9 maart 2010 In de media

Geen geelzwarte vlaggetjes op stadsbussen

De wat oudere Vitesse-supporters zullen ze van vroeger herkennen: de geelzwarte vlaggetjes op alle stadsbussen op de dagen dat Vitesse ‘thuis’ speelde.
Destijds hadden de met de Vitesse-kleuren getooide bussen, die door Arnhem en omgeving reden, de functie om mensen te attenderen op de wedstrijd van die dag.

Op initiatief van de commissie Vitesse in de Stad van de Supportersvereniging Vitesse is deze traditie enkele seizoenen geleden, en tot genoegen van iedereen met een geelzwart hart, in ere hersteld. Tegenwoordig, met alle moderne communicatiemogelijkheden, hebben de vlaggetjes op de bussen niet meer de functie van wedstrijdaankondiging, maar worden zij ingezet om een gevoel van saamhorigheid en trots te bewerkstellingen.

Helaas, en mogelijk hebben jullie dat gemerkt, worden de vlaggetjes naar nu blijkt, al sinds oktober 2009 niet meer op de bussen geplaatst. Navraag bij Connexxion leverde op dat de reden hiervan is dat Connexxion, in hun huidige contract met opdrachtgever SAN, geen toestemming heeft voor het voeren van reclame op de bussen. Vitesse en de SV Vitesse betreuren dit besluit en zullen trachten het vervoersbedrijf op andere gedachten te brengen. Immers, de vlaggetjes kunnen indirect weliswaar worden gezien als sluikreclame, maar veel meer zijn zij bedoeld als bindmiddel tussen stad, club en supporters.

Mail Vitesse en laat je stem horen!
Wil jij ook dat de geelzwarte vlaggetjes op de stadsbussen komen wanneer Vitesse in GelreDome speelt? Stuur dan een mailtje naar info@vitesse.nl nl o.v.v. ‘vlaggetjes’. Hopelijk kunnen wij Connexxion met z’n allen bewegen om op hun besluit terug te komen!

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: