2 april 2012 In de media

SV-bestuur nodigt Vitesse-directie uit voor Ernemtrip

Het bestuur van de Supportersvereniging Vitesse heeft de bestuurders van Vitesse uitgenodigd voor een rondreis door Arnhem om wat meer het ‘Ernemgevoel’ te krijgen.

Dit naar aanleiding van de clapper die op elk GelreDomestoeltje lag tijdens de wedstrijd Vitesse-AZ op zondag 1 april.

De SV had de aankondiging van de clappers al als ‘beste 1-april grap’ betiteld. “Het klopt dat wij niet blij zijn met dit initiatief”, aldus SV-voorzitter Stef ten Thij. “Wij dachten serieus aan een 1-april grap. De clappers zijn gemeengoed in Alkmaar. Iedereen die daar wel eens een wedstrijd heeft bezocht weet dat de hele wedstrijd door, en vooral op ongepaste momenten, het oeverloze monotone geklap van de gevouwde programmaboekjes te horen is. “Het staat dan ook symbool voor de successupporter en daar willen wij ons niet mee associëren."

"De Ernemse supporter gebruikt zijn/haar handen en betrokken emotie komt vanuit jezelf en niet vanuit een boekje. Dat de primeur dan ook bij de thuiswedstrijd tegen AZ viel te beleven, maakte het nog wat pijnlijker. Wij huldigen dan ook het standpunt: ‘Eens, maar nooit weer’. “

Ten Thij: “Natuurlijk valt te prijzen dat Vitesse inspanningen doet om het commerciële budget te verhogen. Daar zul je ons dan ook niet over horen. Maar wel even nadenken over de manier waarop. In het verleden werden dit soort zaken ook nog wel eens bij de SV getoetst. Als dat nu ook was gebeurd, hadden wij er zeker op aangedrongen de niet onaanzienlijke uitgave in een andere vorm te besteden."

"Wij hebben diverse telefoontjes en mails ontvangen, zijn door een behoorlijk gedeelte van de supporters in ons supportershome aangesproken en de discussies op het SV- en het Aftrap-forum waren overduidelijk.”

“Vandaar dat wij de uitnodiging die wij hebben gedaan aan de Vitesse-directie dan ook gestand doen. Zij zijn van harte welkom. Wij maken er een mooie Ernemtrip van en zullen er wellicht ergens bij een goed glas nog een keer op aandringen dat de SV een prima klankbord is voor supporterszaken. Wij weten wat er speelt onder de Vitesse-supporters”, aldus de SV-voorzitter.

Supportersvereniging Vitesse

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: