23 maart 2010 In de media

Trainer ziet meevallers uitspelen gestaakt duel

Bos: ‘ Dit had ik niet verwacht’.
Vitesse- trainer Theo Bos was gisteren aangenaam ver­rast, toen hij vernam dat hij met zijn ploeg de 1- 1 rust­stand mag verdedigen in het restant tegen Feyenoord.
De gestaakte wedstrijd Feyenoord-Vitesse wordt op woensdag 31 maart uitgespeeld en niet helemaal overgespeeld. „Het verrast me dat we alleen de twee­de helft hoeven te spelen”, aldus Vitesse-trainer Theo Bos, die afge­lopen zaterdag in Rotterdam na de pauze binnen kon blijven. De Bel­gische scheidsrechter Serge Gu­mienny achtte verder voetballen onverantwoord op het veld, dat door de vele regen onbespeelbaar was geworden.

Het is de eerste keer dat een van­wege weersomstandigheden ge­staakt eredivisieduel niet in zijn ge­heel wordt overgespeeld. Met in­gang van het seizoen 2005-2006 heeft de KNVB de regelgeving hier­over veranderd. ‘ De reden hier­voor was onder meer dat de KN­VB het op sportieve gronden niet rechtvaardig vond een wedstrijd die voor meer dan de helft ge­speeld en wellicht al bepaald was, in zijn geheel over te laten spelen’, zo verklaart de voetbalbond op de eigen website.

De Vitesse- spelers Paul Verhaegh, Nicky Hofs en Serginho Greene kregen in de 45 minuten die tegen Feyenoord zijn gespeeld een gele kaart. Verhaegh en Hofs stonden in het kaartenklassement op scherp, maar worden nu pas na het restant op 31 maart geschorst.
Dat betekent dat ze zaterdag 3 april zeker niet mee zullen doen in de thuiswedstrijd tegen FC Gro­ningen.
Maar komende zaterdag zijn ze wel inzetbaar, wanneer Vitesse in GelreDome de belangrijke partij te­gen concurrentWillem II speelt.

Bos verklaarde zaterdag in Rotter­dam al meteen dat hij ervan uit ging dat hij Verhaegh en Hofs kon opstellen in het cruciale degradatie­duel. „ Ook dit is een meevaller”, al­dus Bos. „Wat zou er gebeuren als Verhaegh of Hofs in het restant te­gen Feyenoord opnieuw een gele kaart krijgt? De gele kaarten uit de wedstrijd van zaterdag blijven staan. Dat betekent dus dat een tweede gele kaart op 31 maart een rode kaart betekent, en een auto­matische schorsing. Als Verhaegh en Hofs ook voorWillem II ge­schorst waren geweest, dan zou een gele kaart dus twee keer be­straft kunnen worden.”

De KNVB heeft Feyenoord en Vit­esse gisteren laten weten dat beide teams moeten beginnen aan het restant met de selecties, die afgelo­pen zaterdag op het wedstrijdfor­mulier stonden. Is een speler van die lijst geblesseerd of ziek voor het duel op 31 maart, dan kan de club bij de KNVB het verzoek in­dienen een vervanger toe te voe­gen aan de selectie. Die vervanger moet wel ook beschikbaar zijn ge­weest voor de wedstrijd, die afgelo­pen zaterdag tijdens de pauze werd gestaakt.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: