28 april 2010 In de media

Cruciale tijden – Gerard Borgman

Er breken cruciale tijden aan voor Vitesse. Het sei­zoen 2009-2010 is uitge­draaid op een volledige mislukking. Het is de grote vraag wat er deze zomer bij de club gaat gebeuren, om eindelijk weer eens een succesvol seizoen te draaien en het publiek weer een beetje aan de club te binden.

Daarbij ben ik vooral benieuwd naar het optreden van voorzitter Maasbert Schouten. Hij is nu een half jaar aan het bewind en het wordt tijd dat zijn hand zichtbaar wordt. Jarenlang was Kees Bakker de voorzitter van Vitesse, maar de voormalige korpschef van de poli­tie Gelderland- Midden ontbeerde de voetbalkennis om de club voor­uit te helpen. Ik vraag me af door wie Schouten zich laat souffleren, want ook de self-made miljonair is een leek op voetbalgebied. Zijn eerste grote daad was het elimineren van tech­nisch directeur Marc van Hintum. Die heeft weliswaar zelf de onder­handelingen stopgezet, maar uit het feit dat de besprekingen zo langdurig waren en moeizaam verliepen, kan ik toch moeilijk concluderen dat Schouten het ver­trek van Van Hintum vervelend zal vinden.

In mei komt de Raad van Com­missarissen bij elkaar voor de re­guliere vergadering. Dan staat ook de opvolging van Van Hintum op de agenda. Schouten doet er goed aan haast te maken met deze vaca­ture. De baan van technisch direc­teur is de belangrijkste sportieve functie binnen de club, want deze persoon is verantwoordelijk voor het technische beleid op lange ter­mijn.

Nu het seizoen er voor Vitesse op zit, moet de selectie voor komend seizoen worden samengesteld.

Het is een slechte zaak, indien de nieuwe technische baas daar geen invloed op heeft en straks voor voldongen feiten staat. Van Hint­um blijft zich tot 1 juli inspannen voor Vitesse, ook aangaande con­tracten van spelers. Dat is grote klasse van Van Hintum, die zelf al­lesbehalve netjes is behandeld door de clubleiding.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: