24 augustus 2024 In de media

Leendert Combee in bestuur Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”

Leendert Combee treedt toe tot het bestuur van de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”. Hij volgt Gerrit-Jan Steenbergen op die de rol de afgelopen 6 jaren met verve heeft vervuld.

Het Stichtingsbestuur bestaat na deze wijziging uit een afgevaardigde van Business Club Vitesse-Gelredome (Simone Sanders) en een afgevaardigde namens de supporters benoemd door Supportersvereniging Vitesse (Leendert Combee).

Leendert Combee (57) woont al meer dan 30 jaar in Arnhem. Hij is organisatieadviseur, is 12 jaar fractievoorzitter geweest in de Arnhemse gemeenteraad en is momenteel voorzitter van de Stichting Citymarketing Arnhem en bestuurslid van Fashion+Design Festival Arnhem.

Het bestuur Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” is hoeder van het zogenaamde Golden Share van Vitesse waarin clubnaam, -kleuren, de vestigingsplaats, shirt en logo zijn geborgd. Bovendien moeten ingrijpende wijzigingen in de organisatie en de statuten van Vitesse worden voorgelegd aan het Stichtingsbestuur. Het bestuur benoemt tevens één lid in de Raad van Commissarissen van Vitesse.

Leendert Combee: “Op mijn manier ben ik al een fanatiek Vitesse-supporter zo lang ik in Arnhem woon; geen wedstrijd op televisie gemist en soms als “sjaaltjes-supporter” in het stadion. Ik ga de supporters met passie vertegenwoordigen en goed luisteren naar wat er allemaal leeft; bij alle supportersgroepen.
Ik vind het eervol om de supporters in het stichtingsbestuur te vertegenwoordigen. Het is ongelofelijk mooi om iedere twee weken te zien dat ongeveer 16.000 mannen/vrouwen/kinderen/jongeren uit Arnhem en de regio -vanuit alle wijken in de stad- met de fiets of de bus naar het stadion gaan. Supporters maken van een voetbalclub een vereniging. Ze maken de club belangrijk voor de stad. En hoe verdrietig het afgelopen seizoen ook is geëindigd, ook toen zag je de kracht van de supporters en de verwevenheid van de club met de stad en de regio.
Het is mooi maar soms vast ook lastig om de supporters te vertegenwoordigen in het stichtingsbestuur, want na twaalf jaar volksvertegenwoordiger te zijn geweest, weet ik dat dé Arnhemmer en ook dé supporter niet bestaat. Samen met vertegenwoordigers van alle supportersgroepen gaan we het zo organiseren dat alle geluiden worden gehoord en dat er iets mee wordt gedaan. Als dat om goede redenen niet kan, geven we die duidelijkheid ook. Ik heb er heel veel zin in!”.

Gerrit-Jan Steenbergen: “Voor het Stichtingsbestuur gold wat voor veel mensen in de supportersgeledingen en de businessclub gold. We waren er allemaal bij, maar hebben de vinger niet altijd op de zere plek kunnen leggen. Met de huidige aanpassing in de governance structuur van Vitesse zijn zaken nu beter geregeld en wens ik Leendert alle succes toe.
Al met al kijk ik terug op een mooie maar ook hectische periode waarin we ook een aantal zaken wel goed voor elkaar hebben gekregen. Denk maar aan het mooie tenue waar we dit seizoen in spelen!”

Susanne Wichhart (voorzitter Supportersvereniging Vitesse): “We zijn heel blij met Leendert een echte verbinder gevonden te hebben die niet alleen ruime bestuurlijke ervaring heeft maar ook diep geworteld is in de stad en een breed netwerk met zich meebrengt.
Ook willen we op deze plaats waardering en hartelijke dank uitspreken voor de inzet van Gerrit-Jan. Zeker de afgelopen 2 jaar waren intens maar de juiste stappen zijn gezet om verder te bouwen aan een gezonde toekomst en structuur van onze club.”

In de komende Zwart op Geel staat een duo-interview met Leendert en Gerrit-Jan.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: