4 april 2010 In de media

Gravenbeek: ‘dit is gewoon heel erg mooi’

Even opvallend als opmerkelijk was zijn debuut in de basis zaterdagavond tegen FC Groningen. De 21-jarige rechtspoot speelde op de positie van de geschorste Paul Verhaegh en deed dat uitstekend. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van hem, de voorzet die leidde tot de 1-0 kwam van de voet van Gravenbeek en zijn directe tegenstander, Thomas Enevoldsen, werd na rust naar de kant gehaald door zijn trainer. Giovanni zelf was, net als een dag eerder, vrij kalm.

"Het ging vrij aardig en ik denk dat ik tevreden mag zijn met wat ik heb laten zien", aldus Gravenbeek. "Zenuwachtig? Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk is spelen in GelreDome anders dan op maandag in Gendt, maar het is en blijft voetbal. Ik ging gewoon van start en wilde lekker voetballen. Dat is wel gelukt. Ja, dit smaakt zeker naar meer."

Alexander Büttner: ‘dit was mijn mooiste’ 

Alexander Büttner, de maker van de schitterende derde treffer: “Dit was zeker mijn mooiste goal voor het eerste. De goal tegen AZ vond ik al mooi, maar om in de extra tijd op deze manier de 3-0 te maken, dat is natuurlijk geweldig”

Santi Kolk: “Als je naar de uitslag kijkt lijkt het mischien dat we een gemakkelijke wedstrijd gehad hebben, maar dat was niet zo. Door de goal Claudemir kregen we ruimte en kwamen we nog twee keer tot scoren. We waren vooral in de tweede helft de betere ploeg en hebben dan ook verdiend gewonnen. Dat je FC Groningen dan met 3-0 kan afstraffen is natuurlijk helemaal mooi. Vitesse kan van veel ploegen winnen, dat is dit seizoen nog niet genoeg naar voren gekomen, maar dat hebben vandaag weer aan het publiek laten zien. Ik ga er niet vanuit dat we degraderen, maar we zijn nog niet veilig. De laatste wedstrijden blijven belangrijk.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: