5 oktober 2024 In de media

Update crowdfunding ‘Voor Geel-Zwart’

Op 2 mei jongstleden gaf hoofdtrainer John van den Brom het startschot voor de crowdfundingsactie ‘Voor Geel-Zwart’, niet wetende wat dit teweeg zou brengen voor onze club en in onze stad. In tijden van nood hebben wij een beroep gedaan op iedereen met een ‘Geel-Zwart hart’, met uiteindelijk een opgehaald bedrag van bijna 2 miljoen euro tot gevolg. Een ongelofelijk bedrag, hetgeen nog nooit eerder vertoond is.

Na enkele spannende maanden kwam drie maanden later, op 3 augustus, eindelijk het verlossende bericht: Vitesse behoudt haar proflicentie en mag starten aan de competitie. Een oase van vreugde, geluk en saamhorigheid volgde. Dit resulteerde in een fantastisch begin van de competitie, thuis tegen Telstar, in een uitverkocht GelreDome. Wat een support!

Achter de schermen heeft onze club, na een roerige periode, geen moment stil gestaan. Van het opstarten van de competitie en het mogelijk maken van voetbal tot verschillende andere uitdagingen op sportief en commercieel vlak. Met behulp van onder andere supporters, vrijwilligers en sponsoren is dit gelukt. Iets waar wij eenieder enorm dankbaar voor zijn.

Dan weer even terug naar de start van deze brief. Wij zijn niet vergeten wat onze supporters en het bedrijfsleven in Arnhem voor ons hebben betekend. De onvoorwaardelijke steun die is afgegeven verdient het om vereeuwigd te worden in onze geschiedenis. Daarom ligt onze focus nu bij de juiste afhandeling van de crowdfundingsactie. Inmiddels heeft de club ook, conform afspraak, de gelden ontvangen en een deel al in kunnen zetten in de afgelopen transferperiode. De bestaande selectie kon op deze manier worden aangevuld met enkele versterkingen.

De crowdfundingsactie bood eenieder een aantal opties, bestaande uit een open donatie of het kiezen van een pakket. De verschillende pakketten bevatten een aantal tegenprestaties vanuit de club. Achter de schermen zijn wij druk bezig met de opvolging hiervan, we willen jullie van dit proces graag op de hoogte houden.

Oorkondes
De oorkondes, welke een bewijs zijn voor donaties vanaf honderd euro, worden momenteel ontworpen en gaan daarna direct in productie. Gezien de enorme omvang van de crowfundingsactie wordt het verzenden van deze oorkondes een grote operatie. Wij vragen daarom jouw geduld.

Geldenwand
Inmiddels is bekend dat onze trainingsaccommodatie Papendal het decor zal worden voor de Geldenwand. Middels een flinke boarding langs de rand van het hoofdveld, welke geproduceerd zal worden in samenwerking met Bordbusters, krijgen alle supporters met een donatie van honderd euro of meer een prominente plek. De keuze is op onze trainingsaccommodatie gevallen, aangezien deze te allen tijde te bezoeken is en de dagelijkse thuisbasis is van de club.

Exclusieve aanvoerdersband
Donaties vanaf tweehonderdvijftig euro ontvangen daarnaast een exclusieve aanvoerdersband. Ook hier geldt dat de productie vanwege de omvang een flinke klus is. Wij hebben er echter vertrouwen in dat wij deze op korte termijn kunnen produceren en voor het einde van dit jaar kunnen versturen naar alle gerechtigden.

Vierde tenue
Bij een donatie van vijfhonderd euro of meer wordt jouw naam zichtbaar op het vierde tenue van Vitesse. Er is besloten om supporters mee te nemen in dit bijzondere proces en hun eigen ideeën voor het tenue in te laten sturen. Op deze manier willen we iedere supporter ook echt betrekken bij dit speciale ‘supporterstenue’ en gezamenlijk het shirt ontwerpen. Over het volledige proces volgt op korte termijn meer informatie. Het streven is om uiterlijk april 2025 het shirt te lanceren.

Clubcertificaat
De invulling van het clubcertificaat, dat wordt toegekend bij een minimale donatie van duizend euro, wordt momenteel met diverse stakeholders besproken. Echter, een concrete invulling van het certificaat is pas mogelijk indien er meer bekend en duidelijk is rondom het eigenaarschap van Vitesse. Hierover volgt later dus meer informatie

Wij hopen jou met deze brief iets meer informatie te hebben gegeven omtrent het proces van de afhandeling van de crowdfundingsactie. Wij proberen deze afhandeling zo goed als mogelijk vorm te geven, dit kost echter wel wat tijd. Wij hopen op jouw begrip.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: