5 oktober 2024 In de media

Vitesse verliest van FC Volendam

Vrijdag 4 oktober speelde Vitesse haar vijfde thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Helaas voor de Arnhemmers vertrokken de bezoekers met de drie punten richting Volendam na een 1-2 overwinning.

De jarige John van den Brom startte tegen FC Volendam met vier nieuwe namen: Theodosis Macheras was de vervanger van Gyan de Regt op de linksbuiten positie, Roan van der Plaat werd vervangen door Mats Egbring, Dillon Hoogewerf nam het stokje over in de spitspositie van Andy Visser en door het doorschuiven van Enzo Cornelisse naar het middenveld om de geschorste Alexander Büttner te vervangen nam Loek Postma zijn plek in over het hart van de verdediging.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was namens beide ploegen erg voorzichtig. De eerste speldenprikjes kwamen namens FC Volendam uit twee hoekschoppen, maar stonden in beide situaties buitenspel. Vitesse antwoorden daarna gelijk door fel druk te zetten op de helft van de tegenstander, maar wist niet gevaarlijk te worden.

In de 26ste minuut kreeg Mees Kreekels de eerste grote kans namens de Arnhemmers, maar schoot met zijn linkerbeen net naast het doel. Een paar minuten daarna veroverde Irakli Yegoian de bal op het middenveld en bediende de dieplopende Theodosis Macheras. De linksbuiten van Vitesse wist zijn verdediger uit te kappen, maar via keeper Kayne van Oevelen ging de bal naast het doel.

In de 40ste minuut komen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door Xavier Mbuyamba; uit een hoekschop komt de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot op de rand van de vijfmeter hard binnen waardoor keeper Tom Bramel het nakijken had.

In de extra tijd van de eerste helft kwam FC Volendam op een 0-2 voorsprong. Het ervaren spitsenduo van de Volendammers wisten elkaar goed te vinden; Henk Veerman tikte de bal door naar zijn collega Robert Mühren, die één op één met Tom Bramel rustig bleef en de bal in de korte schoot. Een zeer slecht moment voor de Arnhemmers, die met een 0-2 achterstand de kleedkamer in gingen.

John van den Brom voerde vier wissels door in de rust: Andy Visser, Tomislav Gudelj, Marcus Steffen en Giovanni Büttner kwamen erin voor Irakli Yegoian, Dilion Hoogewerf, Giovanni van Zwam en Mees Kreekels.

Net als de eerste helft begon de tweede helft behouden. Bilal Ould-Chikh zorgde namens FC Volendam voor de eerste dreiging in de tweede helft, maar Tom Bramel hield Vitesse op de been met een knappe redding.

In de 60ste minuut kwam Vitesse terug in de wedstrijd na een doelpunt van Miliano Jonathans. Aanvoerder Enzo Cornelisse stuurde de nummer tien van Vitesse diep aan de rechterkant, die zijn tegenstander te snel af was en de bal over de uitkomende keeper wipte: 1-2.

Vlak daarna kreeg Tomislav Gudelj een grote kans op de 2-2 na een slimme pass van Giovanni Büttner, helaas schoot de spits de bal voorlangs en bleef Vitesse kijken tegen een achterstand.

In de derde minuut van de extra tijd had Giovanni Büttner bijna de gelijkmaker op zijn schoenen, na een vrije trap van Miliano Jonathans schoot Büttner vanaf de rand zestienmeter de bal hard op de lat. In de 95ste minuut kreeg Vitesse nog een vrije trap, keeper Tom Bramel stak met zijn lengte het veld over om de gelijkmaker te forceren, maar helaas leverde de vrije trap tot niks op en verliest Vitesse met 1-2 van FC Volendam.