9 april 2010 In de media

Geen medelijden Bos voor ‘leuke club’ RKC

Trainer Theo Bos van Vitesse bewaart warme herinnerin­gen aan RKC, maar zal er geen traan om laten als Vitesse de ploeg uit Waalwijk vanavond (20.45 uur) het laatste zetje richting eer­ste divisie geeft.
Bij winst inWaalwijk is Vitesse na­genoeg veilig in de eredivisie en wisselt RKC stuivertje met het zondag gepromoveerde De Graaf­schap. Ook bij een gelijkspel speelt RKC volgend jaar eerste divisie.
„Ik vind RKC een leuke club. In het seizoen 2004, 2005 heb ik er een jaar stage gelopen bij Erwin Koeman. Aan die periode bewaar ik warme herinneringen. Maar een speciale wedstrijd is het voor mij niet”, zei Bos gistermiddag. „Dat ze degraderen, ligt niet alleen aan vrijdag. Ze zullen proberen om het voor eigen publiek uit te stellen en spelers zullen zichzelf in de kijker willen spelen, maar de­graderen doen ze hoe dan ook. Ze maken geen twaalf punten goed opWillem II in vier wedstrijden.”

Bos merkte deze week aan zijn ei­gen ploeg dat de 3-0 winst op FC Groningen bevrijdend heeft ge­werkt. „ Er is een bepaalde druk weggevallen. Of dat gunstig is, weet ik niet. Ze hebben laten zien goed met die druk te kunnen spe­len. Als je van RKC wilt winnen, zal je super geconcentreerd moe­ten zijn. Meer nog dan in de vori­ge wedstrijden.”

Bos wijzigt zijn winnende elftal van vorige week op twee plaatsen. Nicky Hofs en Paul Verhaegh ke­ren na een wedstrijd schorsing te­rug in de basis. Hofs vervangt Las­se Nilsson, die kampt met de na­weeën van een weekje griep. Ver­haegh verdringt Giovanni Graven­beek van de rechtsbackpositie.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: