23 november 2011 In de media

KNVB wacht op rapportage Vitesse – Feyenoord

Vitesse beschouwt de kwetsende spreekkoren zondagmiddag aan het adres van scheidsrechter Bas Nijhuis als ‘een incident’ en verwacht geen straf van de KNVB.
De bond wacht de rapportages af en geeft later duidelijkheid.
Arbiter Bas Nijhuis dreigde zondagmiddag de wedstrijd Vitesse-Feyenoord (0-4) te staken vanwege kwetsende spreekkoren aan zijn adres.

Hij werd regelmatig voor – korte tijd – toegezongen met het onschuldige ‘Nijhuis bedankt’ en het kwetsende ‘Nijhuis, je moeder is een hoer’.

Vitesse nam tijdens de wedstrijd maatregelen door de stadionspeaker te laten waarschuwen en de spreekkoren te overstemmen met muziek.

Volgens veiligheidscoördinator Leo van der Vliet van Vitesse waren die maatregelen passend en effectief. "In de tweede helft is het goed gegaan. Dat heeft Nijhuis na afloop ook tegen ons gezegd. De maatregelen die we voor rust en bij de start van de tweede helft hebben genomen, hebben effect gesorteerd."

Van der Vliet rapporteerde zijn bevindingen aan de KNVB. Bij de bond was nog niet bekend of de aanklager reden ziet de aanpak van Vitesse nader te onderzoeken. "Nog niet alle rapportages zijn binnen. Dat kan ook volgende week nog", aldus de woordvoerder van de KNVB.

Het duel Vitesse-Feyenoord was met name van Arnhemse zijde turbulent. Trainer John van den Brom werd naar de tribune gestuurd. Hij wordt niet vervolgend wegens gebrek aan bewijs.

Nicky Hofs ontsnapte aan de rode kaart voor een tik in het gezicht van Feyenoorder Jerson Cabral. Na een harde tackle van Stanley Aborah raakte Feyenoorder Stefan de Vrij ernstig geblesseerd.

De aanklager van de KNVB doet geen nader onderzoek naar Hofs en Aborah omdat die overtredingen door arbiter Nijhuis waren gezien en bestraft met respectievelijk geel (Hofs) en een vrije trap (Aborah).

Gelderlander

Hoofdsponsor: