizen is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor het oefenduel tegen Engeland op 12 augustus in Amsterdam.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Hierdenaar Henk Timmer, die zonder club zit, buiten de selectie gelaten. Maarten Stekelenburg en Michel Vorm zijn de andere keepers in de voorselectie.

Bron: Omroep Gelderland 29-07-2009
 

‘Vitesse in de Stad’ wordt herhaald

De Vitesse-fandag zal ook volgend jaar weer in het centrum van Arnhem worden gehouden. De jaarlijkse spelerspresentatie, met omlijstend programma, werd afgelopen weekeinde voor het eerst niet bij het Vitesse-stadion gehouden maar in de Arnhemse binnenstad.

“We moeten de dag intern nog evalueren, maar gezien de positieve reacties van supporters en spelers staat het al wel vast dat we ook volgend jaar de stad weer ingaan”, aldus woordvoerder Esther Bal van Vitesse.

Het aantal bezoekers afgelopen zondag wordt geschat op 12.000. Bij het hoogtepunt van de fandag, de spelerspresentatie, werden de Markt en omgeving door een kleine 9.000 supporters bevolkt.

De Arnhemse voetbalclub zegt wel lering te zullen trekken uit het feit dat de afterparty relatief slecht bezocht werd.

Het avondprogramma werd slechts door enkele honderden supporters bezocht. Volgend jaar zal het programma dan ook beperkt worden tot de middag.

Esther Bal: “Maar verder hebben we zondag geen wanklank gehoord. Vooral supporter Marco Mensink verdient wat ons betreft een grote pluim. Hij heeft als vrijwilliger misschien nog wel het meeste werk gemaakt van de fandag. Ook de samenwerking met de gemeente liep voortreffelijk. Het voordeel van deze formule is ook dat het heel laagdrempelig is. De klacht van vorig jaar dat het te veel een kinderfeestje was geworden, hebben we nu niet gehoord.”

Bron: De Gelderlander 29-07-2009
 

Bos maakt zich geen zorgen over conditie

Vitesse-trainer Theo Bos maakt zich geen zorgen over de conditionele toestand van zijn spelersgroep. Zaterdag, na het slappe optreden bij Fortuna Düsseldorf (1-0), betwijfelde de coach of de sleutelspelers Nicky Hofs, Lasse Nilsson en Dalibor Stevanovic fit genoeg zijn om zaterdag te starten in de eerste competitiewedstrijd, bij Willem II.

“Ik maak me geen zorgen”, aldus Bos. “Het is logisch dat de spelers die een deel van de voorbereiding hebben gemist, extra arbeid moeten verrichten om aan te haken. En wat Lasse betreft, dat viel zaterdag reuze mee. Voor het uur dat hij speelde, was het prima. Zijn hamstring hield het goed.”

In Düsseldorf zag Bos een ploeg ‘die er over het algemeen niet fris uitzag’. De trainer trakteerde zijn jongens gisteren meteen op een pittige bosloop. “Het kan zijn dat de spelers er aan het eind van de voorbereiding een beetje doorheen zitten, maar die indruk heb ik niet”, aldus Bos. “Ik heb niet het gevoel dat de ploeg uitgeblust is, of dat de voorbereiding te zwaar was. We zullen het in de komende dagen natuurlijk wel goed in de gaten houden qua intensiteit, want het is belangrijk dat de spelers zaterdag fris zijn.”

Bron: De Gelderlander 28-07-2009
 

1941 PEC Zwolle-Vitesse in extreme hitte

Te Apeldoorn verslaat PEC Vitesse met 2-1. PEC promoveert naar de eerste klasse. Div. shots van een zonovergoten voetbalwedstrijd. Sommige toeschouwers beschermen hun hoofd met geknoopte zakdoeken

Bron:Beeld en geluid 28-07-2009
 

Kaloglu: ‘Ik heb nog twee, drie weken nodig’

Sinan Kaloglu maakte zaterdag eindelijk zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse. De 28-jarige aanvaller speelde de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf (1-0).

“Ik ben blij dat ik mijn eerste wedstrijd voor Vitesse heb kunnen spelen “, stelde de Turkse voetballer na het oefenduel in Duitsland. ” Vitesse heeft een goede groep. Tijdens het afgelopen seizoen belandde ik na de winterstop bij VfL Bochum op de bank. Toen was ik niet gelukkig. Maar nu ben ik heel gelukkig dat ik hier bij Vitesse ben.”

Kaloglu heeft wekenlang alleen maar kunnen trainen, in afwachting van zijn werkvergunning. Afgelopen week werd hij speelgerechtigd, maar Kaloglu is nog niet topfit.

“Ik heb geen last van een blessure”, aldus Kaloglu. “Maar ik ging ervan uit dat ik me pas op 5 juli hoefde te melden op de eerste training van VfL Bochum. Vitesse was toen al twee weken bezig, dus ik begon met een achterstand. Dit was mijn eerste wedstrijd, verder heb ik alleen maar getraind. Daarom heb ik nog wat tijd nodig. Ik hoop dat ik over twee, drie weken honderd procent fit ben.”

Kaloglu moest vrijdag tijdens de training van het veld met nekklachten. ” Daarom begon hij tegen Fortuna Düsseldorf niet in de basis”, aldus trainer Theo Bos. “Hij maakt een heel goede indruk op de trainingen.”

Bos speelde zaterdag met Frank van der Struijk als linksback, dat is de positie waar Vitesse zich nog hoopt te versterken. “Hij is een goede optie om de ploeg op die plek te helpen, hoewel hij liever niet daar speelt” , aldus Bos, die de weer fitte Rogier Molhoek opstelde als controlerende middenvelder. In de voorgaande oefenpartijen had rechtsback Paul Verhaegh op die positie gespeeld. Bos: “Dat doen we voorlopig niet meer.

Bron: De Gelderlander 27-07-2009
 

Vitesse is nog niet klaar voor Willem II

Vitesse heeft een rustige en rimpelloze voorbereiding in de benen. Maar uitgerekend in de laatste testwedstrijd gingen de alarmbellen rinkelen. De Arnhemse ploeg leverde zaterdag een wanprestatie tegen Fortuna Düsseldorf (1-0). Daarna luidde trainer Theo Bos de noodklok: “Op deze manier kan het niet.”

In Düsseldorf verloor Vitesse zijn ongeslagen status in de voorbereiding. Een nederlaag tegen een Duitse opponent is geen schande, hoewel het naar de 2. Bundesliga gepromoveerde Fortuna Düsseldorf meer spierballen dan voetbalvernuft toonde. Maar voor Vitesse was het zorgwekkend dat het beoogde basiselftal zonder vorm en passie over de grasmat doolde.

Bos begon met de opstelling, die hij komende zaterdag in Tilburg ook op het wedstrijdformulier wil zien voor de eerste competitiewedstrijd. Althans, dat was zijn bedoeling. “Ik ben er nog niet uit”, stelde Bos. “Ik heb vandaag dingen gezien die me niet bevielen. Het probleem is dat er drie, vier spelers starten die niet helemaal fit zijn. Het is goed dat nu te zien.”

De zorgenkindjes zijn Dalibor Stevanovic, Nicky Hofs en Lasse Nilsson. Drie spelers met een cruciale rol in de plannen van de trainer, maar ook drie spelers die volgens Bos niet fit genoeg zijn voor een topprestatie. ” Zij moeten vol aan de bak om conditioneel op het vereiste niveau te komen” , stelde Bos.

In de analyse weerklonken geen verwijten. ” Stevanovic en Nilsson komen terug van een blessure. En Hofs is pas aangesloten.”

Het drietal ging zaterdag vroegtijdig naar de kant, waarbij de wissel van Stevanovic de ruimte maakte voor de eerste minuten van Sinan Kaloglu. De Turkse aanvaller, overgekomen van Bochum, speelde een helft aan de zijde van Santi Kolk. “Kolk vond ik een van de beteren”, aldus Bos. “Hij zal tegen Willem II in elk geval spelen.”

Kolk kreeg ook de enige (!) kans van Vitesse. Düsseldorf creëerde ook nauwelijks kansen, maar had aan een zondagsschot van Olivier Caillas voldoende voor de zege.

Bron: De Gelderlander 27-07-2009
 

Nieuwe munt met ingang van seizoen 2009/2010

Met ingang van seizoen 2009-2010 is de Vitesse munt van het seizoen 2008-2009 niet langer geldig. Voor seizoen 2009-2010 is er een nieuwe Vitesse munt.

De Vitesse munten van het seizoen 2008-2009 kunnen uitsluitend omgewisseld worden voor de nieuwe munt tijdens de wedstrijden Vitesse – Feyenoord op 9 augustus en Vitesse – ADO Den Haag op 22 augustus aanstaande.

De nieuwe Vitesse heeft een waarde van € 2,40 per stuk en is één seizoen geldig. De Vitesse munt is niet geldig bij concerten en evenementen. Voor deze evenementen zijn speciale munten verkrijgbaar.

Bron: Vitesse.nl 27-07-2009
 

Jeroen Drost vindt rust “heerlijk”

Vitesse-verdediger Jeroen Drost geniet van de rust rond de club. “Heerlijk. Het eerste halfjaar was dramatisch. Nu is het lekker, nieuwe trainer die geliefd is bij de fans.”

Drost tekende onlangs voor drie jaar bij Vitesse. “Het is lekker dat je hier vastligt. Ik ben elke verhuurd geweest, dan is dit beter.”

Drost rekent op een basisplek. “Na de winterstop ben ik centraal achterin gezet. Dat ging goed met Sprockel, weinig goals tegen”, blikt hij terug. “We hebben een goede selectie. Wel wat smal, ik hoop dat er weinig blessures komen.”

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2009
 

Duizenden bezoeken fandag Vitesse

Filevorming bij Lasse Nilsson in een nis van de Grote Kerk in Arnhem. De fandag van Vitesse, zondag, wordt druk bezocht.

Kinderen staan in de rij voor zijn handtekening. Kort daarna komt Wiljan Pluim bij een jongen in het vizier. T-shirts, ballen en natuurlijk het handtekeningenboekje voor de selectie 2009-2010 worden enthousiast naar voren gestoken. Wiljan gaat er als een Razende Roeland doorheen. Dat heeft hij duidelijk vaker gedaan. Het is nog een hele klus om handtekeningen van alle dertig te verzamelen: 24 voetballers, twee keepers en de teamleiding met aan het hoofd Theo Bos.

Sommige kinderen raken een beetje de kluts kwijt, vanwege Giovanni Gravenbeek met nummer 36. Dochterlief vraagt hoe het dan zit met 31 tot en met 35. Geen idee, schreeuwt papa ter hoogte van het Gelders Archief op de Markt, waar de presentatie van de spelers mooi kan worden aanschouwd vanaf de flank.

De spelers schieten of gooien ballen in het publiek. Sinan Kaluglu is very happy en zegt nadrukkelijk dankjewel temidden van het gejuich. Nicky Hofs geniet van de spreekkoren. Theo Bos belooft een beter seizoen dan het voorgaande. Hij is blij met de massa fans voor zijn neus. Het publiek scandeert: ‘Theo, Theo, Theo, Theo!’ Verderop bij het Kerkplein meten wijkteams van voetballers hun krachten. Presentator Daan Schuurman houdt het tempo erin. “We wachten op het team van de Geitenkamp. Die moeten nu wel komen, anders worden ze gediskwalificeerd.” Sportbedrijf Arnhem deelt paarse tassen uit, verzekeraar Menzis koele kettingen voor de sleutels. Er hangt een kaartje met een voetballer van Vitesse aan.

Op de Markt wijkt de winnaarsbus van Vitesse uit voor de karavaan van Ome Joops Tour die tien dagen door Nederland gaat trekken.

Motoragenten maken de weg vrij voor 180 jeugdige fietsers in verschillende ploegen. Organisator Marcel Legerstee haalt ze stuk voor stuk op het podium langs de voetballers van Vitesse. Iedereen noemt hij bij naam. Theo Bos deelt schouderklopjes uit.

Bron: De Gelderlander 26-07-2009
 

Open dag Vitesse: 12.000 bezoekers

De Vitessefandag op de markt in Arnhem wordt druk bezocht. De politie schat dat er zo’n 12.000 bezoekers zijn. Het is voor het eerst dat de voetbalclub haar open dag in de stad houdt.

De club presenteert onder meer de spelers voor dit seizoen. Ook is er een voetbaltheater, waarin onder meer oud-spelers van Vitesse meedoen en zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud.

Sinds vanochtend wordt er ook een een voetbalmarathon gehouden op een speciaal aangelegd kunstgrasveld. “Een open dag is om publiek kennis te laten maken met de selectie. We wilden dat wat laagdrempeliger maken. Dat slaat aardig aan, als ik de interesse zie”, aldus trainer Theo Bos.

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2009
 

Drie spelers nog niet fit genoeg volgens Theo Bos

Vitesse-trainer Theo Bos wilde tegen Fortuna Düsseldorf spelen met het basiselftal dat ook aan de competitie moet beginnen. Maar dat zal toch niet het geval zijn.

“We kwamen tekort, omdat drie spelers bij ons niet fit genoeg zijn: Dalibor Stevanovic, Lasse Nilsson en Nicky Hofs. Ze konden het in de arbeid gewoon niet opbrengen en dat maakte dus het verschil. Wel goed om te zien, dus ga ik ze volgende week tegen Willem II niet alle drie opstellen.”

“Het spitsenduo staat nog niet vast, maar ik begin in ieder geval met Santi Kolk, één van de beteren vandaag.”

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2009
 

Rogier Molhoek wil graag “op zes” spelen

Het lijkt erop dat Rogier Molhoek bij Vitesse de vacante positie van de vertrokken Sebastien Sansoni “op zes” zal gaan innemen.

“Ik denk dat dit de beste plek voor mij is in een 4-4-2. We zullen zien wie de trainer zaterdag opstelt.”

De wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf was een mindere beurt van Vitesse, waarbij Molhoek zichzelf ook niet spaarde. “Ik was er in de eerste helft niet helemaal bij met mijn hoofd. Maar na rust was het beter. Als team was het minder dan de laatste wedstrijden. Dit was dan een slechte generale. Maar het linkerrijtje is haalbaar.”

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2009
 

Vitesse verliest van Fortuna Düsseldorf

Vitesse heeft zaterdagmiddag met 1-0 verloren van Fortuna Düsseldorf. Het zwakke optreden in het Paul Janes Stadion in Düsseldorf was de laatste oefenwedstrijd van de Arnhemse ploeg, die het seizoen in de eredivisie begint op zaterdag 1 augustus bij Willem II.

Sinan Kaloglu maakte zijn debuut voor Vitesse. De Turkse aanvaller, overgekomen van VfL Bochum, kwam halverwege in de ploeg. Vitesse-trainer Theo Bos begon met de elf, die hij ook in Tilburg wil inzetten. Lasse Nilsson en Santi Kolk vormden het aanvalskoppel. Na het inbrengen van Kaloglu zakte Kolk een linie. Hij ging op tien spelen, op de plek van Nicky Hofs, die de gewisselde Dalibor Stevanovic afloste aan de linkerkant van het middenveld. Kaloglu toonde enkele keren zijn fysieke kracht en snelheid, maar dat leverde geen doelgevaar op.

Vitesse leverde een ondermaatse generale repetitie af. Fortuna Düsseldorf, gepromoveerd naar de Tweede Bundesliga, was de betere ploeg. Niet vanwege oogstrelend combinatievoetbal, maar simpelweg vanwege een hogere inzet en een betere duelkracht.

De weinig verheffende ontmoeting leverde nauwelijks kansen op. De beste kans was wel voor Vitesse. In de beginfase had Nilsson een vrije doortocht richting het doel van Fortuna. De Zweed legde de bal keurig af op Santi Kolk, die echter te veel barmhartigheid toonde., In plaats van zelf te schieten uit een moeilijke hoek, probeerde Kolk op zijn beurt Nilsson te bereiken. Maar de bal ging voorlangs.

Fortuna kwam na een klein uur spelen op voorsprong. Middenvelder Olivier Caillas pegelde vanaf twintig meter hard de 1-0 in de hoek boven de kansloze Vitesse-doelman Piet Velthuizen. Daarna voerden beide trainers enkele wissels toe, hetgeen het spel alleen maar nog rommeliger maakte. Zo liep Vitesse alsnog tegen de eerste nederlaag aan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Fortuna Düsseldorf-Vitesse 1-0 (0-0)
54. Caillas 1-0.

Opsteling Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Drost, Van der Struijk; Claudemir, Molhoek, Hofs (63.Büttner), Stevanovic (46.Kaloglu); Nilsson (63.Snijders) en Kolk.

Bron: De Gelderlander 26-07-2009
 

Nederlaag voor ondermaats Vitesse

Een ondermaats spelend Vitesse heeft het oefenduel tegen Fortuna Düsseldorf met 1-0 verloren.

In de generale repetitie voor het nieuwe seizoen speelden de Arnhemmers veel minder nadrukkelijk naar voren. Voor rust miste Santi Kolk de enige kans, verder was het vlees noch vis.

Bij Vitesse stond Frank van der Struijk linksback, maar dat was wederom geen doorslaand succes. Dejan Stevanovic maakte na een blessure zijn rentree, maar werd in de rust gewisseld voor Sinan Kaloglu. Toen ging Nicky Hofs linkshalf spelen en opereerde Santi Kolk “op tien”. Het spel werd er bepaald niet beter op.

Kalolgu kwam nauwelijks in het stuk voor, al oogde zijn balcontrole imponerend. Via een fraai schot via de lat kwam Fortuna op 1-0 door Caillas. Vitesse oogde verre van scherp en de Duitsers waren enkele malen dichtbij een tweede treffer. De Arnhemmers stelden daar nauwelijks aanvallende dreiging tegenover en de nederlaag tegen de fysieke 2e Liga- formatie was dan ook terecht.

Bron: Omroep Gelderland 25-07-2009
 

Lasse Nilsson kan niet zonder druk

Lasse Nilsson (27) droomde in 2007 van het Zweedse elftal. Zijn keuze voor Saint-Etienne werd een fiasco. „Maar spijt heb ik niet”, zegt Vitesse’s topaanvaller.

Zijn vader Thomas speelde vijftien interlands voor Zweden. Lasse Nilsson (27) heeft het Zweedse elftal na ̩̩n interland noodgedwongen in de koelkast gezet. Na een mislukt avontuur bij het Franse Saint-Etienne belandde hij Рmet vrouw en baby Рin de armen van Vitesse. Zijn verhaal.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-7-2009
 

Kaloglu maakt debuut bij Vitesse

De Turkse spits Sinan Kaloglu debuteert zaterdag bij Vitesse in de generale repetitie tegen Fortuna Düsseldorf. Het duel begint om 17.00 uur en wordt gespeeld in het Paul Janes Stadion van Düsseldorf.

Trainer Theo Bos wil met de ploeg spelen die over een week de competitie aftrapt bij Willem II.

Bron: De Gelderlander 25-07-2009
 

John Frostbrug dit weekend in Vitesse kleuren

Naar aanleiding van de Vitesse Fandag “Vitesse in de Stad” komende zondag op het Marktplein te Arnhem, is op verzoek van de Supportersvereniging Vitesse, de afdeling Beheer Buitenruimte Dienst Stadsbeheer van de gemeente Arnhem bereid gevonden de feestverlichting van de John Frostbrug te ontsteken.

A.s. vrijdag-, zaterdag- en zondagavond/nacht zal de John Frostbrug, een van de echte Arnhemse symbolen, te bewonderen zijn in de Vitesse-kleur geel.

Tijdens de FanDag van Vitesse, zondag a.s. kunt u de Supportersvereniging Vitesse van 12:00 tot 17:00 uur met een stand en inlooptent vinden op het Marktplein.

Supporters kunnen er o.a. elkaar ontmoeten, lid worden van de supportersvereniging en scherp geprijsde merchandise artikelen kopen. Uiteraard kan er ook een goed glas gedronken worden.

Supportersvereniging Vitesse.

Bron: SV juli 2009
 

Aanvullende info uit Duitsland

In het Centrum van Düsseldorf vindt op dit moment de grootse kermis van Noordrijn Westfalen plaats. Wil je daar naar toe en/of ook het Centrum van Düsseldorf bezoeken, dan heb je een milieu sticker nodig. Helaas is die niet zo bij de ANWB af te halen, maar moet aangevraagd worden.

De enige morgelijkheid om op zeker te spelen is om je auto bij de Messe te parkeren (Messe Düsseldorf GmbH Stockumer Kirchstraße 61 D-40474 Düsseldorf) en dan de U-bahn richting Centraal Station en Heinrich Heine Alle (Centrum) te nemen. Dat duurt ongeveer 20 minuten.

Zonder milieusticker loopt je het risico op een boete van 40 euro.
Wie door Duitsland wil rijden, heeft per 1 januari een milieusticker nodig

De ANWB, ondernemers en Kamerleden zijn niet te spreken over die milieusticker. Er zou nog teveel onduidelijkheid over bestaan en er worden veel problemen verwacht, ook voor Nederlandse automobilisten.

Binnen een jaar willen 20 steden het systeem invoeren. Ook Nederlandse automobilisten moeten er aan geloven. De Duitse steden willen schonere lucht en willen veel oude auto’s weren.

Alleen auto’s met een sticker mogen de steden in. Wagens zonder katalysator en oldtimers worden, op uitzonderingen na, geweerd uit de steden. Zonder sticker riskeert men een boete van tenminste 40 euro.

Bron: SV 24-07-2009
 

Vitesse laat haar fans meebeslissen

Supporters van Vitesse kunnen vanaf nu meebeslissen over bepaalde beleidszaken van de club. Dat gebeurt via de nieuwe website van de Arnhemse club op het internet. Vitesse is de eerste voetbalclub in Nederland die op deze manier inspraak gunt aan haar fans.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-7-2009
 

Fans Vitesse geven coach Bos advies

In Engeland is de voetbalclub Ebbsfleet United in handen van supporters. Zij kiezen de trainer, kopen de spelers en hebben alles voor het zeggen.

Zo extreem zal het bij Vitesse niet worden, maar de Arnhemse club wordt de eerste eredivisieclub in Nederland die zijn trouwste fans straks laat meebeslissen over grote zaken en tips laat geven over de opstelling aan trainer Theo Bos.

De club wil na tien stormachtige jaren afscheid nemen van het Hollywood-tijdperk en dichter dan ooit bij zijn supporters kruipen. Barcelona heeft zijn socio’s, Vitesse heeft vanaf dit seizoen de echte fans in ‘Het Hertogdom’.

lees verder...

Bron: AD 24-7-2009
 

Hannover 96 en PSV azen op rechtsback Verhaegh

Met het aantrekken van Lasse Nilsson, Sinan Kaloglu en Nicky Hofs denkt Vitesse de selectie voor komend seizoen rond te hebben. De kans is echter groot dat de Arnhemmers alsnog op zoek moeten naar een nieuwe rechtsback, aangezien de interesse in Paul Verhaegh toeneemt.

Vooral de belangstelling van het Duitse Hannover 96 is zeer concreet. De club uit de Bundesliga volgt de verrichtingen van Verhaegh al maanden op de voet en overweegt deze zomer een bod op de 25-jarige verdediger uit te brengen. Trainer Dieter Hecking is een grote fan van Verhaegh.

Vooral in de met 4-0 gewonnen wedstrijd van Nederland B tegen Jong Duitsland maakte de rechtsback indruk. Overigens is Hannover 96 niet de enige club die Verhaegh volgt. Het is geen geheim dat de verdediger ook door PSV sterk in de gaten wordt gehouden. Vorig jaar liep hij bovendien een transfer naar FC Twente mis, omdat de vraagprijs van Vitesse te hoog was.

Theo Bos weet dat zijn pupil populair is. ‘En ik zal niet zeggen dat hij absoluut niet te koop is’, aldus de trainer van de Arnhemmers tegen Voetbal International. ‘Maar het lijkt me wel duidelijk dat een sleutelspeler als Paul Verhaegh alleen voor een heel hoog bedrag bij ons mag vertrekken. Hij heeft jaren ervaring en is ook nog eens mijn aanvoerder. Kortom, een hele belangrijke speler.’

In dienst van Vitesse heeft Verhaegh zich snel ontwikkeld. Tijdens het seizoen 2005/06 nam Vitesse hem in de winterstop over van FC Den Bosch. De afgelopen drie jaar is hij niet meer weg te denken uit de basis van Vitesse en Hans Westerhof benoemde hem zelfs tot aanvoerder.

Bron: Voetbal International 22-07-2009
 

Vitesse hecht geen waarde aan doelpuntenregen

Vitesse kan anderhalve week voor de start van de eredivisie terugkijken op een uitstekend verlopen voorbereiding. De Arnhemmers wonnen negen van de tien duels, kregen slechts één tegendoelpunt te verwerken (een scrimmage tegen Lokomotiv Sofia) en scoorden zelf liefst 53 treffers. Wat zeggen die cijfers? ,,Niets”, zegt doelman Piet Velthuizen. ,,We moeten niet te hard van stapel lopen. De voorbereiding is prima, we doen vertrouwen op voor de competitiestart, maar hebben voornamelijk tegen amateurclubs gespeeld.”

Toch weet Velthuizen dat Vitesse als collectief sterker is geworden. ,,We hebben veelal dezelfde spelers, maar dat vind ik juist een goede zaak. Daardoor leer je elkaar beter kennen en krijg je meer vertrouwen in elkaar op het veld.” De doelman proeft een mentaliteitsverschil in de selectie. ,,De groep beseft nu beter dat het om de punten gaat, niet om mooi voetbal.”

Topscorer van de voorbereiding is de pas twintigjarige Genaro Snijders. Met Snijders, die vorig seizoen twee keer zijn opwachting maakte in het eerste elftal, lijkt Vitesse de opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Ricky van Wolfswinkel in huis te hebben. De aanvaller was in de jeugd van Vitesse een doelpuntenmachine. Snijders: ,,In de A1 maakte ik 22 doelpunten, vorig jaar in het tweede elftal negentien.” Deze oefencampagne trof de rappe aanvaller al twaalf keer doel. ,,Theo Bos vertelde me in het begin van de voorbereiding dat ik niet moest kijken wie Vitesse zou aantrekken, maar van mijn eigen kracht uit moest gaan. Hij geeft me veel speelminuten en ik denk het niet onaardig heb gedaan.”

Vitesse won dinsdagavond het duel met hoofdklasser CSV Apeldoorn, dat na 78 minuten werd gestaakt, met 0-6. Onur Kaya nam drie fraaie treffers voor zijn rekening. Santi Kolk scoorde tweemaal en Davy Pröpper maakte het zestal vol.

Bron: De Telegraaf 22-07-2009
 

Wedstrijd Vitesse afgeblazen vanwege noodweer

De oefenwedstrijd van Vitesse tegen CSV Apeldoorn heeft dinsdagavond niet het einde gehaald. Na tachtig minuten spelen vond scheidsrechter Eric Braamhaar het verstandig in te rukken vanwege het noodweer. Hevige regen en onweer maakten verder voetballen onverantwoord.

,,Ik heb tegen de scheids gezegd dat we er maar definitief mee moesten stoppen’’, stelde Vitesse-aanvoerder Paul Verhaegh. ,,Onder deze omstandigheden heeft niemand er iets aan als we verder spelen.’’ Vitesse leidde op het moment van staken met 6-0 tegen de zaterdaghoofdklasser.

CSV Apeldoorn-Vitesse 0-6 (0-3)

23. Kaya 0-1, 28. Kolk 0-2, 31. Kolk 0-3, 55. Pröpper 0-4, 62. Kaya 0-5 en 73. Kaya 0-6.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk (46.Gravenbeek), Sprockel: (46.Felixdaal), Drost (46.Van Diermen), Büttner (46.Van der Linden); Claudemir (46.Jenner), Verhaegh, Hofs, Kaya; Snijders (46.Pluim) en Kolk (46.Pröpper).

Bron: De Gelderlander 22-07-2009
 

Oefenduel Vitesse na 77 minuten gestaakt

De oefenwedstrijd van Vitesse tegen zaterdaghoofdklasser CSV Apeldoorn is bij een stand van 0-6 na 77 minuten gestaakt wegens onweer.

De Apeldoorners boden aanvankelijk aardig weerstand, maar Onur Kaya brak de ban namens Vitesse. Daarna scoorde de zeer gedreven spelende Santi Kolk twee keer. Bij rust was het 0-3.

In de tweede helft scoorde Kaya nog twee keer en ook Davy Pröpper trof nog doel. Piet Velthuizen stond na zijn rugblessure weer negentig minuten onder de lat. Ook Nicky Hofs speelde een hele wedstrijd. Nilsson, Molhoek en Stevanovic kregen rust.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2009
 

Sinan Kaloglu bijna speelgerechtigd voor Vitesse

Vitesse kan bijna beschikken over de nieuwe spits Sinan Kaloglu.

De Turkse international was in afwachting van groen licht van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Hij kan woensdag de laatste papieren afhalen, waardoor hij zaterdag in de oefenwedstrijd uit tegen Fortuna Düsseldorf zijn debuut kan maken voor Vitesse. Het oefenduel tegen CSV Apeldoorn komt te vroeg voor Kaloglu.

Sinan Kaloglu werd twee weken geleden overgenomen van VfL Bochum. Hij moet samen met Santi Kolk en Lasse Nilsson strijden om twee basisplaatsen in de voorhoede van Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2009
 

Vitesse dinsdagavond naar Apeldoorn

Vitesse speelt dinsdagavond in Apeldoorn tegen eersteklasser CSV Apeldoorn. Om 19.30 uur spelen beide ploegen in het Orderbos het oefenduel. Voor de Arnhemmers is het de negende wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Datum: dinsdag 21 juli 2009
Locatie: Apeldoorn
Aanvang: 19.30 uur
Prijs toegangskaartje: 15 euro
Adres: sportpark ‘Orderbos’, Orderbos 21, Apeldoorn
Website: www.csvapeldoorn.nl

Bron: Vitesse.nl 21-07-2009
 

Vitesse staat twee weken voor de start op 9500 seizoenkaarten

Vitesse heeft, twee weken voor het begin van de competitie, ongeveer 9.500 seizoenskaarten verkocht. De Arnhemse club heeft een aantal van 12.500 jaarkaarten opgenomen in de begroting. “De vroege start van de competitie en de late vakantie van de scholen rijden ons een beetje in de wielen”, verklaart Paul van der Kraan, de algemeen directeur van Vitesse.

“Ik vind het reëel dat we de stand gaan opmaken halverwege september. De scholen hebben vakantie tot de eerste week van september. Ik hoop dat we tegen die tijd uitkomen op het aantal dat we hebben opgenomen in de begroting.”

Begin september heeft Vitesse reeds een handvol wedstrijden gespeeld in de eredivisie, die dit seizoen vroeger begint vanwege het WK 2010 in Zuid-Afrika. “De beste manier om seizoenkaarten te verkopen is door goede prestaties. Als Vitesse resultaten boekt, dan willen de mensen er bij zijn”, aldus Van der Kraan, die blij is dat hoofdtrainer Theo Bos zijn contract heeft verlengd tot medio 2012.

” Theo is zo’n beetje het beste wat ons kon overkomen op dit moment”, aldus de algemeen directeur. “Wij willen de komende drie jaar structureel stijgen op de ranglijst. Dan is het belangrijk dat er continuiteit is in de technische staf. Theo heeft het vertrouwen van de clubleiding, van het publiek ne van de sponsors. Ik hoor en merk aan alles dat hij een groot draagvlak heeft. Dan is dat het beste wat je als club kunt hebben.”

Dat Bos een echte clubman en Arnhemmer is, dat maakt de verlengde verbintenis extra mooi, stelt Van der Kraan. “Dat zijn extra dingen die leuk zijn. Maar het belangrijkste is dat Vitesse onder leiding van Theo beter is gaan voetballen. We zijn overtuigd van zijn vakmanschap.”

Bron: De Gelderlander 21-07-2009
 

Bos: sterkste elf in Düsseldorf

Vitesse-trainer Theo Bos verwacht dat hij zaterdag al zijn spelers aan boord heeft voor de generale repetitie bij Fortuna Düsseldorf. “Daar ga ik wel van uit”, zei Bos zaterdag in Angeren, na de 2-1 zege op het Bulgaarse Lokomotiv Sofia.

De kwetsuren van Dalibor Stevanovic (voet), Lasse Nilsson (rug, hamstrings), Rogier Molhoek (lies), en Piet Velthuizen (rug) zijn zo licht, dat Bos ze komende week weer verwacht op het trainingsveld. Afgezien van de langdurig afwezige reservedoelman Ronald Graafland is het wachten dan alleen nog op het groene licht voor de Turkse spits Sinan Kaloglu. “Wij hebben alle formulieren ingeleverd”, aldus technisch directeur Marc van Hintum. “Ik verwacht dat hij komende week speelgerechtigd zal zijn.”

Het treffen met het naar de Tweede Bundesliga gepromoveerde Düsseldorf is de generale repetitie voor Vitesse, dat in de voorbereiding nog ongeslagen is. “Die uitslagen zeggen me niet zo veel”, stelde Bos zaterdagmiddag. “Het gaat mij om 1 augustus, dat we dan goed presteren bij Willem II. Deze wedstrijden zeggen me hooguit dat we op de goede weg zijn. Je ziet dat de organisatie staat. En we kwamen er vandaag voetballend een aantal keren fantastisch uit.”

“We hebben aanvallend en op het middenveld veel mogelijkheden”, vervolgde Bos, die ook Nicky Hofs weer kon gebruiken. “Ik zal de jongens nu duidelijk maken dat er wel eens een speler op de bank terecht kan komen. Als de spelers daar goed mee om kunnen gaan, kunnen we een mooi seizoen krijgen.”

Bron: De Gelderlander 20-07-2009
 

Ga mee naar de uitwedstrijden 2009-2010, met de Supportersvereniging Vitesse

Ook dit seizoen organiseert de Supportersvereniging Vitesse busreizen naar de uitwedstrijden van Vitesse. De SV heeft vele verzoeken gehad om door middel van kortingen meer supporters te bewegen mee te gaan naar de uitwedstrijden. Er is goed nieuws voor iedereen. Ondanks een verhoging van 5% voor de huurprijzen van de bussen in het seizoen 2008-2009, en in het nieuwe seizoen met 10%, is de SV er in geslaagd om de prijsverhoging minimaal te houden. Voor Servicekaarthouders wordt de prijs € 10,- en voor seizoenkaarthouders € 15,-.

Voor wat betreft de prijsverhogingen van de toegangskaarten en de autocombikaarten zijn we afhankelijk van de club waar we naartoe gaan. Daarnaast is er ook nog een afdracht van € 3,50 per kaartje aan ticketbox. Hier hebben zowel Vitesse als de SV geen invloed op.

Er zijn nog meer dan genoeg Servicekaarten te koop. De kosten hiervoor bedragen € 20,- voor SV leden en € 35,- voor niet-SV leden. De servicekaarten leveren per uitwedstrijd een korting van € 5,- op de busreis. Dus bij vier uitwedstrijden heb je de kosten van deze kaart er al uit. Daarnaast kun je eerder een kaartje kopen.

Een voorbeeld Willem II – Vitesse:

Servicekaarthouders:
Bus €10 + Kaartje €11,50 + Ticketbox € 3,50 = totaal: € 25,-

Overigen:
Bus: € 15+ Kaartje € 11,50 + Ticketbox € 3,50=totaal: € 30,50

Tevens kan de SV melden dat aankomend seizoen er voor twee wedstrijden een speciale kortingsregeling zal gelden. Het zal een wedstrijd voor de winterstop zijn en een na de winterstop. Welke wedstrijden dit zijn zal tijdig bekend gemaakt worden.

We hopen bij alle wedstrijden op een grote opkomst, zodat we de spelers en technische staf nog meer kunnen steunen en stimuleren en we dit seizoen mooie resultaten kunnen behalen!

Namens de Buscommissie van de Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV 19-07-2009
 

Vitesse verslaat Lokomotiv Sofia

Vitesse heeft zaterdagmiddag in Angeren een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lokomotiv Sofia gewonnen (2-1). In het treffen met de Bulgaarse ploeg maakte Nicky Hofs zijn rentree voor de Arnhemse club.

Hofs had eerder op de dag met succes de medische keuring doorstaan. De 26-jarige Arnhemmer tekent een contract voor twee seizoenen bij zijn oude club Vitesse, dat hem overneemt van Feyenoord.

Hofs kwam tegen Lokomotiv na rust in het veld. De stand was toen 1-1, na de vroege Bulgaarse openingstreffer van Ivan Bandalovski en de gelijkmaker door Jeroen Drost.

Met Hofs in de ploeg was Vitesse meteen een stuk gevaarlijker. De kleine regisseur stuurde Santi Kolk mooi de diepte in, maar de spits raakte slechts de paal. Vlak voor tijd werd het toch 2-1. De sterk ingevallen Onur Kaya gaf de assist bij de rake uithaal van aanvoerder Paul Verhaegh, die controlerend op het middenveld speelde.

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Sprockel (72.Van der Linden), Van Diermen, Drost; Jenner (46.Hofs), Verhaegh, Claudemir (79.Kaya), Buttner; Snijders (87.Propper) en Kolk (84.Pluim).

Bron: De Gelderlander 18-07-2009
 

Sinan Kaloglu nog niet speelgerechtigd voor Vitesse

Vitesse mocht ook tegen Lokomotiv Sofia de nieuwe spits Sinan Kaloglu nog niet opstellen. De Arnhemse club wacht op groen licht van de Naturalisatie-en Immigratiedienst.

“Irritant”, noemde trainer Theo Bos het ontbreken van de Turkse aanvaller. Verder miste de trainer Lasse Nilsson en Piet Velthuizen, die kampen met rugklachten. Velthuizen verwacht maandag weer vol te kunnen trainen.

Rogier Molhoek haakte in de warming-up af met liesklachten. De sterk spelende Julian Jenner viel uit vanwege blaren aan zijn voet en Dalibor Stevanovic ontbrak wegens een voetblessure. “Het zit gelukkig niet op dezelfde plek als waar ik zo lang mee aan de kant heb gezeten”, legt de Sloveense middenvelder uit. “Van de week in Apeldoorn voelde het behoorlijk slecht, het gaat nu beter. We hebben ook intensief getraind, daarom kan ik beter wat rust nemen. Volgende week denk ik weer fit te zijn.”

Bron: Omroep Gelderland 18-07-2009
 

Nicky Hofs voelt zich weer Vitessenaar

Nicky Hofs maakte een dag na het tekenen van zijn tweejarige contract als invaller zijn rentree bij Vitesse tegen Lokomotiv Sofia.

“Een fijn gevoel. Eigenlijk ben ik nooit weggeweest. Ik heb met de meeste jongens vorig seizoen samengespeeld, het is allemaal een beetje hetzelfde. Ik heb een vrije rol, dat is lekker voetballen, zeker als ik weet dat ik elke wedstrijd kan voetballen.”

Hofs koestert geen rancune tegen Feyenoord, waar hij op een zijspoor werd gezet. “Ik heb daar een prachtige, mooie tijd gehad en ik ben altijd gesteund door de supporters.”

Bron: Omroep Gelderland 18-07-2009
 

Overtuigend Vitesse verslaat Lokomotiv Sofia

Het met veel overtuiging spelende Vitesse heeft in Angeren met 2-1 gewonnen tegen Lokomotiv Sofia.

In het oefenduel openden de Bulgaren via Bandaloviski nog de score, maar Vitesse drukte de tegenstander terug en speelde veel kansen uit. De 1-1 was verdiend en werd binnengetikt door Genaro Snijders nadat Jeroen Drost tegen de lat kopte.

Na rust bleeft Vitesse dreigend. De opnieuw sterkspelende Santi Kolk raakte de paal en ook Snijders was dichtbij een treffer. Defensieve middenvelder en uitblinker Paul Verhaegh tekende op aangeven van Onur Kaya voor de 2-1.

Bron: Omroep Gelderland 18-07-2009
 

Davy Pröpper wil debuteren

Davy Pröpper (17) is een veelbelovende student uit de geplaagde Arnhemse Voetbalacademie. ” Er zijn blijkbaar altijd wel spelers die het toch aan kunnen.”

Vitesse heeft opnieuw een Arnhems talent in huis. Davy Pröpper (17) maakte in de voorbereidingsweken als stagiair een uitstekende indruk. Vitesse legde de jeugdinternational al eerder vast – tot 2011 toen de eerste kapers zich langs de lijn meldden. “Het is de laatste twee jaar wel hard gegaan”, zegt Pröpper, een verfijnde middenvelder met fluwelen balbehandeling en vooruitziende blik die hem in staat stelt sneller te handelen dan andere spelers. ” Sinds twee jaar zit ik bij de jeugdselectie van Oranje, eerst O17, daarna O18.” Maar Pröpper degradeerde ondertussen wel met Vitesse /AGOVV A1 naar de eerste divisie. “We hadden niet het team om te degraderen. Maar het gebeurde toch. Te veel onnodige foutjes”, vond Pröpper, die niettemin op stage mocht bij de selectie. Over twee weken krijgt hij te horen of hij mag blijven.

Pröpper is één van de liefst dertien – deels – eigen jeugdspelers (Room, Velthuizen, Van der Sman, Büttner (ex Ajax), Snijders (ex AZ) , Pluim, Pryor, Kaya ( ex Anderlecht), Van der Linden, Van Diermen, Felixdaal, Gravenbeek) die deze voorbereiding bij de selectie zitten. Dat terwijl de jeugdopleiding grote klappen heeft gekregen in de financieel donkere dagen van de club, met als dieptepunt de degradatie van Vitesse /AGOVV A1 en B1.

“Het is natuurlijk niet goed voor Vitesse als de twee hoogste teams degraderen. Maar blijkbaar zijn er toch altijd spelers die het niveau aan kunnen. Soms leer je misschien wel meer als je een stapje lager speelt”, zei Pröpper, die zich op 22 juni meldde bij de selectie. “Twee, tweeënhalve week ben ik vrij geweest omdat we met de A nog toernooien hebben gespeeld. Daarna heb ik echt even uitgerust.

Ik heb de kans gekregen in de voorbereiding iets te laten zien, dat is wel redelijk gegaan. Fysiek is het zwaarder en het gaat sneller, maar dat maakt het ook makkelijker. Als je de bal eerder krijgt, heb je meer tijd”, merkte Pröpper, die tegen eersteklasser SDVB zijn beste wedstrijd speelde. “Ik ben middenvelder, het liefst speel ik ‘op 10’, maar links en rechts kan ook. Ik loop graag op plaatsen waar ik nodig ben”, zegt de Arnhemmer, die bij de pupillen van VDZ werd gescout door Vitesse .

In het spoor van stadgenoten als Theo Janssen, Nicky Hofs en Nicky Kuiper heeft Vitesse opnieuw een echt Arnhems talent. Pröpper, die komend jaar economie aan de Johan Cruyff University in Amsterdam gaat studeren, vindt zichzelf ‘bescheiden’, maar is niet zonder uitgesproken ambitie. “Ik denk in de vakantie meestal na over wat er het komend seizoen te bereiken is. Het doel dit jaar is mijn debuut maken, wedstrijdjes meepikken.”

Bron: De Gelderlander 18-07-2009
 

Nicky Hofs definitief naar Vitesse

Nicky Hofs voetbalt ook dit seizoen bij Vitesse . De Arnhemse club neemt de 26-jarige middenvelder definitief over van Feyenoord. Hofs speelde vorig seizoen reeds op huurbasis bij Vitesse en tekent nu een contract voor twee seizoenen. “Ik ben hier heel blij mee”, reageerde Hofs gisteravond. ” Ik wilde graag bij Vitesse blijven. Op een gegeven moment leek het alsof Vitesse en ik er financieel niet uit zouden komen, maar de laatste dagen is alles heel snel gegaan.”

Vitesse , Feyenoord en Hofs bereikten gisteren na langdurige onderhandelingen overeenstemming over de transfer van de Arnhemmer. Hofs stond nog een seizoen onder contract bij Feyenoord, waar de nieuwe trainer Mario Been het niet in hem zag zitten. Vitessecoach Theo Bos wilde de kleine aanjager graag opnieuw opnemen in zijn selectie, maar Hofs schermde lang met buitenlandse interesse. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag ooit eens naar het buitenland wil, als die kans zich voordoet”, aldus Hofs. “Er speelden nu ook wel wat buitenlandse dingen, maar die werden niet concreet. Vitesse was dat wel.

Ik weet dat de transfermarkt nog lang open is ( tot 1 september, red.), maar ik weet ook dat de competitie in Nederland al over twee weken begint. Ik heb altijd gezegd dat ik graag bij Vitesse wilde blijven, als we er samen uit zouden komen. Dat is nu gebeurd en daarom heb ik meteen gezegd dat ik graag voor twee seizoenen teken bij Vitesse . ” Hofs moet vanochtend nog wel een medische keuring ondergaan.

Het is de bedoeling dat hij vanmiddag al aansluit bij de spelersgroep, voor de oefenpartij in Angeren tegen de Bulgaarse subtopper Lokomotiv Sofia. Hofs stapte in het seizoen 20042005 tussentijds over van Vitesse naar Feyenoord. Vorig seizoen keerde hij vlak voor het sluiten van de transfermarkt op huurbasis terug bij de club, waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen.

Bron: De Gelderlander 18-07-2009
 

Nicky Hofs tekent voor twee jaar bij Vitesse

Vitesse heeft Nicky Hofs na wekenlange onderhandelingen eindelijk vast weten te leggen.

De 26-jarige Arnhemmer tekent een contract voor twee seizoenen bij Vitesse. Hofs kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de Arnhemse club. Hij debuteerde in 2002 voor Vitesse en stapte begin 2005 over naar Feyenoord, waar hij dit seizoen buiten de boot viel.

Het is de bedoeling dat Hofs direct aansluit bij de selectie. Mogelijk neemt trainer Theo Bos hem zaterdag al mee naar de oefenwedstrijd tegen Lokomotive Sofia in Angeren.

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2009
 

Met jaarkaart gratis naar Vitesse-FC Oss

Seizoenkaarthouders van Vitesse mogen op vertoon van hun nieuwe kaart gratis naar de eerste bekerwedstrijd, op 22 september tegen FC Oss. Vitesse verkocht tot nu toe 9.000 seizoenkaarten en hoopt voor het eerste thuisduel, 9 augustus tegen Feyenoord, 12.000 vaste bezoekers te hebben.

Die krijgen daarvoor – inclusief FC Oss – dus achttien thuisduels.

Bron: De Gelderlander 17-07-2009
 

AFAB verlengt hoofdsponsorschap Vitesse

AFAB Financiële Diensten Holding N.V. en Vitesse hebben op 19 juni een eenjarig contract getekend dat de krediet- en hypotheekverstrekker voor het zesde achtereenvolgende seizoen als hoofdsponsor aan de Arnhemse eredivisionist verbindt. De naam van het bedrijf zal als vertrouwd de voorkant van het nieuwe Vitesse-shirt sieren. AFAB krijgt op de achterkant gezelschap van DER KREIS, dat zich met een compleet nieuwe merknaam gaat presenteren.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl juni 2009
 

Velthuizen, Verhaegh en Nilsson kijken toe

Doelman Piet Velthuizen, Paul Verhaegh en Lasse Nilsson kwamen donderdagavond niet in actie voor Vitesse tijdens de oefenwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn (2-0). Het drietal kampte met lichte kwetsuren. “Ik verwacht dat Verhaegh zaterdag tegen Lokomotive Sofia weer kan spelen”, stelde Vitesse-trainer Theo Bos na de oefenpartij. “Velthuizen en Nilsson zullen waarschijnlijk volgende week weer in actie kunnen komen.”

Bron: De Gelderlander 17-07-2009
 

Lasse Nilsson krijgt nieuwe schoen

Lasse Nilsson krijgt zaterdagochtend tussen 9.30 uur en 10.25 uur een modieuze nieuwe schoen uitgereikt.

Niet vanwege zijn voetbalkwaliteiten. De Zweedse aanvaller van Vitesse is samen met tien andere voetballers genomineerd voor de verkiezing Most Fashionable Footballer door het stijlblad Esquire. De trendy schoen wordt hem uitgereikt bij Smits Schoenen, Jansstraat 8B in het winkelcentrum van Arnhem.

Bron: De Gelderlander 17-07-2009
 

‘Clubs begroten met een roze bril’
Financiële experts: continuïteit Eredivisie loopt gevaar

Weer een seizoen waarin de helft van coaches het toneel verlaat met een dikke enveloppe in de achterzak? Opnieuw een jaar waarin de spelerslonen verder stijgen? Dan blaast de Eredivisie zichzelf op. Slechts Ajax, AZ en SC Heerenveen stevenen af op goede tijden. Dat is de stellige overtuiging van de rekenmeesters.

lees verder...

Bron: VI nr 29 2009
 

Transfer Hofs nagenoeg rond

De langverwachte transfer van Nicky Hofs naar Vitesse lijkt eindelijk aanstaande. “Het is bijna rond”, zei de Arnhemse middenvelder donderdagavond in Loenen, waar hij Vitesse in een vriendschappelijke wedstrijd zag winnen van eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn (2-0). Vitesse onderhandelde donderdag nogmaals met Feyenoord, de club waar Hofs ondanks een doorlopend contract mag vertrekken, en met Louis Laros, de zaakwaarnemer van de voetballer. “Met Feyenoord zijn we een heel eind” , sprak Vitesse’s algemeen directeur Paul van der Kraan in Loenen. “Met Nicky moeten we de laatste plooien gladstrijken. Ik verwacht dat we er binnen enkele dagen uit zullen komen. De onderhandelingen zaten muurvast, maar er is wel wat veranderd. De bedoeling is dat alle drie partijen water bij de wijn doen. ”

Hofs speelde vorig seizoen op huurbasis in Arnhem. Nu ligt op hem een tweejarig contract te wachten bij Vitesse.

In Loenen was Hofs getuige van een weinig verheffend oefenduel. Vitesse speelde niet zo sterk als afgelopen zaterdag tegen NAC (0-0), maar besliste het treffen in een sterk eerste kwartier na de rust. Eerst kopte Julian Jenner de 1-0 binnen, daarna rondde Santi Kolk een mooie individuele actie doeltreffend af (0-2).

Jenner speelde links op het middenveld. Vorig seizoen kwam hij nauwelijks in actie voor Vitesse, maar nu ruikt hij zijn kans. “Ik voel me nu helemaal fit, dat ben ik vorig seizoen nooit geweest”, aldus Jenner. “Ik werk elke dag keihard om bij Vitesse te laten zien wat ik kan.” “Julian is goed bezig op de trainingen” , aldus trainer Theo Bos. “Hij krijgt de kans om zich in het elftal te spelen. De plekken waar hij zich op moet richten zijn rechts en links op het middenveld.”

Vitesse-AGOVV

52. Jenner 0-1, 58. Kolk 0-2.

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Sprockel (84.Van der Linden), Van Diermen, Drost (46.Büttner); Claudemir, Molhoek, Stevanovic (65.Kaya), Jenner (67.Pluim); Kolk (81.Gravenbeek) en Snijders (81.Pröpper).

Bijzonderheid: AGOVV-speler Julius Wille krijgt bij de stand 2-0 de rode kaart na een charge op Alexander Büttner.

Volgende oefenduel Vitesse: zaterdag tegen Lokomotive Sofia in Angeren (aanvang 16.00 uur).

Bron: De Gelderlander 17-07-2009
 

Hofs voor twee jaar naar Vitesse

Nicky Hofs speelt de komende twee seizoenen voor Vitesse. De middenvelder heeft na lang twijfelen een besluit genomen.

,,Ik heb altijd gezegd dat ik graag terug wil naar Vitesse . We waren er alleen financieel nog niet uit.’’

Met zijn huidige club Feyenoord bereikte Vitesse al eerder een akkoord over de te betalen afkoopsom. De komende dagen worden de laatste details geregeld.

Bron: AD 17-07-2009
 

‘Het contract was zo ontbonden’
‘Vroeger was voetbal belangrijker dan leven’
Michael Jansen kijkt na hartproblemen weer vooruit

Voor wie niet meer in een rentree geloofde: Michael Jansen (25) is helemaal terug. Na een geslaagde comeback bij SC Cambuur Leeuwarden hoopt de linksback bij FC Groningen zijn oude niveau te behalen. Stiekem droomt hij zelfs weer van meer… Het verhaal van een voetbalfreak die juist door zijn hartproblemen leerde genieten. ‘Misschien is het allemaal wel goed voor me geweest.’

lees verder...

Bron: VI nr 29 2009
 

Vitesse blaast vak 224 af na nee politie

Vitesse blaast het initiatief tot een ‘lieverdjesvak 224’ voor de harde kernsupporters af na een negatief advies van het voetbalveiligheidsoverleg vvo. De Arnhemse politie is tegen het vak dat op de oosttribune met vlaggen zou worden afgezet.

Het vvo (politie, justitie, burgemeester) adviseert de club daarom het initiatief niet door te zetten. Volgens de politie zou er bij thuisduels van Vitesse meer politieinzet nodig zijn. Dat laat het vvo via de gemeentewoordvoerder weten.

“Ook al staat Vitesse in voor de veiligheid in het vak, buiten is er meer politie nodig om de veiligheid te garanderen”, laat de woordvoerder weten. “Het risico van rivaliserend supportersgedrag is groter, zeker bij de ontmoeting tussen de sportieve rivalen Vitesse en NEC.”

Zou Vitesse het ‘lieverdjesvak’ toch doordrijven, dan beschouwt het vvo de wedstrijd Vitesse-NEC als hoog risicoduel. Er kunnen dan geen extra toegangskaarten worden verkocht. Een dergelijke maatregel scheelt Vitesse inkomsten en goodwill bij de fans.

“Supporters willen zo makkelijk mogelijk aan een kaartje komen. Met extra veiligheidsmaatregelen is het juist moeilijker aan een kaartje te komen. Dat is slechte service naar onze fans”, laat Henk-Jan Donderwinkel van de raad van commissarissen van Vitesse weten.

De politie sluit niet uit dat ook bij andere duels verhoogde veiligheidsmaatregelen worden genomen. Donderwinkel: “Wij weten niet bij hoeveel wedstrijden, dat risico kunnen we niet nemen.”

Vitesse geeft ‘vak 224’ niet helemaal op. “In het najaar wil ik met alle partijen om de tafel om te kijken of er andere wegen zijn. Op korte termijn gaat dat niet, daarom blazen we het nu af.”

Tachtig harde kernsupporters hadden zich laten registreren voor vak 224. Zij waren bereid te voldoen aan strenge voorwaarden (registratie, legitimatieplicht) van de proef, die een half seizoen zou duren.

Bron: De Gelderlander 17-07-2009
 

Theo Bos gebruikte AGOVV als een mentale test

Voor Vitesse-trainer Theo Bos was de wedstrijd tegen AGOVV een interessante test.

“We hebben vanmiddag nog behoorlijk getraind en ik wilde zien of de spelers de mentale concentratie dan konden opbrengen in de wedstrijd. Op zich was dat niet slecht, al speelden we minder dan zaterdag tegen NAC.”

De trainer had ook wel wat punten van kritiek. “We waren een beetje slordig in de eindpass. En we toonden te weinig lef bij het druk zetten op AGOVV, dat was na de rust wel beter. Aan de andere kant geven we weinig weg en het resultaat is ook goed.”

Bron: Omroep Gelderland 16-07-2009
 

Vitesse verslaat AGOVV met 2-0

Vitesse heeft donderdagavond tijdens een oefenwedstrijd met 0-2 van AGOVV Apeldoorn gewonnen.

Beide clubs speelden op het veld van Loenermark een gezapige eerste helft. Na een kwartier drong Vitesse even flink aan. Dit resulteerde in een kans voor Julian Jenner en Genaro Snijders, maar ze misten. Santi Kolk raakte de lat. Tien minuten voor rust. raakte Jeremy Bokila namens AGOVV de lat.

Vitesse zette na rust weer aan, wat resulteerde in 0-1, via een kopbal van Jenner. Daarna werd het 0-2 door een bekeken schot van Kolk. Julius Wille van AGOVV kreeg een rode kaart na een overtreding op Alexander Büttner.

Bron: Omroep Gelderland 16-07-2009
 

Nicky Hofs vrijwel rond met Vitesse

Nicky Hofs speelt komend seizoen vrijwel zeker voor Vitesse.

De Arnhemmer was toeschouwer bij de wedstrijd AGOVV-Vitesse in Loenen. “We zijn zo goed als rond”, aldus Hofs.

“De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken”, verklaart algemeen directeur Paul van der Kraan. “Het is een kwestie van dagen. Het zat muurvast, alle partijen wilden teveel. Maar de situatie is nu veranderd.”

Bron: Omroep Gelderland 16-07-2009
 

Vitesse oefent in Loenen

Vitesse werkt donderdagavond 16 juli de zevende oefenwedstrijd af in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op sportpark Loenermark in Loenen speelt het elftal van hoofdtrainer Theo Bos tegen eerstedivisionist AGOVV. Het duel begint om 19.00 uur.

Oefenwedstrijd AGOVV – Vitesse AGOVV, getraind door oud-Vitessenaar John van den Brom, kent een prima voorbereiding. Zo werd onder meer met 1-0 van FC Utrecht gewonnen.

Datum: donderdag 16 juli 2009
Locatie: Loenen
Aanvang: 19.00 uur
Adres: Sportpark Lonapark, Lonapark 5, Loenen

Bron: Vitesse.nl 16-07-2009
 

Vitesse geeft Hofs een dag de tijd

Nicky Hofs moet donderdag beslissen of hij zijn loopbaan voortzet bij Vitesse. De Arnhemmers zijn er al enige tijd uit met Feyenoord, maar de handtekening van de middenvelder ontbreekt nog. Hofs, die een tweejarig contract kan tekenen, heeft zijn jawoord nog niet gegeven. Donderdag gaan beide partijen voor de laatste keer om de tafel.

“De bal ligt bij Nicky”, zegt technisch directeur Marc van Hintum in het Algemeen Dagblad. “Onderhandelingsruimte in ons aanbod zit er niet meer. Hij moet vandaag ‘ja’ zeggen, anders is er geen deal.”

Hofs gaf eerder te kennen dat zijn voorkeur uitgaat naar een buitenlands avontuur. Afgelopen seizoen speelde de Feyenoorder op huurbasis bij Vitesse, de club waar hij in 2001 debuteerde in de Eredivisie.

Bron: AD 16-07-2009
 

Beloning voor Bos

De lente van 2009 begon voor Vitesse al in de eerste week van januari. Hans Westerhof had nog maar net zijn ontslag gekregen, of de Arnhemmers presenteerden Theo Bos als de man die de ploeg uit het degradatiemoeras moest trekken. Het icoon van de club slaagde met verve in zijn missie en greep op de laatste speeldag zelfs maar net naast de play-offs om Europees voetbal. Onder meer die prestatie was voor de clubleiding reden om de tot 2010 lopende verbintenis van de oefenmeester snel open te breken en te verlengen tot medio 2012. “Theo is er in korte tijd in geslaagd een harmonie binnen de groep te laten ontstaan”, aldus technisch directeur Marc van Hintum. Met een glimlach van oor tot oor tekende Bos gisteren op het terras van Brasserie De Boerderij in Arnhem zijn nieuwe contract dat hem dus twee seizoenen langer in Gelredome houdt. “Ik ben ontzettend blij met zo veel vertrouwen”, zegt de coach. “Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat Vitesse structureel terugkomt in het linkerrijtje. Dit seizoen willen we ‘kampioen van de rest’ worden, negende dus.”

Die doelstelling zal, met een op het oog vrij smalle selectie, nog niet meevallen. Tegenover het vertrek van Ricky van Wolfswinkel, Nicky Kuiper, Sebastien Sansoni, Mads Junker en Abubakari Yakubu staat slechts de komst van de Turkse spits Sinan Kaloglu (28), die net als Lasse Nilsson – vorig seizoen al op huurbasis in Arnhem actief – een meerjarige verbintenis tekende. Kaloglu wacht echter nog steeds op zijn tewerkstellingsvergunning, waardoor de nieuwbakken spits nog geen wedstrijden voor zijn nieuwe club heeft kunnen afwerken. “Deze situatie is erg vervelend”, aldus de Turk, die de play-offs om Europees voetbal als doel heeft gesteld. “De competitiestart komt steeds dichterbij en ik kan alleen nog maar trainen. Terwijl ik juist in wedstrijden op mijn nieuwe ploeggenoten ingespeeld kan raken.”

Naast Kaloglu zou Bos graag nog een linksback in zijn selectie begroeten, maar de coach laat zich niet opjagen door de nakende datum van 1 augustus, wanneer zijn ploeg in Tilburg voor de competitie aftrapt. “Liever vandaag dan morgen heb ik er iemand bij, maar ik ga wel voor kwaliteit. Na de eerste wedstrijd is de transfermarkt nog een maand open, dus daar liggen ook nog mogelijkheden.” Het is geen geheim dat Bos ook Nicky Hofs graag bij zijn groep zou hebben, maar die beslissing is aan Hofs zelf. Vitesse is er met Feyenoord uit over een transfer en de Arnhemse club heeft de middenvelder het maximale geboden, dus Hofs is aan zet. Vandaag gaan beide partijen om de tafel.

Bron: De Telegraaf 16-07-2009
 

Vitesse wil structureel in linkerrijtje

Zowel trainer Theo Bos als technisch directeur Marc van Hintum benadrukt dat Vitesse structureel naar het linkerrijtje wil.

“Begrotingstechnisch zijn acht clubs van ons weggelopen, maar dat wil niet zeggen dat we daar per se onder zullen eindigen”, denkt Bos. “Maar het zal lastig worden die bij te houden. We kunnen wel negende worden en van daaruit wil ik stappen nemen.”

“Het is een lange weg”, weet Van Hintum. “Andere clubs die daar ook kunnen spelen, hebben ze zich dusdanig versterkt dat het een hele uitdaging is. Maar het is mogelijk.”

Bron: Omroep Gelderland 15-07-2009
 

Van Hintum: Bos zorgt voor rust

Vitessetrainer Theo Bos heeft zijn contract verlengd tot 30 juni 2012. “We zijn zeer verheugd”, zei technisch directeur Marc van Hintum.

“Hij heeft bewezen dat hij een ‘peoples manager’ is die spelers beter kan maken en die zorgt dat er rust heerst. Hij heeft overwicht. Dat heeft geleid tot punten en ook tot een goede harmonie”, verklaart Van Hintum.

Voor Bos is een droom in vervulling gegaan. “Ik ben teruggekomen met de intentie om hier langer te blijven. De club stelt heel veel vertrouwen in me door nu al mijn contract open te breken”, benadrukt Bos.

Bron: Omroep Gelderland 15-07-2009
 

Theo Bos verlengt contract tot 2012

Vitesse heeft op de jaarlijkse (foto)persdag het contract met Theo Bos verlengd. De hoofdtrainer verlengde in het bijzijn van de aanwezige pers zijn contract. Bos zette zijn handtekening samen met algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum onder de overeenkomst die hem tot 2012 aan de club verbindt. Theo Bos had een contract tot 2010.

Bron: Vitesse.nl 15-07-2009
 

‘Alarmfase 1 voor Feyenoord, Roda JC en Vitesse’

In de nieuwe Voetbal International komt uit een analyse over de financiële positie van de Nederlandse clubs naar voren dat slechts Ajax, AZ en SC Heerenveen op goede tijden afstevenen. Voor Feyenoord, Vitesse en Roda JC is het alarmfase 1. Aron de Jong, directeur bij accountantskantoor Ernst & Young, licht de zorgwekkende ontwikkeling toe.

‘Begroten met de roze bril. Daar zijn de clubs goed in. Soms komen clubs twee miljoen in de min uit en dienen vervolgens met dezelfde roze bril een vergelijkbare begroting in, terwijl de werkelijke cijfers anders hebben uitgewezen.’

En als de KNVB nou zou vragen: ‘Vertel eens beste club, kun je nou eens uitleggen waardoor de echte cijfers zoveel lager zijn dan was begroot? Waarom denk je dat het nieuwe seizoen heel anders loopt dan dat de werkelijkheid van het afgelopen jaar heeft aangewezen? Nee, dat vragen ze niet! De KNVB zet er gewoon weer een stempel op!’

Bron: Voetbal International 15-07-2009
 

Jenner verwacht heel mooi seizoen

Vitesse-aanvaller Julian Jenner speelde weinig afgelopen seizoen. “Ik kwam zelfs op de tribune terecht. Maar ieder jaar is het nieuwe ronde, nieuwe kansen. We gaan er een heel mooi seizoen van maken.”

“Ik heb eindelijk het gevoel dat ik fit aan het raken ben, wat vorig jaar nooit het geval is”, aldus Jenner.

“Theo Bos traint heel hard. Ik heb het gevoel dat ik mijn niveau steeds hoger kan leggen. Ik werk hard, ik doe mijn ding op de training. Die lijn wil ik graag doorzetten. Zodra de competitie begint, sta ik er en gaat Vitesse zien wat ik in huis heb”, belooft Jenner.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2009
 

Pryor wil vlammen voor Vitesse

Anduele Pryor was een week op proef bij Bristol City. De Engelse club zocht echter een typische linksbuiten en dat is de 24-jarige speler van Vitesse niet.

Pryor blijft nu op zoek naar andere opties. “Maar eigenlijk zou ik graag bij Vitesse blijven en vlammen voor deze club. Maar de kans op speeltijd is klein”, weet hij.

“Het zou me heel veel pijn doen als ik op deze manier afscheid zou moeten nemen. Het is raar gelopen. Twee jaar geleden was ik nog basisspeler en ik voel zelf dat ik dat niveau weer kan halen”, verzekert Pryor.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2009
 

Theo Bos wil cupsfeer

Bij Vitesse moet onder leiding van trainer Theo Bos een cupsfeer gaan leven. Het KNVB-bekertoernooi hangt er sinds jaar en dag maar een beetje bij in Arnhem. Met als triest dieptepunt de uitschakeling tegen de amateurs van vv Lienden vorig jaar.

Bos is na de loting voor het KNVB-bekertoernooi, Vitesse start in de tweede ronde op 22 september tegen FC Oss, begonnen met de omslag. “Ik ben direct na de loting bewust begonnen over het bekertoernooi. Ik wil spelers ervan overtuigen dat het een belangrijke competitie is, niet eentje die er maar een beetje bijhangt, maar eentje die wij willen winnen”, zei Bos.

“Ik wil de spelers nu al een beetje die bekersfeer, die beleving laten proeven. Als je een seizoen negende wordt en je haalt de halve finale van de beker, heb je een heel ander gevoel. En als je ver komt in het bekertoernooi straalt dat ook af op de club”, weet Bos, die in 1990 de bekerfinale speelde.

Vitesse verloor toen met 1-0 van PSV. “Ik vergeet die wedstrijd nooit. En ik kan het John van den Brom nu nog kwalijk nemen dat hij een minuut voor tijd die penalty miste.”

Het was voor Vitesse – na 1912 en 1927 – de derde keer in de geschiedenis dat de bekerfinale werd gehaald. Nooit werd de cup, die nu ook recht geeft op deelname aan de Europa League, gewonnen.

Anders dan clubs als FC Utrecht en Roda JC, beide winnende finalisten, heeft Vitesse geen bekerreputatie. Wel een historie van blamages; zo verloor Vitesse twee jaar geleden ook al thuis van AGOVV. Na de opening van Gelredome struikelde Vitesse twee keer thuis in de halve finale; tegen FC Twente na strafschoppen (missers Marc van Hintum, Emile Mbamba) en tegen Roda JC via een golden goal van Davy Zafarin.

Bron: De Gelderlander 14-07-2009
 

Raad: geen geld meer naar Vitesse

De gemeente moet geen geld meer uittrekken voor de exploitatie van voetbalclub Vitesse. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad in Arnhem. ChristenUnie, Zuid-Centraal, D66 en VVD dienden het amendement in.

Verder nam de raad bijna alle aanbevelingen van Bureau Berenschot over. Dat bureau constateerde dat Arnhem veel fouten maakte bij de reddingsoperaties voor Vitesse en GelreDome. Zo moet beter worden toegezien op financiële afspraken.

Het reddingsplan voor Vitesse kostte de gemeente vorig jaar zo’n 11 miljoen euro.

Bron: Omroep Gelderland 13-07-2009
 

Kaloglu mag niet aan het werk bij Vitesse

Vitesse moet nog even wachten op aanwinst Sinan Kaloglu. De Turkse spits (28) heeft geen vergunning om binnen de Europese Unie te mogen werken. Om die reden mocht Kaloglu zaterdag in het Zeeuwse Goes niet opdraven in de oefenwedstrijd tegen NAC: 0-0.

Volgens technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse betreft het een ‘formaliteitskwestie’. “Ik ga er vanuit dat de papieren aan het einde van de week in orde zijn, maar het is altijd weer een aardige klus”, aldus Van Hintum.

Kaloglu moet onder andere aantonen dat hij Turks international is geweest. Daarvoor heeft hij een bewijs van de Turkse voetbalbond nodig.

Daarnaast moet hij op de Nederlandse ambassade een handtekening halen om als niet EU-speler (Turkije is geen lid van de Europese Unie) binnen de Europese Unie aan de slag te mogen. Kaloglu hoeft daarvoor niet naar de ambassade in Turkije. Zijn vrouw heeft de Duitse nationaliteit, daarom mag hij in Duitsland een krabbel halen.

Wanneer de van VfL Bochum overgenomen spits zijn opwachting bij Vitesse maakt, is nog onduidelijk.

Trainer Theo Bos zal zijn nieuwe speerpunt in de aanval wel vast aan het werk zetten. “Hij heeft een conditionele achterstand”, constateerde Bos na de traininsgweek in Zeeland. “Ik denk dat hij twee weken nodig heeft om op het niveau van de groep te komen. Hij zal de komende tijd wat extra’s moeten doen”, aldus Bos in Goes.

Bron: De Gelderlander 13-07-2009
 

Nicky Hofs: ‘Ik ben niet rond met Vitesse’

Nicky Hofs is nog niet rond met Vitesse. De Arnhemse middenvelder ontkent berichten dat hij Vitesse laat wachten op zijn besluit. Vitesse en Hofs onderhandelen sinds eind vorig seizoen over een transfer.

“Vitesse heeft een aanbieding gedaan waar ik niet tevreden mee ben. We zijn wel iets dichter bij elkaar gekomen. Maar als ik tevreden ben, teken ik direct bij Vitesse”, liet Hofs gisteravond weten.

Technisch directeur Marc van Hintum zei vorige week dat Vitesse niet verder kan gaan dan de laatste aanbieding. Hofs: “Ze doen wel hun best, misschien als we allebei wat water bij de wijn doen.”

Hofs valt bij Feyenoord buiten de boot en trainde vorige week bij de beloften. “Dat is geen pretje, maar ik kan er niks aan doen. Ik doe gewoon mijn best. Natuurlijk sluit ik het liefst zo snel mogelijk aan bij de club waar ik ga spelen”, aldus de 26-jarige Arnhemmer. Er moet wel snel duidelijkheid komen.”

Hofs aast op een transfer naar het buitenland, met Vitesse als enige Nederlandse alternatief. Hij zegt in Arnhem ‘voor twee of drie jaar’ te tekenen als het rondkomt. Vitesse zou ook bereid zijn met Hofs mee te denken als er een buitenlandse kans voorbij komt. Hofs: ” Daarover hebben we het nog niet gehad.” Omdat Vitesse krap bij kas zit en ook een linksback zoekt, bestaat de kans dat de komst van de één de komst van de ander uitsluit.

Trainer Theo Bos van Vitesse gaf zaterdag na het oefenduel tegen NAC (0-0 in Goes) aan dat hij zijn pijlen richt op de linksback-positie. Daar voldeed de Tsjech Zdenek Koukal (25) van Viktoria Zizkov de voorbije week niet aan de eisen; namelijk beter zijn dan de aanwezige alternatieven.

Bos heeft inmiddels hoop op een alternatief. Vitesse heeft verschillende ijzers in het vuur. “Waar onder één hele goede, dat zou echt een versterking zijn”, aldus Bos, die in een lastige spagaat terecht kan komen. Wat als hij wordt gedwongen tot een keuze tussen Hofs – voor wiens positie Santi Kolk en Dalibor Stevanovic alternatieven zijn – en een linksback.

Bos: ” Die positie is zwak bezet, daar is echt iemand nodig. Aan de andere kant is Nicky een hele speciale speler; goeie voetballer met scorend vermogen, Arnhemmer, een enorme drive, een jongen die wat extra’s heeft.”

Bron: De Gelderlander 13-07-2009
 

Vitesse heeft liever een linksback dan Nicky Hofs

De prioriteiten bij Vitesse liggen meer bij een nieuwe linksback dan bij Nicky Hofs, met wie de Arnhemse club niet is rondgekomen.

“De positie van linksback zie ik wel graag ingevuld”, laat trainer Theo Bos weten. “Nicky Hofs is geen noodzaak, we moeten goed kijken waar we het geld aan uit gaan geven. Maar Nicky is een apart verhaal, omdat hij een Arnhemse jongen is en met zijn agressiviteit en zijn drive wel wat kan toevoegen.”

Over de Tsjechische linksback Zdenek Koukal is geen beslissing genomen, maar Vitesse heeft een andere volgens Bos “zeer interessante” kandidaat.

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2009
 

Koukal maakt weinig indruk bij Vitesse

Vitesse gaat vrijwel zeker niet in zee met Zdenek Koukal. De linksback was de afgelopen dagen op proef in Arnhem, maar wist de technische staf volgens dagblad De Gelderlander niet te overtuigen.

De 25-jarige Tsjech wist tijdens trainingen onvoldoende indruk te maken op trainer Theo Bos, die alleen nog directe versterkingen voor de basis wil vastleggen. Ook tijdens het oefenduel met NAC Breda wist Koukal in de 45 minuten die hem gegund waren onvoldoende indruk te maken.

Overigens was het Alexander Büttner die Koukal tegen NAC verving. De jongeling speelde vorig seizoen nog voornamelijk in een aanvallende rol op het middenveld, maar Bos lijkt wel brood in hem te zien als linkervleugelverdediger.

Bron: AD 11-07-2009
 

Theo Bos tevreden over niveau Vitesse

Trainer Theo Bos is tevreden over het niveau van Vitesse halverwege de voorbereiding.

“En dat terwijl mijn spelers nog lang niet topfit waren, want we hebben ze bewust vrijdag twee keer zwaar laten trainen. NAC zou veel verder moeten zijn, want die gaan Europees spelen, maar wij hebben het grootste deel van de wedstrijd bepaald.”

“Ook verdedigend centraal en met Paul Verhaegh stond het goed. Claudemir liep ouderwets alle gaten weer dicht en aanvallend was Kolk heel dreigend. De komende weken gaan we verder werken aan de fijnafstemming.”

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2009
 

Dalibor Stevanovic solliciteert naar ’tien’

Dalibor Stevanovic nam de nog vacante positie op ‘ tien’ in bij Vitesse in het oefenduel tegen NAC.

“Dit is mijn favoriete positie, achter de twee spitsen”, solliciteert de Sloveense middenvelder. “Als Nicky Hofs niet komt, zou ik graag hier spelen. Maar voor Vitesse is het goed als Hofs er ook nog bij komt, want hij is een uitstekende speler. Ik vind zelf dat ik het nog beter zou moeten invullen, maar het was mijn eerste serieuze wedstrijd in vier maanden.”

“Ik ben ook nog niet honderd procent fit, dat was ook te zien op een MRI-scan. De voet is wat geïrriteerd. En ik was ook vermoeid door de zware trainingsweek. Ons spel was niet slecht, maar het moet nog beter. We hadden heel wat kansen, maar hadden wat moeite met de concentratie, waardoor we niet scoorden. Gelukkig hebben we nog tijd genoeg tot de competitie begint.”

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2009
 

Vitesse houdt NAC op gelijkspel

Vitesse heeft in de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding, NAC netjes op een 0-0 gelijkspel gehouden. In het Zeeuwse Goes besloot de Arnhemse selectie zaterdagmiddag een zwaar trainingskamp met een geslaagde echte test.

Anders dan NAC is Vitesse pas halverwege de voorbereiding. Voor de ploeg uit Breda – een stap verder in de training – was de wedstrijd een generale repetitie voor de eerste Europa Leaguewedstrijd (opvolger UEFA Cup) van donderdag 16 juli, thuis in Breda tegen Gandzasar uit Armenië.

Vitesse speelde heel behoorlijk en was zeker niet minder dan de ploeg van Robert Maaskant. Met name in de tweede helft creëerde Vitesse kans op kans. Genaro Snijders onderscheidde zich met een paar knappe acties. Claudemir stak al vroeg in het seizoen in een uitstekende vorm, ook verdediger Civard Sprockel speelde sterk.

Bij Vitesse kon de Turkse aanwinst Sinan Kaloglu nog niet spelen omdat zijn tewerkstellingsvergunning nog niet in orde is. Ook doelman Piet Velthuizen miste de wedstrijd vanwege lichte rugklachten. Hij werd prima vervangen door Eloy Room.

Trainer Theo Bos testte voor rust de Tsjechische proefspeler Zdenek Koukal. Het is onwaarschijnlijk dat de 25-jarige speler van Viktoria Zizkov een contract krijgt. Daarvoor waren er zaterdagmiddag, en gedurende de trainingsweek, te veel twijfels. Bos wil alleen een speler inlijven die direct een basisplaats kan claimen. Lasse Nilsson speelde een helftje mee, maar de aanvaller bleek nog lang niet 100 procent fit na zijn rugblessure.

Voor rust van het duel, onder leiding van Pol van Boekel, kreeg Anthony Lurling namens NAC de grootste kans, ook Santi Kolk was voor Vitesse dicht bij een treffer. Hij volleerde over het doel van oud Vitesse-keeper Jimmy van Fessem.

Opstelling Vitesse: Room, Verhaegh, Sprockel, Drost, Koukal (46. Büttner), Claudemir (81. Kaya), Molhoek (66. Van Diermen), Van der Struijk, Stevanovic (75. Jenner), Nilsson (46. Snijders), Kolk (75. Pluim)

Bron: De Gelderlander 11-07-2009
 

Vitesse speelt gelijk tegen NAC

Vitesse heeft het eerste serieuze oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. In Goes werd het 0-0 tegen NAC Breda.

Net als eerder in de week tegen een streekelftal deed de Turkse aanwinst Sinan Kaloglu nog niet mee. De Tsjech Zdenek Koukal, op proef bij de club uit Arnhem, speelde de eerste helft.

Vitesse lijkt klaar voor de competitie. De ploeg van trainer Theo Bos domineerde de wedstrijd. NAC was in de counter gevaarlijk. Voor rust kreeg Santi Kolk, die zeer gedreven speelde, twee kansen. In de tweede helft schoot Dalibor Stefanovic naast.

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2009
 

Kaloglu maakt debuut bij Vitesse -NAC

De Turkse aanwinst Sinan Kaloglu maakt waarschijnlijk vandaag (zaterdag) zijn debuut voor Vitesse . Kaloglu (28) miste woensdag nog zijn eerste oefenduel vanwege rugklachten en trainde individueel. De Arnhemse selectie speelt tegen NAC de eerste serieuze test van het voorseizoen. Ook Lasse Nilsson is hersteld van zijn rugblessure en kan zijn rentree maken. Vitesse -NAC begint om 14.30 uur op sportpark het Schenge in Goes.

Bron: De Gelderlander 11-07-2009
 

Vitesse in Angeren tegen Lokomotiv Sofia

Vitesse oefent zaterdag 18 juli op het veld van SV Angeren tegen Lokomotiv Sofia ( aanvang 16.00 uur). Het is alweer de zesde maal dat Vitesse te gast is op sportpark De Poel. In 2005 speelde Vitesse in Angeren nog tegen FC Porto. ” De wedstrijden zijn altijd goed verlopen en daarom is Vitesse graag te gast bij ons”, vertelt Wim Brandts, voorzitter van SV Angeren. Kaarten aan de kassa kosten €12,50 ( jeugd €7,50).

Bron: De Gelderlander 11-07-2009
 

Vitesse vreest politieboycot
‘ Lieverdjesvak 224’ in Gelredome stuit volgens club op verzet politie

Vitesse vreest dat een in het geheim voorbereid initiatief tot een ‘ lieverdjesvak 224’ voor de harde kern in stadion Gelredome door de politie wordt ‘geboycot’. Tachtig harde kernsupporters hebben zich bij de club gemeld om deel te nemen aan het project een eigen vak te krijgen in Gelredome. Op de oosttribune zou een met vlaggen en eigen stewards afgezet deel, vak 224, worden vrijgehouden voor die ‘lieverdjes’.

Zij krijgen een half seizoen de kans te laten zien dat zij zich kunnen gedragen. Het betreft een harde kern Vitessefans met een ‘diepgeworteld clubgevoel’. Op het oude stadion Monnikenhuize zetelden zij vaak in de rumoerige vakken CC en DD. In Gelredome missen zij een eigen vak. Vitesse is al lang bezig in het voetbalveiligheidsoverleg VVO – burgemeester, politie en justitie – het pad te effenen voor de proef, maar vreest na de laatste bijeenkomst dat het initiatief wordt geboycot. Volgens Henk-Jan Donderwinkel van raad van commissarissen (rvc) van Vitesse adviseert de politie negatief en ‘dreigt’ daarbij met aanvullende veiligheidsmaatregelen als de club de proef toch doorzet.

Die maatregelen (extra politie-inzet) houden in dat een aantal thuisduels van Vitesse wordt omgezet naar risicovol; met als gevolg een beperkte kaartverkoop. “Vitesse zou duizenden supporters mislopen. Dat kan de club zich niet permitteren”, stelt Donderwinkel. Hij voerde namens de club de gesprekken met het vvo. Donderwinkel is teleurgesteld. ” Omdat de argumenten ons niet overtuigen. De politie voert aan ‘ervaringen uit het verleden’ en ‘precedentwerking’. Met beiden kunnen wij niks. Dan kun je nooit iets doen voor deze echte clubjongens en ben je ze voor altijd kwijt.” Gemeentewoordvoerster Jakomien ter Haar laat namens het VVO weten dat er ‘een advies in voorbereiding is’. Zij wil niet vooruitlopen op dat besluit. “De politie bereidt een advies voor, dat wordt in het veiligheidsoverleg besproken.” Pascal Peren van De Aftrap, blad voor de harde kern, is verbijsterd. ” Chantage is het. Onvoorstelbaar dat de politie zo veel macht heeft in ons stadion. Maar sommigen van ons voorspelden het al.”

Bron: De Gelderlander 11-07-2009
 

Harde kern Vitesse bereid tot streng toezicht voor eigen vak
Tachtig fans laten zich registreren en controleren

Een groep van tachtig harde kernfans van Vitesse is bereid zich onder streng toezicht van club en politie te laten stellen. Mits zij in ruil daarvoor bij thuisduels van Vitesse een eigen vak in Gelredome krijgen. Vitesse wil de fans een half jaar op proef in vak 224. Tachtig supporters hebben zich laten registreren. Zij willen op de oosttribune, bovenin aan de noordkant samen voetballen kijken. Daarvoor zijn zij bereid zich te legitimeren en zo nodig door stewards te laten controleren. Een batterij camera’s bewaakt het vak, dat op zijn Engels zou worden afgezet met vlaggen.

Vitesse wil een proef tot de winterstop. “Dan kunnen die jongens laten zien dat zij het aan kunnen”, zegt Henk-Jan Donderwinkel van de raad van commissarissen ( rvc) van Vitesse , met supporterszaken in zijn portefeuille. Hij onderhandelde samen met rvc-voorzitter Kees Bakker (oud politiechef) met het voetbalveiligheidsoverleg ( gemeente, politie, justitie). Donderwinkel vreest dat de politie het project boycot. “Maar die jongens weten dat ze hun eigen glazen ingooien als het echt mis gaat”, zegt Donderwinkel. ” Natuurlijk is er een risico, het zijn geen lieverdjes. Vitesse draagt de verantwoordelijkheid. Als het mis gaat, is dat heel nadelig voor de club, ook naar onze eigen fans. Maar die jongens zijn hier toch geen twee jaar mee bezig om één keer een grote rel te schoppen?”

Veel bijval uit het voetbalveiligheidsoverleg kreeg hij niet. “De gemeente en de politie zijn huiverig. Maar wij willen doorzetten, anders zijn we deze jongens kwijt. En dit zijn jongens die de club écht in hun hart dragen.” Pascal Peren van De Aftrap, fanzine van de harde kern van Vitesse , staat niet te kijken van de afwerende houding bij de politie. “Maar ik snap het niet. Zij creëren zelf onrust. Natuurlijk is er best een risico. Wij zijn fanatiek, we staan ‘iets dichter bij onze emoties’. Maar we zorgen wel voor sfeer en dat kan geen kwaad in dat vaak zo stille Gelredome.” De harde kern van Vitesse is op zoek naar een eigen vak in Gelredome en is daarvoor bereid zichzelf onder streng toezicht te laten plaatsen.

Bron: De Gelderlander 11-07-2009
 

Vitesse wil vak voor harde kern in stadion

Vitesse wil een speciaal vak voor de harde kern onder de supporters van de voetbalclub in stadion Gelredome in Arnhem. Het moet een afgesloten plek worden voor 80 mensen die bekend staan als mogelijke raddraaiers. In het ‘lieverdjesvak’ op de oosttribune krijgen ze een half seizoen de kans om te bewijzen dat ze zich kunnen gedragen.

Politie, justitie en burgemeester Pauline Krikke van Arnhem willen nog niet reageren. Volgens commissaris van Vitesse Henk-Jan Donderwinkel bereiden ze een advies voor dat voor de club slecht zal uitpakken. Dat gaat volgens hem uit van extra politie-inzet voor het ‘lieverdjesvak’ en daarmee vergroting van het pakket aan risicowedstrijden thuis met een beperkte kaartverkoop. De club zou dan duizenden supporters mislopen. Vitesse wil zelf de orde handhaven in het ‘lieverdjesvak’ met eigen stewards zonder dat er extra politie aan te pas komt.

Bron: De Gelderlander 10-07-2009
 

Vitesse wil Theo Bos tot 2012 vastleggen

Vitesse wil Theo Bos minimaal tot 2012 behouden voor de club. De Arnhemse clubleiding heeft de trainer (43) een nieuw driejarig contract voorgelegd. De aanbieding betekent een verlenging van de tot 2010 lopende overeenkomst met twee jaar. Daarnaast wordt zijn huidige contract opgewaardeerd.

Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse ziet in Bos een trainer die de ploeg boven het maaiveld uit kan tillen. “In de Nederlandse eredivisie zijn de verschillen zo klein dat een trainer bepalend is. Ik ben er van overtuigd dat Theo zo’n trainer is die een ploeg een paar plaatsen beter laat presteren. Daarvan zijn er niet veel en om die reden willen wij hem graag behouden.”

Bos heeft het voorstel van de club in beraad. Hij sprak nog niet persoonlijk met de clubleiding over de invulling. “Er spreekt wel waardering en vertrouwen uit de aanbieding”, zei de Arnhemmer in de Zeeuwse badplaats Renesse, waar hij met de selectie op trainingskamp is. “Binnenkort zitten we om de tafel. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van de club om verder te groeien. Míjn ambitie is – zoals ik eerder heb aangegeven – als trainer meer te bereiken dan ik als speler heb gedaan.”

Bos speelde zijn hele leven voor Vitesse en werd na een Arnhemse periode als assistent- en jeugdtrainer hoofdtrainer van FC Den Bosch. In december 2008 kocht Vitesse hem weg bij de eerste divisionist om Hans Westerhof op te volgen. In korte tijd kreeg Bos het zwalkende elftal op de been en eindigde het seizoen 2008/09 vijf plaatsen hoger (10e) dan voor zijn komst.

Bron: De Gelderlander 10-07-2009
 

‘FC Utrecht is in alles verder dan Vitesse’
‘Soms had ik bij Vitesse het gevoel dat ik niet serieus werd genomen’

AZ en FC Twente deden verwoedde pogingen en op het laatste moment kwam ook FC Groningen nog met een miljoenenbod. Maar de keuze van Ricky van Wolfswinkel (20) viel verrassend genoeg op FC Utrecht. Daar voelt de spits uit Woudenberg waardering en geldt hij als topaankoop. ‘Ik weet zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt.’

lees verder...

Bron: VI nr 28 2009
 

Fanmonitor geeft inzicht in wat Vitesse fan wil

Vitesse heeft in samenwerking met onderzoeksbureau Satisfactory een manier gevonden om supporters nog meer bij de club te betrekken, namelijk de Fanmonitor. De Fanmonitor is een continu identiteits- en tevredenheidonderzoek door supporters voor supporters. Dit levert belangrijke informatie op over hoe wij de club het beste kunnen besturen. Want wat is de club waard zonder een grote, vaste aanhang?

lees verder...

Bron:Vitesse.nl 9-07-2009
 

Nieuwe kans Anduele Pryor in Engeland

Anduele Pryor krijgt mogelijk een nieuwe kans op een club uit de Engelse Championsship. De aanvaller van Vitesse werd deze week afgetest na een proefweek bij Bristol City. Andere clubs – zoals Barnsley – zouden de 24-jarige speler van Vitesse willen testen.

Onduidelijk is nog of er een nieuwe proefperiode volgt. Pryor mag weg bij Vitesse, ondanks een tot 2010 lopend contract.

Bron: De Gelderlander 09-07-2009
 

Bristol laat Pryor gaan en hoopt op Vennegoor

Bristol City gaat niet in zee met Anduele Pryor. De Vitesse-middenvelder was afgelopen week op proef bij de Engelse Championship-club, maar komt niet in aanmerking voor een contract. The Robins vertrokken woensdag voor een trainingskamp naar Portugal. Pryor stapte niet aan boord van het vliegtuig, zo laat de club weten op het digitale thuis. De middenvelder is reeds teruggekeerd naar Arnhem.

In de zoektocht naar nieuwe versterkingen is trainer Gary Johnson nu aanbeland bij Jan Vennegoor of Hesselink. Volgens The Daily Mail denkt de manager een goede kans te hebben de bij Celtic vertrokken aanvaller vast te leggen.

Vennegoor of Hesselink (30) is momenteel clubloos. Eerder gaf de spits te kennen het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer naar PSV. Een langer

Bron:Daily mail 09-07-2009
 

Turkse Henry bij Vitesse

In eigen land noemden ze Sinan Kaloglu heel lang de ‘Thierry Henry van Turkije’. De 1.87 meter lange spits kreeg niet dezelfde carrière als de Franse topspeler, maar bij Vitesse zijn ze er trots op dat het na lang touwtrekken gelukt is om de Turkse international naar Arnhem te halen.

lees verder...

Bron:AD.nl 9-07-2009
 

Tsjech Koukal scoort voor Vitesse in proefduel

Zdenek Koukal heeft woensdagavond in een oefenduel met Vitesse gescoord. De Tsjechische linksback (25) van Viktoria Zizkov is een week op proef. Hij speelde met Vitesse tegen de Reimerswaalse selectie in het Zeeuwse Kruiningen, waar Vitesse met 8-0 (2-0) won.

Een kwartier voor tijd maakte Koukal zijn doelpunt: 0-7. Genaro Snijders (twee goals voor rust), Davy Pröpper (twee), Giovanni Gravenbeek (twee) en Wiljan Pluim tekenden voor de overige treffers.

Koukal wordt zaterdag in de eerste serieuze oefenwedstrijd tegen NAC (14.30 uur in Goes) echt getest. Daarna neemt Vitesse een beslissing over de technisch begaafde verdediger.

Trainer Theo Bos wil hem alleen aantrekken als hij direct voor een basisplaats in aanmerking komt. Koukal staat nog twee jaar onder contract bij Zizkov.

Bijzonderheden: Lasse Nilsson (rug) en de Turkse aanwinst Sinan Kaloglu (rug) waren niet inzetbaar. Zij komen waarschijnlijk zaterdag tegen NAC in actie.

Bron: De Gelderlander 08-07-2009
 

‘Kaloglu ook verrijking voor Turkse gemeenschap’

Turkse inwoners van Arnhem reageren positief op de komst van hun landgenoot Sinan Kaloglu naar Vitesse. Ze zeggen zich nu meer betrokken te voelen bij Vitesse en denken er serieus over na om vaker wedstrijden in GelreDome te gaan bezoeken.

De Turkse bakker Hasan Özkara vergelijkt Kaloglu met zijn idool Hakan Sükür. Hij volgt de nieuwe Vitesse-speler al vijf tot zes jaar. ” Het is een vrij snelle en kopsterke spits. Ik vraag me wel af of hij de Nederlandse competitie aankan. Toch ben ik de tijd niet vergeten dat de vier grootste clubs van Turkije achter hem aanzaten.” Hasan wil nu vaker naar Vitesse gaan kijken. “Ik ging voor het eerst naar Vitesse toen Sükür in Arnhem moest spelen. Nu wil ik ook Sinan aan het werk zien. ”

Serkan Kiliç is niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Kaloglu. ” In zijn tijd bij Besiktas kreeg hij de bal maar niet in het doel. Toch zou ik het niet bij voorbaat een miskoop voor Vitesse willen noemen.” Serkan gaat de Arnhemse voetbalclub nu extra steunen. “Ik denk dat ik vaker naar Vitesse ga, vooral met Turkse vrienden.”

In een Turks theehuis is de transfer onderwerp van gesprek. Ercüment Ünalan vindt de komst van de Turkse speler een stimulans om Vitesse extra te steunen. “Het is niet alleen een aanwinst voor Vitesse, maar ook voor de Turkse mensen die in Arnhem wonen.”

Adem Karaçiftçi volgde Kaloglu niet meer sinds zijn vertrek bij Besiktas, de club waar hij groot fan van is. Nu zegt hij de Turkse spits zeker weer te gaan volgen. “Je kunt het vergelijken met Nederlanders die Galatasaray gaan volgen nu Frank Rijkaard daar trainer is.”

Talip Aydemir heeft al veel over de nieuwe aanwinst gelezen. “Ik was enorm blij toen ik het hoorde, want dit is een échte Turkse voetballer. De aankoop is ook positief voor het imago van Vitesse onder Turken. Ik zie alleen maar pluspunten.” Mustafa Uyar voegt eraan toe dat hij zich nu meer vertegenwoordigd voelt bij Vitesse.

Bron: De Gelderlander 08-07-2009
 

Interview met de nieuwe nummer 11

In het restaurant van hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse ontmoet de redactie van Vitesse.nl Sinan Kaloglu, de nieuwste Arnhemse aanwinst. Alvorens te beginnen besteld de 28-jarige Turk volgens traditioneel gebruik een ‘black tea’. Oftewel, een zo sterk mogelijk kopje thee. Met behulp van tolk Onur Kaya leren wij de serieus kijkende, maar eveneens goedlachse aanvaller, beter kennen.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 8-07-2009
 

Nilsson en Kaloglu nog niet in training
Woensdag 13.30 uur officiële presentatie Sinan Kaloglu

Vitesse trainde op de tweede dag van het trainingskamp in Zeeland twee keer. Lasse Nilsson en Sinan Kaloglu moesten door lichte rugklachten verstek laten gaan. Beide spelers ontbreken ook woensdagavond in het oefenduel tegen Reimerswaelse selectie.

Ook Frank van der Struijk deed niet mee. De verdediger kreeg op maandag een tik in zijn rug te verwerken en liet zich behandelen. Aanvoerder Paul Verhaegh viel tijdens de middagtraining, waarin een pittige elf tegen elf partij werd afgewerkt, uit. De blessures van beide spelers zijn echter licht van aard.

Woensdagmiddag belegt Vitesse in het hotel een persmoment waar de Turkse aanvaller Kaloglu officieel wordt voorgesteld. ’s Avonds wordt de eerste van twee oefenwedstrijden in Zeeland gespeeld.

Datum: woensdag 8 juli 2009
Locatie: Kruiningen
Aanvang: 19.00 uur
Adres: sportpark vv Kruiningen, Blauwhoefseweg 3, Kruiningen

Bron: Vitesse.nl 07-07-2009
 

KNVB Beker: Vitesse loot tegen FC Oss

In de tweede ronde van de KNVB Beker is Vitesse woensdagmiddag gekoppeld aan FC Oss. De speeldata staan gepland voor 22, 23 en 24 september. Zodra meer bekend is over de definitieve datum en de aanvangstijd, melden wij dit op de website. Later vandaag volgt de reactie van hoofdtrainer Theo Bos op de loting.

Bron: Vitesse.nl 07-07-2009
 

Nominatie Lasse Nilsson

De nieuwe nummer 9 van Vitesse, Lasse Nilsson, is genomineerd voor een interessante verkiezing. Samen met negen andere Nederlandse profvoetballers is de Zweed genomineerd voor de verkiezing ‘Most Fashionable Footballer 2009’.

De verkiezing wordt georganiseerd door het magazine Esquire. Neem een kijkje op de website van dit magazine, stem en maak kans op prachtige prijzen.

Stem HIER op Lasse Nilsson!

Bron: Vitesse.nl 07-07-2009
 

Bristol City neemt snel beslissing over Pryor

Anduele Pryor mag nog altijd hopen op een contract bij Bristol City. De aanvaller was de afgelopen week samen met Anton Bryan op proef bij de Engelsen, maar heeft nog geen uitsluitsel gekregen over zijn toekomst. “Anduele Pryor speelde twee of drie jaar geleden geweldig, maar is sindsdien een beetje stil blijven staan in zijn ontwikkeling”, zegt trainer Gary Johnson op de website van zijn club. “We kijken nog steeds naar hem, maar moeten wel snel een besluit nemen.”

Johnson wil voor het vertrek naar Portugal, waar The Robins op trainingskamp gaan, duidelijkheid hebben over de testspeler. Over Bryan is die duidelijkheid er al wel. De speler van Manchester United is alweer weg, want een contract zit er voor hem niet in.

Pryor heeft in principe nog doorlopend contract bij Vitesse, maar mag de club uit Arnhem transfervrij verlaten. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller slechts zes duels voor Vitesse, in de twee seizoenen daarvoor kwam hij in totaal tot 45 competitieduels.

Bron:www.bcfc.co.uk 07-07-2009
 

Vitesse hoopt op Turkse enclave

Vitesse hoopt met de nieuwe Turkse spits Sinan Kaloglu (28) – die maandag voor twee jaar werd vastgelegd – een brug te slaan naar de traditioneel grote Turkse enclave in de Arnhemse gemeenschap.

Volgens de laatste telling wonen er zo’n achtduizend Arnhemmers van Turkse komaf in de Gelderse hoofdstad, 5,5 procent van de bevolking. Technisch directeur Marc van Hintum, die de hele maandag bezig was de laatste details in het tweejarige contract met Kaloglu rond te maken, zei maandag dat hij wel hoop heeft op de komst van Turkse voetballiefhebbers naar Gelredome.

“Het is niet zo dat het een rol heeft gespeeld in de scouting, maar we hebben het wel altijd als een leuke bijkomstigheid beschouwd. Wij weten ook dat er veel Turken in Arnhem wonen en dat ze in Turkije gek op voetbal zijn. Wie weet gaat het ons nog seizoenkaarten opleveren”, aldus Van Hintum, die vandaag de laatste handtekening van VfL Bochum verwacht.

Vitesse werd maandag al direct platgebeld door Turkse media en overweegt een grote persconferentie te beleggen om de lange, spraakmakende Turkse spits (ex-Besiktas en Bursaspor) te presenteren. Van Hintum zegt dat er nog geen plannen zijn om de komst van de eenmalig international direct te gebruiken om het stadion vol(ler) te krijgen.

“Nee, er zijn nog geen acties op touw gezet. Laten we ons eerst maar op het voetballen concentreren.

Bron: De Gelderlander 07-07-2009
 

Vitesse test Tsjechische linksback

Vitesse test tijdens het trainingskamp in Zeeland linksback Zdenek Koukal. De 25-jarige Tsjech is afkomstig van FK Victoria Zizkov. Afgelopen seizoen speelde Koukal 27 competitieduels voor Zizkov, waarin hij een keer scoorde.

Trainer Theo Bos bekijkt deze week in Zeeland of Koukal een aanwinst is voor Vitesse. De Arnhemse club zag deze zomer linksback Nicky Kuiper vertrekken naar FC Twente.

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2009
 

Turkse spits Kaloglu tekent tot 2011 voor Vitesse

Vitesse heeft de Turkse spits Sinan Kaloglu voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Kaloglu werd overgenomen van het Duitse VfL Bochum.

Hij moet Vitesse de komend jaren aan doelpunten en assists gaan helpen. Kaloglu meldt zich maandagavond in het trainingskamp van Vitesse in de Zeeuwse plaats Renesse.

Daar is Vitesse maandag begonnen met de derde week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vitesse is al jaren bezig Kaloglu te halen, maar kon twee seizoenen geleden niet opboksen tegen de Duitse Bundesligaclub VfL Bochum. Daar kwam Kaloglu niet voldoende uit de verf, met drie doelpunten in achttien duels. In Turkije wordt de lange (1,87 meter), maar snelle en wendbare aanvaller de ‘koning van de assist’ genoemd.

Vitesse moet dinsdag nog wel de laatste handtekening van Bochum, de zogenaamde vrijgave, ontvangen. Omdat Kaloglu met lichte rugklachten kampt is het onduidelijk wanneer hij precies zijn entree op het veld maakt.

De eerste oefenwedstrijd van Vitesse in Zeeland is woensdag om 19.00 uur in Kruiningen tegen een Reimerswaelse selectie. Daarna speelt Vitesse nog tegen NAC, zaterdag om 14.30 uur in Goes.

Bron: De Gelderlander 07-07-2009
 

Vitesse rond met spits Kaloglu

Vitesse is maandagavond tot overeenstemming gekomen met de Turkse aanvaller Sinan Kaloglu. Ook beide clubs zijn vrijwel rond, enkel de handtekening van VFL Bochum moet nog gezet worden. ‘Die handtekening wordt dinsdag gezet’, aldus technisch directeur Marc van Hintum.

Vitesse toonde vorig seizoen al belangstelling voor Kaloglu, maar destijds kwam het niet tot een transfer. Beide partijen bleven contact houden. De spits tekent in Arnhem een contract voor twee seizoenen. Marc van Hintum: “Kaloglu is, ondanks zijn lengte, een wendbare speler. Niet alleen is hij technisch goed, hij is balvast en laat anderen beter voetballen. Niet voor niets wordt hij Turkije de ‘koning van de assists’ genoemd. Aan hem de taak om het beter te doen dan de topscorer van afgelopen seizoen.”

Kaloglu zelf is eveneens content met zijn overgang naar Vitesse. “Ik ben zeer gelukkig om voor Vitesse te voetballen. Ik wil de technische mensen bij Vitesse (doelend op Marc van Hintum en hoofd scouting Ted van Leeuwen, red.) bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ik ga er dan ook alles aan doen om het getoonde vertrouwen terug te betalen in doelpunten.”

Kaloglu speelde tot dusver 184 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde daarin 57 doelpunten. Afgelopen seizoen was hij goed voor drie treffers in 18 Bundesligaduels. Twee daarvan maakte hij in de uitwedstrijd tegen FC Bayern München. Als alle handtekeningen gezet zijn, meldt Kaloglu zich bij de selectie van hoofdtrainer/coach Theo Bos. De aanvaller krijgt bij Vitesse het shirt met rugnummer 11.

Bron: Vitesse.nl 06-07-2009
 

Vitesse-aanwinst Kaloglu is een ’type Curovic’

Vitesse rondt maandag de transfer af van VfL Bochum-spits Sinan Kaloglu (foto, links). ‘Mits hij de keuring doorstaat en we tot een akkoord komen, mogen we hem Vitesse-speler noemen’, aldus de persvoorlichter van de club tegen Infostrada Sports. De clubs kwamen zondag al tot een akkoord. ‘Hij is een echt aanspeelpunt. Een type Dejan Curovic.’

‘Het gaat nog slechts om details’, benadrukte de persvoorlichter van de Arnhemse club. Als alles rond komt, tekent de 28-jarige Turk een contract voor twee jaar. ‘Hij kende Vitesse al. Hij weet dat spitsen als Pierre van Hooijdonk en Nikos Machlas hier hebben gespeeld. Hij kende zelfs Ricky van Wolfswinkel.’

Kaloglu speelde tot nu toe één interland. De aanvaller kwam eerder uit voor onder meer Bursaspor en Besiktas. Medio 2008 maakte hij de overstap naar de Bundesliga. In één seizoen speelde hij achttien competitiewedstrijden, waarin hij drie doelpunten maakte.

Bron: Sportweek.nl 06-07-2009
 

Sinan Kaloglu op weg naar Arnhem

Sinan Kaloglu (28) is op weg naar Arnhem. De Turkse international meldt zich maandag voor de laatste contractbesprekingen. De spits, die afkomstig is van Bundesligaclub Vfl Bochum, moet persoonlijk nog tot een akkoord komen met Vitesse.

Bochum en Vitesse kwamen zondag al tot overeenstemming over de overgang van de eenvoudig international naar Arnhem. Zodra club en speler eruit zijn en de Turk de keuring goed heeft doorstaan, meldt hij zich in Zeeland, waar de selectie van maandag 6 juli tot en met zaterdag 11 juli een trainingskamp belegt. Het is de bedoeling dat Kaloglu voor twee seizoenen tekent.

Bron: Vitesse.nl 06-07-2009
 

KNVB bekerloting op dinsdag 7 juli

De loting voor de eerste en tweede ronde van het KNVB bekertoernooi 2009/’10 vindt dinsdag 7 juli om 14.00 uur plaats in de Rinus Michels Dug-out, gelegen op het sportcomplex tegenover het KNVB Bondsbureau.

In de eerste ronde strijden 48 amateurverenigingen tegen elkaar om één van de 24 plaatsen in de tweede ronde, waarin ook alle betaaldvoetbalorganisaties instromen. De loting zal uitgevoerd worden door dhr. Heinrich Welling, competitieplanner van de KNVB, in samenwerking met Ronald Graafland, doelman van voetbalclub Vitesse.

Aangezien er dit jaar meer zaterdag- dan zondagamateurverenigingen deelnemen en voor iedere wedstrijd een zaterdag tegen een zondagteam geloot wordt, zal de eerste speelronde van de KNVB beker plaatsvinden op zaterdag 29 augustus. De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 september.

Bron:KNVB 06-07-2009
 

Vitesse legt spits Kaloglu tweejarig contract voor

Vitesse hoopt nog dit weekeinde de Turkse spits Shinan Kaloglu binnen te halen. De Arnhemse club is nog wel in onderhandeling met VfL Bochum over de transfervoorwaarden van de 28-jarige spits, die tot 2010 vastligt bij Bochum. Ook met de speler wordt nog onderhandeld over de voorwaarden. Hij kan in Arnhem tot 2011 tekenen en moet flink salaris inleveren. Kaloglu speelde eerder voor onder andere de Turkse clubs Besiktas en Bursaspor. Hij kwam in 2005 een keer uit voor het Turkse nationale elftal.

Trainer Theo Bos, technisch directeur Marc van Hintum en hoofd scouting Ted van Leeuwen zagen de sterke spits al aan het werk. Hij moet het vertrek van Ricky van Wolfswinkel (naar FC Utrecht) opvangen en de Arnhemse club aan doelpunten helpen. Vitesse versloeg zaterdagmiddag zonder de Turkse spits derdeklasser VIOS Vaassen in Vaassen. Het werd 0-9.

Bron: Gelderlander.nl 05-07-2009
 

Snijders scoort vier keer voor Vitesse

Genaro Snijders heeft zaterdagmiddag vier keer gescoord voor Vitesse in het oefenduel tegen VIOS Vaassen. De Arnhemse profs wonnen met 9-0 van de zaterdag derdeklasser. Snijders (19) is een van de jonge talenten in de selectie van trainer Theo Bos. De snelle, handige aanvaller hoopt dit seizoen door te breken. Voor Vitesse was het de vierde oefenwedstrijd tegen amateurs in de eerste twee weken van de voorbereiding. Op het warme sportpark trok de thuisploeg zich massaal terug, maar Vitesse vond veelvuldig gaten in het Vaassense bolwerk. Genaro Snijders (twee), Santi Kolk (twee) en Frank van der Struijk bepaalden de ruststand op 0-5.

Trainer Theo Bos wisselde in de rust bijna zijn hele elftal, maar Snijders mocht blijven. Hij nam ook de 0-6 en 0-8 voor rekening. Wiljan Pluim tekende tussendoor voor 0-7, het slotakkoord was voor Onur Kaya: 0-9. Lasse Nilsson (rug) en Dalibor Stevanovic (spier) werden gespaard. Zij sluiten maandag aan als Vitesse op trainingskamp naar Zeeland vertrekt. Anduele Pryor ontbrak vanwege een oefenstage bij de Engelse Championship-ploeg Bristol City.

Bron: Gelderlander.nl 05-07-2009
 

Jop van der Linden dient zich aan

Door het vertrek van zes spelers krijgt de jeugd de kans bij Vitesse en met name Jop van der Linden dient zich nadrukkelijk aan.

“Ik zit voor het negende jaar in de opleiding en zit nu voor het eerste jaar bij de selectie. Vorig seizoen mocht ik één keer op de bank zitten”, zegt de 18-jarige Apeldoorner.

De linksbenige verdediger rekent zich nog niet rijk voor een basisplaats. “Nee, al weet ik wel dat er niet al teveel verdedigers zijn. Maar ik kom net uit de jeugd, dus ik zie het wel. Op de trainingen kan ik redelijk mee, al gaat het wel een tandje hoger.”

Bron: Omroep Gelderland 04-07-2009
 

Vitesse met 0-9 langs VIOS Vaassen

Vitesse heeft zaterdagmiddag tijdens de vierde oefenwedstrijd met 0-9 van derdeklasser VIOS Vaassen gewonnen. Hoewel het verschil tussen profs en amateurs schrijnend was, probeerden de Arnhemmers er toch een leuke wedstrijd van te maken.

Genaro Snijders opende met twee doelpunten de score voor Vitesse. De frivool spelende Santi Kolk maakte de derde treffer en Frank van der Struik tikte de 0-4 binnen. Kolk bracht de score voor rust op 0-5.

Na doelpunten van Snijders (2x), William Pluim en Onur Kaya werd het na rust uiteindelijk 0-9.

Bron: Omroep Gelderland 04-07-2009
 

Vitesse heeft nog geduld met Nicky Hofs

Vitesse is nog altijd van plan om Nicky Hofs te contracteren.

De Arnhemmer heeft nog een contract voor een jaar bij Feyenoord, waar hij op een zijspoor is gezet. Vitesse huurde Hofs afgelopen seizoen al van de Rotterdamse club en trainer Theo Bos ziet hem als de ideale “nummer tien” voor zijn elftal.

De onderhandelingen met Hofs, die ook schermt met buitenlandse interesse, verlopen moeizaam. “Er zit niet echt ontwikkeling in”, concludeert algemeen directeur Paul van der Kraan. “Wij willen er graag uitkomen met Hofs en hebben ook nog wel even geduld.”

Bron: Omroep Gelderland 04-07-2009
 

Reviersport meldt: ‘ Vitesse wil Kaloglu’

De Duitse sportkrant RevierSport meldt dat Vitesse de Turkse spits Sinan Kaloglu (28) van Bundesligaclub VfL Bochum een contract heeft voorgelegd. Bochum zou volgens RevierSport akkoord zijn met Vitesse over de ontbindingsvoorwaarden van het contract tot 2010. Kaloglu (ex Besiktas) scoorde vorig seizoen 3 keer in 18 duels en speelde in 2005 een keer in de Turkse nationale ploeg.

Bron: De Gelderlander 04-07-2009
 

De tijd dringt voor Nicky Hofs

Trainer Theo Bos van Vitesse wil ‘binnen een week’ duidelijkheid van Nicky Hofs over zijn eventuele komst naar Vitesse. Nu de Arnhemse clubleiding met Feyenoord akkoord is over de transfersom, ligt de bal bij de 26-jarige middenvelder uit Arnhem.

Dat stelde Bos donderdagavond na de kleine zege (0-2) tegen eersteklasser SDVB uit Barneveld. Bos: “Ik wil de selectie graag voor het trainingskamp in Zeeland (start maandag 6 juli,red.) rond hebben. Nicky weet wat de club kan doen, maar wil wachten op misschien een beter bod uit het buitenland. Het is aan hem, de bal ligt bij Nicky” aldus Bos, die ook niet te lang wil wachten. Mocht Hofs niet naar Arnhem komen, dan richt Bos zijn pijlen op een vervanger.

“Ik ga er vanuit dat ik dat geld dan mag gebruiken voor een andere speler. Die moet dan op korte termijn komen, dus ik kan niet al te lang wachten”, aldus Bos, die hoopt dat zijn felbegeerde aanvaller (de Bosniër Ermin Zec van HKN Sibenik uit Kroatië is topkandidaat) volgende week aansluit.

Bron: De Gelderlander 03-07-2009
 

Vitesse wint ook van SDV Barneveld

Vitesse heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Eersteklasser SDV Barneveld werd met 0-2 verslagen.

De eerste helft was kort. SDVB nam afscheid van een drietal spelers, onder wie Arco Jochemsen. Jochemsen is ook jeugdtrainer bij Vitesse. Het voornaamste punt van zorg was de blessure die Lasse Nilsson opliep. Hij heeft een beknelde zenuw in zijn rug.

Na de pauze zetten de Arnhemmers de eersteklasser toch opzij. Claudemir tekende na 50 minuten voor 0-1. Tien minuten later zette Santi Kolk de eindstand op het scorebord.

Bron: Omroep Gelderland 02-07-2009
 

Kaya hoopt op Turks avontuur

Vitesse lijkt binnen afzienbare tijd afscheid te nemen van Onur Kaya (23) en Anduele Pryor (24). Beide talenten uit eigen kweek komen niet langer voor in de plannen van trainer Theo Bos en willen elders opnieuw beginnen. Kaya brak in het seizoen 2006/07 door in Arnhem, maar kwam onder Aad de Mos, Hans Westerhof én Theo Bos amper aan spelen toe. Pryor leek na een goed eerste jaar al snel naar een andere club te verkassen, maar zat het laatste seizoen vooral op de tribune. Met name Kaya lijkt niet lang zonder club te hoeven zitten. Het FC Volendam van zijn voormalige trainer Edward Sturing toonde al interesse, bovendien kan de middenvelder naar Sivasspor uit zijn vaderland Turkije. Kaya heeft wel zin in een vertrek naar de club die komend seizoen in de voorronde van de Champions League speelt, maar hoorde de afgelopen anderhalve week niets meer van Sivasspor. Voor Pryor hebben zich nog geen clubs officieel bij Vitesse gemeld.

Bron: VI nr 27 2009
 

‘Voetballers hebben nul discipline’
‘Als Westerhof was gebleven, had ik mijn contract ingediend’
Mads Junker vindt nieuwe uitdaging bij Roda JC

Roda JC zocht een nieuwe spits en Mads Junker (28) een nieuwe uitdaging. En dus speelt de Deense aanvaller sinds vorige week in het geel-zwart van de club uit Kerkrade. Niet uit eerherstel, wel om zichzelf weer te overtuigen van zijn kunnen. Want drieënhalf jaar Vitesse hebben hem veranderd, als voetballer en als mens. Een terugblik op een bewogen tijd. ‘ik hield wel van al die gekte.’

lees verder...

Bron: VI nr 27 2009
 

Vitesse in Barneveld in nieuwe kleding

Vitesse speelt donderdagavond voor het eerst in de kleding van sponsor Klupp. Het contract met het kledingmerk is per 1 juli officieel ingegaan en dat betekent dat de shirts, trainingspakken, etc. uit de kast gehaald kunnen worden. De ploeg van Theo Bos speelt om 19.30 uur in Barneveld tegen SDVB.

De wedstrijd begint om 19.30 uur en de kassa’s gaan om 18.00 uur open. De voorverkoop aan jeugdleden was volgens een SDVB-woordvoerder ‘een groot succes’. Dit kwam mede door de steun van de Club van 100. Vlak voor de rust van de wedstrijd staat er volgens de zegsman ‘een spectaculair moment’ te gebeuren.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van Beek en hij wordt geassisteerd door de heren De Witte en Hilgers. Wethouder Gerard van den Hengel verricht de aftrap. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door de businessclub van SDVB en de Club van 100.

Kaarten voor deze wedstrijd kosten:
– Jeugd tot 18 jaar en 65+: € 4,00
– Overigen: € 8,00

Datum: Donderdag 2 juli 2009
Locatie: Barneveld
Aanvang: 19.30 uur
Adres: Sportpark ’Norschoten’, Barnseweg 9, Barneveld

Bron: Vitesse.nl 02-07-2009
 

Kevin Moeliker traint mee met Vitesse

Profdoelman Kevin Moeliker (29) traint vanaf vandaag (donderdag) weer mee met Vitesse. De doelman uit Elst zoekt – na twee jaar Go Ahead Eagles – een nieuwe werkgever en mag zijn conditie op peil houden in Arnhem. Dat deed hij al eerder twee dagen, waarna RBC belangstelling toonde. Tot een contract kwam het echter niet, waarna Moeliker zich vandaag weer in Arnhem meldt.

Moeliker helpt daarmee Vitesse ook uit de brand. Door blessures van tweede doelman Ronald Graafland (knie) en vierde doelman Sebastiaan van der Sman (operatie aan de voet, zes weken uitgeschakeld) zit Theo Bos krap in de keepers. Moeliker is geen kandidaat voor een contract.

Dat is Nicky Hofs wel. Algemeen directeur Paul van der Kraan meldt op de site van Vitesse dat de club er met Feyenoord nagenoeg uit is over de transfersom. Vitesse en Nicky Hofs zijn zelf echter niet dichterbij een akkoord gekomen. De Arnhemmer schermt met buitenlandse interesse.

Bron: De Gelderlander 02-07-2009
 

Feyenoord en Vitesse eens over Hofs

Vitesse heeft met Feyenoord overeenstemming bereikt over een transfer van Nicky Hofs. Het wachten is nu nog voor de Arnhemse club op de speler zelf, die hoopt op een buitenlandse club.

“We zijn blij dat we er uit zijn gekomen met Feyenoord, maar wachten nu op de beslissing van Nicky. Het liefst willen we zo snel mogelijk inlijven”, aldus technisch-directeur Marc van Hintum van Vitesse.

Bron: De Telegraaf 02-07-2009
 

Paul van der Kraan geeft antwoord

Op vitesse.nl geeft algemeen directeur Paul van der Kraan antwoord op vragen van supporters. Onderstaand de meest prangende vragen van deze week.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 01-07-2009
 

Theo Bos wacht op Nicky Hofs en een spits

De voorbereiding van Vitesse staat grotendeels in het teken van het wachten op de komst van Nicky Hofs en een spits (mogelijk Ermin Zec van HNK Sibenik). “Ik verwacht dat er minimaal twee spelers bijkomen”, zei trainer Theo Bos dinsdagavond na de 15-0 winst op zaterdagderdeklasser vv Dodewaard. De eventuele nieuwelingen kunnen tot 1 september aansluiten. “We hebben nu waarschijnlijk tachtig procent van het elftal beschikbaar, dat straks in de competitie zal spelen”, rekende Bos voor. “Daardoor hecht ik heel veel waarde aan deze reeks oefenwedstrijden.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 01-07-2009
 

Dodewaard-Vitesse 0-15

Vitesse heeft met zeer ruime cijfers haar tweede oefenwedstrijd gewonnen. In en tegen Dodewaard werd het, na een 8-0 ruststand, uiteindelijk 15-0. Genaro Snijders kroonde zich met vier treffers tot topscorer van de warme avond.

Voor 1225 toeschouwers startte Vitesse in een hoog tempo en geconcentreerd, vooraf ook de wens van trainer Theo Bos. Na 45 minuten stond het 8-0 door vier rake treffers van de opvallend spelende Genaro Snijders, tweemaal Santi Kolk, Frank van der Struijk en Claudemir.

Jeroen Drost bleef als enige speler ook na rust in het veld staan. De overige tien spelers mochten douchen en werden vervangen door verse krachten. Team B scoorde na rust zeven maal: Giovanni Gravenbeek (2), Wiljan Pluim (2), Lasse Nilsson, Onur Kaya en een eigen doelpunt van Dodewaard.

Opstelling 1e helft:
Room, Verhaegh, Drost, Sprockel, Van der Linden, Claudemir, Stevanovic, Kolk, Pröpper, Van der Struijk, Snijders

Opstelling 2e helft:
Velthuizen, Felixdaal, Drost, Van Diermen, Büttner, Molhoek, Jenner, Kaya, Pluim, Gravenbeek, Nilsson

Dodewaard – Vitesse 0-15 (0-8)
‘9 Kolk 0-1; ’10, ’14 Snijders 0-2, 0-3; ’15 Van der Struijk 0-4; ’21, ’25 Snijders 0-5, 0-6; ’30 Kolk 0-7, ’40 Claudemir 0-8; ’48 Nilsson 0-9; ’55 Kaya 0-10; ’57 Gravenbeek 0-11; ’58 e.d. 0-12; ’64 Gravenbeek 0-13; ’68 Pluim 0-14; ’72 Pluim 0-15

Bron: Vitesse.nl 01-07-2009

Hoofdsponsor: