13 april 2010 In de media

Blessuregolf bij Vitesse

Het goede nieuws voor de trouwe Vitesse-fan: Onur Kaya start vanavond (20.00 uur, Gelre­Dome) tegen NAC in de basisop­stelling. Het slechte nieuws: trai­ner Theo Bos kan niet anders. Hij had gisteren twaalf spelers.
*Vitesse op drie ronden voor het einde van de competitie in grote personele zorgen.
*Spelers moeten ook uitkijken voor schorsing.
*Theo Bos gedwongen nog meer beloften aan selectie toe te voegen voor duel met NAC.

Een ongekende blessuregolf over­spoelt Vitesse aan de vooravond van de drie finales van het sei­zoen. Na het echec van RKC (4­1 nederlaag) móet Vitesse nog mini­maal één driepunter pakken om zich veilig te voelen de eredivisie. „ Een blessuregolf hadden we dit seizoen nog niet gehad”, schamper­de Bos na de ochtendtraining.

Daarin testte verdediger Jeroen Drost zijn knie met een verdoven­de spuit, maar verliet het veld met de mededeling dat hij te veel last had om te spelen. Er blijkt een cy­ste op zijn meniscus te zitten. „Het doet pijn en er zit vocht in, dit wordt niks”, zei Drost bij het verlaten van de training. „Mis­schien kan ik zondag tegen Roda JC nog halen.”

Een groot twijfelgeval is het mee­spelen van Serginho Greene, die het uitduel bij RKC ook miste door een blessure aan kuit en en­kel. Hij wordt vandaag getest. Als hij niet kan spelen, komt Gino Fe­lixdaal in beeld. Bos moest gisteravond naar Rotter­dam (Feyenoord) om in het al bijna leeggeroofde beloftenteam van Hans van Arum nog twee re­servespelers op te duikelen. Vooral verdedigend zit de trainer van Vit­esse in de rats. Hij mist naast Drost ook Kevin van Diermen met een zware knieblessure en Calvin Jong-A- Pin met een schorsing.

Als backs spelen waarschijnlijk Giovanni Gravenbeek (rechts) en Alexander Büttner ( links). Paul Verhaegh schuift door naar het middenveld, waar ook Onur Kaya zijn ‘opgeëiste’ basisplaats krijgt. De publiekslieveling die dreigt te vertrekken, wil graag laten zien dat de clubleiding een grote vergis­sing heeft begaan door het con­tractvoorstel van tafel te vegen.

„ Onur is populair bij de mensen, hij kan laten zien waarom”, zei Bos, die zijn strijdplan op de be­schikbare spelers zal aanpassen. „NAC heeft een ervaren ploeg, veel routine. Daar zullen wij jeug­dig enthousiasme tegenover moe­ten stellen. Dat wordt het verhaal. We zijn jong, nu zijn we nog jon­ger. Van enthousiasme en beleving moeten we het hebben”, denkt Bos, die zijn smalle groep ook moet doordringen van schorsingge­vaar. Kaya en Hofs zijn bij de eerst­volgende gele kaart de pineut.

Tegen NAC ontbreken: Drost ( knie), Pluim (voet) Van Diermen ( knie), Mol­hoek (enkel), Kaloglu ( knie), Jong- A-Pin (schorsing) en Stevanovic ( buikspier).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: