3 april 2010 In de media

Bos stopt met de rekensom

Vitesse-trainer Theo Bos is opgehouden met het maken van de rekensommetjes over het aantal punten dat zijn ploeg moet vergaren om zeker te zijn van klassebe­houd. „Het is allemaal koffie dik kijken”, beseft de Arnhemse oefenmeester.

Lange tijd ging Bos ervan uit dat ploegen 36 punten nodig hadden voor het ontlopen van de nacompetitie. Daarna becijferde hij dat de laatste acht competitiewedstrijden van Vitesse twaalf punten moesten opleveren. Maar nu, vijf speelronden voor het einde, is het duidelijk dat de staartploegen veel minder presteren dan in voorgaande jaren.
Vitesse heeft 27 punten, goed voor een buffer van drie punten tot de zestiende plaats, die verplicht tot het spelen van nacompetitie. De Arnhemse club houdt naast hek­kensluiter RKCWaalwijk (12) ook Sparta ( 25), ADO Den Haag ( 24) en Willem II ( 23) onder zich. Het moet wel heel gek lopen willen 32, 33 punten niet volstaan voor lijfsbehoud.

Vitesse speelt na vanavond nog tegen RKCWaalwijk (uit), NAC Breda (thuis), Roda JC (thuis) en FC Utrecht (uit). „We hadden graag een bonuspunt gepakt tegen Feyenoord”, wijst Bos op de eerder gestaakte en woensdag uitgespeelde partij in De Kuip (2-1). „We hebben wel opnieuw goed gespeeld, daardoor hebben we er toch een goed gevoel aan overgehouden. Ik vind sowieso dat we de laatste weken behoorlijk voetballen, vanaf de wedstrijd tegen Heerenveen.
Die wedstrijd verloren we, maar ook toen haalden we een goed niveau.”

Dat hoopt de trainer dus door te zetten in de ontmoeting met FC Groningen, dat hard op weg is naar de play-offs om Europees voetbal. „We hebben iets goed te maken voor de nederlaag tegen Groningen in GelreDome, eerder dit seizoen in de beker”, aldus Bos. „Maar het is natuurlijk vooral een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die een doel hebben in de competitie.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: