20 maart 2010 In de media

Bos: ‘Niet verschuilen achter Molhoek’

Vitesse-trainer Theo Bos erkende vrijdag dat de absentie van aanvoerder Rogier Molhoek, die dit seizoen niet meer in actie komt na een enkeloperatie, een zware aderlating is.

„Hij zorgde voor balans in de ploeg en Rogier was goed bezig voor hij werd geo­pereerd. Tegen AZ was hij fantas­tisch. Maar ik wil mij niet achter zijn afwezigheid verschuilen”, al­dus de trainer. Vitesse sprokkelde sinds de absentie van Molhoek, die alle tien duels in 2010 miste, slechts zes puntjes bijeen.

Molhoek speelde zijn laatste wed­strijden in 2009 tegen AZ (1­2 winst) en FC Utrecht (2-2). Twee duels waarin Vitesse goed voor de dag kwam. Hoewel het vertrou­wen sindsdien grotendeels is weg­geëbd en de stand op de ranglijst zorgwekkend is, gelooft Bos met het oog op de wedstrijd bij Feye­noord (zaterdag 20.45 uur) heilig in de ommekeer. „Wij kunnen ook in De Kuip een resultaat ha­len. Als we het gevoel van winnen terugkrijgen, ben ik ervan over­tuigd dat we meer gaan winnen. We hebben het te vaak op beslis­sende momenten laten afweten.”

Bos heeft in De Kuip zes spelers die bij een volgende gele kaart ge­schorst zijn (en dan de cruciale de­gradatiewedstrijd tegen Willem II missen), maar spaart niemand. „Is niet nodig, we hebben ook op de bank spelers die prima kunnen starten.” Bos wijzigt wel zijn basis­elf. Alexander Büttner verdringt Santi Kolk.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: