14 april 2010 In de media

Kolk: Twee duels winnen voor mooie vakantie

Lange tijd zag het er naar uit dat Vitesse zich eigenhandig veilig zou spelen tegen NAC Breda (1-1). Door een laat doelpunt ging het toch nog fout. Het ongeloof daalde vanaf de tribunes op het veld neer en ook Santi Kolk was verbijsterd.

De spits eiste dinsdagavond een hoofdrol op door te scoren, maar hij liet ook de nodige mogelijkheden liggen. “Ik had nog één kans moeten hebben.”

Groeibriljanten dienen zich aan
In de laatste minuut van de wedstrijd tussen Vitesse en NAC scoorden de gasten via Edwin de Graaf de gelijkmaker. “Het is teleurstellend, maar we hebben in ieder geval niet verloren. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Gezien het elftal dat we moesten opstellen met al die jonge jongens hebben we redelijk gespeeld. We gingen vol voor de winst en speelden slim met de linies kort op elkaar”, vertelde Kolk kort na afloop tegen Goal.com.

Doordat Vitesse met veel blessures kampte, moest trainer Theo Bos noodgedwongen voor zeer jonge en onervaren spelers kiezen. Zij brachten het er goed van af. “Ik moet een compliment maken naar de jongens die voor het eerst bij ons meespeelden. Het is knap als je zo kan spelen in een elftal als dit, dat totaal niet draait. Het is heel knap dat je dan je stempel kan drukken. Ik noem maar iemand, Felixdaal bijvoorbeeld. Die speelde heel goed en haalde veel weg.”

Vitesse had het eerder af moeten maken en daar kreeg Kolk de mogelijkheden voor. “Zelf had ik het gevoel dat ik nog één kans had moeten hebben om wel tot scoren te komen. Normaal maak ik één van de drie kansen af. Het ergste is dat we, doordat ik niet scoorde, het duel niet vroegtijdig op slot gooiden. Het is niet voor mezelf erg dat ik dan niet scoor, maar wel voor het elftal.”

Nu staan er nog twee duels op het programma voor Vitesse: Roda JC (thuis) en FC Utrecht (uit). “In de laatste twee wedstrijden wordt het niet makkelijk. Maar door onder meer strijdlust te tonen willen wie die potten winnen”, klonk Kolk strijdvaardig.

“Wat er anders moet dan tegen NAC? Je ziet dat NAC een heel ervaren ploeg heeft en die ervaring misten wij vandaag (dinsdag, red.) Ook het gogme om zo’n wedstrijd te winnen hebben wij niet. Daarnaast krijgen we het hele seizoen de doelpunten al te gemakkelijk tegen. Hopelijk winnen we de laatste twee duels, zodat we een mooie vakantie kunnen hebben”, knipoogde Kolk. Voordat de aanvaller de kleedkamer in verdween klonk het gekscherend: “Mooie afsluiting van het interview, hè?!”

Goal.com

Hoofdsponsor: