mei 2005

Vitesse wil Schaars langer vastleggen

Vitesse wil het contract van Stijn Schaars openbreken. Dinsdag spraken de beide patijen voor het eerst met elkaar. Schaars vond het een prettig gesprek: “Ze willen mijn contract verlengen en me dan mogelijk verhuren. Een speler met mijn kwaliteiten moet gewoon spelen, daarom is het goed om verhuurd te worden. Over jaartallen en bedragen is verder nog niet gesproken. Het verlengen van het contract is natuurlijk ook in hun belang”, weet weet Schaars. “Als ik dan toch word verkocht wordt, dan kunnen ze meer aan me verdienen met een contract dat nog langer loopt.”

Bron: Omroep Gelderland 31-05-2005
 

Vitesse/AGOVV in gesprek met Vreven en Jan Michels
ROC hoofdsponsor jeugd Vitesse en AGOVV

Vitesse en AGOVV Apeldoorn hebben het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Rijn IJssel gestrikt als hoofdsponsor voor hun nieuwe, gezamenlijke jeugdopleiding. De verbintenis met het ROC is aangegaan voor twee seizoenen. Gisteren presenteerden beide profclubs de hoofdsponsor, waarvan de naam ook op de shirts zal prijken van de voetballers in de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie. Volgens Paul van der Kraan, algemeen directeur van Vitesse, is het binnenhalen van de hoofdsponsor ‘een logisch gevolg van de al bestaande samenwerking tussen het ROC Rijn IJssel en Vitesse’.

Vanaf komend seizoen zullen de samengevoegde jeugdteams van Vitesse en AGOVV Apeldoorn deelnemen aan de competities. De Vitesse/AGOVV Voetbal Academie staat onder leiding van de technische directie, die wordt gevormd door Vitesse’s technisch manager Jan Streuer en AGOVV’s technisch directeur Ted van Leeuwen. De dagelijkse leiding komt in handen van hoofd opleidingen Pascal Jansen, momenteel hoofd opleidingen en trainer van het A1-team bij Vitesse.

Onder aanvoering van Sjaak van den Helder zullen vijftien scouts werkzaam zijn voor de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie. Zoals de Gelderlander reeds eerder meldde, zijn de volgende trainers werkzaam bij de jeugdteams: Pascal Jansen (A1), Jan Jongbloed (B1), Leo van de Kraats (C1), Jerry Cooke (D1), Patrick Baltus (D2), Paul de Bruin (E1) en Jos Dietrich (E2).

Abe Knoop (Vitesse) wordt coördinator op het gebied van de keeperstrainingen. Raymond van der Gouw (AGOVV) wordt keeperstrainer in de opleiding en ook de keepers van de eerste elftallen van Vitesse en AGOVV, Harald Wapenaar en Jeroen Gerritsen, worden betrokken bij het trainen van de jeugdkeepers.

Daarnaast willen Streuer en Van Leeuwen meer gespecialiseerde parttime trainers aanstellen. Daarvoor zijn ze in gesprek met Stijn Vreven (Vitesse) en Jan Michels (Sparta Rotterdam).

Ook het speeltenue van de jeugdteams in de nieuwe club is bekend. De nieuwe kledingsponsor van Vitesse, Quick, levert voor thuisduels een tenue met witte broek, witte kousen en een wit shirt. Op het shirt staat een diagonale baan in de kleuren blauw (AGOVV), geel en zwart (Vitesse). Op de ene borst staat het logo van Vitesse, op de andere dat van AGOVV Apeldoorn.

Teams in de jeugdopleiding spelen buitenshuis in zwarte broeken, zwarte kousen en een zwart shirt, met daarop naast de clubemblemen ook een grote rose V (van victorie). Uiteraard prijkt op beide shirts de naam van de sponsor, ROC Rijn IJssel.

Bron: De Gelderlander 31-05-2005
 

Zooitje Ongeregeld winnaar Henk “Charly” Bosveld zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 28 mei is in de Bakenhof in Arnhem-Zuid onder tropische omstandigheden voor de vierde keer het Henk “Charly” Bosveld zaalvoetbaltoernooi gespeeld. De teams van Pauper United en FC. Claessens deden dit jaar voor het eerst mee. Deze twee teams speelde om de 7e en 8e plaats die eindigde in een 3-1 overwinning voor FC. Claessens.

De wedstrijd om de 5e en 6e plaats ging tussen de teams Huissen United en het Forza Aelbrecht Team. Het Forza Aelbrecht Team, die de vorige twee toernooien telkens op de achste en laatste plaats eindigde, won deze wedstrijd. Met deze winst heeft het Forza Aelbrecht Team eindelijk de langverwachte weg omhoog gevonden.

De 3e plaats werd behaald door de winnaar van het vorige jaar, FC. Rijnside All Stars. In een wedstrijd waarin beide teams door de warmte al aardig op hun tandvlees liepen behaalde FC. Rijnside All Stars een verdiende 3-1 overwinning op Vak 227.

De finale ging tussen Zooitje Ongeregeld en Arnhem Band. De Arnhem Band, die in de halve finale FC. Rijnside All Stars nog met 6-2 van het matje counterde, moest in de verrassende finalist Zooitje Ongeregeld zijn meerdere erkennen. De kansen die beide teams hadden werden door Zooitje Ongeregeld beter afgemaakt dan door Arnhem Band. De technisch begaafde John Moorlog van Zooitje Ongeregeld had dan ook met twee strakke schuivers een groot aandeel in de winst van zijn ploeg.

De sportiviteitbeker ging op advies van de zeer goed leidende scheidsrechter Henk Kniest naar het team van FC. Claessens.

We kunnen met z’n allen terugkijken op een geslaagd en sportief toernooi en hopen alle teams volgend jaar weer te zien bij de dan inmiddels 5e editie van het Henk “Charly” Bosveld zaalvoetbaltoernooi.

Zooitje ongeregeld wint het toernooi

31-05-2005
 

Herstel Schaars loopt op schema

Stijn Schaars is volop bezig fit te geraken voor volgend seizoen. De Vitesse-speler onderging anderhalve week geleden een meniscusoperatie. Hij loopt inmiddels niet meer op krukken en het herstel loopt volgens schema. “Ik kan voor het eerste weer wat doen op de sportschool. Daar zal ik de komende weken aan mijn herstel werken” zegt Schaars. “Daarna zal ik tijdens mijn vakantie weer wat gaan lopen, zodat ik fit ben voor de voorbereiding.” Het is nog onduidelijk waar Schaars volgend seizoen speelt. Dinsdag praat de middenvelder met de club over zijn toekomst. Mogelijk wordt hij verhuurd.

Bron: Omroep Gelderland 30-05-2005
 

Nieuwe sponsor jeugdcombinatie Vitesse/AGOVV

Voor extra informatie en foto’s van onderstaand nieuws verwijzen we u naar De Vitesse/AGOVV jeugdsite

30-05-2005
 

Hoofsponsor Voetbal Academie gepresenteerd

In de perskamer van Vitesse is maandagmiddag de hoofdsponsor van de Vitesse AGOVV Voetbal Academie gepresenteerd. ROC Rijn IJssel zal de komende twee seizoenen op de shirts van de jeugdelftallen prijken. Tegelijkertijd werd door Jan Streuer en Ted van Leeuwen de Academie officieel gelanceerd.

Bovenbouw en onderbouw
”Na negen maanden draagtijd en jaren van filosoferen is het vandaag een bijzondere dag. Twee clubs die met één opleiding starten: de Vitesse AGOVV Voetbal Academie is een feit!” Zo opende technisch directeur van AGOVV, Ted van Leeuwen, met trots de persconferentie over de gezamenlijke voetbalopleiding. “De Vitesse AGOVV Voetbal Academie wordt een concentratie van talent en een op maat gesneden opleiding. Wij zijn blij met Vitesse te kunnen samenwerken, een club die de laatste tien jaar vele successen behaald heeft met de jeugdopleiding. Vitesse is de top in de bovenbouw (>12 jaar) van het jeugdvoetbal en samen met AGOVV, sterk in de onderbouw (>8 jaar) staat er een topleiding in Midden-Nederland.”

Topspelers brengen
Jan Streuer, manager voetbal van Vitesse: “De Vitesse AGOVV Voetbal Academie is een vereniging die los staat van de moederverenigingen Vitesse en AGOVV. Met AGOVV hebben wij een hele goede partner en ook de KNVB heeft ons vanaf het eerste moment voor de volle honderd procent gesteund. De combinatie FC Twente en Heracles was de eerste, Vitesse en AGOVV is de tweede. Ik denk dat in de komende jaren nog veel meer zullen volgen. Wat wij voor ogen hebben met de opleiding is meer kwaliteit in plaats van kwantiteit. In totaal komen er zeven elftallen en in totaal ongeveer 115 spelers. We willen maatwerk leveren en topspelers brengen richting het eerste elftal. De noodzaak daarbij is dat alle teams op het hoogste niveau actief zijn. Op dit moment is dat zo en daar zijn we zeer content mee.

Overzicht van de trainers

Vitesse/AGOVV A1: Pascal Jansen
Vitesse/AGOVV B1: Jan Jongbloed
Vitesse/AGOVV C1: Leo van der Kraats
Vitesse/AGOVV D1: Jerry Cooke
Vitesse/AGOVV D2: Patrick Baltus
Vitesse/AGOVV D3: Pascal de Bruin
Vitesse/AGOVV E1: Jos Dietrich

Hoofd Opleidingen: Pascal Jansen
Coördinator scouting: Sjaak van den Helder
Keeperstrainers: Abe Knoop (coördinator), Raimond van der Gouw, Jeroen Gerritsen en Harald Wapenaar

ROC Rijn IJssel
‘Op een bijzonder dag, bij een bijzonder club, hoort een bijzondere stap’. Met die woorden werd het ROC Rijn IJssel gepresenteerd als hoofdsponsor van de Vitesse AGOVV Voetbal Academie. “Met trots zit achter de tafel. Trost ben ik dat wij de Vitesse AGOVV Voetbal Academie, een echt opleidingsinstituut, mogen sponsoren”, aldus Dorothe Lamers van het ROC Rijn IJssel. “Met de overeenkomst willen de reeds aanwezige stewardopleiding intensiveren. Zo willen wij niet alleen bij Vitesse, maar ook op Papendal plaatsen creëren en studenten opleiden.”

Bron: Vitesse.nl 30-05-2005
 

Een ‘Rembrandt’ voor Van Deinsen

Vitesse heeft zaterdagmiddag afscheid genomen van Jan van Deinsen. De vertrekkende assistent-trainer kreeg een prachtig cadeau van de spelersgroep, na de oefenwedstrijd bij vierdeklasser Arnhemia: 1-10. Een ingelijste foto van hemzelf, geconcentreerd kijkend naar een wedstrijd van Vitesse. Om de foto heen staan alle handtekeningen van de spelers van de hoofdselectie. Niet zonder trots showde Jan van Deinsen zaterdag het geschenk, dat de voetballers van Vitesse voor hem hadden meegenomen naar het veld van Arnhemia. “Deze krijgt thuis een mooi plekje naast de andere Rembrandts”, zei Van Deinsen met de hem kenmerkende humor.

Na een seizoen stapt Van Deinsen al weer op bij de Arnhemse subtopper, waar Pieter Huistra de nieuwe assistent wordt van hoofdtrainer Edward Sturing. Het verhaal van Van Deinsen blijft merkwaardig. De spelers lopen weg met de voormalige Feyenoorder, getuige ook het presentje. Sturing wilde graag verder met zijn assistent, maar Van Deinsen haakte af uit onvrede over de aanbieding van de clubleiding. “Vitesse heeft nog enkele keren geprobeerd opnieuw met mij te praten”, zegt Van Deinsen zaterdag na de oefenwedstrijd ter gelegenheid van de opening van het clubhuis van Arnhemia. “Maar ik wilde niet praten.” Hij had niet het goede gevoel bij de aanbieding van Vitesse, verklaarde Van Deinsen al eerder. Maar heeft hij spijt van zijn keuze, nu de breuk daadwerkelijk plaatsheeft?

Nee. Want: “Het is zoals het is. Ik doe wat ik denk dat ik voor mijn gevoel moet doen. Mijn gevoel is het kompas waarop ik altijd heb gevaren. En dat heeft me altijd de goede weg opgestuurd. Ik doe geen concessies aan mijn eigenwaarde. Ik wil bij het scheren niet tegen een kloon van mezelf aankijken in de spiegel.” De prangende vraag is waar Van Deinsen een gevolg gaat geven aan zijn trainersloopbaan. “Ik heb nog niets voor volgend seizoen”, zegt Van Deinsen. Echt prettig is die onzekerheid niet. “Ik had liever wat gerustellender op vakantie gegaan.” Hij staart zich niet blind op het betaalde voetbal. De gewezen trainer van de hoofdklassers Babberich en Achilles’29 kan zomaar weer opduiken in het amateurvoetbal. “Amateurs of profs, dat interesseert me niets”, aldus Van Deinsen. “Ik vind het voetbal leuk. Daar gaat het om.”

Van Deinsen zat zaterdag als hoofdverantwoordelijke op de bank van Vitesse. Edward Sturing ontbrak, aangezien de hoofdtrainer herstellende is van een geslaagde heupoperatie. De wedstrijd tegen zondag vierdeklasser Arnhemia had bijzonder weinig om het lijf. Om uiteenlopende redenen ontbraken negen spelers bij de profs: Ruud Knol, Richard Knopper, Michael Jansen, Aleksandar Rankovic, Igor Gluscevic, Stijn Schaars, Matthew Amoah, Abubakari Yakubu en Purrel Fränkel.

Zo kregen de ruim tweeduizend toeschouwers op het zonverwarmde en snikhete sportpark de Bakenhof jongelingen als Stanley Tailor, Theo Groeneveld, Abdel Haouli, Onur Kaya en Tim de Meersman aan het werk te zien. Kaya, een A-junior die zich komend seizoen bij de hoofdmacht voegt, zorgde voor het hoogtepunt van de avond. Zijn fraai verzilverde vrije schop was de zevende treffer van Vitesse. Daarvoor had reservedoelman Gino Coutinho al een strafschop mogen nemen en benutten.

Arnhemia-Vitesse 1-10 (0-3).

0-1 Hersi, 0-2 Haouli, 0-3 Rojer, 0-4 Rojer, 0-5 Coutinho (strafschop), 0-6 Benson, 0-7 Kaya, 0-8 Hersi, 0-9 Hersi, 0-10 De Meersman, 1-10 Hamdaziz.

Arnhemia: Klotz; Tahir, Frank Lentjes, Vleeming, Peter Lentjes; Vos, Van de Heuvel, Fernandez; Hamdaziz, Harteman en Janssen.

Vitesse: Wapenaar. (46.Coutinho); Vreven. (46.Groeneveld), Van den Berg. (46.Tailor), Dingsdag, De Meersman; Dors, Hersi, Janssen. (46.Kaya); Haouli, Benson en Rojer.

Bron: De Gelderlander 30-05-2005
 

Spelersrapport Vitesse seizoen 2004-2005

Doelmannen:

Dragoslav Jevric (30).
Aantal wedstrijden: 17.
Aantal tegendoelpunten: 23
De keeper van Servië en Montenegro is in Arnhem altijd wat ondergewaardeerd. Met zijn goede spel voor de winterstop verdiende Jevric een tussentijdse transfer naar Ankaraspor in Turkije, waar hij een zeer lucratieve overeenkomst signeerde.
Cijfer: 7.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 28-05-2005
 

Op stap met ‘overenthousiaste’ Vitesse-supporters

Bij Rijn-Side staan dertig mensen van 12 tot 26 jaar op de wachtlijst. De organisatie, onderdeel van Passade, ontfermt zich over randgroepjongeren. Meindert van der Sluis begeleidt ‘overenthousiaste’ Vitesse-supporters. In de trein vlogen algauw de wc-rollen door de coupé. Nog voor Veenendaal lagen de lichtbakken eruit, herinnert John Coldewijn zich. Hij ging eind jaren tachtig voor het eerst op stap met een groep ‘overenthousiaste’ Vitesse- supporters. In die tijd was Coldewijn werkzaam als jongerenwerker bij Rijn- Side. Coldewijn, tegenwoordig manager bij het randgroepjongerenwerk in Arnhem, was gevraagd de supporters te begeleiden. Zowel bij uit- als thuiswedstrijden. Vitesse zou promoveren naar de eredivisie. De KNVB maakte zich zorgen om een groep supporters van de Gelderse club die voor veel ellende zorgden. ‘Daar moet je wat mee’, zei de KNVB. Maar niemand wilde wat doen”, zegt Coldewijn. Toen suggereerde een PvdA-raadslid contact te zoeken met Rijn-Side.

Tegenwoordig is het Vitesse-project een van de oudste supportersprojecten in Nederland. “Doel is het verminderen van vandalisme”, zegt Meindert van der Sluis. Hij heeft jaren geleden de fakkel van Coldewijn overgenomen en is in principe bij alle wedstrijden van Vitesse aanwezig. De groep ‘overenthousiaste’ supporters bestaat volgens Van der Sluis in totaal uit twee- tot driehonderd man. “Hun aantal varieert.” De groep manifesteert zich graag voor een wedstrijd. Ex-hooligans begeleiden deze ‘harde kern’. “Jongens die binnen de groep een zekere status hebben.” Inmiddels beschikt het Vitesse- project van Rijn-Side over negen van dergelijke vrijwilligers. “Is er een akkefietje, dan spreken eerst de stewards de supporters aan en dan de mensen van Rijn-Side. Lukt het hen ook niet om de gemoederen te sussen, dan komt beveiligingsbedrijf World Wide Security in beeld. Dan is het optreden al repressief. De politie is de laatste schakel.”

Van der Sluis stuurt de vrijwilligers aan. “De jongens moeten een omslag kunnen maken. Beseffen dat ze een andere rol hebben gekregen. Als vrijwilliger dragen ze een jasje, hóren ze bij Vitesse. Dat betekent dat ze geen tik mogen uitdelen en niet zomaar van alles kunnen roepen. Ze moeten ook geen toezeggingen doen aan supporters. Het is belangrijk dat ze hun plaats kennen.” Wat de jongens bindt, is hun liefde voor Vitesse. Een enkeling sluit zich aan bij de groep omdat hij ergens bij wil horen. “En wat is er makkelijker dan een shirt van een bepaalde voetbalclub aan te trekken en op de tribune te gaan staan?” Het meest beladen is en blijft de derby tegen NEC, weet Van der Sluis. “Er zijn vrijwilligers die deze wedstrijd niet aankunnen. Als ze op de dag van de wedstrijd wakker worden en ze barsten van de zenuwen, verwacht ik dat ze thuis blijven. Dan kun je op je klompen aanvoelen dat ze zichzelf niet in de hand hebben.”

Bron: De Gelderlander 28-05-2005
 

Oefenduel afsluiting Vitesse

Vitesse speelt zaterdag 28 mei de laatste wedstrijd van het seizoen. Het oefenduel wordt gespeeld tegen Arnhemia, dat op deze dag de opening viert van het nieuwe complex Sportpark de Bakenhof. De aftrap is om 18.30 uur. Op Sportpark de Bakenhof is een compleet nieuw complex neergezet. De velden, inclusief kunstgrasveld, zijn al sinds het begin van dit seizoen in gebruik. De kantine en de kleedkamers zijn eind maart opgeleverd. Het geheel wordt op zaterdag 28 mei officieel en feestelijk geopend. Het moet een feest worden voor alle leden van Arnhemia en de hele wijk Malburgen.

Kaartverkoop Arnhemia – Vitesse
De entree voor niet-leden bedraagt € 5,00. De kaartjes zijn op de dag zelf te koop vanaf 17.00 uur. Verder zijn vanaf 21 mei er in de voorverkoop kaarten te koop bij diverse winkels in de wijk.

Van 13.00 tot 17.30 uur worden leuke activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen georganiseerd:

Kids World (gericht op doelgroep 2 t/m 7 jaar)

Wild Wild West (gericht op doelgroep 8 t/m 12 jaar)
Rodeo stier, Buks schieten, cactus spel, spijkerbroek hangen, Spijkerslaan, Bierpullen race.

Just do it! (Gericht op alle doelgroepen)
Voetballen in een opblaasbaar veld, Panna voetbal arena, Gekke Bertha (snelheidsmeter), Penaltybokaal (in de rust van de wedstrijd tegen Vitesse is de finale tegen Harald Wapenaar), voetbalkermis.

De hele wijk Malburgen kan op deze manier kennismaken met Arnhemia. Voor Arnhemia is dit het moment om een nieuwe start te maken. Afgelopen jaar heeft de vereniging een meerjaren beleidsplan gepresenteerd. Er is al hard gewerkt aan de verbetering van de organisatie. Verder wordt er volgend seizoen flink geïnvesteerd in de jeugdafdeling met o.a. de aanstelling van een jeugdcoördinator. Daarnaast zal gezocht gaan worden naar een aantal gediplomeerde jeugdtrainers en is er een opleidingsplan gemaakt voor huidige jeugdtrainers. Op deze dag kan informatie over lidmaatschap gevraagd worden bij de infostand van Arnhemia.

Sportpark “De Bakenhof”
Huissensestraat 289
6833 JK Arnhem

Bron: Vitesse.nl 27-05-2005
 

Quick gaat met sponsoring van Vitesse terug naar provincie Gelderland

In het jaar dat Quick officieel haar 100-jarig bestaan viert keert het terug naar de provincie Gelderland. Quick werd in 1905 opgericht in het Gelderlandse Hengelo en is dan ook blij dat het 100 jaar later weer terugkeert in de provincie; als Official Teamwear Supplier van Vitesse.

Quick en Vitesse gaan een samenwerking voor 2 seizoenen aan. Gezien de resultaten van het afgelopen seizoen, de uitstraling van de club, de achterban en de nostalgie van Gelderland, is Quick blij dat het onderdeel van de Vitesse toekomst gaat uitmaken. Quick brengt als kledingsponsor van Vitesse het komende seizoen 2 speciaal voor Vitesse ontworpen tenues. Het thuisshirt zal de traditionele geelzwarte banen krijgen. Verder is er voor gekozen om het shirt een meer klassieke uitstraling te geven. Daarom zal Vitesse het komende seizoen gaan spelen met een kraag.

Het uitshirt is geïnspireerd op de shirts waarin Vitesse in de jaren 60 speelde. Het shirt wordt gekenmerkt door de opvallende V-look, die in de jaren vijftig en zestig haar hoogtijdagen vierde. De V staat voor ‘victory’ en vindt haar oorsprong in Engeland. Ook de kleding van de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie wordt geleverd door Quick.

De replica’s zullen eind juli, vlak voor het begin van de Open Avond in de winkels verkrijgbaar zijn. Naast de verkoop van replica’s zal Quick vanaf begin juli een speciaal voor Vitesse ontworpen merchandisinglijn op de markt brengen. Kenmerkend voor de merchandisinglijn zal de combinatie tussen fashion en sportief zijn. De merchandisinglijn is doelgroepgericht opgebouwd, zo speelt Quick in op de specifieke behoeftes van supporters, businessclubleden en sponsoren.

Thuisshirt 2005-2006

Uitshirt 2005-2006

Bron: Vitesse 27-05-2005
 

Vitesse treft Beveren op terrein van RKPSC

Vitesse speelt zaterdag 23 juli een oefenwedstrijd tegen de Belgische eersteklasser KSK Beveren. Het duel wordt gespeeld op sportpark de Pauwengaard van RKPSC in Pannerden en begint om 16.00 uur. RKPSC bestaat in 2005 zestig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de Club van 100 van RKPSC in samenwerking met het bestuur van de Pannerdense club en de supportersvereniging het initiatief genomen voor de wedstrijd tussen Vitesse en Beveren. Naast de gebruikelijke toegangskaarten zijn voor dit duel speciale VIP-kaarten beschikbaar. Deze kaarten geven recht op een exclusieve behandeling tijdens en na de wedstrijd tussen Vitesse en Beveren. Bezitters van deze kaarten kunnen deelnemen aan een buffet en hebben na afloop van het duel de gelegenheid uitgebreid kennis te maken met de spelers van Vitesse en Beveren. De VIP-kaarten kosten zestig euro. Reservering is mogelijk via telefoonnummer 0316-371874.

Bron: De Gelderlander 27-05-2005
 

Fans kiezen Yakubu tot speler van het jaar

Abubakari Yakubu is door de supporters van Vitesse gekozen tot speler van het jaar. De 23-jarige middenvelder uit Ghana bleef Theo Janssen in de verkiezing nipt voor. Stijn Vreven eindigde op de derde plaats. Al meer dan tien jaar houdt de supportersvereniging van Vitesse de verkiezing, waaraan voor de winnaar blijvende eer en een glimmende bokaal is verbonden. “Het was nog nooit zo spannend als dit seizoen”, zei Harry Reusken, de vertrekkende voorzitter van de supportersvereniging, gisteravond.

Dat bleek nadat de 2800 ingevulde stembiljetten waren geteld. De Vitesse-supporters mochten meerdere spelers punten toekennen. Yakubu won met 690 stemmen, Janssen volgde met 665 stemmen. De verkiezing bevestigde het beeld van het voorbije seizoen, waarin het middenveld met Yakubu, Janssen en Richard Knopper het sterkste deel van het elftal was.

Yakubu kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Ajax, waar hij niet meer welkom was. Bij Vitesse deed hij het vervolgens zo goed, dat supporters acties voerden om hem voor de club te behouden. Met succes: Yakubu heeft onlangs een langdurige verbintenis getekend bij de club uit Arnhem.

Overigens was Yakubu gisteravond niet in staat de prijs in het nieuwe supportershome bij Gelredome in ontvangst te nemen. Via een videoboodschap sprak hij zijn dankzegging uit naar de supporters. Yakubu bereidt zich, net als ploeggenoot Matthew Amoah, met het nationale elftal van Ghana in eigen land voor op de komende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2006 in Duitsland. Ghana heeft kans op deelname aan de eindronde, indien het begin juni ongeschonden door de ontmoetingen met Burkina Faso en Zuid-Afrika komt.

Bron: De Gelderlander 27-05-2005
 

Yakubu Vitessespeler van het jaar

Abubakari Yakubu is door de fans van Vitesse gekozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. De 23-jarige Ghanees behaalde tien stemmen meer dan Theo Janssen. Derde is verdediger Stijn Vreven geworden. Pakweg 3.500 Vitesse-fans hebben meegedaan aan de verkiezing. De uitslag is donderdagavond bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe supportershome bij stadion Gelredome. Yakubu en Vreven vallen na hun eerste seizoen bij Vitesse al in de prijzen. Yakubu kon de prijs niet in ontvangst nemen. Hij komt net als ploeggenoot Amoah uit voor zijn vaderland Ghana.

Bron: Omroep Gelderland 26-05-2005
 

Supportershome gaat door het leven als Monnikenhuize

Het nieuwe supportershome van Vitesse is vernoemd naar Monnikenhuize. De supportersvereniging van Vitesse wil op die manier de naam van het voormalige stadion in Arnhem-Noord in ere te houden. Sinds de opening van Gelredome in 1998 wordt gesproken over een eigen honk voor de fans van Vitesse. Het onderkomen heeft een oppervlakte van 400 vierkante meter en staat aan de zuidoost-kant van Gelredome. Sponsors hebben een belangrijk deel van de kosten voor hun rekening genomen. Ook de club en de supportersvereniging betalen mee.

Bron: Omroep Gelderland 26-05-2005
 

Openavond Vitesse!

Dit jaar wordt de “opendag” verplaatst naar een later tijdstip, het wordt dus OPENAVOND! De Open Avond staat gepland voor zaterdag 30 juli en begint met een spectaculaire show in de Dome, waarna om 16.00 uur de wedstrijd Vitesse tegen KRC Genk van start gaat. In de rust vindt de finale van de penaltybokaal (jeugd) plaats. Na de wedstrijd zal het feest met veel live muziek, activiteiten en gezelligheid losbarsten op het buitenterrein van Gelredome! Ook het supportershome zal in deze activiteiten betrokken worden. Tevens zal ook dit jaar weer de spelerspresentatie plaats vinden en wel om 19.00 uur. Het einde van deze spectaculaire Open Avond is om 22.00 uur. Zodra er concrete inhoudelijke activiteiten bekend zijn, zullen wij dit gelijk melden. Wij houden jullie op de hoogte en alvast tot 30 juli.

26-05-2005
 

Vitesse geeft beloften een kans

Vitesse heeft Hesdey Suart voor twee jaar vastgelegd. De 19-jarge linkerverdediger is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Suart wordt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen betrokken bij de selectie van trainer Edward Sturing. Tijdens die ‘stage’ wordt bekeken of het talent bij de groep blijft of dat hij verder gaat bij Jong Vitesse. Suart kwam in 2002 over van Feyenoord en maakt deel uit van Oranje onder 19 jaar. De Belg Siebe Blondelle haakt na de zomerstop ook bij de eerste selectie van Vitesse aan. Ook de centrumverdediger uit de jeugdopleiding krijgt de kans zich in de ploeg te spelen.

Bron: ELF 26-05-2005
 

Hesday Suart tekent bij Vitesse
Linkerverdediger komt over van A-jeugd

Hesdey Suart heeft woensdagavond 25 mei een 2-jarig contract getekend bij Vitesse. A-junior Suart speelde maandag nog mee in de verloren bekerfinale tegen Jong PSV. De 19-jarige geboren Rotterdammer zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een ‘stageperiode’ afwerken bij de selectie van Edward Sturing. Daarna wordt gekeken of Suart bij de groep blijft of verder gaat bij Jong Vitesse. Dit was afgelopen seizoen ook het geval bij Tim de Meersman, die eveneens een proefperiode afwerkte en daarna bij de selectie bleef. Suart kwam in 2002 over van Feyenoord en speelde de afgelopen seizoenen in Vitesse B1 en A1. Dit seizoen speelde de linkerverdediger al een aantal wedstrijden in Jong Vitesse. Ook maakt hij deel uit van de selectie van het Nederlands elftal onder 19 jaar.

Bron: Vitesse.nl 26-05-2005
 

Programma opening supportershome/slotfeest 26 mei 2005

Presentatie Martin Esveld. Muziek wordt verzorgd door Hotradio en Richard Hekkert. Tot ongeveer 21.30 uur opening supportershome daarna slotfeest

20.00 Supporterhome open.
20.30 Openingsspeech Harry Reusken, Speech Paul van de Kraan, Speech wethouder Gast, Opening supportershome door Vitessesupporter ome Cor, de voorzitter van de supportersvereniging Harry Reusken en wethouder Rob Gast.
De bar is klaar voor gebruik21.00 Uitreiking prijzen aan de winnaars van de Vitessepool op Vitesse.org door aanvoerder Ruud Knol.
21.25 Videoboodschap Edward Sturing aan de supporters.
21.30 Spelerspresentatie met speciaal bedankje aan Jan van Deinsen aansluitend bekendmaking van de speler van het jaar door Nicky Hofs.
22.00 Optreden Richard Hekkert
22.30 tot 24.00 Hotradio.

25-05-2005
 

Waarom is Gelredome te koop?

Te koop: stadion Gelredome. Een advertentie met deze strekking in het dagblad Cobouw kreeg de afgelopen weken de nodige aandacht in de media. Waarom wil de gemeente het stadion Gelredome verkopen dat ze anderhalf jaar geleden kocht?

Het antwoord is niet zo ingewikkeld als menigeen wellicht denkt. Vitesse en Gelredome stonden er twee jaar geleden niet best voor. De gemeente stak de helpende hand toe met een veelomvattend en ingewikkeld reddingsplan. Onderdeel van dat reddingsplan was onder meer de aankoop van het stadion. Nu Vitesse en Gelredome als gevolg van de gemeentelijke hulp voor een belangrijk deel uit de brand zijn, is het volgens het gemeentebestuur niet langer noodzakelijk om eigenaar van het stadion te blijven. Gelredome en Vitesse zijn immers gered en de gemeente heeft bovendien haar strategische belangen rond het stadion (met betrekking tot de vorming van het stadscentrum zuid) veilig gesteld.

Verkoop is dan een logische vervolgstap. De gemeenteraad had er eerder ook bewust op aangedrongen marktpartijen bij het reddingsplan te betrekken, om zo de financiële risico’s voor de gemeente Arnhem verder te beperken. Met het oog op die mogelijke risico’s sprak de raad indertijd de wens uit het stadion te verkopen zodra dit zou kunnen. Optreden als stadioneigenaar en als stadionverhuurder behoort immers niet tot de gemeentelijke kerntaken. Nu Gelredome en Vitesse de bedrijfsvoering goeddeels op orde hebben, acht de gemeente de tijd rijp om het stadion te verkopen.

Arnhem.nl 26-05-2005
 

John de Mol afgeperst door Rocky Tuanakotta

Een 36-jarige man heeft eind vorig jaar mediamagnaat John de Mol en medewerkers van zijn bedrijf Talpa afgeperst en met de dood bedreigd. De verdachte Ricky T. eiste onder meer een bedrag van 4 miljoen euro en dreigde De Mol om te brengen, als dat geld niet op tafel kwam.

Rocky T.(Fantast Rocky Tuanakotta kwam eind 2000 in het landelijke nieuws omdat hij stellig beweerde woordvoerder te zijn van een groot Amerikaans bedrijf (Wal-mart) dat van plan was vele miljoenen in Vitesse te steken. Voetbal International (Ted van Leeuwen) bracht deze onthulling destijds als primeur naar buiten). Later bleek dat hij helemaal niets kon onderbouwen.

 

lees verder...

Bron: ANP 25-05-2005
 

‘Ik heb veel meer speeltijd nodig’
Persoonlijk: Stijn Schaars

Naam Stefanus Johannes Schaars. Geboren Op 11 januari 1984 in Gendt, een plaatsje tussen Nijmegen en Arnhem. Ik woon nog steeds bij m’n ouders.

Partner: Ik ben vrijgezel.

lees verder...

Bron:VI 25-05-2005
 

Nieuw seizoen start 7 augustus

De KNVB houdt voor volgend seizoen al volop rekening met de toetreding van FC Omniworld tot het profvoetbal. De voetbalbond gaat uit van twintig clubs in de Gouden Gids Divisie en heeft daar voor komend seizoen dan ook 38 speelronden gepland. De accommodatie van de club uit Almere moet alleen nog de inspectie doorstaan. In Nederland start het seizoen 2005/2006 met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op zondag 7 augustus. Een week later beginnen de eredivisie en de eerste divisie nieuwe stijl. De eerste divisie heeft uiterlijk vrijdag 23 december zijn laatste speeldag vóór de winterstop, de eredivisieclubs spelen ook nog op 26 december (tweede kerstdag) en 29 december. De competities worden hervat op vrijdag 13 januari, voor de eredivisie loopt deze door tot en met zondag 16 april. De laatste speelronde voor de Gouden Gids Divisie is vrijdag 7 april. De eerste divisie kent komend seizoen minimaal vijf wedstrijddagen op maandag. De play-offs in de eredivisie hebben plaats tussen 22 april en 14 mei, die in de eerste divisie tussen 11 april en 12 mei. De Amstel Cup-finale is zondag 7 mei. Het seizoen moet vroegtijdig worden voltooid in verband met het WK, van 9 juni tot en met 9 juli 2006 in Duitsland.

VI:25-05-2005
 

Dingsdag legt aanbod Vitesse naast zich neer

Vitesse-verdediger Michael Dingsdag gaat voorlopig niet in op de aanbieding zijn contract in Arnhem tot 2008 te verlengen. Hoewel manager voetbal Jan Streuer over een ‘respectabele aanbieding’ spreekt, overheerst bij Dingsdag de teleurstelling. ‘Ze zeggen dat het een verhoogde aanbieding is, maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn. Ik heb een opstelpremie in mijn contract en als ik zoals dit seizoen bijna alle wedstrijden speel, ga ik er in het nieuwe voorstel zelfs op achteruit.’ De 22-jarige verdediger staat sterk aangezien hij kan schermen met de interesse van het Duitse Werder Bremen en het Italiaanse Sampdoria. Toch geeft hij zijn voorkeur aan een langer verblijf in Nederland. ‘Het liefst blijf ik bij Vitesse, maar dan moeten ze met wat beters komen. Dit kan ik echt niet serieus nemen. Het afgelopen seizoen zijn spelers met dikke salarissen gehaald, dan pas ik ervoor in te moeten leveren. Als ze zeggen dat het een goede aanbieding is, mag dat, maar dan hebben ze het alleen over hun eigen portemonnee.’

VI:25-05-2005
 

Fans Vitesse hebben na zeven jaar eigen supportershome

Ze hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zo ver: de supporters van Vitesse hebben hun eigen home, pal naast Gelredome. Morgenavond heeft de officiële opening plaats tijdens het jaarlijkse feest van de supportersvereniging. “Je kunt inderdaad wel stellen dat het welhaast ongelooflijk is, dat het supportershome er nu eindelijk is”, zegt Harry Reusken, die nog tot 1 juli voorzitter is van de officiële supportersvereniging van Vitesse.

Nadat Vitesse in maart 1998 overstapte van Nieuw Monnikenhuize naar Gelredome, hebben de Arnhemse fans voortdurend gevraagd om een eigen onderkomen in het nieuwe stadion. “Op Monnikenhuize hadden we een eigen home”, zegt Reusken. “Maar bij de bouw van Gelredome is de fout gemaakt dat er geen plek is vrijgemaakt voor een supportershome. We hebben er jarenlang tegenaan gehikt, om er toch een te krijgen. Maar we kregen telkens met een nieuw bestuur te maken en de club had geen cent te makken.”

Hoe het nu toch zo ver is gekomen? Reusken: “Toen het reddingsplan van de gemeente speelde is in het herfinancieringscontract opgenomen dat er een supportershome zou komen.” Het grootste probleem was uiteraard de financiering. Reusken becijfert dat het home in totaal ongeveer twee ton heeft gekost, waarvan businessclublid TMT Verhuur de helft heeft betaald. Dat bedrijf verhuurt het home aan de fans, die met de clubleiding een betalingsregeling hebben getroffen.

“Toen er sponsors nodig waren voor de inrichting heeft algemeen directeur Paul van der Kraan enorm veel voor ons gedaan. Daarvoor verdient hij een standbeeld”, aldus Reusken. “Samen met de commerciële afdeling en de vrijwilligers onder de supporters heeft hij er enorm veel tijd in gestoken.” Het heeft geresulteerd in een supportershome, pal naast Gelredome, in de hoek tussen de Zuid- en Oost-tribune. “Het is een tijdelijk onderkomen voor de komende vijf jaar. De wens van de supporters blijft een eigen home in het stadion, maar dat was nu vanwege veiligheidsredenen niet mogelijk.

Het nieuwe home kan vierhonderd supporters herbergen. “Ik ben er heel blij mee”, aldus Reusken. “Het is de bedoeling dat het home twee of drie dagen per week open zal zijn. Het wordt gebruikt voor alle activiteiten van de supportersvereniging. Zoals feestavonden, forumavonden, bingo’s. Het wordt het verzamelpunt voor het vertrek naar uitwedstrijden. En we zijn van plan met een team van de supportersvereniging mee te doen aan de dartcompetitie in Arnhem.”

Bron: De Gelderlander 25-05-2005
 

Programma opening supportershome/slotfeest 26 mei 2005

Presentatie Martin Esveld. Muziek wordt verzorgd door Hotradio en Richard Hekkert. Tot ongeveer 21.30 uur opening supportershome daarna slotfeest

20.00 Supporterhome open.
20.30 Openingsspeech Harry Reusken, Speech Paul van de Kraan, Speech wethouder Gast, Opening supportershome door Vitessesupporter ome Cor, de voorzitter van de supportersvereniging Harry Reusken en wethouder Rob Gast.
21.00 Uitreiking prijzen aan de winnaars van de Vitessepool op Vitesse.org door aanvoerder Ruud Knol.
21.25 Videoboodschap Edward Sturing aan de supporters.
21.30 Spelerspresentatie met speciaal bedankje aan Jan van Deinsen aansluitend bekendmaking van de speler van het jaar door Nicky Hofs.
22.00 Optreden Richard Hekkert
22.30 tot 24.00 Hotradio.

24-05-2005
 

SPECTACULAIRE UITVERKOOP OFFICIELE VITESSE WEDSTRIJDKLEDING !

Om de festiviteiten rond de opening van het supportershome nog meer geel-zwarte kleur te geven zal er vanaf 19.30 uur begonnen worden met een spectaculaire uitverkoop van officiele Vitesse wedstrijdkleding. Tegen absolute stuntprijzen kunt u in het bezit komen van originele Vitesse shirts, broekjes, voetbalsokken en diverse andere artikelen in veel verschillende maten.

Wees er snel bij, want OP = OP!

Hou er rekening mee dat er bij de stand geen pin-mogelijkheden zijn dus zorg dat u genoeg geld bij u heeft, want het zou zonde zijn als u hierdoor niet van deze fantastische aanbiedingen zou kunnen profiteren! U vindt de verkoopoutlet op het terrein rondom het supportershome.

24-05-2005
 

Rojer geselecteerd voor Jong Oranje

Eldridge Rojer is door bondscoach Foppe de Haan geselecteerd voor de WK-kwalificatieduels tegen Jong Roemenie (3 juni, thuis) en Jong Finland (7 juni, uit).

Bron;Vitesse.nl 24-05-2005
 

Geen bekroning Jong Vitesse

Jong Vitesse is er gisteravond niet in geslaagd een uitstekend seizoen te bekronen. Op het veld van RKC Waalwijk was Jong PSV sterker in de finale van de KNVB-beker voor reserveteams: 2-0. Henk Kesler, de hoogste bobo uit Zeist, was hoogspersoonlijk afgereisd naar Brabant om de beker uit te reiken. Het podium, de confetti, het onvermijdelijke lied ‘We are the champions’ van Queen, het was allemaal aanwezig in Waalwijk. Waarmee duidelijk werd dat er een grote prijs op het spel stond. Dankzij de bekertriomf mag PSV volgend seizoen met twee teams (de hoofdmacht en Jong PSV) meedoen aan het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. En dat is een mooie bonus, zelfs voor de aan titels gewende topclub uit Eindhoven.

Terwijl de spelers van PSV de champagneflessen ontkurkten, waren de Vitessenaren ondergedompeld in rouw en teleurstelling. Een enkeling pinkte zelfs een traantje weg. Het had zo mooi kunnen zijn: Jong Vitesse, een in de vorige zomer bijeengeraapte selectie, die in de beloftencompetitie al verbaasde met de vijfde plaats in de eindrangschikking. De KNVB-beker voor reserveteams zou een prachtige bekroning zijn geweest, een tastbare prijs als afsluiting van een uitstekend seizoen. “Het was een mooi jaar”, sprak Jong Vitesse-trainer Theo Bos na de bekernederlaag. “Dat jaar is vandaag niet bekroond, dat is jammer. Maar het is vervelender wanneer je zo’n finale onterecht verliest.”

Jong PSV, in de competitie slechts een plek hoger geëindigd dan Vitesse, was gisteravond simpelweg een maatje te groot voor Jong Vitesse. Waar Bos het moest doen zonder spelers uit de hoofdmacht, daar beschikte Jong PSV-trainer Gerald Vanenburg over Michael Lamey, over de gedreven doelman Edwin Zoetebier en over de dominant spelende Remco van der Schaaf. Het resulteerde in een heersend PSV, hoewel Vitesse via Fred Benson enkele keren dicht bij de openingstreffer was. “Ik ben heel trots op mijn ploeg”, zei Bos, nadat hij Admir Haznadar (voor rust) en Sergio Kawarmala had zien scoren. “We hebben dit jaar keihard met elkaar gewerkt en zijn heel ver gekomen. Volgend jaar gaan we met nieuwe moed verder.”

Bos is onlangs geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De gewezen assistent van Mike Snoei en Edward Sturing heeft dit seizoen goed werk verricht bij Jong Vitesse. Dat vindt ook Jan Streuer, technisch manager van de Arnhemse club. In Waalwijk zei hij: “Jong Vitesse is dit seizoen tweehonderd procent meegevallen. Ze zijn begonnen met een totaal nieuwe spelersgroep. Ze hebben het dit seizoen heel goed gedaan. De trainer verdient een compliment. Hij heeft er een team van gemaakt, met het spelen van de bekerfinale als beloning.”

In die eindstrijd bleek opnieuw dat Fred Benson de speler van Jong Vitesse is die het dichtst tegen het eerste elftal aan zit. De spits scoorde zondag bij De Graafschap zijn eerste treffer in de hoofdmacht en was gisteravond verreweg de beste en gevaarlijkste Vitessenaar. In de aanval miste hij duidelijk de steun van Eldridge Rojer, die niet kon spelen omdat hij een dag eerder al in Doetinchem aan het werk was geweest. “Ik had het nog wel eens willen zien als Eldridge er vanavond bij was geweest”, mijmerde Bos terecht.

De trainer gaat volgend seizoen met een groot deel van de huidige selectie verder. Hesdey Suart, invaller in Waalwijk, is een speler uit Vitesse A1. Hij gaat volgend seizoen stage lopen bij de hoofdmacht van Vitesse. Randy Kortstam (naar DOVO), Quincy Allee (Jong PSV), Sjoerd Rensen (reservekeeper bij Dordrecht’90) en Stanley Tailor (IJsselmeervogels of FC Den Bosch) en Rahmlee Seedorf zwaaien af. Van hen begon alleen Tailor in de basis in de finale. Vooralsnog blijft de selectie verder in tact. Bos gunde Rensen in de slotfase van het duel met Jong PSV een handvol speelminuten. Een mooie geste van de trainer. Het gebaar paste precies in het geslaagde seizoen van Jong Vitesse.

Jong PSV-Jong Vitesse 2-0.
23.Haznadar 1-0, 59.Kawarmala 2-0.
Toeschouwers: 2.000.

Jong PSV: Zoetebier; Lamey, Stojanovic, Wutens, De Roover; Aissati, Van der Schaaf. (86.Gorter), Dufour; Haznadar. (56.Kawarmala), Beerens. (65.Marcellis) en Goessens.

Jong Vitesse: Velthuizen. (85.Rensen); Davids, Groeneveld, Tailor, Komol. (65.Suart); Dors, Van Mourik, De Meersman; Haouli, Benson en Prijor. (73.Allee).

Bron: De Gelderlander 24-05-2005
 

Van der Schaaf wacht nog op Vitesse

Remco van der Schaaf heeft nog altijd niets concreets gehoord van Vitesse. De middenvelder van PSV gaf al vaak aan dat hij terug wil naar Arnhem. “Iedereen weet hoe ik daarover denk. Als het aan mij ligt, keer ik terug., maar ik ga niet de hele zomer wachten. Ik ga snel knopen doorhakken, eventueel komt er deze week al duidelijkheid van andere clubs”, aldus Van der Schaaf, die in de belangstelling staat van NAC. Van der Schaaf vond het apart om tegen Vitesse te spelen: “Heel leuk. Het was mooi voor hun geweest als ze hadden gewonnen. Als ik speel wil ik winnen en heb ik daar geen boodschap aan.”

Bron: Omroep Gelderland 23-05-2005
 

Blackkanjer winnaar Vitesse Pool 2004-2005
Voetbal Pool gewonnen door Ghostwriter

Na een zinderende finale is Blackkanjer winnaar geworden van de Vitesse Pool 2004-2005. Pas na de goal van Amoah, in de slotminuten van de wedstrijd tegen de Graafschap, wist de pooler zich verzekerd van de titel. Blackkanjer ontvangt voor zijn overwinning een waardebon van 75 euro. Naast de winnaar zijn ook Meneerbolle (tweede), Thamars en Vitessegert (gedeeld derde), alsook Vereniging Eenmansbrigade (vijfde) in de prijzen gevallen. De Vitesse Pool, waarin op het forum van deze site voorspellingen worden uitgebracht voor de wedstrijden van Vitesse, kende dit seizoen ruim 300 deelnemers. Een stijging van bijna honderd procent ten opzichte van seizoen 2003-2004 toen 175 fans aan de pool deelnamen.

Ook in de Voetbal Pool is op de slotdag de beslissing gevallen. Hierin kan volgens het 1-2-3 systeem worden gegokt op alle eredivisiewedstrijden. Ghostwriter heeft de slag uiteindelijk gewonnen, met een kleine voorsprong op Emotion 2002 (tweede), en ACT en Andre7, die op de derde plaats beslag hebben gelegd. Ghostwriter heeft met deze overwinning een waardebon van 50 euro verdiend. De winnaars van de twee pools mogen tijdens het slotfeest op 26 mei in het kersverse supportershome hun verdiende prijzen in ontvangst nemen. De waardebonnen worden ter beschikking gesteld door de Supportersvereniging Vitesse. De medewerkers van vitesse.org feliciteren de prijswinnaars van harte met hun behaalde resultaat.

Ook volgend seizoen zal er op deze site weer gegokt kunnen worden in de Vitesse- en in de Voetbal Pool. De komende voetbaljaargang zal traditioneel weer worden geopend met de Oefenpool, wanneer de voorbereidingswedstrijden van Vitesse van start gaan. De organisatoren van de pools danken alle fans voor hun enthousiaste en massale deelname en wensen iedereen alvast een prettige vakantie. Tot pools in seizoen 2005-2006 !

23-05-2005
 

Vitesse en Dingsdag nog niet rond

Michael Dingsdag gaat niet in op de eerste aanbieding die Vitesse hem heeft gedaan om zijn contract open te breken tot 2008. “Er sprak wat mij betreft niet genoeg waardering uit. In vergelijking met mijn huidige contract ga ik er zeker niet op vooruit. Laat ze maar met iets anders komen”, aldus de verdediger, die het gehele seizoen kon rekenen op een basisplaats bij Vitesse en nog een contract heeft voor één jaar. Manager Voetbal Jan Streuer ziet nog wel perspectief: “We hebben aangegeven wat we willen. Ik wacht op hun reactie. Dat geldt ook voor Matthew Amoah.”

Bron:TV Gelderland 23-05-2005
 

Michael Jansen zegt Oranje-stage af

Woensdag begint het Nederlands elftal aan de voorbereiding voor twee kwalificatiewedstrijden. Michael Jansen ontbreekt. De verdediger van Vitesse heeft de Oranje-stage noodgedwongen afgezegd. Jansen is onvoldoende hersteld van de hersenschuddding, die hij vorige week had opgelopen in het duel met Ajax. De verdediger kampte na een ongelukkige botsing met Steven Pienaar over duizeligheid en misselijkheid. Hij heeft nog te veel last om zich woensdag te melden in Noordwijk.

Met het oog op de naderende WK-kwalificatieduel met Roemenië en Finland heeft Marco van Basten twintig spelers opgeroepen voor een extra trainingstage. Het zijn de spelers voor wie het seizoen al is afgelopen. Volgende week melden de PSV’ers Edwin Zoetebier, Wilfred Bouma, Theo Lucius, André Ooijer, Mark van Bommel, Phillip Cocu en Jan Vennegoor of Hesselink bij de groep. Het zevental speelt zondag de Amstel Cup-finale. Na het weekeinde sluiten ook Roy Makaay (Duitse bekerfinale) en Giovanni van Bronckhorst (competitie met Barcelona) aan. Nederland speelt op zaterdag 4 juni tegen Roemenië. Vier dagen later wacht het uitduel met Finland.

Bron: VI 23-05-2005
 

Amoah wil graag bij Vitesse blijven

Matthew Amoah wil graag langer bij Vitesse blijven. De clubtopscorer, die gisteren tegen De Graafschap (1-2) zijn competitietotaal op dertien treffers bepaalde, staat nog tot medio 2006 onder contract. Vorige week kreeg zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma een aanbieding van Vitesse. Amoah kan voor minstens twee seizoenen bijtekenen. “Als de aanbieding van Vitesse goed is, dan blijf ik hier”, zei Amoah gisteren. “Ik heb het prima naar mijn zin bij Vitesse. We hebben een goede groep. Binnenkort praat ik met mijn zaakwaarnemer. Dan hoor ik wel wat Vitesse wil.”

Bron: De Gelderlander 23-05-2005
 

Vitesse boekt record aan zeges in uitduels

Vitesse heeft gistermiddag in Doetinchem een record uit het seizoen 1989-1990 verbeterd. De 2-1 zege op De Graafschap was de negende overwinning van de Arnhemse eredivisionist in een uitwedstrijd in dit seizoen. Het oude record stond op acht uitzeges. Vitesse won dit jaar in de eredivisie buitenshuis van ADO Den Haag (1-4), FC Den Bosch (1-2), Feyenoord (1-2), Heerenveen (0-3), NAC Breda (1-2), Roda JC (2-3), FC Twente (1-4), FC Utrecht (1-2) en De Graafschap (1-2). De Arnhemse club eindigde op 54 punten na 34 wedstrijden. Zowel voor als na de winterstop vergaarde Vitesse 27 punten in 17 wedstrijden.

Bron: De Gelderlander 23-05-2005
 

Het seizoen van Vitesse

Betrouwbaar: Matthew Amoah speelde dit seizoen verreweg de meeste minuten voor Vitesse: 3030. Amoah verscheen alle 34 wedstrijden aan de aftrap en miste dankzij drie wisselbeurten slechts 30 van de maximale 3060 competitieminuten.

Achtervolgers: Na Amoah is Purrel Frankel de meest betrouwbare kracht gebleken voor de trainer. Hij viel gistermiddag op de Vijverberg na 62 minuten uit en bleef zo steken op 2806 minuten. Abubakari Yakubu (2700), Stijn Vreven (2588) Theo Janssen (2577) en Michael Dingsdag (2574) kwamen daarna het meest in actie.

Keepers: Doelman Harald Wapenaar miste net als zijn voorganger Dragoslav Jevric geen minuut. Beiden speelden zeventien volledige wedstrijden voor Vitesse; goed voor 1530 minuten. Jevric incasseerde in zijn zeventien duels 23 tegentreffers; Wapenaar moest 26 keer ‘vissen’.

Debutanten: Vitesse kende dit seizoen drie debutanten. Op de valreep kreeg de Belg Tim de Meersman tegen De Graafschap zijn eerste speelminuten; 28 om precies te zijn. Daarmee was hij de speler die het minst in actie kwam voor Vitesse. Lucien Dors schopte het in zijn eerste vier invalbeurten tot 48 minuten. Fred Benson mocht zeven keer invallen en bekroonde 71 speelminuten gistermiddag met zijn eerste treffer in het shirt van Vitesse.

Doelpunten: Matthew Amoah kroonde zich voor de vierde keer in de laatste vijf jaar tot clubtopscorer. Hij maakte tegen De Graafschap zijn dertiende goal. Na hem waren Theo Janssen (acht), Igor Gluscevic en Nicky Hofs (6), Richard Knopper (5) en Stijn Schaars (4) het meest trefzeker.

Assists: Verdediger Michael Jansen was de beste aangever van het seizoen. Hij zorgde vijf keer voor een assist. Theo Janssen, Matthew Amoah, Richard Knopper en Igor Gluscevic bereidden vier keer een doelpunt voor, Stijn Vreven drie.

Gele kaarten: Theo Janssen scoorde nooit in zijn loopbaan zo veel doelpunten (acht) maar vestigde ook een ander persoonlijk record. Hij liep nog meer gele kaarten op dan hij doelpunten scoorde: negen. Van de vijf duels die Janssen door een schorsing miste, won Vitesse er niet een. Tegen Ajax (1-0), RBC (1-3), Heerenveen (1-3), en nogmaals Ajax (0-2) werd verloren, thuis tegen FC Twente werd het 1-1.

Rode kaarten: Twee spelers kregen dit seizoen een rode kaarten, beiden direct. Igor Gluscevic werd bestraft voor een vermeende elleboog in het thuisduel met NAC. Michael Dingsdag kreeg rood voor een ‘elleboog’ tegen PSV. Beide spelers werden voor drie wedstrijden geschorst.

Schorsingen: Edward Sturing kon 23 keer een speler niet inzetten wegens een schorsing. Theo Janssen is als gezegd koploper met vijf gemiste duels. Michael Dingsdag miste er vier, Stijn Vreven, Abubakari Yakubu en Igor Gluscevic drie, Purrel Frankel twee, Nicky Hofs, Richard Knopper en Peter van den Berg een.

Kansloos: Vitesse bleef dit seizoen tegen vier clubs puntloos. De zes ontmoetingen met de drie beste clubs van het seizoen (PSV, Ajax, AZ) leverden de Arnhemmers naast punten ook geen doelpunten op. PSV (0-2, 3-0), AZ (0-3, 3-0) en Ajax (1-0, 0-2) waren meester over Vitesse. Opvallend was de dubbele nul tegen RBC (4-1, 1-3).

Volle pond: Vitesse haalde tegen vier clubs het volle pond. Na Roda JC (2-3, 3-0), FC Utrecht (2-1, 1-2) en NAC (1-2, 2-0) werd gistermiddag De Graafschap (1-2) aan het rijtje toegevoegd.

Punten: Vitesse in de eerste helft van het seizoen net zo succesvol als in de tweede. Zowel voor als na de winterstop werden 27 punten gehaald.

Bron: De Gelderlander 23-05-2005
 

Jan van Deinsen bescheiden bij afscheid

Jan van Deinsen was tegen De Graafschap voor het laatst actief als assistent van Vitesse-trainer Edward Sturing. De rol van Van Deinsen werd dit seizoen alom geprezen, maar de assistent blijft bescheiden: “Och, ik vorm slechts een klein onderdeel. We hebben het met zijn allen gedaan en wel succesvol. Kijk maar eens naar het geringe aantal spierblessures bij ons, dat komt door een juiste dosering bij trainingen.” Van Deinsen weet nog niet wat hij gaat doen: “Iets in het voetbal misschien en dan een combinatie met begeleiding van jeugd, maar er is nog niks concreet.”

Bron: Omroep Gelderland 23-05-2005
 

Van den Berg: ‘Dit was niet mijn beste jaar’

Peter van den Berg sloot gisteren zijn eerste voetbaljaar bij Vitesse af. “Het was niet mijn beste seizoen”, stelde de verdediger zelfkritisch na de 2-1 zege bij De Graafschap. “Dat moet volgend jaar gewoon beter.”

Voor Peter van den Berg zat de laatste wedstrijd van de competitie er al snel op, gistermiddag in Doetinchem. Na een klein half uur spelen knalde hij keihard op Mamadou Zongo. De aanvaller van De Graafschap krabbelde vrij snel weer overeind, Van den Berg niet. “Het was een frontale botsing”, zegt de 33-jarige verdediger nadien. “Ik kreeg een knietje, net onder de ribben. Dan voel je je niet zo vrolijk. De eerste minuut kon ik niet inademen en uitademen. Ik dacht: dit is niet jofel.”

Hij maakte plaats voor Igor Gluscevic. De vroege aftocht was een beetje symptomatisch voor het seizoen van Van den Berg. Hij speelde geen slecht seizoen, maar kon de hooggespannen verwachtingen ook niet waarmaken. “Ik ben niet helemaal tevreden”, zegt de voetballer met blijk van zelfkritiek. “Dit seizoen heb ik foutjes gemaakt waaruit tegendoelpunten voortkwamen. Het was niet mijn beste seizoen. Dat moet volgend jaar gewoon beter.”

Van den Berg kan wel wat verzachtende omstandigheden opvoeren. Zo kwam hij binnen bij Vitesse, toen de competitie al was begonnen. “Dat is een rotmoment om bij een nieuwe club te beginnen”, weet de centrumverdediger. “Dan kom je terecht in een ploeg waarin je je plek nog niet hebt gevonden. Dat duurt altijd even. Je hebt tijd nodig om je aan te passen. Ik was op weg naar een goed niveau, toen ik vlak voor de winterstop geblesseerd raakte. Na de winterstop heb ik nog een wedstrijd of vijf met injecties moeten spelen. Ik ben het hele seizoen niet topfit geweest. Misschien is dat ook een oorzaak geweest.”

Van den Berg kwam afgelopen zomer over van Feyenoord en tekende in Arnhem voor twee seizoenen. Na het volgende voetbaljaar hebben beide partijen de optie om nog een seizoen met elkaar door te gaan. “Ik heb dan de vrijheid om te zeggen dat ik stop met voetballen als ik dat wil, als mijn lichaam zegt dat het welletjes is.” En, wat zegt het lichaam na dit seizoen? “Ik merk dat ik minder snel herstel na wedstrijden, naarmate het seizoen vordert. “Maar ik ga zeker nog een jaartje door. Daarvoor ben ik fit genoeg.”

In zijn tweede jaar bij Vitesse zal de Arnhemse ploeg streven naar een eindklassering bij de eerste negen. Dan wacht deelname aan de play-offs om Europees voetbal. In de zojuist beëindigde jaargang liet Vitesse een grote kans liggen op een ticket voor het toernooi om de UEFA Cup. Dat vindt Van den Berg ook. “Dat gevoel overheerst. Het is teleurstellend dat we Europees voetbal zijn misgelopen. Een wedstrijd of zeven voor het einde hadden we vijf punten voorsprong. Daarna hebben we in cruciale duels te veel punten laten liggen. Dan krijg je het verhaal van de smalle selectie, dat heeft ons punten gekost. Maar niemand had vooraf durven dromen dat we zo ver zouden komen. Ik denk dat we heel realistisch moeten zijn. Met deze spelersgroep hebben we dit jaar het maximale bereikt. Ondanks het missen van Europees voetbal is het een geslaagd seizoen geweest.”

“Bovendien”, voegt hij eraan toe, “heeft Ajax ons niet geholpen. Als Ajax in de halve finale van de beker van Willem II had gewonnen, dan had de zesde plaats ook volstaan. Dan hadden wij ook anders tegen Ajax gespeeld dan vorige week (0-2 verlies, red.).”

Na zijn komst in Arnhem baarde Van den Berg opzien, door keurige wedstrijdverslagen te schrijven op de internetsite van de supportersvereniging van Vitesse. Daar is hij onlangs mee opgehouden. “Ik vond het prima geweest”, legt hij uit. “Alles wat ik deed in het veld werd onder een vergrootglas gelegd. Als ze je persoonlijk gaan aanvallen, als ze alleen je fouten gaan aangeven, de negatieve dingen, dan houdt het een keertje op. Ik kan best tegen kritiek, maar als het doorslaat dan is het niet leuk meer. Sorry voor de goede supporters, die daar niet aan mee hebben gedaan.”

Bron: De Gelderlander 23-05-2005
 

Bergen van respect
Lid bestuur Vitesse staat open voor nieuwe investeerders
Henk Ramautar, directeur verkoop zorgverzekeraar Menzis

Na de wedstrijd, als het Gelredome rust en leegte ademt, gaat Henk Ramautar vaak even tussen gele en blauwe stoeltjes zitten. Terwijl hij door het stadion tuurt, flitsen momenten uit de wedstrijd voorbij. “Het is het mooiste plekje van het stadion”, zegt de directeur verkoop van zorgverzekeraar Menzis. Bij Menzis staat de bergbeklimmer een uitdaging van formaat te wachten. Het aantal merken wordt teruggebracht en de basisverzekering staat voor de deur. Bij een vorige reorganisatie bracht hij het personeel in de juiste stemming door hen tegelijkertijd klaar te stomen voor de Mont Blanc. En als clubvoorzitter is hij hard bezig Vitesse uit het dal te sleuren.

lees verder...

Bron: De Telegraaf 22-05-2005
 

Vitesse in slotfase naar winst

Lang leek De Graafschap aan het langste eind te trekken, maar door twee doelpunten in de laatste tien minuten was het Vitesse dat de laatste competitiewedstrijd winnend wist af te sluiten.

De Graafschap 1-2 Vitesse
Scheidsrechter: Dick Jol
Toeschouwers: 11.000
22 mei 2005, 14:30 uur
De Vijverberg Doetinchem

“Het ideale scenario”, zo verwoordde Edward Sturing na afloop de 2-1 overwinning op De Graafschap. “Wij hebben onze sportieve plicht vervuld, zoals ik dat van mijn ploeg gevraagd heb, en De Graafschap speelt nacompetitie.” Moeizaam ging het wel voor de Arnhemmers, die met name voor rust dramatisch speelden. Zonde enige strijdlust en agressiviteit was de thuisploeg gewoonweg beter. Na een paar mogelijkheden via Valeev en Roelofsen was het na een half uur spelen aanvaller Loval die, geholpen door het been van Michael Dingsdag, de 1-0 over Harald Wapenaar schoot. Vitesse kreeg in de eerste 45 minuten nauwelijks kansen, maar had in de 38e minuut op 1-1 moeten staan. Matthew Amoah werd weggestuurd, de Ghanees rondde keurig af, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af na het onterechte vlagsignaal van zijn assistent. Voor verdediger Peter van den Berg duurde het optreden slechts 24 minuten. In een duel blesseerde hij zich dusdanig dat hij zich moest laten vervangen door Igor Gluscevic.

Na rust ging Vitesse 1 op 1 spelen en zette het De Graafschap onder druk. Tot tien minuten voor tijd kwam de ploeg echter niet verder dan twee gevaarlijk genomen vrije trappen (Theo Janssen en Matthew Amoah). In de 82e minuut werd invaller Fred Benson voor doelman Van Fessem gezet en de speler van Jong Vitesse wist de bal tot zijn grote vreugde na drie pogingen in het doel te krijgen: 1-1. De thuisploeg was de kluts volledig kwijt en Vitesse ging in de resterende minuten voor de volle winst. Een andere invaller, Igor Gluscevic, zette in de 90e minuut Vitesse’s topscorer Amoah in staat om zijn 13e doelpunt van het seizoen binnen te koppen. Door de winst is Vitesse het seizoen als zevende geëindigd, een prima prestatie voor het elftal van trainer Edward Sturing.

De Graafschap
Van Fessem, Bot, Loovens (’59 Kalezic), Berck Beelenkamp, Roelofsen, Van Leerdam, Zongo, Duits, Magno (’67 Van der Kruis), Valleev en Loval (’80 Van Beukering).

Vitesse
Wapenaar, Vreven, Dingsdag, Van den Berg, Fränkel, Hersi, Yakubu, Janssen, Rankovic, Rojer en Amoah

Doelpunten

Loval ’33 1-0
Benson ’82 1-1
Amoah ’90 1-2

Wissels

Gluscevic ’27 Van den Berg
De Meersman ’68 Fränkel
Benson ’72 Hersi

Bron: Vitesse.nl 22-05-2005
 

Bos: Jong Vitesse underdog in finale

Jong Vitesse speelt maandagavond in Waalwijk de bekerfinale voor beloftenteams tegen Jong PSV. “Vitesse is nadrukkelijk de underdog”, vindt trainer Theo Bos. “PSV kan allerlei spelers uit de eerste selectie doorschuiven. Ik houd rekening met bijvoorbeeld Van der Schaaf en Afellay”, voorziet de Arnhemmer. “Wij kunnen Gluscevic niet opstellen, omdat hij teveel wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. De Meersman, Dors en Benson wel en wellicht valt er wat te doen met Rojer”, hoopt Bos. “Nu we in de finale staan, wil ik ook winnen”, benadrukt ‘Mister Vitesse’.

“Winst zou een mooie afsluiting zijn. Of het ook een afsluiting is voor mij bij Jong Vitesse weet je nooit. Ik ben op zich wel aan een nieuwe uitdaging toe”, geeft Bos aan. Bos haalde onlangs het diploma coach betaald voetbal. “Dit seizoen zijn we met een volledig nieuw elftal begonnen. Ik vind het wel mooi hoe het is uitgegroeid tot een heel hecht team. Alleen daarom zou het al mooi zijn dat we een kroon op het seizoen kunnen zetten”, vindt Bos.

Als Jong Vitesse de bekerfinale wint, mag het volgend seizoen meedoen aan de ‘echte’ Amstel Cup. Dat gebeurde eerder al in 2002, toen het ook de beker won.

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2005
 

Vitessefans spelen zaalvoetbaltoernooi in De Lier
Forza Aelbrecht Team is status van hekkensluiter ontgroeid

Op het landelijke zaalvoetbaltoernooi voor supporters, dat zaterdag 21 mei voor de vierde keer in successie werd gehouden in De Lier (Westland), heeft het FAT-team (Forza Aelbrecht Team) de zoete smaak van de overwinning geproefd. Tweemaal acteerden de Vitessefans onder deze naam op het toernooi van de supportersvereniging van Vitesse. Beide keren moesten zij zonder winstpartij als hekkensluiter huiswaarts keren.

Tijdens de VreelooFanCup, waar zij de plaats innamen van het verhinderde team van de SV, lieten de voetballers zien ook zegevierend het strijdperk te kunnnen verlaten. De groepwedstrijden tegen de veel beter geoefende ITWM (0-5), Fortuna (0-3) en NAC Breda (1-3) gingen weliswaar verloren, maar de kruiswedstrijd tegen Forza Sparta werd na een 0-1 achterstand tot grote vreugde van spelers en meegereisde supporters omgebogen in een 2-1 overwinning.

Topscoorder van het FAT-team was Lido Schuffelers, die alle drie de velddoelpunten voor zijn rekening nam. Het Forza Aelbrecht Team, genoemd naar de voormalige Vitessespeler, eindigde uiteindelijk als 14de. Het deelnemersveld bestond dit jaar uit 16 ploegen. Het toernooi werd gewonnen door Volendam.

Naast de voetbalwedstrijden werd er ook gestreden om de Penalty-bokaal. Na de reguliere wedstrijden, die vijftien minuten duurden, konden de teams steeds vijf keer aanleggen vanaf de penalty-stip. Hoewel de Vitessenaren 13 van de 15 keer het doel wisten te vinden, kwamen zij niet verder dan de drie groepswedstrijden. Twee maal wisten de tegenstanders de serie nipt te winnen. De laatste reeks werd foutloos afgewerkt. (4-5, 4-5, 5-2). Hoogtepunt van de dag was de strafschop van Werner Schröer. Terwijl de keeper de linkerhoek opzocht, stiftte hij het leer á là Panenka over de verslagen doelman.

Nadat Annuh, de enige vrouwelijke deelnemer aan het toernooi, de beker voor de veertiende plaats in ontvangst had genomen, en er onder het genot van gerstenat in de gezellige kantine werd nagefeest en nog even ‘Vitesse Vitesse’ ten gehore werd gebracht, werd ’s avonds de thuisreis naar Arnhem aanvaard. Op 28 mei zijn de FAT-ters weer van de partij op het zaalvoetbaltoernooi dat die dag door de SV in de Bakenhof wordt georganiseerd. Tegenstanders zijn gewaarschuwd: Het FAT-team heeft geleerd wat winnen is!

22-05-2005
 

Sturing: dit is het ideale scenario

Vitesse-trainer Edward Sturing was zondag een gelukkig mens na de 2-1 zege van zijn ploeg tegen De Graafschap. “Dit is het ideale scenario. We winnen zelf en ik gun het De Graafschap dat ze in de nacompetitie zitten”, stelde Sturing, die zelf zijn profloopbaan als speler bij De Graafschap begon. “De manier waarop vind ik wat minder. Hoe we voor rust speelden, is Vitesse onwaardig. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet. Dat ging gelukkig niet ten koste van De Graafschap”, aldus een opgeluchte Sturing.

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2005
 

Benson: ongelooflijk dat ik scoorde

Fred Benson maakte zondag zijn eerste goal in het eerste van Vitesse. “Ongelooflijk dat ik gescoord heb. In het tweede maak ik ze heel makkelijk, maar dit is een hoger niveau”, genoot de Ghanees na. “Het was ook nog de 1-1, waardoor we terug in de wedstrijd kwamen. Ik ga hier flink van genieten en dan toeleven naar de bekerfinale met Jong Vitesse”, kijkt Benson vooruit naar de bekerfinale voor beloftenteams, maandag. “Dan kan ik voor het eerste echt war winnen. Bij Ajax heb ik ook wel prijzen gewonnen, maar dan was ik meestel reserve”, legt Benson uit.

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2005
 

Debuut verrast Tim De Meersman

Tim De Meersman maakte zondag zijn debuut voor Vitesse. “Ik wist absoluut niet dat ik speeltijd zou krijgen. Schitterend. En dan ook nog een halfuur”, genoot de Belg na. “Ik ben wel redelijk tevreden en ik kreeg ook complimenten van de spelers. Ik voelde wel heel veel spanning, zeker omdat ik linksback moest spelen. Dat is niet mijn positie”, aldus De Meersman. “Ik ga niet te lang nagenieten. Prioriteit is de bekerfinale van Jong Vitesse. Verder wacht ik af wat de komende zomer me gaat brengen.” Vitesse wil De Meersman komend seizoen verhuren om hem ervaring te laten opdoen.

Bron: Omroep Gelderland 22-05-2005
 

Winst voor Vitesse in Doetinchem

Vitesse heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van De Graafschap. Matchwinnaar was Matthew Amoah die in de 90e minuut scoorde.

De Graafschap moet nu proberen via de nacompetitie het verblijf in de hoogste divisie te verlengen. Het doelsaldo van De Graafschap was uiteindelijk beter dan dat van FC Den Bosch: Naast De Graafschap schuift ook RBC Roosendaal aan in de nacompetitie.

22-05-2005
 

Kantoren Vitesse maandag gesloten

De kantoren van Vitesse in Gelredome zijn maandag 23 mei gesloten. Ook zijn wij deze dag telefonisch niet bereikbaar. Dinsdag 24 mei zijn wij vanaf 09.00 uur weer bereikbaar.

Bron:Vitesse 21-05-2005
 

Lastig probleem voor Van Beukering

Het is een duivels dilemma. Jhon van Beukering heeft een knieblessure waardoor meespelen morgen niet slim is. De spits van De Graafschap zou zich beter kunnen sparen. Maar sparen waarvoor? Want als Den Bosch morgen beter presteert dan de Doetinchemse formatie, dan plaatsen de Brabanders zich voor de nacompetitie. En dan is het seizoen voor Van Beukering ten einde.

Dus wat is wijsheid? Wie kan anders die bevrijdende treffers tegen Vitesse maken? “De technische en medische staf van De Graafschap denken dat het niet slim is te spelen. Maar ze moeten me afremmen. Ik zou graag de gok nemen.” Natuurlijk. Dit is voor zijn club de wedstrijd van het seizoen, maar voor de 21-jarige clubtopscorer zelf ook. Van Beukering debuteerde in mei 2001 op 17-jarige leeftijd in de eredivisie in een Arnhems shirt. De invaller maakte tegen Ajax in de Arena gelijk de winnende treffer (1-2). Ook zijn tweede invalbeurt, een paar dagen later tegen Fortuna, was het raak.

lees verder...

Bron: Trouw 21-05-2005
 

Aanbiedingen voor Amoah en Dingsdag

Vitesse heeft Matthew Amoah en Michael Dingsdag een contract voorgelegd. Amoah kan zijn tot 2006 lopende contract met 2 jaar verlengen. Dat geldt eveneens voor Dingsdag. Streuer: “Als een speler nog een contract heeft voor 1 jaar heb je twee mogelijkheden: verkopen of verlengen. Dat laatste heeft onze voorkeur. Mocht het niet lukken, dan is verkoop het beste.”

Bron: De Gelderlander 21-05-2005
 

Selectie Vitesse op peil voor nieuw seizoen

Vitesse heeft de selectie van de hoofdmacht al op peil voor het komende seizoen. Alleen als er de komende tijd een of meer spelers vertrekken uit Arnhem, zal de club zelf actief worden op de transfermarkt. Aleksandr Rankovic vormt hierop de enige uitzondering. De Servier vertrekt deze zomer met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uit Arnhem. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract, maar Rankovic gaat vanaf komend seizoen zoveel terug in salaris dat hij zeker wil verkassen naar een andere club. Vitesse heeft reeds een vervanger aangetrokken voor Rankovic: Gill Swerts, nu nog ADO Den Haag. Ook trok de Arnhemse club onlangs linksbuiten Etienne Esajas aan. Hij voetbalt nu nog in het team van Jong Ajax.

Bij deze transfers blijft het vooralsnog. “Als er niets gebeurt met onze huidige spelers, dan doen we zelf ook niets”, geeft technisch manager Jan Streuer aan. Streuer ontkent de geruchten over een eventuele deal met PSV, waarin Abubakari Yakabu naar Eindhoven zou gaan en Remco van der Schaaf en spits Gerald Sibon de omgekeerde weg. “PSV heeft zich niet gemeld voor Yakubu en wij hebben geen derde centrumspits nodig”, refereert Streuer aan de aanwezigheid van de aanvallers Matthew Amoah en Igor Gluscevic.

Vitesse heeft nog steeds belangstelling voor Van der Schaaf. Maar de terugkeer van de bankzitter van PSV kan pas concreet worden indien er eerst een speler vertrekt bij Vitesse. De technische leiding van Vitesse gaat ervan uit dat Ruud Knol tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer inzetbaar is. De aanvoerder staat in de huidige competitie al lange tijd buitenspel met knieproblemen. Met een fitte Knol beschikt trainer Edward Sturing over drie centrumverdedigers: Knol, Peter van den Berg en Michael Dingsdag. In noodgevallen kunnen bovendien Michael Jansen en Abubakari Yakubu bijspringen in het hart van de verdediging.

De jeugdspelers Jaap Davids (contract tot medio 2008) en Lucien Dors (contract tot 2006) mogen op huurbasis overstappen naar een andere club. Theo Groeneveld mag eveneens vertrekken. Op huurbasis of zelfs definitief. Zijn in 2006 aflopende verbintenis wordt sowieso niet verlengd. “Hij loopt al jaren mee zonder door te breken”, aldus Streuer. “Dat moet hij ergens anders gaan proberen.” Streuer acht de kans groot dat middenvelder Stijn Schaars wordt verhuurd. “Hij moet elke week spelen”, zegt hij over de jeugdinternational. “Mocht hij worden verhuurd, dan hebben we voor hem wel een andere speler nodig.”

Bron: De Gelderlander 20-05-2005
 

Trainer Edward Sturing is content met het seizoen van Vitesse

Aan de hand van Edward Sturing is Vitesse teruggekeerd in de subtop van de eredivisie. De hoofdtrainer maakt de balans op. En kijkt waarschuwend vooruit: “Volgend seizoen kan moeilijk worden voor Vitesse.”

Met een schaal vol heerlijke gevulde koeken verscheen Edward Sturing gisteren op het laatste persuurtje van Vitesse in dit seizoen. Morgen de uitwedstrijd tegen De Graafschap, dan zit het voetbaljaar er voor hem weer op. Sturing gaat maandag niet mee met de spelersgroep op vakantie naar Athene. Hij zal zaterdag ook niet aanwezig zijn bij de afsluitende oefenwedstrijd tegen Arnhemia.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 21-05-2005
 

Vitesse met sterkste elftal naar Doetinchem

Voor Vitesse staat er morgenmiddag (aanvang 14.30 uur) niets meer op het spel in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen degradatiekandidaat De Graafschap. Toch stuurt trainer Edward Sturing zijn ‘sterkste ploeg’ het veld in. Vitesse kan op de ranglijst nummer zes (FC Twente) mogelijk inhalen. Dat zou een halve ton meer opleveren aan televisiegelden. “Bij Vitesse hebben we geen vrachtwagens vol met geld, dus moeten we proberen op de zesde plaats te eindigen”, zo reageerde Sturing. “Daarom spelen we met de sterkst denkbare ploeg. Dat zijn we ook verplicht aan de zeshonderd Vitesse-supporters die meegaan naar Doetinchem.”

Maandag speelt Jong Vitesse de bekerfinale tegen Jong PSV. De winnaar zich plaatst voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. Toch spaart Sturing geen spelers voor deze wedstrijd: “Ik ben trainer van het eerste elftal en daarmee wil ik zo goed mogelijke prestaties boeken. Daar word ik ook op afgerekend.”

Sturing kan morgen niet beschikken over de geblesseerden Ruud Knol, Richard Knopper (trainde gisteren weer voorzichtig mee) en Stijn Schaars. Ook Michael Jansen (hoofdblessure) komt zeer waarschijnlijk niet in actie.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Wapenaar; Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Fränkel; Rankovic, Yakubu, Janssen; Hersi, Amoah en Rojer.

Bron: De Gelderlander 21-05-2005
 

Rink komt even langs bij Vitesse

Paulo Roberto Rink meldde zich vrijdag weer even bij Vitesse. De Braziliaanse Duitser moest nog wat zaken afhandelen bij de Arnhemse club: “Mooi dat het nu weer zo goed gaat met Vitesse. Met mijzelf gaat het ook prima, ik heb nu zes weken vakantie”, aldus de goedlachse Rink. “Daarna ga ik weer voetballen in Cyprus bij Apoel Nicosia, de nummer twee van afgelopen seizoen. Een echte topclub in Cyprus.” Rink speelde in de tweede helft van vorig seizoen voor Vitesse en scoorde enkele belangrijke treffers, waardoor Vitesse in de eredivisie bleef. Verder was hij nogal omstreden in Arnhem.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2005
 

Edward Sturing wil niks weggeven

ARNHEM – Voor Edward Sturing heeft de wedstrijd van Vitesse bij De Graafschap nog wel degelijk sportief belang.

Vitesse kan bij een overwinning nog op de zesde plaats eindigen, wat de club 50.000 euro extra aan televisiegelden oplevert: “En dus geven we niks weg. Bovendien zit het uitvak vol met 600 supporters. En we hebben ook bepaalde karakters in de ploeg, die er zonder meer een wedstrijd van willen maken.”

Sturing heeft zeker nog gevoel voor De Graafschap: “Mijn hart ligt nog wel bij die club. Maar we komen zondag met de sterkste ploeg. We moeten alleen geen onnodige kaarten pakken.”

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2005
 

Purrel Frankel: het ligt niet aan ons

ARNHEM – Purrel Frankel vindt niet dat Vitesse zondag beslist over het lot van De Graafschap.

“Het ligt aan henzelf. De Graafschap heeft in totaal 34 wedstrijden om zich veilig te spelen, die ene tegen ons is niet de wedstrijd waar het vanaf hangt. We willen zondag gewoon winnen, pech voor hen. Den Bosch moet dan ook maar verliezen, want ik wil liever niet dat mijn oude cluppie degradeert.”

De linksback/linksbuiten kwam in 2002 over van De Graafschap naar Vitesse: “Toen redden we het nog op de laatste speeldag. Sinds ik weg ben, is het misgegaan. Dat is wel opvallend, ja.”

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2005
 

Al 5.000 seizoenkaarten voor Vitesse

ARNHEM – Vitesse heeft al vijfduizend seizoenkaarten verkocht voor het seizoen 2005/2006.

De Arnhemse club verkocht dit seizoen uiteindelijk 15.500 seizoenkaarten. Voor trainer Edward Sturing is het een teken dat het weer goed gaat met de club: “Het geeft aan dat we weer in de lift zitten. Vitesse leeft weer, dat bleek ook al uit de manier waarop het publiek zondag afscheid van ons nam tegen Ajax. Ondanks de nederlaag kregen we een staande ovatie. Grandioos.”

De wedstrijd tegen Ajax werd bezocht door 22.600 toeschouwers. Dat was een record in het afgelopen seizoen.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2005
 

Weinig verrassingen bij Vitesse

ARNHEM – Het basiselftal van Vitesse kent komende zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap weinig verrassingen.

Trainer Edward Sturing kan niet over Stijn Schaars beschikken. Die is deze week geopereerd aan zijn linkerknie. Richard Knopper trainde vrijdag mee, maar hij zit nog niet bij de selectie. Michael Jansen, die zondag na een duel met Ajacied Pienaar buiten bewustzijn raakte, is nog een twijfelgeval. Verder is Ruud Knol er nog steeds niet bij.

Opstelling:
Wapenaar
Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Frankel
Rankovic, Yakubu, Janssen
Hersi, Amoah en Rojer.

Bron: Omroep Gelderland 20-05-2005
 

Systeem herkent stem voetbalvandaal

Voetbalvandalen krijgen vanaf komend voetbalseizoen huisarrest opgelegd met een systeem voor stemherkenning. Dit proefproject om voetbalvandalisme aan te pakken gaat van start in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. De voetbalvandaal die een stadionverbod heeft, moet dan thuis blijven tot hij wordt gebeld. Als de telefoon gaat, moet hij eerder ingesproken zinnen herhalen.

Volgens directeur Van Gennip van Reclassering Nederland is het stemherkenningsysteem, een Israëlisch product, niet te kraken. “Het herkent of het wordt geconfronteerd met een bandje dat iemand anders afspeelt of dat de telefoon is doorgeschakeld.” Van Gennip bezocht gisteren een internationaal symposium in Egmond aan Zee over nieuwe technieken voor elektronisch toezicht op gestraften. Daar was ook het stemherkenningsysteem. Het initiatief om deze techniek in te zetten voor veroordeelde voetbalvandalen komt van het openbaar ministerie, reclassering, gevangeniswezen en politie.

De reclassering heeft ook nog een voorstel ingediend om taakstraffen voor voetbalvandalen alleen uit te voeren op tijden dat er wordt gevoetbald. “Beide systemen zorgen er voor dat de politie wordt ontlast en dat je de voetbalvandalen op het belangrijkste moment onder controle hebt. Het draagt bij aan het veiliger maken van de samenleving en dat is onze belangrijkste opdracht,” aldus Van Gennip.

Bron: Utrechts Nieuwsblad 20-05-2005
 

Foto straks verplicht voor voetbalfan

Voetbalsupporters moeten binnenkort verplicht een pasfoto inleveren bij hun club. De foto’s worden digitaal opgeslagen om de identificatie van relschoppers te vergemakkelijken. Bij wangedrag kunnen clubs daardoor sneller een stadionverbod opleggen en hooligans overdragen aan de politie. De verplichting geldt voor iedereen die een seizoenkaart wil kopen voor 2006-2007. Enkele voetbalclubs beginnen na de zomer op proef al met de maatregel. De voetbalbond KNVB wil nog niet zeggen welke clubs dat zijn. Het jaar erna slaan alle clubs pasfoto’s op. Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) heeft daarover overeenstemming bereikt met de KNVB. Bovendien hebben de partijen afgesproken de inzet van agenten bij voetbalwedstrijden te beperken. Clubs moeten zelf de orde handhaven en het verkeer in goede banen leiden. Verder kunnen stadionverboden langer van kracht zijn en voeren alle voetbalclubs met ingang van komend seizoen verplichte uitkaarten in bij risicowedstrijden.

Onder die voorwaarden kan wat Remkes betreft de nieuwe opzet van de voetbalcompetitie doorgaan, dus met play-offs na het reguliere voetbalseizoen. In december wordt bekeken of iedereen zich aan de afspraken houdt. Zo niet, dan zullen de play-offs eenmalig zijn, en zijn ze daarna van de baan. Remkes zal bij zijn collega Zalm (Financiën) vragen of stewards een belastingvrije financiële tegemoetkoming kunnen krijgen voor hun werkzaamheden. De clubs willen dat graag, omdat zij de stewards dan voor meer taken kunnen inschakelen. Nu gebeurt dat op vrijwillige basis. De KNVB is tevreden met de maatregelen. ,,Hiermee kan het voetbalvandalisme en geweld ook buiten de stadions effectiever worden bestreden”, aldus directeur Henk Kesler.

Bron: AD 20-05-2005
 

Vitesse: geen risico met Jansen

Vitesse-trainer Edward Sturing beslist pas zaterdag of Michael Jansen een dag later tegen De Graafschap speelt. Hij neemt geen enkel risico met Jansen, ook al omdat de verdediger volgende week op stage gaat met Oranje. Jansen raakte zondag buiten bewustzijn na een elleboogstoot van Ajacied Steven Pienaar. Donderdag trainde hij voor het eerst weer volledig mee. “Ik voel me goed, heb alleen wat hoofdpijn. Ik wil graag spelen, als het verantwoord is. Maar de stage bij Oranje is natuurlijk ook belangrijk voor mij”, zei de Nijmegenaar donderdag.

Bron: Omroep Gelderland 19-05-2005
 

Sturing gast op vierde Jaimy van Boxeldag

Vitesse-trainer Edward Sturing is de meest prominente gast tijdens de vierde Jaimy van Boxeldag bij de Arnhemse voetbalclub ESA. Die dag vindt op 11 juni plaats van kwart voor twaalf tot ongeveer vijf uur. Het evenement op sportcentrum Rijkerswoerd bestaat uit allerlei sportactiviteiten voor alle leden. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Jaimy van Boxel.

Behalve dat er wordt gesport, zijn er voor alle bezoekers spelactiviteiten, loterijen, muziek, stands met diverse versnaperingen, een barbecue en ballonnenwedstrijd. De dag wordt om twaalf uur ’s middags geopend door een bekende Gelderlander. Daarnaast zal behalve Vitesse-trainer Edward Sturing ook Vitesse-mascotte Vito aanwezig zijn. De Stichting Jaimy van Boxel zet zich in voor kinderen met kanker, die langdurig worden behandeld en verpleegd in de kinderoncologische centra van Nederland.

Meer informatie:
www.stichtingjaimy.nl
www.esa-rijkerswoerd.nl

Bron: De Gelderlander 19-05-2005
 

Mag Vitesse Graafschap matsen?

Uitgerekend op de slotdag van de competitie hangt het lot van De Graafschap in de handen van Vitesse. Mag de Arnhemse club, die nergens meer voor speelt, buurman De Graafschap niet één keertje matsen in het belang van het betaalde voetbal in Gelderland?

Simon Steenvoorden, jeugdtrainer van AVW’66 in Westervoort:

‘Nee, absoluut niet. Het moet niet gekker worden. Sport moet zuiver blijven. Voor de Achterhoek zou het goed zijn als er ook volgend seizoen eredivisievoetbal is, want het leeft enorm. De Graafschap heeft niet de rijkste, maar wel een van de grootste businessclubs in de voetballerij. Dat geeft de betrokkenheid in de regio aan. Maar Vitesse zou NEC toch ook niet matsen? De Graafschap zou dat ook niet willen. Superboeren zijn trots, al gedragen ze zich dit seizoen niet als echte Superboeren.’

Lucy Hageman, secretaresse van De Gelderlander in Arnhem, geboren Achterhoekse, woonachtig in Didam, en naar eigen zeggen gezegend met ‘redelijk verstand’ van voetbal:

‘De spelers van de Graafschap moeten eindelijk eens gaan voetballen. Je kunt het niet twee jaar achter elkaar op geluk laten aankomen. Dat kan toch niet! Ze verdienen het gewoon niet. Maar voor deze ene keer, voor de supporters en voor de trainer, dus níet voor de spelers, mag Vitesse wel een keer een handje helpen.’

Mamadou Zongo, ex-speler van Vitesse nu in dienst van De Graafschap.

‘Wij, de spelers en technische staf van De Graafschap gaan er alles aan doen om de club in de eredivisie te houden. Maar als Vitesse ons daarbij een handje wil helpen door een stapje minder te zetten, mag het van mij. Daar heb ik geen problemen mee. Het gaat erom dat De Graafschap in de eredivisie blijft. Op welke manier dat gebeurt, maakt mij niets uit.’

Louis Laros, oud-speler van onder meer Vitesse, en momenteel werkzaam als zaakwaarnemer van voetballers bij de VVCS:

‘Wedstrijden tussen Vitesse en De Graafschap horen thuis in de eredivisie. Die derby’s, ook die tegen NEC, zijn vaak de mooiste duels waar het hele jaar naar wordt toegeleefd. Ik hoop dus dat De Graafschap in de eredivisie blijft, maar Vitesse zal de wedstrijd nooit weggeven. Ik heb zelf gevoetbald en weet hoe dat gaat. Voetballers spelen voor hun premie, sommigen spelen voor een transfer en voor allemaal geldt de eer. Het enige dat kan gebeuren is dat de spelers van Vitesse het laten lopen, wanneer ze merken dat het die dag niet gaat. Dat kan, omdat de motivatie minder kan zijn nu er voor Vitesse niets meer op het spel staat.’

Bron: De Gelderlander 19-05-2005
 

Geslaagde knie-operatie Stijn Schaars

Stijn Schaars is zes tot acht weken uitgeschakeld. De middenvelder van Vitesse onderging woensdag een geslaagde operatie aan zijn linkerknie. De buitenmeniscus werd ‘bijgeknipt’. Schaars kan als de revalidatie normaal verloopt weer aansluiten als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Of dat bij Vitesse gebeurt, is nog onzeker. De Arnhemse club wil het talent eventueel verhuren, zodat hij meer speeltijd krijgt. Heerenveen toonde al interesse, maar Schaars is ook in beeld bij enkele andere eredivisieclubs. Ook FC Zwolle wil de middenvelder graag huren.

Bron: Omroep Gelderland 18-05-2005
 

Michael Jansen mag training hervatten

Vitesse-speler Michael Jansen hervat donderdag de training. De verdediger kreeg dinsdag opnieuw last van zijn hoofd en verliet voortijdig de training. Bij neurologisch onderzoek zijn geen afwijkingen geconstateerd. Jansen was zondag tegen Ajax korte tijd buiten bewustzijn na een elleboogstoot van Steven Pienaar. Toen hij weer bij was, wilde de linksback weer het veld in, maar op aanraden van de medische staf werd Jansen gewisseld. Er wordt geprobeerd om de Nijmegenaar speelklaar te krijgen voor de laatste wedstrijd van de competitie, zondag uit tegen De Graafschap.

Bron: Omroep Gelderland 18-05-2005
 

“Ik begrijp niet waarom Vitesse aan mijn toekomst in Arnhem twijfelt”
Monoloog Matthew Amoah

Vitesse-spits Matthew Amoah (24) speelt al vanaf zijn zestiende voor de Arnhemse club. In die acht seizoenen maakte hij tot nu toe 52 competitiedoelpunten. Dit seizoen gaat het allemaal minder gemakkelijk.

“Sinds anderhalf jaar ben ik weer Ghanees international. Ik hen trots als ik het shirt van de Black Stars aantrek en naar het volkslied luister. Voor een sporter is er niets leukers dan voor je land te spelen. Samen met mijn teamgenoot bij Vitesse Abubakari Yakubu reis ik graag naar Ghana. Als mensen aan het Afrikaanse voetbal denken, gaat het voornamelijk over Nigeria en Zuid-Afrika. Vergeten wordt dat Ghana een voetbalgrootheid was op het Afrikaanse continent. Liefst vier keer heeft Ghana de Afrika Cup gewonnen. Ik geef toe dat het oude successen zijn, maar het geeft aan dat Ghana altijd een voetbalgek land is geweest.

lees verder...

Bron: VI 18-05-2005
 

Jan Streuer: “Als Karel Aalbers voor Vitesse het beste is, moet hij komen”

“Bij aanvang van dit seizoen had ik nooit durven dromen dat we tot de op één na laatste speeldag om Europees voetbal zouden meedoen. Maar we hebben door alle aankopen natuurlijk wel een veel beter team gekregen. De nieuwe jongens hebben het elftal goed gedragen, dat heeft me verrast. Ze stonden er allemaal gelijk. Ik heb genoten van Stijn Vreven en Richard Knopper, die het team op sleeptouw hebben genomen. De insteek om kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen heeft uiteindelijk heel goed uitgepakt. Achteraf ben je alleen toch teleurgesteld dat we die vijfde plaats niet hebben gehaald. Dat was een fantastische bekroning van het seizoen geweest. Door de goede resultaten is de rust in de club teruggekomen en dat is me ook wel wat waard. Vorig jaar waren er telkens verhalen over grote financiële problemen, dat werkte dodelijk op de spelersgroep. Maar het huidige bestuur doet het voortreffelijk. Hoewel het allemaal mensen van buiten het voetbal zijn, leveren ze uitstekend werk. Ze zijn heel verstandig bezig, geven aan wat wél en niét kan, waardoor we niet op te grote voet leven. Iedereen dacht vóór dit seizoen dat we wel een gele kaart va de licentiecommissie zouden krijgen, maar we zijn geen één keer in de problemen gekomen. Een heerlijk gevoel. Bovendien zaten de bestuurders vroeger altijd met hun neus op het elftal, dat zorgde voor scheve gezichten. Nu houden ze afstand en dat is voor mij en trainer Edward Sturing wel zo fijn.

Ik wacht voorlopig dan ook maar af wat er waar is van de geruchten over een terugkeer van Karel Aalbers. We kennen zijn historie en zijn zo langzamerhand wel aan alles gewend. Ik moet het eerst nog allemaal zien. In het voetbal kan alles, maar iedereen weet dat zijn verhalen voorheen ook weleens op niets gebaseerd waren. Ik ben wel benieuwd. Als het wáár is en het voor de club het beste blijkt, moet hij natuurlijk komen. Het belang van Vitesse is ook voor mij het belangrijkst. En 25 miljoen euro is een heleboel geld. Daarmee zouden we nog heel wat kunnen investeren voor volgend seizoen. Maar als het niet doorgaat, is het nog geen probleem, want we hebben de selectie al aardig rond. Ik ben heel blij met het aantrekken van Abubakari Yakubu en ook Gill Swerts en Etienne Esajas zijn voor ons heel nuttige spelers. Verder kunnen we weinig doen. Pas als er jongens vertrekken, gaan we de transfermarkt weer op. Voor volgend seizoen hebben we nog een schuld van ongeveer één miljoen, daarna zijn alle problemen weggewerkt. Het liefst zou ik werken met een volle portemonnee, maar de huidige situatie zie ik wel als een enorme uitdaging.

We hebben de afgelopen maanden aangetoond heel creatief te kunnen handelen en wat mij betreft gaat de doelstelling voor volgend seizoen ook omhoog. Europees voetbal is met deze selectie gewoon haalbaar. Net als dat het pakken van de beker een doel moet zijn voor deze club. Ik verwacht ook dat Igor Gluscevic en Youssouf Hersi, die toch wat zijn tegengevallen, volgend jaar laten zien wat ze kunnen. In het eerste jaar dat Nikos Machlas hier speelde werd hij ook uitgelachen, maar het seizoen daarna werd hij Europees topscorer. We hebben de afgelopen maanden de basis gelegd voor de toekomst en die zie ik heel rooskleurig in. Het is weer heel leuk bij Vitesse te mogen werken.”

Jan Streuer is manager voetbal van Vitesse.

Bron: VI 18-05-2005
 

Assist
Jhon van Beukering (De Graafschap) en Theo Janssen (Vitesse)

Degradeert De Graafschap?

Jhon van Beukering (speler De Graafschap): ‘Nee, FC Den Bosch degradeert. Wij hebben zware wedstrijden gespeeld, maar er is genoeg vertrouwen voor een positief einde. Het onderlinge resultaat is in ons voordeel en over een heel seizoen verdienen wij het om erin te blijven.’

Theo Janssen (speler Vitesse): ‘Ik hoop het niet, want wedstrijden tussen Vitesse en De Graafschap zijn toch altijd speciaal en leuk voor zowel spelers als supporters. Bij ons leven de duels met NEC meer, maar dat is gezien de historie logisch.’

lees verder...

Bron: VI 18-05-2005
 

Iets ouder, tikkie wijzer
Theo Janssen: onze voetballer van het jaar

Het was bepaald geen saai seizoen: de overmacht van PSV, de strubbelingen bij Ajax en Feyenoord, het oogstrelende voetbal van AZ… Onze voetballer van het jaar speelt niet bij één van die clubs. Theo Janssen, één van de meest oorspronkelijke spelers van Nederland, bewees bij Vitesse dat hij helemaal terug is.

Trainer Edward Sturing: “Theo is een sleutelspeler in dit Vitesse. Hij is bezig aan een uitstekend seizoen, hoort elke week bij de uitblinkers, en ik denk dat hij de komende jaren nog belangrijker wordt voor deze club.” Vitesses nummer 10 hoefde niet lang na te denken, voordat hij onlangs zijn contractverlenging tot 2008 ondertekende. “Blijkbaar zat de aanbieding die ze me deden goed in elkaar”, lacht Janssen. Het is duidelijk: hij is een tevreden man. “Ik had een jaartje kunnen wachten met verlengen, maar waarom zou ik dat doen? Ik ben 23, speel bij de club van mijn geboortestad, de club waar ik ben doorgebroken. Nee hoor, ik hoef niet zo nodig weg!’ Janssen verwacht ook dat Vitesse volgende jaargang weer hoge ogen gaat gooien. “Dan zijn we weer serieus kandidaat voor de UEFA Cup-plaatsen. Dit seizoen hebben we het met onze plek in de subtop ook helemaal niet slecht gedaan, vooral als je bedenkt dat we het jaar ervoor nog nacompetitie speelden om degradatie te ontlopen. Het is dat door onze krappe selectie de blessures en schorsingen aan het eind zwaar begonnen te wegen, anders hadden we er zeker nog wat punten bij gehad.”

De verwachting is dat de selectie van de Arnhemmers volgend seizoen breder en sterker zal zijn. Janssen somt op: “Gil Swerts komt over van ADO Den Haag, Etienne Esajas van Jong Ajax is vastgelegd, we hebben Yakubu overgenomen van Ajax – die was hier op huurbasis – en waarschijnlijk komt er nog wel wat bij. Als Michael Jansen (linksback van Jong Oranje, red.) en Michael Dingsdag ook nog bijtekenen, zitten we helemaal goed.”

Nu we het toch over spelerswisselingen hebben: baalt Janssen er niet van dat zijn maatjes Nick Hofs (halverwege dit seizoen naar Feyenoord) en Jhon van Beukering (sinds 2003 bij De Graafschap) niet meer in Arnhem spelen?”Nou, dat is een beetje een misverstand. Ik kan zeker goed met die jongens opschieten, ook omdat we alledrie uit Arnhem komen, maar we waren echt niet ‘De Drie Musketiers’, zoals we in de media regelmatig neergezet werden. Ik ging en ga juist altijd meer met de oudere jongens om. Vorig seizoen met jongens als Bert Konterman en Gert Claessens, het jaar daarvoor met Jan van Halst. Nu heb ik een goede band met Peter van den Berg, Richard Knopper, Stijn Vreven, Abubakari Yakubu, maar ook met Michael Dingsdag!’ Net als met het publiek in het Gelredome. Dat wil Theo ook graag nuanceren. Je reageren positief op me. Omdat ik hier vandaan kom, lef in mijn spel leg en er altijd vol voor ga. Ik ben niet een jongen die in het duel zijn been terugtrekt. Maar alles is natuurlijk relatief: speel ik twee wedstrijden slecht, dan joelen ze me net zo hard uit als ieder ander.”

Gelukkig hebben de supporters de laatste tijd alleen maar reden om hem toe te juichen. Vooral de tweede seizoenshelft verkeert Janssen in blakende vorm. Hij is nog altijd niet het prototype van de afgetrainde voetballer, maar de jonge Arnhemmer regisseert het spel van Vitesse met strakke hand. “Ik ben blij dat ik me heb kunnen revancheren voor vorig seizoen. Toen zat ik de eerste helft bij Racing Genk, daar ging het niet slecht. Maar de tweede seizoenshelft was het hier niet best, mede door wat blessures. Nu ben ik terug, daar kunnen we volgend jaar mooi op voortborduren.” Heeft hij een verklaring voor zijn revival? “Wat ouder en wijzer geworden, hè?” Buiten het veld zorgt z’n relatie van meer dan twee jaar voor stabiliteit, binnen de lijnen is het zijn ervaring. Zijn achtste seizoen als prof zit er bijna op. “Ik versta nu de kunst om elke wedstrijd minstens een zes te scoren. Zit het mee, dan loop ik snel uit naar een zeventje, misschien wel een acht. Maar ik start altijd vanaf een zes. De tijden van de ene week een vier, de andere week een acht zijn voorbij!’

Een aardige trap

Wat ook opvalt deze jaargang: het aantal goals achter zijn naam. In de competitie was zijn ‘record’ tot nu toe één doelpunt, dit seizoen heeft-ie er al acht gemaakt.”Kwestie van meer op het doel schieten. Meer op zoek gaan naar die goal. Ik heb een aardige trap, daar moet ik dan ook gebruik van maken.” In hoeverre is die kwaliteit aangeboren? “Al op jonge leeftijd merkte ik dat schieten me makkelijk afging. Sindsdien heb ik er wel op geoefend, maar ook weer niet abnormaal veel. Het was meer dat ik die trap vanzelf in mijn spelstijl ‘meenam’. Dan gaat zoiets zich ontwikkelen. Mijn trap is van oudsher de basis van m’n spel. Ik zou er graag nog wat dingen aan toevoegen: meer diepgang, beter koppen, nog meer scoren!’ Het zijn gedreven, maar realistische opmerkingen van Janssen. In het verleden liet hij nog wel eens van zich horen met uitspraken vol bravoure, die weliswaar grappig waren, maar hem soms nog jarenlang achtervolgden. “0, maar ik ben nog steeds dezelfde Theo hoor”, verzekert hij ons. “Maar ik zei het al: wat ouder en wijzer. Die volwassenheid zal mijn spel de komende jaren zeker ten goede komen. En dat is uiteindelijk toch waar het allemaal om draait.”

Bron: Veronica Magazine nr. 20 2005
 

Stijn Schaars ondergaat kijkoperatie

Stijn Schaars moet woensdag een kijkoperatie ondergaan aan zijn linkerknie. In het ziekenhuis van Winterswijk wordt dan bekeken wat er mis is met zijn buitenmeniscus. Schaars liep de blessure op tegen Ajax: “Ik heb niet precies gemerkt wanneer het gebeurde. Dit komt slecht uit. Als het tegenzit, lig ik er een tijdje uit en mis ik de wedstrijden van Jong Oranje. Zondag tegen De Graafschap kan ik zeker niet spelen.” Als er geen andere schade in de knie wordt ontdekt, is Schaars in ieder geval weer fit als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Bron:TV Gelderland 17-05-2005
 

Jansen voor onderzoek naar ziekenhuis

Michael Jansen moet naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De verdediger van Vitesse kreeg opnieuw last van zijn hoofd en verliet daarom voortijdig de training. Jansen kreeg last van misselijkheid en gaat woensdag naar het ziekenhuis voor nader neurologisch onderzoek. Jansen was zondag tegen Ajax korte tijd buiten bewustzijn na een elleboogstoot van Steven Pienaar. Toen hij weer bij was, wilde de linksback weer het veld in, maar op aanraden van de medische staf werd Jansen gewisseld.

Bron:TV Gelderland 17-05-2005
 

Werder Bremen en Sampdoria bekijken Michael Dingsdag

Vitesse-verdediger Michael Dingsdag staat in de belangstelling van de Duitse topclub Werder Bremen en het Italiaanse Sampdoria. Beide clubs waren zondag in Gelredome met een delegatie aanwezig bij de competitiewedstrijd tegen Ajax (0-2). Werder Bremen en Sampdoria hebben zich nog niet officieel gemeld bij Vitesse, maar duidelijk is wel dat beide clubs Dingsdag nadrukkelijk volgen. De 22-jarige Amsterdammer is aan zijn vierde en beste seizoen bezig in de hoofdmacht van de Arnhemse club. Zijn contract loopt na het volgende seizoen af.

Vitesse brak eerder de contracten van Theo Janssen en Michael Jansen open. Zij hadden eveneens een verbintenis die doorliep tot medio 2006. De clubleiding van Vitesse heeft aangekondigd een voor een te zullen praten met de spelers die nog een seizoen onder contract staan. Dingsdag wacht net als Matthew Amoah op zijn beurt, maar haast heeft de linksbenige centrumverdediger niet. “We wachten rustig af”, zegt Giuseppe Dello Russo, de uit Italie afkomstige zaakwaarnemer van Dingsdag. “Als Vitesse bij ons komt, dan gaan we luisteren. Als ze niet komen, dan is dat geen probleem.” Dello Russo stelt dat de situatie van Dingsdag vergelijkbaar is met die van Michael Jansen. Ondanks de belangstelling van Hamburger SV en Ajax heeft Jansen onlangs zijn contract bij Vitesse verlengd.

Bron: De Gelderlander 17-05-2005
 

Schaars botst met clubbelang van Vitesse

Stijn Schaars speelde zondagmiddag tegen Ajax zijn 21ste wedstrijd van het seizoen. Niet genoeg, vindt de Vitessenaar, die zich ’twaalfde man’ voelt. “Het is demotiverend, ik heb het beste middenveld van de Nederlandse subtop voor me.” Stijn Schaars speelde zondagmiddag tegen Ajax (0-2) een van zijn betere wedstrijden dit seizoen. Hij heeft weliswaar 21 duels achter zijn naam staan, maar een groot deel speelde hij als invaller. Omdat hij de ideale twaalfde man is. Maar Stijn Schaars is 21 jaar en wil bij de beste elf zitten, wekelijks. Vitesse verspeelde zondagmiddag definitief de kans op Europees voetbal. “Maar dat hebben we vandaag niet verspeeld. We hebben alles gegeven, maar je bent geklopt op je waarde. Zij speelden beter positiespel. Hoewel, als die penalty erin gaat en het wordt 1-1, wil ik het nog wel eens zien”, zei Schaars, die na een uur moest plaatsmaken voor Igor Gluscevic.

Een tactische ingreep; aanvaller voor middenvelder, om de winst te forceren. Schaars speelde goed en gedreven. Hij was redelijk dicht bij een doelpunt. Uit een vrije trap plaatste hij de bal boven op de de lat. Vitesse was vaker dicht bij een doelpunt (gemiste strafschop Matthew Amoah) maar scoorde uiteindelijk niet. Volgens Schaars werd de strijd om Europa verloren in de duels dat de concurrentie op bezoek kwam in Gelredome. “Die wedstrijden, tegen Twente en Heerenveen, hebben we te weinig gehaald. Een punt uit twee wedstrijden is niet goed. Maar je hoort mij niet dramatisch doen hoor. Al met al is het een goed seizoen, Europees voetbal was een mooi toetje geweest.”

Eerder dan Vitesse dat kon doen, maakte Stijn Schaars de balans op voor zichzelf. De talentvolle jeugdinternational is ontevreden. “Ik heb te weinig gespeeld, dat is een teleurstelling. Ik had meer verwacht, maar de trainer beslist anders. Ik neem het hem niet kwalijk hoor. Ik heb Theo Janssen, Yakubu en Knopper voor mij. Het beste middenveld van de eredivisie, na de top-drie dan. Toch denk ik wel eens dat ik sommige wedstrijden best twintig minuutjes had kunnen spelen.”

Pas na de winterstop kwamen zijn kansen, maar een grote stap in zijn ontwikkeling maakte de Jong Oranje-speler dit seizoen niet. “Wat ik te kort kom is vooral fysiek, maar je moet ook wedstrijden spelen om sterker te worden. Dat heb ik niet gedaan. De eerste tien wedstrijden heb ik geloof ik helemaal niet gespeeld.” Hij moest het aanvankelijk hebben van Jong Vitesse en Jong Oranje, maar Schaars wil zo langzamerhand meer. Wel scoorde hij dit seizoen voor het eerst in de hoofdmacht; vier keer zelfs waaronder de winnende op 8 mei in Utrecht: 1-2. Het was Vitesses duizendste, een mijlpaal. Stijn Schaars hunkert naar mijlpalen in zijn eigen loopbaan. Daarom sprak hij met de technische leiding. “Ik wil niet nog zo’n seizoen, dat is niet goed voor mij. Dat de trainer mij de ideale twaalfde man vindt, is goed voor de club, maar niet in mijn belang. Daar ga ik met de club over praten. Ik wil graag verhuurd worden.”

Schaars en zijn zaakwaarnemer (Sportpromotions, Karel Jansen) zoeken inmiddels actief naar een belangstellende club. “Het is niet zo dat ik dit jaar heb stilgestaan. We hebben zo’n kwaliteitsimpuls gehad in de selectie, dat ik op de training veel heb geleerd. Ik train keihard voor mijn kans, maar het werkt wel demotiverend.” Aanvankelijk waren zijn schaarse deelnames aan wedstrijden ook tegenvallend. “Je wilt te veel extra doen, je gaat forceren om je te bewijzen. Dat is niet goed, maar wel logisch. Als je speelt denk je niet ‘ik speel mijn wedstrijdje wel mee’. Je wilt toch iets laten zien. Nu is dat er af en ben ik rustiger.” Nu het seizoen er bijna op zit, staat zijn keuze vast. “Ik wil het liefst spelen bij een club in de eredivisie, als verdedigende of linker middenvelder. Eerste divisie? Ik ga er niet vanuit, misschien als ze om het kampioenschap spelen. Of Vitesse meewerkt, weet ik niet. Als ik weg ga, hebben ze een ander nodig. Dat is moeilijk, mijn belang is niet het belang van Vitesse.”

Bron: De Gelderlander 17-05-2005
 

Sturing geeft geen cadeaus weg

Vitesse vervult zondag een sleutelrol op de slotdag van de competitie in de eredivisie. De Arnhemse club gaat op bezoek bij De Graafschap, dat vecht tegen degradatie. Vitesse-trainer Edward Sturing, oud-speler van de Doetinchemmers, gaf zondag na het duel met Ajax (0-2) aan dat er geen cadeautjes worden weggegeven op De Vijverberg. “In topsport ben je verplicht 34 wedstrijden alles te geven, verklaarde Sturing. “Dat ben je zeker verplicht tegenover de andere clubs in de eredivisie. Ik zou ook van andere ploegen verwachten dat ze hun sportieve plicht vervullen, zeker als ik zelf afhankelijk zou zijn van die teams.”

Bron: De Gelderlander 17-05-2005
 

Vitesse-clubarts haalt Jansen naar kant

Niet trainer Edward Sturing, maar clubarts Peter van Beek maakte zondagmiddag na een half uur een einde aan de wedstrijd van Michael Jansen. Op doktersadvies verhuisde de verdediger van Vitesse naar de kant, om zijn ploeg vandaar een nederlaag tegen Ajax (0-2) te zien lijden. Voor Jansen duurde de strijd een half uur. De linksback ging knock-out na een duel met Ajacied Steven Pienaar. Jansen bleef lange tijd op het veld liggen, terwijl de show vrolijk doorging. Dat leidde tot opgewonden taferelen toen de vermeende boosdoener Pienaar nog een Amsterdamse aanval wilde afronden. Wat er precies was gebeurd, werd zondag niet duidelijk. Het slachtoffer kreeg een spreekverbod van de club omdat hij ‘niet in staat was tot een reactie’. De blessure van Jansen leek ernstig. “Hij is helemaal weg geweest”, legde clubarts Van Beek uit.

Van Beek en fysiotherapeut Jos Kortekaas bekommerden zich om de speler, die in de zogenaamde ‘stabiele zijligging’ werd neergelegd. “Hij was misselijk, het zag er naar uit dat hij moest kotsen, dan leg je hem in die houding”, zei Van Beek. Na een koude straal water dacht Jansen het duel voort te zetten, maar daar stak de clubarts een stokje voor. “Hij wist niet eens wat hij aan het doen was. Het is een richtlijn om spelers bij mogelijk hersenletsel van het veld te halen, al was hiervoor geen nieuwe richtlijn nodig. Met je hersenen moet je sowieso voorzichtig zijn. Het is in Michael Jansen te prijzen dat hij verder wilde, maar het zou onverantwoordelijk zijn.” Jansen was gisteren aardig opgeknapt en probeert vandaag rustig te trainen. Het is niet duidelijk of hij zondag tegen De Graafschap kan spelen.

Bron: De Gelderlander 17-05-2005
 

Trots gevoel is terug bij aanhang Vitesse

Het spandoek ‘bedankt voor het mooie seizoen’ sprak boekdelen. Nog voordat Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Ajax een bal had geraakt, waren de supporters van de thuisclub al tevreden, Europees voetbal of niet. Dat de Arnhemmers door een 2-0 nederlaag de laatste kans op een plaats in het UEFA-Cuptoernooi lieten lopen, werd de spelers niet kwalijk genomen. Een bij vlagen bikkelhard duel werd beloond met een staande ovatie van het thuispubliek. Ajax liep door Grygera en een gedreven spelende Rafael van der Vaart (door een blessure van Wesley Sneijder weer basisspeler) uit naar 0-2 en had met gemak nog drie keer kunnen scoren. Niemand die er na afloop in het Gelredome mee zat. “De trots is terug, dat doet me goed”, verklaarde de verliezende trainer Edward Sturing.

De Arnhemse supporters hebben de afgelopen jaren weinig reden gehad om trots te zijn. In de laatste twee seizoenen ontliep de ploeg op de slotdag respectievelijk de nacompetitie en directe degradatie. Dit seizoen bivakkeerde de ploeg verrassend de hele competitie in het ‘linkerrijtje’. Het is de beloning van een gewaagde renovatie van de selectie. Die werd ingekrompen en onder het motto ‘kwaliteit in plaats van kwantiteit’ versterkt.

Toen in de tweede seizoenshelft blessures en schorsingen een rol gingen spelen, betaalde Vitesse evenwel de tol. Een voorsprong van vijf punten op de concurrenten voor Europees voetbal werd verspeeld. “Ik wist dat we mensen te kort zouden komen maar we hadden geen keuze. Met de oude selectie zouden we wederom nacompetitie hebben gespeeld”, zei Sturing. De balans in de vorige selectie was volgens Sturing verstoord omdat door bezuinigingen vooral werd gekeken naar ‘loonstroken’ en niet naar leeftijd en ervaring.

Dat Vitesse de race om Europees voetbal zo lang heeft vol kunnen houden, zadelt Sturing wel op met een probleem. Volgend seizoen zijn de verwachtingen hoger gespannen en wat gebeurt er, zo vraagt de trainer zich af, als de club al voor de winterstop getroffen wordt door blessures en schorsingen? Voor volgend seizoen zijn Gill Swerts (ADO Den Haag) en Etienne Esajas (Jong Ajax) aangetrokken, terwijl met behulp van sponsors huurling Abubakari Yakubu is overgenomen van Ajax. Een andere versterking is pas mogelijk als er spelers de club verlaten. Doelman Harald Wapenaar vindt dat Vitesse in elke linie minimaal een nieuwe kracht nodig heeft.

De naam van ex-Vitessespeler Remco van der Schaaf (PSV) wordt in Arnhem veel genoemd als mogelijke versterking, maar voor de trainer ligt de prioriteit voorin. De huidige selectie telt geen echte buitenspelers, terwijl de productie van topscorer Amoah (twaalf doelpunten) niet echt indrukwekkend is. Vitesse mikt volgend seizoen op een plek bij de eerste negen. Sturing: “Hoger is niet reeel. We moeten blij zijn dat de vrije val is gestopt, en we weten dat we nog twee jaar moeten overbruggen om uit de financiele problemen te komen.”

Op financieel gebied ligt Vitesse keurig op schema. “We zitten in de spiraal omhoog”, weet algemeen directeur Paul van der Kraan. Het geraamde exploitatietekort van drie miljoen euro is dit seizoen gedicht door uitstel van betaling te verkrijgen op een gemeentelijke lening, het naar voren halen van inkomsten van seizoenkaarten voor volgend seizoen en doordat bedrijven leningen van 25.000 euro per stuk hebben verstrekt.

Tot tevredenheid van Van der Kraan omarmt ook het bedrijfsleven Vitesse weer. Tegen Ajax waren voor het eerst in dit seizoen alle vrije skyboxen en sponsorseats bezet. Door meer inkomsten uit sponsoring en tv-rechten blijft het begrotingstekort komend seizoen tot een miljoen euro beperkt. “Negentig procent van de inkomsten verwachten we voor aanvang van het seizoen gerealiseerd te hebben”, zegt Van der Kraan.

De financiele problemen kunnen in een klap achter de rug zijn, als de Engelse investeringsmaatschappij Duet Group het Gelredome en Vitesse overneemt. Duet Group is een van de gegadigden die zich bij de gemeente Arnhem hebben gemeld om het stadion te kopen. Het heeft daaraan wel de voorwaarde verbonden dat het ook Vitesse wil overnemen. Oud-voorzitter Karel Aalbers is naar voren geschoven als beoogd directeur van de holding Gelredome-Vitesse. Volgens Aalbers hebben de Engelsen 26 miljoen euro beschikbaar om de huidige huurder van het Gelredome uit te kopen en Vitesse te saneren. Daarnaast schermt Aalbers met een hoofdsponsor die jaarlijks zeven miljoen in de club wil steken.

Trainer Sturing en directeur Van der Kraan willen niet vooruitlopen op de terugkeer van ‘Keizer Karel’ bij Vitesse. “Eerst is de gemeente aan zet”, aldus Van der Kraan. Die moet binnenkort bepalen met welke van de gegadigden gesproken gaat worden. Op voorhand de komst van Aalbers afwijzen, zoals de ‘Vrienden van Vitesse’ (enkele invloedrijke sponsors) hebben gedaan, doet Van der Kraan niet. “We hebben meer belangrijke ‘stakeholders’ dan hen. Ook met de gemeente en de KNVB moeten we rekening houden.”

Vitesse 0 Ajax 2

Ruststand 0-0. 56. Grygera 0-1, 81. Van der Vaart 0-2. Sch: Braamhaar. Tsch: 22.631. Gele kaart: Hersi (Vitesse), Heitinga, Escude, Pienaar (Ajax).

Bron: NRC Handelsblad 17-05-2005
 

FC Zwolle meldt zich voor Stijn Schaars

ARNHEM – FC Zwolle heeft zich gemeld om Stijn Schaars te huren van Vitesse.

De Arnhemse club wil de talentvolle middenvelder verhuren om hem meer aan spelen toe te laten komen. Schaars weet van de interesse: “Ik wijs Zwolle niet bij voorbaat af, maar ik speel liever niet in de eerste divisie. En als ze promoveren, spelen ze waarschijnlijk tegen degradatie. Dat heeft ook niet mijn voorkeur.”

Ook Heerenveen is in de markt om Stijn Schaars te huren: “Dat zou top zijn. Al weet ik natuurlijk niet of ik daar wel aan spelen toe kom. Zo niet, dan kan ik net zo goed bij Vitesse blijven.”

Bron: Omroep Gelderland 17-05-2005
 

Vitesse Pool

Met nog één wedstrijd voor de boeg lijkt de kampioensstrijd te gaan tussen tussen koploper Blackkanjer en Meneerbolle. Het verschil tussen de kemphanen bedraagt een punt. Beiden hielden drie punten over aan de 0-2 nederlaag tegen Ajax. Mulder, Thamars en de sterk opgekomen Vitessegert delen de derde plaats op drie punten van Blackkanjer. De nummer zes, El Amigo del Pescador, heeft enkel nog een theoretische kans op gelijke hoogte met de lijstaanvoerder te komen. De winnaar mag tijdens het slotfeest op 26 mei de eerste prijs in ontvangst nemen. De nummers een t/m vijf vallen in de prijzen.

Vier van de 147 deelnemers aan deze wedstrijd hebben de uitslag tegen de Amsterdammers goed geraden: El Amigo del Pescador, Gezzok, Taussie en Vitesse Lelystad halen de volle buit binnen. Laatstgenoemde maakt deze keer de Klapper van de Week. Vitesse Lelystad stijgt van de 79ste naar de 54ste plaats. In totaal telt het klassement 315 deelnemers.

De laatste wedstrijd is op 22 mei tegen de superboeren uit Doetinchem.

Voor de Vitesse Pool: Klik hier

 

16-05-2005
 

Slotfeest seizoen 2004/2005 + Opening supportershome

Het slotfeest en de opening van het nieuwe supportershome zal gehouden worden op donderdag 26 mei in het nieuwe supportershome aan de zuid-oostkant van het Gelredome. Aanvang van de avond is 20.00 uur en de toegang is gratis. Het eerste gedeelte van de avond zal bestaan uit de officiële opening van het nieuwe supportershome. Op deze avond zal de spelersselectie aanwezig zijn bij de bekendmaking van de speler van het jaar. HotRadio zal op deze avond de muziek verzorgen en de zanger Richard Hekkert zal een live optreden geven.

Stemmen op de speler van het jaar kun je via de website van de supportersvereniging: Speler v/h seizoen 2004/2005

Ook kun je stemmen met een stembiljet in de Vitesse Vandaag van de wedstrijd tegen Ajax. Deze kun je inleveren in het supportershome donderdag-avond. Tot ziens op 26 mei.

Mei 2005
 

Vitesse grijpt naast Europese rentree

In het seizoen van de wederopstanding blijft de ultieme bekroning uit voor Vitesse. De Arnhemse ploeg moet nog minstens een jaar wachten op zijn rentree op de internationale velden, nadat het zondagmiddag in Gelredome niet in staat was een einde te maken aan de zegereeks van Ajax onder trainer Danny Blind: 0 – 2.

De supporters zongen minutenlang zijn naam en de trainer stak triomfantelijk zijn duim in de lucht. De wedstrijd Vitesse – Ajax was pinksterzondag al toe aan de blessuretijd, toen het mooie en veelzeggende onderonsje plaatshad tussen Edward Sturing en het meest fanatieke deel van de supportersschare van Vitesse. “Je kunt wel zeggen dat zoiets je niets doet”, sprak Sturing naderhand. “Maar het doet me wel wat. Zo’n wisselwerking met het publiek, dat is fantastisch. Ik ben sportman, dit zijn dingen waarvoor je het ook allemaal doet.”

Uit het gebaar van de aanhang sprak waardering en dankbaarheid voor een seizoen, waarin de beklemmende nasmaak van twee jaar degradatiezorgen zijn weggespoeld. Vitesse heeft dit seizoen een uitgelezen mogelijkheid op het behalen van Europees voetbal laten liggen. Maar in Arnhem overheerst dus de vreugde over het feit dat de plaatselijke trots zich weer heeft gemeld in de subtop van het Nederlandse voetbal.

Tegen het reeds veilig op de tweede plaats staande Ajax vocht Vitesse voor zijn laatste theoretische kans op de vijfde plaats, die recht geeft op het spelen van Europees voetbal. Doordat concurrent Heerenveen een knappe zege boekte in Groningen, was de ontmoeting in Gelredome achteraf gezien van geen enkele waarde. Terwijl Ajax al zeker is van de voorronde van de Champions League, zal Vitesse als zesde of zevende finishen.

Hopend op een droomscenario verscheen de Arnhemse ploeg met de messen in de schoenen in het veld. Sinds de opening van Gelredome, in het voorjaar van 1998, had geen enkel duel tussen Vitesse en Ajax zo’n laag niveau als dat van zondag. Het was een schoppartij, waarbij Blind tevreden constateerde dat zijn spelers vrolijk meegingen in het Arnhemse geweld. “Vitesse heeft de grens gezocht en de scheidsrechter bepaalt dan hoe ver je mag gaan,”

Helaas voor de 22.600 toeschouwers, een seizoensrecord voor Vitesse, hing de fluit om de nek van Erik Braamhaar. Hij is het zoveelste bewijs van het belabberde niveau van de Nederlandse arbitrage. Met zijn warrige en inconsequente optreden slaagde Braamhaar er met regelmaat in woede op te roepen bij beide teams en trainers.

De arbiter uit Enter zag een elleboogstoot van Ajacied Steven Pienaar over het hoofd. Michael Jansen deed dat niet en moest na een halfuur groggy van het veld. De Vitessenaren Stijn Vreven en Abubakari Yakubu mochten ongestraft Rafael van der Vaart torpederen maar de grootste fout maakte Braamhaar na een halfuur. Ajax-doelman Maarten Stekelenburg vloerde Matthew Amoah buiten de zestien, maar kreeg geen rood, geen geel, niet eens een vrije trap tegen. Braamhaar wacht ongetwijfeld een mooie loopbaan, want in Zeist is nog nooit een arbiter bestraft voor het bevoordelen van een topploeg.

Via een rake kopbal en Zdenek Grygera en een fraaie uithaal van de sterke Van der Vaart (Blind: ‘Van mij hoeft hij niet weg’) won Ajax eenvoudig. De nummer twee was simpelweg een maatje groot voor Vitesse, dat de bepalende middenvelders Richard Knopper (blessure) en Theo Janssen (schorsing) miste. Mede door het veelvuldige gemis van deze en andere spelers heeft Vitesse in de voorgaande twee maanden de vijfde plaats verspeeld. Maar meer nog dan de krapte van de selectie, is het optreden van de aanvallers daarvan de oorzaak. De spitsen Igor Gluscevic en Matthew Amoah hebben geen sterk seizoen gespeeld, al was Amoah tegen Ajax dicht bij zijn dertiende competitietreffer. Na een uur spelen, bij de stand 0-1, tikte Stekelenburg een strafschop van Amoah uit de benedenhoek.

De Arnhemse vleugelspitsen Purrel Fränkel en Youssouf Hersi kunnen evenmin voldaan terugkijken op dit seizoen. Hun rendement was te laag, al speelden ze noodgedwongen op een plek die ze niet ambiëren. Tegen Ajax kwamen ze niet voor in het verhaal.

De enige Arnhemse aanvaller die wel imponeerde, voetbalt nu bij Feyenoord: Nicky Hofs, in de winterstop voor een habbekrats verkocht. Die transfer is achteraf beslissend en tekenend geweest voor Vitesse, dat een jaar zonder financiële risico’s belangrijker vond dan het najagen van een rentree in het Europese voetbal.

Bron:Gelderlander 17-5-2005
 

Vitesse ziet Europese droom vervliegen tegen Ajax
Sturing: “Ik ben trots op dit team”

De kans op een Europees ticket was al niet bijster groot, maar na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Ajax weet Vitesse zeker dat het volgend seizoen niet in de UEFA-beker speelt. Omdat SC Heerenveen de noordelijke derby tegen FC Groningen in Fries voordeel besliste (2-1) is de ploeg van Gertjan Verbeek zeker van een Europees avontuur volgend jaar. Bij Vitesse was er echter nauwelijks plaats voor teleurstelling. De trots over een goed seizoen voerde de boventoon in Arnhem.

Na een tegenvallend seizoen vorig jaar, waarin Vitesse zich pas in de nacompetitie veilig speelde, kwam dit jaar de ommekeer. Trainer Edward Sturing kocht gericht in op ervaring en mentaliteit en dat had succes. Met Vreven, Van den Berg, Yakubu, Wapenaar, Knopper en de opgeleefde Janssen kon hij een elftal formeren dat lange tijd meespeelde om Europees voetbal. Pas nadat Willem II verrassende de bekerfinale had gehaald en de zesde plaats niet langer goed was voor een ticket voor de UEFA-beker, ontwaakte de ploeg langzaam uit de Europese droom.

“Ik ben trots op dit team”, zei trainer Sturing na afloop. ” Ik hoop dat we vanaf nu dit niveau kunnen vasthouden en het kunnen stabiliseren. Al moet niemand denken dat Vitesse weer helemaal uit de problemen is.”

Voor Ajax stond er in Gelredome eigenlijk niets meer op het spel. Na een tegenvallend seizoen, dat het einde betekende van trainer Ronald Koeman, wist het team zich op de valreep nog te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. De nieuwe coach Danny Blind bracht weer wat bravoure in het elftal en dat betaalde zich, mede door de ineenstorting van AZ, uit in de tweede plaats. Voor Van der Vaart, die na een wekenlange absentie weer eens een basisplaats had, bleek dat zondagmiddag echter geen reden om zich te verstoppen.

De talentvolle middenvelder speelde op het middenveld van Ajax een uitstekende wedstrijd. Hij maakte de afgelopen week bekend dat hij niet langer voor de Amsterdammers wil voetballen en toe is aan een buitenlands avontuur. Van der Vaart denkt daar, in de betrekkelijke rust en anonimiteit van een andere omgeving, zijn in het slop geraakte loopbaan een nieuwe impuls te kunnen geven. Tegen Vitesse toonde hij echter aan ook een toekomst te hebben in Nederland.

Vitesse – Ajax 0-2 (0-0)
56. Grygera 0-1, 81. Van der Vaart 0-2
Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 22.600
Gele kaart: Hersi (Vitesse), Heitinga, Escudé, Pienaar (Ajax)

Vitesse:Wapenaar, Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Jansen, Rankovic, Schaars, Yakubu, Fränkel, Amoah en Rojer.

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Maduro, Escudé, De Jong, Pienaar, Van der Vaart, Galasek, Charisteas en Babel.

Bron:Telegraaf.nl 15-5-2005
 

Ton van Rhoon, lid van het ‘Team Sturing’

Hij is adviseur van hoofdtrainer Edward Sturing en was betrokken bij de komst van de assistent-trainers Jan van Deinsen en Pieter Huistra. De prangende vraag: wie is Ton van Rhoon en wat precies is zijn rol bij Vitesse?

lees verder...

Bron:Gelderlander 13-05-2005
 

Vitesse hoopt op hulp uit Groningen

Vitesse hoopt morgen op de voorlaatste speeldag in de eredivisie in de race te blijven om Europees voetbal. De Arnhemse ploeg moet in elk geval zelf in Gelredome (aanvang 14.30 uur) winnen van Ajax, wil het uitzicht houden op de lucratieve vijfde plaats in de eindrangschikking. In twee speelronden moet Vitesse drie punten en een slechter doelsaldo van vijf treffers goedmaken op Heerenveen. Alleen in dat geval bekroont de Arnhemse club het goede seizoen met kwalificatie voor het toernooi om de UEFA-cup. Heerenveen speelt morgen de noordelijke derby in en tegen FC Groningen. De slotronde, volgende week zondag, bevat vervolgens de ontmoetingen De Graafschap-Vitesse en Heerenveen-NEC.

“We hebben een kleine kans dat we Europees voetbal halen”, zei Vitesse-trainer Edward Sturing gisteren. “We hebben het immers niet in eigen hand. Maar ook kleine kansen zijn kansen. Dus moet je ervoor gaan. We moeten het geluk hebben dat Heerenveen niet wint en wij wel. Dan kun je in de buurt komen.”

De missie van Vitesse is morgenmiddag in elk geval zonneklaar: alleen een driepunter houdt de Europese dromen levend. Dat beseft ook de trainer: “We moeten winnen. Elk ander resultaat is niet interessant. We spelen altijd aanvallend, dus hoeven we niet anders te spelen dan gebruikelijk. Wel kan er in de wedstrijd een moment komen dat je alles of niets moet gaan spelen”, aldus Sturing. “Vitesse is een week voor het einde van de competitie nog in de race om Europees voetbal. Dat is fantastisch. Daar had ik vooraf voor getekend. Met een brede stift.”

Sturing kan morgenmiddag geen beroep doen op Theo Janssen (geschorst) en op de geblesseerden Richard Knopper en Ruud Knol. Daarvoor zullen Aleksandar Rankovic en Stijn Schaars opnieuw in de basis staan. Het duo was in de voorbije weken verantwoordelijk voor belangrijke treffers van Vitesse. Michael Dingsdag keert na een schorsing terug in het Arnhemse team. Daardoor schuift Michael Jansen door naar zijn gebruikelijke positie links achterin. In de voorhoede moet Sturing een keuze maken tussen Purrel Fränkel en Youssouf Hersi. Waarschijnlijk zit Hersi tegen zijn oude club Ajax op de bank.

Vermoedelijke opstelling van Vitesse:Wapenaar, Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Jansen, Rankovic, Yakubu, Schaars, Rojer, Amoah en Fränkel.

Bron: Gelderlander 14mei 2005
 

Herstel Richard Knopper vordert goed

ARNHEM – De knieblessure van Richard Knopper herstelt voorspoedig.

De middenvelder is al weer op het veld bezig, maar komt dit seizoen niet meer in actie: “Ik zou misschien als alles meezit op de bank kunnen zitten tegen De Graafschap volgende week, maar ik richt me op volgend seizoen. Het gaat verder goed, ik heb geen vocht meer in de knie. Dat is het belangrijkste.”

Knopper raakte op 1 april geblesseerd in de wedstrijd tegen FC Twente. De middenvelder werd anderhalve week later al geopereerd. Knopper was juist bezig aan een sterke reeks. Hij scoorde vier doelpunten in zijn laatste vijf duels.

Bron: Omroep Gelderland 14-05-2005
 

Michael Jansen terug bij Vitesse

ARNHEM – Michael Jansen keert zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax terug in het basiselftal van Vitesse. De verdediger, die deze week werd verrast met een uitverkiezing voor Oranje, was geblesseerd aan een enkel.

Trainer Edward Sturing kan niet over Theo Janssen beschikken. Die kreeg in het duel met FC Utrecht zijn negende gele kaart en is geschorst. Stijn Schaars vervangt hem. Michael Dingsdag is er na een schorsing wel weer bij.

Vermoedelijke opstelling:
Wapenaar
Vreven, Van den Berg, Dingsdag, Jansen
Rankovic, Yakubu, Schaars
Hersi, Amoah en Frankel.

Bron: Omroep Gelderland 14-05-2005
 

Stijn Schaars: ik moet gewoon spelen

ARNHEM – Stijn Schaars wil hoe dan ook meer aan spelen toekomen. Als dat niet bij Vitesse kan, staat de middenvelder open voor een tijdelijk vertrek.

“De trainer kiest voor een vaste basis en het is moeilijk om daartussen te komen, al dan niet terecht. Moeilijk om iedere keer op de bank te zitten, ik ben ook niet helemaal tevreden nu.”

Schaars wordt al jaren betiteld als het grote talent bij Vitesse: “Dat is wel eens irritant. Ik heb natuurlijk niks aan die titel van talent. Als dat zo is, moeten ze me ook maar opstellen. Ik moet gewoon spelen. Ik had er meer van verwacht dit seizoen.”

Stijn Schaars legt de schuld zeker ook bij zichzelf: “Ik heb de weinige kansen die ik heb gekregen, niet altijd gepakt. Ze zeggen dat ik tekort kom in het fysieke, dat klopt ook wel.”

De Gendtenaar wil niet nog zo’n seizoen meemaken: “Er is wel belangstelling van andere clubs. De namen maak ik nu niet bekend. Mijn reputatie is wel goed. Ze kennen me van Jong Oranje, waar ik over het algemeen wel goed heb gespeeld.”

Schaars staat zondag tegen Ajax wel in de basis: “Europees voetbal kan nog steeds. Voor Ajax staat er niks meer op het spel. Dat is een voordeel, maar er is toch altijd wel wat rivaliteit.”

Bron: Omroep Gelderland 14-05-2005
 

Sturing wil duels zoeken tegen Ajax

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing is tevreden dat er nog iets op het spel staat in de wedstrijd tegen Ajax.

“We doen nog steeds mee voor Europees voetbal. Daar zou ik vooraf aan dit seizoen voor hebben getekend, met een hele dikke stift. Jammer dat we in de cruciale fase van de competitie teveel jongens moesten missen, maar dat wisten we vantevoren. Toch valt er een week voor het eind nog steeds wat te halen.”

Vitesse wordt tegen Ajax gesteund door zeker 23.000 toeschouwers: “We hebben alleen maar wat aan winst. We moeten scherp spelen. Ajax houdt niet zo van duels, ze spelen liever positiespel.”

Bron: Omroep Gelderland 14-05-2005
 

Theo Bos slaagt voor Coach Betaald Voetbal

Met de rapportcijfers 8, 7 en nog een 7 is Theo Bos geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De trainer van Jong Vitesse heeft nu het hoogste trainersdiploma van Nederland op zak en mag dus internationaal op elk niveau aan het werk.

“Ik ben hier hartstikke blij mee”, zegt de 39-jarige Arnhemmer. “Het was toch een jaar van bloed, zweet en tranen. Ik heb veel energie in de cursus gestoken. Het was best pittig.”

Bos rondde gisteren het cursusonderdeel management met succes af. Daarvoor werd hij met een 7 beloond. Eerder had de gewezen verdediger een 8 gekregen voor het onderdeel praktijk en een 7 voor theorie.

Tijdens de cursus heeft Bos stage gelopen bij RKC Waalwijk, waar Erwin Koeman hoofdtrainer is. Na zijn actieve loopbaan werd hij bij Vitesse trainer van de A1 en het beloftenelftal en fungeerde hij als assistent van de hoofdtrainers Mike Snoei en Edward Sturing. Met Jong Vitesse speelt hij op 23 mei de bekerfinale tegen Jong PSV.

Komend seizoen blijft Bos trainer van Jong Vitesse, tenzij hij een mooie aanbieding krijgt van een club waar hij hoofdtrainer kan worden. “Mijn ambities liggen zo hoog mogelijk”, aldus Bos. “Wat ik nu doe, dat vind ik ook leuk. Maar als ik de kans krijg en de club is interessant genoeg, dan zal ik ervoor open staan. Zoals het er nu naar uit ziet, verwacht ik niet dat dat deze zomer al gebeurt. Het seizoen 2006-2007, daar zit ik wel aan te denken. Als de mogelijkheid zich dan voordoet.”

Bos kwam tussen 1983 en 1998 liefst 369 keer in competitieverband uit voor de hoofdmacht van de Arnhemse club. Hij staat bij Vitesse nog tot medio 2007 onder contract. “Komend seizoen is mijn 27ste jaar bij Vitesse”, aldus Bos. “Ik verwacht dat de club niet moeilijk zal doen als zich een mooie kans aandient voor mij.”

Bron: Gelderlander 13-05-2005
 

Selectie Vitesse reeds op peil

Vitesse heeft de selectie van de hoofdmacht al op peil voor het komende seizoen. Alleen indien er de komende tijd een of meer spelers vertrekken uit Arnhem, zal de club zelf actief worden op de transfermarkt.

Aleksandar Rankovic vormt hierop de enige uitzondering. De Serviër vertrekt deze zomer met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uit Arnhem. De middenvelder heeft nog een doorlopend contract, maar Rankovic gaat vanaf komend seizoen zo veel terug in salaris dat hij zeker wil verkassen naar een andere club.

Vitesse heeft reeds een vervanger van Rankovic aangetrokken: Gill Swerts, nu nog ADO Den Haag. Ook trok de Arnhemse club al linksbuiten Etienne Esajas aan. Hij voetbalt nu nog in het team van Jong Ajax.

Bij deze transfers blijft het vooralsnog. “Als er niets gebeurt met onze huidige spelers, dan doen we zelf ook niets”, geeft technisch manager Jan Streuer aan.

Streuer ontkent de geruchten over een eventuele deal met PSV, waarin Abubakari Yakubu naar Eindhoven zou gaan en Remco van der Schaaf en spits Gerald Sibon de omgekeerde weg. “PSV heeft zich niet gemeld voor Yakubu en we hebben geen derde centrumspits nodig”, refereert Streuer aan de aanwezigheid van de aanvallers Matthew Amoah en Igor Gluscevic.

Vitesse heeft nog steeds belangstelling voor Van der Schaaf. Maar de terugkeer van de bankzitter van PSV kan pas concreet worden indien er eerst een speler bij Vitesse vertrekt.

De technische leiding van Vitesse gaat ervan dat Ruud Knol tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer inzetbaar is. De aanvoerder staat al lange tijd buitenspel met knieproblemen. Met een fitte Knol beschikt trainer Edward Sturing over drie centrumverdedigers: Knol, Peter van den Berg en Michael Dingsdag. In noodgevallen kunnen bovendien Michael Jansen en Abubakari Yakubu bijspringen in het hart van de verdediging.

De jeugdspelers Jaap Davids (contract tot medio 2008) en Lucien Dors (contract tot 2006) mogen op huurbasis overstappen naar een andere club. Theo Groeneveld mag eveneens vertrekken. Op huurbasis of zelfs definitief. Zijn in 2006 aflopende verbintenis wordt sowieso niet verlengd. “Hij loopt al jaren mee zonder door te breken”, aldus Streuer. “Dat moet hij ergens anders gaan proberen.”

Streuer acht de kans groot dat middenvelder Stijn Schaars wordt verhuurd. “Hij moet elke week spelen”, zegt hij over de jeugdinternational. “Mocht hij worden verhuurd, dan hebben we voor hem wel een andere speler nodig.”

Bron: Gelderlander 13-05-2005
 

Gemeente Arnhem gaat praten met DUET group + Karel Aalbers

De gemeente Arnhem gaat praten met de Duet Groep én Karel Aalbers, over de bieding op het stadion Gelredome en de club Vitesse. Dit hebben betrokkenen bevestigd. In totaal zijn vier partijen door de gemeente uitgenodigd.

Met de Duet Group bood Aalbers vorige week 24 miljoen euro op het stadion. Voorwaarde is wel dat daarbij ook Vitesse voor 26 miljoen kan worden overgenomen. De investeringsmaatschappij wil bovendien dat oud-voorzitter Aalbers weer de eindverantwoordelijkheid krijgt over stadion en club.

Volgens ingewijden is de bieding van de Duet Group het hoogst. Er zou een verschil van negen miljoen (24 tegen 15) tussen de bieding van de andere drie partijen en die van de Duet Group zitten.

Bovenal echter is het uitgangspunt anders. De Duet Group neemt de hele club over, de andere biedingen zijn ‘klassiek’ en gaan alleen over het stadion, dat door de gemeente enige tijd geleden in de aanbieding gedaan.

Door de dubbele bieding zijn er volgens het kamp Aalbers voor de gemeente veel voordelen. Zo wil men direct Vitesse uit de nood helpen. Bovendien krijgt de gemeente het geleende geld van 6 miljoen terug. De eerste reacties van gemeente en club waren positief op de bieding van Aalbers.

Bron: ANP 13-05-2005
 

Info Kaartverkoop Vitesse-Ajax

Vitesse speelt zondag 15 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in Gelredome is Ajax, de ploeg van trainer Danny Blind. Mis deze geweldige afsluiting van het succesvolle seizoen niet. Europees voetbal is nog altijd mogelijk!

Kaarten zijn tot en met zaterdag 14 mei verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen van TicketBox. Er is geen vrije kaartverkoop. Seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen per seizoenkaart 1 kaart kopen. De kassa’s bij het Gelredome zullen op de wedstrijddag gesloten blijven!Beschikbaar:

West-tribune: volwassenen € 35,- / jeugd t/m 14 jaar € 21,-
Oost-tribune 1e ring: volwassenen € 30,- / jeugd t/m 14 jaar € 18,-
Oost-tribune 2e ring: volwassenen € 25,- / jeugd t/m 14 jaar € 15,-

Niet beschikbaar voor deze wedstrijd: Noord- & Zuidtribune.

Bron:Vitesse 12-05-2005
 

VI Interview met Karel Aalbers

Soms vraag je je af: hoeveel levens heeft deze kat? Nadat Karel Aalbers (55) in februari 2000 gedwongen ontslag moest nemen als voorzitter van Vitesse bereidt hij voor de derde keer een terugkeer voor. Dit keer in een één-tweetje met de Engelse Duet Group die 24 miljoen en één euro biedt voor het Gelredome en 26 miljoen voor de aandelen van Vitesse en de exploitatiemaatschappij van het stadion.

lees verder...

Bron:VI 10-05-2005
 

DUET group

Na de gemeente Arnhem bevestigt ook de Duet Group dat ze een bod van 24 miljoen en één euro heeft uitgebracht op het Gelredome. Zij het schoorvoetend. ‘We hebben een bod gedaan, maar doen het alleen gestand als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan’, is het enige dat een woordvoerder kwijt wil. De Duet Group is een in Engeland gevestigde financiële instantie die voor een miljard dollar aan vermogens van particulieren beheert. Het bedrijfsonderdeel Duet Group Sport and Entertainment beheert vermogens en image-rechtcontracten van sporters en artiesten. Het houdt zich tevens bezig met consultancy op gebied van sportmarketing en onderhandelingen over tv-rechten voor sportevenementen. Brand management director Alex Wrottesley was twee jaar geleden de man achter de Aziatische trip van Real Madrid. Mike Farnan, die dertien jaar lang in het management van Manchester United zat en voor de Formule 1-renstallen van Williams en Jordan werkte, is managing director bij de Duet Group. De 28-voudig Zwitsers international Ramon Vega, oud-prof van onder meer Tottenham Hotspur en Celtic, is er marketingmanager.

Bron:VI 10-05-2005
 

Michael Jansen: ‘Mooi dat Van Basten me ziet staan’

Een beetje verrast, maar vooral dolblij. Zo reageert Vitesse – verdediger Michael Jansen op de uitnodiging voor de trainingsstage van het Nederlands elftal. “Ik vind het mooi dat Van Basten mij ziet staan.”.

Jansen kreeg het goede nieuws maandagmorgen te horen van zijn trainer Edward Sturing. “Hij belde me op om te zeggen dat ik was uitgenodigd”, aldus Jansen. “Hij moest er wel bij zeggen dat het om een stage gaat en niet om een echte uitverkiezing voor het Nederlands elftal.”

Bondscoach Marco van Basten heeft een groep van twintig voetballers uitgenodigd voor de trainingsstage, die van woensdag 25 mei tot en met vrijdag 27 mei plaatsheeft in Noordwijk. Wegens verplichtingen met hun club ontbreken de internationals van Bayern München, Barcelona en PSV tijdens de stage. Zij behoren wel tot de voorlopige selectie van 29 spelers. Nederland bereidt zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (zaterdag 4 juni in Rotterdam) en Finland (woensdag 8 juni in Helsinki). Voor deze twee wedstrijden zal Van Basten de definitieve selectie gebruiken. De namen maakt de bondscoach bekend op 27 mei, aan het eind van de oefenstage.

“Er blijven twintig spelers over”, weet Jansen, die zich bij voorbaat niet rijker rekent dan dat hij is. “Je weet nooit hoe het gaat. Ik zal in elk geval mijn best doen. Het is een stage, maar ik vind het sowieso leuk dat de bondscoach me ziet staan. Het is mooi dat hij me op het oog heeft.”

Jansen is ‘een beetje verrast’ door de uitverkiezing, zo erkent de verdediger, die komende maand zijn 21-jarige verjaardag viert. “Je weet dat Van Basten veel jonge spelers bij zijn selectie haalt”, aldus Jansen. “Maar je verwacht nooit dat het zo snel gaat.”

De linksachter uit Nijmegen heeft dit seizoen voor het eerst echt een basisplaats bij Vitesse. Strijdlustig: “Ik had wel eerder een basisplaats kunnen krijgen, hoor. Dat is de keuze van de trainer.” En: “Nu speel ik altijd. En dan gaat het beter, dat is ook gebleken.”

Het zijn drukke tijden voor de jeugdinternational. Eerst de belangstelling van Ajax en Hamburger SV, daarna de beslommeringen over zijn nieuwe tot 2008 doorlopende contract en nu ineens de uitnodiging voor Oranje.

“Toch is het nu lekker rustig”, countert Jansen. “Ik houd me nergens mee bezig. Het nieuwe contract is getekend. De drukke tijd is achter de rug.”

Maar de interesse van Ajax die bestaat nog steeds. Jansen: “Ze mogen altijd bellen, natuurlijk. Als er een mooie club komt, dan zegt geen voetballer nee. Op dit moment heb ik zekerheid bij Vitesse. Ik doe de komende jaren mijn best en dan is het afwachten welke clubs er komen.”

Hij zegt het met de nuchterheid, waarmee hij ook reageert op de nakende flirt met het Nederlands elftal. “Nee, ik heb niet staan dansen van vreugde. Het is een stageperiode. Het is leuk om te horen, maar ik ben er vrij nuchter onder. Toen ik het had gehoord van de trainer, heb ik mijn ouders en mijn vriendin gebeld. En heb ik ze verteld dat ik ben uitgenodigd”, aldus Jansen.

“Ik kijk er wel naar uit. We spelen eerst nog twee competitiewedstrijden met Vitesse tegen Ajax en De Graafschap. Daarna kan ik helemaal toeleven naar de stage bij het Nederlands elftal.”

Hij is nog nooit in Huis ter Duin in Noordwijk geweest, de plaats waar de voetballers en begeleiders van het Nederlands elftal altijd samenkomen. “Het is wel leuk dat ik dat een keertje mee ga maken”, aldus Jansen. “Binnenkort krijg ik de brief met alle informatie, dan weet ik waar en wanneer ik me precies moet melden. Ik zal die drie dagen mijn best doen en dan zien we verder wel.”

Bron:Gelderlander 11-05-2005
 

Van Basten roept Michael Jansen op

Bondscoach Marco van Basten heeft voor de extra trainingsstage in Noordwijk verdediger Michael Jansen opgeroepen. De speler maakt deel uit van de voorlopige selectie van 29 spelers die is samengesteld voor de stage (eind mei) en de WK-kwalificatieduels met Roemenië en Finland. Op 27 mei maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend.

Van 25 tot en met 27 mei zal Van Basten een groep van twintig spelers gedurende drie dagen op trainingsstage hebben in Noordwijk. ,,We zijn blij met deze extra mogelijkheid aan het einde van het seizoen vertrouwde en nieuwe gezichten bij elkaar te hebben”, aldus de bondscoach. ,,Het biedt ons een goede kans om deze spelers nog eens rustig van dichtbij te beoordelen.”

De voorlopige selectie van 29 man: Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ) en Edwin Zoetebier (PSV),Johnny Heitinga, Nigel de Jong (beiden Ajax), Barry Opdam, Ron Vlaar (beiden AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Mario Melchiot (Birmingham City), Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma, Theo Lucius, André Ooijer (allen PSV) en Michael Jansen (Vitesse), Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart (allen Ajax), Denny Landzaat, Olaf Lindenbergh (beiden AZ), Mark van Bommel en Phillip Cocu (beiden PSV), Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Bron:ANP 10-05-2005
 

Igor Gluscevic wil bij Vitesse blijven

Zijn eerste seizoen bij Vitesse verloopt voor hem zeer teleurstellend, maar Igor Gluscevic denkt niet aan een vertrek uit Arnhem. “Ik wil niet weg”, zei hij gisteren na de 1-2 zege bij FC Utrecht. “Ik wil zeker vechten om mijn plek terug te krijgen.”

 

lees verder...

Bron: De Gelderlander 9-05-2005
 

Vitesse houdt kleine kans op Europa

UTRECHT – Vitesse heeft door een zege in de laatste minuut tegen FC Utrecht nog altijd zicht op Europees voetbal.

FC Utrecht begon sterk en had Vitesse eigenlijk in de tang. Toch waren het de Arnhemmers die op 1-0 kwamen na een prachtige actie van Rankovic.

Onmiddellijk na de 1-0 leek Utrecht op gelijke hoogte te komen. Hersi duwde Van den Bergh omver binnen de zestien, maar de toegewezen penalty van Van de Haar werd gestopt door uitblinker Harald Wapenaar. Toch viel de 1-1 alsnog. Een corner, waarbij Wapenaar volledig mistastte, werd na een klutssituatie ingetikt door Keller.

Na rust was Vitesse al snel dichtbij een voorsprong. Een perfecte vrije trap van Theo Janssen spatte op de kruising uiteen. Verder was er in de tweede helft weinig te beleven voor beide goals. Het spel was in evenwicht en dat leidde tot weinig kansen. Alleen Hans Somers was nog dichtbij voor Utrecht.

Op het moment dat Vitesse, door het gelijkspel, uitgespeeld leek voor Europees voetbal was daar opeens Stijn Schaars. Schaars pikte een afgeslagen corner op en scoorde twee minuten in de blessuretijd alsnog de 2-1.

Bron: Omroep Gelderland 09-05-2005
 

Wapenaar: fantastisch zo terugkeren

UTRECHT – Vitesse-doelman Harold Wapenaar was erg blij met zijn middagje Utrecht: “Het is fantastisch om zo terug te keren. Ik kreeg een prachitg ontvangst en de drie punten zijn natuurlijk nog mooier”, vond de oud-Utrecht-doelman.

Wapenaar had een groot aandeel in de zege door een penalty te stoppen. “We hebben toch nog uitzicht op Europees voetbal en Heerenveen staat weer flink onder druk.”

Bij de 1-1 ging de doelman niet vrijuit. “Ik kreeg een beuk tegen mijn kaak en miste daardoor de bal”, was de verklaring van de goed spelende keeper.

Bron: Omroep Gelderland 09-05-2005
 

Schaars: spel niet meer interessant

UTRECHT – Stijn Schaars maakte zondag de 2-1, waardoor Vitesse kans houdt op Europees voetbal. Hoe belangrijk zijn treffer was, wist Schaars: “We wisten dat we moesten winnen. We speelden niet best maar dat maakt in deze fase helemaal niets meer uit.”

Het doelpunt van Schaars viel in de tweede minuut van de blessuretijd. “Ik kreeg de bal voor mijn linker en zag iemand inkomen, dus moest ik kappen”, beschreef de linksbenige Schaars.

“Op de training oefen ik vaak met rechts en dan vliegt de bal meestal hoog over. Nu zat hij prachtig in de kruising”, lachte Schaars.

Bron: Omroep Gelderland 09-05-2005
 

Een zondagsschot uit duizenden

UTRECHT – Het was een schot uit duizenden en ook nog eens het duizendste doelpunt van Vitesse in de eredivisie. Met een fenomenale uithaal vloerde Stijn Schaars FC Utrecht in de extra tijd: 1 – 2.

De jonge Betuwnaar schoot zichzelf gistermiddag de Arnhemse geschiedenisboeken in door de bal met duizelingwekkende vaart de kruising in te jagen. Het duizendste doelpunt in de twintig seizoenen dat Vitesse eredivisie speelde, was er één om in te lijsten. Dankzij de treffer houdt Vitesse bovendien de hoop op Europees voetbal levend.

Concurrent FC Twente ging zaterdag al onderuit bij FC Den Bosch en is nu ingehaald. De grootste kanshebber op de vijfde plaats, en het bijbehorende laatste UEFA Cup-ticket, is nog steeds Heerenveen. Die ploeg verspeelde zaterdagavond twee punten tegen Willem II. Het verschil tussen Vitesse en de Friezen is drie punten, al heeft het team van coach Gert-Jan Verbeek inmiddels ook een buffertje opgebouwd in doelsaldo. Dat is vijf treffers beter dan dat van de Arnhemmers.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg, blijft de kans op Europees voetbal voor Vitesse klein. “We hebben 51 punten, wie had dat gedacht. Met dat aantal haalde NEC twee jaar geleden Europees voetbal”, rekende trainer Edward Sturing van Vitesse zijn gehoor gisteren voor.

Vitesse won voor de tweede keer dit seizoen in de extra tijd van FC Utrecht. In Arnhem kopte Michael Jansen, nu afwezig vanwege een enkelblessure, de winnende treffer (2-1) in de touwen. In de Domstad haalde Schaars de trekker over. De middenvelder kapte zich vrij en haalde met rechts, zijn ‘verkeerde been’, verwoestend uit.

Voor rust had Vitessenaar Aleksandar Rankovic met een knappe actie voor 0-1 gezorgd. Uit een scrimmage voor het doel van Harald Wapenaar scoorde Sander Keller 1-1.

Wapenaar, die bij de gelijkmaker een pittig duel op fysieke inzet verloor, was met een paar knappe reddingen van grote waarde. Hij stopte twee minuten na de openingstreffer zelfs een strafschop van Hans van de Haar.

Vitesse en Utrecht maakten er allebei niet veel van, vonden na afloop ook de beide trainers. Foeke Booy van de thuisclub foeterde het hardst. Hij hekelde de mentaliteit van spelers ‘die het niet kunnen opbrengen iets extra’s te geven’.

Sturing telde zijn zegeningen nadat hij tijdens de wedstrijd steeds meer spelers ‘door de hoeven’ zag gaan. “Rankovic en Rojer konden niet meer, Van den Berg blijft op karakter staan. Het wordt steeds zwaarder”, constateerde Sturing, die met Fred Benson en Luciën Dors zijn tweede garnituur bracht.

Ondertussen zag hij zijn spelers onderling te keer gaan. Het leek van een afstandje op een fikse ruzie, maar dat viel mee. Theo Janssen reageerde zwaar gefrustreerd op een gele kaart wegens aanmerkingen op arbiter Van Sichem. Die kaart houdt de linksbenige middenvelder aanstaande zondag tegen Ajax aan de kant.

Toen invaller Igor Gluscevic Janssen er nog eens fijntjes op wees dat het een nogal domme kaart was, was de maat vol en ontplofte de explosieve Janssen. Abubakari Yakubu sprong er, ook al niet zachtzinnig tussen, waarna Janssen en Yakubu de vrede sloten.

De woede van Janssen was de hele middag al gevoed door Van Sichem, die gistermiddag juist de fijne voetbalkneepjes niet door had. Voor voetballers is het hoogst irritant als een scheidsrechter net mist waar het om draait in wedstrijd of bijvoorbeeld in een duel. De handige en niet bestrafte overtredingen van Utrecht-spits Van de Haar en een nogal pietluttige strafschop aan Utrecht nadat Youssouf Hersi Dave van den Bergh heel even vasthield in het strafschopgebied, hadden de stemming er al niet beter op gemaakt.

Uiteindelijk hield alleen Theo Janssen een katterig gevoel over aan de gewonnen wedstrijd. Voor de oud-Utrechters Wapenaar, Gluscevic en Stijn Vreven was het weerzien met hun club beduidend plezieriger.

Bron: De Gelderlander 09-05-2005
 

Vitesse ruziet in in Utrecht

UTRECHT – Stadion Nieuw Galgenwaard in Utrecht blijkt een plek waar de spelers van Vitesse graag met elkaar ruziën in het openbaar. Gisteren lieten Theo Janssen, Igor Gluscevic en Abubakari Yakubu de geschiedenis herleven. Twee seizoenen geleden ging het al eens mis in Utrecht. Toen verloor Vitesse in de Domstad met 1-0. De frustraties bij Vitesse liepen in dat duel zo hoog op, dat Gert Claessens en doelman Dragoslav Jevric elkaar voor het oog van de hele voetbalwereld na een verbale strijd te lijf gingen. Tot vreugde van het Utrechtse publiek, dat spontaan begon te zingen: ‘Sla hem op z’n bek, olé, olé’.

Gisteren weerklonk de klassieker opnieuw. Nadat Janssen een gele kaart kreeg wegens aanmerkingen op de leiding, volgde een verbale aanvaring met Gluscevic en moest Yakubu tussenbeide komen om de twee spelers uit elkaar te trekken. Voor het thuispubliek aanleiding opnieuw te zingen ‘Sla hem op z’n bek, olé, olé’.

Na afloop was de vrede echter snel getekend. Trainer Sturing: “Theo zei wat tegen de scheidsrechter over de afstand van het muurtje en daarvoor kreeg hij geel. Gluscevic was daar boos over en zei er iets van. Daarna kwam Yakkie erbij om ze uit elkaar te halen, maar er was geen sprake van een ruzie. Theo gaf zelf ook aan dat hij gefrustreerd was, omdat hij door die kaart de wedstrijd tegen Ajax mist.”

En Janssen: “Ik zei tegen de scheids dat de muur niet op afstand stond. Dat is daar geel voor kreeg, dat vind ik kinderachtig. Op zo’n moment moeten Igor en ik allebei onze mond houden. Dan moet je slim zijn. We hebben het er in de kleedkamer even over gehad. Dan zeg je even wat er is gebeurd en dan is het uit de wereld. Daar moet je niet moeilijk over doen.”

Bron: De Gelderlander 09-05-2005
 

Vitesse houdt kans op UEFA-cupvoetbal

Vitesse heeft zondag dankzij een late treffer van Schaars de kans op de vijfde plaats, die recht geeft op UEFA-cupvoetbal, behouden. In De Galgenwaard wonnen de Arnhemmers met 1-2 van FC Utrecht, waardoor de achterstand op Heerenveen met nog twee wedstrijden te spelen drie punten bedraagt.

Plaatsing voor Europees voetbal was niet de doelstelling van Vitesse voor aanvang van deze bijna voltooide competitie. ,,Als ik dat had gezegd, hadden ze me meteen opgenomen. Maar als je er zo dicht bij bent, moet je er alles aan doen om het te halen”, liet Sturing na afloop weten.

Schaars gaf in blessuretijd gehoor aan het streven van zijn trainer door met een geweldige uithaal vanaf zo’n twintig meter de winnende treffer achter doelman Ponk te knallen: 1-2.

FC Utrecht, dat tijdens de winterstop nog de vijfde plaats bezette, was in de eerste helft veruit de beste ploeg. De Utrechtenaren kregen ook de beste kansen, maar Vitesse nam tegen alle verhoudingen in een voorsprong door een treffer van Rankovic, die doelman Ponk met een diagonale inzet passeerde.

Ondanks een voortdurend overwicht slaagde FC Utrecht er vooralsnog niet in de stand recht te trekken. Zelfs niet toen Van de Haar vanaf elf meter mocht mikken, nadat Hersi met een lichte overtreding Van den Bergh uit het evenwicht had gebracht. Doelman Wapenaar voorkwam een tegentreffer. Pas vlak voor rust kwam FC Utrecht langszij door Keller, die na een doelworsteling de gelijkmaker achter doelman Wapenaar drukte (1-1).

Even na rust leek Vitesse al zeker van de zege, maar de vrije trap van Janssen ketste via de paal en de lat op miraculeuze wijze het veld weer in. Korte tijd later ontging arbiter Van Sichem de handsbal van Keller in zijn eigen strafschopgebied na een hoekschop van Janssen.

In de slotfase van de wedstrijd was FC Utrecht zelfs nog het dichtst bij de zege, maar Rajcomar en Braafheid strandden in hun poging de overwinning voor FC Utrecht veilig te stellen. In blessuretijd besliste Schaars anders en hield hij de kans voor Vitesse op UEFA-cupvoetbal levend.

Bron:ANP 08-05-2005
 

Vitesse licht fans te rooskleurig voor

Vitesse heeft een deel van de vaste supportersschare op het verkeerde been gezet. De club bracht naar buiten dat de prijzen van alle seizoenkaarten volgend seizoen gelijk blijven, maar dat is niet het geval.

Mensen die gebruik maken van partnerkorting, gezinnen met meedere kinderen ouder dan 14 jaar en seizoenkaarthouders op de noordtribune zijn komend seizoen wel degelijk duurder uit.

Bij Vitesse is een handvol klachten binnengekomen over het verstrekken van onjuiste informatie. Woordvoerster Ester Bal erkent dat de club niet correct is geweest over de prijsstelling. “Op de noordtribune is een correctie doorgevoerd, seizoenkaarten van 117 euro gaan drie euro omhoog naar 120 euro.”

Die prijsstijging heeft, zo meldt de woordvoerster, te maken met een praktische correctie. “Het aantal prijscategorieën is gedaald om het overzichtelijker te maken en 120 euro is een afronding.”

Omdat de partnerkorting van 20 naar 10 procent daalt, zijn ook stellen duurder uit. Vitesse heeft die voorwaarden aangepast omdat de club veel misbruik vermoedt. “Mensen bestelden partnerkaarten terwijl ze helemaal geen partner zijn. Nu is een partner iemand die op hetzelfde adres woont, dat mag bijvoorbeeld ook in een studentenhuis, en de korting is 10 procent. Het klopt inderdaad dat een stel volgend seizoen minder voordelig uit is.”

Voor gezinnen met meerdere kinderen ouder dan 14 jaar kunnen de nieuwe prijzen, afhankelijk van het aantal kinderen, aanzienlijk hoger uitvallen. Vanaf het tweede kind wordt nu helemaal geen korting meer gegeven.

Voor een gezin met kinderen tot 15 jaar zijn de prijzen gemiddeld lager. Die kinderen krijgen voor 45 euro een seizoenskaart en moeten daarbij het lidmaatschap van de KidsClub (16,50 euro) betalen. In totaal kost een seizoenkaart, op elke plek in het stadion, dan 61,50 euro.

“Ook de goedkoopste seizoenkaart met kinderkorting is niet goedkoper”, stelt woordvoerster Ester Bal. “Onze goedkoopste seizoenkaart is 120 euro. Met 40 procent korting kost een kinderkaart 72 euro, daarmee zouden ze dus duurder uit zijn dan met de nieuwe kaarten.”

Wel verdwijnen volgend seizoen de goedkoopste plaatsen (100 euro) omdat die, later geplaatste, tribunes worden afgebroken. Bal: “Die mensen hebben wij niet de belofte gedaan dat ze elk jaar hun plaats kunnen claimen.” Volgens de woordvoerster behoort Vitesse nog steeds tot de goedkoopste clubs van Nederland als het op seizoenkaarten aankomt.

Bron: De Gelderlander 06-05-2005
 

Eldridge Rojer behoudt basisplaats

ARNHEM – Vitesse-spelers Stijn Vreven en Harald Wapenaar, en mogelijk Igor Gluscevic, keren zondag voor het eerst sinds hun vertrek bij FC Utrecht terug in de Galgenwaard. Het trio won in 2003 met FC Utrecht de beker.

Omdat Michael Dingsdag geschorst is, verhuist Michael Jansen naar het centrum en speelt Purrel Frankel linksback. Eldridge Rojer ziet zijn goede spel van de laatste weken beloond met opnieuw een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling:
Wapenaar
Vreven, Van den Berg, Jansen, Frankel
Rankovic, Yakubu, Janssen
Hersi, Amoah, Rojer.

Bron: Omroep Gelderland 06-05-2005
 

Is Vitesse na vijf jaar gewaagd aan Karel Aalbers?

Karel Aalbers blijkt het nieuwe Vitesse nog altijd te treffen als een dolk in het hart. De naam Karel, een sprookjesachtige hoeveelheid geld van een onduidelijke financier, een geënsceneerd mediaoffensief en de paniek is daar. Dat geeft te denken.

De coup van Karel Aalbers is een opzichtige poging tot vijandige overname van Vitesse. Een andere uitleg is er niet. Aalbers schermt met vijftig miljoen euro, waarvan de helft voor aankoop van stadion Gelredome en de andere helft voor Vitesse.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 7-05-2005
 

Gluscevic loopt enkelblessure op

ARNHEM – Igor Gluscevic moet mogelijk de wedstrijd van zondag tegen zijn oude ploeg FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan. De Montenegrijn liep vrijdag op de training een enkelblessure op.

Gluscevic kreeg tijdens een partijspel op de training een flinke tik tegen de linkerenkel. Zwaar geirriteerd verliet de spits het veld. Gluscevic heeft na de winterstop geen basisplaats meer en zou ook zondag op de bank zitten.

De enkelblessure van Michael Jansen herstelt voorspoedig: “Ik heb nog apart getraind, beetje kappen en draaien. Dat ging wel goed. Ik denk wel dat ik tegen Utrecht kan spelen.”

Bron: Omroep Gelderland 06-05-2005
 

Sturing bewaart de rust bij Vitesse

ARNHEM – Ondanks de hectiek vanwege de plannen van oud-voorzitter Aalbers, kon Vitesse-trainer Edward Sturing de rust rond zijn selectie redelijk bewaren.

“We hebben ons vooral op het voetbal geconcentreerd. Ik bemoei me ook niet met de situatie rond Aalbers. Ik ga over het voetbalgedeelte. Ik heb wel een mening, maar die hou ik voor me.”

De wedstrijd tegen Utrecht heeft niet veel sportief belang meer. Sturing wil toch nog niet opgeven: “Theoretisch is Europees voetbal nog mogelijk. Als we zo spelen als na rust tegen RKC, weet je het maar nooit. We moeten vechten voor onze laatste kans.”

 

Wapenaar: onrust charme van Vitesse

ARNHEM – Doelman Harald Wapenaar genoot wel van de onrust van afgelopen week bij Vitesse.

“Dat is juist de charme van een club als Vitesse. Als het helemaal stil is, is er iets niet goed. Ik heb in die Vijf jaar bij Utrecht ook geen moment rust meegemaakt, dat hoort juist zo.”

Wapenaar begrijpt dat de naam Aalbers heel wat teweeg brengt: “Zeker met zijn geschiedenis bij deze club. Dat brengt heel wat teweeg bij de mensen hier. Voor mijzelf betekent het wat minder, ik heb hem natuurlijk nooit meegemaakt.Ik zie wel hoe het gaat lopen, daar hou ik me maar niet mee bezig.”

Voor ‘Wapie’ is de co÷frontatie van zondag uit tegen zijn oude club Utrecht heel apart. De doelman weet niet wat hij van het publiek kan verwachten.

“Ik heb eigenlijk geen idee, maar ik neem aan dat Stijn, Igor en ik positief worden ontvangen. We hebben heel wat betekend voor die club. Maar aan de andere kant, het is Utrecht. Ze hebben een aparte manier van denken.”

Harald Wapenaar vindt de wedstrijd nog wel belangrijk: “Het gat is natuurlijk vijf punten met Heerenveen, maar niks is onmogelijk. Wij moeten zien dat we drie keer winnen. We moeten hoe dan ook zo hoog mogelijk eindigen.”

Bron: Omroep Gelderland 06-05-2005
 

Vitesse wil een juniorclub

Vitesse hoopt snel van start te gaan met een nieuwe juniorclub, in navolging van de Vitesse KidsClub. De juniorclub is bedoeld voor Vitessefans in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Voor die categorie heeft Vitesse geen specifieke club. De Kidsclub, opgericht in 1999, is nu nog voor kinderen tot en met 14 jaar en heeft vierduizend leden. De leeftijd wordt straks aangepast tot 12 jaar. Vanaf achttien jaar kunnen fans lid worden van de supportersclub.

“Als ze te oud zijn voor de KidsClub vallen ze net buiten de boot, voor die fans willen we iets doen. Op dit moment wordt marktonderzoek verricht om te kijken of het interessant is. De achterliggende gedachte is de betrokkenheid bij de club groter te maken”, aldus woordvoerster Ester Bal van Vitesse.

Bij een positieve uitkomst start Vitesse mogelijk dit jaar al met de juniorclub, die nog een andere naam moet krijgen. Op 1 juli 2006 streeft Vitesse naar een club van duizend leden.

In Nederland hebben Heerenveen, PSV en Feyenoord al een juniorclub. Bij FC Twente en NAC wordt onderzoek gedaan. Op Europees niveau is de juniorclub al langer bekend. “Het maakt deel uit van de communityprogramma’s bij clubs”, aldus de woordvoerster.

Bron: De Gelderlander 06-05-2005
 

 

Verliezer

Marc van Hintum (37) beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan als voetballer. De ex-speler van Vitesse speelde zondag met RKC voor het laatst in ‘zijn’ stadion Gelredome en verloor. Ondanks zijn ‘verkeerde’ shirt werd Van Hintum hartstochtelijk toegejuicht door de Arnhemse fans. “Fantastisch, Marc heeft een geelzwart hart, zongen ze, en dat is zo. Ik heb bij Vitesse mijn mooiste voetbaltijd gehad; de tijd dat we van Monnikenhuize naar Gelredome gingen. We speelden het mooiste voetbal, hadden succes en ik was aanvoerder, dat zijn de mensen niet vergeten.”

Van Hintum slijt zijn laatste voetbaljaar bij RKC nadat hij van Vitesse naar Hannover 96 was verkast. “Het is mijn club, als ze mij hadden gewild, was ik hier gekomen. Dat ik mijn laatste wedstrijd in Gelredome moet verliezen, is jammer, maar terecht. Vitesse was beter. Volgens mijn familie had ik alleen het publiek meer moeten bedanken. Ik heb het duimgebaar gemaakt, maar ik zat zo vol van de wedstrijd, dat ik het niet zo in de gaten had. Daarom heb ik naar een paar websites van supporters een e-mailtje gestuurd om ze te bedanken. Misschien kom ik nog eens terug in Gelredome, als speler van Oud-Vitesse. Maar eerst neem ik twee maanden vakantie.”

Bron: De Gelderlander 04-05-2005
 

Boete bij fusie stadion en Vitesse

Voetbalclub Vitesse en stadion Gelredome kunnen niet worden samengevoegd, zoals voormalige Vitesse-voorzitter Karel Aalbers wenst. Doet Aalbers dat toch, dan moet hij een boete van 11,3 miljoen euro betalen aan de provincie Gelderland. De provincie, die een achtergestelde lening van 11,3 miljoen euro heeft in Gelredome, wil voorkomen dat het multifunctionele complex te veel een voetbalstadion wordt. Ze heeft twee jaar geleden bij de aankoop van Gelredome door de gemeente Arnhem bedongen dat het stadion niet mag worden verkocht aan ‘een betaald voetbalorganisatie of daaraan gelieerde rechtspersoon’.

Onder die noemer valt ook Karel Aalbers’ voorstel om Vitesse en Gelredome onder een holding te plaatsen. Aalbers maakte maandag bekend dat hij de Engelse investeerder Duet Group bereid heeft gevonden vijftig miljoen euro uit te trekken voor een overname van Vitesse en Gelredome. 24 miljoen euro is bestemd voor de aankoop van Gelredome, dat door de gemeente in de verkoop is aangeboden. De resterende 26 miljoen euro is beschikbaar om de schulden van Vitesse en Gelredome te saneren en in club en stadion te investeren. Aalbers zelf is de beoogde baas van de holding.

Arnhems wethouder Sander van Bodegraven, belast met de verkoop van Gelredome, vindt de combinatie van voetbalclub en stadion niet verstandig. De een heeft dan te lijden onder de ander in tijden van tegenspoed. Verder wijst de wethouder op de blokkade die de provincie Gelderland heeft opgeworpen tegen de samenvoeging.

Van Bodegraven is terughoudend over het bedrag van 24 miljoen euro. “Aalbers blijkt niet alleen op het gebouw te bieden, maar ook op Vitesse en hij betrekt de exploitatie van Gelredome er bij. Dat zijn twee zelfstandige organisaties, waar wij als gemeente Arnhem niets over te zeggen hebben. De combinatie die Aalbers voorstaat maakt het overnamebod ‘extra gecompliceerd’, vindt hij. “Dat betekent niet dat we er niet naar kijken. Dat doen we zeker. Het aanbod lijkt creativiteit in te houden.”

Bron: De Gelderlander 04-05-2005
 

Remkes wil evenementen helft politiekosten laten betalen

Organisatoren van grote publieksevenementen die telkens weer veel politie-inzet vergen, moeten voortaan de helft van die politiekosten betalen. Het gaat om wedstrijden in het betaald voetbal, maar misschien ook om andere evenementen waarbij altijd veel politie nodig is, zoals bepaalde muziekfestivals.

Dit staat in een conceptwetsvoorstel dat minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) voor advies heeft gestuurd naar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de politie (Korpsbeheerdersberaad en Raad van Hoofdcommissarissen) en de KNVB. Er komen volgens het voorstel voor heel Nederland vaste bedragen over wat de inzet van de politie per persoon en per uur kost. Hierbij kan verschil worden gemaakt tussen de verschillende soorten politie.

Als na afloop blijkt dat minder politie is ingezet, krijgt de organisator van het evenement weer een deel van zijn geld terug. Betogingen, samenkomsten, vergaderingen, begrafenissen, herdenkingen en door de overheid georganiseerde evenementen zullen niet onder de nieuwe wet vallen. Het verplicht meebetalen aan de politie-inzet was al aangekondigd in het regeerakkoord dat CDA, VVD en D66 in 2003 sloten. Het CDA ziet wel liever dat de ruimte blijft bestaan om alle kosten door te berekenen, bijvoorbeeld bij in zijn ogen minder maatschappelijk belangrijkse evenementen als een houseparty. De linkse oppositiepartijen zijn minder enthousiast. Zij vinden het handhaven van de openbare orde een overheidstaak.

De KNVB en de clubs reageren afwijzend op het wetsvoorstel. De voetbalorganisaties willen geen financiële bijdrage betalen voor de inzet van politie rond voetbalwedstrijden. Handhaving van de openbare orde en veiligheid is een klassieke overheidstaak, vindt de voetbalbond. Directeur H. Kesler van de KNVB stelt dat de clubs al handhaving van de orde in het stadion zelf op zich hebben genomen. De maatregelen die dat mogelijk maken, vereisen al grote inspanning van bond en clubs, stelt hij.

Moet er geld op tafel komen voor politieinzet, dan eist de KNVB dat hij mag meebeslissen over de inzet van die middelen. De betalende partij heeft dat vanzelfsprekende recht, vindt Kesler. ‘De mate van inzet van de politie die wordt doorberekend kan niet, als had zij een blanco cheque, eenzijdig door de politie worden ingevuld.’ De voetbalbond verwijst naar een rapport van het ministerie van VWS, waaruit blijkt dat de meeste vandalen rond het voetbal criminele antecedenten hebben. Het voetbal wil niet opdraaien voor aanpak van deze mensen, die overal overlast veroorzaken. De overheid moet ze in de kraag grijpen, niet de voetbalclub waar de vandaal toevallig een keer komt.

Bron: ANP 04-05-2005
 

NOS wil alsnog voetbal

De NOS probeert via het Commissariaat voor de Media toch nog de hand te leggen op uitzendrechten van samenvattingen van het eredivisievoetbal. Maandag is er een hoorzitting van het commissariaat. Omdat er bedrijfsgevoelige informatie aan de orde kan komen, is de bijeenkomst besloten. De uitzendrechten zijn in december voor 35 miljoen euro verkocht aan het bedrijf Talpa van John de Mol. Dat onderhandelde later met de NOS over de mogelijkheid archiefmateriaal te ruilen tegen actuele wedstrijdenbeelden.

De CV Eredivisie blokkeerde die deal echter, omdat Talpa geen sublicenties mag verkopen. De NOS – die aanvankelijk miljoenen bood voor de rechten – doet nu een beroep op een voorkeursrecht. Dat staat niet met zoveel woorden in de Mediawet. ,,Maar”, zegt een woordvoerder van het commissariaat, ,,er staat een aantal regels in, waarvan de betekenis nader getoetst moet worden. De term voorkeursrecht is door anderen geïntroduceerd.” Rondom 9 juni doet het commissariaat een uitspraak. Partijen kunnen daar tegen in beroep gaan.

Bron: AD 04-05-2005
 

Rankovic weer in belangstelling ADO

Aleksandar Rankovic staat weer in de belangstelling van ADO Den Haag. ADO wilde de Servische middenvelder in de winterstop ook al overnemen, maar vond de vraagprijs van Vitesse toen te hoog. Omdat Rankovic vanaf komende zomer beduidend minder gaat verdienen, gaat ADO ervan uit dat de transfersom ook omlaag zal gaan. Rankovic staat na dit seizoen nog twee jaar onder contract bij Vitesse. Hij wil het liefst in Nederland blijven. De middenvelder, die eveneens inzetbaar is als rechtsback, wordt ook gevolgd door andere Nederlandse clubs, maar ADO is als enige concreet.

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2005
 

Michael Jansen tot 2008 bij Vitesse

Vitesse en Michael Jansen zijn alsnog tot overeenstemming gekomen over het openbreken van het contract van de verdediger. Het contract wordt verlengd met twee jaar, waardoor Jansen nog tot 2008 aan Vitesse verbonden is. De onderhandelingen liepen anderhalve week geleden nog vast, omdat Vitesse de gelimiteerde transfersom, die Jansen wilde bedingen, onredelijk vond. Na wat irritaties over en weer werden vorige week woensdag de besprekingen hervat en kwamen beide partijen er snel uit. Jansen debuteerde in 2002 in Vitesse 1 en geldt sinds dit seizoen als een vaste basisspeler.

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2005
 

Marc van Hintum bedankt via vitesse.org de Vitesse-fans:

Hierbij wil ik de Vitesse fans bedanken voor de geweldige steun die ik van jullie heb mogen ontvangen, nog steeds bezorgen jullie me kippenvel,ik ben trots dat ik een speler was van deze club en vak Zuid had gelijk;ik heb een geelzwart hart!

Marc van Hintum

03-05-2005
 

Wie maakt het 1.000ste doelpunt voor Vitesse in de Eredivisie?

Vitesse speelt dit seizoen voor de 20ste keer in de eredivisie. In deze 20 seizoenen staat de teller inmiddels op 998 doelpunten. Zondag 8 mei in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kan Vitesse derhalve de 1.000 doelpunten grens doorbreken. Ben Gerritsen maakte in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1971-1972) het eerste doelpunt. Matthew Amoah schoot de 900ste in het doel; uit tegen sc Heerenveen (2002-2003).

Top 10 Topscorers (per 2005-05-01):
60 John van den Brom
60 Nikos Machlas
51 Matthew Amoah
42 Roy Makaay
41 Dejan Curovic
33 Hans Gillhaus
29 Hans van Arum
28 Bart Latuheru
25 Philip Cocu
25 Pierre van Hooijdonk

Met zijn 12 doelpunten tot dusverre voor Matthew Amoah, heeft hij illustere voorgangers als Déjan Curovic en Roy Makaay ingehaald en ver achter zich gelaten. De topklassering lonkt voor de Ghanees (contract tot 30-06-2006) die zijn loopbaan bij Vitesse in de jeugdopleiding begon.

03-05-2005
 

Spelers positief over plan Aalbers

De spelers van Vitesse zijn positief over een terugkeer van Karel Aalbers bij de club “De bedragen waarmee hij komt zijn voor Vitesse natuurlijk zeer interessant. De club kan dan verder groeien”, vindt spits Igor Gluscevic. Richard Knopper heeft ook hoge verwachtingen: “Als je hoort wat het allemaal inhoudt, denk ik dat het heel goed zou zijn voor de club. Of het daadwerkelijk zover zal komen, moeten we nog afwachten.” Dat een sponsor jaarlijks 8 miljoen euro in de club wil investeren, spreekt doelman Harald Wapenaar wel aan: “Dan teken ik direct voor vijf jaar bij.”

Michael Dingsdag kent Aalbers nog: “Hij keek altijd bij de jeugd. Hij is een echte clubman, ik ben benieuwd of hij nu kan terugkeren.” Richard Knopper kent Aalbers niet: “Ik hoor van spelers die hem nog kennen, dat het een goede kerel schijnt te wezen. Als hij dit voor elkaar krijgt, denk ik wel dat hij goede bedoelingen heeft voor Vitesse en Arnhem.” Wapenaar maakt nog enig voorbehoud: “Ik weet niet hoe serieus het is. Eerst zien en dan geloven. Maar het zou voor de club fantastisch zijn, want dat betekent dat Vitesse weer een onwijze stap omhoog kan maken.”

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2005
 

Janssen: Aalbers verdient tweede kans

Vitesse-speler Theo Janssen ziet een terugkeer van oud-voorzitter Karel Aalbers wel zitten. “Als Aalbers Vitesse in één keer uit de zorgen kan halen, waarom niet? Ik heb mijn eerste contractbesprekingen nog met hem gedaan. Ik vond het een goede man. Het is aan Vitesse en de gemeente te bepalen of het rondkomt.” Janssen ziet geen reden om Aalbers op grond van het verleden te weren: “Wat kan die man nog verkeerd doen? Hij weet zelf ook wel wat hij fout heeft gedaan. Hij is iemand die heel veel van Vitesse houdt en daarom verdient hij absoluut een tweede kans.”

De bedragen die Duet Group en Aalbers neer willen leggen om Vitesse en het stadion Gelredome over te nemen, maken Theo Janssen enthousiast. “Ik heb het gelezen. Er zit ook nog een sponsor bij van acht miljoen per jaar. Als je met dat soort bedragen kunt komen bij een club die al jaren kampt met financiële problemen, wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet moet gebeuren? Ik denk dat we dan moeten juichen met z’n allen.” Janssen snapt het voorbehoud bij de club wel: “Misschien zijn ze bang dat hij dezelfde fouten maakt als in het verleden. Verder kan niks bedenken.”

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2005
 

Meer dan vier bieders op Gelredome
BAM ontkent te hebben geboden

De gemeente Arnhem heeft meer dan vier biedingen gekregen op stadion Gelredome. Dat zegt een woordvoerder. Anderhalve maand geleden zette Arnhem het stadion in de verkoop en gaf aan zo’n 24 miljoen euro voor Gelredome te willen krijgen. Maandag maakte Oud-Vitessevoorzitter Aalbers bekend namens een Engelse investeerder een bod van 24 miljoen en 1 euro te hebben gedaan. Andere bieders zijn oud-directeur van NMB Heller Schaling en de Nieuwegeinse projectontwikkelaar TCN. Één van de bouwers van het stadion, BAM, ontkent te hebben geboden. Volgende week wordt bekend met wie Arnhem verder praat.

Bron: Omroep Gelderland 03-05-2005
 

Namen sponsors pas na acceptatie bekend
Karel Aalbers biedt vijftig miljoen voor Vitesse

Na een aanklacht wegens fraude moest Karel Aalbers vertrekken bij Vitesse. Inmiddels bereidt hij zijn terugkeer voor met behulp van een Britse investeerder die de verlieslijdende club wil kopen. Eind maart, toen de gemeente Arnhem het voetbalstadion Gelredome in de verkoop zette, pakte Karel Aalbers meteen zijn telefoonboekje. Dit was zijn kans. Binnen een paar weken had hij beet. Het Britse investeringsbedrijf Duet wil vijftig miljoen euro op tafel leggen om het Gelredome en de voetbalclub Vitesse te kopen, en schuldenvrij te maken. Ze hebben een belangrijke eis: Karel Aalbers moet weer de baas van Vitesse worden.

Aalbers, zestien jaar voorzitter van de Arnhemse voetbalclub, werd vier jaar geleden gearresteerd op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte. Hij werd gedwongen op te stappen bij de club die hij boven alles lief heeft. Keer op keer probeerde hij terug te komen, maar de nieuwe clubleiding wilde hem niet meer. Nu lijkt hij terug te keren met een bod dat niemand kan negeren. Aalbers vertelt dat hij een jaar of twee geleden in aanraking kwam met het Britse investeringsbedrijf Duet. ‘Duet is erg geinteresseerd in sport. Het wereldje is klein. Ik kom nogal wat mensen tegen. Je drinkt eens een keer een kop koffie. En als je met mij praat, heb je het binnen tien minuten over Vitesse en het Gelredome. Toen de advertentie van de gemeente verscheen, was het alles of niets.’

‘Waarom ze mij wilden? Je kan wel willen investeren, maar je hebt ook iemand nodig die de motor van het geheel is, die leiding geeft. Men had respect voor wat wij gedaan hebben in zo’n kleine stad als Arnhem. Ze zeiden: als wij onze nek uitsteken, moet jij het ook doen. Jij moet de leiding nemen.’ Aalbers vindt dat de Britten een forse prijs op tafel leggen. ‘Uit het taxatierapport dat Duet heeft gemaakt, bleek dat het stadion twaalf a vijftien miljoen euro waard is. Door ook de aandelen van Vitesse te kopen, kun je echter de inkomsten verhogen.’

Duet heeft 24 miljoen voor het Gelredome over en heeft daarbovenop 26 miljoen euro beschikbaar om Vitesse en het stadion van hun schulden te ontdoen. Daarnaast hebben de Britten een hoofdsponsor op het oog die drie jaar lang acht miljoen euro wil betalen, vertelt Aalbers. ‘Daarmee verdubbel je de inkomsten van Vitesse en krijgt het stadion meer financiele armslag.’

Wie de hoofdsponsor wordt, wil hij niet zeggen. ‘Dat kan niet. De partijen maken zich pas bekend als het bod is geaccepteerd, anders lopen ze imagoschade op. Het zijn buitenlandse partijen.’ Duet, zegt Aalbers, wil het Gelredome omtoveren in een sport-leasure-centrum. Geen supermarkten, maar bedrijven die met sport te maken hebben, krijgen een plaats. ‘Tevens denken ze aan een hotel en aan samenwerking met een congrescentrum.’

Aalbers hoopt dat de gemeente en Vitesse het bod nuchter zullen bekijken. ‘Als ze een beter bod krijgen, moeten ze dat nemen. En als ze het niet willen, dan maar niet. Ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen lag. Bedenk wel dat Vitesse ondanks alle saneringen dit jaar weer op een verlies van drie miljoen euro afstevent’, zegt de man die lange tijd uitgerangeerd leek, maar nu weer volop in business is. Gisteren werd de uitspraak in de rechtszaak die nog tegen Aalbers loopt, opnieuw uitgesteld. Er is een jaar gevangenisstraf tegen hem geeist.

Aalbers: ‘De rechter wil nog drie getuigen horen. Als die de waarheid spreken, is er niets aan de hand. Het gaat om fiscale meningsverschillen. Dit kan niet verkeerd aflopen.’

Bron: De Volkskrant 03-05-2005
 

Reactie van de supportersvereniging Vitesse

Voorzitter van de supportersvereniging Vitesse, Harry Reusken, is hedenmorgen door oud-voorzitter Karel Aalbers telefonisch op de hoogte gesteld van de bieding die de Duet Group heeft gedaan bij de Gemeente Arnhem.

Het bestuur van de supportersvereniging is enthousiast over feit dat de Duet Group bij haar bieding heeft aangeven Gelredome en Vitesse te willen samenvoegen tot één organisatie. Deze samenvoeging was een van de pijlers die het bestuur van de supportersvereniging tijdens de reddingsoperatie van het Gelredome steeds voor ogen had. Met één organisatie is Vitesse en het Gelredome beter en daadkrachtiger commercieel uit te nutten. De supportersvereniging hoopt dat alle goede zaken in het voorstel van de Duet Group volledig gerealiseerd kunnen worden. De Gemeente Arnhem is nu aan zet. De supportersvereniging zal de komende weken de ontwikkelingen op de voet volgen.

02-05-2005
 

Van der Schaaf nog in beeld voor Knol

Remco van der Schaaf is bij Vitesse alleen nog in beeld als eventuele vervanger voor centrumverdediger Ruud Knol. De middenvelder van PSV mag komend seizoen worden verhuurd of verkocht en wil het liefst naar Vitesse. Manager voetbalzaken Jan Streuer van Vitesse ziet Van der Schaaf wel als een optie als de van een slepende knieblessure revaliderende Knol in juli niet kan aansluiten bij de groep. “We zitten niet breed in de centrumverdedigers. Als Ruud Knol niet fit is, zou Remco van der Schaaf een hele goede optie zijn. Voor die positie wilden we hem eerder al halen, maar toen mocht hij niet weg van PSV.”

Nu dat officieel wel het geval is, lijkt de kans dat de 26-jarige PSV’er terugkeert naar Arnhem plots toch klein. PSV heeft Van der Schaaf en zijn zaakwaarnemer Karel Jansen te kennen gegeven dat er serieus wordt meegedacht met het verhuren of verkopen van de speler, wiens contract tot 2007 doorloopt. Van der Schaaf gaf zelf al aan dat hij verwacht er met Vitesse uit te komen als die club hem wil. Streuer: “We willen eerst de revalidatie van Ruud Knol afwachten en daar zit hij nog middenin. Verder is het natuurlijk de vraag wat tegen die tijd onze financiële positie is.”

De komst van Van der Schaaf is ook door het aantrekken van Abubakari Yakubu minder waarschijnlijk geworden. Beide spelers hebben vergelijkbare kwaliteiten en kunnen zowel op het middenveld als centraal achterin spelen. Remco van der Schaaf wil nog minimaal één jaar in Nederland spelen, daarna wil hij eventueel naar het buitenland.

Bron: De Gelderlander 3-05-2005
 

Duet Group bevestigt bod op Gelredome

Duet Group in Londen bevestigt schoorvoetend bij de gemeente Arnhem een bod te hebben gedaan op Gelredome in combinatie met Vitesse. “Het is nog te vroeg dat we over een deal spreken. We zijn nog ver verwijderd van de afronding. We zijn een financieel privaat bedrijf en geven alleen commentaar als de deal is geslaagd.”.

Duet Group heeft het hoofdkantoor in London en vestigingen in Genève, Parijs en Luxemburg. Henry Gabay en Alain Schibl hebben deze investeringsmaatschappij en vermogensbeheerder in juni 2002 opgericht. Ze beheren vijfhonderd miljoen. Er zijn vooralsnog beperkte activiteiten op sportgebied. Het bedrijf heeft meegewerkt aan de FIFA top-100 ofwel de lijst van honderd beste spelers uit de mondiale voetbalhistorie, de tour van Real Madrid door Azië in 2003 begeleid en de marketing rond de Formule 1-stal van Jordan verzorgd. Bekendste werknemer is Ramon Vega, voormalig speler van Spurs en het Zwitsers nationaal elftal. President Tim Moufarwas eerder vice-president van sportmarketingbureau IMG.

Bron: De Gelderlander 3-05-2005
 

Vier biedingen op Gelredome

De gemeente Arnhem heeft tenminste vier biedingen op Gelredome. De oorspronkelijke bouwers BAM Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkeling hebben eind vorige week een bod gedaan. TCN Property Services uit Nieuwegein heeft geboden en Paul Schaling heeft ‘een mooie brief’ geschreven. De biedingen lopen uiteen van veertien tot achttien miljoen euro, is de verwachting. De combinatie van bouwgigant Giesbers Groep en Libéma, eigenaar Autotron en andere evenementenhallen, en ook investeerder Dick Wessels hebben afgezien van een bod.

“Het is een zeer moeilijk dossier”, zegt Paul Schaling. “Financieel draait Gelredome niet goed. Er zijn veel contracten die de mogelijkheden om iets te doen, beperken. Ik hoor dat Karel Aalbers een bod heeft gedaan van 24 miljoen. Als ik de gemeente was, zou ik het direct accepteren als Aalbers het bedrag meteen overmaakt. Ik gun het hem, maar 24 miljoen is te veel. Dat is niet terug te verdienen. Of ik moet er geen verstand van hebben.” TCN-directeur Rudy Stroink bevestigt zijn bod, maar wil geen bedrag noemen. “We hebben geboden op het stadion en de club in de bestaande structuur. We willen ontwikkelen in de hoeken en onder de oosttribune.”

Vitesse zou blij zijn met de door de Duet Group toegezegde financiële injectie. “Het zou Vitesse in een klap schuldenvrij maken. We hopen niet dat supporters teleurgesteld worden als de overname niet geconcretiseerd zou worden”, zegt Ester Bal van Vitesse. “Vitesse is geen partij in de verkoop van Gelredome en wacht af hoe de gemeente omgaat met de bieding.”

Gelredome-directeur Jasper van Amstel:. “Als een overname voor onze bedrijfsvoering geen verandering heeft, valt er over te praten.” Woordvoerder Paul van Sliedrecht van het stichtingsbestuur, die over de exploitatie gaat: “Eerst zien, dan geloven.”

Bron: De Gelderlander 3-05-2005
 

‘Luchtfietserij? Ik heb meer waargemaakt!’

Karel Aalbers heeft een bod gedaan op Arnhems Gelredome. Hij wil het stadion kopen en Vitesse overnemen, de schulden afbetalen en een flinke financiële injectie geven. Vijftig miljoen is beschikbaar. Daar zijn we weer. Karel Aalbers wil Gelredome kopen en laten fuseren met Vitesse. Nu geen honderd miljoen gulden zoals met kerst 2000, maar vijftig miljoen euro. Moeten we dit geloven?

lees verder...

Bron: De Gelderlander 3-05-2005
 

Snellenburg schrikt van bod Aalbers

Jan Snellenburg, een van de grote geldschieters van Vitesse en oud-bestuurslid, zegt geschrokken te zijn van het bod van Karel Aalbers op de club en het stadion. “Het is gevaarlijk en het zorgt voor onrust. De club is juist gebaat bij rust en stabiliteit en dat hebben we nu juist goed voor elkaar”, aldus Snellenburg. “We moeten niet opnieuw FC Hollywood gaan worden.” Snellenburg vreest ook voor een verlies van banen als Aalbers weer aan de macht zou komen. “Een aantal is toch loyaal aan ons geweest en het bestuur. Die mensen kunnen hun baan dan verliezen.”

Aalbers wil in het voorstel terugkeren als eindverantwoordelijke binnen Vitesse. “Het is niet goed dat één persoon het voor het zeggen krijgt. Daar ben ik geen voorstander van.” Bestuurders van de gemeente Arnhem lieten al weten dat ze zich over het plan van Aalbers willen buigen en bereid zijn om te praten. “Ik ga er vanuit dat niet alleen blinkende euro’s doorslaggevend zijn.” Dat de geldschieter zijn vele miljoenen terug zou krijgen omdat alle schulden in het plan worden weggewerkt, deert hem niet. “Ik kan nog wel twee jaar wachten hoor”, aldus Snellenburg.

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Vitesse op de hoogte van bieding Duet Group

Vitesse heeft kennis genomen van de bieding die de Duet Group heeft gedaan bij de Gemeente Arnhem. Tevens heeft Vitesse kennis genomen van het feit dat de Duet Group bij haar bieding heeft aangeven Gelredome en Vitesse te willen samenvoegen tot één organisatie, met daaraan verbonden een kapitaalkrachtige sponsor. Een dergelijke financiële injectie zou fantastisch zijn voor Vitesse, mede omdat deze de Arnhemse club in een klap schuldenvrij zou kunnen maken. Vitesse hoopt echter niet dat supporters teleurgesteld worden, indien blijkt dat een dergelijke overname niet geconcretiseerd zou worden. Vitesse is geen partij in de verkoop van Gelredome en wacht daarom af hoe de Gemeente Arnhem wenst om te gaan met de bieding van Duet en met de overige biedingen.

Bron: Vitesse 2-05-2005
 

Michael Jansen onzeker voor zondag

Vitesse mist komende zondag tegen FC Utrecht mogelijk Michael Jansen. De linksback viel tegen RKC Waalwijk uit met een enkelblessure. Een foto wees uit dat er niks gebroken is: “Dat dachten we al niet, maar je wilt het toch uitsluiten”, aldus een opgeluchte Michael Jansen. “Het is nog wel dik en blauw, maar misschien kan ik aan het eind van de week weer wat doen. Of ik zondag tegen FC Utrecht weer kan spelen, is nog onzeker.” Vitesse mist tegen Utrecht ook Michael Dingsdag, die geschorst is. Verder zijn de langdurig geblesseerde Ruud Knol en Richard Knopper niet van de partij.

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Overnamebod Vitesse: rentree Aalbers
Aalbers: “Geen veranderingen organisatie

Duet Group heeft een bod van 24 miljoen en één euro uitgebracht op Gelredome. Ook wil het Britse bedrijf Vitesse overnemen. Oud-voorzitter Karel Aalbers keert in het voorstel terug als de eindverantwoordelijke man voor het stadion en de Arnhemse voetbalclub. Het bod op het stadion is één euro boven de vraagprijs van de gemeente Arnhem. Karel Aalbers en Duet Group willen verder 26 miljoen euro ter beschikking stellen om Vitesse over te nemen en schuldenvrij te maken. Duet Group wil bij het stadion een hotel bouwen. Ook onderzoekt het de mogelijkheden voor een congrescentrum.

Dat Karel Aalbers de leiding krijgt bij Vitesse als Arnhem op het bod ingaat, is voor hemzelf niet het belangrijkste. De eerste voorwaarde is dat stadion en club één geheel worden. “Maar mijn hart ligt natuurlijk daar, dat is duidelijk.” Als Aalbers aan het roer komt zal er bij Vitesse qua personeel niet veel veranderen. “De organisatie moet zo veel mogelijk in stand blijvenm en er komt geen verlies van arbeidsplaatsen.”

Aalbers hoopt dat iedereen over de oude emoties heen kan stappen. “Het gaat om Vitesse, Gelredome en de uitstraling van Arnhem. Die belangen zijn groter dan die van eventueel gekwetste zieltjes.”

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Yakubu bekeken door Guus Hiddink

PSV-trainer Guus Hiddink zat tijdens Vitesse-RKC Waalwijk op de tribune voor Vitesse-middenvelder Abubakari Yakubu. De Ghanees is een van de kandidaten om Mark van Bommel op te volgen. Yakubu werd enkele geleden door Vitesse overgenomen van Ajax voor 750.000 euro. Na dit seizoen heeft hij nog een contract voor vier jaar. Mogelijk wordt Yakubu betrokken in een deal waarbij PSV-middenvelder Remco van der Schaaf de omgekeerde weg bewandeld. Van der Schaaf komt bij PSV nauwelijks nog aan spelen toe en wil graag terug naar zijn oude club Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Rechtszaak tegen Aalbers verschoven

De rechtszaak tegen voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers is verplaatst van 26 mei naar eind augustus. Dat meldde de advocaten van de Eerbeker maandag. Aanvankelijk zou vorige week al uitspraak zijn in het proces, maar de rechtbank besloot de zaak aan te houden. De rechters willen namelijk nog drie getuigen horen. Het Openbaar Ministerie eiste eerder al een jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Aalbers. De oud-voorzitter wordt belastingfraude en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Politiek positief over bod Vitesse

De meeste fracties in de Arnhemse gemeenteraad staan positief tegenover het bod dat Duet Group en Karel Aalbers op Vitesse hebben gedaan. “Ze kunnen op de shortlist naast de andere bieders”, zegt Frans Janssen, fractievoorzitter van het CDA. Ook Gerrie Elfrink van de SP is tevreden: “we wilden altijd al dat marktpartijen Gelredome zouden overnemen.” Martin van Meurs van Pro Arnhem vindt het een goed idee om stadion en club inéén te schuiven. Theo Theijse (VVD) windt er geen doekjes om: “al heet hij Joop, Klaas of Jan, het zal mij worst wezen. 24 miljoen is een mooi bod.”

Ook Dick Tiemens, fractievoorzitter van de PvdA, is redelijk positief over het bod, maar hij ziet wel problemen in het feit dat de kandidaatkoper wil dat Vitesse en Gelredome een geheel gaan vormen. “De gemeente heeft geen zeggenschap over Vitesse en over de exploitatie van het stadion. De gemeente verkoopt alleen het onroerend goed”, zo legt Tiemens uit. GroenLinks is niet echt onder indruk van het megabod van 50 miljoen euro voor Vitesse en Gelredome. “Leuk, maar ik denk niet dat het gaat lukken.”

Bron: Omroep Gelderland 2-05-2005
 

Duet Group doet bod op Vitesse
Politiek Arnhem redelijk positief
Bedrijf wil congrescentrum en hotel bij stadion

Het Britse bedrijf Duet Group heeft een bod van 24 miljoen euro uitgebracht op stadion Gelredome in Arnhem, dat al enige tijd te koop staat. Dat heeft voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers maandag bekendgemaakt. Voorwaarde voor het bod is dat het bedrijf ook de voetbalclub Vitesse kan overnemen. Duet Group wil dat Aalbers terugkeert en leiding gaat geven.

Het bod van de Duet Group is maandag bevestigd door de gemeente Arnhem. ” De bieding is per fax op 30 april binnengekomen. Daarin wordt de naam Aalbers overigens niet vermeld”, zegt een woordvoerster. “Maar er zijn er meerdere biedingen ingeleverd. Ergens volgende week hebben we alles op een rijtje gezet en bepaalt de gemeente met welke partij in eerste instantie verder gesproken zal worden.” Voor de overname van zowel het Gelredome als Vitesse heeft de Duet Group een bedrag beschikbaar van 50 miljoen euro. Het Engelse bedrijf zou in overleg zijn met drie partijen voor het hoofdsponsorschap. Dat zou zeven jaar lang jaarlijks 8 miljoen euro moeten opleveren.

Aalbers heeft maandagochtend alle betrokkenen, bestuurders van Gelredome, Vitesse alsmede de fractievoorzitters van de grootste politieke partijen, op de hoogte gebracht. Die reageerden redelijk positief op het bod. De politieke partijen zien ook geen probleem in een eventuele terugkeer van Aalbers. “Dit is een serieus bod en dus komt de Duet Group in het rijtje kandidaten”, zegt Frans Janssen, fractievoorzitter van het CDA. Ook van de PvdA mogen het Britse bedrijf en Aalbers aanschuiven aan de onderhandelinsgtafel. Fractievoorzitter Tiemens voorziet echter wel een probleem in het feit dat de kandidaatkoper wil dat Vitesse en het Gelredome een geheel gaan vormen. “De gemeente heeft geen zeggenschap over Vitesse en over de exploitatie van het stadion. De gemeente verkoopt alleen het onroerend goed.”

Duet Group Sport and Entertainment is volgens Aalbers een bedrijf dat gelden van particuliere investeerders in de sport belegt. De maatschappij is sinds 2001 zelfstandig. “In de directie zitten mensen die hun sporen in de internationale sport hebben verdiend. Een zeer betrouwbare partner”, zegt Aalbers. Kern van het bod van Duet Group is dat club en stadion weer één geheel gaan vormen. “Wij bieden een totaaloplossing. Ik denk dat afdoende is gebleken dat club en stadion niet los van elkaar kunnen worden gezien.”

Wel loopt er nog een rechtszaak tegen Aalbers. Enkele weken geleden eiste de officier van justitie tegen de Gelderse zakenman een jaar gevangenisstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte. Aalbers: “Ik heb echter alle vertrouwen in de uitspraak. Het gaat in wezen bijna nergens meer over. Bovendien zijn er nog veel mensen bij Vitesse betrokken die een schikking hebben getroffen met justitie. Dit kan mijn terugkeer niet in de weg staan.”

Over het verzoek zelf weer leiding aan de club te gaan geven hoefde Aalbers, ruim vijf jaar geleden weggestuurd, niet lang na te denken. “M’n werk is niet af. Destijds was ik de vader van de baby, nu de opa van de zoon. Maar die kan nog niet op eigen benen staan. Iedereen weet dat er nog steeds grote problemen zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat dit bod de oplossing kan brengen.”

Bron: Telegraaf.nl 2-05-2005
 

DUET GROUP doet bod op Gelredome en Vitesse
Totale investering van € 50 miljoen

De Duet Group Sport and Entertainment Ltd. te Londen heeft zaterdag 30 april jongstleden bij de gemeente Arnhem een bod op het multifunctionele stadion Gelredome uitgebracht. De bieding bedraagt € 24.000.001 (vierentwintig miljoen en één euro). Het bod is gedaan onder de opschortende voorwaarde dat ook aan Vitesse en de exploitatie van Gelredome een nieuwe toekomst kan worden gegeven. Duet Group wil daartoe de aandelen van Vitesse en Gelredome overnemen. Voor de totale operatie (Gelredome en Vitesse) is een bedrag beschikbaar van € 50.000.000 (vijftig miljoen euro). Voor het schuldenvrij maken van Vitesse en de exploitatie-maatschappij Gelredome en/of investeringen is derhalve een bedrag van € 26.000.000 beschikbaar.

Behalve met genoemde investeringen wil de Duet Group de financiële toekomst van Vitesse en Gelredome extra veilig stellen door een hoofdsponsor voor Vitesse te arrangeren. Duet denkt een verbintenis te kunnen realiseren met een looptijd van zeven jaar met een jaarlijkse sponsorbijdrage van acht miljoen euro per jaar. Inmiddels is men met drie kandidaten over een dergelijk contract in gesprek.

Met de genoemde investering van € 50 miljoen wil de Duet Group een complete en structurele oplossing bieden voor zowel club als stadion: als de aanbiedingen van Duet worden geaccepteerd zijn zowel Vitesse als Gelredome in één keer schuldenvrij, komen de beide organisaties onder één zelfstandig management en is hun financiële continuïteit gewaarborgd. Er zal geen verlies van arbeidsplaatsen optreden; gezien de ontwikkelingsvisie van Duet Group zal het aantal arbeidsplaatsen eerder toenemen. Benevens het bod op Gelredome treedt de Duet Group binnenkort in overleg met Vitesse en de exploitatiemaatschappij Gelredome.

Als het aanbod van Duet Group wordt aanvaard, keert voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers op verzoek van Duet terug als eindverantwoordelijk bestuurder van Vitesse en Gelredome.

In de structuur die de Duet Group en Aalbers voor ogen hebben komt het bestuur van club en stadion in één hand, een belangrijke voorwaarde voor succes volgens zowel Duet als Aalbers. De huidige Stichting Betaald Voetbal Vitesse Arnhem blijft in stand. In deze stichting zijn de clubnaam en –kleuren, het clublogo, de licentie, het eeuwigdurend speelrecht in Gelredome etc. ondergebracht. Dat blijft zo. In de nieuwe situatie wordt de stichting een preferent aandeel aangeboden.

Een dergelijke opzet gevoegd bij de kwaliteiten van een accommodatie als Gelredome biedt een fundament op basis waarvan structureel topvoetbal en topentertainment in het oostelijk deel van Nederland kan worden gerealiseerd.

Daarbij speelt ook de verdere ontwikkeling van Gelredome een rol: Duet Group heeft inmiddels concrete plannen voor de realisatie van een hotel en onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een congrescentrum in Gelredome.

Met het complete aanbod kan de draad weer worden opgepakt die na de bestuurscrisis van 2000 moest worden losgelaten. Als club en stadion zijn verlost van schulden en de inkomstenstroom substantieel wordt vergroot zal de publieke belangstelling weer toenemen, worden gemakkelijker sponsors aangetrokken en kunnen meer tv-gelden worden gerealiseerd. Dit zal volgens Duet en Aalbers niet het geval zijn als alleen het stadion wordt verkocht en het niet in één organisatie wordt gebracht met Vitesse, omdat daarmee de inkomstenstroom voor de club structureel en drastisch wordt beperkt. Nieuwe financiële problemen voor Vitesse zijn dan een onvermijdelijk gevolg.

De Duet Group en Aalbers denken met hun aanbieding Vitesse, Gelredome én de Arnhemse regio een dienst te bewijzen. Aalbers: “Mijn vertrek destijds heeft alleen maar verliezers opgeleverd. De gemeente Arnhem heeft alles gedaan om het tij te keren, maar men kan er geen geld in blijven pompen. Er is behoefte aan een échte oplossing: bestaande uit een forse financiële injectie, een goed werkbare structuur, alsmede een samenkomst van alle beschikbare know how op het gebied voetbal, entertainment en marketing. Alleen dan ontstaat een organisatie die blijvend op eigen benen kan staan en die zowel het voetbal als het entertainment op een hoger plan kan brengen. Duet Group biedt een totaaloplossing, maar het is de Arnhemse politiek die beslist”, aldus Aalbers.

Bekijk de:Duet Group internetpagina 

2 Mei 2005 Bron: 
 

Bedrijf wil Gelredome en Vitesse kopen
Aalbers: “Mijn werk is niet af”

Het Britse bedrijf Duet Group heeft een bod van 24 miljoen euro uitgebracht op stadion Gelredome in Arnhem, dat al enige tijd te koop staat. Dat heeft voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers maandag bekendgemaakt. Voorwaarde voor het bod is dat het bedrijf ook de voetbalclub Vitesse kan overnemen. Duet Group wil dat Aalbers terugkeert en leiding gaat geven.

Voor de overname van zowel Vitesse en Gelredome is een bedrag beschikbaar van 50 miljoen euro. Het Engelse bedrijf zou in overleg zijn met drie partijen voor het hoofdsponsorschap. Dat zou zeven jaar lang jaarlijks 8 miljoen euro op moeten leveren.

Aalbers heeft maandagochtend alle betrokkenen, bestuurders van Gelredome, Vitesse alsmede de fractievoorzitters van de politieke partijen, op de hoogte gebracht. “De reacties varieerden van een positieve grondhouding tot zeer veel enthousiasme. Ik heb gezegd: Laten we het verleden vergeten en er gezamenlijk de schouders onder zetten.”

Duet Group Sport and Entertainment is volgens Aalbers een bedrijf dat gelden van particuliere investeerders in de sport belegt. De maatschappij is sinds 2001 zelfstandig. “In de directie zitten mensen die hun sporen in de internationale sport hebben verdiend. Een zeer betrouwbare partner”, zegt Aalbers.

Aalbers zegt dat de zaak in een stroomversnelling raakte, omdat de biedingen op het stadion bij de gemeente voor 1 mei binnen moesten zijn. Volgens de oud-voorzitter van Vitesse is zeker nog één ander bod binnengekomen op het Gelredome, maar dat is “substantieel” lager.

Kern van het bod van Duet Group is dat club en stadion weer één geheel gaan vormen. “Wij bieden een totaaloplossing. Ik denk dat afdoende is gebleken dat club en stadion niet los van elkaar kunnen worden gezien.”

Wel loopt er nog een rechtszaak tegen Aalbers. Enkele weken geleden eiste de officier van justitie tegen de Gelderse zakenman een jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Aalbers: “Ik heb echter alle vertrouwen in de uitspraak. Het gaat in wezen bijna nergens meer over. Bovendien zijn er nog veel mensen bij Vitesse betrokken die een schikking hebben getroffen met justitie. Dit kan mijn terugkeer niet in de weg staan.”

Over het verzoek zelf weer de leiding aan de club te gaan geven hoefde Aalbers, ruim vijf jaar geleden weggestuurd, niet lang na te denken. ” M’n werk is niet af. Destijds was ik de vader van de baby, nu de opa van de zoon. Maar die kan nog niet op eigen benen staan. Iedereen weet dat er nog steeds grote problemen zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat dit bod de oplossing kan brengen.”

Bron: ANP 2 Mei 2005 Bron: 
 

Company profile Duet Group Sport and Entertainment Ltd.

Duet Group (London) is a financial institution specialised in wealth management, alternative assets management with a special focus on the Sport & Entertainment sector.

It aims to encompass every aspect of clients financial and business enterprise needs • Wealth Management
• Alternative Asset Management
• Corporate Finance advisory and Venture Capital
• Sport Marketing

Duet is committed to provide
• Independent, clear and relevant strategic guidance in financial matters
• New and innovative means to enhance value for its clients
• “Best of breed” service

Duet Sport & Entertainment is involved with:
• Representation of Athletes and Entertainers.
• Negotiation and management of sponsorship agreements
• Event management
• Acquisition and management of various Sport licences
• Management of image rights
• Sports marketing consultancy services
• Global Brand Development and Licensing & Merchandising
• Television rights Sales and Production

2 Mei 2005
 

Het is weer zover: Speler van het seizoen

Zoals ieder jaar is er weer de verkiezing van de beste speler van het (nog lopende) seizoen 2004/2005. Is het Jevric die alle ballen tegenhield, Bijtertje Nicky Hofs, Middenveld-controleur Yakubu of toch Ballen-verdeler Theo Janssen? Klik op de link boven dit bericht en stem. De naam van de beste speler zal dan bekend worden op het slotfeest.

Mei 2005
 

Kaartverkoop Amstel Cup Beloften Finale

Voor meer info over de kaartverkoop van de Amstel Cup Beloften Finale waarin Jong Vitesse het opneemt’ tegen Jong PSV kunt u terecht bij kaartverkoop waarvan de gelijknamige link net hierboven staat.

2-5-2005
 

Sturing en Rojer blazen Vitesse leven in

Een furieuze trainer en een nieuwe basisspeler hebben Vitesse gistermiddag nieuw leven ingeblazen. Dankzij een 3 – 1 overwinning op RKC Waalwijk, thuis in stadion Gelredome, is de hoop op een Europees avontuur niet helemaal verkeken.

 

lees verder...

Bron: De Gelderlander 2-05-2005
 

Vitesse doet nog mee

Vitesse heeft na een mindere reeks met twee punten uit vijf duels weer eens gewonnen. Op eigen veld werd RKC verslagen, 3-1. Het herstel kwam net op tijd om nog mee te doen in de strijd om een Europees ticket. Al blijft de kans daarop klein.

De teleurstelling kwam uit Rotterdam, zei coach Sturing naderhand. Vitesse had er niet op gerekend dat concurrent Heerenveen zou winnen bij Feyenoord. ,,Dat neemt niet weg dat wij hebben gedaan wat we moesten doen. Het is goed dat we nog steeds meedoen.”

Voor RKC is het wat internationale aspiraties betreft einde oefening. Desondanks heeft debuterend coach Erwin Koeman met relatief beperkte middelen het seizoen naar behoren afgewerkt. Een keer verliezen kan, vond de trainer. De manier waarop dat in Arnhem gebeurde stond hem minder aan.

,,Vitesse was wat manlijker in de duels”, was zijn verklaring. ,,Bij ons stonden wat te veel ideale schoonzoons. Van Hintum gaf bij ons het goede voorbeeld, terwijl hij, geloof ik, al een jaar of 44 is. De rest bleef daarbij achter. Dan heeft het achteraf weinig zin over tactiek te praten. We verloren de duels en daar gaat het om.”

Dat gebeurde dan vooral na de hervatting. Ook Vitesse begon mat, maar wekte in elk geval in het tweede deel de indruk nog voor de laatste kansen te willen vechten. ,,In die fase zag ik het Vitesse dat ik graag wil zien”, zei Sturing. ,,We gingen beduidend beter spelen en dwongen de mogelijkheden af. Op basis daarvan is de zege verdiend.”

RKC nam aanvankelijk nog wel een voorsprong, door een zeer bekeken schot van de altijd dreigende Hoogendorp. Rankovic maakte gelijk door een voorzet van Dingsdag nog net met het hoofd te schampen. Door Rojer en een strafschop van Amoah liep Vitesse na de hervatting verder uit. RKC liet het gebeuren.

Opvallend was dat het duel in de openingsfase oponthoud opliep. Al na twee minuten onderbrak scheidsrechter Koopman de ontmoeting, omdat hij geblesseerd was geraakt. Na een behandeling van bijna een kwartier kon de arbiter – en de wedstrijd – verder.

Bron:De Gelderlander 2-05-2005
 

Aleksandar Rankovic: RKC-killer

Aleksandar Rankovic scoorde zondag tegen RKC Waalwijk. Dat was geen verrassing: “Ik heb 3 keer thuis tegen RKC gespeeld en dit is de derde keer dat ik scoor.” Het zijn de enige goals die Rankovic scoorde voor Vitesse. “Beetje jammer dat Heerenveen heeft gewonnen. Maar we moeten positief blijven. We hebben in ieder geval gedaan wat we moeten doen: winnen. Dat was weleens tijd na vijf wedstrijden. Ik speel de laatste wedstrijden weer vaak. Misschien wil ik toch wel blijven. Maar als er een goed aanbod komt voor de club en mijzelf, dan is het beter om te gaan”, vindt Rankovic.

Bron:TV Gelderland 1-05-2005
 

Rojer heeft het vertrouwen nodig

Vitesse-aanvaller Eldridge Rojer was tegen RKC Waalwijk ‘man of the match’. “Ik sta hier met een goed gevoel. Ik denk dat ik het goed heb gedaan”, glunderde hij na afloop. “Ik heb lang gewacht op een kans in de basis. De laatste keer was in december tegen Ajax. Dit vertrouwen had ik precies nodig. Ik viel vorige week tegen PSV goed in. Ik moet het nu zien vast te houden”, vindt Rojer.

RKC ligt de aanvaller wel: “Tegen RKC heb ik mijn enige doelpunten tot nu toe gescoord. Vorig seizoen uit twee keer (2-2, red.). Gelukkig is mijn doelpunt nu wel beslissend.” Rojer was zondag de kleinste man van het veld. Toch kopte hij de 2-1 binnen na een corner van Theo Janssen. “Ik loerde tussen twee man in. Hij kwam precies op mijn hoofd. Ik ben de kleinste man op het meld, maar ik kan aardig koppen”, lachte Rojer. Ook bij de 3-1 was de Antilliaan nadrukkelijk betrokken. En op een typische Rojer manier. “Het was een pass van Janssen. Ik zag dat er ruimte was tussen Greene en Takak. Ik maakte meteen een actie vooruit en in de zestien val ik natuurlijk wel”, legt Rojer uit. Matthew Amoah benutte de door Rojer ‘versierde’ penalty.

Bron:TV Gelderland 1-05-2005
 

Enkelblessure Jansen valt mee

De enkelblessure van Michael Jansen laat zich niet ernstig aanzien. De Vitesse-verdediger ging tegen RKC vlak voor rust door zijn linkerenkel. Jansen probeerde het nog even, maar moest in de rust gewisseld worden voor Purrel Fränkel. Jansen heeft een flinke zwelling op zijn enkel, maar het streven is dat hij eind deze week weer bij de groepstraining aansluit. Ook Peter van den Berg is licht geblesseerd. Hij kreeg een tik tegen de voet waar hij voor de winterstop ook al last van had. Bovendien heeft de centrumverdediger nekklachten.

Bron:TV Gelderland 1-05-2005
 

Vitesse wint van RKC Waalwijk 3-1

Vitesse heeft na een mindere reeks met twee punten uit vijf duels weer eens gewonnen. Op eigen veld werd RKC verslagen, 3-1. Het herstel kwam net op tijd om nog mee te doen in de strijd om een Europees ticket. Al blijft de kans daarop klein.

De teleurstelling kwam uit Rotterdam, zei coach Sturing naderhand. Vitesse had er niet op gerekend dat concurrent Heerenveen zou winnen bij Feyenoord.

Voor RKC is het wat internationale aspiraties betreft einde oefening. Desondanks heeft debuterend coach Erwin Koeman met relatief beperkte middelen het seizoen naar behoren afgewerkt. Een keer verliezen kan, vond de trainer. De manier waarop dat in Arnhem gebeurde stond hem minder aan.

,,Vitesse was wat manlijker in de duels”, was zijn verklaring. ,,Bij ons stonden wat te veel ideale schoonzoons. Van Hintum gaf bij ons het goede voorbeeld, terwijl hij, geloof ik, al een jaar of 44 is. De rest bleef daarbij achter. Dan heeft het achteraf weinig zin over tactiek te praten. We verloren de duels en daar gaat het om.”

Dat gebeurde dan vooral na de hervatting. Ook Vitesse begon mat, maar wekte in elk geval in het tweede deel de indruk nog voor de laatste kansen te willen vechten.

RKC nam aanvankelijk nog wel een voorsprong, door een zeer bekeken schot van de altijd dreigende Hoogendorp. Rankovic maakte gelijk door een voorzet van Dingsdag nog net met het hoofd te schampen. Door Rojer en een strafschop van Amoah liep Vitesse na de hervatting verder uit. RKC liet het gebeuren.

Opvallend was dat het duel in de openingsfase oponthoud opliep. Al na twee minuten onderbrak scheidsrechter Koopman de ontmoeting, omdat hij geblesseerd was geraakt. Na een behandeling van bijna een kwartier kon de arbiter – en de wedstrijd – verder.

Bron: ANP 1-05-2005

Hoofdsponsor: