29 april 2010 In de media

Vijftal Jong Vitesse weg

Vijf spelers van Jong Vit­esse moeten na dit seizoen vertrek­ken. Barry Beijer, Wilco den Hartog, Nick Kop­pers, Wesley Bruinier en Patrick Jansen krijgen geen nieu­we kans in het Arnhemse beloften­team, dat dit seizoen voor een on­gekende doorvoer naar de hoofd­macht heeft gezorgd.

Voor alle vijf geldt dat zij hun voet­balcarrière moeten voortzetten bij de amateurs of proberen een nieu­we kans te krijgen bij een andere profclub. Die optie is niet denk­beeldig. Zo vonden de eerder ver­trokken Jaimé Bruinier en Hesdey Suart onderdak bij ‘zusterclub’ AG­OVV nadat zij in Arnhem weg moesten. Met de ploeg van trainer John van den Brom spelen zij nu nacompetitie om een plaats in de eredivisie.

Beijer en Den Hartog kwamen een jaar geleden van de amateurs en Koppers van de A2 van Ajax. Voor Wesley Bruinier zou het al zijn derde jaar worden dat hij de stap naar de hoofdmacht probeer­de te maken. Doelman Jansen heeft te veel concurrentie.

Voor alle andere spelers heeft de scheidende trainer Hans van Arum – hij gaat volgend seizoen al­leen als assistent van hoofdtrainer Theo Bos verder – een positief ad­vies uitgebracht. Club en spelers moeten nog wel om de tafel om te praten over een vergoeding.

Vitesse heeft nauwelijks geld om spelers een contract aan te bieden. Eerder dit seizoen werden de talen­ten Kevin van Diermen, Davy Pröpper en Wiljan Pluim nog wel voor een langere periode vastge­legd. De ‘luxe’ van een contractaan­bieding is op dit moment alleen weggelegd voor amateur Giovanni Gravenbeek. Hij brak onlangs ver­rassend snel door als rechtsback in de hoofdmacht.

Om die reden ( geen geld voor con­tracten) is het ook nog onduidelijk of alle spelers wel willen blijven. Zo zou spits Roy de Ruiter (20) al worden gevolgd door Heracles. Zijn trainer Hans van Arum kent de geruchten over de Renkumer, die eerder voor RVW, de NEC-jeugd en hoofdklasser Benne­kom uitkwam. „ De verhalen ken ik, maar bevesti­gen kan ik het niet. Roy is wel een speler die ‘iets heeft’. Hij kwam van de amateurs van Bennekom, waar hij niet eens basisspeler was. Hij heeft een tijd nodig gehad om aan de fysieke belasting te wen­nen, maar heeft onmiskenbaar pro­gressie gemaakt. Roy is zo’n typi­sche laatbloeier, wij willen hem graag nog een jaar houden.”

De Ruiter maakte in het laatste thuisduel tegen Roda JC zelfs zijn debuut voor Vitesse.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: