Buscommissie

Het is historisch zo gegroeid dat Vitesse (en dat is niet bij veel clubs in Nederland) de organisatie van het vervoer naar uitwedstrijden in handen heeft gelegd van de supportersvereniging.
De Buscommissie van de supportersvereniging organiseert in samenwerking met de Betuwe Express reizen naar alle uitwedstrijden. Met de wisselvallige resultaten van de afgelopen seizoenen was het aantal supporters dat meereist naar uitwedstrijden, afgenomen. Dit heeft overigens ook te maken met de strenge richtlijnen waaraan de supporters zich moeten onderwerpen. Minder meereizende supporters is een landelijk beeld.

De buscommissie kan echter rekenen op een vaste groep fanatieke supporters die zich niet laat kennen en Vitesse in voor- en tegenspoed steunt.
Naar derby’s en actiewedstrijden is het uitvak bijna altijd vol. Hoe groot of hoe klein de groep ook is, de sfeer is doorgaans goed. Daarvoor zijn onder andere de stewards verantwoordelijk. Zij zorgen er ook voor dat burgemeesters geen reden zien om de Vitesse supporters extra zware maatregelen op te leggen. Hoe goed de stewards hun werk doen blijkt uit het feit dat de laatste jaren nauwelijks mensen de toegang tot de bus moesten worden ontzegd.

Met ingang van het seizoen 2009-2010 neemt het verantwoordelijk bestuurslid deel aan het veiligheidsvooroverleg met de te bezoeken club. Dit gebeurt in goede samenwerking met Vitesse en de politie. Hierdoor kunnen de belangen van de Vitesse supporters nog beter behartigd worden.

De Buscommissie stelt zich ten doel om de busreizen op een zo prettig mogelijke manier te organiseren en hoopt dat er meer supporters mee gaan naar de uitwedstrijden van Vitesse. Om het vervoer goed te kunnen laten verlopen, is een busreglement van toepassing. Je kunt het hier of voor het vertrek bij de ingangdeur van jouw bus lezen. Door het aanschaffen van een servicekaart krijgt men korting op de kaarten. Na vier uitwedstrijden is deze servicekaart terugverdiend.

De Buscommissie wordt gevormd door: Maureen Kraaij-Beijer (bestuurlijk verantwoordelijk), Astrid Gerrist, Natasja Janssen-Barten, Martin Coenraadts, Bert Meesters, Stefan Meesters, Ronny Uffing, Menno van der Veer, Gerrit Wareman, Ronald Gerritsen, Michael Tolhuisen, Siddhartha Martijn, Sjaak Peperkamp, Richelle van Boeckel, Janike Uffing, Mark Dappers, Martin de Wit, Sander van Ulden, Senne Koolwijk en Ronald Brander.

NEC – Vitesse, 17-01-2010; dertien bussen met uitsupporters naar Nijmegen

Alle uitwedstrijdenvervoer wordt georganiseerd door de SV Vitesse.

Informatie over de prijsstelling van uitreizen: klik hier

Hoofdsponsor: