16 augustus 2024 In de media

Vitesse boekt eerste zege van het seizoen in Venlo

Na het teleurstellende seizoensopener tegen Telstar, waarin Vitesse met lege handen stond, waren de Arnhemmers vastberaden om hun eerste overwinning van het seizoen te behalen in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Uiteindelijk bepaalde een doelpunt van Miliano Jonathans de eindstand op 0-1.

VVV-Venlo begon fel en kreeg al na één minuut een kans uit een afgeslagen vrije trap. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg, dat met een gevaarlijke kopbal dicht bij de openingstreffer kwam. Vitesse had het moeilijk en slaagde er in de eerste helft nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Na 32 minuten leek VVV op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Rick Ketting werd afgekeurd wegens buitenspel – een beslissing die bij de thuisploeg voor veel frustratie zorgde.

Vitesse ontsnapte kort daarvoor aan een nog grotere tegenslag toen Mathijs Tielemans slechts een gele kaart ontving na het neerhalen van een doorgebroken speler. Het was duidelijk dat VVV het spel dicteerde, maar zonder succes in de score.

Na de rust bleven beide ploegen ongewijzigd. Vitesse begon sterker aan de tweede helft en dat betaalde zich al snel uit. In de 53e minuut was het Miliano Jonathans die vanaf de ‘tien’ positie het verschil maakte. Na een korte pass van Gyan de Regt, manoeuvreerde Jonathans zich knap vrij en schoot hij de bal loepzuiver in de linkerhoek. Dit betekende niet alleen zijn eerste doelpunt voor Vitesse 1.

Het spel golfde daarna op en neer. Vitesse kreeg nog een paar kansen, waaronder een poging van Dillon Hoogewerf, die de Venlose doelman Jan de Boer op zijn weg vond. VVV probeerde in de slotfase nog gevaarlijk te worden via een paar tegenstoten, maar het geluk was niet aan hun zijde. Vlak voor tijd werd wederom een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd, dit keer wegens terecht buitenspel van Konstantinos Doumtsios.

Met deze zwaarbevochten 0-1 overwinning pakt Vitesse haar eerste drie punten van het seizoen, een welkome opsteker na de valse start tegen Telstar.

Opstelling Vitesse:
Bramel, Postma (61′ Kreekels), van Zwam, Steffen, Büttner (C) (80′ van der Plaat), Tielemans, Cornelisse, Jonathans (71′ Yegoian), Hoogewerf, van Duivenbooden (61′ Gudelj), de Regt (80′ Visser)

Opstelling VVV-Venlo:
De Boer, Lathouwers (71′ van Zutphen), Ketting, Janssen, Janssen (78′ Gyamfi), Braem (78′ Matoug), Sierra, Wehmeyer (62′ Berden), Popperl (62′ Doesburg), Verheijen, Doumtsios

Doelpunten:
53′ Jonathans, 0-1

Gele kaarten:
24′ Tielemans, 26′ van Zwam, 70′ Jonathans

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse