4 juni 2016 In de media

Jong Vitesse gaat (overwegend) zondags om 14.30 uur spelen

De tweede divisie kent volgend seizoen twee speeldagen: de zaterdag en de zondag.
De KNVB heeft de aanvangstijden vastgesteld op 18.00 uur (zaterdag) en 14.30 uur (zondag). De clubs kunnen in onderling overleg van deze tijden afwijken.

Speeldagen: beloftenteams moeten zich schikken naar de amateurs

Wedstrijden tussen een zaterdagclub en een zondagteam staan altijd voor zaterdag gepland, duels tussen twee zondagclubs worden automatisch op zondag gespeeld. De beloftenteams moeten zich schikken naar de voorkeur van de amateurclubs. Jong Vitesse is een zondagclub.

Voor de beloftenteams die instromen, gelden strenge regels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen nadat ze tien keer in de basis hebben gestaan van het eerste elftal (of tien keer meer dan 45 minuten hebben gespeeld), niet langer uitkomen voor het beloftenteam. Voor spelers onder 23 jaar ligt die grens bij vijftien duels.

Nederland had van 1956 tot 1971 al een tweede divisie. Vanwege saneringen in het betaalde voetbal verdween die competitie. Met de komst van de 'tweede divisie 2.0' is doorstroming van het amateurvoetbal naar de profs straks mogelijk. Om clubs geleidelijk te laten groeien, heeft de KNVB het stelsel van de licentie-eisen ingevoerd. De licentievoorwaarden worden stapsgewijs (per promotie) uitgebreider, om er op die manier voor te zorgen dat clubs zich organisatorisch kunnen aanpassen.

De kampioen van de tweede divisie promoveert naar de eerste divisie (ook wel Jupiler League). De nummer 18 degradeert naar de derde divisie en de nummers 16 en 17 spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen.
 

Gelderlander – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: