17 oktober 2024 In de media

FC Den Bosch ontvangt VItesse

Na een Europees uitstapje in Roemenië, waar Vitesse een jubileumwedstrijd speelde tegen FC Petrolul Ploiești, rolt de bal weer verder in Nederland voor het vervolg van de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag reizen de Arnhemmers af naar ‘s-Hertogenbosch, voor het duel met recent periodekampioen FC Den Bosch. De aftrap is om 20.00 uur in stadion De Vliert.

De aftrap tegen FC Den Bosch is voor de Arnhemmers het startsein voor een reeks aan wedstrijden in een korte periode. In totaal speelt de selectie van John van den Brom vijf wedstrijden in de komende twee weken, met onder andere de doordeweekse uitwedstrijden tegen FC Dordrecht en RKC (KNVB Beker). Gelukkig kan de trainer van Vitesse weer beroep doen op zijn aanvoerder Alexander Büttner, die na zijn rode kaart tegen De Graafschap één wedstrijd schorsing opliep. Verder meldt Irakli Yegoian zich weer in Arnhem na het uitkomen voor Jong Georgie voor de EK-kwalificatie voor de Onder 21, evenals Jim Koller, die het oranje aantrok voor Nederland O18.

Bronzen Kampioensschild
FC Den Bosch mag zich sinds twee weken kampioen noemen van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Naast het Bronzen Kampioensschild in de vitrine is FC Den Bosch zeker van een ticket voor de play-offwedstrijden om promotie. Het bemachtigen van de eerste periode verliep echter niet zonder moeite voor ‘de blauwwitte draken’, of zoals ze het zelf liever uitspreken: ‘Blue White Dragons’. Na averij in de eerste speelronde, waar de Brabanders verloren van provinciegenoot FC Eindhoven, wist de ploeg van David Nascimento sindsdien de stijgende lijn in te zetten met vijf overwinningen en drie remises.

Laatste ontmoetingen met FC Den Bosch
De laatste keer dat Vitesse het opnam tegen FC Den Bosch was in het eredivisieseizoen 2004|2005; het jaar dat RBC Roosendaal nog een profclub was en Roda JC uitkwam in de Intertoto Cup (voorganger van de Europa League). Voor de Bosschenaren was dit het laatste seizoen op het hoogste niveau van Nederland, nadat het onderaan eindigde met negentien punten. Vitesse won in stadion De Vliert met 1-2, Michael Jansen en Richard Knopper scoorden in het geel-zwart. Onder leiding van Edward Sturing eindigde Vitesse op de zevende plaats.

Alle cijfers op een rijtje
In totaal speelde Vitesse 43 keer tegen FC Den Bosch. Zestien keer wonnen de Arnhemmers, dertien keer bleef het onbeslist en veertien keer waren de punten voor ‘Den Bosch’. De grootste overwinning van Vitesse was de 0-4 overwinning tegen het toen hetende FC Den Bosch ’67. Dit was in het seizoen 1975|1976, toen Henk “Charly” Bosveld nog scoorde namens de Arnhemmers, net als Herman Veenendaal en Boško Bursać.

De wedstrijd FC Den Bosch vs Vitesse start vrijdag 18 oktober om 20.00 uur in stadion De Vliert. De volledige wedstrijd is te volgen op STAR Channel (gratis voor iedereen). De wedstrijd is (deels) te volgen via het schakelprogramma op ESPN1.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: