28 september 2024 In de media

Vitesse in uitverkochte Vijverberg tegen De Graafschap

Met de prachtige beelden van de Airborne-wedstrijd nog vers in ons geheugen, dient de volgende wedstrijd zich alweer aan voor de Arnhemmers. Aankomende zondag reist de ploeg van John van den Brom af naar Doetinchem voor een ‘Gelders onderonsje’ met De Graafschap. In een uitverkocht stadion De Vijverberg start de wedstrijd om 14.30 uur.

Afgelopen zaterdag werd er op memorabele wijze de Slag om Arnhem herdacht en de Veteranen geëerd die streden voor onze vrijheid. Voor de eerste keer in het Airborne-tenue namen de mannen het op tegen Jong Ajax. Na een prachtig doelpunt van Andy Visser – dat werd uitgeroepen tot ‘Doelpunt van de Week’ namens de Keuken Kampioen Divisie – en een prachtige kopbal van Irakli Yegoian, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Door de zes punten mindering zakt Vitesse naar de negentiende plaats met vier punten, de puntenaftrek heeft echter geen invloed op de periodestand, maar gaat enkel om de eindrangschikking.

Superboeren
De Graafschap staat momenteel op de zesde plaats met elf punten. Op de eigen Vijverberg wisten de mannen van Jan Vreman te winnen van FC Volendam (4-3) en FC Eindhoven (2-0). In de laatste thuiswedstrijd vertrok Helmond Sport met drie punten uit Doetinchem door met 2-3 te winnen. Hoewel De Graafschap behoort tot één van de meest scorende ploegen in Keuken Kampioen Divisie (17 doelpunten voor) krijgt Ties Wieggers, op Jong FC Utrecht na, ook de meeste doelpunten tegen; al vijftien keer moest de keeper de bal uit het net vissen.

Büttner & Büttner
Afgelopen zomer verliet Alexander Büttner De Graafschap voor een transfer naar het oude nest: Vitesse. Büttner speelde twee seizoenen voor de Achterhoekers, en wist met een totaal van vier doelpunten en zestien assists zijn stempel te drukken namens de Superboeren. Op de slotdag van de transferperiode wist Vitesse ook de andere Büttner over te nemen van de oosterburen: Giovanni Büttner volgde zijn neef naar Arnhem. De snelle flankspeler was gelijk belangrijk voor de Arnhemmers met zijn treffer tegen FC Emmen.

Laatste officiële duel op de Vijverberg
Vitesse won haar laatste wedstrijd in Doetinchem met 3-5 in de voorbereiding op het seizoen 2023|2024, dit was echter in oefenverband. In het eredivisieseizoen 2018|2019 speelde Vitesse voor het laatst een officieel duel in De Vijverberg. Onder bewind van Leonid Slutskiy bleef het in Doetinchem 2-2. Martin Ødegaard en Matúš Bero waren de doelpuntenmakers namens Vitesse. Alexander Büttner droeg toen ook al het geel-zwart van Vitesse.

Alle cijfers op een rijtje
Vitesse is nog ongeslagen in de laatste dertien duels met De Graafschap in alle competities. De grootste uitslag was de 6-1 overwinning in GelreDome in het seizoen 2018|2019. De laatste keer dat Vitesse verloor van De Graafschap was met 1-0 in het seizoen 2008|2009. Mocht Vitesse gelijkspelen in Doetinchem, wordt het de eerste club sinds de invoer van betaald voetbal die vijf van de eerste echte competitieduels gelijkspeelt.

De wedstrijd De Graafschap vs Vitesse start zondag 29 september om 14.30 uur in De Vijverberg. De volledige wedstrijd is te volgen op ESPN 4.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: