Juli 2018

Sansoni hoeft niet weg uit Arnhem

Als het aan Sebastien Sansoni ligt, blijft de Fransman gewoon bij Vitesse. Hij wees onlangs wel een aanbieding van de Arnhemse club af. “Ik wacht op wat ze nu gaan doen. Ik heb ook begrepen dat ze me eventueel willen verkopen. Dat hoeft voor mij niet, ik heb het prima naar mijn zin bij Vitesse en in Arnhem”, zegt de Fransman, die ook tegen Aberdeen weer de beste speler was bij Vitesse.

“Ik moet ook aan mijn familie en mijn toekomst denken. Ik ben dertig jaar en misschien is dit één van mijn laatste contracten. Dan moet ik wel verdienen wat ik waard ben.”

Bron: Omroep Gelderland 31-07-2008

Jenner is half augustus weer fit

Julian Jenner verbijt zich tijdens de voorbereiding van Vitesse.

De nieuwe aanwinst moet vanwege een schouderblessure noodgedwongen vanaf de kant toekijken. “Ik baal heel erg, zeker als je de wedstrijd vandaag ziet, waar het elftal initiatief mist. Ik heb vandaag wel voluit mee kunnen trainen met een speciale brace, waarmee ik de eerste twee maanden ga spelen. Ik ben half augustus fit ben en dan sta ik er tegen Groningen.”

Jenner wil het publiek vermaken. “Ik wil het Gelredome vol spelen en zorgen dat Vitesse in het linkerrijtje gaat eindigen, waar de club thuishoort.”

Bron: Omroep Gelderland 31-07-2008

Vitesse maakt zwakke beurt tegen Aberdeen

Vitesse heeft in de eerste serieuze oefenpartij een uitermate beroerde indruk achtergelaten. In Driel zag trainer Hans Westerhof zijn mannen negentig minuten aanmodderen en nog verliezen ook van Aberdeen (0-1).

De Schotse middenmoter was eerder tijdens het trainingskamp in Nederland nog een prooi voor eerstedivisionist FC Zwolle (2-1). Natuurlijk zijn resultaten in de voorbereidingsfase nog niet bepalend, maar het fletse spel van Vitesse gaf gisteravond wel degelijk te denken.

Welgeteld drie keer kwam de ploeg van Westerhof gevaarlijk voor het doel van Aberdeen, dat geheel volgens de Schotse traditie over meer vlijt dan vernuft beschikt. Voor rust tikte de Schotse doelman Bertand Bossu een kopbal van Rogier Molhoek over de lat. En na de pauze kopte Claudemir een voorzet van Abubakari Yakubu te slap op doel en schoot Molhoek van dichtbij over na een mooie aanval via Onur Kaya en Civard Sprockel.

Drie kansen, dat was het. Na ruim drie weken voorbereiding en zinloze oefenduels met amateurteams was in het spel van Vitesse weinig lijn en samenhang te ontdekken. Geen creativiteit en verrassing, nauwelijks aanvallende dreiging. Moet dit Vitesse met dominant en attractief voetbal de eredivisie gaan veroveren?

Uiteraard wilde Westerhof niet meteen somberen na het crisisvoetbal in de eerste serieuze testcase. “Ik vind het natuurlijk niet leuk dat we hebben verloren” , sprak de nieuwe hoofdcoach. “Maar ik vond dat we het goed deden. Het klopt dat we niet veel kansen creëerden. Voorin moet meer gebeuren. Maar in de organisatie stonden we goed. Daar moet je altijd eerst voor zorgen. We waren de baas in het veld. Zij hebben geen kans gehad.’

Dat klopte. In het vervelende schouwspel dat de 3.000 toeschouwers in Driel kregen voorgeschoteld werd Aberdeen ook nauwelijks gevaarlijk. De enige treffer ontstond na zeventig minuten na een slecht verwerkte voorzet in de Arnhemse defensie. Andrew Considine schoot de bal van dichtbij achter Sebastiaan van der Sman (0-1).

Voor Vitesse waren er wel verzachtende omstandigheden. Naast de langdurig gekwetsten Julian Jenner en Niklas Tarvajärvi bleven ook Ronald Graafland, Frank van der Struijk, Santi Kolk, Kevin van Diermen, Alfred Schreuder en Harrie Gommans vanwege fysieke ongesteldheid aan de kant. Westerhof zal zijn spelers deze dagen iets minder belasten tijdens het trainingskamp in Hoenderloo, om de lijst met lichte pijntjes niet nog langer te laten worden.

De trainer toonde gisteren in tactisch opzicht zijn offensieve intenties. Vitesse speelde met drie man achterin, iets wat Westerhof ook tijdens de competitie van plan is tegen ploegen die met maximaal twee spitsen spelen.

Opstelling Vitesse: Van der Sman; Sprockel, Sansoni, Drost (75. Kuiper); Claudemir, Yakubu, Molhoek, Megrelishvili (71. Verhaegh); Kaya, Pryor (46.Van Wolfswinkel); Junker (71. Büttner).

Bron: De Gelderlander 31-07-2008

Vitesse verliest van Aberdeen

Vitesse heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd van het seizoen met 1-0 verloren van Aberdeen. Considine maakte woensdagavond in Driel de enige goal.

Vitesse kreeg voor rust twee kansen via Mads Junker en Anduele Pryor. Na rust was Claudemir met een kopbal gevaarlijk. Vlak voor tijd kreeg Rogier Molhoek de beste kans voor Vitesse. Hij schoot van dichtbij over.

Het meest opvallende was misschien wel de blessurelijst van Vitesse: Jenner, Graafland, Van der Struijk, Kolk, Van Diermen, Schreuder, Gommans en Tarvajärvi konden niet spelen.

Bron: Omroep Gelderland 30-07-2008

Blessures zijn streep door voorbereiding Vitesse

Vitesse is deze week begonnen aan het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Hans Westerhof is sinds maandag op trainingskamp in Hoenderloo en vanavond heeft de eerste serieuze testpartij plaats, tegen Aberdeen in Driel.

De eerste drie weken van de aanloopperiode zijn voorbij en vanaf nu speelt Vitesse niet langer zinloze oefenpartijtjes tegen welwillende, maar kwaliteitsarme amateurteams. Aberdeen is de eerste opponent in een interessante reeks, die ook ontmoetingen met Ankaraspor, Valencia, Gimnàstic Tarragona en Osasuna bevat.

Pas in dergelijke wedstrijden zal de sterkte van het vernieuwde Vitesse zichtbaar worden. Westerhof en technisch directeur Marc van Hintum hebben elkaar gevonden in de mening dat 4-2-3-1 de speelwijze zal zijn, waarmee Vitesse het doel van attractief voetbal gaat proberen te verwezenlijken. Het is de internationaal populaire tactiek, met twee controlerende middenvelders in het hart van de ploeg.

De nieuwelingen Alfred Schreuder en Frank van der Struijk komen bij Vitesse voor deze posities in aanmerking, net als nieuweling Rogier Molhoek, die ook links aan de buitenkant kan spelen. De oefenperiode biedt Westerhof wat dat betreft voldoende gelegenheid te testen, te kneden en te experimenteren.

Twee andere nieuwkomers zadelen de coach echter onbedoeld met een groot probleem op. Julian Jenner is aangetrokken voor de positie rechts voorin. Maar een slepende schouderkwetsuur weerhoudt hem vooralsnog van volledige inzetbaarheid op de trainingen, laat staan in de oefenwedstrijden. Westerhof gaf aan dat het ‘best nog wel eens weken’ kan duren voordat Jenner wedstrijdfit is.

Niklas Tarvajärvi zal zelfs pas begin september speelklaar zijn. De Fin herstelt eveneens van een schouderblessure. Tarvajärvi is natuurlijk niet voor de reservebank losgeweekt bij Heerenveen. Pas wanneer de competitie al lang en breed is begonnen, kan Westerhof beginnen de beoogde nieuwe aanvalsleider in te passen in de ploeg.

Ricky van Wolfswinkel, Harrie Gommans en Mads Junker mogen de komende weken in een onderlinge concurrentieslag gaan uitmaken wie de aanval van Vitesse zal aanvoeren in de eerste competitiewedstrijd, op vrijdag 29 augustus in Gelredome tegen FC Groningen.

Westerhof erkende dat de (voorlopige) afwezigheid van Jenner en Tarvajärvi ‘een flinke streep door de voorbereiding’ betekent. “Daar komt nog eens bij dat Molhoek en Sébastien Sansoni geschorst zijn voor de eerste competitiewedstrijd, vanwege gele kaarten uit het vorige seizoen”, voegde Westerhof daar nog aan toe. “Ik ben blij dat we nog een stuk of vijf grote wedstrijden spelen in de voorbereiding. In de laatste wedstrijd zal ik zeker gaan spelen met het elftal, dat tegen Groningen begint. Dan staan Sansoni en Molhoek niet in de basis. Maar zij krijgen zeker een rol in de andere wedstrijden.”

Bron: De Gelderlander 30-07-2008

Yakubu wil Vitesse niet verlaten

Vitesse heeft laten weten dat hij mag vertrekken, maar daar peinst Abubakari Yakubu niet over. De Ghanees heeft het in Arnhem naar zijn zin en wil Vitesse dan ook niet verlaten. De Arnhemmers zijn onder leiding van directeur Marc van Hintum bezig aan een renovatie en daarbij is geen rol weggelegd voor Yakubu. De 26-jarige middenvelder wil echter niet vertrekken.

“Ik ben blij hier bij Vitesse”, verklaart Yakubu in De Gelderlander. “Ik heb nog een contract voor een seizoen. Voor mij is het beter hier te blijven dan weg te gaan. Wat er volgend jaar gebeurt, dat weet ik niet. Eerst wil ik dit seizoen bij Vitesse afmaken.”

In de afgelopen twee jaar slaagde Yakubu er niet in om een basisplaats te veroveren en dus moet er wat veranderen. “Ik ben in de vakantie veel voor mezelf bezig geweest. Over het afgelopen seizoen ben ik niet helemaal tevreden. Ik heb te weinig wedstrijden gespeeld.”

Of hij komend seizoen meer aan spelen toekomt, is echter nog maar de vraag. Vitesse legde onder meer Frank van der Struijk, Rogier Molhoek en Alfred Schreuder vast. “Of ik in de basis kom? Dat weet ik niet. Ik probeer omhoog te komen. En dan zie ik wel wat er gaat gebeuren”, aldus Yakubu, die sinds 2004 in het geel-zwarte shirt actief is.

Bron: De Gelderlander 28-07-2008

De Vitesse-fan dagdroomt niet meer

De voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen biedt jaarlijks volop ruimte voor dagdromerij: volle stadions, weergaloos spel, Europees voetbal.Maar de Vitesse-supporter is een realist geworden. “Als we in het linkerrijtje komen, ben ik al dik tevreden.”

Het is nog niet eens lang geleden dat Vitesse naar de top stormde. De ploeg ging, zeker in het nieuwe Gelredome, een aanval doen op de traditionele top 3 bestaande uit Ajax, PSV en Feyenoord. Voor supporters was het halen van Europees voetbal de gewoonste zaak van de wereld. Champions League, dat was het enige dat ze nog tevreden kon stellen.

Hoe anders is het vandaag de dag. Met een paar teleurstellende seizoenen vers in het geheugen is de Vitesse-fan opeens een stuk minder veeleisend. Sterker nog, sommigen zijn bang voor te hoge verwachtingen.

“Bij veel supporters heeft het heel lang geduurd voor ze door hadden dat het allemaal minder was geworden”, zegt supporter Peter van Wachtendonk voor de oefenwedstrijd RKHVV-Vitesse. “Dat heeft voor veel frustraties gezorgd.”

Niet alleen de supporters hadden er volgens Van Wachtendonk last van. “De oude trainer, Aad de Mos, wilde ook meer uit de groep halen dan erin zat. Dat is niet goed voor de sfeer. Ik ben bang dat daardoor Theo Janssen naar FC Twente is gegaan.”

Maar er waait nu toch een nieuwe wind? Vitesse is verlost van de enorme schuldenlast, heeft een nieuwe trainer en met Marc van Hintum en Edward Sturing kwamen ook nog twee helden uit het verleden terug. “Dat is hartstikke mooi”, zegt Van Wachtendonk. “Het is een nieuwe tijd. Maar laat ze maar gewoon voor het linkerrijtje gaan. Dan komen later misschien de mooie tijden terug, die ik ook als seizoenkaarthouder heb meegemaakt.”

Naast hem zit iemand die te jong is om zich de gouden jaren te herinneren. De 10-jarige Wailing – ‘mijn buurjongen op de camping’ – heeft ook een seizoenkaart. “Vorig jaar voor het eerst. Ik vond het leuk. Dat ze niet vaak wonnen, vond ik niet erg. Als ze maar goed voetballen.”Wailing blijkt voor velen te praten, ook als het om de verwachtingen gaat.

“Ik denk dat ze achtste worden. Ze hebben goede spelers gehaald. Molhoek vind ik de beste. Die maakte vorig seizoen een heel mooi doelpunt tegen Vitesse.”

Over het spel in de door Vitesse met 9-1 gewonnen oefenwedstrijd is het duo tevreden. “Het is goed”, zegt Van Wachtendonk. “Het moet alleen nog een ingespeeld team worden.”

Bron: De Gelderlander 28-07-2008

Oefenduel 4: RKHVV-Vitesse 1-9

Op het kunstgrasveld in Huissen heeft Vitesse zaterdag met 9-1 gewonnen van Eersteklasser RKHVV. Harrie Gommans was met drie doelpunten het meest trefzeker. RKHVV probeerde onder warme omstandigheden lekker mee te voetballen en dat lukte met name voor rust aardig. De eerste kans was ook voor de blauwwitten, maar doelman Sebastiaan van der Sman redde uitstekend. De jongeling speelde omdat Ronald Graafland zich tijdens de warming-up blesseerde aan de lies.

Na de kans voor de thuisploeg liep Vitesse met af en toe aardig combinatiespel eenvoudig uit naar een 6-0 ruststand. Na rust was het spelbeeld een stuk minder aantrekkelijk dan de koude biertjes die met regelmaat werden getapt op het gezellige sportpark. Jop van der Steen redde vlak na rust de eer voor zijn ploeg door Van der Sman in de lange hoek te verrassen. De eindstand werd door Büttner, Kuiper en Van Wolfswinkel uiteindelijk bepaald op 9-1.

Statistieken

RKHVV-Vitesse 1-9
0-1 en 0-2 Gommans ’12, ’13; 0-3 Molhoek ’24; 0-4 Pryor ’26; 0-5 Molhoek ’36; 0-6 Gommans ’43; 1-6 Van Steen ’52; 1-7 Büttner; 1-8 Kuiper ’83; 1-9 Van Wolfswinkel ’88.

Opstelling Vitesse

Van der Sman, Kuiper, Sansoni, Sprockel, Pluim, Yakubu (’46 Kaya), Molhoek (’46 Keizer), Claudemir (’46 Drost), Pryor (’46 Büttner), Van Wolfswinkel, Gommans (’69 Pryor.

Bron: Vitesse.nl 26-07-2008

Eclatante zege Vitesse bij RKHVV

Vitesse heeft in Huissen flink uitgehaald tegen RKHVV. De Arnhemmers boekten een eclatante zege. De tien werd net niet gehaald, het bleef bij 9-1. Voor rust scoorde Harrie Gommans driemaal, Rogier Molhoek maakte er twee en Anduele Pryor scoorde ook. Job van Steen maakte na rust de 1-6. Vitesse speelde nauwelijks nog kansen uit na de rust. Alleen de jonge talenten Alexander Buttner, Nicky Kuiper en Ricky van Wolfswinkel. Doelman Ronald Graafland viel in de warming-up uit met een lichte blessure op het kunstgras in Huissen.

Bron: Omroep Gelderland 26-07-2008

Blessure-update selectie

De oefenwedstrijd tegen Stroe (5-0 overwinning) leverde Vitesse een aantal (licht) geblesseerde spelers op. Frank van der Struijk en Kevin van Diermen kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Van Diermen kwam na een duel ongelukkig op zijn hand terecht. De verdediger speelde de wedstrijd met ingetapete hand uit, maar zal vrijdag nader onderzocht worden. Mogelijk wordt een foto genomen om een breukje uit te sluiten.

Collega Van der Struijk haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij verstapte zich in de eerste helft en werd na 37 minuten uit voorzorg aan de kant gehouden. De liesklachten die Van der Struik overhield aan de misstap, leken donderdagavond mee te vallen.

Niet inzetbaar in het oefenduel met de amateurs van Stroe waren op voorhand al Harrie Gommans (lichte hamstring- en rugklachten) en Paul Verhaegh (achillespees). Santi Kolk kreeg na de oefenwedstrijd van dinsdag opnieuw een reactie in zijn onderrug, een blessure die hem sinds het begin van de voorbereiding parten speelt. Kolk, waarvan al bekend was dat hij sowieso niet zou spelen tegen Stroe, zal de komende dagen gedoceerd trainen.

Collega-aanvaller Mads Junker die donderdag wel 90 minuten meedeed, is eveneens niet klachtenvrij. Hij blijft tenminste tot na vrijdag uit training. De Deen heeft lichte bovenbeenklachten. Langer uit de roulatie zijn Abubakari Yakubu en Julian Jenner. ‘Yaki’ herstelt van een verrekking in zijn bovenbeen en Jenner van een schouderblessure.

Bron: Vitesse.nl 25-07-2008

Contract voor Jop van der Linden

Jop van der Linden heeft vrijdag 25 juli zijn eerste contract getekend bij Vitesse. De 18-jarige verdediger, die bezig is aan zijn achtste seizoen bij de Arnhemmers, speelt komend jaar met de A1 in de landelijke eredivisie.

De 1.88 meter lange Van der Linden trok de voetbalschoenen voor het eerst aan bij Columbia in Apeldoorn. Al snel maakte hij de overstap naar Vitesse. Als eerstejaars D-speler debuteerde hij acht jaar geleden in het geelzwart. Afgelopen seizoen promoveerde hij als eerstejaars A-junior naar de landelijke eredivisie.

Marc van Hintum: “Wij hebben Jop een contract aangeboden omdat het een talentvolle speler is waarvan wij hopen dat hij het eerste elftal gaat halen. Hij heeft een goede persoonlijkheid, ziet het spel goed en beschikt over een uitstekende trap. Ik vind hem een type John van den Brom.”

Jop van der Linden was uitermate content met zijn eerste contract bij de club waar hij al geruime tijd onderdeel van uitmaakt. “Het is een beloning voor mijn ontwikkeling. Ik zie mezelf als een rustige verdediger met een goede trap in mijn linkerbeen. Ik heb van Marc van Hintum veel positieve punten gehoord, maar hij heeft mij ook verteld dat ik brutaler moet worden. Dat weet ik en daar ga ik dit jaar zeker aan werken”, aldus Van der Linden.

Bron: Vitesse.nl 25-07-2008

Sansoni wijst aanbieding af
Fransman niet akkoord met voorstel Vitesse voor nieuw contract

Sébastien Sansoni heeft de aanbieding van Vitesse naast zich neergelegd. De clubleiding wilde het aflopende contract van de Fransman open breken en met een seizoen verlengen, met een optie voor nog een jaar. Vitesse ’s technisch directeur Marc van Hintum kreeg gisteren van Wessel Wezenberg, de zaakwaarnemer van Sansoni, te horen dat de voetballer niet akkoord gaat met het voorstel van de club. „ Ik heb begrepen van zijn zaakwaarnemer dat onze aanbieding niet voldoende was”, zei Van Hintum gisteravond in Stroe, waar Vitesse oefende tegen de plaatselijke zaterdagderdeklasser SV Stroe (0-5).

Het is volstrekt onduidelijk welke consequenties de afwijzing van Sansoni heeft voor de samenwerking tussen club en speler. De 30-jarige verdediger is aan zijn laatste contractjaar bezig en dus kan hij na dit seizoen transfervrij overstappen naar een andere club. Zowel Sansoni als Van Hintum hield gisteravond de optie open dat beide partijen in een later stadium alsnog tot overeenstemming zullen komen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Vitesse de bepalende speler tussentijds zal proberen te verkopen, om te voorkomen dat hij na dit seizoen transfervrij de club verlaat.

Van Hintum: „Ik wacht nu op de zaakwaarnemer van Sansoni. We moeten nu kijken hoe het verder gaat. Wij willen absoluut niet van hem af. Ik hoop dus dat we toch nog een akkoord kunnen bereiken. Als dat niet lukt, dan is het voor Vitesse beter dat we hem verkopen. Als we een speler niet kunnen behouden voor de club, dan is het niet in het belang van Vitesse dat hij transfervrij de deur uit loopt.” Een eventueel tussentijds vertrek van Sansoni zou plaats moeten hebben in de winterstop of voor 1 september.

„Ik weet niet hoe het verder gaat”, sprak Sansoni gisteren na de weinig verheffende repetitie in Stroe. „Ik zal er met mijn manager over gaan praten. En misschien ook met de club. Ik weet het echt niet.” Sansoni was afgelopen seizoen de beste speler bij Vitesse . Hij heeft destijds aangegeven graag langer bij de Arnhemse club te willen blijven. „Ik was best gefrustreerd dat Vitesse toen alleen de optie voor een extra seizoen heeft gelicht”, aldus Sansoni. „ Als je een speler er graag bij hebt, dan verleng je niet met slechts een jaar.”

De linksbenige technicus begint aan zijn derde seizoen bij Vitesse . „ Ik zal goed nadenken wat ik nu moet doen”, aldus Sansoni. „ Als mijn huidige contract afloopt, dan ben ik 31. Misschien ga ik straks mijn laatste contract tekenen. Ik voel me heel goed bij Vitesse , maar ik moet ook aan mijn toekomst en mijn familie denken.”

Stroe-Vitesse 0- 5 ( 0- 3): 12. Van Diermen 0-1, 15. Büttner 0-2, 34. Büttner 0-3, 50. Sprockel 0-4 en 56. Kaya 0-5.

Opstelling Vitesse : Van der Sman; Van der Struijk (46.Sprockel), Van Diermen, Sansoni, Drost; Schreuder, keizer; Claudemir, Kaya, Büttner; Junker.

Bron: De Gelderlander 25-07-2008

Westerhof: hier heb je niets aan

Hans Westerhof hecht geen enkele waarde aan wedstrijden tegen amateurclubs. “Zowel spelers als trainers hebben er eigenlijk helemaal niets aan”, sprak de Vitesse-coach.

Dat zijn ploeg bijzonder zwak voor de dag kwam, vond Westerhof dan ook niet zo belangrijk. “We misten wel wat creativiteit, maar ik maak me geen enkele zorgen. Eigenlijk ga ik liever trainen”, aldus Westerhof.

Zaterdag is de eerste serieuze graadmeter voor Vitesse, in Driel tegen het Schotse Aberdeen. “Daar zal ik waarschijnlijk met het beoogde basisteam beginnen”,meldde Westerhof.

Bron: Omroep Gelderland 24-07-2008

Vitesse laat het afweten in Stroe

Vitesse speelde donderdagavond bij Stroe een oersaaie wedstrijd. De Arnhemmers wonnen met 5-0 van de zaterdagderdeklasser.

De Vitesse-spelers bleven in alle opzichten ver beneden de maat. Ook het enthousiasme ontbrak. Twee treffers van Alexander Büttner en Claudemir zorgden voor een 0-3 ruststand. Daarna wisten alleen Civard Sprockel en Onur Kaya het net nog te vinden.

De wedstrijd werd gespeeld ter ere van het 60-jarig jubileum van VV Stroe. Er waren zo’n 1000 toeschouwers.

Bron: Omroep Gelderland 24-07-2008

Revanche als missie
Jenner en Schreuder bij Vitesse op zoek naar verloren voetbalgeluk

Julian Jenner (24) en Alfred Schreuder (35) kenden de voorbije seizoenen om uiteenlopende redenen maar weinig voetbalplezier. Komend seizoen hopen zij hun loopbaan in Arnhem een waardig vervolg te geven. VI ging in gesprek met het grillige vleugeltalent en de ervaren tacticus.

Sterren als Madonna, Marco Borsato en Bono met zijn kompanen van U2 vonden er ooit hun rust. Nu is het hotel De Bilderberg in Oosterbeek verblijfplaats van een gezelschap dinerende Duitse vakantiegangers. En van Julian jenner (24), voetballer met een missie. Na een sterk eerste jaar bij AZ viel hij vorig seizoen ver terug. De opmars van de Alkmaarders stokte, die van de rechtsbuiten evenzeer. Het exclusieve onderkomen aan de rand van de Veluwe, op een steenworp afstand van het trainingscomplex van Vitesse, moet dienen als het startpunt voor de wederopstanding van een grote belofte.

lees verder...

Bron: VI nr 30 2008

Captain Verhaegh moet Vitesse omhoog leiden

Met het toewijzen van de aanvoerdersband en het verlengen van zijn contract tot de zomer van 2011 heeft Vitesse afgelopen week haar waardering uitgesproken richting Paul Verhaegh (24). De rechtsback, die aan zijn vierde seizoen in Arnhemse dienst begint, moet één van de steunpilaren zijn onder het team van trainer Hans Westerhof. ‘Paul is een serieuze jongen, hij denkt na over voetbal én ligt goed in de groep’, lichtte de coach de uitverkiezing van de nieuwe aanvoerder toe. En technisch directeur Marc van Hintum: ‘We zijn zeer content dat we Paul langer hebben kunnen vastleggen. Hij heeft zich de afgelopen jaren uitstekend doorontwikkeld in Arnhem en was ook vorig seizoen één van de meest constante spelers.’ De clubleiding wil met de contractverlenging een ‘goedkoop vertrek’ van de basiskracht voorkomen. ‘In zijn geval kunnen we er niet omheen dat, mocht hij zich zo blijven doorontwikkelen, er vanzelf een topclub op de stoep staat. Maar met een lopend contract, garanderen we onszelf in elk geval een uitstekende transfersom.’

Bron: VI nr 30 2008

Vitesse vangt bot bij Van Hooijdonk

Vitesse heeft geprobeerd om Pierre van Hooijdonk aan te trekken als spitsentrainer.

“Hij zou hier stage komen lopen als spitsentrainer, maar hij geeft er nog de voorkeur aan om zich door te ontwikkelen bij Excelsior”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum. “Wellicht dat we in de toekomst nog eens om tafel kunnen, want het zou mooi zijn.”

Van Hintum is tevreden over de sfeer bij de Arnhemse club. “Wij zijn heel constructief bezig en winnen nu met 19-0 van SV Panter, al waren die panters meer welpjes vanavond.”

Bron: Omroep Gelderland 22-07-2008

Sansoni denkt nog na over contract

Sébastien Sansoni denkt nog na over het aanbod van Vitesse om zijn contract met een jaar te verlengen, tot 2010. De Fransman wachtte een half jaar op het voorstel.

Sansoni bespeurt wel een verandering ten opzichte van het vorig seizoen. “Ik had zelf geen problemen met trainer Aad de Mos, maar je merkt dat veel spelers zich nu beter voelen. Er heerst weer een goede mentaliteit. Ik laat me niet beïnvloeden, door welke omstandigheid dan ook. Ik speel altijd voor het team.”

Sansoni kwam in twee seizoenen tot 55 competitieduels bij Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 22-07-2008

Vitesse haalt uit tegen SV Panter

Vitesse heeft dinsdag het tweede oefenduel in de voorbereiding met ruime cijfers afgesloten. SV Panter werd in Veenendaal met maar liefst 19-0 verslagen.

SV Panter, dat uitkomt in de vierde klasse, is behalve bij de aftrap nauwelijks op de andere helft geweest.

De topscorers bij Vitesse waren Ricky van Wolfswinkel en Santi Kolk. Ze scoorden beiden zeven keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Anduele Pryor (twee keer), Haim Megrelishvili, Wiljan Pluim en Rogier Molhoek. Vitesse had won eerder met 9-0 van derdeklasser VIOS uit Vaassen.

Bron: Omroep Gelderland 22-07-2008

TOP Oss-Vitesse uit oefenschema

De wedstrijd Top Oss – Vitesse, die gepland stond op zaterdag 2 augustus, gaat niet door. Bij nader inzien past de oefenwedstrijd niet binnen het voorbereidingsprogramma van de beide BVO’s.

Bron: Vitesse.nl 21-07-2008

Stichting Vitesse Betrokken niet bereikbaar

In verband met de vakantieperiode is de stichting Vitesse Betrokken van maandag 21 juli tot en met maandag 11 augustus niet bereikbaar.

Vanaf 12 augustus kunt u de medewerkers van de stichting Vitesse Betrokken weer bereiken via info@vitessebetrokken.nl <mailto:info@vitessebetrokken.nl>of telefonisch op 026 – 880 7549. </mailto:info@vitessebetrokken.nl>

Bron: Vitesse.nl 21-07-2008

Paul Verhaegh langer bij Vitesse

Vitesse heeft het contract van Paul Verhaegh opengebroken. De verbintenis met de 24-jarige rechterverdediger is met een jaar verlengd tot 2011.

Verhaegh kwam eerder uit voor FC Den Bosch en AGOVV Apeldoorn. De nieuwe trainer Hans Westerhof benoemde Verhaegh vorige week tot aanvoerder.

“Ik heb het goed naar mijn zin en ben blij met het vertrouwen dat de club in mij heeft. Ik heb ook vertrouwen in de ambities en mogelijkheden van de club en in de ploeg. Het komende seizoen wil ik graag bijdragen aan een mooi voetbaljaar”, aldus Verhaegh.

Bron: Omroep Gelderland 21-07-2008

Verhaegh nieuwe aanvoerder Vitesse

Trainer Hans Westerhof heeft Paul Verhaegh benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Vitesse. “De trainer heeft mij gevraagd of ik dat wilde en dat wil ik graag. Ik vind het een eer om die band te dragen. Ik zit hier nu twee-en-een-half jaar en ben blij dat de trainer mij dit vertrouwen geeft. Het moet geen extra druk met zich meebrengen en dat doet het verder ook niet. Verhaegh ziet een groot contrast met vorig seizoen. “Er is heel veel veranderd. Er is nu rust bij de club. Je ziet ook dat iedereen fris is en weer voetbalt met plezier.”

Bron: Omroep Gelderland 20-07-2008

Gommans wil bij Vitesse blijven

Harrie Gommans maakte het eerste doelpunt in de voorbereiding van Vitesse, maar de Limburgse spits is uit op meer succes.

“Ik hoop dat ik de eerste mag maken in de competitie. We hebben met Vitesse een paar stappen voorwaarts gezet en daarvan wil ik graag deel uit blijven maken. Maar als dat niet het geval blijkt, moet ik verder kijken.”

Gommans speelde vorig seizoen met nummer negen, nu met 27. “Rugnummers zeggen niet alles, maar toch wel iets. Ik weet ook wel dat ze Tarvajärvi niet voor niks halen. Ik mag alleen maar verkocht worden, niet verhuurd.”

Bron: Omroep Gelderland 20-07-2008

Anno 1984: Vitesse

In deze serie worden elftallen van een bepaald jaar doorgelicht. Betrokkenen schetsen het team en het tijdsbeeld waarin het zich bewoog. VI zocht uit wat er van de spelers is geworden.

Aan het eind van het seizoen 1984/85 was het lang niet zeker dat Vitesse het contract met verdediger Theo Bos zou verlengen. ‘Ik weet dat de clubleiding ernstig twijfelde; vertelt Bos, die tweehonderd meter van stadion Nieuw Monnikenhuize woonde.’Omdat ik een echte Arnhemse jongen was, had Vitesse zoiets van: Ach, laten we het nog maar een jaar proberen.’

lees verder...

Bron: VI nr 29 2008

Paul Verhaegh ‘geschikte’ aanvoerder

Achter de naam van Paul Verhaegh op het opstellingsformulier stond het bekende teken met de letter C. De letter die in voetballand symbool staat voor aanvoerder. Trainer Hans Westerhof ziet in de verdediger de geschikte aanvoerder voor dit seizoen.

“Ik acht Paul geschikt omdat het een serieuze jongen is die goed in de groep ligt en nadenkt over het voetbal”, aldus de uitleg van Westerhof. “Tel daarbij op dat hij van de huidige groep de langstzittende speler is van Vitesse. En dat terwijl hij pas tweeënhalf jaar speler is van de club.”

Blessures
Santi Kolk ontbrak zaterdag in Vaassen. De topscorer van afgelopen seizoen bekeek het duel vanaf de zijlijn. “Ik had vorige week nog wat last van mijn rug. Dat is nu vrijwel over. Maandag train ik weer mee met de groep en ik verwacht er dinsdag dan ook weer gewoon bij te zijn.”

Naast Kolk kwamen de volgende spelers door (lichte) blessures niet aan de aftrap: Van der Struijk, Jenner en Yakubu.

Bron: Vitesse.nl 19-07-2008

Vitesse opent met 9 treffers

Vitesse heeft zaterdagmiddag in Vaassen het eerste oefenduel met 9-0 gewonnen. Na 45 minuten stond het door team A tegen C.S.V. VIOS al 4-0. In de tweede helft knalde team B er nog vijf in. Anduele Pryor en Mads Junker waren beide tweemaal trefzeker.

De 1.300 toeschouwers zagen dat trainer Hans Westerhof twee verschillende elftallen in het veld bracht. ‘Team A’, met aanvoerder Paul Verhaegh als rechterverdediger, zette de ruststand op 4-0 door treffers van Harrie Gommans, Anduele Pryor (2) en Ricky van Wolfswinkel.

Na rust bleef alleen doelman Piet Velthuizen staan en mochten de overige aanwezige selectiespelers proberen het totaal verder op te schroeven. Door treffers van Onur Kaya, Mads Junker (2), Alexander Büttner en Cees Keizer eindigde het eerste oefenduel in 9-0.

Het mooiste doelpunt kwam op naam van Mads Junker. De Deen tikte een voorzet van Claudemir ogenschijnlijk achteloos achter het standbeen in de lange hoek. De scheidsrechter keurde verder nog een tweetal treffers wegens buitenspel af. Dinsdag staat in Veenenaal de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander is SV Panter, aanvang 19.30 uur.

Statistieken C.S.V. VIOS – Vitesse 0-9 (0-4)
0-1 Gommans (’11), 0-2 Pryor (’20), 0-3 Pryor (’22), 0-4 Van Wolfswinkel (’29), 0-5 Kaya (’58), 0-6 Junker (’59), 0-7 Büttner (’62), 0-8 Junker (’75), Keizer (’90)

Opstelling Vitesse
1e helft: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Kuiper, Megrelishvili, Pluim, Azaoum, Molhoek, Van Wolfswinkel, Pryor, Gommans.

2e helft: Velthuizen, Van Mourik, Sansoni, Van Diermen, Drost, Kaya, Claudemir, Keizer, Büttner, Schreuder, Junker.

Bron: Vitesse.nl 19-07-2008

Vitesse verslaat VIOS met 9-0

Vitesse heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Derdeklasser VIOS kreeg in Vaassen klop met 9-0.

Gommans opende de score, Pryor maakte 2-0 en 3-0. Van Wolfswinkel bepaalde de ruststand op 4-0. De teller liep op door toedoen van Kaya, Junker, Buttner met een hakje, weer Junker en ook Cees Keizer pikte een goaltje mee.

In het niemendalletje kwamen de nieuwelingen Jenner en Van der Struijk niet in actie, ze zijn geblesseerd. Datzelfde geldt voor Kolk en Yakubu.

Bron: Omroep Gelderland 19-07-2008

Vitesse bouwt aan ‘belevingswinkel’

Vitesse is de komende weken druk bezig met de inrichting van een ‘belevingswinkel’. Deze winkel verschijnt op de locatie waar momenteel de afdeling Ticketing is gehuisvest. Door de interne verbouwing met verhuizing als gevolg zijn de medewerkers van Ticketing in deze periode minder goed bereikbaar.

De te verschijnen belevingswinkel moet het informatieve centrum worden van de Arnhemse club. Hierin kunnen supporters terecht voor vrijwel alle zaken die betrekking hebben op Vitesse: Merchandising, Ticketing, rondleidingen, lidmaatschap Vitesse Kids Club, etc. Meer informatie natuurlijk zodra bekend.

Het gevolg hiervan is wel dat de afdeling Ticketing de komende weken moeilijker bereikbaar kan zijn. Mocht u hier hinder van ondervinden, wordt aangeraden een e-mail te sturen met daarin uw vraag. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk telefonisch of per e-mail een reactie.

In ieder geval alvast bedankt voor uw begrip. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van de verhuizing en de bereikbaarheid van de afdeling Ticketing.

TICKETING VITESSE
T: 026 – 880 7337 (13.30 – 17.00 uur)
E:ticketing@vitesse.nl

Bron: Vitesse.nl 19-07-2008

Begroting Vitesse naar 15,5 miljoen euro

Vitesse werkt dit seizoen met een begroting van 15,5 miljoen euro.

“Onze omzet is begroot op 15,5 miljoen en dat geldt ook voor ons kostenniveau. Het verschil is 3.000 euro in de plus”, verklaart algemeen directeur Paul van der Kraan. Vorig seizoen was de begroting van de Arnhemse club nog 13,9 miljoen euro.

“Het zit vooral in de inkomsten uit sponsoring, waarvan we verwachten dat die met een miljoen euro gaan stijgen. Ook de inkomsten uit merchandising gaan wat omhoog. Aan de uitgavenkant valt een lichte stijging waar te nemen bij de spelersbegroting.”

Bron: Omroep Gelderland 18-07-2008

Vitesse lijft ook Niklas Tarvajärvi in

Vitesse heeft zich donderdag verzekerd van de diensten van Niklas Tarvajärvi. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van sc Heerenveen, met een optie tot koop.

Een vervelende schouderblessure zorgde voor een langere medische keuring, maar de Fin heeft inmiddels alle medische onderzoeken doorstaan. Door de blessure mist Tarvajärvi een groot deel van de voorbereiding. “Zelf hoop ik begin september met de groep mee te kunnen trainen.”

De 25-jarige Tarvajärvi streek in 2005 neer in Heerenveen. In zijn eerste seizoen kwam de Fin tot zeventien competitiewedstijden en drie doelpunten. Mede door de flinke concurrentie in Friesland (o.a. Nilsson, Sibon, Alves) werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan De Graafschap. In 28 wedstrijden scoorde hij vier doelpunten.

Bron: Vitesse.nl 18-07-2008

Teller seizoenkaarten Vitesse staat op 10.000

Vitesse heeft inmiddels 10.000 jaarkaarten verkocht voor het komende seizoen. Vorig jaar om deze tijd had de Arnhemse voetbalclub meer kaarten aan de man gebracht, maar toen had al langere tijd verkoop plaatsgehad.

Vanwege de schuldsanering is Vitesse nu vijf weken later dan vorig jaar begonnen met de verkoop van de seizoenkaarten. De bewindvoerders wilden dat er eerst honderd procent zekerheid was over het voortbestaan van de club, voordat Vitesse met de kaartverkoop mocht beginnen.

Bij het begin van het voorbije seizoen had Vitesse 12.800 jaarkaarten verkocht. Via allerlei tussentijdse acties, zoals de mogelijkheid een zogeheten ‘halve seizoenkaart’ aan te schaffen, kwam het eindtotaal uit op 14.600 jaarkaarten.

Bron: De Gelderlander 17-07-2008

Reactie op speeldagenkalender

Veel supporters vragen zich af waarom Vitesse dit seizoen zo veel wedstrijden op zondag speelt, terwijl de voorkeursspeeldag van de meeste supporters zaterdagavond is.

De tien thuiswedstrijden op zondag zijn een direct gevolg van de beperkingen die er zijn met betrekking tot de beschikbaarheid van het stadion. In de beginperiode na de opening van Gelredome was het aantal niet-voetbalevenementen veel minder talrijk dan nu het geval is en waren er meer mogelijkheden om op zaterdag te spelen. Gelredome heeft tegenwoordig echter ook een volle programmering buiten het voetbal en dat zorgt, zoals bekend, voor knelpunten in het competitieprogramma.

De zondagmiddagwedstrijden hebben in de meeste gevallen dus niet zo veel te maken met veiligheidsissues of televisie-uitzendingen, zoals ook wordt gedacht. Gezien het aantal knelpunten dat door Gelredome/Vitesse wordt veroorzaakt, was de KNVB niet genegen ook nog eens rekening te houden met de zaterdag als voorkeursspeelavond. Hierdoor is de club ‘veroordeeld’ tien competitiewedstrijden af te werken op zondagmiddag en slechts vier op zaterdagavond. De resterende drie wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (2) en op dinsdagavond (1).

Bron: Vitesse.nl 17-07-2008

Jasar Takak betreurt gang van zaken

Jasar Takak betreurt de manier waarop hij afscheid moet nemen van Vitesse.

“De trainer had al gezegd dat ik maar tot zaterdag bij het eerste mee mocht trainen. Maar het is jammer dat het zo gelopen is. In het eerste gesprek met Marc van Hintum werd me verteld dat ik belangrijk zou worden voor Vitesse. Maar toen bleek dat er geen geld was om me een contract aan te bieden.”

Daarna verbaasde Takak zich. “Ik had begrip voor de situatie, maar er was kennelijk wel geld om andere spelers te halen. Ik wilde graag voor Vitesse spelen en vroeg echt niet veel.”

Bron: Omroep Gelderland 17-07-2008

Jasar Takak niet meer welkom bij Vitesse

Jasar Takak is niet langer welkom bij Vitesse. De ex-speler van Vitesse is te kennen gegeven dat hij per direct moet vertrekken bij de Arnhemmers. Deze maatregel is het gevolg van uitspraken van de middenvelder, die zonder contract bij Vitesse mocht meetrainen, in de media.

Technisch directeur Marc van Hintum legt uit. ”Jasar heeft in zijn teleurstelling door het uitblijven van een nieuwe club uitspraken gedaan die bij ons niet door de beugel kunnen. Vitesse heeft hem de mogelijkheid geboden zijn conditie en ritme op peil te houden door hem vanaf de eerste dag mee te laten trainen met de A-selectie. Dit was een geste van onze kant, omdat Jasar zich tot nu toe ten opzichte van Vitesse altijd goed heeft opgesteld.”

Van Hintum vervolgt: “Dat hij nu zegt teleurgesteld te zijn in Vitesse en in mij, mag, maar dan houdt de samenwerking op. Wij hebben Jasar duidelijk gezegd dat hij geen nieuw contract bij Vitesse zou krijgen. Dat hij nu doet voorkomen dat dit wel zo is, is spijtig. Desondanks hoop ik dat Jasar snel een nieuwe club vindt. Ik begrijp dat het vervelend is als je niet weet waar je toekomst ligt.”

Bron: Vitesse.nl 16-07-2008

Van Hintum: ‘Dit wordt voor Vitesse het belangrijkste jaar’

Als het aan Marc van Hintum (41) ligt, keert de verdwenen trots – waarmee bij zelf ooit voor Vitesse voetbalde – terug bij de Arnhemse club. Hoewel de oud-international pas zes maanden als technisch directeur aan het werk is, heeft bij Vitesse in die woelige periode al volledig naar zijn hand gezet. Een openhartig gesprek over zijn machtstrijd met Aad de Mos, het ultieme Vitesse-gevoel en ambities. ‘Mijn doelen zijn allemaal al bereikt.’

Tekst: David de Vries

Halverwege vorig seizoen bent u ingestapt bij Vitesse. Precies toen de club surseance van betaling had aangevraagd, trainer Aad de Mos onder vuur lag én de prestaties tegenvielen. Was er een moeilijker moment mogelijk?

‘Het was lastig, zeker. Financieel ging de club door een zeer diep dal en ook sportief gebeurde er het nodige. Helaas lang niet allemaal positief. Bovendien had ik een fantastische baan bij de spelersvakbond VVCS, dus veel mensen vroegen zich af wat ik in Arnhem te zoeken had. Maar het goede gevoel was doorslaggevend. Vanaf het eerste moment heb ik een rotsvast vertrouwen gehad in algemeen directeur Paul van der Kraan en ook de raad van commissarissen wist me te overtuigen. Iedereen verzekerde me dat het ondanks alle malaise wel weer goed zou komen met Vitesse. Daarom ben ik aan deze klus begonnen.’

lees verder...

Bron: VI nr 29 2008

Spanning bij Velthuizen neemt toe

Piet Velthuizen traint nog een paar dagen mee met Vitesse. Zondag meldt hij zich in Oisterwijk voor de Olympische selectie.

“Nou gaat het echt jeuken onder je voeten. Je weet dat het er echt aan komt. Volgende week woensdag spelen we een oefenwedstrijd tegen de Olympische ploeg van België. Dan vliegen we de zaterdag daarop naar Hong Kong. Dan gaat het echt beginnen.”

Velthuizen wil zaterdag nog in het doel staan bij Vitesse tegen VIOS uit Vaassen. “Ik denk dat ik speel en ik hoop het ook voor mezelf, maar dat is aan de trainer.”

Bron: Omroep Gelderland 16-07-2008

Vitesse sprak met Krohn-Dehli

Vitesse heeft een eerste gesprek met Michael Krohn-Dehli achter de rug. De Arnhemmers spraken maandag met de bij Ajax overbodige Deen, weet VI. De in Kopenhagen geboren aanvaller is één van de acht spelers die Amsterdam deze zomer mogen verlaten. Het afgelopen seizoen kwam de 25-jarige Krohn-Dehli slechts éénmaal in actie namens Ajax.

In het verleden kwam de Krohn-Dehli uit voor RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam.

Bron: Voetbal International 16-07-2008

Vitesse stelt Takak teleur

Jasar Takak (26) is niet blij met de handelwijze van Vitesse omtrent zijn contract. De dynamische middenvelder speelde vorig seizoen 23 duels voor de Arnhemmers en kwam daarin één keer tot scoren. Eind mei kreeg hij naar eigen zeggen de toezegging van technisch directeur Marc van Hintum dat de club zijn aflopende verbintenis zou verlengen. Takak:’Van Hintum zag in mij een belangrijke speler voor Vitesse en wilde me dolgraag behouden. Ik stond in de belangstelling van FC Groningen en FC Twente en had aanbiedingen uit België en Turkije, maar heb toen direct alles afgekapt. Want ik wilde graag eens langere tijd bij een club blijven.

Maar een paar weken geleden zei Van Hintum ineens dat het financieel moeilijk werd me te behouden. Het verhaal gaat dat ik een te hoog salaris zou hebben gevraagd, maar we hebben niet eens over een contract onderhandeld. Ik zou niet moeilijk gedaan hebben over het geld. Afgelopen seizoen heb ik van iedereen complimenten gehad voor mijn spel, in de topwedstrijden tegen Ajax en PSV was ik fantastisch. Eindelijk leek er weer een opwaartse lijn in mijn loopbaan te zitten. Maar nu hebben alle clubs hun selecties vrijwel rond en moet ik maar weer zien waar ik terechtkom.’ In afwachting van een nieuwe club houdt de voormalige speler van PSV, FC Zwolle, RKC Waalwijk en NEC wél zijn conditie op peil bij Vitesse.

Bron: VI nr 29 2008

Interesse voor Gommans uit Portugal

Harrie Gommans (25) staat in de belangstelling van De Graafschap en Vitória Setábal. De middenmoter uit de hoogste Portugese divisie bleek tot begin deze week echter niet bereid het door Vitesse verlangde bedrag op tafel te leggen. De Arnhemmers vragen een half miljoen euro voor de aanvaller, die afgelopen seizoen zeven doelpunten maakte in 27 competitieduels. Onlangs gaf hij nog aan te willen vechten voor zijn kans bij Vitesse, maar de spits lijkt nog verder te zijn gezakt in de hiërarchie. Technisch directeur Marc van Hintum. heeft met Niklas Tarvajärvi al een vervanger gehaald. Vitesse huurt de 25-jarige Fin dit seizoen van SC Heerenveen, dat hem in de vorige jaargang al stalde bij De Graafschap. Overigens is Tarvajärvi vanwege een schouderblessure nog zes weken uitgeschakeld. Vitesse sprak maandag met middenvelder Michael Krohn-Dehli (25), die bij Ajax mag vertrekken.

Bron: VI nr 29 2008

Velthuizen en Makaay naar Spelen

Bondscoach Foppe de Haan heeft drie Gelderse spelers geselecteerd voor de Olympische Spelen in Peking, die op 8 augustus beginnen. Het voetbaltoernooi begint echter al twee dagen eerder voor Nederland.

Het gaat om Vitesse-doelman Piet Velthuizen uit Nijmegen, Wijchenaar Roy Makaay (Feyenoord) en PSV-verdediger Erik Pieters uit Enspijk. Lorenzo Davids van NEC, Vitessenaar Frank van der Struijk en ex-NEC-aanvaller Jeremain Lens staan op de standby-lijst. Zij kunnen alsnog worden opgeroepen bij blessures of ziektes van geselecteerde spelers.

Bron: Omroep Gelderland 15-07-2008

Tweejarig contract voor doelman Room
Doelman maakt tweede promotie binnen enkele maanden

Eloy Room heeft maandagmiddag zijn eerste profcontract ondertekend. De 19-jarige doelman zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor de periode van twee jaar. Voor de talentvolle doelman betekent het contract zijn tweede promotie binnen een paar maanden tijd. De eerste was het behaalde kampioenschap en daarmee promotie met de A1.

De bijna 1.90 meter lange Room is bezig aan zijn zevende seizoen bij Vitesse. “Ik kwam als eerstejaars C-speler over van Union. Bij die club begon ik als spits, maar al snel werd ik in het doel gezet. Dat verliep eigenlijk wel komisch. We misten op een gegeven moment een keeper en omdat ik de langste in het team was, kreeg ik de handschoenen. Ik vond het geweldig om te doen en sindsdien heb ik de handschoenen aangelaten.” Eloy Room is afkomstig van de A1 waarmee hij afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde. Dit jaar stroomt hij in bij Jong Vitesse en gaat hij ervaring opdoen als selectiespeler. “Ik heb nu zelfs een rugnummer als speler van het eerste elftal. Daar had ik stiekem op gehoopt en dat is al ontzettend leuk. Ik wil zoveel mogelijk leren om vervolgens door te stromen. Mijn doel is om te slagen bij Vitesse.”

Bron: Vitesse.nl 14-07-2008

D-Day voor Tarvajärvi

Het is vandaag D-Day voor Niklas Tarvajärvi en zijn langverwachte komst naar Vitesse. De huurovereenkomst met Heerenveen is al beklonken, maar de Finse aanvaller moet het laatste deel van zijn medische keuring nog ondergaan in Arnhem.

Afgelopen donderdag heeft reeds een groot deel van de medische test plaatsgehad. De medische staf van Vitesse bekeek toen onder meer de schouder van Tarvajärvi. Aan dat gewricht liep de 25-jarige spits begin mei een zware blessure op, toen nog in dienst van De Graafschap.

“Wij wilden uit voorzorg goed kijken hoe zijn schouder ervoor stond”, zegt Marc van Hintum, de technisch directeur van Vitesse. “De schouder schoot steeds uit de kom en Tarvajärvi is er aan geopereerd. Ik ben geen medisch specialist en weet niet precies wat ze gedaan hebben. Maar onze medische staf heeft gezegd dat de schouder oké is. Dat is voor mij het belangrijkste. ”

Het restant van de keuring, waarbij hart en longen onder de loep belanden, lijkt slechts een formaliteit. Van Hintum: “Als dat goed is, dan halen we hem. En ik heb geen enkele reden te twijfelen dat dat gaat gebeuren.”

Door de blessure zal het in elk geval nog wel even duren voordat Tarvajärvi inzetbaar is voor Vitesse. “We gaan hem nu optrainen”, aldus Van Hintum. “Onze medische staf schat in dat hij de eerste drie, of in het slechtste geval, de eerste zes wedstrijden van de competitie zal missen.”

Vitesse begint de competitie op vrijdag 29 augustus, thuis tegen FC Groningen. In afwachting van de inzetbaarheid van Tarvajärvi heeft trainer Hans Westerhof drie centrumspitsen tot zijn beschikking: Mads Junker, Harrie Gommans en Ricky van Wolfswinkel.

“En Santi Kolk kan eventueel ook als diepe spits spelen”, zo voegt Van Hintum nog een mogelijkheid toe aan het Arnhemse aanvalsspel. Kolk is de beoogde schaduwspits, in het 4-2-3-1 systeem waarmee Vitesse komend seizoen voor furore wil zorgen.

Gommans kreeg na het afgelopen seizoen van Van Hintum te horen dat hij mag vertrekken bij Vitesse. De technisch directeur achtte het niet zinvol dat spelers blijven, die niet aan spelen toe zouden komen. Maar of dat ook daadwerkelijk voor Gommans zal gelden, dat is een van de keuzes die de nieuwe hoofdcoach de komende weken mag maken.

Van Hintum: ” Hans Westerhof moet bepalen of Gommans weg mag of niet.”

Bron: De Gelderlander 14-07-2008

ADO legt Robin Faber vast

ADO Den Haag heeft zich voor komend seizoen versterkt met Rob Faber. Beide partijen kwamen zaterdag tot een akkoord. De 22-jarige verdediger komt over van Jong Vitesse.

In het verleden speelde Faber al voor De Graafschap, Jong PSV en het Nederlands elftal onder 17.

Bron: Elf 12-07-2008

Concerten brengen licentie in gevaar
Zeist wil dat voetbal prioriteit krijgt in stadions

De KNVB overweegt om een minimale beschikbaarheid van een stadion op te nemen in de licentievoorwaarden voor het spelen van profvoetbal. Na bijna een maand worstelen kon manager competitiezaken Bert van Oostveen pas gisteren het definitieve speelschema voor de eredivisie en de Jupiler League presenteren. ,,Een dieptepunt in mijn loopbaan als competitieleider. We hebben drie stappen teruggezet”, aldus Van Oostveen.

Burgemeester Bruinooge van Alkmaar was persoonlijk verantwoordelijk voor het afschieten van de programmering die vorige week aan de clubs werd voorgelegd. ,,De politie van Alkmaar had geen problemen met AZ-Feyenoord op woensdag 29 oktober, maar de burgemeester wel”, zegt Van Oostveen. ,,Toen wij hem duidelijk maakten dat dit tot zeshonderd veranderingen op een totaal van 686 wedstrijden in beide divisies zou leiden, stemde hij nog niet met het duel in. De prestaties van AZ zijn de beste citymarketing die Alkmaar zich maar kan wensen, maar de burgemeester denkt daar blijkbaar anders over. Vorig jaar hadden we een daling van het aantal knelpunten, dit jaar is er een toename van 20 procent. Mijn buitenlandse collega’s draaien in een uur een programma in elkaar. Zij begrijpen niet dat wij een maand nodig hadden. Ik heb zeventig concepten op mijn bureau gehad.”

De twist met de burgervader van Alkmaar is volgens Van Oostveen niet door de KNVB te bestrijden, aangezien de lokale autoriteiten de beslissende stem hebben. De problemen met Vitesse en stadion Gelredome en de situatie in het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC zal de voetbalbond wel zelf proberen te tackelen. ,,Wij overwegen om de minimale beschikbaarheid van een stadion in de licentie-eisen op te nemen. Stadion Gelredome blokkeert 45 speeldagen, de bazen van het Parkstad Limburg Stadion 33. Gelredome is geen voetbalstadion meer, maar een evenementenhal. We hebben meerdere malen geprobeerd in contact te komen met de directie van Gelredome, maar directeur Van Amstel is nooit beschikbaar. Wij leggen de verantwoordelijk nu bij de clubs. De club is lid van de KNVB, niet het stadion. Wij willen volgend jaar per bvo maximaal drie tot vijf knelpunten toestaan. Hoe ze dat in Arnhem en Kerkrade oplossen is niet onze zaak.”

Vitesse-directeur Paul van der Kraan begrijpt de onrust niet. “Wij hebben nooit een seintje gehad dat er problemen waren, maar ik lees overal dat wij ze veroorzaken. Volgens mij is de de burgemeester van Alkmaar het probleem en niet stadion Gelredome. Dit is goedkoop scoren.”

Bron: De Telegraaf 12-07-2008

‘ Dit is niet voor iedereen weggelegd’
Remco van der Schaaf is blij met transfer naar club in Championship

Remco van der Schaaf zette deze week zijn krabbel onder een driejarige verbintenis met Burnley FC. De 29- jarige middenvelder stapt over van Vitesse naar de Championship, de op een na hoogste divisie van Engeland. “Dat is niet voor iedereen weggelegd.”

Gefeliciteerd met je nieuwe club.

Van der Schaaf: “Dankjewel. Ik kan meteen aan de bak. We gaan op trainingskamp naar Amerika. Negen dagen, spelen we twee wedstrijden. Dan komen we voor twee dagen terug en gaan we weer op trainingskamp, naar Schotland.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-07-2008

Open dag Vitesse in teken van ‘Charly’ Bosveld

Op zondag 17 augustus organiseert Vitesse haar Open Dag op het voorterrein van Gelredome. Deze gezellige middag start rond de klok van half één en heeft een middagvullend programma voor alle Vitesse-supporters.

De Vitesse Open Dag staat dit jaar in het teken van Oud-Vitesse en met name speler Henk Bosveld. Bosveld, die vanwege zijn Charlie Chaplin-achtige loopje beter bekend staat als Charly Bosveld, is door supporters verkozen als Vitessenaar van de Eeuw en speelde in de jaren ’70 bij Vitesse. Op 6 augustus 1998 overleed Charly Bosveld op 57-jarige leeftijd. Tien jaar na zijn overlijden, verschijnt er een prachtig boek over Charly, geschreven door Michel Bongers en René Bremer. Dit boek bevat leuke interviews en anekdotes van zowel bekenden van Charly als bekenden uit de voetbalwereld. Het boek wordt in combinatie met een retroshirt, voorzien van een handtekening van Bosveld, op feestelijke wijze gepresenteerd en verkocht.

Voetvolleyen tegen Oud-Vitesse? Meld je nu aan!

Bezoekers van 16 jaar en ouder kunnen het opnemen tegen de spelers van Oud-Vitesse in een partijtje ‘beachvoetvolley’. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld en je kunt je van te voren opgeven door een mailtje te sturen naar info@vitesse.nl .

Vermeld hierin je naam, leeftijd adres en telefoonnummer.

Zoals elk jaar is ook dit jaar een speciaal horecaplein ingericht, met de aanwezigheid van een DJ. Hoogtepunt van de middag is natuurlijk de spelerspresentatie! De nieuwe staf en spelers selectie worden aan alle bezoekers van de Open Dag gepresenteerd. Wilt u een kijkje nemen in Gelredome? Dat kan natuurlijk ook! Er worden de hele middag verschillende rondleidingen gegeven waarvoor u zich op de dag kunt opgeven. Kortom, een mooie start voor het nieuwe seizoen waar u bij moet zijn! In de komende weken wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de activiteiten die deze dag georganiseerd worden.

Bron: Vitesse.nl 11-07-2008

Tarvajärvi mist begin competitie

Niklas Tarvajärvi mist waarschijnlijk het begin van de competitie.

De Fin onderging onlangs een schouderoperatie. “Ik herstel vrij goed, maar voor september speel ik niet. Voorlopig train ik alleen met de fysiotherapeut, dat is vrij saai. Het zou kunnen dat ik mijn rentree maak half september tegen De Graafschap. Dat zou een mooi debuut zijn.”

Over Vitesse zegt de spits: “Ze proberen terug te keren in top van Nederland en spreekt mij aan. Ik weet dat er veel concurrentie is, dus ik zal voor mijn plek moeten vechten.”

Bron: Omroep Gelderland 11-07-2008

Vitesse huurt Niklas Tarvajärvi

Niklas Tarvajärvi speelt komend seizoen op huurbasis voor Vitesse.

De Finse aanvaller wordt gehuurd van Heerenveen. Afgelopen seizoen kwam Tarvajärvi nog op huurbasis uit voor De Graafschap, waar hij na de winterstop een basisplaats wist te veroveren. Hij scoorde vier competitiedoelpunten en was met vier doelpunten in de play-oofs ook belangrijk bij het behoud van het eredivisieschap van De Graafschap.

Tarvajärvi is na Jenner, Molhoek en Drost de vierde speler die de Arnhemse club op huurbasis haalt.

Bron: Omroep Gelderland 10-07-2008

Ook Tarvajärvi naar Vitesse

Nadat Vitesse eerder al trainer Hans Westerhof en de spelers Julian jenner (24), Rogier Molhoek (26), Frank van der Struijk (23) en Alfred Schreuder (35) had vastgelegd, vulde het de lijst met aankopen afgelopen week aan met doelman Ronald Graafland (29) en Jeroen Drost (21). Bovendien verwacht de club later deze week overeenstemming te bereiken met Niklas Tarvajärvi (25), spits van SC Heerenveen. Linksback Drost wordt gehuurd van de Friezen, die hem in de tweede helft van afgelopen seizoen al stalden bij NEC. Doelman Graafland komt over van Excelsior en zette zijn handtekening onder een contract voor twee jaar.

Vitesse had al langere tijd interesse in de keeper, maar Excelsior wilde hem lange tijd niet laten gaan. ‘Daarom ben ik heel bij dat de overgang alsnog is rondgekomen’, zegt Graafland. ‘Donderdag werd bekend dat Excelsior Erwin Mulder huurt van Feyenoord en vrijdag kon ik al richting Arnhem voor de medische keuring. De club heeft grote plannen en ik zie het dan ook als twee stappen vooruit.’ Toch lijkt Graafland bij Vitesse in eerste instantie genoegen te moeten nemen met de rol van reserve achter Piet Velthuizen. ‘Dat is me ook direct duidelijk gemaakt, maar daar heb ik geen problemen mee. Aan mij de taak de eerste doelman scherp te houden en mijn kans te grijpen als die zich voordoet.’ Vitesse rekent er niet op dat de Chinees Yu Hai (21) dit seizoen nog in Arnhem speelt. De aanvaller is met zijn land in voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking en heeft te horen gekregen dat hij op zoek mag naar een nieuwe club.

Bron: VI nr 28 2008

Burnley vervult grote droom Van der Schaaf

Met het Engelse Burnley heeft Remco van der Schaaf de club gevonden waarmee na elf seizoenen Eredivisievoetbal zijn droom van een buitenlands avontuur in vervulling gaat. De 29-jarige middenvelder tekent voor drie jaar bij de club uit het Championship, het tweede niveau in het Engelse betaalde voetbal. ‘Ik ben er ontzettend blij mee; aldus Van der Schaaf. ‘Iedereen weet dat ik bij Vitesse kon blijven, maar het was tijd voor iets anders. Elke voetballer vindt het een uitdaging in Engeland te spelen, dit land ademt voetbal. Burnley is een club uit de middenmoot en het stadion ligt, zoals dat van veel Engelse clubs, midden in een woonwijk. Voor mijn gevoel past de stijl van spelen wel bij mij en het karakter van deze club spreekt me heel erg aan Van der Schaaf, die in Nederland ook uitkwam voor PSV, leek eerder dicht bij een overgang naar Cardiff City. Met de FA Cup-finalist van vorig seizoen kwam hij echter niet tot overeenstemming. ‘Ze wilden me volgens mij nog steeds graag hebben, maar nu is mijn keuze op Burnley gevallen. In Nederland heb ik het uitstekend naar mijn zin gehad, het is nu aan mij me ook in het Engelse voetbal te bewijzen.’

Bron: VI nr 28 2008

Harrie Gommans vecht voor zijn kans

Wat is wijsheid voor Harrie Gommans? De 25-jarige spits uit Limburg mag vertrekken bij Vitesse. Maar hij weet ook dat de nieuwe hoofdtrainer Hans Westerhof blanco begint in Arnhem en iedere speler een kans zal geven. En dus worstelt ‘Us Harrie’ zich met een dubbel gevoel door de eerste trainingsdagen van Vitesse.

“Ik weet niet of ik weg ga”, zegt Gommans, die bij Vitesse onder contract staat tot medio 2010. “Aan het eind van vorig seizoen wist ik dat ik weg mag. Ik hoef niet weg. Ik weet dat Vitesse bezig is met het halen van Tarvajärvi”, doelt hij op de waarschijnlijke komst van de Finse aanvaller van Heerenveen. “En ik heb niet meer nummer negen, maar 27. Iedereen weet dat dat iets betekent. Daarom is mijn manager (Martin van Ophuizen, red.) op zoek naar een club voor me. ”

Daar staat tegenover dat een gesprek met de nieuwe coach Westerhof weer perspectieven heeft opgeleverd. Gommans: “In de vakantie heb ik gefrustreerd rondgelopen. Nu heb ik met de trainer gesproken. Hij zegt dat ik net als iedereen een eerlijke kans krijg en dat de beste gaat spelen. Dat vind ik belangrijk. Dan heb ik desnoods rugnummer honderd. Als de trainer mij de beste optie vindt om te spelen, dan zal ik spelen. Dat motiveert me natuurlijk enorm. Ik zal er alles aan doen om basisspeler te worden.”

Met Gommans, Mads Junker, Ricky van Wolfswinkel en (waarschijnlijk) Tarvajärvi heeft Westerhof straks vier opties voor de positie van diepe spits in het 4-2-3-1 systeem. Dat is veel, maar toch is het opvallend dat uitgerekend Gommans de club mag verlaten. Cijfermatig gezien heeft de 1 meter 90 lange aanvaller het niet onaardig gedaan. Zeven doelpunten in 27 competitiewedstrijden, waarvan zestien als basisspeler. Geen slechte cijfers voor zijn debuutjaar in de eredivisie.

“Voor het eerste jaar in de eredivisie heb ik het niet zo slecht gedaan, denk ik”, aldus Gommans, die vorige zomer overkwam van MVV. “Bij MVV ging ik na mijn eerste seizoen vaker scoren. Het liefst blijf ik hier. Vitesse heeft nieuwe spelers, een beter team, daar wil ik graag bij horen. We zullen nog dominanter spelen en dat is voor mij ook beter. Dan krijg je als centrumspits nog meer kansen te scoren.”

Bron: De Gelderlander 09-07-2008

Trainingsprogramma

Het programma voor de rest van de week ziet er als volgt uit:

Donderdag 10 juli: 10.00 uur en 15.00 uur (Papendal)
Vrijdag 11 juli: 10.00 uur (Papendal)
Zaterdag 12 juli: 10.00 uur (Papendal)

Bron: Vitesse.nl 08-07-2008

Kesler hekelt dwarsliggers
‘Verstandiger dat Vitesse elders gaat voetballen’

Nog voor het weekeinde verwacht de KNVB een nieuw competitieschema te presenteren. Volgens directeur betaald voetbal Henk Kesler is het moment waarop de computer zegt dat het onmogelijk is om alle door clubs en gemeenten aangegeven knelpunten te verwerken echter nabij. “Zodra dit achter de rug is gaan we met alle partijen om de tafel. Er moet een maximaal aantal knelpunten per club en stad worden afgesproken”, aldus Kesler.

“Iedere burgemeester zegt blij te zijn met betaald voetbal in zijn gemeente, maar daar merken we in bepaalde gevallen weinig van”, zegt Kesler. De jurist doelt bijvoorbeeld op de gemeente Edam-Volendam, de thuishaven van het gepromoveerde FC Volendam, die maar liefst 54 knelpunten opgaven. De lokale autoriteiten daar blokkeerden bijvoorbeeld vrijdagen en alle zaterdagen als speeldag, omdat er op die dagen al veel toeristen in het populaire stadje te gast zijn. “Wij hebben een uitstekende relatie met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, maar we vinden wel dat zij in overleg met de clubs moeten instemmen met een maximaal aantal knelpunten. Er komen bij ons nu al opmerkingen binnen van gemeenten die in de problemen komen door het groot aantal knelpunten van andere gemeenten.” Als de KNVB slaagt in het voornemen om het aantal knelpunten aan banden te leggen, zullen ze daar in Arnhem het meeste last van hebben.

Vitesse en de directie van stadion Gelredome streepten maar liefst 45 van de 95 beschikbare speeldagen door. De gemeente Arnhem voegde daar nog eens zeventien knelpunten aan toe. “En dan durft meneer Van Amstel (stadiondirecteur Jasper van Amstel van Gelredome, red.) nog te zeggen dat ze met ons meedenken”, schampert Kesler. “Ze zijn daar volledig de weg kwijt. Gelredome is door Karel Aalbers ooit bedacht als voetbalstadion, maar dat kun je het met de beste wil van de wereld niet meer noemen. Als je een dermate hoog aantal knelpunten aangeeft ben je niet meer constructief bezig. Gelredome is de thuishaven van Marco Borsato en andere artiesten, niet van Vitesse. Gelredome heeft alle recht om het te doen zoals ze het nu doen, maar op deze manier lijkt het mij verstandiger dat Vitesse elders gaat voetballen.”

De directeur van de KNVB durft zelfs te stellen dat de problemen rondom het competitieschema nadelig zijn voor de kandidatuur van de organisatie van het WK voetbal van 2018. “Ten tijde van de politiestakingen vorig seizoen werd ik gebeld door mijn collega van de Duitse bond”, vervolgt Kesler. “Hij vroeg me of ik in 2018 het WK zonder politie wilde organiseren. Ik kan me voorstellen dat dit gedoe wederom tot vervelende vragen gaat leiden en dat is nog terecht ook.”

Bron: De Telegraaf 09-07-2008

Vitesse en Heerenveen akkoord over Tarvajärvi

Niklas Tarvajärvi zal zo goed als zeker komend seizoen op huurbasis voor Vitesse uitkomen. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien, meldt het Algemeen Dagblad.

De laatste horde naar een definitief akkoord kan voorlopig echter nog niet genomen worden. Tarvajärvi is momenteel herstellende van een zware schouderblessure, waardoor hij de fysieke test nog niet kan afleggen.

De Arnhemmers hebben naast een huur van één jaar ook een optie tot koop op de spits van sc Heerenveen bedwongen.

Bron: AD 09-07-2008

Voorzitter Raad van Commissarissen Henk Ramautar verlaat Vitesse

Henk Ramautar heeft het bestuur en de directie van Vitesse te kennen gegeven dat hij zijn voorzittershamer overdraagt. Ramautar was sinds december 2003 als voorzitter verantwoordelijk voor de aansturing van de Raad van Commissarissen, maar kan het voorzitterschap thans niet meer combineren met de opzet van zijn eigen onderneming.

Henk Ramautar: ”Ik heb vijf jaar lang met plezier mijn voorzittersrol vervuld bij Vitesse. Met een gevoel van trots voor de club kijk ik terug op de afgelopen jaren. Er is door iedereen binnen de club hard gewerkt. Zo is er gepast aandacht besteed aan onze stakeholders, waaronder spelers en technische staf, medewerkers, de Vrienden, sponsors, oud-Vitessenaren, businessclubleden en supporters. Nu de stabiliteit binnen de club is hersteld en de club een schuldenvrije positie heeft, waarmee de continuïteit van de club is gewaarborgd, vind ik het een goed moment om het stokje over te dragen. Er is een nieuwe fase aangebroken waarin Vitesse kan worden doorontwikkeld onder leiding van een nieuwe voorzitter. Bovendien heeft Vitesse in de persoon van Paul van der Kraan een capabele directeur. Ik draag het voorzitterschap in vertrouwen over en kijk er naar uit om straks als oud-voorzitter plaats te nemen op de tribunes van Gelredome.”

Paul van der Kraan, algemeen directeur: “Ik vind het jammer dat Henk ons gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. In een zeer moeilijke periode, waarin veel dossiers tot een oplossing zijn gekomen, heeft Henk leiding gegeven aan de Raad van Commissarissen. Daarbij stonden integriteit, transparantie en de belangen van de club bij Henk altijd voorop.”

Henk Ramautar zal de komende weken een aantal zaken afronden en zijn portefeuille overdragen. Wie Ramautar bij de Arnhemse club opvolgt is nog niet bekend.

Bron: Vitesse 08-07-2008

Loting 2e ronde KNVB beker

In de hal van het bondsbureau van de KNVB heeft dinsdagmiddag de loting plaatsgevonden van zowel de eerste als tweede ronde van de KNVB Beker.

Vitesse speelt in die tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen de amateurs van SMVC en Ajax (23, 24 of 25 september).

Bron: Vitesse.nl 08-07-2008

Rugnummers selectie 2008/2009

De rugnummers voor de selectiespelers zijn bekend. Hieronder staan de nummers 1, Piet Velthuizen, tot en met 29, Eloy Room. Selectie 2008-2009, inclusief rugnummer

1. Piet Velthuizen (keeper)
2. Paul Verhaegh (verdediger)
3. Sebastien Sansoni (verdediger)
4. Civard Sprockel (verdediger)
5. Jeroen Drost (verdediger)
6. Frank van der Struijk (verdediger/middenvelder)
7. Claudemir (middenvelder)
8. Rogier Molhoek (middenvelder)
9. Mads Junker (aanvaller)
10. Santi Kolk (aanvaller)
11. Anduele Pryor (middenvelder/aanvaller)
13. Kevin van Diermen (verdediger)
14. Julian Jenner (aanvaller)
15. Abubakari Yakubu (verdediger/middenvelder)
16. Alfred Schreuder (middenvelder)
17. Ricky van Wolfswinkel (aanvaller)
18. Onur Kaya (middenvelder)
20. Cees Keizer (middenvelder)
21. Ronald Graafland (doelman)
22. Alexander Büttner (middenvelder)
23. Wiljan Pluim (middenvelder/aanvaller)
24. Haim Megrelishvili (verdediger)
25. Nicky Kuiper (aanvaller)
26. Colin van Mourik (verdediger)
27. Harrie Gommans (aanvaller)
28. Sebastiaan van der Sman (doelman)
29. Eloy Room (doelman)

Bron: Vitesse.nl 08-07-2008

Honger naar Vitesse

Vitesse is gisteren onder grote belangstelling begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Op sportcentrum Papendal waren ruim vijfhonderd supporters bij de eerste training van de Arnhemse ploeg.

Zij zagen de nieuwe trainer Hans Westerhof voor het eerst aan het werk met zijn selectie, waarin zes nieuwe spelers opdraafden. Een merchandiseactie maakte het mogelijk dat fans voor 15 euro een shirtje van Vitesse uit het vorige seizoen konden kopen.

Bron: De Gelderlander 08-07-2008

Vitesse naar Osasuna in plaats van Kreta

Vitesse besluit de voorbereiding zo goed als zeker in Spanje met een oefenduel bij Osa- suna uit Pamplona. Het duel heeft plaats op 22, 23 of 24 augustus.

Eentrip naar Kreta gaat niet door omdat de kosten voor OFI Kreta te hoog zijn. Vitesse start de competitie 29 augustus thuis tegen FC Groningen en heeft dan een ‘Spaanse’ voorbereiding achter de rug: ook Valencia en Getafe staan op de rol. Jasar Takak blijft in Arnhem meetrainen, hoewel Vitesse zijn contract niet verlengde.

Bron: De Gelderlander 08-07-2008

Van der Schaaf naar Burnley FC

Remco van der Schaaf zet zijn voetbalcarrière voort in Engeland. De 29-jarige middenvelder heeft maandag een driejarig contract ondertekend bij Burnley FC, dat in de op een na hoogste divisie uitkomt.

Het contract van Van der Schaaf bij Vitesse werd niet verlengd, omdat club en speler het niet eens konden worden over het prijskaartje. Van der Schaaf begon zijn loopbaan in 1997 bij Vitesse, waar hij met onderbrekingen acht seizoenen actief was.

“Er was ook belangstelling uit Duitsland, maar spelen in Engeland is toch iets bijzonders.”

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2008

Westerhof geniet van Papendal

Hans Westerhof liep iets na elven in Vitesse-tenue het trainingsveld op. Bijgestaan door zijn stafleden Edward Sturing, Hans van Arum en Lambert Jager werkte zijn Vitesse de eerste training af. De trainer genoot zichtbaar van de training én van de omgeving.

Hans Westerhof, officieel gestart als trainer van Vitesse. Hoe is het bevallen?

“Prima. We hebben de start gemaakt van een toch vrij lange voorbereidingsperiode. Normaal gesproken is de periode tot de eerste competitiewedstrijd korter, maar ik ben er blij mee.”

In welke zin?

“Het is in die zin gunstig dat we de selectie zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden op de competitie. Spelers met blessures of pijntjes hoeven niet te forceren. De aanloopperiode is lang genoeg om de voorbereiding goed op te bouwen.”

Het was een grote groep die zich meldde op Papendal?

“Jong Vitesse traint de komende periode ook mee en die willen we zo vaak mogelijk aan het werk zien. Wellicht dat daar jongens bij zitten die zich op een dusdanige manier ontwikkelen dat zij van waarde zijn voor het eerste elftal. Met de ervaring van Hans van Arum en Edward Sturing kunnen we prima in drie groepen een training afwerken.”

Een positieve start dus bij Vitesse?

“Absoluut. Ik geniet ook van de omgeving. Ik zag dat het trainingscomplex ook een opknapbeurt heeft gekregen. Ook de club is volop bezig om de randvoorwaarden te optimaliseren. In Mexico was ik weer het andere uiterste gewend. Daar stond een schitterend complex, inclusief hotel en alles wat men zich maar kon wensen. Ach, hier zijn andere factoren weer belangrijk. Goede velden bijvoorbeeld en dat vind ik veel belangrijker.”

Na het laatste fluitsignaal, ruim twee uur na de start van de training, vertrok Westerhof weer richting kleedkamer. Een laatste foto en tientallen handtekeningen later kwam de nieuwe trainer van Vitesse er achter dat hij na de eerste training zijn fluit al kwijt was geraakt. Maar goed dat ras-Vitessenaar Edward Sturing weer terug is bij de club. Die zal er ongetwijfeld nog voldoende bij zich hebben.

Bron: Vitesse.nl 07-07-2008

Vitesse-leiding predikt positivisme

De clubleiding van Vitesse wil dit seizoen definitief afrekenen met het imago van rellenclub met financiële problemen.

“Ik ben positief gestemd”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. “Deze groep gaat als een team opereren en de schuldpositie is een heel eind weg. Vitesse moet spraakmakend zijn, maar het moet wel over voetbal gaan.”

Technisch directeur Marc van Hintum onderschrijft het positieve gevoel. “We streven naar een positieve, constructieve sfeer. Wel ambitieus, maar vanuit de underdogpositie, zonder te schreeuwen.”

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2008

Vitesse begint met 37 spelers

De eerste twee weken van de voorbereiding werkt Vitesse-trainer Hans Westerhof met 37 spelers. Ook de selectie van Jong Vitesse traint mee met het eerste elftal. “We beginnen met 37, dan gaan we terug naar 25 en vervolgens naar 18. Het wordt een echte afvalrace.”

Westerhof kent de reputatie die Vitesse zo graag achter zich wil laten. “Ik ben natuurlijk een aantal jaren weg geweest, maar heb het van een afstand wel gevolgd. Er viel wel een en ander te lezen over Vitesse. Maar ik heb een positief gevoel, ik heb er echt zin in.”

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2008

Wensenlijstje Vitesse is ook na Tarvajärvi nog gevuld

Marc van Hintum heeft nog goede hoop dat ook Niklas Tarvajärvi wordt toegevoegd aan de selectie van Vitesse. Met de komst van de Finse spits, onder contract bij Heerenveen, zou de nieuwe technisch directeur direct een zevenklapper slaan op de transfermarkt.

Tarvajärvi moet wel eerst een medische keuring van Vitesse doorstaan. De 25-jarige aanvaller werd op 28 mei geopereerd aan zijn schouder omdat het gewricht veelvuldig uit de kom schoot. Van Hintum weet inmiddels dat zijn nieuwe spits de competitiestart (29 augustus tegen FC Groningen) niet zal halen.

“Dat wil alleen niet zeggen dat wij hem niet willen hebben. Wanneer uit de keuring van onze medische staf blijkt dat hij binnen aanvaardbare tijd fit is, willen wij hem hebben. Al moeten we wel met Heerenveen praten over de financiën, want voor een niet fitte spits betaal je natuurlijk niet zo veel”, aldus Van Hintum, die in zijn speurtocht naar versterkingen twee tegenslagen noteerde. Gonzalo Garcia Garcia koos voor FC Groningen en Jeroen Heubach bleef liever bij FC Twente. Daar tegenover staat de komst van Alfred Schreuder (FC Twente), Julian Jenner en Rogier Molhoek (beiden AZ), Frank van der Struijk (Willem II) en Ronald Graafland (Excelsior).

Van Hintum: “De selectie staat aardig en ik ben heel blij met de nieuwe spelers. We zijn binnen de budgetten gebleven en straks gaan we kijken of er nog wat over is. Er is geen speler die op dit moment bij ons weg móet, laat daarover geen misverstand bestaan, maar als er iemand vertrekt geeft dat ruimte. Ik heb nog wel wat op mijn verlanglijstje. In grote lijnen kun je zeggen; voor elke linie nog één. ”

Van Hintum verwacht van zijn vernieuwde selectie niet alleen een cosmetische wijziging. “Van deze jongens mag je verwachten dat zij iets willen laten zien. Ik hoop dat we met Jenner en Molhoek als ploeg meer gaan scoren, dan bedoel ik niet alleen dat ze zelf scoren, maar ook dat ze doelpunten voorbereiden. Kolk heeft het voorbije jaar goed gescoord, Junker kan nog beter, misschien als er beter gebruik van hem wordt gemaakt.”

“En ik hoop natuurlijk ook dat we minder tegengoals krijgen, maar dat is een abc’tje”, aldus Van Hintum, die het publiek niet voor niets naar Gelredome wil laten komen. “We hebben de spelers om agressief, dominant en aanvallend te voetballen. Wij willen het publiek wat bieden en uiteraard ook winnen, anders hou je de mensen niet tevreden. Wat ik zelf hoop terug te zien is dat er een ploeg staat waar het voetbalplezier vanaf straalt.”

Vitesse start de voorbereiding op het nieuwe seizoen vandaag (11.00 uur sportcentrum Papendal) met 36 spelers en drie veldtrainers: hoofdcoach Hans Westerhof, assistent Edward Sturing en Jong Vitesse-trainer Hans van Arum. Na drie weken wordt er een scheiding gemaakt tussen de – voorlopige – eerste en tweede selectie.

Bron: De Gelderlander 07-07-2008

Colin van Mourik jaagt droom na in Arnhem

Colin van Mourik uit Rhenen voetbalt al vanaf de C-jeugd bij profclub Vitesse. Vandaag begint hij bij de hoofdmacht van de Arnhemse eredivisionist aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Een jaar van de waarheid? Hij is niet de meest opvallende speler in de selectie. Zeker niet de meest spraakmakende of flamboyante. Maar Rhenenaar Colin van Mourik is wel contractspeler bij Vitesse en hij jaagt zijn droom na. De basis bij de Arnhemse profclub is het doel. Laat daarover geen misverstand bestaan.

“Iedereen die de kans krijgt, droomt er van om later profvoetballer te worden. Wat is er mooier dan van je hobby je beroep te maken? Tot nu toe is mijn carrière grotendeels verlopen zoals ik gehoopt had. Alleen de slagroom op de taart – een plaats in het eerste elftal – ontbreekt nog. Ik moet me zodanig profileren dat de trainer (Hans Westerhof, red.) niet om me heen kan. Daar ga ik mijn stinkende best voor doen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 07-07-2008

Yu Hai wellicht niet meer terug

De Chinees Yu Hai is momenteel in zijn geboorteland voor de Olympische Spelen. De aanvaller van Vitesse komt waarschijnlijk niet meer terug in Arnhem.

“De kans is groot dat hij niet meer terugkomt”, beaamt technisch directeur Marc van Hintum. “Hij is een van de spelers van wie we hebben gezegd dat ze weg mogen.”

De aanvaller kwam anderhalf jaar geleden en werd door externe financiers betaald. Yu Hai raakte buiten beeld toen hij een zware knieblessure opliep.

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2008

Blessure Tarvajarvi struikelblok

Vitesse wil spits Niklas Tarvajarvi overnemen van sc Heerenveen. Struikelblok is mogelijk de schouderblessure die de noeste Fin opliep bij De Graafschap.

Vitesse is er met de club en speler uit. De Arnhemmers willen Tarvajarvi huren met een optie tot koop. De aanvaller speelde afgelopen seizoen bij De Graafschap. In de play-offs tegen FC Zwolle raakte de schouder van de spits uit de kom. Daarvan herstelt hij nog en Vitesse weet niet hoelang dat gaat duren.

Mocht de Finse aanvaller komen, dan is de selectie van Vitesse rond.

Bron: Omroep Gelderland 07-07-2008

Maandag 7 juli 11.00 uur Papendal
Eerste training seizoen 2008-2009

Naast de nieuwe spelers en natuurlijk de nieuwe trainer Hans Westerhof, is er maandag 7 juli tijdens Vitesse’s start van de voorbereiding meer! Bij de eerste training op Papendal is het officiële wedstrijdshirt uit het seizoen 2007-2008 voor slechts € 15,00 verkrijgbaar.

Vitesse verwelkomt aanstaande maandag niet alleen de nieuwelingen Hans Westerhof, Rogier Molhoek, Alfred Schreuder, Julian Jenner en Frank van der Struijk. Ook u zien wij graag op Papendal om de start van het nieuwe seizoen bij te wonen. De training start maandag 7 juli om 11.00 uur. De afdeling Merchandising is aanwezig met een speciale stand en mascotte Vito mag zeker niet ontbreken!

Komt u niet in het geelzwart naar de training? Geen nood, u kunt wel in het geelzwart huiswaarts keren. Het wedstrijdshirt 2007-2008 is namelijk te koop voor de speciale prijs van € 15,00. Mocht u van deze speciale aanbieding gebruik willen maken, verzoeken wij u contact geld mee te nemen. Het is helaas niet mogelijk om van een pinapparaat gebruik te maken.

Bron: Vitesse.nl 06-07-2008

Vitesse ziet af van Tarvajärvi
Vitesse trekt Graafland en Drost aan

Vitesse heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jeroen Drost (21) en doelman Ronald Graafland (29). De club uit Arnhem huurt de linksbenige verdediger voor één jaar van SC Heerenveen en bedong tevens een optie tot koop. Vitesse heeft Graafland van Excelsior voor twee seizoenen vastgelegd. De club van de nieuwe trainer trainer Hans Westerhof timmert flink aan de weg en versterkte zich eerder al met Rogier Molhoek, Julian Jenner (beiden gehuurd van AZ), Alfred Schreuder en Frank van der Struijk. Vitesse ziet af van spits spits Niklas Tarvajärvi in verband met een blessure.

Morgen meldt Drost zich voor de eerste training bij Vitesse. ,,Ik kijk ernaar uit”, aldus de inwoner van Kampen. ,,Ik wil bij Vitesse de mensen weer de oude Jeroen Drost laten zien.” De linksback gold als groot talent, tekende bij SC Heerenveen een contract tot 2010 en schopte het tot Jong Oranje. De laatste tijd kwam hij onder Gertjan Verbeek echter niet meer aan spelen toe en afgelopen half jaar kwam hij op huurbasis uit voor NEC. Drost werd vrijdag gekeurd, zette gisteren zijn handtekening en traint morgen al mee bij Vitesse.

Bron: De Telegraaf 06-07-2008

Vitesse rond met Graafland en Drost

Vitesse heeft zich versterkt met een tweetal spelers. De club bereikte zaterdag overeenstemming met doelman Ronald Graafland en verdediger Jeroen Drost.

Doelman Graafland is transfervrij overgenomen van Excelsior en tekende een tweejarig contract, met een optie voor nog een jaar. Jeroen Drost wordt voor de periode van één seizoen gehuurd van sc Heerenveen. Vitesse heeft daarbij een optie tot koop.

Drost, een 21-jarige linkerverdediger, speelde in zijn eerste seizoen (2004-2005) als profvoetballer dertien wedstrijden voor sc Heerenveen. De tweelingbroer van Henrico Drost, eveneens profvoetballer, werd aan het einde van dat seizoen door KNVB coach Foppe de Haan geselecteerd voor het WK voor spelers onder 20 jaar. Het afgelopen seizoen werd hij in de winterstop op huurbasis overgenomen door NEC. Vitesse hoopt de speler aanstaande maandag aan de selectie toe te kunnen voegen.

De 29-jarige Graafland begon zijn profloopbaan bij Feyenoord. Bij de stadionclub wist de doelman echter geen basisplaats te bemachtigen waarna hij de overstap maakte naar Excelsior. Daar speelde hij tot dusver 86 competitiewedstrijden. Graafland viel in het seizoen 2001/2002 op door na een ongelukkige botsing met een ploeggenoot in coma te raken. Pas in het seizoen 2004/2005 keerde hij terug onder de lat bij de Kralingers. Het seizoen daaropvolgend werd Graafland met Excelsior kampioen van de Eerste Divisie.

Bron: Vitesse.nl 05-07-2008

Vitesse akkoord met clubs over Drost en Graafland

Vitesse staat op het punt de defensie te versterken met Ronald Graafland en Jeroen Drost. Met de clubs van beide spelers kwamen de Arnhemmers tot een akkoord. Nu moet het nog de handtekening van de voetballers zelf bemachtigen.

Vitesse en Excelsior zijn het eens over de transfervoorwaarden van Graafland. De Rotterdamse club heeft toegezegd mee te werken aan een overgang van de 29-jarige doelman. Vitesse hoopt voor de eerste training komende maandag de transfer af te ronden.

Graafland had al eerder te kennen gegeven graag naar Arnhem te willen verkassen. Met Vitesse kan hij immers actief blijven in de Eredivisie. Excelsior degradeerde afgelopen seizoen naar de Jupiler League. Tijdens de afgelopen competitie was Graafland eerste keus in het Kralingse doel, hij keepte dertig duels.

Met SC Heerenveen kwam Vitesse tot een vergelijk over Drost (foto). De 21-jarige verdediger kwam het afgelopen seizoen nog enkele duels op huurbasis uit voor NEC. De Arnhemmers hopen ook de jeugdinternational maandag op de training te begroeten als aanwinst.

Bron: Voetbal International 05-07-2008

Drost op huurbasis naar Vitesse

Vitesse heeft zich opnieuw weten te versterken. Jeroen Drost speelt het komende seizoen op huurbasis in Arnhem, zo laat zijn werkgever sc Heerenveen zaterdag weten.

De 21-jarige verdediger heeft in Friesland weinig uitzicht op speelminuten en wil die daarom elders opdoen. Het afgelopen half jaar speelde Drost al in Gelderland bij NEC.

De linksback is na Julian Jenner, Rogier Molhoek, Alfred Schreuder, Ronald Graafland en Frank van der Struijk al de zesde aanwinst voor Vitesse.

Bron: sc-heerenveen.nl 05-07-2008

Van Hintum bouwt aan de basis van Vitesse

Een nieuw tijdperk voor Vi­tesse kondigt zich aan onder de nieuwe technisch direc­teur Marc van Hintum. Een zachte revolutie.

Onder Marc van Hintum breekt voor Vitesse een nieuw tijdperk aan. Zonder grote woorden, maar met daden die voor zich spreken, heeft de nieuwe technisch directeur in vijf maanden tijd een zachte revolutie ontketend in Arnhem. Er werd vrij makkelijk afscheid genomen van het Arnhemse icoon Theo Janssen en Vitessenaar Remco van der Schaaf werd de deur gewezen toen duidelijk werd dat hij een financiële uitzonderingspositie moest bekleden. Gill Swerts was niet te houden en alle twijfelgevallen werden al eerder van de hand gedaan ( Espinoza, Due) of kregen te horen dat zij kunnen uitkijken naar een andere club.

Aan de andere kant trekt Van Hintum voorzichtig een nieuwe lichting voetballers binnen, spelers met een vergelijkbaar cv: jong, talentvol en Nederlands. Spelers van wie mag worden verwacht dat zij gretig zijn om een volgende stap te maken. Of juist díe stap te maken die al eerder van hen werd verwacht, maar er nooit uitkwam.

Vitesse begint maandag 11.00 uur met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met een selectie die naast jong en gretig, ongetwijfeld grillig zal zijn. Met veel spelers die in goede tijden tot de grootste talenten van Nederland werden of worden gerekend, maar topclubs (nog) niet konden overtuigen.

Frank van der Struijk ( Willem II) is een gewezen verdediger van Jong Oranje, Julian Jenner (AZ) een smaakmaker en Rogier Molhoek (AZ) een speler met potentie om de top te halen, die echter te weinig wedstrijden achter zijn naam heeft. Ook Piet Velthuizen, Paul Verhaegh, Civard Sprockel en Anduele Pryor zijn Nederlanders met bovengemiddelde kwaliteiten. Claudemir is een buitenlander met bijzondere talenten.

Van Hintum was wel zo slim om met Alfred Schreuder routine, voetbalkennis en topsportmentaliteit aan de groep toe te voegen. Maar zijn selectie blijft zwak aan sterkmakers; spelers op wie de ploeg kan leunen als het nodig is; die een wedstrijd kunnen buigen of breken. Van Hintum legt die bal echter bij de trainer en de teamprestatie.

„ Spelers die het elftal kunnen dragen, zijn voor ons niet te halen. Voor het ingrijpen tijdens een wedstrijd heb je de trainer. En je moet als team reageren, niet afhankelijk zijn van één speler.” Daarnaast verwacht de td individuele stappen van spelers. „Van Rogier Molhoek verwacht ik dat hij de kar kan trekken. Sansoni, Verhaegh en Sprockel moeten een stap maken en je moet afwachten hoe Claudemir zich ontwikkelt.”

Zie daar de contouren van een nieuw Vitesse ; opgebouwd aan de basis, met de rijpe trainer Hans Westerhof aan het roer, die zich zo snel aan Van Hintums nieuwe Vitesse committeerde dat hij zelfs FC Twente doodleuk afwees.

Bron: De Gelderlander 05-07-2008

Vitesse praat met Drost en Graafland

Vitesse heeft van sc Heerenveen toestemming gekregen om met Jeroen Drost te praten over een overgang. Daarnaast heeft ook Excelsior laten weten medewerking te verlenen aan een transfer van doelman Ronald Graafland.

Drost, een 21-jarige linkerverdediger, speelde in zijn eerste seizoen (2004-2005) als profvoetballer dertien wedstrijden voor sc Heerenveen. De tweelingbroer van Henrico Drost, eveneens profvoetballer, werd aan het einde van dat seizoen door KNVB coach Foppe de Haan geselecteerd voor het WK voor spelers onder 20 jaar. Het afgelopen seizoen werd hij in de winterstop op huurbasis overgenomen door NEC. Vitesse hoopt de speler aanstaande maandag aan de selectie toe te kunnen voegen.

Excelsior heeft Vitesse laten weten dat het meewerkt aan een transfer van Ronald Graafland naar de Arnhemse club. Vitesse probeert voor de eerste training van aanstaande maandag tot overeenstemming te komen met de doelman.

De 29-jarige Graafland begon zijn profloopbaan bij Feyenoord. Bij de stadionclub wist de doelman echter geen basisplaats te bemachtigen waarna hij de overstap maakte naar Excelsior. Daar speelde hij tot dusver 86 competitiewedstrijden. Graafland viel in het seizoen 2001/2002 op door na een ongelukkige botsing met een ploeggenoot in coma te raken. Pas in het seizoen 2004/2005 keerde hij terug onder de lat bij de Kralingers. Het seizoen daaropvolgend werd Graafland met Excelsior kampioen van de Eerste Divisie.

Bron: Vitesse.nl 04-07-2008

Loting KNVB beker op 8 juli

In de hal van het bondsbureau van de KNVB in Zeist heeft dinsdag 8 juli vanaf 14.00 uur de loting plaats van zowel de eerste als tweede ronde van de KNVB beker. Vitesse stroomt als betaaldvoetbalorganisatie in de tweede ronde in.

In totaal 48 amateurverenigingen (zowel zaterdag- als zondagamateurs) spelen op 30 en 31 augustus in de eerste ronde tegen elkaar. In de tweede ronde stromen de betaaldvoetbalorganisaties in. Deze tweede ronde wordt gespeeld op 23, 24 en 25 september. Europees spelende clubs kunnen in de tweede ronde niet aan elkaar worden gekoppeld.

De loting wordt verricht door Bert van Oostveen (manager competitiezaken van de KNVB) en Olympiër en NEC-speler Lorenzo Davids.

Bron: Vitesse.nl 04-07-2008

Claim dreigt voor Arnhem

Eurocommerce, eigenaar van Gelredome, wil compensatie van de gemeente Arnhem als het geen invloed krijgt in het stichtingsbestuur van het stadiontheater. Woensdag gaf de rechter in een voorlopig vonnis aan dat de gemeente geen door Eurocommerce aangedragen mensen mag benoemen.

“Als dat zo is, heeft de gemeente een probleem waarover gesproken moet worden”, zegt Ger Visser, directeur van Eurocommerce. “Dat recht was een substantieel onderdeel van de transactie. Zonder dat recht hadden wij het stadion niet gekocht. Het is toch van essentieel belang dat je kan controleren wat er gebeurt in het gebouw dat je hebt gekocht.”

Het is het zoveelste probleem dat opdoemt na de verkoop van Gelredome vorig jaar. Er is ook nog discussie over de beheervergoeding die Eurocommerce aan Gelredome moet betalen en de zaak rond het bebouwen van de ruimte onder de Oosttribune is nog onder de rechter.

“Het is een story die langzaam richting een oplossing gaat”, verwacht Visser. “Als blijkt dat Arnhem iets heeft verkocht wat eigenlijk niet bestaat, moeten we om tafel. Iedereen snapt dat wij dan een claim neerleggen.”

Visser hoopt op een chiquere oplossing. “Er is maar één manier om hier uit te komen en dat is het met elkaar oplossen. Maar het echte probleem is dat de gemeente en de provincie niet met elkaar door één deur kunnen. ”

Het waren de door de provincie Gelderland aangestelde bestuursleden, die de invloed van Eurocommerce in het stichtingsbestuur blokkeerden. Visser begrijpt er weinig van. “Ik word soms misselijk als ik zie hoe die overheden met elkaar omgaan. We moeten deze zaak oplossen, in plaats van posities in te nemen.”

Visser deed zaken met wethouder Sander van Bodegraven, maar is juist over hem goed te spreken. ” Van Bodegraven doet wat hij kan en denkt in oplossingen. Dat hij deed alsof dit te regelen was, is logisch. Anders was Gelredome nauwelijks verkoopbaar geweest aan een marktpartij. Nee, spijt heb ik nog niet van de aankoop. Ik heb dagelijks te maken met de politiek, dus ik weet hoe het werkt.”

Van Bodegraven wilde gisteren nog niet reageren.

Bron: De Gelderlander 04-07-2008

Vitesse en Gelredome woedend op Henk Kesler

Bij Vitesse en de directie van stadion Gelredome is verbaasd gereageerd op kritiek van Henk Kesler. De directeur betaald voetbal van de KNVB noemde het Arnhemse stadion als ‘schrijnend voorbeeld’ voor de moeilijkheden die de bond heeft om het competitieprogramma vast te stellen.

“Het Gelredome blokkeert 45 van de 91 beschikbare voetbaldagen”, zegt Kesler op de website van de KNVB. “In het buitenland zou men schaterlachend van de stoel vallen, daar kennen ze dergelijke extreme beperkingen niet.” Gelredome-directeur Jasper van Amstel is verbijsterd. “Ik heb Kesler meteen een mailtje gestuurd om te vragen of hij dit echt heeft gezegd.

Als dat zo is, is het uiterst teleurstellend dat hij ons zo neerzet. Wij hebben twee jaar geleden duidelijke afspraken gemaakt met Vitesse. Daar houden we ons aan en de club ook. Dus waarom deze uitspraken?”

Vitesse-directeur Paul van der Kraan denkt er net zo over. “Gelredome is een uniek stadion. Er is geen ander stadion dat deze faciliteiten biedt en waar zoveel wereldsterren optreden. Bij Gelredome moeten ze het stadion exploiteren en wij moeten voetballen. Daarover zijn afspraken gemaakt en ook dit seizoen is het weer gelukt eruit te komen.”

Van der Kraan is erg te spreken over de samenwerking met de stadiondirectie. “Dit seizoen is er voor het eerst een optimale afstemming. Gelredome valt niets te verwijten. Omdat een duel van AZ verschoven moet worden, raakt het hele competitieschema in de war. Het is dan niet terecht om Gelredome eruit te pakken.”

Bron: BN de Stem 03-07-2008

Van der Struijk naar Vitesse

Frank van der Struijk (23) speelt de komende vier jaar voor Vitesse. De verdediger komt over van Willem II, waar hij de afgelopen vijf seizoenen onder contract stond. De laatste maanden werd duidelijk dat hij zijn tot de zomer van 2009 lopende verbintenis niet zou verlengen, omdat de Tilburgers naar zijn mening te laat met een voorstel kwamen. Ook Roda JC toonde interesse, maar mede vanwege zijn band met Marc van Hintum (zijn vroegere zaakwaarnemer en nu technisch directeur in Arnhem) koos Van der Struijk voor Vitesse.

‘Het lijkt me duidelijk dat ik zeer content ben met het aantrekken van Frank,’ aldus Van Hintum. ‘Hij is 23 en moet je zien hoeveel wedstrijden hij al achter zijn naam heeft… Ook heeft hij met jong Oranje een EK gewonnen, hij komt uit een goede lichting. En belangrijker nog, hij is op vier á vijf posities inzetbaar. Waar Van der Struijk bij Willem II meestal als verdediger speelde, ziet Vitesse in hem een van de defensieve middenvelders in een 4-2-3-1-systeem. Dinsdag) kwam Vitesse ook tot overeenstemming met de 24-jarige aanvaller Julian fermer van AZ.

Bron: VI nr 27 2008

PSV verkiest lsaksson boven Velthuizen

Met het vertrek van doelman Heurelho Gomes (27) naar Tottenham Hotspur is een einde gekomen aan een maandenlange soap bij PSV Hoewel in het contract van de Braziliaan een afkoopclausule van veertien miljoen euro was opgenomen, vertrekt de keeper opmerkelijk genoeg voor slechts negen miljoen naar Engeland. Een prijs dieThe Spurs ook nog eens in vier termijnen zullen overmaken. Bovendien heeft PSV geen extra voorwaarden in de overeenkomst laten opnemen, die bij het behalen van bijvoorbeeld Europees voetbal door Tottenham een extra bonus zouden kunnen opleveren. Terwijl Gomes overstapt naar de Premier League, volgt Andreas Isaksson (26) de omgekeerde weg. Afgelopen maandag was PSV zeer dicht bij een akkoord met Manchester City, de huidige club van de Zweedse international. Al sinds bekend werd dat een langer verblijf van Gomes in Eindhoven onmogelijk was, richtte PSV zijn pijlen op Isaksson.

Intussen informeerde de landskampioen bij Vitesse ook nog naar de vraagprijs voor Piet Velthuizen (21). Ook hij moest zo’n drie miljoen euro opleveren. Met Isaksson kiest PSV bewust voor een doelman met de nodige ervaring op het internationale niveau. Voordat hij in 2006 naar de tweede club van Manchester verkaste, speelde hij voor onder meer Juventus, Djurgärdens IF en Stade Rennes. Bovendien is hij al jaren eerste keus onder de lat van het Zweedse elftal. PSV rondde begin deze week de komst van Anton Scheutjens (40) af als tweede keeperstrainer naast de al eerder aangetrokken Hans Segers. Scheutjens, oud-doelman van onder meer Roda JC, was tot voor kort in dienst van die club en is een oude bekende van de nieuwe PSV-trainer Huub Stevens. Hij vervangt de Braziliaan Flavio Tenius wiens komst definitief afketste na het vertrek van Gomes naar Londen.

Bron: VI nr 27 2008

Vitesse en Molhoek bezegelen contract met handtekening

Vitesse heeft woensdag 3 juli het contract met Rogier Molhoek officieel bekrachtigd. De 25-jarige speler wordt voor één seizoen gehuurd van AZ, met een optie tot koop op de middenvelder.

Rogier Molhoek stond hoog op de verlanglijst van Vitesse. Technisch directeur Marc van Hintum: “Wij zien in Rogier één van de pijlers van het nieuwe Vitesse. Persoonlijk vind ik hem één van de beste linkermiddenvelders van Nederland. Ik ben dan ook zeer tevreden dat hij komend seizoen het shirt van Vitesse draagt.”

De in Oud Beijerland geboren Rogier Molhoek zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij Dordrecht ’90. Na vierenhalf jaar RKC Waalwijk en anderhalf seizoen AZ, speelde Molhoek afgelopen seizoen als huurling voor NAC Breda. “Vitesse is een club met historie. Daarnaast barst de club van de ambitie en zie ik het als een uitdaging om daar onderdeel van uit te maken”, aldus Rogier Molhoek.

Maandag 7 juli maakt Rogier Molhoek voor het eerst zijn opwachting als speler van Vitesse. De Arnhemmers starten dan op Papendal met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bron: Vitesse.nl 03-07-2008

Gelredome plaaggeest competitieschema

Dat het competitieschema dat de KNVB had opgesteld voor het komende voetbalseizoen bij het oud papier kon, was al duidelijk, maar nu blijken de moeilijkheden zich op te stapelen bij het maken van een nieuw schema. Bij de annulering van het eerste schema was de gemeente Alkmaar de boosdoener, want die gemeente weigerde de midweekse wedstrijd AZ tegen Feyenoord (29 oktober) door te laten gaan vanwege een tekort aan politie op de woensdagavond.

Tijdens de productie van het tweede schema lijkt echter stadion Gelredome van Vitesse roet in het eten te gooien. Vitesse blokkeerde maar liefst 45 van de 91 mogelijke speeldagen op voorhand. Dit omdat het Gelredome ook gebruikt wordt voor andere activiteiten, zoals concerten. De KNVB moet het competitieschema dus onder andere aanpassen aan de optredens van Marco Borsato en Tina Turner.

Vitesse-directeur Paul van der Kraan betoogt dat het Gelredome nu eenmaal niet alleen de thuishaven van Vitesse is: ‘Ik kan me de irritatie voorstellen, maar men moet ook beseffen dat Gelredome een uniek stadion is. Sterren uit de hele wereld willen hier optreden en Gelredome streeft natuurlijk een optimale exploitatie na. Dat wij de meeste knelpunten veroorzaken wist ik niet. Dat is vervelend, maar we proberen zo goed mogelijk samen te werken.’

De KNVB liet in een uitgaande memo blijken geïrriteerd te zijn over de gang van zaken. De nationale voetbalbond moet het nieuwe schema gereed hebben op uiterlijk 1 augustus.

Bron: Sportweek 03-07-2008

Vitesse wil zich versterken met Drost

Vitesse hoopt Jeroen Drost deze transferperiode te mogen verwelkomen als nieuwe versterking. De Arnhemmers gaan proberen de verdediger bij SC Heerenveen los te weken, zo meldt De Telegraaf.

De onderhandelingen zijn volgens het dagblad al gaande. Vitesse zal tijdens de gesprekken kijken of het realistisch is om Drost definitief te halen. Anders zal er getracht worden de verdediger te huren.

Drost heeft nog een contract tot medio 2010 in Friesland. Bij sc Heerenveen heeft hij echter te maken met veel concurrentie in de defensie. Afgelopen seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor NEC

Bron: De Telegraaf 02-07-2008

Ook transfer Molhoek naar Vitesse definitief beklonken

Een vruchtbare dag voor Vitesse op de transfermarkt. Nadat het eerder Julian Jenner van AZ huurde en Frank van der Struijk van Willem II overnam, is ook de transfer van Rogier Molhoek definitief beklonken. Dat bevestigt AZ op haar website. Of Molhoek verhuurd of verkocht wordt, melden de Alkmaarders niet. Vitesse heeft nog geen duidelijkheid in de transfer van de voormalig NAC Breda-huurling gegeven.

Brands licht wel de keuze van zowel Jenner als Molhoek toe. “Ze hoefden niet op zoek naar een andere club”. zegt de manager voetbalzaken op de clubsite. “Het zijn twee spelers die zeker niet weg móesten, maar zelf hebben gekozen voor een vertrek.”

Brands benadrukt dat het duo de periode in Alkmaar niet als mislukt moet beschouwen. “Bij AZ hebben ze zeker voldaan, maar de concurrentie op hun posities is groot. Bij Vitesse hebben ze meer perspectief op speeltijd. We wensen ze veel succes met het vervolg van hun carrière.”

Bron: AZ.nl 01-07-2008

Vitesse neemt Frank Van der Struik over

Vitesse heeft dinsdag 1 juli, naast Julian Jenner, ook Frank van der Struijk gecontracteerd. De 23-jarige verdediger komt over van Willem II en heeft een contract voor vier seizoenen getekend in Arnhem.

Frank van der Struijk maakte in 2003 bij Willem II zijn debuut in het betaalde voetbal. Na vijf seizoenen Tilburg heeft de rechtsbenige Van der Struijk gekozen voor een nieuw avontuur. “Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Bij Vitesse kan ik een frisse start maken en het is een stap omhoog. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, maar ik ben voornamelijk gehaald als verdedigende middenvelder.”

”Jong, talentvol en een speler met veel wedstrijden op het hoogste niveau op zijn naam.” Zo omschrijft technisch directeur Marc van Hintum de voetballer Frank van der Struijk. “Bij Vitesse kan hij verder in zijn ontwikkeling en het vergroot de concurrentiepositie in onze selectie.”

Bron: Vitesse.nl 01-07-2008

Jenner ziet Vitesse als mooie uitdaging

“Ik kan hier weer lekker op mijn eigen positie voetballen. Dat was erg belangrijk voor mij en dat heeft de overgang naar Vitesse in een stroomversnelling gebracht.” Julian Jenner enkele minuten nadat de behendige aanvaller zijn handtekening zette onder een contract dat hem voor één seizoen (als gehuurde speler van AZ) aan Vitesse bindt. Doordat Vitesse een optie tot koop heeft bedongen, is de kans groot dat Jenner meerdere seizoen in Gelredome te bewonderen is. De speler zelf heeft er zin in.

“Het belangrijkste is dat ik hier weer lekker kan voetballen. Mijn kwaliteiten liggen voornamelijk in aanvallend opzicht en bij Vitesse kan ik weer aanvallend aan de rechterflank spelen. De buitenkant van het veld, daar ligt mijn kracht. Ik ga proberen het scorende vermogen bij Vitesse weer op te krikken. Daarmee doel ik voor een groot deel op mijn eigen trefzekerheid.”

De 24-jarige Jenner speelde in zijn eerste seizoen onder trainer Louis van Gaal een prima seizoen. Afgelopen seizoen was dat echter niet het geval en waren de invalbeurten groter dan het aantal basisplaatsen. Jenner: “Bij AZ werden mijn kwaliteiten niet optimaal benut. Ik speelde voornamelijk op het middenveld en dat is toch niet echt mijn meest favoriete positie.” De kwaliteiten van de technische aanvaller zijn een ieder bekend. Meest in het oog springend is zijn ‘schaar’, waarmee hij menig verdediger al tot wanhoop wist te drijven.

Toen bekend werd dat voor Julian Jenner een vertrek uit Alkmaar bespreekbaar was, meldde Marc van Hintum zich direct bij de speler. Tot enthousiasme van de speler. “Er was wel meer belangstelling, maar Vitesse handelde snel en was concreet. Marc legde mij de plannen voor die hij met Vitesse heeft en het heeft me enorm enthousiast gemaakt. Ik heb er enorm veel zin in”, aldus de nieuwe Vitessenaar.

Bron: Vitesse.nl 01-07-2008

Vitesse versterkt selectie met Julian Jenner

Vitesse heeft dinsdag 1 juli overeenstemming bereikt met Julian Jenner over zijn komst naar Vitesse. Jenner wordt voor één seizoen gehuurd van AZ . Tevens heeft Vitesse een optie tot koop bedongen. De 24-jarige middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen voor AZ. Daarvoor kwam de in Delft geboren Jenner drie seizoenen uit voor NAC Breda. Julian Jenner ziet de overgang van AZ naar Vitesse als een uitdaging. “Ik wil bij Vitesse weer lekker voetballen en samen met de club de weg omhoog vinden. Dat ik hier weer op mijn favoriete positie mijn kwaliteiten kan tonen, was een belangrijke reden om voor Vitesse te kiezen.”

Technisch directeur Marc van Hintum ziet in Jenner een toekomstige publiekslieveling. “Hij kan zeker uitgroeien tot een publieksspeler. Het is duidelijk dat hij een hele goede voetballer is, technisch goed en met specifieke kwaliteiten. Wij willen dominant en attractief voetbal spelen en Jenner past perfect in dat plaatje.”

Bron: Vitesse.nl 01-07-2008

Vitesse bereikt overeenstemming met Willem II

Vitesse heeft volledige overeenstemming bereikt met Willem II betreffende de overgang van Frank van der Struijk naar de Arnhemse club.

Vitesse hoopt zo snel mogelijk ook tot overeenstemming te komen met de speler zelf. De 23-jarige verdediger speelt sinds 2003 voor de Tilburgers. Het aantal gespeelde competitiewedstrijden staat bij Van der Struijk op 106. Afgelopen seizoen miste hij er slechts één en in de 33 wedstrijden scoorde de verdediger vier doelpunten.

Bron: Vitesse.nl 01-07-2008

Belangenorganisatie SOVS per direct gestopt

De SOVS, de landelijke belangenorganisatie voor voetbalfans, is gestopt. “De fut is eruit”, zegt voorzitter Jurien Korzelius in AD Sportwereld. “Een aantal verenigingen, waaronder die van Ajax en Feyenoord, is uit de SOVS gestapt omdat ze het oneens waren met het beleid. Daarom hebben we een onafhankelijke commissie in het leven geroepen voor een onderzoek. Daaruit bleek dat het beter is om een nieuw initiatief te beginnen.”

De bedoeling was dat de nieuwe organisatie de SOVS per 1 juli zou opvolgen, maar dat proces heeft vertraging opgelopen. “We hopen dat het nu bij de start van het nieuwe voetbalseizoen gaat lukken,” aldus Korzelius in AD Sportwereld.

De SOVS is in juli 2000 ontstaan uit een fusie van BOVS (Belangen Organisatie Voetbal Supporters) en FSV (Federatie Supporters Verenigingen). Bij de SOVS waren dertig supportersverenigingen (o.a. die van Vitesse) aangesloten.

Bron: AD 01-07-2008

Michael Krohn-Delhi in beeld bij Vitesse

Michael Krohn-Delhi van Ajax staat volgens Sportweek in de belangstelling van Vitesse.

Bron:Sportweek 01-07-2008

Hoofdsponsor: