7 april 2010 In de media

Van Hintum blijft

Hoewel beide partijen schermen met onder­handelingen en geen helderheid verschaf­fen, laat staan hun motivatie prijs­geven, is duidelijk dat Marc van Hintum blijft als technisch direc­teur van Vitesse.

Door Egbert van der Weerd 

Er wordt nog wat gesteggeld over de lengte van zijn contract, maar het zal voor een beperkte termijn zijn.
Dat is niet zo vreemd. Van Hint­um heeft een aantal zaken goed ingevuld, maar is er niet in ge­slaagd te scoren met zijn ‘core bu­siness’: het eerste elftal. Dat pres­teert dit seizoen onder de maat.

De evaluatie van het huidige sei­zoen zal een interessante zijn.
Eentje waarvan veel te leren is; van fouten dien je tenslotte te le­ren en die maken we allemaal.
Een van de argumenten om met de oud- speler van Vitesse door te gaan is dat hij er een leerschool van ruim twee jaar op heeft zit­ten. Als je iemand de mogelijk­heid biedt een vak te leren, lijkt het logisch daar de vruchten van te plukken. Mits er tenminste vol­doende ontwikkeling is.

De grootste vraag bij de komst van de nieuwe voorzitter Maas­bert Schouten was of hij een ande­re voetbalwind zou laten waaien.
Dat blijkt, zo’n vijf maanden na zijn komst, niet het geval. Van­daar ook dat Van Hintum blijft.

Schouten mist de kennis om zelf conclusies te trekken en heeft om zich heen geen pure voetbalerva­ring. Dat heeft tot gevolg dat de Afab- man uit Elst slechts kan af­gaan op kennis van mensen die hij moet beoordelen: Van Hintum als technische baas en Bos als trai­ner. Meer voetbalkennis is er wel op het veld, niet in het bestuur.
Het laatste grote nieuws over Vit­esse zal dan ook niet zijn of Van Hintum blijft, maar of de hand van Schouten zichtbaar wordt als aan het einde van het seizoen de grote aandelenuitgifte gestalte moet krijgen. Vitesse heeft geld nodig om plannen (accommoda­tie) uit te voeren en het elftal op zeker drie plaatsen te versterken.
Daarna moeten Van Hintum en Bos pas echt met de billen bloot.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: