1 mei 2010 In de media

Stevanovic mag spelen met het oog op het WK

Stevanovic mag spelen met het oog op het WK. Vitesse-trainer Theo Bos gunt middenvelder Dalibor Stevan­ovic morgen een basisplaats in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen FC Utrecht (aanvang 14.30 uur).
De middenvelder uit Slovenië kwam niet meer in actie voor Vit­esse sinds eind maart, onder meer door een buikspierblessure. Stevan­ovic hoopt op een plek in de natio­nale selectie van Slovenië voor het WK en hij kan de bondscoach la­ten zien dat hij fit is door een hele wedstrijd te spelen. Vitesse-trainer Theo Bos gunt hem die gelegen­heid, in de wetenschap dat het tref­fen in Utrecht gespeend is van be­langen.

„ Stevanovic heeft twee goede we­ken gehad op de training”, expli­ceerde Bos gisteren. „Hij moet naar het WK. Ik probeer te hel­pen. Hij is er een tijdje uit geweest en als hij nu weer niet speelt, dan zit hij mogelijk niet bij de selectie voor het WK. Misschien kunnen we een poging wagen dat hij er toch bij zal zitten, door hem te la­ten spelen tegen Utrecht.”

Bos kan morgen niet beschikken over de geblesseerden Rogier Mol­hoek, Sinan Kaloglu, Wiljan Pluim, Kevin van Diermen en Las­se Nilsson. Ook de gekwetste Ser­ginho Greene is waarschijnlijk niet inzetbaar. Santi Kolk en Onur Ka­ya zijn na lichte blessures klaar om in actie te komen. De trainer wil de afsluitende training van van­daag afwachten voordat hij zijn op­stelling zal formeren voor het laat­ste optreden van het seizoen.

„Ik houd de jongens voor dat de wedstrijd tegen Utrecht er wel de­gelijk toe doet”, aldus de oefen­meester. „De competitie duurt 34 wedstrijden. We kunnen mis­schien nog een paar plekken stij­gen. De laatste wedstrijd blijft al­tijd hangen, ook bij de supporters. Bij winst gaan we waarschijnlijk over NEC heen op de ranglijst, dat is voor de supporters heel belang­rijk. Ik vind dus dat we buiten de eer nog wel iets hebben om voor te spelen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: