oktober 2003

Herstel Amoah verloopt volgens schema

ARNHEM – Het herstel van Vitesse-spits Matthew Amoah verloopt volgens schema. Anderhalve maand geleden raakte hij geblesseerd aan zijn rechterknie.

“Ik ben alweer wat aan het fietsen. Ik kan nog lang niet alles. Ik mag niet autorijden en als ik helemaal buig, is het nog pijnlijk” aldus de Ghanees.

Amoah rekent op een rentree na de winterstop: “Het heeft geen zin om het eerder al te proberen. En dan is het nog maar afwachten hoe snel ik mijn vorm weer terugkrijg.” Amoah was de afgelopen drie seizoenen clubtopscorer bij Vitesse en scoorde dit seizoen twee goals in vier competitiewedstrijden.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

November-acties fanshop

Gedurende de maand november heeft Vitesse een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor haar supporters. Buiten wedstrijddagen kunnen de supporters ook gebruik maken van deze aanbiedingen bij Sport Gifts aan de Bovenbeekstraat nummer 15 (Arnhem centrum).

Aanbiedingen vanaf a.s.zaterdag zijn :
Beige cap +fleecemuts voor euro 15,-
Bomberjack voor euro 49,-
Dekbed + Bigshirt voor euro 42,50
Dekbed + pyama voor euro 45,-

Aanbiedingen gelden alleen bij koop van beide artikelen.Kortingsregeling leden S.V. niet van toepassing.

Voor alle aanbiedingen geldt: OP=OP. Vanaf de wedstrijd tegen FC Volendam op zaterdag 1 november kunt u gebruik maken van dit voordeel.

Bron: Vitesse.nl 31-10-2003

Vitesse waakt voor onderschatting

itesse voor de tweede keer in vijf dagen tegen promovendus FC Volendam. De ruime 4-0 winst in het bekertoernooi mag volgens de trainer niet leiden tot onderschatting. “Dit is een competitiewedstrijd waarbij de punten voor beide ploegen van groot belang zijn. Scherpte is wederom nodig om de winst te pakken”, aldus Sturing.

De ploeg was afgelopen dinsdag in het bekerduel een maatje te groot voor Volendam, maar het competitieduel van zaterdagavond zal volledig anders zijn. Sturing heeft zijn ploeg de dagen na de 4-0 overwinning scherp willen houden en aangegeven dat van onderschatting geen sprake kan zijn. “De instelling zal hetzelfde moeten zijn als dinsdag en ook zaterdag zullen we vanaf het begin scherp moeten zijn en druk zetten op de tegenstander. Vergeet niet dat we al na zes minuten op 1-0 kwamen. Stel je voor dat we zaterdag op achterstand komen of dat het doelpunt lang uitblijft? Dan krijg je een hele andere wedstrijd en daar hebben we veel over gepraat. Het is een clich√©, maar zaterdag begint Vitesse-Volendam gewoon weer met 0-0.”

De opstelling van de Arnhemmers zal weinig verschillen met de elf die Volendam in de bekerwedstrijd versloegen. Eldridge Rojer, die goed inviel, neemt de plaats in van Mamadou Zongo. De vermoedelijke opstelling is als volgt:

Van Fessem, Cornelisse, Konterman, Jansen, Fränkel, Bochem, Rankovic, Claessens, Rojer, Martel en Van Beukering.

Voor het duel zijn er inmiddels 17.000 kaarten verkocht. Tot en met vrijdag 31 oktober zijn kaarten verkrijgbaar bij TicketBox, de kassa’s zijn zaterdagavond vanaf 18.00 uur geopend. Er is vrije kaartverkoop!

Bron: Vitesse.nl 31-10-2003

Vitesse wil Spaanse spits Yordi

ARNHEM – Vitesse wil de Spaanse spits Yordi huren van Real Zaragoza. De 29- jarige aanvaller scoorde 47 doelpunten competitiewedtrijden.

Yordi begon zijn carriere bij Betis Sevilla, speelde een competitieduel voor Atletico Madrid en is nu bezig aan zijn zesde seizoen bij Real Zaragoza. Tussendoor kwam hij wel acht duels uit voor Blackburn Roversm, waarin hij twee keer seizoen.

Vorig seizoen scoorde Yordi 15 goals in 34 duels en droeg daarmee bij aan de promotie van Zaragoza naar de Primera Division. Dit seizoen speelde hij slechts twee duels in de competitie.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

Purrel Frankel behield vertrouwen

ARNHEM – Purrel Frankel heeft nooit aan zichzelf getwijfeld toen hij op de bank terecht kwam bij Vitesse.

“Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehad. Ik was er niet blij mee dat ik ernaast stond, maar ik speelde ook niet altijd lekker. Maar het komt wel eens voor dat je op de bank terecht komt.”

Met een sterk optreden dinsdag tegen Volendam heroverde Frankel zijn plaats in de basis: “Daar ga ik wel vanuit. Ik heb redelijk gespeeld, maar met alle respect voor Volendam, er zijn betere tegenstanders. Ze zullen zich nu wel aanpassen na die afstraffing dinsdag. Maar wij hebben veel meer kwaliteit.”

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

Sturing waakt voor gezapigheid

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing weet dat de 4-0 zege op Volendam van afgelopen dinsdag ook een zelfkant heeft: “We kunnen alleen een goed resultaat boeken, als we weer net zo scherp beginnen.”

Sturing heeft bewust scherpte op de trainingen willen creeren: “Met twee wedstrijden in een week zijn spelers geneigd het wat rustiger aan te doen. Het mocht niet te gezapig worden.”

De trainer zocht het conflict: “Ik heb in partijtjes wat meer toegelaten dan normaal. Dat leiddde ook tot flink wat irritatie en enkele conflicten tussen spelers. Dat was mijn bedoeling.”

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

Kalle Sone voelt zich helemaal fit

ARNHEM – Vitesse-aanvaller Kalle Sone was drie maanden uitgeschakeld vanwege een breuk in zijn voet. Hij speelde maandag voor het eerst weer in Jong Vitesse. “Het ging goed. Ik voel me helemaal fit. Ik heb geen pijn meer”, verklaart Sone.

“Ik weet niet wat de trainer met mij van plan is”, zegt de 20-jarige vleugelaanvaller uit Kameroen.

“Ik hoop snel weer een keer in te vallen, want ik wil het publiek graag weer iets laten zien”, aldus Sone, die vorig seizoen in 12 competitieduels drie doelpunten scoorde.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

Frankel en Rojer in basis Vitesse

ARNHEM – Eldridge Rojer vervangt ten opzichte van het bekerduel tegen FC Volendam Mamadou Zongo in de basis van Vitesse. Purrel Frankel staat na zijn sterke optreden wederom in de basis.

Na de 4-0 zege in de beker verandert trainer Edward Sturing verder weinig in het hernieuwde optreden tegen FC Volendam, zaterdagavond in Gelredome. Didier Martel speelt dus weer ‘op tien’ achter Jhon van Beukering.

Vermoedelijke opstelling:
Van Fessem
Cornelisse, Konterman, Jansen, Frankel
Bochem, Rankovic, Claessens, Rojer
Martel, Van Beukering.

Bron: Omroep Gelderland 31-10-2003

‘Vitesse heeft Spaanse spits op het oog’

Vitesse blijft na het aftesten van de Griek Alexios Alexandris zoeken naar een nieuwe spits. De Arnhemmers hebben nu een oogje op Yordi, de 29-jarige spits die bij Real Zaragoza niet veel aan spelen toekomt. Technisch directeur Jan Streuer bekeek de 1.85 meter lange en 82 kilo zware spits afgelopen week op de trainingen van Zaragoza, zo meldt MARCA.

‘Ik ben ervan op de hoogte dat ze me volgen, maar weet nog niets van geplande afspraken’, bekende Yordi. ‘Het doet me goed dat ze me op het oog hebben. Nu is het zaak om te gaan praten. Zaragoza blijft mijn eerste optie, maar mijn sportieve situatie is hier niet al te fraai’, legde de centrumspits uit.

Yordi kende vorig seizoen in de Segunda División een sterk jaar. In 34 duels maakte hij er vijftien en had daarmee een groot aandeel in de terugkeer naar de Primera División. Dit seizoen speelde hij ondanks het gebrek aan scorend vermogen bij de club pas twee keer als invaller mee.

Vitesse-coach Edward Sturing vertelde in Voetbal International dat de club op zoek is naar een spits balvaste spits als Jan Vennegoor of Hesselink. ‘Het positiespel is niet dusdanig dat wij voetballend makkelijk voor de goal van de tegenstander komen. Een spits die wacht op zijn kansen kunnen we niet gebruiken. Dan kun je bij ons lang wachten momenteel’, aldus Sturing.

Yordi (de linkse speler) in actie tegen Real Madrid

Bron: VI.nl 31-10-2003

Van Sliedrecht via provincie terug bij Gelredome, nu als bestuurslid

De gemeente Arnhem wilde dolgraag van hem af, maar Paul van Sliedrecht blijft gewoon als bestuurder bij Gelredome.

Van Sliedrecht was als stadiondirecteur bij de gemeente de meest omstreden persoon tijdens de onderhandelingen over het reddingsplan voor Gelredome en Vitesse. Verantwoordelijk wethouder liet er dan ook geen misverstand over bestaan, wat er met Van Sliedrecht moest gebeuren als de gemeente het stadion had gekocht: vertrekken.

De gemeente is inmiddels voor bijna twintig miljoen euro eigenaar geworden van het veel besproken gebouw, maar Van Sliedrecht blijft gewoon bij Gelredome. Niet als directeur, maar wel als bestuurder van de Stichting Gelredome. De Apeldoorner is namelijk benoemd door de provincie, die vanwege een lening bij de bouw twee bestuursleden mag leveren. Voorzitter NV Oost-topman Marius Prins, die dat de afgelopen jaren ook al was.

Namens de gemeente bezetten Rob ten Hoedt (directeur van pacemakerfabrikant Vitatron) en Henk Ramautar (topman van zorgverzekeraar Amicon) het stadionpluche. Ramautar is tevens de beoogd voorzitter van voetbalclub Vitesse.

Bron: De Gelderlander 31-10-2003

Gemeente en provincie benoemen bestuur Gelredome

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland hebben elk hun kandidaten benoemd die in het nieuwe bestuur van Gelredome zitting gaan nemen. Namens de provincie zullen de heren P. van Sliedrecht en M. Prins een bestuurszetel innemen. De gemeente Arnhem benoemt de heren R. ten Hoedt en H. Ramautar als bestuursleden. Het voorzitterschap van het nieuwe bestuur wordt bekleed door M. Prins.

Op 1 oktober is de gemeenteraad van Arnhem akkoord gegaan met (de uitwerking van) het reddingsplan Vitesse/ Gelredome. Onderdeel van het reddingsplan is de aankoop van het multifunctionele stadion Gelredome door de gemeente Arnhem. Aangezien de provincie Gelderland een achtergestelde lening op het stadion heeft rusten, is afgesproken dat zowel provincie als gemeente bestuursleden benoemen voor het nieuwe bestuur. De provincie Gelderland heeft Paul van Sliedrecht en Marius Prins benoemd om namens haar zitting te nemen in het bestuur. Van Sliedrecht is momenteel directeur van Gelredome en als zodanig goed ingevoerd in het reilen en zeilen van het stadion. Prins bekleedt de functie van directeur van de Participatiemaatschappij Oost Nederland en heeft vanuit zijn functie veel contacten met het regionale bedrijfsleven. Hij is voorzitter van het huidige Stichtingsbestuur. De gemeente Arnhem heeft Henk Ramautar en Rob ten Hoedt benoemd. Henk Ramautar is commercieel directeur van Amicon Zorgverzekeraar en is in het verleden intensief betrokken geweest bij de bouw van het Gelredome. Hij is zeer bekend met de zakenwereld in de Gelderse regio. Rob ten Hoedt is algemeen directeur van Vitatron, een bedrijf dat pacemakers ontwikkelt. Ten Hoedt heeft internationale ervaring in het managen van complexe vraagstukken bij grote organisaties. Bovendien is Ten Hoedt per 1 januari aanstaande voorzitter van het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA).

Bron: Gemeente Arnhem 30-10-2003

Vitesse op herhaling tegen Volendam

ARNHEM – Vitesse speelt zaterdag weer thuis tegen promovendus Volendam. De generale repetitie verliep dinsdag goed met een 4-0 overwinning voor Vitesse.

In 1998 kwam Volendam voor het laatst in competitieverband naar Gelredome. Het werd 6-0 voor Vitesse. De Griek Nikos Machlas scoorde driemaal. Martijn Reuser, Marko Perovic en Dejan Curovic tekenden voor de overige doelpunten.

Het seizoen daarvoor werd het in Nieuw-Monnikenhuize nog 1-1. Roy Makaay was de doelpuntenmaker. Net als Machlas werd hij later Europees topscorer, dus wie zaterdag scoort tegen Volendam, gaat een grote toekomst tegemoet.

Bron: Omroep Gelderland 30-10-2003

Jansen kan leven met loting Amstel Cup

ARNHEM – Vitessenaar Michael Jansen verrichtte woensdagavond een opvallende loting voor de Amstel Cup. Hij koppelde zijn eigen ploeg aan Feyenoord. De wedstrijd zal 17 december worden gespeeld in de Rotterdamse Kuip.

Jansen kreeg de nodige kritiek van zijn ploeggenoten: “Ze hadden liever Hoek gehad, maar ik vind dit ook een mooie loting. Feyenoord is toch een prachtige wedstrijd om te spelen. Ja, NEC was ook leuk geweest. Wie weet krijgen we ze in de kwartfinales.”

Jansen rekent op een basisplaats tegen Volendam zaterdag: “Ja, de trainer was tevreden, dus ik denk dat ik speel.”

Bron: Omroep Gelderland 30-10-2003

Bert Jacobs kneedde Vitesse tot een vriendenploeg

Op 11 november presenteren historisch onderzoeker Arjan Molenaar en publicist Rien Bor het boek ‘Vitesse 111; de sportieve geschiedenis van Vitesse 1892 – 2003′. Speciaal voor De Gelderlander hebben de samenstellers van het 300 pagina’s dikke boek een serie van vier artikelen geselecteerd. Vandaag het laatste deel, de periode 1984 – 2003. De eerste delen verschenen 18 september, 2 oktober en 16 oktober.

Al direct na de invoering van het betaald voetbal in 1954 levert de combinatie prof- en amateurvoetbal binnen één vereniging problemen op. Sinds die tijd wordt gestreefd naar een organisatiestructuur waarbij de belangen van beide takken evenredig gediend kunnen worden.

Wanneer aan het begin van de jaren tachtig die discussie binnen Vitesse op tafel komt, is het inmiddels al een vertrouwd beeld in Nederland: de scheiding tussen de amateurafdeling en de betaald voetbalafdeling binnen één club. Het is ook een logische ontwikkeling. Wanneer het betaald voetbal een steeds groter deel van de begroting gaat opslokken, worden de amateurafdeling en de jeugdafdeling onrustig. Dat kan verstoorde verhoudingen opleveren tussen de voorstanders van het betaald voetbal en de leden die het opnemen voor de amateurs en de jeugd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 30-10-03

Opa Chris heeft nog geen roomsoesje in elkaar gedrukt

Vitesse-fans trokken een jaar geleden massaal de grens over om de Arnhemse club bij te staan in de UEFA Cup – wedstrijd tegen Werder Bremen. Zo ook supporter in hart en nieren Chris Lankwarden. Voor hem werd het geen feest.

Vitesse beleefde vorig jaar in Bremen een prachtig sportief hoogtepunt, maar voor supporter van het eerste uur Chris Lankwarden liep het bezoek aan de Noord-Duitse stad uit op een nachtmerrie. De Arnhemmer vertrok uit Bremen zonder de wedstrijd tegen Werder te hebben gezien. De onverwachte nasleep leverde hem uiteindelijk ook nog een stadionverbod op.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 30-10-03

Amstel Cup: Vitesse loot Feyenoord

Michael Jansen heeft vanavond de loting verricht voor de achtste finales van de Amstel Cup. Vitesse zal moeten aantreden tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt 16 of 17 december gespeeld in de Kuip.

30-10-03

Michael Jansen wil Vitesse-NEC loten

Solide Michael JansenVitesse-speler Michael Jansen verricht woensdagavond de loting voor de achtste finales van de Amstel Cup.

De verdediger van Vitesse heeft wel een idee welke tegenstanders zijn club het beste kan treffen: “Thuis tegen de amateurs van Hoek, dat lijkt me het makkelijkste. Bij voorkeur loot ik een thuiswedstrijd. Tegen Sparta is ook wel aardig, dan komen we onze oud-trainer weer tegen. Maar het mooiste is Vitesse-NEC, dat ga ik denk ik maar proberen.”

Jansen weet dat de Amstel Cup heel belangrijk is voor de Arnhemse club: ‚ÄúJe kunt via de beker toch Europees voetbal bereiken, je weet het nooit.‚ÄĚ

Bron: Omroep Gelderland 29-10-03

Sterk Vitesse simpel langs Volendam

Vitesse heeft zich zonder al te veel moeite naar de vierde ronde van de Amstel Cup gespeeld. In Gelredome werd dinsdagavond FC Volendam met 4-0 aan de kant gezet. Vitesse speelde haar beste voetbal tot nog toe dit seizoen. Vooral qua inzet had Edward Sturing niet te klagen over zijn spelers. Het felle spel werd al in de vijfde minuut bekroond met een rake kopbal van Michael Jansen, die zo een mooie voorzet van Martel verzilverde. Halverwege de eerste helft werd het duel eigenlijk al beslist toen Jhonny van Beukering een pass van Purrel Frankel afrondde. Door de 2-0 voorsprong liet Vitesse zich in de slotfase van de eerste helft te veel zakken zodat de bezoekers wat kansjes konden creeren. Jimmy van Fessem redde echter bekwaam.

Kort na rust voerde Vitesse het tempo weer wat op. Dit resulteerde echter pas in de 72e minuut in een derde Arnhemse treffer. Ricky Bochem schoof de bal knap onder Robert van Westerop. Kort voor tijd gaf Eldridge Rojer de overwinning nog wat extra glans door van een fout in de Volendamse defensie te profiteren: 4-0. Bovendien kreeg Volendammer Jack Tuyp wegens een elleboogstoot de rode kaart te zien.

Bron: Omroep Gelderland 29-10-03

Vitesse zoekt type Vennegoor

De Griekse spits Alexios Alexandris (34) is afgetest door Vitesse. De voormalige topscorer van de Griekse competitie was twee weken op proef bij de Arnhemmers, maar volgens de technische staf is Alexandris niet de spits naar wie de club op zoek is. ‘De kwaliteiten heeft hij natuurlijk wel’, aldus trainer Edward Sturing. ‘Hij is een type Roy Makaay, maar dan minder. Wij zijn op zoek naar een speler zoals Jan Vennegoor of Hesselink. Alexandris is een jongen die wacht op zijn kansen. Dan kun je bij ons momenteel lang wachten… Het positiespel is niet dusdanig dat wij voetballend makkelijk voor de goal van de tegenstander komen.’ Sturing wil voorlopig in de spits verder met Jhon van Beukering en Emile Mbamba, totdat zich echte versterking aandient. Hij onderkent het risico dat Vitesse daardoor al tijdens de winterstop op een onoverbrugbare afstand van de concurrentie staat. ‘Het is niet anders, we moeten hopen dat we ergens een aantal wedstrijden winnen, dat hoeven er niet veel te zijn. Internationaal is het momenteel vrijwel onmogelijk een goede speler te vinden en nationaal lukt het ook niet. Dat er een aantal nieuwe spelers moet komen, is voor iedereen wel duidelijk.’Na de winterstop hoopt de geplaagde coach in ieder geval weer te kunnen beschikken over zijn geblesseerde aanvaller Matthew Amoah, die revalideert van een knieblessure.

Bron: VI 29-10-03

Vitesse is belangrijker dan Martel

Didier Martel (32) weigert in te gaan op de nieuwe aanbieding die Vitesse hem vorige week deed. De club voert momenteel een gespreksronde met de spelers, omdat de Arnhemmers zo’n anderhalf miljoen euro willen bezuinigen. Martel gaf al eerder aan graag in te leveren in het belang van de club, maar voelt zich absoluut niet serieus genomen. ‘Dit aanbod is ridicuul’, vindt Martel. ‘Vitesse wil dat ik netto dertig procent van mijn huidige verdiensten inlever. Vervolgens kan ik een contract voor een jaar tekenen tegen een veel lager salaris. In de praktijk komt het erop neer dat ik mijn eigen verbintenis voor volgend jaar financier.’ Martel is behoorlijk aangeslagen door de recente ontwikkelingen.

Stijlvol MartelNa de gesprekken met directeur Theo Mommers en technisch manager Jan Streuer heb ik het idee dat bepaalde mensen van me af willen. Dat komt voor mij onverwacht, omdat de technische staf mij altijd alle vertrouwen heeft gegeven.’ De Fransman is vooral verbaasd omdat hij zelf als eerste begrijpt dat iedereen moet inleveren, ‘Natuurlijk. De club komt eerst, we moeten met z’n allen zorgen dat we overleven. Ik hoef ook echt niet meer te verdienen dan wat ik nu betaald krijg. Die tijden zijn voorbij, dat hoeft niemand me te vertellen. Maar dit is wel heel teleurstellend. Ik ga maar op zoek naar een nieuwe club, het liefst in Nederland.’

‘Maar dat komt allemaal later wel’, vervolgt Martel. ‘We moeten eerst zorgen dat we een goed seizoen draaien. De club is belangrijker dan Didier Martel. De resultaten van Vitesse zijn nu slecht, dat moet de komende tijd beter. Daar zal ik alles aan doen. Ik wil hier met opgeheven hoofd vertrekken. Ik heb hier toch vier jaar gespeeld en een goede band met de supporters en de technische staf. Daarom doet het pijn dat ik op deze manier word behandeld’, aldus Martel.

Bron: VI.nl 29-10-03

Mommers rondt reorganisatie bij Vitesse af

Vitesse hoopt begin november een raad van commissarissen te presenteren. Interimdirecteur Theo Mommers is druk bezig met het formeren van de raad, die boven het bestuur van Vitesse komt te staan. ‘Dat gebeurt allemaal in goed overleg met de gemeente’, vertelt hij.’Voorwaarde voor de kandidaten is dat ze geen financi√ęle belangen in de club hebben. Daarentegen is affiniteit wel een must en bekijken we natuurlijk de netwerken van de kandidaten Er zijn al heel wat gesprekken gevoerd. Het liefst hebben we regionale mensen met een landelijke uitstraling,’ Mommers heeft goede hoop dat er een bekwame ploeg aan het bewind komt: ‘Het ziet er goed uit. Er zitten mensen bij die ook in staat zijn de markt verder open te breken via hun netwerken.’ De gemeente Arnhem zal in ieder geval √©√©n van de vijf zetels innemen. Sinds het aftreden van het vorige bestuur fungeert Theo Mommers als interimdirecteur. Zijn opdracht was de club te saneren en een nieuwe organisatie neer te zetten. Die missie is nu bijna voltooid, maar Mommers wil graag aanblijven.

Bron: VI.nl 29-10-03

Vergeten voetballer: Ferdi Vierklau

Ferdi Vierklau (31) speelde van 1991 tot 2002 voor FC Utrecht, Vitesse, Tenerife (Spanje) en Ajax. De voormalige verdediger, die twee interlands afwerkte, woont in Utrecht. ‘Nadat ik vorig jaar bij Ajax moest stoppen door een chronische hamstringblessure en heupslijtage, ben ik meteen aan de slag gegaan voor World Soccer Consult waarvoor mijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel al werkte. Ik probeer zoveel mogelijk spelers naar het bedrijf te halen, maar dat blijkt heel moeilijk te zijn. De markt is nu eenmaal slecht op dit moment. Je kunt wei voetballers krijgen, maar die zijn niet van het niveau dat wij zoeken. Toch vind ik het hartstikke leuk werk, vooral omdat ik nog steeds met voetbal bezig ben. Bovendien beginnen de clubs nu ook uit het financi√ęle dalletje te klimmen, zodat het op lange termijn ongetwijfeld beter zal gaan. Daarnaast geef ik samen met een vriend voetbalclinics. We hebben ook samen een bedrijfje: Leukweg 4 Klau. We zijn er net mee begonnen en mogen niet klagen over de belangstelling. Ik heb nog een bekende naam waarvan we gebruik kunnen maken en wie weet wat voor talentjes we tegenkomen. Trainer worden is niks voor mij. Ik vind dat je er als speler alles uit moet halen en vaak gebeurt dat niet. Daar kan ik absoluut niet tegen, ik zou dan ook een heel vervelende trainer zijn. Voetballen doe ik nog wel, in het tweede elftal van RUC in de reserve vijfde klasse. Een heel gezellig vriendenelftal. Je ziet tegenstanders weleens schrikken als ze me zien, maar dat is niet nodig, want ik moet het door mijn blessures heel rustig aan doen. Al met al heb ik het druk zat, maar ik heb nog genoeg tijd over voor mijn vrouw en dochtertje van vier.’

Bron: VI.nl 29-10-03

Aelbrecht: ‘Ik staar niet blind op terugkeer Vitesse’

In een artikel in het weekblad Voetbal Internationaal, waarin wordt geschreven dat Helmond Sport veel huurlingen kent waardoor ze volgend seizoen een probleem kunnen krijgen door het mogelijke vertrek van diverse spelers, reageert Kristof Aelbrecht op zijn situatie.

Zijn landgenoot Kristof Aelbrecht speelt al jaren in Nederland. Eerst in de jeugd van Vitesse, nu voor het tweede seizoen in Helmond. ‘Ik wist dat Helmond Sport bestond, maar daar hield het mee op’, herinnert de 22-jarige spits zich. ‘Door veel blessureleed kreeg ik bij Vitesse geen kans. Hier kan ik ritme en ervaring opdoen, maar langzaamaan wordt het Helmond-gevoel steeds sterker. Alles klopt. Ik staar me niet meer blind op een terugkeer naar Vitesse. Er is nauwelijks contact vanuit Arnhem, zelfs niet nadat Bob Peeters aan Millwall werd verkocht. Terwijl de club sindsdien toch een spits zoekt. Mijn contract loopt na dit seizoen af, Vitesse heeft dan een optie voor n√≥g een jaar. Zij hebben me destijds ontdekt en ik zou het raar vinden zo lang Vitessenaar te zijn zonder daadwerkelijk door te breken. Maar ik zie mezelf wel in Helmond blijven, al heerst hier nog grote onzekerheid. Blijft Jan van Dijk? Welke spelers vertrekken? Komen er goede vervangers? Want dat is h√©t probleem van huurlingen, de onzekerheid. De kans is aanzienlijk dat de groep uit elkaar valt, vrees ik.’

Bron: VI.nl 29-10-03

Van Beukering: ‘Dit is mijn beloning voor hard werken’

Beuk r in!Jhon van Beukering is terug. Sterker en balvaster dan v√≥√≥r zijn knieblessure. In zijn tweede partij in de basis scoorde de spits van Vitesse gisteren tegen FC Volendam. “Dit is de beloning voor het harde werken tijdens mijn revalidatie.”

Met een doelpunt en een indirecte assist (bij de 4-0 van Eldridge Rojer) had Van Beukering gisteravond in het akelig lege Gelredome een behoorlijk aandeel in de eclatante bekertriomf (4-0) op FC Volendam. Vitesse is nog vier wedstrijden verwijderd van Europees voetbal, zo besefte ook het Arnhemse publiek. ‘Wij gaan Europa in’, zongen de 5.500 toeschouwers, Van Beukering kon er wel om lachen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-10-03

Vitesse telt nog in de beker

Vitesse behoort tot de zestien kanshebbers voor de KNVB – beker, althans de laatste zestien deelnemers. In Gelredome won de Arnhemse ploeg kinderlijk eenvoudig van Volendam: 4-0. Een opsteker die de geplaagde ploeg van trainer Edward wel kan gebruiken. Er werd in oktober geen competitieduel gewonnen en de koppies van de spelers gingen al aardig hangen.

Vitesse roept in de eerste maanden van het voetbaljaar wel wat herinneringen op aan het vorige. Toen was er in een andere bekercompetitie, die om de UEFA Cup, veel succes. In de competitie ging het destijds snel bergafwaarts. Datzelfde geldt de huidige jaargang. Al treft de nummer zeventien van de ranglijst op het nationale bekerplatform natuurlijk mindere ploegen dan vorig seizoen in Europa. Rapid Boekarest, Werder Bremen en Liverpool is andere koek dan Udi’19, Fortuna Sittard en Volendam.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-10-03

Vitesse in koker voor achtste finales

De naam van Vitesse zit vanavond in de koker, wanneer er tijdens het sportprogramma van SBS6 geloot zal worden voor de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker. Naast de winnende ploegen uit de derde ronde (duels van gisteren en vanavond) doen vanaf nu ook de Europees spelende clubs mee. Ajax, PSV, Feyenoord, FC Utrecht, NAC Breda en NEC waren tot en met de derde ronde vrijgesteld. De achtste finales hebben plaats op 16 en 17 december. De bekerstrijd wordt daarna voortgezet in 2004: begin februari de kwartfinales, midden maart de halve finales en eind mei de finale.

Bron: De Gelderlander 29-10-03

Sturing is blij, Wisman verongelijkt

Trainer Edward Sturing van Vitesse was gisteravond na de 4-0 winst op Volendam gelukkig. “Al met al heel tevreden, al was het laatste kwartier voor rust minder. We misten diepgang. Daarom heb ik Rojer en Mbamba gebracht.

FrankelIk vond met name Purrel Fr√§nkel en Michael Jansen goed spelen. Dat geeft hoop voor de toekomst”, zei Sturing, doelend op de nabije toekomst, zaterdagavond, opnieuw tegen Volendam.

Fr√§nkel was zijn basisplaats kwijt, maar verdiende die mogelijk gisteravond terug. Hij was ook nog slachtoffer van Jack Tuyp, die een elleboog in zijn gezicht zou hebben geduwd. Rood, oordeelde scheidsrechter Rund Bossen, tot woede van Volendam-coach Henk Wisman. “Dit is de consequentie van PSV-Ajax. Tuyp wordt vastgehouden en rukt zich gewoon los. Misschien zijn er nieuwe normen in Zeist gesteld, maar dit is erg overdreven.”

Bron: De Gelderlander 29-10-03

‘Zeshonderd huizen bij Gelredome’

Zeshonderd woningen en winkels denkt projectontwikkelaar Johan Matser te kunnen bouwen bij evenementenstadion Gelredome. Matser ontwikkelde het plan met stedebouwkundig bureau BVR uit Rotterdam en deponeerde het bij de gemeente. De twee zien ook ruimte voor vrijetijdsvoorzieningen bij Gelredome en stellen een versmelting van Malburgen West en -Oost voor.

Het gemeentebestuur presenteerde vorige week zelf globale idee√ęn over de ontwikkeling van het stadionterrein, inclusief het Rijnhalgebied en winkelcentrum Kronenburg. Gezamenlijk wordt dit Centrum Zuid genoemd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-10-03

Vitesse wint overtuigend van Volendam voor Amstel Cup

Vreugde!Vitesse heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Amstel Cup. Vitesse klopte Volendam.

Coach Edward Sturing meldde vooraf al dat hij blij was met het bekerduel, dat zou immers de aandacht even afleiden van de malaise in de Holland Casino Eredivisie. De trainer kan tevreden zijn want zijn Vitesse won met 4-0 van FC Volendam en voegde zich hierdoor bij de laatste zestien.

Michael Jansen opende al na vijf minuten de score, waarna Jhon van Beukering al in de 25ste minuut voor een veilige voorsprong zorgde. In de 71ste minuut besliste Ricky Bochem het duel. Vlak voor tijd zorgde Eldridge Rojer nog voor de eindstand, en moest Volendammer Jack Tuyp met een rode kaart van het veld.

Bron: Vi.nl 28-10-03

Vitesse bij SBS sport

Vanavond speelt Vitesse in het Amstel Cup-toernooi tegen FC Volendam. SBS Sport is in Gelredome aanwezig en een uitgebreid verslag is ’s avonds te zien vanaf 23.15 uur.

Dinsdag en woensdag om 23:15 uur bij SBS 6
Samenvattingen van de gespeelde voetbalwedstrijden in de derde knock-out ronde van de Amstel Cup. Presentatie vanuit de studio: Edward van Cuilenborg. Hans Kraay jr. verzorgt in Gelredome interviews vanaf het veld met voetballers en trainers.

Programma dinsdag 28 oktober 23:15 uur:

Vitesse – Volendam, Hans Kraay jr. is in Arnhem om spelers en trainers te interviewen.
SC Heerenveen – Stormvogels Telstar
RBC Roosendaal – FC Groningen
Excelsior – Sparta
Baronie – Heracles Almelo (met reportage Sierd de Vos)
Hoek – Veendam

Programma woensdag 29 oktober 23:15 uur:

Cambuur Leeuwarden – FC Twente
Oniworld – RKC
FC Den Bosch – Jong Ajax (met reportage Hans Kraay jr.)
FC Eindhoven – Willem II
Aansluitend de loting voor de vierde ronde, vanaf deze ronde mengen ook de clubs met Europese verplichtingen zich in de strijd om de Amstel Cup.

Bron: Vitesse.nl 28-10-03

Weinig animo voor bekerduel Vitesse

Vitesse had gisteren ongeveer 4.000 kaarten verkocht voor de bekerwedstrijd van vanavond tegen FC Volendam (aanvang 20.00 uur). Voor de wedstrijd in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker geldt vrije verkoop. Vanavond heeft aan de kassa’s van stadion Gelredome nog verkoop plaats. Vitesse verwacht dat de belangstelling uiteindelijk ongeveer hetzelfde zal zijn als bij de thuiswedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi, eerder dit seizoen tegen Fortuna Sittard. Destijds waren slechts 5.500 toeschouwers in Gelredome getuige van de eenvoudige 4-0 overwinning van Vitesse.

Bron: De Gelderlander 28-10-03

Sturing gunt tieners rust in bekerduel tegen Volendam

Vitesse-trainer Edward Sturing brengt enkele wijzigingen aan in zijn elftal voor de bekerwedstrijd van vanavond in Gelredome tegen FC Volendam. De coach gunt enkele jongelingen (waarschijnlijk Stijn Schaars en Eldridge Rojer) rust. Sturing is bang voor overbelasting van de tieners in zijn selectie. Na de nederlaag bij FC Groningen merkte de oefenmeester in een gesprek met de jongste spelers dat ze moeite hebben met de voortdurende belasting.

“Ik probeer ze vertrouwen te geven, maar het is momenteel heel moeilijk voor die jongens”, zegt Sturing. “Het niveau is heel anders dan in de jeugd, qua fysiek, qua druk. Ze vinden het ook moeilijk om vanuit hun taak te spelen. Twee maanden geleden kwam Schaars in het elftal. Hij zei toen tegen mij dat het hem opviel dat de spelers weinig vertrouwen hadden, dat ze hun man niet uit durfden te spelen. Nu gaf Schaars aan dat hij precies hetzelfde heeft.”

Het is de zware taak van het gewezen hoofd opleidingen. Enerzijds wil Sturing de jonge spelers het liefst voorzichtig brengen, anderzijds noopt de smalle selectie al vroegtijdig tot veel speelminuten voor jongelingen als Schaars, Rick Bochem en Rojer. Sturing: “Vergeet niet dat je eigenlijk nog steeds aan het opleiden bent. Jongens komen vanuit A1 of het belofteteam, dan ben je nog een tijd bezig om eredivisiewaardige spelers van ze te maken. Daar moet ik als hoofdtrainer ook voor zorgen. Ik wil die jongens niet kapot maken. Als het kan, geef ik ze rust. En gelukkig heb ik nu weer achttien man in de selectie, dat geeft iets meer ruimte.”

Waarschijnlijk zullen Schaars en Rojer vanavond rust krijgen. Sturing wil meer duelkracht op het middenveld en zal op die plek een beroep doen op de ervaren krachten Gert Claessens en Aleksandar Rankovic. In de verdediging komt zeer waarschijnlijk weer een plek vrij voor Purrel Fränkel.

Sturing wilde gisteren wel verklappen dat Mamadou Zongo in de basis zal beginnen, voor het eerst sinds februari 2001. De aanvaller uit Burkina Faso stond lang buitenspel met een knieblessure. Hij maakte zijn rentree in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en scoorde als invaller in het duel met FC Utrecht, de enige zege van Vitesse tot dusver in de competitie (1-3).

“Zongo is er klaar voor”, aldus Sturing. “Hij heeft een aantal wedstrijden in het tweede elftal gespeeld en dat ging goed. Nu wil ik hem de gelegenheid geven in de basis te starten. Ik wil ons positiespel verbeteren, we moeten langer en beter de bal in de ploeg kunnen houden. Zeker in thuiswedstrijden. Zongo is heel balvast.”

Sturing houdt vanavond vast aan de nieuwe rol van Didier Martel. De Fransman speelt opnieuw kort achter aanvalsleider Jhon van Beukering, hoewel deze speelwijze zaterdag in en tegen Groningen (2-1) niet bijster succesvol was. “Er moet iemand dicht bij Van Beukering staan”, aldus Sturing. “Hij kwam zaterdag toch op een eiland te staan, maar dat was niet de fout van Martel. Het lag aan het hele elftal dat we te weinig power hadden vanuit het middenveld.”

Emile Mbamba begint vanavond zeer waarschijnlijk op de bank. De spits kwam vermoeid terug van interlandverplichtingen met Kameroen. Ook Nicky Hofs zal niet starten tegen Volendam. De kleine Arnhemmer speelde gisteren mee met Jong Vitesse om wedstrijdritme op te doen na zijn langdurige teenblessure.

Vitesse speelt in vijf dagen tijd twee keer thuis tegen Volendam. Na de bekerpot van vanavond komen de Noord-Hollanders zaterdag naar Gelredome voor de belangrijke competitiewedstrijd. Beide ploegen hebben punten nodig om te overleven in de eredivisie.

Nu Vitesse in de competitie is afgezakt naar de voorlaatste plaats, weet Sturing dat vooral zaterdag een driepunter is gewenst. “Het liefst pak ik de punten”, zegt de coach. “Maar we willen beide wedstrijden tegen Volendam winnen. We willen de volgende ronde halen. Dat is altijd het doel in de bekercompetitie. Bovendien kun je niet kiezen.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Jansen, Fränkel; Rankovic, Martel, Claessens; Bochem, Van Beukering en Zongo.

Bron: De Gelderlander 28-10-03

Kalle Sone maakt geslaagde rentree

Kalle Sone heeft gisteravond zijn rentree gemaakt bij Vitesse. De aanvaller uit Kameroen speelde een helft mee met Jong Vitesse, dat op eigen veld niet voorbij tien spelers van Jong NAC kwam (1-1). Sone stond langdurig buitenspel, nadat hij in de voorbereiding op het seizoen een middenvoetsbeentje had gebroken. Ook Nicky Hofs speelde gisteravond een uur mee met Jong Vitesse. Hij zit vanavond op de bank bij de hoofdmacht, die in het kader van het bekertoernooi FC Volendam ontvangt. Jong Vitesse speelde tegen NAC lange tijd met een man meer, nadat Marcel Koning al voor de pauze uit het veld was gestuurd wegens natrappen. Het team van trainer Theo Bos had een overwicht en cre√ęerde de betere kansen, maar stuitte vaak op NAC-goalie Arno van Zwam. Na een uurtje spelen, benutte Achmed Ahahaoui een strafschop, na een overtreding op Hofs (1-0). Jaap Davids en Perry Nesselaar kregen goede kansen in de slotfase, maar ze konden de gelijkmaker (counter, tien minuten voor tijd) niet ongedaan maken: 1 – 1.

Bron: De Gelderlander 28-10-03

Mbamba scoort voor Kameroen

Emile Mbamba heeft een succesvolle interland afgewerkt met het Olympisch elftal van Kameroen. De aanvaller van Vitesse scoorde één keer in de gewonnen wedstrijd tegen Congo. Het betrof het eerste duel van beide landen in de kwalificatiereeks richting de Spelen van 2004. Mbamba kwam in de rust (3-0) in het veld en scoorde na een fraaie combinatie de 4-0. De gisteren 21 jaar geworden spits vloog na het duel via Angola terug naar Brussel. Mbamba kwam diep in de nacht aan in Arnhem en beperkte zich gisteren op de training tot uitlopen. Hij begint vanavond op de bank in het bekerduel met FC Volendam.

Bron: De Gelderlander 28-10-03

CDA: studie naar redding Vitesse is verloren tijd

Onnodig en ‘verloren tijd’. Dat zijn de bewoordingen die de Arnhemse CDA – fractie kiest als het gaat om het op stapel staande onderzoek naar het handelen van B en W in de kwestie Vitesse/Gelredome. Alhoewel het CDA eerder deze maand v√≥√≥r zo’n onderzoek stemde, voelen de christen – democraten er in werkelijkheid bar weinig voor.

“Je kunt namelijk nu al zeggen wat er uit dat onderzoek gaat komen”, zegt CDA-fractievoorzitter F. Janssen. “Namelijk dat er van gemeentezijde wat onhandig is gehandeld. Noem het inschattingsfouten, noem het amateurisme. Maar dat is dan ook alles. Voor √©cht grove nalatigheden is er geen enkele aanwijzing. Er zijn geen dingen gebeurd waar een wethouder op gaat sneuvelen.”

Janssen denkt dat een onderzoek te weinig toegevoegde waarde zal hebben. “De lessen die er te leren zijn bij deze reddingsoperatie hebben we al getrokken. Bijvoorbeeld de constatering dat een overheid niet geschikt is om onderhandelingen met marktpartijen te voeren.”

Op 1 oktober jongstleden besloot een ruime meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad dat ofwel een offici√ęle enqu√™tecommissie ofwel een ‘onderzoekscommissie’ de handel en wandel van burgemeester en wethouders bij de reddingsoperatie voor Vitesse en Gelredome moet gaan bekijken. De reden: breed gevoelde politieke onvrede over de trage en soap-achtige wijze waarop de redding tot stand kwam.

Kiest de politiek binnenkort voor een enqu√™tecommissie, dan zal die bestaan uit Arnhemse raadsleden die via openbare verhoren de betrokkenen (bijvoorbeeld wethouders en ambtenaren) aan de tand voelen. Komt er een onderzoekscommissie, dan zou die uit wijze dames en heren van buiten de Arnhemse politiek kunnen bestaan. Zo’n gezelschap zou vermoedelijk meer in de luwte opereren.

De weerzin van CDA’er Janssen tegen welke vorm van onderzoek ook heeft volgens hem niets te maken met de positie van ‘haar’ CDA-wethouder R. Gast. Die was in het Vitesse-dossier degene die de meeste kritiek over zich heen kreeg. “Het gehele college van B en W is verantwoordelijk”, benadrukt Janssen.

Dat het CDA eerder v√≥√≥r het onderzoek heeft gestemd terwijl de partij er eigenlijk weinig oren naar had, is volgens de fractievoorzitter makkelijk te verklaren. “Als wij t√©gen hadden gestemd, zou de indruk kunnen ontstaan dat wij of onze wethouder iets te verbergen hebben. Dat is niet zo.” Coalitiepartij CDA vindt dat de andere partijen in de gemeenteraad goed moeten bekijken hoeveel tijd en geld een onderzoek over de rol van B en W mag kosten. Als een meerderheid de zaak dan nog steeds wil onderzoeken, zal het CDA daar niet voor gaan liggen. “We zeggen alleen: voor ons hoeft het niet.”

In principe heeft de gemeenteraad gezegd dat het onderzoek niet meer dan vier maanden mag gaat duren. Het is zeer de vraag of dat een haalbare voorwaarde is. Binnenkort komt daar duidelijkheid over.

Bron: De Gelderlander 28-10-03

Sturing: ‘Beker komt gelegen’

De bekerwedstrijd tegen Volendam is de eerste van drie thuiswedstrijden. Zaterdag wordt weer tegen de Noord-Hollanders gespeeld, vrijdag 7 november is Willem II te gast. Inzet morgenavond is de volgende ronde van de Amstel Cup.

Na het verlies in en tegen Groningen afgelopen zaterdagavond (2-1) staat de bekerontmoeting met FC Volendam alweer voor de deur. Voor trainer Edward Sturing komt de wedstrijd op een prima moment en moet voor de jongens de gelegenheid zijn om het verlies van zich af te spelen. “Het is de eerste van twee keer Volendam in korte tijd. Beide wedstrijden staan op zich en we zullen de tegenstander dinsdag echt geen zand in de ogen strooien voor de ontmoeting in de competitie aanstaande zaterdag. We zien de beker als een serieus iets en willen dolgraag de volgende ronde halen.”

Over de opstelling werden nog geen mededelingen gedaan, behalve het zeker meespelen van Mamadou Zongo. Daarnaast zal een aantal jonge spelers rust gegund worden. “Ik moet wekelijks jonge spelers laten spelen, maar wil er voor waken die jongens kapot te maken. Daarom is de kans groot dat een aantal niet vanaf het begin zal spelen”, aldus Sturing die Volendam vergeleek met Vitesse. “We hebben ze de afgelopen periode twee keer aan het werk gezien en door blessures was de samenstelling beide duels anders. De ene keer speelde de ploeg met een aanvallende middenvelder, de andere keer met een verdedigend ingestelde middenvelder. Volendam heeft een beetje dezelfde problematiek als wij: het is een jonge en niet echt stevige ploeg. Ze missen de echte duelkracht, maar zijn wel voetballend ingesteld.”

Nicky Hofs speelt maandagavond maximaal een uur met Jong Vitesse tegen Jong NAC Breda en ook Kalle Sone zal spelen in het elftal van Theo Bos. Hofs heeft nog weinig wedstrijdritme en zal wat extra belast worden. Kalle Sone heeft de bevestiging gekregen dat zijn breuk (middenvoetsbeentje) volledig is genezen.

Bron: vitesse.nl 27-10-03

Jong Vitesse verspeelt voorsprong

Ondanks een vroege rode kaart aan de zijde van Jong NAC en een 1-0 voorsprong moest Jong Vitesse uiteindelijk toch de punten delen op het koude sportcomplex in Rheden: 1-1.

Jong Vitesse 1-1 Jong NAC

Scheidsrechter: P. Janssen
27 oktober 2003, 18:30 uur
V.V. Rheden

1-0 Ahahaoui ’59 (strafschop)
1-1 Houba ’71

Geel: Groeneveld (Vitesse), Van Zwam (NAC)
Rood: Koning (NAC ’19)

Beide elftallen wisten de aanwezige supporters weinig te bieden in de eerste 45 minuten. Verdediger Marcel Koning van NAC schopte na amper negentien minuten spelen Achmed Ahahaoui neer in de middencirkel en mocht al vroeg onder de douche. Jesse Pastoors kreeg op het half uur de enige kans in de eerste helft, maar zijn schot werd tot corner verwerkt door de weer uit Japan teruggekeerde Van Zwam. Zijn collega aan de andere kant, de weer van zijn blessure herstelde Raymond van Driel, stond slechts te blauwbekken in het zestien metergebied.

Na rust zette Vitesse de tegenstander direct onder druk en dat leverde in een kort tijdsbestek een aantal corners op. Na 58 minuten zette Raymond Fafiani met een lepe pass Nicky Hofs vrij voor Van Zwam, die de kleine middenvelder tegen de grond werkte. Achmed Ahahaoui schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-0. Na het doelpunt bleef Vitesse slorig voetballen en speelde het met √©√©n man meer teveel door het midden. Jong NAC bleef ongevaarlijk tot de 71e minuut. Een hoge voorzet mocht zomaar bij de tweede paal worden binnengekopt door de nummer negen, Faysal Houba: 1-1. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog √©√©n grote kans, maar zowel doelpuntenmaker Houba (’78) als verdediger Jaap Davids (’85) werkten de bal in kansrijke positie naast.

Opstellingen

Jong Vitesse / Jong NAC

1 Van Driel / 1 Van Zwam
2 Lansana / 2 Ripson ’62
3 Groeneveld / 3 Kerstens
4 Davids / 4 Risamasu
5 Azoum / 5 Atuahene
6 Dors / 6 Koning
7 Sone ’66 / 7 Jenner
8 Pastoors ’75 / 8 Raemhouts
9 Ahahaoui / 9 Houba ’86
10 Hofs ’66 / 10 Diba
11 Fafiani / 11 Vervoort ’59

Wissels

1 Biya ’66 / 1 Alpdoglu ’59
2 De Meersman ’66 / 2 Olivieira ’62
3 Nesselaar ’75 / 3 Sy ‘8

Bron: vitesse.nl 27-10-03

Mbamba trefzeker voor Kameroen

In de kwalificatie naar de Olympische Spelen in Athene komende zomer heeft Kameroen het eerste groepsduel met 4-1 gewonnen. In Congo nam Emile Mbamba het vierde doelpunt voor zijn rekening. Kameroen stond in de rust met 3-0 voor. Emile Mbamba speelde de tweede helft van het kwalificatieduel en scoorde een kwartier voor tijd het vierde doelpunt. “Ondanks de uitslag was het toch een moeilijke wedstrijd voor ons. Congo had in het eerste kwartier de beste kansen, maar nadat wij de 1-0 scoorden ging het een stuk beter. De kwalificatie voor het Olympisch voetbaltoernooi zijn we goed begonnen. In december spelen we de tweede wedstrijd. Naast Congo zitten Mali en Ivoorkust nog bij ons in de poule. De nummer √©√©n gaat naar de Olympische Spelen.”

Het duel tegen Congo begon om half vier. Mbamba verliet rond zes uur het stadion om van Kinshasa eerst naar Angola te vliegen om daarna de reis naar Brussel te maken. Vanuit Brussel nam de jonge aanvaller de auto naar Arnhem.

Bron: vitesse.nl 27-10-03

Amstel Cup komt gelegen voor Sturing

De bekerwedstrijd dinsdag in Gelredome tegen Volendam komt gelegen voor Vitesse-trainer Edward Sturing. “Een paar dagen na die nederlaag bij Groningen is het goed om weer te spelen. De beker is heel belangrijk, ondanks de problemen in de competitie. We willen een ronde verder komen.” Sturing heeft vooral aandacht besteed aan de fysieke beperkingen van zijn elftal. Daarom spelen Rankovic en Claessens centraal op het middenveld: “We komen duelkracht te kort. We moeten zorgen dat we in hel blok van zes achterin en op het middenveld onze fysiek betere jongens opstellen.”

Bron: Omroep Gelderland 27-10-03

Herstelde Zongo begint in de basis

Mamadou Zongo is zodanig hersteld van zijn knieblessure, dat bij dinsdagavond in de Amstel Cupwedstrijd tegen Volendam voor het eerst sinds februari 2001 weer in de basis staat. De aanvaller uit Burkino Faso zal aan de linkerkant spelen: “Ik ben blij dat ik weer mee kan doen. Ik voel me elke dag beter worden. De prestaties zijn nog wisselvallig, maar dat is normaal, omdat ik er zo lang uit hen qeweest.” Zongo scoorde een maand geleden al als invaller tegen Utrecht: “Dat was heel belangrijk voor de ploeg. Of ik tegen Volendam ook ga scoren? Ik hoop het, maar ik beloof niks.”

Bron: Omroep Gelderland 27-10-03

Sturing geeft jonge spelers rust

Vitesse-trainer Edward Sturing wil geen roofbouw plegen op de jongere spelers in zijn selectie. Stijn Schaars, Ricky Bochem en Eldridge Rojer krijgen daarom als het mogelijk is, meer rust. Sturing wil de opstelling voor het Amstel Cup-duel tegen Volendam nog niet prijsgeven, maar duidelijk is dat Zongo in de basis zal beginnen. Ook blijft Didier Martel gehandhaafd achter spits Van Beukering. Purrel Frankel start waarschijnlijk weer in de basis.

Vermoedelijke opstelling: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Jansen, Frankel; Bochem, Rankovic, Claessens, Zongo; Martel, Van Beukering.

Bron: Omroep Gelderland 27-10-03

Emile Mbamba wint met Jong Kameroen

Emile Mbamba keerde maandag met veel plezier terug bij Vilesse. In tegenstelling tot zijn medespelers won Mbamba afgelopen weekend wel. Met het elftal van Jong Kameroen versloeg hij Congo met 4-1. Het was de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Bij rust stond het al 3-0. Mbamba viel na rust in en maakte het vierde doelpunt. De aanvaller keerde zondagnacht terug na een lange reis en liep maandag even uit in Gelredome. In het Amstel Cupduel tegen Volendam zal Emile Mbamba op de bank plaatsnemen.

Bron: Omroep Gelderland 27-10-03

Zongo na 3 jaar terug in de basis

Mamadou Zongo staat dinsdag in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam voor het eerst sinds bijna drie jaar weer in de basis bij Vitesse. De 23-jarige aanvaller was lange tijd uitgeschakeld door knieblessures . Hij is sinds kort weer fit. Zongo scoorde eind vorige maand als invaller een belangrijk doelpunt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Mede door zijn treffer won Vitesse in de slotfase met 3-1.

Bron: Omroep Gelderland 27-10-03

Het rampjaar van Ricky Bochem

Om stil van te worden. Vorig seizoen was voor Vitesse natuurlijk een rampseizoen. Niemand ontsnapte er aan, ook Ricky Bochern niet. Maar de 20-jarige middenvelder maakte nog iets verschrikkelijks mee. Twee weken v√≥√≥r zijn offici√ęle debuut in Vitesse 1 verloor hij, na een lang ziekbed, zijn vader, zijn grootste supporter. “Zijn dood heeft mijn ontwikkeling geremd, logisch.”

Mijn vader is slechts 51 geworden. Twee jaar voor zijn dood merkten we thuis al dat er iets met hem aan de hand was. Hij was vaker opstandig, voelde zich altijd maar moe en ging steeds vroeger naar bed. We stonden er niet te veel bij stil, totdat hij in december 2001 opeens vlekken en een buit in zijn nek kreeg. In eerste instantie dacht de huisarts aan een reactie op het wisselvallige weer, dat mijn vader – die op de fiets naar zijn werk ging – in die tijd moest trotseren. Maar omdat de klachten aanhielden en zelfs erger werden, verwees de dokter ons door naar een huidarts. Die constateerde, dat er iets aan de hand moest zijn met zijn lymfklieren. Maar verder dan die diagnose, kwam de beste man niet.

lees verder...

Bron: Elf magazine nr.10

Info Amstelcup Vitesse-Volendam

Dinsdag speelt Vitesse in de derde ronde van de Amstel Cup thuis tegen FC Volendam. Koop vandaag nog een kaart in de voorverkoop en ontvang een Vitesse-attentie bij de de fanshop op de West-promenade

Voor het bekerduel is er vrije verkoop en is er geen maximum aan het aantal te kopen kaarten. Voorverkoop via Ticketbox van zaterdag 11 oktober tot en met 27 oktober. Prijs van een toegangskaart is euro 10. Er worden geen kaarten verkocht voor de Noord-tribune. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s geopend vanaf 18.00 uur.

Bij inlevering van uw in de voorverkoop gekochte toegangskaartje ontvangt u bij de Fanshop op de West of Oost-promenade een leuke Vitesse-attentie!

Bron:Vitesse.nl 27-10-03

Voor Vitesse geldt alweer alarmfase één

De clubleiding van Vitesse speelt met vuur. De nederlaag bij FC Groningen (2 – 1) onderstreepte zaterdag dat de Arnhemse club speelt met het eredivisieschap. Er is ruimte voor versterking, maar de degradatiekandidaat uit Arnhem wacht blijkbaar rustig af tot het te laat is.

Vitesse staat moederziel voorlaatste en heeft alleen FC Utrecht, ADO Den Haag en Volendam nog binnen handbereik. Het gat naar FC Groningen, NAC, Willem II en Roda JC bedraagt al vijf punten. Die kloof lijkt met de huidige selectie van Vitesse al onoverbrugbaar.

Het is dus alarmfase één voor Vitesse. De selectie ontbeert kwaliteit en vooral kwantiteit voor de eredivisie. Alleen als iedereen fit is, heeft Vitesse een elftal dat probleemloos kan meedraaien. In topvoetbal is een blessurepercentage van 15 procent echter normaal. Vitesse kan de blessures niet opvangen en heeft bovendien de pech dat telkens spelers uit de as van het team wegvallen: Matthew Amoah, Gert Claessens, Bert Konterman en doelman Dragoslav Jevric.

Trainer Edward Sturing moet telkens schuiven en puzzelen. De coach valt niets te verwijten, hij mist simpelweg het materiaal om goed mee te kunnen werken. Na de nederlaag in Groningen erkende Sturing dat ‘het moeilijk wordt de nacompetitie te ontlopen, indien we dit seizoen telkens moeten blijven puzzelen’.

Het is zonneklaar dat de selectie schreeuwt om een kwaliteitsinjectie. Afgelopen week heeft Vitesse topschutter Alexios Alexandris afgetest. De Griekse spits past volgens de technische leiding van de club niet in het elftal. Vitesse geeft er de voorkeur aan in de winterstop te gaan shoppen op de transfermarkt.

Dat is uiterst riskant, om twee redenen. Alexandris heeft in zijn loopbaan vaker gescoord dan de hele huidige selectie van Vitesse bij elkaar, en dat zal over tien jaar ongetwijfeld nog zo zijn. Zo’n doelpuntenmachine is uiterst welkom, ook al moet Vitesse het spelsysteem op hem gaan afstemmen.

Daarnaast is het maar zeer de vraag of er in de winter voetballers ge√Įnteresseerd zullen zijn in een overstap naar Vitesse. Vitesse probeerde eerder dit seizoen Jan Vennegoor of Hesselink te huren van PSV. Het lijkt niet aannemelijk dat Lange Jan straks zin heeft om met Vitesse degradatievoetbal te gaan spelen.

In Groningen bleek dat Vitesse die vorm van voetbal ook niet beheerst. De centrale verdedigers Tim Cornelisse en Bert Konterman houden het hoofd wel koel, maar ook zijn kunnen niet voorkomen dat het deels jonge elftal struikelt over onrust en gebrek aan combinerend vermogen. Slechts twee Vitessenaren scoorden in het Oosterpak Stadion een ruime voldoende: Jhon van Beukering en Jim van Fessem. Van Beukering draafde voor het eerst sinds een jaar vanaf het beginsignaal op als aanvalsleider. Hij deed niets verkeerd, was sterk aan de bal en toonde dat hij tijdens zijn revalidatie veel aan krachttraining heeft gedaan. Van Beukering gebruikte telkens goed zijn lichaam, maar werd veel te weinig in het spel betrokken.

Om Van Beukering niet op een eiland te laten staan, moest Didier Martel als valse spits in zijn nabijheid spelen. De Fransman kwam opnieuw nauwelijks voor in het spel, maar tekende wel voor de openingstreffer. Na een dik uur vloog een voorzet van Martel, bijna vanaf de achterlijn, bij de tweede paal achter de verbaasde Groningse goalie Roy Beukenkamp.

Daarna drong FC Groningen aan, het laatste kwartier zelfs met vier spitsen. Vitesse ontbeerde de rust en de klasse om te profiteren van de ruimte en nadat Regillio Vrede de Groningese frontlinie kwam versteken, bezweek de Arnhemse ploeg onder de druk.

Vijf minuten voor tijd tikte Arvid Smit de gelijkmaker binnen, nadat drie Vitesse-spelers zich bij een hoekschop concentreerden op de boomlange Vrede. En vlak voor tijd haperde de buitenspelval, waarna Martin Drent van dichtbij en ook al vrijstaand de 2-1 scoorde. De ontknoping was sneu voor doelman Jim van Fessem, die zijn ploeg in de eerste helft overeind had gehouden met een drietal fraaie reddingen.

Bron: De Gelderlander 27-10-03

Heldenrol is Jimmy van Fessem niet gegund

Hij was 85 minuten onpasseerbaar en vijf minuten verwijderd van een heldenrol in Groningen. Het mocht niet zo zijn. Jimmy van Fessem werd in de slotfase twee keer gepasseerd en stond met lege handen. Geluk en verdriet lagen zaterdagavond in Groningen dicht bij elkaar. Met alle geluk van de wereld leek Vitesse op weg naar een onverdiende zege bij FC Groningen dankzij een lucky treffer van de man in vormerisis, Didier Martel: 0-1. Tot in de 84ste minuut trainer Ron Jans van FC Groningen besloot om uitgerekend Regillio Vrede voor oorlog te laten zorgen. Vijf minuten later was de stand 2-1 door treffers van Arvid Smit en Martin Drent. Het grote geluk van Vitesse en doelman Van Fessem maakte plaats voor verdriet. ‘En dus wilde Jimmy van Fessem na afloop niets meer horen over knappe reddingen en dito reflexen en de bijna heldenrol in Groningen.

“Het teamresultaat telt, we staan met lege handen. Ie voetbalt met de hele ploeg en we staan nu gewoon voorlaatste”, stelde Van Fessem na afloop in de catacomben van het Oosterpark Stadion, met een sombere blik op teletekst. “Het is ontzettend jammer. Na die 1-0 krijgen we toch wat meer ruimte. We gaven niet veel weg. Alles ging goed tot de 86ste minuut. Dan heb je er niks meer aan.”

De uitslag was zaterdagavond bitter voor Vitesse, hoewel de 1-0 voorsprong veel te rijk was beloond. Het was grotendeels aan Jimmy van Fessem te danken dat Vitesse zo lang in de wedstrijd bleef en zelfs mocht denken aan een onverdiende maar belangrijke zege bij Groningen. Naast Van Fessem haalde maar een enkeling in Arnhemse dienst een voldoende in het Oosterpark. Bert Konterman en Tim Cornelisse stonden hun mannetje, Jhon van Beukering deed het in de spits naar omstandigheden goed.

Het merendeel van de ploeg acteerde onder de maat, waarmee de weg vrij werd gemaakt voor een heldenrol van de tweede doelman van Vitesse. Bij absentie van Dragoslav Jevric, die met een scheur in het sleutelbeen lang uit de running is, staat Van Fessern tot de winterstop onder lat. Over arbeid zal hij, als sluitpost van een degradatiekandidaat, niet te klagen krijgen. In Groningen begon Van Fessem met het onderscheppen van een gevaarlijke voorzet van Drent. Hij hield een hard schot van Kurt Elshot tegen, loste de bal, maar redde met een prachtige reflex op de rebound van Glen Salmon. Voor rust keerde hij opnieuw een schot van Elshot en een minuut later hield hij Hugo van een zekere treffer af. Van Fessem speelde heel sterk, maar wilde er niet aan. ‚ÄúIk voel me goed, ik zit lekker in mijn vel”, wilde bij na afloop nog wel zeggen.

Na rust was de 28-jarige Brabander beduidend minder druk. Zijn heldenrol leek zich te gaan uitbetalen, tot Groningen in een alles of niets offensief explodeerde. Trainer Jans offerde verdediger Mathias Floren voor Rolf Landerl en bracht ‘op hoop van zegen’ de net weer herstelde Regillio Vrede voor Salmon. Vitesse wist zich geen raad met de lengte en de kracht van Vrede, die de gelijkmaker inluidde met een doorgekopte corner. De defensie van Vitesse stond te slapen en Arvid Smit tekende voor de niet meer verwachte 1-1. Even later kwam Drent helemaal vrij op aangeven van Landerl: 2-1.

‚ÄúTja, wat ging er mis. Vrede is moeilijk te verdedigen, die is zo groot en sterk. Je weet dat Groningen gaat drukken en dat die bal een keer goed kan vallen. Achteraf gezien was ik blij geweest met een puntje, al hoop je natuurlijk dat je die 1-0 kunt vasthouden. Dit was nou echt zo’n wedstrijd die je luizig met 1-0 moet winnen.” Het is momenteel de enige hoop voor Vitesse, een luizige overwinning. Op eigen kracht maakt de ploeg weinig klaar. “Nee, dit is niet het maximale wat wij kunnen brengen”, oordeelde Van Fessem niettemin: ‚ÄúWe moeten als groep eens gaan inzien dat we buiten Ajax en PSV van iedereen punten kunnen pakken. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Als je in Waalwijk een puntje kunt pakken van RKC, kun je het hier ook. Tegen RKC werden we weggespeeld, maar toen we iemand op Petrovic zetten, bleek het ook maar een gewone ploeg. We winnen bij Utrecht ook zonder goed te spelen.”

Het had zijn avond moeten worden. Voor Van Fessern zijn de komende weken tot de winterstop van groot belang. Zijn contract loopt in de zomer van 2004 af en behalve sluitpost van de hoofdmacht lijkt hij ook sluitpost op de begroting. Over contractverlenging is met hem, in tegenstelling tot vele anderen, nog niet gesproken. Jk wil me daar niet mee bezig houden. Ik moet me concentreren op de wedstrijden. Ik ben blij dat ik nu nog de kans krijg te bewijzen dat ik kan keepen op het niveau van de eredivisie. Of het nu bij Vitesse is of bij een andere eredivisieclub. Ik kan nu tenminste laten zien dat ik er nog ben”, aldus Van Fessem, die niet t√© lang bij het verdriet wilde stilstaan. “Dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Volendam dan moeten we het maar weer van ons afspelen.”

Bron: De Gelderlander 27-10-03

Sturing ziet spelers ‘onder spanning’

Vitesse zakte afgelopen weekeinde naar de voorlaatste plaats in de eredivisie. Door de lage klassering komt het elftal van trainer Sturing steeds meer onder druk te staan. ‚ÄúEr staan een boel spelers onder spanning‚ÄĚ, zag Sturing zaterdagavond in Groningen, waar zijn team met 2-1 verloor van de plaatselijke FC. “Iedereen heeft weer alles gegeven, ik kan de spelers niets verwijten. Op de training zijn vooral de jonge jongens veel rustiger. Je ziet dat het vertrouwen wegvloeit na een nederlaag, ze zijn niet gewend onderin te voetballen. ik hoop dat ze snel wennen aan die druk, want er moet progressie komen.”

Bron: De Gelderlander 27-10-03

Sturing looft ‘De Beuk’ en ‘De Tank’

Vitesse-trainer Edward Sturing sprak zaterdag lovend over Jhon van Beukering (‘De Beuk’) en Jimmy van Fessem (‘De Tank’), na de nederlaag bij FC Groningen. Jimmy heeft ons lang in de wedstrijd gehouden en Jhon was zeer balvast”, aldus Sturing. “Zij waren de twee uitzonderingen. Ik zag veel onrust in de ploeg. Je ziet dan dat spelers in het positiespel al bang zijn dat ze worden aangevallen. Dat geldt niet voor Bert Konterman en Tim Cornelisse, die hebben het goed gedaan. Maar we hielden veel te kort balbezit, daarmee vraag je om problemen. In de situatie waarin we zitten krijg je dan geheid goals tegen.”

Bron: De Gelderlander 27-10-03

Zware loting voor Jong Vitesse

Het belofteteam van Vitesse heeft zwaar geloot in de strijd om de KNVB-beker voor reserveteams. Jong Vitesse is ingedeeld in een poule met Jong PSV, Jong NEC en Jong Roda JC. De ploegen werken een halve competitie af, waarbij de twee beste tearns zich plaatsen voor de kwartfinales. Jong Vitesse heeft het nadeel dat het in deze bekercompetitie slechts één keet, thuis mag spelen, op maandag 17 november tegen Jong PSV. Drie dagen later gaat het team van trainer Theo Bos op bezoek bij Jong NEC en op maandag 15 december volgt de uitwedstrijd bij Jong Roda JC.

Bron: De Gelderlander 27-10-03

Vrede is boos op Nicky Hofs

Met zevenmijlspassen beende Regillio Vrede zaterdagavond de kleedkamer van Vitesse binnen, op zoek naar Nicky Hofs. Verschrikte gezichten en opgewonden stemmen verraadden niet veel goeds voor de kleine Hofs, die zich tijdens de wedstrijd FC Groningen-Vitesse (2-1) de woede van Vrede op de hals had gehaald.

Vriendelijk doch dringend werd Vrede het hok uit gesommeerd, maar daar nam de boomlange verdediger geen genoegen mee. Dejan Curovic, ex-speler van Groningen en Vitesse, probeerde een verzoenende rol te spelen en de Groningse begeleiding maande Vrede tot kalmte. Vergeefs. Opnieuw beende Vrede de kleedkamer in. Hij moest en zou een hartig woordje wisselen met Hofs. Enkele minuten later stapte Hofs alsnog via een achterdeur even de gang in om Vrede te woord te staan. Na afloop wilden geen van beiden iets over het incident kwijt. Hofs zei dat ‘het uitgesproken’ was en Vrede vond dat hij ‘er verder niks meer over moest zeggen’.

Wat restte was de vraag naar de woorden waarmee invaller Hofs, die vlak voor de ruzie met Vrede minuten lang uitgeteld op de grond lag na een ‘botsing’ met Antoine van der Linden, zijn tegenstander zo had gekwest. Vrede: ‚ÄúNormaal gesproken vecht je inderdaad alles op het veld uit en is het na het laatste fluitsignaal over. Tenzij er iets gebeurt wat niet kan. Ik wilde geen excuus, maar een verklaring van Hofs, meer niet. Er is op het veld iets voorgevallen wat ik niet zo maar wilde laten gaan”, zei Vrede, kalm en zonder woede. De 30-jarige reus zag geen reden Hofs publiekelijk te kapittelen. “We hebben gesproken en het is het uit de wereld.”

Bron: De Gelderlander 27-10-03

2x uit naar het Gelredome, Arnhem net om de hoek
Dinsdag 28 oktober & Zaterdag 1 november 2003

FC Volendam gaat komende week twee keer naar het Gelredome. Dinsdag 28 oktober is er de Amstelcupwedstrijd tegen Vitesse en op zaterdag 1 november speelt FC Volendam er de tiende competitiewedstrijd. Wat de beker betreft mag FC Volendam zich weinig kansen toedichten als de statistieken de leidraad van de prognose vormen. Vier jaar geleden bekerde FC Volendam ook in Arnhem. Het werd een kansloze 3-0. In 1986 was het ook Vitesse dat FC Volendam uitschakelde. De enige keer dat FC Volendam van Vitesse in de beker won, was in 1994-1995, het jaar waarin FC Volendam de finale wist te halen.

lees verder...

Bron: fcvolendam.nl 25-10-2003

Clubtrouw
Hele meneren

Zij werden gekoesterd door hun club en de club koesterde hen. Maar oneerbiedig werden ze ook wel meubelstukken genoemd, terwijl juist eerbied op zijn plaats zou zijn geweest. Eerbied voor hun clubtrouw. Eerbied dus voor spelers bij wie de clubkleuren door d¬īadren stroomden. Wie zijn, zo vroegen wij ons af, de spelers die voor hun club de meeste competitiewedstrijden speelden. Wie zijn die voetballers die zich met recht ‘Mister’ mogen noemen. Op de volgende negen pagina’s wordt het geheim ontrafeld wie de Hele Meneren van de achttien eredivisieteams zijn.

Mister Vitesse: Theo Bos
379 competitiewedstrijden

In het seizoen 1983-1984 speelt hij, als broekje van achttien, √©√©n competitiewedstrijd in het eerste van Vitesse. Het is in een periode dat Vitesse een marginaal bestaan leidt in de eerste divisie. Gemiddeld komen er zo’n 2300 toeschouwers naar de verrichtingen van de Arnhemse club kijken. Zes jaar speelt Theo Bos in de eerste divisie alvorens promotie naar de hoogste afdeling wordt gerealiseerd. Hijzelf trekt in de vijftien daaropvolgende jaren nog 378 keer het Vitesse-shirt aan. In totaal komt Bos, Mister Vitesse, dus tot 379 wedstrijden in de vaderlandse competitie. Tweederde deel van dat aantal speelt hij in de eredivisie. Tevens komt hij uit in veertig bekerontmoetingen en zeventien Europa Cupwedstrijden.

Bos maakt als speler het Gelredome net niet mee. Als in de zomer van 1999 Nieuw Monnikenhuize met de grond wordt gelijkgemaakt en een aanvang wordt gemaakt met de bouw van het nieuwe stadion, heeft Bos net een paar maanden daarvoor, gelijk met zijn maatje Sturing, afscheid genomen.

Theo Bos (geboren op 5 oktober 1965) is, meer zelfs dan Edward Sturing, die in de eerste seizoenen van zijn carière (van 1982 tot 1987) bij De Graafschap onder contract staat, een echte Vitessenaar. Als het met Vitesse slecht gaat, gaat het ook met Bos slecht, is een vaak gehoord geluid in Arnhem en omgeving. Vooral eind jaren tachtig en een groot deel van de jaren negentig gaat het echter goed met Vitesse en dus ook met de Geitenkamper. Hij speelt, zonder poespas, vrijwel elke spits uit de wedstrijd. Zelfs Marco van Basten wordt in een oefenpotje van 0ranje tegen Vitesse volkomen aan banden gelegd door een dan twintigjarige Bos. Van Basten laat zich in de rust vervangen.

In 1990, Vitesse speelt voor het eerste jaar op het hoogste plan, eindigen de Arnhemmers als vierde. Met dank (onder andere) aan het centrale verdedigingsduo Frans Thijssen, de kappende en draaiende libero, en de secure voorstopper Bos. Met Thijssen aan zijn zijde blijkt echter ook dat Bos meer kan dan alleen maar een man uitschakelen. Vanaf dat moment is zijn naam gevestigd. In 1999 treedt Bos toe tot de trainersstaf van Vitesse. Momenteel is hij de assistent van hoofdtrainer Edward Sturing.

Bron: Voetbalmagazine november 2003

Blessure Jevric komt alleen voor bij motorcoureurs

Vitesse-doelman Dragoslav Jevric is de komende maanden uitgeschakeld. De Servische keeper raakte afgelopen zaterdag in het duel met RKC Waalwijk geblesseerd en moest het veld verlaten. Na nader onderzoek constateerde een arts in een ziekenhuis een scheurtje in het rechterschouderblad van de international. Vitessetrainer Edward Sturing: ‘Dit kan er ook nog wel bij. Deze blessure is zeldzaam, normaal komt zoiets alleen voor bij motorcoureurs. Wij hebben weer een doelman die zoiets overkomt.’ Hoelang Jevric precies afwezig is, zal blijken na verder onderzoek. ‘Dat hangt ervan af of hij geopereerd moet worden. Als we geluk hebben herstelt hij vanzelf, zo niet dan duurt het misschien langer voordat hij terug is.’ Reservedoelman Jim van Fessem (28) zal tijdens de afwezigheid van Jevric het Arnhemse doel verdedigen. De voormalig jeugdinternational is afkomstig van Willem II en bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Vitesse.

Bron: VI 22-10-2003

Vergeten voetballer: Hans Visser

Hans Visser (36) speelde van 1986 tot 2002 voor AZ, Vitesse, MVV, FC Utrecht, RC Harelbeke (Belgi√ę) en FC Groningen. De voormalige middenvelder woont in Maastricht. ‘Ik heb vorig jaar eerst nog geprobeerd een profclub te vinden, maar door de recessie bleek dat onmogelijk. We zijn daarop van Groningen naar Maastricht verhuisd. Mijn vrouw komt ervandaan en nadat ze vijf keer met mij mee was gegaan, was het nu mijn beurt. Ik ben vervolgens gaan voetballen bij zondag hoofdklasser IVS in Berg aan de Maas. Dat was best leuk, maar de beleving viel me tegen. Als het regende en ik zei: Jongens, zullen we gaan trainen?, dan keken ze me heel vreemd aan. Ze bleven liever binnen.

Vorig jaar ben ik naast het voetballen bovendien de D-, C- en B’tjes van MVV individueel gaan trainen. Ik deed vooral veel Wiel Coerver-oefeningen met ze en dat beviel hartstikke goed. Bovendien heb ik in die periode het diploma Trainer/Coach 1 gehaald. Ron Elsen vroeg me of ik dit seizoen zijn assistent bij het eerste elftal wilde worden, maar hij was zelf al snel vertrokken. Maar ik kon ook aan de slag onder zijn opvolger Jan van Deinsen, die ik nu samen met Rob Delahaye assisteer. Ik pak soms ook het tweede elftal en analyseer tegenstanders. We werken prima samen, al is het niveau nog niet geweldig. Logisch, want in de voorbereiding hebben we zowat alleen maar nieuwe spelers getest en dat doen we nu nog. Maar het enthousiasme van de jongens is enorm groot, dat vergoedt veel. Ik heb het in elk geval prima naar mijn zin, hoewel ik het actief voetballen enorm mis. Daar is nu eenmaal geen ruimte voor. Of ik ooit hoofdtrainer wordt, weet ik niet. Eerst maar eens een paar jaar ervaring opdoen. In Maastricht voel ik me ook uitstekend thuis, net als mijn dochtertje van bijna vijf en mijn zoontje van twe√ęenhalf.¬ī

Bron: VI 22-10-2003

Karel Aalbers kan Vitesse niet loslaten

Hij voelt zich niet welkom op het ere-terras van de tribune in Gelredome, hij wil begraven worden in een geel/zwarte kist en hij wil terugkeren bij Vitesse, desnoods als lijnentrekker! Op vrijdag 17 oktober sprak Karel Aalbers weer eens in het openbaar. Dat gebeurde op initiatief van Leefbaar Arnnem in een zaal midden in iet centrum van Arnhem. ¬īHet probleem dat er in Nederland is: men vind wat en dan heb je een proces aan de broek hangen, ook voor de meest krankzinnige dingen.’

Na deze opmerkelijke uitspraak gaf de Eerbeker zijn visie op de huidige situatie van de Arnhemse ere-divisionist Vitesse, die volgens Aalbers een grijze en middelmatige club wordt als het huidige beleid wordt voortgezet. De ex-voorzitter vind het idee om alle faciliteiten te verplaatsen van stadion Gelredome naar het nationaal sportcentrum Papendal ronduit slecht. ‘Spelers en supporters hebben geen thuisgevoel meer, als Gelredome alleen wordt gebruikt voor de wedstrijden. Dan ga je eens in de veertien dagen naar een theater om je kunstje op te voeren.’

De ‘Gouden Vitessenaar’ heeft ook kritiek op het afstoten van de verkoop van de supportersartikelen en de Kids Club. ‘In mijn voorzittersperiode had ik gesprekken, in het bijzijn van de toenmalige burgemeester Paul Scholten van Arnhem, met het Rijnhotel over een mogelijke vestiging in een van de hoeken van het stadion. Nu komt de gemeente Arnhem ineens met een reddingsplan op de proppen om de hoeken van het stadion en de omliggende stukken grond versneld te ontwikkelen in de stijl van de Amsterdam ArenA, zoals je dat ziet op de ArenA, Boulevard met de Heineken MusicHall en de megabioscoop. Het lijkt allemaal zo origineel en vindingrijk maar je moet eens weten dat ik daar al intensief mee bezig ben geweest in mijn voormalige rol als voorzitter, maar toen moest men er niets van weten omdat het centrum het paradepaardje was.’

Maar ondanks deze kritiek wil Karel Aalbers graag samenwerken met interim-directeur Theo Mommers van Vitesse. De ex-voorzitter zegt geleerd te hebben van zijn fouten in het verleden. ‘Mommers is een goede saneerder,’ zegt Aalbers. ‘Maar hij heeft een jaar ervaring in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard, dat nu in de eerste divisie speelt. Je kan van zo iemand niet verwachten dat hij het schip in veilige haven brengt.’ Aalbers werd in februari 2000 bij Vitesse weggestuurd. Sindsdien werkt hij nog altijd aan een comeback en momenteel werkt Aalbers in de Chinese metropool Sjanhai. Hij adviseert daar het stadsbestuur over de bouw van een stadion dat alle andere stadions in omvang en functionaliteit moet overtreffen.

Bron: Streekjournaal 22-10-2003

De Vitesse Pool

Jeewee nadert koppositie Vitesse Pool

Zonder het te willen voorspelde Jeewee de 2-1 nederlaag van Vitesse in de dramatische wedstrijd tegen FC Groningen en stoomt daarmee op naar de tweede plaats in de ranglijst van de Vitesse Pool. De andere goede voorspelling kwam van Quasar de Duif die de subtop daarmee in het vizier krijgt.

Go ahead make my day blijft aanvoerder van het inmiddels uit 127 poolers bestaande deelnemersveld. Nummer laatst met nul punten uit drie deelnames staat nog altijd VVD-politicus Anno.

De volgende wedstrijd die meetelt is de bekerwedstrijd tegen Volendam op 28 oktober.Stand per 25-10-2003

1 ( 1) Go ahead make my day 11 22
2 ( 16) Jeewee 10 20
3 ( 5) Olaf 11 20
4 ( 5) B100 11 19
4 ( 5) Billy Vitesse Danze 11 19
4 ( 17) Haarlem Reds 11 19
4 ( 2) Mulder 11 19
8 ( 5) Da Campa 11 18
8 ( 5) Huissenaar 11 18
8 ( 5) Jorn18 11 18
8 ( 2) Nieq 11 18
8 ( 2) Yellow Black no1 11 18

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

25-10-2003

Vitesse weer in slotfase onderuit

GRONINGEN – Vitesse heeft voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd verloren in de slotfase. FC Groningen boog tegen de Arnhemmers in de laatste zes minuten een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Voor rust was Vitesse heel matig. De ploeg creeerde nauwelijks kansen en leed bijzonder veel balverlies. Van de veldspelers zat alleen spits Jhon van Beukering goed in de wedstrijd, maar hij kreeg nauwelijks steun voorin.

De absolute uitblinker voor rust was echter doelman Jim van Fessem, die veel essentiele reddingen verrichtte. Met name Hugo, Salmon en Elshot stuitten op ‘De Tank’, die Jevric goed verving

In de tweede helft wierp Vitesse de schroom van zich af en schoot via Tim Cornelisse tegen de kruising. Even later kwamen de Arnhemmers fortuinlijk op 1-0. Didier Martel gaf een voorzet vanaf rechts die zomaar in het doel dwarrelde achter de verbouwereerde Groningen-doelman Beukenkamp.

FC Groningen ontwikkelde veel druk in de slotfase en na het inbrengen van de boomlange Vrede ging het mis. Vrede verlengde een corner en Smit kon de 1-1 scoren. Enkele minuten later rondde Martin Drent op het randje van buitenspel een voorzet van Landerl af: 2-1. Door de nederlaag blijft Vitesse op de 17e plaats, alleen Zwolle staat lager.

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2003

Uitblinker Jim van Fessem baalt enorm

GRONINGEN – Lange tijd leek doelman Jim van Fessem de held te worden van Vitesse in de wedstrijd bij Groningen. Met solide keeperswerk hield hij zijn zwalkende ploeg in een moeilijke fase overeind. In de slotfase moest hij toch nog tweemaal capituleren: “Na die 1-0 voor ons speelden we ons betere voetbal en toch geven we het in de laatste vijf minuten nog weg met een corner en een bal die misschien buitenspel was.”

‘De Tank’ wilde in de mineurstemming dan ook nauwelijks stilstaan bij zijn eigen uitblinkersrol: “Daar schiet je niks mee op. Het maakt niet uit, die drie punten laten we hier achter.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2003

Jhon van Beukering eenzaam in de spits

GRONINGEN – Jhon van Beukering stond na ruim een jaar weer eens in de basis van Vitesse 1. De 20-jarige speler stond letterlijk en figuurlijk eenzaam in de spits. Hij hield veel ballen vast en was zeer scherp in de duels, maar kreeg geen enkele steun.

“Ze konden me aanspelen, dan hield ik bijna alle ballen goed vast, maar het bijsluiten was niet goed. Het is dan moeilijk voetballen in je eentje.”

Van Beukering had zich flink geergerd: “We komen gelukkig op 1-0, dan weet je dat Groningen druk gaat zetten. Na de 1-1 uit een corner weet je dat het zwaar gaat worden en valt ook de 2-1.”

Van Beukering voelde zichzelf wel sterk in Groningen: “Ik had de vorm wel, maar als je in de tweede helft als enige nog in de spits staat, kom je niet meer aan voetballen toe. Op een bepaald moment moest ik zelfs hun rechtsback gaan verdedigen. Het was mijn eerste keer in de basis sinds tijden. Het ging vrij aardig, maar daar koop je niks voor. Die drie punten blijven hier.”

Of zijn goede spel dinsdag in de Amstel Cupwedstrijd tegen Volendam weer een basisplaats oplevert, durft Jhon van Beukering niet te zeggen: “Dat moet de trainer maar beslissen, ik zeg er niks over. Ik zou het echt niet weten.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2003

Sturing mist kwaliteit bij Vitesse

GRONINGEN – Vitesse-trainer Edward Sturing had een simpele verklaring waarom zijn ploeg opnieuw de punten niet mee wist te nemen uit Groningen.

“Iedereen doet er alles aan, maar we missen gewoon kwaliteit. Je ziet dat met name de jonge jongens te nerveus zijn in het positiespel. En toen Vrede erin kwam, hadden we moeite om dat opportunistische spel te verdedigen.”

Sturing posteerde Didier Martel achter spits Van Beukering.De Fransman scoorde zowaar: “Het was een gelukstreffer, al zal hij dat zelf misschien ontkennen. Hij deed het niet goed op deze positie, maar hij moest daar wel spelen.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2003

Vreemd incident Nick Hofs met Vrede

GRONINGEN – In de slotfase van het duel FC Groningen-Vitesse kreeg de kleinste man van het veld,invaller Nick Hofs, het aan de stok met de langste man van Groningen, Regilio Vrede.

Na afloop ging Vrede tot twee keer toe verhaal halen in de kleedkamer van Vitesse. Hofs legt uit wat er gebeurde: “We hadden woorden in het veld. Hij kwam gewoon vragen wat ik had gezegd, ze riepen me dat hij wilde praten en dat is gebeurd, heel normaal.”

Vrede wilde er niet echt op ingaan: “Voor mij is het uitgepraat, dat wilde ik wel perse. Maar het is nu goed, Vrede heeft er vrede mee.”

Bron: Omroep Gelderland 26-10-2003

Winst FC Groningen op Vitesse

FC Groningen heeft zaterdag Vitesse met 2-1 verslagen. Vitesse leek dankzij een toevalstreffer van Martel te gaan winnen, maar in de laatste vijf minuten brachten Smit en Drent de thuisclub de winst.

Groningen heeft daardoor nu vijf punten voorsprong op Vitesse, dat in de degradatiezone verkeert.

Martel opende namens Vitesse in de tweede helft de score van grote afstand. Doelman Beukenkamp schatte een lange bal van de Fransman vanaf de rechterflank in als voorzet, maar de bal verdween zo in het doel. Daarvoor had Cornelisse namens de Arnhemmers overigens al de lat getroffen. In het slotoffensief schoot eerst Smit en even later Drent raak.

Bron:ANP 25-10-2003

Vitesse gooit ‘De Beuk’ erin tegen FC Groningen

Jhon van Beukering keert vanavond na een jaar terug in de beginopstelling van Vitesse, dat op zoek gaat bij FC Groningen. De 20-jarige aanvaller uit Velp stond maandenlang buitenspel vanwege een zware knieblessure. Van Beukering stond op 22 oktober van het afgelopen jaar voor het laatst in de basis van Vitesse, dat die avond in Gelredome verloor van Roda JC (0-2). In het voorbije seizoen werd Van Beukering na zes optredens in de hoofdmacht uitgeleend aan FC Zwolle, waarvoor hij eveneens zes keer (twee treffers) in actie kwam. Daarna werd de spits geveld door een knieblessure en moest hij een operatie aan de kruisband in de gewraakte knie ondergaan.

In de wedstrijd van FC Twente, begin oktober, viel Van Beukering goed in en scoorde hij zijn zesde doelpunt voor Vitesse in de eredivisie. Na zijn zijn tweede goede invalbeurt zaterdag bij RKC waalwijk, heeft de spits nu een basisplaats: Vitesse gooit vanavond “De Beuk” erin, in het duel met mede-degradatiekandidaat FC Groningen.

Vitesse-trainer Edward Sturing is lovend over Van Beukering. “Ik heb hem gevolgd tijdens zijn revalidatie”, zegt de hoofdcoach. “Hij heeft fantastisch gewerkt. Het is me honderd procent meegevallen hoe hij is omgegaan met zijn blessure. Dat heb ik hem ook gezegd. Jhon heeft er hard hard voor gewerkt, dag in , dag uit. Hij is een echte liefhebber, die heel graag voetbalt. Twee weken geleden zag ik hem spelen in het beloftenteam, toen had ik voor het eerst weer het gevoel dat de echte Van Beukering terug is.”

Het is toch de tijd van de spitsen bij Vitesse. Na de tussentijdse vertrek van Bob Peeters en de blessure van Matthew Amoah werd Emile Mbamba de aanvalsleider, maar hij ontbreekt vanavond in Groningen wegens interlandverplichtingen. En deze week kreeg de Griekse spits Alexios Alexandris te horen dat hij niet in aanmerking komt voor een contract, ondanks een geslaagde stage.

Sturing: “Alexandris is een goede speler, maar niet het type dat we zoeken. Ik wist niets van die jongen, alleen dat hij een uitstekende geschiedenis heeft. Het is een speler die wacht op zijn kans. Het is geen jongen die de hoeken in gaat en veel werk verricht. Als je hem neemt moet, dan moet je een goed elftal achter hem hebben staan, dat via positie spel heel dicht bij hem kan komen. Maar met het positiespel hebben we dit moment juist problemen. Dat zegt dus niets over die jongen.”

Vitesse blijft wel zoeken naar versterking van de voorste linie. “Iedereen binnen de club is er van overtuigd dat er wat moet gebeuren aan de selectie. We blijven rondkijken. Ik denk dat we moeten wachten tot de winterstop, wanneer de internationale markt weer opengaat”, aldus Sturing, die de aanwezigheid van Alexandris niet ziet als een moetie van wantrouwen tegenover de aanwezige spitsen.

“Als je daar niet tegen kunt dan moet je niet op dit niveau gaan spelen. Dan moet je gaan voetballen bij Bal op het Dak 14. Als ik morgen een superspits kan halen, dan doe ik het. Ik heb het liefst dertig goede spelers.” Vitesse speelt vanavond met Didier Martel in een vrije rol achter Van Beukering. Gert Claessens keert terug na een blessure en zal als een zogeheten linksbuiten starten, terwijl Eldridge Rojer vanaf de rechterkant mag aanvallen. Michael Dingsdag zit voor het eerst dit seizoen op de bank. Hij is gepasseerd, net als Purrel Fr√§nkel.

Vermoedelijke opstelling: Van Fessem, Rankovic, Cornelisse, Konterman, Jansen, Bochem, Schaars, Claessens, Rojer, van Beukering en Martel

Bron: De Gelderlander 25-10-2003

Wonen bij Gelredome kansrijk

Op het terrein van Gelredome verrijzen in de toekomst zeer waarschijnlijk appartementcomplexen. De gemeente Arnhem ziet ook kansen voor een hotel, sportfaciliteiten en de grotere detailhandel. De bouw van kantoren en een megabioscoop bij het stadion lijkt op voorhand een stuk minder waarschijnlijk.

Dat blijkt uit de eerste gemeentelijke notitie over de aanleg van een stadshart in Arnhem-Zuid. Dit tweede stadscentrum, dat is voorzien in het gebied rond Gelredome en de Rijnhal, zou grofweg tussen 2005 en 2010 werkelijkheid moeten worden.

Sinds dit voorjaar duidelijk werd dat de gemeente eigenaar zou worden van Gelredome en de grond eromheen, hebben ambtenaren op aandringen van de gemeenteraad gewerkt aan een ‘visie-ontwikkeling’ voor het stadshart in Zuid. Gisteren verscheen een eerste notitie waarin de mogelijkheden en onmogelijkheden op een rij zijn gezet.

De nota is nadrukkelijk bedoeld als startschot; over de precieze invulling van het Gelredomegebied zal nog uitvoerig gesproken worden met ontwikkelaars, winkeliers, woningbouwcorporaties en andere betrokkenen. “We hebben nu in ieder geval op papier gezet wat er volgens √≥ns allemaal mogelijk is”, zegt wethouder I. Pijnenburg van Economische Zaken.

Over de mogelijkheden voor woningbouw bij het stadion stelt de nota: ‘De woonfunctie in het gebied is wenselijk. Gestapelde bouw (appartementen) van sociale woningbouw tot ‘middelduur’ lijkt op het eerste gezicht mogelijk op zowel het Gelredome- als Rijnhalgebied.’

Een kritische kanttekening die hierbij wordt gemaakt, betreft de geluidsoverlast van de Nijmeegseweg. ‘Nader uit te zoeken’, meldt de notitie. Om hoeveel appartementen het zou moeten gaan, blijft onduidelijk. Sport en leisure (vrijetijdsbesteding) kan in de ogen van de gemeente een tweede speerpunt in het zuidelijke stadshart gaan vormen. Gedacht wordt aan een amusements-, snooker- en gokhal, en tennis-, bowling- en midgetgolfbanen. Met de Rijnhal heeft de gemeente een contract tot 2009. Het is niet ondenkbaar dat het gebouw daarna plaatsmaakt voor nieuwbouw.

Na wonen en sport is detailhandel een derde pijler in de voorlopige plannen van de gemeente. “Maar het mag niet concurreren met de winkels in het centrum van de stad”, aldus wethouder Pijnenburg. Om dezelfde reden wordt kantorenbouw als ‘niet voor de hand liggend’ betiteld.

Er wordt wél gedacht aan grote winkels op het gebied van doe-het-zelf, kamperen en keukens. Een optie die ook wordt genoemd, is het verplaatsen van de Woonboulevard-Zuid naar het nieuwe zuidelijke stadshart. Verder in de pijplijn: de aanleg van parkeergarages ter compensatie van de eventuele bebouwing van de huidige parkeerterreinen bij Gelredome en Rijnhal. En een hotel annex congrescentrum, bijvoorbeeld in een van de nog te bebouwen hoeken van het stadion.

De eerste schets van de gemeente vertoont opvallend veel gelijkenissen met een recente studie van de makelaars M. Guijt en F. Willemsen. Ook zij zagen bij Gelredome met name kansen voor appartementen en detailhandel.

Bron: De Gelderlander 22-10-2003

De ster van Karel glanst niet vanaf de oosttribune

Honderden Vitesse fans togen drie jar geleden naar Schiphol om hun Karel Aalbers met geel-zwarte vaandels te onthalen na zijn vrijwillige verbanning naar Marbella. Gisteren zag je de oud-voorzitter bij zijn entree in het thuishonk van Leefbaar Arnhem aan de Vale Poort denken “was ik maar in spanje gebleven”. Een achteraf zaaltje met vijftien man wachtten de gevallen koning van Vitesse op met een vlaggetje en drie zwart-gele ballonnetjes.

Op aandringen van Martin Meurs, oud-wethouder en mede-aanjager van Gelredome stelde Aalbers de vliegreis naar China een dag uit om zich door Van Meurs te laten interviewen. De aloude bekende Vitesse- en Aalbers-onderwerpen passeerden de revue. Hoe zit het met zijn juridische strijd? “Er zijn zeventien aanklachten tegen mij ingedient waarvan er veertien zijn geseponeerd en de drie anderen, fiscaal technische zaken, identiek zijn bij andere clubs en ik daardoor niets van in de openbaarheid kan brengen.” verdedigde Aalbers zich.

Bekomen van de eerste schrik van zo’n lage opkomst, komt Aalbers al spoedig ouderwets op dreef. “Ik zou nooit voorzitter kunnen worden van een andere club”, als gevraagd wordt naar zijn adviserende taken bij andere voetbalclubs. “Ik heb nog steeds geel-zwart bloed door mijn aderen stromen en dat zal zo blijven tot aan mijn dood. Die bacil raak ik nooit kwijt. Misschien wordt ik in een geel-zwarte kist begraven.”

In de huiskamerlijke gemoedelijkheid van Stadskleur Studio 8 toont Aalbers zich milder dan ooit. Hij heeft respect voor de gemeente: “Door het reddingsplan is er een bodem gelegd door de gemeente waar anders een gat was geweest.” En: “Ik zou graag met Mommers willen samenwerken. Ik aan de batenkant en hij aan de kostenkant.” Maar waarom dan die 22 sponsers en met hun vier miljoen euro niet bij Mommers op tafel worden gelegd blijft Aalbers vaag: “Er is bij de sponsers te weinig geloof in het huidige management.” Welke functie Aalbers zou bekleden maakt de Eerbeker niet uit. “Al trek ik slechts de lijnen. Als ik maar wel mag mee praten over de dikte.”

Van Meurs is van mening dat Aalbers niet langer moet wegkruipen op de Oosttribune, maar zijn plaats op de eretribune moet in nemen. Om elkaar te ontmoeten. In het belang van Vitesse. Aalbers twijfelt. “Dan moet ik me eerst thuis voelen. Vitesse is als een mooie vrouw. Ik ben er verliefd op alleen ziet zij mij niet zitten.”

Bron: De Gelderlander 18-10-2003

4 scenario’s Vitesse-enqu√™te

Politiek Arnhem krijgt binnenkort vier keuzemogelijkheden voorgelegd voor haar onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders in het Vitesse-dossier. Er kan gekozen worden tussen een offici√ęle enqu√™tecommissie die bestaat uit raadsleden en een ‘commissie van onderzoek’ die uit mensen van buiten de politiek en zelfs uit niet-Arnhemmers kan bestaan.

Voor beide modellen geldt dat er een lichte en een zware onderzoeksvariant wordt uitgewerkt, zegt P. van Dijk van de Arnhemse rekenkamer, die belast is met het voorwerk. “Dat maakt dus vier varianten. Het verschil in zwaar en licht zit hem in de mate waarin er dossierstudie wordt verricht en mensen worden ge√Įnterviewd.”

Op 1 oktober jongstleden, toen de Arnhemse gemeenteraad definitief het licht op groen zette voor het gemeentelijke reddingsplan voor Vitesse en Gelredome, werd besloten om de rol van B en W nader te onderzoeken. Reden: grote ontevredenheid over trage en volgens veel politici ‘knullige’ wijze waarop de gemeente de onderhandelingen met provincie, Vitesse en Gelredome voerde.

Aan de verschillende onderzoeksvarianten kleven voor- en nadelen. Die wordt door Van Dijk, zelf raadslid, op een rij gezet en binnen twee weken voorgelegd aan de politiek. “De vraag die de gemeenteraad zich zal moeten gaan stellen is: wat staat ons allemaal te wachten, wat komt er allemaal kijken bij zo’n onderzoek? Duidelijk is dat het enqu√™temodel erg uitgebreid is en veel tijd en inzet zal vergen.”

Het enqu√™temodel lijkt op de parlementaire enqu√™tecommissies die op landelijk niveau door de Tweede Kamer zijn gevormd voor onderzoek naar bijvoorbeeld Sebrencia en de Bijlmerramp. “Er is √©√©n belangrijk verschil: een gemeentelijke commissie mag alleen mensen onder ede horen die aan de gemeente gelieerd zijn. Wethouders, raadsleden, adviseurs, ambtenaren. Maar ze kan bijvoorbeeld Gelredome-directeur Van Sliedrecht niet dwingen om te komen. Dat beperkt natuurlijk nogal.”

Als er een gemeentelijke enqu√™tecommissie komt, zal die haar verhoren in de openbaarheid moeten houden. K√ļn je als een nadeel zien, hoeft niet, zegt Van Dijk. Kiest de politiek voor de variant van de onderzoekscommissie, dan hoef die niet in onder ede en niet in de openbaarheid de verhoren af te nemen.

Het is de bedoeling dat het onderzoek naar het handelen van B en W in november start en binnen vier maanden wordt afgerond. Overigens zegt Van Dijk er veel voor te voelen om de manier waarop de gemeenteraad zelf heeft geacteerd mee te nemen in de studie. Ook belangrijk: hoeveel geld heeft de gemeenteraad over voor het onderzoek. Want voor Van Dijk staat wel vast dat ambtelijke of een andere vorm van ingehuurde hulp nodig is.

Bron: De Gelderlander 18-10-2003

Didier Martel vertrekt bij Vitesse

Didier Martel vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. De aanvaller, die morgen 32 jaar wordt, is aan zijn laatste contract jaar bezig in Arnhem. De Arnhemse club heeft Martel een riieuwe aanbieding gedaan, maar die is door de voetballer geweigerd. Crisismanager Theo Mommers is, bezig de spelers van Vitesse een riieuwe verbinteriis voor te leggen. Zij kunnen voor een lan¬≠gere periode bijtekenen maar wel tegen een lager salaris. Mar¬≠tel kon zijn contract in Arnhem voor √©√©n seizoen verlengen; maar de Fransman wenste een overeenkomst voor twee jaar. “Ik wil graag iets voor de club doen. Maar als er niets tegen¬≠over staat, dan houdt het op”, aldus Martel, bezig aan zijn vier¬≠de seizoen bij Vitesse.

Bron: De Gelderlander 25-10-2003

Ruud Knol gaat weer volledig meetrainen

ARNHEM – Vitesse-verdediger Ruud Knol gaat vanaf maandag weer volledig meetrainen bij de Arnhemse club.

De verdediger raakte in augustus 2002 geblesseerd aan zijn knie. Aanvankelijk leek het om een meniscus te gaan. Later kreeg hij problemen met zijn kraakbeen. Knol revalideerde in Amsterdam en kwam in de voorbereiding terug bij de groep, maar moest vervolgens opnieuw afhaken.

“Ik kreeg telkens na twee dagen trainen weer last van vocht in de knie. Dat is nu veel beter. Vanaf maandag doe ik weer mee met de groep, maar door de wedstrijddagen krijg ik nog rust. De week daarna doe ik volledig mee.”

Knol heeft nadat hij weer moest afhaken op een andere manier getraind: “Niet meer op kracht. Ik heb ook meer rust genomen, waardoor de knie ook echt tot rust is gekomen. Het gevoel is nu beter dan een maand terug. Ik krijg nu weinig reactie meer na twee dagen trainen. De knie blijft soepeler en er zit veel minder vocht in. Ook met schieten voel ik veel zekerder.”

Knol wil geen overhaaste rentree maken: “Eerst moet ik een goede basis leggen door mee te trainen met het eerste. En dan eens een wedstrijd spelen in het beloftenteam. Ik ben weer positief, het gaat nu goed.”

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2003

Jhon van Beukering na een jaar in basis

ARNHEM – Spits Jhon van Beukering staat zaterdagavond voor het eerst sinds ruim een jaar weer in de basis bij Vitesse.

“Ja, het is echt lang geleden. Tegen Roda thuis. Het is wel een gek gevoel dat ik er weer in sta, maar vooral lekker. Ik voel me weer fit. Tegen RKC Waalwijk viel ik goed in en hield de ballen vast, zodat anderen konden bijsluiten. En tegen Twente en in de beloften scoorde ik alweer.”

Jhon van Beukering weet hoe belangrijk een overwinning in Groningen kan zijn: “Zij staan op acht punten, als we winnen gaan we er voorbij en doen we goede zaken.”

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2003

Dingsdag zoekt het bij zichzelf

ARNHEM – Vitesse-verdediger Michael Dingsdag is tegen Groningen voor het eerst dit seizoen geen basisspeler.

De linkspoot was eigenlijk tegen RKC Waalwijk al gepasseerd,maar hij speelde door een blessure van Gert Claessens toch. Dingsdag weet wel waarom hij ernaast staat: “Het is logisch na twee mindere wedstrijden. Maar het is aan de trainer om dat te beslissen. Toch blijf ik vertrouwen houden, want de eerste zes wedstrijden speelde ik wel aardig.”

Michael Dingsdag weet dat hij nu moet terugknokken: “Ik moet het bij mezelf zoeken. Op de trainingen kan ik weer een basisplaats heroveren.”

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2003

Sturing: passeren is niet moeilijk

ARNHEM – Nu Vitesse weer iets ruimer in de spelers zit, moet trainer Edward Sturing ook spelers passeren. Zo vallen Purrel Frankel en Michael Dingsdag buiten de basiself.

De trainer heeft daar geen problemen mee: “Dat is nou eenmaal inherent aan het vak. Spelers moeten daar maar tegen kunnen, dit is geen Bal-op-het-Dak 4. Ik stel gewoon het elftal op waarmee ik denk dat we de grootste kans hebben om te winnen.”

Edward Sturing verwacht wel een goede houding van een gepasseerde speler: “Professioneel en wel getergd, maar in het veld, niet met de mond.”

Edward Sturing viel in zijn carriere als voetballer niet vaak buiten de basis, maar als reserve toonde hij wel mentaliteit: “Ik was wel zo iemand die terugknokte. Op de training wilde ik ieder partijtje met de B-ploeg winnen. Schoppen is een ander verhaal, maar ik speelde wel op het randje.”

De wedstrijd tegen FC Groningen ziet de trainer met vertrouwen tegemoet: “Iederpunt is kostbaar, drie punten tikt echt hard aan. Ik heb Groningen zien spelen en toen oogden ze heel kwetsbaar. Jhon van Beukering is een goede kandidaat om weer te spelen. Ik vind dat hij sinds twee weken echt terug is, hij is een absolute concurrent in de selectie.”

Bron: Omroep Gelderland 24-10-2003

Andere positie voor Didier Martel

ARNHEM – Vitesse-aanvaller Didier Martel speelt zaterdagavond in het uitduel tegen FC Groningen geen linksbuiten, maar achter de enige spits Jhon van Beukering.

Trainer Edward Sturing kiest voor een 4-4-2-opstelling, waarbij Eldridge Rojer en Gert Claessens op de flanken spelen. Michael Dingsdag en Purrel Frankel zijn gepasseerd. Nick Hofs is weer fit, maar hij begint vanwege een conditieachterstand op de bank.

Vermoedelijke opstelling:
Van Fessem
Bochem, Cornelisse, Konterman, Jansen
Rojer, Rankovic, Schaars, Claessens
Martel, Van Beukering.

Bron: Omroep Gelderland 23-10-2003

Sturing hoopt op Hofs in Groningen

Vitesse-trainer Edward Sturing hoopt dat Nicky Hofs zaterdag zijn rentree kan maken in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De kleine Arnhemmer trainde dinsdag voor het eerst sinds een kleine maand weer mee met de hoofdmacht. Hofs brak een teen bij het duel met FC Utrecht. “We moeten afwachten hoe het de komende dagen gaat”, zegt Sturing. “Ik hoop dat Nicky zaterdag kan spelen tegen Groningen.” De coach kan zaterdag geen beroep doen op de spitsen Matthew Amoah (geblesseerd) en Emile Mbamba (interland) en zou Hofs dus goed kunnen ge¬≠bniiken in de aanval. Gert Claessens is hersteld van een kuitblessure en is zaterdag weer inzetbaar.

Bron: De Gelderlander 23-10-2003

Spits Alexandris niet naar Vitesse

ARNHEM – De Griekse spits Alexios Alexandris komt niet naar Vitesse. De voormalige topscorer van de Griekse competitie was afgelopen week op proef in Arnhem, maar volgens de technische leiding is hij niet het type spits waar Vitesse naar zoekt.

Alexandris is eigenlijk al gestopt met voetballen, nadat afgelopen zomer zijn contract met Olympiakos Pireaus niet werd verlengd. De 35-jarige aanvaller wilde nog graag voor een buitelandse club spelen en zag een contract in Arnhem wel zitten.

Vitesse blijft op zoek naar versterking van met name de voorhoede.

Bron: Omroep Gelderland 22-10-2003

Alexandris trefzeker in testduel

ARNHEM – De Griekse spits Alexios Alexandris heeft bij een speciaal voor hem georganiseerde testwedstrijd twee keer gescoord. Dankzij die treffers won het eerste team met 2-1 van het tweede. Jhon van Beukering scoorde tegen.

De 35-jarige Alexandris is sinds vorige week op proef bij de Arnhemse club. Waarschijnlijk wordt vandaag nog duidelijk of de voormalige topscorer van de Griekse competitie een contract krijgt aangeboden bij Vitesse.

De van blessures teruggekeerden Gert Claessens en Nick Hofs speelden woensdag hele wedstrijd mee. Kalle Sone ontbrak. Hij is nog steeds niet fit.

Bron: Omroep Gelderland 22-10-2003

De Verlenging

Maandag 27 oktober:

FC Groningen – Vitesse
SC Heerenveen – NEC
De Graafschap – TOP Oss
Haarlem – AGOVV Apeldoorn

– Spelen voor het goede doel
– De blessure van Dick Kooijman
– Het doelpunt van de maand oktober

In de studio is Bert Konterman van Vitesse te gast. Vragen aan Konterman kunt u mailen naar deverlenging@omroepgelderland.nl

Elke maandag vanaf 17.20 uur (elk uur herhaald)

Bron: Omroep Gelderland 22-10-2003

Emile Mbamba niet tegen FC Groningen

ARNHEM – Vitesse moet het zaterdagavond tegen FC Groningen doen zonder spits Emile Mbamba.

De aanvaller is opgeroepen voor een interland van het olympisch elftal van Kameroen, dat tegen Congo moet spelen. Mbamba is aanvoerder van dit elftal, dat zich afgelopen zomer al wist te plaatsen voor de Spelen in Athene volgend jaar.

Vitesse mist zaterdag ook al Matthew Amoah, Nick Hofs, Dragoslav Jevric en Ruud Knol. Wellicht wordt de Griekse spits Alexios Alexandris deze week nog gecontracteerd ter versterking van de door blessures geplaagde selectie.

Bron: Omroep Gelderland 22-10-2003

Geen operatie voor doelman Jevric

ARNHEM – Vitesse-doelman Dragoslav Jevric, die een forse scheur opliep in zijn schouderblad, wordt niet geopereerd. De medische staf van de Arnhemse club heeft besloten dat de blessure door rust moet genezen.

De Servische doelman is minimaal zes weken uitgeschakeld. Jevric liep de blessure op in een duel met Steve Olfers van RKC Waalwijk. De keeper kreeg een klap op zijn schouder.

Jim van Fessem, die Jevric tegen RKC Waalwijk al verving, is voorlopig eerste doelman. Raymond van Driel zal tijdelijk als tweede doelman fungeren.

Bron: Omroep Gelderland 21-10-2003

FC Groningen – Vitesse zaterdag 25 oktober 19.30 uur

In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen kaartverkoop via Ticketbox voor eigen vervoer.
WEL kaartverkoop op wedstrijddag bij de kassa’s van bezoekersvak van stadion FC Groningen op vertoon van Vitesse-seizoenkaart.

De bussen vertrekken om 16.30 uur vanaf Gelredome.

21-10-2003

Vitesse dubt over Griek.

ARNHEM. Vitesse beslist eind de­ze week of het Alexios Alexandris een contract aanbiedt. De 34-jari­ge aanvaller uit Griekenland is sinds vorige week op proef bij de Arnhemse club. Alexandris train­de twee keer mee met de hoofd­macht van Vitesse en zal ook van­daag en morgen meetrainen. De Griekse topscorer zit zonder club, nadat hij in de zomer vertrok bij Olympiakos Piraeus. Vitesse kampt met een spitsenprobleem, na de verkoop van Bob Peeters en de blessure van Matthew Amoah. Trainer Edward Sturing wil Alexandris morgen in een on­derlinge wedstrijd aan het werk zien.

Bron: De Gelderlander 21-10-2003

Jevric tot winterstop buitenspel

VITESSE – doelman Dragoslav Jevric komt zeer waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie. De Servi√ęr heeft een flinke scheur in het schouderblad opgelopen. Zijn herstel vergt minimaal zes weken. Jevric raakte zaterdag geblesseerd in het duel met RKC Waalwijk. Hij kwam hard in aanraking met RKC – verdediger Steve Olfers en viel uit. Jevric liet zijn kwetsuur gisteren onderzoeken in het ziekenhuis in Velp. Vandaag beslist de medische staf van Vitesse of een operatie noodzakelijk is. Jevric wordt vervangen door reservedoelman Jimmy van Fessem. Sjoerd Rensen neemt diens plek in op de bank.

Bron: De Gelderlander 21-10-2003

Weer blessure bij keeper van Vitesse

DOETINCHEM – Doelman Raymondvan Driel is gisteravond bij de bekerwedstrijd tussen Jong De Graafschap en Jong Vitesse (3 – 2) bij een duel hard in zijn gezicht geraakt. Met elf hechtingen in wenkbrauw, lip, neus en kin werd de keeper van Vitesse later opgelapt. Twee dagen eerder raakte eerste doelman Dragoslav Jevric geblesseerd aan zijn schouder in de wedstrijd tegen RKC. Hij is waarschijnlijk tot de winterstop uit de roulatie.

Van Driel is de derde keeper van Vitesse. Hij kreeg in Doetinchem een schoen van een speler van De Graafschap in zijn gezicht. “Het is niet de week van de keepers”, verzuchtte trainer Theo Bos van Jong Vitesse gisteravond. De coach had al een slecht humeur omdat zijn ploeg ‘misplaatst arrogant’ in Doetinchem dacht te winnen. Via twee treffers van Achmed Ahahaoui (de tweede uit een strafschop) kwamen de bezoekers makkelijk op 0-2. Nog voor rust verslapte Vitesse en in de tweede helft werd de tol betaald. Sander Duits, Richard Haklander en Wouter Jansen bogen de stand om tot 3-2.

Jong Vitesse, met de selectiespelers Purrel Fränkel, Mamadou Zongo en Raymond Fafiani, plaatste zich wel voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Bron: De Gelderlander 21-10-2003

De Vitesse PoolVoorsprong Gammd in Vitesse Pool groeit

Hoewel de meeste poolers tegen RKC een nederlaag voorspelden, viel het allemaal nog mee in Waalwijk. Met een puntje kunnen de Geelzwarten wel thuiskomen.

Aanvoerder van het Poolgezelschap Go ahead make my day ziet zijn voorsprong op de tweede plaats groeien met een puntje. Het verschil bedraagt nu al drie punten.

Zes van de inmiddels 125 deelnemers hebben de uitslag goed voorspeld en verdienen deze ronde de maximale buit van vier punten.

Nieq raast daardoor met een reuzensprong naar de tweede plaats in het klassement, Huissenaar nestelt zich met een klap in de grote groep achtervolgers op de vijfde stek en ook de andere winnaars Arnhem Seagull, Bennie850glt, Da Luca en Vitessa doen goede zaken.

Nieuwe kansen voor de anderen zijn er in de volgende wedstrijd op 25 oktober wanneer Vitesse de degens kruist met FC Groningen.

Stand per 18-10-2003

1 ( 1) Go ahead make my day 10 21
2 ( 3) Mulder 10 18
2 ( 20) Nieq 10 18
2 ( 2) Yellow Black no1 10 18
5 ( 7) 1Robin1 10 17
5 ( 7) B100 10 17
5 ( 15) Billy Vitesse Danze 10 17
5 ( 7) Da Campa 10 17
5 ( 7) esdegee 10 17
5 ( 3) Festan 10 17
5 ( 30) Huissenaar 10 17
5 ( 3) Jorn18 10 17
5 ( 7) Luffie 10 17
5 ( 3) Olaf 10 17
5 ( 15) Plin 10 17

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

20-10-2003

Jevric minimaal zes weken uitgeschakeld

ARNHEM – Vitesse-doelman Dragoslav Jevric heeft een forse scheur opgelopen in zijn schouderblad. Dat bleek uit onderzoek in het ziekenhuis van Velp.De Servische doelman is minimaal zes weken uitgeschakeld. De medische staf van Vitesse overweegt een operatieve ingreep, maar de blessure zou ook kunnen genezen met rust.

Jevric liep de blessure op in een duel met Steve Olfers van RKC Waalwijk. De keeper kreeg een klap op zijn schouder. Jim van Fessem, die Jevric tegen RKC al verving, is voorlopig eerste doelman. Raymond van Driel zal tijdelijk als tweede doelman fungeren.

Bron: Omroep Gelderland 20-10-2003

Vitesse zoekt zichzelf en vindt een punt

WAALWIJK – In de strijd tegen degradatie zocht Vitesse zaterdagavond in Waalwijk lange tijd wanhopig naar zichzelf. Diep in de tweede helft vond de jonge ploeg van Edward Sturing zo waar nog een punt tegen RKC: 2 – 2. De held van Vitesse was een 19-jarige aanvaller, Eldridge Rojer. Het jonge talent stond zaterdag model voor het Arnhemse elftal dat in de eerste zeven duels van het seizoen een extreme wisselvalligheid aan de dag legde.lees verder...

Bron: De Gelderlander 20-10-2003

Vitesse pakt punt bij RKC Waalwijk

WAALWIJK – Vitesse is met een punt weggekomen uit Waalwijk. Bij RKC werden de Arnhemmers aanvankelijk weggespeeld, maar uiteindelijk werd het 2-2.Vitesse begon ronduit chaotisch en stond direct onder zware druk. In de elfde minuut leidde dat tot de 1-0. Het begon met een foute pass door het midden van Michael Dingsdag. Voormalig Vitesse-spits Redan profiteerde.

Daarna bleef Vitesse onmachtig en verzuimde RKC om verder uit te lopen. Hoogendorp miste enkele fraaie kansen. Doelman Dragoslav Jevric viel na ruim een half uur uit met een blessure aan de schouder. Jim van Fessem kwam erin.

Na rust liep het beter bij Vitesse en Emile Mbamba kopte net naast. RKC had ook nog kansen, maar Van Fessem redde enkele malen goed. Een kwartier voor tijd maakte Vitesse plotseling gelijk. Stijn Schaars lanceerde Eldridge Rojer op links, die knap zijn snelheid benutte en de 1-1 binnenschoof.

In de 80e minuut scoorde Rojer ook de 1-2 na dom balverlies van Olfers. Kort daarop trok RKC de stand weer gelijk via Jason Oost. In de slotfase was Vitesse nog dichtbij de winnende goal, maar het schot van Tim Cornelisse werd gekeerd door doelman Sinouh. Met de 2-2 kon Vitesse zeer tevreden zijn, want voor rust was de ploeg nergens.

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2003

Rojer scoort zijn eerste doelpunten

WAALWIJK – Eldridge Rojer was na afloop van de wedstrijd bij RKC Waalwijk de gevierde man bij Vitesse.Rojer scoorde tweemaal: “Het waren mijn eerste goals in Vitesse 1. Ik liep Boulahrouz eruit bij de eerste goal en bij het tweede doelpunt zag ik dat Olfers niet doorhad dat er iemand in zijn rug zat. Hij schrok en ik verraste hem. Hele belangrijke doelpunten.”

Eldridge Rojer was ook blij met het resultaat dat Vitesse behaalde: “Het is mooi dat we nog een puntje hebben meegenomen, want de eerste helft werden we helemaal weggespeeld.”

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2003

Tactische ingrepen van Edward Sturing

WAALWIJK – Trainer Edward Sturing was met enkele tactische ingrepen mede verantwoordelijk voor het punt dat Vitesse nog wist te halen bij RKC.”We hadden geluk dat he bij de rust maar 1-0 was en niet meer. We zaten dus nog in de wedstrijd. Petrovic kreeg teveel ruimte, door Bochem vanuit hem te laten spelen kregen we meer grip en hadden zij meer moeite met de opbouw.”

Sturing greep nog een keer in om meer druk te zetten: “We stonden achter en moesten iets forceren. Daarom gingen we met vier spitsen spelen. Na de 1-2 hadden we helaas niet de power om de wedstrijd eruit te slepen.”

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2003

Goede invalbeurt Jim van Fessem

WAALWIJK – Na een schouderblessure van Vitesse-doelman Dragoslav Jevric moest Jim van Fessem onder de lat gaan staan tegen RKC Waalwijk. De tweede keeper speelde een sterke wedstrijd.”Ik ben lekker ingevallen, niet zoals vorig jaar tegen Excelsior. Dat was een hele slechte beurt, dat heb ik nu wel goedgemaakt. Het was mooi dat Elly er twee maakte. Normaal heeft hij moeite om de rust te bewaren voor de goal, nu scoorde hij heel beheerst.”

Van Fessem dacht even aan de volle winst: “Stiekem drie punten meenemen, maar toen stonden we bij een hoekschop tactisch niet goed en werd het 2-2.”

Bron: Omroep Gelderland 19-10-2003

Vitesse haalt punt bij RKC

Vitesse, laaggeklasseerd op de ranglijst, heeft zaterdagavond een punt gehaald bij RKC. In Waalwijk werd het 2-2. Lang zag het er naar uit dat de thuisclub simpel zou winnen, dankzij een al vroeg gemaakt doelpunt van Redan. Ver in de tweede helft kwam Vitesse door twee treffers kort achter elkaar van Rojer onverwacht op voorsprong. Invaller Oost redde vervolgens het punt voor RKC.

Bron: ANP 18-10-2003

Aalbers: beleid Vitesse desastreus

ARNHEM – Vitesse wordt een grijze, middelmatige club als het huidige beleid wordt voortgezet. Dat zei ex-voorzitter Aalbers op een bijeenkomst van de partij Leefbaar Arnhem.Volgens Aalbers is het idee om alle faciliteiten te verplaatsen van Gelredome naar Papendal slecht. “Spelers en supporters hebben geen thuisgevoel meer, als Gelredome alleen wordt gebruikt voor de wedstrijden. Dan ga je eens per 14 dagen naar een theater om je kunstje op te voeren”

Aalbers heeft ook kritiek op het afstoten van de Kids Club en de verkoop van supportersartikelen.

Ondanks alle kritiek wil Aalbers graag samen werken met interim-directeur Theo Mommers van Vitesse. De omstreden ex-voorzitter zegt geleerd te hebben van zijn fouten in het verleden.

“Mommers is een goede saneerder”, zegt Aalbers. “Maar hij heeft een jaar ervaring in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard, dat nu onderaan in de eerste divisie speelt. Je mag van zo iemand niet verwachten, dat hij het schip veilig in de haven brengt.”

Aalbers werd in februari 2000 bij Vitesse weggestuurd. Hij liet de club in grote financi√ęle problemen achter. Toch wil hij terugkeren bij Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 18-10-2003

Edward Sturing kan niet al te veel sleutelen

ARNHEM – Edward Sturing wil wel, maar kan bijna niet sleutelen aan zijn elftal. Daarom speelt Michael Dingsdag vanavond, op zijn verjaardag, tegen RKC in de basis. Dat geldt, zo goed als zeker, niet voor Purrel Fr√§nkel. De linksback die zo’n ongelukkige serie achter de rug heeft, verliest zijn plaats aan Michael Jansen.lees
verder...

Bron: De Gelderlander 18-10-2003

De recordgoal van Purrel Fränkel

ARNHEM – Twee eigen goals, waarvan √©√©n met eeuwigheidswaarde. ‘Topscorer’ van Vitesse, wordt hij al genoemd. Een bestrafte handsbal (penalty) tegen RBC, een vroege wissel bij FC Utrecht. Wat is er met Purrel Fr√§nkel? “Ik denk wel dat ik speel”, zei Purrel Fr√§nkel eerder deze week. De 26-jarige verdediger zit er zeer waarschijnlijk naast. Hij is vanavond reserve tegen RKC.lees verder...

Bron: De Gelderlander 18-10-2003

Info kaartverkoop Amstelcup Rollerside

Voor de Amstelcup wedstrijd tegen FC Volendam van 28 oktober as. zijn er bij ticketbox geen kaarten verkrijgbaar voor rolstoelplaatsen. Deze zijn te koop bij Vitesse-ticketing in Gelredome. Ticketing is door de weeks normaal geopend. Voor een eventuele volgende thuiswedstrijd waarvoor je toegangskaarten moet kopen en deze niet via ticketbox aangeboden kunnen worden, zullen wij een andere constructie bedenken. Wij brengen u hiervan op de hoogte middels een nieuwsbrief. Met excuses voor het ongemak.

17-10-2003

Sturing moet nog steeds opleiden

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing kan door de blessure van Gert Claessens niet de wijzigingen in de defensie doorvoeren die hij had gepland.Alleen Purrel Frankel wordt vervangen door Michael Jansen: “Ik kan nu eigenlijk slechts op een positie een keus maken. De fouten tegen Twente hebben we uitgebreid doorgesproken.”

Sturing vindt het niet vreemd dat er nog veel mis gaat bij Vitesse: “In een eerste elftal zou je eigenlijk niet meer bezig moeten zijn met opleiden, maar hier is dat wel nodig met zoveel jonge spelers. Maar gelukkig hebben we weer een toekomst bij Vitesse.”

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Gert Claessens kan niet spelen

ARNHEM – Vitesse moet het zaterdagavond tegen RKC doen zonder Gert Claessens. De Belg werd vrijdag getest, maar kan door een kuitblessure niet spelen.Trainer Edward Sturing was van plan om Michael Dingsdag en Purrel Frankel te passeren maar door de blessure van Claessens staat Dingsdag toch in de basis. Tim Cornelisse speelt niet zoals gepland in het centrum, maar als rechtsback. Ricky Bochem begint waarschijnlijk als linkshalf.

Vermoedelijke opstelling: Jevric
Cornelisse, Konterman, Dingsdag, Jansen
Rankovic, Schaars, Bochem
Rojer, Mbamba, Martel.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Karel Aalbers treedt in openbaarheid

ARNHEM – Karel Aalbers treedt vanavond voor het eerst sinds lange tijd weer in de openbaarheid. In Stadskleur Studio 8 aan de Vale Poort in Arnhem wordt hij ondervraagd door fractievoorzitter Martin van Meurs van Leefbaar Arnhem.Van Meurs praat met de oud-voorzitter van Vitesse over het reddingsplan voor die club en over de toekomst van stadion Gelredome.

Met name de vraag of Aalbers in de toekomst nog een rol voor zichzelf in club of stadion ziet, zal onderwerp van gesprek zijn. De avond met Aalbers begint om half acht.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Michael Jansen terug in de basis

ARNHEM – Michael Jansen keert zaterdag in het uitduel tegen RKC Waalwijk terug in de basis van Vitesse. Hij vervangt Frankel als linksback.”Dat vind ik geen probleem. Het maakt me niet uit linksback of links in het centrum van de verdediging. Ik heb op allebei de posities vaak gespeeld.”

“Ik heb hard gewerkt voor deze kans”, zegt Jansen. “Vorig seizoen verdween ik uit het elftal, maar ik heb uitleg gekregen. Dat had te maken met het voetbal van achteruit. Ik ben blij met de kans die ik nu krijg. Die zal ik zeker ook pakken”, aldus een zelfverzekerde Jansen.

Tegen FC Utrecht viel Michael Jansen al in als linksback. “Dat ging redelijk. Ik weet wat me op links te doen staat. Je moet altijd Martel veel inspelen, want die krijg je niet van de bal.”

Zijn tegenstanders van RKC Waalwijk kennen geen geheimen voor Jansen. “Waarschijnlijk speel ik tegen Jason Oost. Daar heb ik in de jeugd ook vaak tegen gespeeld. Dat is geen probleem.” “Verder moet ik rekening houden met het opkomen van Greene, maar die ken ik van Jong Oranje”, legt Jansen uit.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Van Beukering wil meer speeltijd

ARNHEM – Vitesse-spits Jhon van Beukering was langdurig uitgeschakeld door een zware knieblessure. Hij pikt nu zijn goaltjes mee in het tweede en scoorde ook als invaller tegen Twente.”Ik ben nu alweer een week of vier 100 procent, maar wanneer krijg ik een kans in de basis”, verzucht de Velpenaar. “Ik wil meer speelminuten, want ik heb het oude gevoel weer terug.”

Van Beukering werd vorig seizoen aan FC Zwolle verhuurd. “Dat beviel me goed. Als ik hier niet genoeg speeltijd krijg dan wil ik opnieuw verhuurd worden.” Vitesse test de Griekse spits Alexios Alexandris: “Dan weet je al genoeg.”

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Blessure Nick Hofs valt tegen

ARNHEM – Vitesse-speler Nick Hofs is zeker nog enige tijd uitgeschakeld. Hij brak eind september een teen van zijn rechtervoet. Donderdag onderging Hofs een MRI-scan en daaruit bleek dat de breuk nog niet geheeld is.Hofs: “De breuk is wel iets naar elkaar toegegroeid, maar het zag er niet goed uit.” De Arnhemmer kan alleen een beetje lopen tijdens de training. Hij probeerde vrijdag wel wat te schieten, maar daarbij ondervond hij pijn. “Ik weet dat het niet goed zit”, verzuchtte Hofs. Hij zal er zaterdag tegen RKC zeker niet bij zijn.

Bron: Omroep Gelderland 17-10-2003

Een avond in Stadskleur, toch met Karel Aalbers

Karel Aalbers zou komen. Maar helaas, Karel Aalbers zegde af. Gisteren echter heeft hij op de valreep aan Martin van Meurs laten weten dat hij toch aanwezig zal zijn op de Zalige Avond, vanavond in Stadskleur Studio 8.Henk Jaspers, alias Dokter Ziel, initiatiefnemer en voorganger van de Zalige Avonden, zat er wel even mee in zijn maag. Karel was immers een mooie trekker voor deze eerste in een reeks maandelijkse avonden, die, als het aan Jaspers ligt, het debat over Arnhemse zaken terug moeten brengen bij de burger.

Aalbers wordt vanavond indringend aan de tand gevoeld door Martin van Meurs, voorman van Leefbaar Arnhem. Onderwerp: een mogelijke nieuwe rol voor het oude Vitesse-boegbeeld bij de kwakkelende voetbalclub. Aalbers heeft echter ook andere belangrijkere zaken aan zijn hoofd. Maar om toch in Arnhem van de partij te zijn, heeft Aalbers diens reis naar de Chinese metropool Sjanghai een dag uitgesteld. In China gaat hij, naar eigen zeggen, het stadsbestuur adviseren over de bouw van een stadion dat alle andere stadions in omvang en functionaliteit moet overtreffen.

Jaspers’ avond vol ‘satire, politiek debat, kunst, film en muziek’ krijgt vanavond volgens Van Meurs toch de gast op wie de organisatie haar zinnen had gezet. Henk Jaspers, beeldend kunstenaar, galeriehouder en zelfbenoemde ‘stem des volks’ mag zich graag opwinden. Samen met zijn vrouw Lenneke, raadslid voor Leefbaar Arnhem, zet hij zich al jarenlang met grote verbetenheid in voor ‘Arnhemse belangen’ op elk denkbaar vlak.

De verschroeide aarde-debatstijl waarmee de Jaspersen het voor de gewone Arnhemmer plegen op te nemen, maken hen niet overal tot welkome gesprekspartners. Jaspers begint daarom nu als Dokter Ziel maar zijn eigen avondjes, in een ondergronds theatertje aan de Vale Poort.

Daar vertoont hij vanavond een filmpje, geschoten op lokatie, over het Rijnboogplan. Het plan is volgens hem nu al, nog voor er een steen is gelegd, een ‘ongelooflijk rotte plek’ in de stad. “Als dat jachthaventje al was aangelegd, dan was er afgelopen zomer niet √©√©n schip binnengevaren. We hadden met zijn allen vanwege de lage waterstand in een zandbak zitten staren. En er komen nog heel veel droge zomers”, waarschuwt hij.

Na afloop van de film kan er naar hartelust gediscussieerd worden. “Ik wil belangrijke problemen in de stad op een heldere manier uitleggen. Het debat stimuleren. Vergaderingen van de gemeenteraad worden door steeds minder mensen bezocht. Veel te saai! Veel te lang! Dat kunnen wij beter”, aldus Dokter Ziel.

Waarom die naam? “Dat moet je zo zien: ik vind dat alle problemen in de stad terug te voeren zijn tot een ding: levensgenot. Ik houd de vinger aan de pols van de stad.” Volgende maand, belooft Jaspers, maakt hij een filmpje over verslaafden.

De zalige avonden: de eerste is vanavond om 19.30 uur in Stadskleur Studio 8, Vale Poort, 8, Arnhem. Entree is gratis.

Bron: De Gelderlander 17-10-2003

Vitesse beproeft Griekse klasbak in zijn nadagen

Vitesse heeft een spits van naam op proef; Alexios Alexandris. De Griekse aanvaller van 34 jaar wilde gisteren niet reageren op zijn komst naar Arnhem. Normaal gesproken spreekt zijn naam ook voor zich.Alexios Alexandris trainde gisterochtend mee met Vitesse, de club waar in 1998 zijn landgenoot Nikos Machlas Europese bekendheid kreeg door de Europese gouden schoen te winnen. Alexandris moet het doen met nationale verkiezingen. Hij werd vier keer topscorer van Griekenland, eenmaal met AEK Athene en driemaal met Olympiakos. Hij hoort dankzij 229 treffers ook tot de beste vijf doelpuntenmakers ooit van Griekenland.

Vitesse, naarstig speurend sinds de blessure van Matthew Amoah, duikelde de spits op via het ‘circuit’. In de zomer kreeg Alexandris zijn cong√© bij het verjongende Olympiakos, de club waarmee hij zeven landstitels veroverde. Ook met AEK won hij drie titels.

Trainer Edward Sturing, niet zo happig op proefspelers, ging op basis van reputatie akkoord met een testperiode. Een oordeel wilde coach na √©√©n training niet geven. “Hopelijk traint hij komende week nog een paar dagen mee, dan weten we meer. Ik weet dat hij een grote reputatie heeft, maar ook dat hij al een tijdje niet meer speelt.”

Sturing moet een moeilijke afweging maken. Hij wil zijn selectie versterken, maar hoopt ook in de winterstop nog te kunnen shoppen bij de grote clubs van Nederland. Zo werd eerder bij PSV aangeklopt voor Jan Vennegoor of Hesselink en John de Jong. Vanwege het zware (Champions League) programma wilde PSV vooralsnog niet meewerken, maar mogelijk is dat in de winter allemaal anders. Maar mogelijk ook niet.

Naast gebleken fitheid zal Alexandris, die Engels spreekt, ook moeten aantonen dat hij beter is dan Emile Mbamba en de weer zo goed als fitte Jhon van Beukering. Aan een stand-in heeft de trainer geen boodschap. De status van Alexandris staat buiten kijf, de vraag is alleen hoe goed en hoe fit is hij nog. Sturing: “En hij moet natuurlijk in de groep passen.”

Alexandris hield zijn conditie de voorbije maanden op peil in de lagere regionen van het Griekse clubvoetbal en is zonder contract. Dat maakt het voor Vitesse ondanks de gesloten transfermarkt mogelijk de Griek, die volgende week 35 jaar wordt, direct in te lijven.

Helemaal onbekend is de meest productieve Griekse speler van de laatste vijftien jaar niet voor Nederlanders. In 1998 won Olympiakos in de Champions League thuis met 1-0 van Ajax door een treffer van Alexandris. Ook een andere Nederlandse keeper kreeg te maken met de Griek. Oud-Vitessenaar Sander Westerveld stond op 23 november 2000 met Liverpool in de hel van Athene tegenover Olympiakos en Alexandris. Twee keer kwam Liverpool op voorsprong, twee keer kwamen de Grieken terug. Na een fabuleuze gelijkmaker trok de behendige spits in de laatste minuut opnieuw de stand gelijk: 2-2. In totaal scoorde Alexandris vijf keer in Champions Leaguewedstrijden en tien keer in veertig interlands.

Bron: De Gelderlander 17-10-2003

Marc van Hintum onwennig tegen Vitesse

ARNHEM – RKC-linksback Marc van Hintum speelt zaterdag voor het eerst sinds zijn vertrek bij Vitesse tegen zijn oude club.”Het zal vreemd zijn om in het veld het geel-zwart tegenover me te hebben. Ik heb toch vijf jaar van mijn leven in die club gestoken.”

De voormalige Vitesse-aanvoerder zal Vitesse zaterdag nauwelijks herkennen: “Alleen met Claessens, Jevric, Martel en Cornelisse heb ik nog gevoetbald. Door het vertrek van al die andere spelers is de hierarchie zoek en kunnen de mensen ook niet verwachten dat ze nog meedoen om Europees voetbal.”

Van Hintum kan nu vrijuit praten over de situatie bij Vitesse: “Ik werd toen als woordvoerder naar voren geschoven in een roerige periode. Ik had wel een nadrukkelijke mening, maar die kon ik niet ventileren. Intern wel.”

De huidige RKC-er vermoedt dat hij mede daarom weg moest bij Vitesse: “Er werd gezegd dat ik te zwaar op de begroting zou drukken, maar dat lijkt met sterk. Ik denk wel dat meespeelde dat ik pro-Aalbers was. Feit is wel dat de club na zijn vertrek is ingestort.”

Van Hintum wil ooit terug naar Vitesse: “Het is een fantastische club, zie dit maar als een open sollicitatie.”

Bron: Omroep Gelderland 16-10-2003

FORUMAVOND SUPPORTERSVERENIGING

Donderdagavond om 20.00 uur organiseert de Supportersvereniging een Forumavond in Gelredome. Om mee te kunnen discussi√ęren kunt u zich vanaf nu per e-mail of telefonisch aanmelden.De presentatie tijdens de Forumavond is in handen van Erik Hagelstein, chef sportredactie van Radio en TV Gelderland. Voor de discussie avond zijn de volgende personen uitgenodigd. Het aantal deelnemers wordt naar alle waarschijnlijkheid nog uitgebreid.

Theo Mommers, directeur B.V. Vitesse
Drie raadsleden uit de Arnhemse politiek
Martin Berkhout, groep Revitalisatie
Henk Dekker, voorzitter Business Club Vitesse-Gelredome

Inschrijven voor de Forumavond kan via e-mail (info@vitesse.nl) of telefonisch tussen 08.30 en 12.30 uur bij de Supportersvereniging (026-8807312). De inschrijving sluit woensdagavond 15 oktober om 22.00 uur. Er is een maximum aantal deelnemers donderdagavond, derhalve is aanmelden vooraf noodzakelijk. Vergeet niet je volledige naam, adres, seizoenkaartnummer en (indien lid) lidmaatschapsnummer van de SV door te geven.

De Gelrelounge is geopend vanaf 19.30 uur. Vanaf 20.00 uur wordt gestart met de Forumavond.

Bron:Vitesse.nl oktober 2003

Partnership met Comfour Telecom

Vandaag zijn Comfour Telecom en Vitesse een partnership aangegaan. Zakelijk bellen op het vaste net met Comfour Telecom is voor bedrijven aanzienlijk goedkoper dan andere aanbieders, omdat Comfour Telecom over een technologisch centrum en een internationaal netwerk beschikt.Business Club-leden die gebruik gaan maken van de diensten van Comfour Telecom wordt daarbovenop extra voordeel gegeven in de vorm van √©√©n maand gratis bellen, ongeacht de hoogte van de telefoonrekening”, aldus Peter Grotenhuis, CEO van Comfour Telecom.

Dit ‚ÄėVitesse Telecom‚Äô-project is een voorbeeld van de nieuwe dienstverlening die Vitesse onlangs is gestart voor haar Business Club-leden. Directeur Theo Mommers van Vitesse is verheugd met dit partnership. “Dit project brengt niet alleen voordelen voor onze sponsors, maar leidt tevens tot extra inkomsten voor Vitesse via een provisieregeling. Bovendien verzorgt Comfour Telecom de gehele handling en organisatie van dit project.”

Bron: Vitesse.nl 16-10-2003

Vitesse vindt opvolger Nikos Machlas

Vitesse heeft momenteel de Griekse topschutter Alexios Alexandris op proef. De bijna 35-jarige aanvaller zou transfervrij naar Arnhem kunnen komen indien hij bevalt, al zal de club wel tot de komende transferperiode geduld moeten betrachten.’Hij traint deze week met ons mee’, aldus manager voetbal Jan Steuer tegenover VI.nl. ‘Hij lijkt in een goede conditie, maar dat zullen we deze week bekijken. Alexios speelde tot 1 juli bij Olympiakos Piraeus, sindsdien heeft hij geen club meer. Door de zware blessure van Amoah moeten we iets doen, maar in Nederland kunnen we niks vinden.’

Alexios Alexandris staat in zijn vaderland bekend als een absolute topschutter. Hij maakte 182 doelpunten in 374 duels in de Griekse competitie en werd vier keer topscorer van Griekenland (voor het laatst in 2002). Alexios werd maar liefst tien keer landskampioen: drie keer met AEK Athene en zeven keer met Olympiakos, waar hij in 1994 naartoe ging.

Bron: Vi.nl 16-10-2003

Aleksandris wil graag naar Vitesse

De Griekse spits Alexios Alexandris (34) kan per direct voor Vitesse gaan spelen. Aleksandris is momenteel op proef bij de Arnhemmers. “Ik wil graag een contract hier, maar ik kan nog niet te veel zeggen. We moeten nog praten”, aldus de spits. Trainer Edward Sturing wil het nog even bekijken: “Even afwachten hoe fit hij is. We kunnen hem per direct overnemen, dat is wel interessant. Je kon op de training zien dat hij heel slim is.” Technisch manager Jan Streuer is positief over de Griek: “Een scorende spits kunnen we wel gebruiken. Als het bevalt van beide kanten, tenminste.”

Bron: Omroep Gelderland 16-10-2003

Sturing verandert defensie Vitesse

Het ziet ernaar uit dat Vitesse-trainer Edward Sturing zijn verdediging voor het duel tegen RKC Waalwijk grondig gaat wijzigen. Sturing neemt daarmee maatregelen na de dramatische thuisnederlaag tegen FC Twente (3-5). Op de training van donderdag leek dat de twee spelers die bij de eerste twee doelpunten betrokken waren, geslachtofferd gaan worden. Purrel Frankel schoot al na een minuut in eigen doel en Michael Dingsdag speelde verkeerd terug op Jevric. Waarschijnlijk zal het centrale duo uit Cornelisse en Konterman bestaan. Michael Jansen krijgt een kans als linksback.

Bron: Omroep Gelderland 16-10-2003

Griekse spits op proef bij Vitesse

Vitesse heeft de Griekse spits Alexios Alexandris op proef. Alexandris heeft momenteel geen club en kan als hij bevalt transfervrij aangetrokken worden. Alexandris, die volgende week 35 wordt, scoorde 228 doelpunten in 455 wedstrijden in de Griekse competitie. De spits speelde zeven seizoenen bij AEK Athene, met tussendoor een seizoen bij Veria. De afgelopen negen seizoenen kwam hij uit voor Olympiakos Piraeus. Vorig seizoen scoorde Alexandris nog in de Champions League voor Olympiakos.Alexios Alexandris in beeld (Bron: UEFA.com)

Bron: Omroep Gelderland 16-10-2003

Vitesse vaak onderuit bij RKC Waalwijk

Vitesse wacht zaterdagavond een zware klus uit bij RKC Waalwijk. De laatste jaren moet Vitesse de punten telkens in Waalwijk laten. Vorig seizoen werd het 1-0 door een treffer van Patrick van Diemen. In 2002 verloor Vitesse met 3-2, ondanks goals van Matthew Amoah en Tim Cornelisse. In 2001 werd het zelfs 3-0 voor RKC. In 2000 pakte Vitesse voor het laatst een punt in Waalwijk, het werd toen 1-1. De laatste zege bij RKC dateert uit datzelfde jaar, toen Vitesse met 1-0 won voor de Amstel Cup. Een jaar eerder was de laatste competitiezege: 2-0 met twee doelpunten van Michel Kreek.

Bron: Omroep Gelderland 16-10-2003

De moeizame stap naar Arnhems profvoetbal

Op 11 november presenteren historisch onderzoeker Arjan Molenaar en publicist Rien Bor het boek ‘Vitesse 111; de sportieve geschiedenis van Vitesse 1892 – 2003’. Speciaal voor de Gelderlander hebben de samenstellers van het boek een serie van vier artikelen geselecteerd. Deze artikelen verschijnen om de veertien dagen in deze krant. Vandaag deel III, de periode 1954 – 1984. De eerste delen verschenen 18 september en 3 oktober.In de zomer van 1954 doet het betaald voetbal in Nederland zijn intrede. De Nederlandse Beroeps Voetbal Bond (NBVB), ook wel ‘wilde’ bond genoemd, start zijn eigen competitie. De KNVB heeft in zijn competitie de semi-profclubs verdeeld over vier eerste klassen. In Arnhem komt het betaalde voetbal maar moeizaam van de grond. Vitesse is ingedeeld in de eerste klasse A.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 16-10-2003

Rojer niet geschorst voor 1e elftal

Vitesse-trainer Edward Sturing kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk toch beschikken over aanvaller Eldridge Rojer. Rojer kreeg maandag in een duel van Jong Vitesse twee keer geel en dus rood. Bij een directe rode kaart mag een speler van het tweede team niet meedoen in wedstrijden van het eerste elftal. Bij twee gele kaarten telt de schorsing niet voor het eerste. Eldridge Rojer is daarom alleen geschorst in het eerstvolgende duel van Jong Vitesse en kan komend weekend gewoon meedoen in RKC-Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 15-10-2003

Vitesse wil verhuizen naar Papendal

Vitesse-directeur Theo Mommers wil de gehele club verhuizen van stadion Gelredome naar sportcentrum Papendal, waar de jeugd en het eerste elftal hun trainingen al afwerken. Alleen de wedstrijden van het eerste elftal zouden in de toekomst nog in het Gelredome gespeeld moeten worden. Door deze stap worden de kosten van de peperdure kantoren in het stadion van de balans gehaald. Bovendien moet zo de binding binnen de club worden vergroot. Tegenwoordig zien de spelers en de mensen die werkzaam zijn op de kantoren elkaar alleen op wedstrijddagen in het stadion.Door de bezuinigingen van het rijk op de Nederlandse sportbonden is er een nieuwe situatie ontstaan, waardoor Vitesse mogelijkheden ziet een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Alles hangt af van wie de nieuwe voorzitter van het NOC*NSF wordt’, aldus een cryptische Mommers. RuudVreeman en Erica Terpstra zijn hiervoor de belangrijkste kandidaten. Vitesse heeft al uitgewerkte plannen en tekeningen om snel zaken te kunnen doen. Een belangrijk gespreksonderwerp zal ook de grote wens van Vitesse zijn om de jeugdwedstrijden op Papendal af te werken. Tot nu toe stelde NOC*NSF zich op het standpunt dat Papendal een trainingsaccommodatie is, waar niet structureel wedstrijden moeten worden gehouden.

Bron: VI 15-10-2003

Persoonlijk: Bert Konterman
‘Ik erger me op de training’

Naam
Lubertus Gerard Konterman. Lubertus van mijn opa, Lubert. Gerard is afgeleid van Geesje, mijn oma.Geboren
Op 14 januari 1971 in Rouveen.

Woonplaats
Hierden.

Gezin
Ik ben getrouwd met Henri√ętte en sinds anderhalf jaar hebben we een dochtertje, Merit.

lees verder...

Bron: VI 15-10-2003

Rijnhal bij Gelredome is mogelijk

Een evenementenpaleis op het terrein van stadion Gelredome kan na 2012 een mogelijk alternatief worden voor de Rijnhal in Arnhem, zo vindt directeur J. van der Sloot van de Rijnhal. “Je kunt dan denken aan iets als de Heineken Music Hall nabij de Arena in Amsterdam.”Het maandag door de gemeenteraad aangenomen voorstel om te onderzoeken of de activiteiten van de Rijnhal op termijn kunnen worden ondergebracht in Gelredome vindt hij onzinnig en getuigend van gebrek aan inzicht. “De evenementen van Gelredome en de Rijnhal kun je niet met elkaar vergelijken.”

Ook directeur J. van Amstel van Gelredome is die mening toegedaan. Hij toont zich verrast door het idee voor een huwelijk. “Dit is helemaal nieuw voor mij.” Hij ziet er geen enkele noodzaak toe, zelfs niet om de activiteiten op elkaar af te stemmen. “Ik heb daar nog nooit een moment bij stil gestaan. Wij zijn geen echte concurrenten.”

In de komst van een muziekhal naast Gelredome ziet hij wel wat. “Daar zou ook het poppodium kunnen komen in plaats van in Luxor aan het Willemsplein. Ik heb me altijd afgevraagd waarom dat podium nu per se in Arnhem-Noord moet komen.”

De evenementen van de Rijnhal onderbrengen in Gelredome acht Van der Sloot regelrechte kapitaalvernietiging. “We draaien op kleinschalige evenementen, die per jaar zo’n 500.000 bezoekers uit de regio trekken en willen dat graag zo houden. Een festiviteit als Holiday On Ice is in een stadion ten dode opgeschreven, er blijft niets van over.

“Frans Bauer treedt liever tien keer op in een kleine zaal dan in een stadion. En ik zie de Arnhemse Muziek Federatie in de toekomst ook niet in Gelredome optreden. Tenzij er monstrueus hoge investeringen worden gedaan om binnen het stadion een intieme sfeer te cre√ęren. Wij zijn veel te klein om een moneymaker voor een moloch als Gelredome te kunnen zijn.”

Dat de gemeenteraad nu officieel voorstander is geworden voor sloop van de Rijnhal is voor Van der Sloot geen verrassing. Hij wijst erop dat de grond onder om de hal al lang geleden in stedenbouwkundige schetsen is aangewezen om daar iets nieuws op te bouwen.

“Maar voor 2012 kan er niets gebeuren. Dat is vastgelegd in de niet opzegbare huurovereenkomst die wij bij de verkoop van de Rijnhal aan de gemeente hebben afgesloten. Er is ook afgesproken dat we in 2009 in overleg treden met de gemeente om te bekijken wat er na 2012 met de Rijnhal gaat gebeuren.”

Van der Sloot benadrukt dat hij op geen enkele wijze hecht aan ‘de vloeren, de stenen en het dak’ van de Rijnhal, maar dat hij wel wil dat de kleinschalige evenementen een plek krijgen in het toekomstige Arnhem. Dit temeer, omdat gebleken is dat de Rijnhal goed loopt. “We zijn we nog tot aan het einde van het volgend jaar volgeboekt, ik geloof niet dat dit bij stadion Gelredome het geval is.”

Bron: De Gelderlander 15-10-2003

Verkoop Gelredome eindelijk rond

Alle betrokken partijen hebben dinsdag hun handtekening onder het koopcontract van Gelredome gezet. De koop van het stadion door de gemeente Arnhem maakt deel uit van het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome. De ondertekening ging vrijdag op het allerlaatste moment niet door. Door een administratieve fout konden de drankjes en hapjes toen weer worden opgeborgen. De gemeente steekt in totaal bijna 30 miljoen euro in het stadion en de voetbalclub. Eind september werd het plan definitief goedgekeurd door de Arnhemse raad. Een vorige versie van het plan stuitte op verzet van Gelredome.

Bron: Omroep Gelderland 14-10-2003

Rojer vrijwel zeker geschorst

Vitesse moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk vrijwel zeker doen zonder Eldridge Rojer. De aanvaller kreeg maandag rood in een wedstrijd van Jong Vitesse. Rojer scoorde de winnende goal tegen Jong RKC (3-2), maar kreeg in de laatste minuut zijn tweede gele kaart vanwege tijdrekken. Dit betekent normaliter automatisch een schorsing en die geldt ook voor het eerste elftal. Donderdag wordt de zaak behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB. Eerder dit seizoen miste Michael Jansen enkele wedstrijden, omdat hij rood kreeg in een duel van Jong Vitesse.

Bron: Omroep Gelderland 14-10-2003

Voorkeur Yildirim voor SC Heerenveen

De kans dat Ugur Yildirim komend seizoen voor SC Heerenveen voetbalt is heel erg groot. De 21-jarige Apeldoorner vertrekt na dit seizoen transfervrij bij GA Eagles. Naast SC Heerenveen hebben zich nog drie clubs gemeld voor de talentvolle spits. Het zou gaan om FC Groningen, RBC Roosendaal en FC Twente. Het gerucht dat Yildirim al heeft getekend in Friesland, wordt met klem ontkend. Yildirim heeft aangegeven dat bij in de buurt van Apeldoorn wil spelen. Hij laat daar een huis bouwen. NEC en Vitesse hebben tot op heden geen belangstelling getoond voor Yildirim.

Bron: Omroep Gelderland 14-10-2003

Aalbers te gast bij Leefbaar Arnhem

Vrijdag 17 oktober aanstaande organiseert Leefbaar Arnhem in Stadskleur Studio 8 – Vale Poort 8 te Arnhem, een avond met politieke items, waaronder een gesprek met Karel Aalbers.Aanvang 19.30 uur
gespreksleider Martin van Meurs

Na een lange periode van stilzwijgen, interviewt Martin van Meurs Karel Aalbers over de gang van zaken rond het reddingsplan van Vitesse. Het item staat op de agenda om ca. 21.00 uur, gezien de te verwachten opkomst, tijdig aanwezig!

14-10-2003

Vertrektijd bussen

Zaterdag vertrekken de bussen naar RKC-Waalwijk-Vitesse om 18.00 uur vanaf Gelredome

14-10-2003

Traditioneel bestuur uit, raad van commissarissen in
‘Vrienden van Vitesse’ hebben naast Gemeente en directie ook benoemingsrecht

Vitesse heeft het traditionele clubbestuur, sinds mensenheugenis het gezicht van de club, afgezworen. De Arnhemse voetbalclub gaat verder in een nieuwe organisatie met een raad van commissarissen boven de directie.De voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) krijgt een gezichtsbepalende functie bij de Arnhemse voetbalclub. De nieuwe rvc controleert de directie. Verschillende kandidaten, geselecteerd door de ‘vrienden van Vitesse’, de gemeente en de directie, zijn benaderd. Op 1 november moet de formatie rond zijn.

Het installeren van een rvc is één van de wijzigingen in de cluborganisatie, nu het reddingsplan van de gemeente is goedgekeurd. De directie, met algemeen directeur Theo Mommers, houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken. Daarboven komt de raad, waaraan de directie verantwoording aflegt.

De belangrijkste man voor die raad is de voorzitter, die naast de algemeen directeur ook naar buiten treedt als voorman van de club. Vitesse is op zoek naar iemand met ‘hart voor de club, voetbal en de stad Arnhem’. Hij (of zij) zal een gezichtsbepalende rol spelen voor de buitenwacht.

Het is uitgesloten dat Karel Aalbers voor die functie in aanmerking komt. Een terugkeer van de oud-voorzitter, die op de achtergrond vecht voor een rol bij de club, is niet meer aan de orde. De gemeente Arnhem schoof eerder Henk Ramautar naar voren als beoogde nieuwe sterke man van Vitesse. De commercieel directeur van Amicon wordt niet meer als geschikte kandidaat gezien voor het voorzittersschap, mogelijk wel namens de gemeente voor de raad.

De nieuwe raad van commissarissen zal bestaan uit vijf leden, die onbezoldigd toezicht houden op de Arnhemse voetbalclub. De gemeente Arnhem mag √©√©n vertegenwoordiger aanwijzen. Ook de drie ‘Vrienden van Vitesse’ houden vanwege hun miljoenenbelang een belangrijke rol. Zij hebben het benoemingsrecht op twee leden van de rvc.

De rvc houdt zich bezig met de grote lijnen van het beleid. Leden hoeven slechts een beperkt aantal uren in de club te steken. Binnen de voetbalclub blijft nog wel een bestuur bestaan, dat van de stichting betaald voetbal (sbv) Vitesse. In die stichting ligt de ziel van de club (speelrecht, logo’s, kleuren, naam) verankerd. Het bestuur van die stichting speelt verder geen rol bij het beleid van de club.

Bron: De Gelderlander 14-10-2003

Einde van de Rijnhal lijkt in zicht

Het einde van de Rijnhal lijkt in zicht. De Arnhemse gemeenteraad kiest er voor om de Rijnhal op lange termijn af te breken en evenementen onder te brengen in Gelredome. Dit voorstel van D66 werd gisteravond aangenomen door de gemeenteraad. Komende jaren moeten de activiteiten in de Rijnhal en Gelredome beter op elkaar worden afgestemd. Intussen moet onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheden om de activiteiten van de Rijnhal vanaf 2009 onder te brengen in stadion Gelredome. Daarmee moet Arnhem één evenementenhal annex voetbalstadion krijgen en kan de Rijnhal worden gesloopt.

Bron: De Gelderlander 14-10-2003

Knappe winst Jong Vitesse

Mede dankzij twee treffers van spits Van Beukering behaalde Jong Vitesse maandagavond in Rheden een knappe overwinning op Jong RKC Waalwijk: 3-2. Eldridge Rojer ontving in de laatste minuut zijn tweede gele en dus rode kaart.Jong RKC begon beter aan de wedstrijd en kwam al na twee minuten op voorsprong. De afgeslagen corner werd randje zestien door Jason Oost knap en hard ingeschoten. Binnen tien minuten had Vitesse op gelijke hoogte moeten komen, maar spits Ahahaoui stuitte na een goede actie van Rojer op de doelman. In het steeds aantrekkelijker wordende duel speelden beide ploegen aanvallend voetbal. De gasten counterden echter in de 39e minuut simpel naar 0-2. De actie was van Oost en de afwerking van Torma. Jong Vitesse liet zich er niet door van de wijs brengen en bleef naar voren spelen. Na een goede actie van Van Beukering schoot Rojer twee minuten later uit de draai de aansluitingstreffer binnen en nog geen zestig seconde later maakte Van Beukering uit de rebound 2-2. Dezelfde aanvaller had in de extra tijd van de eerste helft zelfs de 3-2 op zijn schoen, maar doelman De Vogt redde bekwaam.

Na rust speelde de ploeg van Theo Bos een stuk beter en feller dan de ploeg uit Waalwijk. Uit een voorzet van Fafiani kopte Van Beukering prachtig zijn tweede van de avond binnen, 3-2. Jong Vitesse bleef goed spelen, maakte goed gebruik van de snelheid van Rojer, maar wist RKC niet op grotere achterstand te zetten. Hierdoor werden het nog tien hectische laatste minuten, waarin Rojer nog een tweede en dus rode kaart ontving van de scheidsrechter. Jong Vitesse bleef gelukkig stand houden en behaalde zo een uitstekende overwinning op Jong RKC. De winst betekende tevens de eerste van het seizoen.

Jong Vitesse – Jong RKC Waalwijk 3-2 (2-2)
0-1 Oost ‘2
0-2 Torma ’39
1-2 Rojer ’41
2-2 Van Beukering ’42
3-2 Van Beukering ’60

Geel: Van der Geest, Doms (RKC)
Rood: Rojer (2x geel, Vitesse)

Jong Vitesse
Rensen, Lansana, Groeneveld, Davids, Azoum, Dors, Zongo, Fafiani, Rojer, Van Beukering en Ahahaoui (’48 Biya).

Jong RKC Waalwijk
De Vogt, Peppinck, Van der Geest, Doms, Ramos, Molhoek (’75 Brazil), Oost, Langedijk, Torma, Van der Velden (’46 Van der Heyden), Zbayri (’57 Claessens).

Bron: Vitesse.nl 13-10-2003

Teenbreuk Nick Hofs niet geheeld

ARNHEM – De teenbreuk die Nick Hofs twee weken geleden opliep in het duel tegen FC Utrecht, is niet geheeld.Hofs kwam afgelopen donderdag uit het gips en had normaal gesproken de training mogen hervatten. De breuk bleek echter niet hersteld. Nick Hofs kon alleen een lichte looptraining afwerken: “Ik heb alleen een beetje gelopen en dat ging wel. Maar toen ik uit het gips kwam, deed het zeker nog pijn. Een behoorlijke tegenvaller.”

Hofs weet niet hoelang hij er nu nog uitligt: “Komend weekend tegen RKC Waalwijk wordt denk ik niks. Donderdag wordt er weer een foto gemaakt.”

Bron: Omroep Gelderland 13-10-2003

Gert Claessens haakt af op training

ARNHEM – Vitesse-speler Gert Claessens haakte maandag opnieuw af tijdens de training. De middenvelder kreeg een tik tegen de kuit.Claessens had de laatste tijd last van “zware benen”. De Belg voelde zich moe en liet zijn bloed onderzoeken. Dat bleek in orde en tijdens het afgelopen vrije weekend trainde hij extra.

Didier Martel trainde wel weer voluit mee. De Franse vleugelspeler lijkt hersteld van zijn achillespeesblessure, waarvan hij al weken last had. Ook Emile Mbamba maakte zijn rentree op het trainingsveld. De spits verrekte vorige week een spier in zijn lies.

Bron: Omroep Gelderland 13-10-2003

Inhoud De Verlenging

Het voetbalprogramma van TV Gelderland , gepresenteerd door Pascal Kamperman, is weer van start gegaan. Ook dit seizoen staat iedere maandag het Gelderse betaald voetbal weer centraal in De Verlenging. Iedere week belicht De Verlenging de prestaties van NEC, Vitesse, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap. Met alle doelpunten, interviews, eigen beelden en de analyse van Jan Sommerdijk.

Bron:TV Gelderland 13-10-2003

Kaartverkoop Amstelcup

Vitesse speelt op dinsdag 28 oktober 20.00 uur in de 3e ronde van de Amstel Cup tegen FC Volendam. De kaartverkoop is zaterdag 11 oktober van start gegaan.Voor het bekerduel is er vrije verkoop en is er geen maximum aan het aantal te kopen kaarten. Voorverkoop via Ticketbox van zaterdag 11 oktober tot en met 27 oktober. Prijs van een toegangskaart is ‚ā¨ 10,- Er worden geen kaarten verkocht voor de Noord-tribune. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s geopend vanaf 18.00 uur.

Bron:Vitesse.nl 13-10-2003

Het Geweten van Vitesse
Gert Claessens houdt zich alleen met voetbal bezig

Nee, ‘de nieuwe leider’ vindt hij zichzelf niet. Hij waakt alleen over de mentaliteit binnen de spelersgroep. Maar wie Vitesse aan het begin van het seizoen in actie heeft gezien, valt op dat de Arnhemmers alleen maar met het mes tussen de tanden spelen, als Gert Claessens in de basis staat. Zonder h√®m ontbreekt voorlopig de strijd en de passie. De 31-jarige nuchtere Belgische middenvelder is er te bescheiden voor om het z√®lf te zeggen, maar zonder z’n Vlaamse leeuw brult Vitesse minder hard.Het is daarom maar goed, dat Claessens n√®t een nieuw contract bij de club heeft getekend, dat hem tot 2006 in Arnhem houdt. De oude verbintenis liep aan het eind van dit seizoen af en met de nieuwe overeenkomst laat Vitesse zien, dat de club hern graag wil behouden. Of – in het andere geval – een flinke transfersorn voor de routinier wil beuren. Toch was er een probleem. Interim directeur Theo Mommers, die zich bezig houdt met de grootscheepse sanering bij de club, kondigde immers aan, dat contracten slechts onder √©√©n voorwaarde zouden worden opengebroken en verlengd: als de speler een stapje terug wilde doen. Dat wilde dus zeggen dat de grootverdieners bij de club alleen voor veel minder geld een nieuwe verbintenis konden tekenen.

lees verder...

Bron: ELF magazine nr.9

Kesler: ¬īLicentie Vitesse na januari 2004 onzeker¬ī
KNVB-directeur Henk Kesler en de stand van het Nederlandse betaald voetbal

In sterk afgeslankte vorm zijn vorige maand √†lle clubs in het Nederlandse betaalde voetbal weer onvervaard het nieuwe avontuur tegemoet gegaan. In nieuwe omstandigheden, dat wel. Want voor het eerst is de som der begrotingen teruggelopen. En fors ook. Naar schatting zelfs met zo¬īn twintig procent. Maar als we KNVB-directeur Henk Kesler eerlijk vragen of er nou genoeg is gesaneerd, is het antwoord nee. ‚ÄúNog altijd is er een aantal clubbestuurders dat de indruk wekt niet helemaal van de ernst van de zaak doordrongen te zijn.‚ÄĚHet Nederlandse betaalde voetbal heeft een onrustige zomer achter de rug. Met hoge financi√ęle nood en dreigende faillissementen. Het gevolg: oplopende werkloosheid en kommer en kwel alom. ‚ÄúTja”, zegt KNVB-directeur Henk Kesler niet zonder ironie vanuit z’n zetel op het sporteentrum van de nationale voetbalbond in Zeist, “in een bedrijfstak als de onze is het eigenlijk nooit rustig, zeker zolang er een voorzitter is als Jorien van den Herik van Feyenoord.” Het is een schimpscheut die k√°n. Kesler kent de baas van De Kuip als geen ander: Van den Herik kan uitdelen, maar gelukkig ook incasseren.

lees verder...

Bron: ELF magazine nr.9

Shirtsponsors Holland Casinio Eredivisie
Naam club Voorzijde Achterzijde Schatting in ‚ā¨
ADO Den Haag Hommerson Casino¬īs 350.000
Ajax ABN AMRO 6.800.000
AZ Actus Notarissen 800.000
Feyenoord Stad Rotterdam Verzekeringen 4.500.000
FC Groningen Centric Bos Incasso 500.000
SC Heerenveen Univé Verzekeringen 1.200.000
NAC Breda Garcia Jeanswear/Hyundai (om en om) 500.000
NEC AG Neovo LCD Monitors/Setpoint Men’s Fashion (om en om) 600.000
PSV Philips 7.500.000
RBC Roosendaal
RKC Waalwijk VHS Onroerend Goed 600.000
Roda J.C. Eneco Energie 1.000.000
FC Twente Zwanenberg Food Group Kips 750.000
FC Utrecht AMEV 1.500.000
Vitesse Sunweb 700.000
FC Volendam Afab Geldservice lvoca/Kras 450.000
Willem II Interpolis Verzekeringen 1.000.000
FC Zwolle Falabelia Design for Men 400.000

Bron: ELF magazine nr.9 /GLP Brandsworld

Vitesse lonkt opnieuw naar Papendal

Vitesse hoopt zich opnieuw te vestigen op nationaal sportcentrum Papendal. De hoop komt voort uit de bezuinigingen van het rijk op de Nederlandse sportbonden. Directeur Theo Mommers vermoedt dat de financi√ęle overwegingen NOC/NSF op andere gedachten brengt. De sportkoepel wenst geen wedstrijden op de trainingslocatie. Vitesse vindt dat de jeugdduels deel uitmaken van het trainingsprogramma. Mommers wil de club op √©√©n locatie onderbrengen om de binding te vergroten. Vitesse heeft uitgewerkte plannen voor een nieuwe accomodatie.

Bron: De Gelderlander 11-10-2003

Ondertekening contracten gemeente, Vitesse en Gelredome uitgesteld

Op het allerlaatste moment is de ondertekening van de contracten voor het reddingsplan voor Gelredome en Vitesse gisteravond om half negen afgelast. Eerst om vijf uur en later om negen uur moesten de champagnefleskurken knallen. Hapjes, drankjes, obers, op veertig gasten was gerekend. Maar het ging niet door. Vier belangrijke contracten waren om vijf uur niet rond. Drie waren in een paar uur nog geregeld. Maar notaris Heuft ontdekte nog een foutje: de banken hadden vergeten enkele registratienummers in een royementsverklaring van een hypotheekakte van Gelredome op te nemen. Toen ging het feest niet door. De champagne kon weer warm worden. De hapjes van tafel.

Bron: De Gelderlander 11-10-2003

Blamage op het laatste moment

Vrijdag 10 oktober 2003, 17.00 uur. Het tijdstip van de ondertekening van tal van contracten waarmee Vitesse en Gelredome eindelijk echt zouden zijn gered. Waardoor de gemeente Arnhem eindelijk stadion en grond in handen zouden krijgen.

Zouden. Inderdaad. Want het feest ging niet door. Alleen de borrelnootjes stonden gisteravond om elf uur nog in de feestelijk aangeklede Schepenzaal van het Arnhemse Duivelshuis waar de ondertekening had moeten worden beklonken. Van de feestzaal heeft niemand gebruik gemaakt.

Het zou allemaal om vijf uur gebeuren. Maar dat lukte niet. Het eerste uitstel zou tot 21.00 uur duren. De Vrienden van Vitesse hadden meer tijd nodig om met Vitesse tot overeenstemming te komen. Nuon moest nog een kwijting ten aanzien van Gelredome bij de gemeente inleveren. Maar dat was rond half acht geregeld.

Goedgemutst toog een stoet adviseurs, advocaten, vertegenwoordigers en projectleiders van betrokken partijen richting notaris. En daar bleek een nieuw probleem. In een van de royementsverklaringen van het bankenconsortium dat nog twee hypotheken op Gelredome heeft, ontbrak een registratienummer. Dat zou gerepareerd kunnen worden met het simpel overtikken van de akte inclusief de nummers èn nieuwe handtekeningen van bankdirecteuren. Maar er waren geen twee bevoegde bankdirecteuren in Arnhem en omgeving die op tijd konden zijn om het feest alsnog om negen uur te laten beginnen. Dus werd half negen de operatie afgeblazen. Zonder champagne toch een kater bij velen die blij zouden zijn om verlost te zijn van het slepende dossier reddingsplan.

De hapjes en drankjes konden worden opgeruimd. Genodigden konden naar huis, als ze dat al niet waren. Intussen had het nabij het gemeentehuis geleden Dudok goede zaken gedaan. Vertegenwoordigers van Gelredome, Vitesse en gemeente hadden er al gegeten en gedronken.

En daarmee bleek de aflevering van de soap rond het reddingsplan gisteravond onverwacht niet de laatste maar mogelijk voorlaatste. Verantwoordelijk wethouders R. Gast en S. van Bodegraven, die de vertraging ‘vervelend’ noemden, hopen ‘in de loop van volgende week’ de zaak af te ronden.

Bron: De Gelderlander 11-10-2003

“Vitesse over drie jaar weer Europa in”

Vitesse moet in 2006 weer Europees voetbal halen. Dat is de ambitie die algemeen directeur Theo Mommers volgende week tegenover de supportersclub en de sponsors uitspreekt.

In november, wanneer de nieuwe raad van commissarissen aantreedt, zal de interim-directeur zijn uitgewerkte plannen presenteren aan de clubleiding. De Europese ambitie in 2006 is de laatste stap van een driejarenplan. Mommers beschouwt het lopende seizoen als ‘overbruggingsjaar’ met handhaving als doelstelling. Daarna volgt een seizoen van ‘herstel’ en aansluiting bij de middenmoot. “In het derde jaar is de ambitie Europees voetbal. Als dat niet lukt, is het heel simpel. Dan gaan er koppen rollen, in elk geval de mijne”, sprak Mommers gisterochtend helder.

Cruciaal in het plan is dat Vitesse dit seizoen overleeft. Na zes duels staat de ploeg van Edward Sturing echter zestiende. “Ik ben het met de technische staf eens dat we ons moeten versterken, maar er gaat hier geen dubbeltje meer uit voor er √©√©n binnen is. Als supporters en sponsors bedenkingen hebben of sneller terug naar de subtop willen, is dat prima, maar dan moeten ze dat wel zelf mogelijk maken.”

Mommers baseert zijn driejarenvisie op de begroting van 10 tot 13 miljoen euro (‘voldoende voor de subtop’) en potentie in de selectie. “Buiten de top drie zijn de verschillen in begroting klein. Je technische beleid bepaalt of je Europees voetbal haalt. We hebben een jonge ploeg met geweldig veel potentie, alleen is de balans te ver doorgeslagen naar jeugd. Daarom moet er routine bijkomen.”

In bijeenkomsten met supportersgroepen en businessclub zoekt Mommers nadrukkelijk de ‘dialoog’. Hij wil de plannen en ambities doorspreken met de twee belangrijkste pijlers van de voetbalclub en gezamenlijk nieuwe idee√ęn ontwikkelen.

Vitesse is na het voorbije rampjaar duizenden seizoenkaarthouders kwijt. “We moeten samen kijken hoe we van 15.000 naar 25.000 seizoenkaarthouders gaan.” Mogelijk gaan de prijzen omlaag, in elk geval worden de verschillen kleiner tussen het duurste en het goedkoopste kaartje.

Ook de prijzen van loges, skyboxen en businesstoelen worden aangepast. Mommers: “De prijzen zijn niet meer van deze tijd.” Volgens de interim-directeur heeft Vitesse de voorbije jaren geldschieters min of meer in de steek gelaten. Hij wil een nieuwe businessclub beginnen (club van 1.000 euro) en bestaande sponsors nieuwe mogelijkheden bieden.

Bron: De Gelderlander 11-10-2003

Loungen, nieuwe trend bij Vitesse

Het roer op het commerci√ęle vlak bij Vitesse moet om. De jacht op nieuwe bedrijven moet veranderen in het koesteren van de huidige sponsors. “Ondernemers moeten weer tevreden worden”, vindt directeur Theo Mommers.

Loungen. Dat moet de nieuwe trend worden voor sponsors bij Vitesse. Wie denkt dat dit betekent dat de ondernemers tijdens voetbalwedstrijden onderuitgezakt op kussens liggen en hippe cocktails drinken terwijl uit de speakers relaxte muziek komt, heeft het echter mis.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 11-10-03

Gemeente koopt officieel Gelredome

ARNHEM – De gemeente Arnhem heeft vrijdagavond officieel stadion Gelredome gekocht.

De koop van het stadion is onderdeel van het reddingsplan voor voetbalclub Vitesse. De gemeente Arnhem steekt in totaal bijna 30 miljoen euro in het stadion en de voetbalclub.

Het reddingsplan werd eind september definitief goedgekeurd door het gemeentebestuur. Het enige dat nu nog volgt is een onderzoek naar de totstandkoming van het reddingsplan. Daarbij ligt de bedenker van het plan, wethouder Gast, onder vuur.

Bron: Omroep Gelderland 10-10-2003

Supportersvereniging organiseert forumavond

Reserveer donderdag 16 oktober ’03 in je agenda!!!! Dan organiseert de offici√ęle Supportersvereniging Vitesse in samenwerking met Vitesse een forumavond. De forumavond zal worden gehouden in Gelredome. Op deze forumavond zal in ieder geval algemeen directeur van Vitesse de heer Mommers aanwezig zijn. De Supportersvereniging zal op korte termijn meer informatie geven over hoe je je op kan geven voor deze avond, wie er verder aanwezig zullen zijn, etc. Houd hiervoor deze site en het regionale dagblad in de gaten.

10-10-03

Poll: ‘Op welke positie moet er versterking komen?’

Volgens het artikel ‘Vitesse mag na redding weer investeren’ is er ruimte voor een eventuele versterking. Als u nu het voor het zeggen zou hebben voor welke positie zou u dan versterking halen? U kunt maar 1 positie kiezen.

Geef uw mening

Bekijk hier de tussenstand

Oktober 2003

Kaartverkoop AC/3e ronde
Vitesse – FC Volendam (dinsdag 28 oktober, 20.00 uur)

Voor het bekerduel is er vrije verkoop en is er geen maximum aan het aantal te kopen kaarten. Voorverkoop via Ticketbox van zaterdag 11 oktober tot en met 27 oktober. Prijs van een toegangskaart is ‚ā¨ 10,- Er worden geen kaarten verkocht voor de Noord-tribune. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s geopend vanaf 18.00 uur.

Bron: Vitesse.nl 10-10-2003

Update blessures

De ziekenboeg begint weer wat leger te worden. Nicky Hofs mag donderdag uit het gips en Kalle Sone gaat binnenkort zijn rentree maken in Jong Vitesse. Ook Claessens is weer herstellende.

De Belg traint volledig mee met de groep en voelt zich alweer een stuk beter. Voor alle zekerheid is zijn bloed onderzocht. De uitslag daarvan wordt binnenkort verwacht. Hoe staat het met de overige blessuregevallen. Een overzicht:

Nicky Hofs
De middenvelder gaat donderdagmiddag uit het gips. Hofs, die in de wedstrijd tegen FC Utrecht niet alleen het eerste doelpunt maakte maar tevens een teen brak, zal zich volgende week weer op het trainingsveld melden.

Matthew Amoah
“Met Matthew gaat alles volgens schema”, aldus fysiotherapeut Jos Kortekaas. Volgende week begint de aanvaller met (onbelast) fietsen en over een week of twee zal voorzichtig begonnen worden met wandelen.

Kalle Sone
De rechtspoot brak in de voorbereiding een middenvoetsbeentje, maar is inmiddels dusdanig hersteld dat hij op korte termijn een wedstrijd met Jong Vitesse zal spelen.

Bron:Vitesse.nl 09-10-2003

De nachtmerrie van iedere voetballer

Het is de nachtmerrie van iedere voetballer: een eigen doelpunt scoren. Er is maar een ding erger: een eigen doelpunt scoren in recordtijd. Vitesse-speler Purrel Fr√§nkel overkwam het afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen FC Twente. Exact na 19.3 seconden lag de bal al achter zijn eigen doelman Dragan Jevric. Een nieuw Nederlands record. “Maar dat record mag iedereen zo van mij overnemen.”

Arme Purrel Fränkel. De verdediger heeft in zijn loopbaan als profvoetballer vaker in het verkeerde dan in het goede doel geschoten. Drie eigen goals (twee met Vitesse, een bij De Graafschap) tegenover een echte goal (in dienst van De Graafschap).

Het is in dit nog prille seizoen al zijn tweede misser in eigen doel. “In de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Ajax ging het ook al fout. Toen schoot ik de bal vanaf de zestienmeter in eigen doel. Dat was na dertig minuten en betekende de gelijkmaker voor Ajax. Uiteindelijk verloren we met 2-1.”

Vrijdagavond tegen Twente was Fr√§nkel veel sneller. “Het was nota bene de eerste aanval van Twente. Onze keeper werkt de bal weg, ik krijg hem voor mijn voeten en denk dat er een speler in mijn rug zit om de bal binnen te tikken. Dus wil ik de bal snel wegwerken. Gevolg: ik raak hem verkeerd. Totaal verkeerd zelfs. Het zag er denk ik behoorlijk lullig uit.”

Nog lulliger was dat een record betekende. ,,Ja, een vriend belde mij direct op. In de Telegraaf stond dat ik de ‘snelste schutter in eigen doel’ ben. Tweede staat Gijs Steinmann, maar zijn tijd weet ik niet. Wat, dertig seconden? Tsja, dat is een aardige kloof.” Een kloof die wat Fr√§nkel betreft snel mag worden gedicht. ,,Het liefst de eerstvolgende speelronde al. Het lijkt me niet echt prettig om over tien jaar nog bovenaan dit lijstje te staan.”

De hele wedstrijd tegen Twente en ook nog de rest van het weekend bleef Fr√§nkel balen van zijn eigen doelpunt. ,,Ik heb tijdens de wedstrijd toch een tijdje wat verdoofd rondgelopen. Je voelt je rot en na de wedstrijd spreekt iedereen je er ook nog op aan.” Nee, Fr√§nkel heeft zijn ‘goal’ nog niet terug gezien. ,,Daar had en heb ik eerlijk gezegd ook niet zo’n behoefte aan.”

Met twee vermeldingen is Vitesse sterk vertegenwoordigd in de top tien eigen doelpunten. Ook Jan van Halst scoort goed met zijn eigen doelpunt afgelopen maart tegen PSV. ,,Was dat al na twee minuten? Ik dacht pas na vijf. Het was echt zo’n klassiek eigen doelpunt: strakke voorzet van links die ik met mijn puntje het doel inschiet. Echt een saaie. Ik heb een veel fraaier eigen doelpunt op mijn naam staan. Toen ik nog bij FC Twente speelde, thuis tegen Feyenoord. Ik schoot de bal met een halve lob achter Sander Boschker, echt een wereldgoal. Het was de 0-1, gelukkig trokken we de zaak daarna nog recht. We wonnen met 5-1 en ik kreeg nog een penalty mee na een doodschop van John de Wolf.”

Zijn eigen doelpunt met Vitesse tegen PSV was veel pijnlijker. ,,Op die wedstrijd stond enorm veel druk. We verkeerden dik in degradatieproblemen en er was veel kritiek op trainer Mike Snoei. Om hem in het zadel te houden moesten we tegen PSV een goed resultaat halen. Na twee minuten scoor ik in eigen goal en is de wedstrijd, zeker tegen PSV, natuurlijk gelopen. Ik kon wel door de grond zakken.”

Het is een ongeschreven regel dat degene die in eigen goal schiet nooit iets wordt verweten. ,,Nee, het zou natuurlijk ridicuul zijn als je zo’n jongen vervolgens stijf scheldt. Of hij moet op die wedstrijd gegokt hebben natuurlijk.” Ook Fr√§nkel heeft geen enkele negatieve reactie gekregen op zijn eigen doelpunten. ,,Je collega’s begrijpen dondersgoed dat het een verschrikkelijk moment is.”

Bron: De Limburger 08-10-2003

Gert Claessens voelt zich al beter

Vitesse-speler Gert Claessens voelt zich al weer veel beter na een aantal weken last te hebben gehad van vermoeide benen. “De uitslag van mijn bloedonderzoek is er nog niet, dat geeft mij misschien nog meer duidelijkheid.”

Claessens heeft zelf wel een idee waar de fysieke problemen vandaan kwamen: “Ik denk dat ik te veel heb moeten pieken met te weinig trainingsarbeid.” Claessens vroeg afgelopen vrijdag tot irritatie van trainer Edward Sturing om een wissel, omdat hij last had van vermoeide benen. “Ik ga zaterdag extra trainen, zodat ik snel kan herstellen.”

Bron: Omroep Gelderland 08-10-2003

Bredevoort-Vitesse 0-7

Vitesse heeft dinsdagavond het oefenduel tegen vijfdeklasser Bredevoort met 7-0 gewonnen. Mamadou Zongo tekende voor drie treffers. Het 50-jarig jubileum van de zondag amateurvereniging werd ondanks de hevige regenval toch nog bezocht door ruim 400 toeschouwers. Zij zagen Vitesse in de eerste helft vijfmaal scoren. Na rust konden er nog slechts twee treffers worden genoteerd, waarvan √©√©n doelpunt van een speler van Bredevoort was. Luci√ęn Dors, speler van Jong Vitesse maakte in de tweede helft zijn debuut in het eerste elftal van Vitesse.

Bredevoort – Vitesse 0-7 (0-5)

0-1 Zongo ‘5 (kopbal uit een voorzet van Fafiani)
0-2 Konterman ’11 (uit vrije trap van Schaars)
0-3 Rojer ’30 (uit corner van Schaars)
0-4 Zongo ’33 (uit voorzet van Fr√§nkel)
0-5 Zongo ’43 (strafschop)
0-6 ’81 (eigen doelpunt speler Bredevoort)
0-7 Konterman (kopbal uit corner van Zongo)

Opstelling Vitesse
Van Fessem, Cornelisse, Claessens, Konterman, Fr√§nkel (’46 Jansen), Rankovic, Bochem (’60 Dors), Schaars, Fafiani, Zongo, Rojer (’60 Van Beukering).

Bron: Vitesse.nl 08-10-2003

Vitesse mag na redding weer investeren

Met 21 tegen 17 stemmen besloot de Arnhemse gemeenteraad afgelopen week eindelijk het reddingsplan voor Vitesse en stadion Gelredome te fiatteren. Daardoor wordt de gemeente voor 19,3 miljoen euro eigenaar van Gelredome en de aanpalende grond. Vitesse krijgt een lening van tien miljoen euro, die grotendeels direct wordt doorgesluisd naar schuldeisers. Door het jawoord van de gemeenteraad kan Vitesse het contract met Gert Claessens ondertekenen. De twee partijen kwamen al eerder overeen tot en met 2007 met elkaar verder te gaan. Deze week praat de club ook met tien andere spelers over contractverlenging. Aanvoerder Tim Cornelisse en aanvaller Didier Martel hebben een aanbod in beraad.

Trainer Edward Sturing kreeg de toezegging dat hij zijn selectie mag gaan versterken. Sturing: ‘Dat is ook hard nodig, maar lang niet zo gemakkelijk als het klinkt. Ik wil geen jongens voor de breedte, maar spelers die de groep direct versterken. In Nederland zouden we nu zaken kunnen doen, maar als we een buitenlandse speler willen halen moeten we tot de winterstop wachten. Dan gaat de internationale markt pas weer open.’

Bron: VI 08-10-2003

Hofs mag uit het gips

Nick Hofs mag aan het eind van deze week uit het gips. De middenvelder van Vitesse kampt met een gebroken teen en miste daardoor al de wedstrijd van vrijdag tegen FC Twente (3-5 nederlaag). Hofs liep de blessure op in het gewonnen uitduel met FC Utrecht (1-3), waarin hij nog wel de openingstreffer maakte.

Bron: VI 08-10-2003

Claessens vraagt uitgeput om wissel

Vitesse-middenvelder Gert Claessens kon in de tweede helft van Vitesse-FC Twente (3 -5) niet verder spelen. De routinier kampte met dermate verzuurde benen dat hij zijn trainer Edward Sturing moest vragen hem te wisselen. Net na afloop van het duel was de coach vol onbegrip: “Ik heb me als speler nooit laten wisselen.’ Claessens: ‘Daar hebben we het inmiddels samen over gehad, ik ben niet het type dat daar amok over gaat maken. We hadden net verloren, dan ben je altijd wat emotioneler.’

Inmiddels traint de Belg met een hartslagmeter en wordt zijn bloed onderzocht. ‘Misschien is het alleen een trainingsachterstand’, zegt Claessens, ‘want ik heb net drie weken stilgelegen en daarna kreeg ik een darmontsteking. Zodoende miste ik de helft van de trainingen. Wij hebben z√≥’n smalle selectie dat je direct weer moet spelen. Dat kan weleens geforceerd gaan. Nu zie je het ook weer met Bert Konterman. Die jongen is drie weken weggeweest door een zware longontsteking en moest na een paar trainingen alweer meespelen tegen FC Twente. Hij was nota bene minimaal drie kilo afgevallen, eigenlijk is dat onverantwoord.’

Bron: VI 08-10-2003

Zongo scoort drie keer in oefenduel

Vitessenaar Mamadou Zongo heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd tegen vijfdeklasser Bredevoort drie keer het net weten te vinden. Vitesse won met 7-0. Zongo was ruim twee jaar uit de roulatie vanwege een slepende blessure. Hij speelde dinsdag voor het eerst weer de volle 90 minuten. De andere goals van Vitesse werden gemaakt door Bert Konterman (2) en Eldridge Rojer. De zevende treffer was een eigen doelpunt. Verder maakte Lucien Dors als invaller zijn debuut in Vitesse 1. Gert Claessens speelde bij wijze van experiment in het centrum van de verdediging.

Bron: Omroep Gelderland 08-10-2003

Reldreiging en regen deren Bredevoort en Vitesse niet

De jubileumwedstrijd van Bredevoort was gisteravond toch wel een succes, vond voorzitter Peter Lensink. Ondanks regen en de dreiging van rellen voetbalde de vijfdeklasser gewoon tegen Vitesse: 0 – 7.

Het leek wel of er een vloek rustte op de jubileumwedstrijd van vijfdeklasser Bredevoort. Ondanks herhaalde pogingen om De Graafschap het vijftigjarige lustrumfeest te laten opfleuren, moest de club uiteindelijk maar genoegen nemen met het minder gewenste Vitesse. “Maar dat is toch ook een hele mooie tegenstander voor ons”, wist voorzitter Peter Lensink, die een druk dagje achter de rug had. De komst van Vitesse was natuurlijk aardig, maar leidde, in combinatie met de inval van de herfst, tot nieuwe complicaties.

De politie kreeg plots heel veel aanwijzingen dat er wel eens opstandige superboeren naar Bredevoort konden afreizen. Een clash met de fans van Vitesse in het vredige boekendorp werd gevreesd. Burgemeester T. Brouwers van de gemeente Aalten dreigde met een verbod als er meer aanwijzingen zouden komen en wilde slechts ‘onder voorbehoud’ zijn fiat geven aan de jubileumwedstrijd. Voorzitter Lensink dacht gisteravond dat het allemaal wel zou loslopen. Dat deed het ook, al werden zestien agenten ingezet om de lieve vrede te bewaken.

Het was erg veilig in Bredevoort, waar eerder op de dag de hevige slagregens voor onzekerheid hadden gezorgd. Veel kon het geteisterde hoofdveld niet meer hebben, zo wisten de consuls, maar tijdens de laatste keuring rond half vier werd toch maar groen licht gegeven. Al betekende dat niet zondermeer dat de wedstrijd gespeeld kon worden. “Nog een heftige bui was te veel geweest”, wist Lensink.

De schade gisteravond bleef beperkt tot een paar vervelende buien op sportpark ’t Broock. “Er zijn gelukkig nog 420 mensen gekomen, daar ben ik heel tevreden mee” , telde de voorzitter in de rust. Aan het einde van de avond bleek hij een kratje bier te hebben verloren omdat het eerste elftal erin slaagde de dubbele cijfers te voorkomen.

Dat kwam ook wel een beetje omdat Vitesse bepaald niet hartverwarmend speelde. Je kunt dat natuurlijk ook andersom zien. Bredevoort deed het gisteravond erg goed voor een ploeg die in de vijfde klasse op de laatste plaats staat. Voor rust stond het 0-5 door drie doelpunten van Mamadou Zongo, één van Bert Konterman en één van Eldridge Rojer.

In de tweede helft bleef Bredevoort, dapper en fel strijdend, zelfs 35 minuten geschoond van een tegendoelpunt. De ban werd uiteindelijk gebroken door nota bene een eigen doelpunt, 0-6 van Mark Berkelmans, die nadat de speaker zijn naam noemde vrolijk beide armen in de lucht stak. Op de valreep werd het nog 0-7 door Bert Konterman.

Een speciale avond was het behalve voor de jubilerende club toch ook voor √©√©n speler van Vitesse, Lucien Dors. De 18-jarige middenvelder maakte voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht. Dors is bezig aan zijn zevende seizoen in Arnhem; een echte leerling van de Vitesse Voetbalacademie. “Ik speelde de laatste tijd lekker bij Jong Vitesse, daarom mocht ik denk ik meedoen”, verklaarde Dors na zijn debuut. Hoe het verder gaat, wist hij nog niet. “Dat zie ik wel, ik laat het gewoon lekker op me afkomen.”

Opstelling Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Konterman, Claessens, Fränkel (46. Jansen); Rankovic, Schaars, Bochem (60. Dors); Rojer (60. Van Beukering), Zongo, Fafiani.

Bron: De Gelderlander 08-10-2003

Lucien Dors heeft ‘best goed gevoel’

Vitesse had gisteravond weer een debutant in de ploeg. Lucien Dors (18 jaar) speelde in Breedevoort tegen de plaatselijke vijfdeklasser voor het eerst een half uurtje mee met de hoofdmacht. “Ik heb best een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden”, zei Dors gisteravond na de 7-0 winst in het regenachtige Bredevoort. “Ik hoorde gisteren (maandag, red.) pas dat ik mee mocht, dat was een verrassing. Je wilt natuurlijk wat laten zien. Ik heb een paar keer kunnen schieten, maar dat lukte niet echt.” Een moeilijke overstap was het niet, vond de kleine debutant van Surinaamse komaf. “Ik ken zo veel jongens. Je wordt natuurlijk een beetje gedold, maar daar moet je mee omgaan. Eigenlijk is er niet zo veel anders dan bij Jong Vitesse.”

Bron: De Gelderlander 08-10-2003

Uilenberg legt bal bij clubs

Niet de scheidsrechter, maar de betrokken voetbalclubs zijn primair verantwoordelijk voor maatregelen tegen kwetsende spreekkoren in de stadions. Dat vindt Jaap Uilenberg, hoofd scheidsrechterzaken van de KNVB, naar aanleiding van opmerkingen van PSV-spits Mateja Kezman. De aanvaller uitte zaterdag na ADO Den Haag-PSV kritiek op arbiter Roelof Luinge. Die zou hebben verzuimd de wedstrijd te staken wegens de beledigende teksten, die een aantal Haagse supporters richting Kezman gebruikte. Volgens Uilenberg moeten echter de clubs ¬ītolerantiegrenzen¬ī stellen voor verbaal geweld.

Bron: De Telegraaf 08-10-2003

Eredivisie NV wil licenties aanpakken

Vandaag presenteert de werkgroep ¬īFUTURE¬ī aan de achttien eredivisieclubs een pakket van voorstellen om tot een professionelere en sterkere Eredivisie NV (ENV) te komen. Van deze organisatie zijn de achttien clubs de aandeelhouders. De opdracht van de werkgroep, die uit acht clubprofessionals bestaat, is om de ¬īslapende reus¬ī ENV meer impact te geven. De afgelopen jaren hield de ENV zich voornamelijk bezig met het uitbaten van de collectieve tv-rechten en daar willen veel clubs vanaf.

Juist door het wanbeleid bij clubs als Vitesse, FC Utrecht en NAC is er behoefte aan een ¬īENV nieuwe stijl¬ī ontstaan, die onafhankelijk van de KNVB als extra waakhond voor de eredivisie gaat fungeren. Daarom zal vanmiddag aan de clubs onder meer worden voorgesteld, om aanvullende licentievoorwaarden voor een aandeelhouderschap van de ENV vast te stellen en de controle daarvan bij de ENV onder te brengen. Zoals de organisatie toch meer taken van de KNVB over wil gaan nemen.

Zo moeten de eerste stappen worden gezet naar een Premier League-achtige opzet van de eredivisie, waar volgens het Engelse model de KNVB en ENV naast elkaar met ieder een eigen autoriteit functioneren. Volgens dit model dient de voorzitter van de ENV voortaan ook namens de achttien clubs zitting te nemen in de Raad van Toezicht van de KNVB. Inmiddels is de recentelijk als ENV-voorzitter voorgedragen Michael van Praag naar voren geschoven als vervanger van Heerenveen-preses Riemer van der Velde, die nu nog namens de eredivisie in de Raad van Toezicht zit.

Bron: De Telegraaf 08-10-2003

Het karwei zit erop voor Bart van de Kidsclub

De geestelijke vader van de Vitesse Kidsclub is weg. Bart Peerboom (29) sneuvelde in de saneringsoperatie, maar vertrekt in de wetenschap dat zijn club op eigen benen staat.

Kan de Kidsclub zonder Bart?

“Jawel hoor, er is ook een Kidsclub zonder Bart. Alles gaat door, iedereen is vervangbaar”, reageert Bart Peerboom, de man in kwestie. Het voordeel is, zo stelt de geestelijk vader van de Kidsclub, dat zijn werk wordt overgenomen door Petra Willemsen. “Petra is altijd heel erg betrokken geweest bij de Kidsclub. Zij heeft altijd veel nieuwe idee√ęn en regelde al de Kidsclubdag. Er zal wel wat meer met vrijwilligers worden gewerkt, maar de Kidsclub komt in goede handen.”

Bart Peerboom begon in 1998 met een stage bij Vitesse. Hij studeerde sporteconomie aan de heao en onderzocht de gevolgen van de overgang van Monnikenhuize naar Gelredome voor de merchandising en de organisatie. Daarnaast verleende hij ‘hand- en spandiensten aan de afdeling public relations.

“Het was opvallend hoeveel kinderen er in Gelredome kwamen. Ik heb toen, op een A4tje, bij de directie het idee van een Kidsclub gelanceerd. Ze vonden het een goed plan: ‘Verleng je stage maar en als het goed gaat, mag je blijven’, kreeg ik te horen.”

“Ik ben toen een paar dagen op bezoek gegaan bij Derby County in Engeland. Die club had net de prijs gewonnen voor de beste Kidsclub van Engeland.” Hij werkte zijn plannen verder uit en nog voordat hij een presentatie bij de directie kon geven, liep het storm.

“We hadden in het programmaboekje Vitesse Vandaag een stukje over de Kidsclub geschreven en direct maandag liep het storm. Vanaf negen uur ging continu de telefoon met vragen over wat de Kidsclub eigenlijk was. De bedoeling was dat we pas op de Open Dag van 1999 zouden starten, maar het begon direct te lopen. Voor de Open Dag hadden we al vierduizend leden.”

De Kidsclub is al lang niet meer weg te denken bij Vitesse, dat het Nederlandse primeurtje van de kinderclub aan PSV moest laten, maar een goede tweede was. “Het doel van de Kidsclub was tweeledig. Binding van de kinderen met de voetbalclub en het imago van Vitesse als familieclub uitdragen. Op de langere termijn moet je ook denken aan merchandising. Het heeft in de eerste periode geld gekost, maar inmiddels is het kostendekkend.” Op het hoogtepunt was de Kidsclub 5.150 kinderen groot. Inmiddels schommelt het aantal leden rond de 4.800.

Wat krijgen die Kids eigenlijk?

“Dan moet je denken aan cadeautjes, spullen met het Vitesselogo. We geven een blad uit; Kidsclub Nou. Ze krijgen verjaardagskaarten met teksten van spelers. Bij wedstrijden verzorgen ze de vlaggenparade, er is een talentendag, een jaarlijkse babyfoto, ze hebben een eigen mascotte, Vito.”

Het moet toch een beetje pijn doen, je gedwongen vertrek bij Vitesse en vooral de Kidsclub.

“Ik moest weg vanwege het principe last in first out, maar ik heb gelukkig een leuke nieuwe baan als marketing manager van twee grote sportcentra met de ambitie verder te groeien. Ik had ook wel het gevoel dat ik klaar was. Als je nog meer wilt doen, moet je gaan investeren en dat zit er even niet in. Misschien dat een nieuwe sponsor dat nog eens mogelijk maakt.”

“Ik moet wel zeggen dat ik het niet allemaal alleen heb gedaan. We hebben altijd stagiaires en vrijwilligers gehad die meehielpen. Wat ik zal missen, is het contact met de collega’s en de wedstrijden. Ik zal ook zeker naar wedstrijden van Vitesse komen kijken. Werken voor een voetbalclub is toch even wat anders dan gewoon werk. Die binding vind je denk ik nergens. Het is geen koekjesfabriek.”

Bron: De Gelderlander 07-10-2003

Stijn Schaars in selectie Jong Oranje

Vitesse-middenvelder Stijn Schaars is toegevoegd aan de selectie van het olympisch voetbalelftal (Jong Oranje) voor het EK-kwalificatieduel tegen Moldavie, zaterdag in Helmond. “Ik ben verrast, het is voor het eerst dat ik bij deze selectie zit. Ik heb wel in andere elftallen gespeeld, zoals Oranje onder 18 en onder 19. Daar was ik ook aanvoerder. Ik ken dus al heel wat jongens van deze selectie.” Schaars weet wel waarom hij nu een kans krijgt: “Bij Jong Oranje kom je als je veel speelt in de competitie. En ze willen aan de toekomst werken. Toch had ik het nog niet verwacht.”

Bron: Omroep Gelderland 06-10-2003

Update routebeschrijving Bredevoort

Een oplettende bezoeker wees ons op een afsluiting tussen Aalten en Varseveld. Hierbij het volledige verhaal voor de mensen die hier rekening mee moeten houden:

Als je de snelweg af bent bij Varseveld krijg je afslag Aalten/Bredevoort, deze afslag is afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden tussen Varseveld en Aalten.
*Je kunt doorrijden naar Lichtenvoorde en daar de afslag Aalten nemen, bredevoort volgt vanzelf op de borden.
*Je kunt bij Doetinchem er ook af, Terborg-dinxperlo-Aalten-bredevoort
*Andere opties zijn erook maar dat is binnendoor over landweggetjes.

Maar nogmaals tussen Varseveld en Aalten is de weg afgesloten en geldt er een omleiding, Tien minuten tot kwartier extra reistijd!

Met dank voor de oplettendheid.

06-10-2003

Conflict Claessens-Sturing opgelost

Vitesse-speler Gert Claessens en trainer Edward Sturing hebben hun conflict uitgepraat.

De trainer plaatste vrijdag de nodige vraagtekens bij het feit dat Claessens vanwege vermoeidheid om een wissel vroeg. Zaterdag is daarover gesproken: “We hebben elkaar teruggevonden. We zijn alle twee mens genoeg om zoiets te begrijpen. Hij rekent toch op mij, maar hij ziet ook wel dat ik niet meer de vorm heb van tegen Ajax”, aldus de Belg.

Voor Sturing is duidelijk wat er mis is met Claessens: “Hij heeft maar de helft van de trainingen meegedaan, logisch dat hij dan tekort komt in de wedstrijden.”

Bron: Omroep Gelderland 06-10-2003

Gert Claessens laat bloed onderzoeken.

Gert Claessens trainde ondanks zijn fysieke problemen toch mee bij Vitesse: “Ik had een hartslagmeter om. Verder laat ik mijn bloed onderzoeken, daar wordt een analyse van gemaakt.”

Claessens heeft de laatste twee weken weinig kracht in zijn benen: “Ze lopen iedere keer vol, erg vervelend. Ik kan nu niet brengen wat ik wil. Aan de hand van het onderzoek gaan we proberen om Claessens terug in vorm te krijgen.”

Gert Claessens was in de voorbereiding topfit, maar in de eerste wedstrijd tegen Ajaxkreeg hij een schop tegen zijn enkel. Sindsdien kwakkelt de Belg met zijn gezondheid.

Bron: Omroep Gelderland 06-10-2003

Didier Martel krijgt even rust.

Vitesse-speler Didier Martel krijgt de komende tijd even rust. De Fransman kampt al weken met klachten aan de achillespees, maar speelde toch.

De komende twee weken heeft Vitesse geen competitieverplichtingen, waardoor Martel tijd krijgt om te herstellen. Ook spits Emile Mbamba krijgt rust, hij heeft een verrekking in de lies.

Andere spelers moeten de twee weken pauze juist benutten om fitter te worden. “We willen Bert Konterman, Gert Claessens en Kalle Sone flink belasten om ze weer helemaal speelklaar te krijgen”, aldus trainer Edward Sturing.

Bron: Omroep Gelderland 06-10-2003

Ruud Knol en de risico’s van het vak

Ruud Knol zit al meer dan een jaar op de tribune bij wedstrijden van Vitesse en het einde is nog niet zicht. Twee knieoperaties heeft de 22-jarige verdediger achter de rug. Over vraagtekens en kippenvel.

Ruud Knol stapt meestal monter rond. Een glimlach hier, een handje daar, een vriendelijk woord voor iedereen. De meeste vragen gaan over zijn knieblessure en het moment waarop hij een comeback denkt te maken, want voetballen doet hij niet. Al heel lang niet. Het antwoord op die tweede vraag, wanneer?, blijft hij schuldig.Te veel tegenslagen, te veel onzekerheid en een te grote kans op teleurstelling als er weer een datum verstrijkt. Soms ook is er een dag dat Rund Knol uit Zevenaar op de tribune zit en zo maar geraakt kan worden. Zo was het op dinsdag 23 september toen zijn ploeggenoot Mamadou Zongo na twee√ęnhalf jaar blessureleed aan de warming-up begon. “Kippenvel kreeg ik ervan toen de supporters zijn naam zongen. Zoiets doet me dan echt iets.” Zijn eigen rentree laat nog op zich wachten. In september 2002 was er de eerste knie-operatie. De problemen hadden zich al eerder aangekondigd. “Al bijna driekwart jaar had ik last van mijn knie. De laatste weken train je wat minder, maar met jong Oranje moesten we in de zomer nog vol aan de bak tegen Noorwegen. Moest ik ineens weer heel hard trainen.”

lees verder...

Bron: De Gelderlander 06-10-03

CDA: Rekening sturen voor politie-inzet bij voetbal en popconcert

Gemeenten moeten de beveiligingskosten van grote commerci√ęle evenementen, zoals popconcerten en risicovolle voetbalwedstrijden, gaan doorberekenen aan de organisatoren. De opbrengsten worden dan verdeeld over de gemeenten en de politie.

lees verder...

Bron: De Telegraaf 06-10-03

Knol mikt op rentree na winterstop

Ruud Knol gelooft niet dat hij in 2003 nog in actie komt voor Vitesse. De geblesseerde verdediger onderging twee knieoperaties en is al meer dan een jaar uit de roulatie. Knol trainde enkele weken geleden nog met de groep mee, maar ondervond te veel hinder van het gewricht. Om de belasting minder groot te maken, is de 22-jarige Vitessenaar afgestapt van de zware krachttraining. Hij werkt nu samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas van Vitesse aan een andere, meer op voetbal gerichte, hersteltraining. “Om voor de winterstop in actie te komen, moet het wel heel erg meezitten. Ik zal eerst twee weken zonder problemen met de groep moeten meetrainen, wil ik een wedstrijd kunnen spelen. Die weg is nog vrij lang”, aldus Knol.

Bron: De Gelderlander 06-10-2003

Oefenduel Vitesse voor het goede doel

Het eerste elftal van Vitesse speelt morgen (dinsdag 7 oktober) een oefenwedstrijd tegen zondagvijfdeklasser Bredevoort. Het duel heeft plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van de amateurclub. Vitesse komt na de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen FC Twente pas weer op 18 oktober in actie in competitieverband, uit tegen RKC Waalwijk.

Het duel tegen het Achterhoekse Bredevoort wordt gespeeld op sportpark ’t Broock en begint om 19.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop ‚ā¨ 5,00, maar 65+ers en jeugd t/m 12 jaar betalen ‚ā¨ 3,00. Op de wedstrijddag is dat aan de kassa respectievelijk ‚ā¨ 6,00 en ‚ā¨ 4,00.

Bron: De Gelderlander 06-10-2003

Routebeschrijving en kaartverkoop SC Bredevoort

Vitesse oefent morgenavond om 19.00 uur tegen SC Breedevoort, wat uitkomt in de 5e klasse C van het District Oost van de KNVB en dit jaar al 50 jaar bestaat. Hierbij informatie over hoe u daar moet komen en hoe u aan kaartjes kan komen.

Routebeschrijving

* Komend vanaf Winterswijk over de N318, neemt men de eerste afslag Bredevoort (Roelvinkstraat), die aangegeven wordt via een ANWB-bord, net voorbij Tuincentrum Groenrijk. Vanaf hier kan men de bordjes volgen van Sportpark ’t Broock.

* Komend vanaf Aalten over de N318, neemt men voorbij kruispunt Lichtenvoorde-Bocholt de tweede afslag Bredevoort (Roelvinkstraat), net voor Tuincentrum Groenrijk. Vanaf hier kan men de bordjes volgen van Sportpark ’t Broock.

* Komend vanaf Lichtenvoorde over de N313, heeft men twee mogelijkheden: De eerste (meest eenvoudige) mogelijkheid is doorrijden tot het kruispunt Aalten-Winterswijk. Hier gaat men richting Winterswijk-Bredevoort over de N318. Vervolgens neemt men de tweede afslag Bredevoort (Roelvinkstraat), net voor Tuincentrum Groenrijk. Vanaf hier kan men de bordjes volgen van Sportpark ’t Broock.

De tweede mogelijkheid is om op het kruispunt nabij café-restaurant De Domme Aanleg en Autobedrijf Pennings linksaf te slaan en rechts de weg te vervolgen (Bolwerkweg). Vlak voor men de bebouwde kom van Bredevoort binnenrijdt, slaat men linksaf over de brug, richting Slingeplas (Ooievaarsdijk). Bij de eerstvolgende kruising rechts (Pastoorsdijk), vervolgens eerste weg rechts (Kruittorenstraat) en dan ziet men het sportpark aan de linkerkant.

Kaartverkoop

Voorverkoop: ‚ā¨ 5,00, 65+ers en jeugd t/m 12 jaar ‚ā¨ 3,00. Wedstrijddag: ‚ā¨ 6,00 en ‚ā¨ 4,00.

Website SC Breedevoort

06-10-2003

Theo Janssen scoort weer in Genk

Theo Janssen heeft zaterdag zijn tweede treffer gescoord voor RC Genk. De huurling van Vitesse mikte uit een vrije trap de 2-0 binnen tegen Lokeren. Racing Genk, dat 75 minuten in ondertal speelde, won dankzij overige treffers van Thijs en topscorer Roussel met 3-1. Janssen moest wel even stoeien met Thijs om de vrije trap. “Dat doen we in overleg. Hij lag goed voor een linkspoot dus zei ik dat hij voor mij was. Ik schoot hem in de hoek van de keeper”, zei Janssen gisteravond.

Een week eerder stond hij ook al in de belangstelling vanwege een rode kaart. Op vrijspraak hoopt hij niet. “In Belgi√ę schijn je altijd geschorst te worden voor rood, ook al kon ik er niks aan doen.” Een dag eerder zat Janssen nog op de tribune in Gelredome, waar hij Vitesse met 5-3 van FC Twente zag verliezen. “Erg slecht was het en ik heb me ook niet vermaakt, helemaal niet. Ja, wel veel goals, maar ik vind het niet leuk als Vitesse verliest.”

Bron: De Gelderlander 06-10-2003

Michael Jansen in Olympisch elftal

Vitesse-verdediger Michael Jansen (19) is door bondscoach Cor Pot geselecteerd voor het Olympisch elftal. Dat team speelt op zaterdag 11 oktober een interland tegen de Olympi√ęrs van Moldavi√ę. Het treffen heeft plaats in stadion De Braak van Helmond Sport, aanvang 15.00 uur.

Vitessenaar Stijn Schaars is door Cor Pot geplaatst op de lijst met spelers die voor deze wedstrijd stand-by moeten blijven. Ook twee jeugdspelers van Vitesse zijn opgeroepen door de KNVB. Erwin Mulder en Nick Kuiper behoren tot de selectie van Oranje onder 15 jaar, die op 12 en 13 oktober een tweedaagse stage afwerkt in Zeist.

Bron: De Gelderlander 06-10-2003

Twentse fans stelen de middenstip

Een groepje fans van FC Twente, vrijdagavond te sterk voor Vitesse (3-5), heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de middenstip van stadion Gelredome gestoten. Een anonieme beller met een Tukkers accent maakte bij deze krant melding van de diefstal. Woordvoerder Paul Meima van Vitesse bevestigde gisteravond dat het toplaagje met middenstip vrijdagochtend werd gemist. Terreinmeester Gert Geurtse herstelde het veld in de ochtenduurtjes. Hoe de diefstal heeft plaats kunnen vinden, is niet bekend. De anonieme beller zegt ’te hebben ingebroken’, maar Vitesse heeft nergens schade kunnen ontdekken.

Bron: De Gelderlander 06-10-2003

‘Samenvattingen eredivisie op meerdere zenders’

De samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eredivisie worden met ingang van volgend jaar mogelijk uitgezonden op verschillende tv-zenders. De Eredivisie NV overweegt de tv-rechten voor samenvattingen in pakketten op te delen. Dat meldde Michael van Praag, president-commissaris van Eredivisie NV gisteren tijdens het Omroepcongres. Zo zou de ene zender de samenvattingen van wedstrijden op vrijdag kunnen kopen, een andere die van de zaterdagse wedstrijden en een derde die van zondag. Van Praag benadrukte dat de eredivisie nog niet heeft besloten hoe het pakket op te delen, aldus de Volkskrant. Op dit moment bezit de NOS de rechten, maar aan het einde van het seizoen loopt dat contract af. Directeur Bart in ’t Hout van SBS Nederland zei zeer ge√Įnteresseerd te zijn, en Gerard Dielessen, directeur radio en tv van de NOS, noemde de samenvattingsrechten zelfs ‘van levensbelang’ voor de publieke omroep. Jaap Hofman van RTL Nederland was minder enthousiast. ‘Als die rechten maar voor √©√©n jaar vrijkomen, is het voor ons niet erg interessant.’ Van Praag zei dat hij ook wil dat de rechten op live-uitzendingen, die voor volgend jaar al wel in handen zijn van Canal+, alsnog opnieuw op de markt komen. Aldus zouden de rechten op de samenvattingen en die op`het uitzenden van live-duels gelijktijdig verkocht kunnen worden. Van Praag had nog meer wensen: de Eredivisie NV moet invloed krijgen op de manier waarop de wedstrijden in beeld worden gebracht en de verslaggeving ervan. Hij sprak over het aangaan van een ‘partnership’: ‘Het gaat ons niet alleen om het geld, het gaat ons er ook om dat we een partnership willen hebben met de tv-zender.’

Bron: Adformatie.nl 04-10-2003

Michael Jansen in Olympisch elftal

Verdediger Michael Jansen (19) is door bondscoach Cor Pot geselecteerd voor het Olympisch elftal. Erwin Mulder en Nick Kuiper behoren tot de selectie van het Nederlands elftal onder 15 jaar.

Het Olympisch elftal speelt op zaterdag 11 oktober een interland tegen de Olympi√ęrs van Moldavi√ę. Het duel wordt gespeeld in stadion De Braak van Helmond Sport, aanvang 15.00 uur. Stijn Schaars is op de stand-by lijst geplaatst. De volledige selectie ziet er als volgt uit:

Doel
Maarten Stekelenburg (Ajax)
Theo Zwarthoed (AZ)

Verdediging
Michael Jansen (Vitesse)
Arnold Kruiswijk (FC Groningen)
David Mendes da Silva (Sparta Rotterdam)
Steve Olfers (RKC Waalwijk)
Marcel Seip (SC Heerenveen)

Middenveld
Youssouf Hersi (NEC)
Jordi Hoogstrate (PSV)
Danny Mathijssen (Willem II)

Aanval Kiran Bechan (Sparta Rotterdam)
Anuar Diba (NAC Breda)
Serghino Green (RKC Waalwijk)
Koen v.d. Laak (FC Den Bosch)
Eddy Putter (FC Volendam)
Jack Tuyp (FC Volendam)

Nederlands elftal onder 15 jaar
Erwin Mulder en Nick Kuiper zijn met Oranje onder 15 uitgenodigd voor een 2-daagse stage. De stage vindt plaats op 12 en 13 oktober in Zeist. Olivier ter Horst staat op de stand-by lijst.

Bron: Vitesse.nl 04-10-2003

Sturing kwaad over wissel Claessens

Vitesse-trainer Edward Sturing zette zijn vraagtekens bij de wissel van Gert Claessens tegen FC Twente. De Belg vroeg in de rust om vervanging omdat hij moe was: ‚ÄúHij zei dat hij zware benen had. Onbegrijpelijk vind ik dat. Ik ben nooit gewisseld omdat ik moe was. Maar daar lag de nederlaag niet alleen aan. We hebben vooral van onszelf verloren”, foeterde Sturing. Sturing ergerde zich aan de tegengoals: “Het was een knotsgekke wedstrijd, maar we gaven de doelpunten op cruciale momenten weg. De instelling was goed, maar alleen knokken is niet genoeg. Er komt ook kwaliteit bij kijken.”

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2003

Claessens begrijpt kritiek niet

Vitesse-middenvelder hert Claessens kan niks met de kritiek van trainer Edward Sturing op zijn wissel. “Ik weet zelf toch wat ik voel. Ik heb al sinds Fortuna heel veel last van mijn benen. Een enorm slecht gevoel, het lijkt wel of ik door mijn knieen van het veld afknikker.” Claessens vindt dat hij door te vragen om een wissel juist het ploegbelang diende: ‚ÄúIk kon de ploeg zo niks brengen. We moeten deze week de oorzaak maar eens achterhalen. En dan die wedstrijd. Het is moeilijk te omschrijven wat er allemaal gebeurde. De 2-3 was de grootste domper, denk ik.‚ÄĚ

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2003

Dingsdag spaart zichzelf niet

Vitesse-verdediger Michael Dingsdag scoorde weliswaar in de met 5-3 verloren wedstrijd tegen FC Twente, maar ging ook in de fout bij het tweede doelpunt van de Tukkers. De verdediger spaarde zichzelf niet na afloop: “Je moet eerst zelf in de spiegel kijken voordat je kritiek hebt op anderen. Maar het was gatenkaas achterin. Als je al zo snel de 0-1 binnenkrijgt en dan na negen minuten al 0-2, dan wordt het heel lastig. En die 2-3 kwam ook op een verkeerd moment.” Een verklaring had Dingsdag niet: ‚ÄúAls ik die had, zou ik in het veld wel hebben ingegrepen.‚ÄĚ

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2003

Konterman: We hielden open huis

Bert Konterman maakte als invaller zijn rentree bij Vitesse na een longontsteking. De verdediger kon het tij ook niet keren en zag hoe zijn club met 5-3 verloor van FC Twente. “We hielden gewoon open huis. Het was supervermakelijk, maar ook supertriest. Op een gegeven moment was iedere aanval van ons een kans voor Twente. Waar het aan lag? Als ik dat weet, heb ik geen studie psychologie meer nodig.” Konterman was naar zijn eigen gevoel niet ontevreden: “De warming-up was eerlijk gezegd nog het zwaarst. Er moet nog een kilootje of drie a vier bij, dan ben ik weer helemaal fit.”

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2003

Vitesse onderuit in foutenfestival

Vitesse heeft in Gelredome met 5-3 verloren van FC Twente. In een kolderieke wedstrijd vielen de meeste doelpunten door enorme fouten. Het begon al na 19 seconden. Na goed doorzetten van N’Kofo liet doelman Jevric de bal los en Purrel Frankel werkte de bal over de eigen doellijn. Een verkeerde terugspeelbal van Michael Dingsdag leidde de 0-2 van John in.

Vitesse kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte. Dingsdag profiteerde van laksheid in de Twente-verdediging. Even later maakte Tim Cornelisse de 2-2 met medewerking van de zwakke Twente-doelman Jelle ten Rouwelaar. Vlak voor rust kwam Twente weer voor. Gakhokidze mocht zo door de Vitessedefensie lopen en bediende John: 2-3. Na rust probeerde Vitesse iets te forceren, maar na een schitterde pass van Gakhokidze wist Ramzi knap de 2-4 achter Jevric te leggen. Daarna was het nog meer open huis bij Vitesse en scoorde N’Kufo de vijfde treffer voor FC Twente. Vitesse kreeg in de tweede helft ook nog wel kansen, maar was onfortuinlijk in de afronding. Alleen invaller Jhon van Beukering wist het net nog te vinden na een voorzet van Cornelisse. Het foutenfestival eindigde in 3-5.

Bron: Omroep Gelderland 04-10-2003

De Vitesse Pool

Weinig veranderingen aan kop ranglijst Vitesse Pool
Zo veel doelpunten als er zijn gescoord in de ontluisterende ontmoeting met de Tukkers, zo weinig punten zijn er vrijdagavond behaald in de Vitesse Pool. Zelfs de grootste pessimist kon de vijf tegendoelpunten niet voorzien.
De stand aan kop van de ranglijst blijft vrijwel ongewijzigd. Alleen Da Campa weet dankzij zijn tweepuntertje op te klimmen tot de brede top zeven. Go ahead make my day blijft aanvoerder van het inmiddels tot 123 poolers uitgegroeide deelnemersveld.
Volgende wedstrijd die meetelt voor de Vitesse Pool is RKC-Vitesse op 18 oktober. De wedstrijd tegen Bredevoort op 7 oktober telt mee voor de Oefenpool.Stand top dertien per 03-10-2003

1 ( 1) Go ahead make my day 9 20
2 ( 2) Yellow Black no1 9 18
3 ( 3) Festan 9 17
3 ( 3) Jorn18 9 17
3 ( 3) Mulder 9 17
3 ( 3) Olaf 9 17
7 ( 7) 1Robin1 9 16
7 ( 7) B100 9 16
7 ( 18) Da Campa 9 16
7 ( 7) Devito 9 16
7 ( 7) esdegee 9 16
7 ( 7) Haarlem Reds 9 16
7 ( 7) Luffie 9 16

 Vitesse.org forum poolcompetitie 2003-2004

04-10-2003

Theo Mommers en de gezondheidsverklaring van Vitesse

Ruim drie√ęnhalf jaar heeft Vitesse nodig gehad om een schuld van 54,5 miljoen euro zo goed als weg te werken. Met het aangenomen reddingsplan van de gemeente is de Arnhemse club gered, stelt algemeen directeur Theo Mommers. “We kunnen gaan bouwen aan een nieuwe club.”

Bloed, zweet, tranen en reputaties heeft de operatie gekost, maar 1 oktober 2003 kan in de boeken als de dag van de redding van Vitesse. Volgens interim-directeur Theo Mommers is er geen enkele twijfel meer over het voortbestaan van de voetbalclub. “Als we degraderen hebben we natuurlijk een probleem, maar zelfs dat betekent niet dat Vitesse verdwijnt.” Enig cynisme bij de gezondheidsverklaring vanVitesse is op zijn plaats. In de voorbije jaren liet de afgetreden voorzitter Jos Vaessen met enige regelmaat weten dat de problemen de wereld uit waren. Steevast werden zijn woorden gelogenstraft door de realiteit. Vitesse bleef meer uitgeven dan er binnenkwam en hield, al dan niet bewust, tegenvallers achter of rekende zich veel te rijk.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-10-03

FC Twente lacht het hardst in comedy caper

Het voetbal in de eredivisie wordt steeds beroerder. FC Twente en vooral Vitesse voerden gisteravond een foutenfestival op, dat niets meer te maken had met serieus profvoetbal. Twente lachte het hardst om de comedy caper in Gelredome: 3-5.

Het is triest gesteld met het Nederlandse clubvoetbal. In de eredivisie hebben alleen de twee topteams PSV en Ajax nog enig niveau. Daaronder zit de brede middenmoot, waarin de armoede regeert. Vitesse en FC Twente behoren tot die vaderlandse middelmaat. Jarenlang waren het clubs die serieuze pogingen ondernamen richting Europees voetbal. In de huidige eredivisie lijkt niets onmogelijk, maar Vitesse en Twente maakten gisteravond op wel erg schrijnende wijze duidelijk waarom ze onderin de eredivisie vertoeven.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-10-03

‘Laten we nooit meer vrijdagavond spelen’

Vitesse gaf gisteravond in Gelredome vijf doelpunten cadeau aan FC Twente: 3-5. “Het was een hele rare vrijdagavond, laten we nooit meer op vrijdag spelen”, dacht aanvoerder Tim Cornelisse. De grootste zondaars waren Purrel Fr√§nkel en Michael Dingsdag. Na 19 seconden klungelde Fr√§nkel de bal achter zijn eigen doelman Dragoslav Jevric. Een record voor de linksback van Vitesse; het vroegste eigen doelpunt ooit in de Nederlandse competitie en Fr√§nkels tweede van het seizoen.

Vitesse was nauwelijks van de schrik bekomen of Dingsdag speelde de bal in de voeten van Collins John, die Jevric in de tiende minuut kansloos liet. 0-2 na tien minuten door een eigen doelpunt en een eigen assist.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 04-10-03

Een slechte redding

Er zijn belangrijkere zaken in Arnhem dan Vitesse. Geen supporter die dat gelooft, maar het is wel zo. Het belangrijkste is wel dat Vitesse eindelijk is gered en dat ze in Arnhem nu verder kunnen met belangrijkere zaken, zoals openbaar vervoer en waterstof, de lievelingsonderwerpen van Groen Links.

Ik weet zeker dat er nog meer prioriteiten om aandacht vragen, van die typische grotestadsproblematiek, maar iedereen is nu wel van de onrust om de plaatselijke voetbaltrots af. Althans, dat dénken ze.

Het is stil geworden rond Karel Aalbers, verdacht stil. Om maar wat te noemen.

Het sterkste was wel dat de redding niet met grote blijdschap werd begroet, maar met dodelijke vermoeidheid. Het heeft ook wel erg lang aangesleept. Juist ook, omdat er belangrijkere zaken in Arnhem zijn, hogere zaken dan voetbal en geel-zwart. Wethouder Gast is met de schrik vrij gekomen. Dat was toch ook wel bizar geweest, de club gered, maar één van de redders gesneuveld. Gast gaf het zelf goed weer: voor hem was het dossier emotie tot de macht drie: politiek, voetbal en media.

Daarmee gaf hij precies aan wat er over het algemeen mis is met het voetbalbedrijf en waarom ik daar al veel langer doodmoe van ben. Er bestaat geen opgeblazener bedrijfstak dan het voetbalwezen.

In het aangekondigd onderzoek over de gevolgde zwabberpolitiek lees ik ook dat de Arnhemse gemeenteraad zelfreinigend vermogen nodig heeft. Het blijft worstelen met een paradox. Precies vanwege die andere belangrijke zaken heeft men in de Arnhemse politiek het alom bekende draaitolgedrag vertoond.

Ze wisten allemaal dat de redding van Vitesse eigenlijk te veel geld zou kosten, maar ze waren als de dood voor de emoties die los zouden komen als de club echt kapot zou gaan.

Blik op de ranglijst. Vitesse staat onder NEC. Gaan ze zich daar nog politiek over opwinden?

Bron: De Gelderlander 04-10-2003

Sturing ziet knotsgekke wedstrijd

Vitesse-trainer Edward Sturing repte gisteravond van een ‘knotsgekke wedstrijd’, na de 5-3 nederlaag van zijn ploeg in Gelredome tegen FC Twente. “Het zal leerzaam zijn deze wedstrijd op video terug te kijken”, sprak Sturing. “We maakten enorm veel verdedigende fouten. We verloren van onszelf, met de fouten waardoor we met 2-0 achter kwamen. Na de 2-2 ging de hele verdedigende lijn in de fout. We gaven geen rugdekking meer en coachten niet meer. We hebben FC Twente telkens in de wedstrijd geholpen.” Sturing was wel te spreken over het spel van de aanvallers. “Mbamba, Rojer en Martel verdienen een compliment. We hebben drie keer gescoord, maar toch verloren. Dat zegt genoeg.”

Bron: De Gelderlander 04-10-2003

Konterman: ‘Vermakelijk maar triest’

Bert Konterman zat gisteravond op de bank bij het duel Vitesse-FC Twente (3-5) voor ‘het geval dat’. Dat geval kwam in de rust. Vitesse stond op 2-3 tegen FC Twente en de chaos in de verdediging was compleet. “Een pure noodgreep. Ik zou er hooguit een half uurtje inkomen voor het geval we onder druk kwamen”, zei de verdediger, amper hersteld van een longontsteking. Hij zag het vanaf de bak misgaan. “Het was super vermakelijk en ook super triest. Als ik zou weten wat hier de oorzaak van was, hoef ik geen studie psychologie meer te volgen. Het was zo paniekerig, zo onrustig. Na 30 seconden sta je al achter. Dan hoop je dat het na rust heter gaat, maar dan snijdt Ramzi al weer als een mes door de boter en is het 4-2. Dan is het alleen nog maar √©√©n tegen √©√©n en kijken wie het volhoudt. Elke kans voor ons, leverde ook weer een kans voor hun op.”

Bron: De Gelderlander 04-10-2003

Vitesse onderuit tegen Twente

In een doelpunten- en foutenfestival heeft FC Twente vrijdagavond zijn eerste punten buitenshuis gepakt. In het Gelredome werd Vitesse verslagen met 5-3. De belangrijkste verklaring voor de zege was dat de Enschedese ploeg wat minder blunderde dan die uit Arnhem.

Na tien minuten had FC Twente de weelde van een voorsprong van twee treffers. Al na negentien seconden schoot Fränkel (voor de tweede keer dit seizoen!) de bal achter zijn eigen doelman. Waarschijnlijk knalde op de Nederlandse velden nooit iemand sneller de bal in het verkeerde net.

Het paste in het beeld dat de Enschedese formatie de goals dit seizoen soms gemakkelijk krijgt. Twee weken geleden nog hielp RKC’s doelman Sinouh de club met een veelbesproken (en onterecht toegekend) eigen doelpunt aan een voorsprong. Ook dat gebeurde vroeg in de wedstrijd.

De volgende goal, van John, was in feite ook niet meer dan een weggevertje van de kant van Vitesse. Dingsdag speelde hopeloos terug, de Twentse jeugdinternational van Liberiaanse komaf onderschepte en maakte het karwei fraai af, 2-0.

De verdediging van de Tukkers maakte een onzekere (vooral Polak) indruk. Vrij simpel kwam Vitesse daardoor, via Dingsdag en Cornelisse, langszij, 2-2. Achterin echter is ook Vitesse allesbehalve een oase van rust. Twee minuten na de gelijkmaker waren de Arnhemmers alweer op achterstand gekomen. Opnieuw John scoorde, na een leuke actie van de verdienstelijk spelende Gakhokidze.

Vitesse moest op jacht en met een perfect uitgevoerde counter, afgerond door Ramzi, profiteerde FC Twente daarvan. N’Kufo, een in Congo geboren Twentse nieuweling met de Zwitserse nationaliteit, vergrootte de voorsprong en invaller Van Beukering van Vitesse bepaalde de eindstand op 5-3.

Bron:ANP.nl 03-10-2003

Jansen geselecteerd

Vitesse-verdediger Michael Jansen is geselecteerd voor het Olympisch elftal.

03-10-2003

Vandereycken kiest de aanval

FC Twente kiest vanavond bij Vitesse voor het offensief. Volgens trainer Rene Vandereycken is het ook nooit de bedoeling geweest te breken met het 4-3-3-systeem.

De man onder vuur zegt geen druk van bovenaf te voelen. ‚ÄėDaar hou ik me ook helemaal niet mee bezig‚Äô, aldus Ren√© Vandereycken aan de vooravond van de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse. ‚ÄėIn de voetballerij moet je als trainer presteren, anders krijg je het moeilijk. Maar neem nou maar van mij aan dat een trainer het ook lastig krijgt als hij tien keer prachtig voetbal speelt, maar ook tien keer verliest.‚Äô

De oefenmeester van FC Twente zegt geen moeite te hebben met de kritiek die op hem neer is gedaald na de nederlaag van afgelopen zaterdag bij Heerenveen. ‚ÄėIk kan me voorstellen dat het vanaf de tribune leek alsof wij heel verdedigend hebben gespeeld. Het klopt ook dat we voornamelijk achteruit hebben gelopen, maar dat was niet de opzet. Wij wilden compact naar voren spelen, maar dat is er niet uitgekomen. Dat ik dan achteraf de klappen moet opvangen, is niet erg. Dat hoort bij het trainersvak. Bovendien ben ik geen persoon die zijn spelers na een wedstrijd in het openbaar meteen afvalt. Maar waar ik wel problemen mee heb is dat mijn intenties in twijfel worden getrokken. Want ik heb in Heerenveen absoluut niet de bedoeling gehad om alleen maar te verdedigen.‚Äô

Vandereycken geeft wel toe dat hij tegen Heerenveen bewust wat verdedigende accenten heeft verlegd. ‚ÄėEr zijn een paar ploegen in de competitie tegen wie je wat aanpassingen moet doen. En dat is tegen de top 3 en tegen clubs als Heerenveen en Roda. Dat zijn ploegen die hoger worden ingeschat. Maar in al die andere wedstrijden spelen wij gewoon met drie aanvallers, ook in uitwedstrijden. En dat hebben we bij AZ en NEC ook bewezen. Op die speelwijze hebben we ingekocht en op de trainingen zijn we ook nooit van die lijn afgeweken.‚Äô

Hoewel Vandereycken niet vooruit wil lopen op de opstelling van vanavond, is het vrijwel zeker dat Collins John de derde aanvaller wordt naast Blaise N’Kufo en Giorgi Gakhokidze. De komst van een extra spits gaat ten koste van een middenvelder, waarschijnlijk Peter Niemeyer.

Voor Bj√∂rn van der Doelen is er opnieuw geen plek in de selectie. Hoewel de middenvelder nog een contract heeft tot en met 2005, is zijn rol bij Twente zo goed als zeker uitgespeeld. ‚ÄėDe buitenwacht krijgt misschien de indruk dat ik een persoonlijke strijd met Bjorn voer, maar dat is absoluut niet het geval‚Äô, aldus Vandereycken. ‚ÄėIk ben hoofdverantwoordelijk, maar de beslissing om hem niet te selecteren wordt breed gedragen binnen de hele technische staf. Ik ben dus niet de enige die hem op dit moment niet goed genoeg vindt.‚Äô

Vitesse-FC Twente Gelredome Arnhem. Vanavond 20.00 uur. Scheidsrechter: Van Dongen.

Edward Sturing blijft vertrouwen houden in Purrel Fr√§nkel. De linker verdediger van Vitesse hoeft na zijn slechte wedstrijd tegen FC Utrecht, waarin hij in de rust moest wijken voor Michael Jansen, dan ook niet te vrezen voor een basisplaats. Fr√§nkel start vanavond tegen FC Twente gewoon weer in de basiself. ‚ÄėIk laat een speler niet vallen vanwege een slechte wedstrijd. Ik verwacht van spelers dat ze durven voetballen, dan moet je ze niet gaan straffen als het een keer niet lukt.‚Äô Bert Konterman, hersteld van een longontsteking, begint op de bank. Twijfelachtig is de inzetbaarheid van Zongo. Martel heeft al weken last van zijn achillespees maar speelt vanavond wel. Hofs, Amoah en Knol zijn niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Jevric; Bochem, Cornelisse, Dingsdag, Fränkel; Rankovic, Schaars, Claessens; Rojer, Mbamba, Martel.

Bron: Tubantia.nl 03-10-2003

Kalle Sone denkt snel te spelen

Kalle Sone hoopt zo snel mogelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen met Jong Vitesse. De 20-jarige aanvaller herstelt voorspoedig van zijn gebroken middenvoetsbeentje en heeft, na acht weken revalideren, de groepstraining hervat. “Ik heb nog een klein beetje last”, zei de kleine Kameroener gisteren, “maar het gaat goed, ik denk dat ik volgende week weer kan spelen.” Trainer Edward Sturing acht het oefenduel tegen vijfdeklasser Bredevoort, dinsdag 7 oktober, nog te vroeg. Bert Konterman speelt die wedstrijd in elk geval wel. Samen met onder meer Sone en Gert Claessens zal hij komende week een extra programma afwerken om de conditie weer op peil te krijgen. Volgend weekeinde zijn de clubs vrij vanwege interlandwedstrijden. Didier Martel daarentegen krijgt een paar dagen rust om de blessure aan zijn achillespees te laten genezen.

Bron: De Gelderlander 03-10-2003

Sturing wil ‘verantwoord’ versterken

Trainer Edward Sturing van Vitesse reageerde gisteren verheugd op het definitieve jawoord van de gemeente Arnhem voor het reddingsplan. Hij verwacht niet direct nieuwe spelers te kunnen halen. “Het is fantastisch voor de club”, zei Sturing., woensdagavond aanwezig tijdens de raadsvergadering. “Het betekent dat Vitesse zich nu met de toekomst bezig kan houden. Tot nu toe was het alleen pappen en nathouden. Bij het nadenken over de toekomst hoort natuurlijk ook een technisch plaatje. We moeten geleidelijk en verantwoord groeien. Op dit moment is het niet mogelijk om ons te versterken, omdat je afhankelijk bent van anderen. Natuurlijk hou ik alles in de gaten en hebben we al de nodige voorgesprekken gevoerd. Ik wil geen bredere selectie, maar √©chte versterkingen voor de ploeg.”

Bron: De Gelderlander 03-10-2003

Vitesse praat met tiental spelers

Vitesse hoopt volgende week een fors aantal spelerscontracten open te breken tegen een lager salaris. De operatie is onderdeel van het saneringsplan waarbij spelers tegen een lager salaris langer bijtekenen. Op die manier hoopt algemeen directeur Theo Mommers de uitgaven voor dit seizoen met 1 tot 1,5 miljoen euro terug te brengen. Eerder al kwam Mommers met Gert Claessens een nieuwe verbintenis tot 2006 overeen. Volgende week volgen gesprekken met (de zaakwaarnemers van) Cornelisse, Martel, Jevric, Rankovic, Fr√§nkel, Amoah, Zongo, Sone, Knol en Van Beukering. Van Beukering is de enige van wie het contract in 2004 afloopt. Mommers: “We willen met hem verder. In principe praten we met alle spelers om de doelstelling, 1 tot 1,5 miljoen bezuinigen, te bereiken.”

Bron: De Gelderlander 03-10-2003

Sturing gelooft in Fränkel

Trainer Edward Sturing blijft vertrouwen houden in Purrel Fränkel. De linkerverdediger van Vitesse hoeft na zijn slechte wedstrijd tegen FC Utrecht, waarin hij in de rust moest wijken voor Michael Jansen, niets te vrezen. Fränkel start vanavond in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (20.00 uur) gewoon weer in de basiself.

“Ik laat een speler niet vallen vanwege een slechte wedstrijd. Purrel Fr√§nkel heeft mijn vertrouwen en dat is niet in √©√©n duel verdwenen. Ik verwacht van spelers dat ze durven voetballen, dan moet je ze niet gaan straffen als het een keer niet lukt”, reageert Sturing, die de algemene kritiek op zijn linksback wat overdreven vindt.

“Hij heeft gewoon een keer een slechte dag gehad. Niemand speelt alle 34 wedstrijden goed, ook hij niet. Daarbij vind ik dat Purrel heel professioneel heeft gereageerd. Hij wist ook dat hij niet sterk speelde en is heel kritisch op zichzelf geweest. Dat vond ik sterk van hem, een goede eigenschap die niet iedere speler bezit.”

Fr√§nkel werd in Utrecht vervangen door Michael Jansen, die de beslissende treffer van Mamadou Zongo voorbereidde. “Ik zou willen dat ik op elke positie zo veel concurrentie had, dat houdt de boel scherp. Michael heeft het goed gedaan, een doelpunt voorbereid en hij was kopsterk. Aan de andere kant bleef het ook met Michael onrustig, zeker in de opbouw”, zag Sturing, die de jonge verdediger vanavond weer op de bank laat beginnen.

“Ik houd nu vast aan Fr√§nkel. Als ik Michael Jansen beter vind voor die positie, had ik in het begin van het seizoen wel voor hem gekozen. Maar als een speler slecht blijft presteren, wissel ik hem natuuurlijk wel. Andere spelers verdienen ook een kans als iemand niet presteert.”

Sturing kan vanavond weer beschikken over Bert Konterman, die woensdag de groepstraining heeft hervat. Konterman, hersteld van een longontsteking, is nog niet fit genoeg voor de basis.

Twijfelachtig is de inzetbaarheid van Mamadou Zongo, die een bloeduitstorting aan zijn hak heeft en niet heeft kunnen trainen. De 22-jarige aanvaller, die zondag zijn rentree na twee√ęnhalf jaar opfleurde met de 1-2 in Utrecht, ondergaat vandaag nog een laatste test.

Didier Martel hoefde gisteren uit voorzorg niet te trainen. De aanvaller heeft al weken last van zijn achillespees, mogelijk de oorzaak van zijn matige vorm. Martel speelt vanavond wel. Nicky Hofs, Matthew Amoah en Ruud Knol zijn sowieso niet inzetbaar. Eldridge Rojer vervangt waarschijnlijk Hofs als rechterspits.

FC Twente kiest vanavond bij Vitesse voor het offensief. Zoals meestal, aldus trainer Ren√© Vandereycken. De Belg ligt in Enschede onder vuur na het negatieve voetbal van afgelopen weekeinde tegen Heerenveen. “Het klopt dat we voornamelijk achteruit hebben gelopen, maar dat was niet de opzet. Wij wilden compact naar voren spelen, maar dat is er niet uitgekomen. Dat ik dan achteraf de klappen moet opvangen, is niet erg. Dat hoort bij het trainersvak. Bovendien ben ik geen persoon die zijn spelers na een wedstrijd in het openbaar meteen afvalt.”

“Waar ik wel problemen mee heb, is dat mijn intenties in twijfel worden getrokken. Ik heb in Heerenveen absoluut niet de bedoeling gehad om alleen maar te verdedigen. We spelen gewoon met drie aanvallers, ook in uitwedstrijden. Op die speelwijze hebben we ingekocht en op de trainingen zijn we ook nooit van die lijn afgeweken.”

Hoewel Vandereycken niet vooruit wil lopen op de opstelling van vanavond, is het vrijwel zeker dat Collins John de derde aanvaller wordt naast Blaise N’Kufo en Giorgi Gakhokidze. Voor Bj√∂rn van der Doelen is er opnieuw geen plek in de selectie. Hoewel de middenvelder nog een contract heeft tot en met 2005, is zijn rol bij Twente zo goed als zeker uitgespeeld.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Jevric, Bochem, Cornelisse, Dingsdag, Fränkel; Rankovic, Schaars, Claessens; Rojer, Mbamba, Martel.

Bron: De Gelderlander 03-10-2003

Vitesse ontspannen richting Twente

Mede door de eerste competitiewinst in en tegen Utrecht heeft de ploeg van Edward Sturing zich ontspannen voorbereid op de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Tegenslag is natuurlijk de blessure van Nicky Hofs, die in Utrecht een gebroken teen heeft opgelopen.

Na de eerste winst in de competitie, voor veel jongens de eerste overwinning in de eredivisie, heeft Vitesse zich met een lekker gevoel kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen FC Twente. De ploeg is nu vier duels achtereen ongeslagen (inclusief de Amstel Cup) en hoopt tegen de Tukkers de goede lijn voort te kunnen zetten. Na afloop van de training op vrijdag werd er een nieuwe elftalfoto gemaakt, waar ook de geblesseerde Amoah en Hofs bij aanwezig waren (zie foto’s).

Bert Konterman wordt vrijdag toegevoegd aan de selectie, maar zal zeker niet vanaf het begin starten. Dinsdag 7 oktober speelt de ploeg een oefenwedstrijd in en tegen Bredevoort (19.00 uur), waar de verdediger voor het eerst voluit zal gaan. Sturing kan tegen FC Twente echter nog steeds niet beschikken over Ruud Knol, Kalle Sone, Matthew Amoah en Nicky Hofs (gebroken teen). Didier Martel kampt al enige tijd met klachten aan zijn achillespees, maar aan zijn meespelen wordt niet getwijfeld. Mamadou Zongo is door een blessure aan zijn hak wel een twijfelgeval. De aanvaller ondergaat op de dag van de wedstrijd een laatste test.

Over de nummer dertien op de ranglijst kon de trainer weinig vertellen. “Twente staat √©√©n punt boven ons en zitten in zwaar weer. Zij zijn toch met een ander verwachtingpatroon aan de competitie begonnen. Het is moeilijk te zeggen hoe zij spelen, het is elke keer weer anders. Ik heb ze tegen Heerenveen gezien, maar dat wil niet zeggen dat zij vrijdag weer in dezelfde formatie spelen. Ik vind het ook niet zo belangrijk, ons eigen spel daarentegen w√©l. We willen vanaf het begin het initiatief pakken en ik ben er van overtuigd dat we ook tegen FC Twente weer kansen krijgen”, aldus Sturing.

Vrijdag zijn de kassa’s van Gelredome vanaf 18.00 uur geopend. Seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen op vertoon van hun kaart nog extra √©√©n kaart bijkopen, mits zij dat nog niet in de voorverkoop gedaan hebben.

Bron: Vitesse.nl 02-10-2003

Gelredome blijft aparte onderneming

ARNHEM – In het uiteindelijke reddingsplan voor Vitesse en stadion Gelredome blijft Gelredome een aparte onderneming. Het stadion wordt dus niet in een holding ondergebracht met Vitesse, zoals de gemeente in juni nog wilde.

De gemeente koopt wel de grond en de gebouwen rond Gelredome. Arnhem en de provincie gaan samen het stichtingsbestuur van Gelredome vormen om de multifunctionaliteit van het stadion te waarborgen.

De provincie zal een achtergestelde lening van 12 miljoen euro aan het stadion voorlopig niet opeisen.

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Michael Dingsdag redelijk tevreden

ARNHEM – Verdediger Michael Dingsdag start tegen FC Twente voor de zevende keer op rij in de basis van Vitesse.

Ondanks zijn veroverde basisplaats blijft Dingsdag kritisch op zichzelf: “Ik ben redelijk tevreden tot nu toe, maar het kan beter. Ik speel wat weinig de lange bal, maar dat is ook omdat we achterin wat meer op balbezit spelen.”

Michael Dingsdag wil deze week waardig afsluiten met Vitesse: “In Utrecht hebben we laten zien dat we op karakter een heel eind kunnen komen. En nu de redding door de gemeente er definitief is, kunnen we door een overwinning op Twente aansluiten bij de middenmoot.”

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Sturing moet opnieuw gaan schuiven

ARNHEM – Vitesse-trainer Edward Sturing moet opnieuw schuiven om een logische opstelling te maken tegen FC Twente.

De Arnhemmers missen vrijdagavond Nick Hofs vanwege een gebroken teen. Ook Matthew Amoah, Kalle Sone en Ruud Knol ontbreken vanwege blessures. Didier Martel heeft nog last van zijn achillespees, maar de Fransman kan waarschijnlijk wel spelen. Mamadou Zongo is wegens een hakblessure nog een twijfelgeval. Bert Konterman zit weer op de bank na een longontsteking.

Opstelling:
Jevric
Rankovic, Cornelisse, Dingsdag, Frankel
Bochem, Schaars, Claessens
Rojer, Mbamba, Martel.

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Purrel Frankel rekent op basisplaats

ARNHEM – Vitesse-speler Purrel Frankel rekent op een basisplaats tegen FC Twente ondanks zijn zwakke optreden afgelopen zondag tegen FC Utrecht.

“Ik weet zelf wel dat ik heel slecht heb gespeeld, dat hoeft niemand mij te vertellen. Het was duidelijk, dan ben ik daar gewoon eerlijk over. Toch lijkt het me sterk dat ik meteen mijn plaats verlies, want de wedstrijden daarvoor ging het helemaal niet slecht.”

Frankel vindt FC Twente geen eenvoudige tegenstander: “Ze zijn heel lastig te bespelen, omdat ze heel behoudend zijn. Vorig jaar verloren we thuis door een knullige tegengoal.”

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Amoah moet voorlopig geduld hebben

ARNHEM – Vitesse-topscorer Matthew Amoah moet voorlopig geduld hebben. De aanvaller werd twee weken geleden geopereerd aan het kraakbeen van zijn rechterknie en moet lange tijd rust houden en op krukken lopen.

“Ik zou wel gewoon willen lopen, maar dat gaat nog niet. Ik moet nog een paar weken met krukken lopen. De knie wordt wel behandeld, verder kan ik nog niks.”

Amoah verwacht dit kalenderjaar niet meer in actie te komen: “Ik hoop dat ik na de winterstop weer fit ben. Op zich gaat het best, de pijn is nu wel weg. Het had erger gekund, kijk maar naar Ruud Knol en Louis Laros.”

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Rankovic stelt teambelang voorop

ARNHEM – Aleksander Rankovic weet dat het teambelang bij Vitesse boven alles gaat. De middenvelder speelt daarom zonder morren als rechtsback.

“Het is bekend dat ik liever op het middenveld speel, maar ik doe het voor het team. Dat is nu belangrijk. We moeten drie punten halen tegen Twente, dat hoeft niet op een mooie manier. Het publiek moet dat begrijpen.”

Rankovic is inmiddels fysiek weer in orde. “In de nacht voor Utrecht voelde ik me heel slecht, toen had ik koorts. Maar ik moest spelen en het viel me nog mee hoe het ging. Pas laat in de tweede helft zat ik er echt doorheen.”

Bron: Omroep Gelderland 02-10-2003

Uitwedstrijd FC Groningen – Vitesse zaterdag 25 oktober 2003 19.30 uur

Busvervoer
Alle kaartverkoop via Ticketbox: (vragen naar omwisselbiljet nr. 98)
ServicekaartPlushouders vanaf 4-10¬†¬† ‚ā¨ 18,40
Servicekaarthouders vanaf 10-10¬†¬†¬†¬†¬†¬† ‚ā¨ 20,90
Seizoenkaarthouders vanaf 16-10¬†¬†¬†¬†¬†¬† ‚ā¨ 23,90
Einde totale verkoop 22 oktober
Vertrek vanaf Gelredome, vertrektijd volgt z.s.m.

Eigen vervoer
Op vertoon van Vitesse seizoenkaart
Verkrijgbaar via Ticketbox ‚ā¨ 15,50
Op wedstrijddag, indien nog kaarten voorradig, kaartverkoop bij kassa bezoekersvak van stadion FC Groningen

: 02-10-2003

Gemeentelijke miljoenen kunnen eindelijk naar Vitesse en Gelredome

Voetbalclub Vitesse en stadion Gelredome kunnen binnenkort eindelijk de miljoenen euro’s uit de kas van de gemeente Arnhem op hun rekening bijschrijven. De Arnhemse gemeenteraad zette vanavond met een kleine meerderheid (21-17) definitief het licht op groen voor het veelbesproken reddingsplan. De raad besloot tegelijkertijd dat er een onderzoek komt naar de weinig voortvarende wijze waarop de gemeente de reddingsoperatie heeft aangepakt.

Door het jawoord van de gemeenteraadsleden wordt Arnhem voor 19,3 miljoen euro eigenaar van stadion Gelredome en omliggende grond. Tevens krijgt voetbalclub Vitesse een lening van tien miljoen euro. Dat geld heeft de voetbalclub hard nodig, aangezien de kas nu al nagenoeg leeg is en de schuldeisers niet langer uitstel van betalingen accepteerden. Hun geduld werd de afgelopen maanden danig op de proef gesteld.

Op 12 juni fiatteerde de Arnhemse raad al een reddingsplan voor voetbalclub en stadion. Bij de uitwerking daarvan bleek echter dat het plan aan alle kanten rammelde en daardoor onuitvoerbaar was. Zo was er nog geen overeenstemming met de provincie en stadiondirectie, was er geen oplossing voor de toegezegde huurverlaging aan Vitesse en waren er eigenlijk miljoenen euro’s meer nodig om met name Vitesse echt te kunnen redden.

Het gevolg was dat de verantwoordelijke wethouders opnieuw naar de onderhandelingstafel moesten. Geheel passend in het soapachtige karakter van de hele reddingsoperatie passeerden vervolgens diverse varianten de revue en ging de gemeente wederom met diverse partijen rollenbollend over straat.

Uiteindelijk moesten burgemeester P. Krikke en commissaris van de Koningin J. Kamminga ingrijpen om het plan vlot te trekken. Dit gebeurde twee weken geleden, waarna binnen enkele dagen overeenstemming werd bereikt met alle partijen. Belangrijkste wijziging in vergelijking met het vorige reddingsplan was het schrappen van de fusie tussen Vitesse en Gelredome.

Hoewel Vitesse vele miljoenen leent van de gemeente is het nog allerminst zeker of de club tot het einde van het seizoen alle rekeningen kan betalen. De Arnhemmers komen circa drie miljoen euro te kort voor dit seizoen. Het nieuwe Vitesse-bestuur, dat op korte termijn de eerder opgestapte bestuurders zal vervangen, krijgt de schone taak hiervoor een oplossing te vinden.

Bron: De Gelderlander 02-10-2003

Iedereen is doodmoe van redding

Geen geelzwart vlaggen in de raadszaal gisteravond, geen hordes fans. Vitesse werd gered zonder ambiance. Iedereen was het moe. In de hal van het Arnhemse stadhuis heerst een serene rust. In de raadszaal is de discussie over het reddingsplan Vitesse en Gelredome in volle gang, maar de honderden stoelen in hal zijn onbezet, het grote scherm waarop het debat zou worden uitgezonden, staat op zwart.

Bij de vorige stemming over het reddingsplan in juni verzamelden zich nog honderden geelzwart uitgedoste fans, op deze net zo belangrijke woensdagavond is er geen supporter te zien. Buiten hebben zich enkele aanhangers verzameld, maar die blazen al snel de aftocht. Vermoedelijk verkiezen ze een avondje Champions-Leaguevoetbal voor de buis boven het zóveelste debat over hét reddingsplan. Ze zijn het gepraat beu.

Dat geldt niet alleen voor de supporters, maar ook voor de meeste raadsleden. CDA-fractievoorzitter Frans Janssen zegt het klip en klaar: “We willen er nu een keer vanaf. We hebben er lang genoeg over gepraat” Andere veel gehoorde kreet: “Er zijn belangrijkere zaken in de stad die aandacht vragen.”

Om die reden zijn twee leden van de GroenLinksfractie, tegenstanders van het plan, doodleuk afwezig. Ze zijn naar discussies over openbaar vervoer en waterstof in het verderop gelegen provinciehuis. Als de stemming over het reddingsplan toch nog spannend dreigt te worden, krijgen zij echter een telefoontje van fractievoorzitter Wilko van Loon. Of ze als ze wiedeweerga naar het gemeentehuis willen komen.

Het helpt niet. Met 21-17 wordt het reddingsplan aangenomen. Zo groot als de verdeeldheid is bij de stemming, zo eensgezind zijn alle raadsleden na afloop: “Gelukkig is het eindelijk voorbij.”

Bijna dan. Want er komt natuurlijk nog wel een onderzoek naar de rol van burgemeester en wethouders in dit dossier.

Bron: De Gelderlander 02-10-2003

Onderzoek handelwijze gemeente

Er komt een onderzoek naar de rol van het Arnhemse college van burgemeester en wethouders bij de trage totstandkoming van het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome. Dat heeft een overgrote meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad gisteravond besloten, vlak nadat een veel kleinere meerderheid (21 stemmen voor, 17 tegen) had ingestemd met de definitieve versie van het reddingsplan. Reden voor zo’n onderzoek is een breed gedragen gevoel dat het college en met name CDA-wethouder R. Gast veel steken hebben laten vallen. De gemeenteraad wil weten waarom het allemaal zo lang moest duren en of ze wel juist is ge√Įnformeerd.

Het besluit om een onderzoek betekent dat de positie van Gast voorlopig zeer wankel blijft. De conclusies van de nadere studie naar zijn handelwijze en die van zijn collega-bestuurders kunnen zijn politieke doodsteek betekenen. De onvrede over Gast is in de gemeenteraad groot.

Alhoewel veel raadsleden deze wethouder liever vandaag dan morgen zien vertrekken, kwam zijn positie gisteravond niet meer in het geding. Coalitiepartij Zuid Centraal had weliswaar een motie van wantrouwen klaar liggen, maar hield die in de achterzak.

Want: veel collega-raadsleden durfden een discussie over het wegsturen van Gast op dit moment niet aan. Uit angst dat dat zou leiden tot afblazen van het reddingsplan en uit vrees voor een collegecrisis. Het CDA had vooraf gedreigd de coalitie te verlaten als Gast zou moeten opstappen.

Bovendien: het is natuurlijk een beetje lastig uit te leggen aan de buitenwacht om eerst het reddingsplan goed te keuren en dan op dezelfde dag de verantwoordelijk wethouder te onthoofden die voor dat plan verantwoordelijk is. Het verzoek om een onderzoek kwam van Leefbaar Arnhem en van de PvdA. Leefbaar Arnhem-fractievoorzitter Van Meurs wees erop dat het dossier Vitesse/Gelredome het aanzien van de Arnhemse politiek grote schade heeft berokkend. Hij hoopt op het ‘zelfreinigend vermogen’ voor de gemeenteraad van zo’n onderzoek. “En dat we kunnen leren van de gemaakte fouten.”

Eigenlijk wilde Van Meurs een offici√ęle, uit tien raadsleden bestaande enqu√™tecommissie in het leven roepen, √© la de parlementaire enqu√™tecommissie voor de Bijlmerramp of Sebrenica. De PvdA voelde meer voor de vorming van een onafhankelijke club ‘wijze mensen’. Er rolde een compromis uit de bus: de Arnhemse Rekenkamer gaat binnen een maand rapporteren welk van de twee opties qua tijd, geld en onderzoeksopdracht het beste is. In elk geval komt er wel een onderzoek.

Gast reageerde gisteravond opgelucht: “We kunnen nu verder met ook andere dossiers die belangrijk zijn voor de stad. Dit dossier was emotie tot de macht drie: politiek, voetbal en media. Daarom ben ik blij met het onderzoek. Beeldvorming en inhoud worden dan gescheiden. Dan zal blijken dat ik mij vooral en heel zorgvuldig met de inhoud van het dossier heb bezig gehouden. De raad heeft als beleving dat er meer had moeten worden gecommuniceerd. Dat neem ik mij ter harte. Natuurlijk heb ik niet alles goed gedaan. Maar de gemeenteraad heb ik in elk geval niet verkeerd ge√Įnformeerd.”

Bron: De Gelderlander 02-10-2003

In 1929 is jeugd van Vitesse landskampioen

Op 11 november presenteren historisch onderzoeker Arjan Molenaar en publicist Rien Bor het boek ‘Vitesse 111; de sportieve geschiedenis van Vitesse 1892 – 2003’. Speciaal voor de Gelderlander hebben de samenstellers een serie van vier artikelen geschreven. In aanloop naar genoemde presentatie verschijnen deze artikelen in deze krant. Vandaag deel II; de periode 1922 – 1954. Deel I verscheen in de krant van 30 september.

Na de degradatie in 1922 keert Vitesse een seizoen later al weer terug in de eerste klasse. Tijdens het bewind van de trainers Robert William Jefferson en Heinrich Schwarz maken grote spelers als Kees Meeuwsen, Jan Dommering en Johan Ricken hun debuut voor Vitesse. In 1927 bereikt Vitesse, voor de tweede keer zonder succes, de finale in het toernooi om de KNVB beker. In 1935 volgt opnieuw een degradatie naar de tweede klasse. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog breekt een sportief mindere periode aan die tot 1946 aanhoudt.

lees verder...

De Gelderlander 02-10-03

Vitesse en Gelredome gered

ARNHEM – Met 21 stemmen voor en 17 tegen heeft de Arnhemse gemeenteraad vanavond ingestemd met het 30 miljoen euro kostende reddingsplan voor voetbal club Vitesse en stadion Gelredome.

Het plan moet een faillissement van de Arnhemse club voorkomen. In juni stemde de gemeenteraad ook al in met een reddingsplan, maar dat stuitte op hevig verzet van de directie van Gelredome.

Bijna alle partijen hebben kritiek op verantwoordelijk wethouder Gast, maar de aangekondigde motie van wantrouwen is niet ingediend. Wel willen de raadsleden door een onderzoek duidelijk krijgen wat er allemaal is misgegaan.

Bron: Omroep Gelderland 01-10-2003

Vitesse en Gelredome lijken gered

ARNHEM – De Arnhemse gemeenteraad gaat vanavond waarschijnlijk akkoord met het reddingsplan voor voetbalclub Vitesse en stadion Gelredome. Zoals het er nu naar uitziet stemmen 21 leden voor en 18 leden tegen het plan, waarmee zo’n 30 miljoen euro is gemoeid.

In juni stemde de raad al in met het oorspronkelijke reddingsplan, waarin onder meer stond dat Vitesse en Gelredome fuseren tot een organisatie. De gemeente ziet, door grote bezwaren van de stadiondirectie,af van de fusie.

Zuid Centraal dient een motie van wantrouwen in tegen wethouder Gast, die de raad onjuist zou hebben ingelicht.

Bron: Omroep Gelderland 01-10-2003

Open brief SV aan gemeenteraad Arnhem

Onderstaande brief is gisteren naar de leden van de Gemeenteraad gestuurd:

Aan de leden van de gemeenteraad Arnhem

6 zorgen over het Reddingsplan Vitesse/ Gelredome

1. De gemeente Arnhem investeert als het reddingsplan wordt aangenomen ca. 30 miljoen euro in Vitesse/ Gelredome. Een door de provincie benoemd bestuurslid wordt voorzitter van de stichting. De gemeente Arnhem betaalt, maar wie bepaalt?

2. Het raadsbesluit van 12 juni gaat uit van een holding boven Vitesse/Gelredome om samenwerking te waarborgen en de gemeente een toezichthoudende rol te geven. Het nieuwe voorstel wijkt daar van af. Los van de praktische onhaalbaarheid brengt dit extra kosten met zich mee. Hoe schat u het effect in van dit compromis in de exploitatie?

3. Los van overige crediteuren heeft Vitesse bij acceptatie van het reddingsplan een schuld aan de gemeente van ca. 10 miljoen euro. Welke zekerheden heeft u dat Vitesse boven op het exploitatietekort de rentelast aan de gemeente kan voldoen?

4. Gelredome krijgt recht op het gebruik van een aantal loges waarvan de huur vooraf ineens betaald wordt aan Vitesse. Dit levert Vitesse 4,6 miljoen euro aan liquiditeit op. M.a.w. Vitesse mist deze inkomsten in de komende jaren. Wat betekent dit op termijn voor de exploitatierekening van Vitesse?

5. Gelredome ontvangt van de Gemeente Arnhem de eerste drie jaar een korting op de huur van 500.000 euro per jaar. Pas in 2007 moet Gelredome 771.000 euro per jaar betalen waarin de verstrekte korting is verdisconteerd van de eerste drie jaar. Waarom maakt de gemeente géén gebruik van het aanbod (huurgarantie 1,2 miljoen euro voor minimaal 5 jaar) van TCN?

6. Vitesse heeft onlangs nog extra sponsorinkomsten afgeslagen. Dit ondanks een dreigend exploitatie tekort over het huidige seizoen. Als Vitesse er niet in slaagt om de netto omzet te verhogen welke risico’s liggen er dan volgens u op de loer?

Namens het bestuur van de offici√ęle Supportersvereniging Vitesse

01-10-2003

Vitesse wil revanche op FC Twente

ARNHEM – Vitesse pakte vorig seizoen geen enkel punt tegen FC Twente. Daar moet vrijdagavond in Arnhem verandering in komen.

De Twentenaren pakte vorig seizoen door een doelpunt van Thijs Houwing de volle winst in het Gelredome. Ook het duel in Enschede ging met 1-0 verloren. In het seizoen 2001-2002 wonnen de Arnhemmers in Gelredome met 2-0 door goals van Gert Claessens en Dejan Stefanovic. Het jaar daarvoor werd het 3-1 in Arnhem.

In datzelfde seizoen (2000-2001) speelden Vitesse en FC Twente de halve finale van de beker in Arnhem. Twente bereikte de finale na strafschoppen.

Bron: Omroep Gelderland 01-10-2003

Reactie Leefbaar Arnhem brief bestuur supportersvereniging

Geacht bestuur,

Helaas moet ik u meedelen, dat ik uw zorgen deel over het uitvoeren van het reddingsplan, maar om andere redenen dan u. Ik vrees dat mijn politieke collega’s niet op geheel zuivere gronden zullen oordelen. En er tegenstemmers zijn, die eigenlijk niet weten waarom ze tegen zijn, anders dan geleid door emoties en argumenten, die mijn bescheiden mening niet zakelijk zijn. Mag natuurlijk. Politiek bedrijven is ook emotie.

lees verder...

 01-10-03

Konterman weer in training

Aanvoerder Bert Konterman hervat deze week de training bij Vitesse. De verdediger kampte met een longontsteking. Vrijdag is hij er nog niet bij in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Centrumverdediger Ruud Knol van Vitesse, die al een jaar revalideert, blijft voorlopig uit de roulatie. Daartegenover staat de verbazingwekkende rentree van Mamadou Zongo. De aanvaller vierde na dertig maanden blessureleed zijn rentree in het eerste elftal tijdens de Amstel Cup-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0) en scoorde vervolgens afgelopen zondag bij zijn tweede optreden in het competitieduel met FC Utrecht (1-3 winst). Trainer Edward Sturing: ‘Dat is inderdaad goed nieuws, zeker omdat Nick Hofs een teenblessure opliep en daardoor moest worden gewisseld.’

Bron: VI 01-10-2003

Aldus: Theo Janssen (door Vitesse verhuurd aan RC Genk) in: HP/De Tijd

‘Je zit hier met series als ’t Witteke. Waar dat over gaat? Weet ik veel. Ik moet echt heel snel een schotel krijgen. Dat is heel belangrijk.’

‘Je moet hier wel veel harder werken. Bij Vitesse begonnen we om kwart voor tien. Dan gingen we trainen en daarna was ik om √©√©n uur weer thuis. Hier moet je allemaal dingen doen. We doen aerobics – jajaja – looptraining, krachttraining, voetbaltraining, en dan hebben we ook nog na iedere training een gesprek.’

‘In Arnhem kent iedereen me. Zelfs als ik een hapje ga eten, komt iedereen aan je tafeltje staan voor een praatje. Dan zeggen ze allemaal dat je heel goed bent. Maar als je dan een biertje met ze drinkt, zegt iedereen dat je zwaar aan het stappen was.’

‘Ik ben nu ook te dik. Elke week kijken ze mijn vetpercentage na. Dat gaat met een soort tang met streepjes erop. Iedere week kun je zien hoeveel streepjes het zijn en dan kun je in een tabel zien hoeveel procent vet je hebt.’

‘Als ik geen voetballer was geweest, had ik denk ik wat uitgevonden. Ja, weet ik veel. Een keer iets uitvinden dan klaar, en anders was ik denk ik barman geworden of zoiets. Een eigen kroeg of wat dan ook.’

‘Als wij hier met de spelersbus komen aanrijden staat het plein helemaal vol. Dan klappen ze en zo. Dat vind ik wel mooi. Bij Vitesse stonden er twee man bii de hoofdingang te kankeren.’

Bron: VI 01-10-2003

Vitesse uit de zorqen na deal met Gelredome

De gemeente Arnhem heeft eindelijk overeenstemming bereikt met Vitesse en stadion Gelredome over de uitvoering van het reddingsplan, dat de club weer overeind moet helpen. Concreet is Vitesse nu gered door een lening van tien miljoen euro en wordt de gemeente eigenaar van stadion Gelredome en de aanpalende gronden voor 19,3 miljoen euro. De nieuwe eigenaar verlaagt de huursom voor de noodlijdende club van drie miljoen naar 0,7 miljoen.

Vitesse-directeur Theo Mommers: ‘Wij zijn bijzonder blij dat er eindelijk overeenstemming is tussen alle partijen, dit is een goede basis voor de toekomst. ‘De afspraken zijn een uitwerking van het reddingsplan dat in juni door de gemeenteraad al werd goedgekeurd, met de kanttekening dat Vitesse en Gelredome niet fuseren tot een holding. De directie van het stadion voorzag een faillissement bij een samensmelting en weigerde daarom mee te werken. In het nieuwe concept blijven de twee organisaties gescheiden en komt het stadion in handen van de gemeente Arnhem. De provincie Gelderland, financier van het complex, stelt daarbij als voorwaarde dat zowel de naam als het multifunctionele uitgangspunt van Gelredome behouden blijft.

De gemeente en de provincie leveren twee leden aan het nieuwe bestuur van de Stichting Gelredome. Het plan wordt normaal gesproken vanavond (woensdag) goedgekeurd door de Arnhemse gemeenteraad. Getredome-directeur Paul van Sliedrecht: ‘De jurist van de gemeente had het over het ontvlechten van de spaghetticontracten van Karel Aalbers. Vooral dankzij de inbreng van Mommers kan iedereen zich nu met zijn eigen dingen bezighouden.’

Bron: VI 01-10-2003

Routiniers Vitesse geven het slechte voorbeeld

0ver het algemeen zijn ze nauwelijks groter dan 1 meter 75 en komen ze nog maar net kijken in de grote wereld van het profvoetbal. Toch waren de talenten van Vitesse afgelopen zondag in Utrecht na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge veruit in de meerderheid. Emile Mbamba (20), Mamadou Zongo (22) en Eldridge Rojer (19) vormden in de slotfase de aanval, Rick Bochem (20) en Stijn Schaars (22) waren op het middenveld de secondanten van routinier Gert Claessens (31), terwijl de verdediging met Tim Cornelisse (25), Aleksandar Rankovic (25), Michael Dingsdag (20) en Michael Jansen (19) ook niet bepaald ervaren is. Op de reservebank zaten nog slechts twee invallers, Raymond Fafiani (19) en Jhon van Beukering (20). Trainer Edward Sturing was opgelucht na de 1-3 zege, maar keek met zorgen naar de toekomst. ‘We hebben vandaag een wedstrijd gewonnen die we ook hadden kunnen verliezen’, analyseerde Sturing. ‘Het zal dit seizoen vallen en opstaan worden. Ons enige voordeel is dat jeugd steeds beter wordt.’

Vitesse bezit door de aanwezigheid van de grootverdieners Dragoslav Jevric, Didier Martel, Gert Claessens en Aleksandar Rankovic en de komst van Bert Konterman nog steeds het aura van een subtopper. Dat beeld klopt echter niet. De veertiende plaats van vorig seizoen was geen toeval, evenmin als de matige start in de huidige jaargang. De Arnhemmers hebben alle kenmerken van een ploeg die bij een klein beetje tegenslag weer tegen degradatie zal moeten strijden. Vitesse leunt noodgedwongen zwaar op de jeugd en vertoont dus ook alle gebreken (na√Įviteit en labiliteit) die daarbij horen. Het grote probleem is dat de paar routiniers die nog over zijn om de jeugd te begeleiden, zelf uitblinken in losbandigheid en tactische onbeholpenheid. Linksbuiten Martel knapte zelfs tegen zijn vorige club FC Utrecht geen meter werk op voor een ander en was louter bezig met zijn eigen welzijn, terwijl linksback Purrel Fr√§nkel in de rust moest worden gewisseld omdat hij door een gebrek aan scherpte fout op fout stapelde. Een van die momenten kostte Vitesse ook de 0-1 voorsprong die het na dertien minuten had genomen via Nick Hofs. Fr√§nkel liet Stefaan Tanghe wegdraaien en voor 1-1 zorgen.

FC Utrecht mocht het zichzelf aanrekenen dat het daarna niet doordrukte tegen de aangeslagen jonkies en zelfs met 1-3 onderuitging door treffers van Zongo en Claessens. Niet zo lang geleden had de thuisclub de jeugdige tegenstander nog weggeblazen, maar ook FC Utrecht kent dit seizoen grote problemen. Door het vertrek van Dirk Kuijt en Igor Gluscevic heeft het team dertig treffers ingeleverd, de komst van Hans van de Haar en Donny de Groot kan dat nauwelijks goedmaken. De Groot is zijn basisplaats al kwijt, terwijl Van de Haar zondag niet het inzicht, de techniek en de mobiliteit bezat om los te komen van zijn bewaker Cornelisse. FC Utrecht-Vitesse was twee jaar geleden nog een strijd tussen twee subtoppers, zondag was het slechts een krachtmeting tussen twee uitgeholde ploegen die dit seizoen vooral moeten hopen uit de gevarenzone te blijven.

Bron: VI 01-10-2003

Anno 1971: Vitesse

In deze serie worden elftallen van een bepaald jaar doorgelicht. Betrokkenen schetsen het team, het tijdsbeeld waar het zich bewoog en ze verhalen over w er van de spelers is geworden.

Met Herman Veenendaal in de spits promoveerde Vitesse in 1971 voor het eerst in zijn bestaan naar de eredivisie. ‘Onze trainer Cor Brom vond dat wij conditioneel niet onder mochten doen op het hoogste niveau, vertelt Veenendaal. ‘Daarom belegde hij in de voorbereiding een trainingskamp tegen de Oost-Duitse grens. We gingen als gekken tekeer, trainden drie keer per dag werkelijk als bezetenen. Met als gevolg dat we de eerste wedstrijden geen poot konden verzetten.’ Het verblijf van de club in de eredivisie bleef dan ook aanvankelijk beperkt tot √©√©n seizoen.

lees verder...

Bron: VI 01-10-03

Persoonlijk: Gert Claessens

Naam Gert Jaak Anne-Marie Claessens. Jaak en Anne-Marie zijn de namen van mijn peetoom en peettante.

Geboren Op 21 februari 1972 in het ziekenhuis van Tongeren.

Woonplaats Al heel mijn leven Membruggen, een dorp van zo’n achthonderd inwoners waar ik het prima naar mijn zin heb.

lees verder...

Bron: VI 01-10-03

Voetbalonbenul als hoogste baas
Derksen: terugkeer Aalbers maakt Vitesse ongeloofwaardig
Het is een klap in het gezicht van de echte redders

Soms twijfel ik aan het voetbalverstand van beleidsbepalers. De Graafschap-voorzitter Derk Haank is succesvol in zijn vak, maar als hij zich door trainer Frans Adelaar laat overhalen Yassine Abdellaoui te contracteren, mist Haank de vereiste kennis van het wereldje waarin hij moet functioneren. Abdellaoui binnenhalen betekent om problemen vragen. De getalenteerde linkerspits is een recidivist, aan wie geen eer meer te behalen is. Als voetballer heeft hij zijn medespelers, trainers, clubs en supporters altijd in de steek gelaten. Bij Willem II en NAC Breda kunnen ze een boek over hem schrijven. Adelaar overschatte zichzelf schromelijk door te denken dat hij Abdellaoui in het gareel zou houden en als Haank even contact had opgenomen met Willem II en NAC Breda, was de notoire schuinsmarcheerder nooit naar De Vijverberg gekomen, waar de maatschappelijk geslaagde preses door schade en schande wijs wordt.

lees verder...

Bron: VI 01-10-03

Vitesse en Gelredome lijken gered

De Arnhemse gemeenteraad gaat vanavond waarschijnlijk akkoord met het reddingsplan voor voetbalclub Vitesse en stadion Gelredome. Zoals het er nu naar uitziet stemmen 21 leden voor en 17 leden tegen het plan, waarmee zo’n 30 miljoen euro is gemoeid.

In juni stemde de raad al in met het oorspronkelijke reddingsplan, waarin onder meer stond dat Vitesse en Gelredome fuseren tot een organisatie. De gemeente ziet, door grote bezwaren van de stadiondirectie, af van de fusie.

Zuid Centraal dient een motie van wantrouwen in tegen wethouder Gast, die de raad onjuist zou hebben geinformeerd.

Bron: Omroep Gelderland 01-10-2003

Agenda en voorstel vergadering Vitesse 1-10-03

Agenda voor de vergadering van de raad der Gemeente Arnhem op woensdag 1 oktober 2003
Aanvang 19.00 uur.

1. Opening en mededelingen.
2. Vaststellen van de agenda en spreektijdverdeling. Raads- en burgerinitiatieven.
3. Spreekrecht voor burgers.
4. Gelegenheid voor het stellen van vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders.
Onderwerpen ter besluitvorming. 5. FD/JZ/2003/626 In te stemmen met de raamovereenkomst Vitesse/Gelredome en de gemeente Arnhem.
6. Sluiting.

Voorstel voor de raadsvergadering van 1 oktober 2003
Reddingsplan Vitesse/Gelredome

Aan de gemeenteraad.
Arnhem, 26 september 2003

Op 12 juni jongstleden hebt u besloten in te stemmen met uitvoering van het reddingsplan Vitesse/Gelredome. Uiteindelijk is er een overeenkomst tot stand gekomen als gevolg van een onderhandelingsproces tussen 4 partijen, te weten: Vitesse, Gelredome, de provincie en de gemeente Arnhem.

Een nadere toelichting op deze overeenkomst vindt u in de memo’s zoals die aan u zijn verzonden op 23 en 26 september 2003.

Wij hechten eraan de overeenkomst met Vitesse en Gelredome met uw instemming te ondertekenen, en vragen u dan ook met deze overeenkomst in te stemmen.

Wij geven U in overweging overeenkomstig bijgaand ontwerp te besluiten.

Besluit van 1 oktober 2003

Besluit:
– in te stemmen met de raamovereenkomst zoals die op 22 september door Stichting Betaald Voetbal ‚ÄúVitesse-Arnhem‚ÄĚ, Vitesse BV en Stichting Gelredome, Gelredome NV , Exploitatiemaatschappij Gelredome BV en de Gemeente Arnhem is opgesteld en door Vitesse en Gelredome

01-10-2003

Niets is zeker in het zoveelste Vitesse-debat

Voor de zóveelste keer beslist politiek Arnhem vanavond over de redding van Vitesse en Gelredome. Kan het niet een keer afgelopen zijn met de soap? Slechts één ding is vooraf zeker: dat werkelijk niets zeker is.

Witte rook kan verbazingwekkend snel verdampen. Zeker in politiek Arnhem. Viel er vorige week maandag eindelijk op het stadhuis te melden dat de gemeente overeenstemming had bereikt met Gelredome en Vitesse over versie 312 van het reddingsplan, is er een halve week later tóch weer stront aan de knikker.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 01-10-03

Reddingsplan variant ‘312’ hangt met goocheltrucs aan elkaar

De Arnhemse gemeenteraad buigt zich vanavond over de zoveelste variant van het gemeentelijk reddingsplan Vitesse/Gelredome. Wie begrijpt er nog wat van? Een uitleg.

Waarom moet de Arnhemse gemeenteraad zich vanavond wederom buigen over een reddingsplan voor Vitesse en Gelredome? Op 12 juni heeft de raad toch al het licht op groen gezet?

Klopt. Maar bij de uitwerking van dat reddingsplan is gebleken dat het niet uitvoerbaar is. Er is daarom een variant bedacht, die zoveel afwijkt van het oude plan dat de politiek om een nieuw oordeel wordt gevraagd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 01-10-03

Spanning in raad Arnhem over reddingsplan Vitesse

De spanning in de Arnhemse gemeenteraad over het reddingsplan voor Vitesse en Gelredome is de afgelopen week flink opgelopen. De raad komt woensdagavond bijeen om een definitieve beslissing te nemen over het plan, waarmee 30 miljoen euro is gemoeid. Ook de positie van verantwoordelijk wethouder R. Gast komt dan ter discussie.

De raad sprak zich afgelopen juni al uit voor het oorspronkelijke reddingsplan, waarin onder meer stond dat Vitesse en stadion Gelredome zouden fuseren tot één organisatie. De gemeente Arnhem ziet, door grote bezwaren van de directie van Gelredome, af van die fusie. De raad moet daarom een besluit nemen over het aangepaste plan. De stemverhoudingen in de raad worden waarschijnlijk pas woensdagavond duidelijk.

Coalitiepartij Zuid-Centraal stemde in juni nog voor het plan, maar stemt woensdag tegen, zegt fractievoorzitter N. Wiggers. Bovendien zal de partij een motie van wantrouwen indienen tegen wethouder R. Gast (CDA), verantwoordelijk voor het reddingsplan. Volgens fractievoorzitter Wiggers heeft Gast de raad in juni onjuist ge√Įnformeerd toen hij meldde dat de aankoop van stadion Gelredome door de gemeente rond was. In werkelijkheid bleek de aankoop pas vorige week helemaal geregeld, nadat de gemeente de fusie tussen Gelredome en Vitesse uit het plan had geschrapt.

Als een meerderheid van de raad voor de motie van wantrouwen stemt, eist het CDA een oordeel van het college van burgemeester en wethouders over het opereren van wethouder Gast. Als het college zich niet achter de wethouder schaart, trekt het CDA zich terug uit de Arnhemse coalitie, die dan nog wel een meerderheid behoudt in de gemeenteraad.

Oppositiepartij Leefbaar Arnhem wil een oordeel over wethouder Gast liever uitstellen. De partij wil een enquêtecommissie benoemen die de gang van zaken rond Vitesse en Gelredome gaat onderzoeken. Veel fracties lijken voorstander van een onderzoek.

“De wethouder en de rest van het college hebben ongelooflijk veel fouten gemaakt. Het college heeft de gemeenteraad zeer slecht ge√Įnformeerd. Voor ons is volstrekt onduidelijk wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Eigenlijk is geen van de betrokkenen tevreden over het gemeentebestuur”, zei M. van Meurs, fractievoorzitter van Leefbaar Arnhem en ex-wethouder in Arnhem.

Bron: De Telegraaf 01-10-2003

Claessens wacht op nieuw contract

Gert Claessens (31) heeft zijn contract met Vitesse nog steeds niet verlengd. De middenvelder uit Belgi√ę kwam onlangs met de club overeen zijn aflopende verbintenis met twee seizoenen te verlengen, tegen een lager salaris. Het contract is nog niet getekend omdat Vitesse geen toestemming heeft van de gemeente Arnhem. De voetbalclub moet elke uitgave boven de 50.000 euro verantwoorden bij de gemeente. Vitesse wil met de nieuwe verbintenis van Claessens geld verdienen, doordat de speler minder gaat verdienen. Didier Martel en Tim Cornelisse hebben een aanbieding van Vitesse in beraad.

Bron: De Gelderlander 01-10-2003

FC Twente in crisis naar Gelredome

FC Twente staat vrijdagavond behoorlijk onder druk, tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse in Gelredome. Bij de Enschedese club is de sportieve crisis uitgebroken en met name trainer René Vandereycken ligt onder vuur. De Belgische trainer wordt door de achterban in Enschede al tijden bekritiseerd vanwege zijn defensieve spelopvatting. Zaterdag zakte Twente naar de dertiende plaats, door de 3-0 nederlaag bij Heerenveen. De Twentse fans schreeuwden om het ontslag van Vandereycken. De spelers zeggen achter hun trainer te staan. Maar ook zij pleiten voor een meer aanvallende speelwijze.

Bron: De Gelderlander 01-10-2003

Vitesse oefent tegen Bredevoort

Het eerste elftal van Vitesse speelt dinsdag 7 oktober een oefenwedstrijd tegen zondag vijfdeklasser Bredevoort. Het duel heeft plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van de amateurclub. Vitesse komt na de thuiswedstrijd van vrijdag tegen FC Twente pas weer op 18 oktober in actie in de competitie, uit tegen RKC. Het duel met Bredevoort heeft plaats op sportpark ’t Broock en begint om 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij drogisterij Taken in Bredevoort en Sportshop Navis in Aalten Ze kosten ‚ā¨ 5,00, 65’ers en jeugd t/m 12 jaar ‚ā¨ 3,00. Aan de kassa is dat op de wedstrijddag respectievelijk 6 en 4 euro.

Bron: De Gelderlander 01-10-2003

Hoofdsponsor: