19 juli 2012 In de media

Van Ginkel: Twee keer scoren bij je Europese debuut is prachtig

Marco van Ginkel scoorde in Lovech tegen Lokomotiv twee kee. Zijn eerste twee Europese treffers in zijn nog prlle loopbaan. Dat zorgde voor een glimlach, maar geheel tevreden was hij niet.
Na afloop van het duel tegen Lokomotiv Plovdiv sprak VitesseTV met Marco van Ginkel. Door een technisch probleem met de camera kan de video in Bulgarije niet op de website worden gezet. Hieronder wel de reactie van de middenvelder die twee keer scoorde.

“We hebben het vanavond zelf weggegeven. Vier keer voor komen en dan in de laatste minuten met een 4-3 stand mag die er zo invliegen. Dan ga je wel met een zuur gevoel naar huis”, was de eerste reactie van Marco van Ginkel. “Vooraf wisten we niet wat we moesten verwachten. Ander land, ander cultuur. Het is erg warm. We komen goed voor. In het begin waren we de betere ploeg. Daarna zijn we weggezakt. We kwamen vier keer voor vanavond. Dit hadden we gewoon moeten winnen.”

Voor Marco van Ginkel was het, net als vele andere, zijn eerste Europese wedstrijd. Met twee doelpunten en wat media betreft Man of the Match mag je toch wel van een mooi eerste duel spreken. “Ja, het was erg mooi. Eerst maak ik de 1-2, daarna de 3-4. Toen dacht ik toch wel dat het klaar was. Maar jammer genoeg zat het er niet in en pakken we hier maar een gelijkspel. Ik ben wel erg blij dat ik mijn steentje hebben kunnen bijdragen. In mijn allereerste Europese wedstrijd twee keer scoren is natuurlijk mooi. Ik had hier liever met een overwinning gestaan”, aldus Marco van Ginkel na het duel.

“We weten nu hoe ze spelen. De zwakke, maar ook de goede punten. We gaan denk volgende week maar even bij elkaar zitten en alles bespreken. Het moet beter. Thuis in GelreDome moet het nu gaan gebeuren. De trainer heeft na afloop even snel wat gezegd. Hij zag al onze koppen in de kleedkamer en wist genoeg. We zaten er allemaal doorheen”, zei Marco van Ginkel die er nog alle vertrouwen in heeft.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: