juni 2007

Vitesse lost huurschuld aan gemeente in

Vitesse heeft gisteren een bedrag van twee miljoen euro overgemaakt aan de gemeente Arn­hem. Daardoor staat de voetbal­club niet langer meer in het krijt bij de plaatselijke overheid.

De schuld bestond enerzijds uit een huurachterstand en anderzijds uit een achtergestelde lening. De gemeente had de Arnhemse voet­balclub een ultimatum gesteld, waaraan Vitesse nu ternauwer­nood heeft voldaan.

Vitesse heeft het benodigde geld onder andere bij elkaar gekregen dankzij de verkoop van spits Dan­ko Lazovic aan PSV en een nabeta­ling van de enkele jaren terug al verkochte Mahamadou Diarra.

Bron: De Gelderlander 30-06-07 
Vitesse heeft betaald

Voetbalclub heeft gemeente gisteren twee miljoen overgemaakt.

Vitesse heeft aan al zijn financiële verplichtingen aan de ge­meente Arnhem voldaan. Direc­teur Paul van der Kraan van de voetbalclub heeft gistermiddag, een dag voor de deadline die de ge­meente had gesteld, ruim twee miljoen euro overgemaakt.

Vitesse had nog een huurschuld voor stadion Gelredome aan de ge­meente van 1,4 miljoen euro. Dat bedrag is nu voldaan. Het is de laat­ste huur die de gemeente int: sinds 1 april is projectontwikkelaar Eurocommerce eigenaar van het stadion. Daarnaast heeft Vitesse nog een le­ning bij de gemeente lopen van 11,5 miljoen euro. De looptijd daar­van is veertig jaar; Vitesse had vo­rig jaar juli met afbetalen moeten beginnen, maar dat was tot op he­den nooit gebeurd. Gisteren heeft de club ook deze betalingsachter­stand van 6,5 ton ingelopen.

Directeur Van der Kraan vertelt de schuld deels te hebben voldaan door een lening af te sluiten. Een ander deel is afkomstig van de transfersom van Danko Lazovic, die aan PSV is verkocht. Ook heeft Vitesse de gemeente met geld be­taald dat nog afkomstig is van de transfer van Mahamadou Diarra. Vitesse heeft daar laatst nog geld van gekregen omdat deze in Arn­hem opgeleide speler dit seizoen door Lyon is verkocht aan Real Ma­drid.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 30-06-07 

Vitesse zoekt naar ervaren doelman als stand-in voor Piet Velthuizen

Na het vertrek van de doelmannen Vladimir Stojkovic en Raymond van Driel heeft Vites­se alleen Piet Velthuizen over. De Arnhemse club verwacht spoedig een ervaren tweede en een jonge derde doelman te presenteren. Veel haast heeft Vitesse daar ech­ter niet mee. „Wij hebben een aan­tal keepers op het oog. Het kan binnen een paar dagen rond zijn, maar ik verwacht dat het langer duurt. Wij hebben de tijd”, aldus Jan Streuer, manager voetbalza­ken.

Velthuizen is de beoogd eerste doelman van Vitesse. Stojkovic keert niet terug in Arnhem. „Ik lees hier en daar verhalen dat Stoj­kovic ook komend seizoen bij ons speelt. Die verhalen kloppen niet”, aldus Streuer, die stelt dat er on­juiste conclusies worden getrok­ken. „Het zou kunnen dat Stojkovic ko­mend seizoen niet bij zijn huidige werkgever FC Nantes in het doel staat. Maar dat zegt niet dat hij bij Vitesse blijft. Wij hebben al een goede doelman, Piet Velthuizen. Wij gaan geen geld investeren in een doelman die duurder is dan onze eerste doelman.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 30-06-07 

Van Driel kijkt tevreden terug op jaar bij Vitesse

Doelman Raymond van Driel speelde het afgelopen sei­zoen bij Vitesse alleen tijdens oe­fenduels in de voorbereiding en de winterstop. Toch ziet de 23-jarige goalie, die komend seizoen voor VVV Venlo speelt, het seizoen in Arnhem niet als een verloren jaar. „Mijn rol als reserve is mij meege­vallen. Ik neem afscheid met een goed gevoel.” Van Driel geeft aan dat hij veel ge­leerd heeft in Arnhem. „Ik kwam terug van een zware kruisbandbles­sure. Ik wist dat ik geen eerste doel­man zou worden en dat ik moest afwachten of ik aan spelen toe zou komen. Het niveau op de trainin­gen lag erg hoog. Ik ben een betere doelman geworden. Ik heb veel ge­leerd van met name keeperstrai­ner Lambert Jager. Ik heb mijn oude niveau weer gehaald.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 30-06-07 

Column Paul vd Kraan – Vitesse komt afspraken na.

Zoals ik in mijn vorige column al aangaf, vanaf deze plaats vandaag duidelijkheid over de inkomstenkant van de begroting voor het nieuwe seizoen en de huidige stand van financiële zaken richting de gemeente Arnhem.

Om maar meteen met het belangrijkste nieuws te beginnen: Vitesse is er (wederom) in geslaagd alle afspraken richting de gemeente voor 1 juli na te komen! De huurachterstand en de rente en aflossing van de lening zijn vandaag volledig conform afspraak betaald. Hiermee heeft Vitesse aan haar verplichtingen voldaan.

Wat ons betreft is nu de gemeente aan zet. De bal ligt, om in voetbaljargon te spreken, bij het College van Burgemeester en Wethouders.

lees verder...

Bron: Vitesse 30-07-2007

Doelman Van Driel van Vitesse naar VVV

Raymond van Driel ver­ruilt Vitesse voor promovendus VVV Venlo. De Rotterdamse doel­man ( 23), die in de zomer van 2006 overkwam van AGOVV Apeldoorn, speelde in competitie­verband geen minuut voor Vites­se.
Hij was in Arnhem derde keus achter Vladimir Stojkovic en Piet Velthuizen. Van Driel is niet de eerste Vitesse- speler die naar VVV vertrekt. Siebe Blondelle maakte eerder deze maand al bekend naar Venlo te gaan.

Bron: De Gelderlander 29-06-07 

Voetbalwet gaat volgend jaar in

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken neemt een initiatief over uit de Tweede Kamer voor een voetbalwet.Die beoogt relschoppers uit de stadions te weren en strenger aan te pakken.

De voetbalwet is een initiatief van CDA,PvdA en VVD.De Kamerleden Atsma, Spekman en Zijstra boden de wet vandaag aan Ter Horst en voorzitter Kesler van het betaald voetbal van de KNVB aan.De KNVB is tevreden over het voorstel.

In het wetsvoorstel staat dat vandalen met een stadionverbod zich voor iedere wedstrijd moeten melden.Wie niet komt opdagen,kan zwaar bestraft worden.De wet moet in 2008 ingaan.

Bron: TT 28-06-2007

Keeperssoap Vitesse blijft voortduren

Er is nog altijd geen honderd procent zekerheid over wie volgend seizoen het doel van Vitesse verdedigt. Onlangs gaf Vitesse aan geen mogelijkheid te zien Vladimir Stojkovic te kopen van FC Nantes, omdat de transfer én zijn salaris te zwaar zouden drukken op de begroting van de Arnhemmers.

Inmiddels heeft de gedegradeerde Franse club echter aangeklopt bij Vitesse met de vraag of Stojkovic niet nog een seizoen verhuurd kan worden. FC Nantes speelt komend seizoen in de Ligue 2 en lijkt zijn salaris daar maar moeizaam op te kunnen hoesten.

De ambitieuze doelman heeft zelf al gezegd wel langer in Nederland te willen blijven en daarvoor zelfs een deel van zijn salaris te willen inleveren. Trainer Aad de Mos heeft er bovendien nooit een geheim van gemaakt toekomst te zien in de Servische doelman, hoewel talent Piet Velthuizen inmiddels de belofte is gedaan dat hij komend seizoen eerste doelman wordt.

‘Veel wil ik niet over deze situatie zeggen’, aldus manager voetbal Jan Streuer. ‘Voorlopig gaan we ervan uit dat Velthuizen bij ons in het doel staat, maar in de voetballerij weet je nu eenmaal nooit wat er de komende maanden allemaal nog gaat gebeuren.’

Bron: Voetbal International 27-06-2007

Nantes biedt Stojkovic aan bij Vitesse

FC Nantes heeft een hernieuwde poging gedaan om Vladimir Stojkovic aan Vitesse te verhuren. De Franse dedgradant kan zijn salaris in Ligue 2 maar moeilijk ophoesten, zo meldt VI.

Hiermee lijkt er een nieuw hoofdstuk te zijn toegevoegd aan de keepersoap in Arnhem. Stojkovic heeft al aangegeven graag nog een seizoen in Nederland te willen spelen, terwijl ook trainer Aad de Mos zeer gecharmeerd is van de Servische sluitpost. Hier wringt echter wel de kous, aangezien Piet Velthuizen inmiddels al de toezegging kreeg komend seizoen als eerste doelman te starten.

Technisch manager Jan Streuer houdt zich op de vlakte over de mogelijke rentree van Stojkovic. “Veel wil ik niet over de situatie zeggen. Voorlopig gaan we ervan uit dat Velthuizen bij ons in het doel staat, maar in de voetballerij weet je nu eenmaal nooit wat er de komende maanden allemaal nog gaat gebeuren.”

Bron: Voetbal International 27-06-2007

Jannes zingt bij Vitesse

Jannes, een bekende vertol­ker van het Nederlandstalige le­venslied, komt donderdagavond 19 juli naar Driel. Dan spelen de profs van Vitesse tegen RKSV Driel. Omdat de voetbalvereniging er een echt avondje uit van wil ma­ken, heeft ze niemand minder dan Jannes weten te contracteren.

Jannes, een nuchtere Drent, vero­vert langzaam Nederland. Hij is een vaste gast bij muziekprogram­ma’s op televisie waar hij num­mers als Ga maar weg, Laat me vrij en Adio, amore, adio zingt. Om het optreden van Jannes te kunnen bijwonen, zijn entreekaar­ten nodig voor de wedstrijd RKSV Driel-Vitesse. De voorverkoop hier­van is al begonnen.

Kaarten kosten voor volwassenen 6,50 euro, voor jeugd tot en met 14 jaar 2,50 euro. Ze zijn te koop bij Fixet Linsen, Café Zeldenrust, Slijterij Driessen en Eetcafé De Oldenburg in Driel.

Bron: De Gelderlander 27-06-07 

Concept eerste speelronde Eredivisie

Gisteren is het conceptprogramma van de Eredivisie 2007/2008 bij de Betaald Voetbal Organisaties op de mat gevallen.

Op 17 augustus zal in Heerenveen de aftrap plaats vinden van het nieuwe seizoen. De Friezen zullen in het Abe Lenstra Stadion op vrijdagavond aantreden tegen Willem II. De Graafschap en VVV Venlo, beide gepromoveerd naar de Eredivisie, zullen starten tegen respectievelijk Ajax en AZ.

Concept programma van de eerste speelronde:

Vrijdag 17 augustus
Heerenveen – Willem II

Zaterdag 18 augustus
Sparta – Vitesse
NEC – Roda JC
NAC – FC Groningen
AZ – VVV

Zondag 19 augustus
FC Utrecht – Feyenoord
Heracles – PSV
De Graafschap – Ajax
Excelsior – FC Twente

Het voorlopige programma van Vitesse luidt als volgt:

lees verder...


De andere Keizer uit Volendam wil weer voetballen

Na doelman Edwin Zoetebier en de huidige assistent-trainer Dick de Boer heeft Vitesse weer een Volendammer in huis. Middenvelder Cees Keizer, ooit een groot talent, heeft genoeg van toekijken.

Een van de gaven die een top­sporter nodig heeft, is pie­ken op het juiste moment. Voor voetballer Cees Keizer viel er de voorbije twee seizoenen weinig te pieken. Toch koos de linkspoot van Jong Ajax een goed moment om een vleugje van zijn talent te laten zien. „Ik was net op tijd weer fit. Ajax wilde mijn contract niet verlen­gen, dus ik moest op zoek naar een andere club. Aan het einde van het seizoen heb ik zeven, acht wedstrijden gespeeld. Net in de pe­riode dat andere clubs vaak komen kijken. De vraag is welke club jou wil hebben. Tegen Jong PSV ging het goed en bij die wedstrijd stond meneer De Mos langs de lijn. Het werd dus Vitesse.”

Niet toevallig de club die hem al op zijn vijftiende wilde kapen uit Volendam; dorp van BZN-zanger Jan Keizer, bakermat van zang- en voetbaltalent. Cees Keizer was destijds een van de allergrootste talenten op de Ne­derlandse voetbalvelden. Hij door­liep alle Oranje-elftallen tot en met Oranje onder 19 jaar en was klaar voor een verhuizing van voet­baldorp Volendam naar het grote werk. Niet geheel onlogisch werd het Ajax, in plaats van Vitesse, dat de top jeugdspeler al lang in het vi­zier had. „Toen Vitesse mij wilde hebben, was ik nog bezig met mijn studie. Die wilde ik afmaken, bij Ajax kon ik gewoon op mijn school blijven. Bij Vitesse had ik intern moeten gaan wonen en naar een andere school moeten gaan.” Keizer, die na zijn middelbare school fiscale economie ging stude­ren, is een linksbenige, controle­rende middenvelder; in potentie mogelijk de opvolger van Theo Janssen; die aast op een vertrek uit Arnhem.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 23-06-07 

Blondelle ruikt kans in Venlo

Verdediger Vitesse gaat seizoen op huurbasis naar promovendus VVV

Zijn avontuur bij Vitesse is nog niet voorbij. Siebe Blondelle krijgt komend seizoen bij VVV Venlo de kans zich te bewijzen en te ontwikkelen in de eredivisie. De 21-jarige verdediger hoopt daar­na met meer uitzicht op speeltijd terug te keren in Arnhem. Vitesse en VVV Venlo kwamen gis­teren tot overstemming over de verhuur van Blondelle. De linksbe­nige voetballer komt het komende seizoen op huurbasis uit voor de club uit Limburg, die via de na­competitie is gepromoveerd naar de hoogste klasse van het Neder­landse voetbal.

„Ik ben hier heel blij mee”, zo rea­geert de Belg op zijn tijdelijke over­gang. „Ik kon kiezen uit VVV Ven­lo en ADO Den Haag ( dat naar de eerste divisie is gedegradeerd, red.). VVV had tijdens de winter­stop al interesse, maar toen wilde Vitesse niet meewerken. Nu wel. Ik wilde zelf ook graag verhuurd worden, want in de tweede helft van het afgelopen seizoen heb ik niet veel wedstrijden gespeeld. Daardoor ging ik ervan uit dat ik ook komend seizoen op weinig speeltijd hoefde te rekenen.” „Ik ben enkele jaren geleden naar Nederland gekomen om in de ere­divisie te spelen en dat kan ik nu een heel seizoen doen”, vervolgt Blondelle, die een goed gevoel heeft overgehouden aan zijn ge­sprek met VVV-trainer AndréWet­zel. „Hij haalt me voor de positie centraal achterin. Dat is prima.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-06-07

Blondelle verhuurd aan promovendus

Siebe Blondelle speelt komend seizoen voor VVV Venlo. De Belg komt dan op huurbasis uit voor de promovendus.

De verdediger speelde in de afgelopen twee seizoenen in totaal vijftien competitiewedstrijden voor Vitesse en scoorde daarin eenmaal. De club van trainer Ruud Wetzel heeft geen optie tot koop opgenomen in het contract.

Bron: Vitesse.nl 21-06-07

Vitesse weer op Engelse toer

Vitesse belegt begin augustus een trainingskamp in Engeland en speelt een tweetal oefenwedstrijden op het Britse eiland. Southend United en Norwich City zijn de tegenstanders.

Op woensdag 1 augustus is Southend United FC de tegenstander. De aftrap is om 19.45 uur lokale tijd is. Southend komt uit in de Coca Cola Football League One. Afgelopen seizoen degradeerde de club uit het Championship.

Twee dagen later, vrijdag 3 augustus, wordt geoefend tegen Norwich City FC (aftrap 19.45 uur, lokale tijd). De ‘canaries’ eindigden afgelopen seizoen als 16e in het Championship, de Engelse eerste divisie

Bron: Vitesse.nl 21-06-07 

Magralashvili tekent contract bij Vitesse

Haim Magralashvili heeft gisteren een contract voor drie seizoenen getekend bij Vites­se. De 25- jarige linksachter komt over van Maccabi Haifa. Magralash­vili had nog een doorlopend con­tract bij de club uit Israël, maar Vit­esse en Maccabi Haifa zijn het eens geworden over het transferbe­drag voor de Israëliër. Magralashvi­li is na Harrie Gommans ( MVV), Cees Keizer ( Jong Ajax) en Santi Kolk (ADO) de vierde aankoop van Vitesse voor komend seizoen.

Bron: De Gelderlander 20-06-07 

Vitesse in Gelredome tegen Athletic Bilbao

Vitesse speelt op zater­dag 11 augustus (aanvang 19.30 uur) een oefenwedstrijd tegen Athletic de Bilbao. De ontmoeting heeft plaats in Gelredome en geldt als de officiële presentatie van de Arnhemse ploeg aan het thuispu­bliek. Een dag later heeft de open dag plaats in het stadion. Athletic Club Bilbao, zoals de club officieel heet, is de enige ploeg in de Spaan­se competitie met louter Baskische spelers. De ploeg handhaafde zich dit seizoen op de laatste speeldag.

Bron: De Gelderlander 20-06-07 

Vitesse bekijkt fusie met 1892

Profclub onderzoekt mogelijkheden tot deal met amateurclub.

Vitesse onderzoekt de mogelijkheden tot een samenwer­kingsverband met amateurclub Vit­esse 1892. De Arnhemse profclub hoopt dat een deal met de plaatsge­noot een einde kan maken aan de slepende zoektocht naar een vaste trainings- en wedstrijdlocatie voor de jeugd.

Paul van der Kraan, de algemeen directeur van Vitesse, bevestigt de belangstelling. „We onderzoeken allerlei mogelijkheden”, aldus Van der Kraan. „Van een situatie met de profclub en de amateurclub naast elkaar op een terrein tot en met een fusie. Dat hele brede spec­trum willen we onderzoeken.” De algemeen directeur van de Arn­hemse eredivisionist erkent dat de interesse is ontstaan doordat de ei­gen accommodatie op sportcen­trum Papendal maar niet van de grond komt.

„We hadden het idee dat we op 1 juli 2008 terecht konden op het complex van NOC*NSF. Dat ver­haal loopt telkens vertraging op. Het heeft ermee te maken dat er bestemmingsplannen voor gewij­zigd moeten worden. Wij vinden dat we alle opties open moeten houden. Voor ons is het het be­langrijkste dat we een eigen trai­nings- en wedstrijdcentrum krij­gen”, aldus Van der Kraan. En, wijzend op de scheiding in 1984 tussen de profs en de ama­teurs van Vitesse: „Iets anders wat een rol speelt, is dat Vitesse 1892 de vereniging is waar de Stichting Betaald Voetbal Vitesse ooit uit voort is gekomen. Vitesse 1892 heeft het momenteel niet makke­lijk. Door een samenwerking kun­nen we ook de historie weer sa­menbrengen.”

Vitesse 1892 heeft een thuishaven op sportcentrum Valkenhuizen. Afgelopen maandag hebben de le­den tijdens een ledenvergadering groen licht gegeven om de moge­lijkheden tot samenwerking met Vitesse te verkennen. „Het is zeer positief dat we na bijna 25 jaar weer met elkaar om de tafel zitten”, zegt Mike Inge, oud-voorzitter van Vitesse 1892 en initiatiefnemer van de gesprekken met de profclub. „Vitesse 1982 is nu een zesdeklasser. De club heeft veel meegemaakt de laatste jaren, en niet altijd in de positieve zin van het woord. Een samenwerking met de profs kan Vitesse 1892 op alle fronten vooruitgang bieden. Het is een doorbraak, dat onze le­den akkoord zijn gegaan.”

Bron: De Gelderlander 20-06-07 

Israëlische linksback naar Vitesse

Haim Magralishvili tekent nagenoeg zeker na het weekeinde een driejarig contract met Vitesse. De overgang van de Israëlische linksback wordt pas afgerond zodra zijn huidige werkgever Maccabi Haifa een vervanger voor hem binnen heeft. Volgens zijn zaakwaarnemer kan dit ieder moment gebeuren. Magralishvili is zelf rond met Vitesse.

Bron: AD 16-06-07

Velthuizen zet streep onder tumult

Doelman Vitesse wil tijd van onzekerheid achter zich laten.

Hij zegt: „ Ik wil een keer duidelijk maken wat er alle­maal is gebeurd. Daarna zet ik er een streep onder en wil ik alleen maar kijken naar de toekomst.”

Piet Velthuizen, de 20- jarige keeper van Vitesse, heeft een uiter­mate bewogen seizoen achter zich. Nu hij van trainer Aad de Mos en technisch manager Jan Streuer heeft gehoord dat hij komend sei­zoen definitief eerste doelman is in Arnhem, doet de goalie uit Nij­megen zijn verhaal.

Het ‘heeft pijn gedaan’, geeft Velt­huizen aan, dat hij na zijn eerste acht optredens in de hoofdmacht moest plaatsmaken voor huurling Vladimir Stojkovic. „ Ik had rede­lijk tot goed gespeeld. Dan is het niet fijn als je er uit moet. Ik snak­te naar meer. ” Nadat De Mos openlijk filosofeer­de over het definitieve inlijven van Stojkovic, heeft Velthuizen serieus overwogen te vertrekken bij Vites­se. „Eerst zou ik eerste keeper wor­den, toen zou Stojkovic ineens blij­ven. Er was telkens onrust. Door­dat er steeds dingen werden geroe­pen, werd ik er niet zekerder van. Toen mijn vakantie inging, zat ik over alle dingen na te denken. Tot aan mijn gesprek met de trainer en de technisch manager heb ik na­gedacht te verkassen”, erkent Velt­huizen. „Ik wil voor mijn ontwik­keling eerste doelman worden en een kans krijgen. Ik vind het be­langrijk in de eredivisie te spelen. Alleen omdat ik het vertrouwen bij Vitesse miste, had ik wel oren naar Roda JC.”

lees verder...

Bron: De gelderlander 16-06-2007
Column Paul van der kraan

Nieuw Spelersfonds: spelers weer van Vitesse

“Het is een tijdje geleden dat ik me vanaf deze plaats tot jullie richtte. Je zou verwachten dat ik tijd genoeg heb om columns te schrijven nu het seizoen voorbij is, maar niets is minder waar. De afgelopen maanden bijvoorbeeld heb ik onder meer gebruikt om met de deelnemers in het Spelersfonds te praten over de opheffing van het huidige fonds. Om daar maar meteen aan toe te voegen, dat we ook direct hebben gesproken over een nieuw Spelersfonds! Dit behoeft enige uitleg.

De Stichting Vrienden van Vitesse is de eigenlijke voorganger van het Spelersfonds, dat in 2003 is opgericht. Het Spelersfonds omvatte bij aanvang achttien deelnemers, zowel bedrijven als privé-personen, en is ooit begonnen om de club te redden van de ondergang. In de vorm van een zachte lening (een zachte lening betaal je terug wanneer je in staat bent terug te betalen) is toen geld beschikbaar gesteld. De naam Spelersfonds is er in eerste instantie eigenlijk gewoon boven gehangen ‘om het beestje een naam te geven’. Tot we bedachten dat we via het fonds daadwerkelijk spelers zouden kunnen aantrekken. Als tegenprestatie voor de investeringen is toen het merendeel van de spelers uit de A-selectie ondergebracht in dit fonds.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 15-06-2007

Vitesse spreekt interesse Xiang tegen

Sun Xiang staat op geen enkel lijstje van Vitesse, dat wel tot nu vruchteloze gesprekken voerde met Israëliër Haim Magralishvili.

Vitesse spreekt met klem tegen dat oud-PSV’er Sun Xiang in beeld is in Arnhem. Het nieuws uit China is uit de lucht gegrepen, zo meldt de Eredivisie-club aan VI.nl.

Manager voetbal Jan Streuer ziet tot zijn ongenoegen steeds spelers aan Vitesse worden gelinkt. ‘Zaakwaarnemers vragen of ze een band mogen opsturen en zeggen dan dat het bijna rond is’, aldus Streuer tegen Omroep Gelderland.

Vitesse heeft nog geen akkoord bereikt met Haim Magralishvili. De Israëlische linksback was enkele dagen in Arnhem maar keert (nog) zonder overeenstemming terug.

‘Het is nog niet rond en we moeten ook nog met zijn club Maccabi Haifa praten’, zegt Streuer. ‘We zijn er mee bezig, maar het komt niet aan op een dag.’

Bron: VI 14-06-07

Hemkes van Vitesse naar De Graafschap

De Graafschap heeft Arlo Hemkes van Vitesse aangetrokken.

De 21-jarige centrumvederdediger komt op amateurbasis nar Doetinchem. “Hij is in eerste instantie bedoeld voor Jong De Graafschap”, licht directeur Han Berger toe. “Maar de scheiding tussen die twee selecties wordt anders. We zullen bij trainingssituaties die twee teams regelmatig in elkaar schuiven.”

Arlo Hemkes was aanvoerder van Jong Vitesse. Hij kreeg aanvankelijk de toezegging dat hij kon blijven, maar tot zijn verbazing lieten manager voetbal Jan Streuer en trainer Bob Kootwijk hem weten dat hij weg moet.

Bron: TV Gelderland TxT 14-06-07 

Haim Magralishvili terug naar Israël

Haim Magralishvili is terug naar Israël. De 25-jarige linksback was enkele dagen in Arnhem, maar kwam nog niet tot een akkoord met Vitesse.

“Het is nog niet rond en we moeten ook nog met zijn club Maccabi Haifa praten” verklaart manager voetbal Jan Streuer. “We zijn er mee bezig, maar het komt niet aan op een dag.”

Jan Streuer ergert zich aan het aantal spelers dat lukraak in verband wordt gebracht met Vitesse. “Zaakwaarnemers vragen of ze een band mogen opsturen en zeggen dan dat het bijna rond is. Dat zie je nu weer met Lazovic, ze bieden hier nu allemaal spitsen aan.”

Bron: TV Gelderland TxT 14-06-07 

‘Vitesse heeft Sun Xiang bijna binnen’

Sun Xiang lijkt terug te keren in de Eredivisie. Vitesse zou op het punt staan de Chinese verdediger naar Arnhem te halen. Dit seizoen kwam Xiang enkele maanden in actie voor PSV. De 26-voudig international speelde vijf competitieduels met de Eindhovense ploeg. De 25-jarige speler slaagde er niet in de technische staf van PSV te overtuigen, waardoor zijn huurcontract niet werd verlengd.

Volgens de Shanghai Daily is de kans erg groot dat Xiang binnenkort voor Vitessespeelt. Hij staat momenteel nog onder contract bij Shanghai Shenhua. Clubeigenaar Zhu Jun zou hebben ingestemd met een vertrek van Xiang. De Chinese club had eerder een bod van vijfhonderdduizend euro afgewezen, maar Vitesse lijkt met een nieuwe poging meer succes te hebben. De Arnhemse club zou de linksback eerst een jaar willen huren van Shenhua en hem vervolgens voor langere tijd willen vastleggen.

Mocht Xiang daadwerkelijk de overstap naar Vitesse maken, dan is hij de tweede Chinese speler in de selectie van coach Aad de Mos. Enkele maanden geleden tekende Yu Hai al bij de Arnhemse club.

Bron: VI 14-06-07 

Oud Vitesse opent Voetbalmarathon

Tijdens het UEFA EK Onder 21 organiseert Arnhem, net als de andere drie EK-speelsteden, in het centrum een spectaculaire voetbalmarathon. Tijdens deze feestelijke activiteit wordt 21 uur non-stop gevoetbald, waarbij alle mogelijke doelgroepen in actie komen. De voetbalmarathon start op woensdag 13 juni om 20.00 uur en eindigt op donderdag 14 juni om 17.00 uur. De openingswedstrijd is Oud Vitesse – FC Nathania.

Voor Oud Vitesse doen onder andere Edward Sturing, Marc van Hintum, Theo Bos, Louis Laros, Roberto Straal, Martin Laamers en Huub Loeffen mee! Kom ook naar het kerkplein en bewonder om 20.00 uur de kunsten van deze voetbalhelden.

Bron: Vitesse.nl 13-06-2007

Ahmet Altin op proef bij Vitesse

Het Brabants Dagblad weet te melden dat Ahmet Altin momenteel een proefperiode aflegt bij Vitesse. De doelman kan transfervrij vertrekken bij Willem II doordat hij een aflopend contract heeft en zou bij Vitesse mogelijk de vacature van reservedoelman, achter Piet Velthuizen, moeten invullen.

Altin kon bij Willem II aan de slag als derde doelman, maar zag daar geen heil in, waarop hij besloot de contractaanbieding af te slaan. Dit seizoen was hij vierde doelman, achter Maikel Aerts, Bjorn Sengier en Peter Zoïs.

Bron: Brabands Dagblad 13-06-07 

Arco Jochemsen gaat alweer weg bij Vitesse

Arco Jochemsen vertrekt na een jaar al weer bij Vitesse. De oud-prof was als facilitair manager verbonden aan de Arnhemse club, waarvoor hij tussen 1994 en 2000 uitkwam als speler.

Jochemsen (36) heeft zelf besloten niet verder te gaan in zijn huidige functie, die op 1 juli eindigt. „Het werk had in­houdelijk te weinig raakvlakken met het voetbal”, zo verklaart Jo­chemsen zijn besluit te stoppen.

Bron: De Gelderlander 13-06-07 

Vitesse legt Israëlische back Magralashvili vast

Haim Magralashvili uit Israël wordt de nieuwe linksachter van Vitesse. De 25- jarige speler van Maccabi Haifa heeft gisteren met succes de medische keuring in Arnhem doorstaan.

Vitesse en Maccabi Haifa waren het al eens over het transferbedrag van de spe­ler, wiens wortels liggen in Geor­gië. Vitesse verwacht op korte ter­mijn met Magralashvili zelf tot overeenstemming te komen.

Bron: De Gelderlander 12-06-07

Santiago ‘ Santi’ Kolk, beschermheilige Vitesse

Vitesse gaat komend seizoen met een beschermheilige op jacht naar eerherstel. De Arn­hemse club presenteerde gis­teren aankoop Santi Kolk.

In de bestuurskamer van Gel­redome zette Santi Kolk ( 25) gisteren zijn krabbel onder de vierjarige verbintenis met Vitesse. Dat deed hij onder toeziend oog van Karel Jansen (zijn zaakwaarnemer van bureau Sportpromotion) en Jan Streuer ( technisch manager van Vitesse). Kolk komt over van ADO Den Haag, dat afgelopen seizoen degra­deerde uit de eredivisie. Nadat de 25-jarige aanvaller zijn contract had getekend, deed hij zijn relaas over zijn transfer, zijn verleden en toekomst en uiteraard over zijn op­vallende voornaam.

Santiago is het Spaanse woord voor beschermheilige. Welke bete­kenis heeft deze naam voor jou?

Kolk: „Ik hecht zelf weinig waarde aan mijn naam. Mijn moeder wist dat ik voetballer zou worden, daar­om gaf ze me een mooie voetbal­naam. Bij mijn geboorte zei ieder­een dat ik voetbalbenen had ( lacht). In mijn paspoort staat San­tiago, maar ik gebruik altijd de naam Santi. Dat is veel makkelij­ker.”

Je kon ook naar FC Twente, dat komend seizoen Europees voetbal speelt. Waarom heb je voor Vites­se gekozen?

„Vanwege het gevoel dat ik vanaf het eerste contact had bij Vitesse. Dat typeert me als mens en als spe­ler. Ik heb wel eens keuzes ge­maakt die niet goed bleken. Zo ging ik heel jong, ik was achttien jaar, naar Heerenveen. Op dat mo­ment had ik beter dichter bij mijn roots kunnen blijven. Maar ik was ongeduldig. Nu wil ik kiezen voor mijn gevoel, en niet voor dat wat misschien het beste of meest logi­sche lijkt.”

Vitesse-trainer Aad de Mos is net als jij een geboren Hagenees.

„ De trainer heeft ook een rol ge­speeld in mijn keuze. Het is altijd fijn als je iemand hebt die uit de­zelfde omgeving komt als jij. Dan begrijp je elkaar goed.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 12-06-07

Vitesse praat met Haim Magrashvili

Vitesse wil zich versterken met de Israëliër Haim Magrashvili.

De linksback is in Arnhem om te onderhandelen over een contract. Magrashvili speelt nu nog voor de Israëlische club Maccabi Haifa. Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse bekeek Magrashvili ruim een maand geleden nog in Israël.

Vitesse is daarnaast ook nog op zoek naar een middenvelder en een aanvaller en kijkt daarvoor rond in Zuid-Amerika. Ook wil de Arnhemse club twee doelmannen aantrekken, omdat Vladimir Stojkovic en Raymond van Driel vertrekken bij Vitesse.

Bron: TV Gelderland TxT 11-06-2007

Kolk officieel Vitessenaar

Na Harrie Gommans zette ook Santi Kolk zijn handtekening onder het contract met Vitesse. Daarmee is de aanvaller officieel de komende vier seizoenen Vitessenaar en de derde aanwinst van Vitesse voor het nieuwe seizoen.

Na de medische keuring die eind vorige week op het programma stond, werden de laatste formaliteiten geregeld en zette de geboren Hagenees maandagmiddag in Gelredome zijn handtekening onder het 4-jarige contract. Kolk speelde afgelopen seizoen bij het gedegradeerd ADO Den Haag, maar kende zelf een prima seizoen. In 29 competitiewedstrijden scoorde de 25-jarige aanvaller 12 keer.

Bron: Vitesse.nl 11-06-2007

Giovanny Espinoza bij Copa-selectie Ecuador

Giovanny Espinoza en Edison Méndez behoren tot de selectie van Ecuador die de strijd aangaat op het toernooi om de Copa América. De verdediger van Vitesse en de middenvelder van PSV zijn vaste waarden in het team van bondscoach Luis Suárez.

Opvallende afwezigen in de selectie van Ecuador zijn de aanvallers Agustín Delgado en Iván Kaviedes. Delgado speelde al zes maanden geen wedstrijden meer vanwege een schorsing; Kaviedes raakte niet op tijd fit om deel te nemen aan het toernooi.

Ecuador neemt het in de groepsfase van de Copa América op tegen titelverdediger Brazilië, Chili en Mexico.

Bron: VI 10-06-07 

‘Vitesse biedt te weinig voor Sun Xiang’

De pogingen van Vitesse om Sun Xiang in te lijven zijn mislukt. De club Shanghai Shenhua vindt het bod van de Arnhemmers voor de 24-jarige Chinees te laag. Dat laat de manager van de international aan de Chinese krant Oriental Sports Daily weten. Sun kwam na de winterstop op huurbasis uit voor PSV, maar kon daar geen langer verblijf afdwingen.

De transferbesprekingen zouden naast het te lage bod van Vitesse ook zijn stukgelopen op het korte tijdsbestek waarin de overstap moest worden afgerond. Vitesse zou Shanghai Shenhua tot dinsdag de tijd hebben gegeven om te reageren op het aanbod. De club uit Shanghai veegde de voorwaarden echter direct van tafel.

De 24-jarige Sun vertrok een maand geleden al na vier maanden bij PSV. De landskampioen uit Eindhoven besloot de optie in het huurcontract om de Chinese verdediger voor drie seizoenen definitief in te lijven niet te lichten.

Bron: De Pers 10-06-07 

Scorende Yu Hai verliest finale Toulon

Vitesse-speler Yu Hai heeft met de Chinese Olympische ploeg de finale in het toernooi van Toulon met 3-1 verloren van Frankrijk.

Yu Hai scoorde wel in de finale, maar toen stonden de Chinezen al met 3-0 achter. De 19-jarige Vitessenaar wist met links een bal hoog over twee Franse verdedigers in het doel te plaatsen. Yu Hai speelde als linkermiddenvelder een redelijke wedstrijd, al moest hij erg veel defensief werk opknappen.

China haalde de finale door onder meer te winnen van Nederland. Over ruim een jaar moet de Chinese Olympische ploeg goud halen op de Spelen in Peking.

Bron: TV Gelderland TxT 10-06-07 

Velthuizen definitief eerste doelman Vitesse

Vitesse gaat niet proberen keeper Vladimir Stojkovic over te nemen van FC Nantes. De jonge Piet Velthuizen (20) krijgt komend seizoen definitief de kans zich te bewijzen als eerste doelman van de Arnhemse club. Jan Streuer, technisch manager van Vitesse, heeft gisteren een onderhoud gehad met Louis Laros, de zaakwaarnemer van Velthuizen. In dat treffen is de onvrede en de onduidelijkheid weggehaald, die leefde in het kamp Velthuizen nadat Vitesse-trainer Aad de Mos verklaarde graag door te willen met Stojkovic.

“Vitesse heeft aangegeven dat het honderd procent vertrouwen heeft in Piet”, zegt Laros. ” Na alles wat er in de krant heeft gestaan was het belangrijk om alle onduidelijkheid weg te nemen. Het is goed dat er uitgesproken is dat Piet komend seizoen eerste keeper is. Nu weet iedereen waar hij aan toe is. Natuurlijk zal Piet het wel goed moeten doen. Als hij zes ketsers maakt, dan raakt hij zijn plek kwijt. Dat is logisch. Maar ook voor hem is het goed dat Vitesse het vertrouwen in hem heeft uitgesproken.”

Streuer geeft aan waarom het kopen van de huurling Stojkovic geen optie is: “Het zou onzin zijn als je veel geld uitgeeft voor een keeper, terwijl je al een goede doelman hebt. Voor Vitesse zou het het mooiste verhaal zijn als Piet, een jonge speler uit de eigen opleiding, het gaat maken.”

Vitesse zal deze zomer nog twee doelmannen moeten contracteren. Er komt een plek vrij door het vertrek van Stojkovic. En derde doelman Raymond van Driel kon het met Vitesse niet eens worden over een nieuw contract en vertrekt.

Bron: De Gelderlander 09-06-07 

Vitesse in Zutphen tegen Sivasspor

Vitesse heeft een locatie gevonden voor de oefenwedstrijd tegen de Turkse ploeg Sivasspor in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op woensdag 25 juli zul­len beide teams elkaar ontmoeten op het veld van amateurclub Be Quick in Zutphen. De wedstrijd begint om 19.30 uur. De hoofd­macht van Vitesse heeft momen­teel vakantie, tot de eerste training op maandag 9 juli.

Bron: De Gelderlander 09-06-07 

Gill Swerts op schema

Gill Swerts heeft donderdag een kleine medische ingreep ondergaan. Littekenweefsel zorgde voor irritatie bij strekking van de knie. Tijdens de lichte ingreep is het gewricht in de linkerknie daarom schoongemaakt.

De ingreep heeft direct resultaat gehad. Swerts trainde vandaag al weer op zijn revalidatieadres in Belgie.

Gill Swerts: “Ik ben op 24 november 2006 geopereerd aan mijn kruisband. Normaal gesproken staat hiervoor zes tot negen maanden. De start van het nieuwe seizoen was dus sowieso al een uitdaging. Toch heb ik door de ingreep van donderdag geen achterstand opgelopen. Integendeel, mijn knie voelt een stuk beter aan. Binnenkort kan ik mijn explosiviteit en uithoudingsvermogen verder optrainen richting voorbereiding.”

Bron: Vitesse.nl 08-06-07 

Vitesse staat op nieuwe ranglijst 2007 weer tiende

Vitesse is op de ranglijst van de eredivisie na play-offs op­nieuw als tiende geëindigd. De eer­ste zeven plekken zijn voor de Eu­ropese deelnemers. Na de regulie­re competitie was de ploeg van trainer Aad de Mos twaalfde.

Vitesse passeerde NAC en NEC en struikelde in de finale over FC Utrecht. Daarmee werd de zeven­de plaats (FC Utrecht, plaatsing In­tertoto) misgelopen. Vorig jaar klom Vitesse via de play- offs van de elfde naar de tiende plaats. De klassering is van invloed op de uit­betaling van televisierechten; de hoogte van dat bedrag is gekop­peld aan de plaats op de ranglijst.

Ranglijst eredivisie na play-offs:

1. PSV, 2. Ajax, 3. AZ, 4. FC Twente, 5. Heerenveen, 6. FC Groningen, 7. FC Utrecht, 8. Roda JC, 9. Feyenoord, 10. Vit­esse, 11. NEC, 12. NAC, 13. Sparta, 14. Heracles, 15. Willem II, 16. Excelsior, 17. RKC, 18. ADO Den Haag.

Bron: De Gelderlander 08-06-07 

Nieuwe knie-operatie Gill Swerts

Vitesse-speler Gill Swerts is donderdag opnieuw onder het mes gegaan.

Het gewricht in de rechterknie is hierbij schoongemaakt. Swerts scheurde in november vorig jaar een kruisband af en werd daar aan geopereerd. Eerder dat seizoen werd de Belgische international ook al operatief geholpen vanwege een meniscusblssure. Swerts kwam slechts twee keer als invaller in actie en revalideerde de rest van het seizoen bij Lieven Maesschalck in Antwerpen.

Door de hernieuwde ingreep is het nog onzeker of de Belg tijdig fit zal zijn voor het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bron: Omroep Gelderland 08-06-2007

Swerts opnieuw onder het mes

Gill Swerts is nog altijd niet verlost van zijn knieproblemen. Donderdag onderging hij een nieuwe knieoperatie. Vitesse meldt dat zijn rechterknie is schoongemaakt. Het is nog onduidelijk of de Belg op tijd hersteld is voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Swerts kwam dit seizoen slechts twee duels in actie. Tijdens de voorbereiding in augustus 2006 liep hij een meniscusblessure op. En in november verliep een speciaal voor zijn comeback georganiseerd oefenduel dramatisch. Hij scheurde daarin de voorste kruisband van zijn linkerknie én de buitenmeniscus van hetzelfde gewricht af.

Bron: Voetbal International 07-06-2007

Danko Lazovic kiest nu wel voor PSV

‘Eindelijk komt mijn droom uit. Ik wilde alleen maar naar PSV toe.’ Danko Lazovic zette donderdagmiddag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij PSV . Na één seizoen bij Vitesse is hij alweer weg uit Arnhem. ‘Ik ben heel blij.’

Op de website van PSV legt Lazovic uit dat hij zeven jaar geleden al in de belangstelling van de Eindhovense club stond. ‘Maar toen ging ik naar Partizan Belgrado. Later dacht ik weer voorzichtig aan PSV , dat al Mateja Kezman had, en werd het Feyenoord.’

Dit keer koos Lazovic niet voor een andere club, al probeerde AZ hem nog wel over te halen. ‘Nu was het voor mij heel duidelijk: er is maar één club waar ik naartoe zou willen, en dat is PSV . Anders was ik gewoon bij Vitesse gebleven.’

De 24-jarige Lazovic kende een sterk seizoen. Nadat Vitesse hem van Feyenoord had overgenomen, produceerde de dertienvoudig Servisch international afgelopen competitie negentien doelpunten.

Bron: Voetbal International 07-06-2007

Yu Hai met China in finale Toulon

Vitesse-speler Yu Hai heeft met het Chinees Olympische elftal de finale gehaald van het prestigieuze toernooi in het Zuid-Franse Toulon.

China speelde in de halve finales tegen Ivoorkust. Yu Hai kopte na rust net naast en ondanks een licht overwicht voor China werd er niet gescoord. De Chinezen namen de strafschoppen beter en wonnen met 5-3. Yu Hai schoot ook raak van elf meter. Over ruim een jaar moet Yu Hai met dit elftal voor goud gaan op de Olympische Spelen in Peking.

Eerder in de poule schakelde China de Nederlandse ploeg uit, met de NEC’ ers Lorenzo Davids en Dominique Kivivu.

Bron: 07-06-07 TV Gelderland TxT 

Lazovic tekent voor 5 jaar bij PSV

ARNHEM – Danko Lazovic heeft donderdag een 5-jarig contract getekend bij PSV. De landskampioen bereikte een dag eerder al een akkoord met Vitesse over een transfer van de spits.

Danko Lazovic had al sinds de winterstop zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV, dat hij typeerde als zijn droomclub. De spits was ook in beeld bij AZ en clubs uit Rusland en Oekraïne, maar wilde alleen naar PSV.

De Servische international kwam een jaar geleden over van Feyenoord en scoorde 19 doelpunten voor Vitesse.

Bron: 07-06-07 TV Gelderland TxT 

De Mos hoeft Makaay en Hasselbaink niet

Aad de Mos is geen voorstander van de komst van Roy Makaay of Jerrel Hasselbaink naar Vitesse. De coach van de Arnhemmers vertelde aan VI.nl dat geen van beide dertigers een geschikte vervanger is van Danko Lazovic, die zo goed als rond is met PSV.

‘Vitesse moet geen spits van boven de dertig aantrekken’, legt De Mos uit. ‘De club is gebaat bij jonge jongens, talentvol en ambitieus. Een speler die we na één of twee jaar voor veel geld kunnen verkopen. Dat is mijn visie en ook die van de club. Vitesse kan niet anders.’

De Mos weerspreekt hiermee de uitatingen die manager voetbal Jan Streuer deed in het AD. Streuer opperde aan te kloppen bij Hasselbaink of Makaay, al twijfelde hij aan de haalbaarheid van de twee ervaren goalgetters.

Bron: Voetbal International 07-06-2007

Vitesse wil poging wagen bij Makaay of Hasselbaink

Vitesse is ambitieus in de keuze voor een nieuwe spits. De Arnhemmers hebben twee Nederlandse aanvallers van naam op het oog om Danko Lazovic te vervangen: Roy Makaay of Jerrel Hasselbaink .

‘Niet dat het concreet is, maar we denken over Hasselbaink na’, zegt Vitesse’s manager voetbal Jan Streuer in het AD. ‘Zoals we eveneens aan Roy Makaay denken. Het is alleen de vraag of deze spelers op dit moment haalbaar zijn.’

Vitesse twijfelt overigens of het moet kiezen tussen aanstormende jeugd of gearriveerde toppers zoals Makaay en Hasselbaink . ‘Wat mijn voorkeur heeft? Ik wil gewoon een goede spits’, aldus Streuer. Hasselbaink is transfervrij. De 35-jarige spits heeft er een ongelukkig seizoen op zitten bij Charlton Athletic. De Londense club degradeerde uit het Premiership en Hasselbaink kende met twee doelpunten zijn minst productieve seizoen in veertien jaar.

Makaay krijgt steeds meer concurrentie bij Bayern München en lijkt zijn plaats niet meer zeker bij de Duitse topclub. De 32-jarige aanvaller begon zijn carrière bij Vitesse , waar hij in vier jaar 32 keer scoorde in de Eredivisie . Naast Vitesse heeft ook Feyenoord hem op het oog.

Bron: Voetbal International 07-06-2007

Droom Danko Lazovic komt uit met transfer naar PSV

PSV betaalt Vitesse circa zeven miljoen voor afkopen contract spits.

Danko Lazovic voetbalt komend seizoen bij PSV. De landskampioen betaalt Vitesse ongeveer zeven miljoen euro voor de 24-jarige spits, die tot medio 2010 onder contract stond bij Vitesse.

Beide clubs kwamen gisteren na langdurige onderhandelingen tot een akkoord. Lazovic moet nog wel een medische keuring ondergaan in Eindhoven. Ook moet hij formeel zelf nog rondkomen met PSV, maar club en speler zijn de verbintenis voor vier seizoenen reeds overeengekomen. AZ deed gisteren nog een ultieme poging Lazovic in te lijven, maar de droomtransfer van de Serviër was al beklonken.

„Dit is inderdaad een droom voor mij”, reageerde Lazovic gisteren. „Ik wil spelen in de Champions League en elk seizoen een prijs pakken. Dat kan bij PSV. Ik vind het mooi dat Vitesse rond is gekomen met PSV. Maar ik moet eerst het contract tekenen. Pas daarna is het feest voor mij.” En: „Ik heb respect voor AZ. Maar PSV was al zes maanden met mij bezig. Ik heb met de club gesproken. PSV heeft een goede trainer ( doelt op Ronald Koeman, red.). Mijn gevoel heeft me altijd gezegd dat ik naar Eindhoven ga. Ik heb nooit getwijfeld. PSV is de beste club van Nederland. Ik maak echt een goede keuze.”

Dat heeft hij in de voorbije zomer zeker gedaan, toen hij na huurperiodes bij Bayer Leverkusen en Partizan Belgrado niet meer welkom was bij Feyenoord. Bij Vitesse speelde hij zijn beste seizoen ooit en kwam hij tot negentien competitietreffers. Dat is met afstand een persoonlijk record. In zijn eerste drie seizoenen bij Partizan Belgrado scoorde hij in totaal 20 keer (60 competitiewedstrijden) en twee seizoenen bij Feyenoord leverden negen treffers op in 41 optredens in de eredivisie.

„Het is erg snel gegaan”, aldus Lazovic. „ Niemand had verwacht dat het dit seizoen zo goed zou gaan. En eerlijk gezegd had ik het zelf ook niet verwacht dat ik al na een jaar naar het hoogste niveau zou gaan. Ik ben heel blij dat ik vorig jaar voor Vitesse heb gekozen. Daar heb ik met goede spelers gespeeld, daar heb ik met een goede trainer en technische staf gewerkt. PSV is een stap naar voren, maar ik heb echt een goed jaar gehad in Arnhem. Ik wil de trainer, de supporters en alle mensen bij Vitesse bedanken. Zonder hen had ik nooit deze stap kunnen maken.”

„Vitesse is een leuke club”, vervolgde Lazovic. „Vitesse heeft de kwaliteiten om bij de eerste vijf te spelen in de eredivisie. Dat is dit jaar niet gelukt, doordat we veel pech hadden met blessures en veel goals in de laatste minuten tegen hebben gekregen. Maar ik weet zeker dat het komend seizoen goed komt met Vitesse. En hoop dat ze dan Europees voetbal zullen halen.”

De Arnhemse club heeft financieel gezien goed geboerd met Lazovic. Vitesse betaalde vorig jaar ongeveer een miljoen euro voor de voetballer, die nu het zevenvoudige oplevert. Al gaat er wel een derde deel naar Feyenoord en een derde deel naar de gefortuneerde sponsors (Vrienden van Vitesse) achter het spelersfonds van Vitesse. Met Harrie Gommans ( MVV) en Santi Kolk (ADO Den Haag) heeft Vitesse al twee aanvallers gestrikt voor komend seizoen. Maar technisch manager Jan Streuer gaf gisteravond aan dat de Arnhemse clubleiding wel gaat proberen nog een vervanger voor de Servische doelpuntenmachine te vinden. „We zullen zeker kijken of er nog een goede optie mogelijk is”, aldus Streuer

Bron: Gelderlander 07-06-07 

Streuer: dubbel gevoel over Lazovic

Manager voetbal Jan Streuer is blij dat Vitesse en PSV eindelijk tot een akkoord zijn gekomen over de verkoop van spits Danko Lazovic.

“Ik heb er een dubbel gevoel bij”, zegt Streuer. “Aan de ene kant is het een goede deal voor Vitesse, maar we raken natuurlijk ook een goede speler kwijt. Het is iemand die zelf heel makkelijk scoort en ook doelpunten voorbereidt.”

Toch wist Streuer dat de verkoop van Lazovic onvermijdelijk was. “Hij wilde zelf ook absoluut weg. Daar hoef je niet altijd naar te luisteren, maar je hebt ook niks aan een gefrustreerde speler die hier moet blijven.”

De manager was niet te spreken over hoe Lazovic zich de laatste tijd gedroeg. “Nee, dat was niet best. Maar je weet dat hij een bepaald soort speler is, die zich dan zo kan gedragen. Maar goed, we weten ook dat we een speler van dit niveau nooit lang kunnen houden. Dat is een nadeel voor clubs als Vitesse. En financieel is het een heel goede zaak.”

Jan Streuer wil wel een vervanger halen voor Lazovic. “We hebben nu voorin vier spelers, maar ik sluit niet uit dat er nog wat gebeurt. Dan komt er voorin nog wat bij. Maar ook zonder Lazovic moeten wij volgend jaar beter presteren.”

Bron: Omroep Gelderland 06-06-2007

Danko Lazovic naar PSV

Danko Lazovic vertrekt naar PSV. Vitesse en de club uit Eindhoven bereikten woensdagavond een principeakkoord over de overgang van Lazovic naar PSV. De speler zelf moet nog wel met de club om de tafel. Dit gesprek staat voor morgen gepland. Omdat Danko Lazovic, zowel intern als extern, meerdere keren te kennen heeft gegeven graag naar de landskampioen te willen vertrekken, verwacht de clubleiding van Vitesse de transfer morgen definitief rond te kunnen maken.

Manager Voetbal Jan Streuer: “Lazovic was voor ons onhoudbaar. Zeker omdat de speler zelf per se naar PSV wilde. Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Enerzijds leveren we sportief gezien kwaliteit in. Anderzijds levert de transfer van Lazovic de club financieel voordeel, wat we goed kunnen gebruiken. Ik twijfel er niet aan dat we er in zullen slagen het verlies van onze topscorer goed op te vangen.”

Bron: Vitesse.nl 06-06-2007

PSV en Vitesse rond over Danko Lazovic

PSV en Vitesse hebben na lang onderhandelen woensdag overeenstemming bereikt over de transfer van Danko Lazovic naar de landskampioen.

De spits moet zelf nog officieel tot een akkoord komen met PSV, maar dat zal naar verwachting geen enkel probleem opleveren. Danko Lazovic had al sinds de winterstop zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV, dat hij typeerde als zijn droomclub. De spits was ook in beeld bij AZ en clubs uit Rusland en Oekraine, maar wilde alleen naar PSV.

De Servische international kwam een jaar geleden over van Feyenoord en scoorde 19 doelpunten voor Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 06-06-2007

PSV akkoord met Vitesse over Danko Lazovic

PSV heeft woensdag met Vitesse een akkoord bereikt over de transfer van Danko Lazovic. De Eindhovenaren moeten nog wel tot overeenstemming komen met de Servische aanvaller zelf. Dat hopen ze donderdag te doen.

Lazovic (24) scoorde het afgelopen seizoen 19 keer voor Vitesse. In Nederland speelde hij eerder ook enige tijd voor Feyenoord. Hoewel meerdere clubs belangstelling toonden, liet Lazovic recentelijk doorschemeren in PSV een belangrijke kandidaat te zien. Hij wil graag in de Champions League spelen.

Manager voetbalzaken Stan Valckx van de landskampioen gaf aan te hopen er ,,spoedig” uit te zijn. PSV wil dat Lazovic een meerjarige verbintenis ondertekent. De aanvaller kwam in zijn loopbaan ook uit voor Partizan Belgrado en Bayer Leverkusen. Vitesse twijfelt er niet aan of Lazovic gaat naar PSV. Manager Jan Streuer: ,,Hij heeft zelf duidelijk aangegeven naar Eindhoven te willen. Mede daarom is Lazovic voor ons onhoudbaar. Zelf houd ik een dubbel gevoel over aan de overeenkomst. Sportief leveren we in, maar het financiële voordeel kunnen we goed gebruiken. Bovendien twijfel ik er niet aan dat we zijn vertrek goed zullen gaan opvangen.”

Bron: ANP 06-06-2007

Santi Kolk: ‘Ik ben de Nederlandse Vieri’

Voetbalzwerver Santi Kolk op gevoel naar Vitesse

Op zijn 25ste is Santi Kolk al toe aan zijn zevende club in het betaalde voetbal. Na een jaar van uitersten bij ADO Den Haag gaat de aanvaller ditmaal zijn geluk beproeven bij Vitesse. Tijd voor een tussenbalans én een blik op de toekomst. ‘Eindelijk zit er weer een stijgende lijn in mijn carrière.’

Het is bijna zomer en dus tijd voor een jaarlijks terugkerend ritueel: Santi Kolk vertelt over zijn nieuwe club. Ga na maar. Voor hij aan zijn negende profseizoen begint, verandert Kolk alweer voor de achtste keer van werkgever. ‘Als mensen mijn cv zien, denken ze dat ik een jaar of 35 ben’, zegt Kolk met gevoel voor zelfspot. ‘Ik ben een beetje de Nederlandse Christian Vieri. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik al een hele rits clubs heb versleten, maar ik ben ook blij dat ik zo­veel heb meegemaakt. Ik denk dat veel spelers in mijn positie afgelopen seizoen hun kopjes zouden laten hangen. Maar ik heb geleerd om te blijven vechten. Door alle tegenslagen en veranderingen in mijn loopbaan ben ik ster­ker geworden, als mens en als voetballer.’ Kolk doet zijn verhaal in zijn woonplaats Kijkduin, pal aan het strand. In de verte wenkt de zee. Boeiend, onberekenbaar en altijd in beweging. Net als Kolk, zo blijkt uit een nadere bestudering van zijn loopbaan tot dusver.

lees verder...

Bron: VI Magazine 06-06-2007

PSV bood spelers voor Lazovic

Na het gevecht om de landstitel zijn PSV en AZ wederom in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld. Ditmaal gaat het om Vitesse-spits Danko Lazovic. Na de Eindhovenaren hebben ook de Alkmaarders zich officieel gemeld in Arnhem. AZ wil zelfs meer betalen dan de landskampioen, maar de 24-jarige Serviër zelf wil per se naar Brabant. Om die reden heeft PSV goede hoop dat het de aanvaller definitief kan binnenhalen. PSV heeft Vitesse in de moeizame onderhandelingen overigens niet alleen een transfersom geboden voor Lazovic, maar ook Mika Vayrynen of Jason Culina.

Beide middenvelders bleken echter niet geïnteresseerd in een overgang naar Arnhem, waardoor PSV alsnog met meer geld over de brug moet komen. Vitesse had het liefst Ismail Aissati gehad als compensatie voor de lagere som dan de gewenste acht miljoen. Daarover is wat PSV betreft niet te praten.

Voor Vayrynen en Culina dreigt een loodzware concurrentiestrijd als zij in Eindhoven blijven. De huurlingen Ismail Aissati en Otman Bakkal keren terug van FC Twente, terwijl trainer Ronald Koeman bovendien een vervanger wil aantrekken voor Phillip Cocu. PSV kocht ook al de middenvelders Mike Zonneveld en Tommie van der Leegte. In de winterstop deed Stade Rennes nog een bod op Vayrynen.

Voor AZ is de komst van Lazovic welkom, doordat Shota Arveladze wellicht zijn loopbaan afsluit. Daarnaast dreigt ook het vertrek van Tim de Cler, die uitgerekend naar de concurrent PSV kan.

Bron: VI magazine nr 23 06-06-07 

Vitesse wil weer naar Engeland

Arnhemse club heeft voorbereidingsfase op seizoen deels rond.

Vitesse heeft het voorlo­pige schema van de voorbereiding op het nieuwe seizoen bekendge­maakt. De Arnhemse club is nog druk bezig met het vastleggen van de meest aansprekende sparring­partners: een Spaanse club die op 11 augustus in Gelredome opdraaft bij de officiële presentatie aan het thuispubliek, en twee Engelse clubs voor tijdens een trainings­kamp in Engeland.

Vitesse speelde vorige zomer een oefenwedstrijd in Engeland tegen Wigan Athletic. Ook dit jaar zal het team van trainer Aad de Mos zeer waarschijnlijk het kanaal over­steken. Technisch manager Jan Streuer is druk doende twee Engel­se opponenten te strikken. Het is de bedoeling dat Vitesse begin au­gustus een trainingskamp belegt in Engeland.

Bron: De Gelderlander 06-06-07 

Gommans: “Niks roepen, eerst bewijzen”.

Harrie Gommans zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract en mag zich daardoor officieel Vitessenaar noemen.
In Gelredome nam de spits daarna nog even tijd om de redactie van Vitesse.nl te woord te staan.

Harrie, als ik zeg Vitesse, wat zeg jij dan?

“Een fantastische club. Dat zeg ik niet alleen omdat ik er vanaf volgend seizoen speel, maar de club heeft zeer goede spitsen in huis gehad en dan is het een eer om ook voor Vitesse uit te komen. Denk maar aan Roy Makaay, Nikos Machlas en Pierre van Hooijdonk. Niet de minsten natuurlijk.”

Je hebt voor drie jaar getekend. Wat verwacht je van het eerste seizoen?

“Ik ga niet roepen dat ik de eerste spits wordt en er twintig in ga schieten. Zo zit ik niet in elkaar. Ik kom uit de Jupiler League en wil eerst een basisplaats afdwingen. Als dat bereikt is, is het volgende doel om goals te maken.”

Wat voor een type speler ben jij?

“Ik ben een balvaste spits en, ondanks mijn lengte, niet statisch. Het voetbal bij Vitesse zal beduidend anders zijn dan bij MVV. Daar speelden we vrij verdedigend en werd ik bij balbezit direct diep gestuurd. Ik verwacht aanvallender te gaan spelen en dus vaker voor het doel te komen.”

Het scoren zal je niet verleerd zijn?

“Het niveau is natuurlijk een stuk hoger en daar zal ik aan moeten wennen. Afgelopen seizoen heb ik er 22 gemaakt, het seizoen daarvoor 11. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Ik heb inmiddels twee wedstrijden in Gelredome gezien, FC Twente en de wedstrijd tegen NEC in de Play-offs. Aan het stadion en de atmosfeer zal het zeker niet liggen!”

Bron: Vitesse.nl 05-06-07 

Straf Danko Lazovic iets verlaagd.

De tuchtcommisie van de KNVB heeft Danko Lazovic (Vitesse) voor drie duels geschorst,waarvan één voorwaardelijk. Dat is één duel minder dan het voorstel dat de aanklager Lazovic eerder gedaan had,en dat door de spits was afgewezen. Lazovic maakte in het play-off-duel met FC Utrecht een slaande beweging in de richting van verdediger Erik Peters. Vitesse overweegt beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Bron: NOS TT 05-06-2007

Uitslag beroepzaak Lazovic

Het beroep van Vitesse en Danko Lazovic heeft nog niet veel opgeleverd. De tuchtcommissie wijzigde zijn straf na de beroepszaak in drie wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk.

Danko Lazovic kreeg van de tuchtcommissie van de KNVB het voorstel van vier wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn vermeende slaande beweging in de richting van FC Utrecht-verdediger Erik Pieters.

Vitesse overweegt in hoger beroep te gaan tegen de straf. De club is nu in afwachting van de schriftelijke motivatie van de tuchtcommissie en neemt daarna de beslissing of het die stap gaat nemen.

Bron: Vitesse.nl 05-06-2007

Voorbereiding Vitesse 2007-2008

Vitesse speelt in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen diverse oefenwedstrijden. Het traditionele trainingskamp is ook dit jaar weer in Doorwerth. Het programa is nog niet volledig en wordt de komende periode bijgewerkt zodra er meer bekend is.

Schema

Maandag 9 juli, 14.30 uur
Eerste training (Papendal)

Woensdag 11 juli
G-trofee (SML)

Zaterdag 14 juli, 16.00 uur
Rheden – Vitesse (Rheden)

Maandag 16 juli, 19.00/19.30 uur
Valleivogels – Vitesse (Scherpenzeel)

Dinsdag 17 juli, 19.00/19.30 uur
Oene – Vitesse (Oene)

Donderdag 19 juli, 19.30 uur
RKSV Driel – Vitesse (Driel)

Zaterdag 21 juli, 16.00 uur
Blauw Geel ’55 – Vitesse (Ede)

Maandag 23 juli
Start trainingskamp (Doorwerth)

Woensdag 25 juli, 19.30 uur
Vitesse – Sivasspor (locatie volgt)

Zondag 12 augustus
Open Dag Vitesse (Gelredome)

17, 18, 19 augustus
Speelronde 1 Eredivisie

Bron: Vitesse.nl 05-06-07 

Arnhem wil af van lening aan Vitesse

Arnhem wil af van de lening van 6,5 miljoen euro die het heeft uitstaan aan Vitesse.

“Wij verwachten voor het zomerreces op basis van een voorstel van Vitesse nog hiermee concrete stappen voorwaarts te kunnen maken”, schrijven B en W in een brief aan de gemeenteraad.

De raad is maandagavond in beslotenheid bijeen geweest om te praten over de betalingsachterstand van Vitesse aan de gemeente. De voetbalclub heeft de huur voor stadion Gelredome vanaf 1 juli 2006 tot en met 7 maart 2007 (de dag van de verkoop van het stadion aan projectontwikkelaar Eurocommerce) nog altijd niet voldaan. Dit is een bedrag van 1,4 miljoen euro. Daarnaast is Vitesse nog steeds niet begonnen met de betaling van rente en aflossing van de lening die de club in 2002 van de gemeente heeft gekregen. De looptijd van deze lening is nu nog 39 jaar. Het afbetalen had in 2004, later in 2006 moeten beginnen. Op grond van de laatste afspraak had Vitesse vorige maand 650.000 euro overgemaakt moeten hebben.

Vitesse-directeur Paul van der Kraan heeft vorige week in deze krant verklaard op 1 juli van beide betalingsachterstanden (huur en lening) af te willen zijn. Van de nieuwe eigenaar Eurocommerce ontvangt hij in totaal een miljoen euro sponsorgeld, maar dit bedrag ontvangt hij in drie jaar. Daarom is Van der Kraan bezig een aanvullende lening af te sluiten om de gemeente nog deze maand te kunnen betalen.

B en W willen af van de lening aan Vitesse. Wethouder Willem Hoeffnagel ziet wel mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen, vertelt hij, maar hij wil niet ingaan op de vraag welke.

Bron: De Gelderlander 05-06-2007

Junker en Due blijven bij Vitesse

De een wil niet weg. De ander mag niet vertrekken. En dus voetballen de Denen Mads Junker en Anders Due ook komend sei­zoen bij Vitesse.

Junker (26) staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Utrecht. Maar Vitesse laat de aanvaller, die in de winter van vorig jaar naar Arnhem kwam, niet gaan. Dat heeft Junker te horen gekregen van de Arnhemse clubleiding, vlak voordat hij op vakantie ging. „Er was wat twijfel over of hij weg kon of niet, maar hij gaat niet weg”, zo bevestigt Vitesse’s tech­nisch manager Jan Streuer. Junker (contract tot medio 2010) leek dit kalenderjaar uit te mogen kijkennaar een andere club. Maar zijn sterke spel tijdens de play-offs, toen hij uitstekend functioneerde op de positie achter de twee spitsen, hebben zijn status inArnhem veranderd.

Ook zijn landgenoot Due (25) zal zich op 9 juli melden op Papendal voor de eerste training. De linksbe­nige middenvelder, afgelopen zo­mer overgekomen van FC Nords­jælland, kon in zijn eerste jaar bij Vitesse geen basisplaats veroveren. Due kreeg van de clubleiding te horen dat hij ondanks zijn tot 2010 doorlopende contract op huurbasis mocht vertrekkende . Maar de voetballer heeft ervoor gekozen bij Vitesse te blijven en te vechten voor zijn plek. Daarom heeft Due ‘ nee’ gezegd tegen een aanbieding van Brøndby IF. Ook in het geval van Due beves­tigt Streuer dat een vertrek deze zomer niet zal plaatshebben: „Er waren mogelijkheden hem te ver­huren, maar hij wilde liever hier blijven dan teruggaan naar Dene­marken.”

Daar staat tegenover dat het ver­trek van Siebe Blondelle, Etiënne Esajas en Raymond van Driel slechts een kwestie van tijd lijkt. Vitesse praat met het naar de eer­ste divisie gedegradeerde ADO Den Haag over de verhuur van Blondelle en Esajas. Blondelle mag zich ook warmen aan belangstel­ling van VVV Venlo, nieuwkomer in de eredivisie. ADO heeft zich bij Vitesse ook gemeld voor Purrel Fränkel, maar de linksachter ziet een transfer naar de eerste divisie niet zitten.

Van Driel, in het voorbije seizoen derde doelman, is met Vitesse niet tot overeenstemming gekomen over het verlengen van zijn aflo­pende contract. De goalie heeft twee aanbiedingen van de club naast zich neergelegd en kan trans­fervrij op zoek naar een andere club.

Bron: De Gelderlander 05-06-07 

Jansen slaagt voor Coach Betaald Voetbal

Pascal Jansen, hoofd-op­leidingen van de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie, is geslaagd voor de opleiding Coach Betaald Voet­bal. Daarmee is Jansen, tevens trai­ner van Vitesse/AGOVV A1, in het bezit van het hoogste trainersdiplo­ma.
Zestien kandidaten legden de cursus met succes af. Onder hen ook oud-Vitessenaar John van den Brom, die vanaf 1 juli hoofdtrainer is van AGOVV Apeldoorn

Bron: De Gelderlander 05-06-07 

Lazovic: ik bepaal waar Danko speelt

Vitesse-spits Danko Lazovic is van plan om deze week een beslissing te nemen over zijn toekomst. PSV en AZ willen de Serviër graag aantrekken.

De belangstelling van AZ is nieuw voor Lazovic. “Officieel heb ik nog niks gehoord. Ik zeg nu niet dat ik naar AZ wil, tot nu toe is er alleen gesproken over PSV. Maar het is leuk dat de twee beste ploegen van Nederland mij wilen.”

De spits wil zelf de regie voeren over zijn toekomst. “Ik ben de enige die bepaalt waar Danko gaat spelen. Ik denk dat er deze week meer duidelijk wordt. Ik ben nu net terug van de Servische ploeg, ik heb meer informatie nodig.”

Bron: TV Gelderland TxT 04-06-07

Van Driel weigert aanbieding Vitesse

Raymond van Driel vertrekt waarschijnlijk bij Vitesse.

De doelman weigerde de aanbeiding die Vitesse hem recentelijk deed. “Het was eigenlijk ongeveer dezelfde aanbieding als vier weken geleden, toen we ook al niet akkoord gingen”, verduidelijkt zaakwaarnemer Giuseppe dello Russo de beslissing. “Ik heb er met Raymond over gesproken. Hier spreekt wat ons betreft niet voldoende vertrouwen uit. We gaan ons oriënteren op andere opties.”

De 23-jarige Van Driel zat in 2001 al bij de A-selectie van Vitesse en keerde dit seizoen terug na twee jaar AGOVV en een zware kruisbandblessure.

Bron: TV Gelderland TxT 04-06-07

Miljoenendans om Lazovic

Vitesse heeft van AZ te horen gekregen dat de Alkmaarse club elk bod van PSV op Danko Lazovic zal overtreffen. Beide clubs maken jacht op de Servische aanvaller, die zelf echter heeft aangegeven alleen naar PSV te willen. Lazovic wil komend seizoen per se in de Champions League spelen.

PSV heeft afgelopen week een nieuw bod uitgebracht op de spits van circa 5,5 miljoen euro. Vitesse heeft tot nu toe echter vastgehouden aan een transfersom van 8 miljoen euro. Diverse bronnen melden reeds, dat Lazovic in grote lijnen al rond is met PSV.

Bron: De Telegraaf 04-06-07

‘AZ biedt altijd meer voor Lazovic dan PSV’

AZ is bereid tot het uiterste te gaan om Danko Lazovic binnen te halen. De Alkmaarders hebben volgens De Telegraaf aan Vitesse laten weten dat ze boven elk bod gaan zitten dat PSV op de Serviër zal doen. De mededeling van AZ is opmerkelijk, omdat Lazovic zelf heeft laten weten het liefst naar PSV te verhuizen. De spits, afgelopen seizoen goed voor negentien competitiedoelpunten, zou persoonlijk al in grote lijnen akkoord zijn met de landskampioen uit Eindhoven.

Het getouwtrek om de diensten van Lazovic speelt al een half jaar. Tijdens de winterstop meldde PSV zich in Arnhem om de aanvaller los te weken. De vraagprijs van Vitesse, naar verluid rond de acht miljoen euro, vormde toen een te groot obstakel. PSV meldde zich onlangs opnieuw voor Lazovic en heeft nu in AZ een geduchte concurrent.

Bron: VI 04-06-07

Blondelle mogelijk naar VVV Venlo

Er is een grote kans dat Vitesse-speler Siebe Blondelle komend seizoen uitkomt voor eredivisionist VVV-Venlo. Naast VVV-Venlo toont ook ADO Den Haag nog steeds belangstelling. Blondelle wilt echter liever in de eredivisie blijven voetballen, en dus maakt VVV-Venlo de meeste kans.

“Trainer Wiljan Vloet van ADO Den Haag heeft mij gebeld”, vertelt de Belgische verdediger van Vitesse. “Ze willen mij overnemen op huurbasis. Ze willen me als linksback, maar ik kan ook concurreren voor de positie van centrale verdediger, waar ik het liefst speel.” Een overgang naar ADO ziet hij echter niet zo zitten. “Ik speel liever in de eredivisie. Daarom kijkt mijn zaakwaarnemer rond. Wellicht kan ik naar VVV-Venlo en er zijn meer mogelijkheden. Waarschijnlijk kom ik bij Vitesse niet veel aan spelen toe.”

Naar alle waarschijnlijkheid huurt VVV-Venlo hem voor één seizoen, met een optie tot koop.

Bron: Voetbalmax 03-06-07

ADO meldt zich voor Blondelle en Esajas

Siebe Blondelle en Etienne Esajas staan in de belangstelling van ADO Den Haag. De gedegradeerde club wil beide spelers huren van Vitesse. “ADO heeft zich inderdaad gemeld. Het wordt voor beide spelers tijd om te gaan spelen” zegt manager voetbal Jan Streuer. “Waarschijnlijk zullen ze bij ons geen basisspelers zijn. Esajas heeft het nadeel van het 4-4-2 systeem, waarin hij als linkermiddenvelder de nodige concurrentie heeft van Janssen, Keizer en Pryor.” Verkoop van beide spelers is niet aan de orde. “In principe alleen verhuren, want we willen ze terug kunnen halen.”

Bron: Omroep Gelderland 02-06-07

Belangrijke zege Lazovic en Stojkovic

De Vitesse-spelers Vladimir Stojkovic en Danko Lazovic hebben een belangrijke stap gezet op weg naar het Europees kampioenschap over een jaar.

Met Servië wonnen de Vitessenaren in Helsinki van Finland. Stojkovic hield de nul en hield zijn ploeg op de been in een fase dat de Finnen domineerden. Lazovic viel halverwege de tweede helft in en miste een grote kans.

Via Jankovic nam Servië al meteen een voorsprong, maar daarna drong Finland aan. Met name na rust verrichtte de doelman van Vitesse enkele essentiële reddingen. In de slotfase besliste Jovanovic het duel definitief.

Bron: Omroep Gelderland 02-06-07

Danko Lazovic wil niet naar AZ

Vitesse-spits Danko Lazovic wil niet meewerken aan een transfer naar AZ. De club uit Alkmaar meldde zich deze week bij Vitesse voor de Servische topscorer, maar die is niet genegen om naar AZ over te stappen. “PSV is mijn droomclub”, zei Lazovic ruim een maand geleden al. De Serviër verklaarde ook dat hij in Nederland alleen voor PSV wil spelen en dat hij anders gewoon bij Vitesse zou blijven. AZ blijkt nu dus ook geen optie voor Danko Lazovic. PSV meldde zich in de winterstop al voor Lazovic, maar voldeed toen en ook recentelijk niet aan de vraagprijs.

Bron: Omroep Gelderland 01-06-07 

Lazovic is speler van het jaar

Tijdens het jaarlijkse Slotfeest van de supportersvereniging is Danko Lazovic door de supporters gekozen als speler van het jaar. Ruim 40% van de 3.500 uitgebrachte stemmen ging naar de Servische spits. Civard Sprockel werd tweede en Paul Verhaegh werd door de supporters als derde gekozen.

Lazovic was zelf, vanwege interlandverplichtingen, niet aanwezig tijdens het slotfeest om de prijs te ontvangen. Aad de Mos nam namens Lazovic de prijs in ontvangst. De supportersvereniging zal ervoor zorgen dat de prijs volgend seizoen aan Danko wordt overhandigd.

Naast de bekendmaking van de speler van het jaar werd er door de supporters ook afscheid genomen van Youssouf Hersi en Ruud Knol. Ter afsluiting bedankte Aad de Mos de supporters voor de steun tijdens het afgelopen seizoen en wenste hij iedereen een goede vakantie.

In het home ging het feestje, met een optreden van de Arnhemse feestband De Zingende Fresia’s, nog even door.

Bron: SV 01-06-07 

Jan Streuer: “AZ is ook Nederland”

Manager voetbal Jan Streuer is benieuwd of spits Danko Laovic in is voor een transfer naar AZ.

“Hij heeft altijd gezegd dat hij in Nederland wil blijven. Dat is dus geen probleem, want AZ is ook Nederland. Hij moet eerst zelf maar bepalen wat hij wil. Hij zit nu in Finland voor een interland met Servië, laat hij die eerst maar eens spelen.”

Door de concrete belangstelling van AZ wordt PSV nu wellicht gedwongen om snel te handelen. “AZ heeft zich gemeld en is heel serieus. Dat is voor ons niet ongunstig. Ik heb vandaag contact gehad, verder ga ik daar niet op in.”

Bron: TV Gelderland TxT 01-06-07 

Vitesse wilde deal Lazovic-Aissati

Vitesse heeft geprobeerd om bij de verkoop van Danko Lazovic aan PSV ook spelers van de Eindhovense club te betrekken. De onderhandelingen over de transfer verkeren in een impasse.

“Ik weet wel welk spelertje van PSV ik erbij wil hebben”, zei trainer Aad de Mos onlangs. Dat blijkt nu te gaan om Ismail Aissati, die afgelopen halfjaar nog werd verhuurd aan FC Twente. Het contract van de 18-jarige middenvelder loopt bij PSV nog tot 2009.

Een andere speler die mogelijk bij de deal wordt betrokken is Roy Beerens. De behendige 19-jarige aanvaller werd afgelopen halfjaar verhuurd aan NEC.

Bron: TV Gelderland TxT 01-06-07 

AZ meldt zich voor Danko Lazovic

AZ heeft zich bij Vitesse gemeld voor spits Danko Lazovic. De club uit Alkmaar zoekt nog naar versterking voor de voorhoede. Eerder dit seizoen ging het gerucht al dat Lazovic in beeld was bij AZ, maar dat is nu pas concreet geworden. De Servische topscorer wil in ieder geval in Nederland blijven en had zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV.

De onderhandelingen tussen Vitesse en PSV zitten echter muurvast, omdat de landskampioen niet wil voldoen aan de vraagprijs. De clubleiding wil niet reageren op de situatie rond Danko Lazovic, die nu op pad is met Servië.

Bron: Omroep Gelderland 01-06-2007

Fans Vitesse kiezen Lazovic

Danko Lazovic is door de supportersclub van Vitesse verkozen tot beste speler van het seizoen 2006/2007. De Servische spits kreeg 44 procent van de 3500 stemmen. Civard Sprockel werd tweede met 16 procent, Paul Verhaegh derde met 12 procent.

Opvallend detail: alle spelers kregen minimaal één stem. De bokaal werd symbolisch uitgereikt door Youssouf Hersi (winnaar 2006) aan trainer Aad de Mos. Lazovic was vanwege interlandverplichtingen niet aanwezig.

Bron: De Gelderlander 01-06-07 

Hoofdsponsor: