30 september 2024 In de media

Vitesse gaat onderuit in Doetinchem

Na een tumultueuze week met puntenaftrek, traden de geel-zwarten van John van den Brom aan tegen de Graafschap. Op een volgepakte Vijverberg eindigde het ”Gelderse onderonsje” in een 3-1 nederlaag.

De beginfase was voor de thuisspelende ploeg. Na een aantal goede uitbraken was het Tom Bramel die al moest redden op een afstandsschot van Tristan van Gilst. Het spel was van beide clubs passievol. Er werd gestreden voor elke meter en het Arnhemse publiek was goed te horen.

Kort na een onderbreking was het De Graafschap dat op voorsprong kwam. Na een goede counter was het Levi Schoppema die de bal binnenschoot. Dat zorgde voor leven in de brouwerij. Vitesse was vervolgens aan de andere kant dicht bij de 1-1, toen Irakli Yegoian de bal op de vuisten van Joshua Smits schoot. Een spel dat op en neer golfde zorgde ook voor de nodige tegenvaanvallen. Zo stond Gyan De Regt niet veel later oog in oog met Smits, maar hij wist de bal niet langs de goalie te krijgen.

Vitesse startte met twee wissels aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. Dillon Hoogewerf en Theodosis Macheras kwamen binnen de lijnen. Zij vervingen Andy Visser en Gyan De Regt. Alexander Büttner begon ongelukkig aan de tweede helft, toen hij een overtreding beging op Phillip Brittijn kreeg de aanvoerder een gele kaart. Niet veel later ontving de in Doetinchem geboren verdediger een tweede gele kaart, waardoor hij met rood het veld moest verlaten.

Het was De Graafschap dat de boventoon voerde. Een aantal uitbraken zorgde voor een grote kans voor de thuisploeg, maar Bramel wist, zoals al vaker dit seizoen, te redden. Vitesse won dit seizoen al tweemaal de ‘het Doelpunt van de Week-trofee’ van de Keuken Kampioen Divisie. Een derde trofee is niet uit te sluiten. Het was in de 64e minuut Irakli Yegoian, die zijn geluk beproefde met een omhaal van buiten het zestienmetergebied. De Georgiër raakte de bal perfect en zag de bal onderkant lat in het doel verdwijnen. Een absolute wereldgoal: 1-1.

Met deze wereldgoal nog vers in het geheugen, kreeg de ploeg van Van den Brom een volgende tik te verwerken. Het was Donny Warmerdam die de bal achter Bramel wist te werken: 2-1. Daar bleef het niet bij. De Arnhemmers moeite met het overtal van de Achterhoekers. Een fout van Enzo Cornelisse leidde uiteindelijk tot een penalty. Ralf Seuntjens verzilverde de strafschop: 3-1. Zo verloor Vitesse in Doetinchem.

Opstelling Vitesse: Bramel (K), Kreekels, Van Zwam, Cornelisse, Van der Plaat (’80 Egbring), Yegoian, Tsingaras (’58 Steffen), A. Büttner ©, De Regt (’46 Macheras), Visser (’46 Hoogewerf), Jonathans

Opstelling De Graafschap: Smits (K), Besselink, Schoppema, Van Gilst (’66 Mahi), Hardeman (76’ Willemsen), Van de Haar (’76 Eduardo), Hillen, Brittijn (’53 Warmerdam), Najah ©, Van der Heide (’66 Seuntjens), El Kadiri

Gele kaarten:
’49 Büttner
’55 Büttner
’73 Cornelisse
’75 Steffen
’78 Besselink (De Graafschap)

Rode kaarten:
’55 Büttner

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: