Maart 2002

Ruud Knol: “Hij zat er heerlijk in”

Vitesse verdediger Ruud Knol zorgde zondag tegen Ajax (3-1 zege) voor de belangrijke 2-1. “Hij zat er heerlijk in. De bal viel precies voor mijn voet. Het was geen gemakkelijke bal, maar hij zat er goed in”, beschrijft Knol zijn doelpunt.

In de eerste helft kreeg hij na een duel met Mido een penalty tegen. Ten onrechte, vindt Knol: “Voor mij was het geen strafschop. Hij hield mij ook vast. Dan laat hij zich vallen en krijgt hij een penalty me. Ik snap niet waarom hij hem geeft.” Knol was vooral tevreden over de 2e helft: “Ajax moest achteruit, en heeft geen kans meer gehad.”

Voor Jhon van Beukering was de zege extra feestelijk. De jonge spits viel in en scoorde de gelijkmaker. “Eindelijk weer, gelukkig”, verzuchtte Van Beukering na afloop. “Nu gaat hij er weer eens lekker in. Ik voelde me vandaag vrij goed. Dat werd gelukkig bekroond met een goal.”

Trainer Edward Sturing sprak van een terechte zege. “Strijd, inzet, mentaliteit en duels winnen, dat is de basis. We begonnen niet goed, hadden moeite om de opbouw te verstoren. Na rust zijn er eerder druk gaan geven. De invulling van de spelers was fantastisch. De ploeg heeft geluk afgedwongen.”

 

Bron: TT TVG 31-03-02
 

Vitesse op wilskracht langs Ajax

Ajax heeft in de strijd om de landstitel een gevoelige tik te verwerken gekregen. De Amsterdammers liepen in Arnhem in Gelredome tegen een 3-1 nederlaag aan. Er leek voor Ajax geen vuiltje aan de lucht nadat het in de eerste helft uit een omstreden strafschop via André Bergdølmo op een verdiende voorsprong was gekomen. Na de pauze lieten de bezoekers zich door Vitesse alsnog de kaas van het brood eten. Door doelpunten van Jhon van Beukering, Ruud Knol en Emile Mbamba kreeg de ploeg van Edward Sturing, gezien het spelbeeld in de tweede helft, waar het recht op had.

 

Met Vitesse-Ajax stond op paaszondag een interessante ontmoeting op het programma. Vitesse en Ajax waren tot de aftrap de enige clubs die sinds de winterstop nog geen wedstrijd verloren. Beide ploegen leden in december de laatste nederlaag en bleven sindsdien tien duels op rij ongeslagen. Daarnaast was Vitesse op eigen veld al achttien wedstrijden op rij zonder competitienederlaag. Vitesse-trainer Edward Sturing kon geen beroep doen op de geschorste Michel Kreek. Ajax miste de beide backs Hatem Trabelsi (geschorst) en John O’Brien (blessure). Zij werden vervangen door Ferdi Vierklau en Abubakari Yakubu.

In de matige eerste helft waren de beste kansen voor Ajax, dat vooral gevaarlijk werd na een aantal individuele acties van Wamberto. Hij schoot al na vijf minuten net voor het doel van Vitesse-doelman Dragoslav Jevric langs. Even later bracht de van een blessure teruggekeerde Steven Pienaar wederom Wamberto in stelling, maar het schot van de Braziliaan zeilde over het doel. Het verweer van de thuisclub was tot halverwege het eerste bedrijf uiterst pover. Veel kansen creëerden de Arnhemmers dan ook niet. De eerste helft leek zonder hoogtepunten op het einde af te kabbelen, totdat arbiter Ruud Bossen Ajax een strafschop toekende.

Ruud Knol hield Ahmed ‘Mido’ Hossam weliswaar vast, maar de Egyptische spits ging maar al te graag naar het gras. André Bergdølmo maakte ook in zijn vijfde strafschop geen fout: 0-1. Daarna kreeg Vitesse regelmatig de mogelijkheid de stand weer in evenwicht te brengen, maar de kansen waren aan Dejan Stefanovic en Vitor Sikora niet besteed. De thuisclub stoof in de tweede helft uit de startblokken en probeerde Ajax op eigen helft vast te zetten. In de 50ste minuut verkeek Fred Grim zich op een voorzet van Tim Cornelisse, maar de 36-jarige routinier poetste dat vlekje in tweede instantie weg en plukte de bal uit de lucht.

Toen het Vitesse-offensief luwde, kon Ajax gevaar stichten via Maxwell en Wamberto, maar zij waren te slordig in de afwerking. Langzaam maar zeker verhoogde Vitesse de druk op het Ajax-doel. De verdiende gelijkmaker bleef niet uit. Uit een hoekschop van Didier Martel kopte invaller Jhon van Beukering de bal achter Grim. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Mido werkte een voorzet van Martel nog weg, maar Ruud Knol haalde krachtig uit in de rebound. Vijf minuten voor tijd schoof Van Halst de bal in de voeten van Emile Mbamba die ongehinderd op Grim mocht afgaan en de 3-1 liet aantekenen. De rode kaart voor de natrappende Wamberto vergrootte het Amsterdamse leed nog eens.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol, Dejan Stefanovic, Stefan Nanu, Nicky Hofs (46. Emile Mbamba), Remco van der Schaaf, Didier Martel (78. Gert Claessens), Viktor Sikora, Matthew Amoah (64. Jhon van Beukering), Mahamadou Diarra

Ajax:
Fred Grim, Ferdi Vierklau (56. Tomás Galásek), André Bergdølmo, Christian Chivu, Abubakari Yakubu, Maxwell, Jan van Halst, Steven Pienaar (76. Nikos Machlas), Andy van der Meyde (73. Stefano Seedorf), Ahmed ‘Mido’ Hossam, Wamberto

Scheidsrechter: Ruud Bossen

Toeschouwers: 30.000

Kaarten
Geel:
Sikora (Vitesse), Hossam, Pienaar, Chivu (Ajax)

Rood:
Wamberto (90., Ajax)

Scoreverloop:
0-1 Bergdølmo (32.,strafschop) en 1-1 Van Beukering(73.)
2-1 Knol (75.)
3-1 Mbamba (85.)

 

 

Bron: Voetbalkrant 31-03-02
 

Vitesse wint van Ajax 3-1 (0-1)
Ajax verkleint titelkansen in Arnhem

En weer is Ajax in Arnhem gestruikeld over Vitesse, 3-1. Sinds 1996 won de ploeg niet meer aan de boorden van de Rijn. Maar nu kunnen de gevolgen desastreus zijn.

De Amsterdammers zijn nog wel koploper, maar Feyenoord verkleinde de achterstand tot twee punten en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. ,,Op zich mag je je handen nog dichtknijpen dat Feyenoord niet heeft gewonnen van RKC”, verzuchtte trainer Ronald Koeman. Bij winst had Ajax een forse stap naar de landstitel gezet. De ploeg heeft ook het makkelijkste programma met FC Groningen, FC Utrecht, Sparta, FC Den Bosch en NEC. Feyenoord speelt bijvoorbeeld nog tegen PSV. Maar Ajax wint haast geen wedstrijd eenvoudig.

De nederlaag in Arnhem betekende de eerste na de winterstop. Onder Koeman verloor Ajax alleen van Utrecht, in december. PSV-voorzitter Van Raaij zei vorige week na de 1-1 tegen Ajax wat veel mensen vinden: Ajax speelt niet als een aanstaande kampioen. Daarvoor laat het te weinig zien.

Vitesse is hard op weg naar Europees voetbal. Thuis is de ploeg schier onverslaanbaar. De spelers hebben een enorme strijdlust en wilskracht. En juist daaraan ontbrak het bij Ajax. In de tweede helft ging Ajax ten onder in het vechtvoetbal. Bijna alle duels gingen verloren.

,,Als het gaat om wilskracht, kunnen we beter ons halve elftal thuislaten. Dat is iets wat ik meeneem naar het volgende seizoen”, aldus Koeman. Twee spelers onttrokken zich aan het belabberde niveau van de tweede helft: verdediger Chivu en middenvelder Pienaar.

 

Bron: ANP 31-03-02
 

Van der Schaaf: ‘Eerst Ajax winnen’

Remco van der Schaaf voelt er nog niets voor in te gaan op de concrete interesse van PSV. De club uit Eindhoven heeft zich officieel bij Vitesse gemeld.

“Ik weet nergens van en ik wil me er nu ook niet mee bezig houden. We spelen zondag tegen Ajax en dat is het belangrijkste. Eerst die wedstrijd maar eens winnen en dan met Vitesse Europees voetbal halen. Daar gaat het op dit moment om en niet wat er rond mij gebeurt”, aldus de 23-jarige middenvelder.

 

Bron: Gelderlander 30-03-02
 

Sturing is niet gevoelig voor status

Nog zes wedstrijden, dan zit zijn taak als hoofdtrainer erop. Edward Sturing gaat in de zomer verder bij Vitesse als hoofd opleidingen. Aan de vooravond van de kraker tegen Ajax spreekt de 38-jarige Eerbeker relativerende taal.

Na het vertrek van Ronald Koeman naar Ajax, in december vorig jaar, schoof assistent-trainer Edward Sturing door. Pas in de winterstop had hij tijd en gelegenheid zijn ideeën los te laten op het elftal. Sindsdien voetbalt Vitesse in het 4-4-2 systeem. En is de oud-speler van De Graafschap en Vitesse met zijn team ongeslagen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 30-03-02
 

Burgers kunnen raad toespreken over Vitesse

Arnhemmers kunnen dinsdagavond de gemeenteraad toespreken over de geldlening die de gemeente mogelijk verstrekt aan Vitesse. De raad houdt een extra vergadering met alleen Vitesse op de agenda.

Gelegenheid om in te spreken is er van 19.00 tot 19.30 uur. Sprekers mogen maximaal vijf minuten het woord voeren. De sprekersvolgorde wordt bepaald volgens wie het eerst komt, het eerst maalt. Sprekers moeten zich dinsdag tuseen 8.30 en 12.00 opgeven via telefoonnummer (026) 3774836

Bron: Gelderlander 30-03-02
 

Politieke steun voor lening Arnhem aan Vitesse slinkt

De politieke steun voor het verstrekken van een gemeentelijke lening van vijf miljoen euro aan Vitesse slinkt. Partijen die eerder deze week aangaven de club financieel uit de brand te willen helpen, uiten nu zeer grote twijfels.

“We hebben inmiddels de beschikking gekregen over de vertrouwelijke stukken waarin de financiële situatie van Vitesse beschreven staat”, aldus VVD-fractievoorzitter T. Theijse gisteren. “Daar ben ik erg van geschrokken. Puur zakelijk gezien is er eigenlijk nauwelijks een goede basis om de gevraagde lening te verstrekken. De kernvraag voor de gemeente is natuurlijk: wordt het geld terugbetaald. Daar heb ik grote vraagtekens bij.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 30-03-02
 

Vitesse-Ajax uitverkocht

De wedstrijd Vitesse-Ajax is volledig uitverkocht. Vrijdag zijn bij de ticketbox de laatste kaarten verkocht. Zondagmiddag zullen ruim 28.000 toeschouwers, waarvan 1.450 uit Amsterdam, het duel bijwonen. Het duel is tevens live op Canal+ te volgen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Bron: Vitesseworld 30-03-02
 

Voorbeschouwing Vitese-Ajax

Motivatie niet nodig
Vitesse speelt zondagmiddag om 14.30 uur de kraker tegen Ajax. Volgens trainer Sturing is de echte vorm nodig, maar de ploeg hoeft absoluut niet te worden gemotiveerd.

Revanche
“Je merkt aan alles dat er een grote wedstrijd aankomt. Iedereen was deze week ontzettend scherp op de training en ik moest ze eerder afremmen dan motiveren. We hebben na de 5-1 nederlaag in Amsterdam iets goed te maken en dat leeft enorm in de groep. Tegen Ajax moeten we wel de absolute vorm hebben en dat begint met een flinke dosis strijd en inzet”, aldus Sturing.

Tegenstander
“Ajax is niet meer het aanvallende Ajax wat men van de ploeg gewend was. Ook zij laten nu in bepaalde wedstrijden het initiatief weleens over aan de tegenstander. In plaats van direct het initiatief te nemen speelt de ploeg meer georganiseerd en is er meer balans tussen aanval en verdediging. Vitesse heeft altijd goede resultaten geboekt in het verleden, maar dat is geen garantie voor succes aanstaande zondag. We zullen hard moeten werken, dat zijn we verplicht aan de supporters. Of de grote vorm aanwezig is zullen we moeten afwachten. Beide ploegen strijden in ieder geval om een prijs en ik verwacht daarom ook een boeiende wedstrijd.”

Vol Gelredome
Het stadion is zondag met ruim 28.000 toeschouwers gevuld. De kaarten zijn nagenoeg uitverkocht, de laatste toegansbewijzen zullen vandaag verkocht worden. Vanuit Amsterdam reizen 1450 fans van Ajax naar Arnhem.

 

Bron: Vitesseworld 30-03-02
 

Vitesse – Ajax Canalplus

Het duel tussen Vitesse en Ajax wordt zondag 31 maart rechtstreeks uitgezonden door de abonneezender Canal+. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Naast de live-uitzending in Nederland nemen tevens een aantal buitenlandse tv-stations het live-signaal over. De kans is groot dat Vitesse – Ajax ook in Rusland, Israël, Spanje, Amerika, Canada, Griekenland en Japan live te zien zal zijn.

 

Bron: Vitesseworld 30-03-02
 

Vitesse splijt gemeenteraad Arnhem

Als de Arnhemse gemeenteraad vrijdag had gestemd over een lening van 5 miljoen euro aan Vitesse, zou een nipte meerderheid van de raad voor stemmen. Volgens ingewijden stemmen 21 raadleden voor en 18 tegen de lening. Het CDA lijkt het meest verdeeld. Bij Leefbaar Arnhem zou volgens fractie voorzitter Van Meurs 1 van de 4 raadsleden van de partij tegenstemmen. De PvdA en D66 zijn daarover verbaasd, omdat Leefbaar Arnhem in de verkiezings strijd voor steun aan Vitesse pleitte.

Dinsdagavond vergadert de Arnhemse raad over de lening. Daarna neemt het college van B&W een definitief besluit.

 

Bron: TT TVG 30-03-02
 

PSV meldt zich voor Van der Schaaf

PSV heeft zich officieel gemeld voor Vitesse middenvelder Remco van der Schaaf. “Ik weet al een tijdje van de belangstelling. Er zal spoedig een gesprek volgen”, bevestigt technisch manager Jan Streuer van Vitesse. De 23-jarige Van der Schaaf heeft nog een jaar contract. Over een afkoopsom is nog niet gesproken, volgens Vitesse.

Van der Schaaf debuteerde in het seizoen 1997/’98 bij Vitesse. In het jaar 1999/’00 speelde hij op huurbasis een half seizoen voor Fortuna Sittard. Daarna ontwikkelde hij zich goed.

PSV-preses Harry van Raaij bevestigt de belangstelling voor Van der Schaaf. “Over een afkoopsom is nog niet gesproken. We hebben met Vitesse een afspraak op korte termijn gemaakt.” Van der Schaaf, zegt Van Raaij, is niet de beoogd opvolger van Mark van Bommel. “Het gaat om verschillende types spelers.”

Gedurende het lopende seizoen heeft de bij de supporters uitermate populaire Van der Schaaf reeds enkele malen aangegeven dat hij dolgraag wilde bijtekenen bij Vitesse. Dit gebaar is echter nooit opgepakt door Vitesse. Van der Schaaf heeft nog een contract tot de zomer van 2003.

 

Bron: TT TVG/ANP 29-03-02
 

Vaessen: Krediet voor Gelredome geld

De Arnhemse politiek beslist dinsdag of Vitesse een lening van vijf miljoen euro krijgt. Vitesse voorzitter Vaessen vindt dat de club daar recht op heeft, omdat Vitesse miljoenen euro’s in stadion Gelredome heeft gestoken.

“De gemeente wil nu een overbruggings krediet geven, als het andere (Gelredome, red.) op korte termijn wordt geregeld. Voorwaarde is dat we de lening zo spoedig mogelijk terugbetalen.” Vaessen vervolgt: “De gemeente heeft in eerste instantie positief gereageerd op een substantiele bijdrage aan de sanering en oplossing voor Gelredome.”

 

Bron: TT TVG 29-03-02
 

Sturing verwacht aanvallend Ajax

Vitesse trainer Edward Sturing verwacht zondag een aanvallend Ajax. “Ajax wil altijd vooruit voetballen. Ze zijn wel wat voorzichtiger dan de laatste jaren. Meer in balans.” Het duel betekent een weerzien met zijn oude hoofdcoach Ronald Koeman. Sturing: “Ik heb weinig contact met Koeman. Dat wil niet zeggen dat we een hekel aan elkaar hebben. We hebben nog steeds een goede verstandhouding.”

Sturing houdt Laros en Claessens op de bank. “Op Laros kan ik nog niet wekelijks bouwen vanwege zijn knie. Claes- sens heeft nog wat last van zijn rug. 90 Minuten is voor hem een probleem.”

 

Bron: TT TVG 29-03-02
 

Matthew Amoah onzeker tegen Ajax

Het is nog onzeker of Vitesse-aanvaller Matthew Amoah zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax kan meespelen. De Ghanees heeft last van zijn knie. Verder heeft Vitesse weinig personele problemen. Verdediger Dejan Stefanovic trainde vrijdag weer volop mee en zal zondag hoogstwaarschijnlijk spelen.

Doelman Dragoslav Jevric is fit teruggekeerd van een trip met het nationale elftal van Joegoslavie naar Brazilie. Didier Martel begint na een goede invalbeurt tegen NAC in de basis. Michel Kreek is echter geschorst. Het tweemansblok op het middenveld wordt gevormd door Mahamadou Diarra en Remco van der Schaaf. Diarra: “Daar komt niemand door heen.” De Malinees viel vorige week tegen NAC in na enige weken blessureleed.

Ajax, onder leiding van oud Vitesse trainer Ronald Koeman, wist in vier duels in Gelredome nog geen enkel punt te pakken. Vitesse is bovendien nog ongeslagen na de winterstop.

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Diarra, Martel, Sikora, Amoah (of Mbamba). Mbamba is terug van een schorsing.

 

Bron: TT TVG 29-03-02
 

Koeman: “Vitesse moeilijk obstakel”

In de beslissende fase van de competitie is Vitesse voor koploper Ajax de moeilijkste tegenstander. “Als we zondag winnend afsluiten, kunnen we ver komen”, weet Ajax trainer Ronald Koeman. De oud trainer van Vitesse kan zijn spelers de sterke en zwakke kanten van die ploeg vertellen. “Maar het gaat erom wat de spelers er in het veld mee doen.”

“Vitesse is voor ons de lastigste wedstrijd die we voor de boeg hebben. Vitesse zal moeilijk te verslaan zijn”, denkt Koeman. Clubtopscorer Rafael van der Vaart moet weer geopereerd worden, Hatem Trabelsi is geschorst.

 

 

Bron: TT TVG 29-03-02
 

Dinsdag beslissing lening Vitesse

De voltallige Arnhemse gemeenteraad moet zich dinsdagavond uit spreken over een lening van vijf miljoen euro aan voetbalclub Vitesse. Dat hebben de fractievoorzitters in de Arnhemse raad vrijdag besloten. Volgens hen is een besluit over het lenen van een dergelijk groot bedrag niet voorbehouden aan het college van burgemeester en wethouders. De fractievoorzitter zijn vrijdag ingelicht over de financiele nood van Vitesse.

Pas dinsdagavond zal blijken of er een politieke meerderheid is voor de lening.

 

 

Bron: TT TVG 29-03-02
 

Kleine meerderheid steunt Vitesse

Een kleine meerderheid (59 procent) van de lezers van De Gelderlander is voor het verstrekken van een lening van ruim vijf miljoen euro door de gemeente Arnhem aan voetbalclub Vitesse. Dat blijkt uit de mening van de 1470 mensen die reageerden op een peiling van dagblad de Gelderlander

 

Van alle mensen die gisteren belden met de gratis Infobox of een email stuurden zijn er 868 voor het geven van de gevraagde lening door de noodlijdende club. De overigen vinden dat de gemeente het geld aan andere doeleinden in de stad moet besteden en dat een voetbalclub zijn eigen broek maar moet ophouden, zo bleek uit de reactie van de bellers.

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 29-03-02
 

Martin de Graas zou nu opnieuw ja zeggen

Vandaag beslist de politiek of ze Vitesse van een faillissement redt. Zeventien jaar geleden stonden de Arnhemse politici voor dezelfde keus. Destijds gaf de stem van Martin de Graas de doorslag. “Ik zou nu weer ja zeggen.”

De elftalfoto van Vitesse hangt prominent in de woonkamer van zijn huis. Het is illustratief voor de voorname rol die de Arnhemse voetbalclub inneemt in het leven van Martin de Graas. Geel en zwart zijn de kleuren waarvan hij houdt. “Ik ben opgegroeid met Vitesse. En de liefde gaat niet meer over.” Het was die liefde die De Graas in 1985 verleidde tot een opmerkelijke daad. Met verstrekkende gevolgen.

lees verder...

 

 

 

Bron: de Gelderlander 29-03-02
 

KNVB heeft vertrouwen in Vitesse

De KNVB vertrouwt er op dat Vitesse ook volgend jaar uitkomt in het betaald voetbal. De voetbalbond verwacht dat de club voor volgend seizoen zeker weer een licentie zal krijgen.

Dat zei de Arnhemse wethouder donderdag na afloop van het overleg dat hij had met de bond. Lenferink had om overleg gevraagd met de KNVB, omdat Arnhem op het punt staat Vitesse 5 miljoen euro te lenen. Daarvoor eist de stad wel de zekerheid dat Vitesse volgend jaar betaald voetbal speelt. Volgens de KNVB staat Vitesse er op lange termijn beter voor dan andere clubs in het betaald voetbal.

 

Bron: TT TVG 28-03-02
 

Tweederde Arnhemmers steunt Vitesse

Tweederde van de Arnhemmers vindt dat het gemeentebestuur voetbalclub Vitesse met een lening moet steunen in zijn strijd om te overleven. Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder ruim 600 Arnhemmers die in opdracht van Radio en TV Gelderland is uitgevoerd.

Bijna tweederde van de Arnhemmers vindt wel dat Vitesse de lening moet terug betalen. Slechts een kwart denkt dat de club dat ook daadwerkelijk doet. Het onderwerp Vitesse leeft enorm in Arnhem. Dat blijkt uit het feit dat ook de helft van de niet voetballiefhebbers voor financiele steun voor Vitesse is.

 

Bron: TT TVG 28-03-02
 

Joegoslavie met Jevric verliest

Een sterk keepende Dragoslav Jevric van Vitesse heeft niet kunnen voorkomen dat zijn land Joegoslavie woensdagavond in Fortaleza met 1-0 verloor van Brazilie.

Jevric maakte onder meer enkele schoten van Ronaldo, terug na 2½ jaar blessureleed, onschadelijk. Ronaldo werd in de rust gewisseld door Luizao. Die wist Jevric wel met een kopbal te passeren. Vitesse verdediger Dejan Stefanovic ontbrak bij Joegoslavie vanwege een blessure. Hij verwacht zondag tegen Ajax wel te spelen.

 

Bron: TT TVG 28-03-02
 

Vitesse speelt 2 toppers achter elkaar

Nog slechts drie thuisduels speelt Vitesse dit voetbal seizoen nog in Gelredome. Tweedaarvan worden achter elkaar afgewerkt. Zondag ontvangt Vitesse koploper Ajax, terwijl volgende week zaterdag Heerenveen naar Arnhem komt.

Het worden belangrijke weken voor Vitesse. Door een goede serie wedstrijden onder de leiding van trainer Edward Sturing heeft Vitesse kwalificatie voor Europees voetbal in eigen hand. In het geval dat dat gaat lukken, is deelname aan de Intertoto-competitie van de baan. Maar zover is het nog niet. Er moeten dan ook punten gepakt worden tegen de toppers. Zoals gebeurde tegen Feyenoord (winst) en PSV (gelijkspel).

Ajax, de tegenstander van zondag, kent een seizoen van twee gezichten. Onder trainer Co Adriaanse gleed de Amsterdamsche club wat af. Ronald Koeman werd bij Vitesse weggeplukt. Hij wees de club de juiste weg. Op dit moment is Ajax de grote favoriet voor de titel. Zeker na het gelijke spel tegen PSV van afgelopen zondag. De laatste keer dat Ajax de kampioensschaal in handen mocht hebben, was in het seizoen ’97/’98.

Toch is het niet helemaal rustig in Amsterdam. Opvallend is dat de terugkeer van de door Co Adriaanse verbannen Jan van Halst, die op dit middenveld een dominante rol speelt. In de spits is een verwoede strijd gaande tussen Zlatan Ibrahimovic, Ahmed Hossan (Mido), en Nicos Machlas. Vooralsnog lijkt Mido deze gewonnen te hebben.

Voor de sterke Vitesse-defensie onder leiding van Dejan Stevanovic lijkt op dit moment geen tegenstander te sterk. Vitesse en Ajax ontmoeten elkaar in Arnhem al zestien keer eerder. Beide ploegen houden elkaar vrijwel in evenwicht. Vijf keer ging Ajax winnend naar huis, vijf keer werd er feest in Arnhem gevierd. En zes maal eindigde een duel gelijk. Zelfs het doelsaldo scheelt niet elkaar niet veel. Vitesse scoorde in die zestien duels 24 maal, Ajax 25 maal. Opvallend is wel dat Ajax de laatste jaren niet wist te winnen. Op 27 oktober 1996 werd Vitesse op Nieuw-Monnikenhuize met 1-4 verslagen. de laatste vijf ontmoetingen werden allemaal door Vitesse gewonnen. De laatste editie eindigde vorig seizoen in een 3-2 zege voor Vitesse. Veelbelovende cijfers dus ..!

 

Bron: Arnhemse Koerier 28-03-02
 

Vijfde interland voor Victor Sikora

Vitesse aanvaller Victor Sikora heeft woensdagavond tegen Spanje (1-0 zege) zijn vijfde interland gespeeld. Hij viel in de 68e minuut in voor Emstenaar Marc Overmars. Ook Nijmegenaar Roy Makaay startte in de basis, als rechtsbuiten. Hij viel vijf minuten voor tijd uit. Patrick Paauwe uit Zaltbommel viel in de 71e minuut in.

Nederland-Spanje was een matig kijk spel. Alleen Patrick Kluivert liet af en toe mooie staaltjes zien. De enige goal viel toen aanvoerder Frank de Boer een corner van Overmars binnenkopte.

 

Bron: TT TVG 28-03-02
 

Fortes kijkt niet achterom

Carlos Fortes kreeg vorige week bevestigd wat hij al lange tijd vermoedde: Vitesse zal zijn aflopende contract niet verlengen. Maar de 27-jarige voetballer maakt zich geen zorgen.

“Er heeft zich al een andere club uit de eredivisie gemeld bij mijn zaakwaarnemer”, zegt Fortles. In principe zit ik niet in een slechte situatie. Ik ben transfervrij en heb me de laatste weken in de kijker kunnen spelen.

Hij heeft geen zin uitvoerig in te gaan op zijn situatie bij Vitesse. “Het is nu eenmaal een feit, het kan gebeuren in het voetbal”, aldus Fortes, die in 1997 overstapte van Sparta naar Vitesse.

Na zijn zware blessure in zijn eerste seizoen bij Vitesse, heeft Fortes zijn belofte in Arnhem niet kunnen inlossen. “Het is niet geworden wat ik ervan had verwacht”, erkent Fortes. “Dat heeft oorzaken. Ik weet waaraan het heeft gelegen. De blessure is een van die dingen.”

Meer wil hij er niet over kwijt. Zoals hij ook niet wil reageren op de vijandige houding van een deel van het publiek in Gelredome. “Ik heb geen zin in de krant wat te roepen over het publiek of over mijn situatie hij Vitesse”, legt Fortes uit. “Het is voor mij een gesloten boek. Ik ben nooit negatief geweest naar de club of de fans. En ook nu wil ik niet natrappen.”

 

Bron: Gelderlander 28-03-02
 

Stefanovic: ´Zeker tegen Ajax’

Dejan Stefanovic kent geen twijfels. De verdediger van Vitesse kampt met een knieblessure. Maar of hij zondag kan spelen tegen Ajax? “Ja. Honderd procent zeker.”

Het tekent de strijdlust van de Joegoslaaf. Zaterdag, in de uitwedstrijd tegen NAC, moest hij voortijdig van het veld nadat hij een tik op zijn knie had gekregen. Na enkele dagen rust hervatte hij gistermorgen voorzichtig de training. Stefanovic probeerde wat te lopen, maar van harte ging dat nog niet.

“Het doet nog pijn”, zei de centrumverdediger na de training. “Aan de zijkant van de knie zit een flinke wond. De knie voelt nu al wel een stuk beter dan de vorige dagen. Ik hoop dat ik vrijdag weer met de groep kan trainen.”

En als dat niet lukt? “Dan train ik zaterdag weer mee.” Want: “Zondag speel ik tegen Ajax. Absoluut. Daar ben ik honderd procent zeker van.” En terwijl hij lachend in zijn auto stapte: “Maak er maar honderdenvijftig procent van.”

 

Bron: Gelderlander 28-03-02
 

Competitie kan een mooi toetje krijgenVictor Sikora ziet beslissende fase seizoen met vertrouwen tegemoet

Het gaat goed met Victor Sikora. De aanvaller van Vitesse lijkt weer helemaal hersteld van een slepende enkel-blessure waaraan hij verleden jaar werd geopereerd. Sinds zijn terugkeer op veld, wordt de Deventenaar regelmatig in verband gebracht met clubs die belangstelling voor hem zouden hebbben. “Maar concreet speelt er op dit moment niets”, bezweert Sikora.

Toch weet de aanvaller die nog een contract tot 2005 heeft, als geen ander dat de voetballerij soms met de waan van de dag leeft. Morgen kan alles anders zijn. ” Dat besef ik terdege”, geeft Sikora toe. “Maar mijn naam is wel vaker in verband gebracht met andere clubs. Onlangs deed het gerucht de ronde dat ik door Vitesse zou zijn aangeboden aan een aantal clubs. Toen ik dat in de krant las, schrok ik er van . Maar het bleken allemaal fabeltjes te zijn. Tot dusver is alleen Feyenoord concreet geweest. Die Club haakte af vanwege het prijskaartje. Ik sta namelijk nog een aantal jaar onder contract bij Vitesse”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Arnhemse Koerier 27-03-02
 

AD:Van der Schaaf naar PSV

Het AD meldt vandaag dat PSV onderhandelingen heeft geopend met Vitesse om Vitesse-middenvelder Remco van der Schaaf over te kunnen nemen. De vraagprijs zou 5 miljoen euro bedragen. Vorige week ontkende van der Schaaf nog voor Omroep Gelderland dat hij weg wilde gaan.

Gedurende het lopende seizoen heeft de bij de supporters uitermate populaire middenvelder reeds enkele malen aangegeven dat hij dolgraag wilde bijtekenen bij Vitesse. Dit gebaar is echter nooit opgepakt door Vitesse. Van der Schaaf heeft nog een contract tot de zomer van 2003.

 

Bron: AD 27-03-02
 

Licentie Vitesse twijfelachtig

Het is onzeker of Vitesse volgend seizoen nog betaald voetbal mag spelen. Het is namelijk de vraag of de Arnhemse club dan nog wel een licentie van de KNVB krijgt. De voetbalbond heeft aangekondigd de voorwaarden voor zo’n vergunning strikt te gaan hanteren.

Zo is een sluitende begroting nodig. Het is twijfelachtig of Vitesse dat lukt. Een tweede voorwaarde is dat dit seizoen financieel goed afgerond moet worden. Daarvoor heeft Vitesse een krediet van vijf miljoen euro van de gemeente Arnhem nodig. De Arnhemse gemeenteraad beslist daar vrijdag over.

 

Bron: TT TVG 27-03-02
 

Dejan Stefanovic 100% zeker tegen Ajax

Vitesse kan zondag tegen Ajax weer beschikken over centrumverdediger Dejan Stefanovic. De Joegoslaaf gaat ervan uit dat hij dan weer hersteld is van zijn knieblessure. Stefanovic viel zaterdag tegen NAC uit met een knieblessure. Hij had met name een flinke wond aan de zijkant van zijn knie: “Het doet nog behoorlijk pijn. Maar het gaat al veel beter. Tegen Ajax ben ik er absoluut bij. Dat is 100 procent zeker. Nee, 150 procent!”

Dejan Stefanovic is hard nodig tegen Ajax, mede door de schorsing van Michel Kreek. Bovendien verkeert Stefanovic na de winterstop in topvorm.

 

Bron: TT TVG 27-03-02
 

Babangida:”Jaar Arnhem en wegwezen”

Tijjani Babangida is een van de zes Vitesse spelers die na dit seizoen weg moeten. De huurling van Ajax is niet onder indruk. “Een jaar voetballen bij Arnhem en daarna wegwezen”, verduidelijkt de aanvaller zijn bedoelingen. De Nigeriaan hoopt zich op het komende WK in de kijker te spelen. “Na de WK weet ik zeker dat ik naar het buitenland ga”, is Babangida stellig.

‘Baba’ hoopt bij Vitesse nog aan spelen toe te komen. “Na de Afrika Cup ben ik echt ziek geweest. Bij het tweede gevoetbald en hard getraind. Blij dat ik bij de selectie zit tegen Ajax. Ik ga genieten van de laatste zes duels.”

 

Bron: TT TVG 27-03-02
 

Licentie Vitesse staat op de tocht

Vitesse krijgt op basis van de voorlopige begroting voor het seizoen 2002/03 geen licentie van de KNVB. In de voorlopige plannen van de Arnhemse voetbalclub staat onder meer vier miljoen euro aan transferinkomsten en daarnaast een substantieel bedrag van een nieuwe hoofdsponsor.

De KNVB eist van alle betaald-voetbalclubs voortaan echter keiharde garanties bij het opstellen van de begrotingen. Dat maakte directeur Henk Kesler gistermiddag bekend. Eerder op de dag ontving hij de financiële bazen van alle profclubs in Nederland en meldde dat het betaalde voetbal er beroerd voor staat.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 27-03-02
 

Vitesse-bestuur sluit deur voor VitesseNU

Na en schriftelijk verzoek om opheldering van de financiële en bestuurlijke situatie gericht aan het Vitesse-bestuur dient in de ogen van het bestuur “via de geëigende kanalen, d.w.z. de supportersvereniging, gecommuniceerd te worden”.

Lees meer op de internetpagina:
www.VitesseNU.nl

 

Bron:VitesseNU 27-03-02
 

Beloften winnen bij Stevo met 2-3

Het Beloften-eftal van Vitesse speelde gisteravond een oefenwedstrijd tegen de amateurs van eersteklasser Stevo. De wedstrijd was met name georganiseerd om een aantal eerste elftal spelers wedstrijdritme op te laten doen. Louis Laros, Evgeniy Levchenko, Jhonny van Beukering en Emile Mbamba stonden daarom in de basiself van trainer Mike Snoei, die na afloop van “een redelijke wedstrijd” sprak. Levchenko scoorde namens Vitesse het eerste doelpunt. Mbamba, die na drie wedstrijden schorsing weer aan de bak mocht, maakte de tweede en derde treffer voor de Arnhemmers.

 

Bron: Vitesseworld 27-03-02
 

Didier Martel vader geworden

Junior is geboren! Didier Martel is maandag 25 maart vader geworden van een zoon. Moeder en kind maken het goed. Didier junior is het eerste kind van de trotse Fransman.

 

Bron: Vitesseworld 27-03-02
 

Fortes moet weg bij Vitesse

Vitesse verlengt de contracten van zes spelers niet. Onder de spelers die moeten vertrekken is Carlos Fortes. De aanvaller had in acht van de negen wedstrijden na de winterstop een basisplaats, maar komt dus niet in aanmerking voor een nieuw contract. Fortes speelde sinds 1997 voor de Arnhemse club, maar brak door blessures niet door.

Vitesse gaat ook niet verder met Tijani Babangida, die dit seizoen gehuurd was van Ajax. De aanvaller belandde onder coach Edward Sturing op een zijspoor.

Ook Orlando Trustfull keert na dit seizoen niet terug. Hij werd afgelopen zomer door de toenmalige trainer Koeman uit de eerste selectie gezet. Sindsdien kwam hij uit voor Jong Vitesse. Trustfull kwam in 1997 naar Vitesse. Na een sterk eerste seizoen kwam hij door blessureleed nauwelijks meer aan spelen in de hoofdmacht toe.

Verder neemt de Arnhemse club afscheid van verdediger Martijn Kuiper. Ook hij slaagde er door blessures niet in door te breken. Hij werd eerder al uitgeleend aan RKC en RBC. De andere twee spelers die moeten vertrekken zijn Michael Samuel en doelman Danny Lukken.

 

Bron: TT TVG 27-03-02
 

Gemeente: vetorecht bij Vitesse
Alleen lening bij keiharde garanties

De gemeente Arnhem verstrekt alleen een lening van vijf miljoen euro aan Vitesse als ze zeggenschap krijgt over de uitgaven van de club. Wethouder H. Lenferink denkt aan een gemeentelijke zaakwaarnemer met vetorecht.

Lenferink wil daarmee voorkomen dat Vitesse onverantwoorde uitgaven doet waardoor de terugbetaling van de lening in gevaar komt. “We zullen alle juridische instrumenten inzetten om er voor te zorgen dat we het geld terugkrijgen.”

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 27-03-02
 

Betaald voetbal is weer gesubsidieerd voetbal geworden

Het waren onheilspellende woorden van KNVB-directeur Henk Kesler. De bedrijfstak betaald voetbal staat er beroerd voor. De tekorten en schulden rijzen de pan uit. En dus gaat de licentie-commissie de normen voortaan weer streng hanteren. Dat had misschien beter iets eerder kunnen gebeuren.

Begin jaren zeventig heette de bedrijfstak betaald voetbal nog gewoon profvoetbal. Gesubsidieerd voetbal was trouwens een betere benaming. Geen club in Nederland of de lokale overheid pompte er kapitalen aan subsidie geld in. NEC bijvoorbeeld kende jaren waarin de helft van het totaal aan inkomsten afkomstig was van de gemeente Nijmegen.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 27-03-02
 

Strenger licentiebeleid KNVB per 2002-2003

De KNVB zal het komende jaar strenger toezien op het toekennen van licenties voor clubs in het betaald voetbal. Inkomsten uit de mogelijke verkoop van spelers en shirtsponsoring die nog niet vastliggen,mogen niet meer opgevoerd worden in de begroting.

De clubs boekten het afgelopen seizoen een verlies van € 28,7 miljoen, waarvan 25,5 miljoen komt op het conto van de eredivisieclubs. Bondsvoorzitter Henk Kesler noemt de situatie “alarmerend”. Overigens staan niet alleen de clubs in het rood. Ook de KNVB zal een negatief resultaat boeken. Hoeveel het tekort zal zijn is nog niet bekend.

 

Bron: Nos-TT 26-03-02
 

Rekenkamer tegen lening aan Vitesse

Als de gemeente Arnhem 5 miljoen euro aan de noodlijdende voetbalclub Vitesse leent, loopt de stad de kans nog meer dan die 5 miljoen aan de club kwijt te zijn. Dat denkt voorzitter Van Dijk van de Arnhemse rekenkamer. Wethouder Lenferink wil nadenken over de lening als de club aannemelijk maakt dat over 3 maanden het geld terugbetaald wordt, bijvoorbeeld door de verkoop van spelers.

Maar als die verkoop niet lukt, denkt Van Dijk dat Arnhem gevraagd zal worden meer geld in de club te stoppen om zo nog iets van de lening terug te zien.

 

Bron: TT TVG 26-03-02
 

Geen concreet bod op Vitessespelers

Ondanks dat Vitesse heeft aangegeven dat er spelers moeten worden verkocht, is er op dit moment nog geen concreet bod gedaan op spelers.

Wel wordt er een aantal spelers intensief gevolgd. “Mochten er 1 of 2 spelers vertrekken, dan is dat geen drama”, zegt technisch manager Jan Streuer. “We kunnen dat opvangen met onze jonge spelers. Kijk bijvoorbeeld naar Hofs.” Toch ligt de noodzaak tot verkopen wel wat hoger. Streuer: “De financiële problemen die zijn opgebouwd in het verleden, moeten we nu toch eens oplossen.”

 

Bron: TT TVG 26-03-02
 

Extra maatregelen Vitesse – Ajax

Voor het duel Vitesse – Ajax is er een aantal extra veiligheidsmaatregelen getroffen.

In verband met het aantal bezoekende supporters is het busvak aan de Noordzijde uitgebreid. Na afloop van de wedstrijd is het terrein voor de Noord-tribune tussen de ingang van De Gezonde Zaak en uitgang P derhalve door hekwerk afgesloten. Supporters kunnen op de Promenade wachten of omlopen via de Zuid- en Westzijde. Uitgang P blijft na afloop van de wedstrijd gesloten. Bezoekers van de Oost-tribune kunnen deze verlaten via uitgang K en de nooduitgangen ten hoogte van het midden van de tribune. Zodra de bussen van Ajax het stadionterrein hebben verlaten, wordt het terrein voor de Noord-tribune weer vrijgegeven.

Er zal extra toezicht zijn op doorverkoop van kaarten aan Ajax-supporters door supporters van Vitesse. Supporters die deze maatregel negeren lopen het risico een stadionverbod te krijgen.

 

Bron: Vitesseworld 26-03-02
 

De strijd om Europees voetbal

Met nog zes competitierondes te gaan is de strijd om Europees voetbal in alle hevigheid losgebarsten. Hoe staan de ploegen er voor ?

 

lees verder...

 

 

Bron: Vitesseworld 26-03-02
 

Gemeente komt Vitesse tegemoet

De gemeente Arnhem is onder voorwaarde bereid het noodlijdende Vitesse een lening te verstrekken van 5 miljoen euro. Vitesse deed een maand geleden een beroep op de gemeente Arnhem, omdat het nog geen uitsluitsel kreeg over de huurverlaging van het Gelredome waarop wel was gerekend. Mede daardoor en ook door het uitblijven van een shirtsponsor kwam Vitesse in financiële problemen voor het lopende seizoen.

Eerder al liet voorzitter Jos Vaessen weten dat de club op de lopende begroting een tekort had van vele miljoenen euro’s en dat in uiterste nood een tweetal spelers verkocht moesten worden. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de lening van 5 miljoen euro tegen marktconforme rentevoorwaarden is het ergste leed voorlopig geleden en kan Vitesse het seizoen zonder problemen afmaken. Inmiddels is men in gesprek met een nieuwe hoofdsponsor voor het komend seizoen en hoopt men deze nog voordat het nieuwe seizoen begint te kunnen presenteren

 

Bron: De Telegraaf 26-03-02
 

Gemeente Arnhem overweegt lening van vijf miljoen aan Vitesse

De gemeente Arnhem overweegt voetbalclub Vitesse een lening van ruim vijf miljoen euro te verstrekken. Zonder hulp kan Vitesse de spelerssalarissen niet betalen. Met de vijf miljoen meent de club het eind van het seizoen wel te halen. Vitesse denkt over anderhalf jaar met het terugbetalen van de lening te kunnen beginnen.

Officieel heet het dat het college van burgemeester en wethouders een ´positieve grondhouding’ heeft. Gisterochtend werden de fractievoorzitters geïnformeerd. Een meerderheid neigt ernaar de reddingsoperatie te steunen.

Het stadsbestuur heeft Vitesse beloofd volgende week dinsdag uitsluitsel te geven. Deze week gebruikt de gemeente om de financiele situatie bij Vitesse nader te bestuderen Er is een ambtenarenteam vrijgemaakt om de begrotingen van de club door te spitten. Ook volgt overleg met voetbalbond KNVB. Dat gebeurt om in te schatten welke financiële risico’s het stadsbestuur neemt.

Volgens wethouder H. Lenferink hanteert de gemeente twee uitgangspunten: “We praten over een echte lening, die dus ook echt terugbetaald moet worden. En we moeten ervan overtuigd raken dat we geen geld in een bodemloze put stoppen.”

Vitesse-voorzitter J. Vaessen noemt als oorzaak van de acute nood het uitblijven van huurverlaging voor het stadion en een nieuwe hoofdsponsor. Daardoor loopt de club enkele miljoenen euro’s mis. Vaessen gaat ervan uit dat het krediet wordt verstrekt. “Anders zou de gemeente het plan niet naar buiten brengen.”

 

 

Bron: Gelderlander 26-03-02
 

Politieke steun voor Vitesse
´Stad zonder club is ondenkbaar’

Er tekent zich een politieke meerderheid af voor financiële steun aan Vitesse. Vertegenwoordigers van PvdA en VVD, de grootste partijen in de gemeenteraad, lieten gisteren al weten akkoord te willen gaan met het verstrekken van een lening van ruim vijf miljoen euro aan de voetbalclub.

Volgens wethouder H. Lenferink (PvdA) beslist het college van burgemeester en wethouders over de lening. Hij vraagt vanwege de politieke gevoeligheid wel expliciete steun van de Arnhemse gemeenteraad.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 26-03-02
 

Krediet gemeente is voornamelijk tijdwinst voor Vitesse

Met een overbruggingskrediet van 5 miljoen euro van de gemeente kan Vitesse de spelerssalarissen voor drie maanden betalen. Een garantie voor de toekomst van de club is het niet.

Nu het water Vitesse tot de lippen is gestegen, springt de gemeente Arnhem de armlastige voetbalclub bij. Althans zo lijkt het. Zonder steun kunnen de salarissen niet worden betaald en is de club ten dode opgeschreven. De noodkreet heeft het Arnhemse stadsbestuur voor het blok gezet. Als ´normaal’ bedrijf was Vitesse immers allang failliet geweest. De gemeente zou er ook niet over piekeren een overbruggingskrediet te verlenen. Bij een voetbalclub gelden andere Wetten, daar regeert de emotie mee. Binnen de clubleiding van Vitesse heerst de gedachte dat het niet zo vreemd is als ´Arnhem’ iets terug doet voor de toegevoegde waarde die Vitesse aan de stad en de mensen geeft. Een lening van 5 miljoen euro is dan wel het minste.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 26-03-02
 

Vitesse wil 6 miljoen euro lenen

Vitesse heeft bij de gemeente Arnhem een lening van 6 miljoen euro aangevraagd. Daarmee wil de club tot aan het einde van het seizoen het gat in de begroting afdichten en de salarissen uitbetalen.

Burgemeester en wethouders van Arnhem hebben na gesprekken met het bestuur en de directie van Vitesse besloten in principe mee te werken aan de tijdelijke financiële steun. Wel verlangt het stadsbestuur zekerheid over de terugbetaling van de lening. Daarvoor zouden de transferrechten van één of meerdere selectiespelers als onderpand kunnen dienen.

,,We willen ervan overtuigd zijn dat het lenen van dit bedrag voldoende verantwoord is. Het gaat immers om gemeenschapsgeld”, aldus het college in een verklaring. ,,We zien het eventueel verstrekken van deze lening als een puur zakelijke transactie, met zakelijke condities die conform de markt zijn.”

Vitesse wil niet reageren op de gevraagde lening, omdat de kwestie nog aan politieke besluitvorming onderhevig is. Al eerder heeft voorzitter Jos Vaessen aangegeven dat de Arnhemse club zonder aanvullende steun niet het einde van het seizoen haalt. De pogingen om het gat te dichten door de verkoop van een speler, zijn tot dusver mislukt. Zo had Feyenoord belangstelling voor international Victor Sikora, maar schrok de vraagprijs (circa 7,5 miljoen euro) de Rotterdammers af.

Het college van B en W heeft gisterochtend de gemeenteraad op de hoogte gebracht van de plannen. Eind deze week wordt een standpunt verwacht van de betrokken fracties. Het college wil uiterlijk dinsdag 2 april uitsluitsel geven over de geldlening.

Naast Vitesse heeft ook het stadion Gelredome financiële problemen. De Arnhemse club is hoofdhuurder van het complex. ,,Indien Vitesse wegvalt, mist het stadion deze inkomsten. Een reddingspoging voor Gelredome lijkt dan weinig zin meer te hebben. Ook daarom wil het gemeentebestuur Vitesse eventueel helpen”, zeggen burgemeester en wethouders.

 

Bron: AD 26-03-02
 

Vitesse wil zes miljoen euro van gemeente

Vitesse heeft bij de gemeente Arnhem aangeklopt voor een overbruggingskrediet van ruim 6 miljoen euro voor de komende drie maanden. De armlastige club heeft dit bedrag nodig om op korte termijn aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Het bestuurscollege van Arnhem wil na gesprekken met het bestuur en de directie van Vitesse in principe meewerken aan financiële steun. Voordat een definitief besluit valt, wil het stadsbestuur echter meer zekerheid over de terugbetaling van de geldlening.

Verantwoording
,,We willen ervan overtuigd zijn dat het lenen van dit bedrag voldoende verantwoord is. Het gaat immers om gemeenschapsgeld”, aldus het college in een persverklaring. ,,We zien het eventueel verstrekken van deze lening als een puur zakelijke transactie, met zakelijke condities die conform de markt zijn.”

Het college van B&W heeft maandagochtend de gemeenteraad op de hoogte gebracht van de plannen. Eind deze week wordt een standpunt verwacht van de betrokken fracties. Het college wil uiterlijk dinsdag 2 april uitsluitsel geven over de geldlening.

Naast Vitesse heeft ook het stadion Gelredome financiële problemen. De Arnhemse club is hoofdhuurder van het complex. ,,Indien Vitesse wegvalt, mist het stadion deze inkomsten. Een reddingspoging voor Gelredome lijkt dan weinig zin meer te hebben. Ook daarom wil het gemeentebestuur Vitesse eventueel helpen”, stelt het college.

 

Bron: ANP 25-03-02
 

Ajax pakte nog nooit punt in Gelredome

Vitesse heeft in Gelredome nog nooit punten verloren aan Ajax. Alle vier duels in het eigen stadion werden door de Arnhemmers gewonnen. Mede daarom kunnen de Arnhemmers de thuiswedstrijd van zondag met veel vertrouwen tegemoet zien. Alleen de trainer van Ajax, Ronald Koeman, weet wat het is om in Gelredome te winnen.

Onder zijn leiding won Vitesse tweemaal van Ajax thuis en ook zelfs twee keer in de Arena. Ronald Koeman won zelfs alle confrontaties tussen Ajax en Vitesse, want op 19 december van het vorig jaar won hij ook als trainer van Ajax van Vitesse. Het werd toen 5-1. De laatste keer dat Ajax in Gelredome op bezoek kwam, was op 15 oktober 2000. Het werd toen 3-2. Sikora, Janssen en Amoah scoorden toen voor Vitesse.

Het seizoen daarvoor werd het 3-0 met twee doelpunten van Pierre van Hooijdonk en een van John van den Brom. In het seizoen 1998/1999 werd het 3-2 voor Vitesse. Machlas, Jochemsen en Booth tekenden voor de goals. De eerste wedstrijd in Gelredome tegen Ajax werd 2-0. Machlas en Jochemsen scoorden. De laatste Amsterdamse zege in Arnhem was in 1996, toen het 1-4 werd. Het seizoen daarvoor won Vitesse met 2-1 door twee treffers van Laros.

 

Bron: TT TVG 25-03-02
 

Thuis-shirt weer te koop!

Het Uhlsport Vitesse ‘classic’-shirt is vanaf zondag 31 maart, bij de wedstrijd Vitesse-Ajax, weer te koop.

Het geelzwarte shirt zonder sponsornaam is leverbaar in de maten small tot en met xx-large. Door de grote vraag van supporters naar het shirt is deze voor de tweede maal dit seizoen weer in beperkte oplage leverbaar.

 

Bron Vitesseworld 25-03-02
 

Beloften tegen Stevo

De Beloften van Vitesse spelen dinsdagavond om 19.30 uur een oefenwedstrijd in Geesteren tegen Stevo. Een viertal spelers van de A-selectie zal meespelen.

Tegen de amateurs van Stevo zullen Louis Laros, Jhon van Beukering, Evgeniy Levchenko en Emile Mbamba hun opwachting maken. De ploeg uit Geesteren komt uit in de zondag hoofdklasse C van het amateurvoetbal en staat momenteel op de vijfde plaats.

Accommodatie Stevo
De Peuverweide
Vinckenweg 9
7678 TA Geesteren

 

Bron Vitesseworld 25-03-02
 

Gemeente haalt Vitesse uit de brand

De gemeente Arnhem gaat het in financiële nood verkerende Vitesse mogelijk een overbruggingskrediet van vijf miljoen euro verstrekken. Vorige week gaf de Arnhemse club aan dat ze vijf miljoen euro nodig heeft om op korte termijn aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

De gemeente heeft over de lening nog geen definitieve beslissing genomen. Vitesse krijgt het geld alleen als er voldoende zekerheden zijn dat de gemeente na 3 maanden de vijf miljoen euro ook weer terugkrijgt.

 

Bron: TT TVG 25-03-02
 

Blessure Stefanovic valt mee

De knieblessure die Vitesse-verdediger Dejan Stefanovic zaterdag opliep in de wedstrijd tegen NAC, blijkt mee te vallen. Stefanovic moest toen kort na rust het veld verlaten. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij een kneuzing aan zijn knie heeft. Hij moet het een aantal dagen rustig aan doen.

De Joegoslaaf is waarschijnlijk wel op tijd fit voor de wedstrijd zondag tegen Ajax. Vitesse-coach Sturing kan de 27-jarige Stefanovic dan goed gebruiken in de Arnhemse defensie, mede omdat Michel Kreek geschorst is.

 

Bron: TT TVG 25-03-02
 

De Verlenging over de perikelen rond nieuwe shirtsponsor

Vanavond is weer De Verlenging op TV Gelderland. Daarin ondermeer de perikelen rond de nieuwe shirtsponsor en een wedstrijdverslag van NAC-Vitesse. De Verlenging begint om 18.30 uur en wordt daarna ieder uur herhaald.

 

Bron: TT TVG 25-03-02
 

Stefanovic zegt af voor duel Joegoslavië

Dejan Stefanovic heeft zich afgemeld voor de oefeninterland van Joegoslavië, woensdag in en tegen Brazilië. De verdediger van Vitesse liep zaterdagavond een knieblessure op in de wedstrijd tegen NAC.

Stefanovic kreeg in Breda een tik op zijn knie. Hij moet nu twee tot drie dagen rust houden. Daarna wordt bekeken of verder onderzoek in het ziekenhuis noodzakelijk is. “De knie doet nog steeds pijn”, zei Stefanovic gisteravond. “Ik hoop dat ik zondag tegen Ajax kan spelen. Maar ik moet afwachten hoe de komende dagen verlopen ”

Doelman Dragoslav Jevric vliegt vandaag wel naar Brazilië. Hij zal donderdag terugkeren naar Nederland, zodat hij tijdig kan aansluiten bij de spelersgroep van Vitesse voor het duel met Ajax, zondag in Gelredome.

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Fles champagne voor de familie Hofs

Nick Hofs was zaterdagavond de grote man bij Vitesse. Met twee treffers had hij een groot aandeel in het behaalde punt bij NAC (3-3). De kleine middenvelder verdiende een fles champagne, als man van de wedstrijd bij abonneezender Canal Plus.

“Deze fles gaan we mooi leegdrinken met mijn familie”, sprak Hofs lachend in Breda, na zijn de eerste treffers in de hoofdmacht van Vitesse. “Toch is dit niet mijn persoonlijke hoogtepunt. Dat is nog steeds mijn debuut in het eerste. Dit is natuurlijk wel mooi meegenomen. Want het is belangrijk dat we niet hebben verloren van NAC. ”

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Ruud Knol en Riga in selectie Jong Oranje

De Vitesse-spelers Ruud Knol en Mustapha Riga zijn geselecteerd voor de oefeninterland van Jong Oranje, morgen tegen Jong Spanje. Het duel heeft plaats in het stadion van RBC Roosendaal.

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Ten Cate: ‘NAC gaat Europa in’

Vitesse overleefde zaterdagavond in Breda een aanval op de vijfde plaats, waaraan een zekere UEFA Cupplaats is verbonden. Trainer Edward Sturing moest zich na afloop de felicitaties van zijn voormalige coach Henk ten Cate laten welgevallen: 3-3.

Een uur lang werd Vitesse overklast, maar wie mocht zich de winnaar noemen? De coach van de ploeg die meer liet zien of de coach die met een simpele ingreep (Martel voor Claessens) het wedstrijdbeeld omdraaide en een goede uitslag scoorde?

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Zelfs Michel Kreek is verbazing niet voorbij

Met Ajax won hij de UEFA Cup, de KNVB-beker en twee landstitels. Met Padova en Perugia vocht hij tegen degradatie in de Italiaanse Serie A. Maar zelfs Michel Kreek, de ervaren aanvoerder van Vitesse, wreef zaterdagavond het ongeloof uit zijn ogen.

Het niveau van het Nederlandse voetbal is tanende, maar gelukkig blijft de sport een deels onvoorspelbaar fenomeen.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Vitesse overleeft ‘coup’ van Henk ten Cate

 

Vitesse leed zaterdagavond in Breda bijna een uur onder een striemende geseling van NAC. Dankzij Didier Martel werd in het laatste halfuur een ‘coup Ten Cate’ de kop ingedrukt: 3-3. Tot woede en grote frustratie van NAC-trainer Henk ten Cate die zijn ploeg een uur lang zag domineren. “Wij hebben heel veel kansen gecreëerd, zij niet één en toch wordt het 3-3”, foeterde de voormalig trainer van Vitesse na de mislukte machtsgreep.

Niet NAC, maar Vitesse blijft de nummer vijf van de ranglijst en eerste kandidaat voor Europees voetbal. Ten Cate worstelde nadrukkelijk met de zo teleurstellende apotheose van de wedstrijd die na een uur bij een 2-0 voorsprong in de knip leek.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 25-03-02
 

Knieblessure voor Dejan Stefanovic

Voor Vitesse verdediger Dejan Stefanovic kwam het duel tegen NAC voortijdig ten einde. Kort na rust moest hij worden vervangen met een blessure aan de knie. Behalve een flinke wond had de Joegoslaaf ook veel pijn aan het gewricht. Het is nog onduidelijk hoe ernstig het is. Volgens clubarts Van Beek zat er in ieder geval geen vocht in de knie.

Stefanovic gaat in ieder geval niet mee met het Joegoslavisch team, dat deze week een interland speelt in Brazilie. Volgende week tegen Ajax speelt Michel Kreek zeker niet, hij kreeg zijn zesde gele kaart en is derhalve geschorst.

 

TT TVG 24-03-02
 

IJzersterke invalbeurt Didier Martel

Didier Martel kende een ijzersterke invalbeurt in het duel uit bij NAC. Vanaf de linkerkant was de Fransman constant dreigend met fraaie individuele acties en afgemeten voorzetten. Martel was zelf ook tevreden: “Ik heb een geode wedstrijd gespeeld, maar het belangrijkste is het punt dat we hier hebben gepakt. Ik voelde me goed, maar nog niet voor een hele wedstrijd.”

In de eerste helft miste Vitesse de creativiteit, die er met Martel wel kwam: “Ik ben heel creatief en de acties komen altijd wel. Dit is heel belangrijk, ik denk dat Vitesse wel UEFA-cup voetbal gaat halen.”

 

TT TVG 24-03-02
 

Nick Hofs scoort tweemaal voor Vitesse

Nick Hofs was tweemaal succes vol voor Vitesse in de wedstrijd uit bij NAC. De kleine middenvelder stond opnieuw in de basis en maakte die positie meer dan waar.

Hofs kreeg een fles champagne als man van de wedstrijd: “Dat drink ik zelf niet, maar ik geef de fles aan mijn familie. Dit is weer mooi om mee te maken. Ik wist niet dat ik de eerste Vitessenaar ben die dit seizoen twee keer in een wedstrijd scoort.” Behalve dat wapenfeit was het ook voor het eerst dat Vitesse dit seizoen meer dan twee goals in een duel maakte. De ploeg is al tien duels ongeslagen.

 

TT TVG 24-03-02
 

Nick Hofs Pietje Bell van Breda

Waarin kleine mannen groot kunnen zijn

Vitesse heeft vanavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen NAC. Beide ploegen streden voor een Europees ticket. Nicky Hofs was de gevierde kleine man bij Vitesse. Door 2 doelpunten van de kleine middenvelder bleef Vitesse op Europeese koers. Bij Vitesse ontbraken Janssen, Zongo en Peeters wegens blessures. Mbamba zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

Vitesse kwam in de ´11 min op achterstand door een mislukte voorzet van Gudelj, die via Salmon in het doel verdween. NAC was de eerste helft de betere ploeg. Vitesse speelde een zeer matige eerste helft en mag blij zijn dat de stand voor rust niet al naar 2-0 was getilt door NAC. De club uit Breda liet diverse kansen liggen om Vitesse vroegtijdig een knockout toe te dienen. Vitesse kwam niet verder dan 2 kansen , waarvan Hofs de mooiste liet liggen.

In de tweede helft wisselde trainer Edward Sturing Martel voor Claessens en Diarra voor de geblesseerd uitgevallen Stefanovic. Na rust was Vitesse nog niet echt bij de les. Salmon laat het Fuji stadion op zijn grondvesten schudden door 2-0 aan te tekenen. Dit zal zeer waarschijnlijk de definitieve knockout worden voor Vitesse. Zoniet moet Hofs gedacht hebben. De 18 jarige was met twee treffers verantwoordelijk voor de wederopstanding van Vitesse.

Door een vrije trap van Michel Kreek is het Hofs die afrondt (1-2). Vitesse gelooft er weer in en is weer volledig terug in de wedstrijd. Als Amoah even later met zijn hoofd (2-2) laat aanteken uit een corner van Martel. Is het hek van de dam, in het stampvolle Vitesse-uit-vak.

Maar die vreugde werd snel bekoeld toen Kreek discutabel tegen geel en een strafschop aan liep. (Ajax geschorst) Waardoor NAC in (68e) minuut een penalty kreeg. Deze werd door Feher erin geschoten. In de (78e) minuut scoort wederom de op dreef zijnde Hofs zijn tweede treffer van de avond (3-3). Babos vergist zich in een bal van Kreek waarna Hofs het af mag maken. Het is zijn tweede van de avond. De leeggespeelde Hofs kreeg een heuse publiekswisselling van Sturing, die Laros bracht. Die daar door aan zijn 150ste wedstrijd voor Vitesse toe kwam.

 

Doelpuntenmakers:
´11 min 1-0 Salmon
´51 min 2-0 Salmon
´58 min 2-1 Hofs
´62 min 2-2 Amoah
´68 min 3-2 Feher (penalty)
´78 min 3-3 Hofs

Toeschouwers 14.414

Geel
NAC:
Stewart
Vitesse:Kreek

Opstellingen:

NAC:
Babos, Gudelj, Penders, Schenning, Feher, Petö, Schreuder, Stewart, Sergio (62/ Hersi), Salmon, Bobson

Vitesse:
Jevric, Cornelisse, Stefanovic (47/ Diarra), Knol, Nanu, Kreek, Claessens (46/ Martel), v.d.Schaaf, Hofs (79/ Laros), Amoah, Sikora

 

23-03-02
 

Gert Claessens keert terug in de basis van Vitesse

Gert Claessens keert vanavond terug in het basiselftal van Vitesse, dat in Breda op bezoek gaat bij NAC. Het is de eerste keer na de winterstop dat de Belgische ‘Diego’ in de beginopstelling van Vitesse staat. De van een rugblessure herstelde Claessens komt in de ploeg voor Carlos Fortes, die vorige week in het thuisduel tegen PSV langdurig werd uitgefloten door een deel van de supporters van Vitesse.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 23-03-02
 

Henk ten Cate kiest altijd voor de aanval

Henk ten Cate schreef in 1998 geschiedenis door Vitesse naar de derde plaats in de eredivisie te leiden. Vanavond speelt de 47-jarige trainer met NAC tegen zijn oude club. De inzet: Europees voetbal. Tussen januari 1997 en juli 1998 was Henk ten Cate hoofdtrainer van Vitesse. onder zijn leiding plaatste de Arnhemse club zich twee keer voor het toernooi om de UEFA Cup.

Na de opening van Gelredome, in maart van het jaar 1998, was Vitesse lange tijd onverslaanbaar in de eigen verwarmde ‘huiskamer’. Ondanks de derde plaats in de eredivisie. de hoogste eindnotering ooit voor de Arnhemse club, en het aanvallende voetbal van de ploeg moest Henk ten Cate vertrekken.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 23-03-02
 

Het betaalde voetbal kleurt rood

Bedelen aan de voeten van André Rieu. Hoofdsponsor vangen via een loterij. Verbluffend zijn de trucs die profclubs anno 2002 verzinnen om in leven te blijven. Het betaalde voetbal in Nederland wordt overspoeld met hopeloze schulden.

September 2001. MVV-directeur Ron Weyzen, pas getrouwd, ligt prinsheerlijk te bakken in de Spaanse zon. Siësta, Tapas en de vurige flamenco. Geen betere zweethut tegen de stress. Totdat zijn mobieltje rinkelt. Weyzen neemt nietsvermoedend op. Zijn rechterhand Marcel Franssen meldt dat MVV het faillissement gaat aanvragen.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 23-03-02
 

Ook bij de KNVB rinkelen de alarmbellen

Ook bij de KNVB zijn inmiddels de alarmbellen gaan rinkelen. De voetbalbond snapt dat het zo niet langer kan en heeft dit seizoen in de eerste divisie het systeem van wagebenchmarking ingevoerd. De bond maakt per club een anoniem staatje van het salarisgebouw met daarop het hoogste en laagste contract en het gemiddelde loon. Clubs mogen vervolgens over elkaars schutting kijken. Het is een eerste poging om sluwe tussenpersonen het leven zuur te maken. De eerste divisie heeft er zelf op aangedrongen, verklapt KNVB-directeur Henk Kesler.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 23-03-02
 

Hofs: “Europees voetbal lijkt me fantastisch”

De ziekenboeg van Vitesse stroomt leeg. Toch start Nicky Hofs zaterdag ook tegen NAC in de basis. “Er zijn wel spelers terug, maar die zijn nog niet helemaal fit”, verklaart Hofs. NAC zal vermoedelijk op de aanval spelen. “Voor ons komt dat uitstekend uit”, denkt Hofs.

Bij winst op NAC komt Europees voetbal binnen handbereik voor Vitesse. “Dat lijkt me fantastisch. Ik heb het volste vertrouwen dat we het kunnen halen.” Twee jaar geleden tegen Inter Milaan was Hofs er ook bij. “Toen zat ik nog op de tribune”, vertelt de 18-jarige Nicky Hofs.

 

Bron: TT TVG 22-03-02
 

Sturing: NAC niet cruciaal

Vitesse speelt zaterdagavond tegen concurrent nummer één voor Europees voetbal, NAC. Trainer Sturing ziet het duel in Breda evenwel niet als een beslissende.

Na de wedstrijd tegen PSV (0-0) zal Sturing weining veranderen in de samenstelling van zijn elftal. Martel en Diarra zitten wel weer bij de groep van achttien, maar zullen waarschijnlijk niet vanaf het begin starten. Edward Sturing wil het duel, dat zaterdag om 19.30 uur begint, niet als een cruciaal duel zien. “In de wedstrijd tegen NAC valt de beslissing niet. Ik vind dat de media er een cruciaal duel van maakt. Het is onzin om te zeggen dat Vitesse bij verlies volledig afhaakt. Dat wil niet zeggen dat we bij een overwinning natuurlijk goede zaken doen. Het geldt niet alleen voor de plaatsen in de UEFA Cup, maar ook het kampioenschap en de deelnemers aan de nacompetitie worden pas op de laatste speeldag beslist”, aldus Sturing.

Sturing: “Ik verwacht tegen NAC ook zeker geen schaakwedstrijd. NAC is een ploeg die vooral in eigen huis aanvallend voetbal speelt. Ze zullen morgen ook furieus beginnen en het is aan ons om vanaf het allereerste moment alert te zijn. Door het spel van NAC zullen wij de ruimte krijgen en er is dus in de omschakeling veel mogelijk. NAC is in thuiswedstrijden een sterke ploeg, heel anders dan in uitwedstrijden. Ze willen voetballen, net als wij. Ik verwacht dan ook een leuke wedstrijd, waarin ik hoop dat wij aan voetballen toekomen”.

NAC – Vitesse begint zaterdagavond om 19.30 uur en wordt live uitgezonden door de abonneezender Canal+. Supporters van Vitesse kunnen op eigen vervoer naar Breda reizen en daar op de wedstrijddag een kaartje voor het gastenvak kopen.

 

Bron: Vitesseworld 22-03-02
 

Louis Laros: 150 duels voor Vitesse

Als Vitesse trainer Sturing zaterdagavond een beroep doet op Louis Laros, dan speelt hij tegen NAC zijn 150e competitieduel in Arnhemse dienst. Laros kwam in de zomer van 1995 van Willem II over naar Vitesse, toen nog als linksbuiten. Inmiddels is hij linkermiddenvelder of linksback.

Zijn hoogtepunt beleefde de net 29 jarige Laros in maart 1996 toen hij beide doelpunten scoorde tijdens de 2-1 zege tegen de toenmalige Champions League winnaar Ajax. Laros maakte in totaal elf competitiedoelpunten voor Vitesse.

 

Bron: TT TVG 22-03-02
 

Weinig problemen voor Sturing

Vitesse gaat met een vrijwel voltallige selectie naar Breda voor de belangrijke ontmoeting met NAC. Voor het duel met NAC zijn alleen Mamadou Zongo, Theo Janssen en Bob Peeters nog geblesseerd. Momenteel kent de selectie 22 fitte spelers. Na de afgelopen trainingsweek zijn ook Didier Martel en Mahamadou Diarra volledig fit verklaard en inzetbaar tegen NAC.

 

Bron: Vitesseworld 22-03-02
 

Claessens terug in basis Vitesse

De Belg Gert Claessens keert zaterdagavond terug in de basis van Vitesse voor de belangrijke uitwedstrijd tegen NAC. Trainer Edward Sturing vond de middenvelder zondag nog niet fit genoeg om te starten tegen PSV. Carlos Fortes verliest hierdoor zijn basisplaats. Didier Martel en Mahamadou Diarra zijn wel fit, maar beginnen op de bank. Emile Mbamba zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu, Hofs, Van der Schaaf, Kreek, Claessens, Sikora, Amoah.

 

 

Bron: TT TVG 22-03-02
 

Strijd om Europees voetbal

NAC-Vitesse is van groot belang voor de strijd om Europees voetbal. Vitesse kan goede zaken doen in Breda als men wint. Directe concurrent NAC wordt dan op 4 punten gezet, met nog 6 wedstrijden te spelen.

Vitesse-NAC werd eerder dit seizoen in het Gelredome een nipte 1-0 zege voor Vitesse, door een doelpunt van Tijjani Babangida. NAC verloor 3 van de 8 wedstrijden na de winterstop. PSV en Groningen uit, en Ajax thuis bleken te sterk voor de ploeg van voormalig Vitesse speler en coach Henk ten Cate. Vitesse is in de tweede competitiehelft nog steeds ongeslagen. Naast de 4 overwinningen, speelde Vitesse ook 4 keer gelijk.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Haverkort. Hij floot tot dusver 15 wedstrijden. In deze 15 wedstrijden gaf hij 36 gele kaarten en 0 rode kaarten. De heer Haverkort geeft vanuit het scheidsrechter korps de meeste penalties. In de 15 wedstrijden wees hij 7 maal naar de stip. Haverkort zal in deze wedstrijd geassisteerd worden door de heren Blom en Pieterman. De 4e official is de heer Schenkels.

 

 

22-03-02
 

NAC-Vitesse volle bak

Voor NAC-Vitesse zijn geen kaarten meer te koop via de Ticketbox voorverkoopadresen. Aan het begin van deze week waren er nog zo’n 1.000 kaarten te koop die de afgelopen dagen in een rap tempo zijn verkocht. Op de wedstrijddag zullen de kassa’s aan het stadion derhalve niet geopend zijn aangezien de kaarten zijn uitverkocht via Ticketbox.

 

Nac.nl 22-03-02
 

Vitesse op zoek naar overbruggingskrediet

Vitesse is op zoek naar externe geldschieters voor een overbruggingskrediet om het lopende seizoen af te kunnen maken. Vitesse heeft door het uitblijven van een verlaging van de huur van het Gelredome waar op was gerekend onvoldoende geld in kas om aan zijn verplichtingen te voldoen. Het lopende tekort is ongeveer vijf miljoen euro. “In het uiterste geval zullen we een of twee spelers moeten verkopen”, aldus voorlichter Frank Huizinga. Het zal in dat geval gaan om Mahamadou Diarra en Victor Sikora.

 

Bron: Telegraaf 22-03-02
 

Weinig steun reddingsplan Vitesse

Het plan van Vitesse om de miljoenen euro’s die de club heeft geinvesteerd, terug te halen bij een totale herfinanciering van het stadion, is gedoemd te mislukken.

Dat zegt gedeputeerde De Bondt. Vitesse heeft onder Karel Aalbers 5 tot 7 miljoen euro gestoken in de bouw van het Gelredome. Dat geld heeft de club nu hard nodig. De gemeente Arnhem en de provincie zouden Vitesse het geld terug kunnen betalen om zo de investering overnemen. Maar zowel de provincie als de gemeente Arnhem willen op geen enkele manier geld steken in een voetbalclub.

 

Bron: TT TVG 21-03-02
 

Vitessespelers niet zonder meer weg

Volgens voorzitter Jos Vaessen moeten Stefanovic, Diarra Van der Schaaf en/of Sikora mogelijk verkocht worden om de financiele nood van de Arnhemse club te ledigen.

Genoemde spelers werken daar niet zonder meer aan mee. “Ik wil bij Vitesse blijven”, zegt Dejan Stefanovic gedecideerd. De verdediger geeft verder aan dat hij alleen naar een Nederlandse of een Engelse club weg zou willen.

“Ik heb niet de intentie om weg te gaan”, zegt ook Remco van der Schaaf. “Ik denk dat elke voetballer ergens naar toe gaat waar hij heen wil gaan.” Het contract van Van der Schaaf loopt nog een jaar door. “Ik heb gehoord dat de club schuld had op de radio. Ik kan er weinig mee”, aldus de middenvelder.

Trainer Edward Sturing hoort voor het eerst van de eventuele verkopen. “Ik ben er niet mee bezig. Het interesseert me ook niet”, meldt de Eerbeker. “Ik wil het seizoen zo goed mogelijk afmaken”, verklaart Sturing. “Wat ze daarna doen, moeten ze zelf even bekijken. Dat voor goede spelers belangstelling is, is niet alleen bij Vitesse zo. Dat is bij elke club.”

 

Bron: TT TVG 21-03-02
 

Sikora in definitieve selectie Oranje

Vitesse-speler Victor Sikora zit in de definitieve selectie van Oranje voor de oefenwedstrijd tegen Spanje, woensdag in Rotterdam.

De complete selectie
Van der Sar (Fulham),Waterreus (PSV); Frank de Boer, Reiziger (FC Barcelona), Bouma,Hofland (PSV), Stam (Lazio),Numan, Ricksen (Glasgow Rangers); v.Bommel(PSV) Cocu (FC Barcelona),Davids (Juventus), Bosvelt (Feyenoord);Kluivert,Overmars (Barcelona),Hasselbaink (Chelsea),Van Nistelrooij (Manchester United),Makaay (Deportivo la Coruna), Sikora (Vitesse).

 

21-03-02
 

Knol en Riga bij Jong Oranje

Jong Oranje speelt op dinsdag 26 maart een oefeninterland tegen Jong Spanje. Ruud Knol en Riga Mustapha zijn door bondscoach Mark Wotte geselecteerd.

Het oefenduel wordt één dag voor de interland tussen Nederland en Spanje gespeeld. De aftrap in het Vast&Goed Stadion in Roosendaal is om 19.30 uur.

 

Bron: Vitesseworld 21-03-02
 

Diarra en Martel wellicht inzetbaar

Er is een goede kans dat Vitesse zaterdag in het belangrijke uitduel tegen NAC weer kan beschikken over Mahamadou Diarra en Didier Martel. Het tweetal trainde donderdag volop met de groep mee.

Diarra raakte aan zijn enkel geblesseerd tegen Roda JC. Mede door een terugslag miste hij twee wedstrijden. Martel tobde ruim een maand met een blessure aan zijn hamstring, opgelopen tegen Feyenoord. Tegen FC Twente maakte hij een invalbeurt, maar vervolgens kreeg hij weer last. Daardoor ontbrak de Fransman tegen PSV.

 

Bron: TT TVG 21-03-02
 

Grote belangstelling NAC-Vitesse

Het belangrijke duel tussen NAC en Vitesse, zaterdag 23 maart, levert hoogstwaarschijnlijk een vol stadion in Breda op. Volgens de website van NAC worden er momenteel veel kaarten via Ticketbox verkocht en zijn er nog slechts 850 kaarten te koop voor de wedstrijd NAC – Vitesse die zaterdag 23 maart om 19.30 uur in het Fuji Film Stadion gespeeld wordt. Het duel wordt tevens rechtstreeks door Canal+ uitgezonden.

 

Bron: Vitesseworld 21-03-02
 

Vitesse leurt met topspelers

Vitesse heeft opnieuw een overbruggingskrediet nodig om het einde van het seizoen te halen. Het gaat om 5 miljoen euro. De Arnhemse club heeft het geld onder meer nodig om de spelerssalarissen te betalen. Vitesse zet daarnaast de dragende spelers dan ook nadrukkelijk in de etalage.

Voorzitter Vaessen: “Kijken wat er op de transfermarkt mogelijk is. Diarra, Van der Schaaf, Sikora en Stefanovic, dat zijn onze dragende spelers op het moment. Ik denk dat nu de belangstelling groter is dat we voor het eind van het seizoen een mogelijkheid hebben.” Volgens Vaessen hebben diverse clubs afgelopen zondag al spelers van Vitesse bekeken en zal dat ook zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen NAC gebeuren.

De belangrijkste oorzaken van de financiele problemen zijn volgens het bestuur van Vitesse het uitblijven van de huurverlaging voor het Gelredome en het ontbreken van een shirtsponsor. Vitesse wil daarnaast de ongeveer 7 miljoen euro terug die de club heeft geinvesteerd in het Gelredome. Bij de herfinanciering, waar provincie en de gemeente Arnhem nu druk mee bezig zijn, wil Vitesse deze investering terug.

 

Bron: TT TVG 21-03-02
 

Martinair snijdt flink in vestiging in Gelredome

De bezuinigingen van Martinair Partyservice hebben grote gevolgen voor de vestiging in het Arnhemse stadion Gelredome. Martinair Partyservice verzorgt de catering in een groot deel van het stadion. Bijna de helft van het aantal banen verdwijnt. Van de twintig vaste krachten blijven er nog twaalf over.

De ingreep is noodzakelijk om de exploitatie winstgevend te maken, zegt B. Meyer, interim-directeur van Martinair Partyservice. “Er was ingeschat dat de omzet bij Gelredome groter zou zijn.

Maar mede doordat er minder evenementen worden gehouden dan verwacht, blijven de inkomsten achter en draaide de vestiging verlies. We waren daardoor genoodzaakt te snijden in het personeelsbestand.” De medewerkers die hun baan verliezen, hebben dat deze week te horen gekregen. Voor hen is een sociaal plan opgesteld. Meyer verschijnt vandaag in Gelredome om zijn besluiten aan het personeel toe te lichten.

Ondanks dat het personeelsbestand bijna wordt gehalveerd, verzekert Meyer dat het kwaliteitsniveau van de catering gehandhaafd blijft.

“Omdat we in deze branche met pieken en dalen te maken hebben, is onze strategie veranderd. Per vestiging hebben we nu een kleiner basisteam.

Als het nodig is, worden vaste krachten van andere kantoren ‘ingevlogen’ om te assisteren. Zijn de evenementen nog groter, zoals bij Gelredome wel gebeurt, dan doen we een beroep op onze oproepkrachten. Alle contracten met hen blijven gehandhaafd.”

 

Bron: Gelderlander 21-03-02
 

Toegang 1/2e finale Beloften

De Beloften van Vitesse spelen op dinsdagavond 2 april de halve finale tegen Ajax. Seizoenkaarthouders en leden van de Vitesse Kids Club hebben voor het bekerduel gratis toegang.

Het belangrijke en tevens interessante bekerduel wordt om 18.30 uur gespeeld op het terrein van V.V. Rheden. Op vertoon van de seizoenkaart van Vitesse of het ledenpasje van de Vitesse Kids Club krijgt men gratis toegang. Overige toeschouwers betalen € 2 voor een kaartje. De winnaar van de Amstel Cup voor tweede elftallen (in dit toernooi worden de Beloften aangeduid als Vitesse 2) plaatst zich volgend seizoen voor het hoofdtoernooi van de Amstel Cup. De Beloften maken dus kans om samen met het eerste elftal van Vitesse uit te komen in de “grote” Amstel Cup.

 

Bron: Vitesseworld 21-03-02
 

Martel en Diarra hervatten training

Vitesse kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC mogelijk weer beschikken over Didier Martel en Mahamadou Diarra. Beide spelers hopen vandaag weer volledig mee te kunnen trainen met de spelersgroep.

Martel liep op 17 februari een blessure aan de hamstring op, in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hij miste de wedstrijden tegen FC Den Bosch en Roda JC. In het duel met FC Twente viel hij in, maar hij kreeg opnieuw last van de kwetsuur waardoor hij afgelopen zondag ook de topper tegen PSV aan zich voorbij moest laten gaan.

Diarra raakte eerder deze maand geblesseerd aan zijn enkel, in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Hij miste de ontmoetingen met FC Twente en PSV.

 

Bron: De Gelderlander 21-03-02
 

Vitesse vraagt opnieuw krediet aan

Vitesse heeft voor de tweede keer een overbruggings krediet nodig om het einde van het seizoen te halen. De Arnhemse club zit in financiele nood. De belangrijkste oorzaken zijn volgens het bestuur van Vitesse ontstaan door het uitblijven van de huurverlaging voor het Gelredome en het ontbreken van een hoofdsponsor.

Vitesse wil daarnaast de ongeveer 7 miljoen euro terug die de club heeft geinvesteerd in het Gelredome. Bij de herfinanciering, waar provincie en de gemeente Arnhem nu druk mee bezig zijn, wil Vitesse deze investering terug.

 

Bron: TT TVG 20-03-02
 

Armoedige aanval breekt Vitesse op

PSV beleeft even zware tijden. De ploeg heeft een slechte uitgangspositie (l-1) voor de UEFA Cup-return tegen Feyenoord, en door de 0-0 van afgelopen zondag bij Vitesse staat de landskampioen zeven punten achter op Ajax in de strijd om de titel. Weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, maar die moet PSV eerst nog winnen en het aantal nog te spelen partijen neemt behoorlijk af. Komende zondag kunnen de Eindhovenaren het gat al verkleinen tijdens het bezoek van de Amsterdammers. Net als tegen Vitesse heeft PSV ook dan weer een stevig duel met Feyenoord in de benen en zal het ongetwijfeld een stuk beter moeten spelen dan in Arnhem.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 20-03-02
 

NAC-Vitesse live op zender Canal plus

De competitiewedstrijd NAC-Vitesse wordt zaterdagavond rechtstreeks uitgezonden door abonneezender Canal Plus.

Het duel in Breda begint om 19.30 uur. Beide ploegen strijden om de vijfde plaats in de eredivisie, die in de eindrangschikking recht geeft op deelname aan het toernooi om de UEFA Cup.

 

Bron: Gelderlander 20-03-02
 

Oefenduel Joegoslavië

Dejan Stefanovic en Dragoslav Jevric zijn door de nationale voetbalbond van Joegoslavië geselecteerd voor een oefeninterland.

Joegoslavië oefent op woensdag 27 maart in Fortaleza tegen Brazilië (21.45 uur). De doelman en verdediger van Vitesse vertrekken op maandag 25 maart en reizen op donderdag 28 maart terug. Drie dagen later speelt Vitesse in Gelredome tegen Ajax. Ter vergelijking: Voor het duel met Feyenoord waren beide spelers met Joegoslavië in Amerika voor een interland en kwamen pas twee dagen voor de wedstrijd terug naar Arnhem. Vitesse won dat duel met 2-1..

 

Bron: Vitesseworld 19-03-02
 

Vitesse speelt op Open Dag tegen Lierse SK

Vitesse speelt op zondag 4 augustus een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgische club Lierse SK. Het oefenduel heeft plaats als afsluiting van de Open Dag van de Arnhemse club in Gelredome.

De wedstrijd komt mede tot stand doordat Vitesse heeft geluisterd naar de wens van zijn supporters. “Wij hebben een tijdje geleden signalen opgevangen dat de supporters van Vitesse en Lierse SK heel goed met elkaar overweg kunnen”, zegt Frank Huizinga, woordvoerder van Vitesse. “Onze fans willen dus graag dat Vitesse tegen Lierse gaat voetballen. We hebben afgesproken dat beide clubs jaarlijks tegen elkaar gaan spelen, in Arnhem of in Lierse.”

 

Bron: De Gelderlander 19-03-02
 

Ruud Knol nieuwe columnist JongOranje.nl

Aanvoerder en meest ervaren man van Jong Oranje Ruud Knol. Gaat vanaf april een column schrijven op de site van JongOranje.nl. Iedere eerste woensdag van de maand kan er een nieuwe bijdrage verwacht worden van de Vitesse speler.

www.JongOranje.nl

 

 

Bron: JongOranje.nl 19-03-02
 

Start play-off onder 19

Woensdag 20 maart is de eerste van twee play-off wedstrijden tusen het Nederlands elftal onder negentien jaar en Ierland. Inzet: kwalificatie voor het Europees kampioenschap.

Het eerste duel wordt op Woudenstein in Rotterdam gepeeld en begint om 19.30 uur. Namens Vitesse zijn Michael Jansen, Nicky Hofs, Jhon van Beukering en Eldridge Rojer geselecteerd. Over drie weken is in Cork de return. De volledige selectie ziet er als volgt uit:

Doel:
Boy Waterman (SC Heerenveen) en Erwin Friebel (Feyenoord)

Verdediging:
Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Janssen, Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV) en Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord)

Middenveld:
Wesley Sneijder (Ajax), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs, Danny Matthijssen (Willem II) en Koen Garritsen (PSV)

 

Aanval:
Romeo Castelen (ADO Den Haag), Dominggus Lim Duan (FC Zwolle), John van Beukering, Klaas-Jan Huntelaar (PSV) en Eldridge Rojer.

 

Bron: Vitesseworld 19-03-02
 

Lierse SK op Open Dag

Vitesse oefent op zondag 4 augustus tegen het Belgische Lierske SK. Na de Open Dag spelen de Arnhemmers een oefenduel tegen de bij veel Vitesse-supporters bekende ploeg uit Lierse.

Het is de bedoeling dat het onderlinge treffen een jaarlijks terugkerende activiteit wordt. De wedstrijd is met name georganiseerd voor de supporters van zowel Vitesse als Lierse, die in de loop der jaren een vriendschappelijke band met elkaar hebben opgebouwd. Vitesse verwacht op de Open Dag op 4 augustus daarom ook groot aantal Belgische bezoekers te mogen verwelkomen op het terrein van Gelredome.

www.lierse.be
De officiële Lierse site

 

Bron: Vitesseworld 18-03-02
 

Ruud Knol verkiest Vitesse boven clubs uit Engeland

Middlesbrough, Sunderland en Southampton hebben hem al enkele keren bekeken. Maar aan een overgang naar Engeland wil Ruud Knol nog niet denken. En dus onderhandelt de 20-jarige centrumverdediger met Vitesse over het openbreken van zijn contract.

Zijn verbintenis met Vitesse loopt tot de zomer van 2003. De Arnhemse club heeft een eenzijdige optie bedongen en kan het contract tussentijds met twee jaar verlengen. Dezer dagen onderhandelt de club met Knol en diens zaakwaarnemer Kees Ploegsma over het openbreken, verlengen en opwaarderen van de overeenkomst.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-03-02
 

Vitesse speelt tegen NAC cruciale partij

Vitesse gaat zaterdag op bezoek hij NAC in Breda. De wedstrijd is de ontmoeting tussen de twee ploegen die strijden om plaats vijf, de plek die zeker recht geeft op deelname aan het toernooi om de UEFA Cup.

De nummers één en twee op de eindrangschikking van de eredivisie kwalificeren zich automatisch voor de Champions League. De nummer drie mag deelnemen aan de laatste voorronde van dat toernooi. De plaatsen vier en vijf geven recht op een plaats in de UEFA Cup.

Plaats zes kan ook nog recht geven op Europees voetbal, indien FC Utrecht eind maart in de halve finale van de beker verliest bij Ajax 2. In dat geval gaat Ajax 2 met Ajax 1 of PSV naar de finale. Beide clubs spelen zeer waarschijnlijk in de (voorronde van de) Champions League, waardoor op de ranglijst een plaats extra in aanmerking komt voor een ticket voor de UEFA Cup.

Naast Vitesse zijn Heerenveen, NAC, FC Utrecht en RKC de grootste kanshebbers op het halen van Europees voetbal.

Het resterende programma van de gegadigden luidt:

SC Heerenveen (4e plaats, 45 punten uit 25 wedstrijden): thuis tegen Fortuna, FC Groningen, NEC, Roda JC en FC Twente. Uit tegen Feyenoord, De Graafschap, PSV en Vitesse.

Vitesse (5e plaats, 46 punten uit 27): thuis tegen Ajax, SC Heerenveen en Willem II. Uit tegen NAC, FC Groningen, Sparta en RKC.

NAC (6e plaats, 45 punten uit 27): thuis tegen Fortuna, De Graafschap, NEC en Vitesse. Uit tegen Feyenoord, RKC, en FC Utrecht.

FC Utrecht (7e plaats, 40 punten uit 27): thuis tegen AZ, Den Bosch en NAC. Uit tegen Ajax, De Graafschap, RKC en FC Twente.

RKC (8e plaats, 38 punten uit 27): thuis tegen NAC, FC Twente, FC Utrecht en Vitesse. Uit tegen Feyenoord, De Graafschap, SC Heerenveen en Roda JC.

 

Bron: De Gelderlander 18-03-02
 

Sterke reeks Vitesse na winterstop

Vitesse is bezig aan een sterke reeks in de tweede seizoenshelft. Na de winterstop behaalde ploeg van Edward Sturing in acht duels 16 punten. In die wedstrijden kreeg Vitesse slechts vier goals tegen, de laatste drie wedstrijden werden de Vitesse keepers Jevric en Van Fessem helemaal niet meer gepasseerd.

Vitesse is al negen duels ongeslagen. De laatste nederlaag was op 19 december 2001 uit tegen Ajax (5-1). In eigen stadion heeft Vitesse al achttien wedstrijden niet meer verloren. De laatste ploeg die won in Gelredome was Willem II op 7 april 2001.

 

Bron: TT TVG 18-03-02
 

Vitesse strijdt met NAC om 5e plaats

Vitesse gaat zaterdagavond met een punt voorsprong naar Breda om de strijd aan te binden met NAC. De ploeg van oud Vitesse trainer Henk ten Cate is de voornaamste concurrent in de strijd om de vijfde plaats, die aan het einde van dit seizoen zeker recht geeft op UEFA-cup voetbal.

Stand KPN Eredivisie per 17-03-02
Pos Ploeg
+/- G W G V Dv Dt DS Ptn
1 Ajax 0 27 17 6 4 58 27 31 57
2 Feyenoord 0 26 16 4 6 57 22 35 52
3 PSV 0 26 15 5 6 57 27 30 50
4 Heerenveen 0 26 14 6 6 46 19 27 48
5 Vitesse 0 27 12 10 5 31 25 6 46
6 NAC 0 27 13 6 8 46 41 5 45
7 Utrecht 0 27 11 7 9 52 44 8 40
8 RKC 0 27 11 5 11 36 33 3 38

De zesde plaats kan ook een Europees ticket opleveren, maar dan moet FC Utrecht volgende week vrijdag worden uitgeschakeld voor de Amstelcup door Ajax 2. Vitesse miste vorig seizoen op de laatste speeldag Europees voetbal, maar de laatste twaalf seizoen werd acht keer UEFA-cupvoetbal gehaald NAC speelde voor het laatst Europees voetbal in 1974. Vitesse deed het de laatste jaren heel redelijk in Breda. Vorig seizoen werd het 1-1, Victor Sikora scoorde toen voor Vitesse.

In het seizoen 1998/99 won Vitesse met 2-0 door twee doelpunten van de toen net speelgerechtigde Mamadou Zongo. Een seizoen eerder werd het 3-1. Dejan Curovic maakte twee doelpunten, de andere goal kwam van Nikos Machlas. In Gelredome werd het dit seizoen 1-0. Tijjani Babangida scoorde, zijn enige treffer voor Vitesse. Vorig seizoen won NAC met 4-2 in Arnhem, ondanks twee doelpunten van Gert Claessens.

 

Bron: TT TVG 18-03-02
 

Oranje onder 19 met 4 Vitessenaren

Vier spelers van Vitesse zijn opgenomen in de selectie voor het Nederlands elftal onder 19 dat woensdag in Rotterdam tegen Ierland speelt. Het gaat om Nicky Hofs, Michael Janssen, Jhon van Beukering en Eldridge Rojer. Ook Klaas-Jan Huntelaar uit Hummelo en Koen Garritsen uit Winterswijk (beiden PSV) zitten bij de selectie. De wedstrijd is de eerste van twee duels om EK-kwalificatie.

Rest selectie:
Waterman(Heerenveen), Ting Chung, Friebel, Sprockel (Feyenoord), De Jong, Sneijder (Ajax), Verhaegh (PSV), Lim Duan (FC Zwolle), Hooiveld (Heerenveen), Castelen (ADO Den Haag) en Mathijssen (Willem II).

 

Bron: TT TVG 18-03-02
 

Voetbalclubs lijden 26,2 miljoen euro verlies

Het gaat slecht met het Nederlandse betaalde voetbal. Uit de jaarcijfers van de KNVB blijkt dat de 36 clubs het afgelopen seizoen een verlies hebben geleden van 26,212 miljoen euro. Nog nooit is het verlies van de clubs zo groot geweest.

De KNVB omschrijft de cijfers als ,,zorgwekkend”. ,,De laatste tien jaar waren de redelijk cijfers positief, in de plus of een klein beetje in de min”, zegt woordvoerder Rob de Leede van de voetbalbond maandag. Ter vergelijk: in het seizoen 1992/’93 boekte het betaalde voetbal een winst van 25,6 miljoen euro. Daarna werd het minder. Vanaf het seizoen 1997/’98 werd er voor het eerst verlies geleden: 7,4 miljoen euro, daarna 13,1 miljoen, 5,5 miljoen en over de jaargang 2000/2001 dus 26,212 miljoen.

Kosten
De Leede: ,,De kosten van de clubs zijn de pan uitgerezen. Je ziet nu dat clubs aan het saneren zijn en snoeien in hun selecties. Spelers zijn steeds duurder geworden, maar bij de clubs groeien de bomen niet meer tot in de hemel. Het is nu wat de clubs willen: grote selecties met minder dure spelers of kleine selecties.”

Nog steeds ondervinden de clubs de gevolgen van het echec van sportzender Sport7, waardoor ze vele miljoenen misliepen. Belangrijker was het Bosman-arrest in 1995, dat een kentering teweegbracht in de voetballerij. Spelers konden door die uitspraak bij het aflopen van hun contract transfervrij vertrekken. Daardoor gaven de clubs spelers lange contracten en zeer forse salarissen. Nu gaan veel clubs inderdaad saneren. De verwachting is dat tweehonderd spelers (van de 1200) na dit seizoen geen emplooi meer vinden.

 

Bron: ANP 18-03-02
 

Arnhemse fans laten Fortes weer vallen

Carlos Fortes heeft weinig krediet bij een groot deel van het Arnhemse publiek. Andersom is dat waarschijnlijk inmiddels ook het geval. De linker middenvelder van Vitesse werd gistermiddag tijdens de wedstrijd tegen PSV (0-0) opnieuw uitgefloten door zijn eigen fans.

Fortes wilde er zelf na afloop niet veel woorden aan vuilmaken. “Dat heeft toch geen zin. Het is inderdaad lekker ja, uitgefloten worden door je eigen publiek”, somberde Fortes, boos en teleurgesteld wegbenend naar de uitgang.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 18-03-02
 

Gelderse Olympiërs gehuldigd

Voor aanvang van de wedstrijd Vitesse-PSV zijn drie Gelderse sporters in het zonnetje gezet. Bobsleester Eline Jurg en de schaatsers Gerard van Velde en Jan bos werden gehuldigd in verband met hun prestaties op de Olympische Winterspelen in Salt Lake j.l. Gerard van Velde won goud en reed een wereldrecord. Jan Bos won zilver en Eline Jurg werd zesde.

Nadat de Gelderse commissaris van de Koningin, Kamminga de drie Gelderse olympiërs had toegesproken, maakten de sporters een geslaagde ereronde langs de tribunes. Gerard van Velde kreeg tijdens de ereronde bij de zuidtribune een Vitessesjaal aangeboden die meteen om zijn nek ging. De ereronde eindigde met een gezamenlijke groepsfoto met de Vitessespelers.

 

17-03-02
 

Beloften winnen in Heerenveen

De Beloften hebben zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van SC Heerenveen. Deze stand was na de eerste helft al bereikt. In een relatief druk bezet Abe Lenstra stadion, ruim 3800 toeschouwers zagen het duel, speelde Vitesse een zeer goed eerste en een iets mindere tweede helft. Door doelpunten van Kristof Aelbrecht (schitterende diepe bal van Michael Dingsdag) en Kalle Sone (vlak voor rust) nam de ploeg voor rust al een verdiende voorsprong. In de tweede helft miste Vitesse een aantal goede kansen, Maar kwam het zelf niet meer in de problemen. “Heerenveen-uit is toch een wedstrijd waar veel ploegen grote moeite mee hebben. We hebben de goede lijn van de afgelopen weken voort kunnen zetten en daar ben ik blij om. De eerste helft was erg goed van onze kant en de tweede helft werden er teveel kansen gemist. Met name Kalle Sone had er nog wel een paar kunnen maken”, aldus trainer Mik Snoei na afloop.

Opstelling Vitesse: Van Driel, Terpstra, Dingsdag, Kuiper, Komol (75′, Echargui), Verhaar, Tiren, Levchenko, Sone, Riga en Aelbrecht.

 

Vitesseworld 17-03-02
 

Van der Schaaf: “Meer in gezeten”

Remco van der Schaaf was zondag gematigd tevreden met het 0-0 gelijke spel tegen PSV: “Maar er had wat meer in gezeten.” “Maar als PSV met 1-0 had gewonnen in de tweede helft, dan was het helemaal klote geweest”, aldus een realistische Van der Schaaf die een sterke partij speelde op het middenveld.

Van der Schaaf staat al een tijdje in de belangstelling van PSV, als eventuele opvolger van Mark van Bommel. Spelen tegen PSV motiveert hem echter niet extra. “Het is niks aparts, wat dat betreft. Ik doe altijd mijn best.”

Matthew Amoah had de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. Hij schoot echter op de lat. “Toen ik de bal kreeg, dacht ik ‘ik kan maar een keer schieten’. Dan gaat hij op de lat. Dat is gewoon jammer”, verzuchtte de Ghanees na afloop. Amoah vond dat Vitesse de zege verdiend had: “We waren de betere ploeg.”

Amoah is sterk teruggekomen van de Afrika Cup. “Ik speel, dus het ver- trouwen komt vanzelf wel.” De aanvaller voelt zich ook prettig in het 4-4-2- systeem dat Vitesse na de winterstop speelt. “Dat is het beste voor mij. Ik krijg meer ruimte aan de zijkanten.”

 

TT TVG 17-03-02
 

Vitesse blijft steken op 0-0

Bijna traditiegetrouw heeft PSV na een Europese wedstrijd puntenverlies geleden. In Gelredome kwamen de Eindhovenaren niet langs Vitesse: 0-0. Beide ploegen leken vooraf al te hebben getekend voor deze uitslag, want angst en besluiteloosheid regeerden. Zowel Vitesse als PSV kreeg enkele kleine kansen om het duel toch nog in hun voordeel te doen kantelen, maar gezien het spelbeeld eindigde de wedstrijd in de enig juiste stand.

PSV heeft na vanmiddag eventuele titelprolongatie niet meer in eigen hand. Bovendien gaf het spel van de Eindhovenaren weinig reden om de komende week opgewekt tegemoet te zien. Donderdag wacht het uitduel met Feyenoord voor de UEFA Cup en zondag komt Ajax in de Lichtstad op bezoek. Twee cruciale duels die het seizoen van PSV kunnen maken of breken. Mede daarom kwam het – terechte – gelijkspel tegen Vitesse behoorlijk hard aan. De Arnhemmers hadden goed gekeken naar de wijze waarop Feyenoord donderdag tegen PSV speelde en kwam agressief uit de startblokken.

PSV werd snel vastgezet en Vitesse zette de Eindhovense defensie goed onder druk. Viktor Sikora fungeerde zoals zo vaak als storende factor in de opbouw van de tegenstander en als aanjager van Arnhemmers. Het felle storen van Vitesse had de gewenste uitwerking, want PSV leed aan de lopende band balverlies. Veel persoonlijke duels werden in Arnhems voordeel beslist en voor rust was Vitesse dan ook de gevaarlijkste ploeg. Uitgespeelde kansen leverde dat overigens niet op. Slechts na een fout van Yuri Nikiforov moest Ronald Waterreus handelend optreden. Met zijn voet keerde hij de inzet van Sikora.

Het offensieve geklungel van zijn medespelers beu, trok Mark van Bommel op slag van rust maar eens ten aanval. Zijn schot had een simpele prooi voor Dragoslav Jevric moeten zijn, maar de Joegoslavische goalie liet de bal tussen handen en benen doorrollen en mocht van geluk spreken dat een touché met de hak de bal net naaststuurde. De eerste tien minuten na rust leek PSV de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Met John de Jong voor de tegenvallende Giorgi Gakhokidze werd Vitesse op eigen helft vastgezet, maar de controle van de Eindhovenaren was van korte duur.

Matthew Amoahs schot op de lat was het enige lichtpuntje in een tweede helft die opnieuw veel strijd en te weinig goed voetbal opleverde. Beide teams kregen nog één kans het duel te beslissen, maar Mateja Kezman kon net niet bij de te scherpe voorzet van Theo Lucius, terwijl invaller Jhon van Beukering voor eigen succes ging en Amoah over het hoofd zag. Met het behaalde punt handhaafde Vitesse zich op de vijfde plaats van de ranglijst, terwijl PSV twee punten verder achterop raakte bij Ajax en Feyenoord. Mogelijk is al over een week duidelijk of de landskampioen moet aftreden.

Vitesse:
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol, Dejan Stefanovic, Stefan Nanu, Nicky Hofs (65. Gert Claessens), Remco van der Schaaf, Carlos Fortes (58. Louis Laros), Michel Kreek, Viktor Sikora (86. Jhon van Beukering), Matthew Amoah

PSV:
Ronald Waterreus, André Ooijer, Ernest Faber, Yuri Nikiforov, Jan Heintze, Dennis Rommedahl (88. Adil Ramzi), Mark van Bommel, Theo Lucius, Giorgi Gakhokidze (46. John de Jong), Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink (67. Arnold Bruggink)

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 26.000

Kaarten:
Geel: Kezman (PSV)

 

Bron: Voetbalkrant 17-03-02
 

Blessure Diarra valt tegen

Vitesse moet het langer zonder Mahamadou Diarra doen dan verwacht. De Malinese middenvelder is voorlopig zeker nog niet inzetbaar. Diarra werd afgelopen week fit verklaard, maar zijn enkelblessure is hardnekkiger dan verwacht. Diarra kan nog steeds niet goed lopen.

Met de hamstringblessure van Didier Martel gaat het wel de goede kant op. De Fransman gaat de komende week weer met de groep meetrainen. Het is nog onduidelijk of hij in het belangrijke uitduel tegen NAC, aanstaande zaterdag, alweer mee kan spelen. Emile Mbamba zit dan zijn laatste duel schorsing uit.

 

TT TVG 17-03-02
 

Van der Schaaf: “We willen thuis winnen”

Remco van der Schaaf is klaar voor de wedstrijd tegen PSV, zondag in het Gelredome. “We willen thuis winnen, daar gaan we voor”, zegt Van der Schaaf vol zelfvertrouwen. “Maar ook PSV zal vol op de aanval spelen, zij kunnen nog kampioen worden. Het kan dus alle kanten op maar wij zijn er klaar voor.”

Van der Schaaf, centraal spelend op het middenveld, vindt het belangrijk dat er nu punten gepakt worden. “Vitesse heeft 3 keer Europees voetbal verspeeld op de laatste speeldag. We moeten er dit seizoen voor zorgen dat we voor die tijd Europees voetbal hebben veiliggesteld.”

 

Bron: TT TVG 16-03-02
 

Van der Schaaf nuchter richting top

Hij onderhandelt al ruim een jaar met Vitesse over het verlengen van zijn tot 2003 lopende contract. Ondertussen ziet PSV in hem de eventuele opvolger van Mark van Bommel. Aan de vooravond van de topper Vitesse-PSV spreekt Remco van der Schaaf zich uit.

– Als je leest dat PSV in jou de vervanger ziet van Van Bommel, wat denk je dan?

Van der Schaaf (23): “Dat vind ik leuk om te lezen. Maar ik kan er verder niets mee. Er moet echt iets zijn, het heeft geen zin je blij te maken met een dode mus. Dat geldt niet alleen voor PSV. Dat geldt voor alles in het leven. Ik heb geleerd pas blij te zijn als iets daadwerkelijk gebeurt. ”

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 16-03-02
 

Vitesse is slechts stipje op de speelkalender van PSV

Vitesse is niet meer dan een stipje op de speelkalender van PSV. Het duel van zondag in Gelredome is voor de bezoekers een tussendoortje, voor Vitesse een grote klus. “Het zal voor een belangrijk deel aankomen op de duelkracht”, voorspelde trainer Edward Sturing gistermiddag. “Veel clubs verspelen rondom Europa Cupduels punten, dat is geen toeval.”

Sturing zag PSV donderdagavond enorm veel kracht verspelen in de UEFA Cup-ontmoeting met Feyenoord. Het eerste kwartfinaleduel tussen twee Hollandse ploegen eindigde gelijk (1-1), met als gevolg dat PSV donderdag in de Kuip opnieuw een zware avond wacht. Trainer Erik Gerets, die met zijn ploeg negen duels in vier weken speelt en nog op drie fronten actief is, sprak gisteren zelfs al van een ´kapitale wedstrijd’ tegen Feyenoord.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 16-03-02
 

UEFA komt met nieuw licentiesysteem

NYON – De Europese voetbalbond UEFA introduceert in het seizoen 2004-2005 een nieuw licentiesysteem om zeker te stellen dat clubs financieel verantwoord handelen. De UEFA maakt zich zorgen over het huidige topvoetbal waarin clubs met geld smijten en niet zelden in grote financiële problemen raken. De bond wil met de standaardisatie een stabieler klimaat scheppen.

Verenigingen die over twee jaar aan de Champions League en de UEFA Cup willen meedoen, moeten aan vijf voorwaarden voldoen. De belangrijkste is van financiële aard: de boekhouding moet kloppen, er moet geld in kas zijn en er mag geen achterstand zijn in het uitbetalen van transfergelden of salarissen. De vier andere criteria betreffen een goede jeugdopleiding, een volwaardig stadion, een volledige begeleidingsstaf en verscheidene juridische voorwaarden.

“Het lijkt alsof we een enorme berg moeten beklimmen, maar wij denken dat het kan en een positief effect heeft voor de clubs”, zei UEFA-topman Gerhard Aigner. Volgens zijn directeur communicatie Mike Lee is het niet de bedoeling clubs uit te sluiten die in het rood staan. In dat geval zouden Europese voetbalgrootmachten uit Spanje en Italië langs de kant blijven. “Het gaat ons om openheid en liquiditeit. We weten dat sommige clubs schulden hebben, maar het belangrijkste is dat ze geld in kas hebben om te handelen”, aldus Lee.

Volgens de UEFA geniet het systeem de steun van veel Europese regeringen. Zij zijn ook voorstander van het invoeren van een salarisplafond. Aigner zei dat wanneer het licentiesysteem werkt, het salarisplafond de volgende stap is.

 

16-03-02
 

Edward Sturing: “We moeten op het randje spelen”

Vitesse moet het zondagmiddag tegen PSV stellen zonder de geblesseerde Didier Martel, Mahamadou Diarra, Bob Peeters en Tijjani Babangida. Theo Janssen en Mamadou Zongo zijn al langere tijd afwezig. Emile Mbamba zit de tweede wedstrijd schorsing uit. Louis Laros en Gert Claessens zijn allebei nog niet 100% fit, maar zitten wel bij de 18 man tellende selectie. Bij PSV ontbreken Kevin Hofland (schorsing) en Johann Vogel (blessure). Trainer Edward Sturing heeft vrijdag zijn opstelling nog niet prijsgegeven. “Ik weet het nog niet. Wat ik wel weet is dat het ongetwijfeld een spannende wedstrijd wordt. De komende weken moeten veel ploegen punten halen bij Vitesse, willen zij nog mee blijven doen om het kampioenschap of de Champions League. PSV zal zondag initiatief nemen en voor ons is het een uitdaging om opnieuw de nul achterin vast te houden.”

Scherp
De coach wil echter nog niet teveel gaan rekenen. “We moeten gewoon zorgen dat we in ieder geval bij de eerste vijf eindigen. Als we op de zesde plaats eindigen, dan ben je afhankelijk van de resultaten in de Amstel Cup, en ik heb een hekel aan afhankelijk zijn.” PSV speelde afgelopen donderdag in de UEFA Cup tegen Feyenoord. “Fysiek zullen de spelers van PSV wel hersteld zijn, maar het is de vraag of iedereen er binnen drie dagen mentaal weer goed voor staat. PSV heeft sowieso een sterk elftal. Belangrijker is de vraag hoe wij hiermee om gaan. We zullen scherp en in een hoog tempo moeten spelen en de zijkanten goed bezet moeten houden. Dat deden wij de laatste wedstrijden niet goed. Tegen FC Twente was het bijvoorbeeld veel te onrustig in balbezit. Voetballend moet het veel beter, maar een trainer is natuurlijk nooit tevreden.”

 

Bron: Vitesseworld 15-03-02
 

Martel niet tegen PSV

Didier Martel is zondag niet inzetbaar in het duel met PSV. De sierlijke aanvaller heeft nog teveel last van zijn hamstrings.

Afgelopen dinsdag deed de Fransman nog wel de volle negentig minuten mee in het met 7-0 gewonnen oefenduel tegen C.S.V. Apeldoorn, waarin hij eenmaal scoorde. De reactie bleef echter niet uit, waardoor hij wederom aan de blessure moest worden behandeld.

Naast Didier Martel zijn ook Mahamadou Diarra, Bob Peeters, Tijjani Babangida, Mamadou Zongo en Theo Janssen nog altijd geblesseerd.

 

Bron: Vitesseworld 15-03-02
 

Vitesse op het randje tegen PSV

Vitesse gaat zondag thuis tegen PSV op het randje spelen, zo voorspelt trainer Edward Sturing. “Je moet bereid zijn om op het randje te spelen, dan heb je hele goede kansen om te winnen”, aldus Sturing. “Remco van der Schaaf is een heel belangrijke speler daarin. Dat is een winnaar.”

Tegen FC Twente werd vorig weekend wel gewonnen, maar in een saai duel. Sturing: “Ik verwacht tegen PSV meer een wedstrijd. PSV moet winnen als ze willen meespelen om de titel.” Donderdag speelde PSV tegen Feyenoord. “Je ziet dat clubs na Europese wedstrijden vaak punten verspelen”, weet Sturing.

“Zo’n wedstrijd vraagt fysiek en mentaal veel van je. De vraag is dan wel hoe wij ervan profiteren. We moeten scherp zijn, kort erop zitten en het tempo hooghouden”, legt Sturing uit.

Zongo, Janssen, Peeters, Martel, Diarra en Babangida zijn nog steeds geblesseerd. Mbamba is geschorst. Nanu en Van der Schaaf zijn weer fit. Laros en Claessens nog niet helemaal, maar zij zitten wel bij de groep.

Vermoedelijke opstelling
Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu; Hofs, Van der Schaaf, Kreek, Fortes; Amoah, Sikora.

 

Bron: TT TVG 15-03-02
 

Roelof Luinge vervangt Bossen

Roelof Luinge zal zondag a.s. de thuiswedstrijd tegen PSV leiden. Oorspronkelijk zou Bossen fluiten, maar aangezien hij al PSV – Roda JC leidde, moest er een vervanger gezocht worden. De Assistent scheidsrechters in Arnhem zijn J. Pool en W. Rutgers.

 

15-03-02
 

Martel waarschijnlijk niet tegen PSV

Vitesse kan zondag in de topper tegen PSV waarschijnlijk toch niet beschikken over Didier Martel. De Fransman heeft na het oefenduel met CSV opnieuw last gekregen van de hamstring. Martel ontbrak gisteren op de training. Het is onduidelijk wanneer hij weer inzetbaar is.

Mahamadou Diarra is hersteld van zijn griepaanval, maar heeft nog steeds last van zijn enkelblessure. Ook zijn inzetbaarheid zondag in Gelredome is twijfelachtig.

 

Bron: De Gelderlander 15-03-02
 

Hein Rood stapt op als zegsman van Aalbers

De 43-jarige Hein Rood uit Maasbommel stopt met onmiddellijke ingang als woordvoerder van de voormalige Vitesse voorzitter Karel Aalbers. Hij kan het financieel en geestelijk niet meer opbrengen om te blijven optreden als onbezoldigde rechterhand van Aalbers. Zijn woning, het monumentale raadhuis van Maasbommel. staat te koop om aan zijn schulden te kunnen voldoen.

De communicatiedeskundige verhuist met zijn gezin naar de regio Arnhem. Rood wil een nieuwe start. Hij heeft Aalbers in voor en tegen spoed gesteund. Na het vertrek van Aalbers bij Vitesse (15 februari 2000) besloot Rood ook om op te stappen. Twee jaar lang is Rood ´ongevraagd en onbetaald woordvoerder van Aalbers’ gebleven.

 

Bron: De Gelderlander 15-03-02
 

Hoge tol voor blind vertrouwen in ´Karel´

Hij is berooid, heeft geen werk en moet zijn monumentale villa verkopen. Ex-woordvoerder Hein Rood betaalt een hoge tol voor zijn loyaliteit aan de voormalige Vitesse-voorzitter Karel Aalbers. “Maar ik zou het precies weer zo doen.”

Hein Rood heeft amper plaats genomen aan de tienpersoons eettafél, als hij het toch niet kan laten. Hij moet het kwijt. Hoewel het inmiddels twee jaar geleden is dat Karel Aalbers werd verstoten van zijn troon bij de Arnhemse voetbalclub Vitesse, kan hij dat Grote Onrecht nog steeds niet verkroppen. Een half uur lang praat Rood. die zich vorige week genoodzaakt zag om de steun aan Aalbers te staken gepassioneerd.

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 15-03-02
 

Tijjani Babangida is terug bij Vitesse

Hij was een paar dagen spoorloos, niemand hij Vitesse kon hem bereiken. Maar gistermorgen draafde Tijjani Babangida plotseling weer op voor de training. “Ik heb in het ziekenhuis gelegen” , zei Baba, nadat hij voorzichtig tegen de bal had getrapt en vooral had gelopen.

In januari speelde Babangida met Nigeria in Mali het toernooi om de Afrika Cup. Hij kwam vervolgens ziek terug naar Nederland, probeerde het een paar dagen op het veld, maar haakte weer snel af.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 15-03-02
 

Theo Bos verricht Loting Arnhem Cup

Theo Bos, assistent-trainer van Vitesse, verricht vandaag de loting van het 33ste toernooi om de Arnhem Cup. Bos is een van de gasten bij Sport-café in de kantine van voetbalclub Elsweide. De avond begint om 20.00 uur.

 

Bron: De Gelderlander 15-03-02
 

1/2e finale Beloften

De Beloften van Vitesse spelen op dinsdagavond 2 april, aanvang 18.30 uur, het halve finaleduel tegen Ajax.

Doordat een aantal spelers van Vitesse geselecteerd is voor Nederlands elftal onder 19 jaar kon de eerder vastgestelde datum van 19 maart geen doorgang vinden. Het duel om de Amstel Cup voor reserve-elftallen wordt op het terrein van V.V. Rheden gespeeld.

 

Bron: Vitesseworld 14-03-02
 

Taart-incident Pim Fortuyn
Vitesse-shirt Mbamba prominent in beeld

Pim Fortuyn heeft donderdagmorgen 14 maart bij binnenkomst in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een aantal taarten in zijn richting gegooid gekregen. De taartsmijters zijn van de Biologische Bakkers Brigade. De demonstranten hadden goed gericht: Fortuyn zat onder de ingrediënten. Zijn persconferentie moest even worden uitgesteld om hem de gelegenheid te geven zich op te knappen.

Hoogst opmerkelijk was het feit dat het Vitesse-shirtje van Emile Mbamba nogal prominent in beeld was op het NOS-journaal.

 

14-03-02
 

Spannende weken voor Tijjani Babangida

Hij hoopte bij Vitesse het ongelijk van Ajax te kunnen aantonen. Tot dusver is het verblijf van Tijjani Babangida in Arnhem nog niet erg gelukkig verlopen. Ziekte, een vormcrises, veel interlands met het Nigeriaanse elftal en recent een blessure weerhielden ‘Baba” van het Nederlandse voetbalveld. “Maar ik ben weer fit en beschikbaar dus ik hoop dat Vitesse nog te kunnen laten zien dat ik wel degelijk kan voetballen”, aldus een strijdbare Babangida.

Het is zeker niet het seizoen geworden waar Tijjani Babangida zelf op had gehoopt had. Dieptepunt waren de beide keren dat hij voor een wedstrijd te laat arriveerde waardoor hij buiten de selectie werd gezet. Maar Tijjani Babangida zegt zijn leven te hebben gebeterd. En dat klopt in ieder geval op de dag dat we afspreken met de Nigeriaan. hij is zelfs vijf minuten te vroeg voor het interview. Het gesprek komt meteen op Ajax. Die club is namelijk nog steeds eigenaar van de kleine aanvaller.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Arnhemse Koerier 14-03-02
 

Vitesse wacht loodzwaar programma

Vitesse wacht de komende weken een loodzwaar programma. De komende weken spelen de Arnhemmers respectievelijk thuiswedstrijden tegen respectievelijk PSV, Ajax, en Heerenveen. Tussendoor mogen de Arnhemmers ook nog een keer op vreemde bodem acteren. Op 23 maart bezoekt Vitesse namelijk NAC.

Maar de ogen zijn eerst gericht op de kraker van komende Zondag tegen PSV. Het duel werd overigens vorige week verplaatst van de Zaterdag naar de Zondag omdat de Eindhovenaren vanavond in eigen huis aantreden tegen Feyenoord in de kwartfinale van de UEFA- Cup. De KNVB gunde de regerend landskampioen meer tijd om te herstellen. Of deze twee dagen genoeg zijn, zal zondag blijken.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Arnhemse Koerier 14-03-02
 

Vitesse belt voortaan handsfree

Spelers, staf, directie en andere medewerkers van Vitesse bellen voortaan handsfree vanuit hun auto. Tijdens een grootscheepse inbouwactie in stadion Gelredome zijn in één dag enkele tientallen auto’s voorzien van de benodigde apparatuur zodat bestuurders van die auto’s voortaan veilig kunnen telefoneren.

Met het installeren van de zogenaamde ‘car-kids’ wordt voorkomen dat de Vitesse spelers en medewerkers na 30 maart worden bekeurd als zij vanuit hun auto bellen. Minister Tineke Netelenbos heeft afgelopen week bekend gemaakt dat ‘handmatig bellen vanuit de auto vanaf volgende maand hard wordt aangepakt. Overtreders van deze nieuwe wet riskeren een boete van € 138.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Arnhemse Koerier 14-03-02
 

De opleiding is de sleutel voor de toekomst

De architect van de Vitesse Voetbal Academie is Jan Streuer (50). De technisch manager treedt zelden op de voorgrond, maar hij zorgde vanaf 1991 voor de vruchtbare bodem waar Joop Brand op kweekt. Ex-prof Streuer is zijn gewicht in goud waard voor Vitesse.

Hij bewijst de voetbalwaarheid dat een goede scout meer waard is dan dertig kantoormensen. De Arnhemse club verdiende al veel geld door haar inventieve aan en verkoopbeleid. Onder anderen Roy Makaay, Willem Korsten, Sander Westerveld en Chris van der Weerden werden voor weinig geld en werden later duur verkocht.

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 13-03-02
 

Het succes van de Vitesse Voetbal Academie
‘Veel clubs zeggen wat ze doen, wij doen wat we zeggen’

 

Na het vertrek van Karel Aalbers leek de trots van Arnhem een nachtmerrie te worden, maar de schade valt mee. Juist de jonge veulens uit eigen stal trekken de vastgelopen kar uit het dreigende moeras. De jeugd van Vitesse grossierde de afgelopen jaren in landstitels en is in alle vertegenwoordigende elftallen ruimschoots vertegenwoordigd. De moeder van het succes heet de Vitesse Voetbal Academie, de vaders Jan Streuer en Joop Brand.

Het hoofd opleidingen stormt het etablissement binnen. Buiten jaagt het noodweer over de Veluwe, binnen woedt de orkaan Joop Brand. Hij is 65 lentes jong, dartel als een veulen, en wil dan ook zo snel mogelijk terug het gras op: “Er trainen vandaag twee talentjes mee, die ik wil zien. Ik ben dus zo weer weg.” Eenmaal op zijn praatstoel verliest het voetbaldier echter alle besef van tijd: “Lees ik toch laatst in jullie blad dat volgens Deloitte & Touche Feyenoord de beste jeugdopleiding van Nederland heeft. Toen ben ik onmiddellijk mijn plakboeken ingedoken. Maar ik kan echt nergens een speler vinden die Deloitte heet. En die Touche ken ik ook nergens van.”

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 13-03-02

Babangida op zijspoor bij Vitesse
Tijjani Babangida is bij Vitesse op een zijspoor beland. De aanvaller liep vorige week een enkelblessure op, maar kan niet behandeld worden omdat hij daarna griep kreeg. “Voor hem is het moeilijk nog aan spelen toe te komen”, zegt technisch manager Jan Streuer. “We geven de voorkeur aan eigen spelers. Zeker in deze fase van de competitie hebben we behoefte aan volledig fitte spelers.”
Komt bij dat de van Ajax gehuurde Babangida aan het eind van het seizoen zeker vertrekt bij Vitesse. De Nigeriaans international miste dit seizoen bovendien vele wedstrijden vanwege de Afrika Cup, diverse blessures en ziekte. “Het is vooral vervelend voor Babangida”, vindt Streuer. “Hij haakt constant om allerlei redenen af.”

Babangida stond dit seizoen slechts acht keer in de basis en viel vijf keer in. Hij scoorde maar een goal, de winnende tegen NAC. Ajax heeft hem inmiddels ook al laten weten dat hij volgend seizoen geen deel zal uitmaken van de A-selectie.

 

Bron TT TVG 13-03-02
 

Sikora bij voorlopige selectie

Victor Sikora behoort tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Donderdag 21 maart wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.

Oranje speelt op woensdag 27 maart een oefeninterland tegen Spanje. De wedstrijd, gespeeld in de Rotterdamse Kuip, begint om 20.30 uur.

 

Bron: Vitesseworld 13-03-02
 

Van der Schaaf blijft in gesprek met Vitesse

De kans dat Remco van der Schaaf de nieuwste editie van het Guinness Book of Records haalt, wordt met de week groter. De contractbesprekingen tussen de middenvelder en Vitesse over een nieuwe verbintenis gaan binnenkort het tweede jaar in. Beide partijen spreken om de haverklap de intentie uit om met elkaar verder te gaan, maar tot een definitief akkoord wil het maar niet komen. “Laat ik het dan nog maar een keer herhalen,” aldus een licht getergde Van der Schaaf na afloop van Vitesse-FC Twente, “ik wil hier heel graag bijtekenen. Er staat hier een jonge, gretige groep, waar nog heel veel rek inzit. Daar wil ik graag deel van blijven uitmaken.

Vitesse zegt dat het dezelfde mening is toegedaan, maar dat blijkt nog niet echt. Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen, ik concentreer me liever op het voetbal. We staan vijfde, er valt nog een hoop te winnen.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Sportweek 13-03-02
 

Trainerscarrousel draait volop

Vitesse wil het liefst een trainer uit eigen gelederen. Voorzitter Jos Vaessen: “Onze jeugd doet het al jaren heel goed. Daar zijn natuurlijk mensen verantwoordelijk voor, die daarvoor best beloond mogen worden.”

Mike Snoei staat met stip op één. Hij heeft weliswaar een achtergrond als profvoetballer in de marge. maar kan als jeugdtrainer uitstekende papieren overleggen. Op de Vitesse Voetbal Academie leidde hij met succes talenten als Jhon van Beukering, Emile Mbamba, Peter Wisgerhof en Theo Janssen. Snoei heeft best trek in positieverbetering.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Sportweek 13-03-02
 

Martel, Nanu en ‘Schaaf’ zijn klaar voor PSV

Stefan Nanu, Didier Martel en Remco van der Schaaf zijn klaar voor de kraker tegen PSV, zondag in Gelredome. Het drietal doorstond gisteravond de negentig minuten oefenvoetbal tegen de amateurs van CSV Apeldoorn (0-7).

Ook Gert Claessens voltooide de wedstrijd op het veld van de zaterdag eersteklasser. Zijn trainingsachterstand is echter nog dusdanig groot dat de Belg tegen PSV waarschijnlijk geen negentig minuten kan afwerken.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: De Gelderlander 13-03-02
 

Geblesseerden Vitesse doorstaan test

De vier spelers van Vitesse die op de terugweg zijn na blessures kwamen goed door de test tegen de amateurs van CSV Apeldoorn.

Stefan Nanu ging weer ouderwets tekeer als veelvuldig opkomende back: “Ik voel me goed, mijn hamstring is beter. 90 minuten was goed voor mijn conditie. Ik zie zondag wel of ik speel tegen PSV.” Remco van der Schaaf viel zaterdag al in tegen Twente. De volle negentig minuten waren geen probleem voor de middenvelder: “De tweede helft speelde ik wat minder, maar ik heb nergens last van gehad. Mijn enkel dat ging prima. Ik ben klaar voor PSV.”

Gert Claessesn was tegen Roda JC en Twente al twee keer ingevallen, maar voor hem was het toch goed om negentig minuten vol te maken: “Het beviel goed, ik had alleen aan het einde wat meer spierpijn. Ik kan tegen PSV misschien wel in de basis starten, maar een hele wedstrijd volmaken lijkt me moeilijk.” Didier Martel had zaterdag na zijn invalbeurt nog wel wat last van zijn hamstring. Dinsdag ging het beter: “Ik kan spelen tegen PSV. Dat wil ik ook. En ik wil natuurlijk winnen tegen PSV.” De enkelblessure van Mahamadou Diarra is genezen, maar de middenvelder kampt net als Tijjani Babangida met griep.

 

Bron TT TVG 13-03-02
 

Vitesse wint oefenwedstrijd met 7-0

Vitesse heeft een oefenwedstrijd tegen de zaterdag eersteklasser CSV Apeldoorn met 7-0 gewonnen. Het duel gold als een test voor de spelers die van een blessure terugkwamen. Stefan Nanu, Didier Martel, Remco van der Schaaf en Gert Claessens speelden allen zonder problemen de volle negentig minuten. De rest van het team bestond uit spelers van Jong Vitesse.

Vitesse begon matig en vond pas in de 28e minuut voor het eerst het doel via een kopbal van Kalle Sone na een mooie voorzet van Rick van Bochem. Kalle Sone maakte vlak voor rust ook de tweede treffer met een fraaie actie. Meteen na rust schoot Didier Martel de 3-0 binnen uit een prachtige vrije trap. Martijn Kuiper zorgde voor de 4-0 na een handige combinatie met invaller Kristof Aelbrecht.

De mooiste goal van de avond kwam van een andere invaller: Tom Verhaar nam in de 66e minuut een bal ineens op zijn linkervoet en zag zijn schot eindigen in de kruising. Een kwartier voor tijd zorgde Gert Claessens met een kopbal voor de 0-6. De zevende treffer viel negen minuten voor tijd en kwam van een andere Belg: Kristof Aelbrecht. Trainer Edward Struing vond de test geslaagd.

 

Bron TT TVG 13-03-02
 

Vitesse oefende tegen C.S.V. Apeldoorn

Vitesse heeft dinsdagavond 12 maart in Apeldoorn een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke C.S.V afgewerkt. Op sportpark “De Orderbos” was de einduitslag na 90 minuten 0-7 in het voordeel van Vitesse.
C.S.V. staat momenteel tweede in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

C.V.S. Apeldoorn – Vitesse 0-7 (0-2)

0-1, Sone (28′); 0-2, Sone (31′); 0-3 Martel (47′); 0-4, Kuiper (62′); 0-5, Verhaar (66′); 0-6, Claessens (73′); 0-7, Aelbrecht (81′)

Opstelling Vitesse:
Wijnen (46′, Van Driel), Van Bochem (68′, Terpstra), Kuiper (68′, Komol), Dingsdag, Nanu, Lewtsjenko (53′, Verhaar), Van der Schaaf, Claessens, Riga (46′, Aelbrecht), Sone en Martel.

 

12-03-02
 

Bob Peeters maakt niemand verwijten

Vitesse aanvaller Bob Peeters maakt niemand verwijten over hoe er is omgegaan met zijn blessure. De Belg is vorige week geopereerd aan zijn middenvoetsbeentje. Daardoor is zijn seizoen zo goed als zeker voorbij. Hij revalideert nu thuis in Belgie. “De breuk lag erg gecompliceerd, en was daardoor moeilijk te zien”, zegt Peeters. “Ik denk zelfs dat door de medische staf van Vitesse en de dokter in Belgie alles zeer snel is gegaan, waardoor ik nu al kan beginnen aan mijn revalidatie. En dat is waar ik me de komende tijd op concentreer.”

 

Bron: TT TVG 12-03-02
 

Definitieve datum FC Groningen-Vitesse

Het competitieduel tussen FC Groningen en Vitesse is definitief vastgesteld op vrijdag 12 april, 19.00 uur.

De wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen van woensdag 10 april gaat niet door wegens de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal onder 19 jaar. Door deze wijziging kan het duel van Vitesse op de vrijdag gehandhaafd blijven. Vitesse had eerder al bij de KNVB aangegeven niet blij te zijn met de vele wijzigingen.

 

Bron:Vitesseworld 11-03-02
 

Ruud Knol studiogast

Verdediger Ruud Knol is maandagavond te gast in het sportprogramma “De Verlenging” van Omroep Gelderland. Naast de aanwezigheid van Knol in de studio is er een reportage te zien met Bob Peeters en natuurlijk de hoogtepunten van de verrichtingen van de drie Gelderse clubs dit weekend. De uizending begint om 18.30 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

 

Bron:Vitesseworld 11-03-02
 

Huldiging Olympische sporters

Zondag 17 maart worden voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – PSV de Gelderse Olympiërs Gerard van Velde, Jan Bos en Eline Jurg gehuldigd. De huldiging is een initiatief van de Provincie Gelderland en Olympisch Steunpunt Gelderland, onderdeel van de Gelderse Sport Federatie.

De sporters Van Velde, Bos en Jurg worden om 14:15 uur verwacht op het veld voor een publieke huldiging. Commissaris van de Koningin J. Kamminga biedt hen namens het provinciebestuur op de middenstip een cadeau aan.

Tijdens de afgelopen Winterspelen in Salt Lake City hebben de Gelderse deelnemers uitstekende prestaties geleverd. Schaatser Gerard van Velde won goud op de 1000 meter in een nieuw wereldrecord. Jan Bos sleepte op deze afstand het zilver in de wacht. Bobster Eline Jurg zette een prima prestatie neer en werd zesde bij de tweemansbob.

De huldiging wordt georganiseerd door de Provincie Gelderland en het Olympisch Steunpunt Gelderland in samenwerking met BVO Vitesse en Omroep Gelderland. Naast vertegenwoordigers van deze organisaties zijn ook de burgemeesters en wethouders sportzaken van de gemeenten Harderwijk, Heerde en Putten uitgenodigd.

 

11-03-02
 

Vitesse op koers door zege in saai duel met FC Twente

Mensen met chronische slapeloosheid doen er goed aan de videoband van Vitesse-FC Twente (2-0) aan te schaffen. Kijk naar de wedstrijd en u bent in één keer af van een slaapprobleem.

Het Nederlandse voetbal afficheert zich graag als aanvallend en avontuurlijk. Maar wie de vaderlandse competitie een beetje volgt, moet concluderen dat het kijkspel in de eredivisie elk jaar verder naar beneden keldert.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 11-03-02
 

Opnieuw hard ingrijpen politie bij Vitesse

Opnieuw heeft de politie hardhandig moeten ingrijpen na een wedstrijd van Vitesse in Gelredome. Dit keer waren het Vitesse-supporters die te maken kregen met de lange wapenstok van de politie.

Direct na de door Vitesse met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente stonden op rellen beluste Vitesse-fans op de hoek van de noord- en westtribune te wachten op een treffen met fans uit Enschede. Toen deze groep zes FC Twente-fans, die niet in het uitvak hadden gezeten, in het oog kreeg, kwam het meteen tot een vechtpartij.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 11-03-02
 

Vitesse wint slaapverwekkend duel

Vitesse heeft in een slaap¨verwekkende vertoning drie belangrijke punten gepakt tegen FC Twente. Slechts drie kansen kreeg het publiek te zien in Stadion Gelredome, het was genoeg voor een verdiende 2-0 overwinning.

FC Twente kwam louter voor een punt en Vitesse wist voor rust niet door de defensieve muur heen te breken. Alleen in de 19e minuut was er enig gevaar van Vitesse toen Twente-keeper Boschker een corner verkeerd taxeerde.

Twente was zelden dreigend. De Tukkers claimden wel een strafschop bij een vermeende handsbal van Ruud Knol. Bij rust was het zonder echte kansen 0-0

Na rust was het nauwelijks beter. Met Martel en Claessens als invallers wist Vitesse wel meer druk te zetten. Een omhaaltje van Amoah was de enige kans.

In de 73e minuut wist Michel Kreek met een vrije trap bij de tweede paal Dejan Stefanovic te bereiken. De Joegoslaaf tikte de belangrijke 1-0 binnen.

Twente kroop enigszins uit de schulp, maar Vitesse was in de counter veel gevaarlijker. Amoah had de 2-0 moeten maken, maar Boschker redde met de voet. Drie minuten in de blessuretijd brak Amoah opnieuw uit en liep Boschker voorbij. Vervolgens bediende hij Gert Claessens, die de 2-0 wist te maken.

 

Bron: TT TVG 09-03-02
 

Belangrijke winst op Twente

Resultaat is heilig in het voetbal en wat dat betreft heeft Vitesse het uitstekend gedaan tegen FC Twente. De 2-0 winst bracht de ploeg drie belangrijke punten. Dat het spel erg matig was moet voor lief worden genomen. In deze fase van de competitie is dat niet zo belangrijk, de punten wel. En die werden behaald door doelpunten van verdediger Stefanovic en invaller Claessens.

In een zeer voorzichtige en afwachtende beginfase was het voor Vitesse duidelijk zoeken naar het juiste aanvalsspel. Tegen het prima georganiseerd spelend Twente konden de Arnhemmers maar moeilijk de spitsen bereiken, waardoor er voor het publiek niet echt aantrekkelijk voetbal geboden werd. In een laag tempo bestreden beide ploegen elkaar en kansen waren dan ook uiterst spaarzaam. Na precies negentien minuten kon de eerste corner genoteerd worden die ook direct gevaar opleverde. Ruud Knol kon zijn hoofd echter niet goed tegen de bal krijgen. De eerste levendige actie van importantie werd afgesloten met een schot van Nicky Hofs.

Zoals gebruikelijk in het voetbal komt er dreiging voor het doel bij een hoog baltempo. Dit gebeurde te weinig bij Vitesse en het elftal van trainer Van ’t Schip kwam dan ook niet of nauwelijks in de problemen. FC Twente kwam niet naar Arnhem om de schoonheidsprijs te winnen en beperkte zich tot verdedigen en probeerde er af en toe gevaarlijk uit te komen. Zes minuten voor het rustsignaal werd de ploeg dat doordat doelman Jevric over een uit een corner voorgegeven bal dook. Gelukkig voor hem en Vitesse rolde de bal langs alles en iedereen. In de blessuretijd leek Vitesse eens gevaarlijk te worden, maar Jhonny van Beukering kon zijn voet net niet tegen de bal krijgen. Behalve deze mogelijkheid en twee gele kaarten (Laros en El Brazi) viel er niks noemenswaardigs te melden in de eerste 45 minuten.

Jhonny van Beukering werd in de rust vervangen door Didier Martel om zo aanvallend meer druk te kunnen zetten en de zo nodige openingen te creëren. Het duel begon echter net als de eerste eindigde. De ploeg speelde onnauwkeurig en maakte het vooral zichzelf moeilijk. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft kreeg de ploeg eindelijk een kans(je). Na zichzelf goed vrijgespeeld te hebben kon Victor Sikora niet voldoende kracht achter zijn schot zetten, waardoor Boschker simpel redding kon brengen. Matthew Amoah probeerde het in 68e minuut met een artistieke omhaal, maar wederom ontbrak de kracht. Geheel verrassend, maar uiterst cruciaal kwam Vitesse in de 76e minuut op een 1-0 voorsprong. Een vrijwel identieke goal als tegen Feyenoord enkele weken geleden. Michel Kreek nam de vrije trap vanaf rechts en Dejan Stefanovic was er bij de tweede paal als de kippen bij om de bal achter Sander Boschker te werken. FC Twente kroop door de achterstand eindelijk uit zijn schulp en bracht met Houwing en Booth twee extra aanvallers in het veld. Vier minuten voor tijd had Vitesse het duel definitief moeten beslissen. Amoah draaide knap weg bij zijn tegenstander en ging op weg naar het doel. Zijn harde schot werd gepareerd door de doelman waar de Ghanees ook had kunnen kiezen voor de ingevallen Van der Schaaf. In de drie minuten extra speeltijd was het voor Twente alles of niets. Bijna had de ploeg een onverdiend punt gekregen, maar de kopbal van De Gier ging rakelings naast. Vitesse kon counteren en via Amoah werd de Belg Claessens gevonden die bij het scheiden van de markt de tweede van de avond kon maken.

Vitesse probeerde het zaterdagavond wel, maar het lukte gewoonweg niet. Desondanks boekte het door een prima inzet drie hele belangrijke punten in de strijd om de bovenste plaatsen. En ach, als deze drie punten zorgen voor Europees voetbal aan het eind van de rit is iedereen het matige spel van vanavond begin september tijdens de eerste ronde allang weer vergeten. Het gaat in het voetbal om het resultaat en dat heeft Vitesse vanavond behaald.

Sturing
Trainer Sturing was tijdens de persconferentie na afloop niet te spreken over het vertoonde spel maar was content met de drie punten waardoor Vitesse na de winterstop nog steeds ongeslagen is onder de vleugels van Bos/Sturing. “We waren vanavond verdedigend zeer sterk maar konden voorin de bal niet vast houden. De eerste goal viel uit het niets. We waren vandaag niet scherp genoeg en het was allemaal net niet. Uiteindelijk was het op het eind nog net wel. En krijg je toch nog drie punten”, aldus de Vitesse coach.

Statistieken

Vitesse – FC Twente 2-0 (0-0)
76′, Stefanovic 1-0
90′, Claessens 2-0

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: 25.250

Gele kaarten: Sikora, Laros (Vitesse), El Brazi (FC Twente)

Opstellingen

Vitesse
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Laros, Hofs (75′, Van der Schaaf), Kreek, Fortes (55′, Claessens), Amoah, Sikora en Van Beukering (46′, Martel).

FC Twente
Boschker, El Brazi, Grujic (82′, Booth), Pothuizen (73′, Van der Weerden), Hulshoff, Cziommer, Van der Doelen, Van de Paar, Van der Laan (75’Houwing), Caïro en De Gier.

 

 

Bron: Vitesseworld 09-03-02
 

Dejan Stefanovic uitblinker bij Vitesse

De beste man bij Vitesse brak in het thuisduel tegen Twente ook de wedstrijd open. Centrumverdediger Dejan Stefanovic scoorde de belangrijke 1-0.

Stefanovic was de man van de wedstrijd, maar dat interesseerde hem niet: “Het gaat mij om de drie punten. We hebben niks weggegeven , dus hebben we het goed gedaan. En die goal: prima vrije trap van Kreek, het leek net op die goal tegen Feyenoord. Ik was het, Claessens niet. Die kreeg later nog zijn goal.”

Stefanovic vond het een goede week: “Het gaat om twee keer drie punten. Die wedstrijden moeten we maar vergeten. Ik kijk nu naar de volgende, PSV dus.”

 

 

Bron: TT TVG 09-03-02
 

Gert Claessens valt weer goed in

Gert Claessens had in de wedstrijd tegen FC Twente opnieuw een goede invalbeurt. De Belg scoorde in de allerlaatste seconde ook nog de 2-0.

Claessens koos de juiste hoek met El Brazi op de doellijn: “Die tweede goal was eigenlijk overbodig, maar ik had er nog eentje tegoed van Matthew, die ik daarvoor moest bedanken. Als we zoiets iedere week kunnen doen, gaat het wel goed. Die eerste goal raakte ik ook, maar Dejan gun ik die goal wel.”

Gert Claessens voelt zich nog niet 100%: “De recuperatie is nog niet zoals het moet zijn. Ik hoop dat oefenduel dinsdag negentig minuten te kunnen spelen.”

 

 

Bron: TT TVG 09-03-02
 

Vitesse in slechte wedstrijd langs FC Twente

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. De Arnhemmers waren in een bedroevend slechte wedstrijd de gelukkigste en trokken met 2-0 aan het langste eind. Dejan Stefanovic was laat in de tweede helft de matchwinner.

De wedstrijd tussen de nummer vijf en negen van de KPN Eredivisie startte in een bedenkelijk tempo. In het eerste kwartier maakten de spelers van Vitesse en FC Twente zich schuldig aan het geven van foute passes, slechte coaching en paniekerig voetbal. Pas na ruim twintig minuten spelen probeerde Vitesse een klein beetje druk te zetten op de Tukkers. Buiten een hectisch moment voor het doel van Sander Boschker, nadat deze een corner verkeerd had ingeschat, leverde het mini-offensief niet op. Scheidsrechter Dick Jol leverde ook zijn bijdrage aan de alles behalve leuke wedstrijd. De leidsman fluitte voor elk wissewasje en haalde daarmee het tempo uit de wedstrijd.

Dat er in het kleurloze duel doelpunten vielen, mocht al een wonder heten. Uit een dood spelmoment slaagde Vitesse er in de wedstrijd een kwartier voor tijd open te breken. De Twentse verdediging miste massaal een vrije trap van Kreek, waarna Stefanovic de bal in twee instanties achter Boschker werkte. Een verdediger, nota bene. Waarschijnlijk was de treffer niet eens gevallen als de Tukkers niet enkele seconden eerder Pothuizen met een blessure hadden zien uitvallen. Door het verdwijnen van de centrale verdediger was de organisatie even zoek. Hoewel Pothuizen aangeslagen was, leek het moment van de wissel niet gelukkig gekozen.

Vitesse profiteerde adequaat. Met de moed der wanhoop kroop FC Twente vervolgens uit de verdediging. Het kwam niet verder dan een kopbal van De Gier, die het doel op luttele centimeters miste. In blessuretijd besliste Vitesse het duel uit een counter. Amoah passeerde Boschker en gaf invaller Claessens een niet te missen kans. FC Twente had kort daarvoor ook zijn tweede centrale verdediger, Grujic, gewisseld voor een extra (Scott Booth) aanvaller. De Joegoslaaf had hiervoor geen enkel begrip en liet in de richting van de coaches Van ’t Schip en Achterberg duidelijk zijn ongenoegen hierover blijken.

Het incident leek meer in zich te hebben dan frustratie over de nederlaag alleen. Na de vele teleurstellingen in het Enschedese kamp is al lang niet alles pais en vree. Vooral niet waar het gaat om het vertrouwen in de technische staf. FC Twente zal in elk geval de komende week van FC Groningen moeten winnen, om niet opnieuw in degradatiegevaar verzeild te raken. De druk op de Enschedese formatie zal groot zijn, evenals die op de onervaren coach Van ’t Schip.

Karakteristieken

Vitesse
Dragoslav Jevric, Tim Cornelisse, Ruud Knol, Dejan Stefanovic, Louis Laros, Carlos Fortes (58. Gert Claessens), Michel Kreek, Nicky Hofs (76. Remco van der Schaaf), Viktor Sikora, Jhonny van Beukering (46. Didier Martel), Matthew Amoah

FC Twente
Sander Boschker, Faouzi el Brazi, Spira Grujic (82. Scott Booth), Patrick Pothuizen (78. Chris van der Weerden), Dennis Hulshoff, Simon Cziommer, Björn van der Doelen, Kurt van de Paar, Arjan van der Laan, Jack de Gier, Ellery Caïro

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: 24.500

Kaarten
Geel: Laros, Sikora, Claessens (Vitesse), El Brazi, Houwing (FC Twente)

Scoreverloop
1-0 Stefanovic (76.)
2-0 Claessens (90.)

 

 

Bron: Voetbalkrant 09-03-02
 

Dans om Mahamadou Diarra is begonnen

Zijn indrukwekkende optreden tijdens de Afrika Cup heeft veel ogen geopend. Zelfs Manchester United zat meerdere keren voor hem op de tribune. Dus luidt de prangende vraag: waar voetbalt Mahamadou Diarra volgend seizoen?

Tijdens het landenkampioenschap van Afrika bereikte Diarra (20) begin dit jaar met Mali de vierde plaats. Kameroen, onbetwist de sterkste deelnemer, stootte het gastland in de halve finales uit het toernooi.

“Ik vond het niet zo erg dat we in de halve finale verloren”, zegt Diarra. “Ik ben bang voor de mensen in Mali. Als we winnen, zijn ze zó blij. Dan gaan ze in auto´s de straat op en gebeuren er ongelukken. Na elke overwinning van ons zijn er vijf of zes doden gevallen. Door ongelukken, of door hartstilstanden tijdens het vreugdefeest. Dat is Afrika.”

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 09-03-02
 

Dragoslav Jevric keert terug in doel Vitesse

Dragoslav Jevric keert vanavond terug in het doel van Vitesse, in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Joegoslaaf ontbrak maandagavond in het duel met Roda JC (2-0 winst) wegens een blessure aan het kruis.

Na zijn sterke optreden in Kerkrade moet Jim van Fessem (26) dus opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. De goalie kreeg gisterochtend van trainer Edward Sturing te horen dat Jevric (27) eerste keus blijft.

Sturing: “Ik heb in de winterstop gekozen voor Jevric. Het zou verkeerd zijn hem nu te laten vallen, nu hij een wedstrijd heeft gemist. Van Fessem heeft het uitstekend gedaan. Hij heeft hij Roda drie punten voor ons gepakt. Daarvoor heb ik hem namens de groep bedankt. Hij laat zien dat hij een goede prof is. Hij staat er wanneer hij er moet staan.”

“Jevric heeft het na de winterstop ook goed gedaan. Ik probeer rust te brengen door spelers te vertellen wat hun positie is. Natuurlijk is dit zuur voor Jimmy. Maar dat is topsport.”

Voor Van Fessem kwam de boodschap niet geheel onverwacht, maar wel opnieuw keihard aan. De van Willem II overgekomen doelman hoorde net als in de winterstop dat hij slechts tweede keuze is hij Sturing.

“Dat vond ik in de winterstop al uitermate dubieus”, zegt Van Fessem. “Ik heb er mee leren leven. Wat ik nu heel frustrerend vind, is dat de keuze los staat van mijn prestaties. Tegen Den Bosch moest ik een uur invallen. En heb het toen net als tegen Roda JC goed gedaan. Maar het is blijkbaar niet van invloed.”

Van Fessem heeft een gesprek gehad met Sturing en Jan Streuer, de technisch manager van Vitesse. “Daarin heb ik aangegeven dat ik het goed naar mijn zin heb hij de club”, aldus Van Fessem. “Ik ervaar het als heel verfrissend om na zeven jaar Willem II bij een nieuwe club te spelen.”

De Brabander klampt zich vast aan de hoop op een betere sportieve toekomst in Arnhem. “Ik heb dit seizoen vijftien wedstrijden gespeeld en behoorlijk gekeept. Na de zomer komt er een andere trainer. Misschien heeft die andere ideeën. Daar klamp ik me aan vast. Je weet nooit wat er allemaal gebeurt. Ik sta nergens meer van te kijken.”

Sturing kan tegen Twente weer beschikken over Michel Kreek, Remco van der Schaaf, Stefan Nanu en Didier Martel, allen hersteld van blessures. Waarschijnlijk zal alleen Kreek beginnen. De anderen missen ritme voor een volledig duel, maar kunnen wel invallen. Dat geldt ook voor Gert Claessens, die met een trainingsachterstand kampt.

De geblesseerden Theo Janssen, Mamadou Zongo, Bob Peeters, Mahamadou Diarra (enkel) zullen zeker ontbreken, net als Tijjani Babangida (ziek) en Emile Mbamba (geschorst).

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Laros; Hofs, Kreek, Sikora, Fortes; Amoah en Van Beukering

 

Bron: Gelderlander 09-03-02
 

Extra oefenduel Vitesse

Vitesse speelt dindag 12 maart een oefenduel tegen C.S.V. in Apeldoorn. Vitesse zal aantreden met een mix van eerste elftalspelers en jongens van de Beloften.

Trainer Edward Sturing wil een aantal spelers die terug komen van blessures de volle negentig minuten laten spelen om te kijken hoe zij ervoor staan met het oog op het duel tegen PSV, zondag 17 maart. De wedstrijd wordt om 18.30 uur gespeeld en nadere informatie over de kaartverkoop volgt.

 

Bron: Vitesseworld 08-03-02
 

Topper op SML

De Beloften van Vitesse spelen zaterdagmiddag om 15.00 uur het belangrijke competitieduel tegen PSV.

Het elftal van Mike Snoei, halve finalist in het bekertoernooi voor reserve elftallen, staat op twee punten achterstand van de Eindhovenaren en bezet daarmee de vijfde plaats op de ranglijst. PSV, vierde, heeft echter wel één duel meer gespeeld dan de Arnhemmers. Het eerste duel tussen beide ploegen werd met 4-0 door Vitesse gewonnen.

Vitesse-PSV begint zaterdag 9 maart om 15.00 uur op het terrein van SML (Bakenbergseweg).

 

Bron: Vitesseworld 08-03-02
 

Vitesse last extra oefenwedstrijd in

Trainer Edward Sturing last volgende week een extra oefenduel in tegen een amateurclub. Het is nog niet bekend tegen wie en op welke dag.

Sturing: “Het is om spelers die er een aantal weken uit zijn geweest in hun ritme te laten komen. Daar kun je geen competitiewedstrijd voor gebruiken.” “Je stapt er niet zomaar vier weken ongestraft uit. Dan ben je niet zomaar wedstrijdfit”, verklaart Edward Sturing. “Het doel is zoveel mogelijk fitte spelers te hebben voor een goede eindsprint. Wie in elk geval spelen, zijn de jongens die ik 90 minuten in actie wil zien na hun blessure.”

 

Bron: TT TVG 08-03-02
 

Voorbeschouwing FC Twente

Vitesse moet het zaterdagavond tegen FC Twente, de nummer negen van de competitie, zonder Diarra stellen. De middenvelder heeft teveel last van zijn tegen Roda JC opgelopen enkelblessure. De Malinees is niet de enige speler die Edward Sturing moet missen.

Naast Diarra zijn ook de geblesseerden Peeters, Babangida, Janssen, Zongo en de geschorste Mbamba niet inzetbaar tegen FC Twente. Van der Schaaf, Martel, Nanu, Kreek en Claessens zitten weer bij de groep van zeventien spelers, maar worden niet allen meteen ingezet. Sturing: “Er is een groot verschil in medisch fit en wedstrijdfit zijn. Daarom spelen we volgende week ook een extra oefenduel tegen een amateurclub om een aantal jongens negentig minuten te laten spelen en om te zien hoe ze er voor staan met het oog op het duel tegen PSV.”

Trainer Sturing vond de 2-0 overwinning tegen Roda JC een fantastisch resultaat, maar de manier van spelen was niet Vitesse eigen. “Ik wil als trainer beter voetbal zien. We wilden ook niet zo spelen, maar gelukkig pakte het goed uit. Wij kunnen niet zoals bijvoorbeeld FC Den Bosch op de counter spelen en dat willen we ook niet doen. Zaterdag tegen FC Twente zal het publiek dat ook niet van ons zien. We gaan een belangrijke eindfase tegemoet waar elk punt belangrijk is en dat betekent in ieder geval de drie punten in eigen huis proberen te behouden.”

Voetballend vermogen
“FC Twente is een ploeg met veel voetballend vermogen in huis. Ik weet niet wat ik moet verwachten zaterdag en weet absoluut niet wat de ploeg gaat doen. We zullen het moeten afwachten, maar het is wel een ploeg die in het verleden wel wil voetballen. Met spelers als Van der Laan, Van der Doelen en Van der Leegte hebben ze jongens in huis die vooruit denken. Aan de andere kant, in de wedstrijd tegen Feyenoord kwamen ze nauwelijks de middellijn over en wonnen met 2-1”, aldus Sturing.

1e keus
De trainer wilde zijn opstelling niet bekend maken, maar Jevric zal het doel verdedigen van de Arnhemmers. “Van Fessem heeft het zeer goed gedaan tegen Roda, heeft ons drie punten bezorgd, maar Jevric is mijn eerste keus. Die beslissing heb ik in de winterstop gemaakt en daar houd ik aan vast. Jimmy weet dat en gaat daar ook heel professioneel mee om. Natuurlijk is het zuur voor hem, maar dat is topsport.”

 

Bron: Vitesseworld 08-03-02
 

Sturing houdt wat achter de hand

Vitesse kan zaterdag thuis tegen FC Twente voor het eerst sinds tijden beschikken over een sterke bank.

Remco van der Schaaf, Didier Martel en Stefan Nanu kunnen weer spelen, maar beginnen op de bank. “Medisch fit is iets anders dan wedstrijdfit. Daarom kunnen ze niet allemaal ingezet worden. Dat is een te groot risico”, legt trainer Edward Sturing uit. Michel Kreek miste maar een wedstrijd en begint daarom wel in de basis. “Ik heb nu goede spelers om in te vallen en een wedstrijd te veranderen”, vindt Sturing, die ook Gert Claessens naast zich op de bank weet. Ondanks het sterke optreden van keeper Jim van Fessem tegen Roda JC kiest Sturing weer voor Dragoslav Jevric. “Hij is mijn eerste keus. Ik heb respect voor Van Fessem. Hij heeft professioneel gereageerd op mijn beslissing.”

De blessure van Mahamadou Diarra lijkt niet ernstig, maar Twente komt te vroeg. Tijjani Babangida is weer ziek, waardoor zijn enkelblessure niet behandeld kan worden.

Opstelling:
Jevric, Cornelisse, Knol, Stefanovic, Laros, Hofs, Kreek, Sikora, Fortes, van Beukering, Amoah

Emile Mbamba zit zijn eerste van drie wedstrijden schorsing uit.

 

Bron: TT TVG 08-03-02
 

FC Groningen – Vitesse

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de media, is de kans groot dat de wedstrijd FC Groningen – Vitesse toch op de geplande vrijdagavond gespeeld gaat worden.

Door de tweede EK kwalificatie-wedstrijd tussen Nederland en Ierland (onder 19), d.d. 10 april 2002, vindt het duel tussen Heerenveen en FC Groningen geen doorgang op die datum. Enkele Groningen-spelers hebben interlandverplichtingen die avond voor het Nederlands elftal.

Door het niet doorgaan van dit duel kan de wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse alsnog op de vastgestelde vrijdagavond gespeeld worden. Begin volgende week zal de definitieve speeldatum van deze wedstrijd bekend worden gemaakt.

 

Bron: Vitesseworld 07-03-02
 

Vitesse wil Rijkaard als hoofdtrainer

Frank Rijkaard is een van de belangrijkste kandidaten om Edward Sturing op te volgen als hoofdcoach bij Vitesse, zo meldt Radio Rijnmond. De naam van Rijkaard werd door de spelersgroep naar voren geschoven.

De trainer van Sparta verklaarde zelf dat een vertrek bij de Rotterdamse club niet aan de orde is.

 

Radio Rijnmond 07-03-02

Gesprek Vitesse stemt supportersclub tevreden
De supportersclub van Vitesse heeft forse kritiek op de clubleiding ingeslikt na een gesprek met onder meer bestuurslid Jan Snellenburg en algemeen directeur Hans Schreudering.
Daarin heeft de clubleiding van Vitesse verschillende beloften gedaan. Zo zal onderneer worden gesproken over korting op seizoenkaarten voor de circa 7.000 leden van de fanclub. Ook voelt de supporters club zich nu serieus genomen op andere twistpunten, zoals het uitblijven van een supportershome en een bestuurskamer voor de fanclub in Gelredome.

 

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 07-03-02
 

Dragoslav Jevric hervat groepstraining

Dragoslav Jevric heeft gisteren de training hervat bij Vitesse. De doelman heeft ruim een week rust moeten houden wegens een blessure aan het kruis. Waarschijnlijk zal de Joegoslaaf zaterdag inzetbaar zijn in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, maar het is nog niet bekend welke keeper de voorkeur krijgt. Trainer Edward Sturing zag maandag Jim van Fessem uitblinken in de wedstrijd bij Roda JC (0-2).

De coach lijkt weer wat ruimer in zijn spelers te zitten. Ook Michel Kreek, Didier Martel en Stefan Nanu zijn zaterdag waarschijnlijk inzetbaar. Het drietal ontbrak in Kerkrade wegens een blessure, maar zal vandaag weer aansluiting zoeken met de uitgedunde spelersgroep.

Het is nog onduidelijk of Remco van der Schaaf, Mahamadou Diarra en Tijjani Babangida zaterdag kunnen spelen. Babangida is hersteld van zijn enkelkwetsuur, maar wordt opnieuw geveld door ziekte. Diarra liep tegen Roda JC een gekneusde enkel op en werkt vanmorgen een looptraining af.

Van der Schaaf kan weer volledig trainen. De komende dagen moet blijken of hij voldoende is hersteld van de enkelblessure die hem al weken aan de kant houdt.

 

Bron: Gelderlander 07-03-02
 

Drie duels voor Mbamba

De tuchtcommissie van de KNVB heeft aanvaller Emile Mbamba voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Mbamba werd afgelopen maandag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC met rood van het veld gestuurd. De Arnhemse club heeft de straf geaccepteerd waardoor de aanvaller uit Kameroen de eerstkomende drie wedstrijden (FC Twente, PSV en NAC) genoegen moet nemen met een plaats op de tribune.

 

Bron: Vitesseworld 07-03-02
 

FC Groningen-Vitesse verplaatst

De uitwedstrijd van Vitesse tegen FC Groningen is door de KNVB verplaatst. FC Groningen-Vitesse staat nu twee dagen later op de agenda: niet op vrijdag 12 april, maar op zondag 14 april.

 

Bron: TT TVG 07-03-02
 

NAC-Vitesse op Canal+

De wedstrijd tussen NAC en Vitesse, zaterdag 23 maart, wordt rechtstreeks uitgezonden op de abonneezender Canal+.

Het duel in Breda is bij Canal+ Match of the week en wordt vanaf 19.30 uur rechtstreeks uitgezonden.

 

Bron: Vitesseworld 07-03-02
 

Nicky Hofs:
De financiele zorgen van Vitesse zijn misschien wel mijn geluk

Nicky Hofs (18) is een jongen van de straat. Het bestaan in de Arnhemse wijk Klarendal leerde hem overleven, maar schonk hem weinig toekomstperspectief. Profvoetbal bood de uitweg. Het talent toont op het middenveld van Vitesse enthousiasme, onbevangenheid en vooral slagingsdrang. ´Want voetbal moet mijn redding zijn.´

Deze plotselinge doorbraak komt voor mij onverwacht. Het begon tijdens de winterstop. Ik mocht in eerste instantie niet mee op trainingskamp naar Portugal, totdat ik enkele dagen voor het vertrek een telefoontje kreeg dat ik me toch bij de selectie mocht voegen.

lees verder...

 

 

 

Bron: VI 06-03-02
 

Roda JC mist scherpte tegen Vitesse

Roda JC had afgelopen maandag in het competitiewedstrijd met Vitesse (0-2) duidelijk de teleurstelling van de UEFA Cupwedstrijd tegen AC Milan in de benen. Desondanks creëerde de ploeg van de bekritiseerde trainer Georges Leekens een aantal goede kansen. Vitesse-doelman Jim van Fessem reageerde alert op schoten van Yannis Anastasiou, Edrissa Sonko en Mark Luypers. Vitesse speelde niet veel beter dan de Limburgers. Maar was wel slimmer, getuige de twee counters die in de 42ste en 9ste minuut leidden tot de twee Arnhemse doelpunten. van Emile Mbamba en Matthew Amoah. Over de gehele wedstrijd bekeken was de overwinning van Vitesse verdiend. Mbamba kreeg na de 0-1 voorsprong een rode kaart, maar ook tegen tien man bleef Roda machteloos.

 

Bron: VI 06-03-02
 

Swelheim niet langer verdacht van fraude in affaire-Vitesse

De voormalige Nuon-baas Tob Swelheim en het energiebedrijf zelf zijn niet langer verdachte in het onderzoek naar fraude bij voetbalclub Vitesse. Het openbaar ministerie heeft de zaak tegen Swelheim geseponeerd op ‘grond van onvoldoende wettig en overtuigend bewijs’.

Swelheim was in het vizier gekomen van het OM, nadat hij 36 duizend euro (80 duizend gulden) aan informant Harold Klap had betaald. Klap heeft in december 2000 een belastende verklaring afgelegd over oud-Vitesse voorzitter Karel Aalbers. Swelheim boekte de betaling aan Klap weg onder de post ‘waterleidingbedrijf Thailand’. Klap was in die periode woonachtig in Thailand.

De wijze waarop Nuon de betaling in de interne boekhouding had gezet, was voor het OM aanleiding om een onderzoek te beginnen naar mogelijke valsheid in geschrifte. Tegelijktijd hadden de advocaten van Aalbers een klacht ingediend tegen de werkwijze van Swelheim en Nuon. Beide zaken zijn nu door het OM geseponeerd.

Nuon had er op aangedrongen om het onderzoek naar Swelheim eerder af te ronden, zegt woorvoerder Peter Knoers. De Nuon-baas ging eind 2001 namelijk met pensioen. ‘Beter laat dan nooit.’ Het OM heeft zijn onderzoek naar de mogelijke fiscale fraude door Aalbers bij Vitesse nog niet afgerond. Aalbers meent dat het onderzoek in een stroomversnelling kwam, nadat Swelheim met de verklaring van Klap naar de Fiscale Inlichtingen en opsporingsdienst was gestapt. Aalbers meent dat hij het slachtoffer is geworden van een lastercampagne van onder meer Swelheim.

Aalbers en Swelheim waren eind jaren negentig boezemvrienden. Het tweetal stond aan de basis van de opmars van de Arnhemse voetbalclub. De relatie bekoelde nadat Swelheim van zijn commissarissen de betalingen aan Vitesse moest terugschroeven.

Berichten in de media dat het OM Aalbers’ visie over de lastercampagne niet zou onderschrijven is ‘feitelijk onjuist’, meldt het OM. ‘Wij hebben enkel naar de zaak van Nuon en Swelheim gekeken. Over de visie van Aalbers hebben wij geen mening.’ Advocaat Ludo Hameleers van Aalbers is optimistisch gestemd over het onderzoek naar Aalbers. ‘Over de voortgang heb ik een grote glimlach op mijn gezicht.’

 

Bron: De Volkskrant 06-03-02
 

Peeters lange tijd uit de roulatie

Er lijkt geen eind te komen aan het blessureleed bij Vitesse. Trainer Edward Sturing is al blij als hij een elftal op het veld kan brengen. Bob Peeters (28) is het meest recente slachtoffer. De Belgische spits onderging gisteren (dinsdag) in het ziekenhuis van Deurne een operatie aan zijn linkervoet, waarbij een schroefje werd geplaatst in een van zijn middenvoetsbeentjes.

De Belgische international liep begin februari tijdens de training een klein scheurtje in de voet op. Door de operatie komt zijn zo gewenste deelname aan het WK in gevaar. Didier Martel, Stefan Nanu en Gen Claessens meldden zich inmiddels wel weer bij de groep. Remco van der Schaaf volgt nog een aangepast programma, maar verwacht spoedig weer speelklaar te zijn.

Het herstel van publiekslieveling Theo Janssen vordert inmiddels gestaag. De middenvelder hoopt zijn rentree te maken op 28 april. Dan speelt Vitesse zijn laatste thuisduel van dit seizoen, met Willem II. Janssen brak in november een been.

 

Bron: VI 06-03-02
 

Vitesse beboet Mbamba

Emile Mbamba heeft een ´forse geldboete’ gehad voor zijn rode kaart in de wedstrijd van maandagavond tegen Roda JC. De jonge aanvaller van Vitesse moest gisterochtend op het matje komen bij trainer Edward Sturing en technisch manager Jan Streuer.

Mbamba sloeg halverwege de tweede helft Roda-speler Mark Luijpers met zijn hand op het achterhoofd en kreeg een rode kaart van scheidsrechter Jack van Hulten. Manager Streuer vond het gedrag van de l9-jarige Kameroener, die voor rust scoorde voor Vitesse, onprofessioneel en dom. “Hij benadeelt de club, de andere spelers en zichzelf. Ik heb geen idee waarom hij zo reageerde, dat weet hij zelf ook niet. Hij vond het ook dom”, aldus manager Streuer, die de hoogte van de boete niet bekend wilde maken. “Hopelijk leert hij hiervan. Het kost hem veel geld, niet alleen aan de boete ook aan premies.”

 

Bron: Gelderlander 06-03-02
 

Baba’ weg bij Vitesse

Vitesse neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Tijjani Babangida. De Nigeriaanse aanvaller werd dit seizoen op voorspraak van Ronald Koeman gehuurd van Ajax. Hij heeft een doorlopend contract bij de club uit Amsterdam. Babangida gaf eerder al aan niet meer terug te willen naar Amsterdam. Hij wil elders in Europa gaan voetballen.

 

Bron: Gelderlander 06-03-02
 

OM ziet af van vervolgen Nuon en Swelheim

Er komt geen strafrechtelijke vervolging van energieconcern Nuon en zijn voormalige bestuursvoorzitter Tob Swelheim, naar aanleiding van hun rol in de affaire-Aalbers/Vitesse. Justitie seponeert de zaak wegens onvoldoende bewijs.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de Arnhemse voetbalclub Vitesse en zijn voormalige voorzitter Karel Aalbers is evenwel nog in volle gang. Over eventuele vervolging is nog geen besluit genomen.

lees verder...

 

 

 

Bron: Gelderlander 06-03-02
 

Peeters geopereerd in België

Bob Peeters is vandaag in het Belgische Deurne geopereerd aan zijn middenvoetsbeentje. De operatie is goed verlopen. De komende veertien dagen zal de Belg op krukken moeten lopen omdat zijn been in het gips is gezet.

 

Bron: Vitesseworld 05-03-02
 

Van Fessem stelt zijn kandidatuur

 

De stoelendans om de plek in het doel van Vitesse wordt elke wedstrijd interessanter. Gisteren mocht Jim van Fessem weer eens opdraven. De vervanger van Dragoslav Jevric pakte prompt drie dure punten.

Jim van Fessem (26) mocht zich meteen na de winst in Limburg warmen aan logische complimenten. Keeperstrainer Abe Knoop stapte op hem af. “Klasse jongen.” En Bob Peeters, de gekwetste aanvaller: “Je hebt ze er door gesleept, jongen.”

Vitesse dankte de overwinning inderdaad aan de uitstekende goalie. In het eerste half uur verrichtte Van Fessem drie heldendaden. Een kopbal van Ivan Vicelich, een poeier van Yannis Anastasiou en een schot van dichtbij van Edrissa Sonko. Drie riante kansen, drie keer tikte Van Fessem de bal uit de benedenhoek. Na de rust voegde de van Willem II overgekomen doelman er nog een cruciale redding aan toe. Bij de stand 0-1 sloeg hij een pegel van de vrijstaande Tom Soetaers over de achterlijn.

 

lees verder...

 

 

Bron: De Gelderlander 05-03-02
 

Rode kaart dompelt Mbamba in diepe rouw

Hij scoorde het belangrijke eerste doelpunt voor Vitesse, maar Emile Mbamba baalde gisteravond in Kerkrade. De aanvaller kreeg in het duel met Roda JC (0-2) terecht de rode kaart, nadat hij Mark Luijpers tegen het achterhoofd had geslagen. “Ik voel me rot.”

Met een zuur gezicht stapte de voetballer uit Kameroen door de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion. De negentienjarige aanvaller beleefde een memorabele avond, die voor hem prachtig begon. Vlak voor de rust rondde hij een prachtige aanval van Vitesse af. Nicky Hofs stuurde Tim Cornelisse weg aan de rechterkant, waarna Mbamba de voorzet via het lichaam van doelman Zeljko Kalec in het doel schoot.

 

lees verder...

 

 

Bron: De Gelderlander 05-03-02
 

Edward Sturing excuseert zich bijna voor het resultaat

Met de ene overwinning is een trainer blijer dan met de andere. Edward Sturing moet gisteravond dolgelukkig zijn geweest met de zege van Vitesse, maar zocht na afloop excuses voor het matige spel tegen Roda JC: 0-2.

“Ik ben ook voetballiefhebber, wat dat betreft heb ik weinig gezien. We hebben onder druk gestaan en kwamen tegen de verhouding in via een counter op 1-0. Roda heeft verzaakt te scoren en dan gebeuren zulke dingen, dat weet je in het voetbal”, stelde Sturing.

 

lees verder...

 

 

Bron: De Gelderlander 05-03-02
 

Aalbers lijdt nederlaag tegen Nuon
Justitie ziet geen reden tot vervolging

Oud voorzitter Karel Aalbers van Vitesse heeft een gevoelige nederlaag geleden in zijn juridische strijd tegen voormalig sponsor Nuon en zijn topman Tob Swelheim. Van een complot van Nuon-zijde om Aalbers doelbewust te beschadigen en hem als voorzitter van de Arnhemse subtopper aan de kant te zetten, is volgens justitie niets gebleken.

In een vierregelig briefje heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie Nuon en Swelheim laten weten dat er `onvoldoende wettig en overtuigend bewijs’ is gevonden voor vervolging. De zaak is daarmee geseponeerd.

lees verder...

 

 

Bron: AD 05-03-02
 

Vier Vitesse spelers in Oranje 19

Ter voorbereiding op de EK kwalificatie play off wedstrijden tegen Ierland op 20 maart en 10 april, zijn vier spelers van Vitesse uitgenodigd voor een trainingsstage van Oranje onder 19. Michael Jansen, Nicki Hofs, Jhon van Beukering en Eldridge Rojer gaan op 11 en 12 maart op trainingsstage in Nieuwekerk aan de IJssel.

Jansen en Rojer zijn spelers van Jong Vitesse. Jansen zat al eens op de bank bij het eerste elftal. Hofs is sinds kort basisspeler bij Vitesse 1. Van Beukering zit sinds vorig seizoen in de selectie van het eerste team.

 

Bron: TT TVG 05-03-02
 

Sterke rentree Gert Claessens

Gert Claessens maakte maandagavond tegen Roda JC na ruim twee maanden blessureleed zijn rentree bij Vitesse. De Belg viel in voor Diarra. Zijn rentree kwam sneller dan verwacht: “Ik was al verwonderd dat ik weer bij de slectie zat. Fysiek was ik ook nog niet echt klaar, maar ik voel me wel weer goed. Het was een goede prestatie en we doen een fantastische zaak.”

Met een prachtige pass stond Claessens aan de basis van de tweede treffer: “Het was inderdaad een goed pass, maar ik vind het niet zo belangrijk wie het doet. Het gaat om de drie punten, maar het doet me wel deugd.”

 

Bron: TT TVG 05-03-02
 

Bob Peeters blij met operatie

Bob Peeters wordt dinsdag geopereerd aan zijn linkervoet. De Belgische spits is daardoor zeker 10 weken niet inzetbaar. Peeters liep begin februari een klein scheurtje op in een middenvoetsbeentje. Er wordt een klein schroefje in een van de middenvoetsbeentjes geplaatst.

Bob Peeters is blij dat hij wordt geopereerd: “Ik ben opgelucht dat ik weet wat ik heb. Ik bleef maar pijn houden. Dat het seizoen nu voorbij is, die klap heb ik al verwerkt. Het leven gaat verder. Het is jammer dat er niet meteen een scan is gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk.”

 

Bron: TT TVG 05-03-02
 

Jim van Fessem blinkt uit bij Vitesse

Jim van Fessem blink uit in het doel van Vitesse. Hij hield de nul tegen Roda JC en pakte daarmee drie belangrijke punten voor zijn ploeg. Van Fessem verving de geblesseerde Jevric meer dan bekwaam: “Ik heb een paar leuke ballen kunnen tegenhouden. Dit is een persoonlijke bevestiging dat ik in principe hoor te spelen. Helaas denkt trainer Edward Sturing daar anders over, maar ik heb hem al gezegd dat ik het er niet mee eens ben.”

Jim van Fessem wil nu eerste keeper blijven: “Maar ja, de trainer bepaalt de opstelling. Ik hoop wel dat ik het hem moeilijk heb gemaakt.”

 

Bron: TT TVG 05-03-02
 

Vitesse countert naar winst in Kerkrade 0-2

Roda JC heeft in het competitieduel met Vitesse geen vervolg kunnen geven aan de knappe prestatie van afgelopen donderdag tegen AC Milan. Hoewel de Limburgers de meeste kansen kregen, waren het de Arnhemmers die de wedstrijd koeltjes naar hun hand zetten. Nadat Mbamba, de maker van het eerste doelpunt, van het veld was gestuurd, besliste Amoah het duel. Roda was nog enkele keren dicht bij een treffer, maar de ploeg ontbeerde de precisie en het geluk om tot scoren te komen.

Vooraf was de vraag hoe Roda JC zich hersteld zou hebben van het UEFA Cup-treffen met AC Milan, vorige week donderdag. Enerzijds was daar natuurlijk de blijdschap over het feit dat de club erin geslaagd was het Milan in eigen huis te kloppen, maar anderzijds was daar de teleurstelling over het feit dat het Europese avontuur na het nemen van strafschoppen toch geen vervolg kreeg. In de beginfase leek de teleurstelling nog de overhand te hebben, want Vitesse nam het initiatief. Het zette Roda met de rug tegen de muur, maar het leverde de Arnhemmers slechts een schietkans voor Matthew Amoah op. Zeljko Kalac redde bekwaam.

Pas na een kwartier kwam Roda beter in de wedstrijd en de Limburgers kregen prompt kansen. Yannis Anastasiou, de Griekse topscorer van Roda die na de winterstop alleen tegen De Graafschap een keer het net wist te vinden, en Edrissa Sonko vonden na knappe schoten Vitesse-doelman Jimmy van Fessem op hun weg, terwijl Bernard Tchoutang even later rakelings voorlangs schoot. Vitesse had in die fase weinig in te brengen en hoopte op een snelle counter. Drie minuten voor rust was het zover. Tim Cornelisse sprintte de diepte in en legde de bal panklaar voor Emile Mbamba: 0-1.

 

Na rust leek Roda zeker op weg naar de gelijkmaker, maar opnieuw Van Fessem stond Kerkraads succes in de weg na een goed schot van invaller Tom Soetaers. Toen de doelman eindelijk geklopt was door een prima vrije trap van Mark Luijpers bracht het aluminium redding. Het zat Roda bepaald niet mee en Vitesse leek het duel zonder schade uit te kunnen spelen. Doelpuntenmaker Mbamba verpeste de idylle door Luijpers in een onschuldig duel op een klap te trakteren. Het rood dat volgde nadat arbiter Jac Schenkels zijn assistent had geraadpleegd, was niet meer dan logisch.

Met nog twintig minuten op de klok en een man meer op het veld zette Roda JC nog een keer aan. Het alles-of-niets spelletje van de Limburgers speelde Vitesse in de kaart en met een koele tweede counter maakten de Arnhemmers het karwei af. Een pass van Luijpers werd onderschept en Gert Claessens lanceerde Amoah die nog voordat hij ‘de zestien’ van Roda bereikte, uithaalde, Zeljko Kalac en heel Kerkrade verslagen achterlatend. Zelfs zonder spits Bob Peeters, die voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld, en bepalende spelers als Michel Kreek en Remco van der Schaaf meldde Vitesse zich nadrukkelijk voor de race om Europese tickets.

Roda JC:
Zeljko Kalac, Regillio Vrede (88. Sven Vandenbroeck), Humphrey Rudge, Marc Luijpers, Fatih Sonkaya, Garba Lawal, Kevin van Dessel, Ivan Vicelich (61. Davey Zafarin), Bernard Tchoutang, Idrissa Sonko (46. Tom Soetaers), Yannis Anastasiou

Vitesse: Jim van Fessum, Tim Cornelisse, Dejan Stefanovic, Ruud Knol, Mahamadou Diarra (64. Gert Claessens), Louis Laros, Carlos Fortes, Nicky Hofs (46. Jevgeni Levchenko), Victor Sikora (87. Jhon van Beukering), Matthew Amoah, Emile Mbamba

Scheidsrechter: Jack van Hulten

Toeschouwers: 12.500

Kaarten
Geel: 
Rudge, Zafarin (Roda JC), Sikora (Vitesse)
Rood: Mbamba (Vitesse, 68.)

Scoreverloop:
0-1 Mbamba (42.)
0-2 Amoah (79.)

 

 

Bron: Voetbalkrant 04-03-02
 

Vitesse wint in Kerkrade

Met een paar slimme uitvallen heeft Vitesse maandagavond Roda JC verslagen, 2-0. De Arnhemmers heroverden daarmee ondanks hun vele handicaps de vijfde plaats. Voor de Limburgers blijft gevaar voor degradatie aanwezig.

,,Roda bedankt”, schalde het uit de speakers van stadion Parkstad Limburg. Opvallend genoeg gebeurde dat al voor de wedstrijd. Het was een soort eerbetoon aan de Limburgse spelers, wegens de winst vorige week donderdag bij AC Milan. Dat de Italianen zich voor de volgende ronde plaatsen, was kennelijk van secundair belang.

Halverwege was het enthousiasme van de aanhang alweer wat geluwd. Vitesse leidde, door een treffer kort voor de rust van Mbamba. Hij tikte van dichtbij in, na een vloeiend lopende aanval via Hofs en Cornelisse. Het was tegen de verhoudingen in, dat wel.

Desondanks mocht Roda de achterstand voornamelijk zichzelf aanrekenen. Als wel vaker dit seizoen misten de Limburgers goede kansen. Anastasiou stuitte twee keer op de voortreffelijk ingrijpende doelman Van Fessem. Tchoutang schoot, luttele seconden voor Vitesses openingstreffer, in fraaie positie voorlangs.

Dat Vitesse scoorde mocht vrij opvallend worden genoemd. Trainer Sturing miste in Kerkrade maar liefst negen min of meer vaste krachten, onder wie de mensen die doorgaans de treffers voor hun rekening nemen.

 

ANP 04-03-02
 

Bas Wijnen de held van Vitesse 2

De kans is groot dat Vitesse volgend seizoen met twee teams deelneemt aan het toernooi om de KNVB-beker. Vitesse 2 bereikte gisteravond de finale van het bekerstrijd voor reserveteams. Tegen Ajax 2 vertolkte doelman Bas Wijnen de heldenrol.

Bedolven onder een veertigtal opdringerige en blije supporters, liet Bas Wijnen de tranen even de vrije loop. De 21-jarige keeper had zojuist een fraai kunstje uitgehaald. door in de strafschoppenserie twee ballen uit het doel te boksen. Een prachtig hoogtepunt voor de doelman, die een lange en zware lijdensweg heeft ondergaan.

“Hier heb ik geen woorden voor”, stamelde Wijnen ver na negenen, nadat de rust was teruggekeerd op het sportpark van voetbalvereniging Rheden. “Ik was mijn vader en moeder aan het zoeken, toen ineens al die supporters op me af kwamen. Het was heel emotioneel voor mij. Dan breken dus de tranen los.”

Toch vonden vader en zoon elkaar. “Hij zei dat ik beter penalty’s kan lezen dan boeken”, lacht Wijnen. “Dat klopt ook wel. Want een boek lees ik nooit.” Het was een grappig gezicht. In de middencirkel maakte Mike Snoei voor elke Amsterdamse strafschop een armgebaar naar Wijnen. De trainer van Vitesse 2 had vrijdagavond opgelet, toen Ajax 2 de strafschoppenserie verloor van FC Utrecht in de halve finale van het hoofdtoernooi om de nationale beker.

Wijnen volgde de aanwijzingen van de coach op en ranselde keurig de eerste twee inzetten van Ajax uit zijn doel. De missers van Kiran Bechan en Jason Culina werden Ajax fataal, aangezien Evgeniy Lewtsjenko, Tom Verhaar, Rick van Bochem, Martijn Kuiper en Kalle Sone namens Vitesse scoorden vanaf de stip. Verslaat Vitesse in de finale het reserveteam van Willem II, dan speelt het volgend seizoen in het hoofdtoernooi om de KNVB-beker.

“Die eerste twee strafschoppen van hun gingen in dezelfde hoek als vrijdag”, sprak Wijnen tevreden. “Dit is één van de mooiste momenten van de laatste jaren. Vorig jaar zat ik op de bank bij het eerste elftal. Dat is mijn hoogtepunt. Maar vanavond is sportief gezien het mooiste moment.”

Nadat hij was hersteld van jeugdkanker keerde Wijnen terug bij Vitesse in de selectie van het tweede elftal. Daar verloor hij eerder dit seizoen de concurrentieslag met Raymond van Driel, die drie keer op de bank mocht zitten bij het eerste en die in januari mee ging op trainingskamp in Portugal.

“Voor de winterstop zat ik voor het eerst na de ziekte in een dip”, aldus Wijnen. “Toen vertoonde ik assertief gedrag. Daar moet je bovenop komen. En ik ben er weer bovenop gekomen. Vanavond is een kleine beloning voor het werk dat ik nadien heb geleverd. Ik heb het gevoel dat ik elke dag sterker word. Qua kracht en conditie. Dan komt het keepen vanzelf wel.”

Wijnen staat bij Vitesse tot medio 2004 onder contract. “Misschien zal ik doorbreken bij Vitesse, misschien niet”, stelt hij nuchter. Mike Snoei liet na de fraaie bekerwinst op Ajax 2 weten dat Wijnen en de jongere Van Driel op dit moment gelijkwaardig zijn aan elkaar. Wijnen beseft dat de aanwezigheid van Dragoslav Jevric en Jimmv van Fessem de toegang tot de hoofdselectie blokkeert.

Hij is dezer dagen met de clubleiding van Vitesse in gesprek over zijn sportieve toekomst. We kijken of ik verhuurd kan worden , aldus Wijnen. “We zien wel wat eruit komt. Waar hij na de zomer zal spelen? Schouderophalend: “In voetbal weet je nooit waar je morgen voetbalt.”

Ook voor Mike Snoei was het een bijzondere dag. De trainer was in de ochtenduren geslaagd voor het praktijkgedeelte van de cursus Coach Betaald Voetbal. In het hol van de leeuw, zoals hij het zelf noemde, in Nijmegen voor de spelersgroep van NEC.

“Daar hen ik de laatste maanden fantastisch ontvangen tijdens mijn stage”, aldus Snoei. “De docenten Spelbos en Koevermans waren enthousiast over de inzet van de spelers. En ik was er zelf ook van onder de indruk.”

Twee mondelinge examens, over voetbaltheorie en management, weerhouden Snoei nog van het diploma. Geen bijster grote obstakels. “Op papier heb ik voor heide onderdelen al dikke voldoendes gehaald.”

Een wonder daargelaten, heeft Snoei spoedig de vereiste papieren in zijn bezit voor het hoofdtrainerschap in het betaalde voetbal. Snoei is al lange tijd in gesprek met de clubleiding over zijn toekomst bij Vitesse. En heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt dat hij zich klaar acht voor de hoogste trainerspost. “Ik doe deze cursus niet voor niets”, zei Snoei in Rheden. “De club is tevreden over mij en is nu bezig een functie voor mij te creëren.” Wie de huidige hoofdtrainer Edward Sturing zal opvolgen?. “Je wilt nu iets horen, wat de club moet lanceren”, zei Snoei, die liever wilde praten over de daden van zijn pupillen.

Vitesse 2 leverde namelijk een keurige prestatie, in de geest van de hoofdmacht. Binnen drie dagen wonnen beide teams op karakter van Ajax. Vitesse 2, met Kalle Sone als beste speler, bleef zelfs met negen man overeind. Richard Terpstra (twee keer geel) en Michael Dingsdag (rood na domme charge) gingen in de slotfase van de reguliere speeltijd naar de kant. Vitesse hield stand in de verlenging, waarna Bas Wijnen zijn finest-hour beleefde.

Vitesse 2-Ajax 2 1-1 (Vitesse wint na strafschoppen)
15. Quansah 0-1, 45. Aelbrecht 1-1.

Opstelling Vitesse: Wijnen; Terpstra, Kuiper, Dingsdag, Komol; Lewtsjenko, Aelbrecht (84.Van Bochem), Verhaar: Sone, Van Beukering (90.Jansen) en Riga (104.Echarqui).

 

De Gelderlander 04-03-02
 

‘Classic’ shirt Vitesse te koop

Vitesse heeft enkele honderden nieuwe thuisshirts laten produceren om aan de enorme vraag naar het geelzwarte tenue te kunnen voldoen. Sinds de paaswedstrijd tegen Ajax is het klassieke (‘classic’) shirt met de smalle banen en zonder sponsornaam-vervuiling weer te koop in de fanshop. Het shirt was eerder in beperkte oplage te verkrijgen, maar lag al maanden niet meer op de plank. Tot onvrede van een deel van de fans. Vanwege de beperkte oplage is er sprake van een gewild verzamelobject.

Vitesse speelt overigens louter in het fraaie shirt omdat er geen sponsor is. Bij de komst van een shirtsponsor wordt het klassieke shirt weer verruild voor een tenue met bredere banen waarop een logo beter zichtbaar is.

 

De Gelderlander 04-03-02
 

Datum 1/2 finale Beloften

Na de overwinning van de Beloften op NAC speelt het team van Mike Snoei op dinsdag 19 maart thuis tegen de Beloften van Ajax. De halve finale begint om 18.30 uur.

 

Bron: Vitesseworld 04-03-02
 

Joop Brand ma-avd bij Studio Sport

Joop Brand, Hoofd Opleidingen van Vitesse, is maandagavond te gast in het Studio Sport-programma Eredivisie op Maandag. Het sportprogramma wordt live uitgezonden vanuit het Cobra-café op het Museumpleinplein in Amsterdam. De presentatie is in handen van Jack van Gelder en Joep Schreuder en begint rond 22.40 uur op Nederland 2.

 

Bron: Vitesseworld 04-03-02
 

Vitesse zwaar gehavend naar Roda
Trainer Edward Sturing mist liefst negen spelers wegens blessures

De blessureproblemen bij Vitesse nemen zorgwekkende vormen aan. Voor de wedstrijd bij Roda JC mist trainer Edward Sturing vanavond liefst negen spelers vanwege blessures, een seizoensrecord.

Mamadou Zongo (knie), Theo Janssen (beenbreuk), Remco van der Schaaf (enkel), Bob Peeters (voet), Didier Martel (hamstring), Stefan Nanu (hamstring), Dragoslav Jevric (kruis), Michel Kreek (enkel) en Tijjani Babangida (enkel). De trainer van een beetje club in de eredivisie zou spontaan de plaatselijke fanfare inviteren, wanneer hij deze spelers tot zijn beschikking zou krijgen.

 

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 04-03-02
 

Bob Peeters: “Spelen op het WK deze zomer zal een utopie zijn”

Bob Peeters beleeft de grootste teleurstelling uit zijn sportieve carrière. “Het WK zal voor mij een utopie zijn”, zegt de aanvaller uit België, die dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie kan komen.

Een fitte Peeters had deze zomer zonder twijfels de koffers kunnen pakken voor een reisje richting Azië. De 14-voudig international heeft nu de gedachten laten varen, dat hij in Japen en Zuid-Korea van de partij zal zijn. “Dat is zuur”, zegt Peeters. “Maar het is ook inherent aan voetbal.”

 

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 04-03-02
 

Vitesse 2 nadert ticket Amstel Cup

Vitesse 2 staat op de drempel van het hoofdtoernooi om de Amstel Cup. Het team van trainer Mike Snoei bereikte zaterdag de halve finales van het bekertoernooi voor reserveteams, door NAC 2 in Breda te verslaan: 1-2.

In de halve eindstrijd speelt Vitesse 2 thuis tegen Ajax 2. De winnaar van dit duel plaats zich niet alleen voor de finale, maar mag tevens volgend seizoen uitkomen in het toernooi om de Amstel Cup. Een datum voor de wedstrijd tegen Ajax 2 is nog niet bekend.

“We willen op een zaterdag spelen op het veld van SMIt), zegt Snoei. We willen er een hele happening van maken. In de competitie zijn we een beetje achterop geraakt, maar deze halve finale is een mooi vooruitzicht.”

Vitesse schudde NAC 2 van zich af, door een doelpunt van Kalle Sone in de verlenging. NAC nam een voorsprong via Glen Salmon, maar nog voor de rust pegelde Evgeniy Levtsjenko raak na een hoekschop van Orlando Trustfull.

Via Tijjani Babangida, Kristof Aelbrecht, Sone en Riga hadden de gasten de betere kansen, maar het duurde tot in de tweede helft van de verlenging voordat Sone de sudden-death realiseerde. Na een lange trap van Trustfull liep de doelman van NAC tegen een van zijn verdedigers, waarna Sone de bal in een leeg doel kon schuiven.

“Een cadeautje”, aldus Snoei. “Maar het was wel dik verdiend.”

Opstelling Vitesse
Wijnen, Kuiper, Dingsdag, Jansen, Komol (Sone), Aelbrecht, Verhaar, Riga, Levchenko, Trustfull, Babangida (Tiren).

 

Bron: Gelderlander 04-03-02
 

Vitesse-PSV naar zondag 17 maart 14.30 uur

Het duel tussen Vitesse en PSV is verplaatst van zaterdag 16 maart naar zondag 17 maart, aanvang 14.30 uur.

Reden voor de verschuiving is het duel dat PSV op donderdag 14 maart speelt tegen Feyenoord in de kwartfinale van de UEFA Cup. Doordat tussen twee wedstrijden 48 uur moet zitten heeft de KNVB het duel Vitesse – PSV verzet naar de zondag.

 

Bron: Vitesseworld 04-03-02
 

Zorgen vooraf tegen Roda

Voor het uitduel tegen Roda JC moet Sturing het doen zonder een groot aantal spelers. Desondanks is de trainer positief over de kansen van zijn ploeg.

In Kerkrade zal het volgende negental ontbreken op de lijst: Jevric, Nanu, Kreek, Van der Schaaf, Janssen, Zongo, Babangida, Peeters en Martel. De met griep kampende Sikora, Mbamba en Stefanovic zijn gelukkig wel inzetbaar. Edward Sturing hoeft weinig keuzes te maken om elf spelers in het veld te brengen. Door de vele blessures staat Laros wederom linksback en staat Matthew Amoah hoogstwaarschijnlijk weer in de basis.

Ondanks de vele tegenslagen is trainer Sturing positief over de kansen van Vitesse. “Je moet je niet verschuilen achter de vele blessures. Natuurlijk is het vervelend, maar met onze selectie kunnen we maandag nog altijd een aardig elftal op de been brengen. Een elftal dat zeker de kwaliteit heeft van Roda JC te kunnen winnen”, aldus Sturing.

 

 

Bron: Vitesseworld 04-03-02
 

Vitesse mist 9 man tegen Roda JC

Vitesse mist maandagavond in het uitduel tegen Roda JC maar liefst negen spelers: Jevric, Nanu, Kreek, Van der Schaaf, Janssen, Zongo, Babangida, Peeters en Martel. Sikora, Mbamba en Stefanovic lijken op tijd hersteld van de griep. Zij staan in elk geval in de basis. Tijjani Babangida moest als laatste afhaken. Hij is door zijn enkel gegaan.

Trainer Edward Sturing wil zich niet verschuilen achter de blessuregolf: “Je moet ook constateren dat we ondanks alle afwezigen toch een aardig elftal op de been kunnen brengen dat gewoon van Roda moet kunnen winnen.” Louis Laros speelt weer als linksback. “Ik hoop dat ik geen 90 minuten hoef te spelen, maar ik vrees dat het wel moet”, aldus laros. “Na Den Bosch kreeg ik toch wel een reactie in mijn knie.”

Sturing denkt dat het goede EC-duel van Roda in Milaan twee kanten op kan werken. “Een mentale opkikker dat ze daar een knappe prestatie hebben geleverd. De vermoeidheid van zo´n EC-wedstrijd heeft ook zijn effect. Daar moeten we van profiteren”, vindt Sturing.

Opstelling
Van Fessem; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Laros; Hofs, Diarra, Amoah, Fortes; Sikora, Mbamba.

 

Bron: TT TVG 03-03-02
 

Wat willen de politieke partijen met Vitesse en/of Gelredome

Aanstaande woensdag 6 maart 2002 zijn er Gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Wat zijn nu de plannen van de partijen die meedoen voor Vitesse en/of Gelredome? We hebben van Org de verkiezingsprogramma´s doorgelopen. Bij PVDA, CDA, Groenlinks, SP, D66, Noord Centraal en Leefbaar Arnhem waren er geen opmerkingen over dit onderwerp te vinden. VVD, Zuid Centraal, Stadspartij Arnhem 92 en ChristenUnie hebben wel wat te melden. Hieronder vind u de desbetreffende opmerking(en).

VVD
Ook topsport heeft een enorme uitstraling voor de stad en zal de breedtesport stimuleren. In dit kader hecht de VVD aan het voortbestaan van de BVO Vitesse in onze stad.

Zuid Centraal
tegengaan parkeer- en verkeersoverlast Gelredome

Stadspartij Arnhem 92
De Stadspartij is voor de instandhouding van het Gelredome en Vitesse. Naast onze beroemde John Frost brug, het Spijkerkwartier en de Korenmarkt, zijn het Gelredome en Vitesse, hetgeen wat Arnhem op de kaart heeft gezet, zowel nationaal als internationaal. Wat echter nog veel belangrijker is, is het feit dat het Gelredome in een grote behoefte kan voorzien voor de Arnhemse burger. Dit betekent dat op financieel verantwoorde wijze gezocht moet worden naar een oplossing. Hier niet in mee gaan zal leiden tot kapitaalvernietiging en uitverkoop aan derden. De gemeente en de provincie hebben de plicht het Gelredome en Vitesse in stand te houden. De financiële consequenties hadden voor de bouw van het Gelredome voorzien moeten worden. Ook hier geldt immers; regeren is vooruitzien.

ChristenUnie
Maar de gemeente is niet verantwoordelijk voor het betaalde voetbal in Arnhem of voor Gelredôme. Dat zijn bedrijven, die hun eigen broek moeten ophouden. En als het gaat om de keuze tussen de leefbaarheid in Elden en Kronenburg of het belang van Gelredôme, kiest de ChristenUnie voor de leefbaarheid van de omgeving en moet het stadion aan de afspraken worden gehouden.

 

03-03-02
 

Operatie voor Peeters

Bob Peeters zal op dinsdag 5 maart een operatieve ingreep ondergaan aan zijn linkervoet. De spits zal door de operatie ongeveer tien weken uit de roulatie zijn.

Bij de operatie zal een klein schroefje geplaats worden in één van de middenvoetsbeentjes. Peeters liep op 7 februari 2002 tijdens de training een klein scheurtje in zijn voet op dat, ondanks intensieve behandeling, onvoldoende herstel vertoont zodat besloten is tot operatieve behandeling.

De opratie wordt uitgevoerd door dr. G. Declercq, orthopedisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis Monica te Deurne (Belgie). Naar verwachting zal de revalidatie ongeveer tien weken in beslag nemen.

 

Bron: Vitesseworld.com 02-03-02
 

Seizoen Bob Peeters lijkt voorbij

Het seizoen is voor Bob Peeters zeer waarschijnlijk voorbij. De Belg had al weken last van zijn middenvoetsbeentje. Aanstaande dinsdag wordt hij daaraan geopereerd in Belgie door dokter De Clerq. Die zet een schroefje in de voet van Peeters. Het herstel duurt zeker zes weken. Daarna mag hij weer gaan trainen.

Peeters wordt het hele seizoen al geplaagd door blessures. Als hij fit was werd hij regelmatig gepasseerd door Ronald Koeman. Hij scoorde dit seizoen maar twee keer. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 2 februari tegen AZ.

 

Bron: TT TVG 02-03-02
 

Gert Claessens weer speelklaar

Vitesse-aanvaller Gert Claessens is weer inzetbaar. Volgens clubarts Van Reek is de Belg medisch gezien weer klaar om te spelen. Desondanks zit de ziekenboeg nog steeds overvol. Theo Janssen en Mamadou Zongo zijn langdurig geblesseerd. Stefan Nanu en Didier Martel hebben hamstringproblemen. Tijdens de training bleek dat vooral Nanu nog last heeft van zijn blessure. “Ik kan maandag niet spelen”, zo denkt Nanu zelf.

Michel Kreek (enkel en knie) raakte donderdag op de training geblesseerd maar is nu ook nog geveld door griep. Dit geldt ook voor Dejan Stefanovic. Remco van der Schaaf (enkel) heeft nu ook last gekregen van zijn hamstrings. Hij kan misschien tegen de Limburgers spelen, maar wil eerst in de groep getraind hebben.

Ook Emile Mbamba en Victor Sikora kampen met griep. Ze hebben inmiddels wel weer meegetraind. Tijjani Babangida lijkt hersteld van zijn ziekte. Hij speelt zaterdag met de beloften. Ook doelman Jevric is er zeker niet bij tegen Roda JC. Voor hem komt de wedstrijd te vroeg. Hij kan pas maandag de training hervatten.

 

Bron: TT TVG 02-03-02
 

Reclame op toiletten van stadion Gelredome

De toiletten van het Arnhems stadion Gelredome zijn sinds kort aangekleed met reclamepanelen. Sit & Watch uit Den Bosch verzorgt de posters.

Veel geld brengt de recalme niet op, aldus stadionwoordvoerder J. van Amstel. “Het is vooral een experiment. Gezien de financiële situatie zijn alle beetjes welkom.” Sit & Watch, marktleider ´toiladvertising’, heeft tweehonderd frames opgehangen in de toiletruimten van de promenade en de businessclub. Er volgen er nog circa honderd. Naast Gelredome verzorgt Sit & Watch ook de toiletreclame in stadion De Vliert, thuisbasis van voetbalclub Den Bosch. De reclamepanelen hangen verder hoofdzakelijk in horecagelegenheden.

 

Bron: Gelderlander 02-03-02
 

Het jaar van de curieuze stoelendans in het doel bij Vitesse

Dragoslav Jevric viel zaterdag geblesseerd uit en Jim van Fessem hoopvol in. Voor de achtste keer hield de keeper het doel van Vitesse schoon, maar zijn de rollen weer omgedraaid?

Jim van Fessem is volgens de statistieken op een na de minst gepasseerde doelman van Nederland. Alleen Patrick Lodewijks, bij PSV de vervanger van de geblesseerde Ronald Waterreus, doet het iets beter. Gemiddeld gezién is ook Hans Vonk van Heerenveen hem de baas. Hij keepte vaker (21) en kreeg er relatief minder tegen: 15. Hieronder volgt het klassement van de Nederlandse doelverdedigers. Achter de naam het aantal wedstrijden, tegendoelpunten en het gemiddelde aantal tegentreffers.

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 02-03-02
 

Van der Schaaf: “Elke dag beter”

Remco van der Schaaf is al enkele weken uitgeschakeld met een enkelblessure. “Het gaat elke dag beter”, aldus de Vitesse middenvelder. “Maar ik ga er niet vanuit dat ik maandag (tegen Roda JC, red.) kan spelen. Ik heb teveel last met snel draaien. Ik wil helemaal fit zijn, anders houdt het op”, zegt de donderdag 23 jaar geworden Van der Schaaf.

Ondanks dat hij enkele duels niet gespeeld heeft, is Van der Schaaf nog steeds clubtopscorer met vier goals. “Dat we te weinig scoren is een feit. Het is voor Vitesse een beetje triest.” Veel goals is niet belangrijk, vindt Van der Schaaf. “Als we maar winnen. Liefst met mooi voetbal. Als dat er niet inzit, dan denk ik dat het publiek toch graag Europees voetbal ziet.”

Het contract van de speler die begeerd wordt door PSV loopt in 2003 af. Vitesse wil het contract tussentijds verlengen. Dat is ondanks diverse onderhandelingen nog niet gebeurd. “De club zou nog een keer komen, Ik zie het wel. Ik heb al vaak genoeg gepraat met de club. Het is wel mijn intentie om hier te blijven, maar het moet niet te lang duren natuurlijk”, klinkt Van der Schaaf enigszins dreigend.

 

Bron: TT TVG 01-03-02
 

Houseparty’s in Gelredome geweigerd

Stadion Gelredome in Arnhem mag geen houseparty’s organiseren. De gemeente weigert daarvoor de benodigde nachtvergunningen af te geven. Met het toestaan van houseparty’s zouden de toegestane geluidsnormen worden overschreden. Gelredome had al vergevorderde plannen om dit jaar nog te starten met dance-events die tot 7 uur ’s ochtends duren.

Daarover had het Gelredome al gesprekken gevoerd met de gemeente over de benodigde nachtvergunningen. Maar die geeft de gemeente niet af.

 

Bron: TT TVG 01-03-02
 

Bob Peeters wordt gek van slepende blessure aan de voet

Vitesse kan maandagavond in de uitwedstrijd tegen Roda JC geen beroep doen op Bob Peeters. De aanvaller kampt nog steeds met een blessure aan zijn linkervoet.

“Ik begin er zo langzamerhand gek van te worden”, zei Peeters gisterochtend nadat hij vergeefs had getracht de training te hervatten. De Belgische international kampt al weken met de kwetsuur, nadat hij een kneuzing opliep op zijn kwetsbare linkervoet.

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 01-03-02
 

Politiek staat achter redding van Gelredome

Voor de financiële steun aan het Arnhemse stadiontheater Gelredome is een breed, politiek draagvlak. Een meerderheid in Provinciale Staten van Gelderland en de gemeenteraad van Arnhem is naar alle waarschijnlijkheid bereid op korte termijn in te stemmen met het nieuwe reddingsplan voor Gelredome.

Dat blijkt uit een rondgang langs de fractievoorzitters van de politieke partijen. “Gelredome is van groot belang voor de uitstraling van stad en provincie”, zo luidt de algemene opinie.

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 01-03-02
 

Harde eisen aan hulp Gelredome
Politiek ziet redding wel zitten

De uitstraling van Gelredome voor de stad is voor de Arnhemse politiek de belangrijkste reden om het reddingsplan voor het stadiontheater te steunen. Een meerderheid is voorstander van het verstrekken van een lening.

De voorstanders eisen wel dat de overheid een goed onderpand krijgt voor de lening. Gesproken wordt over het recht op eerste hvpotheek. Bij een faillissement zouden gemeente en provincie Gelderland dan als eerste hun geld terugkrijgen.

lees verder...

 

 

Bron: Gelderlander 01-03-02

Hoofdsponsor: