23 april 2010 In de media

Eén duel schorsing voor Roy de Ruiter

Roy de Ruiter is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee competitiewedstrijden geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Roy de Ruiter is door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee competitiewedstrijden geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. De aanvaller, afgelopen zondag tegen Roda JC nog debuterend in het eerste elftal, ontving in de wedstrijd tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong Helmond Sport na zestien minuten een rode kaart wegens een vermeende elleboogstoot.

De Ruiter werd door de aanklager van de KNVB in eerste instantie geschorst voor vier duels, maar na het bekijken van de door Vitesse TV gemaakte beelden werd de straf met één duel verminderd. Vitesse ging in beroep en de zaak werd donderdagavond in Zeist behandeld. In Zeist was Roy de Ruiter in gezelschap van de trainers Theo Bos en Hans van Arum. Na wederom de beelden te hebben bekeken werd een definitieve straf bepaald van twee duels waarvan dus één voorwaardelijk. De Ruiter mist door de schorsing de uitwedstrijd van de Beloften tegen Jong FC Twente.

Op maandag 3 mei spelen de Beloften de laatste wedstrijd van het seizoen. Op het veld van Arnhemse Boys in Schuytgraaf sluit Jong Vitesse/AGOVV om 18.30 uur het seizoen af tegen Jong FC Groningen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: