23 maart 2010 In de media

Vitesse blij met besluit

Wedstrijd bij Feyenoord wordt niet geheel overgespeeld
*De gestaakte wedstrijd Feye­noord- Vitesse wordt op woensdag 31 maart uitge­speeld.
*Het duel duurt dan slechts de resterende 45 minuten, tot vreugde van Vitesse en tot te­leurstelling van Feyenoord.

De gestaakte wedstrijd Feyenoord-Vitesse wordt op woensdag 31 maart uitgespeeld. Tot vreugde van Vitesse, en tot te­leurstelling van Feyenoord. De Rot­terdammers hoopten dat de verre­gende ontmoeting in zijn geheel overgespeeld zou worden.
De wedstrijd werd zaterdag tijdens de rust gestaakt, nadat de regenval het veld onbespeelbaar had ge­maakt. De stand was 1- 1 en bij die score gaan beide teams op 31 maart verder. Om ruimte te ma­ken voor het restant wordt het competitieduel Vitesse-FC Gronin­gen verschoven van vrijdag 2 april naar zaterdag 3 april, aanvang 19.45 uur.

Vitesse-trainer Theo Bos reageerde gisteren verheugd op de beslissing van de KNVB: „Voor ons is dit het beste scenario. Ik denk ook dat dit het eerlijkst is. Wij hebben nu daadwerkelijk iets aan de eerste helft. De 1-1 is voor ons een goede uitgangspositie.”
Daarnaast is het voor Vitesse pret­tig dat Paul Verhaegh en Nicky Hofs zaterdag inzetbaar zijn tij­dens de belangrijke degradatiewed­strijd tegen Willem II. Het tweetal incasseerde in De Kuip een gele kaart die normaliter tot een schor­sing zou leiden, maar die straf gaat nu pas in nadat het duel met Feye­noord is uitgespeeld.

Feyenoord had de wedstrijd liever helemaal overgespeeld. „Het is jam­mer dat onze supporters en die van Vitesse voor een halve wed­strijd naar De Kuip moeten ko­men”, zegt Feyenoord-directeur Eric Gudde. „We moeten voor woensdag 31 maart ook nog eens een kinderevenement in het sta­dion afzeggen. Dat geeft ook een hoop teleurstelling. Maar goed, re­gels zijn regels. Wij hadden goede motieven om de wedstrijd tegen Vitesse helemaal over te spelen, maar de KNVB beoordeelt dat niet als gegronde redenen. Daar moe­ten we ons bij neerleggen.”

In het verleden dienden wedstrij­den die door weersomstandighe­den gestaakt werden in zijn geheel overgespeeld te worden. „Het is toen voorgekomen dat een wed­strijd die al voor ongeveer 80 mi­nuten gespeeld was, in zijn geheel overgespeeld moest worden”, stelt Gijs de Jong, manager competitie­zaken KNVB, op de website van de voetbalbond. „ Als de wedstrijd op dat moment in feite al beslist is, is dat sportief gezien geen wen­selijke situatie. Om het eerlijke ver­loop van de competitie te waarbor­gen is daarom vier seizoenen gele­den het reglement op dit punt aan­gepast.”

Beide teams moeten 31 maart met dezelfde selectie aantreden als afge­lopen zaterdag. Alleen bij aantoon­bare ziekte of blessure kan een club bij de KNVB het verzoek in­dienen een vervanger toe te voe­gen aan de selectie.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: