15 maart 2010 In de media

Theo Bos durft snelle wissel Greene niet aan

Vitesse-trainer Theo Bos overwoog gistermiddag tegen Hee­renveen ( 0- 1 in GelreDome) voor rust de zwakke middenvelder Ser­ginho Greene van het veld te ha­len, maar liet dat na.

„Het pro­bleem lag op het middenveld. Bij slordig balverlies met name. Ik heb er aan gedacht in te grijpen, maar ik was bang vanwege de verdedi­gende kwetsbaarheid”, bekende Bos gistermiddag na de onverdien­de nederlaag tegen de concurrent uit Friesland.

Greene liep voor rust overal waar hij niet moest lopen en was alles­behalve het beoogde rust- en aan­speelpunt op het middenveld. In zijn ijver liep de speciaal voor deze klus gerekruteerde oud-Feyenoor­der het hele veld over, waardoor het spel elke vorm van vastigheid miste. Na rust herstelde Greene zich, maar in de 76ste kwam pu­bliekslieveling Onur Kaya hem als­nog vervangen. Juist na die wissel viel de 0-1 van Beerens. „ Zonder Serginho pikken we minder tweede ballen op”, zag Bos. „Ik wisselde hem nu tactisch, omdat ik wilde winnen en met Ka­ya creativiteit in de ploeg wilde. En dan valt- ie aan de andere kant. We hadden vandaag moeten sco­ren, als er één ploeg verdiende te winnen, waren wij dat.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: