1 februari 2015 In de media

Armoedig Ajax door Vitesse afgestraft

Een armoedig opererende Ajax creëerde helemaal niets en werd vlak voor tijd afgestraft door Vitesse: 1-0.
Hoewel Vitesse het dit jaar niet makkelijk heeft, is de ploeg uit Arnhem een ware angstgegner voor Ajax. Sinds de eeuwwisseling verloor Ajax liefst zes keer van de Gelderlanders.

Trainer Frank de Boer verloor vier keer van Vitesse, een prestatie die alleen is nagedaan door Real Madrid.

Ook zondag had Ajax het niet makkelijk in GelreDome. Het spel golfde aanvankelijk op en neer, maar grote kansen vielen er lange tijd niet te noteren. Terwijl Ajax bleef kwakkelen, werd Vitesse in de laatste fase voor rust sterker.Vitesse was beter, feller en kreeg een aantal kleine kansen.

Denys Oliynyk vroeg om een strafschop toen hij de bal tegen de arm van Mike van der Hoorn schoot, keeper Jasper Cillessen plukte de bal fraai weg van de voeten van Bertrand Traoré en diezelfde Traoré vond vlak voor de pauze opnieuw de keeper op zijn pad. Ajax loste geen enkel schot op doel in de eerste helft, maar haalde de onderbreking zelf zonder schade.

Ook na de onderbreking was Vitesse de betere ploeg. Een heerlijk stiftje van rasvoetballer Davy Pröpper werd niet afgerond door Oliynyk, die het doel te hoog zocht met zijn kopbal. Pas na een uur beet Ajax voor het eerst van zich af. Anwar El Ghazi stond helemaal vrije bij de tweede paal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Jan-Arie van der Heijden. Van de andere aanvallers van Ajax was niets te zien; zo baarde Arek Milik alleen opzien door zijn schoen à la Arda Turan naar een tegenstander te gooien.

De 1-0 hing nog altijd in de lucht en vijf minuten voor tijd kreeg Vitesse loon naar werken. Invaller Uros Djurdjevic nam de bal aan en rondde op fantastische wijze af. Voor Vitesse betekende die knal het 23ste schot in de wedstrijd. Plots ging Ajax wél naar voren en het leverde bijna direct resultaat op. El Ghazi volleerde de bal lekker richting doel, maar via keeper Eloy Room en het aluminium caramboleerde de bal uit het doel. Een treffer hadden de Amsterdammers ook niet verdiend.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: