12 december 2011 In de media

Nicky Hofs is bitter na rood en praat niet over nieuw contract met Vitesse

Voor Nicky Hofs begon de laatste thuiswedstrijd van 2011 tegen FC Groningen gistermiddag in de 62ste minuut. Amper een kwartier later moest de invaller van Vitesse met rood naar de kant.

Een mispeer van scheidsrechter Christof Dierick uit België verpest­te het slotakkoord van de Arnhem­mer in zijn GelreDome. Vitesse werd een kwartier voor tijd gedeci­meerd en vond in ondertal geen uitweg naar een driepunter tegen FC Groningen : 0-0.

Zo eindigde de competitie in 2011 voor Nicky Hofs met een kater van jewelste. Bij het zien van de beelden kon Hofs slechts grijnzen als een boer met kiespijn. „ Zie je? Deze beelden zeggen toch alles?”

Hofs was in de 76ste minuut een fractie eerder bij de bal en speelde die weg, waarop Tom Hiariej van FC Groningen met zijn voet tegen de onderkant van Hofs’s schoen schoot en schreeuwend naar de grond ging. Rood, vond Dierick.

„Blijkbaar hoort dat bij het prof­voetbal tegenwoordig, je tegenstan­der een rode kaart aan naaien. Dat heeft hij dan goed gedaan”, sprak Hofs, die op het veld niet wist wat hem overkwam. „Ik dacht mis­schien fluit hij voor een overtre­ding omdat mijn been te hoog was of zo. Je gaat van alles denken, maar niet rood. Het was echt onge­looflijk. Ik heb ook van alles ge­zegd tegen de scheidsrechter en de vierde official, al kon die man er ook niets aan doen. Ik weet niet eens meer wat ik heb gezegd. Ik zat zo vol onbegrip. Normaal bied je ook je excuses aan je medespe­lers aan als je de ploeg zo bena­deelt, maar dit sloeg nergens op.”

Hofs was in de 62ste minuut inge­bracht voor de fletse Valeri Qa­zaishvili en bracht eindelijk vuur in het degelijke, maar fletse spel van Vitesse. Hij incasseerde vier minuten later een terechte eerste gele kaart (‘ik blokte iemand om de counter eruit te halen’) en was op aangeven van Renato Ibarra dicht bij de openingsgoal (’die had er ook in gemogen’).

Vitesse leefde op bij zijn sterke in­valbeurt. „ Ik zat lekker in de wed­strijd en ik had het gevoel dat er iets te halen viel. Nu ben ik de jon­gens dankbaar dat het 0-0 bleef”, zei Hofs, die door zijn rode kaart het laatste competitieduel van 2011, bij Heracles, misloopt.

En misschien een snellere verlen­ging van zijn aflopende contract. Door veel te spelen, kan hij dat af­dwingen, nu mist hij ten onrechte een duel. Hofs: „Hoeveel wedstrij­den ik moet spelen voor contract­verlenging? Weet ik niet. Nee, we zijn niet in gesprek met Vitesse.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: