8 augustus 2024 In de media

Tomislav Gudelj nieuwe aanvalsleider Vitesse

Op de dag voor haar eerste thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie presenteert Vitesse haar volgende aanwinst; Tomislav Gudelj. De 26-jarige Kroaat komt transfervrij over van NK Varazdin en tekent voor twee seizoenen, met een optie voor één extra, in Arnhem.

De behendige aanvaller, vooral uitkomend in de spits, heeft tot op heden uitsluitend gespeeld in zijn thuisland, Kroatië. Het afgelopen seizoen speelde Gudelj in totaal 22 wedstrijden bij NK Varazdin en Croatia Zmijavci, waarin hij achtmaal doel trof.

Ook Gudelj draait al een tijdje – als stagespeler – mee in de voorbereiding van Vitesse. Al snel wist de rechtspoot te overtuigen en daarmee een contract af te dwingen bij de Arnhemmers. Gudelj kijkt enorm uit naar het avontuur in Arnhem: “Ik ben blij hier te zijn. Vanaf dag één ben ik erg goed ontvangen door de club en de mensen. Ondanks de perikelen bij Vitesse, heb ik een goed gevoel gekregen van de club en de manier van spelen. Dat spreekt mij enorm aan. Ik heb echt zin in dit avontuur en wil met goals en assists belangrijk zijn voor de ploeg. Daar ga ik keihard voor werken. Te beginnen morgen, in GelreDome.”

Hoofd scouting Theo Janssen is zeer content met zijn nieuwe spits: “We zitten bij Vitesse in een periode waarin we creatief moeten zijn. Op zoek gaan naar nog onbekende talenten of geroutineerde spelers. Met Tomislav hebben we die mix gevonden en daarmee onze gewenste aanvaller binnen. Hij is kopsterk, ondanks zijn lengte behendig en heeft bovenal een goed schot. Wij zijn ervan overtuigd dat hij ons doelpunten gaat opleveren!”

Vitesse wenst Gudelj veel succes en bovenal plezier in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: