27 januari 2012 In de media

‘Het zou fantastisch zijn als hij er in Eindhoven twee voor ons in schiet’

Jonathan Reis valt in de smaak bij zijn teamgenoten van Vitesse. De Braziliaanse aanvaller verbond zich in december transfervrij aan de Arnhemse club, waarna er flink wat kritiek loskwam op zowel Vitesse als Reis zelf.

De club verdedigde zich, door te stellen dat het PSV ruim de tijd had gegeven en zelfs op de hoogte had gebracht van haar gesprek met de aanvaller. Reis zelf wilde het verleden graag laten rusten en vooral weer aan spelen toekomen.

In Arnhem is hij goed ontvangen. Piet Velthuizen, die een jaar in Spanje actief was en zich dus verstaanbaar kan maken aan Reis, bijvoorbeeld praat geregeld met de Zuid-Amerikaan. “We hebben het vooral over hoe hij zich nu voelt. Het verleden ligt achter hem en het is mooi dat hij nu weer bij een club actief is. Een jongen met zo veel talent hoort niet thuis op de bank te zitten. Hij moet alleen nog wedstrijdfit worden, dan weet ik zeker dat hij veel doelpunten voor ons gaat maken.”

In gesprek met Sp!ts legt Velthuizen uit dat Reis een ‘warme en goede jongen’ is. De doelman zegt aan zijn teamgenoot te merken dat hij het prettig vindt om bij ‘een warme club’ als Vitesse te zijn gearriveerd. “Ik heb met hem nog niet echt over de wedstrijden tegen PSV gesproken, maar dat komt nog wel. Het zou fantastisch zijn als hij er in Eindhoven twee voor ons in schiet”, loopt Velthuizen vast op de zaken vooruit.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: