14 september 2024 In de media

Vitesse pakt drie punten dankzij prachtgoal Miliano Jonathans

Na een interlandbreak mocht Vitesse weer aantreden in de Keuken Kampioen Divisie. Er waren drie nieuwe namen in de selectie van Vitesse te vinden. Theodosis Macheras, Mikki van Sas en Giovanni Büttner hebben zich op ‘Deadline Day’ bij de selectie van John van den Brom gevoegd. De hoofdtrainer van Vitesse begaf zich op bekend terrein, hij was eerder vijf jaar werkzaam bij AZ. Op vrijdag de dertiende eindigde het duel in Wijdewormer in 0-1.

In de eerste minuut meteen een botsing tussen Alexander Büttner en Marcus Steffen. De eerste kans was daarna voor de thuisploeg. Lequinicio Zeefuik speelde zichzelf vrij en schoot daarna op doel. Tom Bramel bracht daarmee voor de eerste keer redding. Na zeven minuten was het Vitesse dat voor het eerst gevaarlijk werd. Een goed aangesneden vrije trap van Büttner bracht Visser in stelling, maar de boomlange spits kopte de bal naast het doel van Jong AZ-doelman Daniël Deen.

Het spel kabbelde voort. Na een aantal aanvallen over en weer werd er gewisseld aan de zijde van Vitesse. Kersverse aanwinst Theodosis Macheras kwam binnen de lijnen voor de geblesseerde Dillon Hoogewerf. Na 42 minuten kreeg de beloftenploeg van AZ nog een grote kans. De bal werd na een goede kopbal gered door Bramel. Die vervolgens een aantal minuten later een lage schuiver van Zeefuik uitstekend wist te pareren.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. In de eerste helft was doelman Bramel al belangrijk voor Vitesse, in de tweede helft bewees de in Duiven geboren keeper opnieuw zijn waarde, toen hij een 1-op-1 kans van Ro-Zangelo Daal wist te keren.

Na krap tien minuten in het tweede bedrijf was daar de bevrijdende goal. Na een aantal mooie crosspasses van aanvoerder Büttner, was daar een mooie individuele actie van Miliano Jonathans die de bal op schitterende wijze in het zijnet krulde; 0-1. Vitesse had daarmee haar goal te pakken. Voor Jonathans was het zijn tweede van het seizoen.

Kort na de openingstreffer werd Jong AZ gevaarlijk, toen de bal in een scrimmage maar net aan het doel van Bramel voorbij ging. Tien minuten voor tijd was er een goede onderschepping van Enzo Cornelisse, die op zijn beurt Gyan de Regt bediende, zijn schot eindigde op de vuisten van Deen. Twee minuten voor tijd was er nog een levensgrote kans voor Jong AZ, maar de inzet van Smits ging naast. Uiteindelijk hield Vitesse de voorsprong vast en won het in Noord-Holland met 0-1.