19 mei 2010 In de media

Molhoek: ‘ schade beperkt’

Rogier Molhoek is giste­ren geopereerd aan zijn enkel. Het was de tweede enkeloperatie bin­nen een half jaar voor de 28-jarige middenvelder van Vitesse.
Bij Molhoek werd een ‘zwevend stukje bot’, ooit een keer losgescho­ten, uit de enkel verwijderd. Het beste nieuws voor de ongelukkige middenvelder was dat er door en­kelspecialist Van Dijk geen andere schade aan het gewricht is gevon­den. ‘ De schade is beperkt’, laat Vitesse in een persbericht weten.

Onduidelijk is nog hoe lang de rou­tinier van Vitesse uit de roulatie zal zijn. Aanvankelijk werd ge­vreesd dat hij zeker vier maanden uit de roulatie zou zijn. Molhoek moet in elk geval de komende veertien dagen op krukken lopen. Daarna kan hij voorzichtig begin­nen met het herstel.

Vitesses middenvelder werd in de­cember 2009 voor het eerst geope­reerd om een belemmering in het gewricht weg te nemen. De opera­tie slaagde, maar nadien kreeg Mol­hoek last van het botje, dat hem ir­ritatie en een dikke enkel bleef be­zorgen.

Hij moest zijn rentree keer op keer uitstellen en speelde uit­eindelijk in 2010 geen minuut.

Molhoek is een de vier spelers van Vitesse die de voorbije maanden onder het mes is gegaan. Sinan Ka­loglu en Kevin van Diermen scheurden hun voorste kruisband en kregen een nieuwe aangeme­ten. Zij zijn nog een half jaar uit de roulatie. Nicky Hofs onderging vorige week een ingreep om hem van een liesbreuk te verlossen. Hij wordt bij de start van de voorberei­ding (27 juni) terugverwacht.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: