7 mei 2010 In de media

Buis & Haard – Nicky Hofs & Francis Jansen

Buis & Haard is een wekelijkse rubriek van de Vara Gids. De foto geeft een kijkje in de huiskamer van een bekende Nederlander en de partner. Zij worden ondervraagd op hun televisie kijkgedrag. Deze week Vitessenaar Nicky Hofs en partner.

Francis Voor mij is tv genieten, maar voor jou is het voetbal. We kijken samen As the world turns.
Nicky Als kind keek ik altijd naar GTST en eigenlijk wil ik dat nog steeds absoluut niet missen. Onze kleine van zes jaar kijkt tegenwoordig ook al mee. The bold and the beauti-ful vind ik echt ver-schrik-ke-lijk!
Francis Oh ja, dat is erg!
Nicky Vroeger keek mijn moeder er naar en toen al vond ik er echt helemaal niets aan.
Francis Tv is een soort rustpunt in ons leven. Ik word heel relaxed van tv, zou niet zonder kunnen. Opsporing verzocht kijken we altijd. Wel heftig, maar toch interessant. Daar zie je wat er allemaal in het leven gebeurt.
Nicky Ik kijk er ook iedere dinsdag naar. In Hart van Nederland zie je trouwens ook hoe het verder in Nederland gaat.
Francis Het nieuws, nee, daar kijken we niet naar.
Nicky Soms kijken we wel eens RTL-Nieuws, maar om nou uitgebreid naar het NOS-Journaal te gaan kijken, nee.
Francis Sacha de Boer? Nee, dat zegt mij niets.
Nicky Dat is toch die wat langere man met die krulletjes? Niet? Buitenlandse nieuwszenders kijk ik al helemaal niet.
Francis Je kijkt wel naar buitenlands voetbal. Het maakt jou niet uit of het Duits, Engels of Italiaans is. Wat mij betreft, kijk jij veel te veel voetbal.
Nicky Een mooie wedstrijd wil ik niet missen.
Francis Het liefst kijkje liggend. Heel relaxed. Maar we blijven praten, hoor.
Nicky Zeker, we praten altijd onder het kijken. Dat moet ook wel want als we een serie kijken, begrijp ik het vaak na een paar minuten al niet meer en moet jij mij uitleggen waar het over gaat.
Francis Je moetje wat meer concentreren. Bij voetbal blijf je wel kijken, maar bij een film laat je je afleiden door de computer of wat dan ook. Maar ik leg het graag uit hoor! Pauw & Witteman trekt ons niet zo.
Nicky Matthijs van Nieuwkerk vind ik wel een grappige man Hij presenteert op een beetje grappenmakende manier. En dat kijkt toch fijner dan wanneer het zo serieus is.
Francis Ik vind Frans Bauer in Bananasplit heel erg leuk. Maar ik vind hem toch meer een zanger dan een presentator. Jij vindt trouwens Johan Derksen verschrikkelijk.
Nicky O, zo verschrikkelijk; hij zit er ook maar. Af en toe zegt hij dingen die echt niet kloppen. Dan wil hij scoren over de rug van een ander.
Francis Hugo Borst vind ik een stuk minder irritant.
Nicky Jack van Gelder is heel serieus, zijn vragen zijn heel erg gericht.
Francis Dat programma van Jack Spijkerman vind ik goed, en natuurlijk Ik hou van Holland. Linda is leuk. En Robert Jensen mag van mij iedere avond op tv. Wel wat grof, maar dat is juist leuk. Wipe out is ook leuk of Het zesde zintuig.
Nicky Het zesde zintuig is allemaal nepperij. Ik kijk graag naar Peter R. de Vries. Hij doet het niet voor hemzelf, maar voor de slachtoffers, de nabestaanden. Datgene wat de politie vergeet, zoekt hij na. Dat vind ik nou netjes.

Nicky:
Boek De ontvoering van Alfred Heineken, Peter R. de Vries
Krant De Gelderlander en Algemeen Dagblad
Tijdschrift Voetbal International en Sportweek
Land en stad Mexico, Arnhem
Onhebbelijkheid Troep achter mijn kont laten slingeren

Francis:
Boek Alles van Danielle Steel
Krant Ik ben geen krantenlezer
Tijdschrift Glossy
Land en stad Mexico, Rotterdam
Onhebbelijkheid Alles moet schoon zijn

Vara Gids nr 19

Hoofdsponsor: