september 2007

De Mos: ‘Ze hebben het goed opgepakt’

Na de 4-2 overwinning was zowel tevredenheid als opluchting op het gezicht van de hoofdtrainer af te lezen. In het verleden zag De Mos zijn spelers nog wel eens een ruime voorsprong uit handen geven, maar tegen FC Utrecht bleef Vitesse prima georganiseerd spelen.

Ervaring

De Mos: “Na het echec in het bekertoernooi was het vooraf de vraag hoe de spelers daarmee om zouden gaan. Ik moet zeggen dat ze het goed hebben opgepakt. We hebben duidelijk gemaakt dat het belangrijk was vast te houden aan de goede organisatie die ons de eerste drie wedstrijden punten opleverde. We stonden vanmiddag goed in de duels en kwamen prima voor de tegenstander. Daar had Utrecht moeite mee, getuige ook de gele kaarten in de eerste helft. De snelle voorsprong voetbalt natuurlijk ook een stuk gemakkelijker.”

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 30-09-07

Kaakblessure voor Anders Due

Anders Due viel na ruim een half uur uit in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij liep een kaakblessure op.
De ernst van de blessure is nog niet helemaal duidelijk, maar de Deen was na afloop wel weer volledig in staat om te praten. “Het deed heel veel pijn, maar eerlijk gezegd weet ik er niks meer van”, zegt Due. “Ik ben zeker een minuut van de wereld geweest”, voegde hij eraan toe.

 Omroep Gelderland TxT 30-09-2007

Junker: ik heb lang gewacht op kans

Mads Junker stond voor het eerst in de basis bij Vitesse en speelde een uitstekende wedstrijd tegen FC Utrecht.
“Het is altijd lekker, ik heb lang gewacht op mijn kans”, zegt de Deen. “We speelden vandaag heel verdedigend met tien man achter de bal. Gelukkig werd het snel 2-0.” Junker maakte zelf de 3-0: “Dan moet het gewoon klaar zijn, Zij scoorden daarna nog wel, maar we hebben het nooit moeilijk gehad. Ik speelde goed samen met Lorca. Hij werkt heel hard, maar dribbelt wel meer dan andere spitsen bij ons”, aldus Junker.

 Omroep Gelderland TxT 30-09-2007

Sprockel antwoordt met een doelpunt

Civard Sprockel werd afgelopen week nog uit de selectie gezet door Aad de Mos, maar zijn rentree vierde hij met een doelpunt.

“Beter kun je niet antwoorden. Het gebeurt ook niet zo vaak dat ik scoor, ik was er dan ook erg blij mee”, zegt Sprockel. “Ik vind dat we de hele wedstrijd hebben gedomineerd. We kwamen er telkens goed uit, waren balvast en cre√ęrden veel kansen”.

Vitesse heeft nu twaalf punten uit zes wedstrijden: “We staan staan er goed voor in de stand. Jammer dat we zijn uitgeschakeld in de beker. We kunnen op deze manier heel ver komen”.

 Omroep Gelderland TxT 30-09-2007

Dagje vrij doet Vitesse goed

Na drie nederlagen op rij heeft Vitesse zich zondag hersteld. FC Utrecht werd op eigen veld verslagen: 2-4. Het was de vierde Arnhemse zege in zes duels in de eredivisie.

Het zelfvertrouwen dat Vitesse met drie achtereenvolgende overwinningen aan het begin van de competitie had opgebouwd, was de laatste twee weken danig geslonken. De nederlaag bij PSV (1-0) was normaal, maar de verliesbeurten thuis tegen De Graafschap (0-2) en vooral uit in de beker bij eerstedivisieclub FC Eindhoven (4-2) kwamen hard aan.

Op zijn gevoel koos trainer Aad de Mos ervoor de spelers na die zeperd een dag vrij te geven, in plaats van een straftraining. Deze keus pakte prima uit. Gill Swerts en Civard Sprockel zetten de Arnhemmers in een kwartier al op 0-2.

FC Utrecht vloog afgelopen week eveneens uit de beker, maar dat was tegen Feyenoord. De laatste twee uitwedstrijden in de eredivisie werden bij lastige opponenten (Heerenveen en FC Groningen) gewonnen. Thuis presteerde de formatie van coach Willem van Hanegem tot nu toe minder voortvarend. Tegen Feyenoord (0-3) en De Graafschap (2-2) werd niet gewonnen.

Zondag begon Utrecht in eigen stadion wederom niet sterk. Zeer slordig en zonder vertrouwen bestreed Utrecht Vitesse, maar het was een kansloze zondag voor de thuisploeg. Nadat Mads Junker simpel de 0-3 had gemaakt, mocht aanvoerder Gregoor van Dijk via een strafschop tegenscoren. Andere opties om een doelpunt te maken waren er dan ook nauwelijks voor de machteloze thuisploeg.

Met 2-4 kwam uiteindelijk Utrecht het best weg. De Chinese invaller Yu Hai presteerde het om volkomen vrij voor Grandel naast te schieten, Haim Megrelishvili deed het later beter door de 1-4 aan te tekenen. Robin Nelisse mocht in Galgenwaard de ‘eer’ van het laatste doelpunt aan de thuisclub laten: 2-4. In blessuretijd miste Nelisse nog een makkelijk gegeven strafschop.

 De Telegraaf 30-09-2007

Vitesse wint van FC Utrecht

Vitesse heeft zondagmiddag in stadion Nieuw-Galgenwaard met 2-4 gewonnen van FC Utrecht. Indien Vitesse alle opgelegde kansen had benut was een legendarische monsterzege absoluut mogelijk geweest.

Later meer…

30-09-2007

Vitesse wint eenvoudig van Utrecht

Vitesse heeft tegen FC Utrecht eenvoudig met 4-2 gewonnen. In de 4e minuut vloog een afstandsschot van Gill Swerts in de kruising. Ruim tien minuten later kwam een corner van Anders Due bij Civard Sprockel terecht, die de 0-2 kon maken. FC Utrecht speelde dramatisch zwak waardoor Vitesse nog twee keer kon scoren. Eén keer via Mads Junker na een voorzet van Yu Hai en nog een keer via Megrelishvili.

Van Dijk deed nog wat terug voor FC Utrecht door een penalty te benutten. Door een eigen doelpunt van Espinoza werd het ook nog 2-4.

Bron: Omroep Gelderland 30-09-2007

Vitesse tankt zelfvertrouwen in Utrecht

Na de thuisnederlaag tegen De Graafschap en de bekeruitschakeling in Eindhoven wilde Vitesse zich revancheren in en tegen Utrecht, een normaliter lastige uitwedstrijd. Zondagmiddag verliep het echter boven verwachting. Na een snelle voorsprong van 2-0 werd het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van Vitesse.

De velen die zich voorbereid hadden op een fanatiek en fel startend FC Utrecht kwamen bedrogen uit. De thuisploeg begon zeer slap aan het duel en Vitesse profiteerde daar in het eerste kwartier twee keer van. Na vier minuten kogelde Gill Swerts de bal van ruim twintig meter achter doelman Grandel en dik tien minuten later zette Civard Sprockel Vitesse uit een corner op de comfortabele marge van 2-0.

Voor Anders Due eindigde de wedstrijd al na een klein half uur spelen. De Deen raakte na een botsing geblesseerd en verdween per brancard direct richting kleedkamer. De volledige eerste helft bleef Vitesse simpel overeind. Piet Velthuizen hoefde slechts eenmaal in te grijpen op een goed schot van Leroy George. De doelman bokste de knal tot corner. Het zorgde duidelijk voor frustratie bij de thuisploeg, die dit regelmatig botvierden op de spelers van Vitesse en in de eerste 45 minuten drie gele kaarten incasseerden.

Willem van Hanegem greep in de rust in wisselde twee spelers. Het eerste gevaar was van een van de invallers, Hans Somers, die zijn schot tot corner verwekt zag worden. Aan de andere kant was het wel weer gelijk raak Yakubu stuurde Yu Hai weg aan de linkerkant en zijn prima voorzet werd door de vrijstaande Mads Junker in de lange hoek geschoten:0-3.

De supporters van FC Utrecht hadden bijna de ogen dicht van het slappe spel van tot Paul Verhaegh ineens een onnodige overtreding beging en Gregoor van Dijk er van elf meter 1-3 van maakte. Het cadeautje werkte even stimulerend voor de fans, bij wie de stunt van Excelsior een dag eerder tegen Roda JC (3-3 na 3-0 achter) nog vers in het geheugen lag. Ook de bank zag mogelijkheden en bracht stormram Guiseppe Rossini er in voor de laatste twintig minuten. Vitesse liet zich echter niet gek maken en bleef rustig en verzorgd voetballen. Het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden was het niet goed uitspelen van de kansen die er ook na rist met regelmaat waren. Nog geen twee minuten na de 0-3, terwijl de supporters ‚Äėslaap kindje slaap zongen‚Äô, had Lorca de vierde treffer op zijn schoen maar na de knappe kapbeweging verdween de bal over het doel. Na een uur spelen had Yu Hai er wel 4-0 van moeten maken, maar de opgelegde kans was niet aan de verder goed spelende Chinees besteed.

Elf minuten kon de bank van Vitesse wel juichen door de vierde treffer van de middag en de eerste voor Vitesse van Haim Megrelishvili. In de slotfase bepaalden Robin Nelisse de eindstand op 4-2 met zijn vijfde competitietreffer. In de extra tijd kreeg FC Utrecht nog wel een tweede strafschop na een blunder van scheidsrechter Bossen, maar Piet Velthuizen stopte de bal van Robin Nelisse. Het betekende een ruime en zeer verdiende overwinning voor de Arnhemmers die hiermee niet alleen drie punten mee behaalden, maar ook een stukje zelfvertrouwen tankten na de twee eerder verloren duels.

Bron: Vitesse.nl 30-09-2007

‚ÄėDe weg naar Oranje is nog heel lang‚Äô

Hij is de jongste keeper in de ere-divisie en volgens zijn trainer Aad de Mos de natuurlijke opvolger van Edwin van der Sar. Toch gaat Vitesse-keeper Piet Velthuizen (20) niet gebukt onder de hooggespannen verwachtingen. ‚ÄúIk ben nooit tevreden met goed, het moet supergoed zijn‚ÄĚ.

Volgens je trainer Aad de Mos zal jij ook Oranje halen. ‘Piet is de opvolger van Edwin van der Sar,’ zei hij na het duel met PSV.

“Ik hecht er niet zoveel waarde aan als mensen zoiets zeggen. Ik richt me vooral op de club en moet eerst maar eens zorgen dat ik een vaste waarde word bij Jong Oranje. Daar zit ik nog op de bank. De weg naar Oranje is nog heel lang. Uiteraard is dat ooit een doel, maar ik ben er nu niet mee bezig. Het gaat hard genoeg momenteel. Ik ben de jongste doelman in de eredivisie. Laat ik die basisplaats maar eens zien vast te houden.”

De man die jou nu zo ophemelt, passeerde je vorig seizoen terwijl je toen ook goed stond te keepen.

“Het voelde als een klap met een hamer. Ik had het er moeilijk mee. Na drie dagen heb ik me herpakt en de trainer proberen te laten zien dat hij een verkeerde beslissing had genomen. Ik was beduusd, liep daarom na elke wedstrijd met een afwerend gebaar langs de pers. Dat kwam misschien arrogant over, maar ik was gewoon bang om domme dingen te zeggen. Ik reageerde me thuis af op mijn boksbal. Na een halfuurtje rammen voelde ik me iets beter. Ik ben er mentaal sterker van geworden. Met hulp van keeperstrainer Lambert Jager. Hij zei: ‘Welkom in de profvoetbalwereld.'”

lees verder...

Bron: Sportweek nr33 30-09-07 

Wedstrijden Vitesse nu ook via abonnee zender Sport1

Vanaf zaterdag 29 september gaan de Nederlandse kabelbedrijven ook Tele2 Eredivisie Voetbal in hun digitale pakketten doorgeven.

De wedstrijd FC Utrecht – Vitesse wordt a.s zondag om 18.10 uur (delay) uitgezonden op abonnee zender Sport1.

Bron: sport1.nl 29-09-07

Vitesse aast op herstel na turbulente week

Vitesse aast morgen in en tegen Utrecht op eerherstel. De nederlagen tegen De Graafschap en Eindhoven zorgden voor een sportieve crisis bij de Arnhemse club en tussendoor was er de affaire rond Civard Sprockel.

Vitesse gaat morgen op bezoek bij FC Utrecht, na een uiter­mate beroerde week. In vier dagen tijd gaf de Arnhemse ploeg een topklasse­ring in de eredivisie weg ( 0- 2 te­gen De Graafschap) en verdween de kans via de beker terug te keren op de Europese velden (4-2 bij FC Eindhoven). Alsof deze twee wan­prestaties nog niet voldoende wa­ren, werden de perspectieven in de competitie gisteren ook nog eens behoorlijk vertroebeld.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 29-09-07 

Oefenwedstrijd Vitesse РExcelsior’31.

Vitesse speelt komende dinsdag in Rijs­sen een oefenwedstrijd tegen de plaatse­lijke zaterdaghoofdklasser Excelsior’31.
Aanvang 19.00 uur.

Bron: De Gelderlander 29-09-07

Gezellige SV Dartavond gewonnen door Martin Coenraadts

Twintig deelnemers speelden gisteravond, vrijdag, in poules om de titel op de eerste SV Dartavond van dit seizoen in Supportershome Monnikenhuize.

(Foto’s Edelf)
Onder hen Vitesse spelers Gill Swerts en Civard Sprockel die hun uiterste best deden, maar beiden in de poulerondes stranden.

In een gezellige, ontspannen sfeer genoten deelnemers en toeschouwers van de sportieve prestaties. Derde werd Remon, die ook de prijs voor de hoogste finish (123) pakte, tweede Joop en Martin (foto) werd toernooiwinaar in een spannende finale.

Kom de volgende keer ook naar de SV Dartavond. Spelen, kijken of kaartje leggen (kan ook), gezelligheid troef en iedereen is welkom!

Foto impressie Dartavond: lees verder...

Bron: SV Vitesse 28-09-2007

Piet Velthuizen opgeroepen voor Jong Oranje

Vitesse-doelman Piet Velthuizen is opgeroepen door bondscoach Foppe de Haan. Velthuizen zat tijdens de laatste interlands op de bank. Jong Oranje won de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden beiden met 1-0 van Macedoni√ę en Noorwegen.

Bron: Omroep Gelderland 28-09-2007

Vanuit de organisatie, maar wel met lef.

Vitesse speelt zondagmiddag in de Utrechtse Galgenwaard de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Na de bekeruitschakeling in Eindhoven richt de ploeg van Aad de Mos zich weer op de Eredivisie.

Ook FC Utrecht zat donderdagavond niet meer in de bekerkoker voor de derde ronde. Wim van Hanegem zag zijn ploeg met 3-0 ten onder gaan tegen Feyenoord. De Mos wilde vrijdag na de training nog even kort terugkomen op de bekeruitschakeling.

“Op zijn zachtst gezegd is het verlies vervelend te noemen. De kunst is nu om er weer zo goed mogelijk uit te komen. Als trainer kun je na een dergelijk resultaat twee dingen doen: boetes uitdelen en een straftraining geven of de ploeg vrij geven en daarna weer fris aan de slag te gaan. Op gevoel heb ik voor het laatste gekozen. Zonder leidende spelers van Remco van der Schaaf en Civard Sprockel zie je dat een aantal jongens toch moeite heeft dit op te pakken.”

Dezelfde Van der Schaaf is voor komende zondag een twijfelgeval. Hij wordt zaterdag nog extra getest. Afwezig zijn in ieder geval Kolk, Pryor, Keizer en Janssen. De Mos noemde FC Utrecht een lastige ploeg die beter is dan vorig seizoen. “Ze spelen als een harmonica en hebben toch uitwedstrijden tegen Groningen en Heerenveen winnend afgesloten. Wij zullen vanuit de organisatie van start gaan, maar willen wel met lef vooruit voetballen.”

Bron: Vitesse.nl 28-09-07 

Van der Schaaf is een twijfelgeval

Het is hoogst onzeker of Vitesse zondag tegen FC Utrecht kan beschikken over Remco van der Schaaf.

De aanvoerder trainde vrijdag apart. “Het ziet er nu niet zo goed uit. Ik heb last van mijn rechterkuit.” Zonder Van der Schaaf haalt Vitesse doorgaans geen goede resultaten. “Ach, dat is aan anderen om te beoordelen. Ik doe in het veld mijn mond wel open en daarbuiten trouwens ook.”

Trainer Aad de Mos beaamt het belang van zijn aanvoerder. “Tactisch is hij mijn beste speler. Hij houdt de zaak bij elkaar en leest de wedstrijd goed. Ik hoop dat hij zondag kan starten.”

Bron: Omroep Gelderland 28-09-2007

Pryor speelt niet tegen FC Utrecht

Anduele Pryor is er zeker niet bij in de wedstrijd van Vitesse zondag uit tegen FC Utrecht.

“Ik heb een verrekking in mijn linker bovenbeen. Het gebeurde toen ik op doel schoot tegen De Graafschap, ik voelde meteen een hevige pijn. Ik richt me nu op Feyenoord.” Verder ontbreken Theo Janssen en Cees Keizer vanwege blessures. Remco van der Schaaf is een twijfelgeval.

De basiself staat nog niet vast. Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Megrelishvili; Swerts, van der Schaaf, Yakubu, Yu Hai; Junker, Lorca.

Bron: Omroep Gelderland 28-09-2007

Sprockel bood geen excuses aan

Civard Sprockel maakte vrijdag zijn rentree bij de A-selectie van Vitesse.

De verdediger was tijdelijk verwijderd na een woordenwisseling met trainer Aad de Mos, tegen wie hij onder meer “Hou je bek” zou hebben gezegd. “Hij vond het niet leuk wat ik heb gezegd”, erkent Sprockel. “Ik heb straf gekregen, nu moeten we verder. Ik heb geen excuses aangeboden.”

Sprockel staat zeker niet bekend als lastig. “Het is de eerste keer dat mij zoiets gebeurt. Het was even slikken, dit waren moeilijke dagen voor mij.”

Bron: Omroep Gelderland 28-09-2007

De Mos: woord crisis was terecht

Trainer Aad de Mos vindt nog steeds dat zijn club Vitesse in een crisis verkeert.

“Ik heb dat woord gebruikt, omdat ik het idee heb dat iedereen het maar als normaal ervaart om zo in de beker te verliezen van Eindhoven. Wat mij betreft kan dit niet.”

De Mos gaf zijn spelers twee dagen vrij. “Je hebt twee opties, een geldboete of een straftraining. Maar dat achtte ik niet de juiste remedie, dat heeft geen zin, omdat we daarvoor vier wedstrijden wel goed hebben gespeeld. Maar als het opnieuw gebeurt, zijn ze wel aan de beurt.”

Bron: Omroep Gelderland 28-09-2007

“Vitesse-doelman Velthuizen heeft absoluut geen jeugdcontract”

De meestbesproken doelman van dit moment, toptalent Piet Velthuizen van Vitesse, staat open voor contractbesprekingen. ‚ÄúIk wil graag bij Vitesse blijven, maar het is aan de club om actie te ondernemen,‚ÄĚ meldt Velthuizen. Bij zijn zaakwaarnemer Louis Laros heerst enige verbazing dat daar nog niet over is gesproken. ‚ÄúPiet heeft weliswaar een overeenkomst tot 2010, maar dat is een veredeld jeugdcontract. Wij hebben geen haast met verlengen. Dit contract kan in de toekomst misschien zelfs in zijn voordeel werken.‚ÄĚ

Technisch manager Jan Streuer zegt echter: ‚ÄúPiet heeft absoluut geen jeugdcontract. Hij verdient iets minder dan sommige andere spelers, maar dat is ook logisch want hij heeft nog geen vijftien wedstrijden in de basis gestaan. Die jongen doet het ontzettend goed, hij maakt opmerkelijk weinig fouten voor een jonge keeper. Maar wat niet is, kan nog komen. Wij kijken rustig aan hoe het tot de winterstop gaat. Wie presteert krijgt meer geld, dat moet de volgorde zijn.‚ÄĚ

Velthuizen heeft momenteel een constructie in zijn verbintenis dat hij meer gaat verdienen als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Voor eventuele kapers op de kust, zoals Roda JC dat afgelopen zomer belangstelling voor Velthuizen had, is Streuer niet bevreesd. ‚ÄúNatuurlijk kunnen clubs hem gek maken met vette salarissen. Dat met Roda was natuurlijk een raar verhaal, want wij hadden hen geen toestemming gegeven om Piet te benaderen. Maar Piet heeft een contract tot 2010 en wij willen hem niet kwijt, dus dat zal zo‚Äôn vaart niet lopen.‚ÄĚ

Bron: Sportweek 28-09-2007

Spelers en staf Vitesse krijgen bescherming

De politie heeft spelers en staf van Vitesse dinsdagavond beschermd tegen zo‚Äôn twintig kwa¬≠de fans na de blamerende bekeruit¬≠schakeling tegen FC Eindhoven ( 4- 2). De clubleiding had signalen ontvangen dat fans verhaal gingen halen bij Vitesse‚Äôs verzamelpunt, hotel Bilderberg in Oosterbeek. De politie was uit voorzorg aanwezig en zorgde ervoor dat de zaak niet is ge√ęscaleerd.

Vitesse moet het voorlopig doen zonder Theo Janssen. De midden­velder heeft tegen Eindhoven een breukje opgelopen in zijn linker­scheenbeen. Janssen moet een week absolute rust houden om de breuk te laten herstellen

Bron: De Gelderlander 27-09-07 

Politie en dag van bezinning bij Vitesse

Vitesse likte gisteren de wonden na de blamerende uitscha­keling in het bekertoernooi, de 4-­2 bij FC Eindhoven. Op de dag van bezinning werd duidelijk dat het Arnhemse elftal terug zal keren naar het betonvoetbal, waarmee het in het begin van de competitie succesvol was.

De onthutsende nederlaag tegen de laagvlieger uit de eerste divisie is knalhard aangekomen in Arn¬≠hem. Dinsdagavond was zelfs poli¬≠tiebescherming nodig om spelers, trainers en begeleiders van de Arn¬≠hemse club na de wanvertoning een veilige huisreis te garanderen. Bij hotel Bilderberg in Oosterbeek, waar de Arnhemse hoofdmacht sa¬≠menkomt voor uitwedstrijden, zorgde de uit voorzorg gealarmeer¬≠de politie ervoor dat er geen inci¬≠denten plaatshadden met de onge¬≠veer twintig aanwezige supporters. ‚ÄěIk kan de frustratie van de fans wel enigszins begrijpen‚ÄĚ, reageer¬≠de aanvoerder Remco van der Schaaf gisteren. ‚Äě De politie hield de weg vrij, zodat wij weg konden rijden. Het stelde niet zoveel voor. Er is niets gebeurd.‚ÄĚ

‚Äě Als je een belabberde wedstrijd speelt tegen Eindhoven, dan is het niet raar dat supporters daar iets over te zeggen hebben‚ÄĚ, voegde Theo Janssen daar aan toe. ‚Äě Ze ko¬≠pen een kaartje en dan begrijp ik wel dat ze teleurgesteld zijn en dat ze er meer over willen weten.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-09-07 

Botsing dreunt nog lang door in stadion

Het is flink heibel tussen Gel­redome- eigenaar Eurocom­merce en het evenementen­bedrijf. En dat kan nog wel even duren.

Een brief van de gemeente Arnhem aan projectontwik­kelaar Eurocommerce, eind vorig jaar op de burelen van het Gelredome bv- kamp neergedaald, deed bij het evenementenbedrijf de alarmbellen rinkelen.

De gemeente schreef aan Eurocom­merce, de koper van het stadion, dat ze zich zou inspannen om ie­mand van Eurocommerce in het stichtingsbestuur te krijgen. Tot dat moment dacht Gelredome bv dat de gemeente volledig af­scheid zou nemen van Gelredome, zoals door wethouder Sander van Bodegraven altijd was benadrukt. De twee zetels in het stichtingsbe­stuur zouden, in tegenstelling tot de bestuursplekken van de provin­cie, niet meer worden gevuld.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 27-09-07 

Conflict Gelredome escaleert

Dreigende rechtszaken, keiharde beschuldigingen en gesprekken die alleen nog maar met advocaten worden gevoerd. Het smeulende conflict tussen Gelredome – eigenaar Eurocommerce en evenementenbedrijf Gelredome bv is nu volledig ontvlamd. “Het zijn schandelijke boeven, die alle regels aan hun laars lappen. Ze hebben wat te verbergen. Dat moet aan een rechter worden voorgelegd” , foetert Ger Visser, directeur van projectontwikkelaar Eurocommerce. Hij kocht dit jaar voor 16,5 miljoen euro stadion Gelredome (het gebouw plus de grond) van de gemeente Arnhem.

Visser is boos omdat bestuurders van Gelredome hebben geprobeerd de statuten te wijzigen met de bedoeling Eurocommerce buiten de deur van het stichtingsbestuur te houden. Die aanpassing van de statuten is uiteindelijk gestrand bij de notaris. Marius Prins, namens de provincie voorzitter van de stichting, wil niet ingaan op de reden. “Maar er is niets onoorbaars gebeurd.” Visser heeft een andere lezing. “De twee bestuursleden namens de provincie doen stelselmatig pogingen ons buiten de deur te houden. En de provincie keurt dit nog goed ook. Ik heb de advocaten al klaar staan om de zaak aan de ondernemerskamer voor te leggen.” Prins zegt verbaasd te zijn over de uitlating van Visser. “Maar ik heb geen behoefte hierop te reageren. Ik heb niets met meneer Visser te maken. Ik wil alleen kwijt dat wij niets te verbergen hebben en naar eer en geweten en in belang van Gelredome handelen.”

In het stichtingsbestuur hebben de provincie en de gemeente Arnhem ieder twee zetels. De bestuurders benoemen de commissarissen en directie én controleren de jaarrekening van evenementenbedrijf Gelredome bv. De gemeente zou in eerste instantie na verkoop van het stadion aan Eurocommerce afstand doen van dat recht. Onder druk van Eurocommerce heeft de gemeente die zetels toch behouden en onlangs Peter Hubers van Eurocommerce tot bestuurslid benoemd.

Sindsdien is de onderlinge sfeer er niet beter op geworden. Al maanden liggen beide kampen in de clinch over tal van financi√ęle afspraken. Visser: “Ik praat alleen nog via advocaten met Gelredome.”

Bron: De Gelderlander 27-09-2007

Opnieuw blessure voor Theo Janssen

Theo Janssen is in het bekerduel tegen FC Eindhoven opnieuw geblesseerd geraakt. De middenvelder moest dinsdag al in de eerste helft worden gewisseld. In eerste instantie werd gedacht aan een spierblessure. Nader onderzoek op de club en in het ziekenhuis, wees woensdag uit dat er sprake is van een avulsie fractuur, een breukje aan de zijkant van het linkerscheenbeen.

Janssen heeft een week absolute rust voorgeschreven gekregen. Over 7 tot 10 dagen moet een controlefoto uitwijzen of het breukje voldoende herstelt. Afhankelijk hiervan wordt het verdere revalidatieprogramma bepaald. Janssen mist soweiso de wedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord.

Ook Remco van der Schaaf bekeek de wedstrijd dinsdag vanaf de zijlijn. De aanvoerder van Vitesse bleek tijdens de warming-up te veel last te hebben van een spierblessure in zijn kuit. Zijn inzetbaarheid voor het competitieduel met FC Utrecht is twijfelachtig.

Bron: Vitesse.nl 26-09-2007

Theo Janssen mist twee wedstrijden

Vitesse-middenvelder Theo Janssen heeft in het bekerduel tegen FC Eindhoven een breukje aan de zijkant van het linkerscheenbeen opgelopen.

Janssen heeft een week absolute rust voorgeschreven gekregen. Over 7 tot 10 dagen moet een controlefoto uitwijzen of het breukje voldoende herstelt. Afhankelijk hiervan wordt het verdere revalidatieprogramma bepaald. Janssen mist soweiso de wedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord.

Ook het meespelen van Remco van der Schaaf is nog onzeker. De aanvoerder kampt met een kuitblessure.

Bron: Omroep Gelderland TxT 26-09-2007
Gonzalo Lorca, Zuid-Amerikaanse pingelaar in Arnhem

Chileense aal hoop van Vitesse

Het contract bij Dinamo Kiev lag al klaar, maar door een politieke revolutie speelt Gonzalo Lorca (22) nu niet in Oekra√Įne maar aan de Rijn. De Chileense spits moet Vitesse bevrijden van een doelpuntenprobleem, alhoewel hij bij topclub Colo Colo meer kind van de stad dan goalgetter was. Heeft Arnhem nu zijn eigen Luis Suarez?

De harten van de Colo Colo-supporters in Santiago de Chili bloeden. Alsof ze afgelopen zomer een deel van zichzelf verloren hebben. Gonzalo Lorca was kind van hun stad √©n attractie van de hoofdstedelijke topclub Colo Colo, hoewel hij niet eens basisspeler was. Lorca verliet vorige maand al op 22-jarige leeftijd zijn roots, voetbaltrots en vaderland. Op zoek naar zijn droom in het Europese voetbalparadijs. Terwijl ze nog zo graag van hem hadden willen genieten. La Anguila werd hij liefkozend genoemd, De Aal. En daarmee is de Chileen meteen treffend ge√Įllustreerd.

Met een guitige glimlach hoort hij zijn bijnaam aan. De eerste indruk is goed. Lorca is pas twee weken geleden gearriveerd, maar voelt zich in Arnhem volledig thuis. Goede kop, open mind. En als hij dan ook nog kan voetballen… De Arnhemse scouts zijn lyrisch, het publiek kan voorlopig louter gissen en hopen. Tegen PSV en afgelopen zaterdag tegen De Graafschap viel hij twee keer in, doelpunten blijven nog uit. Terwijl Vitesse snakt naar goals. De Arnhemmers openden de competitie ijzersterk met negen punten uit drie duels, maar zeker in de derby met De Graafschap bleek dat het probleem eens te meer de doelpunten betreft: 0-2. Daarom dus Lorca, die bij aankomst door trainer Aad de Mos al als de nieuwe Luis Suarez werd getypeerd.

lees verder...

Bron: VI magazine wk39 26-09-07 

Hoe gaat het met ‚Äď Arco Jochemsen

Arco Jochemsen (36) speelde van 1994 tot 2006 voor Vitesse, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente en FC Zwolle. De voormalige allrounder woont in Oosterbeek met zijn vrouw Nannette, hun dochter Vera (8) en hun zonen Timo (7) en Jorick (1).

Stopte jij vorig jaar puur om fysieke redenen?

‘Nou, ik had in dat ene jaar bij FC Twente een kruisband afgescheurd, maar daarna bij FC Zwolle was ik weer fit. Mijn eerste seizoen daar speelde ik gewoon slecht, het tweede ging veel beter. Toch kreeg ik geen nieuw contract. Ik was 35 jaar, dus ik kon dat wel begrijpen. Je weet dat het een keer voorbij is, ik heb dan ook niet meer gezocht naar een nieuwe club en ben ook niet meer benaderd. Kwam bij dat ik al vrij vroeg werd gepolst door Vitesse om daar facilitair manager te worden.

lees verder...

Bron: VI magazine wk39 26-09-07 

De Mos: ‘H√©√©l boos na foutenfestival’

Met de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht van zondag in het vooruitzicht, is er na de nederlagen tegen PSV, De Graafschap en FC Eindhoven sprake van een crisis bij Vitesse .

Na de blamage in het bekerduel met FC Eindhoven (4-2 nederlaag) sprak Vitesse -trainer Aad de Mos van een grote crisis. Tegen RTL Sport zei de Hagenaar meteen na afloop onder meer: ‘Het begon met een foutenfestival, en dat hebben we niet meer kunnen herstellen. Ik ben h√©√©l boos, maar het heeft geen zin dat voor de televisie te tonen. Wat ik mijn ploeg verwijt? Een gebrek aan inzet, het maken van verkeerde keuzes tegen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander.’

De geplaagde coach pleitte ook zichzelf niet vrij. ‘Wij misten Sprockel in de verdediging omdat ik hem disciplinair heb geschorst. Daarmee heb ik in mijn eigen vlees gesneden. Wij kunnen Sprockel niet missen, zo blijkt wel.’

De Mos gaf vervolgens toe dat de derde nederlaag op rij voor de nodige onrust zorgt bij Vitesse . ‘Dit is natuurlijk een crisissituatie. Dit gaat zeker consequenties hebben. Ik zie Espinoza fouten maken die absoluut niet kunnen op dit niveau. Wij zijn weer terug bij af. Ik weet wat mij te doen staat.’

Wélke maatregelen De Mos voor de uitwedstrijd in Utrecht neemt liet hij nog in het midden, al lijkt de zojuist voor het nationale team van Ecuador geselecteerde Espinoza een van de slachtoffers te worden.

Bron: Voetbal International 26-09-2007

Jan Streuer: een hele slechte zaak

Manager voetbal Jan Streuer is zwaar ge√ęrgerd door de bekeruitschakeling van Vitesse.

“Dit is een hele, hele slechte zaak. Een diepzwarte dag”, vindt Streuer. “Wel opmerkelijk dat we nu opeens weer wat horen van de pers, want als het goed gaat hoor je niks. Maar dit mag echt niet gebeuren, verliezen van Eindhoven en niet eens onverdiend. Aanvallend waren we nergens, verdedigend ook niet. Een afgang. Dit maak je niet meer goed.”

De manager weet wel een oplossing. “We gaan hier intern over spreken, maar de beste remedie is winnen van Utrecht.”

Bron: Omroep Gelderland 26-09-2007
Gill Swerts: ‚Äė Dit is een blamage‚Äô

Belg schrikt niet van aangekondigde maatregelen.

Gill Swerts was gis­teravond laat in de catacomben van het Jan Louwers Stadion in Eindhoven niet verbaasd dat zijn trainer consequenties zal in het verbinden aan de ontluisterende 4-2 nederlaag tegen FC Eindho­ven.

‚ÄěEen blamage is het. je komt nog met 1-0 voor ook, precies wat je nodig hebt in zo‚Äôn wedstrijd. Na die nederlaag tegen De Graafschap wil je alleen maar winnen om met vertrouwen verder te gaan. Maar we waren te slap, leden te veel bal¬≠verlies en de passes waren slecht‚ÄĚ, zei de Belg, die met een gezicht op onweer door de gang been.
‚ÄěOf ik boos ben? ja natuurlijk, ie¬≠dereen is boos, je wilt toch verder komen in de beker? Maar als je vier goals tegen krijgt tegen FC Eindhoven doe je iets niet goed. Dat moet je niet alleen de verdedi¬≠ging, maar de hele ploeg verwij¬≠ten‚ÄĚ, vond de Belg, wiens positie¬≠ve bijdrage (twee assists) gistera¬≠vond volledig in het niets ver¬≠dween.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-09-07 

Vitesse al vroeg in crisis

Bekernederlaag tegen FC Eindhoven krijgt consequenties.

Vitesse is in vier da­gen van de hemel in de hel be­land. Na de bekernederlaag gistera­vond tegen FC Eindhoven (4-2) is de Arnhemse club van een flitsen­de seizoenstart in de eredivisie in een sportieve crisis beland. Vitesse blameerde zich in het Jan Louwers Stadion tegen de hekken­sluiter van de eerste divisie. On­danks een vroege voorsprong door de Chileen Juan Lorca (10de mi­nuut 0-1) was FC Eindhoven in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB- beker oppermach­tig. Op de uitslag, vier dagen na de ontluisterende nederlaag van Vites­se tegen De Graafschap (0-2), viel niets af te dingen.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 26-09-07 

De Mos: dit is een crisissituatie

Vitesse-trainer Aad de Mos windt er geen doekjes om na de afgang tegen FC Eindhoven. “Dit is natuurlijk een crisissituatie”, constateert de getergde trainer.

“We hebben uitgebreid over de kwaliteiten van de tegenstander besproken, met alle respect, zonder ze te onderschatten. Ik heb met heel veel verbazing gekeken wat er zich op het veld heeft afgespeeld.”

De Mos probeerde nog te corrigeren met een extra verdediger. “Maar dat lukte niet nadat er niet werd geanticipeerd op die bal van De Meersman. We stonden niet goed in onze organisatie.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 25-09-2007

Theo Janssen opnieuw geblesseerd

Theo Janssen moest al vroeg in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven naar de kant met een kuitblessure.

Toen was het nog 0-1, daarna ging alles mis. “Ja, wat ging er eigenlijk nog goed? We cre√ęerden niks en na rust werden we overlopen, alles ging verkeerd. Verdiend verloren. Ik weet niet of het nu crisis is, want we worden bijna altijd uitgeschakeld door een eerstedivisieclub.”

Tot zijn verbazing begon Janssen als aanvoerder. “Absoluut verrassend. Schaaf was geblesseerd en Sprockel was er ook niet. Misschien omdat ik hier het langste speel.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 25-09-2007

Zeer matig Vitesse uitgeschakeld

Vitesse heeft zich dinsdagavond geblameerd in het bekertoernooi. De ploeg verloor met 4-2 van de nummer laatst van de Eerste Divisie, FC Eindhoven. Het was de derde nederlaag op rij voor Vitesse, dat weer een oud-Vitessenaar, Tim de Meersman ditmaal, zag scoren.

In een troosteloze ambiance kwam Vitesse voor rust nog wel op voorsprong. Uit een voorzet van Gill Swerts kopte Gonzalo Lorca zijn eerste doelpunt binnen. Na de openingstreffer zakte het niveau zienderogen en kwam de thuisploeg onder aanvoering van de sterk spelende Tim de Meersman steeds dichter bij het doel van Piet Velthuizen.

Na rust schoot De Meersman zijn ploeg naar de verdiende 1-1 en was het gedaan met Vitesse. Verdedigingsfouten zorgden voor een uiteindelijke 4-2 eindstand voor FC Eindhoven en uitschakeling in het bekertoernooi.

Aad de Mos gaf na afloop toe zich in de vingers te hebben gesneden met de disciplinaire straf voor Civard Sprockel. Verder moest Theo Janssen zich na een kwartier al laten wisselen met een kuitbeenblessure en Remco van der Schaaf haakte voor de wedstrijd al af.

‚ÄúIk heb met verbazing zitten kijken naar de defensieve fouten. Het was op een gegeven moment een foutenfestival die niet meer te herstellen was vanaf de kant. Wat ik mijn ploeg verwijt? De inzet en de verkeerde keuzes die gemaakt zijn. Dit is een domper van jewelste. Voor de wedstrijd tegen De Graafschap ga je voor 12 punten, vier dagen later zijn we twee nederlagen verder. We moeten weer terug naar de basis, dat is wel duidelijk.‚ÄĚ

Bron: Vitesse.nl 25-09-2007

Blamage voor Vitesse

Vitesse heeft zich in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen FC Eindhoven geblameerd. De Arnhemmers gingen tegen de nummer laatst van de Jupiler League met 4-2 onderuit.

Vitesse leek een gemakkelijke avond voor de boeg te hebben, nadat Juan Lorca na tien minuten de score had geopend. Aad de Mos, die Theo Janssen halverwege de eerste helft moest wisselen vanwege een kuitblessure, zag de thuisploeg echter in het laatste half uur hard terugslaan.

Tim de Meersman trok de stand gelijk, waarna Fabio Caracciolo de wedstrijd compleet op zijn kop zette. Tim Nelemans leek het duel vervolgens vijf minuten later op slot te gooien. Invaller Yu Hai bracht de spanning in de slotfase nog even terug, maar Caracciolo maakte drie minuten voor tijd een einde aan de Arnhemse illusies.

Bron: RTL 25-09-2007

Blamage voor Vitesse in bekertoernooi

Vitesse heeft zich in de tweede ronde van de KNVB-beker te kijk gezet. In het Jan Louwers Stadion was FC Eindhoven met 4-2 te sterk voor de nummer zes van de Eredivisie. De Chileen Juan Lorca zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar na rust walste de hekkensluiter van de Eerste Divisie over de ploeg van Aad de Mos heen.

Na een uur spelen bracht Tim de Meersman Eindhoven op gelijke hoogte, waarna Fabio Caracciolo en Tim Nelemans de score opvijzelden naar 3-1. Yu Hai bracht vervolgens nog even de spanning terug, maar Caracciolo maakte met zijn tweede treffer van de avond de verrassing compleet.

Bron:Novum 25-09-2007

Vitesse blammeert zich in Eindhoven

FC Eindhoven heeft in de tweede ronde van de KNVB-beker voor een enorme verrassing gezorgd door het Vitesse van trainer Aad de Mos uit te schakelen: 4-2. Na een uitstekende competitiestart zakken de Arnhemmers nu ver weg.

Bron: De Telegraaf 25-09-2007

Vitesse blameert zich in de beker

Vitesse heeft zich in de beker geblameerd tegen FC Eindhoven, de nummer 18 van de eerste divisie. Vitesse nam al snel de leiding via Gonzalo Lorca. Daarna zakte Vitesse terug naar een bedenkelijk niveau. Onder aanvoering van Tim De Meersman was Eindhoven dreigend.

Na rust voorkwam Piet Velthuizen de meer dan verdiende gelijkmaker, maar uitblinker De Meersman wist het net wel te vinden. Caracciolo scoorde 2-1 en na geschutter achterin maakte Nelemans 3-1. Het apathische Vitesse kwam nog op 3-2 via Yu Hai, maar Caracciolo besliste de wedstrijd: 4-2.

Bron: Omroep Gelderland 25-09-2007

Scheidsrechters FC Utrecht – Vitesse

Het arbitrale trio bestaat uit arbiter Ruud Bossen, met de heren E.de Vree en J.Pool als assistenten. Als vierde official zal dhr M.Ketting optreden.

Bron: KNVB 25-09-07

Vitesse wil proefspeler Claudemir in wedstrijd zien

Vitesse gaat proberen een wedstrijd te plannen, waarin proefspeler Claudemir zijn kunsten kan vertonen. ,,Op de training doet hij het goed”, zei trainer Aad de Mos tegenover ELF Voetbal. ,,Maar we willen hem een keer in een wedstrijd zien.”

Aangezien Vitesse vanavond voor de beker speelt tegen FC Eindhoven en zondag op bezoek gaat bij Utrecht gaat vermoedelijk niet lukken om een wedstrijd tussentijds te organiseren. ,,Dat zal dan volgende week worden”, aldus de oefenmeester van de Arnhemmers. Op basis daarvan, en zijn verrichte arbeid in de trainingen, zal Vitesse een besluit nemen vormen over het al dan niet aantrekken van de 19-jarige middenvelder.

Bron: Elf 25-09-07 

Pijnlijke nawee√ęn bij Vitesse

Twee blessures en een disciplinaire straf na harde nederlaag.

De verrassende competi­tienederlaag tegen De Graafschap heeft voor Vitesse meer pijnlijke gevolgen dan het verlies van drie punten. Voor de bekerwedstrijd te­gen FC Eindhoven, vanavond in Eindhoven, zijn Anduele Pryor en Santi Kolk wegens een blessure niet inzetbaar. Bovendien is Ci­vard Sprockel disciplinair ge­schorst voor één wedstrijd. Ook die kwestie lijkt een rechtstreeks gevolg van de nederlaag tegen De Graafschap (0-2), die hard is aange­komen in Arnhem.

Verdediger Sprockel speelde gister­avond met Jong Vitesse en mist vanavond vanwege zijn disciplinai­re schorsing de bekerwedstrijd te­gen FC Eindhoven. Zijn straf, gekoppeld aan een geld­boete, is daarmee voorbij. Sprockel keert voor het duel zondag bij FC Utrecht weer terug bij de selectie.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 25-09-07 

‚ÄėArnhem-Vitesse is als moeder met een junk‚Äô

Vitesse kan zijn jaarlijk¬≠se sponsorbijdrage van Eurocom¬≠merce gaan incasseren. De Arn¬≠hemse gemeenteraad stemde gis¬≠teravond in met het overdoen van een miljoen euro ‚Äėpandrecht‚Äô aan de projectontwikkelaar.

Voor overdracht waren gistera­vond PvdA, Pro Arnhem, CDA, D66 en GroenLinks. Tegen SP, VVD, Zuid Centraal en ChristenU­nie. Pandrecht is het recht om be­slag te leggen op iemands inkom­sten, in geval die financieel in ge­breke blijft. Arnhem heeft dat recht bij Vitesse bedongen toen de club in 2004 een lening nodig had van de stad. De lening is 11,3 mil­joen hoog, het recht dat de ge­meente heeft, betreft de totale jaar­inkomsten van de club van 13,5 miljoen euro. Eurocommerce wil nu van deze ze­kerheden een miljoen van de ge­meente overnemen. Anders is de ontwikkelaar niet bereid de bij de koop van het stadion beloofde sponsorgelden van een miljoen eu­ro per jaar aan Vitesse over te ma­ken. De club wacht daar al een half jaar op.

‚Äě De verhouding van de gemeente met Vitesse is die als van een moe¬≠der met een junk. Moeder geeft steeds, maar het kind blijft altijd meer vragen.‚ÄĚ Zo karakteriseerde SP-voorman Gerrie Elfrink de vraag van Vitesse om overdracht van het pandrecht. ‚ÄěHet probleem zit bij de commercie van Vitesse, die deugt niet. De club slaagt er niet in voldoende sponsors aan te trekken. Nu kan de gemeente steeds opdraven om de problemen op te lossen.‚ÄĚ Addy Plieger ( Chris¬≠tenUnie) noemde de zaak een principekwestie. ‚ÄěEurocommerce heeft sponsorgeld toegezegd, zon¬≠der dat pandrecht.‚ÄĚ Maar de tegen¬≠standers hadden het nakijken.

Bron: De Gelderlander 25-09-07 

Sprockel disciplinair geschorst

Vitesse-verdediger Civard Sprockel is disciplinair geschorst voor het bekerduel tegen FC Eindhoven, dinsdagavond.

Sprockel had zaterdag tijdens de tweede helft van het duel met De Graafschap een woordenwisseling met trainer Aad de Mos. Waarschijnlijk is dat de reden voor de schorsing. Santi Kolk ontbreekt, nadat zijn sleutelbeen uit de kom is geraakt. Anduele Pryor heeft een bovenbeenblessure.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Van der Schaaf, Espinoza, Megrelishvili; Swerts, Yakubu, Kaya, Janssen; Lorca en Gommans.

Bron: Omroep Gelderland 24-09-2007

Tim De Meersman aast op bekerstunt

Tim De Meersman wil dinsdag met FC Eindhoven gaan stunten tegen zijn oude club Vitesse.

“Op kwaliteit hebben we natuurlijk niks te zeggen tegen Vitesse”, weet de Belgische middenvelder, die in januari uit Arnhem vertrok. “Maar het is duidelijk dat wij alleen wat te winnen hebben en Vitesse wat te verliezen.”

De Meersman wil er hoe dan ook bij zijn. “Ik heb wat last van mijn lies en buik, de aanhechtingen. Maar ik kan Vitesse toch niet laten schieten. We moeten heel compact gaan staan en zien te voorkomen dat Vitesse vroeg scoort. En in bekervoetbal kan alles.”

Bron: Omroep Gelderland 24-09-2007

KNVB beker: Eindhoven – Vitesse

Vitesse speelt dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen Eerstedivisionist FC Eindhoven. Trainer Aad de Mos mist Santi Kolk en Anduele Pryor door blessures. Civard Sprockel is voor het bekerduel disciplinair geschorst en speelt maandagavond mee met Jong Vitesse.

Het sleutelbeen van Santi Kolk ging afgelopen zaterdag even uit en weer in de kom. Het herstel hiervan gaat ruim een week duren en de aanvaller mist daardoor ook het eerstvolgende competitieduel tegen FC Utrecht. Anduele Pryor liep een bovenbeenblessure op.

Door de beide blessures is er weer een plaats in de basiself voor de Belg Onur Kaya. Ook Theo Janssen behoudt zijn plaats, terwijl linksback Haim Megrelishvili terug is na zijn afwezigheid tegen De Graafschap.

Het ontbreken van Civard Sprockel mag dan opvallend te noemen zijn, trainer Aad de Mos wilde er niet al te moeilijk over doen. “Het is simpel. Wij hebben hem een disciplinaire schorsing opgelegd. Dat betekent in dit geval, dat hij maandagavond mee gaat met Jong Vitesse en een geldboete moet betalen. Daarna keert hij gewoon weer terug in de selectie en daarmee is de kous af. Inhoudelijk ga ik er niet verder op in.”

Opstelling Vitesse Velthuizen, Verhaegh, Van der Schaaf, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Yakubu, Janssen, Kaya, Gommans en Lorca.

Bron: Vitesse.nl 24-09-07 

Espinoza in selectie Ecuador

Vitesse-verdediger Giovanny Espinoza is geselecteerd voor het nationale team van Ecuador. Ecuador begint op 13 oktober de kwalificatiereeks voor het WK in 2010. In Quito is Venezuela de tegenstander.

In totaal doen tien Zuid-Amerikaanse landen mee aan de kwalificatiereeks. De nummers 1 tot en met 4 mogen naar Zuid-Afrika. De nummer 5 speelt een beslissingswedstrijd tegen de nummer vier van Noord- en Midden-Amerika en het Cara√Įbisch gebied.

Bron: Omroep Gelderland TxT 24-09-07

Vitesse afgeschminkt in eigen theater

Ploeg De Mos terug bij af; geen aantrekkelijk voetbal en geen punten

Vitesse is na vijf wed­strijden terug bij af. De ploeg van trainer Aad de Mos werd zaterdaga­vond in stadion Gelredome te kijk gezet door De Graafschap: 0- 2. Na de bliksemstart (negen uit drie) en de kleine nederlaag uit bij PSV blaakte Vitesse van het zelf­vertrouwen, maar De Graafschap schopte daar zaterdag een flinke deuk in. De Gelderse buurman liet Vitesse rustig het spel maken en counterde vlijmscherp. In de 68ste minuut en de extra tijd maakten Purrel Fränkel, net overgekomen van Vitesse, en Berry Powel het verschil: 0-2.

Ontluisterend voor de thuisploeg was het laatste half uur waarin een kleine achterstand moest wor¬≠den goedgemaakt. De Mos keek hoofdschuddend toe hoe de ‚Äėval¬≠kuilen‚Äô aan alle kanten opdoem¬≠den. Vitesse gaf zo veel kansen weg dat een afstraffing meer voor de hand lag dan de gelijkmaker. Voor rust was Vitesse nog de bete¬≠re ploeg, maar de flater van doel¬≠man Piet Velthuizen na 10 minu¬≠ten bleek een voorbode. Velthui¬≠zen dacht Powel makkelijk uit te kappen, maar vergiste zich. Zijn ge¬≠haaste trap belandde in de voeten van Donny de Groot; die wonder¬≠baarlijk genoeg koos voor een ¬≠mislukte – voorzet in plaats van een schot op het lege doel.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-09-07 

Rentree ‚Äė Big Signing‚Äô eindigt in mineur

Anders Due mag weer eens starten, maar verlies komt hard aan.

Goed voetballen, maar toch met een rotgevoel van het veld stappen. Het overkwam An¬≠ders Due zaterdag na het met 2- 0 verloren thuisduel tegen De Graaf¬≠schap. Nota bene Purrel Fr√§nkel, de man die Due vorig jaar op de bank hield, scoorde de openings¬≠¬≠treffer. ‚ÄėEen lucky goal‚Äô, aldus de Deen. ‚Äě Als het schot onderweg niet wordt aangeraakt, kan onze doelman de bal zo oppakken.‚ÄĚ

Due (25) kende een ongelukkig eer¬≠ste seizoen en ook dit jaar lijkt voor hem op een mislukking uit te lopen. De voetballer, die in de zo¬≠mer van 2006 overkwam van FC Nordsj√¶lland, is tweede keus ach¬≠ter nieuwkomer Haim Megrelishvi¬≠li. Omdat de Isra√ęli√ęr zaterdag Jom Kipoer vierde, mocht hij starten. Tot zaterdag speelde Due dertien minuutjes: hij verving Gill Swerts in het thuisduel tegen NEC. ‚ÄěIk hoorde al vroeg in de week dat ik tegen De Graafschap waarschijn¬≠lijk in de basis zou staan. Ik heb naar dit duel toegeleefd. Ik hoop dat ik de trainer heb kunnen over¬≠tuigen van mijn kwaliteiten.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 24-09-07 

Janssen is doodziek na mislukte comeback

Theo Janssen had zater¬≠dagavond na zijn mislukte rentree met Vitesse enorm de smoor in. De spelverdeler van Vitesse keerde na zeven weken herstel van een knieoperatie terug met een neder¬≠laag (0-2) tegen De Graafschap. ‚ÄěIk had meer van mezelf ver¬≠wacht. Ik wil heel belangrijk zijn voor het elftal en dat is niet gelukt. Dus ben ik teleurgesteld. Mis¬≠schien wilde ik t√© graag. Ik zou op ‚Äė10‚Äô spelen om het spel te verdelen en Santi vanaf links, maar die kwam naar binnen. Ik werd niet gevonden en als ik de bal had, vond ik geen afspeelmogelijkhe¬≠den‚ÄĚ, zei Janssen.

Dat hij na twee weken trainen en √©√©n duel met Jong Vitesse ritme ontbeerde, vond Janssen geen ex¬≠cuus. ‚ÄěWat is ritme, als je in een soepel draaiend elftal komt, is het makkelijk. Dat is niet zo, het is zoe¬≠ken. Maar dan nog, als je drie vrije trappen krijgt, moet er √©√©n bin¬≠nen zijn.‚ÄĚ Bezorgd sprak Janssen over het ge¬≠brek aan scorend vermogen. ‚ÄěWe moeten werken aan het cre√ęren van kansen en aan scoren. Je hebt na vijf wedstrijden vier goals ge¬≠maakt. Dan kun je bovenaan staan of in de middenmoot, het zijn er gewoon te weinig. Je doet iets niet goed als je zo weinig scoort‚ÄĚ, aldus de middenvelder, die na een uur, met een stand van 0-0, plaatsmaak¬≠te voor Aduele Pryor. ‚ÄěTot ik eruit ging hadden we wel een overwicht, maar zij kregen al een paar goeie kansen. Na die 0¬≠1 hebben we alles of niks gespeeld. Het werd helemaal niks.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 24-09-07

De Mos: ‚Äė We missen het raffinement‚Äô

Trainer Aad de Mos van Vitesse was na de verrassende ne¬≠derlaag tegen De Graafschap ( 0- 2) niet eens verrast. ‚ÄěHier gebeurt waar je het de hele week al over hebt. Je ziet die goals van De Graaf¬≠schap aankomen. En voorin mis¬≠sen wij het raffinement om door die verdediging heen te breken. Het was onnauwkeurig, er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en we kwamen te weinig over de flan¬≠ken‚ÄĚ, aldus De Mos.

Bron: De Gelderlander 24-09-07

Man of the Match Remco van der Schaaf

Hij had zwaar de smoor in, maar bleef professioneel en beantwoorde geduldig de vragen in het supportershome. ‘We hadden in de eerste helft moeten scoren. Van de Graafschap hadden wij niet mogen en moeten verliezen’, zei Remco van der Schaaf.

‘Gelukkig kunnen we dinsdag a.s. in het bekerduel tegen Eindhoven weer aan de bak. Dan gaat het niet om drie punten, maar om de volgende ronde te halen, en dat gaan wij ook gewoon doen’.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 23-09-07 

Charges bij Gelredome: zes aanhoudingen

De politie heeft zaterdagavond zes supporters van Vitesse aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd tegen De Graafschap in Gelredome.

Na afloop van de wedstrijd wilden Vitesse-aanhangers naar de bussen waarmee Graafschap-supporters het stadionterrein zouden verlaten. Charges met paarden kon dat voorkomen. Vijf Vitesse-supporters die niet van het terrein weg wilden gaan, zijn aangehouden voor opruiing en belediging. Een supporter zou een stadionstoeltje hebben vernield.

Vrijdagavond arresteerde de politie ook al vijf aanhangers van de Arnhemse club wegens openlijke geweldpleging. Toen kwam het tot een treffen tussen supporters van beide clubs nabij het Arnhemse Sonsbeekpark. In totaal waren toen ongeveer veertig personen bij de vechtpartij betrokken. De politie greep snel in, waarbij een agent gewond raakte.

Naar aanleiding van het incident op vrijdagavond had de politie extra mankracht opgetrommeld voor de wedstrijdavond zaterdag.

Bron: ANP 23-09-2007

Airborne in Gelredome

Supportersvereniging Vitesse commissie ‘Vitesse in de Stad’, Vak 113 en de luchtmobile brigade hebben, met hulp van diverse vrijwilligers, de handen ineen geslagen en de Airborne veteranen in het zonnetje gezet voor, tijdens en na de wedstrijd Vitesse – De Graafschap in het Gelredome.

Zes abseilers daalden met vlaggen van boven de Zuidtribune af, een schitterend spandoek met de John Frostbrug golfde de Zuidtribune omhoog en bijna dertig veteranen kregen een ovationeel applaus in Gelredome en, na de wedstrijd, nog een keer van alle aanwezigen in het Vitesse supportershome Monnikenhuize.

Geel Zwart Arnhem eerde de maroon helden van weleer die er zichtbaar van genoten.
Foto’s Herbel.

Foto-impressie van Edelf : lees verder...

Bron: SV Vitesse 23-09-07 
Bezoek Airborne veteranen aan Vitesse: Impressie en verslag gemaakt door Restaurant Schoonoord Oosterbeek.

Bron: 22-09-2007

Van der Schaaf: ik baal ontzettend

Voor de aanvoerder van Vitesse was de analyse na afloop simpel. “Fr√§nkel en Powel scoren. Dus winnen zij”,zegt Remco van der Schaaf.

“Wij moeten in eigen huis gewoon winnen van De Graafschap”, vindt de middenvelder. “Dit kan eigenlijk niet. Het duurt te lang voordat wij de goal maken. En dan gaat het vanzelf mis.”

Voor rust lijkt er weinig aan de hand voor Vitesse. Terwijl het spel bepaald niet overtuigend is. “Als je eerlijk bent krijgen we weinig kansen. Na rust is het niet goed. We moeten in de spiegel kijken. Ik baal hier echt ontzettend van.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 22-09-2007

De Mos mild na nederlaag

Coach Aad de Mos was na de thuisnederlaag van zijn Vitesse tegen De Graafschap (0-2) complimenteus voor het elftal van trainer Jan de Jonge. ‚ÄěOp de counter spelen is bij veel mensen iets negatiefs, maar zoals De Graafschap het doet, is het prima‚ÄĚ, was zijn opvallende oordeel.

De Mos had zijn elftal hard zien werken, maar toen een Arnhemse treffer uitbleef, voelde de Hagenaar het onheil naderen. ‚ÄěAls je niet scoort, dan komt die valkuil steeds dichter bij.‚ÄĚ

Van een gelukstreffer van Purrel Fr√§nkel – zijn schot werd van richting veranderd – wilde De Mos niets weten. ‚ÄěDat doet er niet toe. Wij hebben het geluk ook wel eens mee gehad. Dat is voetbal.‚ÄĚ

Door de overwinning op Vitesse pakte De Graafschap dit seizoen al zeven punten buiten de eigen Vijverberg. ‚ÄěWij zijn heel erg blij met deze punten‚ÄĚ, was de logische reactie van trainer Jan de Jonge. ‚ÄěOf dat nou wel of niet terecht is.‚ÄĚ

De Jonge besefte dat De Graafschap niet mocht klagen dat Vitesse de kansen die het, met name voor rust, kreeg niet benutte. ‚ÄěMaar dat was vandaag het verschil. Zij maakten ze niet, wij wel.‚ÄĚ

En dus stapte de trainer met een voldaan gevoel in de bus. ‚ÄěJammer alleen dat de reis maar zo kort is.‚ÄĚ

Bron: De Telegraaf 22-09-2007

Van Fessem:punten snel bijschrijven

De Graafschap kwam naar Arnhem, hopend op een stuntje. De Achterhoekers dwongen die ook af.

“De winst was zwaar bevochten en misschien niet helemaal verdiend. Maar we nemen de punten wel mee, als je het niet erg vindt”, zegt De Graafschap-doelman Jim van Fessem. “We deden het voor rust in balbezit niet goed. Vitesse was beter. Gelukkig was het nog 0-0 bij rust.”

Van Fessem redde een paar knappe kansen op de doellijn. “Ik doe ook mijn best om de punten mee te nemen. Deze schrijven we weer heel snel bij. Die pakken ze ons niet meer af.”

Bron: Omroep Gelderland 22-09-2007

De Mos: “De Graafschap is goede ploeg”

Aad de Mos loofde na afloop van het verloren duel met De Graafschap de kwaliteiten van de promovendus. Volgens de verliezend coach van Vitesse zit het elftal van zijn collega Jan de Jonge goed in elkaar. “We kwamen in de problemen omdat wij in de eerste helft nalieten zelf te scoren. Toch kan ik mijn spelers moeilijk iets kwalijk nemen, ze hebben allemaal immers tot het laatste fluitsignaal geknokt voor elke vierkante centimeter”, aldus de coach voor de camera’s van RTL.

“Het liep vandaag niet hoe het de laatste weken wel liep bij ons. Daarnaast zit De Graafschap gewoon uitstekend in elkaar als ploeg. Wij zijn niet de eerste ploeg die in het mes loopt tegen ze, en dit ligt toch vooral aan de kracht van De Graafschap. Ze hebben een goede voorhoede en een sterk middenveld, waardoor het lastig is openingen te vinden”, looft De Mos.

De Jonge was uiteraard blij met zijn ploeg, die al tien punten heeft weten te halen uit vijf wedstrijden. Toch bleef hij kritisch: “Wij brachten in balbezit veel te weinig. De echte diepgang ontbrak in de eerste helft waardoor we veel in de problemen raakte en dat was niet nodig.”

De oefenmeester was wel tevreden over het tweede bedrijf. “Toen was de diepgang w√©l goed en dat leverde direct een aantal zeer grote kansen op. Het verhaal rond Purrel (Fr√§nkel, scoorde na jarenlang in dienst te zijn geweest bij Vitesse, red.) is natuurlijk geweldig. Het is toch altijd afwachten, het was zijn eerste wedstrijd. Dit is uniek, maar we moeten niet gaan dromen nu. Het doel blijft handhaving”, zo bedaart De Jonge de grote verwachtingen.

Bron: Voetbalprimeur.nl 22-09-2007

Broertje Frankel voorspelde de goal

Purrel Frankel werd bij binnenkomst in Gelredome beschimpt door de fans van Vitesse. De kleine linksback antwoordde in stijl. “Ik weet niet wat ik de fans in Arnhem misdaan heb. Zo gaan die dingen tegenwoordig”, reageert de voormalige Vitesse-speler rustig. Hij bejubelde de goal, de vierde in zijn carriere, richting zijn broertje op de tribune.

“Hij kwam in de rust bij me en zei: ‘je gaat wel scoren he!’ Mooi dat het ook gelukt is. We doen het goed, zeker in uitwedstrijden. We zetten een mooie reeks neer. Als we zo doorgaan, kan het een mooi seizoen worden.”

Bron: Omroep Gelderland 22-09-2007

De Mos: De Graafschap wint terecht

Vitesse ging, naar gelang het kansen bleef missen, steeds slechter voetballen. Zo leverden de Arnhemmers op pijnlijke wijze drie punten in. “Dat De Graafschap wint is volkomen terecht”, vindt Vitesse-trainer Aad de Mos na afloop. “Wij moeten scoren. Dat doen we niet en dan lopen we in de valkuil van De Graafschap. Zij kunnen fantastisch counteren. En met die manier van spelen is niets mis.”

Uiteindelijk werd het de wedstrijd van de gemiste kansen. “Het is simpel. Zij maken de kansen wel. Wij hebben ze ook gehad en gemist. Dat is wat vandaag het verschil heeft gemaakt.”

Bron: Omroep Gelderland 22-09-2007

De Graafschap stunt ook in Gelredome

De Gelderse derby tussen Vitesse en De Graafschap is verrassend gewonnen door de ploeg uit Doetinchem. Dankzij een van richting veranderd schot van invaller Purrel Fränkel en een treffer in blessuretijd van Berry Powel werd het 0-2.

Na 67 minuten maakte Fränkel, die vlak voor de transferdeadline Vitesse verruilde voor de Doetinchemse promovendus en onder een luid fluitconcert het veld van het Gelredome betrad, zijn opwachting bij De Graafschap. De wraak van de middenvelder op de Arnhemse supporters was zoet, want bij zijn eerste balcontact maakte hij 0-1. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied werd van richting veranderd waardoor doelman Piet Velthuizen kansloos was.

Dat was enigszins tegen de verhoudingen in, want Vitesse was de betere ploeg. Het kreeg voor rust ook de beste kans. Due en Janssen vonden elkaar makkelijk aan de linkerkant, waarna Due de bal voor gaf op Santi Kolk. De spits werd echter knap van scoren gehouden door keeper Jimmy van Fessem. Aan de andere kant ging Velthuizen in de fout door de bal bij Donny de Groot in de voeten te spelen, maar Vitesse ontsnapte dankzij een ingreep van Civard Sprockel.

Na de rust voerde Vitesse de druk verder op, bracht De Mos spits Juan Lorca, maar was De Graafschap het dichtst bij de openingstreffer. Powel zette De Groot vrij voor het Arnhemse doel, maar de clubtopscorer (vijf treffers) schoot over.

Het duel werd levendiger. Vitesse ging verwoed op jacht naar een treffer, de gasten waren gevaarlijk in de counter. Bij een daarvan ontsnapte Remco van der Schaaf aan rood, toen hij Powel neer trok. Arbiter Van Hulten oordeelde echter de aanvaller niet doorgebroken was en hield het bij geel. Na de treffer van Fränkel zette Vitesse alles op alles om de tweede opeenvolgende nederlaag te voorkomen, maar het leidde tot niets, al raakte Van der Schaaf in de slotminuut nog de lat met een geplaatst schot. In blessuretijd vergrootte Powel de Doetinchemse feestvreugde door de bal knap binnen te schieten.

Bron: De Telegraaf 22-09-2007

Graafschap passeert Vitesse en staat vierde

De sprookjesachtige seizoenstart van Vitesse is voorbij. Na de 1-0 nederlaag bij PSV gingen de Arnhemmers nu thuis met 2-0 onderuit tegen De Graafschap , dat brutaal aansluit bij de top in de Eredivisie .

Op de zege van de Achterhoekers in Het Gelredome viel niet veel af te dingen. De Graafschap was veel gevaarlijker dan Vitesse , dat niet bepaald in vorm was.

Kenmerkend voor de toestand van de thuisploeg was een slippertje van Piet Velthuizen. De doelman verspeelde knullig de bal, maar zag tot zijn opluchting dat Donny de Groot niet oplette en het buitenkansje onbenut liet.

Vitesse mocht sowieso niet klagen over de precisie bij de aanvallers van de gasten. De Groot en Berry Powel kregen dotten van kansen, maar raakten de bal beiden volledig verkeerd.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam van Purrel Fränkel . De van Vitesse overgekomen linksback viel in en was binnen een minuut trefzeker. Bij zijn eerste balcontact schoot hij via een Vitesse -lijf raak.

In de slotfase kreeg Vitesse bijna de beloning voor een hopeloos offensief. Remco van der Schaaf schoot op de lat, waarna Juan Lorca over kopte. Niet veel later gooide Powel het duel op slot. De aanvaller controleerde de bal op de borst en nam hem vol op de wreef: 0-2.

Dat Vitesse toen via Andwele Pryor nog bijna scoorde, deed niets af aan de feestvreugde bij het kleine Gelderse broertje. De kampioen van Jupiler League heeft al tien punten na vijf speeldagen en hoeft voorlopig niet te denken aan degradatie.

Bron: Voetbal International 22-09-2007

Superboeren verrassen ook Vitesse

Na FC Groningen (0-2) en deels FC Utrecht (2-2) is ook Vitesse in het mes gelopen van De Graafschap. Opvallend was de rentree van Purrel Fränkel, die tien seconden na zijn invalbeurt de 0-1 aantekende. Berry Powel maakte er in blessuretijd 0-2 van. Daar waar Vitesse in de eerste wedstrijden een blok vormde voor de tegenstander, was het zaterdagavond andersom. Vitesse moest en wilde het spel maken, terwijl De Graafschap loerde op de counter. Voor rust leverde dat nog weinig op, maar naarmate de wedstrijd vorderde en Vitesse meer een meer op de aanval speelde, werd de ploeg van Jan de Jonge steeds gevaarlijker.

Voor rust was Vitesse duidelijk de betere ploeg, maar het wist maar weinig te cre√ęren. Het schot uit de draai van Santi Kolk was in de 18e minuut de grootste mogelijkheid. De ploeg van De Mos wist maar moeilijk de spitsen te bereiken en speelde met regelmaat te slordig om het de Superboeren moeilijk te maken.

Direct na rust kreeg Donny de Groot de mogelijkheid om zijn zesde van het seizoen te maken, maar hij faalde oog in oog met Piet Velthuizen. Nadat eerst Anders Due nog de vuisten van Jimmy van Fessem testte, was er de invalbeurt van Purrel Fränkel. Nog geen tien seconden later waagde hij een afstandsschot en via een verdediger belandde de bal achter Velthuizen: 0-1.

Vitesse drong meer en meer aan en kreeg via Gill Swerts in de 82 minuut de beste kans op 1-1, maar de Belg schoot in het zijnet. Remco van der Schaaf raakte in de 89e minuut zelfs nog de lat, maar de bal wilde niet vallen. In de extra tijd profiteerde Berry Powel van de ruimte bij Vitesse achterin en bepaalde met een vlammend schot de eindstand op 0-2.

Bron: Vitesse.nl 22-09-2007

Vitesse verliest van De Graafschap

Vitesse is het vermogen om wedstrijden te winnen even kwijt. In Gelredome zette De Graafschap haar uitstekende uitreeks voort: 0-2. De eerste helft was niet geweldig. Donny de Groot miste een enorme kans voor de Doetinchemmers. Voor Vitesse verzuimden Gill Swerts en Santi Kolk de score te openen.

Invaller Purrel Frankel brak de ban namens De Graafschap. Hij scoorde tegen zijn oude ploeg. Remco van de Schaaf raakte vlak voor tijd de lat. Berry Powel besliste het duel in blessuretijd. De Graafschap is voor nu de nieuwe nummer 1 van Gelderland.

Bron: Omroep Gelderland 22-09-2007

Voetbalfans raken slaags in Arnhem

Zo’n veertig supporters van Vitesse en De Graafschap zijn vrijdagavond in het Sonsbeekpark in Arnhem met elkaar slaags geraakt. Vijf Vitesse-aanhangers zijn aangehouden.

De politie greep naar eigen zeggen snel in en kon zo erger voorkomen. Een agent raakte lichtgewond. De Vitesse-supporters zijn onder begeleiding van de politie naar het Velperplein gegaan. De gearresteerden zijn tussen 20 en 29 jaar oud en zitten nog vast.

De politie zet vanavond extra mensen in rond de wedstrijd tussen Vitesse en De Graafschap in Stadion Gelredome in Arnhem.

Bron: Omroep Gelderland 22-09-2007

Afscheid Frankel van Vitesse

Purrel Frankel heeft gisteren voor de wedstrijd Vitesse – De Graafschap afscheid genomen van de Arnhemse supporters. Frankel speelde vijf seizoenen en 159 wedstrijden in Arnhem.

In 2003 haalde Fränkel de recordboeken: in de wedstrijd tegen FC Twente scoorde hij al na 19 seconden in eigen doel. Dit was de snelste eigen goal in de geschiedenis van de Eredivisie. Zijn record werd drie jaar later verbeterd door Arnold Kruiswijk, die er slechts 9 seconden voor nodig had.

Fränkel heeft nog een contract tot de zomer van 2008, maar is op de laatste transferdag in Augustus op 31-08-2007 verhuurd aan zijn oude club De Graafschap.

Bron: SV Vitesse 22-09-2007

In de eredivisie draait het om een metertje

Spitsen worden afgerekend op doelpunten; maar ook uitverkozen. De eerste divisie is een voorportaal voor de top. De vier spitsen van Vitesse en De Graafschap kunnen de eerste divisie aan; maar nu!

Lang lieten de scouts van Vitesse de eerste divisie links liggen; zeker als het om spitsen ging. Liever werden grote spelers aangetrok­ken. Vitesse wilde betalen voor goals, niet voor twijfels. Deze zo­mer kwamen Harrie Gommans ( MVV) en Santi Kolk (ADO Den Haag) naar Vitesse. Bij De Graaf­schap keerde Donny de Groot (AEK Larnaca) terug en tekende Berry Powel bij. Vier zekere doel­puntenmakers in de eerste divisie, moeten hun reputatie bevestigen op het hoogste platform; van­avond bij Vitesse- De Graafschap.

Harrie Gommans (24): rendement eerste divisie: 48 uit 145; eredivisie: 1 uit 15.
‚ÄěHet gaat in de eredivisie korter en sneller. Het gaat vaak om die ene meter. Die is heel belangrijk.‚ÄĚ ‚ÄěHet gaat er anders aan toe dan in de Gouden Gids. Vooral een kwes¬≠tie van concentratie. Spitsen in de eredivisie hebben ook een verdedi¬≠gende taak. Ik kan 95 minuten mijn stinkende best doen voor de ploeg, terwijl de mensen roepen dat ik niet scoor. Maar dan ben ik toch belangrijk, want in dat ene moment dat ik niet oplet, kun je een wedstrijd verliezen.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 22-09-07 

Luxeprobleem; Aad de Mos baadt in weelde

Trainer Aad de Mos van Vitesse heeft voor vanavond in de Gelderse voetbalderby tegen De Graafschap een luxeprobleem. Al­leen Cees Keizer ( knieoperatie) en Haim Megrelishvili (religieus ver­lof) zijn er niet bij. Theo Janssen en Sébastien Sanso­ni keren terug bij de selectie na res­pectievelijk een knieoperatie en een schorsing. De Mos liet zich gis­termiddag niet uit over de opstel­ling, wel over de tactiek.

‚ÄěIk zie geen reden iets te verande¬≠ren. De balans in het elftal is er en die is belangrijk. Vorig jaar was er geen balans. Een week na een goeie wedstrijd kon je de volgende gewoon verliezen.‚ÄĚ ‚ÄěMaar ik had er toen ook de spe¬≠lers niet voor. Van der Schaaf, Swerts en Yakubu zijn nu heel be¬≠langrijk, die had ik toen niet‚ÄĚ, al¬≠dus De Mos, die De Graafschap als een gevaarlijke tegenstander beti¬≠telt. ‚ÄěEen ploeg om niet te onder¬≠schatten, dat heb ik de jongens ook wel even verteld.‚ÄĚ

De Mos is niet tevreden met An¬≠duele Pryor.. ‚ÄěEen tweede seizoen voor een jonge speler is altijd zwaar. Hij worstelt met zijn vorm en brengt te weinig‚ÄĚ, aldus De Mos. ‚ÄěHier moeten jonge spelers doorheen om sterker te worden.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 22-09-07

De Mos: ‚Äė respect voor religieuze keus‚Äô

Trainer Aad de Mos van Vitesse heeft geen probleem met de ab¬≠sentie op religieuze grond van zijn linksback Haim Megrelishvi¬≠li. De Isra√ęli√ęr heeft vrij ge¬≠vraagd omdat hij Jom Kipoer viert; de ‚Äėgrote verzoendag‚Äô is het heiligste feest in de Joodse religie. ‚ÄěIk kan en wil daar niet tussen¬≠komen‚ÄĚ, zegt De Mos: ‚Äě Ik weet hoe principieel religie kan zijn.

Het is makkelijk te begrijpen, ze¬≠ker voor mij, gezien mijn achter¬≠grond in het Midden- Oosten.‚ÄĚ De Mos, die ook een paspoort van Dubai heeft, heeft niet over¬≠wogen het competitieprogram¬≠ma om te gooien. ‚ÄěDat vind ik overdreven.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 22-09-07

De Mos vindt resultaatvoetbal mooi

Vitesse heeft dit seizoen veel succes met resultaatvoetbal en dat bevalt trainer Aad de Mos wel. “Dat kan ook heel mooi zijn, zeker als het goed wordt uitgevoerd. Zo heb ik genoten van PSV met een zeer goede balans”, vindt de gelouterde trainer. “Als de balans goed is, heb je ook meer kans om te winnen.”

Aad de Mos wil niet teveel zeggen over zijn basiself tegen De Graafschap. “Haim Megrelishvili moet ik vervangen, vanwege zijn geloofsovertuiging speelt hij niet. En dat respecteer ik. Het wordt voor De Graafschap moeilijk om hier te winnen in Gelredome.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-09-07

Kolk: Vitesse niet verdedigend

Vitesse-speler Santi Kolk vindt het onterecht dat zijn ploeg wordt getypeerd als verdedigend. “Wij voeren een bepaald systeem gewoon goed uit, dat hoeft dan niet meteen te worden bestempeld als verdedigend. We zouden anders ook niet zo makkelijk scoren. We hebben daar al een begin mee gemaakt in de voorbereiding, waar veel mensen nog dachten dat het niks zou worden met Vitesse.”

De nummer 1 van Gelderland zegt Santi Kolk niet zoveel. “Het gaat wat mij betreft om de prijzen aan het einde van dit seizoen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-09-07

Braziliaan op proef bij Vitesse

Vitesse heeft de Braziliaanse middenvelder Claudemir op proef.

Het is een negentienjarige speler, die het best tot zijn recht komt als controlerende middenvelder. “Hij komt van een kleine club, Sao Carlos”, zegt manager voetbal Jan Streuer. “Met dit soort jongens van buiten de EU zijn we natuurlijk extra voorzichtig, dan is testen altijd het mooiste. Hij blijft een week hier. We hebben goede berichten over hem ontvangen”

Streuer vindt het beter om Claudemir in Arnhem aan het werk te zien. “Dan weet je meteen wat hij kan. Hij gaat met het eerste meetrainen.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-09-07

Braziliaanse middenvelder op proef

Vitesse heeft de Braziliaan Claudemir van Sao Carlos op proef. De negentienjarige rechtsbenige controlerende middenvelder zal een week met de groep mee trainen.

Foto’s en meer informatie volgen zodra de Braziliaan zich heeft gemeld en met de selectie traint.

Bron: Vitesse.nl 21-09-07

BMC en Stadium Impact nieuwe partners Vitesse

Vitesse is er in geslaagd een tweetal bedrijven aan zich te binden als zogenaamde partner sponsor. Het gaat om BMC en Stadium Impact. De eerstgenoemde is een management- en adviesbureau dat overheden, onderwijs- en zorginstellingen en andere non-profitorganisaties ondersteunt bij het oplossen van complexe vraagstukken. Stadium Impact versterkt de media impact op voetbalcommunities door het ontwikkelen en exploiteren van aansprekende, multimediale programma’s op websites, videowalls, LED boardings en interne TV-circuits.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 21-09-07 

Tweede derby van het seizoen

Vitesse ontmoet zaterdagavond in Gelredome De Graafschap en daarmee komt het aantal derby’s dit seizoen op twee. Nadat eerder NEC met 1-0 werd verslagen, gaat de ploeg van Aad de Mos voor de derde opeenvolgende thuiszege. De hoofdtrainer zette vrijdagmiddag nog geen opstelling op het bord, maar gaf aan weinig reden te hebben om in te grijpen.

Respect¬†Geen opstelling dus nog voor de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Wel achttien namen die tegen de Superboeren op het wedstrijdformulier staan. Ontbrekende namen zijn de geblesseerde Cees Keizer en de door een Joodse Feestdag afwezige linksback Haim Megrelisvili. De Mos daarover: “Het is heel simpel. We moeten respect hebben voor zijn geloof en de daarbij behorende tradities. Ik heb in het Midden-Oosten gewerkt en heb het daar wel vaker meegemaakt.”

Balans¬†Terug in de selectie zijn Theo Janssen en de van een schorsing terugkerende Sebastien Sansoni. Of beide spelers direct terugkeren in de basis is nog maar de vraag. “De organisatie staat en het elftal is in balans. In vergelijking met vorig seizoen hebben wij daar nu met Van der Schaaf, Swerts en Yakubu de spelers voor. Dat is het gereedschap voor de trainer. Ik heb dus weinig reden om in te grijpen of het elftal door elkaar te gooien.”

Tegenstander¬†De Graafschap kent eveneens een prima start van het seizoen. Met zeven punten uit vier gespeelde duels mag het zelfs ‘boven verwachting’ genoemd worden. “Het is een sterk collectief”, aldus De Mos. “Ze spelen vrij onbevangen en het is een ploeg in vorm. Niemand, zelfs de kenners niet, had verwacht dat De Graafschap in Groningen kon winnen en in Utrecht met een punt terug naar Doetinchem zou gaan. Het betekent dat zij in staat zijn een achterstand weg te werken en een voorsprong kunnen verdedigen.”

Bron: Vitesse.nl 21-09-07

Fränkel: Vitesse niet geweldig

Purrel Fränkel denkt dat De Graafschap een gerede kans maakt op succes zaterdag uit bij Vitesse.
“Vitesse is geen geweldige ploeg. En de laatste wedstrijden doen we het goed, dus er zit wat in”, vindt de voormalige Vitessenaar. “Wij komen dan boven Vitesse gelukkig. Het zal wel speciaal worden. Niet zo lang geleden zat ik daar nog in de kleedkamer.”

Fr√§nkel staat nog niet in de basis bij De Graafschap. “Dat is ook niet zo gek, want het gaat de laatste drie wedstrijden prima. De trainer heeft geen reden om het te veranderen. Mijn tijd hier komt echt nog wel.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-09-07

Sansoni, Janssen in basis Vitesse

Vitesse-trainer Aad de Mos heeft veel opties voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Zeker is dat Haim Megrelishvili niet speelt. Waarschijnlijk wordt hij in de basis vervangen door de van een langdurige schorsing teruggekeerde Sebastien Sansoni. Ook Theo Janssen lijkt zijn rentree te maken in de basis, dat gaat dan ten koste van Anduele Pryor. Het zou ook kunnen dat Yu Hai aan de aftrap verschijnt in plaats van Sansoni of Janssen.

Vermoedelijke opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, van der Schaaf, Espinoza, Sansoni; Swerts, Yakubu, Kolk, Janssen; Gommans

Bron: Omroep Gelderland TxT 21-09-07

Abseilen in Gelredome voor oorlogsveteranen

Vier leden van de lucht­mobiele brigade seilen zaterdaga­vond ab van het dak van Gelre­dome. Zij doen dat voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-De Graaf­schap.

De vier zijn ingehuurd door de supportersvereniging van Vites­se. Met de act hoopt de supporters­club een aantal uitgenodigde oor­logsveteranen te plezieren.

Bron: De Gelderlander 21-09-07

Oplevering kunstgras Vitesse over maand

Veld op sportcentrum Papendal wordt eindelijk aangelegd.

De oplevering van het kunstgrasveld voor Vitesse op na¬≠tionaal sportcentrum Papendal staat gepland op 15 oktober. Na een vertraging van enkele maan¬≠den lijkt het er eindelijk van te ko¬≠men. ‚Äě Op 20 september begint de aanleg van het veld. Ik verwacht dat, als we eenmaal bezig zijn, het snel zal gaan‚ÄĚ, aldus Erwin te Bok¬≠kel, woordvoerder van NOC*NSF, eigenaar van Papendal.

Het kunstgrasveld komt op de plek waar nu nog een hockeyveld ligt, tegenover de gerenoveerde at¬≠letiekbaan. Het hockeyveld werd nauwelijks gebruikt en was enigszins verou¬≠derd. ‚ÄěDe vertraging ontstond om¬≠dat het nieuwe veld aan alle regels moest voldoen. De onderlaag van het hockeyveld blijft liggen en wordt geschikt gemaakt voor de aanleg van een voetbalveld. Er moet een schokabsorberende laag toegevoegd‚ÄĚ, aldus Te Bokkel. Het nieuwe veld, dat breder is, vol¬≠doet ook aan alle eisen van KNVB en UEFA en er mogen offici√ęle wedstrijden op gespeeld worden. Het kunstgras wordt gebruikt door de jeugd van Vitesse/AGOVV. Bij slecht weer kan de hoofdmacht van Vitesse uitwijken naar het veld. De selectie van Vitesse heeft op Papendal de beschikking over vier gewone voetbalvelden.

NOC*NSF wil het kunstgrasveld incidenteel verhuren aan andere voetbalclubs. Vitesse hoopt dat er spoedig wordt begonnen met de aanleg van een nieuw sportcomplex op Papendal. De Slenk, het huidige trainingscomplex van Vitesse, is verouderd. Nieuwbouw laat echter op zich wachten omdat de besluit­vorming traag is. NOC*NSF verwacht dat het nieu­we kunstgrasveld op Papendal half ok­tober wordt opgeleverd. De aanleg is maanden vertraagd, vooral omdat het veld aan veel eisen moet voldoen

Bron: De Gelderlander 20-09-07

Arbitrale trio bekerwedstrijd

Dinsdag 25 september FC Eindhoven – Vitesse (20.00 uur).

Scheidsrechter: Kuipers.
Assistent-scheidsrechters: Langkamp en De Graaf.

Bron: KNVB 19-09-07 

Megrelishvili mist De Graafschap

Vitesse moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap stellen zonder Haim Megrelishvili.

De Isra√ęlische linksback ontbreekt om religieuze redenen. Als overtuigd jood viert Megrelishvili komende zaterdag Jom Kipoer. Vermoedelijk zal Anders Due tegen De Graafschap zijn plaats innemen. De Deen mocht weg bij Vitesse, maar besloot afgelopen zomer dat hij toch voor zijn kans wil gaan in Arnhem.

Mogelijk staat Gonzalo Lorca zaterdag ook voor het eerst in de basis. De Chileen liet een wedstrijd van Jong Vitesse lopen, maar is wel fit.

Bron: Omroep Gelderland TxT 19-09-07 

Michael Jansen, hart en ziel

Voetballer Vitesse keert na 28 maanden terug met een kastje.

Michael Jansen keerde gisteren terug op het trainingsveld bij Vitesse na twee jaar en vier maanden van uitvoerig onderzoek en meerdere hart operaties. Een¬≠maal wil de geboren Nijmegenaar zijn verhaal doen, daarna is hij ‚Äėeen normale voetballer‚Äô. Ook al heeft hij onder zijn huid, links onder de schouder, een ge√Įm¬≠planteerd kastje; een icd; implan¬≠teerbare cardioverter-defibrillator. Een apparaatje dat in actie komt als zijn hart faalt en het met een stevige schok weer leven brengt.

‚Äě Ik krijg geen hartstilstand meer‚ÄĚ, zei Jansen gistermiddag bij zijn of¬≠fici√ęle persconferentie. Op 15 mei 2005 tijdens Vitesse-Ajax ver¬≠dween de wereld van Michael Jan¬≠sen even achter een zwart gordijn. In de 28 voetballoze maanden die volgden, werd hij een hartspecia¬≠list onder de voetballers. In het zie¬≠kenhuis werd Jansen geconfron¬≠teerd met zijn kwaal. ‚Äě‚ÄėEen hartrit¬≠mestoornis‚Äô, zeiden ze. Ik dacht: ‚ÄėOkay, haal maar weg die stoornis, dan kan ik weer voetballen‚Äô.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 19-09-07 

Jansen is er helemaal klaar voor

“Het begint weer te kriebelen”, lachte een opgeluchte Michael Jansen dinsdag na zijn eerste voetbaltraining in ruim twee jaar. Jansen’s rentree bij Vitesse verliep probleemloos. “Ik voel mijn spieren alleen wel. Maar wat wil je, die zijn toch een tijdje niet op deze manier gebruikt!” Jansen heeft tijdens zijn noodgedwongen afwezigheid alleen maar aan voetbal gedacht. Alle individuele trainingsarbeid die hij onder begeleiding uitvoerde stond in het teken van die eerste training. Nu die er op zit, is het vizier gericht op de eerste wedstrijd. “Maar”, zo beaamt Jansen, “ik laat me niet opjagen. Ik zie wel wanneer ik weer kan spelen, ik leg mezelf daarin geen druk op” Jansen wordt in deze gedachte gesteund door de club en trainer Aad de Mos, die zich verheugd toonde over de rentree van Jansen in de groep.

lees verder...

Bron: Vitesse.nl 19-09-07 

Oorlogsveteranen naar Vitesse-De Graafschap

De supportersvereniging van Vitesse stelt oorlogsveteranen in staat komende zaterdagavond de voetbalwedstrijd Vitesse-De Graafschap bij te wonen. Het gaat om mannen die in sep­tember 1944 namens de geallieer­den hebben gevochten tijdens de Slag om Arnhem. Vandaag en later deze week komen vanuit Enge­land zo’n honderd voormalige strij­ders naar Oosterbeek en Arnhem om de diverse plechtigheden bij te wonen.

De supportersclub heeft de be¬≠schikking over veertig toegangs¬≠kaarten voor de onderste rijen op de Oost-tribune. De supporters¬≠club regelt het vervoer en de bege¬≠leiding en biedt de veteranen na af¬≠loop een drankje aan in het sup¬≠portershome bij het stadion. Jos Rouwen van de Stichting Air¬≠borne Herdenkingen looft het ini¬≠tiatief van de supportersvereni¬≠ging, maar betwijfelt of er veel ani¬≠mo zal zijn. ‚Äě Zondagochtend is de herdenkingsdienst op de begraaf¬≠plaats in Oosterbeek. Dat willen de veteranen absoluut niet missen. Een voetbalwedstrijd op de avond daarvoor is wellicht te veel van het goede. Want je praat wel over man¬≠nen tussen de 85 en 90 jaar oud. Die kunnen niet zo veel meer aan. De herdenking in Apeldoorn heb¬≠ben we bijvoorbeeld al uit het pro¬≠gramma gehaald.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 19-09-07 

Vitesse-speler Keizer succesvol geopereerd

Cees Keizer heeft dinsdag een geslaagde operatie aan zijn linkerknie ondergaan. In ’t Spitaal in Zutphen kreeg de geboren Volendammer een nieuwe voorste kruisband aangemeten. Clubarts Hans Frejlach noemde de operatie geslaagd. Hij verwacht dat Keizer zes tot acht maanden uit de roulatie zal zijn.

Keizer raakte eind augustus geblesseerd in het competitietreffen met AZ.

Bron: Vitesse.nl 18-09-2007

Scheidsrechters Vitesse – de Graafschap

Jack van Hulten is door de KNVB aangewezen als scheidrechter voor de ‘kleine’ derby tussen Vitesse en de Graafschap. Hij zal worden geassisteerd door dhr. Slot en Van Dijk. Als vierde official treedt dhr. H. Steegstra op.

Bron: KNVB 18-09-07

Blessure zet Lorca buitenspel

Het is twijfelachtig of de Chileense spits Juan Lorca zater­dag met Vitesse kan spelen tegen De Graafschap. Lorca kreeg bij zijn debuut tegen PSV, zaterdag in Eindhoven, een tik op zijn enkel en heeft een forse zwelling.

Lorca moest miste daardoor het duel met Jong Vitesse gisteravond bij Jong NAC. Trainer Bob Koot¬≠wijk: ‚Äě Er wordt nu alles aan gedaan Lorca voor zaterdag weer op de been te krijgen.‚ÄĚ Theo Janssen maakte in het met 3-1 gewonnen duel een geslaagde rentree. Hij speelde na zeven we¬≠ken absentie door een meniscus¬≠operatie negentig minuten mee.

Jong Vitesse maakte pas in de tweede helft het verschil toen Mads Junker de stand met twee treffers van 1-1 naar 1-3 tilde. Voor rust kwam NAC op voorsprong door Gertjan Tamerus en scoorde Yu Hai op aangeven van Jaime Bruinier 1-1. Uitblinker aan Arn­hemse zijde was Onur Kaya. Ook Sébastien Sansoni speelde negen­tig minuten. Hij is verlost van zijn schorsing van vier duels en is net als Janssen inzetbaar tegen De Graafschap. Van de selectie speel­den ook: Balázs Rabóczki ( doel), Anders Due, Kevin van Dieren en Robin Faber, die met enkelproble­men naar de kant moest.

Bron: De Gelderlander 18-09-07
Fotoverslag PSV РVitesse : lees verder...

Bron: SV Vitesse 16-09-07

Michael Jansen weer in training met de selectie

Michael Jansen zal morgen (dinsdag 18/9) na een afwezigheid van twee jaar en vier maanden aansluiten bij de groepstraining. Jansen was al die tijd uit de roulatie vanwege hartritmestoornissen. Inmiddels is Michael fit verklaard en heeft hij van zijn behandelend artsen groen licht gekregen om weer bij Vitesse te trainen.

De middagtraining op Papendal is vrij toegankelijk en start om 14:30 uur. Aansluitend zal Jansen, die op eigen verzoek toe nu toe meesttijds uit de media bleef, voor het eerst de pers te woord staan.

Michael Jansen is vanavond, maandag, te gast in Holland Sport.
Holland Sport (VPRO): maandag 20:25 – 21:30 uur Nederland 3.

Bron: Vitesse 17-09-07 

Vitesse zelfbewust na nederlaag

Arnhemse ploeg tankt ook vertrouwen uit verlies bij PSV.

De eerste nederlaag van het seizoen heeft Vitesse een opmerkelijke vertrouwensboost ge­geven. De ploeg van trainer Aad de Mos kwam zaterdagavond te­gen PSV goed weg met een kleine nederlaag (1-0), maar stapte zelfbe­wust de bus in. Het was de eerste nederlaag van Vitesse dit seizoen. Drie overwin­ningen en een behoorlijke portie zelfvertrouwen had de Arnhemse ploeg mee naar Eindhoven geno­men. Dat was niet voldoende om PSV serieus aan het wankelen te brengen. Wel vonden De Mos en zijn spelers aanknopingspunten ge­noeg om het seizoen met vertrou­wen tegemoet te zien.

‚ÄěIk denk dat hier vanavond de ba¬≠sis is gelegd voor een goed sei¬≠zoen‚ÄĚ, zei De Mos na afloop. ‚ÄěWij waren hier niet gekomen om ge¬≠slacht te worden en dat is ook niet gebeurd. Met een beetje meer ge¬≠luk pak je hier een punt. Al moet ik bekennen dat wij zelf ook het nodige geluk hebben gehad. PSV had misschien een penalty moe¬≠ten hebben, wij misschien ook‚ÄĚ, vond De Mos.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-09-07 

Velthuizen kan nog niet bij de kruising

Doelman Vitesse tipt arbiter Blom over vallende ziekte Lazovic.

De kruising ligt nog buiten zijn bereik, voor de rest is Piet Velthuizen volledig baas over zijn doel. De keeper van Vitesse le­verde zaterdag tegen PSV weer een puike partij af, maar kon niet voor­komen dat de Arnhemse ploeg haar eerste nederlaag incasseerde: 0-1.

Het optreden van Velthuizen in Eindhoven was bij vlagen weerga¬≠loos. Met name in de eerste helft onderscheidde de 20-jarige Nijme¬≠genaar zich met een aantal fabel¬≠achtige reddingen, waardoor Vites¬≠se een uitzichtloze achterstand be¬≠paard bleef en tot het eind mocht hopen op een positief resultaat. Hoewel Vitesse er nauwelijks aan¬≠spraak op mocht maken, stelde het uitblijven daarvan Velthuizen teleur. ‚Äě Ik wil altijd een zo goed mogelijk resultaat behalen‚ÄĚ, zo keek de doelman terug op het duel met de regerend landskampioen. ‚ÄěHoe, dat maakt me niet uit. En het had gekund. Zolang het ver¬≠schil maar een doelpunt is, is alles mogelijk.‚ÄĚ

lees verder...

Bron: De Gelderlander 17-09-07 

Van der Schaaf: ‚ÄėBalans na tien duels‚Äô

Sterke aanvoerder Vitesse waakt voor snelle conclusie.

Remco van der Schaaf kampte na afloop van de nederlaag tegen PSV (1-0 in Eind¬≠hoven) met een ‚Äėdubbel gevoel‚Äô. ‚ÄěMet iets meer geluk pak je hier een punt‚ÄĚ, zei de ijzersterke regis¬≠seur van Vitesse na afloop in de catacomben van het Philips-sta¬≠dion waar hij in het shirt van PSV twee landstitels won.

‚ÄěWij hebben natuurlijk ook geluk gehad. Piet pakt een paar fantas¬≠tische ballen en volgens mij had¬≠den ze een penalty moeten krij¬≠gen. Negen van de tien keer ga je hier niet met een punt naar huis. Maar we hebben ook twee keer de lat geraakt, Gomes pakt een bal van Santi Kolk. Na rust hebben we weinig weggeven en zijn we er een paar keer goed uitgekomen‚ÄĚ, vond van der Schaaf, die met het spel van Vitesse tevreden was.

De conclusie dat zijn ploeg beter is dan vorig seizoen, gaat de 28-jarige middenvelder te ver. ‚ÄěDat kun je nog niet zeggen. Negen punten uit vier wedstrijden is goed, maar de balans kun je pas na tien, twaalf wedstrijden opmaken. We hebben dit seizoen ook wat geluk gehad. Wij winnen bij Sparta, maar vlak na rust schieten zij op de lat, an¬≠ders sta je met 2-0 achter en begin je een seizoen heel anders.‚ÄĚ Ruimte voor verbetering is er ge¬≠noeg. ‚Äě Janssen, Sansoni en Lorca komen er nog bij en die Lorca is geen verkeerde‚ÄĚ, aldus de aanvoer¬≠der van Vitesse.

Bron: De Gelderlander 17-09-07 

Vitesse moet om de tafel met Juan Lorca

Vitesse moet nog om de tafel met Juan ‚ÄėChalo‚Äô Lorca om de inhoud van een contract te bespre¬≠ken. De Chileense spits ( 22) maak¬≠te zaterdagavond zijn eredivisiede¬≠buut voor Vitesse, uit bij PSV. Hij wordt een jaar gehuurd van Colo Colo uit Chili. Voor 2 miljoen dol¬≠lar kan de Arnhemse club hem ko¬≠pen. Vitesse moet in maart 2008 beslissen. Over de financi√ęle voor¬≠waarden en contractduur is nog niet gesproken

Bron: De Gelderlander 17-09-07 

Vitesse laat Michael Jansen voorzichtig met de groep trainen

Michael Jansen hervat dinsdag voorzichtig de groepstrai­ning bij Vitesse. De verdediger uit Nijmegen (23) is twee jaar en vier maanden uit de roulatie met hart­klachten.

Jansen sprak gisterochtend uitge¬≠breid met voetbalmanager Jan Streuer en hoofdtrainer Aad de Mos over zijn come-back. De lin¬≠ker verdediger werkt de komende tijd een aangepast programma af. Streuer: ‚ÄěHij is er meer dan twee jaar uitgeweest. Michael heeft indi¬≠vidueel getraind, maar dat is na¬≠tuurlijk niet te vergelijken met groepstraining. Ik heb geen idee wanneer hij weer kan spelen. Mi¬≠chael kennende zal hij de draad snel willen oppakken. Ik hoop voor hem natuurlijk dat hij weer snel een keer met het tweede elftal kan spelen.‚ÄĚ

Michael Jansen is nadat hij op 15 mei 2005 in de wedstrijd Vites¬≠se- Ajax ‚Äė wegviel‚Äô uitvoerig onder¬≠zocht. Hij werd aan zijn hart geo¬≠pereerd en heeft inmiddels een in¬≠wendige defibrillator; een apparaat waarmee het hart bij stilstand weer op gang wordt geholpen. Medisch specialisten hebben Jan¬≠sen fit verklaard. Streuer: ‚Äě Dat zijn de specialisten, daar gaan wij op af¬≠onze medische staf zal hem bege¬≠leiden bij zijn trainingsopbouw.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 17-09-07

Michael Jansen kent geen angst

Michael Jansen kent geen enkele angst nu hij weer gaat trainen bij Vitesse. De verdediger stond ruim twee jaar buitenspel vanwege een hartritmestoornis.

Jansen traint dinsdag voor het eerst weer met de A-selectie mee. “Ik ben nergens bang voor. Ik ben de laatste anderhalf jaar nog behandeld, want het was nog niet helemaal honderd procent in mijn hart. Maar een arts heeft dat probleem helemaal weggehaald.”

Onlangs overleed Sevilla-speler Puerta aan een hartinfarct. “Daar is iedereen wel van geschrokken, maar zoiets kan mij echt niet gebeuren.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 16-09-2007

De Mos: Piet in Oranje

Voor Vitesse-trainer Aad de Mos is er maar √©√©n Nederlandse doelman die recordinternational Edwin van der Sar bij Oranje kan en moet opvolgen. ‚ÄěPiet Velthuizen is na Michel Preudhomme de beste doelman met wie ik ooit heb gewerkt. Over twee, drie jaar is hij klaar voor de top. Na Van der Sar is Piet de nieuwe nummer 1.‚ÄĚ

De Mos gaf zaterdag na afloop van de eerste competitienederlaag bij PSV (1-0) schoorvoetend toe dat Velthuizen in de 26e minuut ‚Äěmischien wel‚ÄĚ een strafschop tegen oud-ploeggenoot Danko Lazovic had veroorzaakt. Collega Ronald Koeman reageerde geprikkeld. ‚ÄěWat nou misschien? Duidelijker kan een strafschop niet zijn. Door de scheidsrechter, maar ook door onszelf was de wedstrijd bij de rust nog niet beslist.‚ÄĚ

Bron: Telesport 15-09-2007
Interview Piet Velthuizen voor NOS : lees verder...

Bron: NOS 15-09-07

De Mos: ‘Met opgeheven hoofd naar Arnhem”

Aad de Mos liep vanavond met zijn Vitesse tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Eeen terechte zo oordeelde de oefenmeester: “Als je kijkt naar de kansenverhoudingen, denk ik dat PSV verdiend gewonnen heeft.”

“Ze hebben een aantal honderd procent kansen gehad in de eerste helft, via Lazovic en ook een eventuele strafschop voor hem.” Zijn doelman hield de Arnhemmers op het been: “Onze doelman Velthuizen maakte een paar hele goede reddingen. Wij schoten uit het niks toch twee keer op de kruising, maar het stond niet naar mijn zin.”

“Na de rust hebben we het prima omgezet. “Ik vind dat we een talentvol elftal hebben, als je PSV op die manier tot de laatste minuut onder druk kan houden. Een verdiende overwinning voor PSV, maar wij gaan met opgeheven hoofd terug naar Arnhem.”

Bron: Soccernews 15-09-2007

Nipte nederlaag Vitesse bij PSV

Vitesse heeft uit bij PSV een nipte 1-0 nederlaag geleden.

De eerste helft was wervelend van Eindhovense kant. Via een prachtige goal van Koevermans nam PSV al snel de leiding. Dat de score niet hoger opliep was te danken aan Piet Velthuizen, die weer enkele fraaie reddingen verrichte. Vitesse was dreigend met schoten op de lat van Gill Swerts en Anduele Pryor.

De tweede helft was vrij flets. Vitesse miste het vernuft om het PSV echt lastig te maken en de landskampioen nam duidelijk gas terug. Alleen uitblinker Afellay was nog dreigend.

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-09-2007

Van der Schaaf:verlies geen schande

Remco van der Schaaf kon wel leven met de nederlaag van Vitesse bij PSV zaterdagavond.

“In de eerste helft hebben zij toch wel wat kansen gehad, maar na rust was het meer gelijkwaardig, al hadden zij ook nog kansen. Met iets meer geluk had er meer in gezeten, maar we hebben het geluk ook aan onze zijde gehad.”

Van der Schaaf heeft wel een goed gevoel bij het huidige Vitesse. “We hebben toch 9 uit 4, dat is goed. En het is geen schande om hier te verliezen. We zijn er voetballend wel een paar keer goed uitgekomen, maar konden niet veel kansen cre√ęren.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-09-2007

Lorca geniet in het Vitesse-shirt

Gonzalo Lorca maakte als invaller zijn debuut voor Vitesse in de wedstrijd tegen PSV.

“Ik ben blij dat ik in het shirt van Vitesse mijn debuut heb kunnen maken. Jammer dat we hebben verloren, maar ik ben met opgeheven hoofd van het veld gestapt. Ik wist dat het zwaar zou zijn tegen PSV, ik heb ze vaak zien spelen in de Champions League.”

Lorca heeft het uitstekend naar zijn zin in Arnhem. “Mijn medespelers hebben me echt geholpen en ik krijg speciale aandacht met de taal. Bovendien is mijn vader hier, dat maakt het nog gemakkelijker voor mij.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 15-09-2007

PSV bezorgt Vitesse eerste nederlaag

PSV heeft Vitesse zaterdag de eerste nederlaag in het huidige Eredivisie-seizoen bezorgd. De landskampioen won voor eigen publiek met 1-0 door een doelpunt van Danny Koevermans. De spits, die Ismail Aissati uit de basis verdrong, haalde in de achtste minuut van 25 meter uit en zijn schot vloog via de binnenkant van de paal binnen.

PSV was met name voor rust een klasse beter dan Vitesse. De Eindhovenaren kregen ook grote kansen op een tweede treffer, maar Piet Velthuizen lag in de weg. De keeper stopte drie schoten van zijn oude teamgenoot Danko Lazovic. Vitesse was twee keer ook dicht bij een doelpunt. Gill Swerts en Anduele Pryor raakten van grote afstand de lat.

PSV had geluk dat het met tien man ging rusten, want Ibrahim Afellay ontsnapte aan een rode kaart. Hij kreeg slechts geel voor het duwen van scheidsrechter Kevin Blom, die PSV eerder een penalty onthield na een overtreding van Velthuizen op Lazovic. In de tweede helft overleefde PSV een slotoffensiefje van Vitesse en misten Lazovic en Afellay nog een kans op een tweede goal. Jefferson Farf√°n maakte zijn rentree van een enkelblessure.

Bron: Sportweek 15-09-2007

Eerst nederlaag Vitesse

Vitesse heeft zaterdagavond in Eindhoven met 1-0 verloren van PSV (doelpunt Koevermans). In een aardig duel kreeg PSV de meeste kansen, maar Vitesse ontbeerde het geluk met onder meer twee ballen op de lat om met een beter resultaat huiswaarts te keren. Juan Lorca maakte in de tweede helft zijn debuut voor Vitesse.

Beide ploegen openden met een schot op de rand van de zestien. Afellay mikte naast en aan de andere kant was het Gommans die het uit de draai probeerde. De pogingen stonden in het niets met de knal van Danny Koevermans die van ruim twintig meter het kruis vond en daarmee PSV al snel (‚Äė7) op 1-0 zette. Piet Velthuizen kon er alleen maar naar kijken.

Gesteund door de vroege voorsprong ging PSV door en het was aan doelman Velthuizen te danken dat zijn ploeg al vroeg op een grotere achterstand kwam. Hij redde kort na de treffer tweemaal knap op schoten van Danko Lazovic. In de negentiende minuut was Vitesse dichtbij de gelijkmaker. Weggestuurd door Paul Verhaegh schoot Santi Kolk goed in, maar de redding was er van Gomes.

Typerend voor PSV was het gas terug nemen en de tegenstander meer balbezit te gunnen om er via de zeer sterk spelende Afellay snel uit te komen. Uit een van die aanvallen was er het zeer dubieuze duel tussen Velthuizen en Lazovic, waarbij scheidsrechter Blom, die zeer consequent inconsequent floot, liet doorspelen. Het mocht duidelijk zijn dat Vitesse goed weg kwam in die situatie. In de 34e minuut was het voor de derde keer Velthuizen die Lazovic van dichtbij op schitterende wijze van scoren afhield.

In het laatste deel van de eerste helft had Vitesse het geluk niet aan haar zijde. Tien minuten voor rust eindigde een fraai opgezette aanval bij Gill Swerts die van afstand slechts de lat teisterde. Twee minuten later was het Anduele Pryor die eveneens de lat raakte met een schot van afstand.

Yu Hai verving in de rust Anduele Pryor om Ibrahim Afellay te schaduwen. Ronald Koeman counterde binnen vijf minuten en bracht Edison Mendes voor Otman Bakkal, waardoor Afellay naar het centrum doorschoof. Mooi tactisch spel tussen de twee coaches, de vraag was derhalve wie er het meest bij gebaat zou zijn. Na een uur spelen was het tijd voor het debuut van de Chileen Lorca. De Mos zag slechts een stand van 1-0 op het scorebord staan en hoopte natuurlijk op dat ene moment.

Het duurde na rust tot de 71e minuut voordat er weer iets te zien was in het Phillips Stadion. Afellay schoot hard op de vuisten van Velthuizen die de bal tot corner werkte. Dezelfde Afellay had drie minuten later de wedstrijd op slot moeten gooien, maar van dichtbij schoot de dribbelaar hoog over. Ook Vitesse ging in de laatste twintig minuten voor een doelpunt, waardoor de ruimtes groter en groter werden. Vitesse, met Kaya in de slotfase nog voor Yakubu, probeerde er met opportunistisch spel, en doelman Velthuizen voorin, nog een gelijkspel uit te slepen, maar de vroege treffer van Danny Koevermans bezorgde de Arnhemmers de eerste nederlaag van het seizoen. Volgende week zaterdag staat, na NEC, de tweede derby op het programma. In Gelredome is De Graafschap om 20.00 uur de tegenstander.

Bron: Vitesse.nl 15-09-2007

Brandende videowall in Philips Stadion

De topper in de eredivisie tussen PSV en Vitesse is zaterdagavond later begonnen. Een brandende videowall zorgt voor veel overlast in het Philips Stadion. De brand zorgde voor een vertraging van een kwartier.

Uit één van de grote tv-schermen in het Philips Stadion kwam de nodige rook. Dat veroorzaakte een penetrante geur in het volgepakte complex. De brandweer werd ingeschakeld om de situatie bij het tv-scherm op te lossen.

Vuur of vlammen waren niet zichtbaar. De oorzaak van de rookontwikkeling, die een paar minuten duurde, is nog niet bekend. Het beschadigde tv-scherm bleef bij het begin van de wedstrijd uit.

Bron: De Telegraaf 15-09-2007

Vitesse verdedigt gedeelde koppositie bij landskampioen PSV

Vitesse heeft dit seizoen nog geen punt verloren, maar kan de ploeg van trainer Aad de Mos die reeks zaterdag voortzetten bij landskampioen PSV? De Arnhemmers wonnen op 29 september 2001 voor het laatst in Eindhoven en verloren de vijf daaropvolgende uitduels met PSV. De Brabanders wonnen in totaal de laatste zeven wedstrijden tegen Vitesse.

PSV kreeg dit seizoen nog geen doelpunt tegen en Vitesse hield de laatste twee duels ook de nul. Veel zal dus afhangen van bevliegingen van de spitsen. E√©n daarvan is PSV’er Danko Lazovic. De Servi√ęr scoorde vorig seizoen nog negentien competitiegoals voor Vitesse.

Overige wetenswaardigheden

> PSV ontvangt Vitesse voor de 23ste keer in het kader van de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen 3 keer in Eindhoven en het werd 3 keer gelijk. PSV won 16 keer.
> Vitesse won nooit eerder de eerste 3 duels van een Eredivisieseizoen.
> Jefferson Farf√°n scoorde al 5x in 5 duels met Vitesse. Alleen tegen NAC Breda (6 goals) scoorde de Peruaan vaker.
> Ronald Koeman begon zijn loopbaan als hoofdtrainer bij Vitesse. Tussen januari 2000 en december 2001 zat hij bij 65 Eredivisieduels in de Arnhemse dug-out.
> Aad de Mos was van juli 1993 tot en met 28 oktober 1994 hoofdtrainer van PSV. In 42 duels kwam hij 21 keer tot winst. De Mos en Koeman trainden beiden Vitesse, PSV en Ajax.
> Theo Janssen is met 2 goals de enige huidige Vitesse-speler die ooit scoorde tegen PSV.

Bron: Sportweek 15-09-07

De Mos houdt fitte Theo Janssen op tribune en Lorca op de bank.

De omgekeerde wereld in Eindhoven; Vitesse verdedigt vanavond (19.30 uur) in het Phi­lips-stadion de gedeelde kopposi­tie in de eredivisie tegen achtervol­ger PSV, dat vier dagen later de eer­ste Champions League-wedstrijd speelt; thuis tegen CSKA Moskou.

De kloof met de thuisploeg, onder leiding van voormalig Vitesse- trai­ner Ronald Koeman, bedraagt twee punten. Voor de weer fitte Arnhemse middenvelder Theo Janssen, terug na een knieoperatie, is slechts een plaats op de tribune weggelegd.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-09-07

Van de straat geplukt in Santiago

Voetbal helpt ‚ÄėChalo‚Äô Lorca en zijn familie aan een bestaan. Als 12-jarig jochie leef¬≠de ‚ÄėChalo‚Äô Lorca op straat in Santia¬≠go de Chili; immens drukke hoofd¬≠stad van het Zuid-Amerikaanse land.

Zijn vader was werkeloos en de drugswereld lonkte voor Chalo en zijn vriendjes. Armoede be­dreigde de familie; vader, moeder, drie zussen en zoon Chalo.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 15-09-07

Voorbeschouwing PSV – Vitesse

Morgen treedt Vitesse aan tegen PSV in Eindhoven. Trainer Aad de Mos neemt de volgende selectie mee: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Megrelishvili, van der Schaaf, Kolk, Gommans, Espinoza, Swerts, Pryor en Yakubu. Wisselspelers zijn: Due, Junker, Lorca, Kaya, Rabóczki, van Diermen en Hai.

Sébastien Sansoni zit zijn laatste van de vier geschorste wedstrijden uit. Jasar Takak heeft nog altijd last van een spierblessure. De middenvelder is echter herstellende. Cees Keizer wordt aanstaande dinsdag geopereerd aan zijn linkerknie. Hij krijgt een nieuwe kruisband aangemeten. Middenvelder Theo Janssen is niet geselecteerd, de Mos acht hem nog niet wedstrijdfit.

Coach Aad de Mos is te spreken over zijn selectie. ‚ÄúEr staat een goed en stabiel elftal. Elke wedstrijd moet natuurlijk opnieuw gespeeld worden. Met een goede basis tot nu toe willen we ook in deze wedstrijd tegen PSV een goed resultaat neerzetten. Daarbij gaat het niet alleen om niet verliezen, maar ook om het spel.” Over zijn nieuwste aanwinst Juan Lorca weet de trainer het volgende te melden: ‚ÄúLorca voetbalt heel gemakkelijk en pikt het snel op. We laten hem gewoon zijn ding doen. Hij is creatief en heeft actie in huis. Hij heeft een prima linkerbeen en is niet bang voor een √©√©n-op-√©√©n actie.‚ÄĚ

Bron: Vitesse.nl 14-09-07

De Mos houdt Janssen uit selectie

Vitesse-trainer Aad de Mos houdt Theo Janssen nog buiten de selectie voor het uitduel tegen PSV. “Janssen is pas een week in training”, is de uitleg van de gelouterde trainer. De middenvelder gaf zelf aan speelklaar te zijn. De Mos wijzigt verder niet veel, alleen laat hij Gonzalo Lorca mogelijk meteen in de basis debuteren. De Chileen maakte op de trainingen een uitstekende indruk. Vorig seizoen verloor Vitesse met 5-1.

Opstelling: Velthuizen; Verhaegh, Sprockel, van der Schaaf, Espinoza, Megelishvili; Swerts, Yakubu, Kolk, Pryor/Lorca; Gommans.

 Bron: Omroep Gelderland TxT 14-09-07 

Michael Jansen gaat weer trainen

Verdediger Michael Jansen traint vanaf zondag weer bij Vitesse. Jansen heeft die dag ook een gesprek met trainer Aad de Mos. Naar alle waarschijnlijkheid zal Jansen zich dinsdag weer bij de selectie voegen. Zolang er nog geen vrijgave is van het UWV, blijft de inzet van Jansen beperkt tot het trainingsveld. Het is nog niet bekend wanneer Jansen weer in wedstrijdverband in actie kan komen. Bij Jansen werd in mei 2005 een hartritmestoornis geconstateerd. Uit een herkeuring is gebleken dat hij fysiek in orde is.

 Bron: Omroep Gelderland TxT 14-09-07 

Keizer wordt dinsdag geopereerd

Vitessenaar Cees Keizer wordt komende dinsdag geopereerd aan zijn linkerknie. De middenvelder scheurde in de wedstrijd tegen AZ van drie weken geleden zijn kruisband.

Keizer stond tegen AZ voor het eerst in de basis bij Vitesse. De 21-jarige Volendammer viel al vroeg in de wedstrijd uit en vreesde zelf direct voor een gescheurde kruisband.

Aanvankelijk werd bij een scan alleen maar schade aan de buitenmeniscus geconstateerd, maar enkele dagen later bleek bij een kijkoperatie dat het vermoeden van Keizer juist was.

 Bron: Omroep Gelderland TxT 14-09-07 

Theo Janssen dient zich weer aan

Vitesse-middenvelder Theo Janssen is weer volledig fit na zijn knie-operatie eind juli.

De spelverdeler excelleert alweer op de trainingen. “Ik heb nu een paar dagen vol meegetraind en ben pijnvrij. Wat het plan is tegen PSV, weet ik niet. Dat is aan de trainer. Ik wil altijd spelen, maar misschien is het nu logisch als ik op de bank begin.”

Theo Janssen heeft nooit veel tijd nodig om terug te komen na een blessure. “Wat is ritme? Het maakt mij niet uit of ik niet gespeeld heb de laatste tijd. Als ik alles pijnvrij kan, is er toch geen probleem?”

 Bron: Omroep Gelderland TxT 13-09-07 

Eenzame Aad

column : Egbert van der Weerd

Het verschil tussen licht en donker is niet zelden de klik van een knopje. Zo ook de bewuste dinsdagavond van SML-Vitesse; ter ere van de nieuwe lichtinstallatie. Een trainer van een profclub weet de schijnwerpers altijd op zich gericht. Aad de Mos is in dat licht wel wat gewend. Zel­den was de 60- jarige trainer van Vitesse zo gelukkig met de snelle klik van het lichtknopje. Een minuut na afloop van de oefenwedstrijd, waarin de koploper van de eredivisie 0-0 speel­de tegen de vierdeklasser uit Arnhem- Noord, ging de nieuwe lichtinstallatie uit en slokte duisternis hem op.

Spoorloos was de trainer en dat overkomt hem zelden. In goe­de en slechte tijden is Aad de Mos aanspreekbaar. In goede tij­den met overdaad en euforisch, in slechte tijden spaart hij zijn spelers en slingert afwezig met algemeenheden. Meestal vraagt hij wat tijd om de wedstrijd nog eens te bekijken en diezelfde partij in zijn hoofd nogmaals over te spelen.

Daags daarna vindt hij steevast dat het weinig zin heeft terug te blikken. Hij is bezig met de enige belangrijke wedstrijd van het seizoen; de volgende.

Daags na SML-Vitesse vond De Mos het ook niet meer zo nodig commentaar te geven op de ‚Äėaf¬≠gang van de Bakenberg‚Äô. Zo bleef van die avond in Arnhem alleen een beeld bewaard van een trainer, die zich in de duisternis via een kronkelig zand¬≠paadje naar de spelersbus liet leiden en vervolgens weigerde vragen van twee verslaggevers te beantwoorden. De Mos, weg¬≠gezakt in een stoel, speelde met zijn mobieltje of staarde we¬≠zenloos uit het raam: 0-0 tegen SML. In het gangpad hield een brede buschauffeur de wacht. Achter hem De Mos, eenzaam, zwijgzaam, in gedachten. Zaterdag PSV uit.

 Bron: De Gelderlander 13-09-07 

Rentree Jansen loopt vertraging op

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Michael Jansen zou terugkeren op het trainingsveld van Vitesse. Althans, dat meldde twee weken geleden het kamp-Jansen én de club. Specialisten in het Amsterdams Medisch Centrum hebben de eerder met hartklachten kampende verdediger vrijgegeven, waarna alleen het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) nog goedkeuring moest verlenen.

Eerder werd Jansen immers officieel afgekeurd om nog te mogen voetballen. Het bericht over een rentree laat echter nog steeds op zich wachten. Bovendien lijkt het onduidelijk wat er precies nog moet gebeuren. ‘Vitesse heeft ons verzekerd dat het een formaliteit is, daarom maken we ons ook totaal geen zorgen’, zegt Karel van Burik, zaakwaarnemer van Jansen. Trainer Aad de Mos rept echter over een laatste test bij het UWV waaraan Jansen nog moet voldoen.

Bron: VI magazine wk37 12-09-07 

Yu Hai werkt al tien jaar aan zijn grote droom

Bij Vitesse speelt de enige Chinees op de Nederlandse voetbalvelden. Yu Hai, twin­tig jaar oud en aanvoerder van het Olympisch elftal van China. Een portret.

Het voetbal in China is qua organisatie nauwelijks te vergelijken met dat in West-Europa. Voetbalclubs en het nationale elftal zijn in China van de staat. Spelers die naar het bui­tenland willen, hebben toestem­ming nodig van de overheid. Het avontuur van Yu Hai bij Vitesse wordt mogelijk gemaakt door een aantal investeerders uit China, die uiteraard weer gelieerd zijn aan de Chinese staat.

Met deze kennis als bagage zijn we benieuwd naar de visie van Yu Hai. De voetballer schuift aan op het kantoor van Cheng Liu aan de Zijpendaalseweg in Arnhem. Liu (34) is directeur van Instituut Liu, talen en opleidingen. Hij is gebo¬≠ren in China, getogen in Neder¬≠land en vormt nu een verbale brug tussen beide landen. Hij heeft contacten met de Chinese overheid, werkt veel voor bedrij¬≠ven en de gemeente Arnhem en heeft als tolk een rol gespeeld in de komst van Yu Hai naar Vitesse. Die rol vervult hij ook, nadat hij de thee heeft ingeschonken. Yu Hai is nog geen half jaar in Neder¬≠land, maar antwoordt met ‚Äėgoed‚Äô op de vraag hoe het met hem gaat. Hij begint de Nederlandse taal te begrijpen, dat is knap. ‚Äė Nee‚ÄĚ, zegt hij. ‚ÄěHet is moeilijk, moeilijk.‚ÄĚ

lees verder...

Bron:De Gelderlander 12-09-07 

Vitesse: raad, werk alsjeblieft mee

Toen Arnhem Vitesse in 2004 redde, eiste de stad het hele inkomen van de voetbalclub als onderpand. Is het dan gek dat nu de nieuwe huurbaas Eurocommer­ce van Gelredome een minimale zekerheid eist van één miljoen?

Paul van der Kraan, directeur van Vitesse, hoopt van harte dat de ge¬≠meenteraad overstag gaat. Hij zit te wachten op sponsorgeld van Eu¬≠rocommerce, maar de projectont¬≠wikkelaar eist in ruil dat de club √©√©n miljoen euro van haar inko¬≠men aan hem verpandt. Betaalt Vitesse geen huur, dan kan Euro¬≠commerce dat bedrag incasseren. Het inkomen van Vitesse, ruim 13 miljoen per jaar, is sinds 2004 al ge¬≠heel verpand aan de gemeente. Vit¬≠esse wil nu dat Arnhem √©√©n mil¬≠joen van zijn recht opgeeft. ‚ÄěWe hebben de huur aan de gemeente afbetaald‚ÄĚ, zegt Van der Kraan. ‚ÄěHet risico voor de lening be¬≠draagt maar 6,5 ton per jaar. Euro¬≠commerce wil ook zekerheid, dat is niet gek. Bezittingen hebben we niet, geld evenmin, we kunnen al¬≠leen ons inkomen verpanden.‚ÄĚ

De verwachting is dat de meerder¬≠heid van de raad aan Van der Kraans verzoek wil voldoen. VVD, SP en ChristenUnie in elk geval niet, Zuid Centraal misschien niet. ‚ÄěVan de VVD snap ik niks‚ÄĚ, zegt Van der Kraan. ‚Äě Die steunde ons altijd, maar sinds de partij in de oppositie zit, is ze mordicus tegen alles.‚ÄĚ VVD-leider Margreet van Gastel zegt dat dat aan Vitesse zelf ligt. ‚ÄěDe afbetaling van de huur was een lijdensweg. We zijn in ons vertrouwen teleurgesteld.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 12-09-07 

Zaterdag,19.30 uur: PSV – Vitesse

Deze wedstrijd wordt gefloten door dhr. K. Blom, geassisteerd door J. Schenkels en B. Simons. De vierde official is M. Diks.

Bron: NOS TTekst 11-09-07

Blessure Verhaegh valt mee

Een MRI-scan heeft uitgewezen dat Paul Verhaegh geen afwijkingen heeft aan zijn rechtervoet. Wel houdt de medische staf de aanhoudende klachten van de verdediger in de gaten.

Waarschijnlijk is er sprake van een kneuzing die niet zichtbaar is op de scan. Omdat er geen ernstig letsel is geconstateerd komt het meespelen van Verhaegh in de wedstrijd tegen PSV aanstaande zaterdag normaal gesproken niet in gevaar.

Bron: Vitesse.nl 11-09-07

Blessure Paul Verhaegh valt mee

De blessure van Vitesse-verdediger Paul Verhaegh valt mee. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat hij geen afwijkingen heeft aan de rechtervoet.

Verhaegh liet een scan maken omdat hij al weken met pijn speelt. Het gaat waarschijnlijk om een kneuzing, die niet op de scan is te zien. Verhaegh kan zaterdag gewoon meespelen in het uitduel tegen PSV.

Theo Janssen heeft de groepstraining hervat. De middenvelder is eind juli aan een meniscus geopereerd. Janssen moet de wedstrijd tegen PSV zeer waarschijnlijk nog aan zich voorbij laten gaan.

Bron: Omroep Gelderland TxT 11-09-07

Eurocommerce wacht met geld voor Vitesse

Na de verkoop van sta­dion Gelredome zou Vitesse van de nieuwe eigenaar Eurocommer­ce een jaarlijks sponsorbedrag van een miljoen euro tegemoet kun­nen zien. Maar nu blijkt dat Euro­commerce daarvoor een zekerheid wil ter hoogte van een miljoen.

De zaak was gisteravond aan de or­de in de Arnhemse gemeenteraad. Vitesse heeft bij de gemeente een lening van 11,3 miljoen. In ruil daarvoor heeft de gemeente een pandrecht van 13,5 miljoen op in­komsten van Vitesse. Dat betekent dat als Vitesse Arnhem niet kan be­talen, de gemeente beslag kan leg­gen op inkomsten uit tv-uitzendin­gen, op wedstrijdbaten, sponso­ring, merchandising en horeca-in­komsten.

Eurocommerce wil van dat pand¬≠recht van 13,5 miljoen √©√©n miljoen overnemen. Voor het geval Vitesse zijn huur voor Gelredome niet be¬≠taalt. Anders sponsort Eurocom¬≠merce de voetbalclub niet. PvdA, CDA en Pro Arnhem lieten gistera¬≠vond weten dit een begrijpelijke eis te vinden. Maar ChristenUnie, VVD en SP zijn het daar helemaal niet mee eens. ‚ÄěHet gaat ons niet om dat zekerheidje van een mil¬≠joen, maar om het principe ‚Äėaf¬≠spraak is afspraak‚Äô‚ÄĚ, zei SP-leider Gerrie Elfrink. ‚Äě Dit is dwingelan¬≠dij. Gaan we hierin mee, dan laten we zien dat we te pakken zijn.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 11-09-07

Eerste trainingen Lorca

Juan Gonzalo Lorca heeft maandag 10 september zijn eerste trainingen afgewerkt bij Vitesse. Jasar Takak werkte maandag weer een individueel programma af onder leiding van fysiotherapeut Jos Kortekaas.

De Chileen arriveerde in het weekend in Nederland en trainde maandag beide keren mee met de selectie. Of de spits zaterdag al direct zijn opwachting maakt, zal later deze week duidelijk worden.

Vitesse speelt zaterdag in de vierde speelronde van de competitie in Eindhoven tegen PSV.

Bron: Vitesse.nl 10-09-07

Foto’s eerste training Lorca

lees verder...

Bron: SV Vitesse 10-09-07

Theo Janssen hervat groepstraining, Verhaegh ondergaat MRI

Theo Janssen heeft maandag de groepstraining hervat. De middenvelder onderging op 27 juli een operatie aan zijn meniscus. Hij herstelt als verwacht, maar zal de wedstrijd tegen PSV van komende zaterdag hoogstwaarschijnlijk nog aan zich voorbij moeten laten gaan.

Paul Verhaegh heeft last van aanhoudende klachten aan zijn rechtervoet. De verdediger speelt al weken met pijn, waarop de medische staf Verhaegh nu heeft doorverwezen voor nader onderzoek. Verhaegh ondergaat maandagavond een MRI scan. Het resultaat hiervan wordt dinsdag verwacht.

Ook Robin Faber trainde maandag na drie weken blessureleed weer mee met de selectie. De oud-PSV’er had last van een zware kneuzing aan zijn enkel.

Colin van Mourik traint apart van de groep. De rechtsback heeft knieklachten. Een MRI scan wees afgelopen vrijdag uit dat er sprake is van een lichte irritatie. Van Mourik sluit naar verwachting aan het einde van de week aan bij de groepstraining.

Jasar Takak kampt al enige tijd met een spierblessure. Het is nog onduidelijk of Takak op korte termijn kan aansluiten bij de groep. Tot dat moment volgt de middenvelder een individueel programma.

Cees Keizer is in afwachting van een kruisbandoperatie.

Bron: Vitesse.nl 10-09-07

Juan Lorca arriveert in Arnhem en traint

Juan Lorca traint van­daag (10.30 uur) voor het eerst mee met de selectie van Vitesse. De Chileense spits ( 22) van Colo Colo is in Nederland gearriveerd en kan zaterdag bij PSV meedoen met de ploeg van trainer Aad de Mos.

Mogelijk is ook de herstelde Theo Janssen dan inzetbaar.

Bron: De Gelderlander 10-09-2007

Swerts mag niet mee naar Kazachstan

Vitessenaar Gill Swerts is afgevallen voor de Belgische nationale selectie die woensdag een interland speelt in en tegen Kazachstan. De Rode Duivels hadden afgelopen week een pittig trainingskamp in voorbereiding op de interland. Swerts had graag tot de definitieve selectie behoort, maar kreeg net als AZ-speler Maarten Martens te horen dat hij er niet bij zit. Sinds zijn kruisbandoperatie in november vorig jaar speelde Swerts pas drie wedstrijden voor Vitesse. Zijn uitverkiezing voor het trainingskamp was op zich al verrassend.

Bron: Omroep Gelderland TxT 08-09-2007

Swerts tussen hoop op vrees bij Rode Duivels

Gill Swerts hoort zaterdag of zondag of hij tot de Belgische selectie behoort voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan, komende woensdag. De verdediger van Vitesse behoort momenteel tot de groep, maar bondscoach Ren√© Vandereycken van Belgi√ę heeft laten weten dat er nog wat spelers zullen afvallen.

Vanavond, in een oefenduel tegen Club Brugge, krijgen alle spelers de kans om zich in de definitieve selectie te spelen. Zo ook Swerts. “Of de trainer mij gebruikt of niet, is de keuze van de trainer. Maar ik wil heel graag mee naar Kazachstan. Dat wil ik vanavond ook bewijzen in Brugge”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Het geeft me een heel goed gevoel weer Rode Duivel te zijn. Ik zou dan ook teleurgesteld zijn als ik afval voor de wedstrijd tegen Kazachstan”, besluit hij.

Bron: FCUpdate 07-09-2007

Theo Janssen herstelt voorspoedig

Het herstel van Vitessenaar Theo Janssen verloopt voorspoedig. De begenadigde spelverdeler werd eind juli geopereerd aan zijn linkerknie. “Het gaat goed”, zegt Janssen. “Ik heb eigenlijk nergens meer last van. Ik heb donderdag al voorzichtig met het tweede meegetraind en ga nu ook weer meetrainen bij het eerste.”

Of de wedstrijd van volgende week tegen PSV te vroeg komt, weet Janssen nog niet. “Ik ga eerst weer een week meetrainen en dan zien we wel of ik er volgende week zaterdag bij zit. Als ik geen terugslag krijg, kan ik misschien wel invallen tegen PSV.”

Bron: Omroep Gelderland 06-09-2007
Voetbal Vitesse-doelman lost belofte in

‚ÄėIk wil me richten op de wereldtop‚Äô

Piet Velthuizen (20) wordt gezien als een van de grootste Nederlandse keeperstalenten. Met Vitesse is hij nog ongeslagen. Maar hij mikt op veel grotere prestaties.

Het seizoen is pas drie duels oud, maar voor Vitesse-keeper Velthuizen is het nu al een ‚Äėtopjaar‚Äô. Bij zijn club loopt het momenteel: drie wedstrijden, negen punten en samen met Feyenoord koploper.

lees verder...

Bron: De pers 06-09-07 

De Mos: Geen straf spelers en pluim SML

Trainer Vitesse tilt niet zwaar aan 0-0 tegen vierdeklasser.

Aad de Mos kijkt een dag na de 0-0 tegen vierdeklasser SML niet om in wrok. Na afloop van de wedstrijd op het Arnhemse sportpark De Bakenberg viel di­rect het licht uit en De Mos ver­school zich stilzwijgend achter de gesloten deuren van de spelersbus.

Geen commentaar geven, dat is niks voor u?
Aad de Mos: ‚ÄěWat moest ik zeg¬≠gen? Iedereen had de wedstrijd ge¬≠zien. Ik was blij dat het afgelopen was en dat we niemand gebles¬≠seerd hadden. Al weet ik niet hoe het met Brian Brard is.‚ÄĚ ‚ÄěEn dan viel het licht ook nog eens direct na de wedstrijd uit. Het was donker en ik wilde weg.‚ÄĚ

Hoe kan de koploper van de eredi­visie 0-0 spelen tegen een vierdek­lasser?
‚ÄěDie wedstrijd was een beetje on¬≠gunstig gepland. We speelden zon¬≠dag tegen NEC, maandag speelden de beloften, dat hadden Jan (voet¬≠balmanager Streuer,red.) en ik be¬≠ter moeten doen. Naar donderdag of zo. Ik had een hoop jongens al vrijaf gegeven. En dat kunstgras hoeft voor mij ook niet. Verschrik¬≠kelijk, er liggen twee prima velden naast en wij spelen op die zwarte korrels. Ik hoop dat wij zo lang mogelijk gevrijwaard blijven van dat kunstgras.‚ÄĚ

Maar schaamt u zich niet als trai­ner van de koploper na zo’n resul­taat?
‚ÄěNee, dat kan een keer gebeuren. Als je zulke wedstrijden ook al ge¬≠lijkspeelt, worden we nog een ech¬≠te topploeg. Het lijkt Bayern M√ľn¬≠chen wel.‚ÄĚ

Ik dacht u rijdt met de spelersbus naar Nijmegen en laat de jongens terug lopen!
‚ÄěBen je gek, ik verwijt die jongens helemaal niks.‚ÄĚ

Maar het is wel een vierdeklasser!
‚ÄěNou ja, ik vind dat SML het ook heel goed heeft gedaan. Die jon¬≠gens stonden organisatorisch heel goed.‚ÄĚ ‚ÄěLeuk voor hun toch? Zij hebben er zelf ook nog iets aan. Deze wed¬≠strijd verplicht SML ook om kam¬≠pioen te worden

Bron: De Gelderlander 06-09-07

Column borgman: Aantrekkelijk voetbal

Vitesse moet aanvallend en attractief voetbal spelen. Dat zegt technisch manager Jan Streuer elk jaar tijdens de persdag voor het nieuwe seizoen. Het is een typisch Ne¬≠derlandse benadering van het spelletje. Verzorgde opbouw van achteruit, offensief combinatievoetbal, u kent de bijbeho¬≠rende kretologie√ęn wel. Ik moet er altijd hard om lachen. Vol¬≠gens mij gaat het in het profvoetbal louter om de resultaten.

Aantrekkelijk voetbal, dat is winnend voetbal. De manier waar¬≠op wordt gewonnen is slechts een argument voor de absolute top: Real Madrid, Bayern M√ľnchen, dat werk. Vitesse-trainer Aad de Mos zag dat zijn elftal niet de samba uit de heupen schudde en koos net op tijd voor een andere strijd¬≠wijze. Nadat Vitesse won bij Sparta liepen AZ en NEC zich in Gelredome stuk op de Arnhemse onverzettelijkheid. In Neder¬≠land noemen ze de speelwijze van Vitesse ‚Äė resultaatvoetbal‚Äô.

Die term heeft natuurlijk een badinerende lading, maar ik vind het een groot compliment. Ik kan genieten van de balbe­handeling van Anduele Pryor en de traptechniek van Theo Jans­sen, maar ik vind het ook schitte­rend te zien hoe een elftal zich naar succes vecht en verdedigt.

En zouden er zondag na de 1­0 tegen NEC supporters van Vites­se ontevreden naar huis zijn gegaan, omdat ze te weinig attrac­tief combinatievoetbal hadden gezien? Natuurlijk niet. Negen uit drie, de rivaal verslagen. Dat is het enige dat telt. Ik hoop dat Vitesse zo doorgaat. Remco van der Schaaf als extra slot tussen de centrale verdedigers Giovanny Espinoza en Civard Sprockel, Abubakari Yakubu daar weer voor. Zo zal Vitesse in de eredivisie moeilijk te verslaan zijn, zeker met de toekomstige international Piet Velthuizen in het doel

Bron: De Gelderlander 06-09-07

Papieren Gonzalo Lorca in orde

De nieuwe aanwinst van Vitesse, Gonzalo Lorca, , heeft woensdag op de Nederlandse ambassade in het Chileense Santiago zijn verblijfsvergunning gekregen.

De 22-jarige spits zal zich nu zo snel mogelijk in Arnhem melden. Vitesse verwacht Lorca al voor het weekend in Nederland. Hij kan zijn debuut maken tegen PSV op 15 september.

Vitesse trok Lorca ruim een week voor het sluiten van de transfermarkt aan. De Chileen is voor een seizoen gehuurd van Colo Colo met een optie tot koop. Lorca is een linksbenige aanvaller met veel indivduele kwaliteiten.

Bron: Omroep Gelderland TxT 05-09-07

Verblijfsvergunning voor spits Lorca

Juan Lorca, de nieuwe spits van Vitesse, heeft woensdag op de Nederlandse ambassade in het Chileense Santiago zijn verblijfsvergunning gekregen.

Lorca zal proberen zich zo spoedig mogelijk bij zijn nieuwe ploeggenoten te voegen. Vitesse verwacht de Chileen voor het weekend in Nederland. Het geeft Juan Lorca de mogelijkheid ruim een week voor de eerstvolgende competitiewedstrijd van Vitesse (PSV) met de selectie mee te trainen.

Bron: Vitesse.nl 05-09-07

Aad Resultaat handelt nu in punten

Haagse Aadsie heeft het naar zijn zin. De zonnekoning van Arnhem noemen ze hem al, dankzij de zonnebril op zijn voorhoofd tijdens de avondwedstrijd waarin hij de wonderploeg van collega Louis van Gaal versloeg. Die avond voor het naar bed gaan vertelde hij het nog even tegen zijn spiegel. De volgende dag was er weer die heerlijke adrenaline.

De komende wedstrijd is altijd het belangrijkste. En laat nou net de derby tegen NEC op het programma staan. ‘Negen uit drie’, neurie¬≠de hij in zijn auto op weg naar de training. Dat klonk goed. En een overwinning op NEC telt in Arnhem. Net als tegen AZ ging hij het doen. Vorig seizoen predikte hij Anderlecht-voetbal. Positiespel. Haute cuisine in de provincie. ‘Aan mijn hand komt het goed’, ver¬≠telde hij aan wie het maar wilde horen. Aad is er niet de man naar klein te denken. Jammer dat die Karel Aalbers er niet meer is, dat zou helemaal mooi geweest zijn. Maar enfin, allemaal details.

Vitesse domineerde in zijn ogen vrijwel elke wedstrijd, slechts de punten bleven uit. De berekeningen werden steeds ingewikkelder. De zes en drie is acht min zeven is eenentwintig is inmiddels legendarisch. De wedstrijden duurden te lang, wist Aad: ‘Als ze 84 minuten zouden duren stonden we minstens zesde’. Zelfs geen Intertoto-voetbal leverde het op. Van binnen kookte hij. Aad wilde resultaat.

De afgelopen weken schakelde Aad dan ook over op een ouderwets grendelsysteem. Tien man achter de bal en lange halen naar de eenzame spits. Net als tegen AZ. En weer 1-0. Italiaans! De Mos was niet weg te slaan uit de catacomben. Zelfs de opmerking van collega Mario Been dat er maar √©√©n ploeg had gevoetbald, beantwoorde hij met blosjes op zijn wangen. ‘Dat is niet 100 procent waar, dat is 200 procent waar.’

Aad besloot ter plekke zijn evangelie van mooi voetbal te laten varen. Aad handelt nu in punten. De spiegel lachte hem weer toe: ‘Spiegeltje spiegeitje aan de wand, hier staat de koploper van Nederland.’ Aad Resultaat droomde een diepe slaap waarin ook het eerstvolgende duel bij PSV met 1-0 werd gewonnen.

Bron: VI magazine nr36 05-09-07

De Mos: voorbereiding was bewust

Vitesse-trainer Aad de Mos onthulde na de gewonnen derby tegen NEC dat hij de voorbereiding op het seizoen bewust zo heeft ingevuld.

“De resultaten moesten we vergeten. De wedstrijden hebben we de wedstrijden gelaten. We hebben vooral heel hard getraind. We hadden geen andere keus”, verklaart de gelouterde trainer.

“We moesten veel spelers inpassen die van een lager niveau kwamen, zoals Kolk en Gommans. En ook kwamen drie voor het team zeer belangrijke spelers terug die een jaar of langer niet hadden gespeeld, namelijk Swerts, van der Schaaf en Yakubu.”

“We hebben de groep ook ontspanning laten zoeken om zo naar een eenheid toe te groeien.”

Bron: Omroep Gelderland TxT 05-09-07

Aad de Mos doet er het zwijgen toe

Trainer Vitesse eenzaam in bus na 0-0 bij SML.

Trainer Aad de Mos van Vitesse is in drie dagen tijd van de hemel in de hel beland. Althans zo leek het gisteravond laat nadat Vit­esse een oefenduel tegen de Arn­hemse vierdeklasser SML op een blamerende 0-0 had afgesloten.

Voor de trainer van de gedeelde eredivisiekoploper, zondag nog eu¬≠forisch na de derde winst van het seizoen ( 1- 0 tegen NEC), kwam de klap op het Arnhemse kunstgras zo hard aan dat hij elke vorm van commentaar weigerde. De Mos beende na de 0- 0 met een zuinige glimlach over het veld en liet zich linea recta naar de spelers¬≠bus leiden. Daar aangekomen werd de deur gesloten en bleef de 60- jarige trainer ondanks herhaal¬≠delijk verzoek in woord en met na¬≠me gebaar zwijgzaam zitten. Eer¬≠der al liet elftalleider Wim Jansen weten dat de trainer ‚Äėgeen com¬≠mentaar‚Äô wilde geven.

Vitesse trad gisteravond aan van­wege de feestelijke ingebruikname van de lichtinstallatie bij SML. De Mos spaarde Remco van der Schaaf, Abubakari Yakubu, Paul Verhaegh, Gill Swerts en de inter­nationals Giovanny Espinoza en Piet Velthuizen. Met Civard Sprockel, Sébastien Sansoni, Santi Kolk, Anduele Pryor, Onur Kaya, Yu Hai, Haim Megrelishvili en Mads Junker stond er niettemin een representatief elftal op het kunstgrasveld. Na rust trad een verjongde beloftenploeg aan.

De held van de eerste helft was SML-doelman Pascal Zweers die al­les tegenhield. Na een uur kreeg oud-doelman Eddy Wolsink van SML een afscheidscadeautje. Ook de trainer van SML 2 liet zich door het beloftenteam niet verrassen. Vitesse leek er in de openingsfase overigens best zin in te hebben. Een magistrale boogbal van Santi Kolk verraste doelman Zweers, maar raakte slechts het alumini­um. Voor SML was Davy Hendriks dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet belandde tegen de paal. In de slotfase was SML zelfs dicht bij een echte stunt, maar Marvin Bath mikte net voorlangs.

Opstelling Vitesse, eerste helft: Veen­boer; Sukus, Sprockel, Sansoni, Megrelish­vili; Bruinier, Kaya, Pryor, Yu Hai; Kolk, Jun­ker.
Tweede helft: Van der Sman; Knee­fel, Davids, Sansoni, Honing; Van Aanholt, Akif, Pluim, Toonen; Naarden, Brard ( 75. Kuiper).

Bron: De Gelderlander 05-09-07

Onur Kaya blijft vechten voor een nieuwe kans

Onur Kaya brak vorig seizoen samen Anduele Pryor door bij Vitesse, maar de jonge Belg (21) heeft het gevecht om een basisplek dit seizoen verloren.

‚Äě Dat is best frustrerend, maar ik blijf mijn best doen. Vorig jaar ben ik ook op de bank begonnen. Door een blessure van Remco van der Schaaf kreeg ik een kans en die heb ik toen gepakt.‚ÄĚ ‚ÄěIk ben nu mijn plaats kwijt en het elftal is gaan winnen. Ik be¬≠grijp best dat de trainer dan niet gaat wisselen. We spelen dit sei¬≠zoen ook wat anders. Maar ieder¬≠een krijgt wel eens een dipje, ik word hier sterker van.‚ÄĚ De bondscoach van Jong Belgi√ę liet hem opnieuw vallen na de voorselectie. Kaya: ‚Äě Ze komen nooit kijken en ik heb de bonds¬≠coach nooit gesproken. Ik heb zelf op internet ontdekt dat ik er niet bij zat. Niemand heeft mij gebeld.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 05-09-07

Van de zijlijn

In de sportrubriek wekelijks een stelling met reacties. Vandaag een al dan niet ludieke actie in de nacht voor de derby Vitesse- NEC. Vitesse- doelman Piet Velthuizen kreeg thuis in Nijmegen nachtelijk bezoek!

In de nacht voor de derby Vitesse-NEC kreeg de familie Velt­huizen uit Nijmegen luidruchtig bezoek. Met vuurwerk werd de straat wakker geschud en de jonge doelman van Vit­esse vond later zijn auto ingesmeerd met stroop, eieren en meel terug; een variant op het aloude pek en veren.

Ludiek of niet? Enkele jaren terug bonden Vitesse-fans het hek van NEC-doelman Dennis Gentenaar dicht voor de der­by en sloegen toe met geel en zwarte verf. Gentenaar kon er wel om lachen; er was immers niks vernield. En een likje verf valt niet direct onder de post schade. Ludiek, vond de andere Nijmeegse doelman.

Deze keer moeten de daders worden gezocht in de hoek van de NEC-fans. Met als doel Piet zijn nachtrust te ontnemen zodat hij in de voetbalderby niet helemaal wakker zou zijn. Maar Piet keepte zondagmiddag een berepartij en was zo’n beetje in zijn eentje verantwoordelijk voor de Arnhemse winst van 1-0. Een dag later kon hij aan het poetsen.

Piet Velthuizen, in de auto onderweg naar Schiphol voor een vlucht naar Fredrikstadt, waar de Jong Oranje- doelman vrijdag een interland met Noorwegen wacht: ‚ÄěEen geintje, dat hoort bij de derby. Van dat vuurwerk heb ik helemaal niks gehoord, ja, andere mensen in de straat wel.‚ÄĚ ‚Äě Nee, aangifte heb ik niet gedaan. Waarom? De schade valt wel mee, ik ben even met de auto door de wasstraat gere¬≠den. Het gaat er wel redelijk af. Ik hoef ook niet zo veel pu¬≠bliciteit hierover. Dat zei de politie ook nog.‚ÄĚ

Communicatiemanager Ester Bal van Vitesse: ‚ÄěEen ludieke actie kunnen wij wel waarderen, maar in dit ge¬≠val kun je niet spreken van een ludieke actie. Er is vuurwerk op de auto ontploft, de lak is beschadigd en de auto moet worden overgespoten. Er is schade, dat is niet ludiek, dat is vandalisme.‚ÄĚ ‚Äě Piet is niet eens wakker geworden omdat er rolluiken voor de ramen zijn. De hele buurt wel geloof ik. Het heeft in elk geval allemaal weinig uitgehaald want Piet heeft zondag ge¬≠weldig gekeept.‚ÄĚ ‚ÄěIk vind ook dat er niet te veel publiciteit aan moet worden gegeven, dat willen zij alleen maar.‚ÄĚ

Politievoorlichter Ben van Ingen Schenau uit Nijmegen: ‚ÄěWe hebben een melding gehad op 2 september om drie uur ‚Äô s nachts. De auto was ingesmeerd met stroop en oude eieren. Er is geen aangifte gedaan en ik heb geen melding van schade. Als het een gewone burger betreft, haalt dit de krant ook niet h√®.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 05-09-07 

Fotoverslag Vitesse – NEC

De kopbal van Gommans, de ‘vermeende’ overtreding op Beukering, man of the match Velthuizen, ze staan er allemaal op.
Weer een bijzonder fraaie impressie van SV fotograaf edelf.

lees verder...

Bron: SV Vitesse 04-09-07

Vitesse blameert zich tegen SML: 0-0

Vitesse is mede koploper in de eredivisie, maar de Arnhemmers hadden dinsdagavond de grootste moeite met de amateurs van SML.

Tegen de zondag vierde klasser kwam Vitesse niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Voor rust hadden de Arnhemmers wel grote kansen, maar Santi Kolk en Haim Megelishvili raakten beiden de paal. Maar ook SML was enkele malen dichtbij een treffer.

In de rust werd er veel gewisseld en in de tweede helft werd het niveau van Vitesse steeds bedenkelijker. De 0-0 was uiteindelijk een blamage voor de ploeg van trainer Aad de Mos.

Bron: Omroep Gelderland TxT 04-09-07

Vitesse spelers bereiden zich voor op interlands

Trainer Aad de Mos heeft deze week niet de beschikking over een complete groep. Tijdens de trainingen op Papendal ontbreekt een aantal spelers.

Geovanny Espinoza verblijft in zijn thuisland Ecuador. Hij speelt daar twee wedstrijden met het nationale team. Zaterdag 8 september speelt Ecuador tegen El Salvador en op woensdag 12 september tegen Honduras.

Keeper Piet Velthuizen traint momenteel met Jong Oranje. Hij is opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel dat de ploeg van bondscoach Foppe de Haan afwerkt tegen Jong Noorwegen op vrijdag 7 september in Frederikstad.

Ook middenvelder Gill Swerts traint deze week niet in Arnhem. Hij is bij de zuiderburen in Belgi√ę waar hij op 12 september met de Rode Duivels een kwalificatieduel speelt tegen Kazachstan.

Daarnaast bereidt Kevin van Diermen zich voor op de wedstrijd Nederland ‚Äď Duitsland (onder 19). Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 7 september in stadion Niederrhein te Oberhausen.

Bron: Vitesse.nl 04-09-07

Vitesse staat pas aan het begin

Vitesse leidt fier de eredivi­sie, maar het elftal leunt veel te zwaar op een beton­nen defensie. Het echte werk begint nu pas.

Na drie speeldagen is Vitesse de sensatie van de eredivi­sie. Als het op punten aan­komt tenminste; negen uit drie is ongekend in Arnhem en in Neder­land doet alleen Feyenoord het qua doelpunten beter. PSV en Ajax kunnen niet volgen en AZ is zelfs in een onderling gevecht op achterstand gezet. De optimale score van Vitesse is een indirect gevolg van de op het oog onthutsende voorbereiding.

Volgens trainer Aad de Mos is elke conclusie op basis van die voorbe¬≠reiding zinloos. ‚Äė Want niemand kent de achtergronden‚Äô. Zo paste De Mos oefenduels in Engeland in een loodzwaar trainingsschema om spelers als Remco van der Schaaf, Abubakari Yakubu en Gill Swerts weer fysiek op de been te krijgen. Daarmee nam hij het mati¬≠ge spel en dito resultaat voor lief.

Voor de start van de competitie of­ferde De Mos alle aanvallende in­tenties en timmerde een zwaar ver­dedigend noodplan in elkaar. Met succes; het trio Van der Schaaf, Ya­kubu, Swerts was vorig seizoen niet of nauwelijks van waarde door zware blessures. Bij de start van de nieuwe jaargang leunt Vit­esse zwaar op de drie pijlers. Omdat Santi Kolk ( 1- 0 tegen AZ) en Harrie Gommans ( 1- 0 NEC) één op drie scoren en doelman Piet Velthuizen onpasseerbaar is werpt het ultradefensieve concept vruchten af.

Maar de huidige speelwijze Рwei­nig balbezit, weinig dadendrang, weinig kansen Рbotst frontaal met de visie van de club Vitesse weer aantrekkelijk te laten spelen. Voor­alsnog zijn overwinningen en de plaats op de ranglijst vermakelijk genoeg, maar het spel Рmet kunst­en vliegwerk tegenhouden Рbiedt geen houvast op lange termijn. Met Theo Janssen (terug tegen PSV), Sebastien Sansoni (nog één duel schorsing) en spits Juan Lorca (inzetbaar tegen PSV) denkt De Mos zijn elftal meer aan de bal te krijgen. De trainer zal zijn defen­sieve tactiek voor het uitduel bij PSV nog niet aanpassen, maar daarna is het tijd voor de opbouw van een ploeg die zich ook voetbal­lend kan wapenen. Dat proces verkeert, de koppositie ten spijt, nog in een pril stadium en wordt er niet eenvoudiger op.

Spelers en buitenwacht hebben ge¬≠zien hoe succesvol afbraakvoetbal kan zijn en de doorbraak naar be¬≠ter voetbal is een gevoelig proces van passen, meten en zoeken naar de juiste balans. ‚ÄėAad Maximaal‚Äô heeft de ideale elf in zijn hoofd zitten, maar aan het rendement van drie duels beton¬≠voetbal kan geen ploeg tippen

Bron: De Gelderlander 04-09-07

Oefenduels Espinoza met Ecuador

Giovanny Espinoza is ge­selecteerd voor de nationale ploeg van Ecuador. Onder leiding van bondscoach Suarez uit Columbia, speelt Ecuador zaterdag 8 septem­ber thuis in de hoofdstad Quito te­gen El Salvador en vier dagen later uit bij Honduras.
Het echte werk voor Ecuador en Espinoza begint 13 oktober als de eersteWK- kwali­ficatiewedstrijd tegen Venezuela op de agenda staat

Bron: De Gelderlander 04-09-07

Velthuizen bij Jong Oranje

Trainer Foppe de Haan van Jong Oranje heeft Vitessedoel­man Piet Velthuizen opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK- kwalificatieduel tegen Jong Noorwegen, vrijdag 7 september in Frederikstad.
NEC- speler Loren¬≠zo Davids maakte wel deel uit van de voorselectie, maar viel bij de laatste schifting af. Velthuizen was er ook bij tegen Macedoni√ę (1-0); als stand-in voor BoyWaterman.

Bron: De Gelderlander 04-09-07

Yu Hai steelt de show bij Jong Vitesse

Jong Vitesse heeft mede dankzij twee goals van Yu Hai een uitstekende overwinning behaald in de uitwedstrijd bij Jong FC Groningen: 1-3.

De tweede treffer van Yu Hai was een juweeltje. Op aangeven van Ke¬≠vin van Diermen scoorde de Chi¬≠nees met een weergaloze omhaal. ‚Äě A la Van Basten‚ÄĚ, vond trainer Bob Kootwijk, die zijn ploeg voor rust soeverein naar 0- 2 zag uitlo¬≠pen. Van Diermen opende de sco¬≠re en nog voor rust kopte Hai 0¬≠2 binnen tegen de ploeg van oud-Vitessenaar Erwin van de Looi. Pas na de 0-3 van Hai redde FC Groningen de eer: 1-3 door Ser¬≠dar √Ėzt√ľrk.

Bij Jong Vitesse viel Anders Due uit met een heupblessure. Mads Junker werd na een uur gewisseld. Doelman Balázs Rabóczki, Jaime Bruinier en Onur Kaya maakten de wedstrijd wel vol

Bron: De Gelderlander 04-09-07

Anders Due geeft zichzelf half jaar

Anders Due werd vorig jaar nog gepresenteerd als een grote aankoop van Vitesse, maar afgelopen zomer mocht de Deense linkspoot vertrekken.

Tot ieders verbazing vecht Due nu toch voor zijn kans. “Weggaan voelde als een nederlaag. Ik wil een eerlijke kans. In de voorbereiding liep het goed, totdat ik longontsteking kreeg. Nu ben ik alweer aardig op krachten.”

De Deen blonk als linksback uit in de wedstrijd van Jong Vitesse tegen FC Groningen (3-0, twee goals Yu Hai). “Prima om nu met dit team te spelen, maar dit moet natuurlijk niet te lang duren. Ik geef mezelf een half jaar.”

Bron: Omroep Gelderland 03-09-2007

Kritiek op spel laat De Mos ijskoud

Trainer van Vitesse maalt niet om ‚Äėslagroom en aardbeien‚Äô

Trainer Aad de Mos van Vitesse genoot gistermiddag in Gel­redome na zijn derde overwinning op rij (1-0 tegen NEC) van de flit­sende competitiestart en de gedeel­de koppositie in de eredivisie na drie weken. Dat Vitesse zich met antivoetbal naar de top heeft gespeeld, deerde de gelouterde coach niet.

‚Äě Als je aan het einde van het sei¬≠zoen voor de aardbeien en de slag¬≠room zorgt, herinnert niemand zich deze wedstrijden nog. Maar voor de aardbeien heb je andere mensen nodig en die heb ik op dit moment niet. Daarom blijven ook gewoon op deze weg doorgaan‚ÄĚ, zei De Mos, die zijn ploeg met een granieten blok rondom het eigen strafschopgebied NEC liet opvan¬≠gen.

Bepaald geen Hollandse school¬≠voetbal in Gelredome, waar het be¬≠ter Arnhemse betonwerk de bo¬≠ventoon voerde. De Mos: ‚ÄěWe gaan over twee weken naar PSV met twee punten voorsprong. Hoe vaak is dat in het verleden voorge¬≠komen? Ik zie ook geen reden dit elftal nu te veranderen. Ook niet als Lorca en Theo Janssen er zijn. Samen met Sansoni moeten zij straks maar een plekje in dit elftal veroveren en dat zal niet makkelijk zijn‚ÄĚ, vermoedt de coach, die wel toegaf dat Vitesse na een half uur ver terugzakte.

Vanaf dat moment slaagde de thuisploeg er tegen NEC, dat ook zeer behoudend begon, niet meer in de bal in de ploeg te houden. Laat staan een behoorlijke aanval op te bouwen. De Mos: ‚ÄěWij heb¬≠ben AZ en NEC bewust het spel la¬≠ten maken en de verkeerde men¬≠sen aan de bal laten komen. Zij speelden alleen lange ballen en daar zijn wij met Sprockel, Espino¬≠za en Van der Schaaf sterk in. Het is met deze speelwijze wel belang¬≠rijk op voorsprong te komen en dat is weer gelukt door een goede goal van Gommans‚ÄĚ, aldus De Mos, die blij is met een extra week rust vanwege interlandvoetbal. ‚ÄěEen paar spelers zat er vanwege een griepje doorheen. Andere spe¬≠lers hebben terugslagje. We kun¬≠nen die pauze goed gebruiken.‚ÄĚ

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Vitesse oogst maximaal rendement

Aad de Mos schrijft historie in Arnhem; beste seizoenstart ooit.

Vitesse staat na drie wed­strijden met een maximale score van negen punten aan de Рmet al­leen Feyenoord gedeelde Рkop van de eredivisie. Onder leiding van trainer Aad de Mos werd gister­middag tegen NEC (1-0) een hoofdstuk Arnhemse voetbalhisto­rie bijgeschreven. Nooit eerder won Vitesse de eerste drie duels bij aanvang van het seizoen.

Als tegenprestatie voor de maxima­le puntenscore leverde Vitesse in het eigen Gelredome een mini­mum aan balbezit en kansen. De eerste de beste van de middag, in de 17de minuut, was raak en beslis­send. Paul Verhaegh mikte de bal over het hoofd van NEC-verdedi­ger Patrick Pothuizen en Harrie Gommans knikte feilloos raak: 1- 0. Wat volgde, was een periode van tien minuten waarin Vitesse over NEC heen leek te walsen. Met een vlammend schot van Anduele Pryor als grootste kans.

lees verder...

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Opnieuw applaus voor Gommans

Opvolger van Lazovic scoort enige doelpunt in derby Vitesse- NEC.

Als een spits scoort, ver­stomt vanzelf de kritiek. De in de voorbereiding al als mis­koop betitelde Harrie Gommans (24) bezorgde Vitesse gisteren de winst in de derby tegen NEC door in de zeventiende minuut kop­pend het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te ne­men. Het publiek reageerde vijf mi­nuten voor tijd, toen de moegestre­den Limburger op eigen verzoek naar de kant werd gehaald, op ge­paste wijze: met een daverend ap­plaus.

Voor de voormalige goaltjesdief van eerstedivisieclub MVV was dat alweer de tweede keer in acht dagen tijd. Vorige week zaterdaga­vond, nadat hij tegen AZ zijn tot nu toe beste wedstrijd had ge­speeld en Santi Kolk met een as­sist in staat had gesteld de beslis­sende treffer te scoren, was een groot deel van de steunbetuiging van het thuispubliek eveneens voor hem bestemd.

lees verder...

Bron:De Gelderlander 03-09-07 

‚ÄėAad Maximaal‚Äô steekt voorgangers de loef af met bliksemstart Vitesse

Met negen punten uit de eerste drie competitieduels van het seizoen 2007/ 2008 heeft trai¬≠ner Aad de Mos de beste start van Vitesse in 23 jaar eredivisie op zijn naam gezet. Dankzij winst op NEC (1-0), gister¬≠middag in stadion Gelredome, steekt ‚ÄėAad Maximaal‚Äô zijn voorgan¬≠gers Edward Sturing (2004), Leo Beenhakker ( 1996), Herbert Neu¬≠mann (1993) en, in een donker¬≠grijs verleden Henk Wullems (1979), de loef af.

Alle vijf trainers wonnen met Vit­esse de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar alleen De Mos voegde aan de winst bij Sparta (1-2) en AZ (1-0) een derde zege toe. Voor Sturing hield de reeks in 2004 na winst op Roda JC (2-3) en FC Groningen (1-0) op met een 1-1 gelijkspel in Gelred­ome tegen Feyenoord. Beenhakker strandde in 1996 na AZ (0-2) en FC Utrecht (1-0) op een Rotter­damse kluif; Sparta hield het op Monnikenhuize op 1- 1. In 1993 zag Neumann zijn ploeg na winst bij Go Ahead Eagles (1-4) en Willem II ( 0- 3) ook al thuis stranden; 0- 1 tegen Ajax. Henk Wullems won in 1979 van Den Haag ( 1- 0) en Sparta ( 1- 2), al­vorens Excelsior in Rotterdam een droomstart verstoorde: 2-0.

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Knol op de schouders na derby Vitesse- NEC

Ruud Knol (26) heeft gistermiddag op de schou­ders van zijn oud-ploeggenoten af­scheid genomen van Vitesse. De 26-jarige verdediger komt dit sei­zoen uit voor PAOK Saloniki, dat zaterdag de openingswedstrijd in de Griekse competitie met 1-0 ver­loor bij Xanthi. Knol speelde overi­gens nog niet mee. Voor de wed­strijd in Gelredome namen de spit­sen Danko Lazovic ( PSV) en Fred Benson (RKC) al afscheid.

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Tafel 1’ bij Vitesse geplaagd door griep

Vitesse is voor de derby met NEC (1-0 zege) geplaagd door een griepvirus. Vier van de vijf spe¬≠lers die tijdens de lunch aan het¬≠zelfde tafeltje zaten, kregen last. ‚ÄěVerhaegh, Kolk, Gommans, Jun¬≠ker van tafel 1, zoals ik dat noem, hebben niet of niet maximaal kun¬≠nen trainen. Dat was te merken. Theo Janssen zit ook aan tafel 1, die had geen last; sterke jongen‚ÄĚ, aldus Vitesse- coach De Mos. Jans¬≠sen herstelt van een knieoperatie.

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Swerts en Holman: vrienden in de derby

Vitessenaar en NEC’er zijn twee al jaren twee gezworen kameraden.

Ze kennen elkaar van Ex¬≠celsior. Gill Swerts en Brett Hol¬≠man. Bij de club uit Rotterdam werden ze gezworen kameraden, gisteren stonden ze tegenover el¬≠kaar in het Gelredome. De Belg in het shirt van Vitesse, de Australi√ęr met de kleuren van NEC. In het begin van de tweede helft veroorloofden ze zich een dolletje. In het voorbijgaan trok Swerts Hol¬≠man even aan het shirtje, waarna de Australi√ęr in een speelse reactie de Belg met de vlakke hand tegen de kont sloeg.

lees verder...

Bron:De Gelderlander 03-09-07 

van Beukering: een zuivere penalty

Jhon van Beukering was gistermiddag stellig: scheidsrechter Haverkort had bij Vitesse- NEC ( 1- 0) de bal op de stip moeten leg¬≠gen na een overtreding van Civard Sprockel op hem. ‚ÄěEen zuivere penalty‚ÄĚ, aldus de spits van NEC. ‚ÄěIk was erlangs en kon zo doorlo¬≠pen, dan ga ik echt niet liggen. De scheids had het niet goed kunnen zien, zei hij. We hadden vandaag moeten winnen, maar die Velthui¬≠zen hield alles tegen.”

Bron: De Gelderlander 03-09-07

Afscheid Lazovic, Knol en Benson

De supporters van Vitesse namen in hun supportershome Monnikenhuize afscheid van Danko Lazovic, Fred Benson en Ruud Knol. Namens de Supporters Vereniging Vitesse, en iedereen die Geel-Zwart een warm hart toedraagt, sprak Niels van der Graaff mooie woorden tot de spelers.

Danko Lazovic kreeg bovendien uit handen van Malou Wensink, lid van de activiteitencommissie, de beker voor Speler van het seizoen 2006-2007.
Tijdens het slotfeest van vorig seizoen, traditioneel de dag van uitreiking, was Lazovic verhinderd i.v.m. interlandverplichtingen. Hij was destijds echter dermate benieuwd, dat zich tijdens de bekendmaking liet bellen. Hij kreeg maar liefst 44 procent van alle stemmen.

Fred en Dank kregen namens alle supporters een litho, die Ruud al eerder tijdens het slotfeest had ontvangen. Tijdens de uitreiking werden de spelers toegezongen door de aanwezige Vitesse supporters met hun traditionele el, die al zo vaak van de tribunes in Gelredome had geklonken.

Voor de foto’s:¬†lees verder...

Bron: SV Vitesse 02-09-07

Velthuizen is ‘man of the match’

De doelman van Vitesse was de gevierde man aan Arnhemse kant. Piet Velthuizen verdiende in zijn eentje de drie punten voor Vitesse. “We hebben het slim gespeeld”, vindt de doelman. “Vorig jaar raakten we in paniek na een voorsprong. Dat is nu anders. Daarin hebben we een flinke stap gemaakt. Als de tegenstander goed speelt moet je ze om te beginnen tegenhouden en 1-0 maken. Dat is ons vandaag goed gelukt.”

Velthuizen stopte niet alleen alle inzetten van Van Beukering, ook zijn maatje Rutger Worm mocht niet scoren. “Jammer voor hem, volgende week weer.”

Bron: Omroep Gelderland 02-09-2007 

Man of the Match – Piet Velthuizen

Het kon ook haast niet anders dan dat Piet Velthuizen Man of the Match werd. Hij was onpasseerbaar in de Gelderse derby en hield daarmee de drie punten in Arnhem.

In een tot de nok toe gevuld supportershome Monnikenhuize onderging hij de huldiging met een brede grijs van oor tot oor. Hij bedankte de supporters voor hun steun die belangrijk was geweest in de thriller. “Het zweept je op en geeft je kracht”, waren zijn woorden. “Ik mag dan wel uit Nijmegen komen, maar ik heb een diep Geel en Zwart hart, dat zweer ik jullie!” voegde hij de feestende supporters toe. Nijmeegse onverlaten hadden hem de afgelopen nacht uit de slaap proberen te houden. “Geen probleem”, volgens Piet, “dat motiveerde mij alleen maar meer”.

Santi Kolk vertelde dat het een zware pot was geweest. “Spannend en wij moesten vol aan de bak tot aan het laatste fluitsignaal”. Op de vraag of hij al een Geel-Zwart hart had, antwoorde hij “dat van het ADO Geel-Groen, het groen al aardig zwart aan het worden is.

In de onderlinge FIFA partij gaf Santi als een échte spits Piet met 4-0 het nakijken. Hij staat dan ook in de seizoentussenstand pal aan kop.

De winnaar van het shirt was Eelko Kummen. Uit de lootjes die elke bezoeker van het Home gratis bij de entree krijgt na afloop van een thuiswedstrijd, was hij de gelukkigste. Dat Piet Velthuizen zijn favoriete speler is, maakte het helemaal af na de winst op de Nijmegen Eendracht Combinatie.

Voor de foto’s:¬†lees verder...

Bron: SV Vitesse 02-09-07

De Mos tevreden en realisitsch

Trainer Aad de Mos kon na afloop niet anders dan content zijn met de derde overwinning op rij. Tot aan de 1-0 legde zijn ploeg een prima partij voetbal op de mat, daarna zag hij zijn spelers zich niet altijd aan de afspraken en taken houden, waardoor hij in de rust orde op zaken moest stellen. Ondanks diverse goede kansen voor NEC, werd de 1-0 van Harrie Gommans verdedigd.

‚ÄúEen derby is altijd moeilijk. Daarbij is afgelopen week nog veel over AZ gesproken en we hebben de spelers met beide benen op de grond moeten houden. Vanmiddag kwamen we in het eerste half uur voetballend absoluut niet in de problemen, maar dat werd na de voorsprong anders. Ik merkte dat een aantal spelers hun taak niet uitvoerde. Men deed meer dan gevraagd werd en zelfs Yakubu ging mee om een doelpunt te maken. Dat ging na rust een stuk beter, wardoor het overwicht wel bij NEC lag, maar het aantal kansen was na rust een stuk minder.‚ÄĚ

Complimenten waren er met name voor doelpuntenmaker Gommans en keeper Velthuizen. ‚ÄúHarrie Gommans heeft zich vandaag 85 minuten in het zweet gewerkt en geknokt voor elke meter. Het was een slechte wedstrijd, maar wel eentje die wij goed gelezen hebben. Dat is de extra winst vandaag. Gelukkig hebben we met Piet Velthuizen een doelman die niet alleen deze wedstrijd, maar nog wel vaker dit seizoen punten zal pakken voor ons.‚ÄĚ

‚ÄúDe ‚Äėnul houden‚Äô is in deze beginfase heilig en daarna gaan we kijken of we voetballend meer kunnen brengen. Met de komst straks van Sansoni, Janssen en Lorca hebben we voetballend meer in huis en willen we ook aantrekkelijker gaan voetballen. Door de goede start is het echter niet vanzelfsprekend dat die jongens er meteen in gaan komen. Ik denk niet dat ik snel wisselingen ga doorvoeren. Deze groep heeft het goed gedaan.‚ÄĚ

Bron: Vitesse.nl 02-09-07

Gommans bezorgt Vitesse drie punten

Vitesse is nog altijd zonder puntverlies. Net als in vorige week tegen AZ, won de ploeg ditmaal in eigen huis van NEC met 1-0. Doelpuntenmaker was Gommans (foto), die in de zeventiende minuut na een fraaie voorzet de bal binnenkopte. Tot aan de 1-0 was Vitesse de betere ploeg. De Arnhemmers hadden het meeste balbezit en de gevaarlijkste acties. Na de vroege openingstreffer was het echter NEC dat het duel bepaalde. De club uit Nijmegen had de gelijkmaker tot twee maal aan toe op de slof. In de 26ste minuut via Worm, die over de bal heen maaide vanaf de rand van het strafschopgebied. Van Beukering was vervolgens in de 45ste minuut dichtbij een treffer. Doelman Velthuizen bokste het schot van de NEC’ er in de eerste instantie weg, daarna probeerde Van Beukering het nog eens, maar wederom faalde hij. NEC voelde zich in de 23ste minuut bekocht door scheidsrechter Haverkort. Van Beukering werd vastgehouden in het strafschopgebied, maar de thuisploeg kreeg geen penalty. Doelpuntenmaker Gommans kreeg in de 37ste minuut nog een gele kaart, nadat hij een grove charge had begaan op Pothuizen.

In de tweede helft was het wederom NEC dat het spel bepaalde. Vitesse beperkte zich slechts tot counteren. Het spel werd gaandeweg slordiger en minder aantrekkelijk om naar te kijken. Holman had de mogelijkheid om de 1-1 te maken in de 61ste minuut, maar de Australi√ęr werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 72ste minuut werd Vitesse doelman Velthuizen bijna verrast door medespeler Verhaegh. De middenvelder verlengde onbedoeld een vrije trap van NEC’er Worm met het hoofd. De Vitesse-keeper redde echter knap. NEC bleef het vervolgens proberen met talrijke aanvallen. Eenmaal in het strafschopgebied liep de aanvalsmachine van de gasten vast.

Gezien de werklust en kansen had NEC zondagmiddag meer verdiend. Bij Vitesse zal men niet rouwig zijn om het feit dat de ploeg van Mario Been niet het net wist te vinden. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de club dat men het seizoen start met drie overwinningen uit evenzoveel duels

Bron: ELF voetbal 02-09-07

De Mos: Piet pakt alles

Vitesse-trainer Aad de Mos deelde na de gewonnen wedstrijd tegen NEC een pluim uit aan zijn doelman Piet Velthuizen. ‚ÄěIk ben heel blij dat er een keeper staat die dit seizoen heel veel punten voor ons gaat pakken. Ik heb zeker vier honderd procent kansen geteld, maar Piet pakte ze allemaal.‚ÄĚ

Vitesse won de Gelderse derby met 1-0, door een vroeg doelpunt van Harrie Gommans. De Arnhemmers hebben na drie wedstrijden negen punten en staan daarmee op kop in de eredivisie. ‚ÄěWe spelen net als Feyenoord, dat net als ons vorig seizoen heel veel tegendoelpunten kreeg. Vitesse moet ‘op de nul’ spelen, want we hebben geen spelers voor goed voetbal. Ik zal de komende tijd mijn ploeg niet snel wijzigen, het fundament is in orde.‚ÄĚ

De Mos waarschuwde de afwezigen Theo Janssen (geblesseerd), S√©bastien Sansoni (geschorst) en de Chileense aankoop Juan Gonzalo Lorca (nog geen werkvergunning). ‚ÄěZij gaan het heel moeilijk krijgen om binnen het eerste elftal te komen.‚ÄĚ Zijn collega bij NEC, Mario Been, was zeer teleurgesteld dat zijn ploeg zonder punten uit het Gelredome wegging. ‚ÄěEr was maar een ploeg die voetbalde en dus verdiende te winnen en dat waren wij. Gelukkig komt het voetbal altijd boven, dat geeft hoop voor de lange termijn.‚ÄĚ

Bron: De Telegraaf 02-09-2007 

Matchwinner vindt zege terecht

Harrie Gommans wist vooraf dat hij zich onsterfelijk kon maken door te scoren tegen NEC. “Het is mooi dat ik nu even niet meer kapot kan”, lacht de lange aanvaller. “Altijd lekker als je net nieuw bent bij een club dat je scoort in een beladen duel als dit. Hoe we hebben gewonnen maakt niet uit. Het gaat om winnen, en dat is gelukt.” Gommans vond de zege terecht. “Ik denk dat we terecht drie punten hebben gepakt. Dat telt in een derby. Af en toe een hard duel uitvechten hoort daar ook bij. We winnen weer en dat is waar niemand omheen kan. ”

Bron: Omroep Gelderland 02-09-2007 

Van Beukering: het was een penalty

Jhonny van Beukering had een paar keer de gelijkmaker kunnen maken tegen Vitesse. Direct na de 1-0 werd hem een penalty onthouden. “Het was echt een penalty”, zegt de aanvaller van NEC. “Ik was erlangs en kon zo doorlopen. De scheids zag het niet, zei hij tegen Wisgerhof. We hadden hier vandaag echt moeten winnen. We waren veel sterker. Maar Velthuizen hield alles tegen.”

Daarmee is het verschil direct neergezet. “Het zegt alles dat de doelman ‘man van de wedstrijd’ is. Zuur, ook omdat zij zo bovenaan staan en wij maar een punt hebben.”

Bron: Omroep Gelderland 02-09-2007 

Vitesse blijft ongeslagen

Ook na de derby blijft Vitesse ongeslagen in de Eredivisie. Door een 1-0 zege, doelpunt Harrie Gommans, heeft Vitesse na drie speelrondes de volle negen punten behaald.

Vitesse en NEC startten zeer levendig in Gelredome. De ploeg van De Mos zette snel druk en wist op die manier het spel van de Nijmegenaren te ontregelen. Na iets meer dan een kwartier betaalde het spel zich uit met een knap doelpunt. Paul Verhaegh zette voor en spits Harrie Gommans kopte tegendraads binnen: 1-0 Na de goal werd Vitesse wat slordiger en lag het initiatief meer bij de gasten. Ook de duels werden steviger en scheidsrechter Haverkort moest enkele keren optreden. Na een dubieuze actie tussen Sprockel en Van Beukering (Haverkort liet doorspelen), kreeg de spits van NEC nog een paar uitstekende kansen.

Tweemaal bracht Piet Velthuizen redding op schoten van de voormalige Vitessenaar en in de extra tijd kopte Van Beukering rakelings naast. Ook Pryor was voor rust met een hard schot nog dichtbij een tweede Arnhemse treffer. Na rust zakte Vitesse, net als vorige week tegen AZ, terug en liet het de tegenstander komen. Het leverde NEC een duidelijk veldoverwicht op, maar het aantal kansen bleef steken op één. Piet Velthuizen redde acrobatisch op een kopbal van Peter Wisgerhof.

In tegenstelling tot voor rust waren de ruimtes een stuk groter. Er ging meer mis dan voor rust bij beide ploegen en het niveau bleef steken op een mager vijfje. Aan de inzet ontbrak het ook zondagmiddag niet, waardoor Vitesse, dat in de slotfase naliet de 2-0 te maken, na drie wedstrijden de volle negen punten heeft.

Bron: Vitesse.nl 02-09-2007

Vitesse mazzelt met derde overwinning

Het kan niet op voor Vitesse . De Arnhemmers zijn bezig aan de beste seizoenstart ooit in de Eredivisie na ook NEC te hebben verslagen. De zege in de Gelderse derby was nipt (1-0) en over geluk had de taaie ploeg van coach Aad de Mos niet klagen. De vraag vooraf was of Vitesse ook in staat zou zijn het spel zelf te maken. Het antwoord was nee, al zal geen Vitesse naar daar om malen. Buiten het doelpunt van Harrie Gommans , beperkte de thuisploeg zich vooral tot gegroepeerd verdedigen en hard werken. Gecombineerd met doelman Piet Velthuizen in vorm bleek het recept goed genoeg voor weer drie punten.

De sleutelmomenten van het duel vonden plaats in de eerste helft. Vitesse kwam na ruim een half uur op voorsprong. Paul Verhaegh zette van rechts voor en Gommans kopte nauwelijks gehinderd door Patrick Pothuizen eenvoudig de 1-0 voorbij G√°bor Babos. Niet veel later had NEC , dat vanaf dat moment domineerde, een strafschop moeten krijgen. Civard Sprockel dekte Jhon van Beukering verkeerd en trok hem aan zijn shirt. De spits van NEC ging neer, maar zag scheidsrechter Ben Haverkort niet ingrijpen.

In het vervolg zette NEC vol overgave aan. Kansen kwamen er vooral voor Van Beukering. Velthuizen gaf echter geen krimp en stopte alles. Zoals hij ook met een knappe reflex voorkwam dat een van richting veranderde vrije trap in zijn doel belandde.

Met negen punten uit drie wedstrijden sluit Vitesse aan bij koploper Feyenoord, dat ook nog zonder puntverlies is. NEC blijft op één punt staan en neemt de vijftiende plaats in.

Bron: VI.nl 02-09-2007 

Vitesse wint derby in Gelredome

Vitesse heeft de Gelderse derby in Gelredome met 1-0 gewonnen van NEC. Vitesse opende voetballend wat beter dan NEC. Toch kwam de 1-0 van Harrie Gommans uit het niets. Daarna werd NEC sterker. Jhonny van Beukering had een penalty moeten krijgen, maar Haverkort wuifde de situatie weg. Van Beukering was nog een keer schietend en koppend dicht bij een tegentreffer.

Vitesse wilde na rust alleen maar NEC afstoppen. Dat lukte met moeite, NEC had tenminste een punt verdiend. Vitesse kent intussen wel de beste competitiestart in vele jaren.

Bron: Omroep Gelderland 02-09-2007

Hoofdsponsor: