17 april 2010 In de media

Bos wacht met plannen voor komend seizoen

Vitesse-trainer Theo Bos wil nog even wachten met zijn planning voor komend seizoen. De Arnhemse oefenmeester zal zich pas buigen over de samenstel­ling van zijn selectie, als Vitesse is verzekerd van klassebehoud.
In theorie kan Vitesse nog steeds terecht komen in de nacompetitie, al moeten er dan wel vreemde din­gen gebeuren op de twee laatste speeldagen.

Alleen het bedreigde Sparta kan de Gelderse ploeg nog achterhalen. Het verschil tussen beide teams is vijf punten en Vites­se heeft een aanzienlijk beter doel­saldo (tien treffers). Dat betekent dat Vitesse alleen in de nacompetitie belandt, indien de mannen van Bos twee keer ver­liezen (na Roda JC wacht nog het bezoek aan FC Utrecht) en Sparta geen punten morst in de wedstrij­den tegen FC Utrecht (thuis) en FC Groningen (uit). Bovendien moeten VVV-Venlo en ADO Den Haag, de nummers veertien en vijf­tien, dan ook nog eens Vitesse ( dertiende) passeren op de rang­lijst.

„ Zolang het theoretisch nog kan, moet je de goden niet verzoeken”, aldus Bos. „Ik ben nog niet bezig met volgend seizoen. Ik wil eerst zeker zijn van klassebehoud. We zijn pas veilig, als het definitief is. Maar het moet wel heel bizar ver­lopen, willen we nog in de nacom­petitie terecht komen. „We kun­nen zelf aan alle onzekerheid een einde maken, door tegen Roda een goed resultaat te halen.”

Het treffen met de ploeg uit Lim­burg is de laatste thuiswedstrijd van Vitesse in dit seizoen. In de aanloop naar dat optreden zijn er veel personele problemen in het Arnhemse kamp. Bos moet zeker zes spelers missen, terwijl de inzet­baarheid van vier andere krachten onzeker is.
De geblesseerden Kevin van Dier­men (knie), Jeroen Drost (knie), Si­nan Kaloglu ( knie), Rogier Mol­hoek (enkel) en Wiljan Pluim (voet) zijn net als Nicky Hofs ( ge­schorst) zeker niet van de partij. Serginho Greene (enkel), Lasse Nilsson (achillespees), Dalibor Ste­vanovic ( buikspier) en Calvin Jong-A-Pin ( kuit) ondergaan van­daag tijdens de afsluitende trai­ning een test, die moet uitwijzen of ze morgen tegen Roda JC in het veld kunnen komen.

Tegen Roda, dat nog een water­kansje heeft op de play-offs, speelt Vitesse waarschijnlijk dus op­nieuw met een veredeld jeugd­team. Net als dinsdag tegen NAC (1-1). Bos: „ Als we net zo goed spe­len als tegen NAC, dan hebben we ook tegen Roda kans om te win­nen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: